14-10-18  S.C.E – SCP
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en SCP speelden gelijk 0-0. Na een slordige eerste helft had S.C.E het overwicht en kreeg kansen. Een doelpunt van Kaj Dreis werd wegens buitenspel afgekeurd.

30-09-18 DIOSA – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
DIOSA verloor de eerste wedstrijd van het seizoen tegen S.C.E 0-1. De winnende treffer kwam na de pauze van Nicky Sander op aangeven van Cherano Hasselbaink. In de eerste helft miste Ted van den Oever twee riante kansen om de thuisploeg uit Balgoij op voorsprong te zetten. Daarna controleerde S.C.E het duel.

23-09-18  S.C.E – FC Kunde
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en promovendus FC Kunde sloten de derby onbeslist af. De trainers konden daarmee leven. S.C.E was meer aan de bal, Kunde had de betere kansen. Na de 0-1 van Jeroen Ijff scoorden Rick Theunissen en Cherano Hasselbaink voor S.C.E en tekende Victor Schleedoorn voor 2-2.

18-09-18  Jeugdwedstrijd ontspoort: Stop met strijd tussen Arnhem en Nijmegen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Het was even alle hens aan dek, afgelopen zaterdag op het Arnhemse Sportpark De Bakenhof. Een jeugdwedstrijd voor onder de 15 jaar tussen voetbalclubs Arnhemia (Arnhem) en S.C.E (Nijmegen) liep volledig uit de hand, waarna een leider van de Arnhemse club naar zijn auto rende. Om een vuurwapen te halen, zo klonk het geschrokken van Nijmeegse zijde.
Geen vuurwapen
Onzin, reageert Flip Witjes, technisch coördinator van Arnhemia: Het moet maar eens afgelopen zijn met al dat gedoe tussen Nijmeegse en Arnhemse clubs. Volgens Witjes wilde de leider zijn telefoon uit de auto halen, om ouders van spelertjes mede te delen dat de wedstrijd was gestaakt. Vanuit Nijmeegs kamp was inmiddels de politie gebeld. Die was snel ter plekke, tot grote verbazing van Arnhemia.
Een woordvoerster van de politie laat weten dat agenten inderdaad naar Sportpark de Bakenhof zijn gereden: We kregen melding van een ruzie, waarna agenten ter plekke een grimmige sfeer constateerden. Een pistool hebben zij niet aangetroffen, wel werd daarover door meerdere aanwezigen gesproken. We hebben de gemoederen gekalmeerd. Uiteindelijk heeft niemand aangifte gedaan.
Veel indruk gemaakt
Berry Aalders, penningmeester van S.C.E, vertelt dat een lid van Arnhemia langs de kant een schietgebaar maakte: Daarbij werd ook nog eens geroepen dat iemand een pistool ging halen. Je kunt je voorstellen dat de spelers behoorlijk zijn geschrokken. Het gaat wel om gastjes van nog geen vijftien jaar.
Deze week komen de S.C.E-spelers en hun ouders nog eens bijeen, om te praten over het incident, zegt Aalders. Het is ze niet in de koude kleren gaan zitten. De hele wedstrijd was heetgebakerd, met fysiek spel van beide kanten. Maar zoiets hakt er wel echt in.

06-09-18  Kunstgras S.C.E weer beschikbaar
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
De afgekeurde kunstgrasvelden van S.C.E  zijn gerepareerd. Het eerste kunstgrasveld is ook al opnieuw gekeurd door Kiwa ISA Sport en daar kan dit weekeinde weer veilig op gevoetbald worden. De herkeuring van het tweede veld is vandaag en als dat goed gaat, is dat veld ook meteen weer beschikbaar. Het pupillenveld van kunstgras is deze week ook aangepakt en herkeurd.
Reparatie
Kiwa keurde de velden van S.C.E vorige week af vanwege stroefheid, schokabsorptie en balstuit. De reparatie kost zo’n 5.000 euro. Die rekening betaalt de gemeente als eigenaar, aldus een woordvoerster.

06-09-18  Afgekeurd kunstgras S.C.E Nijmegen wordt gerepareerd
Bron: Sportzaken Pro
Sportclub Excelsior Nijmegen (S.C.E) mag twee kunstgrasvelden voorlopig niet gebruiken. De club kreeg de keuringsdienst op bezoek, die constateerde dat de hardheid van de velden te hoog is. De KNVB schrijft voor dat kunstgrasvelden van na 2004 in het achtste jaar na ingebruikname moeten worden gekeurd. De gemeente, de bond en S.C.E bespreken nu wat er moet gebeuren.
Onvoldoende score
De velden van S.C.E scoorden onvoldoende op stroefheid, schokabsorptie en balstuit. Dit jaar zijn door keuringsbedrijf Kiwa ISA Sport al 210 velden gecontroleerd. Daarvan zijn er 15 afgekeurd bij 13 sportclubs. En twee van die 15 velden liggen bij S.C.E in Nijmegen, de enige club uit Gelderland op de lijst. Kiwa berichtte het clubbestuur dat de velden niet in orde zijn en dat de KNVB deze daarom afkeurde. Daarop besloot S.C.E om direct op het natuurgrasveld te gaan trainen. “Om letsel van de spelers te voorkomen want wij willen natuurlijk geen claims (…)”, aldus het bestuur.
Reparatie van de velden
Het doelgebied van de kunstgrasvelden heeft niet de juiste stroefheid. De gemeente heeft als eigenaar van de velden, al met de aannemer gesproken. “Die denkt de velden wel te kunnen repareren”, zo stelt een gemeentewoordvoerder.
Kosten voor de gemeente
“Wij willen de velden in het weekend van 8 en 9 september weer bespeelbaar hebben”, zegt bestuurslid accommodatie Jos Joosten. Hij geeft aan dat de gemeente de kosten van de reparatie betaalt. De afdeling competitiezaken van de KNVB of verenigingsadvies overlegt nu met S.C.E. Wij bekijken waar de wedstrijden nu gespeeld moeten worden want op de kunstgrasvelden mag nu echt even geen speler komen.

31-08-18  Kunstgrasvelden van S.C.E zijn afgekeurd
Bron: De Gelderlander
Het voetbalseizoen staat voor de deur maar S.C.E mag niet spelen op twee kunstgrasvelden. Ze zijn te stroef en te hard, bleek uit een officiële keuring. Na reparatie zijn ze over een week mogelijk alsnog bespeelbaar.
Bij een keuring van kunstgras, die sinds 2010 elke acht jaar moet gebeuren, kwam naar voren dat de velden van S.C.E slecht scoorden op onder meer stroefheid, schokabsorptie en balstuit. In Nederland werden dit jaar 210 velden gecontroleerd  door kennisinstituut Kiwa ISA Sporten. In totaal werden vijftien velden van dertien clubs afgekeurd. Twee van die velden zijn van S.C.E, de enige club uit Gelderland op de lijst.
Claims
Het bestuur van de voetbalclub hoorde dinsdag dat Kiwa van oordeel is dat de velden niet in orde zijn en dat de KNVB die daarom heeft afgekeurd. S.C.E besloot om per direct niet meer op het kunstgras te spelen en in plaats daarvan op het grasveld te trainen, vertelt Jos Joosten. ,,Uit voorzorg, om ernstig letsel te voorkomen. We willen natuurlijk geen claims.” Dat de velden niet optimaal zijn, heeft volgens hem nog niet tot gewonde voetballers geleid.
Het doelgebied van de kunstgrasvelden zou niet meer de juiste stroefheid hebben. De gemeente – eigenaar van de velden – heeft ondertussen contact gehad met de aannemer. Die denkt de kunstgrasvelden te kunnen repareren, zegt een gemeentewoordvoerder. Het streven is de velden in het weekend van 8 en 9 september weer bespeelbaar te hebben. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat dat lukt”, aldus Joosten. De kosten van de reparatie worden volgens hem betaald door de gemeente.
Uitwijken
Op Sportpark Lindenholt aan de Meeuwse Acker heeft S.C.E een hoofdveld van kunstgras, twee bijvelden – waarvan één van kunstgras – en twee pupillenveldjes. De twee kunstgrasvelden zijn aangelegd bij de renovatie van het sportpark in 2011. De bekerwedstrijden van dit weekeinde worden uit gespeeld in plaats van thuis en S.C.E kan voor trainingen uitwijken naar sportpark De Biezen.
S.C.E begon ooit aan de Groenestraat, was lange tijd in Grootstal te vinden en verhuisde in 1990 naar stadsdeel Lindenholt. De club heeft 650 leden.
De KNVB heeft in 2010 bepaald dat kunstgrasvelden acht jaar na aanleg een verplichte keuring moeten ondergaan. Dat geldt voor alle kunstgrasvelden die na juli dat jaar zijn opgeleverd. Oudere velden worden alleen na klachten gekeurd.

30-08-18  Kunstgrasvelden Nijmeegse voetbalclub snel minder stug, spelen in weekend onzeker.
Bron: website Omroep Gelderland
Voetballen op de kunstgrasvelden van Sportclub Excelsior S.C.E. in Nijmegen kan op z’n vroegst weer volgende week woensdag. Dat blijkt uit een gesprek tussen de gemeente en de amateurvereniging. Woensdag werden het hoofd- en een bijveld van kunstgras afgekeurd. De velden waren te stroef. Daardoor lopen spelers grote kans blessures op te lopen. Een bedrijf dat de velden heeft aangelegd gaat dinsdag bij de S.C.E. aan de slag. De grassprietjes worden omgeploegd zodat de velden minder stug zijn, legt voorzitter Jos Joosten uit. Woensdag kunnen de velden dan opnieuw gekeurd worden. De reparatie aan de velden betekent dat de geplande wedstrijden voor komend weekend moeten uitwijken. Misschien dat enkele wedstrijden op andere velden op ons terrein gespeeld kunnen worden of bij onze tegenstander. We gaan dat nog bespreken met de KNVB. Joosten sluit ook niet uit dat duels worden uitgesteld. Wie financieel voor de reparatie gaat opdraaien, is nog onduidelijk. Daar durf ik geen antwoord op te geven, besluit de voorzitter.

30-08-18  Kunstgrasvelden Nijmeegse amateurs voorlopig verboden terrein
Bron: website Omroep Gelderland
De kunstgrasvelden van amateurvereniging S.C.E uit Nijmegen mogen voorlopig niet gebruikt worden. De voetbalclub kreeg woensdag de keuringsdienst op bezoek, die constateerde dat de hardheid van het veld te hoog is. Donderdagmiddag vindt er spoedoverleg plaats.
De gemeente Nijmegen, de KNVB en S.C.E gaan dan om tafel om te kijken wat er moet gebeuren. Voorzitter Jos Joosten legt uit dat de KNVB voorschrijft dat kunstgrasvelden van na 2004 in het achtste jaar na ingebruikname moeten worden gekeurd. Deze week waren de velden van S.C.E, die in 2010 werden opgeleverd, aan de beurt.
Hardheid te hoog
Ze kwamen echter niet door de test. ‘Op bepaalde delen van het veld is de hardheid te hoog’, zegt Joosten, die niet precies weet waar de hardheid door veroorzaakt wordt. Ook kan hij nog geen antwoord kan geven op de vraag wanneer er weer gevoetbald kan worden. Na vandaag weet ik meer, dan hebben we om de tafel gezeten. De trainingen die gepland stonden voor donderdag en vrijdag komen te vervallen en het is hoogst twijfelachtig of de wedstrijden zaterdag doorgaan. Een nieuw kunstgrasveld is immers niet zomaar besteld en aangelegd.
Grotere kans op blessures
De KNVB bevestigt desgevraagd dat keuringsinstituut Kiwa heeft vastgesteld dat de velden van S.C.E niet voldoen aan de minimale voorwaarden. Twee hoofdvelden en een pupillenveld mogen daarom tot nader order niet gebruikt worden. Een veld dat niet aan de minimale voorwaarden voldoet wordt afgekeurd. Zo’n veld kan namelijk de kans op blessures vergroten, legt een woordvoerder uit.
Samen wordt er nu naar oplossingen gekeken voor de velden. Parallel hieraan zal er door de afdeling competitiezaken van de KNVB of verenigingsadvies contact worden gelegd met de club om te kijken waar de wedstrijden nu gespeeld moeten worden. Op de kunstgrasvelden kan er nu niet gespeeld worden, geeft hij namens de bond aan.
Kunstgras in opspraak
In 2016 kwam het gebruik van kunstgrasvelden bij amateurclubs in opspraak. Het televisieprogramma Zembla wijdde toen een uitzending aan de gevaren en gezondheidsrisico’s van rubberkorrels op kunstvelden. Er zou nooit goed onderzocht zijn of de kankerverwekkende stoffen die in rubbergranulaat zitten in het lichaam van sporters terecht komen.

26-08-18  S.C.E – Estria 2-4
Bron: website sv Estria
Vandaag de laatste oefenwedstrijd alweer van de voorbereiding. Op een helaas vrij hard kunstgrasveld moest ons 1e vandaag spelen tegen het eveneens in de 4e klasse uitkomende S.C.E Met een gewijzigde basis-elf ten opzichte van de 1e twee wedstrijden, waarbij opviel dat vooral de jeugd vandaag een kans kreeg, werd er goed aan de wedstrijd begonnen. Na een aanval over verschillende schijven was het uiteindelijk Ivo die op aangeven van Roel de 0-1 binnenschoot. Helaas gingen we een minuut later zelf achterin behoorlijk in de fout, wat al snel de 1-1 betekende. We raakten echter niet van slag en ondanks het behoorlijke veldspel van S.C.E, kwamen we toch op 1-2. Na een sterke actie van Roy werd deze aan zijn arm getrokken en werd er door de scheidsrechter terecht een penalty gegeven. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door Marijn, die zijn 2e doelpunt van de voorbereiding maakte. Vlak voor rust werd er net als in de wedstrijd tegen Excellent niet goed opgelet achterin, waardoor S.C.E uit een goed genomen corner de 2-2 kon maken. Ook nu weer een hoop wissels in de rust aan weerszijden. De 2e helft was uiteindelijk duidelijk in het voordeel van sv Estria, dat een fittere indruk maakte dan de ploeg uit Nijmegen. Eerst was het Mo Khamal, de uit Leuth overgekomen knuffel-Marokkaan, die zijn 1e doelpunt in het 1e van sv Estria maakte. En vlak voor tijd was het de als rechtsbuiten ingevallen Jordy Hurkens die een goede voorzet van Bart van Dongen promoveerde tot doelpunt. Een prima overwinning in deze laatste oefenwedstrijd.

18-08-18
Bron: HetGelderseVoetbal.nl 
S.C.E Nijmegen opent het seizoen tegen talentvolle FC Kunde. KNVB district Oost heeft deze week de competitie programma bekend gemaakt. 4e klasser S.C.E uit Nijmegen speelt de eerste duel thuis tegen de getalenteerde studentenelftal van FC Kunde. FC Kunde die afgelopen seizoen de terechte kampioen is geworden, keert na twee seizoenen weer terug naar de 4e klasse. Meteen een Nijmeegse onderonsje op het “Sportpark Lindenholt” op 23 september.