04-02-18  vv Ewijk – S.C.E
Bron: De Gelderlander.nl (editie Nijmegen)
S.C.E is ook aan een goede serie bezig. De Nijmegenaren wonnen met 4-3 bij Ewijk dat veel gevaar ondervond van Kaj Dreis en Richard Schür. Ewijk werkte via Brian de Groot en Tom Diebels de 0-2 weg. Na de 3-3 van Sjoerd van der Hagt benutte de 37-jarige Roel van Wijk de strafschop voor 3-4. Eerder scoorden Mike Roos, Luuk Schiphorst en Nick Sander voor de ploeg van Berry Breems.

29-01-18   S.C.E – Overasseltse Boys
Bron: De Gelderlander.nl (editie Nijmegen)
S.C.E ontsnapte aan puntenverlies tegen Overasseltse Boys 2-1. De Nijmeegse thuisploeg stond via Kaj Dreis en Richard Schür al snel op 2-0, maar verzuimde uit te lopen. Guus Peters Weem maakte na 85 minuten 2-1 en daarna raakte ‘Overasselt’ nog twee keer de paal.

28-01-18  S.C.E – Overasseltse Boys
Bron: HetGeldersVoetbal.nl
De herstart van de competitie tegen topper S.C.E. Helaas waren de gastheren net iets sterker 2-1. Vanaf de aftrap was de wedstrijd erg rommelig op het winderige sportpark. Beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en S.C.E leek hier uiteindelijk het beste antwoord op te hebben. De lange bal werd gehanteerd en die lange bal viel vaak erg prettig achter de Overasseltse verdediging. Zo ontstonden er mogelijkheden voor de thuisploeg en wist na een kwartier Bart van Wagenberg zich na een lobje niet te verrassen. Toch zorgde een lange bal uiteindelijk wel voor de openingstreffer. Kaj Dreis kon alleen op Bart af en schoot hard door het midden raak. Kort daarna legde Overasseltse Boys over rechts de beste aanval van de eerste helft op de kunstmat, maar het schot van Mark Martens ging over. Op slag van rust slalomde een aanvaller van S.C.E eenvoudig langs de boys verdediging, maar uit de daarop volgende scrimmage werd niet gescoord. Derhalve stond er 1-0 op het bord tijdens de rust. De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld en de lange ballen bleven achter de verdediging vallen. Daaruit ontstond ook de 2-0, al was er een luchtje van buitenspel. Bart wist op een schot van Richard Schür in eerst instantie redding te brengen, maar in de rebound was het alsnog raak. Hierna kreeg S.C.E diverse kansen om de wedstrijd te beslissen, maar onzorgvuldigheid zorgde ervoor dat de wedstrijd niet van alle spanning ontdaan werd. In het laatste kwartier wisten de gasten wat gevaarlijker te worden. Na een vrije trap van Thomas Peeters Weem kwam de afvallende bal bij Joep van de Groes, maar die schoot over. Kort daarna werd Bo de Groot diep gestuurd, maar vanuit een moeilijke hoek kwam zijn goede poging op de paal. Hetzelfde overkwam Richard Schür aan de andere kant na een scherpe counter. Toch werd het nog spannend toen een voorzet van de rechterkant pardoes in het niets viel. Guus Peeters Weem dook echter op op de juiste plek en tikte de 2-1 binnen. S.C.E werd wat nerveus en Overasseltse Boys rook bloed. Bas Jansen kreeg via een vrije schop en een schietkans aardige mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar dat lukte net niet. Zo verliest Overasseltse Boys nipt, doch verdiend, haar eerst wedstrijd in 2018. Het blijft daardoor hangen in de onderste regionen van de competitie.

07-12-17  S.C.E langer door met trainer Breems
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Berry Breems blijft langer trainer van S.C.E. De Nijmeegse voetbalclub en de 39-jarige Nijmegenaar zijn contractverlenging voor een jaar overeengekomen. Breems is bezig aan zijn eerste jaar bij de vierdeklasser. S.C.E klom de voorbije weken op naar de derde plaats in de vierde klasse E en doet volop mee in de titelstrijd. Breems was eerder kort interim-trainer bij SCH en de NEC-amateurs. Hij was de voorgaande twee seizoenen hoofdtrainer van het zaterdagteam van SCH waarmee hij op koers lag voor de titel, totdat de Nijmeegse club vorig seizoen werd opgeheven.
Speler N.E.C
Breems maakte in het regionale amateurvoetbal vooral furore als middenvelder van N.E.C (amateurs). Hij voetbalde vijftien seizoenen bij de club, waarmee hij van de vierde klasse opklom naar de hoofdklasse. Als 18-jarige speler kwam hij over van Hatert.

26-11-17  S.C.E – DIOSA  
De aftrap van de 9e competitie wedstrijd van dit seizoen, S.C.E – DIOSA. In de derde minuut is het raak voor S.C.E, Mike Roos maakt de eerste voor vanmiddag voor S.C.E 1-0. De eerste gele kaart voor vanmiddag is voor een speler van DIOSA en dat al in de 7e minuut. In de 11e minuut maakt de aanvoerder van S.C.E de 2-0 Richard Schür is de maker hiervan. De tussenstand na 25 minuten spelen is nog steeds 2-0 in het voordeel van S.C.E. In de 33e minuut scoort Richard Schür “onze zilveren doelpuntenmaker” zijn 2e voor vanmiddag 3-0. De klok tikt naar de rust, S.C.E op een zetel naar de 2e helft. De 2e helft is onderweg, in de 54e minuut ontvangt een speler van DIOSA een gele kaart. Met nog ruim 20 minuten op de klok te gaan kabbelt het spel op en neer, zonder echte kansen op een doelpunt. Een derde speler van DIOSA heeft een gele kaart gekregen van de scheidsrechter, Dhr. Hofman. En nogmaals is het raak met een gele kaart aan de kant van DIOSA, een 4e print voor de tegenstander van vanmiddag. De laatste minuten lopen op het scorebord, S.C.E hoeft niet meer zo nodig en DIOSA kan niet meer. De eindstand voor vanmiddag is 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

26-11-17  S.C.E – DIOSA
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E zette de opmars door. De Nijmegenaren wonnen met 3-0 van DIOSA staan als nummer drie nog maar twee punten achter RODA’28. ,,We kunnen omhoog kijken”, zei trainer Berry Breems van S.C.E. Ons overwicht leidde tot 3-0 bij rust, dat was ook de eindstand. Mike Roos met een inswinger en twee keer Richard Schür passeerden de doelman uit Balgoij.

19-11-17  S.C.E – Victoria’25 
Bron: HetGeldersVoetbal.nl
Op een regenachtig en winderig “Sportpark Lindenholt” is zo dadelijk om 14.00 uur de aftrap tussen de nummer 4 en de voorlaatste in de 4e klasse E. De bal rolt, in de 5e minuut een misverstand in de verdediging van S.C.E waardoor Victoria’25 een kans krijgt, maar gelukkig buitenspel. De keeper van Victoria’25 mist de bal in de 12e minuut, Richard Schür is er als de kippen bij, geeft de bal naar Nick Sanders mist de bal op een haar, stand 0-0. Angelo Kilkens krijgt een gele kaart, een minuut later solliciteert hij naar de 2e kaart oppassen geblazen. Kans voor S.C.E in de 15e minuut maar keeper Victoria’25 red heel knap. 21e minuut corner S.C.E keeper Victoria’25 stompt de bal weg komt voor de voeten van Khalid die net langs de verkeerde kant van de rechterpaal naast schiet. S.C.E komt in de 32e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nick Sander gemaakt met zijn hoofd. S.C.E heeft de smaak te pakken Richard Schür maakt in de 35e minuut de 2e voor deze middag, die de bal door de benen van de keeper speelt. We zijn aan de thee toe bij een tussenstand van 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft is onderweg, ondertussen is het droog geworden op het sportpark. We zijn de verbinding kwijt met onze verslaggever. In de 61e minuut een mooie aanval over vele schijven een voorzet van Angelo Kilkens op Richard Schür die voor vanmiddag zijn 2e doelpunt maakt 3-0 is de tussenstand. Mike Roos schiet met een bekeken schot de 4-0 binnen. Victoria’25 krijgt in de 72 minuut een grote kans maar Roel van Wijk grijpt prima in zodat S.C.E nog geen doelpunt tegen heeft. Richard Schür maakt zijn 3e deze middag stand 5-0 na een slechte actie van de keeper.

Het is een mooi verjaardags cadeau voor de jarige trainer van S.C.E Berry Breems deze zondag. Het is nog niet voorbij Dylan Cousin scoort de 6-0 voor S.C.E. Het begon regenachtig op “Sportpark Lindenholt” maar nu schijnt de zon volop. S.C.E doet wat aan het doelsaldo.

19-11-17  S.C.E – Victoria’25
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E klom met de forse 6-0 winst op Victoria’25 naar de vierde plaats. De tegenstander uit Afferden staat nu laatste. Bij de Nijmeegse ploeg had Richard Schür drie keer succes en verdubbelde daarmee zijn seizoentotaal naar zes. Ook Nicky Sander, Mike Roos en Dylan Cousin scoorden.

05-11-17  Achilles’29 – S.C.E  
Bron: HetGeldersevoetbal.nl
Op “Sportpark De Heikant” is om 14.30 uur de bal aan het rollen gebracht. De eerste kans voor S.C.E komt in de 7e minuut, keeper Achilles’29 wacht lang met uitschieten en Kaj Dreis onderschept de bal en schiet net over.

(foto Ronald Dreis  @dreis-rv)
Nogmaals een slechte uittrap van de keeper in de 13e minuut, Kaj Dreis schiet net links langs de paal. In de 15e minuut een corner Dylan Cousin kopt net naast het doel. Na 20 minuten staat er nog steeds 0-0 op het scorebord. S.C.E is de bovenliggende ploeg, weer een mooie kans Richard Schür schiet hard op de kruising. In de 25e minuut komt Achilles’29 op voorsprong 1-0 door een eigen doelpunt van S.C.E. In de 35e minuut een corner voor S.C.E komt voor de voeten van Mitch Orth die schiet van 25 meter keihard net over het doel. Khalid Samaoui ontvangt de eerste gele kaart in de wedstrijd. In de 44e minuut een dieptepass van Damian Kregting op Kaj Dreis randje buitenspel alleen op de keeper af, wordt neergelegd maar geen penalty. S.C.E is de gehele wedstrijd sterker maar Achilles’29 staat voor. Het is rust op “De Heikant” en 1-0 in het voordeel van Achilles’29. De 2e helft is begonnen. Ook de 2e helft is S.C.E de bovenliggende partij, maar elk schot op doel is niet tussen de palen, ver over of tegen de tegenstander aan. In de 67e minuut nogmaals een vrije trap voor S.C.E ook deze bal verdwijnt naast het doel van Achilles’29. Het scorebord geeft nog 20 minuten aan om de achterstand in te lopen voor S.C.E.
(foto Ronald Dreis  @dreis-rv)
Al tachtig minuten de betere ploeg maar nog geen kans GOED afgerond door S.C.E, gaat het eigen doelpunt je dan de das omdoen???? In de 89e minuut de terechte gelijkmaker door Richard Schür na een voorzet van Mitch Orth 1-1. De scheidsrechter blaast af en zo komt S.C.E nog aan een dik verdient punt.

05-11-17  Achilles’29 – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E was beter dan Achilles’29, maar de Groesbeekse formatie hield de Nijmeegse gasten op 1-1. S.C.E zette de thuisploeg voortdurend onder druk. Toch kwam Achilles’29 op 1-0 de kopbal van verdediger Roel van Wijk van S.C.E in eigen doel was een meevaller 1-0. Richard Schür kopte de Nijmegenaren na de pauze naar 1-1.

29-10-17  S.C.E – SCP
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
SCP hield door de overwinning in Nijmegen bij S.C.E aansluiting bij de top 1-2. De thuisploeg kwam op voorsprong doordat een hoekschop van Nicky Sander via SCP-speler Remy Heijnen in het doel belandde. De gelijkmaker was ook een eigen doelpunt, ditmaal na een verre ingooi van Rik Baars. De 1-2 kwam van Bram Oosterbroek.

29-10-17  S.C.E – SCP
Bron: website SCP
zondagmiddag 29 oktober. Na de wedstrijd tegen vv Ewijk afgelopen week, dat in de 97e minuut alsnog in een gelijkspel eindigde, wacht SCP vandaag alweer een geduchte tegenstander: S.C.E. De ploeg uit Nijmegen staat momenteel op een gedeelde tweede plaats en heeft met 11 punten uit 5 wedstrijden slechts één punt meer dan SCP. Vandaag dus alweer een spannende wedstrijd, waar weer 3 belangrijke punten te behalen vallen. Wat kan trainer Gerard van Zwam met zijn ploeg bereiken in Nijmegen? De eerste aanval van S.C.E werd door de verdediging van SCP goed afgeschermd, waardoor de Nijmeegse aanvaller niet goed voor het doel van keeper Tom Baars kon komen en naast schoot. De ploegen begonnen vrij gelijkwaardig aan de wedstrijd, met stevig spel en de drang om die openingstreffer te maken. Bram Oosterbroek kreeg een vuist in het gezicht en kreeg een vrije trap mee. Hieruit volgde een corner en een mooie kop kans, maar de kopbal eindigde in handen van de keeper van S.C.E. De stevige tegenaanvallen van S.C.E werden keer op keer goed verdedigd door Frank Quanjer en Marvin Derks, de vaak onopvallende, maar consequent sterke achterhoede van SCP. Doordat SCP veel moest verdedigen, kwam de ploeg van Gerard van Zwam niet echt aan aanvallen toe. Eenmaal door de linies van S.C.E gebroken wist de Nijmeegse keeper het mooie schot van Bram Oosterbroek nèt over te tikken. Tien minuten voor rust zakte ook S.C.E wat in, waardoor SCP juist weer wat meer aanvalsdruk kon zetten. Een corner werd door de keeper van S.C.E weggestompt en belandde voor de voeten van Jowin Roos, maar zijn keiharde schot ging helaas over. S.C.E opende ook de tweede helft direct de aanval, maar het schot op doel werd keurig weggestompt door Tom Baars. In de 51e minuut werd Eli Wuarbanaran gewisseld voor Remy Heijnen. Berry Nijs opende de aanval over links en gaf netjes voor, maar de keeper van S.C.E greep in. De counters van S.C.E bleef SCP stevig verdedigen. Het spel was lekker fel over en weer, maar écht goede kansen ontbraken nog. SCP wist de ballen vaak nèt niet voldoende te plaatsen, waardoor Tom Baars ver uit zijn doel kwam om het gerommel de kop in te drukken. Ook Marvin Derks ging hierbij vol in duel, maar liep hierbij tegen een gele kaart aan. In de 67e minuut werd Joel Willemsen gewisseld voor Michael Zuidhoek. In de 71e minuut kopte Remy Heijnen uit een corner helaas de 1-0 van S.C.E binnen. Michael Zuidhoek kreeg direct een fantastische kans op de gelijkmaker, zijn loeiharde pegel ging rakelings voor de tweede paal langs. Nog geen minuut later volgde de gelijkmaker alsnog uit een ingooi van Rik Baars: Michael Zuidhoek en Sonny Vissers waren binnen kopbereik, maar het was uiteindelijk een speler van S.C.E die de bal binnentikte: 1-1. Aan de kant van SCP had Tom Baars had een hele fraaie en belangrijke redding die eindigde in een koprol. SCP kreeg na de gelijkmaker echt vleugels en in de 81e minuut werd het harde werken van de mannen beloond: Kevin van Buuren speelde van links dwars over het veld naar Sonny Vissers, die perfect voorgaf op Remy Heijnen. Heijnen kreeg de bal niet goed genoeg voor zijn voeten, maar gelukkig was daar Bram Oosterbroek die bal voorbij de Nijmeegse keeper kon kegelen en zijn ploeg hiermee verdiend op voorsprong bracht: 1-2. In de laatste 10 spannende minuten van de wedstrijd bleef SCP jagen, een mooi schot over rechts van Heijnen werd gepakt door de keeper, een hakje van Michael Zuidhoek op Jowin Roos eindigde in een tackle slechts centimeters buiten de 16. In blessuretijd werd de laatste aanvalskans van S.C.E, een vrije trap direct op doel, alweer keurig gestopt door keeper Tom Baars. Kort daarna floot de scheidsrechter af en klonk het “Ziege Zage” in de kleedkamer: de 3 punten gaan mee terug naar Puiflijk!

22-10-17  vv Batavia – S.C.E
Bron: HetGeldersevoetbal.nl
S.C.E heeft op deze koude herfstmiddag een nuttige zege behaald. De ploeg van trainer Berry Beems won verdiend bij vv Batavia met 1-2. Net voor de rust scoort vv Batavia de 1-0. S.C.E kwam na de rust goed terug. Dat er meer doelpunten zouden vallen, was een kwestie van tijd. De 2e helft is amper 3 minuten onderweg of Dylan Cousin scoort voor S.C.E de gelijkmaker 1-1. S.C.E heeft het smaak nu te pakken en in de 52e minuut via Mick Verdonk maakt S.C.E 1-2. In de 60e minuut ontvangt Mitch Orth een gele kaart, dezelfde kaart ontvangt ook Angelo Kilkens in de 75e minuut. Een speler van vv Batavia ontvangt ook een gele kaart in de 82e minuut. Na drie extra minuten fluit de scheidsrechter af, en gingen de punten terecht naar de Nijmegenaren.

25-10-17  vv Batavia – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E zit dicht achter koploper RODA’28. De Nijmeegse formatie boekte een 2-1 overwinning bij vv Batavia. De thuisploeg uit Batenburg kwam op voorsprong via Mike Glaser. Na rust zetten Dylan Cousin en Mick Verdonk S.C.E op voorsprong 1-2. S.C.E-doelman Zev de Bruijn stopte een strafschop van Thijs Wattimena.

15-10-17  UHC – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E gaf UHC een lesje in effectiviteit. De Nijmeegse gasten sprongen veel beter om met de kansen: 0-2. Na een half uur stond de eindstand al op het scorebord. Nicky Sander en Richard Schür waren verantwoordelijk voor de Nijmeegse doelpunten. Jordy Hachmang van UHC was nog wel dicht bij een goal, maar hij schoot op de paal. S.C.E-trainer Berry Breems: UHC liet ons het spel maken, dat ging ons goed af. Deze winst was nodig. Wij willen dit seizoen bovenin meedraaien. We zullen daarom deze lijn moeten doortrekken.

08-10-17 S.C.E – sv Nijmegen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en sv Nijmegen speelden in de spannende stadsderby gelijk 2-2. De 1-0 voor rust kwam van Richard Schür. Voor sv Nijmegen scoorden Erik Makaay en Jordy Goudt. ­Angelo Kilkens maakte de 2-2.

03-10-17  DVOL – S.C.E 
Bron: HetGeldersevoetbal.nl
Vanavond is er afgetrapt op “Sportpark Vossenpels” in Lent voor de vriendschappelijke wedstrijd DVOL – S.C.E alle twee de ploegen komen uit in de 4e klasse. Na 15 minuten spelen is de stand nog steeds 0-0. In de 28 minuut komt DVOL op een 1-0 voorsprong. We zijn amper 2 minuten verder of DVOL weet alweer het doel te vinden, na een knappe uitkap actie van een speler van DVOL  2-0 is de tussenstand. Net voor de rust maakt DVOL er 3-0 van zo gaat het wel heel erg hard. S.C.E is toe aan een kop thee, nadat DVOL er nog 4-0 van maakt, thee met peper? Zou dat werken in de tweede helft! i.p.v kaas met gaten in de verdediging. Een duidelijk veldoverwicht voor 4F gelukkig hebben ze ook kansen gemist waardoor de ruststand maar 4-0 is. De 2e helft moet het voor 4E echt anders. De 2e helft, De bal rolt weer, wil S.C.E nog wat moeten ze nu toch meer richting doel van DVOL spelen. Maar DVOL onderschept de bal en scoort de vijfde voor vanavond een inkoppertje. De keeper S.C.E gaat ook niet geheel vrijuit en deelt mee in de malaise deze avond. S.C.E heeft niets te vertellen in Lent. We worden gewoon te kijk gezet. Het heeft even geduurd maar in de 63 minuut maakt Jefferson Gola de 5-1. S.C.E is van de hatelijke nul af. De laatste tien minuten gaan in DVOL hoeft niet meer zo nodig en S.C.E kan niet meer. In de 85 minuut een penalty voor DVOL die missen ze, maar wat minder plezierig is dat Jefferson Gola geblesseerd uitvalt. De eindstand voor deze avond is  5-1 voor 4F. De trainer heeft nog wat te doen voor zondag om de ploeg weer op het juiste spoor te krijgen.

01-10-17  vv Krayenhoff – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E had aan één goal genoeg voor de zege bij Krayenhoff 0-1. ­Jefferson Gola maakte in de tiende minuut de enige treffer.

24-09-07 S.C.E – vv Ewijk
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en vv Ewijk hielden elkaar in Nijmegen in evenwicht 0-0. Het duel aan de Lindenholt was spannend en boeiend.Trainer Berry Breems van S.C.E zag hoe Mick Verdonk in de tweede helft een goede kans op een doelpunt liet liggen. De bezoekers uit Ewijk waren volgens de nieuwe trainer Serge Heuvelink via Tom Diebels enkele keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Beide coaches konden uiteindelijk wel leven met het gelijkspel.

03-09-17  Kolping-Dynamo – S.C.E
Bron: facebook Kolping-Dynamo
Het eerste elftal van Kolping-Dynamo heeft zondag haar eerste bekerwedstrijd verloren van S.C.E. De gasten gingen er vandoor met een 0-2 overwinning. In een gelijk opgaande eerste helft creëerden beide ploegen weinig grote kansen. De grootste kans van Kolping-Dynamo kwam voort uit een corner waarbij de bal plotseling voor de voeten van Rifki Holla viel. Helaas voor de blauw-zwarten werd deze bal gered en met een 0-0 ruststand als gevolg. In de tweede helft viel het niveau van KD bij vlagen wat tegen en was het S.C.E dat de voorsprong pakte 0-1. Ook de tweede helft zou weinig grote kansen bevatten en een kwartier voor tijd besliste S.C.E na een opeenstapeling van foute keuzes bij Kolping-Dynamo 0-2. Het is duidelijk dat Kolping-Dynamo een wedstrijd heeft gespeeld waaruit genoeg lessen geleerd kunnen worden, maar ook dat het een uur een ruime voldoende scoorde. Met deze geleerde lessen in het achterhoofd, een positieve instelling en een flinke dosis werklust leeft de overtuiging binnen de club dat er snel betere resultaten zullen volgen. Mocht u hierbij willen zijn: dinsdag oefent het team tegen Krayenhoff en zondag is de volgende bekerwedstrijd tegen RKPSC uit Pannerden. Hopelijk zien we u dan!

07-08-17 Met S.C.E was ik er erg snel uit
Bron: HetGelderseVoetbal.nl
Deze week blikken we samen met de nieuwe S.C.E trainer, Berry Breems terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing houden voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij S.C.E ,  zullen de doelstellingen worden behaald? Na zijn afscheid als voetballer was Berry Breems voor SCH de ideale opvolger voor de trainerschap. Maar helaas voor Berry en SCH duurde dat droom erg kort. In de eerste jaar van zijn trainerscarrière werd SCH opgeheven. Hij leidde SCH (za) maar een half jaartje waarin SCH de top 4 haalde in winterstop. Wat er na de winterstop gebeurde met de club lees je KLIK HIER. Vervolgens rolde het balletje heel anders dan Berry dacht. Hij werd benaderd door S.C.E om komend seizoen het eerste te trainen. Lang hoefde Berry niet te nadenken, een deal was rond. Hoelang zal dit huwelijk duren met S.C.E? De club is onlangs gedegradeerd en wil dolgraag terug naar de 3e klasse. Zal dit lukken met Berry Breems? Dit en meer vroegen we in de onderstaande interview. We blikken ook terug naar het opgeheven SCH.
Hoe teleurgesteld was je nadat SCH de stekker uit trok? 
Zeer! Ik vind het nog steeds vreselijk jammer dat we het seizoen niet hebben kunnen afmaken bij SCH. We waren op de goede weg. Het was een lastige periode voor alles en iedereen binnen de club. We hebben toch een aantal maanden tussen hoop en vrees geleefd. Uiteindelijk heeft de club het niet gehaald en dat is het meest trieste van alles. Een club die vooral herinnerd zal worden om haar rijke voetbalhistorie. Ik heb er een fantastische tijd gehad bij SCH.
Toen bood S.C.E jou een niet te missen kans! 
Klopt ja, het gevoel was eigenlijk gelijk goed bij S.C.E, vertrouwenskwestie, we waren er snel uit.
We hebben een nieuwe groep kunnen samenstellen met spelers die graag willen. Dit is toch een eerste vereiste, veel spelers hebben een verleden bij S.C.E, wat ik een voordeel vind.
Derby’s
De derby’s tegen Krayenhoff en sv Nijmegen zijn toch de mooiste wedstrijden om te spelen, tenminste, dat vond ik als speler altijd. Verder kent iedereen elkaar, dus dat is een leuke bijkomstigheid.
Wat is jullie doelstelling met S.C.E? 
Hopelijk kunnen we met de top meedoen. Waar we dan tenslotte zullen eindigen, moeten we afwachten. Dat ligt aan hoe we ons tijdens het seizoen ontwikkelen als team. Ik heb geen idee wat de krachtsverschillen zijn. Ik verwacht niet dat er één ploeg bovenuit zal steken, maar dat er meerdere ploegen lang mee zullen doen. De vierde klasse vind ik een onvoorspelbare klasse, aldus Berry Breems.

04-08-17  Amateurvoetballers kunnen opgelucht adem halen
Bron: De Gelderlander, door Raymond Willemsen 
De amateurvoetballers kunnen opgelucht adem halen. Vanaf september zullen ze minder snel geschorst worden. De eerste uitsluiting volgt pas na de vijfde gele kaart, de tweede na de zevende prent. Amateurvoetballers in de hoofd- tot en met vijfde klasse klaagden de laatste jaren steen en been; al na de vierde gele kaart werden ze voor één duel uitgesloten en elke daaropvolgende boeking betekende weer een wedstrijd schorsing. Vanaf het nieuwe seizoen wordt dat heel anders. Na de vijfde boeking moeten ze voor het eerst één duel toekijken. Daarna pas weer bij de zevende en negende gele kaart.
Bekertoernooi
Ook wordt voor het bekertoernooi komend seizoen een apart registratiesysteem in het leven geroepen. Na de vierde gele kaart in een bekerwedstrijd volgt één wedstrijd schorsing. Competitie en beker worden dus van elkaar losgekoppeld. Alleen een directe rode kaart, opgelopen in het bekertoernooi, telt wel mee als schorsing voor de competitieduels.
Nacompetitie
Ook voor de nacompetitie geldt een afzonderlijk systeem. Alle voetballers beginnen het toetje op ‘nul’ en worden bij hun tweede gele kaart voor één wedstrijd geschorst

01-08-17  Amateurvoetballers beleven in het nieuwe seizoen een noviteit
Bron: De Gelderlander, door Raymond Willemsen 
De amateurvoetballers beleven in het nieuwe seizoen een noviteit. Er wordt voor de eerste keer gevoetbald op eerste paasdag en eerste pinksterdag.Het zit in het systeem; met Pasen is er bijna elk seizoen wel een ‘dubbel’. Op paaszaterdag wordt er ingehaald en nog geen 48 uur later, op tweede paasdag, wordt er alweer aangetreden voor de volgende competitiewedstrijd. Komend seizoen komt daar verandering in. De paasbrunch moet verschoven worden, want op zondag 1 april 2018 (eerste paasdag) staat voor de zondagamateurs speeldag 20 op het programma. En met Pinksteren gebeurt hetzelfde. De voorlaatste speelronde (25) wordt op eerste pinksterdag, zondag 20 mei, afgewerkt. Dit houdt in dat er met de feestdagen geen dubbele programma’s meer worden gespeeld. Trainers zullen daar blij mee zijn, want de belasting was met twee duels in zeer korte tijd nogal hoog en het strookte ook niet met het periodiseringsmodel dat de KNVB op de trainerscursussen hanteert. Daarin wordt altijd aangegeven dat er pas om de drie dagen gevoetbald kan worden. In het district Noord van de KNVB wordt er door de zondagamateurs al jaren op eerste paas- en pinksterdag in competitieverband gespeeld. Voor het district Oost wordt het de eerste keer in het seizoen 2017/2018. In familiaire kring zal er rekening moeten worden gehouden met de gewijzigde speeldag. Ook clubs die paas- en pinkstertoernooien houden moeten op de wijziging inspelen. Duels op eerste pinksterdag kunnen ook niet verschoven worden omdat de laatste twee speeldagen (25 en 26) tegelijkertijd door de clubs moeten worden afgewerkt.