15-10-17  UHC – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E gaf UHC een lesje in effectiviteit. De Nijmeegse gasten sprongen veel beter om met de kansen: 0-2. Na een half uur stond de eindstand al op het scorebord. Nicky Sander en Richard Schür waren verantwoordelijk voor de Nijmeegse doelpunten. Jordy Hachmang van UHC was nog wel dicht bij een goal, maar hij schoot op de paal. S.C.E-trainer Berry Breems: UHC liet ons het spel maken, dat ging ons goed af. Deze winst was nodig. Wij willen dit seizoen bovenin meedraaien. We zullen daarom deze lijn moeten doortrekken.

08-10-17 S.C.E – sv Nijmegen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en sv Nijmegen speelden in de spannende stadsderby gelijk 2-2. De 1-0 voor rust kwam van Richard Schür. Voor sv Nijmegen scoorden Erik Makaay en Jordy Goudt. ­Angelo Kilkens maakte de 2-2.

03-10-17  DVOL – S.C.E 
Bron: HetGeldersevoetbal.nl
Vanavond is er afgetrapt op “Sportpark Vossenpels” in Lent voor de vriendschappelijke wedstrijd DVOL – S.C.E alle twee de ploegen komen uit in de 4e klasse. Na 15 minuten spelen is de stand nog steeds 0-0. In de 28 minuut komt DVOL op een 1-0 voorsprong. We zijn amper 2 minuten verder of DVOL weet alweer het doel te vinden, na een knappe uitkap actie van een speler van DVOL  2-0 is de tussenstand. Net voor de rust maakt DVOL er 3-0 van zo gaat het wel heel erg hard. S.C.E is toe aan een kop thee, nadat DVOL er nog 4-0 van maakt, thee met peper? Zou dat werken in de tweede helft! i.p.v kaas met gaten in de verdediging. Een duidelijk veldoverwicht voor 4F gelukkig hebben ze ook kansen gemist waardoor de ruststand maar 4-0 is. De 2e helft moet het voor 4E echt anders. De 2e helft, De bal rolt weer, wil S.C.E nog wat moeten ze nu toch meer richting doel van DVOL spelen. Maar DVOL onderschept de bal en scoort de vijfde voor vanavond een inkoppertje. De keeper S.C.E gaat ook niet geheel vrijuit en deelt mee in de malaise deze avond. S.C.E heeft niets te vertellen in Lent. We worden gewoon te kijk gezet. Het heeft even geduurd maar in de 63 minuut maakt Jefferson Gola de 5-1. S.C.E is van de hatelijke nul af. De laatste tien minuten gaan in DVOL hoeft niet meer zo nodig en S.C.E kan niet meer. In de 85 minuut een penalty voor DVOL die missen ze, maar wat minder plezierig is dat Jefferson Gola geblesseerd uitvalt. De eindstand voor deze avond is  5-1 voor 4F. De trainer heeft nog wat te doen voor zondag om de ploeg weer op het juiste spoor te krijgen.

01-10-17  vv Krayenhoff – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E had aan één goal genoeg voor de zege bij Krayenhoff 0-1. ­Jefferson Gola maakte in de tiende minuut de enige treffer.

24-09-07 S.C.E – vv Ewijk
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en vv Ewijk hielden elkaar in Nijmegen in evenwicht 0-0. Het duel aan de Lindenholt was spannend en boeiend.Trainer Berry Breems van S.C.E zag hoe Mick Verdonk in de tweede helft een goede kans op een doelpunt liet liggen. De bezoekers uit Ewijk waren volgens de nieuwe trainer Serge Heuvelink via Tom Diebels enkele keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Beide coaches konden uiteindelijk wel leven met het gelijkspel.

03-09-17  Kolping-Dynamo – S.C.E
Bron: facebook Kolping-Dynamo
Het eerste elftal van Kolping-Dynamo heeft zondag haar eerste bekerwedstrijd verloren van S.C.E. De gasten gingen er vandoor met een 0-2 overwinning. In een gelijk opgaande eerste helft creëerden beide ploegen weinig grote kansen. De grootste kans van Kolping-Dynamo kwam voort uit een corner waarbij de bal plotseling voor de voeten van Rifki Holla viel. Helaas voor de blauw-zwarten werd deze bal gered en met een 0-0 ruststand als gevolg. In de tweede helft viel het niveau van KD bij vlagen wat tegen en was het S.C.E dat de voorsprong pakte 0-1. Ook de tweede helft zou weinig grote kansen bevatten en een kwartier voor tijd besliste S.C.E na een opeenstapeling van foute keuzes bij Kolping-Dynamo 0-2. Het is duidelijk dat Kolping-Dynamo een wedstrijd heeft gespeeld waaruit genoeg lessen geleerd kunnen worden, maar ook dat het een uur een ruime voldoende scoorde. Met deze geleerde lessen in het achterhoofd, een positieve instelling en een flinke dosis werklust leeft de overtuiging binnen de club dat er snel betere resultaten zullen volgen. Mocht u hierbij willen zijn: dinsdag oefent het team tegen Krayenhoff en zondag is de volgende bekerwedstrijd tegen RKPSC uit Pannerden. Hopelijk zien we u dan!

04-08-17  Amateurvoetballers kunnen opgelucht adem halen
Bron: De Gelderlander, door Raymond Willemsen 
De amateurvoetballers kunnen opgelucht adem halen. Vanaf september zullen ze minder snel geschorst worden. De eerste uitsluiting volgt pas na de vijfde gele kaart, de tweede na de zevende prent.Amateurvoetballers in de hoofd- tot en met vijfde klasse klaagden de laatste jaren steen en been; al na de vierde gele kaart werden ze voor één duel uitgesloten en elke daaropvolgende boeking betekende weer een wedstrijd schorsing. Vanaf het nieuwe seizoen wordt dat heel anders. Na de vijfde boeking moeten ze voor het eerst één duel toekijken. Daarna pas weer bij de zevende en negende gele kaart.
Bekertoernooi
Ook wordt voor het bekertoernooi komend seizoen een apart registratiesysteem in het leven geroepen. Na de vierde gele kaart in een bekerwedstrijd volgt één wedstrijd schorsing. Competitie en beker worden dus van elkaar losgekoppeld. Alleen een directe rode kaart, opgelopen in het bekertoernooi, telt wel mee als schorsing voor de competitieduels.
Nacompetitie
Ook voor de nacompetitie geldt een afzonderlijk systeem. Alle voetballers beginnen het toetje op ‘nul’ en worden bij hun tweede gele kaart voor één wedstrijd geschorst

01-08-17  Amateurvoetballers beleven in het nieuwe seizoen een noviteit
Bron: De Gelderlander, door Raymond Willemsen 
De amateurvoetballers beleven in het nieuwe seizoen een noviteit. Er wordt voor de eerste keer gevoetbald op eerste paasdag en eerste pinksterdag.Het zit in het systeem; met Pasen is er bijna elk seizoen wel een ‘dubbel’. Op paaszaterdag wordt er ingehaald en nog geen 48 uur later, op tweede paasdag, wordt er alweer aangetreden voor de volgende competitiewedstrijd. Komend seizoen komt daar verandering in. De paasbrunch moet verschoven worden, want op zondag 1 april 2018 (eerste paasdag) staat voor de zondagamateurs speeldag 20 op het programma. En met Pinksteren gebeurt hetzelfde. De voorlaatste speelronde (25) wordt op eerste pinksterdag, zondag 20 mei, afgewerkt. Dit houdt in dat er met de feestdagen geen dubbele programma’s meer worden gespeeld. Trainers zullen daar blij mee zijn, want de belasting was met twee duels in zeer korte tijd nogal hoog en het strookte ook niet met het periodiseringsmodel dat de KNVB op de trainerscursussen hanteert. Daarin wordt altijd aangegeven dat er pas om de drie dagen gevoetbald kan worden. In het district Noord van de KNVB wordt er door de zondagamateurs al jaren op eerste paas- en pinksterdag in competitieverband gespeeld. Voor het district Oost wordt het de eerste keer in het seizoen 2017/2018. In familiaire kring zal er rekening moeten worden gehouden met de gewijzigde speeldag. Ook clubs die paas- en pinkstertoernooien houden moeten op de wijziging inspelen. Duels op eerste pinksterdag kunnen ook niet verschoven worden omdat de laatste twee speeldagen (25 en 26) tegelijkertijd door de clubs moeten worden afgewerkt.