21-4-18  S.C.E JO11-2 – Trekvogels JO11-2
(Bron: Facebook S.C.E JO11-2)
Matchday! Na het debacle tegen Brakkenstein vorige week, wilde het team zich vandaag oprichten en revancheren. Dat ons de ongeslagen koploper van de 2e klasse-08 wachtte deerde werkelijk niemand! Een voorbespreking was niet nodig, het mededelen van de opstelling was voldoende, dat zag je aan elke speler! Vandaag was Trekvogels 11-2 de tegenstander, let’s rock! Door afwezigheid van zowel Noël als Antonius door ziekte, versterkte Luan vandaag ons team, hij startte in de wissel. Nadat Chris het startsignaal had gegeven gaf onze JO11-2 vol gas en werden er over een weer wat plaagstootjes uitgedeeld. Hierbij werd meteen duidelijk dat onze keeper Rick vandaag heel scherp was! Na 12 minuten werd Nick vanuit het middenveld goed aangespeeld en kon hij, met een verdediger in z’n nek op de keeper af. Zonder aarzeling zette hij S.C.E JO11-2 op een meer dan verdiende voorsprong 1-0! Trekvogels was dit niet gewend en het gemopper op elkaar nam toe. Na wat schoten uit de tweede lijn, die Rick eruit haalde of naast keek, kwam Trekvogels uit zo’n losse flodder toch op 1-1. Doordat elke speler vandaag heel alert was en achterin niets meer werd weggegeven, gingen we met deze tussenstand rusten. Vlak na rust kwam Trekvogels uit de kluts op 1-2. Na 8 minuten in de tweede helft zette Jaden, met hulp van de keeper van Trekvogels ons op een verdiende 2-2! Nu doorgaan! Niet lang daarna kwam Trekvogels weer op voorsprong, en uit een schot van afstand werd ook de 2-4 aangetekend! Omdat S.C.E JO11-2 echt goed speelde, en Ide lat raakte, hing de aansluitingstreffer in de lucht. Helaas scoorde Trekvogels, wederom van afstand, toch de 2-5 aan. Dat Trekvogels in de laatste minuten nog tweemaal scoort en de geflatteerde eindstand van 2-7 op het bord zet is jammer voor ons, maar doet niets af aan de puike prestatie van het team als geheel vandaag! Door hard te werken en geconcentreerd te voetballen hebben we Trekvogels het grootste gedeelte van de wedstrijd in de broekzak gehad. Als deze werklust en beleving de volgende wedstrijden ook wordt opgebracht komen de punten echt wel! Goed gedaan allemaal! Volgende week zaterdag, 28-4-18 (8:30 uur) spelen we de inhaalwedstrijd tegen Juliana‘31 JO11-2 in Malden.

14-04-18  Brakkenstein JO11-1 – S.C.E JO11-2
(Bron: Facebook S.C.E JO11-2)

Vanochtend traden we in alle vroegte aan in en tegen Brakkenstein JO11-1. Na 2 scherpe trainingen deze week en het goede gevoel wat de spelers hadden meegenomen uit de oefenwedstrijd tegen VADS van afgelopen zondag (4-3 winst) gingen we met goede moed het veld in. Na 2 verliespartijtjes werd het weer eens tijd de punten in de tas mee naar Lindenholt te nemen. Na een korte voorbespreking en warming-up ging de wedstrijd van start. Binnen 2 minuten keken we tegen een 2-0 achterstand aan. Niks aan het handje…iedereen wakker nu, en op zoek naar de aansluitingstreffer. Na 8 minuutjes ballen stonden we op een 4-0 achterstand, waarna Nick de 1-4 aantekende. Vijf minuten later (17e minuut) stond Brakkenstein op een 7-1 voorsprong, waarbij hun nummer 10 de hoofdrol opeiste. Waar onze toppers altijd kunnen terugkomen van een achterstand, werd dit, met deze ruststand, wel een hele opgave. Als Brakkenstein JO11-1 in de eerste 3 minuten van de tweede helft dan simpel uitloopt naar 9-1 is de geest uit de fles. Meteen na de 9-1 wilde Antonius de bal voorzetten waarbij deze prachtig in het doel zeilde, 9-2. Vlak daarna kwam Brakkenstein in de dubbele cijfers. Tussendoor tekende Nick nog de 10-3 aan, en wist Jayden, die veel energie in zijn spel legde, na een mooie rush over links de 13-4 te maken. Eindstand 14-4. Leerzame ochtend voor onze kanjers maar ook voor de trainers. Deze week weer lekker trainen en de schouders rechten, volgende week zaterdag (21-4) verwachten we de Trekvogels JO11-2 op sportpark Lindenholt om 08:30 uur.

07-04-18 S.C.E JO11-2 – Oranje Blauw JO11-1
Bron: Facebook S.C.E JO11-2
Deze zaterdag mochten we om 8:30 uur aantreden tegen de JO11-1 van Oranje Blauw op ons eigen sportpark Lindenholt. Deze tegenstander degradeerde afgelopen seizoenshelft uit de eerste klasse, dus gingen we uit van heel wat tegenstand. De basis vandaag bestond uit: Rick (doel), met voor zich Isa en Joost, Noël en Jaden op het middenveld en voorin Dylano en Antonius. Nick en Jayden startten in de wissel. Nadat Chris de wedstrijd ‘aan’ had gefloten werd er door onze boys meteen druk gezet. De eerste minuten waren verzorgd, maar het was oppassen geblazen. Nadat Antonius een bal op zijn keel kreeg viel Nick in, wat voorin voor extra ‘agressie’ zorgde. Na een knappe voorzet van rechts kwamen Nick en Jaden samen voor de keeper waarbij ze elkaar wat gunde. Jaden tekende met een puntertje de 1-0 aan! In de fase daarna werd positioneel een verschil zichtbaar. Oranje Blauw combineerde makkelijk, hield goed positie en in korte tijd werd een 1-0 voorsprong door hen omgezet in een 1-3 achterstand. Beduusd konden we even rusten. Na 2 gemiste pogingen op het doel van de tegenstander scoorde Oranje Blauw JO11-1 6 minuten na rust de 1-4. In de fase daarna zag je ons team vechten en knokken, en haalde Joost en Isabella heel wat ballen ‘eruit’. Met een hard schot op doel van Nick liet de keeper de bal door de handen glippen: 2-4! Kort daarna stoomde Nick weer op over rechts en kon hij aanleggen voor de 3-4! In deze fase geloofde spelers en trainers dat het goed zou komen, maar helaas werd Oranje Blauw weer wakker, was bij de middenvelders en de verdediging door het vele loopwerk het beste eraf, en liep Oranje Blauw redelijk makkelijk uit naar 3-6. In de laatste minuten kregen we helaas de 7e ook nog om de oren, en stond die eindstand van 3-7 op het bord. Helaas waren we vandaag niet scherp genoeg, en ontbrak het hier en daar wat aan de echte drive om die bal te willen winnen. Dat maakt de 2e klasse zo leuk! Zoals in het verslag  van de eerste wedstrijd al aangegeven: tegenstand betekent uitdaging en die uitdaging aangaan betekent groei. Groeien doe je met vallen en opstaan. Opstaan kunnen we de volgende week zaterdag om 8:45 uur tegen Brakkenstein JO11-1 op het gelijknamige sportpark. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, game on!

24-03-18  SC Bemmel JO11-3 – S.C.E JO11-2
Bron: Facebook S.C.E JO11-2

Vanmorgen verzamelde de JO11-2 om 7:45 uur in Bemmel voor de wedstrijd tegen SC Bemmel JO11-3. Met één verloren en één gewonnen wedstrijd in de benen hebben we eigenlijk nog geen idee waar we precies staan met deze groep nu we op avontuur zijn in de 2e klasse. We scoren makkelijk maar krijgen er ook wat om onze oren… Vertrouwen op eigen kracht, daar gaat het om! De basisopstelling van vandaag: Rick (doel), Joost en Isa achterin met Noël vlak daarvoor, Jayden en Jaden op het middenveld  en Antonius als spits. Nick had last van z’n lies en begon daarom, met Dylano, in de wissel. Voordat iedereen de slaap echt uit de oogjes had, kregen we de openingstreffer van Bemmel om de oren; na een te korte terugspeelbal kon een speler van Bemmel simpel overnemen en scoren: 1-0. Het spel golfde daarna wat op een neer waarbij Bemmel wel een overwicht hield. Toch wist de inmiddels ingevallen Nick na 18 minuten de stand gelijk te trekken nadat hij zich mooi vrij wist te spelen. Met deze stand gingen we rusten. Vlak na rust ontvouwde zich een ‘stevige’ partij waarbij er veel gevraagd werd van de verdediging. Na een mooie actie wist Antonius ons toch op voorsprong te brengen 1-2! Helaas was de vreugde van korte duur en stond het binnen een minuut weer gelijk 2-2. Een paar minuten later kwam Noël, na een mooie pass van Jaden, alleen voor de keeper en faalde niet: 3-2! Ook deze voorsprong werd niet lang vastgehouden helaas… Bemmel kwam weer op 3-3 en 5 minuten voor het einde scoorde Bemmel op miraculeuze wijze de 4-3 waarbij veel spelers dachten dat hij zijnet niet goed vastzat, zo raar vloog die bal erin. Het net was in orde, en de bal lag achter de lijn, dus doelpunt… Door goed werk van Rick werd de 5-3 voorkomen, want in de laatste minuten hing die eerder in de lucht dan de 4-4. Jammer boys (en Isa)… we krijgen binnenkort nog een kans op revanche, want deze tegenstander treffen we ook in de kwartfinale van het bekertoernooi, waar we ook nog inzitten. Wanneer die wedstrijd wordt gespeeld is nog niet bekend. Volgend weekend spelen we vooralsnog niet. Volgende wedstrijd spelen we op zaterdag 7 april om 8:30 uur op sportpark Lindenholt tegen Oranje Blauw JO11-1. Komt dat zien!

10-03-18 S.C.E JO11-2 – HAVO JO11-1
(Bron: Facebook S.C.E JO11-2)
Na vorig weekend, waarin de wedstrijden waren afgelast konden we vandaag (dik 15 graden warmer dan vorig weekend en prima weer om te voetballen) weer aan de bak. Ditmaal namen we het op tegen HAVO JO11-1 uit Haalderen, die net als wij ook gepromoveerd waren van de derde naar de tweede klasse. Na twee scherpe trainingen deze week waarin iedereen echt goed zijn best had gedaan volstond vandaag een hele korte voorbespreking. Opstelling: Rick op doel, Joost en Isabella onze sterkhouders achterin, Jaden en Nick op het middenveld en de aanval bestond uit Dylano en Antonius. Jayden begon als wissel. Noël was helaas ziek vandaag. Onze scheids Chris floot de wedstrijd om 8.30 uur aan de gang en ons team zette meteen vol druk. Dat er bij HAVO alleen maar grotere jongens speelde, daar maalde niemand om. In de eerste minuten kwam de tegenstander niet in de buurt van onze keeper en na 4 minuten legde Dylano vanuit de corner de bal mooi op het hoofd van Jaden, die hard raak kopte: 1-0. Het spel golfde op en neer waarbij Joost en Isa achterin alles dicht hielden. Nadat Rick ook 2 keer moest redden, scoorde Nick de 2-0 na een goede assist van Antonius. Mooi om te zien dat iedereen elkaar de bal gunde! Met deze voorsprong gingen we rusten. Alle spelers straalde vertrouwen uit, dus op naar de volgende 25 minuten! Binnen een paar minuten tilde Antonius de score naar 3-0 (individuele actie) en 4-0 (assist Nick). Heerlijk ruime voorsprong, maar daardoor schoof iedereen teveel naar voren waardoor HAVO JO11-1 toch de 4-1 kon aantekenen. Kort daarna legde Jaden aan van afstand en scoorde mooi in de bovenhoek: 5-1. Nadat de tegenstander op 5-2 was gekomen pikte ook Dylano zijn goaltje mee (assist Jaden) 6-2! Met een mooi schot van afstand kreeg onze goed keepende Rick helaas toch nog een doelpuntje om de oren en was de eindstand 6-3. Leuk om te zien dat deze groep vandaag echt speelde met vertrouwen en lef en dat ze elkaar allemaal de bal gunde! Deze week weer lekker trainen en volgende week zaterdag zetten we de wekker weer vroeg: om 8.30 uur spelen we tegen Juliana‘31 JO11-2 in Malden. 

17-02-18  sc Millingen JO11-1 – S.C.E JO11-2
(Bron: Facebook S.C.E JO11-2)
Yes!! We zijn weer begonnen!! Na de vorige competitiehelft is onze JO11-2 gepromoveerd naar de 2e klasse! Dit betekent meer tegenstand, maar ook dat de spelers dus meer uitgedaagd worden. Deze uitdaging aangaan betekent groei, en dat is wat we willen. Na een winterstop met zaaltoernooien en twee oefenpartijtjes tegen tegenstanders uit de 2e klasse (2-5 verlies tegen Blauw Wit JO 11-2 en 1-5 winst tegen de Beuningse Boys) konden we vandaag weer aan de bak voor het ‘eggie’. Om half zeven ging de wekker want vandaag wachtte ons meteen de verste uitwedstrijd tegen sc Millingen JO11-1. Na een korte voorbespreking werd de volgende basisopstelling de wei in gestuurd: op goal natuurlijk Rick, achterin ons vertrouwde (en befaamde) ‘blok’: Joost, Isabella en Noël, op het middenveld Jaden en voorin Dylano en Nick. Jayden en Antonius startten in de wissel. In de beginfase was het even aftasten voor beide ploegen. Er werden wat plaagstootjes uitgedeeld, en beide teams tastten elkaars intentie af. Even onverwacht als terecht tekende Jaden in de 6e minuut de 0-1 aan! Mooi! Onze intenties waren duidelijk en deze voorsprong gaf wat rust in deze fase. sc Millingen moest nu wel komen en dat deden ze ook. In de 18e minuut kwam sc Millingen op 1-1 en vlak daarna kwamen ze, vanuit een hoekschop op 2-1. Met deze tussenstand gingen we rusten. Niks aan de hand, het spel was verzorgd, ‘vol d’r op knallen’ was het devies. Vlak na rust zette Jaden, na een mooie pass van Nick, voor op Dylano die de gelijkmaker aantekende: 2-2! In de minuten daarna nam sc Millingen brutaal een 4-2 voorsprong, waarna Nick het op zijn heupen kreeg en hoogstpersoonlijk ons team weer op gelijke hoogte bracht (4-4)! In de laatste 10 minuten liepen we helaas toch nog tegen twee tegentreffers aan en verliezen we de openingswedstrijd met 6-4, maar de werklust, inzet en beleving (!!) die de spelers hebben laten zien geeft vertrouwen! Goed gespeeld allemaal! Volgend weekend spelen we geen competitiewedstrijd. Op zaterdag 3 maart treden we om 8.30 uur aan tegen BVC’12 JO11-1 op sportpark Lindenholt. Game on ⚽⚽⚽!

16-12-17  S.C.E JO11-2 – Orion JO11-4
(Bron: Facebook S.C.E JO11-2)
Na een weekend waarin de winter zijn tanden liet zien, en de wedstrijden werden afgelast, kon de JO11-2 vandaag op een zonovergoten sportpark Lindenholt weer een lekker potje ballen. Ditmaal speelden we een bekerwedstrijd tegen Orion JO11-4. De boodschap was heel duidelijk: winnen is overwinteren in het bekertoernooi, verliezen is exit. Wegens ziekte was Isabella vandaag afwezig (beterschap!) en versterkte Joeri vandaag ons team. Opstelling: op doel natuurlijk Rick, achterin Joost en Noël met vlak daarvoor Jaden. Nick als aanvallende middenvelder en voorin Joeri en Dylano. Antonius begon vandaag als wissel.  Om 10:00 uur floot Chris de wedstrijd aan de gang en na wat mooie combinaties opende Joeri de score met een bekeken schot: 1-0! Doordat Orion niet echt voorkwam in het spel en ook geen vuist kon maken tegen prima spelend S.C.E hing een verdubbeling van deze score in de lucht. Na 14 minuten stond Dylano goed opgesteld voor het doel en scoorde hij de 2-0 met de achterkant van het lichaam, en zaten we op rozen.

Door een paar slordigheden achterin kwam Orion in de  19e minuut terug in de wedstrijd (1-2), en binnen 3 minuten scoorden ze uit een corner de gelijkmaker. Uit een corner van Dylano scoorde de inmiddels ingevallen Antonius even later de 3-2. Met een voorsprong de rust in, dachten we, maar net voor het rustsignaal tekende Orion toch weer de gelijkmaker aan, met een mooi doelpunt (3-3). In de rust zette Arjan de boel even op scherp, deze drie tegentreffers waren volledig onnodig. In de tweede helft bleek dit wel z’n uitwerking te hebben. Na 3 minuten vuurde Jaden hard op doel waarbij de keeper niet kon klemmen en Joeri, als een echte spits, klaarstond om de 4-3 op het bord te zetten. Alle linies voetbalden geconcentreerd en er werd niets meer weggegeven. Via Nick (2x) en Joeri (2x) werd de score opgevoerd naar 8-3 en bekeren we dus door na de winterstop! Goed gespeeld en hard gewerkt boys! Met een lekker gevoel de winterstop in! De afgelaste wedstrijd van vorige week wordt overigens niet ingehaald. S.C.E JO11-2 is keurig als 3e geëindigd in deze halve competitie. Doordat 2 teams zich terugtrokken uit de competitie was het er wel een met veel gaten in de planning. Op naar de voorjaarscompetitie, nieuwe ronde nieuwe kansen!  Op 27 december nemen we deel aan het traditionele zaalvoetbal-kersttoernooi in Wijchen. De nieuwe competitie start, afhankelijk van het weer ergens eind januari/ begin februari.

18-11-17  S.C.E JO11-2 – Victoria’25/SCD’33 JO11-1
Bron: Facebook S.C.E JO11-2
Behalve dat Sinterklaas vandaag aankwam (en onze spelers niet vergeten was), speelden we vandaag de kraker tegen Victoria’25/SCD’33 JO11-1. Een tegenstander die nog geen enkel puntverlies had geleden en makkelijk wist te scoren. Het was de koploper tegen de nr. 2. In de kleedkamer werd de tactiek besproken en met zelfvertrouwen traden onze matadors de arena binnen. In de kleedkamer werd de tactiek besproken en met zelfvertrouwen traden onze matadors de arena binnen. Opstelling: Rick (doel), Joost en Isabella (verdediging), Noël en Jaden (middenveld), Nick en Anthonius (aanval). Dylano en Joël startten als wisselspelers. Vanaf het begin werd er meteen druk gezet en Victoria’25 was het duidelijk niet gewend om te moeten vechten tegen een aanvallend ingesteld team, dat zich niet beperkte tot tegenhouden. Na wat goede kansen voor zowel Nick als Antonius, scoorde laatstgenoemde, na een mooie voorzet van Jaden, de 1-0! Onze groep bleef daarna drukken en Rick, en zijn verdediging, hielden ons ook weer knap op de been. In de eindfase van de eerste helft scoorde Victoria twee keer, en met 1-2 gingen we rusten. Dat we niet hoefden te verliezen geloofde elke speler, dat zag je, dus met vertrouwen de tweede helft in. Al snel gooide Antonius vanaf rechts de bal laag voor de goal en wist Joël er nog net het puntje van zijn teen tegenaan te krijgen, 2-2! Even later lukte het de tegenstander er toch weer 2-3 van te maken. Omdat iedereen zijn taak goed uitvoerde en er geen koppies gingen hangen bleef het samenspel en de opbouw heel verzorgd. Vijf minuten voor het einde wist Nick de stand (terecht) weer gelijk te trekken, 3-3! Uit de laatste serie aanvallen wisten we helaas niet meer te scoren. Wederom een groot compliment voor de spelers! Jullie hebben vandaag echt de wil om te winnen laten zien! Deze wedstrijd was spannend van de eerste tot de laatste minuut. Bij terugkomst in de kleedkamer bleek dat de eerste pieten S.C.E al hadden weten te vinden en vonden alle spelers een cadeautje in hun tas. Dank u Sinterklaasje! Omdat een tweetal teams zich hebben teruggetrokken uit onze competitie was dit voor onze JO11-2 alweer de laatste thuiswedstrijd van deze (halve) competitie. Speciaal woord van dank, namens trainers, leiders en spelers, aan onze vaste scheidsrechter Chris die toch maar elke keer klaarstaat om onze thuiswedstrijden in goede banen te leiden. Dank je wel Chris!
De komende twee zaterdagen hebben we geen wedstrijd. Onze teamleider is bezig met een oefenwedstrijd op zaterdag 2 december. Zodra er duidelijkheid is volgt er bericht. Onze volgende, en tevens laatste, competitiewedstrijd is op zaterdag 9 december in en tegen Alverna.

11-11-17  Beuningse Boys JO11-3 – S.C.E JO 11-2
Bron: Facebook S.C.E JO11-2
In de vorige twee wedstrijden tegen AWC (competitie) en Woezik (oefen), waarin we gedwongen werden leergeld te betalen, was het vandaag hoog tijd om weer eens ‘uitbetaald’ te worden. Dit loonzakje 💰 moest worden opgehaald bij de Beuningse Boys waar we vandaag hun JO 11-3 troffen. Deze tegenstander kenden we nog, omdat we onze eerste wedstrijd ‘voor het eggie’ (beker, begin september) tegen hen gelijkspeelde met 2-2. Doordat Orion zich deze week heeft teruggetrokken uit onze competitie, en dus alle, tegen Orion behaalde, resultaten zijn komen te vervallen, stonden wij voor aanvang van deze wedstrijd weer keurig 2e en Beuningse Boys laatste. Winst was dus welkom en nodig. In de basis startten vandaag: Rick (doel), Joost en Isabella (verdediging), Jaden en Dylano (middenveld) en Joël en Antonius (aanval). Nick en Noël startten op de bank. Gedurende de eerste helft was meteen zichtbaar dat de spelers alle input van de afgelopen weken over posities goed hadden onthouden, en heel geconcentreerd werd de ene na de andere aanval opgebouwd. Ook uit de tweede lijn werden er door Nick en Jaden een aantal schoten afgevuurd op goal. Ook de corners, waar we deze week flink op hadden getraind, werden goed genomen, en alle spelers waren zich bewust van hun taak. Hoe er ook werd geprobeerd, de ballen gingen er niet in! Dankzij onze sterke achterhoede en, niet te vergeten onze keeper, die weer liet zien een prima sluitpost te zijn, konden we gaan rusten met de ‘brilstand’: 0-0. De tweede helft werd geopend met twee goede pogingen van Nick. Het spel bleef verzorgd, maar het ontbreken van het bijbehorende doelpunt maakte het er niet rustiger op. Nadat Noël de bal veroverde op het middenveld en de bal voorgaf aan Nick kregen we met de openingstreffer loon na werken (0-1)! Nu doorduwen! Hoe de spelers daarna ook schoten en de trainers de bal wel in de goal wilde schreeuwen, hij ging er niet (meer) in… Met samengeknepen billen (0-1 is wel heel krap) en nog een paar goede reddingen van Rick was de wedstrijd heel plotseling afgelopen. De trainers stonden op het punt om te wisselen toen bleek dat de horloge van de scheids iets sneller liep dan de onze, en hij affloot. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden was dit positioneel en qua arbeid één van de beste wedstrijden van deze competitie. Complimenten aan alle spelers! Drie punten in the pocket! Loon na werken, it’s payday! Volgende week, zaterdag 18 november, maken we ons op voor een heuse topper in de 3e klasse 10 tussen de nummers 1 en 2. Om 8:30 uur ontvangen we Victoria‘25/SCD 33 JO 11-1 op Sportpark Lindenholt. Komt dat zien (ondanks dit onchristelijke uur)!!

04-11-17  AWC JO11-3 – S.C.E JO11-2
Vanochtend trad onze JO11-2 aan tegen AWC JO11-3 in Wijchen. Op voorhand een belangrijke wedstrijd omdat er in onze competitie drie ploegen redelijk gelijk op gaan aan kop van het klassement. De ontmoeting vandaag was er een tussen de koploper (wij) en de nummer drie (AWC). Na een uitgebreide wedstrijdbespreking die helemaal uitgetekend was op papier, om alles heel visueel te maken, kreeg de groep een warming up van Noa, de broer van Jaden, die vandaag aansloot bij de groep om de spelers individueel het een en ander uit te leggen over hun rol en taak in het veld.  De opstelling waar vandaag mee werd gestart was: Rick op doel, daarvoor Joost en Isabella, met vlak daarvoor Noël als verdedigende middenvelder. Daarvoor, als aanvallende middenvelder Jaden, en voorin Nick en Dylano. Joël en Antonius startten op de bank. Vanaf de aftrap klapte onze groep er goed op. Zoals we al wisten kon AWC ook de weg naar voren redelijk makkelijk vinden. Het spel golfde ongeveer een kwartier op en neer waarbij beide teams regelmatig voor het vijandige doel kwamen. Vlak nadat ons team twee kansen achter elkaar onbenut liet, opende AWC de score: 1-0. Niets aan de hand natuurlijk, in die fase deden we echt niet onder voor de tegenstander, en aan alles voelden we dat onze goal ook echt in de lucht hing. Nadat zowel Jaden als Nick naast het doel schoten, kregen we uit een andere aanval achter elkaar drie corners. Uit vorige wedstrijden bleek dit toch vaak een uiterst effectief middel te zijn om te scoren. Helaas belandde de bal uit een corner van Nick op de lat, en bij de andere twee stond hun keeper goed opgesteld, en waren de ballen een makkelijke prooi voor hem. Uit een tegenaanval scoorde AWC de 2-0 en dankzij goed keeperswerk van Rick konden we deze uitslag, weliswaar met kunst- en vliegwerk tot de rust op het bord laten staan.  Na een peptalk van de trainers begonnen we aan de tweede helft, onder het mom: 2-0 achter, nog steeds niks aan de hand. AWC schakelde een paar versnellingen bij en helaas konden wij niet anders dan tegenhouden, waarbij het spel ook soms lekker fysiek was. Rick verrichte wederom een paar sterke reddingen, Jaden haalde een bal van de lijn en met best wat geluk bleven er in de kluts ook wat ballen voor de doellijn liggen waarbij onze spelers er net op tijd bij waren om weg te werken. Bij zo’n spervuur aan aanvallen valt er allicht een doelpunt, of zoals in dit geval: twee, waarmee de eindstand van 4-0 genoteerd kon worden. Jammer boys (and girl)! Maar super gewerkt vandaag, heel goed geknokt en gevochten. Als je nooit hebt hoeven vechten, weet je ook niet waar je krachten liggen. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen! Volgens het competitieschema liggen deze kansen in Beuningen, want daar spelen we op zaterdag 11 november om 10:45 uur tegen de Beuningse Boys JO11-3.

21-10-17 S.C.E JO11-2  –  Woezik JO11-2  (vriendschappelijk)
Bron: Facebook S.C.E JO11-2
Omdat onze JO11-2 (trotse koploper in de 3e klasse) twee weken geen competitiewedstrijd heeft, werd er deze week een tegenstander ‘geregeld’ voor een oefenwedstrijd. Lekker in het wedstrijdritme blijven. Om onze spelers uit te dagen werd er gekozen voor een sterke tegenstander; Woezik JO11-2, koploper in de 2e klasse. Voor de spelers een testcase, voor de trainers een ijkpunt. Omdat we wisten dat Woezik, net zoals wij, makkelijk goals maakt startten achterin (natuurlijk op goal onze keeper Rick) Joost, Noël en Isabella, op het middenveld Nick en Jaden en voorin Joël. In de beginfase was het even aftasten voor beide teams. Het spel ging in deze fase heel gelijk op, en beide teams kregen kansen. Jaden en Antonius schoten helaas naast. In de 16e minuut kwam Woezik op een 0-1 voorsprong, en binnen 4 minuten werd deze heel effectief uitgebouwd naar 0-3. Met dank aan Rick (die vandaag flink aan de bak moest en ook na rust een paar goeie reddingen verrichtte en een prima wedstrijd keepte!) gingen we met deze tussenstand rusten. In de rust werden de spelers gewezen op de open plekken die er vallen wanneer je uit positie loopt. Na rust liep Woezik heel snel weg naar 0-6. Behalve alert blijven op posities is het dan ook interessant om de spelers te observeren, de ene speler gaat makkelijker om met zo’n ‘tikkie’ dan de andere.

Natuurlijk is er vanuit een 0-6 achterstand geen winst meer te behalen, maar altijd blijven vechten! Na een knappe voorzet van Jaden kwam Nick alleen voor de keeper om de eretreffer aan te tekenen: 1-6! Vlak daarna scoorde Nick ook de 2-6. Dan zie je het geloof weer terugkomen. Een mooie actie van Dylano werd helaas niet tot doelpunt bekroond net zoals een vlammend schot van afstand van Nick, wat uiteenspatte op de lat. Dat de tegenstander in de eindfase nog twee keer scoort en de, ietwat geflatteerde, eindstand van 2-8 op het bord zet is geen schande, zeker niet als je ziet dat Woezik JO11-2 het positioneel gezien gewoon beter voor elkaar heeft, en het team al langer met elkaar samenspeelt dan onze JO11-2 (E2). Zoals vorige week al aangegeven: spelen in de JO11-2 selectie is leren heel veel leren fouten maken (en directe gevolgen ondervinden) en verliezen is hier een heel belangrijk onderdeel van! Op zaterdag 4 november om 09.45 uur spelen we de volgende competitiewedstrijd tegen AWC JO11-3 in Wijchen.

14-10-17  Diosa-Niftrik JO11-1 –  S.C.E JO11-2
Bron: Facebook S.C.E JO11-2
Deze zaterdag speelde ons team competitiewedstrijd nummer vier tegen Diosa-Niftrik JO11-1. Bij de warming up viel al meteen op dat we het moesten opnemen tegen een tegenstander met ‘body’. Een aantal jongens waren beduidend langer dan onze langste speler. Omdat lengte niet altijd iets zegt gingen onze jongens (want Isabella was er vandaag niet bij) met zelfvertrouwen en onder luide aanmoediging van een kudde schapen de Balgoijse wei in. Heel snel werd duidelijk dat er vandaag iets anders van het team werd gevraagd dan in de wedstrijden hiervoor er moest namelijk gevochten worden voor elke bal en de duels waren stevig. Op het middenveld hadden Jaden en Nick de handen vol waardoor de verdediging soms iets te vaak naar voren schoof. Na 9 minuten kwamen we voor het eerst deze competitie op achterstand, 1-0. Kort daarop beet S.C.E van zich af. Jaden volleerde de bal snoeihard op de goal, maar de keeper stond op zijn post. In de 12e minuut scoorde Nick de verdiende 1-1 door een corner met een mooie krul meteen in het doel te schieten. In de 10 minuten daarna scoorde Nick nog 2 keer (beide assists van Jaden) maar scoorde Diosa-Niftrik ook nog tegen, waardoor we met een 2-3 voorsprong gingen rusten. In de rust zette Arjan en Roy het team op scherp omdat er te vaak uit positie werd gelopen en de tegenstander daardoor teveel vrijheid kreeg. Na rust had dit meteen resultaat en liepen we vrij snel uit naar een 2-5 voorsprong (doelpunten Joël en Jaden).  Toch wist de tegenstander de marge weer te verkleinen en scoorden zij de 3-5. Ook Dylano scoorde rechtstreeks vanaf de cornervlag, 3-6. De laatste minuten was het billenknijpen omdat Diosa-Niftrik nog 2 keer scoorde, 5-6. Het eindsignaal kwam als geroepen en voelde bevrijdend. Al met al een leerzame wedstrijd. Hoe ga je om met een tegenstander die een stuk fysieker is en die ook foutjes achterin direct afstraft? Voetballen in de JO11-2 (E2)-selectie is vooral heel veel leren. Als je na zo’n wedstrijd dan toch als winnaar van het veld loopt met 3 punten in de tas, waar echt voor gewerkt en gevochten is hebben jullie het gewoon goed gedaan! Komende 2 zaterdagen hebben we geen wedstrijd, zaterdag 4 november treden we weer aan in de uitwedstrijd tegen AWC JO11-3 in Wijchen.

07-10-17  S.C.E JO11-2 – Quick 1888 JO11-2
Bron: Facebook S.C.E JO11-2
Afgelopen weekend won onze trainer een hele stoere kinderfiets door met scherp te schieten in de schiettent op de Nijmeegse kermis. Vandaag wilde de spelers bewijzen minstens zo scherp te zijn en was Quick 1888 JO11-2 de schietschijf. Na een goede warming up laadden alle spelers hun geweren en werd er geconcentreerd aangelegd. Vanaf het moment dat onze scheidsrechter Chris de wedstrijd opende werden de trekkers non-stop overgehaald. Binnen 10 minuten scoorde Dylano 2 keer, en raakte Jaden tot 2 keer toe de paal. De spelers gunden elkaar veel en er werd goed samengespeeld. Met 2 goede schoten tilde Nick de stand naar 4-0, en met die stand gingen we, blakend van het zelfvertrouwen, even rusten om te herladen. Na rust werd er nog scherper geschoten en zat bijna elke kans in de roos. Uit een goede corner van Nick scoorde Jaden met het hoofd de 5-0. De tegenstander lag op de rug, en elke hoop op een tegenstoot was vervlogen. Via Antonius (3x), Nick (2x), Dylano (2x) en Jaden (3x) werd de eindstand van maar liefst 15-0 op het bord gezet en konden de kruitdampen optrekken. Scoren en raak schieten is natuurlijk supermooi, maar wat minstens zo mooi is, is dat ook vandaag door onze achterhoede niets (!!) is weggegeven. Noël, Joost en Isabella hebben alles potdicht gehouden waardoor Rick ook vandaag niet heeft hoeven vissen! Grote complimenten voor onze verdediging en onze keeper die achterin ook goed coacht en neerzet! Voor ons team geen fiets, maar een ranja en een warme douche…
3 wedstrijden: 9 punten, 30 (!) voor, 1 tegen. Klasse boys (and girl)!
Volgende week naar Niftrik voor de wedstrijd tegen Diosa-Niftrik JO11-1.

30-09-17  UHC JO11-1G – S.C.E JO11-2
Bron: Facebook S.C.E JO11-2
Met de klinkende zege van vorige week in gedachten gingen we vandaag naar Hernen voor onze tweede competitiewedstrijd tegen UHC JO11-1G. Noël en Joel startten vandaag op de bank waardoor de basis bestond uit onze keeper Rick, Isabella en Antonius achterin, Nick en Jaden op het middenveld en Dylano en Luan voorin. Na alle toernooien en de hele oefencampagne was het nu even zoeken in de eerste 5 minuten. Na 7 minuten stak Nick vanaf eigen helft het veld maar eens over om de 0-1 aan te tekenen! Vanaf de aftrap werd meteen weer de aanval gezocht. Een schot van Jaden belandde hard op de paal. De keeper van de tegenstander hield goed stand in de eerste helft. Na 15 minuten scoorde Noël een goede goal door een corner van Nick te verzilveren: 0-2! De laatste 10 minuten van de eerste helft drong UHC erg aan en dwongen ze ons team zelfs even tot de ‘vrouwen-en-kinderen-eerst-mentaliteit’ waarbij achterelkaar een aantal corners werden weggegeven. Door goed werk konden we toch ongeschonden de rust in. In de tweede helft werd scherper gevoetbald en liet Antonius zien een neusje voor de goal te hebben. Hij scoorde de 0-3 onder de keeper door via de binnenkant van de paal. De bal werd nog wel van de lijn gehaald maar was er al overheen geweest. Na goed spel over veel schijven drukte Antonius ook af voor de 0-4 en kort daarna kapte hij de keeper mooi uit om er 0-5 van te maken en vanaf de aftrap werd ook de 0-6 gescoord! Doordat onze E2 zo gemakkelijk door de verdediging heen sneed speelde iedereen erg ver naar voren. UHC scoorde in de laatste minuten, de regen kwam met bakken uit de lucht, uit de counter, waarbij achterin alleen Isabella nog was blijven hangen en het moest opnemen tegen 3 tegenstanders. Voor Rick was dit de eerste keer dat hij de bal uit het net moest vissen deze competitie…
Eindstand 1-6. Drie punten in the pocket! Goed gedaan allemaal! Volgende week weer vroeg uit de veren voor de thuiswedstrijd tegen Quick 1888 JO11-2

23-09-17  S.C.E JO11-2 – Woezik JO11-4M
Bron: Facebook S.C.E JO11-2
Vandaag (23-9) zijn we begonnen met de competitie. Op een nat en mistig veld was Woezik JO11-4M (inderdaad, de M van meisjes) de tegenstander. De trainer had gekozen om achterin te beginnen met een dichtgemetselde muur, dus startten Noël, Isabella en Joost in de basis. Jaden op het middenveld en Nick en Dylano voorin.  Al vrij vlot was het 2-0 (Dylano en Nick) waarna de eerste wissels konden plaatsvinden. De meisjes van Woezik voetbalden goed mee en onze keeper Rick moest een paar keer aan de bak. Hij keepte vandaag een sterke en foutloze wedstrijd! Prima gedaan! Achterin en op het middenveld werden pittige duels uitgevochten. Woezik liet zich niet vrijwillig afmaken, daar kwamen Joost en Jaden wel achter!  Toch heeft ons team continu vooruit kunnen voetballen, waardoor de score via Antonius (3x), Dylano, Luan en Jaden opliep tot 9-0.  Klasse gespeeld boys (and girl)! Prima start van deze competitie! Volgende week de volgende krachtmeting in en tegen UHC uit Hernen.