05-06-17  S.C.E – RKSV Driel
Bron: website RKSV Driel
Het is het eerste elftal van RKSV Driel gelukt om ten koste van S.C.E uit Nijmegen een plek te veroveren in de derde klasse. Nadat de thuiswedstrijd al met 5-2 werd gewonnen, wist het team van trainer Eddy Hagen op 2e Pinksterdag ook de return te winnen 0-1. S.C.E probeerde vanaf de aftrap Driel onder de druk te zetten en schroomde daarbij het fysieke niet. Vooral Gino de Wild moest het ontgelden, hij kreeg diverse aanslagen te verwerken, maar bleef gelukkig goed op de been. Het spel van S.C.E leidde in de eerste helft niet tot kansen, behoudens enkele ongevaarlijke schoten. Driel was enkele malen van afstand dichtbij een treffer, maar de doelman van S.C.E redde uitstekend. Na rust wilde S.C.E nog offensiever spelen om wat te forceren en werd het daardoor wel wat gevaarlijker, maar het gaf Driel juist de ruimte om te counteren en dat leidde in de slotfase tot de enige treffer in de wedstrijd. Na een uitstekende actie van Gino mikte Jeroen Peters raak 0-1. Deze bevrijdende treffer leidde niet alleen tot opluchting, maar ook tot een jubelstemming bij alles wat Driel vertegenwoordigde in Nijmegen. Met deze promotie bekroonde Driel een uitstekend seizoen en mag het volgend seizoen het een niveau hoger proberen. Na afloop werd dit uitbundig gevierd met een rondrit door Driel, een huldiging en een feestavond in het clubhuis.

05-06-17  S.C.E – RKSV Driel
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E daalt af na nederlaag tegen Driel. S.C.E is gedegradeerd uit de derde klasse D. Op de 5-2 nederlaag in de nacompetitie tegen Driel volgde maandag weer een verlies 0-1.Het duel ging lang gelijk op. De thuisploeg uit Nijmegen was voorin erg gehaast en kreeg weinig grote kansen. Aan de andere kant bracht doelman Job ten Barge tot twee keer toe knap redding op pogingen van Driel. Na rust nam S.C.E meer risico met verdediger Richard Schür als stormram, maar dat had niet het gewenste effect. Driel kreeg aan de andere kant juist meer ruimte om zelf te scoren. Dat gebeurde uiteindelijk pas na 80 minuten. Het betekende voor S.C.E de genadeklap. S.C.E speelde de afgelopen twee seizoenen in de derde klasse en daalt nu weer af naar de vierde klasse.

05-06-17  S.C.E – RKSV Driel
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
RKSV Driel gaf maandag de tegen S.C.E opgebouwde 5-2 voorsprong niet meer uit handen. De return in Nijmegen werd met 0-1 gewonnen. S.C.E begon met veel inzet en zette druk. Tot echte kansen leidde dat pas in de tweede helft, toen S.C.E-verdediger Richard Schür naar voren werd geschoven. Eenmaal gaf de scheidende verdediger Mark Weijman de doorgebroken Khalid Samaoui een duw, maar de bal ging niet op de stip. Keeper Danny Weijman moest ook diverse maken reddend optreden. Een goal van Jeroen Peters, op aangeven van Dennis Knuiman, in de 80e minuut maakte een einde aan alle twijfels, Driel promoveert overtuigend naar de derde klasse.

02-06-17  S.C.E moet heel veel scoren tegen Driel
Bron: De Gelderlander
S.C.E wacht maandag een loodzware taak in de return van de nacompetitie tegen Driel. Om handhaving in de derde klasse D veilig te stellen, moet minimaal drie keer worden gescoord. In Driel werd afgelopen zondag met 5-2 verloren. Aanvaller Nicky Sander is nog steeds ziek van die nederlaag. Het was gewoon slecht. Driel was voetballend sterker en zette vol druk. Al begonnen we nog redelijk. Zij scoorden, wij maakten gelijk, maar toen ging het helemaal mis. Het doel is maandag simpel, veel scoren en achterin het doel dichtspijkeren. Bij S.C.E is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De Nijmegenaren scoorden in de competitie slechts dertig keer in 24 duels. Alleen hekkensluiter sv Milsbeek maakte minder doelpunten (24). Ook van de vorige uitslagen zal S.C.E niet vrolijk worden. Dit seizoen werd geen enkele tegenstander met een verschil van drie doelpunten of meer van het veld getikt. Maar ik ga er alles aan doen, want ik wil maandag een feestje kunnen vieren.

28-05-17  RKSV Driel – S.C.E
Bron: website RKSV Driel
Het eerste elftal van RKSV Driel is de nacompetitie uitstekend begonnen. De thuiswedstrijd tegen het Nijmeegse S.C.E, de nummer 11 uit de 3e klasse D, werd met 5-2 gewonnen.  Onder zomerse omstandigheden zagen de toeschouwers, waaronder de leden van Businessclub SV Driel, een alleraardigste wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. De eerste kans was voor S.C.E, maar de paal bracht Driel redding. Na een half uur kwam Driel op voorsprong, Dennis Knuiman rondde een mooie steekbal van Jeroen Peters beheerst af. Driel kon niet lang genieten van de voorsprong, doelman Danny Weijman werd verrast door een schot van afstand. Toch ging Driel met een goed gevoel rusten, Gino de Wild was het eindstation van een mooie aanval 2-1. Na de theepauze drukte Driel door en bezorgde het zichzelf riante uitgangspositie voor de returnwedstrijd. Jeroen maakte de 3-1 uit een vrije trap, Kevin Dekkers op aangeven van Richard Willems de 4-1 en Marc Weijman uit een penalty de 5-1. In de slotfase maakte S.C.E de nederlaag nog wat draaglijker en gaf het zichzelf toch nog een sprankje hoop voor de return 5-2. Komende maandag 5 juni (2e Pinksterdag) gaat RKSV Driel voor de uitwedstrijd naar S.C.E, aanvang 14:00 uur. Door het goede resultaat in de eerste wedstrijd lonkt promotie naar de derde klasse, spelers en begeleiders hopen in Nijmegen te worden gesteund door veel supporters bij deze allesbeslissende wedstrijd.

28-05-17  RKSV Driel – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E staat met één been in de vierde klasse na de nederlaag in de eerste wedstrijd van de laatste ronde van de nacompetitie. De ploeg uit de derde klasse D werd overklast door vierdeklasser Driel 5-2. Het wordt nu heel erg moeilijk’, doelt trainer Cor Perlee op de return op tweede pinksterdag. We gaan er alles aan doen om drie keer te scoren en de nul te houden, maar dit is bijna een mission impossible. Al blijft het voetbal, je weet het nooit. Na de openingstreffer van Driel maakte Kaj Dreis gelijk, maar vervolgens liep de thuisploeg weg. Bij 5-1 stopte de teller. Aanvoerder Roel van Wijk maakte hands en de bal ging op de stip voor de vijfde Drielse treffer. Dylan Cousin deed nog iets terug namens S.C.E door er 5-2 van te maken.

28-05-17  RKSV Driel – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie De Betuwe)
RKSV Driel heeft zondag prima zaken gedaan in de finale van de nacompetitie om een plek in de derde klasse. De nummer twee van de vierde klasse F dit seizoen won thuis met 5-2 van de nummer elf van de derde klasse D, het Nijmeegse S.C.E. De return is op Tweede Pinksterdag in Nijmegen. Driel opende na een klein half uur de score via Dennis Knuiman die goed reageerde op een steekpass van Jeroen Peters. Een minuut later was het echter al gelijk toen Kaj Dreis keeper Danny Weijman van Driel verraste 1-1. Driel ging door een doelpunt van Gino de Wild met een voorsprong de rust 2-1. In de tweede helft liep Driel verder weg van S.C.E. Jeroen Peters schoot een vrije trap binnen 3-1 en kort daarna maakte Kevin Dekkers er 4-1 van. De 5-1 was een strafschop van Mark Weijman na hands van Roel van Wijk van de bezoekers. S.C.E hield daarna via een doelpunt van Dylan Cousin nog hoop op een resultaat volgende week, hetgeen een eindstand betekende van 5-2.

14-05-17  Blauw Wit – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft zondag goede zaken gedaan richting de nacompetitie om degradatie te ontlopen. Blauw Wit werd verslagen 1-3. Daardoor eindigde S.C.E als elfde in de derde klasse D en ontloopt de ploeg de eerste ronde van de nacompetitie. De Nijmegenaren hoeven maar twee duels te spelen, terwijl Hatert een plek zakte en wel het volledige programma moet afwerken. Ons doel was ook om boven Hatert te eindigen, sprak interim-trainer Cor Perlee. Nu gaan we met een beter gevoel de nacompetitie in. Kaj Dreis scoorde twee keer voor S.C.E. Khalid Samaoui maakte de andere treffer, terwijl Frank Litjens voor het doelpunt van Blauw Wit zorgde.

07-05-2017  S.C.E 1 – UNION 1  0–3
Bron: website Union
Het eerste start slakke traag maar finisht beresterk
In de voetballerij waren in het afgelopen weekend de verrassingen niet van de lucht, of het nou de eredivisie profs betreft of de amateurs in de 3e klasse poule D waarin Union meestrijdt om de titel. Zo kreeg kampioen kandidaat Feijenoord een pak slaag van de kansloos geachte Rotterdamse stadgenoot Excelsior. Zou het Union als koploper ook zo de dupe worden van zijn Nijmeegse stadgenoot Sportclub Excelsior, meer bekend onder de naam S.C.E? Veel spanning dus, want onze rood-zwarten gingen onlangs nog kopje-onder tegen Trekvogels, terwijl diezelfde Trekvogels weer op hun beurt van van S.C.E verloren. Maar Union ging het beter af, vooral in de tweede helft liep het als een trein en pakten ze de dik verdiende overwinning.
EERSTE HELFT
Al direct bleek dat de twee ploegen er een verschillende speelstijl op nahielden: het geestdriftige S.C.E, dat geteisterd was door blessures en schorsingen en slechts over een kleine selectie beschikte, legde vooral werkvoetbal op de mat, terwijl Union vooral uit was op combinatievoetbal. Dat leverde pas in de 18e minuut voor onze jongens een vrije trap op rond het strafschopgebied, die door Niels maar net naast werd gekruld. De Union combinaties bleven nogal een steken in de massaal teruggetrokken verdediging van de zwart-witten die er op hun beurt niet in slaagden, via vooral lange ballen, goed voortgezette aanvallen op te zetten. Siemen zette na een half uur goed door, maar hij wipte de bal over. Even later passeerde Mo een tweetal tegenstanders, maar zijn goed geplaatste voorzet scheerde over het hoofd van de snel mee gesprinte Sam. De S.C.E-ers dan een enkele scherpe counter die door de overal aanwezige Beer vlak voor de doellijn knap werd weggewerkt. Kortom : Union was de tegenstander, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht de baas, maar dat leverde toch weinig kansen op. S.C.E trok zich regelmatig terug op eigen helft, met veel mensen achter de bal, en dat was voor de Unionisten blijkbaar te veel van het goede.
TWEEDE HELFT
De S.C.E-ober had vermoedelijk Union in de rust per ongeluk sterk gekruide thee in geschonken, terwijl zijn eigen ploeg slechts een flauw thee-aftrekseltje in de plastic bekertjes. Eenmaal op het veld trok de thuisploeg zich namelijk nog verder in zijn schulp terug en nam weinig het initiatief. Dat was een kolfje naar de hand van de Unionisten die steeds meer corners afdwongen. Eén daarvan werd door Mo scherp vóór geplaatst en door Beer ingekopt: 1–0. De Lindenholters reageerden hierop d.m.v. enkele acties van hun gevaarlijkste man, de rechtsbuiten Nicky Sander, maar zijn bewaker Kaz liet zich niet vermurwen en gaaf hem geen kans zich vrij te spelen. Na 72 minuten kwam Siemen eindelijk los en kwam door enkele schijnbewegingen langs zijn tegenstander, maar zijn keiharde schot ketste af tegen de paal. Mo zette vijf minuten later ook een drietal tegenstanders op het verkeerde been, keeper Job ten Barge blokte zijn schot moedig, maar Mo pikte gretig de terugspringende bal op en scoorde: 0–2. Ingevallen Daan Nilwik en Nick Cornelissen draaiden direct soepel mee, al had de eerste wel de pech dat hij, hoog opspringend, de bal voor de lege doelmond van zijn voet zag springen. Vlak vóór het eindsignaal legde Niels op de rechterflank zijn tegenstander in de luren en zijn gave voorzet werd oor de goed meegekomen rechtsback Beer als een volleerde spits afgewerkt : 0–3 eindstand.
TERUG – EN VOORUITBLIK
– Na een wat matte eerste helft volgde een kwieke tweede periode, waarin de Unionisten de wedstrijd niet meer uit handen gaven.
– Actieve scheidsrechter Bas Meijer volgde het wedstrijd gebeuren van zeer nabij, waardoor een drietal schermutselingen -op het scherpst van de snede – met een sisser eindigden. De rustige grensrechters zagen het ook meestal goed.

07-05-17  S.C.E – Union
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Union is een stap dichterbij het kampioenschap. De ploeg van trainer Martijn Bartels won bij S.C.E 0-3. SML, de andere titelkandidaat van de derde klasse D, won ook (0-1 tegen DIO’30). Union blijft koploper, maar de voorsprong op de Arnhemse achtervolger blijft slechts een punt. Volgende week speelt de ploeg uit Nijmegen het beoogde kampioensduel tegen Vitesse’08. De wedstrijd kwam pas laat tot ontbranding op sportpark De Meeuwse Acker. Pas na de rust scoorde Beer Hoes de verlossende openingstreffer namens de bezoekers. Mohammed Lemrini bouwde de voorsprong even later uit met een individuele actie. In de slotfase besliste Hoes de wedstrijd door zijn tweede goal van de wedstrijd te scoren.

07-05-17  S.C.E – Union
@twitterverslag 
Bij S.C.E is er afgetrapt om 14.30 uur, tegen Union. Na een half uur spelen staat op het scorebord nog steeds een tussenstand van 0-0 S.C.E voetbalt lekker mee maar Union is iets sterker. De ruststand op “Sportpark Lindenholt” is 0-0.

Foto Ronald Dreis
Union komt in de persoon van Beer Hoes op een 0-1 voorsprong in de 55e minuut in de 2e helft uit een corner.. Met nog 15 minuten op de klok, kan S.C.E er nog wat aan doen?????? In de 77e minuut maakt Union in buitenspel positie de 0-2, de scheidsrechter nergeert het vlagsignaal van de ass.scheidsrechter. Het doelpunt komt op naam van Mohammed Lemrini. In blessuretijd valt ook nog de 0-3 voor Union gemaakt door Beer Hoes. Volgende week valt de beslissing over wie kampioen gaat worden in de 3e klasse D, S.C.E en Hatert spelen nacompetitie, SCH is reeds uit competitie gehaald, sv Milsbeek is gedegradeerd en speelt volgend jaar een klasse lager.

30-04-17  vv Trekvogels – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Na vijf nederlagen op rij kon S.C.E eindelijk weer juichen. Trekvogels ging verrassend ten onder 0-2. Nadat Gijs van de Broek van Trekvogels een rode kaart had gekregen, zorgden Mike Roos 0-1 en Saïd Hamidi 0-2 ervoor dat S.C.E met de zege vandoor ging.

23-04-17  S.C.E – Beuningse Boys
Bron: website Beuningse Boys
Nadat vorige week de thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys met 0-2 werd verloren stond zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen S.C.E op het programma. Bij een Beuningse zege wordt de tegenstander op een achterstand van 8 punten gezet en is Beuningse Boys nagenoeg veilig. Bij S.C.E staat oud Boys trainer Cor Perlee aan het roer. Vanaf de aftrap is het Beuningse Boys dat de bovenliggende ploeg is en ook wat kansjes krijgt maar het duurt tot de 19e minuut voordat de eerste treffer van de middag valt en is het Martijn Wolf die na een slim genomen vrije trap de 0-1 laat aantekenen. Gesterkt door de voorsprong gaan De Boys op zoek naar meer en na een half uur is het 0-2 als een schot van Patrick van Leeuwe iets van richting wordt veranderd en in het doel beland. Hierna krijgt S.C.E een makkelijk gegeven strafschop als de bal op een Beuningse arm beland. Boys doelman Luuk Keijser weet de inzet van Nicky Sander te keren. Een paar minuten later toont opnieuw Luuk Keijser zijn klasse als hij op fraaie wijze een vrije trap uit de bovenhoek weet te tikken. Aan de andere kant is het weer raak voor de Boys als Glenn Muller alleen voor de doelman het overzicht bewaart en Jurrien Aalbers een niet te missen kans bied en hij maakt dan ook geen fout en tikt de 0-3 binnen. Glenn Muller weet voor de rust ook nog 2 keer te scoren en zo gaat Beuningse Boys de kleedkamer in met een 0-5 voorsprong. In de 2e helft gebeurt er niet zo veel meer. Beuningse Boys scoort nog eenmaal als Bram Veldkamp met een mooie pass Bram Langedijk bedient die simpel de 0-6 binnen tikt. In het resterende deel treft S.C.E nog een keer de lat en gelooft Beuningse Boys het wel.

23-04-17  S.C.E – Beuningse Boys
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E dreigt te degraderen uit de derde klasse D. Beuningse Boys was zondag met ruime cijfers te sterk 0-6. Zelfs directe degradatie is nog een mogelijkheid voor de Nijmeegse ploeg. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit een elftal zo slecht zien spelen, was trainer Cor Perlee hard voor zijn ploeg. Glenn Muller (2x), Martijn Wolf, Patrick van Leeuwe, Jurrien Aalbers en Bram Langedijk scoorden voor Beuningse Boys. Nicky Sander miste bij een 0-2 stand een strafschop namens S.C.E.

09-04-17   S.C.E – DIO’30
Bron: HetGelderseVoetbal.nl
Op een zon overgoten “Sportpark Lindenholt” speelt S.C.E zijn zoveelste finale om ook volgend jaar in de 3e klasse te mogen acteren. In de 20e minuut scoort S.C.E eindelijk weer eens in de persoon van Rick Theunissen, door middel van een goed genomen vrije trap. S.C.E heeft niet zo lang van de voorsprong kunnen genieten, DIO’30 trekt in de 34e minuut alweer gelijk via doelpunt van Arthur van den Eeckhout 1-1. De bal ligt nog niet op de middenstip of DIO’30 scoort vanmiddag alweer voor de 2e keer. Jan Willem Jeurissen de doelpuntenmaker voor  1-2. Nog net voor dat het rustsignaal krijgt S.C.E een doelrijpe kans waardoor de stand gelijk getrokken is 2-2. De doelpuntenmaker is Dylan Cousin van S.C.E. De 2e helft is 7 minuten onderweg, met dezelfde 22 spelers, als voor de rust. Nog 20 minuten te spelen, het is warm langs de kant maar op het veld ook. De tussenstanden op de andere velden zijn niet gunstig voor S.C.E, dus alleen een overwinning van S.C.E zou goed zijn. Dit gezegd hebbende scoort DIO’30 de 2-3 in de 74e minuut wederom via Arthur van den Eeckhout. S.C.E heeft nog vier belangrijke duels te gaan voor lijfsbehoud in de 3e klasse.

09-04-17  S.C.E – DIO’30
Bron: website DIO’30.nl
DIO’30 heeft een verdiende overwinning behaald op het zwakke S.C.E. In de eerste helft werden er 2 doelpunten makkelijk weggegeven waardoor er met een minimaal verschil van 1 doelpunt werd gewonnen. Bij DIO’30 was Glenn Dibbets een twijfelgeval en tijdens de warming up was duidelijk dat hij niet kon spelen. Voor hem in de plaats begon Lars van Mill aan de wedstrijd. Meteen vanaf de aftrap kreeg DIO’30 een grote kans om de score te openen. Arthur van den Eeckhout beschot uit een moeilijke hoek zelf te schieten waar een voorzet misschien beter was geweest. Ook Jan Willem Jeurissen schoot in kansrijke positie over toen hij oog in oog stond met doelman Job ten Barge. Na ongeveer 20 minuten kwam S.C.E onverwachts op voorsprong. Uit een makkelijk gegeven vrije trap schoot Rick Theunissen de bal langs de muur in het doel. Een paar minuten later was er een grote kans voor de thuisploeg om op 2-0 te komen maar Kaj Dreis schoot de bal voorlangs. DIO’30 probeerde wat terug te doen maar ondanks het vele balbezit ging er ook veel mis. Uiteindelijk kon het overwicht ook in kansen worden omgezet maar de doelman wist 2 maal een doelpunt te voorkomen. Een schot van Michel Falize werd van richting veranderd waardoor Job ten Barge veel moeite had om de bal te keren. Een kopbal van Dani Bloemberg wist hij even later te pakken. Na ruim een half uur voetballen kwam DIO’30 toch op gelijke hoogte. Op randje buitenspel mocht Arthur van den Eeckhout door na een goede pass van Davy van Verseveld. Hij maakte geen fout en schoot de bal in het doel, 1-1. Even later was er weer een gevaarlijk moment en leek Arthur van den Eeckhout de bal in een leeg doel te kunnen schieten maar er was al afgefloten wegens hands. Nadat S.C.E ook nog voor gevaar wist te zorgen kwam DIO’30 op voorsprong. Met een goede actie wist Dani Bloemberg Jan Willem Jeurissen aan te spelen die meteen uithaalde en de bal in de verre hoek zag verdwijnen. Lang kon DIO’30 niet van de voorsprong genieten want 3 minuten later was het al weer gelijk. Dylan Cousin kon zo doorlopen en de bal van buiten het strafschopgebied inschieten. DIO’30 kon in de tweede helft dus weer opnieuw beginnen om op voorsprong te komen. Het begin van de tweede helft was slap en er gebeurde weinig. Bij DIO’30 werd er vroeg in de tweede helft 2 maal gewisseld. Roy van Dongen kwam in het veld voor Davy van Verseveld en Franco Kleinschiphorst voor Lars van Mill. Nadat DIO’30 een vrije trap mocht nemen ontstond uit de counter de enige kans voor S.C.E in de tweede helft. Kaj Dreis kon uithalen maar dit keer liet Nick Degen zich niet verrassen en dook de bal uit de hoek. Daarna kwamen de kansen voor DIO’30. Uit een vrije trap kon Willem Vos inkoppen maar de bal werd net voor de lijn gekeerd. Een aanval daarna werd er buitenspel geconstateerd waardoor er werd afgefloten. In de zeventigste minuut was het wel raak. Arthur van den Eeckhout speelde zich knap vrij en wist de bal vervolgens beheerst af te maken. Zo stond DIO’30 met nog 20 minuten te spelen weer op voorsprong. Bob Stevens kwam nog in het veld voor Dani Bloemberg. Bob Stevens kreeg nog een kans maar zijn kopbal werd gepakt door Job ten Barge. In de blessuretijd kreeg Arthur van den Eeckhout een kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar ditmaal ging zijn inzet naast. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en was de overwinning een feit. Uiteindelijk was het toch een lastige wedstrijd . DIO’30 was duidelijk beter dan S.C.E maar speelde te gehaast. Omdat S.C.E daar weinig tegenover kon stellen had dit geen gevolgen. DIO’30 is door deze overwinning weer wat gestegen op de ranglijst en staat nu op de vierde plaats. De verschillen zijn echter nog klein en er wacht DIO’30 nog een zwaar programma tegen de gehele top 3. Volgende week maandag op tweede paasdag speelt DIO’30 eerst tegen het laag geklasseerde SV Milsbeek. De aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Met dank aan Twan van der Zandt voor de foto

09-04-17  S.C.E – DIO’30
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E leed thuis tegen DIO’30 de vierde nederlaag op rij 2-3. Maar we hadden meer verdiend, vertelde trainer Cor Perlee. Rick Theunissen en Dylan Cousin scoorden voor S.C.E. Arthur van den Eeckhout (2x) en Jan-Willem Jeurissen deden dan voor DIO’30.

02-04-17  Groesbeekse Boys – S.C.E
Bron: website Groesbeekse Boys.nl  
Groesbeekse Boys is volop verwikkeld in de strijd om de derde plaats op de ranglijst. Deze plaats geeft naar alle waarschijnlijkheid recht op nacompetitie. Een week geleden had Groesbeekse Boys geen competitie verplichtingen. De uitslagen van de directe concurrenten waren toen gunstig voor de geel-zwarte equipe uit Breedeweg. Mede door de 2-0 winst afgelopen zondag op S.C.E heeft Groesbeekse Boys goede zaken gedaan. Resultaat is een vierde plaats met één punt achterstand op nummer drie. De wedstrijd op eigen sportpark Breedeweg begon voortvarend. Na amper vijf minuten voetballen bracht Bram de Bruin de 1-0 op het scorebord. Zijn voorzet werd door alle S.C.E verdedigers gemist. Groesbeekse Boys was in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij maar wist weinig druk op de Nijmeegse doelman te zetten. Jorn v.d. Horst was met een kopbal uit een voorzet van broer Ivo dichtbij een treffer. Doelman Job ten Barge wist redding te brengen. S.C.E leek op slag van rust op gelijke hoogte te komen. Mike Roos pikte een slechte terugspeelbal van Rick Hubers op maar kwam niet voorbij doelman Jens v.d. Berg. De tweede helft was van bedenkelijk niveau. Beide ploegen konden geen lijn in hun spel krijgen. Maarten v.d. Burg was met een afstand schot dichtbij een doelpunt. S.C.E wist daar niets tegenover te stellen. Enkele minuten voor het eindsignaal scoorde Sander Bisseling de bevrijdende 2-0. Vanaf 20 meter schoot hij strak in de benedenhoek waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was.

02-04-17  Groesbeekse Boys – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E zakt steeds verder weg na de nederlaag bij Groesbeekse Boys 2-0. De Nijmegenaren scoorden in de afgelopen drie duels niet en kregen negen doelpunten tegen. We missen te veel spelers, zegt trainer Cor Perlee, die veel geblesseerden in zijn team heeft. Voor Groesbeekse Boys scoorden Bram de Bruin en Sander Bisseling

26-03-17 S.C.E – sv Hatert
Bron: website sv Hatert
Van oudsher (héél lang geleden) was S.C.E – Hatert een ware voetbalkraker. De onderlinge rivaliteit tussen beide ploegen bereikte dan op de wedstrijddag het hoogtepunt. Emoties laaiden hoog op. Veel publiek. Drie rijen dik. Mooie herinneringen. Van dit alles is er heden ten dage niet veel meer van te merken. Al blijft het natuurlijk wel een stadsderby. Deze keer duidelijk in het voordeel van Hatert beslist. Na twintig minuten stond er al 0-2 op het scorebord. Een droomstart. Waar vorige week tegen Vitesse’08 de kansen nog werden gemist, nu werden ze benut. In de zevende minuut werd de beresterke spits Luuk Smeekens, na een verre ingooi van Emile van de Burg, in de diepte aangespeeld. Luuk Smeekens behield het overzicht en passte op de alert mee opgekomen Jorrit Fleuren. Ogenschijnlijk achteloos schoof deze de bal tussen de benen door van S.C.E-keeper Job ten Barge in het doel (0-1). Twaalf minuten later was het weer raak. Luuk Smeekens werd wederom in stelling gebracht. Met de bal aan de voet wachtte hij iets te lang zodat de keeper de bal nog kon toucheren. Smeekens bleef in balbezit, links van het doel, aan de buitenkant van het zestienmetergebied, een meter of twee van de achterlijn. De spits van Hatert kreeg een geniale ingeving en besloot de bal over de teruglopende keeper heen te krullen. Geen gemakkelijke doelpoging. Maar het resultaat was er naar (0-2). Loon naar werken, zoals dat heet. S.C.E kon hier weinig tegenover stellen. Het bleef afwachtend, terugzakkend tot aan de middellijn. Hatert vond dit prima en speelde geduldig wachtend de bal rond. Men kwam dan ook niet in gevaar, de eerste helft. Slechts een verrassend dalend afstandsschot schot van Milan van Lent in de achtentwintigste minuut deed Hatert-keeper Johnny Willemsen eventjes de wenkbrauwen fronsen. De tweede helft begon zoals verwacht. S.C.E voerde de druk behoorlijk op. De ruimtes werden kleiner. De duels feller. Door middel van opportunistisch te voetballen probeerde S.C.E aansluiting te vinden. Grote kansen creëerde S.C.E niet. Een schot van Nicky Sander ging net naast. De verdediging van Hatert, onder leiding van de uitblinkende Pim Poelen, hield goed stand. Langzaam begon de wedstrijd te kantelen in het voordeel van Hatert. Er ontstond meer en meer ruimte. Hatert kreeg kansen. Na een corner van Justin van Hest kopte Pim Poelen op de lat. En enkele minuten later was het gelegenheidsspits Lars Sturing (hij verving de geblesseerde Luuk Smeekens) die op de paal schoot na een pass van Maarten Uijen. Het was slechts een kwestie van tijd dat de derde treffer voor Hatert zou vallen. De toeschouwers moesten tot de tachtigste minuut wachten. Na een pass van Roel van Hassel kreeg Justin van Hest de bal. Hij kwam in kansrijke positie maar werd op onreglementaire wijze door een S.C.E-verdediger van scoren afgehouden. Penalty, besloot scheidsrechter Meijer uit Zevenaar. Sjors Poelen benutte dit buitenkansje (0-3). De wedstrijd was gespeeld. De 0-4 was er een voor de statistieken. Lars Sturing legde de bal keurig breed waarna het voor Jorrit Fleuren een koud kunstje was om zijn tweede treffer binnen te schuiven. Al met al een verdiende overwinning. Jammer voor Hatert dat de mede-concurrenten ook hun punten haalden. Het blijft spannend. Gemiddeld genomen kan het nog alle kanten op. De stijgende lijn is ingezet (10 punten uit de laatste vijf wedstrijden!) en het zelfvertrouwen groeit met de week. We kijken uit naar de volgende wedstrijd. 

26-03-17  S.C.E – sv Hatert
Bron: De Gelderlander  (editie Nijmegen)
S.CE heeft zichzelf zondag een bijzonder slechte dienst bewezen in de derde klasse D. De Nijmegenaren verloren ruim van Hatert 0-4 en kelderden op de ranglijst omdat de concurrentie wel punten pakten, “We verloren op effectiviteit”, zei verdediger Marc Gunterman van S.C.E. De kansen die Hatert kreeg, vlogen er allemaal in. Jorrit Fleuren (2x), Luuk Smeekens en Sjors Poelen scoorden voor Hatert, dat ondanks de zege op de twaalfde plaats blijft.

19-03-17  sc Millingen – S.C.E
Bron: De Gelderlander  (editie Nijmegen)
sc Millingen pakte belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. S.C.E moest eraan geloven 3-0. Ongekende luxe voor de ploeg van trainer Martin de Winkel, die daarvoor pas achttien keer scoorde. Sam van der Velden, Joris Weeren en Twan Arnts zorgden tegen S.C.E voor de doelpunten.

19-03-17  SC Millingen – S.C.E 
Om 14.30 uur is er afgetrapt in Millingen op “Sportpark De Hove” voor de wedstrijd sc Millingen – S.C.E

20 minuten gespeeld en de stand is nog steeds 0-0. Er zijn 30 minuten gespeeld links en rechts enkele speldenprikken uitgedeeld, het scorebord geeft nog steeds 0-0 aan. In de 40e minuut komt sc Millingen dan wel op een 1-0 voorsprong, door een goed uitgevoerde counter van Sam van der Velden, na een slordig genomen vrije trap van S.C.E. Ruststand in Millingen is 1-0 in het voordeel van de thuisspelende ploeg. De 2e helft zal S.C.E uit een ander vaatje moeten tappen, om nog punten mee te willen nemen naar huis.

We zijn bijna een uur onderweg in Millingen, doelrijpe kansen voor S.C.E zijn zeldzaam. Tussenstand is nog steeds 1-0 voor de thuisploeg. Met nog 20 minuten te gaan is S.C.E wel toe aan een doelpunt, Mike Roos alleen voor de keeper wil niet lukken vandaag. Direct hierna een goede redding van Job ten Barge zodat de stand nog steeds op 1-0 staat. sc Millingen beslist de wedstrijd in de 85e minuut, Joris Weeren maakt de 2-0 met zijn hoofd, S.C.E gaat met lege handen naar huis zoals het er nu naar uitziet. En dan nog ver in blessuretijd scoort sc Millingen nogmaals 3-0, doelpunten maker is Twan Arnts is ook de einduitslag.

Wedstrijdverslag is van onze verslaggever

19-03-17  sc Millingen – S.C.E
Bron: Voetbaloost.nl
Verslaggever: Hein van de Wal
sc Millingen behaalde met 3-0 een regelmatige overwinning tegen S.C.E en nam daarmee revanche voor de nederlaag eerder dit seizoen in de Lindenholt.Bij de thuisclub speelde Randy Vermeulen achterin waardoor Tim van den Hurk een linie opschoof. De blauw-zwarten voetbalden daardoor in een 4-4-2 systeem en dat ging de ploeg prima af. De sterke wind speelde beide teams parten met als gevolg dat er van goed voetbal niet altijd sprake was. De eerste helft kende weinig hoogtepunten: Mike Roos stelde namens S.C.E sc Millingen goalie Sanders op de proef en bij sc Millingen was Sam van der Velden de gevaarlijkste man. Hij schoot eerst rakelings over en een tweede poging leverde niet meer dan een corner op. Mede omdat de bewoners van De Hove enkele corners cadeau gaven bleef S.C.E meedoen. In de 38e minuut viel de 1-0: van der Hoeven leverde in bij Maarten Smits waarna Sam van der Velden diens pass keurig binnen werkte. Na de thee kwam S.C.E opzetten, Sander, Schür en Roos waren gevaarlijk maar het maakte de bal niet rijp voor de touwen. sc Millingen nam het initiatief over en we zagen Smits evenals Van der Velden op keeper ten Barge stuiten terwijl Joris Weeren het net te hoog zocht. S.C.E kwam bijna langszij: Angelo Kilkens kopte een voorzet richting de veste van sc Millingen. Jeroen Sanders voorkwam met een katachtige reactie dat de gelijkmaker op het scorebord kwam. De ploeg uit het Rijndorp liep in 75e minuut  verder uit. Ook nu stonden Robin van der Hoeven en Maarten Smits aan de basis. Al koppend zorgde Joris Weeren ervoor dat de toeschouwers wat geruster achterover konden leunen. De eindstand werd uiteindelijk in de 89e minuut 3-0 toen Niels Wingels de bal richting Twan Arnts transporteerde die geen fout maakte. Een voortreffelijke prestatie van sc Millingen vandaag: 3 punten behaald tegen een naaste concurrent en het voetbal zag er ook heel aardig uit. Een prima opsteker voor de komende ontmoeting tegen sv Milsbeek op 26 maart. 
Opstelling SC Millingen: 
Jeroen Sanders, Robin van der Hoeven, Randy Vermeulen, Daan Arnts (aanvoerder), Wouter de Wijse (Rick Wolsing), Tim van den Hurk, Rik Vermeulen, Joris Weeren, Joey Wijnhoven (Twan Arnts), Maarten Smits (Niels Wingels) en Sam van der Velden. 
Opstelling S.C.E: 
Job ten Barge, Robbin van Zandvliet, Richard Schür (aanvoerder), Marc Gunterman, Said Hamidi, Milan van Lent (Romano Brugman), Angelo Kilkens, Anthony de Jong, Mike Roos (Kaj Dreis), Rick Theunissen (Dylan Cousin) en Nicky Sander. 

14-03-17  S.C.E – sv Milsbeek
Bron: De Gelderlander (editie Maasland)
sv Milsbeek verloor bij S.C.E met 2-0 na goals van Nicky Sander en Mike Roos. De hekkensluiter van de derde klasse D deed in de eerste helft niets onder voor de Nijmeegse ploeg. ,,Beide ploegen creëerden kansen”, zei Onur Gençalioglu van sv Milsbeek. Zij scoorden vervolgens uit de counter en vanaf dat moment kregen we het moeilijk.

12-03-17  S.C.E – sv Milsbeek 
Bron: website SCE-nijmegen.nl
Op een zon overgoten “Sportpark Lindenholt” is om 14.00 uur afgetrapt, de wedstrijd S.C.E – sv Milsbeek die onder leiding staat van Dhr. T. Schenk. Het is de 18e competitiewedstrijd dit seizoen. De eerste vijftien minuten is het van weerskanten aftasten, tussenstand 0-0. De toeschouwers genieten, buiten het voetbal ook nog van de zon, die er deze middag in volle hevigheid schijnt. Na 30 minuten nog geen doelrijpe kansen voor de goals waargenomen. In de 33e minuut scoort Nicky Sander de 1-0 voor S.C.E na een goede combinatie van Khalid Samaoul en Richard Schür een voorzet van Mike Roos.
   
S.C.E gaat met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in. Ook de 2e helft staan de toeschouwers in een heerlijk zonnetje van de wedstrijd te genieten, de bal rolt weer. Met nog 30 minuten op de klok heeft S.C.E nog steeds de magere voorsprong van 1-0. In de 65e minuut verdubbeld Mike Roos de voorsprong voor S.C.E nadat Nicky Sander de bal geeft in de 16 meter aan Mike Roos mdie het schitterende afmaakt 2-0. Speler van sv Milsbeek ontvangt een gele kaart, met nog 15 minuten te gaan, op het zonovergoten “Sportpark Lindenholt”. De laatste reguliere vijf minuten zijn ingegaan, dit moet S.C.E toch over de streep kunnen trekken. De drie punten zijn hard nodig, deze middag. Op naar Millingen volgende week.

14-03-17  S.C.E – sv Milsbeek
Bron: website sv Milsbeek.nl
In de strijd tegen degradatie met 2-0 verloren in Nijmegen bij S.C.E. sv Milsbeek heeft het afgelopen zondag met 3 invallers niet kunnen bolwerken tegen S.C.E een laagvlieger uit Nijmegen. sv Milsbeek miste 3 basisspelers (2 geschorsten en een wegens werk) en kon met de invallers vooral aanvallend geen vuist maken. Het begin was echter zeer goed voor de Rood Zwarten, Acheraf Mabtoul kreeg na 20 seconden al een dot van een kans maar raakte 5 meter voor het doel de bal niet goed. sv Milsbeek liet de Nijmegenaren het spel maken, wachtte rustig op de counter en probeerde via de backs (oa. Derek Smittenberg) de ruimte te zoeken. Zijn schot trof echter geen doel. Na een klein half uur werd S.C.E wat sterker, de goed keepende Twan Peters redde eerst nog een schot via de lat maar was in de 32e minuut kansloos via een aanval over de linkerkant. Enigszins verrassend was de voorsprong op dat moment omdat het redelijk gelijk op ging. Met een 1-0 achterstand ging sv Milsbeek de rust in met de hoop op een beter resultaat in de 2e helft. Helaas kwam S.C.E als herboren uit de kleedkamers en had sv Milsbeek het aan keeper Twan Peters te danken dat de wedstrijd niet meteen beslist werd. Met 2 formidabele reddingen hield hij sv Milsbeek in de wedstrijd. Net toen de mannen van Mari van de Haterd de storm overleefd hadden leidde dom balverlies op het middenveld het 2e doelpunt van S.C.E. In. sv Milsbeek probeerde in het laatste kwartier het tij te keren maar verder dan een mooie aanval via Bas Thijssen en Derek Smittenberg en een paar schoten kwamen de Rood Zwarten niet. De instelling was goed maar sv Milsbeek kwam aanvallend tekort om een goed resultaat neer te zetten.

13-03-17  S.C.E – sv Milsbeek
Bron: Kliknieuws Maasdriehoek
Milsbeek hervatte de tweede seizoenshelft met verlies. In Nijmegen was S.C.E met 2-1 te sterk voor Milsbeek, dat hekkensluiter blijft.

12-03-17  S.C.E – sv Milsbeek
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E liet de onderste regionen voorlopig achter zich na de overwinning op Milsbeek 2-0. Het staat allemaal dicht bij elkaar, dus veilig zijn we nog lang niet, sprak trainer Cor Perlee van S.C.E. Nicky Sander en Mike Roos scoorden voor S.C.E.

05-03-17  Vianen Vooruit – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Ook S.C.E verloor met ruime cijfers. Vianen Vooruit was met 4-0 te sterk. De Nijmegenaren staan nog altijd op een gevaarlijke negende plaats. De voorsprong op hekkensluiter sv Milsbeek bedraagt drie punten de die ploeg heeft ook nog twee duels minder gespeeld dan S.C.E.

19-02-17  S.C.E  – Vitesse’08
Bron: HetGelderseVoetbal.nl
De aftrap vond om 14.00 uur plaats op “Sportpark Lindenholt”. Vitesse’08 is in de eerste minuten gevaarlijk met een kopbal, deze is door Nicky Sander van de doellijn gehaald. In de 9e minuut schiet Angelo Kilkens een pegel op doel van Vitesse’08 maar de keeper redt. In de 16e minuut scoort S.C.E de 1-0 door een doelpunt van Mike Roos, na een voorzet van Robbin van Zantvliet. In de 27e minuut mag Vitesse’08 een vrije trap nemen, deze gaat maar rakelings naast. Een goed half uur onderweg , de stand nog steeds 1-0 in het voordeel van S.C.E. Knapte redding van Job ten Barge van S.C.E na goed schot op doel van Vitesse’08. Het is rust op “Sportpark Lindenholt”. De bal rolt weer voor de 2e helft, eens kijken of we deze wedstrjd wel over de streep kunnen trekken. Alweer 15 minuten onderweg, niets noemenswaardig gebeurt. Vitesse’08 voert de druk nu op, Angelo Kilkens staat in de weg voor een hard schot en voorkomt op deze manier de gelijkmaker van Vitesse’08. In de 65e minuut komt Vitesse’08 op gelijke hoogte met S.C.E nadat ze 2 wissels hebben doorgevoerd. S.C.E ontsnapt aan een 1-2 achterstand door goed ingrijpen van Job ten Barge, na verkeerde terug speelbal. Gele kaart speler S.C.E (Marc Gunterman). In de 79e minuut schiet Nicky Sander S.C.E op een verdiende voorsprong 2-1 door middel van een penalty. De wedstrijd word onvriendelijker, een Vitesse’08 speler mag vertrekken met een rode kaart. S.C.E krijgt een vrije trap en nogmaals Nicky Sander schiet raak 3-1. Wissel aan de kant van S.C.E Kaj Dreis komt in het veld. Scheidsrechter fluit af in de 92e minuut. S.C.E wint met 3-1 op naar het carnaval.
Tekst S.C.E via Twitterverslag

19-02-17  S.C.E  – Vitesse’08
Bron: website Vitesse’08
Vitesse liep in de uitwedstrijd tegen S.C.E in Nijmegen een onverwachte 3-1 nederlaag op. De Gennepenaren waren wel het meeste in balbezit, maar de gastheren speelden feller en slimmer dan de Gennepenaren. Bovendien vielen de meeste beslissingen van de scheidsrechte in Nijmeegs voordeel uit. In de beginfase was Vitesse enkele keren dicht bij een doelpunt. Zo ging een schot van Bjorn Hendriks in de 8e minuut rakelings over het doel. S.C.E sloeg in de eerste de beste tegenaanval genadeloos toe. Uit een snelle uitval over rechts werd de bal voorgezet en Mike Roos kon scoren: 1-0. Vitesse probeerde de schade snel te repareren, maar de defensie van S.C.E stond goed gegroepeerd en gaf geen kansen weg. Vitesse oogde ook niet altijd even sterk. In de tweede helft gooide Vitesse alles op de aanval. Achterin werd vanaf nu een op een gespeeld. S.C.E werd nog verder in de verdediging gedrongen en in de 65e minuut scoorde Coen Wijnen uit een corner de verdiende gelijkmaker. Drie minuten later had Thymo Zeelen de 1-2 op de schoen, maar in plaats van de doelman omspelen schoot hij op doel. Dat schot werd een gemakkelijke prooi voor keeper Job ten Barge van de gastheren. Vitesse bleef drukken en S.C.E loerde op de counter. In de 78e minuut werd een Nijmeegse counter Vitesse fataal.  De scheidsrechter zag in een normale schouderduw van Niek Hendriks een overtreding en legde de bal op de stip. Omdat Niek nogal fel protesteerde tegen de in zijn ogen foutieve beslissing, werd hij door de scheidsrechter uit het veld gestuurd. De strafschop werd vervolgens door Nicky Sander benut. Verontwaardigd over zoveel onrecht toog Vitesse massaal ten aanval, maar het kon geen vuist maken. In de 83e minuut zag de scheidsrechter een Gennepse overtreding op de rand van het strafschopgebied. Uit de toegekende vrije trap schoot Nikky Sander de 3-1 binnen.  De wedstrijd was gelopen en Vitesse stond met lege handen.  Toch moeten de Gennepenaren ook de hand in eigen boezem steken. Kansen waren er voldoende, maar daar werd niet al te sterk mee omgesprongen. Bovendien was S.C.E de gehele wedstrijd feller en knokte massaal voor een goed resultaat. Vitesse krijgt tot 5 maart de tijd om na te denken hoe het beter moet. Dan treden de Gennepenaren in Nijmegen aan tegen Trekvogels.

19-02-17  S.C.E – Vitesse’08
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft zondag weer wat lucht gekregen in de derde klasse D. De ploeg van interim-trainer Cor Perlee won van nummer drie Vitesse’08 3-1. De van SCH overgekomen Mike Roos bewees direct zijn waarde; hij zette S.C.E op 1-0. Na de 1-1 van Coen Wijnen eiste Nicky Sander een hoofdrol op. Eerst benutte hij een strafschop. Kort daarvoor kreeg Niek Hendriks van Vitesse zijn tweede gele kaart. Later schoot Sander een vrije trap raak, 3-1. S.C.E staat negende met veertien punten.

19-02-17  S.C.E – Vitesse’08
Bron: De Gelderlander (editie Maasland)
Vitesse’08 domineerde zondagmiddag tegen S.C.E. Toch trok de Gennepse derdeklasser aan het kortste eind op sportpark Lindenholt 3-1. De slechte afwerking kwam de Limburgers duur te staan in Nijmegen. Coen Wijnen trok de stand nog wel gelijk na de openingstreffer van Mike Roos, maar in de tweede helft miste Thymo Zeelen de kans op de 1-2. S.C.E’er Nicky Sander zette zijn ploeg even later wel op voorsprong. Hij benutte een strafschop na een lichte overtreding van Niek Hendriks. Die voetballer van Vitesse’08 was toen al van het veld, want voor zijn duw kreeg hij zijn tweede gele kaart. Sander zorgde daarna ook nog voor de 3-1 eindstand.

05-02-17  S.C.E – SML
Bron: Facebook SML
Vandaag was de wedstrijd van SML uit tegen S.C.E Nijmegen. Als bestuurder was ik getuige van deze wedstrijd en ik heb een bijzondere en mooie wedstrijd beleefd. Ik heb een team (plus begeleiding) gezien dat betrokkenheid en eenheid toont in moeilijke tijden. De wedstrijd van vandaag werd getekend door het overlijden afgelopen week van de vader van Keanu Menijn. Een tijdje geleden speelde het overlijden van de zus van Wesley Martens. Bij beide wedstrijden was de onderlinge solidariteit en de wil om voor elkaar te voetballen en vechten duidelijk zichtbaar. De uitwedstrijd van SML tegen S.C.E Nijmegen begon met een minuut stilte in het kader van het overlijden van de vader van Keanu. Daarbij was de eenheid en vriendschap binnen het team van SML al duidelijk. Tijdens de minuut stilte stonden ze als een team samen met de armen over de schouders van elkaar om dit moment met elkaar te delen (zoals zij dit ook hadden gedaan bij het overlijden van de zus van Wesley).  Een dergelijke lading op een wedstrijd als vandaag zou vele teams verzwakken maar het tegendeel voor SML 1 was waar. Na de minuut begon SML sterk aan de wedstrijd met Keanu als onderdeel van het team. SML was sterker en technisch veel beter dan S.C.E. In de 41ste minuut maakte Keanu een mooie actie aan de rechterkant van het veld en sneed naar binnen voor een fantastisch schot van buiten het strafschopgebied. De bal knalde tegen het net buiten bereik van de doelman van S.C.E. Daarna was de ontlading groot. Keanu ging met in zijn kielzog het hele team naar de zijkant van het veld naast de dug-out om daar zijn doelpunt met vrienden en bekenden te vieren. Uiteindelijk werd het nog 0-2 door Boris de Kok. Niet de overwinning was vandaag belangrijk maar met name de manier waarop dit team de tegenslagen binnen het team heeft opgepakt en met elkaar heeft verwerkt. Een team gesmeed door vriendschap en een goede begeleiding dat tot twee keer toe veerkracht heeft getoond. Als een van de bestuurders van deze mooie club een moment om trots op te zijn!

05-02-17  S.C.E – SML
Bron: De Gelderlander (editie Arnhem)
SML boekte zondagmiddag een zwaarbevochten zege bij S.C.E in Nijmegen 0-2. Het was een lastige wedstrijd, maar de overwinning was verdiend, zei Roberto Straal, trainer van SML. Uitgerekend Keanu Menijn opende voor de Arnhemmers de score in Nijmegen. Ondanks tragische familie omstandigheden wilde hij vandaag gewoon voetballen, zei Straal. ,,Ik heb er diep respect voor”, sprak Straal. We hebben de afgelopen winterstop te maken gehad met drie sterfgevallen. Desondanks willen de jongens gewoon voetballen, en steunen zij elkaar in deze moeilijke tijd. Na rust liep SML uit naar 0-2 door Boris de Kok, waardoor SML nu weer koploper is in de derde klasse D is met 34 punten uit 13 wedstrijden. Union uit Nijmegen volgt met 32 punten.

05-02-17 S.C.E – SML
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft zondag in de derde klasse D verloren van SML 0-2. De Nijmegenaren konden de individuele kwaliteiten van de Arnhemse koploper niet tegenhouden. Na een felle start van SML nam S.C.E de controle in de eerste helft over. Nicky Sander en Hamza Khamal misten grote kansen uit counters. Aan de andere kant schoot Keanu Merijn van afstand wel raak 0-1. Na rust besliste Boris de Kok het duel met een fraaie vrije trap, die via de lat in het doel van keeper Job ten Barge belandde.

02-01-17  Perlee interim bij S.C.E, Breems zijn opvolger
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Cor Perlee is tot het einde van dit seizoen de trainer van S.C.E. De coach, die ook trainer is van de vrouwenploeg van Woezik, volgt Tom Meeuwissen op. Hij nam die de honneurs de voorbije weken waar na het vertrek van Frank Koch. Berry Breems (nu zaterdagteam SCH) is na dit seizoen de opvolger van Perlee. Perlee geeft aan dat topklasser Woezik op de eerste plek blijft staan en dat het combineren van beide functies goed mogelijk is. Hij verlengde niet voor niets recent zijn contract bij de vrouwen van Woezik tot de zomer van 2018. Woezik speelt op zaterdag en S.C.E op zondag. Er is wel wat overlap voor wat betreft de trainings dagen, maar bij Woezik trainen we een stuk vroeger. Het sportpark van S.C.E ligt op tien minuten rijden van mijn huis, dus dat maakt het behapbaar, zegt Perlee. De coach ziet het half jaar durende avontuur bij de Nijmeegse club ook als een afscheidstournee. Ik ga langs bij drie competitiegenoten waar ik zelf heb gewerkt: Vianen Vooruit, Milsbeek en Beuningse Boys. En ik mag bij S.C.E werken met mijn ‘voetbalvriend’ Roel van Wijk, die ik eerder bij Woezik trainde.

  
01-01-17 Berry Breems volgt Cor Perlee op als nieuwe hoofdtrainer S.C.E
Bron: HetGelderseVoetbal.nl
Nijmegenaar Berry Breems is aankomend seizoen 2017-2018 de nieuwe hoofdtrainer van S.C.E 1. Berry is momenteel trainer van SCH zaterdag 1. Als voetballer speelde hij jarenlang op niveau bij de amateurs van N.E.C. De technische commissie van S.C.E en aankomend trainer waren er snel uit, de ambities van beide partijen kwamen overeen. Cor Perlee zal het huidige voetbalseizoen als ad-interim trainer van S.C.E afmaken. Donderdag 5 januari 2017 zal Cor voor het eerst voor de groep staan. In het verleden was hij o.a. trainer van Milsbeek, Beuningse Boys en Woezik.

11-12-16  S.C.E – Blauw Wit
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Blauw Wit dankte de zege op S.C. E 1-3 aan aanvoerder Rik Bours. Hij nam de volledige productie voor zijn rekening. Als trainer is het fijn om zo’n speler te hebben, sprak trainer Erik-Jan Demming van Blauw Wit, dat als zesde de winterstop ingaat. Angelo Kilkens zorgde voor de 1-0 van S.C.E.

04-12-16  Union – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Union heeft gisteren de punten in eigen huis gehouden. Door de 2-1 zege op S.C.E blijft de ploeg in 2016 thuis ongeslagen. De laatste keer dat op eigen veld verloren werd, was in oktober 2015 tegen SCH (1-2). David Smit en Niels Voss scoorden voor de thuisploeg. Boubakar Bouchalga was voor S.C.E trefzeker. S.C.E kwam voor een punt, zei trainer Martijn Bartels van Union. We hadden er meer mogen maken.

27-11-16  S.C.E – vv Trekvogels
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
In een vermakelijk duel bleven S.C.E en Trekvogels steken op een 3-3 gelijkspel. De Trekvogels kwam twee keer op voorsprong, maar keken toch tegen een 2-2 ruststand aan. Hamza Khamal maakte beide keren de goals van Koen Lensen en Jesse Waatimury ongedaan. Na rust kwam de thuisploeg op voorsprong na een geweldige afstands knal van Anthony Jong. Niels van de Koppel zorgde uiteindelijk een kwartier voor tijd voor de 3-3 eindstand.

16-11-16   S.C.E op zoek naar nieuwe trainer
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E is in gesprek met enkele kandidaten voor de trainersvacature. Jos Joosten, voorzitter van de Nijmeegse voetbalclub, verwacht spoedig een oplossing voor de rest van het seizoen te hebben. Tom Meeuwissen, trainer van het tweede team, neemt voorlopig de honneurs waar. Meeuwissen stond zondag tegen Beuningse Boys (1-1) voor het eerst voor de groep bij de derdeklaser, na de breuk afgelopen week met trainer Frank Koch. S.C.E brak met Koch vanwege gezondheidsredenen. Wij hebben geen haast met het aanstellen van een nieuwe coach, zegt voorzitter Joosten. Wij willen zeker weten dat we de juiste persoon strikken. We zijn content met de huidige, tijdelijke oplossing met Tom. Veel trainers zitten aan een club vast. Hoe lang deze situatie nog duurt, ligt puur aan de onderhandelingen met de kandidaten. Meeuwissen beschikt niet over de juiste trainerspapieren om het seizoen af te maken. Bovendien heeft hij aangegeven het tweede elftal niet in de steek te willen laten. Zijn taken bij S.C.E 2 worden tijdelijk overgenomen door een speler uit het team. Volgens voorzitter Joosten heeft de Nijmeegse voetbalvereniging al wel nagedacht over een Plan B. Tom (Meeuwissen, RH) heeft het zondag prima gedaan. Wanneer we op korte termijn geen nieuwe trainer vinden, zullen wij bij voetbalbond KNVB dispensatie voor hem aanvragen.

13-11-16  Beuningse Boys – S.C.E
Bron: website Beuningse Boys
Op een nat sportpark De Ooigraaf stonden Beuningse Boys en S.C.E tegen over elkaar. Beide teams hebben de punten hard nodig om de onderste regionen te verlaten en aan te haken bij de middenmoot. Beuningse Boys begint goed aan de wedstrijd en de eerste beste aanval binnen de minuut levert ook een treffer op maar helaas wordt deze terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hierna krijgt Beuningen weer een goede kans maar een kopbal van Jeffrey Aalders is een prooi voor de keeper. Aan de andere kant is het bij het eerste beste schot ook raak en is het S.C.E dat door een afstandsschot van Anthony Jong op een 0-1 voorsprong komt. Na de rust is het Beuningen dat weer aanvallend begint en dit resulteert na 53 minuten in de terechte 1-1 als Bram Langedijk het eindstation is van een goedlopende aanval. Beuningse Boys lijkt door te drukken maar echt gevaarlijk worden ze niet. Ook wordt er nog een strafschop geclaimd wegens hands maar de scheidsrechter wijst dit resoluut af. Beide teams proberen nog te zoeken naar de overwinning maar gescoord wordt er niet en eindigt deze wedstrijd in 1-1. Een terechte uitslag.

13-11-16 Beuningse Boys – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E pakte onder interim- trainer Tom Meeuwissen een punt bij Beuningse Boys 1-1. De coach van het tweede elftal stond voor de groep, na het vertrek afgelopen week van Frank Koch. We hebben twee punten laten liggen, vond trainer Wim Wouterse. We stonden de hele wedstrijd op hun helft.  Anthony de Jong zette S.C.E in de eerste helft met een fraai afstandsschot op voorsprong. Bram Langedijk maakte gelijk.

11-11-16  S.C.E  en  Frank Koch uit elkaar
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Frank Koch is geen trainer meer van S.C.E. De 47-jarige coach en het bestuur van de Nijmeegse voetbalclub besloten deze week per direct te breken. Het is nog niet duidelijk wie er zondag bij de derdeklasser voor de groep staat voor het duel bij Beuningse Boys. Het circus begint nu pas te draaien, zei voorzitter Jos Joosten vrijdagavond over de zoektocht naar een opvolger. „We zijn druk bezig een oplossing te zoeken.
Gezondheidsklachten
Koch kampt met gezondheidsklachten vanwege jicht en kan daardoor zijn werk als trainer niet langer uitvoeren. De trainer zegt dat hij enkele weken geleden al bij het bestuur heeft aangekaart dat zijn situatie zorgelijk werd. Ik ga kapot van de pijn en moet het rustig aan doen. Heel vervelend, want ik heb de afgelopen jaren wel wat opgebouwd bij S.C.E.
Koch volgde in maart 2013 de ontslagen Dennis Kroes op. Onder zijn leiding promoveerde S.C.E in 2015 naar de derde klasse.
Politie
Geruchten dat hij vanwege privéproblemen aan de kant is geschoven door S.C.E, spreekt Koch tegen. Naar verluidt was er afgelopen week zelfs politie op het sportpark aanwezig vanwege de situatie rond de trainer. Koch weet daar niets van. Er gaan zoveel geruchten. Ik heb de verklaringen van het ziekenhuis en mijn dokter.

06-11-16 sv Milsbeek – S.C.E
Bron: website sv Milsbeek
In een met name de 2e helft zeer bedroevend slechte wedstrijd wist Ali Gencalioglu in de allerlaatste minuut de enige en winnende treffer te scoren. Milsbeek en tegenstander S.C.E uit Nijmegen waren beide niet in staat om acceptabel combinatie spel te laten zien. Ontelbare foute passes in een zeer rommelig duel en door de jonge scheidsrechter Schelsema uit Cuijk prima geleide wedstrijd waren het gevolg. Aanvallend konden zowel S.C.E als Milsbeek niet echt gevaarlijk worden. De eerste helft was het spel nog enigszins aanvaardbaar. In de 1e minuut kwam S.C.E spits net een teenlengte tekort om de bal na een vrije trap in te tikken en even later een vlammend schot dat via de lat over het doel heen ging van doelman Peters van Milsbeek. Daartegenover was Milsbeek alleen echt gevaarlijk bij corners waarbij een mooie kopbal van Niek Smulders door de doelman van S.C.E prima werd gestopt. Ook via de rechterkant was Milsbeek wel dreigend maar of de voorzet was niet goed of de spitsen maakte de verkeerde keuze. De eerste helft waren de kansen al schaars en dat werd in de 2e helft nog erger. Het spel werd al maar slechter en de wedstrijd was het aanzien niet waard. Milsbeek bleef wel hard werken tegen het technisch betere S.C.E. Het leek een bloedeloze en terechte 0-0 te worden maar Milsbeek scoorde dan toch in extremis de luid bejubelde treffer. Een overwinning die extra goed uitkwam na de oorwassing in de voorgaande wedstrijd tegen het Arnhemse SML. (8-1) Door deze niet meer verwachte 1-0 zege heeft de ploeg weer aansluiting met de grote middenmoot. Wanneer men met de overtuiging en dezelfde inzet als vandaag ook a.s. zondag in Nijmegen tegen BLauw Wit wordt gespeeld kan ook dan weer een overwinning worden behaald. KLIK HIER voor foto’s van Peter Gommans.

06-11-16 sv Milsbeek – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Maasland)
Milsbeek Ali Gençalioglu was gisteren de gevierde man bij Milsbeek. De Cuijkenaar bezorgde zijn ploeg in de 93ste minuut de overwinning op S.C.E 1-0. Daarmee revancheerde de Limburgse derdeklasser zich na de pijnlijke oorwassing tegen SML van vorige week (8-1). Ik was door het dolle heen na mijn goal, bekende Gençalioglu. Deze zege hadden we echt nodig. Niet alleen vanwege de dikke nederlaag van vorige week, maar ook omdat we daarvoor tweemaal gelijk hadden gespeeld, terwijl we beide keren konden winnen. Gençalioglu, oud-speler van JVC Cuijk en SC St. Hubert, vond dat Milsbeek te veel kreeg. Een gelijkspel was terecht geweest. Ik zat zelf eigenlijk niet goed in de wedstrijd, maar mijn derde competitiedoelpunt is daarmee des te mooier. Na een mooie actie van Acheraf Mabtoul kwam ik als sluipschutter tevoorschijn.

06-11-16 sv Milsbeek – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Ali Gencalioglu heeft Milsbeek zondagmiddag in de absolute slotfase tegen S.C.E een zege geschonken. De oud-spits van JVC Cuijk tekende in de 93ste minuut op aangeven van Acheraf Mabtoul voor de enige treffer van de wedstrijd. Milsbeek nam met die zege revanche op de 8-1 nederlaag van vorige week tegen SML. De Limburgers staan nu tiende in de derde klasse D (Oost), een plek die aan het einde van het seizoen rechtstreekse handhaving betekent.

06-11-16  sv Milsbeek – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Milsbeek had de blessuretijd nodig voor een overwinning op S.C.E 1-0. Daarmee nam de Limburgse derdeklasser revanche op zichzelf, na de oorwassing tegen SML van vorige week (8-1). Ali Gencalioglu zorgde in de 93e minuut voor de winnende treffer.

30-10-16 S.C.E – Groesbeekse Boys
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E won van Groesbeekse Boys (4-3) en klom door de derde winst op rij naar de middenmoot in de derde klasse D. Groesbeekse Boys kwam van een 3-1 achterstand tot 3-3, maar tien minuten voor het einde maakte Khalid Samaoui alsnog de winnende treffer voor de Nijmegenaren. De andere goals van S.C.E werden gemaakt door Roel van Wijk en Richard Schür (2x). Dankzij doelpunten van Dave Kleijnen (terug van een blessure), Sander Bisseling en Maarten van den Burg kwam ‘Boys’ terug. De Groesbeekse formatie, de eerste weken koploper, zakte af naar de vierde plaats.

30-10-16 S.C.E – Groesbeekse Boys
Bron: website Groesbeekse Boys.nl
Groesbeekse Boys, dat voorafgaand aan de wedstrijd op de derde plaats stond, heeft afgelopen zondag verloren van S.C.E dat in de onderste regionen terug te vinden was. Na een spectaculair scoreverloop kwam de 4-3 eindstand in het voordeel van de gastheren uit Nijmegen op het scorebord. Door deze eerste nederlaag van het seizoen zakt Groesbeekse Boys naar de vierde plaats. De geel-zwarte formatie uit Breedeweg begon zeer sterk. In de openingsminuut had het tot twee keer toe de score kunnen openen. Zowel Sil Eikholt als Dave Kleijnen strandden vrijstaand voor de Nijmeegse goalie. Enkele minuten later had Dave Kleijnen niet het geluk aan zijn kant. Hij zag zijn kopbal op de lat eindigen. Geleidelijk nam S.C.E meer het initiatief. Dit resulteerde in een grote kans maar nu stond Groesbeekse Boys doelman Jeffrey Hoogenbosch paraat. Uiteindelijk moest de Groesbeekse doelman op slag van rust toch capituleren op een afstandsschot van Roel van Wijk waardoor de gastheren met een 1-0 voorsprong de rust in gingen.  Groesbeekse  Boys kwam slap uit de kleedkamer en na enkele minuten keek het team van Camiel Jager tegen een 2-0 achterstand aan. Doelpuntmaker Richard Schür. Halverwege de tweede helft komt Groesbeekse Boys terug in de wedstrijd door een doelpunt van Dave Kleijnen. Vijf minuten later brengt opnieuw Richard Schür de marge op 2 doelpunten door voor S.C.E te scoren. Daarop gaat Groesbeekse Boys opportunistisch voetballen. Dit resulteerde in een doelpunten van Sander Bisseling. Vijf minuten voor het eindsignaal bracht Maarten v.d. Burg Groesbeekse Boys na een fraaie actie zelfs op gelijke hoogte. Uiteindelijk trok S.C.E toch aan het langste eind. Een afstandsschot van Khalid Samaoui bleek onhoudbaar voor doelman Jeffrey Hoogenbosch.

23-10-16  vv Alverna – S.C.E
Bron: WijchenNieuws.nl
Alverna is door naar de volgende bekerronde. Dit na een nipte 3-2 zege op S.C.E. Op het Bospad werd het voor Alverna een moeizame overwinning op SCE dat met een jong team, 2 B-jeugdspelers en een A-junior keeper, speelde. Het jeugdige S.C.E nam na 10 minuten brutaal de leiding via Richard Schür. Yannis Ngola maakte, op aangeven van de Japanner Furuyama, gelijk. Nog voor rust wist Alverna via Cas van der Wal op voorsprong te komen. B-junior Joey Geutjes maakte na rust gelijk. Takumi Furuyama wist na 70 minuten de winnende treffer te maken. S.C.E kreeg hierna nog wel een goede kans op een gelijkspel, maar wist deze niet te benutten. En dus is Alverna door naar de tweede knock-out ronde van de beker.

23-10-16  vv Alverna – S.C.E
Bron: website vv Alverna
Zusterverenigingen AWC en Woezik hadden midweeks al moeite met een 4e en 3e klasser maar dat gegeven leek aan Alverna niet besteed. Ook excuses voor een vijftal geblesseerden gelden niet voor een hoofdklasser. Onder mooie weersomstandigheden en redelijke publieke belangstelling nam S.C.E na 10 minuten de leiding via Richard Schür. Op aangeven van Takumi Furuyama maakte Yannis Ngola gelijk. Nog voor de rust bracht Cas van der Wal Alverna aan de leiding met een schitterend schot in de kruising. Na de pauze kwam S.C.E brutaal terug, Joey Geutjes maakte 2-2 voor de Nijmegenaren. Het was de man van de wedstrijd Furuyama die Alverna uiteindelijk de benauwde 3-2 overwinning bezorgde. Alverna zit woensdag 26 oktober als enige hoofdklasser uit de regio met nog 8 andere clubs in de loting voor de 2e knock-out ronde (19/20 nov.) van de bekercompetitie. Zondag gaat Alverna naar RKHVV, in de hoop dat deze overwinning het begin van een serie mag zijn.
PR vv Alverna Henny en Theo

23-10-16 Alverna – S.C.E  (Beker)
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
De Nijmeegse derdeklasser S.C.E hield gisteren lang stand in het bekerduel bij Alverna. De Wijchense hoofdklasser won nipt (3-2) en plaatste zich voor de tweede knock-outronde. Japanner Takumi Furuyama scoorde twintig minuten voor het einde de winnende treffer voor Alverna. De aanvallende middenvelder, onlangs aangesloten bij de club, debuteerde vorige week in de hoofdklasse tegen MSC (2-2). We hebben goed partij geboden, sprak trainer Frank Koch van S.C.E. We hebben ons hersteld van de wanprestatie van vorige week (3-0 nederlaag bij DIO’30, red.). Door blessures misten we enkele basisspelers en speelden we met twee B-jeugdspelers en de keeper van de A1. Ze hebben het goed gedaan. Deze lijn moeten we doortrekken in de competitie. S.C.E nam na tien minuten de leiding via Richard Schür. Op aangeven van Furuyama maakte Yannis Ngola gelijk. Tien minuten voor de rust bracht Cas van der Wal de thuisclub aan de leiding met een schitterend schot in de kruising. Joey Geutjes, één van de junioren bij de Nijmegenaren, maakte na de pauze 2-2. In de slotfase, bij 3-2, miste Saïd Hamidi voor S.C.E nog een goede kans op de gelijkmaker.

16-10-16 DIO’30 – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
DIO’30 won simpel van S.C.E 3-0. Bij de Drutense ploeg zorgden Niek Vriesema en Arthur van den Eeckhout (2x) voor de doelpunten. Frank Koch, trainer van S.C.E, was ontevreden over het spel van zijn ploeg. Een wanvertoning. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Ik was blij toen de wedstrijd afgelopen was.

16-10-16 DIO’30 – S.C.E
Bron: website DIO’30
DIO’30 had weinig problemen met S.C.E en won dan ook eenvoudig met 3-0. In een wat gewijzigde samenstelling, er werd net als in de oefenwedstrijd tegen Victoria’25 4-4-2 gespeeld, werd er in deze wedstrijd net zoveel gescoord als in de voorgaande 6 wedstrijden bij elkaar. Beide ploegen begonnen met 6 behaalde punten aan de wedstrijd maar het niveauverschil was toch duidelijk zichtbaar in het voordeel van DIO’30. Glenn Dibbets is nog steeds niet beschikbaar en zijn plaats werd wederom ingenomen door Willem Vos. In het begin van de wedstrijd gebeurde er weinig. Er moest bij DIO’30 al snel gedwongen worden gewisseld want Franco Kleinschiphorst kon na een blessurebehandeling niet verder en werd na 10 minuten vervangen door Arthur van den Eeckhout. DIO’30 nam wel het initiatief maar het duurde nog tot halverwege de eerste helft voor er kansen kwamen. Het was toen wel meteen raak. Arthur van den Eeckhout was doelman Job ten Barge al gepasseerd maar zag zijn inzet in het lege doel nog net tot corner worden verwerkt door Roel van Wijk. Uit de corner die daar op volgde probeerden eerst Bas Bakker en Niek Vriesema het net te vinden maar de bal viel uiteindelijk voor de voeten van Arthur van den Eeckhout die vervolgens raak schoot. Veel kansen kwamen er niet. Na een half uur schoot Michel Falize naast maar iets later was het wel raak. Een schot van Bas Bakker werd nog gekeerd maar een omhaal van Niek Vriesema ging over Job ten Barge in het doel, 2-0. De spelers van S.C.E uitte constant hun ongenoegen tegen de goed leidende scheidsrechter en dat leverde een aantal gele kaarten op. Hiermee haalde de bezoekers zichzelf ook uit de wedstrijd. DIO’30 daarentegen speelde gretig maar dit leverde in de eerste helft geen doelpunten meer op. Wel wist Arthur van den Eeckhout de bal nog in het doel te schieten maar toen was er al gefloten. In de slotfase van de eerste helft was er nog een kans voor Niek Vriesema maar de ruststand was 2-0. na rust was er weer een snelle wissel bij DIO’30. Davy van Verseveld moest het veld verlaten en hij werd vervangen door Dani Bloemberg. Meteen daarna kwam DIO’30 op 3-0. Weer was het een rebound want nadat een schot van Niek Vriesema nog werd gekeerd schoot Arthur van den Eeckhout de bal via de onderkant van de lat hard binnen. De wedstrijd leek nu wel gespeeld maar er kwamen nog wel kansen voor DIO’30 om vaker te scoren. Een schot van Michel Falize ging net over en Dani Bloemberg schoot de bal eveneens over het doel. Aan de andere kant ging een vrije trap van Nicky Sander over doel. DIO’30 bleef gevaarlijk maar ging wat slordig met de kansen om. Ook waren de passes te hard waardoor het gevaar wel minder werd. In de slotfase liet DIO’30 de tegenstander meer komen. Dit resulteerde na 70 minuten zowaar in een kans voor S.C.E. Khalid Samaoui schoot hoog over waardoor Nick Degen nog steeds geen redding heeft hoeven te verrichten. Sam Jacobs kwam bij DIO’30 nog in het veld voor Michel Falize. Een kwartier voor tijd waren er weer kansen voor S.C.E. Een schot van Saïd Hamidi werd nog geblokt waarna Nick Degen in actie moest komen om een schot van Angelo Kilkens te pakken. DIO’30 probeerde nog wel aan te vallen maar de scherpte was weg. Een schot van Arthur van den Eeckhout werd geblokt, een schot van Sam Jacobs werd gepakt door doelman Job ten Barge en een inzet van Dani Bloemberg ging net over het doel. Het bleef bij 3-0 en zo boekte DIO’30 een verdiende zege die het hard nodig had. Er is wat meer afstand genomen van de onderste plaatsen en de aansluiting met de ruime middenmoot is behouden. Het gat met koplopers Union en SML is echter 9 punten. Komende week staat er voor DIO’30 een bekerwedstrijd op het programma tegen Arnhemse Boys en daarna wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij de nummer laatst, SC Millingen.

09-10-16 S.C.E – sc Millingen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E is van de laatste plek af in de derde klasse D, na de winst gisteren op Millingen 3-1. Bij de Nijmeegse thuisploeg kreeg Angelo Kilkens twee keer geel. Kilkens had S.C.E voor de rust op voorsprong gezet. Zakaria Kerkri maakte 2-0. Twan Arts scoorde uit een penalty tegen, maar S.C.E liep met tien man toch nog uit naar 3-1, via Khalid Samaoui. De jongens werken hard en hebben veel voor elkaar over. Dit was een geweldige teamprestatie, zei S.C.E-trainer Frank Koch.

09-10-16  S.C.E – sc Millingen
Bron: HetGelderseVoetbal.nl
Sportclub Excelsior uit Lindenholt versloeg thuis op zonnige sportpark sc Millingen.  Millingen miste te veel kansen en er werden twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. De eindstand werd in de blessuretijd bepaalt op 3-1. Doordat Daan Arnts ontbrak moest er wat geschoven worden met de opstelling bij Millingen. Eerst melde S.C.E zich na slecht verdedigen maar daarna kreeg Millingen de kansen aan elkaar tot S.C.E toesloeg.  Na balverlies scoorde Angelo Kilkens de 1-0  net voor de rust scoorde tegen de verhouding in. Na de rust werd het ook wat levendiger, eerst een afgekeurde goal van Dirk, daarna weer enkele kansen en toen een S.C.E speler rood kreeg van de uitstekende scheidsrechter Van Ewijk, rook sc Millingen naar meer kansen. Maar niets was minder waar S.C.E scoorde uit een counter scoorde Zakaria Kerkide 2-0 en in de 83e minuut kreeg sc Millingen een penalty wegens hands en Twan Arnts verzilverde de strafschop 3-1. In de hoogste versnelling ging sc Millingen verder en moest achterin alle zeilen bijzetten bij de counters. En in de blessuretijd scoorde S.C.E dan ook nog via Khalid Samaoui de 3-1.

09-10-16  S.C.E 1 – sc Millingen 
Bron: website sc Millingen
We zijn weer thuis, en eigenlijk kan alles verteld worden met een verhaal uit de notendop. sc Millingen heeft vele kansen gemist en er werden twee doelpunten afgekeurd, terecht of onterecht we zullen het nooit weten. Doordat Daan Arnts ontbrak moest er wat geschoven worden met de opstelling. Eerst melde S.C.E zich na slecht verdedigen maar daarna reeg sc Millingen de kansen aan elkaar tot S.C.E toesloeg na balverlies en de 1-0 net voor de rust scoorde. Na de rust werd het ook wat levendiger, eerst een afgekeurde goal van Dirk, daarna weer enkele kansen en toen een S.C.E speler rood kreeg van de uitstekende scheidsrechter van Ewijk rook sc Millingen naar meer kansen. Maar niets was minder waar S.C.E scoorde uit een counter de 2-0 en in de 83e minuut kreeg sc Millingen een penalty wegens hands en Twan Arnts verzilverde die. In de hoogste versnelling ging sc Millingen verder en moest achterin alle zeilen bijzetten bij de counters. En in de blessuretijd scoorde S.C.E dan ook nog de 3-1. Daarmee is het verhaal verteld, kansen te over maar geen goals.

06-10-16 S.C.E 1 – sc Millingen 
Bron: website sc Millingen
Aanstaande zondag speelt sc Millingen 1 in Nijmegen tegen S.C.E 1. De aanvang is om 14.00 uur en de bus vertrekt vanaf het sportpark om 12.30 uurS.C.E heeft via de nacompetitie van afgelopen seizoen zich kunnen handhaven in de derde klasse en na een moeizaam begin werd afgelopen zondag Hatert uit verslagen met 3-1. sc Millingen speelde verdiend gelijk tegen Milsbeek en staat nu net boven S.C.E. De oefenmeester van S.C.E (Frank Koch) kent sc Millingen uit zijn broekzak en zal ook zijn plan klaar hebben. Paul van Cleef doet daar de technische zaken. S.C.E heeft met Roel van Wijk de meest ervaren speler op het veld staan. Beide teams kennen elkaar en het kan een leuke wedstrijd worden. We wensen onze jongens veel succes.

02-10-16  sv Hatert – S.C.E
Bron: website sv Hatert
Dat is een van de eerste vereisten. Aan deze vereiste voldeed Hatert voor de volle honderd procent in de thuiswedstrijd tegen S.C.E. Maar het vervolg, het benutten van deze kansen, daar schortte het nogal eens aan. Langs de kant ziet het er dan ook vrij amateuristisch uit. “Schieten, speel die bal, linkerhoek is vrij, ziet ie dat niet, neem nou gewoon op de wreef, schiet dan harder, rustig aannemen, je hebt alle tijd, kop dan, niet te mooi, gewoon uithalen…”. Maar dat is langs de kant. Dan is het allemaal zo makkelijk. Er zal niet één speler zijn die bewust een kans verprutst. Dat is een ding wat zeker is. Maar het zou wel fijn zijn als er eens een bal in het doel gaat.  Het is het oude verhaaltje. Dat maakt voetballen ook zo mooi. Tenminste als jij diegene bent die scoort, anders wordt het één grote frustratie. Zoals afgelopen zondag in de wedstrijd tegen S.C.E. Na een aftastend begin nam Hatert het initiatief. Met de teruggekeerde Marc de Winter in de basis creëerde het team verscheidene kansen. Maar zoals hierboven vermeld, werden die niet benut. Schoten gingen naast, over of werden geblokt. Of werden deskundig gestopt door de 16-jarige (!) Diego Tang (S.C.E) die noodgedwongen in het doel moest staan vanwege blessures van de andere S.C.E-keepers. Het lukte Hatert niet om de score te openen. En zoals een van de bekendste voetbalwetten luidt : ‘als jezelf niet scoort, scoort de tegenstander’. Ook nu weer. In de achtentwintigste minuut werd een voorzet van links van Anthony de Jong door Hatert-verdediger Kyle Honigh ongelukkig langs zijn eigen doelman, Eef Booltink, gewerkt (0-1). Niet verdiend, wel de realiteit. Dan moest het maar in de tweede helft gaan gebeuren. En zo waar, het lukte. Vijf minuten na het begin van de tweede helft profiteerde de ingevallen Roel van Hassel van een fout van een S.C.E-verdediger en scoorde koelbloedig de verdiende gelijkmaker (1-1). Een prima begin van de tweede helft. Alle kans om de gemiste kansen van de eerste helft recht te zetten. In de zesenvijftigste minuut moest keeper Eef Booltink nog redding brengen na een venijnig schot van S.C.E-aanvaller Angelo Kilkens. Gestrekt pakte de Hatert-doelman de bal, die met ‘een vervelende stuit’ richting rechterbenedenhoek ging, klemvast. Na deze waarschuwing pakte Hatert snel de draad weer op. Wederom waren enkele kansen niet besteed aan de rood-blauwen. In de eenentachtigste minuut ging het weer fout voor Hatert. Een overtreding binnen het zestienmetergebied werd door scheidsrechter Buurman uit Beneden-Leeuwen bestraft met een penalty voor S.C.E. Roel van Wijk schoot de strafschop foutloos binnen (1-2). En zes minuten later maakte Nicky Sander (S.C.E), wederom uit een penalty, een einde aan alle illusies door de 1-3 binnen te schieten. Hatert verloor van S.C.E en van zichzelf. De derde helft werd in ieder geval gewonnen. Dat geeft de burger moed.

02-10-16  sv Hatert – S.C.E
Bron: De Gelderlander
Door:  Walter Nieuwkamp
Voor het eerst in bijna dertig jaar speelden Hatert en S.C.E weer de ‘verdwenen’ derby. De verhalen over het verleden vooraf waren spraakmakender dan wat er gistermiddag op het veld gebeurde in Nijmegen. Bij de bezoekers haalden ze de schouders erover op: dankzij twee strafschoppen won S.C.E (1-3), goed voor de eerste punten van dit seizoen in de derde klasse D. “Dit hadden we hard nodig”, zei aanvoerder Roel van Wijk van S.C.E. “Vier duels, nul punten. Ik voetbal al twintig jaar in een eerste elftal, het is lang geleden dat ik zo’n slechte start had.” Aan de teamgeest bij de ploeg van Lindenholt lag het niet, vond Van Wijk. “Het voetbal is niet goed, maar dat is in deze fase begrijpelijk. De werklust is er wel. Ik had van de week op de trainingen al een goed gevoel, maar dan moet het in de wedstrijd nog gebeuren. Na onze start merkte je toch dat de sfeer in de kleedkamer en de kantine wat anders was. Vier nederlagen, dan gaat het daar over.” Dat S.C.E de eerste winst juist bij Hatert pakte, zorgde niet voor bijzonder sentiment. Beide voetbalclubs waren ooit buren in de Nijmeegse wijk Grootstal, maar zijn in de jaren ’90 naar nieuwe sportparken elders in de stad verhuisd. In het seizoen 1987/1988 (!) zaten ze voor het laatst bij elkaar in de competitie voor de ‘Grootstalderby’. “De meeste jongens op het veld waren toen nog niet geboren. Ik kwam zelf in de D-tjes bij S.C.E, toen de club net in Lindenholt zat. Ik denk dat ik een van de weinige spelers ben die wist dat de clubs ooit in dezelfde wijk zaten.” Hatert was vooraf licht favoriet en begon ook uitstekend aan de hernieuwde Grootstalderby. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, waarbij de pas 16-jarige S.C.E-doelman Diego Tang zich onderscheidde. De jeugdspeler werd ’s ochtends opgeroepen. Eerste keus Job ten Barge ligt er door een jukbeenbreuk uit en reservedoelman Gino Teunissen meldde zich gisterochtend ziek. “We hadden een paar hachelijke momenten. Diego deed het goed en het geluk was een keer aan onze zijde”, zei Van Wijk. S.C.E had ook een mazzeltje bij de openingstreffer. Kyle Honigh van Hatert werkte na 27 minuten een voorzet van Anthony de Jong langs zijn eigen doelman: 0-1. Kort na de pauze kwam Hatert op 1-1. Invaller Roel van Hassel reageerde alert na een fout van Marc Gunterman en rondde koelbloedig af. Veel kansen waren er vervolgens niet en in de slotfase pakte S.C.E de winst. Van Wijk benutte na 81 minuten een penalty (1-2), nadat Nicky Sander onderuit was gehaald. Vijf minuten voor tijd maakte Sander uit de tweede strafschop 1-3, na een overtreding op Zakaria Kerkri. “De opdracht voor ons dit seizoen is duidelijk”, zei S.C.E-aanvoerder Van Wijk. “We moeten minstens twee ploegen onder ons houden en zo rechtstreekse degradatie ontlopen. Vorig seizoen zijn we er via de nacompetitie ingebleven. Dit is een leuke competitie. Ons manco is alleen dat we een killer missen, maar op werklust komen we ver.”
Hatert: Booltink, Uijen, Rijcken, Hendriks, Honigh, Fleuren, De Winter (74. Schmidt), Poelen, Smits (46. van Hassel), Smeekens, van Hest.
S.C.E: Tang, Van Zantvliet, Van Wijk, Gunterman, De Jong, van Lent (60. Kerkri), Schür, Hamidi, Samaoui, Kilkens (86. Geutjes), Sander.

02-10-16  sv Hatert – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E blijft hekkensluiter in de derde klasse D, maar de ploeg heeft wel de eerste punten van het seizoen binnen. De Nijmegenaren wonnen zondag het uitduel bij plaatsgenoot Hatert 1-3. Twee strafschoppen in de laatste tien minuten zorgden voor de beslissing. Hatert en S.C.E. speelden voor het eerst in bijna dertig jaar weer de ‘verdwenen derby’. Beide voetbalclubs waren ooit buren van elkaar in de wijk grootstal, maar zijn in de jaren negentig naar nieuwe sportparken elders in de stad verhuisd. In het seizoen 1987/1988 zaten ze voor het laatst bij elkaar in de competitie. Hatert was vooraf licht favoriet en begon ook uitstekend aan de ‘Grootstalderby’. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen, waarbij de pas 16-jarige S.C.E.-doelman Diego Tang zich onderscheidde. Na 27 minuten kwam S.C.E. tegen de verhouding in op voorsprong. Hatert-speler Kyle Honigh werkte een voorzet voorbij zijn eigen doelman 0-1. Kort na de pauze kwam Hatert op 1-1. Invaller Roel van Hassel was alert na een fout van Marc Gunterman. Van Hassel rondde koelbloedig af. Veel kansen waren er vervolgens niet en in de slotfase pakte S.C.E verrassend de winst. Roel van Wijk benutte na 81 minuten een penalty (1-2), nadat Nicky Sander was gehaakt. En vijf minuten voor tijd maakte Sander uit een strafschop de 1-3, na een overtreding op Zakaria Kerkri.

25-09-16  Vitesse’08 – S.C.E  
Bron: Kliknieuws.nl
Vitesse’08 tankte vorige week vertrouwen door met 4-1 te winnen in Millingen en dezelfde uitslag stond dit keer opnieuw op het scorebord tegen S.C.E. Bjorn Hendriks (tweemaal), Niek Hendriks en Tom Verbeek waren trefzeker voor de Gennepenaren, die zich melden in de subtop van klasse 3D.

25-09-16  Vitesse’08 – S.C.E 
Bron: website Vitesse’08
Vitesse won op de eigen Heijkuul met 4-1 van een sterk S.C.E. De Gennepenaren waren uiteindelijk effectiever in het benutten van de kansen. Vitesse werd in het eerste half uur door een sterk voetballend S.C.E teruggedrongen. Gelukkig voor de Gennepenaren wisten de gasten de paar kansen niet te benutten. Ook Vitesse wist nog geen munt te slaan uit de eerste kansen in deze wedstrijd. In de 37e minuut begon Bjorn Hendriks aan een solo aan de rechterkant. Terwijl iedereen rekende op een pass op een van de twee meegekomen teamgenoten ging de Gennepse speler alleen door en verraste doelman Gino Teunissen: 1-0. Dit doelpunt deed Vitesse goed. Het werd wat dominanter en in de 42e minuut verraste Tom Verbeek doelman Gino Teunissen met een schitterende vrije trap 2-0. Na rust zette S.C.E aan voor een nieuw offensief. Vitesse moest weer in de verdediging en in de 63e minuut werd Vitesse-doelman Gerwin Noij verrast door een afstandsschot van Roel van Wijk 2-1. Vitesse kwam steeds meer onder druk te staan, maar bleef overeind. In de 77e minuut kreeg Niek Hendriks de bal in de loop mee en tegen zijn schot van afstand was doelman Teunissen machteloos. Het slotakkoord was voor Bjorn Hendriks, die in de 4e minuut van de naspeel tijd met een afstandsschot voor de 4-1 eindstand zorgde. Dankzij deze overwinning is Vitesse opgeklommen naar de derde plaats. Aanstaande zondag gaat Vitesse op bezoek bij DIO’30 in Druten. Ook dit wordt weer een loodzware wedstrijd waarin de Gennepenaren opnieuw alles zullen moeten geven om de punten mee naar huis te kunnen nemen.

25-09-16  Vitesse’08 – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Maasland)
Vitesse staat op negen punten uit vier duels na de 4-1 overwinning op S.C.E. Bjorn Hendriks (2), broer Niek en Tom Verbeek scoorden voor de Gennepse thuisploeg. Roel van Wijk maakte de Nijmeegse goal.

25-09-16  Vitesse’08 – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E is de eenzame hekkensluiter met nog nul punten. Vitesse’08 was in Gennep te sterk: 4-1. Verdediger Roel van Wijk schoot na rust de aansluitingstreffer binnen 2-1. Daarna liep de thuisploeg uit door twee rake afstandsschoten.

18-09-16  S.C.E – SCH
Bron: website SCH
Na een afwachtend begin van beide ploegen zocht SCH als eerste de aanval en de S.C.E keeper bracht met de voet redding op een schot van Atilla Ercan. In de 15e minuut liep Idi Duraku zijn directe tegenstander eruit en zijn ziedend schot werd door de centrale verdediger van S.C.E met de hand tegengehouden. De scheidsrechter kon de gebeurtenis niet goed beoordelen, maar de bal bleef in het spel. De rebound was voor Mustafa Gungor en hij kon alleen op de keeper afgaan. De S.C.E keeper kwam snel uit zijn doel en haalde Mustafa G. met bal en al onderuit. Wederom besliste de scheidsrechter dat het geen penalty was en daar kwam S.C.E heel goed mee weg. In de 22e minuut liep een geweldig uitgespeelde aanval van SCH over rechts en de linksachter van S.C.E kon niets anders dan de bal wegtrappen. Hij raakte bij deze actie de bal volkomen verkeerd en de bal vloog hoog over zijn uitgelopen keeper heen. De mee opgerukte Atilla nam de bal uit de lucht aan en scoorde beheerst in het lege doel 0-1. SCH bleef de toon zetten in de resterende tijd voor de rust en zo had een puntertje van Atilla een beter lot verdiend dan een redding met de voet. Door de hoog terug opspringende bal kreeg Mustafa G. een geweldige kopkans, maar zijn inzet was te zacht om de S.C.E keeper te verontrusten. S.C.E wist daar niet zo heel veel tegenover te stellen en trachtte met veel inzet het spel naar zich toe te trekken. Maar de verdediging van SCH heerste soeverein en gaf geen enkele kans weg, Twee goede reddingen van invaller doelman van SCH, Jaap Ojik, zorgde voor heel veel vertrouwen. Na de rust trachtte S.C.E nog veel meer druk te zetten en SCH kreeg het af en toe wel wat moeilijker. S.C.E combineerde aardig tot aan het strafschopgebied, maar daarna was het uit met de pret. Vooralsnog kreeg S.C.E geen uitgespeelde kansen en mede door het sublieme keeperswerk van Jaap bleef de 0-1 staan. Langzaam ontworstelde SCH zich van de druk en er ontstond nogal wat ruimte voor SCH, mede door de aanvalsimpulsen van S.C.E. In de 55e minuut soleerde Idu langs 5 tegenstanders en verscheen hij alleen voor de doelman van S.C.E. In plaats van breed te leggen probeerde hij het alleen af te maken. Maar de doelman van S.C.E verdedigde met verve deze aanval en redde fraai. Even later brak Hakim el Hatri door en schoot hard voorlangs. S.C.E liet zich niet onbetuigd en trachtte met hoge ballen voor de pot tot succes te komen. Maar zoals gezegd, SCH gaf niets weg en het stond achterin als een huis. Twee fabuleuze reddingen van Jaap op knalharde inzetten, toonde alleen maar aan dat de verdediging goed stond. In de 70e minuut bereikte een afgemeten voorzet van Idu de aansluitende Atilla en zijn vrije kopkans ging over. Enkele minuten later kreeg Robbert van Seijen een dergelijk kopkans en in vrije positie kopte hij hoog over. Er was in de 83e minuut een discutabele beslissing van de scheidsrechter nodig voor de gelijkmaker. In een hectische situatie redde Jaap weer eens fraai en dook op de bal exact op de doellijn. Terwijl Jaap probeerde uit te trappen floot de scheidsrechter alsnog voor een doelpunt omdat de bal achter de lijn zou zijn gepakt. Maar SCH kwam deze tegenslag heel professioneel te boven door in de 86e minuut de 1-2 te scoren. Na een geweldige mooie actie stelde Sagall Hertog Hakim in staat om te scoren. Toch wist de keeper met de voet redding te brengen, maar de rebound was voor een attente Atilla die wederom beheerst scoorde. In de 90e minuut kreeg Robbert een dieptepass op maat en kon alleen op de keeper afgaan. Het was toen voor Robbert een koud kunstje om de 1-3 te maken. De allerlaatste kans was voor SCH toen Mark van den Boogaard met een kanonskogel de keeper van S.C.E trachtte te verschalken. Maar deze keeper verrichtte weer eens een geweldige redding, maar kon niet voorkomen dat de rebound voor Atilla was. In vrije positie kopte Atilla de bal over. Na deze actie floot de scheidsrechter direct voor het einde van een sportieve Nijmeegse derby. Na de geflatteerde nederlaag vorige week in Malden tegen Union, haalde SCH in deze wedstrijd het niveau van de eerste wedstrijd tegen Beuningen (1-0 overwinning) en groeit het zelfvertrouwen van een hardwerkende ploeg die vele kansen creëert en alleen nog scherper moet worden in de afrondingen.
WilO

18-09-16  S.C.E – SCH
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E blijft puntloos na het verlies tegen SCH: 1-3. Dit is me nog nooit overkomen als trainer, sprak coach Frank Koch over de belabberde start van de Nijmegenaren, waar Richard Schür de 1-1 maakte. Atilla Ercan zorgde voor twee treffers bij SCH. De 1-3 kwam van Robbert van Seijen.

11-09-16  SML – S.C.E
Bron: website SML
SML heeft zondag met 2-1 gewonnen van S.C.E uit Nijmegen. Na 15 minuten kwam SML op voorsprong door een knappe intikker bij de eerste paal door Robin van Ussen. Nog voor rust kwam SML op 2-0. S.C.E wist na rust nog een keer te scoren, maar de overwinning kwam niet in gevaar.

11-09-16  SML – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E bleef door de nederlaag tegen SML puntloos 2-1. Nicky Sander zorgde na rust nog voor de aansluitingstreffer. S.C.E’er Hamza Khamal kreeg in de slotfase direct rood.

11-09-16 SML – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Arnhem)
SML heeft zich in de 3e klasse D hersteld van de nederlaag van vorige week bij Groesbeekse Boys. De ploeg van trainer Roberto Straal hield tegen S.C.E de punten in eigen huis 2-1. SML nam al in de zesde minuut de leiding door Robin van Ussen. De spits tikte de bal na een lage voorzet bij de eerste paal binnen 1-0. Vlak voor rust verdubbelde Keanu Menijn de score 2-0. Na de pauze liet SML het initiatief aan de bezoekers die zich geen raad wisten met het vele balbezit. Na een rode kaart voor S.C.E-aanvaller Hamza Khamal wegens slaan, kwamen de gasten vlak voor tijd na geklungel in de Arnhemse defensie toch nog op 2-1. Verder liet SML het niet komen.

04-09-16  S.C.E – Vianen Vooruit
Bron: Kliknieuws.nl
Winst voor Vianen Vooruit. Bij S.C.E werd het 0-1. Ook daar bleek een eigen doelpunt beslissend. Robbin van Zantvliet passeerde zijn eigen goalie, waardoor Niels Voet kan terugzien op een geslaagd debuut als coach in de derde klasse. Vianen-speler Stijn Bardie kreeg rood.

04-09-16  S.C.E – Vianen Vooruit
Bron: De Gelderlander (editie Maasland)
Ook Vianen Vooruit werd geholpen door de tegenstander. De ploeg van trainer Niels Voet klopte S.C.E met 0-1 door een goal van S.C.E’er Robbin van Zantvliet. Vianen Vooruit (Stijn Bardie) en S.C.E (Zakaria Kerkri) eindigden allebei het duel met tien man.

04-09-16  S.C.E – Vianen Vooruit 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E had behoorlijk wat pech tegen Vianen Vooruit. De ploeg was op eigen veld heer en meester, maar verloor uiteindelijk door een eigen doelpunt: 0-1. Zuur, maar ik heb genoten van ons spel in de eerste helft, sprak trainer Frank Koch. Op deze manier komen we er wel. Verdediger Robbin van Zantvliet was de pechvogel. Hij werkte een voorzet van Stijn Bardie van Vianen Vooruit in zijn eigen doel. Zakaria Kerkri van S.C.E kreeg daarna twee keer geel en dus rood. Kort daarvoor kon Bardie al vertrekken met een directe rode kaart wegens een harde tackle.