14-04-20  Samenwerken om amateurclubs overeind te houden
Bron: De Gelderlander
Miljoenen Nederlanders kwamen elk weekeinde langs de velden van het amateurvoetbal samen, bij hun eigen club. Dat valt door de coronacrisis allemaal stil. Vooral in sociaal opzicht heeft dat enorme gevolgen, weet Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. Het is niet alleen het sporten zelf dat wordt gemist. De impact gaat veel verder, het gaat om het netwerken, je contacten. Ouderen die actief zijn binnen de club, achter de bar, om schoon te maken, te fluiten. Ze zitten nu soms alleen thuis. Kinderen die een moeilijke thuissituatie hebben. De club biedt hen een veilige omgeving, meerdere keren in de week. Dat is allemaal weggevallen. Het samenzijn bij de club, dat missen de mensen. Nu de club ‘op slot’ zit, ziet iedereen pas hoe mooi ons verenigingsleven is. De KNVB ondersteunt, helpt en denkt mee. En houdt met alle scenario’s rekening. We zitten in een nieuwe realiteit en dat is best spannend. Misschien dat na de meivakantie de scholen weer opengaan, misschien in eerste instantie de lagere scholen. Daarna volgt een gefaseerde opbouw. Het zou mooi zijn als wij als sport daarin synchroon kunnen meegaan. Dat de jeugd het veld weer op mag. Misschien kunnen wij als voetbal de scholen helpen door kinderen de mogelijkheid te geven weer te gaan bewegen.

09-04-20  Nijmeegse voetbalclubs trekken één lijn; leden krijgen geen contributie terug
Bron: De Gelderlander – Door: Guus Daamen
De FAN, de federatie waarin alle Nijmeegse amateurvoetbalclubs zijn verenigd, komt met een eenduidig statement: verenigingen gaan geen contributie terugbetalen aan hun leden. Door de maatregelen om het coronavirus in te dammen, kan er al weken niet gevoetbald worden. De sportparken zijn gesloten, de competities stopgezet door de KNVB. Er zijn tot nu toe weinig leden die bij hun club om teruggave van contributie hebben gevraagd, maar als mensen dat doen, dan moeten verenigingen daar niet mee akkoord gaan, vindt de Federatie Amateurclubs Nijmegen. In de federatie zitten alle amateurvoetbalclubs uit de gemeente Nijmegen.
Verantwoordelijk voelen
Juist nu is het belangrijk dat leden, die immers samen de vereniging vormen, zich er met zijn allen verantwoordelijk voor voelen om hun club door deze moeilijke periode heen te loodsen, geeft FAN-voorzitter Ad Frik in een schriftelijke reactie aan. De KNVB besloot onlangs dat clubs op hun beurt over de komende maanden geen contributie aan de voetbalbond hoeven af te dragen. Dat gaat om 6 euro per lid per maand. Een mooie geste, maar niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Clubs hebben op diverse vlakken te maken met inkomstenderving. Als zij contributie zouden terugbetalen aan hun leden, zal dat tot een financieel ongezonde situatie leiden.

04-04-20  Clubs aan leden, we betalen geen contributie terug
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Voetbalclubs zijn niet van plan contributie terug te betalen, nu de sport door het coronavirus stilligt. Juliana’31 uit Malden en Germania uit Groesbeek kwamen al met een statement op hun website. We hebben er een aantal vragen over gekregen, zegt Juliana’31-secretaris Lianne Muller. Maar we betalen geen contributie terug. Als al onze duizend leden dat zouden wensen, dan hebben we een groot probleem. Juliana’31 doet een beroep op het clubgevoel.  We zijn een vereniging. We moeten het samen doen. Ook in deze lastige tijden. We sluiten niet uit dat, als we voldoende hulp krijgen via de noodfondsen die nu op worden gezet, we nog iets kunnen betekenen, maar dat is afwachten.
Statuten
Volgens Roland Kroes, woordvoerder van juridisch dienstverlener DAS – met 25 Nederlandse sportbonden als partner – hoeven sportclubs de contributie niet stop te zetten, tenzij de statuten anders bepalen. Die zijn vaak zo opgesteld dat contributie betalen in alle situaties verplicht is, zegt hij. Het is ook onverstandig om de contributie zomaar te stoppen of terug te betalen. Kosten lopen door en als daardoor later de contributie omhoog gaat, kan het bestuur aansprakelijk worden gesteld. Kroes verwacht dat er veel verenigingen zijn die voor een oplossing uit solidariteit kiezen. Als een lid zijn baan verliest en de contributie niet kan betalen, is daar vaak een passende oplossing voor te bedenken door de vereniging.
Germania uit Groesbeek kreeg één vraag over het terugbetalen van contributie. Aanleiding voor voorzitter Wim Benders om meteen met een statement te komen op de clubwebsite. We willen deze vragen voor zijn. Kosten als gas, water en licht lopen door. Het is vervelend dat er nu niet kan worden gevoetbald, maar we hebben vooral positieve reacties op onze mededeling gehad. Bij Germania loopt de contributie-inning per kwartaal. Dat betekent dat het geld juist nu moet worden overgemaakt door de leden. We zien dat iedereen betaalt, dus daar zijn we blij mee. Leden kunnen ervoor kiezen om zich uit te schrijven, maar ik zou dat afraden. Als er straks gevoetbald kan worden, moet diegene inschrijfgeld betalen en is die duurder uit. Het mooiste zou zijn als alle clubs op één lijn zitten, want als er één club wel contributie teruggeeft, kan dat tot scheve gezichten leiden, zegt S.C.E-voorzitter Berry Aalders. Bij de Nijmeegse voetbalvereniging zijn er nog geen vragen binnengekomen. Maar we neigen ernaar om geen geld terug te geven.

31-03-20  De competities in het amateurvoetbal worden vanwege het coronavirus niet meer afgemaakt.
Bron: De Gelderlander – Door: Raymond Willemsen
De competities in het amateurvoetbal worden vanwege het coronavirus niet meer afgemaakt. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. De laatste keer dat er werd gevoetbald was in het weekeinde van 7 en 8 maart. Daarna werd door het coronavirus het voetbal tot zeker 6 april stilgelegd. Dinsdagavond werd bekend dat de maatregelen verlengd worden. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee: We kunnen vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.
Geen eindstanden
Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetitie niet uitgespeeld.

12-03-20  Amateurvoetbalcompetities stilgelegd tot 6 april vanwege het coronavirus
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
De KNVB heeft alle amateurvoetbalcompetities in Nederland stilgelegd tot 6 april vanwege het coronavirus. Dit betekent dat er zowel komende zaterdag en zondag als de twee weekeinde daarop 21/22  en 28/29 maart) niet gevoetbald wordt op amateurniveau. Eerder deze week werd bekend dat alle Brabantse clubs niet in actie zouden komen, maar die maatregel geldt nu voor alle amateurvoetbalteams in Nederland.

08-03-20 S.C.E – sv Nijmegen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Nicky Sander was voor S.C.E beslissend in de derby tegen sv Nijmegen. Hij scoorde in de eerste minuut en een kwartier voor tijd 2-0.

01-03-20  sv Hatert – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Hekkensluiter sv Hatert was tegen S.C.E dichtbij een gelijkspel (0-1). De bezoekers kwamen op de zware grasmat moeizaam in het spel. De opluchting was bij de mannen van coach Serge Heuveling groot toen de bal na een overtreding op Angelo Kilkens in blessuretijd naar de strafschopstip ging. Kaj Dreis benutte de pingel 0-1.

17-02-20  sc Millingen – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
SC Millingen is in klasse 4 E de nieuwe koploper. De Rijndorpers wonnen met 2-0 van S.C.E en RODA’28 kwam niet langs FC Kunde (2-2). RODA’28 heeft een punt en een wedstrijd minder. DIOSA staat dichtbij met twee wedstrijden en drie punten minder. sc Millingen ging op het hobbelige veld beter met de weersomstandigheden om dan de bezoekers. David Ruben benutte een strafschop voor 1-0. Na rust kwam Sam van der Velden, na een afgekeurde treffer van Maarten Smits, vrij voor de keeper en werd het 2-0. sc Millingen dat de toss verloor, gunde S.C.E verder niets.

16-02-20  sc Millingen – S.C.E
Bron: website sc Millingen.nl
Een harde stormachtige wind vandaag waardoor er ballen die richting de Hoefseweg werden geschoten zo nu en dan op de Heerbaan terecht kwamen. Sam van der Velden schoot de bal vanaf de middenlijn richting S.C.E goal en had bijna succes. Dezelfde speler zag een bekeken schot op de paal eindigen. S.C.E deed te weinig mee waardoor Chiem Haukes slechts bij inzetten van Nick Sander en Richard Schür op zijn tellen moest passen. In de 27e minuut vertrok een voorzet van Maarten Smits richting S.C.E veste. Keeper Tang plukte de bal uit de lucht maar liet die weer los. Frenk Huisman wilde zich van het leder meester maken. Dat lukte niet want Tang hield Huisman vast: penalty besliste de goed fluitende arbiter Molenaar. David Rüben maakte geen fout vanaf elf meter: 1-0. In het tweede bedrijf scoorde Millingen al vrij snel de 2-0. Maar de thuisclub had de pech dat de VAR in de persoon van S.C.E grensrechter Karel Creemers aanwezig was. Na overleg tussen scheidsrechter en Creemers werd de treffer geannuleerd. Een kwartier voor tijd verdubbelden de blauw-zwarten alsnog de score. S.C.E linksback Guido Peters liet zich de bal afsnoepen door Sam van der Velden waarna keeper Tang kansloos was: 2-0. S.C.E was na rust aanvallend onmachtig waardoor Millingen keeper Haukes alleen in blessuretijd nog aan het werk moest. Thom Celissen tenslotte verzuimde de 3-0 op het scorebord te zetten want zijn riante kans eindigde langs de verkeerde kant van de paal. Een prima resultaat vandaag waardoor SC Millingen in ieder geval tot 1 maart de nieuwe koploper is in de 4e klasse E. Namens het bestuur waren voorzitter Alex ten Westeneind en secretaris Theo Driessen na afloop in de kleedkamer aanwezig. Zij kwamen niet alleen met bier binnen maar ook met een attentie voor Dirk Spann. Deze kreeg vanwege zijn 150e competitie treffer als aandenken een mooi beeldje overhandigd.
Opstelling sc MILLINGEN:
Chiem Haukes, Rick Wolsing, Daan Arnts, Bram Slotboom, David Rüben (aanvoerder), Menno Houkes, Dirk Spann (Tim Gesthuizen), Frenk Huisman, Niels Wingels (Thom Celissen), Sam van der Velden (Owen Schenning) en Maarten Smits.
Opstelling S.C.E:
Diego Tang, Martin Sluijs, Rick Theunissen, Daniel Heidefeld, Guido Peters, Kay de Kluis, Luuk Schiphorst, Khalid Samaoui (Angelo Kilkens), Nicky Sander, Richard Schür (aanvoerder) (Max Buesink) en Kaj Dreis (Jayrell Terziyan).
Verslaggever Hein van de Wal

11-02-20  sc Millingen – S.C.E
Bron: website sc Millingen.nl
Komende zondag 16 februari staat er voor SC Millingen een thuiswedstrijd op het programma. Dan ontvangen we in het Rijndorp S.C.E uit Nijmegen. De tegenstander uit de eerste competitieronde komt vandaag de return spelen in Millingen. Op sportpark Lindenholt moest Millingen nog een beetje in het ritme komen en zagen we na afloop een 2-2 eindstand op het scorebord staan. Tijdens het seizoen heeft Berry Breems afscheid genomen als hoofdtrainer en is vervangen door Serge Heuveling. Na 9 wedstrijden stond S.C.E rond de bovenste plaatsen maar daarna werd er sinds eind november niet meer gewonnen. Vanwege de storm en de carnaval zien we de blauw zwarten slechts twee keer in actie in de maand februari. Maar wel beide malen thuis. Indien u zondag overslaat moet u 5 weken wachten voordat u SC Millingen weer in eigen haven kunt bewonderen. Op zondag 22 maart komt dan DIOSA uit Balgoy op bezoek. De afgelaste wedstrijd in Boven Leeuwen bij DSZ is door de KNVB opnieuw voor 1 maart op de kalender gezet. Er wordt op Sportpark De Hove om 14.30 uur afgetrapt. De KNVB heeft de heer Koen Molenaar uit Ulft als scheidsrechter aangesteld.

05-02-20  Theo van Cleef nieuwe trainer van S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Theo van Cleef wordt komend seizoen hoofdtrainer van voetbalclub S.C.E uit Nijmegen. Van Cleef, die onder meer actief was bij Union, SCP en Achilles’29 en TOP Oss zal bij de ploeg het stokje overnemen van Serge Heuveling, die in oktober voor de selectie kwam te staan. S.C.E staat zevende in de vierde klasse E. Van Cleef was in het verleden jaren trainer bij de club.

26-01-20  S.C.E – Krayenhoff
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en Krayenhoff gingen op Lindenholt met een terechte 1-1 uiteen. Het venijn zat in de staart. Jordy Goudt zorgde uit een strafschop voor 0-1. Luuk Schiphorst bracht S.C.E, dat eerder Nicky Sander een strafschop zag missen, langszij. Bij Krayenhoff haakte Jonny Loef na twee keer geel af.

19-01-20  sv DSZ – S.C.E
Bron: website DSZ
Trainer Tonnie van Dreumel kon deze inhaalwedstrijd weer beschikken over Laurens van Dreumel. Een breuk in zijn voet hield hem 4 maanden aan de kant. Hierdoor kon van Dreumel voor het eerst dit seizoen zijn beoogde “aanvalsruit” opstellen met de gebroeders Jasper, Laurens en Maarten van Dreumel voorin met daarachter op de 10 positie Bram van Baren. Zij zorgen voor veel gevaar in de defensie van de tegenstander en zijn verantwoordelijk voor veel doelpunten. Achterin was centrale verdediger Stijn ’t Jong afwezig en deze positie werd zoals we gewend zijn goed overgenomen door Daan Smit. Samen met de overige verdedigers Mike Grisel, Marc van Sommeren en Luuk Derks hadden zij bij tijd en wijle een drukke middag. Maar ondanks de fysiek sterke tegenstander bleven ze makkelijk overeind en hielden de kansen voor S.C.E tot een minimum beperkt.  Direct na het beginsignaal van de scheidsrechter was het S.C.E dat een kans kreeg uit een corner en in de counter daarop was ook DSZ gevaarlijk. Het publiek hoefde niet lang te wachten op de openingstreffer. Al in de vijfde minuut is het 1-0 voor de thuisploeg. Een voorzet van Laurens van Dreumel komt via Bram van Baren bij Jasper van Dreumel die zich met een draaibeweging vrij speelt en scoort. S.C.E was nog niet van de schrik bekomen of het stond enkele minuten later alweer 2-0. Met een met veel gevoel voorgegeven bal van Maarten van Dreumel kopt Larens van Dreumel prachtig in de verre hoek buiten bereik van de keeper. Ook daarna volgden er nog enkele opgelegde kansen voor DSZ. De lat en een toegesnelde verdediger voorkomen een grotere voorsprong. Maar in de 24ste minuut wordt de score weer vergroot. Jasper van Dreumel wordt door Laurens van Dreumel weggestuurd en oog in oog met de keeper is het nu wel raak. Na deze 3-0 wordt S.C.E sterker, er wordt meer druk gezet en al snel wordt dat beloond. Uit een corner wordt de aansluittreffer gemaakt. In de 31ste minuut leek het 4-1 te worden nadat eerst een schot van Bram van Baren tot corner wordt verwerkt. Uit deze corner wordt gescoord maar vanwege buitenspel afgekeurd. De grensrechter van S.C.E had hier waarschijnlijk gelijk maar liet vooral in de tweede helft zien de buitenspelregel niet helemaal te begrijpen. Jammer, in de blessuretijd wordt het dan toch 4-1. Jasper van Dreumel rommelt zich naar de achterlijn en behoud overzicht. Zijn breedtepass kan door Laurens van Dreumel worden binnen getikt. Ook direct na de rust wordt een doelpunt afgekeurd. In de aanval zou de keeper van S.C.E te veel gehinderd zijn. Zoals gezegd stond de verdediging van DSZ als een huis. Ook nadat de coach van S.C.E een extra speler naar de voorste linie stuurde om een doelpunt te forceren. S.C.E komt meestal met een lange bal van achteruit sporadisch tot de “16” laat staan dat dit uitmondde in kansrijke uitgespeelde mogelijkheden. Het niveau van de eerste helft werd in de tweede helft niet meer gehaald. DSZ speelde het spel goed uit en S.C.E wist geen vuist te maken. In het laatst kwartier kwamen er gelukkig weer wat kansen. Boudewijn de Kadt was dicht bij een treffer maar op het laatste moment was na een solo zijn kracht uit de benen verdwenen. Even later ziet Boudewijn Maarten van Dreumel vrij staan maar zijn schot mist precisie en gaat langs. Aan de andere kant is het middenvelder Pim van Wolferen die met een fraaie actie S.C.E van score afhoudt en enkele minuten later Boudewijn de Kadt in een aanval in staat stelt om te scoren. Helaas heeft de keeper het geluk dat de ingeschoten bal onder zijn lichaam blijft hangen. In de laatste paar minuten zijn beide teams nog één keer dicht bij een treffer. Eerst voorkomt keeper Paul van Hees met zijn vingertoppen en de paal een tegentreffer en is het voor Jasper van Dreumel bijna raak op een voorzet van Pim van Wolferen. Complimenten aan het adres van Pim die zich weer helemaal leeg speelt en zelfs in de blessuretijd volledig uitgeput nog gewisseld moest worden. Een mooie overwinning waarmee de goede lijn van eind 2019 wordt doorgetrokken. Tevens is door het puntverlies van Diosa tegen Aquila de club uit Boven-Leeuwen alleen koploper in de tweede periode.

19-01-20   sv DSZ – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
DSZ won in de vierde klasse E overtuigend van S.C.E 4-1. De treffers bij de Boven-Leeuwense voetballers kwamen van de broers ­Jasper en Laurens van Dreumel, beiden scoorden twee keer. Laurens speelde voor het eerst na vijf maanden door een gebroken middenvoetsbeentje. Jayrell Terziyan tekende voor 3-1. DSZ-trainer Ton van Dreumel. We tonen vechtlust en elan. Ik zie groei.

19-12-19 Een echte verenigingsman pur sang, zijn hart moet wel ‘swert-wit sien’
Bron: Lindenholt Leeft december 2019

Mr. S.C.E. Je kent ze wel; echte verenigingsmensen die bijna elke dag op de club zijn. Maar er is altijd baas boven baas en een van die mensen is Paul van Cleef. Paul is 57 jaar en woont in Nijmegen. Sinds zijn 15e voetbalt hij bij S.C.E dat destijds nog op de Grootstal was gehuisvest. Daarvoor voetbalde hij nog bij het al lang niet meer bestaande NDT en St. Jan. In de B1 en A1 voetbalde hij nog met Danny Hoekman die toen vijftien was en ontdekt werd door N.E.C. Was dat nu gebeurd dan had S.C.E daaraan nog een leuke cent kunnen verdienen. Na een paar jaar in het eerste te hebben gevoetbald, besloot Paul op zijn 22e om Oefenmeester 2 te gaan doen dat hij een jaar later afrondde en daarmee een van de jongste hoofdtrainers was in Nederland. Hij ging het eerste van S.C.E trainen dat toen 3e klasse speelde. Een paar jaar later was er de enige breuk met S.C.E toen Paul uit onvrede met het bestuur drie jaar weg is geweest. Paul moet vooral zelfstandig en op zijn eigen manier kunnen werken. Na drie jaar keerde hij terug door toedoen van Hans Heijltjes. S.C.E promoveerde toen onder leiding van Paul van de onderafdeling naar de 3e klasse. Toen Paul begin dertig was, hield hij het trainerschap voor gezien en werd Technisch manager, TD in de volksmond. Ook hier was hij weer een van de jongsten. De rol van een TD is het benoemen van de trainers van het eerste elftal en alle jeugdselectie-elftallen van de A, B en C. Ook het volgen van wedstrijden en trainingen is een belangrijk onderdeel. Samen in overleg met het bestuur worden de trainers aangesteld. De gesprekken met de huidige trainers beginnen al in december als er wordt vooruitgekeken naar het nieuwe voetbalseizoen, Met de spelers vinden die gesprekken in februari/maart plaats. In oktober jl werd Paul onaangenaam verrast toen de succesvolle en populaire trainer van het eerste onverwachts ontslag nam. Berry Breems kon zijn werk niet meer combineren met het trainerschap en Paul moest acuut op zoek naar een vervanger. Gelukkig is zijn netwerk groot en er werd snel een goede trainer gevonden in de naam van Serge Heuveling die kan voortborduren op het goede werk van zijn voorganger. Volgens Paul is een goede trainer iemand die goed met mensen om kan gaan en zich onderschikt aan de clubcultuur wil maken. Ook is het belangrijk om een goede sfeer te creëren tussen de spelersgroep en begeleiding. Niemand staat boven de club. Het gaat lekker dit seizoen met het eerste met name dankzij oud jeugdspelers die bij S.C.E zijn opgeleid. Uiteraard wil de club verder met spelers uit de eigen gelederen, maar dat kan niet altijd legt Paul uit. Soms gaan ze zelf hun weg of er is behoefte aan een type speler die weer niet rondloopt bij de eigen JO19 jeugd. De selectietrainers van de jeugd hebben als doel om zo veel mogelijk de spelers beter te maken, winnen is daar minder belangrijk. Paul bemoeit zich niet met opstellingen of tactiek maar er wordt wel met hem overlegd tijdens de wekelijkse evaluatie momenten. Paul is enorm betrokken en fanatiek, zo eet hij voor een wedstrijd van het eerste bijna niet, alleen maar koffie drinken. Nog steeds is er die wedstrijdspanning en lopen de zenuwen op en als er verloren is heeft hij de hele avond de P(est) in. Verwachting dit seizoen; periodekampioen worden of als het kan natuurlijk rechtstreekse promotie. Op mijn vraag of er niet weinig publiek is tegenwoordig, antwoordt hij dat dit een maatschappelijke tendens is. Het neemt overal af, de tijd dat er ruim honderd man bij een wedstrijd uit de vierde klasse zijn, is niet meer. Vroeger gingen jeugdspelers of iemand uit het 2e altijd ook veel meer naar het eerste kijken. Toch heeft S.C.E wel een harde kern die in uitwedstrijden zelfs ruim 50 man groot is en vaak de supporters van de thuisclub overtreft. Kunstgras is een zegen voor het amateurvoetbalclub, maar helaas is het huidige gras van S.C.E zwaar beschadigd. De eerste jaren was de kwaliteit geweldig maar met name door het verkeerd gebruik van de scholen in de buurt is de mat zwaar achteruitgegaan. Sportschoenen doen het veld geen goed, maar wat veel erger is dat er leraren zijn die ook gaan discuswerpen, kogelstoten en zelfs één keer speerwerpen. Op een kunstgrasveld. De gemeente is er over geïnformeerd en ook de sportleraar is er toen op aangesproken. Blauw Wit heeft deze zomer nieuw kunstgras en dat is weer van betere kwaliteit dan onze velden van de eerste jaren. Hopelijk is S.C.E komend seizoen ook aan de beurt. Sponsoring S.C.E zou meer kunnen doen voor de hele club zegt Paul als er meer geld was. Er zijn genoeg kleine sponsors maar er is al een hele tijd geen (financiële) hoofdsponsor. Dus beste ondernemers in Lindenholt; laat u horen. Als er ooit een supersponsor komt die veel geld in de club wilt steken in ruil voor alle zeggenschap, dan stapt Paul echter op (dan heeft mijn functie geen meerwaarde meer). Paul van Cleef is een echte verenigingsman pur sang, zijn hart moet wel ‘swert-wit sien’. Hij is zich er van bewust dat er een dag zal komen dat het ophoudt of misschien dat het bestuur toch eens een andere koers wil varen. Maar wie dat grote gat gaat invullen moet wel van hele goede huize komen.
Tekst en foto’s: Silvano Orvini

11-12-19  vv DUNO Doorwerth – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Arnhem)
Gelegenheidsspits Grotenbreg maakt er zes voor DUNO tegen S.C.E. Mats Grotenbreg was woensdagavond de grote man in het bekerduel van zaterdag hoofdklasser DUNO tegen vierdeklasser S.C.E uit Nijmegen (7-1). De verdediger, bij afwezigheid van aanvaller Shapoul Ali in de spits gesposteerd, maakte er zes. In Wageningen, waar DUNO zijn avondwedstrijden speelt omdat het sportpark in Doorwerth geen lichtinstallatie heeft, was het duel vlot van alle spanning ontdaan. Grotenbreg maakte een razendsnelle hattrick 3-0. Daarna zakte de ploeg van trainer Roy de Haan echter ver weg en kwam de Nijmeegse vierdeklasser er brutaal aan te pas. S.C.E-spits Kaj Dreis stichtte eerst gevaar met een kopbal, die nog net uit de hoek kon worden getikt door Sam van der Veer. Drie minuten voor rust ging de keeper van DUNO echter flink in de fout bij een kopbal van diezelfde Dreis 3-1. Even daarvoor had Nicky Sander de lat geraakt namens S.C.E. De nieuwe Nijmeegse hoop werd na rust snel de kop in gedrukt door DUNO. Grotenbreg maakt binnen vijf minuten zijn vierde en vijfde goal 5-1. Twintig minuten voor het einde voltooide hij ook zijn tweede zuivere hattrick (6-1). Het slotakkoord was daarna voor invaller Andreas Dusink: 7-1. Zaterdag, als DUNO in de hoofdklasse A op bezoek gaat bij Smitshoek, is spits Ali nog steeds afwezig en krijgt Grotenbreg opnieuw de kans als spits.

08-12-19  RODA’28 – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
RODA’28 boekte in Winssen een late overwinning op S.C.E 2-1. ­Richard Schür zette de Nijmeegse gasten voor rust op 0-1 na een vrije trap van Kay de Kluis. Martijn van Kraaij maakte vervolgens gelijk, in de blessuretijd besliste Pim Tromp op aangeven van Van Kraaij het duel. Door de zege bleef RODA’28 in het spoor van koploper sc Millingen en achtervolger DIOSA, die beide een punt meer hebben (25 om 24).

01-12-19  S.C.E – vv OSC
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
Acht wedstrijden op rij verloor OSC in de vierde klasse E, maar uitgerekend bij koploper S.C.E werd die reeks gebroken: de ploeg uit Oosterhout speelde in Nijmegen met 1-1 gelijk. Het zat ons niet tegen, met name in de slotfase waren er nog wel een paar hachelijke momenten voor ons doel, zei trainer Eddy Hagen. Ten opzichte van vorige weken hanteerden we een meer verdedigende speelstijl en dat pakte prima uit. Max Broenland zette OSC na tien minuten brutaal op 0-1 maar S.C.E trok het na rust recht 1-1.

01-12-19  S.C.E – vv OSC
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Het duel tussen S.C.E en OSC eindigde onbeslist 1-1. S.C.E-coach Serge Heuveling gaf aan dat het moeilijk was om tegen de verdedigende ploeg uit Oosterhout te spelen.,Zij kwamen niet om te voetballen en zakten alleen maar in. We misten creativiteit en slimheid om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Guido Peters trof doel voor de Nijmegenaren, Max Broenland scoorde tegen.

25-11-19  DUNO tegen S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Arnhem)
Hoofdklasser en titelverdediger DUNO speelt in de tweede ronde van het bekertoernooi in district Oost een thuiswedstrijd tegen de Nijmeegse vierdeklasser S.C.E. Dat is de uitkomst van de loting, die door de KNVB maandagmiddag live op Twitter werd uitgezonden. De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 10, woensdag 11 of donderdag 12 december.

25-11-19  S.C.E neemt het op tegen bekerwinnaar DUNO
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
De KNVB maakte maandagmiddag (25-11) de loting voor de tweede ronde van de districtsbeker Oost bekend. De koppeling van de overgebleven clubs in het bekertoernooi heeft twee wedstrijden tussen teams uit de regio Nijmegen opgeleverd. Daarnaast kan S.C.E aan de bak. De Nijmeegse vierdeklasser werd tijdens de loting gekoppeld aan zaterdag hoofdklasser DUNO uit Doorwerth (uit). DUNO is de regerend bekerwinnaar. De ploeg versloeg vorig seizoen ROHDA Raalte in de finale met 2-0.
De wedstrijden worden door de KNVB ingepland tussen 10 en 12 december.

24-11-19  vv Aquila –  S.C.E
Bron: website Aquila
Op deze met zonovergoten zondag mag Aquila het opnemen tegen de nummer 2 van deze competitie, S.C.E uit Nijmegen. Aquila, dat in een mindere periode zit, start goed aan de wedstrijd en is in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. De eerste grote kans is dan ook voor Aquila, Bram zet goed druk en ontrafelt de bal van de verdediger en kan vrij op doel af. Helaas stuit hij op de uitkomende keeper. De tweede kans van de wedstrijd is ook voor Aquila, een schitterende aanval over meerdere schijven levert een uitstekende voorzet op van Willem op Conté. Conté tikt vanaf 5 meter binnen, echter pareert de keeper op miraculeuze wijze de ingeschoten bal. Zo blijft het 0-0 en komt S.C.E gedurende de wedstrijd beter in haar spel. En als jezelf de kansen onbenut laat doet de tegenstander dat wel. Uitstekende combinatievoetbal van S.C.E stelt spits Richard Schür instaat om de score te openen en een zwakke periode van Aquila in te luiden. Van deze zwakke periode profiteert S.C.E maximaal door de voorsprong te vergroten naar 0-3. Een dubbelslag van Kay de Kluis, eerst gaat hij op kinderlijk eenvoudig langs de Aquila-verdediging en scoort hij met een bekeken schuiver. Vlak hierna maakt hij zijn 2e van de middag, een steekbal achter de verdediging wordt door hem op sublieme wijze achter keeper Rick gelobd. En zo gaat Aquila met een 0-3 achterstand rusten, ietwat tegen de verhouding in. De 2e helft start Aquila goed en komt het direct tot score, een onderschepping van Wout belandt bij Mees die Conté in staat stelt om de achterstand te verkleinen naar 1-3. In deze fase is Aquila beter en weet het S.C.E onder druk te houden. Dit resulteert in kansen voor Thijn (schot in de korte hoek), Wout (kopbal net naast) en Rick (kopbal), helaas blijft de aansluitingstreffer uit. Wanneer Aquila één op één gaat spelen, valt direct de beslissing. Kay de Kluis wordt weer geen strobreed in de weg gelegd en kan voor de 1-4 in de wedstrijd zorgen. Al met al een verdiende overwinning van de gasten, aangezien Aquila redelijke fases afwisselde met enkele zwakke fases (met name de laatste 20 minuten in de 1e helft). Toch biedt de werklust en het getoonde spel in de 2e helft perspectief voor volgende week wanneer de uitwedstrijd tegen DSZ wacht, aftrap is om 14.00 uur.

24-11-19  vv Aquila – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Het is stuivertje wisselen aan kop van de vierde klasse E, waarin S.C.E uit Nijmegen periodekampioen RODA’28 heeft afgelost. De Nijmegenaren wonnen met 4-1 bij Aquila in Dreumel en hebben één punt voorsprong op achtervolgers sc Millingen, Diosa en UHC. We hadden een veldoverwicht, de zege was verdiend, zei S.C.E-trainer Serge Heuveling. In de tweede helft was het minder van onze kant en scoorde Aquila. De Nijmeegse goals werd gemaakt door Richard Schür en Kay de Kluis (3x). Mamadou Conte vond het net voor Aquila.

20-11-19  Loting KNVB Districtbeker 2e ronde
Bron: De Gelderlander
De loting voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi in het district Oost is volgende week maandag (25 november) vanaf 14.00 uur live op Twitter te volgen. De voetbalbond geeft hiermee gehoor aan het verzoek van een aantal clubs. Die waren verbolgen over de ‘loting’ in de eerste ronde, die afgelopen weekeinde werd gespeeld. De KNVB had alle hoofdklassers een uitwedstrijd toebedeeld tegen een eersteklasser en dat schoot her en der in het verkeerde keelgat. Door de gestuurde loting is een aantal hoofdklassers al na de eerste ronde uitgeschakeld. Er zijn er nog slechts zeven over: AZSV, RKZVC, Duno, Juliana’31, Berkum, Quick’20 en AWC. Daarnaast zijn er nog twaalf eerste- en dertien tweedeklassers over. Het gros van de 78 overgebleven clubs (46 stuks) komt echter uit in de derde, vierde of vijfde klasse of is een reserveteam (de tweede elftallen van AZSV, HSC’21 en DVS’33).
Tussenronde
Een aantal clubs wordt komende maandag veroordeeld tot het spelen van een tussenronde op 21 en 22 december. De clubs die hiervan verschoond blijven, spelen in het weekeinde van 18 en 19 januari de tweede ronde. Ronde drie is op 22 februari.

16-11-19  S.C.E – Advendo’57
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E won in Nijmegen van Advendo’57 uit Ederveen 1-0. Een doelpunt na twintig seconden van Nicky Sander gaf de doorslag. De thuisploeg had de bal in bezit vanaf de aftrap. Een smet op de zege tegen de zaterdag derdeklasser was het uitvallen van Robbin van Zantvliet. Hij kwam in botsing met de keeper van de tegenstander en heeft daarbij waarschijnlijk een beenbreuk opgelopen. Trainer van S.C.E Serge Heuveling, het was een eerlijk duel om de bal, maar daarna had hij veel pijn. Volgens de coach kwam de zege niet in gevaar na de vroege openingstreffer. Een goede tegenstander in de volgende ronde zou een mooie uitdaging zijn. Ik denk niet dat wij dan weg worden gespeeld.

16-11-19  S.C.E – Advendo’57
Bron: Edestad.nl
Het bekeravontuur voor Advendo’57 is afgelopen. Zaterdag werd bij zondag vierdeklasser S.C.E verloren. Op sportpark Lindenholt in Nijmegen werd het 1-0. Het beslissende doelpunt voor Sport Club Excelsior Nijmegen viel al na twintig seconden via Nicky Sander. Ik zat nog niet eens. We waren nog even aan het snurken, merkte Jan Fluit op. Die zag tien minuten later Richard Lokhorst de gelijkmaker binnen schieten. Helaas had de scheidsrechter daarvoor net gefloten. Hij verzuimde voordeel te geven. Achteraf gaf hij die fout ook toe. Henk-Jan van de Berkt was ook nog een keer gevaarlijk. S.C.E had een optisch overwicht. Ik vond het een prima ploeg met een paar sterke middenvelders. De kansen die zij kregen werden goed gestopt door Ewald van Manen. Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Dirko Bos kreeg nog een tweetal kansen. Het bleef 1-0. Ik denk al met al een verdiende overwinning”, oordeelde de Advendo trainer. Toch wil ik de jongens een compliment geven. Wij misten negen man. Dennis Teunissen en Elbert van Zanten uit het tweede elftal maakten hun debuut. De jongens hebben hard gewerkt. S.C.E is een ploeg die in de derde klasse zeker niet zou misstaan, vond Jan Fluit.

10-11-19  S.C.E – FC Kunde
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E nadert met een 5-2 overwinning op FC Kunde periodekampioen RODA’28 in de vierde klasse E tot op een punt. De eerste helft van S.C.E was matig. FC Kunde kwam via Jeroen IJff en Konstantin Cramer op 0-2. S.C.E’ er Nick Sander miste een strafschop, maar Richard Schür maakte de 1-2. In het tweede bedrijf drukte S.C.E door en gaf FC Kunde niet thuis. S.C.E-trainer Serge Heuveling: We trokken de wedstrijd naar ons toe en liepen uit. Jayrell Terziyan was bepalend voor ons met twee treffers en twee assists. FC Kunde-coach Gert Visscher zag zijn spelers in de tweede helft overlopen worden. Bij ons was het na rust gewoon over, S.C.E was een stuk gretiger. Na de pauze scoorden Jayrell Terziyan (2x), Kay de Kluis en Kaj Dreis.

10-11-19  1e Periode kampioen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
RODA’28 heeft door een 1-1 gelijkspel thuis tegen Overasseltse Boys de eerste periode in de vierde klasse E veroverd. De ongeslagen koploper uit Winssen is daarmee na de degradatie uit de derde klasse verzekerd van deelname aan de nacompetitie. RODA’28 eindigde door de remise in de eerste periode met één punt voorsprong op naaste belager S.C.E. De Nijmegenaren wonnen met 5-2 van FC Kunde, dat ook nog in de race was. Bij een nederlaag van de Winssenaren was de titel op grond van het betere doelsaldo naar S.C.E gegaan.Het bleef op sportpark De Boshof lang spannend. Na een moeizame eerste helft, waarin Overasseltse Boys sterker was, bracht Pim Tromp de thuisclub na 67 minuten op voorsprong. Zeven minuten voor tijd maakte Milan Nicolasen gelijk.

03-11-19  vv UHC – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E verspeelde bij UHC in Hernen in de slotfase een voorsprong 2-2. Bram Annard opende de score voor UHC, Jayrell Terziyan en Nicky Sander zetten de Nijmegenaren daarna op voorsprong. Sam ­Peters maakte de late 2-2. Ik ben teleurgesteld. We lieten te veel kansen liggen, zei S.C.E-trainer Serge Heuveling. Arie Kraaijveld, bij UHC de vervanger van de zieke trainer Kasper Vullings, was lovend over de instelling van de spelers. ,,Ze hebben geen moment opgegeven.”

03-11-19  Nicky Sander behaalt 2e ster
Bron: Voetbalnederland.nl
In de wedstrijd tegen UHC heeft Nicky Sander zijn 2e ster behaald. Nicky scoorde hierin 1 keer voor S.C.E en brengt zijn totaal nu op 50! Voetbalnederland deelt per 25 gescoorde competitiedoelpunten een ster uit. Het totaal aantal doelpunten van Nicky Sander is nu op 50 gekomen en is voldoende voor de 2e ster.
Nicky scoorde zijn doelpunten tegen de volgende clubs: (aflopend gesorteerd op aantal per club).
UHC 5 doelpunten, Niftrik 4 doelpunten, SCP 4 doelpunten, AVIOS 3 doelpunten, vv Ewijk 3 doelpunten, DIOSA  2 doelpunten, Echteld 2 doelpunten, Eendracht’30 2 doelpunten, SC Millingen 2 doelpunten, Union 2 doelpunten, Unitas’28 2 doelpunten, Vitesse’08 2 doelpunten, SCD’33 2 doelpunten, WVW 1 doelpunt, Victoria’25 1 doelpunt, SV Milsbeek 1 doelpunt, SML 1 doelpunt, Spero 1 doelpunt, sv Nijmegen 1 doelpunt, OSC (N) 1 doelpunt, Overasseltse Boys 1 doelpunt, RODA’28 1 doelpunt, sv Hatert 1 doelpunt, sv Heumen 1 doelpunt, vv Batavia 1 doelpunt, Beuningse Boys 1 doelpunt, Achilles’29 1 doelpunt, Arnhemse Boys 1 doelpunt.
Voetbalnederland feliciteert Nicky Sander met deze mijlpaal!.

27-10-19  S.C.E – sv Hatert
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E won met 6-0 van het nog puntloze Hatert. De elf van Serge Heuveling hadden genoeg kansen om de dubbele cijfers te halen. Het bleef bij goals van Kaj Dreis (3x), Daniel Heideveld, Robbin van Zandvliet en Kay de Kluis.

20-10-19  DIOSA – S.C.E
Bron: De Gelderlander (digitale krant)
Als de voetballers van S.C.E nog niet gewend waren aan de stem van hun nieuwe trainer, zijn ze dat na gistermiddag wel. Negentig minuten lang coachte Serge Heuveling de Nijmeegse ploeg die hij pas sinds dinsdag onder zijn hoede heeft. Zonder succes: het werd 2-1 bij DIOSA. Soms leek het in Balgoij alsof S.C.E een navigatiesysteem aan had staan. Bij ieder balcontact volgde een advies van Heuveling. De dug-out langs het veld was aan hem niet besteed; hij stond de héle wedstrijd aanwijzingen te geven. De tot voor kort clubloze trainer had ook niet verwacht dat hij al zo vroeg in het seizoen weer aan de bak kon. Vorige maand gaf Berry Breems bij de clubleiding aan dat hij het trainerschap moeilijk kon combineren met zijn werk, maar bleef wel aan tot de Nijmeegse club vorige week in Heuveling zijn vervanger vond. Voor Heuveling was het een vreemde situatie. De voormalig trainer van onder andere DVOL, vv Ewijk en Brakkenstein was gisteren pas zes dagen trainer van S.C.E. Ik stroom nu in bij een ploeg die net onderweg is en goed draaide. Dat is altijd lastig. Voor mij was het deze week zoeken naar hoe ze bepaalde dingen doen. Wat goed draait, heb ik laten staan. Ik moet de jongens en de manier van spelen nog leren kennen om te kunnen zien of er iets anders moet. Waar het vertrek van Breems voor S.C.E een aderlating was, biedt het Heuveling een onverwachte kans. De keuze aan trainers was namelijk niet groot. Heuveling werd vorig seizoen nog vroegtijdig aan de kant gezet nadat de spelersgroep van Brakkenstein geen vertrouwen meer in hem had. Bij S.C.E krijgt hij nu een herkansing. De nieuwe coach maakte de opstelling voor het duel met DIOSA in overleg met clubicoon en assistent Roel van Wijk. Roel is heel belangrijk voor mij, op hem kan ik terugvallen. De basis van vorige week had het goed gedaan, waardoor het voor mij makkelijk was om die te laten staan. Gaandeweg zal er vast iets veranderen, want we gaan ook te maken krijgen met blessures of schorsingen. De nieuwe oefenmeester zag zijn ploeg een voorsprong uit handen geven nadat Richard Schür de score had geopend. Door treffers van DIOSA-aanvoerder Tim Theunissen en verdediger Ramon Sanders eindigde de wedstrijd in 2-1. Een gelijkspel was over de hele wedstrijd gezien misschien meer terecht, nu verliezen we ongelukkig. Dat is zonde. We hebben zelf de kansen niet afgemaakt.

20-10-19  DIOSA – S.C.E
Bron: De Gelderlander (Sander Janssen – editie Nijmegen)
DIOSA heeft zondag de koppositie gegrepen in de vierde klasse E. De ploeg uit Balgoij kwam thuis tegen S.C.E terug van een achterstand en won met 2-1. Doordat lijstaanvoerder FC Kunde verloor (2-4 van SC Millingen) en ook concurrent Krayenhoff onderuit ging (6-3 tegen UHC) gaat DIOSA na vijf speelrondes alleen aan kop. Daar zag het in de rust nog niet uit in het duel met S.C.E. De Nijmegenaren waren in de eerste helft beter. Trainer Serge Heuveling debuteerde bij S.C.E. Hij verving deze week Berry Breems, die zijn taken als coach niet langer kon combineren met zijn werk. Heuveling zag zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong komen door een kopbal van Richard Schür. In de tweede helft tapte DIOSA uit een ander vaatje, al werd de ploeg wel in het zadel geholpen bij de gelijkmaker. Een schot van aanvoerder Tim Theunissen werd van richting veranderd, waardoor keeper Diego Tang kansloos was. Daarna was DIOSA de betere ploeg. Met nog ruim tien minuten te gaan leverde dat de 2-1 op via verdediger Ramon Sanders, die scoorde met zijn hoofd. S.C.E had daar niet meer van terug. DIOSA heeft na vijf wedstrijden dertien punten, één meer dan FC Kunde en Aquila. Met +13 heeft de formatie uit Balgoij ook een uitstekend doelsaldo. S.C.E zakt verder weg en staat nu onder RODA’28 (11 punten) en gelijk met Krayenhoff (10 punten).

17-10-19  Coachwissel S.C.E; Heuveling vervangt te drukke Breems
Bron: De Gelderlander (Guus Daamen – editie Nijmegen)
Serge Heuveling is per direct de nieuwe hoofdtrainer van S.C.E. De 44-jarige Beuningenaar is bij de vierdeklasser uit Nijmegen voor de rest van het seizoen de vervanger van Berry Breems, die het trainerschap niet meer kan combineren met zijn werk. Breems kende dit seizoen in de vierde klasse E met tien punten uit vier duels een uitstekende start met S.C.E. De ploeg staat gedeeld tweede op de ranglijst. ,,Daarom is het vreemd om nu in te stappen”, zegt Heuveling, die zondag voor het eerst langs de lijn zal staan tijdens het uitduel bij DIOSA. Normaal is er tussentijds een trainerswissel als het niet goed gaat, nu gaat het juist uitstekend. Het zou mooi zijn als we de lijn meteen door kunnen trekken, maar de groep moet ook wennen. Ik weet niet precies hoe S.C.E speelt, heb geen wedstrijden gezien. Met assistent Roel van Wijk (vorig jaar nog speler) heeft Heuveling de beschikking over iemand die de club uit de wijk Lindenholt door en door kent. Daar kan ik op terugvallen in het begin. Daarnaast heb ik ook mijn eigen ideeën over voetbal. S.C.E heeft een jonge groep en een stabiele jeugdopleiding. Ik ben blij met deze kans. De oefenmeester werkte eerder als hoofdcoach bij Krayenhoff (Nijmegen), DVOL (Lent), vv Ewijk en Brakkenstein. Bij die laatste club was hij actief in de derde klasse. Na handhaving moest hij aan het einde van het vorige seizoen toch vertrekken bij de Nijmegenaren. Na zijn late ontslag zat hij zonder club. Dat kwam niet slecht uit, want ik ben in de tussentijd verhuisd. Sinds dit seizoen train ik mijn dochter, toen begon het wel weer te kriebelen.

13-10-19  S.C.E – Overasseltse Boys
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E deed met de 2-1 op Overasseltse Boys goede zaken. Daniel Heideveld opende de score voor S.C.E, Geert Janssen maakte gelijk en vlak voor tijd zette Kay de Kluis de eindstand op het bord. S.C.E-trainer Berry Breems zag verbeterpunten bij zijn ploeg: We moeten echt meer uitgespeelde kansen creëren.

13-10-19   S.C.E – Overasseltse Boys
Bron: website Overasseltse Boys
Afgelopen zondag speelde Overasseltse Boys de – op papier – moeilijke uitwedstrijd tegen S.C.E. Overasseltse Boys kon te gastheren echter prima bijbenen het leek een terecht punt mee te nemen naar Overasselt. Helaas ging het vlak voor tijd mis 2-1. Overasseltse Boys en S.C.E waren, zoals gezegd, gewaagd aan elkaar en dat uitte zich bij beide ploegen in een goede organisatie. Beide ploegen stonden goed en waren in de eerste helft niet in staat om elkaar aanvallend te verrassen. Er waren zodoende weinig kansen te noteren. Als ze al ontstonden, kwam dat omdat er achterin iets misging. Op deze wijze ontstond in de openingsfase de grootste kans, toen een S.C.E-aanvaller alleen voor Bart werd gezet de boys-doelman redde echter bekwaam. Na ruim een half uur redde Bart wederom in een vergelijkbare situatie. Overasseltse Boys probeerde het alleen van afstand, dus een ruststand van 0-0 was logisch.
S.C.E kwam wat bedrevener uit de kleedkamer en was wat meer op de Overasseltse helft te vinden. Zij kregen dan ook de eerste kans, maar de bal ging naast. Roel probeerde met een prima schot de vuisten van de Nijmeegse keeper, maar de tweede helft leek zich hetzelfde te ontwikkelen als de eerste helft. S.C.E kwam echter uit het niets op voorsprong. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd door Bart gered, maar Daniel Heideveld was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Hierna deed Overasseltse Boys er een schepje bovenop en kwam beter in de wedstrijd. Dat leidde al snel tot de 1-1. Geklungel achter in bij S.C.E zorgde ervoor dat Roel de bal veroverde en Geert in staat stelde de bal in de lange hoek te schieten. Hierna bleef het gelijk op gaan, beide ploegen wilde winnen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Totdat vlak voor tijd Overasseltse Boys een prima aanval op de mat legde en Sam via de linkerkant een goede actie in huis had. Hij legde de bal prima terug op Thomas, die bal verkeerd raakte en een reuzen kans voorbij zag gaan. Kort daarna had Kay de Kluis een aantal prima acties in huis en schoot hij de bal met links zuiver in de korte hoek 2-1. Overasseltse Boys probeerde in de resterende minuten nog wat te forceren, maar was niet in staat om nog een gelijkmaker te produceren.
Zo won S.C.E enigszins gelukkig met 2-1 en had Overasseltse Boys wat meer verdiend. Maar de ploeg heeft al meerder keren laten zien prima mee te kunnen in deze klasse en dat biedt vertrouwen.

06-10-19  SCP – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Voor S.C.E uit Nijmegen is SCP traditiegetrouw een lastige tegenstander. Deze keer werd het op het sportpark in Puiflijk eenvoudig 4-1 via Kay de Kluis, Nicky Sander en Richard Schür (2x). Nadat Jorwin Roos voor de 1-0 zorgde, gingen bij 1-1 bij SCP de kopjes omlaag.

02-10-19  SCP – S.C.E
Bron: website SCP.nl
Volgende week wacht de wedstrijd tegen S.C.E, waar SCP opnieuw op zoek gaat naar de eerste overwinning. Voor de start, om 13.15 uur, zal eerst de teamfoto worden genomen. Wellicht dat die vereeuwiging van het team voor dit seizoen de Puiflijkse selectie wat geluk zal bieden.

29-09-19  sv Nijmegen – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E boekte een klinkende overwinning in de stadsderby bij sv Nijmegen 0-3. Het voetbal van de thuisclub was even slecht als het weer. Het speltechnisch overwicht van S.C.E leidde tot doelpunten van Richard Schür (2x) en van Robbin van Zandvliet en brengt de ploeg in de subtop.

22-09-19 S.C.E – sc Millingen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en sc Millingen gingen met 2-2 uiteen. De trainers spraken van een terechte uitslag. Robbin van Zandvliet (1-0) en Richard Schür hadden succes voor S.C.E, Thom Celissen (1-1) en Maarten Smits (2-2) voor sc Millingen. De laatste zag een strafschop door Diego Tang gestopt.

22-09-19  S.C.E 1 – sc Millingen 1
Bron: website sc Millingen.nl
Het was warm op het kunstgrasveld bij S.C.E in Nijmegen. Scheidsrechter Meijja startte de partij. Een nieuw S.C.E met veel nieuwe gezichten en sc Millingen speelde zonder Dirk Spann die zijn schorsing uitzat en Sam van der Velden die nog geblesseerd is. Na wat heen en weer voetbal lag opeens de bal in het net van sc Millingen, een ver schot met de wind mee dat doelman Hanssen volledig verraste. Na veel gevlag van de S.C.E grens werd het uiteindelijk toch 1-1 toen een aanval door mocht gaan. Maarten Smits scoorde. Vlak voor rust kreeg sc Millingen een penalty tot verbazing van velen. Maarten Smits nam hem en helaas in de handen van de keeper. Rust meteen. Zo zou je 2-1 voorstaan en 5 minuten na de rust was het 2-1 toen doelman Hanssen in de korte hoek gepasseerd werd. Dus sc Millingen weer in de achtervolging. En na een behoorlijke druk op S.C.E was het Maarten Smits die de S.C.E doelman te vlug af was, Die dacht een voorzet te pakken maar een voetje was hem voor. sc Millingen had duidelijk de laatste adem en S.C.E moest zich beperken tot counteren en werd nog een keer gevaarlijk. sc Millingen had meer overtuiging en had nog de winnende goal kunnen scoren. Maar dat lukte niet en daar waar we een paar jaar verloren werd nu een verdiend punt meegenomen.

18-09-19  S.C.E – sc Millingen
Bron: website sc Millingen.nl
Ons 1ste elftal start zondag 22 september de nieuwe seizoenscompetitie met een uitwedstrijd tegen S.C.E uit Nijmegen. Geen onbekende tegenstander. Met de juiste focus moet het mogelijk zijn om de 3 punten mee naar Millingen te nemen.
De wedstrijd begint om 14.00 uur. Scheidsrechter is de heer A.A. Mejia.
S.C.E speelt op “Sportpark Lindenholt”. De Meeuwse Acker 2029, 6546 DZ Nijmegen. De bus vertrekt om 12.30 uur vanaf sportpark “De Hove”.