Op vrijdagavond 25 januari vond de eerste S.C.E PUB  voetbalkwiz plaats. Acht teams hadden zich geheel vrijwillig aangemeld, bestaande uit een gezonde mix van jong en oud (bestuur en de heren van de 40+). Er waren ook best veel dames vertegenwoordigd. De kwiz bestond uit twee rondes met daarin een rode vraag die door de hele ronde doorliep als hersenkraker, een blokje algemene vragen over het voetbal in Nederland , een blokje geluidsfragmenten en een blokje over onze trots…N.E.C.
In de pauze lag het bestuur op kop.
In de tweede ronde hetzelfde patroon, maar nu in iets rustiger tempo. Het temperament van de Italiaanse quizmaster Silvano Orvini was voor sommigen iets te.  Plaats van vragen over het Nederlandse clubvoetbal nu vragen en geluidsfragmenten over het Nederlands elftal.  Het blokje N.E.C werd vervangen door vragen over ons aller S.C.E. Hier ontstond een leuke discussie over de hoogte van de contributie als een van de vragen.  Uiteindelijk won het team van de A1 de eerste kwiz, daarbij ongetwijfeld geholpen door een van de vaders. De winnaars kregen een fles wijn per persoon. Het bestuur bedankte de quizmaster. Ongetwijfeld voor herhaling vatbaar viel te horen uit de positieve reacties na afloop.
Op naar de tweede editie dus met hopelijk dan 14 teams of meer. Voor meer foto’s KLIK HIER

 

Avond van de Nijmeegse Sport (AVDNS): het nomineren kan beginnen!
Nijmegen heeft vele topsporters en sporttalenten. Ook in 2018 hebben zij weer mooie en bijzondere prestaties geleverd. Net als andere jaren zetten wij deze Nijmeegse sporthelden in de schijnwerpers op de Avond van de Nijmeegse Sport in de Jan Massinkhal, op vrijdag 15 maart 2019.

Het nomineren van jullie sporthelden/-teams en sportinitiatief kan beginnen. Via de websitewww.nijmegen.nl/avondvdsport is het nu mogelijk om jullie nominaties door te geven.

Nomineren kan voor de onderstaande categorieën:

1.       Sporter van het jaar

2.       Sportploeg van het jaar

3.       Sporttalentprijs individueel

4.       Sporttalentprijs teams

5.       Sportinitiatiefprijs

Zie voor meer informatie ook het promofilmpje.

Met vriendelijke groet, Erik Groenen

 

Hierbij een oproep voor op de website waarmee wij, de 40+ groep, nieuwe mensen voor ons wekelijks partijtje voetbal proberen te werven?
– We trainen elke zaterdag, nagenoeg het gehele jaar door, op zaterdagmiddag van drie tot vier.
– We spelen op kunstgras en hanteren zaalvoetbalregels (geen of weinig lichamelijk contact en pertinent geen slidings).
– Er heerst een vriendschappelijke onderlinge sfeer.
– Er wordt met bezieling gespeeld en er wordt gelachen, zowel in het veld als nadien bij het (uiteraard vrijblijvende) drankje in het clubhuis.
– Er is uiteraard geen verplichting tot wekelijkse deelname. Zij die om de week of naar gelang hun mogelijkheden willen deelnemen, zijn ook van harte welkom
– Iedereen wordt met respect behandeld gezien de variabele fitheid en voetbalkunst van de deelnemers.
– De 40+ groep nodigt eenieder van harte uit om eens te komen kijken of, beter nog, om gewoon eens een keer mee te doen om zodoende kennis te maken met 40+ voetbal! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van den Heuvel
Namens de 40+ groep, Hans van den Heuvel


Afgelopen week hebben Tycho Klaassen en Danny Loermans hun scheidsrechtersdiploma gehaald. Van harte proficiat hiermee. S.C.E kan trots op jullie zijn. Wij hopen dat jullie de komende jaren nog veel wedstrijden voor S.C.E gaan fluiten.

 


S.C.E JO15-1 is winnaar in hun categorie Kerst-zaalvoetbal Olympic in Wijchen 2017

Beste voetballiefhebbers, zoals u allen gemerkt heeft zijn de dagen koud en donker geworden en naderen we een periode van feestdagen. In het bijzonder de jaarwisseling. Naast dat oudejaarsdag voor veel gezelligheid, familie/ vrienden en oliebollen zorgt, komt er ook vuurwerk bij kijken. Voor veel jongeren (en volwassenen) iets om het gehele jaar naar uit te kijken. Helaas is het zo dat er ook mindere kanten zitten aan het consumeren van vuurwerk, een voorbeeld daarvan is dat er jaarlijks veel te veel verschrikkelijke vuurwerkongelukken gebeuren.
Wij namens Tandem Welzijn jongerenwerk, in samenwerking met Quick 1888 en NEC Doelbewust, houden ons hier ook mee bezig, met name aan de preventieve kant ervan. Voorkomen is beter dan genezen! Om misbruik van vuurwerk zoveel mogelijk te reduceren hebben wij het volgende bedacht: een stedelijk, 2-daags 2vs2 FIFA-toernooi! Wij willen uw voetbalclub graag vragen hier een bijdrage aan te leveren. Het enige wat we aan u vragen is om deze mail door te sturen naar al uw leden met de vraag om hier zoveel mogelijk aan deel te nemen. Hoe je je kunt inschrijven lees je hieronder en in de Flyer (zie bijlage).
Het gigantische FIFA-toernooi is verspreid over 30 en 31 december en vindt plaats bij Voetbalclub ‘Quick 1888’. Op 30 december kunnen jongeren vanaf 9 jaar t/m 14 jaar deelnemen. Op 31 december kunnen jongeren vanaf 15 jaar t/m 20 jaar deelnemen. Het toernooi is een 2 tegen 2 vorm. Dus inschrijven in tweetallen met voornaam achternaam en leeftijd!
Voor beide dagen geldt:
Ophalen spelkaart: 11:00-11:30
Toernooi: 12:00-17:00
Locatie: Sportpark De Dennen
Dennenstraat 25
6543 JP Nijmegen
Aanmelden (verplicht):
fifatoernooi@tandemwelzijn.nl
Onder vermelding van voornaam en achternaam, leeftijd en met wie je een FIFA koppel vormt.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, we horen graag van u!


Clinic voor S.C.E door Schalke 04
In de herfstvakantie is er bij S.C.E een clinic voor jeugdspelers georganiseerd door Schalke 04. Deze clinic was op maandag 16 en dinsdag 17 oktober 2017 gehouden. De clinic houdt in dat er maandag een training is gegeven door Nederlandse trainers volgens de Schalk 04 methode. Dinsdag werd een busreis naar het stadion van Schalke 04 georganiseerd. Hierbij een impressie en enkele foto’s die maandag zijn gemaakt op en rond de velden van S.C.E De 2e dag bij FC Schalke 04 en natuurlijk met een luxe bus naar het VELTINS-Arena.

     Landelijke jeugdtrainersavond in Apeldoorn
Hierbij willen wij u informeren over de landelijke jeugdtrainersavond, die op vrijdag 6 oktober 2017 zal plaatsvinden, in Apeldoorn. Ideaal voor jeugdtrainers om via deze praktijkgerichte en leerzame jeugdtrainersavond nieuwe inzichten te leren om de jeugd op de vereniging (nog) beter op te leiden.Tevens ontvangen zij een compleet trainingsjaarplan. Ook uw jeugdtrainers kunnen hier aan deelnemen. Verzoek om onderstaande informatie met de jeugdtrainers van uw vereniging te delen.
Op vrijdag 6 oktober 2017 zal de landelijke jeugdtrainersavond plaatsvinden.
De opzet is zeer praktijkgericht.
Deze unieke avond zal plaatsvinden op het complex van SV Orderbos.
Locatie
Sportpark Orderbos 35
7313 HN Apeldoorn
Centraal staat het gericht trainen van jeugdspelers. Speciale aandacht zal geschonken worden aan de ontwikkeling van spelers op technisch gebied.
Techniektraining is onmisbaar binnen de opleiding van jeugdspelers. Het praktijkgerichte programma omvat net alleen een demo met spelers maar tevens kunnen de trainers zelf de voordelen van de trainingsaccenten beleven dankzij een training voor de trainers. Trainers die niet op het veld kunnen mee doen maar willen kijken zijn uiteraard ook welkom.
Aandachtspunten:
  – Rekening houden met leeftijdsgroep
  – Rekening houden met niveau
  – Organiseren van de training
  – Intensiteit training optimaliseren
  – Trainen vanuit doelstellingen
  – Individuele ontwikkeling
  – Talentontwikkeling
  – Techniektraining
  – Relatie training-wedstrijd
  – Thema gericht trainen
De jeugdtrainersavond is er voor jeugdtrainers om de jeugd (nog) beter te kunnen trainen en coachen. Hierbij worden praktische tips en trucs besproken en getoond in de praktijk. Ideaal voor zowel de ervaren als beginnende jeugdtrainers omaan deel te nemen. Wij verzoeken daarom deze informatie aan andere jeugdtrainers door te geven zodat ook zij deel kunnen nemen aan deze unieke jeugdtrainersavond. De jeugdtrainersavond is voor alle jeugdtrainers toegankelijk.
Zowel een aanrader voor de ervaren als beginnende trainer.Met name de verbinding tussen training en wedstrijd staat centraal. Waarbij de coaching afgestemd moet zijn op de spelers.
Programma jeugdtrainersavond op vrijdag 6 oktober 2017:
Doelgroep: trainers en coaches actief binnen het jeugdvoetbal.
18:30 Inloop
19:00 Inleiding
19:15 Trainen jeugdspelers in de praktijk (demo op veld)
20:30 Pauze
20:45 training voor trainers
21:45 Visie
22:00 Afsluiting
De organisatie is in handen van: www.jeugdvoetbalopleiding.nl
De kosten voor deze interactieve en praktijkgerichte avond bedragen €15,- per persoon. VOORAF aanmelden via info@jeugdvoetbalopleiding.nl Via de website www.jeugdvoetbalopleiding.nl is meer te zien over onze visie en werkwijze. Jeugdtrainers van diverse verenigingen zullen aanwezig zijn dus een ideale gelegenheid om kennis uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen.
COMPLETE TRAININGS JAARPLAN GRATIS!
Bij deelname aan deze jeugdtrainersavond ontvangt u GRATIS het 
complete trainingsjaarplan deze kost normaal gesproken € 39,50,-!!!
Ideaal om alle jeugdtrainers op gestructureerde wijze de jeugd op te leiden.
Deze avond is bedoeld om op een praktijkgerichte en interactieve wijze nieuwe inzichten op te doen en te delen.
Met sportieve groet, Mark de Horn
Coordinator Jeugdvoetbalopleiding
www.jeugdvoetbalopleiding.nl
Tel. 06-48563540

15-05-17  Kom jij ons team versterken? Wij zijn op zoek naar meiden van onze leeftijd (12, 13 jaar) die het ook leuk vinden om te voetballen. Met ingang van het nieuwe seizoen gaan we meedoen in de 11 tegen 11 competitie maar hebben nog een aantal meiden nodig om ons team compleet te maken. Plezier staat bij ons met stip op nummer één. Tijdens de trainingen en wedstrijden doen we onze uiterste best om steeds beter te worden. Onze trainer/leider helpt ons daarbij. Voor, tijdens en na het seizoen doen we met het team ook leuke (andere) activiteiten, zoals teambuildingsspelletjes, barbecues en natuurlijk doen wij ook mee aan gezellige voetbaltoernooien. Lijkt het je leuk om in ons team te komen? Wil je een paar keer gratis en vrijblijvend meetrainen? Stuur dan nu een mail naar onze trainer/leider (jeffreyvanthiel@gmail.com). Hopelijk tot snel. KLIK HIER voor meer info.
     
             Klik op foto voor vergroting
Groetjes van Sanne, Jente, Kaye, Aysatu, Meiske, Jessy, Jamilla, Roxane, Gwen, Lotte, Dzeneta en Cheyenne

23-02-17  Op donderdag 2 maart 2017 organiseren wij voor de 2e keer een voetbaldag  “train als een prof” bij  R.K.S.V. Groesbeekse Boys. Speciaal voor keepers is een  keepersdag !! Teken jouw profcontract bij V.A.D.S.  Train als een prof van 9.00 uur tot 16.00 uur. Professionele trainingen voor voetballers en keepers.  Voetbalspelletjes en ander voetbalplezier. Een heuse voetbalquiz en WK voetbal.  Gediplomeerde trainers met achtergronden in het profvoetbal en het hoge amateurvoetbal. Een gezonde lunch en tussendoor gezonde snacks en drankjes.  EN NOG VEEL MEER LEUKS!!!!!!!!
Wil je meer informatie? Mail dan naar info@vads.nl 

10-02-17  Nieuw Jeugdbestuur S.C.E. In november van vorig jaar werd de zoektocht naar een nieuw jeugdbestuur gestart. Een oproep via social media en het ‘gewoon’ ouderwets aanspreken van mensen bij S.C.E. hebben er toe geleid dat er een nieuw jeugdbestuur is gevormd. Het jeugdbestuur bestaat uit Maurice Derksen, Brian Huijding en Jeffrey van Thiel. Het nieuwe jeugdbestuur gaat, in opdracht van het algemeen bestuur, aan de slag met het borgen van de kwaliteit en continuïteit van de jeugdafdeling. De aankomende periode zal voornamelijk aandacht besteed worden aan o.a. het creëren van een eenheid in werkwijze van de jeugdcoördinatoren, het opleveren van duurzame handboeken voor jeugdcoördinatoren, trainers en leiders en het werven van extra jeugdcoördinatoren. Ook aan het feit dat S.C.E. van de K.N.V.B. een waarschuwing omtrent het gedrag van diverse (jeugd)teams heeft gekregen zal de aankomende periode aandacht besteed worden. Hoe gaan we om met gewenst en ongewenst gedrag binnen S.C.E.? Hoe krijgen we het met z’n allen voor elkaar dat we elkaar aanspreken op gewenst en ongewenst gedrag?

Maurice, Brian en Jeffrey hebben er zin in om en gaan voor een sportieve samenwerking met jullie allemaal.
Het bestuur is zeer verheugd dat er een paar mensen binnen onze mooie vereniging aan onze noodoproep gehoor hebben gegeven. Een nieuw jeugdbestuur moest er komen en gelukkig willen een aantal mensen deze noodzakelijke taak op zich nemen. Wij wensen Maurice, Brian en Jeffrey dan ook heel veel succes hiermee. En we spreken de verwachting uit dat anderen hun voorbeeld zullen volgen. Bij de jeugd is voldoende te doen.
Namens het bestuur, Berry Aalders


En weer hebben de jongens van J09-4 de eerste plaats gehaald. Dit keer zijn zij kampioen in hun klasse van het Zaalvoetbal Kersttoernooi 2016 in Wijchen.
Een leuk team dat met en voor elkaar voetbalt. Joy, Quinthen, Jelani, Lauren, Dogochan, Dylan, Dominik, Luciano en Laksh gefeliciteerd en succes maar vooral veel plezier in 2017.

 

Interne scouting bij S.C.E, moet dat nou?

Inleiding
Vanuit de trainers en kaderleden was de wens om spelers in hun voetbalontwikkeling te volgen, aanwezig. Paul van Cleef TC lid en ik hebben in juli enkele gesprekken met elkaar gevoerd, en als gevolg daarvan; de doelen van het scouten binnen S.C.E, aan het bestuur kenbaar gemaakt. Het bestuur was en is zoals vaak, enthousiast over dit onderdeel van het technisch opleidingsplan welke  binnen S.C.E aanwezig is.
Het bestuur heeft het plan afgelopen week dan ook bekend gemaakt. Bij het lezen van dit stukje kan ook hij of zij gebruikt worden.
Wat gaan we bereiken in de aankomende  jaren  met het scouten van spelers(sters)
Om in kleine stapjes, jeugdspelers op hun persoonlijk voetbalniveau te kunnen indelen, zodat er sprake is van een verhoging van het persoonlijke voetbal plezier bij S.C.E, en in het bedrijven van de voetbalsport in zijn algemeenheid.
Door interne scouting de teams evenwichtiger samen te stellen, kleinere niveau`s verschillen onderling in teams!.
Het  overleggen met kaderleden, trainers, coördinatoren over  spelers die opvallen binnen de club, daarbij zullen we elkaar ook  de vraag stellen, spelen de jeugdvoetballers op het goede/juiste niveau? Te laag? Te
Hoog ? Of op niveau!
Dat de scouting een hulpmiddel  voor de trainers is, om een beter overzicht te krijgen binnen hun leeftijdcategorie,  waartoe de speler(s) in staat zijn.
Dat het indelen van spelers soepel en op tijd verloopt,in relatie tot zijn of haar niveau.
Uiteraard is  wat we willen en kunnen  bereiken, ook  afhankelijk van de hulp hierbij, op dit moment ben ik binnen de TC nog alleen om dit proces vorm te geven. Wie belangstelling heeft om het scouten  verder te ontwikkelen nodig ik van harte uit mee te doen.?
Hoe gaan we scouten?
We bezoeken trainingen en wedstrijden  om een overzicht te krijgen en te houden van de spelers(sters).
We scouten niet meer dan 2 wedstrijden per keer.
Om objectief te blijven worden in de beoordelingen geen eigen gezin en familieleden door de scout(s) opgenomen.
We gebruiken een scoutingformulier die door de TC is ontwikkeld. Deze formulieren worden door de scout(s) ingevuld en door de TC opgeslagen, zodat de informatie vertrouwelijk blijft.
We gaan ook spelers bekijken die door trainers, leiders, en coördinatoren zijn opgevallen, en dit aan ons hebben doorgegeven.
We kijken minimaal 2x  keer naar de spelers in het voetbal seizoen, waarvan we telkens op het formulier aantekeningen maken bijvoorbeeld in het najaar en in het voorjaar.
We scouten en kijken naar de geformuleerde voetbal onderdelen die de spelers beheersen of in zich hebben dat te leren,
De spelers die positief opvallen worden in de maanden van het nieuwe kalenderjaar uitgenodigd om enkele trainingen op een hoger niveau mee te doen. 
Hoe gaan we het scouten binnen de club invoeren ?
We werken met het technisch opleidingsplan, dat door het hoogste orgaan van S.C.E, de Algemene Ledenvergadering, de leden dus, is goedgekeurd.

Hier staat in vermeld hoe de selectie en scouting procedure verloopt en wie uiteindelijk de beslissing bij grote meningsverschillen  tussen TC leden en  trainers, neemt?.
Overleggen met alle direct betrokkene kaderleden, jeugdcommissie, trainers, mbt de selectieprocedure van spelers.
Op een informele wijze uitleg geven aan leiders, ouders en leden die vragen hebben over de scouting.

Uiteraard zullen er vragen zijn? positieve en negatieve meningen zijn, en onduidelijkheden zich voordoen?, maar wij gaan er vanuit om de spelers, trainers en de club hiermee te helpen, zodat we maximaal plezier kunnen beleven aan de voetbalsport.

Groet, namens de TC S.C.E Richard van Thiel

Interne scouting S.C.E jeugd
Richard van Thiel is toegevoegd aan de Technische Commissie van S.C.E. Richard gaat zich vooral bezighouden met de interne scouting binnen de jeugd van S.C.E. Het doel van de interne jeugdscouting is de ontwikkeling van niet-selectiespelers te blijven volgen en om de doorstroming van niet-selectiespelers naar selectieteams te bevorderen. De nadruk ligt op de JO15, JO13, JO11 en JO9 leeftijdscategorieën omdat deze groep zowel als gevolg van de overstap van een klein naar een groot veld, als op het fysieke vlak een grote verandering doormaakt. Ook merkt de interne scout hiaten op in het door S.C.E gevoerde selectiebeleid. Met andere woorden: hij kan constateren dat spelers in een te laag, of te hoog, team spelen dan op basis van hun capaciteiten logisch zou zijn. Richard zal ook aanwezig zijn tijdens de bijeenkomsten van de groepscoördinatoren, jeugdcommissie en wedstrijdcoördinator en zal hier zijn bevindingen en advies kenbaar maken.
Namens, het bestuur en Technische Commissie S.C.E

 

061016-poster-dg
Het moment van bijzondere momenten amateurvoetbal
Geacht bestuur, beste sportliefhebbers. Overal in Gelderland genieten ieder weekeinde duizenden liefhebbers op en rond de velden van hun plaatselijke helden. De Gelderlander volgt het amateurvoetbal op de voet. Steeds gaat een groep verslaggever op pad en medewerkers bellen honderden trainers en sporters om te vragen naar de belevenissen van hun club. Het liefst zijn we overal bij, maar dat is onmogelijk. We concentreren ons op eerste elftallen en selecteren op niveau of het sportieve en sociale belang van een wedstrijd in een gebied. Daarbij worden we beperkt door de hoeveelheid papier die we beschikbaar hebben. Maar voor onze website dg.nl geldt die beperking niet. Daar willen we meer laten zien. Meer van alle clubs, van alle sporters, meer tekst, meer bijzondere mensen en gebeurtenissen en ook heel veel meer beeld. Meer vreugde, verdriet, opluchting, lief en leed. En dat alles van groot tot klein. Daarom zijn we op onze website en onze Facebook-pagina begonnen met Het Moment: een liveblog waar we de hele middag nieuws en vooral leuke, opmerkelijke en bijzondere zaken uit het amateurvoetbal presenteren. Elke zaterdag en elke zondag vanaf 13.45 uur zit een ploeg sportliefhebbers klaar om alle informatie die beschikbaar is op onze website en Facebook-pagina te laten zien. We zijn elk weekeinde op zoek naar niet-vertelde verhalen, niet-vertoonde beelden en mooie of lelijke foto’s die anders nooit een podium krijgen. Van de jongste pupillen tot de oudste senioren, als er maar een verhaal aan vastzit. Heb je een video, een foto, zie je iets bijzonders op of rond het veld, stuur dan een bericht, foto of video naar ons Whatsapp-nummer 0613322 268. De mooiste bijdragen plaatsen we op onze site en Facebook en de allermooiste belonen we met 50 euro.
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking, met vriendelijke groet,
Egbert van der Weerd, chef Sport  –  De Gelderlander

 

Wisten jullie dat onderstaand duo al 10 jaar samen bardiensten draaien bij S.C.E
10-jaar-bardienst
Dit zouden veel meer mensen mogen doen. (Vrijwilliger worden bij S.C.E)

 

TV Gelderland heeft deze week gemeld dat de televisieopnames van de reünie van de dames van FC Opzij (oud-damesteam S.C.E) mislukt zijn. Spijtig genoeg komen de dames niet in de jubileum uitzending van TV Gelderland. Een teleurstelling voor iedereen die aan de reünie heeft meegewerkt!Gelukkig hebben we de foto’s nog….200816-2 IMG-20160618-WA0005

200816-01

200816-3 IMG-20160621-WA0001

Dames S.C.E hebben een bijzondere reünie met FC Opzij
Bron: Lindenholt Leeft augustus 2016

Dames SCE 2000

 

Door de bril van      Door de bril van….

In het voorjaar van 2001 werd FC Opzij uitgezonden, een dagelijkse soap op TV Gelderland over het damesteam van S.C.E.
Via de website zijn op Facebook de foto’s al te zien; de dames van FC Opzij hebben een reünie gehad. In het kader van het 20-jarig bestaan van TV Gelderland blikt de televisiezender terug op de mooiste en gedenkwaardigste programma’s die zij hebben uitgezonden. 
Chantal Hellegers is benaderd om de dames te vragen nog een keer bij elkaar te komen voor een reünie. De reactie van alle dames en de gehele begeleiding was enthousiast en op 18 juni jl. heeft deze reünie plaatsgevonden in het clubhuis van S.C.E.
Angelo Damen, in 2001 de technisch directeur van het damesteam, heeft nog een verrassing voor de dames. Voor een terugblik is het leuk om nog één keer een voetbalwedstrijd te spelen. Toevallig (!) is het huidig damesteam van S.C.E o.l.v. Miranda Baetings aanwezig en zijn zij bereid een wedstrijdje te spelen.
De wedstrijd, met good old Jan Kaspers als scheidsrechter, is leuk verlopen. De dames van FC Opzij laten zien dat zij nog steeds kunnen ballen, met het tempo iets lager dan vijftien jaar geleden.  Het is een sportieve strijd en de teams zijn aan elkaar gewaagd. Het team van Miranda komt op voorsprong ondanks de uitstekend keepende Cynthia. Mylee Nova schiet de bal knap tegen de touwen. De dames van FC Opzij geven zich niet gewonnen en zetten nog een keer aan. Suus gooit er zo nu en dan één van haar befaamde slidings uit.
De gelijkmaker komt van de voet van Cindy Siebers en vlak voor het einde loopt de Tank Natas door enkele tegenstanders en levert de bal goed in het strafschopgebied waar het schot van Chantal nog wordt afgewend en Avyola in de herkansing het winnende doelpunt maakt. Net als vroeger zijn Thea, Annelies, Wilma en Irene trots op hun meiden!
Na afloop staat in het clubhuis een lunch klaar, gesponsord door TV Gelderland. Onder het genot van een broodje wordt nog leuk nagepraat. Er start ook nog een polonaise op het lied van de dames van FC Opzij en het hele gezelschap doet mee.
Zoals op de foto’s (met dank aan Jolanda en Jos) te zien is, is het een hele leuke happening geworden. KLIK HIER voor enkele foto’s.
Voor Chantal Hellegers, Chantal Hermsen, Jolanda, Natascha, Vivian, Avyola, Rowena, Cindy Schoppema, Cindy Siebers, Cynthia, Susanne, Desiree en Joyce is het een leuk weerzien geweest en ondanks de spierpijn die ongetwijfeld bij enkele de kop op zal steken kijken ze terug op een fijne ochtend. Jammer dat Anne, Babs en Loes er niet bij konden zijn, maar misschien een volgende keer. De dames zijn al druk bezig een nieuw weerzien te plannen.
Rest mij nog enkele personen te bedanken die hebben meegeholpen om er een geslaagde ochtend van te maken; José Joosten voor haar goede zorgen in het clubhuis, Miranda Baetings voor het regelen van haar sportieve dames en Paul van Cleef voor de verzorging van de kleding.    
De beelden zullen eind augustus/begin september te zien zijn bij TV Gelderland. De exacte datum wordt tegen die tijd bekend gemaakt op de website en facebook.

Misschien is dit dan echte de laatste Door de bril van… geweest, maar zeg nooit nooit.

 

 

Alle barmedewerker(sters) zijn in het clubhuis aan de IVA cursus bezig op maandagavond de 29 februari
IVA 1IVA 2

De 40+ groep van S.C.E zoekt nieuwe spelers om een partijtje te voetballen op de zaterdagmiddag van 15.00-tot 16.00.  We spelen elke zaterdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur op de velden van S.C.E onderling tegen elkaar. We spelen geen competitie, dat kunnen onze oude botten niet meer aan. Kun je een keer niet, geen probleem er zijn geen verplichtingen. Het is natuurlijk wel leuk als je geregeld komt trainen. Na afloop van de training drinken we in het clubhuis iets, dan hoor je de verhalen hoe geweldig het winnende team speelde ?. Hoe die dubbele schaarbeweging nog goed werd uitgevoerd, zonder je benen te breken en hoe de tegenstander van jou de verkeerde kant werd uitgestuurd. Nou dat blijkt allemaal wel mee te vallen als je een keer staat te kijken!!! Kortom veel gezelligheid en lol tijdens de training . 1 of 2 keer per jaar spelen een oefen wedstrijdje 7 tegen 7 tegen WVW. En 1 keer per jaar hebben we bij Orion in maand juni een 7 tegen 7 toernooi , waar we om de eeuwige roem spelen als je eerste wordt. Ter afsluiting van het seizoen organiseren we telkens bij iemand thuis een BBQ.

Dus zin om te sporten in een leuke sfeer op de zaterdagmiddag bij S.C.E zonder veel verplichtingen, meld je aan bij onze toptrainer Ruud Tielen die al heeeeeeel veel voetbal ervaring heeft. Telefoonnummer is 024-3559944 of vraag naar hem in het clubhuis van S.C.E.

 

Zion Naaldwijk 290715

Zion Naaldijk uit Nijmegen krijgt de felicitaties van de Zevenaarse sportwethouder Tineke van der Werf.

Bron: De Gelderlander 29-07-15
Zion Naaldijk uit Nijmegen werd woensdag uitgeroepen tot meest talentvolle speler van het Valencia CF Voetbalkamp voor jeugdspelers bij de Zevenaarse club DCS. Wethouder Tienke van der Werf feliciteerde de winnaar en reikte hem de prijzen uit. Zion mag gaan trainen bij Valencia CF, een wedstrijd bijwonen in het Estadio Mestalla en hij krijgt een meet & greet met de Spaanse sterren.

Het Valencia Voetbalkamp is een driedaagse trainingsweek voor jeugdspelers van 6 tot en met 14 jaar van elk niveau onder leiding van officiële jeugdtrainers van de Spaanse voetbalclub.

Zion Naaldijk speelt bij S.C.E in de E1

 

Proficiat voor onze William Nijland

  img4    img5

Proficiat voor onze William Nijland, hij kreeg vandaag een onderscheiding voor het vele goede werk wat hij voor de Gemeente Nijmegen heeft gedaan. Op zo’n lid moeten wij heel trots zijn.
Namens, Ferrie Meinema

Bron: De Gelderlander 08-04-15
Wijkagent William Nijland heeft dinsdagavond in ROC Nijmegen de Waalbrugspeld gekregen van burgemeester Hubert Bruls. De agent, werkzaam in het stadscentrum, wordt met de gemeentelijke onderscheiding geëerd voor zijn vrijwilligerswerk. Nijland is al jaren actief voor de Nijmeegse stichting Fieldwork Foundation. Die stichting, waarvan hij ambassadeur is, heeft tot doel leed in en rond Nijmegen te bestrijden. De agent is verder onder meer vrijwilliger bij voetbalclub S.C.E en hij fluit op voetbaltoernooien voor verslaafden.
Voorzitter Robbie Veenendaal van de stichting: “William wordt dagelijks geconfronteerd met leed. Door zijn connecties met burgers en instellingen kan hij als geen ander verbanden leggen en oplossingen aandragen. Zo kwam hij in een park een vrouw tegen die hoogzwanger was. Ze sliep thuis op een betonnen vloer en had niets geregeld voor de baby. De stichting heeft met hulp van William haar huis ingericht.”

Glasambulance Nijmegen sponsor van dubbel glas in clubhuis
De Glasambulance Nijmegen heeft ons clubhuis van dubbel glas voorzien. Gesponsord en geplaatst. Wij zijn daar uiteraard ontzettend blij mee. In ruil hiervoor zorgt S.C.E er voor dat er van de Glasambulance een reclamebord langs het hoofdveld wordt geplaatst. Daar willen wij uiteraard graag voor zorgen. De glasambulance is gecertificeerd en heeft ervaren personeel. Ze zijn dag en nacht bereikbaar. Ze hebben een ruim assortiment glassoorten, die je in de showroom kunt bekijken. Ze zijn bereikbaar op 0800 – 34 444 43. Zie www.glasambulance.nl

De kleur lijkt tegenwoordig belangrijker dan de noppen
Heb je nieuwe voetbalschoenen nodig? Je zult merken dat er genoeg keuze is. Allerlei merken vechten om je aandacht met flitsende kleuren en modellen die je favoriete spelers dragen. Maar het belangrijkste is om eerst goed na te denken waarvoor je de voetbalschoen gaat gebruiken. Een verkeerd type voetbalschoen kiezen zorgt niet alleen voor verminderde prestaties, een verkeerde schoen vergroot ook de kans op blessures. Met te lange noppen op een zacht veld spelen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je been vast komt te zitten en je knie verdraait. Met te korte noppen glijd je weer makkelijk uit wat allerlei blessures tot gevolg kan hebben. Bovendien kan de levensduur van de schoen drastisch afnemen bij een foute keuze.Bij S.C.E beschikken we momenteel over enkele kwalitatief goede kunstgrasvelden en daarnaast nog velden waar het echte gras nog te ruiken is. Daarnaast hebben veel clubs in de regio de beschikking over een mix tussen kunstgras en echt gras. Niet alleen in de prof voetbalwereld zien we tegenwoordig heel veel gekleurde voetbalschoenen, ook op de amateurvelden is de gekleurde voetbalschoen populairder dan de ‘ouderwetse’ zwarte schoen. Maar ook zien we op tv en in het stadion steeds vaker spelers uitglijden, omdat ze een verkeerd type schoen gekozen hebben. Misschien is het wel slim om in plaats van 1 dure voetbalschoen te kiezen voor 2 goedkopere voetbalschoenen, één voor echt gras en één voor kunstgras? Welke typen voetbalschoenen bestaan er? We noemen hier de vijf belangrijkste:

Firm Ground (FG)
Dit is de voetbalschoen die het dichtst bij een allround schoen komt. De noppen van een firm ground schoen zijn vaak langwerpig of rond zodat een goede grip ontstaat op natuurlijk gras. De keuze tussen ronde of langwerpige noppen is voornamelijk een persoonlijke keuze, het hangt er vanaf wat je prettiger vindt voetballen. De noppen (tussen de twaalf en vijftien in aantal) zitten vast aan de zool waardoor ze niet vervangen kunnen worden

Soft Ground (SG)
Een voetbalschoen die gemaakt is voor natte en zachte velden. De soft ground voetbalschoen maakt gebruik van langere metalen schroefnoppen (meestal tussen de zes en acht in aantal.) Door de stroefheid van het metaal en de lengte van de noppen glijd je minder snel weg. Dat kan net het verschil maken op een cruciaal moment in de wedstrijd. Een nadeel van dit type schoen is dat de stabiliteit door het lage aantal noppen minder is. De soft ground schoen is vooral populair bij keepers.

Turf (TF)
Turf kicksen hebben veel en kortere noppen vergeleken met reguliere voetbalschoenen. Deze voetbalschoenen zijn vooral bedoeld voor voetbal op harde ondergronden. Denk hier aan bepaalde soorten kunstgras, gravel maar ook bevroren velden. Door het grote aantal noppen behoud je beter grip op een hardere ondergrond en glij je minder snel uit.

Artificial Ground (AG)
Voetbal op kunstgras is in opkomst. De artificial ground voetbalschoenen zijn speciaal gemaakt voor het spelen op kunstgras. De noppen zijn vrij kort, hebben een andere vorm en positionering zodat je niet vast komt te zitten op het wat stroeve kunstgras. Ook deze voetbalschoenen hebben een groter aantal noppen (soms wel tot 25). Een belangrijk pluspunt van de artificial ground schoenen is dat de zool speciaal is gemaakt om slijtage door het kunstgras tegen te gaan.

Indoor (IN)
Een aparte categorie vormen de indoor voetbalschoenen. Indoor voetbal speel je in een zaal met een houten of kunststof vloer. Voetbalschoenen met normale noppen zouden deze vloeren meteen beschadigen. Vandaar dat indoor schoenen een platte zool hebben met een lichte kleur zodat er geen strepen op de vloer ontstaan. Grip krijg je doordat de zolen een patroon hebben. Heel soms hebben indoor schoenen een klein aantal, zeer korte, rubberen noppen rond de bal van de voet.

Bovenmateriaal
Naast de zool en het soort noppen bestaan er ook nog verschillen in het bovenmateriaal van de voetbalschoen. Tegenwoordig bestaat het merendeel van het assortiment uit synthetische voetbalschoenen. Synthetische kicksen zijn makkelijk in het onderhoud en ze kunnen beter tegen voetbal in regenachtig weer.
Laat je goed adviseren, voordat je snel naar de winkel gaat voor ‘Christiano Ronaldo’-schoenen, omdat die zo mooi zijn.
Onze hoofdsponsor Richard Kregting kan je bijvoorbeeld goed adviseren bij deze keuze. Wat zijn de voordelen van leren voetbalschoenen? Allereerst ademen leren kicksen, wat beter is voor je voeten. Leren voetbalschoenen zijn soepel en vormen zich naar je voeten waardoor ze comfortabeler zitten. Bovendien is het contact met de bal subtieler wat op een hoger niveau steeds meer van belang is. Een nadeel van leren voetbalschoenen is dat ze minder goed tegen vocht kunnen en je moet ze regelmatig onderhouden. Dat betekent goed schoonmaken en af en toe invetten.
Namens, Patrick de Beer D- coördinator

Tips voor het schrijven van een wedstrijdverslag

Sommige “wedstrijdreporters” binnen onze vereniging hebben gevraagd of de webredactie enkele tips kan geven voor het schrijven van een wedstrijdverslag. Met onderstaande tips hopen wij jullie bij het schrijven op weg te kunnen helpen.

– Begin met een leuke aansprekende kop/titel, bijvoorbeeld S.C.E (jouw team) wint verdiend van (team van de tegenstander) of S.C.E (jouw team) is oppermachtig tegen (team van de tegenstander). Of pak een regel uit het verslag dat als kop kan dienen.
– Wanneer speelde de teams tegen elkaar, datum is zeker van belang
– Welke teams speelde tegen elkaar.
– Waarom speelde de teams tegen elkaar (competitie, beker, vriendschappelijk)?
– Is er iets leuks te vertellen over de voorbereiding van de wedstrijd (training, onderweg naar tegenstander, fitheid spelers, etc.).
– Hoe verliep de eerste helft (leuke of spannende momenten, kansen, doelpunten, wissels, etc).
– Wie waren de doelpuntenmaker(s), opvallende spelers of andere personen die dag, hoef zeker niet alleen de speler(s) te zijn, rond het veld zijn meer mensen die het team begeleiden.
– Je mag elke week een verslag inleveren, geen enkel probleem, hebben we graag.
– Is er alvast iets aan te kondigen hoe jullie de volgende wedstrijd zullen ingaan.
– Vermeld tot slot je naam.
– Voordat je het opstuurt, eerst even door de spellingscontrole van je PC heen halen, staat wel zo netjes.
– Elk team bij S.C.E heeft een eigen pagina tot zijn beschikking op www.sce-nijmegen.nl, maak er gebruik van.
– Natuurlijk zijn niet alleen wedstrijdverslagen welkom. Ook foto’s kun je aanleveren, gewoon doen, en wacht niet.
– De webmaster maakt geen verslagen, deze plaats ze alleen maar.

Laten we er via jouw wedstrijdverslag en/of foto’s voor zorgen dat je teamgenoten, andere S.C.E teams, ouders, familieleden, fans en sponsoren en andere belangstellende op de hoogte zijn van de verrichtingen van jullie team!
Mail het wedstrijdverslag naar het volgende email adres: mail@sce-nijmegen.nl