S.C.E JO9-4 overtuigend kampioen voorjaar 2017

13-05-17  S.C.E JO9-4 – sv Nijmegen JO9-1
Na een overwinning van 11-0 tegen sv Nijmegen JO9-1 hebben de jongens van JO9-4 (F4) het kampioenschap van het voorjaar 2017 binnen gehaald. Met nog één wedstrijd te spelen kan dit team niet meer worden bijgehaald. De jongens hebben alle wedstrijden gewonnen vaak met grote uitslagen. Met een doelsaldo van 69 (85 voor en 16 tegen) over tien wedstrijden heeft de F4 een prima resultaat gehaald. Nadat dit team in de najaar competitie 2016 ongeslagen kampioen is geworden zijn zij een klasse hoger gaan spelen. In de winterstop hebben zij ook nog het kerstzaalvoetbaltoernooi gewonnen. Met topscoorder Dogochan en Dominik heeft het team twee goede spitsen, het middenveld met Laksh, Lauren, Daniël en Quinthen levert zowel aanvallend als verdedigend goed werk. Met de verdedigers Luciano, Dylan en Joy is het voor de tegenstander vaak geen doorkomen aan. Efe heeft het team een paar wedstrijden goed aangevuld. Een enkele keer dat de tegenstander voor het doel op duikt staan de keepers Joy en Dylan paraat. Al met al een goed werkend team. Daarnaast heeft het team een uitstekende begeleiding van de coach Brian en zijn secondanten Jarno en Peter gekregen. De rest van de ouders staan wekelijks langs de kant om de jongens sportief aan te moedigen en hand en span diensten te verrichten. Jongens gefeliciteerd met dit bijzonder voetbaljaar en allemaal veel succes bij jullie volgende teams.

16-04-17  Een relaas langs de voetbalvelden van S.C.E op zaterdag 15 april. Sommige trainers van andere clubs, zoals AWC JO9-3, hebben nog een lange weg te gaan. Om voor hun spelers een goed voorbeeld te zijn. SCHANDALIG. De wedstrijd van S.C.E JO9-3 tegen AWC JO9-3, ja we hebben over de F, kenmerkte zich door onsportief gedrag van beide trainers van AWC JO9-3. De spelers van AWC zijn technisch goed onderlegd in enkele situaties hadden de spelers van S.C.E JO9-3 daar moeite mee. Daardoor waren onze spelers te laat om de bal te veroveren, overtredingen van ons volgde, waar de scheidsrechter telkens terecht voor floot. In de rust heb ik erop gewezen, hoe onze spelers dat konden voorkomen. In de tweede helft was door taal en gedrag van beide trainers, met in hun kielzog de ouders van AWC meenemend, duidelijk dat bij hun de irrationele emotie toenam. Met veel gebaar en taal richting de scheids, nam de emotie bij hun toe. Uiteindelijk zijn wij als ouders en coach blij met de keuze, dat wij  aan de andere kant van het veld gingen staan, we speelden op mini 2 op het grasveld bij S.C.E. Het toppunt van onsportief gedrag, vond na de wedstrijd plaats. De trainers en ouders van AWC JO9-3 liepen van het veld af, terwijl de spelers van AWC graag nog de penalty’s wilden nemen. Met name de uitspraken van de trainer(s) van AWC JO9-3 als dat het bij S.C.E een ZOOITJE is, viel bij ons in het verkeerde keelgat. Natuurlijk kregen zij daar respons op, zonder de regels van fatsoen te overtreden. Uiteindelijk vertrokken de trainers en ouders van AWC met de stille trom richting Wijchen, de spelers van beide teams vertwijfelend mee te slepen in de beslissing om geen strafschoppen tegen S.C.E te willen nemen.
Namens, Richard van Thiel