03-06-18   GVA – S.C.E
Bron: De Gelderlander
Promotiestrijd duurt voor S.C.E één duel. S.C.E blijft een vierdeklasser. De Nijmeegse ploeg verloor gisteren bij GVA 1-0. Op de nederlaag in Doornenburg viel weinig af te dingen. We zaten er kort na de wedstrijd wel even doorheen, maar daarna kwam al snel het besef dat we er alles aan gedaan hadden. Dan heb je snel vrede met zo’n abrupt einde van het seizoen, zei trainer Berry Breems van S.C.E. Zijn elftal kende een slecht begin, vooral doordat GVA constant druk zette als S.C.E de bal had. De Nijmeegse equipe vocht zich langzaam terug in de wedstrijd, wat Breems toch tevreden stemde. Het enige dat we konden doen was strijd leveren en dat hebben we uitstekend gedaan na dat moeilijke begin. In de tweede helft was S.C.E gelijkwaardig aan de tegenstander, maar juist op het moment dat er wat meer ruimte ontstond voor de Nijmegenaren, sloeg GVA toe. Bjorn Derksen scoorde na een uur. In de minuten die volgden hield keeper Lucas Corbeek de Nijmeegse ploeg in de race. De enige riante kans kreeg S.C.E 20 minuten voor tijd, toen Kaj Dreis een-op-een met de GVA-doelman miste. Breems: Het was misschien niet terecht, maar als die bal erin was gegaan, had ik nog wel willen zien of ze ons konden verslaan.

03-06-18  GVA – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E blijft vierdeklasser na nederlaag tegen GVA. S.C.E heeft zondag in Doornenburg met 1-0 verloren van GVA. Daardoor blijven de Nijmegenaren ook volgend jaar vierdeklasser. Het was een nederlaag waar weinig op af te dingen viel en die daarom goed te verteren was voor S.C.E. De ploeg kende een slecht begin van de wedstrijd, vooral doordat GVA veel druk zette op momenten dat S.C.E de bal had. De ploeg van Berry Breems vocht zich echter langzaam terug in de wedstrijd, wat een glimlach op het gezicht van de trainer toverde. Het enige wat we konden doen was strijd leveren en dat hebben we uitstekend gedaan na dat moeilijke begin, zei Breems.  Dat leverde ook een tweede helft op waarin S.C.E zelfs gelijkwaardig was aan de Doornenburgse tegenstander. Maar net op het moment dat er ruimte leek om toe te slaan, scoorde GVA 1-0 rond de zestigste minuut. In de minuten die volgden hield keeper Lucas Corbeek de Nijmeegse ploeg in de race. De enige echte kans kreeg S.C.E vijf minuten voor tijd, toen Kaj Dreis een-op-een met de GVA-doelman miste. Breems: Het zou misschien niet terecht zijn geweest, maar als die er in zou zijn gegaan had ik nog wel willen zien of ze ons konden verslaan. De Nijmeegse realiteitszin zorgde ervoor dat er na afloop geen hete tranen vloeiden. We zaten er kort na de wedstrijd wel even doorheen, maar daarna kwam al snel het besef dat we er alles aan gedaan hadden. Dan heb je snel vrede met zo’n abrupt einde van het seizoen.

03-06-18  GVA – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
GVA overtuigend naar volgende ronde. GVA schakelde zondag S.C.E uit met een 1-0 zege in de nacompetitie 3e-4e klasse. Invaller Floyd Pere was de matchwinner. GVA zette ‘hoog’ druk, beheerste het duel maar miste een stel kansen. Pas na een dik uur spelen kwam Pere goed door, kreeg de bal terug van Bjorn Derksen en knalde raak. S.C.E deed er alles aan om terug te komen en kreeg nog een dikke kans, maar verder stond de Doornenburgse defensie als een huis.

27-05-18  WVW – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Het duel tussen WVW en S.C.E werd in Weurt na 43 minuten gestaakt wegens onweer. De stand was toen 1-1. Danny Broens (1-0) en Jefferson Ngola scoorden. Er staat voor beide clubs meer op het spel. WVW en S.C.E hopen dat de KNVB de 1-1 tot eindstand verklaart.

20-05-18  S.C.E – vv Niftrik
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E was met 6-1 te sterk voor vv Niftrik, dat de nacompetitie tegen degradatie wil ontlopen. Kaj Dreis scoorde vier keer voor de Nijmeegse nummer drie. Jan Willem Jeurissen deed iets terug voor Niftrik. Robin van Zantvliet en Nicky Sander bouwden de voorsprong uit.

13-05-18  sc DIOSA – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
De derde plek op de ranglijst is ook na het gelijke spel 1-1 bij DIOSA nog in handen van S.C.E. Die plaats geeft recht op promotiewedstrijden. Het is een teleurstelling dat we hebben verzuimd verder afstand te nemen, zei S.C.E-trainer Berry Breems. Kaj Dreis scoorde voor S.C.E, Nicky Sander miste een penalty. Tim van Heumen maakte de goal voor DIOSA.

06-05-18  S.C.E – UHC
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E won op de valreep van UHC 2-1. Damian Kregting van de Nijmegenaren werkte een voorzet in het lege doel. De winst was verdiend, maar het duurde erg lang, zei trainer Berry Breems van S.C.E. Bij UHC baalde trainer Ricky Erkelens. We hielden prima stand, we willen wegblijven van degradatieduels. Een punt had geholpen. De 1-0 op Lindenholt was van Kaj Dreis, de 1-1 van Mark Hendriks.

29-04-18  vv Niftrik – S.C.E
Bron: HetGeldersVoetbal.nl
Het is droog in Niftrik en zwaar bewolkt net geen voorjaarsweertje maar prima voetbal weer. De wedstrijd is begonnen en staat onder leiding van Dhr. M.J.T. te Booij. In de 2e minuut de eerste kans voor S.C.E door Kaj Dreis maar keeper vv Niftrik stopt. De eerste gele kaart is deze middag ook alweer uitgereikt aan een speler van vv Niftrik, in de 8e minuut. Een volgende kans om op voorsprong te komen van S.C.E, Luuk Schiphorst schiet net voorlangs. De stand op “Sportpark De Eik” is na 15 minuten spelen nog 0-0. Uit een tegenaanval van vv Niftrik komen Roel van Wijk en Damian Kregting precies op tijd om deze onschadelijk te maken, S.C.E moet oppassen voor de counter. De spelers van S.C.E vinden elkaar moeilijk, waardoor vv Niftrik regelmatig de counter speelt, maar nog niet gevaarlijk voor het doel van S.C.E komen. Ook S.C.E ontkomt er niet aan, aan een gele kaart Rick Theunissen is de gelukkige. Ook een speler van vv Niftrik ontvangt er een.

Foto Ronald Dreis
Eindelijk een goede aanval in de 37e minuut van S.C.E, goede aanname door Kaj Dreis maar schiet helaas aan de verkeerde kant van de paal. S.C.E is nu goed druk aan het zetten, maar het nog geen geluk om een goal te maken. In de 41e minuut een mooie aanval door Nick Sander samen met Luuk Schiphorst de bal komt voor de voeten van Mike die schiet in de hoek maar keeper redt. Aan de andere kant een counter van vv Niftrik maar schiet te gehaast waardoor de bal naast gaat. De ruststand in Niftrik tegen de plaatselijke is 0-0. De tweede helft is amper begonnen of Robbin van Zandvliet ontvangt ook een gele kaart van de scheidsrechter. Eindelijk gebeurt er weer wat Dylan Cousin komt alleen voor de keeper maar schiet de bal voorlang, nog steeds 0-0.

Foto Ronald Dreis
Ook Mike Roos ontvangt een gele kaart, daar is S.C.E wel goed in. (doelpunten willen we zien, S.C.E moet nu toeslaan gezien de standen op de andere velden in de 4e klasse E). S.C.E heeft nog ruim 15 minuten om iets aan de uitslag te doen!!!! En dan is het zover in de 75e minuut scoort vv Niftrik na een counterde 1-0 en na veel fouten aan de kant van S.C.E. Komt S.C.E met lege handen te staan!!! In de 80e minuut de wissel Dylan Cousin er uit en Jefferson Gola in de spits kan hij dan het verschil maken voor S.C.E. Jefferson Gola wordt in de 83e minuut neergelegd in strafschopgebied, penalty; Nick Sander maakt de gelijkmaker voor S.C.E, verdient. In de extra tijd krijgt S.C.E nog twee kansen om de wedstrijd te laten kantelen, maar ook deze kansen gaan er niet in. Met heel veel moeite en gemopper toch nog één punt mee naar Nijmegen.

29-04-18  vv Niftrik – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Koploper RODA’28 kwam zondag in de vierde klasse E tegen ‘achterbuurman’ UHC niet tot scoren 0-0. De misstap van de titelfavoriet bleef zonder gevolgen, doordat achtervolger S.C.E ook gelijkspeelde. Niftrik deed niet onder voor S.C.E 1-1. Na rust tekende de van een hamstringblessure teruggekeerde clubtopscorer Jan Willem Jeurissen voor de 1-0 voor Niftrik. Kort voor het einde van de wedstrijd kwam de Nijmeegse ploeg via een strafschop van Nicky Sander op 1-1. S.C.E staat één punt achter op RODA’28, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

23-04-18  S.C.E – RODA’28
Bron: website RODA’28
Zondag 22 april was de return wedstrijd van de 10 dagen geleden in Winssen gespeelde wedstrijd, dus een mooie gelegenheid om kort na dit verlies revanche te nemen en bij S.C.E te gaan winnen. Dit hebben de RODA’28 spelers ook perfect uitgevoerd, een compliment aan de ploeg om zich zo te herpakken. Door het warme weer en het spelen op een kunstgrasveld werd er zeer veel gevraagd van de lichamelijke conditie van de spelers, gelukkig herkende de scheidsrechter dit ook en heeft tot 3x toe een drinkpauze ingelast. Beide teams begonnen ietwat afwachtend aan de wedstrijd, maar al in de 5e minuut wist S.C.E de 1–0 voorsprong te realiseren. S.C.E hanteerde een speelwijze van compact spelen en dan met lange passes van achteruit de voorhoede aan het werk zetten. Zo ontstond deze goal ook uit een lange pass van zeker 40 meter, in 1e instantie kon de bal nog onderschept worden door Nick Janssen, maar de bal viel pal voor de voeten van S.C.E aanvaller Kaj Dreis en die bedacht zich geen moment en schoot vanuit buiten de 16 meter snoeihard op doel en de bal plofte in de kruising van het doel. Nu kon S.C.E hun geliefde speelwijze weer hanteren, sterk verdedigen en proberen via counters nog vaker te scoren. Maar RODA’28 had zich hier goed tegen gewapend door het baltempo te verhogen en meer combinatiespel te spelen. Beide ploegen hebben de eerste 20 minuten kansjes gehad om de score uit te bouwen. In de 24e minuut neemt RODA’28 aanvaller Twan Arnts een corner, Niek van Gemert kopt op doel en bij de 2e paal verlengt Pim Tromp deze bal tot een doelpunt, waarmede de stand weer gelijk is. Het in grote getale opgekomen publiek kreeg een mooie wedstrijd voetbal voorgeschoteld en met deze 1–1 stand werd de rust bereikt. Na rust neemt in de 51e minuut RODA’28 aanvoerder Stijn Gradussen een corner en Niek van Gemert kopt deze bal achter de S.C.E keeper en de 2–1 voorsprong van RODA’28 is een feit. S.C.E gaat meer aanvallend voetbal spelen, ze moeten, want bij verlies wordt de achterstand op de koppositie alleen maar groter. In de 60e minuut kan S.C.E verdediger Damian Kregting ver oprukken op de RODA’28 speelhelft, de RODA’28 spelers verzuimen om hem te verdedigen en vanaf 20 meter weet hij snoeihard op het RODA’28 doel te schieten en de 2–2 is een feit. S.C.E blijft aanvallen en hierdoor ontstaat er ruimte voor de RODA’28 aanvallers en in de 87e minuut geeft Nick Janssen een prachtige pass op Pim Tromp, Pim ziet dat Bob Stevens meegekomen is, speelt de bal breed en Bob scoort de 3–2 voorsprong voor RODA’28. Voor S.C.E blijft er nog weinig tijd over om de stand in het voordeel van S.C.E te beslissen en RODA’28 krijgt nog meer ruimte om te voetballen en zo ook vlak voor tijd wordt Pim Tromp gelanceerd, maar de S.C.E keeper Zev de Bruijn kan de bal oppakken. Na het oppakken van de bal trapt hij onbesuisd na op Pim Tromp, de goed leidende scheidsrechter Heijmans heeft dit gezien en kan niets anders doen, dan de keeper een rode kaart presenteren. Er volgt ook nog een penalty, maar de ingevallen S.C.E doelman Jeffrey v d Schreur weet de door Bob Stevens ingeschoten bal te keren. Dit betekent nog enkele spannende minuten in deze wedstrijd, maar RODA’28 houdt goed stand en zet een grote stap in deze competitie..

23-04-18  S.C.E – RODA’28
Bron: De Gelderlander
RODA’28 won gisteren de topper bij S.C.E 2-3 en heeft weer de beste titelkansen in de vierde klasse E. De vele toeschouwers zagen een vermakelijk duel, waarin S.C.E snel scoorde via Kaj Dreis 1-0. De Nijmeegse thuisclub had het initiatief, maar Pim Tromp maakte gelijk voor de koploper uit Winssen. Na rust kopte Niek van Gemert uit een corner raak (1-2) en Damian Kregting rondde een solo af 2-2. De slotfase was spannend. Na de intikker van Bob Stevens 2-3 kreeg S.C.E-doelman Zev de Bruijn rood voor een natrappende beweging. Wisselkeeper Lucas Corbeek redde bij de door Stevens zwak ingeschoten strafschop. Na afloop treurde matchwinnaar Stevens niet over die gemiste penalty. Deze winst is belangrijk. We zijn er nog niet maar staan goed en moeten het afmaken, met dit elftal met enkele teruggekeerde spelers. Ook trainer Wim Joosten van RODA’28 glunderde. Een fantastisch resultaat na hard werken. Op basis van inzet een verdiende winst, die vertrouwen geeft. Volgens trainer Berry Breems verzuimde S.C.E na de 1-0 door te drukken. Het verlies komt hard aan. We maken pas op de plaats maar ik blijf hoopvol.

22-04-18  S.C.E – RODA’28
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
RODA’28 won zondag de topper bij S.C.E 2-3 en heeft weer de beste titelkansen in de vierde klasse E. De vele toeschouwers zagen een vermakelijk duel, waarin S.C.E snel scoorde via Kaj Dreis 1-0. De Nijmeegse thuisclub had het initiatief, maar Pim Tromp maakte gelijk voor de koploper uit Winssen. Na rust kopte Niek van Gemert uit een corner raak 1-2 en Damian Kregting rondde een solo af 2-2. De slotfase was spannend. Na de intikker van Bob Stevens 2-3 kreeg S.C.E-doelman Zev de Bruijn rood voor een trappende beweging. Wisselkeeper Lucas Corbeek redde bij de door Stevens zwak ingeschoten strafschop. Na afloop treurde matchwinnaar Stevens niet over die gemiste penalty. Deze winst is belangrijk. We zijn er nog niet maar staan goed en moeten het afmaken, met dit elftal met enkele teruggekeerde spelers.

15-04-18  Overasseltse Boys – S.C.E
Bron: HetGeldersVoetbal.nl
Afgelopen zondag speelde Overasseltse Boys thuis tegen koploper S.C.E. Waar het eerder een ander koploper al bijzonder lastig maakte, lukt dat zondag wederom. In een wedstrijd met vooral veel strijd, werd niet gescoord 0-0. In het begin van de wedstrijd was direct te zien dat S.C.E dominant wilde zijn en de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. Het had veel balbezit en probeerde een hoog tempo te hanteren. Het was echter te slordig en te voorspelbaar bij S.C.E, waardoor de ploeg amper gevaarlijk werd. Er waren wat schoten afstand, maar doelman Robin Kersten werd daar niet warm of koud van. De thuisploeg probeerde er af en toe uit te komen en na ruim een half uur was er een schietkans voor Bart van de Groes, maar zijn schot ging ruim naast. Kay Dreis kreeg vlak voor rust de beste mogelijkheid toen hij naar binnen dribbelde en in de korte hoek schoot; Robin redde zijn inzet prima. De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, alleen werd S.C.E wanhopiger naargelang de wedstrijd vorderde. Dit gaf ruimte voor de thuisploeg op de counter gevaarlijk te worden. Zo kopte Milan Nicolasen net naast na een prima voorzet van Robbie Jansen. Overasseltse Boys bleef, doordat het veel duels won, echter vrij eenvoudig op de been en was een corner van S.C.E na ruim een uur spelen het eerste echte gevaarlijke moment van de gasten in de tweede helft. Nota bene via een counter kreeg S.C.E de beste kans. Jeff Ngola werd op zijn snelheid benut en kwam vrij voor Robin. Die redde in eerste instant, maar Ngola kreeg de bal gelukkig mee en leek voor een leeg doel te scoren. Roel van Eeuwijk was net op tijd om de bal van de lijn te halen. In het vervolg kreeg invaller Joep van de Groes nog twee mogelijkheden, maar zijn schot en kopbal wisten het doel niet te bereiken. Overasseltse Boys hoopte in de extra tijd nog op een strafschop, maar Guus Peeters Weem leek zich vast te lopen en de scheidsrechter leek het goed gezien te hebben. Een flink striem in de kuit van een nop deed naderhand wellicht anders vermoeden. Al met al eindigde een typische 0-0 wedstrijd dan ook in 0-0 en daar was de thuisploeg content mee, zeker aangezien concurrent Victoria’25 verloor. 

15-04-18  Overasseltse Boys – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E morste punten bij Overasseltse Boys 0-0. De Nijmeegse ploeg staat in punten gelijk met RODA’28, maar met een duel meer gespeeld. Trainer Berry Breems: We dwongen te weinig af. John van Geenen van Overasseltse Boys loofde de teamprestatie.

12-04-18  RODA’28 – S.C.E
Bron: website RODA’28
Op donderdag 12 april onder grote publieke belangstelling werd de inhaalwedstrijd RODA’28 – S.C.E gespeeld. Het was een topper, het ging er om wie wordt de koploper. RODA’28 startte voortvarend aan de wedstrijd, had ook enkele goede kansen, maar had even de pech dat de bal of niet goed geplaatst was of de S.C.E keeper kon met een uiterste krachtinspanning de bal keren. In de 12e minuut zet S.C.E een snelle aanval op en de opgenomen middenvelder Nicky Sander weet doeltreffend af te ronden. S.C.E gaat nog meer verdedigend voetballen en met heel veel energie worden de RODA’28 spelers onder druk gezet. In het verdere verloop van de 1e helft zijn er voldoende kansen geweest voor RODA’28 om de achterstand om te buigen in een voorsprong, maar S.C.E houdt stand en bereikt de rust en kan daar weer energie tanken. In de 49e minuut neemt S.C.E een corner, de bal valt in het RODA’28 doelgebied en S.C.E speler Robbin van Zandvliet is het meest alert en kopt de bal in het RODA’28 doel en S.C.E heeft een 0–2 voorsprong bereikt. RODA’28 gaat niet bij de pakken neer zitten, gaat energiek ten aanval, maar helaas gescoord wordt er niet meer, met name de S.C.E doelman Zev de Bruijn heeft enkele fantastische reddingen. S.C.E scoort nog wel 7 gele kaarten, maar nemen de 3 punten mee naar Nijmegen en heroveren de koppositie.

12-04-18  RODA’28 – S.C.E
Bron: de Maas & Waler
Op donderdag 12 april werd onder grote publieke belangstelling de inhaalwedstrijd RODA’28 – S.C.E gespeeld. Het was een topper, het ging er om wie de koploper van de competitie zou worden. Uiteindelijk moest de ploeg uit Winssen een verlies van 0-2 incasseren. RODA’28 startte voortvarend aan de wedstrijd, had ook enkele goede kansen, maar had even de pech dat de bal of niet goed geplaatst was of de S.C.E keeper kon met een uiterste krachtinspanning de bal keren. In de twaalfde minuut zet S.C.E een snelle aanval op en de opgenomen middenvelder Nicky Sander weet doeltreffend af te ronden. S.C.E gaat nog meer verdedigend voetballen en met heel veel energie worden de RODA’28 spelers onder druk gezet. In het verdere verloop van de eerste helft waren er voldoende kansen voor RODA’28 om de achterstand om te buigen in een voorsprong, maar S.C.E hield stand. In de 49e minuut wist S.C.E uit een corner de 0-2 te maken. Hoewel RODA’28 zeker niet bij de pakken neer ging zitten, werd er niet meer gescoord. Met name de S.C.E doelman Zev de Bruijn had enkele fantastische reddingen. Door de overwinning heroverde S.C.E de koppositie.

12-04-18  RODA’28 – S.C.E
Bron: De Gelderlander
S.C.E vindt het juiste strijdplan tegen RODA’28. De Nijmegenaren winnen de topper in de vierde klasse E en staan bovenaan. Onverzettelijkheid is de leidraad tot succes voor S.C.E. De Nijmeegse equipe heeft de titelstrijd in de vierde klasse E opengegooid door de overwinning in de topper bij RODA’28 0-2. De thuisploeg uit Winssen liet zich gisteravond afbluffen en is de koppositie kwijt. De verbetenheid straalde ervan af bij S.C.E in de enerverende én drukbezochte topper. De formatie van trainer Berry Breems haperde de voorbije weken opzichtig, met verlies tegen Batavia (0-3), het gelijke spel tegen Krayenhoff (1-1) en tussendoor een moeizame zege op hekkensluiter Victoria’25 (0-1). Maar van een dolend elftal was in de kraker geen sprake. Zij zaten er constant kort op. Gingen voor elke meter. S.C.E was veel gretiger dan wij, constateerde spits Bob Stevens van Roda. De eerste helft kregen wij de beste kansen, vond ik ons beter. Maar na de 0-2 werden we paniekerig. Wij missen dan een pitbull, een aanjager die de ploeg erdoorheen helpt. Het zijn precies de kwaliteiten die ze bij de titelconcurrent in overvloed hebben. Toonbeeld van die Nijmeegse dadendrang was gisteravond Robbin van Zantvliet. De RODA’28-aanvallers moesten de rechtsback bij elk duel twee keer voorbij, hij gooide zich overal voor, trok diep in de tweede helft nog een paar sprintjes van 40 meter om maar weer ergens een ploeggenoot te helpen. En de 24-jarige back liet óók zien gewoon een heel vaardige speler te zijn. Na 12 minuten eiste Van Zantvliet al een hoofdrol op bij de openingstreffer. Met een schitterende crosspass zette hij Jefferson Ngola aan het werk, die vervolgens Nicky Sander vond 0-1. Vroeg in de tweede helft maakte van Zantvliet zelf de 0-2, door bij een corner in twee pogingen raak te koppen. We wisten dat het in deze wedstrijd moest gebeuren. Volle bak, alles geven. En dat is goed gelukt, jubelde van Zantvliet. De titelstrijd leeft enorm bij ons in de ploeg. We hebben een goede stap gezet, de kansen weer in eigen hand. Er tekent zich een pakkend seizoensslot af in de vierde klasse E, met S.C.E en RODA’28 als belangrijkste gegadigden. S.C.E staat met 40 punten uit 19 duels bovenaan. RODA’28 volgt met 38 uit 18, terwijl zelfs Krayenhoff (38 uit 20), Nijmegen (35 uit 20) en SCP (34 uit 19) nog kansrijk zijn. Pikant: volgende week zondag is de return tussen S.C.E en RODA’28, in Nijmegen. Ons seizoen is al geweldig, stelde Stevens (29). Maar nu we er zó goed voor staan, willen we ook vol voor het kampioenschap gaan. Het is een rare competitie, totaal niet te voorspellen. In zoverre is er niks aan de hand. Maar wij moeten wel een antwoord vinden op de felheid van S.C.E. En wat ook zal helpen: doeltreffendheid. Vijf opgelegde kansen in de eerste helft waren niet besteed aan RODA’28. Stevens raakte zelf twee keer de lat. Eén keer had hij pech, eenmaal redde S.C.E-doelman Zev de Bruijn grandioos op een kopbal. Stevens: Die kans moest erin. Tegendraads in plaats van de korte hoek. Toen hij die bal op de lat tikte, voelde ik al: dit wordt hem niet. Dan maar in de return. We weten wat ons te doen staat.

12-04-18  RODA’28 – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Gretig S.C.E bluft RODA’28 in topper af en is nieuwe koploper. S.C.E heeft de titelstrijd in de vierde klasse E weer helemaal opengegooid door de winst donderdagavond in de topper bij RODA’28 0-2. De thuisploeg uit Winssen liet zich afbluffen en is de koppositie kwijt aan de Nijmeegse concurrent. De verbetenheid straalde ervan af bij S.C.E in de enerverende én drukbezochte topper. Na 12 minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong. Rechtsback Robbin van Zantvliet zette met een schitterende crosspass Jefferson Ngola aan het werk, die vervolgens Nicky Sander vond 0-1. Vroeg in de tweede helft maakte van Zantvliet de 0-2, door bij een corner in twee pogingen raak te koppen.

08-04-18  S.C.E – vv Krayenhoff
Bron: De Gelderlander
S.C.E speelde gelijk in de Nijmeegse kraker tegen Krayenhoff 1-1. De thuisploeg uit Lindenholt kwam vlak voor rust via Mick Verdonk op 1-0. De ‘Krayen’, waar trainer Röschdi Krebbers enkele spelers miste, waren na rust sterker. In de slotminuut viel in de rebound de 1-1 van Leeroy Thijssen

01-04-18  Victoria’25 – S.C.E
Bron: De Gelderlander
Victoria’25 heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en blijft ook na een trainerswissel verliezen. Toch houden ze in Afferden de moed erin. De staat van het scorebord van Victoria’25 is symbolisch voor de situatie bij de Maas en Waalse club. De afstandsbediening is voor de tweede keer in korte tijd defect. Na een reparatie weigerde het apparaat onlangs opnieuw dienst. Ook het eerste elftal van de Afferdense club is niet aan de praat te krijgen. Dit seizoen werd er nog geen wedstrijd gewonnen. Een tussentijdse ‘reparatie’ -trainer Ron IJsbrandij werd half maart ontslagen, had net als bij het scorebord geen effect. Vier nederlagen op rij volgden. Zondag was S.C.E in Afferden te sterk 0-1. Carlo van den Hazelkamp, aanvoerder van Victoria’25, zag verbetering bij de vierdeklasser. We spelen nu wat verdedigender en compacter. De vorige trainer wilde altijd druk zetten. Daardoor gaven we veel ruimte weg. Nu kreeg S.C.E weinig kansen, zuur dat we door één lullig foutje verloren. Victoria’25 kreeg uit counters een viertal goede kansen, maar kwam de achterstand op slag van rust niet meer te boven. Doelman Stefan van Rossum greep naast een voorzet, waardoor Robbin van Zantvliet voor de Nijmeegse titelkandidaat simpel scoorde. De keeper doet ook zijn best, stond Van den Hazelkamp zijn ploeggenoot bij. We hebben er alles aan gedaan, maar drie één-op-één-kansen gingen er niet in. Het is frustrerend als je lekker speelt en toch verliest. Victoria’25 draaide vorig seizoen met nagenoeg dezelfde selectie lang mee in de top en werd uiteindelijk zesde. Een dubbele beenbreuk van Joël de Lorijn, begin oktober, luidde het huidige rampseizoen in. Het zit allemaal tegen, meende Van den Hazelkamp. We hebben steeds met blessures te kampen. Voor de trainer is het puzzelen. Normaal speel ik op het middenveld, nu was ik linksback. In afwachting van de komst van Arno Heiming, die volgend seizoen hoofdtrainer wordt, staat oud-speler Mark Reijers voor de groep. Er zat deze wedstrijd meer in, maar we misten effectiviteit, zei hij. Met 4-4-2 spelen we compacter. Als trainer moet je het systeem aanpassen aan de kwaliteiten van de spelers, niet andersom. Op deze wedstrijd kunnen we verder bouwen. Victoria’25 blijft hekkensluiter met vijf punten achterstand op Overasseltse Boys, dat op een nacompetitie plaats staat. Die kunnen we nog pakken en krijgen we nog thuis, zei Van den Hazelkamp. We willen erin blijven. Maar dan moeten we wel een keer gaan winnen. Uit deze wedstrijd kunnen we vertrouwen putten. Wellicht werkt het scorebord dan ook weer.

01-04-18  Victoria’25 – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E blijft in de kampioensrace van de vierde klasse E na een nipte 0-1 zege bij hekkensluiter Victoria’25. Matchwinnaar was Robbin van Zandvliet. De Nijmeegse rechtsbuiten strafte op slag van rust een fout af van Victoria-doelman Stefan Rossum, die bij een hoge voorzet mistastte. S.C.E had in Afferden het meeste balbezit, maar creëerde weinig scoringskansen. De thuisclub was een paar keer gevaarlijk met counters, die echter zwak werden afgerond. Victoria’25 wacht na het wegsturen van trainer Ron IJsbrandij, half maart, nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen.

25-03-18  S.C.E – vv Batavia
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E leed in de vierde klasse E een kostbare nederlaag tegen middenmoter Batavia 0-3. Op die manier profiteerde de Nijmeegse ploeg niet van de misstap van koploper Krayenhoff bij Overasseltse Boys 1-1. De nederlaag van S.C.E ontstond na een snelle achterstand 0-1 Oswald Peters, waarna de thuisploeg op de uitblinkende Batavia-doelman Nick Wullings stuitte. S.C.E-trainer Berry Breems, we brachten niet voldoende. Dennis Kaldenberg en Peters zorgden voor 0-3. Batavia-trainer Henk Evers: Dit geeft de spelers een geweldige boost.

18-03-18  SCP – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E brak een serie van zeven keer winst af.  Volgens trainer Berry Breems van de Nijmegenaren was de rode kaart van Khalid Samaoui kort voor de rust het kantelpunt Vlak voor rust kwamen de Nijmegenaren met tien spelers te staan. We moesten daarna tegenhouden en op een uitval hopen. Dit verlies tegen een concurrent stelt teleur.  Rik Baars kopte SCP naar 1-0, Nicky Sander maakte uit een strafschop gelijk en vervolgens werd een tweede treffer voor S.C.E afgekeurd. Na de pauze zette SCP meer druk, dat leidde tot doelpunten van Joël Willemsen en Remy Heijnen. Daarna kwam de thuisploeg volgens trainer Van Zwam niet in problemen. A-speler Sjoerd Jansen debuteerde verdienstelijk.

18-03-18  SCP – S.C.E 
Bron: website SCP

S.C.E staat momenteel met 33 punten uit 14 wedstrijden bovenaan de ranglijst, SCP staat 4e met 28 punten uit 15 wedstrijden. Pakt S.C.E vandaag de 3 punten, dan houden ze hun koppositie vast. Zijn de 3 punten voor SCP, dan vinden ze weer goede aansluiting bij de top 3. Kortom: een zeer spannende wedstrijd waarbij 3 kostbare punten te verdienen zijn! Wim had er voor de wedstrijd een goed gevoel over, en ja hoor, hij had gelijk! Zijn vlag mocht vandaag maar liefst 3 keer de lucht in! SCP begon sterk aan de wedstrijd en kreeg volop kansen. De vrije trap na een overtreding op Eli Wuarbanaran, genomen door Rik Baars, werd onderschept door de achterhoede van S.C.E. Michael Zuidhoek kreeg vervolgens een goede schietkans, deze werd gepakt door de Nijmeegse keeper. Jowin Roos gaf een mooie voorzet op Joel Willemsen, die kon er nèt niet bij. SCP was sterk in de aanval, maar stond ook sterk te verdedigen. Een vrije trap van S.C.E ging hard voorlangs het doel van keeper Oscar van Wezel. Een schot van Willemsen belandde in handen van de keeper. In de 25e minuut kopte Rik Baars overtuigend de 1-0 binnen uit een hoge voorzet van Jowin Roos. S.C.E kwam niet echt aan aanvallen toe vanwege de ijzersterke verdediging van SCP. SCP bleef ook lekker aanvallen. Rik Baars gaf een fantastische voorzet, deze hoefde alleen nog maar binnen getikt te worden, maar helaas was dit niet gezien door de aanvallers. Een corner van S.C.E ging weer voorlangs. 4 minuten voor rust werd de nummer 10 van S.C.E met een rode kaart bestraft voor het met opzet duwen van William van den Akker. Nog geen minuut later kende de scheidsrechter S.C.E een strafschop toe, nadat Youp Oosterbroek een overtreding zou hebben begaan. Deze penalty werd verzilverd en S.C.E trok hiermee de stand weer gelijk 1-1. Uit een voorzet kopte een S.C.E-er, eerlijk is eerlijk, knap binnen de palen, maar dit was echter vanuit buitenspelpositie en dit doelpunt werd dan ook afgekeurd. Ruststand 1-1.De 2e helft startte Lars Mimpen op de plek van Eli Wuarbanaran. Een keurige sliding op de bal van Sonny Vissers op de rand van het strafschopgebied betekende een vrije trap voor S.C.E. Deze ging via de muur over het doel. De corner werd knap onderschept door Remy Heijnen. In de 60e minuut werd Youp Oosterbroek gewisseld voor Marvin Derks. Een vrije trap werd goed gepakt door keeper Oscar van Wezel. Een overtreding op Jowin Roos leverde SCP een vrije trap op. Een loeiharde pegel van Rik Baars werd knap weg gestompt door de keeper. Een verre ingooi van Baars kopte Sonny Vissers knap achterover door naar de aanvallers, deze wisten hier helaas niet van te profiteren. Een flinke pegel van Lars Mimpen ging maar nèt voorlangs het doel van S.C.E. Baars gaf voor op Remy Heijnen, hij kopte over. SCP bleef lekker aanvallen en in de 72e minuut was het dan ook wéér raak: Joel Willemsen schoot knap binnen uit een voorzet van Bram Oosterbroek 2-1. En 5 minuten later scoorde Remy Heijnen de 3-1 uit een ingooi van Rik Baars. In de 81e minuut debuteerde Sjoerd Jansen in het eerste, hij kwam erin op de plek van Jowin Roos en liet direct zien wat hij in huis heeft. Een schot van Rik Baars ging naast. S.C.E zorgde in de laatste 10 minuten van de wedstrijd aan de andere kant van het veld nog wel voor wat vuurwerk, hun schoten gingen zó hoog over het doel dat er langs de lijn heel wat “oeh’s” en “aaah’s” geroepen werden. Na 90 minuten voetballen was de overwinning terecht en dik verdiend voor SCP! S.C.E heeft dit seizoen slechts 2 keer verloren, en die 2 keer, die waren tegen onze mannen van SCP!

11-03-18  S.C.E – Achilles’29
Bron: De Gelderlander.nl (editie Nijmegen)

S.C.E won voor de zevende keer op rij. De Nijmeegse ploeg maakte na rust het verschil tegen Achilles’29; 3-0 en bleef daardoor bovenaan staan. We hadden er geen rekening mee gehouden dat we nu bovenaan zouden staan. Het gaat hard zei trainer Berry Breems van S.C.E. We bekijken het van week tot week. Met zeven zeges op rij is het vertrouwen enorm gegroeid. Achilles’29 had zich goed ingesteld op S.C.E en kwam er soms gevaarlijk uit. De Nijmegenaren sloegen kort na rust twee keer toe. Nicky Sander opende de score Damian Kregting maakte de 2-0 Jefferson Ngola zorgde voor de 3-0

11-03-18  SCP – S.C.E
Bron: website SCP

Aankomende zondag speelt SCP thuis tegen S.C.E om 14.00 uur. S.C.E is de huidige koploper in de 4e klasse E en dit belooft dan ook een héle spannende wedstrijd te worden! Hopelijk kunnen de mannen van trainer Gerard van Zwam zich herpakken en weer spelen zoals ze de eerste helft van het seizoen speelden, als een lekker vrij, sterk, fel en hecht team!

 04-03-18  S.C.E – sv DSZ
Bron: Facebook sv DSZ

sv DSZ 1 wint van vierdeklasser S.C.E 1. Vanochtend heeft sv DSZ 1 de oefenwedstrijd met 2-3 gewonnen van S.C.E 1. De doelpuntenmakers aan de kant van sv DSZ zijn: Jeroen Geurts & Lars Spanbroek. Het derde doelpunt was een eigen doelpunt van een speler van S.C.E. Met rust stond het al 0-3 voor onze mannen. De tweede helft kwam S.C.E terug met twee doelpunten maar wist sv DSZ een derde doelpunt te voorkomen. Opvallend: S.C.E mistte twee gegeven strafschoppen. Al met al een prima resultaat tegen de nummer 1 van de vierde klasse! 

04-03-18  S.C.E – sv DSZ  
Bron: HetGeldersVoetbal.nl

Vandaag in een heerlijk zonnetje op het sportpark speelt S.C.E tegen sv DSZ  uit Boven Leeuwen een 5e klasser met alle respect. In de eerste 15 minuten staat S.C.E al met 0-2 achter DSZ weet twee maal de buitenspel te omzeilen, en scoort ook hierbij. De 0-3 is gevallen door slecht uit verdedigen aan de zijde van S.C.E, en als klapt op de vuurpijl mist S.C.E ook nog een penalty. Met 0-3 de rust in gaan, de tweede 2 helft moet er uit een ander vat(tje) getapt gaan worden wil S.C.E niet overlopen worden door de gasten. De tweede helft is ruim 15 minuten aan de gang, en daar weet S.C.E te scoren in de persoon van Jefferson Gola 1-3. S.C.E is nu warm aan het draaien Nick Sander scoort de 2-3 helaas mist Roel van Wijk een penalty. Meer dan dit zat er vanmiddag niet in, volgende week weer voor het “EGGIE” tegen Achilles’29.

25-02-18  S.C.E – WVW
Bron: De Gelderlander.nl (editie Nijmegen)
S.C.E is, in elk geval voorlopig, de nieuwe koploper in de vierde klasse E. Voor de Nijmeegse ploeg is de nieuwe positie de bekroning van de opmars. S.C.E won voor de zesde keer op rij. Zondag werd het op eigen veld in Lindenholt 3-1 tegen WVW. S.C.E nam de koppositie daarmee over van RODA’28, dat niet in actie kwam doordat het duel bij Diosa werd afgelast. Kaj Dreis, Richard Schür en (na rust) Mike Roos scoorden. De Weurtse tegentreffer kwam van de ingevallen Sander Aalbers. Voor trainer Berry Breems was het genieten. Maar we zijn pas halverwege en hebben nog een lange weg te gaan. Bij ons hoeft niets; we willen bovenin blijven meedoen. Bij WVW treurde trainer Bram Remkes. Drie keer is scheepsrecht, maar op de verkeerde manier. We verliezen tegen de top drie telkens met 3-1 door persoonlijke fouten.

18-02-18  sv Nijmegen – S.C.E
Bron: Facebook Wilfried Goudt
Na het debacle van vorige week moest er uit een ander vaatje getapt worden. Op een moeilijk bespeelbaar veld waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd. Vele passes kwamen niet aan maar er was wel veel strijd aan beide kanten. Beide achterhoedes stonden goed dus er waren ook geen grote kansen. Door slecht uitverdedigen aan de kant van S.C.E kreeg Jordy Goudt de bal op de 16 meter maar helaas werd deze overgeschoten. Aan de andere kant werd er vanaf links uitgehaald maar Deniz Sibel Öztürk stond op de goede plek om zijn doel schoon te  houden en zo bleef het tot aan de rust 0-0. De 2e helft was niet veel anders en de gelukkigste zou winnen vandaag. In de 75e minuut ging Jordy er op links ervan door, moest de tackle van de keeper ontwijken en werd daarna door Roel van Wijk aangetikt maar de zeer warrig leidende scheidsrechter zag hier weer niks in en zo bleef het 0-0. In de 80e minuut was het dan toch raak, Kaj Dreis ging vanaf links na binnen en schoot met rechts de bal buiten bereik van Deniz het doel in en S.C.E kwam op 0-1. Nijmegen wisselde aanvallend, Sven Klaassen en Erik Makaay kwamen de voorhoede versterken. Sven scoorde nog maar deze werd afgekeurd door buitenspel. Zo trok S.C.E een gelukkige overwinning naar zich toe en bleef het bij 0-1.

18-02-18  sv Nijmegen – S.C.E
Bron: De Gelderlander.nl (editie Nijmegen)
S.C.E is opgerukt naar de tweede plaats. De Nijmeegse ploeg won bij Nijmegen 0-1. Kaj Dreis werd diep in de tweede helft matchwinnaar. Sven Klaassen van Nijmegen dacht ook te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd. Nijmegen-trainer Harold van den Hurk werd ‘voor het eerst in zijn loopbaan’ na commentaar weggestuurd.

04-02-18  vv Ewijk – S.C.E
Bron: De Gelderlander.nl (editie Nijmegen)
S.C.E is ook aan een goede serie bezig. De Nijmegenaren wonnen met 4-3 bij Ewijk dat veel gevaar ondervond van Kaj Dreis en Richard Schür. Ewijk werkte via Brian de Groot en Tom Diebels de 0-2 weg. Na de 3-3 van Sjoerd van der Hagt benutte de 37-jarige Roel van Wijk de strafschop voor 3-4. Eerder scoorden Mike Roos, Luuk Schiphorst en Nick Sander voor de ploeg van Berry Breems.

29-01-18   S.C.E – Overasseltse Boys
Bron: De Gelderlander.nl (editie Nijmegen)
S.C.E ontsnapte aan puntenverlies tegen Overasseltse Boys 2-1. De Nijmeegse thuisploeg stond via Kaj Dreis en Richard Schür al snel op 2-0, maar verzuimde uit te lopen. Guus Peters Weem maakte na 85 minuten 2-1 en daarna raakte ‘Overasselt’ nog twee keer de paal.

28-01-18  S.C.E – Overasseltse Boys
Bron: HetGeldersVoetbal.nl
De herstart van de competitie tegen topper S.C.E. Helaas waren de gastheren net iets sterker 2-1. Vanaf de aftrap was de wedstrijd erg rommelig op het winderige sportpark. Beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en S.C.E leek hier uiteindelijk het beste antwoord op te hebben. De lange bal werd gehanteerd en die lange bal viel vaak erg prettig achter de Overasseltse verdediging. Zo ontstonden er mogelijkheden voor de thuisploeg en wist na een kwartier Bart van Wagenberg zich na een lobje niet te verrassen. Toch zorgde een lange bal uiteindelijk wel voor de openingstreffer. Kaj Dreis kon alleen op Bart af en schoot hard door het midden raak. Kort daarna legde Overasseltse Boys over rechts de beste aanval van de eerste helft op de kunstmat, maar het schot van Mark Martens ging over. Op slag van rust slalomde een aanvaller van S.C.E eenvoudig langs de boys verdediging, maar uit de daarop volgende scrimmage werd niet gescoord. Derhalve stond er 1-0 op het bord tijdens de rust. De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld en de lange ballen bleven achter de verdediging vallen. Daaruit ontstond ook de 2-0, al was er een luchtje van buitenspel. Bart wist op een schot van Richard Schür in eerst instantie redding te brengen, maar in de rebound was het alsnog raak. Hierna kreeg S.C.E diverse kansen om de wedstrijd te beslissen, maar onzorgvuldigheid zorgde ervoor dat de wedstrijd niet van alle spanning ontdaan werd. In het laatste kwartier wisten de gasten wat gevaarlijker te worden. Na een vrije trap van Thomas Peeters Weem kwam de afvallende bal bij Joep van de Groes, maar die schoot over. Kort daarna werd Bo de Groot diep gestuurd, maar vanuit een moeilijke hoek kwam zijn goede poging op de paal. Hetzelfde overkwam Richard Schür aan de andere kant na een scherpe counter. Toch werd het nog spannend toen een voorzet van de rechterkant pardoes in het niets viel. Guus Peeters Weem dook echter op op de juiste plek en tikte de 2-1 binnen. S.C.E werd wat nerveus en Overasseltse Boys rook bloed. Bas Jansen kreeg via een vrije schop en een schietkans aardige mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar dat lukte net niet. Zo verliest Overasseltse Boys nipt, doch verdiend, haar eerst wedstrijd in 2018. Het blijft daardoor hangen in de onderste regionen van de competitie.

07-12-17  S.C.E langer door met trainer Breems
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Berry Breems blijft langer trainer van S.C.E. De Nijmeegse voetbalclub en de 39-jarige Nijmegenaar zijn contractverlenging voor een jaar overeengekomen. Breems is bezig aan zijn eerste jaar bij de vierdeklasser. S.C.E klom de voorbije weken op naar de derde plaats in de vierde klasse E en doet volop mee in de titelstrijd. Breems was eerder kort interim-trainer bij SCH en de NEC-amateurs. Hij was de voorgaande twee seizoenen hoofdtrainer van het zaterdagteam van SCH waarmee hij op koers lag voor de titel, totdat de Nijmeegse club vorig seizoen werd opgeheven.
Speler N.E.C
Breems maakte in het regionale amateurvoetbal vooral furore als middenvelder van N.E.C (amateurs). Hij voetbalde vijftien seizoenen bij de club, waarmee hij van de vierde klasse opklom naar de hoofdklasse. Als 18-jarige speler kwam hij over van Hatert.

26-11-17  S.C.E – DIOSA  
De aftrap van de 9e competitie wedstrijd van dit seizoen, S.C.E – DIOSA. In de derde minuut is het raak voor S.C.E, Mike Roos maakt de eerste voor vanmiddag voor S.C.E 1-0. De eerste gele kaart voor vanmiddag is voor een speler van DIOSA en dat al in de 7e minuut. In de 11e minuut maakt de aanvoerder van S.C.E de 2-0 Richard Schür is de maker hiervan. De tussenstand na 25 minuten spelen is nog steeds 2-0 in het voordeel van S.C.E. In de 33e minuut scoort Richard Schür “onze zilveren doelpuntenmaker” zijn 2e voor vanmiddag 3-0. De klok tikt naar de rust, S.C.E op een zetel naar de 2e helft. De 2e helft is onderweg, in de 54e minuut ontvangt een speler van DIOSA een gele kaart. Met nog ruim 20 minuten op de klok te gaan kabbelt het spel op en neer, zonder echte kansen op een doelpunt. Een derde speler van DIOSA heeft een gele kaart gekregen van de scheidsrechter, Dhr. Hofman. En nogmaals is het raak met een gele kaart aan de kant van DIOSA, een 4e print voor de tegenstander van vanmiddag. De laatste minuten lopen op het scorebord, S.C.E hoeft niet meer zo nodig en DIOSA kan niet meer. De eindstand voor vanmiddag is 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

26-11-17  S.C.E – DIOSA
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E zette de opmars door. De Nijmegenaren wonnen met 3-0 van DIOSA staan als nummer drie nog maar twee punten achter RODA’28. ,,We kunnen omhoog kijken”, zei trainer Berry Breems van S.C.E. Ons overwicht leidde tot 3-0 bij rust, dat was ook de eindstand. Mike Roos met een inswinger en twee keer Richard Schür passeerden de doelman uit Balgoij.

19-11-17  S.C.E – Victoria’25 
Bron: HetGeldersVoetbal.nl
Op een regenachtig en winderig “Sportpark Lindenholt” is zo dadelijk om 14.00 uur de aftrap tussen de nummer 4 en de voorlaatste in de 4e klasse E. De bal rolt, in de 5e minuut een misverstand in de verdediging van S.C.E waardoor Victoria’25 een kans krijgt, maar gelukkig buitenspel. De keeper van Victoria’25 mist de bal in de 12e minuut, Richard Schür is er als de kippen bij, geeft de bal naar Nick Sanders mist de bal op een haar, stand 0-0. Angelo Kilkens krijgt een gele kaart, een minuut later solliciteert hij naar de 2e kaart oppassen geblazen. Kans voor S.C.E in de 15e minuut maar keeper Victoria’25 red heel knap. 21e minuut corner S.C.E keeper Victoria’25 stompt de bal weg komt voor de voeten van Khalid die net langs de verkeerde kant van de rechterpaal naast schiet. S.C.E komt in de 32e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nick Sander gemaakt met zijn hoofd. S.C.E heeft de smaak te pakken Richard Schür maakt in de 35e minuut de 2e voor deze middag, die de bal door de benen van de keeper speelt. We zijn aan de thee toe bij een tussenstand van 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft is onderweg, ondertussen is het droog geworden op het sportpark. We zijn de verbinding kwijt met onze verslaggever. In de 61e minuut een mooie aanval over vele schijven een voorzet van Angelo Kilkens op Richard Schür die voor vanmiddag zijn 2e doelpunt maakt 3-0 is de tussenstand. Mike Roos schiet met een bekeken schot de 4-0 binnen. Victoria’25 krijgt in de 72 minuut een grote kans maar Roel van Wijk grijpt prima in zodat S.C.E nog geen doelpunt tegen heeft. Richard Schür maakt zijn 3e deze middag stand 5-0 na een slechte actie van de keeper.

Het is een mooi verjaardags cadeau voor de jarige trainer van S.C.E Berry Breems deze zondag. Het is nog niet voorbij Dylan Cousin scoort de 6-0 voor S.C.E. Het begon regenachtig op “Sportpark Lindenholt” maar nu schijnt de zon volop. S.C.E doet wat aan het doelsaldo.

19-11-17  S.C.E – Victoria’25
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E klom met de forse 6-0 winst op Victoria’25 naar de vierde plaats. De tegenstander uit Afferden staat nu laatste. Bij de Nijmeegse ploeg had Richard Schür drie keer succes en verdubbelde daarmee zijn seizoentotaal naar zes. Ook Nicky Sander, Mike Roos en Dylan Cousin scoorden.

05-11-17  Achilles’29 – S.C.E  
Bron: HetGeldersevoetbal.nl
Op “Sportpark De Heikant” is om 14.30 uur de bal aan het rollen gebracht. De eerste kans voor S.C.E komt in de 7e minuut, keeper Achilles’29 wacht lang met uitschieten en Kaj Dreis onderschept de bal en schiet net over.

(foto Ronald Dreis  @dreis-rv)
Nogmaals een slechte uittrap van de keeper in de 13e minuut, Kaj Dreis schiet net links langs de paal. In de 15e minuut een corner Dylan Cousin kopt net naast het doel. Na 20 minuten staat er nog steeds 0-0 op het scorebord. S.C.E is de bovenliggende ploeg, weer een mooie kans Richard Schür schiet hard op de kruising. In de 25e minuut komt Achilles’29 op voorsprong 1-0 door een eigen doelpunt van S.C.E. In de 35e minuut een corner voor S.C.E komt voor de voeten van Mitch Orth die schiet van 25 meter keihard net over het doel. Khalid Samaoui ontvangt de eerste gele kaart in de wedstrijd. In de 44e minuut een dieptepass van Damian Kregting op Kaj Dreis randje buitenspel alleen op de keeper af, wordt neergelegd maar geen penalty. S.C.E is de gehele wedstrijd sterker maar Achilles’29 staat voor. Het is rust op “De Heikant” en 1-0 in het voordeel van Achilles’29. De 2e helft is begonnen. Ook de 2e helft is S.C.E de bovenliggende partij, maar elk schot op doel is niet tussen de palen, ver over of tegen de tegenstander aan. In de 67e minuut nogmaals een vrije trap voor S.C.E ook deze bal verdwijnt naast het doel van Achilles’29. Het scorebord geeft nog 20 minuten aan om de achterstand in te lopen voor S.C.E.
(foto Ronald Dreis  @dreis-rv)
Al tachtig minuten de betere ploeg maar nog geen kans GOED afgerond door S.C.E, gaat het eigen doelpunt je dan de das omdoen???? In de 89e minuut de terechte gelijkmaker door Richard Schür na een voorzet van Mitch Orth 1-1. De scheidsrechter blaast af en zo komt S.C.E nog aan een dik verdient punt.

05-11-17  Achilles’29 – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E was beter dan Achilles’29, maar de Groesbeekse formatie hield de Nijmeegse gasten op 1-1. S.C.E zette de thuisploeg voortdurend onder druk. Toch kwam Achilles’29 op 1-0 de kopbal van verdediger Roel van Wijk van S.C.E in eigen doel was een meevaller 1-0. Richard Schür kopte de Nijmegenaren na de pauze naar 1-1.

29-10-17  S.C.E – SCP
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
SCP hield door de overwinning in Nijmegen bij S.C.E aansluiting bij de top 1-2. De thuisploeg kwam op voorsprong doordat een hoekschop van Nicky Sander via SCP-speler Remy Heijnen in het doel belandde. De gelijkmaker was ook een eigen doelpunt, ditmaal na een verre ingooi van Rik Baars. De 1-2 kwam van Bram Oosterbroek.

29-10-17  S.C.E – SCP
Bron: website SCP
zondagmiddag 29 oktober. Na de wedstrijd tegen vv Ewijk afgelopen week, dat in de 97e minuut alsnog in een gelijkspel eindigde, wacht SCP vandaag alweer een geduchte tegenstander: S.C.E. De ploeg uit Nijmegen staat momenteel op een gedeelde tweede plaats en heeft met 11 punten uit 5 wedstrijden slechts één punt meer dan SCP. Vandaag dus alweer een spannende wedstrijd, waar weer 3 belangrijke punten te behalen vallen. Wat kan trainer Gerard van Zwam met zijn ploeg bereiken in Nijmegen? De eerste aanval van S.C.E werd door de verdediging van SCP goed afgeschermd, waardoor de Nijmeegse aanvaller niet goed voor het doel van keeper Tom Baars kon komen en naast schoot. De ploegen begonnen vrij gelijkwaardig aan de wedstrijd, met stevig spel en de drang om die openingstreffer te maken. Bram Oosterbroek kreeg een vuist in het gezicht en kreeg een vrije trap mee. Hieruit volgde een corner en een mooie kop kans, maar de kopbal eindigde in handen van de keeper van S.C.E. De stevige tegenaanvallen van S.C.E werden keer op keer goed verdedigd door Frank Quanjer en Marvin Derks, de vaak onopvallende, maar consequent sterke achterhoede van SCP. Doordat SCP veel moest verdedigen, kwam de ploeg van Gerard van Zwam niet echt aan aanvallen toe. Eenmaal door de linies van S.C.E gebroken wist de Nijmeegse keeper het mooie schot van Bram Oosterbroek nèt over te tikken. Tien minuten voor rust zakte ook S.C.E wat in, waardoor SCP juist weer wat meer aanvalsdruk kon zetten. Een corner werd door de keeper van S.C.E weggestompt en belandde voor de voeten van Jowin Roos, maar zijn keiharde schot ging helaas over. S.C.E opende ook de tweede helft direct de aanval, maar het schot op doel werd keurig weggestompt door Tom Baars. In de 51e minuut werd Eli Wuarbanaran gewisseld voor Remy Heijnen. Berry Nijs opende de aanval over links en gaf netjes voor, maar de keeper van S.C.E greep in. De counters van S.C.E bleef SCP stevig verdedigen. Het spel was lekker fel over en weer, maar écht goede kansen ontbraken nog. SCP wist de ballen vaak nèt niet voldoende te plaatsen, waardoor Tom Baars ver uit zijn doel kwam om het gerommel de kop in te drukken. Ook Marvin Derks ging hierbij vol in duel, maar liep hierbij tegen een gele kaart aan. In de 67e minuut werd Joel Willemsen gewisseld voor Michael Zuidhoek. In de 71e minuut kopte Remy Heijnen uit een corner helaas de 1-0 van S.C.E binnen. Michael Zuidhoek kreeg direct een fantastische kans op de gelijkmaker, zijn loeiharde pegel ging rakelings voor de tweede paal langs. Nog geen minuut later volgde de gelijkmaker alsnog uit een ingooi van Rik Baars: Michael Zuidhoek en Sonny Vissers waren binnen kopbereik, maar het was uiteindelijk een speler van S.C.E die de bal binnentikte: 1-1. Aan de kant van SCP had Tom Baars had een hele fraaie en belangrijke redding die eindigde in een koprol. SCP kreeg na de gelijkmaker echt vleugels en in de 81e minuut werd het harde werken van de mannen beloond: Kevin van Buuren speelde van links dwars over het veld naar Sonny Vissers, die perfect voorgaf op Remy Heijnen. Heijnen kreeg de bal niet goed genoeg voor zijn voeten, maar gelukkig was daar Bram Oosterbroek die bal voorbij de Nijmeegse keeper kon kegelen en zijn ploeg hiermee verdiend op voorsprong bracht: 1-2. In de laatste 10 spannende minuten van de wedstrijd bleef SCP jagen, een mooi schot over rechts van Heijnen werd gepakt door de keeper, een hakje van Michael Zuidhoek op Jowin Roos eindigde in een tackle slechts centimeters buiten de 16. In blessuretijd werd de laatste aanvalskans van S.C.E, een vrije trap direct op doel, alweer keurig gestopt door keeper Tom Baars. Kort daarna floot de scheidsrechter af en klonk het “Ziege Zage” in de kleedkamer: de 3 punten gaan mee terug naar Puiflijk!

22-10-17  vv Batavia – S.C.E
Bron: HetGeldersevoetbal.nl
S.C.E heeft op deze koude herfstmiddag een nuttige zege behaald. De ploeg van trainer Berry Beems won verdiend bij vv Batavia met 1-2. Net voor de rust scoort vv Batavia de 1-0. S.C.E kwam na de rust goed terug. Dat er meer doelpunten zouden vallen, was een kwestie van tijd. De 2e helft is amper 3 minuten onderweg of Dylan Cousin scoort voor S.C.E de gelijkmaker 1-1. S.C.E heeft het smaak nu te pakken en in de 52e minuut via Mick Verdonk maakt S.C.E 1-2. In de 60e minuut ontvangt Mitch Orth een gele kaart, dezelfde kaart ontvangt ook Angelo Kilkens in de 75e minuut. Een speler van vv Batavia ontvangt ook een gele kaart in de 82e minuut. Na drie extra minuten fluit de scheidsrechter af, en gingen de punten terecht naar de Nijmegenaren.

25-10-17  vv Batavia – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E zit dicht achter koploper RODA’28. De Nijmeegse formatie boekte een 2-1 overwinning bij vv Batavia. De thuisploeg uit Batenburg kwam op voorsprong via Mike Glaser. Na rust zetten Dylan Cousin en Mick Verdonk S.C.E op voorsprong 1-2. S.C.E-doelman Zev de Bruijn stopte een strafschop van Thijs Wattimena.

15-10-17  UHC – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E gaf UHC een lesje in effectiviteit. De Nijmeegse gasten sprongen veel beter om met de kansen: 0-2. Na een half uur stond de eindstand al op het scorebord. Nicky Sander en Richard Schür waren verantwoordelijk voor de Nijmeegse doelpunten. Jordy Hachmang van UHC was nog wel dicht bij een goal, maar hij schoot op de paal. S.C.E-trainer Berry Breems: UHC liet ons het spel maken, dat ging ons goed af. Deze winst was nodig. Wij willen dit seizoen bovenin meedraaien. We zullen daarom deze lijn moeten doortrekken.

08-10-17 S.C.E – sv Nijmegen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en sv Nijmegen speelden in de spannende stadsderby gelijk 2-2. De 1-0 voor rust kwam van Richard Schür. Voor sv Nijmegen scoorden Erik Makaay en Jordy Goudt. ­Angelo Kilkens maakte de 2-2.

03-10-17  DVOL – S.C.E 
Bron: HetGeldersevoetbal.nl
Vanavond is er afgetrapt op “Sportpark Vossenpels” in Lent voor de vriendschappelijke wedstrijd DVOL – S.C.E alle twee de ploegen komen uit in de 4e klasse. Na 15 minuten spelen is de stand nog steeds 0-0. In de 28 minuut komt DVOL op een 1-0 voorsprong. We zijn amper 2 minuten verder of DVOL weet alweer het doel te vinden, na een knappe uitkap actie van een speler van DVOL  2-0 is de tussenstand. Net voor de rust maakt DVOL er 3-0 van zo gaat het wel heel erg hard. S.C.E is toe aan een kop thee, nadat DVOL er nog 4-0 van maakt, thee met peper? Zou dat werken in de tweede helft! i.p.v kaas met gaten in de verdediging. Een duidelijk veldoverwicht voor 4F gelukkig hebben ze ook kansen gemist waardoor de ruststand maar 4-0 is. De 2e helft moet het voor 4E echt anders. De 2e helft, De bal rolt weer, wil S.C.E nog wat moeten ze nu toch meer richting doel van DVOL spelen. Maar DVOL onderschept de bal en scoort de vijfde voor vanavond een inkoppertje. De keeper S.C.E gaat ook niet geheel vrijuit en deelt mee in de malaise deze avond. S.C.E heeft niets te vertellen in Lent. We worden gewoon te kijk gezet. Het heeft even geduurd maar in de 63 minuut maakt Jefferson Gola de 5-1. S.C.E is van de hatelijke nul af. De laatste tien minuten gaan in DVOL hoeft niet meer zo nodig en S.C.E kan niet meer. In de 85 minuut een penalty voor DVOL die missen ze, maar wat minder plezierig is dat Jefferson Gola geblesseerd uitvalt. De eindstand voor deze avond is  5-1 voor 4F. De trainer heeft nog wat te doen voor zondag om de ploeg weer op het juiste spoor te krijgen.

01-10-17  vv Krayenhoff – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E had aan één goal genoeg voor de zege bij Krayenhoff 0-1. ­Jefferson Gola maakte in de tiende minuut de enige treffer.

24-09-07 S.C.E – vv Ewijk
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en vv Ewijk hielden elkaar in Nijmegen in evenwicht 0-0. Het duel aan de Lindenholt was spannend en boeiend.Trainer Berry Breems van S.C.E zag hoe Mick Verdonk in de tweede helft een goede kans op een doelpunt liet liggen. De bezoekers uit Ewijk waren volgens de nieuwe trainer Serge Heuvelink via Tom Diebels enkele keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Beide coaches konden uiteindelijk wel leven met het gelijkspel.

03-09-17  Kolping-Dynamo – S.C.E
Bron: facebook Kolping-Dynamo
Het eerste elftal van Kolping-Dynamo heeft zondag haar eerste bekerwedstrijd verloren van S.C.E. De gasten gingen er vandoor met een 0-2 overwinning. In een gelijk opgaande eerste helft creëerden beide ploegen weinig grote kansen. De grootste kans van Kolping-Dynamo kwam voort uit een corner waarbij de bal plotseling voor de voeten van Rifki Holla viel. Helaas voor de blauw-zwarten werd deze bal gered en met een 0-0 ruststand als gevolg. In de tweede helft viel het niveau van KD bij vlagen wat tegen en was het S.C.E dat de voorsprong pakte 0-1. Ook de tweede helft zou weinig grote kansen bevatten en een kwartier voor tijd besliste S.C.E na een opeenstapeling van foute keuzes bij Kolping-Dynamo 0-2. Het is duidelijk dat Kolping-Dynamo een wedstrijd heeft gespeeld waaruit genoeg lessen geleerd kunnen worden, maar ook dat het een uur een ruime voldoende scoorde. Met deze geleerde lessen in het achterhoofd, een positieve instelling en een flinke dosis werklust leeft de overtuiging binnen de club dat er snel betere resultaten zullen volgen. Mocht u hierbij willen zijn: dinsdag oefent het team tegen Krayenhoff en zondag is de volgende bekerwedstrijd tegen RKPSC uit Pannerden. Hopelijk zien we u dan!

07-08-17 Met S.C.E was ik er erg snel uit
Bron: HetGelderseVoetbal.nl
Deze week blikken we samen met de nieuwe S.C.E trainer, Berry Breems terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing houden voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij S.C.E ,  zullen de doelstellingen worden behaald? Na zijn afscheid als voetballer was Berry Breems voor SCH de ideale opvolger voor de trainerschap. Maar helaas voor Berry en SCH duurde dat droom erg kort. In de eerste jaar van zijn trainerscarrière werd SCH opgeheven. Hij leidde SCH (za) maar een half jaartje waarin SCH de top 4 haalde in winterstop. Wat er na de winterstop gebeurde met de club lees je KLIK HIER. Vervolgens rolde het balletje heel anders dan Berry dacht. Hij werd benaderd door S.C.E om komend seizoen het eerste te trainen. Lang hoefde Berry niet te nadenken, een deal was rond. Hoelang zal dit huwelijk duren met S.C.E? De club is onlangs gedegradeerd en wil dolgraag terug naar de 3e klasse. Zal dit lukken met Berry Breems? Dit en meer vroegen we in de onderstaande interview. We blikken ook terug naar het opgeheven SCH.
Hoe teleurgesteld was je nadat SCH de stekker uit trok? 
Zeer! Ik vind het nog steeds vreselijk jammer dat we het seizoen niet hebben kunnen afmaken bij SCH. We waren op de goede weg. Het was een lastige periode voor alles en iedereen binnen de club. We hebben toch een aantal maanden tussen hoop en vrees geleefd. Uiteindelijk heeft de club het niet gehaald en dat is het meest trieste van alles. Een club die vooral herinnerd zal worden om haar rijke voetbalhistorie. Ik heb er een fantastische tijd gehad bij SCH.
Toen bood S.C.E jou een niet te missen kans! 
Klopt ja, het gevoel was eigenlijk gelijk goed bij S.C.E, vertrouwenskwestie, we waren er snel uit.
We hebben een nieuwe groep kunnen samenstellen met spelers die graag willen. Dit is toch een eerste vereiste, veel spelers hebben een verleden bij S.C.E, wat ik een voordeel vind.
Derby’s
De derby’s tegen Krayenhoff en sv Nijmegen zijn toch de mooiste wedstrijden om te spelen, tenminste, dat vond ik als speler altijd. Verder kent iedereen elkaar, dus dat is een leuke bijkomstigheid.
Wat is jullie doelstelling met S.C.E? 
Hopelijk kunnen we met de top meedoen. Waar we dan tenslotte zullen eindigen, moeten we afwachten. Dat ligt aan hoe we ons tijdens het seizoen ontwikkelen als team. Ik heb geen idee wat de krachtsverschillen zijn. Ik verwacht niet dat er één ploeg bovenuit zal steken, maar dat er meerdere ploegen lang mee zullen doen. De vierde klasse vind ik een onvoorspelbare klasse, aldus Berry Breems.

04-08-17  Amateurvoetballers kunnen opgelucht adem halen
Bron: De Gelderlander, door Raymond Willemsen 
De amateurvoetballers kunnen opgelucht adem halen. Vanaf september zullen ze minder snel geschorst worden. De eerste uitsluiting volgt pas na de vijfde gele kaart, de tweede na de zevende prent. Amateurvoetballers in de hoofd- tot en met vijfde klasse klaagden de laatste jaren steen en been; al na de vierde gele kaart werden ze voor één duel uitgesloten en elke daaropvolgende boeking betekende weer een wedstrijd schorsing. Vanaf het nieuwe seizoen wordt dat heel anders. Na de vijfde boeking moeten ze voor het eerst één duel toekijken. Daarna pas weer bij de zevende en negende gele kaart.
Bekertoernooi
Ook wordt voor het bekertoernooi komend seizoen een apart registratiesysteem in het leven geroepen. Na de vierde gele kaart in een bekerwedstrijd volgt één wedstrijd schorsing. Competitie en beker worden dus van elkaar losgekoppeld. Alleen een directe rode kaart, opgelopen in het bekertoernooi, telt wel mee als schorsing voor de competitieduels.
Nacompetitie
Ook voor de nacompetitie geldt een afzonderlijk systeem. Alle voetballers beginnen het toetje op ‘nul’ en worden bij hun tweede gele kaart voor één wedstrijd geschorst

01-08-17  Amateurvoetballers beleven in het nieuwe seizoen een noviteit
Bron: De Gelderlander, door Raymond Willemsen 
De amateurvoetballers beleven in het nieuwe seizoen een noviteit. Er wordt voor de eerste keer gevoetbald op eerste paasdag en eerste pinksterdag.Het zit in het systeem; met Pasen is er bijna elk seizoen wel een ‘dubbel’. Op paaszaterdag wordt er ingehaald en nog geen 48 uur later, op tweede paasdag, wordt er alweer aangetreden voor de volgende competitiewedstrijd. Komend seizoen komt daar verandering in. De paasbrunch moet verschoven worden, want op zondag 1 april 2018 (eerste paasdag) staat voor de zondagamateurs speeldag 20 op het programma. En met Pinksteren gebeurt hetzelfde. De voorlaatste speelronde (25) wordt op eerste pinksterdag, zondag 20 mei, afgewerkt. Dit houdt in dat er met de feestdagen geen dubbele programma’s meer worden gespeeld. Trainers zullen daar blij mee zijn, want de belasting was met twee duels in zeer korte tijd nogal hoog en het strookte ook niet met het periodiseringsmodel dat de KNVB op de trainerscursussen hanteert. Daarin wordt altijd aangegeven dat er pas om de drie dagen gevoetbald kan worden. In het district Noord van de KNVB wordt er door de zondagamateurs al jaren op eerste paas- en pinksterdag in competitieverband gespeeld. Voor het district Oost wordt het de eerste keer in het seizoen 2017/2018. In familiaire kring zal er rekening moeten worden gehouden met de gewijzigde speeldag. Ook clubs die paas- en pinkstertoernooien houden moeten op de wijziging inspelen. Duels op eerste pinksterdag kunnen ook niet verschoven worden omdat de laatste twee speeldagen (25 en 26) tegelijkertijd door de clubs moeten worden afgewerkt.