07-10-17  S.C.E JO9-6 – Union JO9-5
Vandaag troffen we een tegenstander die net als wij, zijn beide eerste wedstrijden had gewonnen. En dat het een moeilijke wedstrijd zou worden bleek al snel. In de eerste helft werden we compleet overlopen, en wist Union de stand naar 0-8 te brengen. Helaas viel ook Iris nog geblesseerd uit waardoor de opgave vandaag toch echt te groot werd voor onze jongens en meiden. Maar we gaven de moed niet op, en bleven positief en ons best doen. Dit betaalde zich in de tweede helft dan ook uit toen wij binnen drie minuten 3 maal wisten te scoren. Maar ook Union liet zich in de tweede helft niet onbetuigd en scoorde nog zes maal. Ondanks de nederlaag, mogen we wel trots zijn. Het team bleef positief naar elkaar en dat geeft hoop voor de komende wedstrijden.

30-09-17  S.C.E JO9-6 – Leones JO9-2
Met goed teamwerk en een uitstekende keeper wist de JO9-6 van S.C.E vandaag opnieuw 3 punten binnen te halen. Want hoewel Sem al binnen de minuut de 1-0 voor ons binnenschoot, hadden we te maken met een sterke tegenstander. Hierdoor ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd waar weinig doelpunten in vielen. Het duurde tot de tiende minuut alvorens één van beide teams er in slaagde om te scoren. Opnieuw waren wij dit door een doelpunt van Dylano 2-0. Maar aan het wedstrijdbeeld veranderde niets beide teams bleven aan elkaar gewaagd, en het was vooral aan Iris de keepster te danken dat Leones niet tot scoren kwam. Pas in de achttiende minuut wist Leones haar te passeren en zo gingen we rusten met 2-1. In de tweede helft begonnen wij weer heel goed, en opnieuw scoorde Sem binnen de minuut de 3-1. Hierna werd Leones steeds sterker, en konden wij alleen door het werken voor elkaar de aanvallen van de tegenstander stoppen. En wanneer ze er dan toch doorkwamen stond Iris keer op keer in de weg. Uiteindelijk wist Leones haar net als in de eerste helft in de achttiende minuut te verslaan 3-2. Maar verder kwamen zij niet meer zodat wij met een zwaarbevochten overwinning van ons weekend konden gaan genieten. Met zo’n teamspirit is het genieten om langs de kant te staan.

13-09-17  Woezik JO9-5 – S.C.E JO9-6
Bij regen, storm en onweer is S.C.E present.
Mij is geleerd dat, dat de tweede zin was van het clublied van S.C.E. En deze uitspraak was vandaag wel van toepassing. De JO9-6 mocht vanavond voor haar tweede wedstrijd aantreden tegen Woezik. Gelukkig was de wind inmiddels geluwd en leek het een lekker voetbalavondje te worden, echter dacht de regen daar toch nog net iets anders over. Het was voor veel kinderen de eerste avondwedstrijd, en dat was ze ook wel enigszins aan te merken. S.C.E begon wat afwachtend wat leidde tot een spel dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde.  Na een minuut of vier wisten we dan toch de score te openen.  Maar nog steeds waren we niet zo fel op de bal als we tegen AWC nog waren. Hierdoor kreeg Woezik meer kansen en wist ondanks het goede keeperswerk van Iris dan ook terecht de gelijkmaker te scoren.  Hierdoor werden we echter wel gelijk wakker en nog voor rust wisten we de score naar 1-5. Mede door het eerste doelpunt van Semih en een geweldig afstandsschot van Dylano. Na de rust speelde de vermoeidheid ons toch weer wat parten, waardoor er voor beide kanten een leuke wedstrijd ontstond. Woezik wist weer te scoren, wat dan snel weer gevolgd werd door een doelpunt van S.C.E.  Uiteindelijk wonnen we met 4-9, waardoor we als eerste eindigen in de bekerpoule.

09-09-17  S.C.E JO9-6 – AWC JO9-8
Na de teleurstelling van vorige week toen we al 10 minuten op het veld stonden voordat Union er achter kwam dat ze geen JO9-7 hadden, stond vandaag de eerste wedstrijd voor de beker op het programma. De tegenstander AWC JO9-8 was de bekercompetitie zeer goed begonnen met een 12-1 overwinning op Woezik. Maar onze jongens en meiden waren hier niet van onder de indruk, net zo min als van het heerlijke Nederlandse weer waarin ze mochten spelen. Met zeer veel enthousiasme begonnen ze aan de wedstrijd en waren dan ook snel vergeten hoe nat ze inmiddels al geregend waren. Dit enthousiasme leidde al snel tot de 1-0 door Sem. AWC werd door S.C.E goed onder druk gezet en wist slechts enkele keren tot een kans te komen. Maar bij ieder schot op doel stond Iris klaar en hield alles tegen. Even later leek het of de 2-0 gescoord was, maar de bal werd door AWC nog niet voor de lijn weggetrapt. Dit was echter wel het sein voor S.C.E om AWC nog meer onder druk te zetten. Hierdoor wist S.C.E dan ook snel op 2-0 te komen door Dylano, en even later voor de 3-0 door Jayson. AWC deed zijn best maar had moeite om deze snelle achterstand te verwerken. S.C.E wist de eerste helft de voorsprong nog uit te breiden naar 5-0 door opnieuw twee maal Sem. Ook Owen, en Semih kregen met goed spel nog enkele kansen maar wisten dit nog niet met een doelpunt te bekronen. Maar dat zal vast niet lang meer duren. De tweede helft was de opgave voor het team om de voorsprong vast te houden. En de verdediging bestaande uit Bram en Keira, volgden hun opdracht goed uit. Vooral Bram ontpopte zich als een voorbeeldige laatste man. Uiteindelijk wisten Sem en Dylano de stand nog naar 7-0 te tillen om zo een comfortabele zege voor S.C.E binnen te halen. Hierdoor kan de JO9-6 zich komende woensdag plaatsen voor de volgende ronde in de beker door tenminste 1 punt te halen in de avondwedstrijd tegen Woezik.