09-02-19  S.C.E JO9-4 – Groesbeekse Boys JO9-1
De eerste wedstrijd na de winterstop, en de eerste wedstrijd in de 4e klasse. Het was het team in het begin ook wel aan te merken. En werd al snel duidelijk dat daar in de 4e klasse geen ruimte voor is. Groesbeekse Boys begon zeer sterk aan de wedstrijd en speelde de verdediging van S.C.E de eerste 10 minuten helemaal zoek. S.C.E kon hier bitter weinig tegenover stellen en stond binnen de kortste keren met 0-4 achter. Het leek dan ook een zeer teleurstellende kennismaking met de vierde klasse te worden. Gelukkig hadden we na tien minuten even een korte pauze, waardoor het team weer wat moed ingesproken kon worden. Dit bleef niet zonder effect en al gauw zette Semih S.C.E ook op het scorebord 1-4. Nu leek het te gaan lopen bij S.C.E want even later scoorde Owen de 2-4. Maar Groesbeekse Boys bleef het sterkere team, en aangezien S.C.E niet fel genoeg op de bal zat, wisten zij door goed samenspel weer uit te lopen naar 3-7. Dit was dan ook de ruststand. In de rust werden de ruggen weer gerecht en werd er op gewezen om feller op de bal te verdedigen. Dit werd in de tweede helft goed omgezet. Groesbeekse Boys kon hierdoor niet meer vrij uit combineren en leed steeds sneller balverlies. En via Bea, Nour en Owen kwam S.C.E weer terug tot 6-7. De wedstrijd leek gekanteld en S.C.E deed weer mee. Groot was dan ook de tegenvaller toen Groesbeekse Boys met een snelle uitbraak de 6-8 op het scorebord wist te zetten. Opnieuw bleef S.C.E ervoor gaan en Owen bracht het verschil weer op één 7-8. Het leek er op dat dit de einduitslag zou worden, maar vlak voor tijd beloonde Nour het team door vanaf een derde van het veld de bal snoeihard in het doel te schieten. Hiermee eindigde de wedstrijd tegen een zeer goed voetballende tegenstander, in een uiteindelijk op basis van teamwork en inzet verdiend 8-8 gelijkspel. Een goed debuut in de vierde klasse.

SC Valburg JO9-1 – S.C.E JO9-4
Het had veel geregend en verschillende wedstrijden waren afgelast. Het was dan ook de vraag of onze laatste wedstrijd van de najaarscompetitie wel door zou gaan. Gelukkig was dit het geval. En zoals in het clublied van S.C.E was de JO9-4 ook bij regen en storm paraat, De tegenstander werd vroeg onder druk gezet en zo kwamen we vlot op voorsprong. Maar ook Valburg liet zich niet onbetuigd, en even later stond het al weer 1-1. We lieten er ons echter niet onder krijgen, en schakelden nog een tandje bij. SC Valburg wist hier niet adequaat op te reageren en zo liepen we snel uit naar 1-6. Vanaf dat moment leken we te denken dat de wedstrijd gespeeld was. Maar Valburg dacht daar terecht anders over. En doordat we wat minder fel op de bal joegen, wist SC Valburg terug te komen tot 3-6 en daarmee ook weer in de wedstrijd te komen. Hierdoor ontstond er een poos een gelijkopgaande wedstrijd waarin beide teams één keer wisten te scoren. Maar in de laatste tien minuten met een 4-7 voorsprong besloten we de wedstrijd te beslissen. Het tempo ging weer wat omhoog en zo wisten wij uit te lopen naar 4-9. Het slotakkoord was deze wedstrijd voor Beau. Zijn doelpunt zorgde voor de 4-10 einduitslag. Een mooi einde van een heel fijn seizoen, Een seizoen waarin alle spelers lieten zien een echt team te vormen. Een team om trots op te zijn.

De trotse kampioenen S.C.E JO9-4 in de najaars-competitie van seizoen 2018-2019

01-12-18  S.C.E JO9-4 – ESA JO9-4
Vandaag stond onze laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie op  het programma. De tegenstander was het sterke ESA uit Arnhem. Beide teams begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Het spel golfde dan ook vlot op en neer, waar de aanvallen van S.C.E stuk liepen op de verdediging van ESA. Terwijl afwisselend Keano en Bram de aanvallers van ESA afstopten. Ook lieten de beide keepers, bij ons was dit opnieuw Lorenzo, zich niet passeren. En ondanks dat beide teams goed voetbalden, eindigde de eerste tien minuten met dezelfde stand als waarmee de wedstrijd begonnen was 0-0. De tweede tien minuten gingen beide teams ook door zoals ze de eerste tien minuten geëindigd waren, en het was de vraag wie het eerste doelpunt zou scoren. Uiteindelijk was het ESA dat Lorenzo kansloos liet 0-1. Na deze openingstreffer was S.C.E even de organisatie kwijt en leek ESA verder uit te kunnen lopen. Maar het hardwerkende S.C.E kreeg een beetje hulp van de paal bij een gevaarlijk afstandsschot van ESA. Na een paar minuten, waren we van de schrik bekomen en kwamen we weer terug in de wedstrijd. Helaas wisten we onze kansen niet te benutten, zodat we met een 0-1 achterstand gingen rusten, Ook de tweede helft ontspon zich een spannende wedstrijd, maar dit keer was het S.C.E dat tot scoren wist te komen. Owen zorgde na voorbereidend werk van Yasmin en Semih voor de verdiende 1-1. Beide teams bleven goed voetballen en zo bleef de wedstrijd uitermate spannend. Tot Keira de verdediger van ESA bij de achterlijn opjaagde, en deze geen andere uitweg zag dan voor hun eigen doel langs te lopen. De goed meegelopen Owen maakte hiervan gebruik om de 2-1 binnen te tikken. ESA wilde zich niet gewonnen geven en ging meer op de aanval spelen. Hierdoor lieten ze in de verdediging wat meer ruimte toe, waarvan een opnieuw goed spelende Beau bijna wist te profiteren. Helaas ging zijn schot net naast. Even later wist Nour wel het net te vinden. Met een droge knal schoot zij de bevrijdende 3-1 binnen. ESA zette nog aan voor een slotoffensief, maar uiteindelijk gooide opnieuw Owen met zijn derde doelpunt de wedstrijd op slot 4-1. Een verdiende overwinning die uiteindelijk iets te hoog uitviel.

24-11-18  Arnhemse Boys JO9-5 – S.C.E JO 9-4
De tweede wedstrijd van deze competitie in Arnhem. Nadat we tegen Eendracht Arnhem nipt verloren hadden waren we gebrand om de eer van Nijmegen hoog te houden. Helaas moesten we het vandaag zonder Lorenzo en Bram doen. Nour wilde wel keepen in plaats van Lorenzo. en Bram werd in de verdediging vervangen door Keano. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd maar wij hadden iets meer van het spel. Dit leidde weliswaar tot enkele kansen, maar die konden wij helaas niet verzilveren. Beau en Keira werden om en om goed in stelling gebracht door Semih en Yasmin. Owen was opnieuw de motor van het team. En met Keano als stofzuiger stonden we goed. Arnhemse Boys kwam er echter wel regelmatig snel uit. En ondanks het goede verdedigende werk van Keano en het keepen van Nour wisten ze de 1-0 te scoren. S.C.E liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef aanvallen. Toch was het Arnhemse Boys dat opnieuw zou scoren. Een afstandsschot was net te hoog voor Nour en sloeg in het net 2-0. Dat was ook de ruststand. De rust werd gebruikt om het team tot rust te manen. Deze achterstand was best nog wel in te halen, maar we moesten iets rustiger zijn voor het doel. Deze opdracht werd in de tweede helft goed uitgevoerd. Allereerst was het Yasmin de de afstand verkleinde. En even later stoorde Keira de keeper goed, waardoor hij de bal niet goed weg kreeg. Deze kwam voor de voeten van Yasmin terecht, die de 2-2 binnen tikte. Met nog zo’n elf minuten te spelen speelde Owen de bal rechts op Semih, die op de flank op avontuur ging. Beau dook gevaarlijk op bij de keeper die probeerde te voorkomen dat Semih Beau aan zou spelen. Semih hield zijn ogen echter goed open en schoot de bal in de korte hoek 2-3. In de laatste tien minuten golfde het spel op en neer, en de wedstrijd beide kanten op. Beide Arnhemse Boys verdedigde goed en ook Keano stond zijn mannetje. Uiteindelijk scoorde Yasmin de bevrijdende 2-4. Dit was ook meteen de eindstand. Dankzij het goede teamwerk liep S.C.E ook dit keer als verdiende winnaar van het veld.

17-11-18 S.C.E JO9-4 – Union JO9-4
Koud was het, echt koud. Maar onze spelers hadden daar geen last van. Union, waar we ook de eerste wedstrijd voor de beker tegen gespeeld hadden, werd dit keer direct onder druk gezet. En als Union er al een keer uit wist te komen stond Bram zijn mannetje in de verdediging. Door ons goede spel kwamen we al snel op voorsprong door Yasmin. En ook de 2-0 kwam van de voet van onze linkshalf. Union probeerde wel iets terug te doen, maar stuitte iedere keer op Bram, of de vandaag weer uitstekend keepende Lorenzo. Aan het eind van de eerste tien minuten leek Yasmin op weg naar haar hattrick. Echter een tackle van achter gooide roet in het eten. Wel leverde dat ons een vrije trap op. Nour, werd ingewisseld voor de licht geblesseerde Yasmin, en gebruikte de vrije trap direct om de 3-0 op het scorebord te zetten. Met de op rechts iedere keer weer actieve Semih aan de kant, wisten we in de eerste helft nog uit te lopen naar 5-0 door doelpunten van Nour en opnieuw Yasmin. In de tweede helft raakte we de organisatie even kwijt doordat er op het middenveld doorgewisseld werd. Hierdoor wisten we even onze posities niet te houden. Union maakte hier goed gebruik van en kwam terug in de wedstrijd. Drie keer wisten ze in korte tijd te scoren, en met een 5-3 begonnen we aan een spannende laatste tien minuten. Op dit moment kreeg Union ook nog een penalty, na een handsbal van Yasmin. Maar opnieuw stond Lorenzo een doelpunt van Union in de weg. Even later brak Owen goed door over rechts en ging samen met Keira alleen op de keeper van Union af. Keira koos goed positie bij de tweede paal en de keeper verwachte dan ook dat Owen de bal naar Keira zou spelen. Owen schoot de bal echter Keurig in de korte hoek. Een mooi doelpunt, wat helaas echter niet telde. De spelleider had vanwege een blessure bij Union al afgefloten. Dus het bleef spannend. Beau werd in de spits weer ingewisseld voor Keira, en zorgde met zijn goede jagen dat Union de bal niet rustig in de ploeg kon houden. Echter bleef het door de 5-3 stand toch nog spannend. Totdat uiteindelijk Owen met een schot vanaf de middenlijn dwars door de verdediging de keeper van Union verraste en voor de bevrijdende 6-3 zorgde. Opnieuw een overwinning voor S.C.E JO9-4, die tot op het moment slechts één wedstrijd verloren hebben.

10-11-18  Orion JO9-5 – S.C.E JO9-04
Er hingen donkere wolken boven sportpark Mariënbosch, waar wij voor de verandering ‘s middags onze wedstrijd tegen Orion moesten spelen. En al voor aanvang van de wedstrijd begon het dan ook te regenen. Wij moesten het dit keer doen zonder Owen en Beau, die er helaas niet bij konden zijn. Hierdoor schoof Nour vanuit de verdediging door naar het middenveld, en begon Bram vandaag in de spits. Dit werkte vanaf het begin heel goed, wat al snel resultaat opleverde. Bram bracht ons met een prachtig schot op een 0-1 voorsprong. Ook na de openingstreffer was Nour de spil van het team, die om en om goed gebruik maakte van de flanken, waar Semih op rechts en Yasmin op links regelmatig gevaarlijk doorkwamen. Orion had veel moeite om bij ons doel te komen, en liep regelmatig tegen onze verdedigende muur Keano op. En als ze daar al eens langs kwamen was het Lorenzo, die alles wat Orion op doel schoot vakkundig onschadelijk maakte. Maar ook de verdediging en keeper van Orion lieten zich niet zomaar wegspelen, zodat ook de kansen die wij kregen niet verzilverd konden worden. Hoewel Keira, die inmiddels Bram in de spits had afgelost, erg dichtbij was. Maar de keeper van Orion haalde haar schot nog net van de lijn. Zo ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd met kansen voor beide teams. Aan het eind van de eerste tien minuten kwam Yasmin ging Yasmin met een mooie solo alleen op de keeper af. De Orion speller die haar achtervolgde gebruikte hierbij zijn handen en raakte Yasmin daarbij per ongeluk in het gezicht. De spelleider besloot daarop een vrije trap te geven, die door Nour snoeihard linksonder in het doel geschoten werd 0-2. Hierna was het de beurt aan onze aanvoerder Semih, die na opnieuw goed voorbereidend werk van Nour de 0-3 binnenschoot. Ook Orion werd voor hun inzet beloond en maakte na een mooie aanval de 1-3. Hierdoor kwam de spanning even terug, maar al snel maakte Yasmin daar een einde aan, opnieuw kwam zij met een solo alleen voor de keeper, en nu was het wel raak 1-4. Orion was echter nog steeds niet definitief verslagen en met nog tien minuten te spelen verkleinde zij de afstand opnieuw 2-4. Maar vanaf dit moment kwam Orion nauwelijks meer tot kansen, door het goede werk van Bram, die inmiddels in de verdediging was ingezet en door het goede keeperswerk van Lorenzo. Met nog vijf minuten te spelen gingen Keira en Nour samen op de keeper af, waarbij Keira mooi positieve koos bij de tweede paal, de keeper van Orion verwachte de bal ook daar, maar Nour schoot zelf in bij de eerste paal 2-5. Orion scoorde nog wel de 3-5, maar onze overwinning kwam niet meer in gevaar.

03-11-18  S.C.E JO9-04  –  BVC’12 JO9-1
Het was koud op sportpark “Lindenholt” toen wij ons gereed maakten voor de wedstrijd. En nog niet iedereen was hier op voorbereid. Maar desondanks begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Al snel bleek echter de kou ons parten te gaan spelen, want als je koude handen hebt, is het moeilijk je op je spel te concentreren. Daardoor was het een wedstrijd waarbij beide kanten veel balverlies leden. Zowel bij S.C.E als bij BVC’12 werd er regelmatig te laat gereageerd, zodat de verdediging iedere keer de bal weer weg kon spelen alvorens het gevaarlijk werd. Het duurde dan ook lang voordat BVC’12 de score opende, met een goed schot 0-1. Inmiddels was ook S.C.E wat meer warmgedraaid, en zetten wij meer druk op de tegenstander, en de inzet werd beloond. Owen scoorde de 1-1. Eigenlijk zou het nu allemaal wat soepeler moeten gaan lopen, maar vandaag wilde het gewoon niet lukken. En als het allemaal niet lukt, dan valt ook het derde doelpunt weer aan de verkeerde kant. Met 1-2 gingen we rusten. Van opgeven wilden we echter niet weten, en vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Nog steeds was het niet ons beste voetbal, maar we bleven knokken, en werden daarvoor beloond met de 2-2. Maar ook BVC’12 gaf niet op, wat hen een verdiende 3-2 voorsprong opleverde. Met nog tien minuten te gaan keken we opnieuw tegen een achterstand aan. Echter net als in de bekerwedstrijd tegen Union waren de laatste tien minuten voor ons. BVC’12 was leeg gespeeld en er kwamen steeds meer kansen voor S.C.E. Nadat we een paar keer net de kansen misten, was het opnieuw Owen die met de 3-3 en 2 minuten voor het einde de bevrijdende 4-3. Nog even was het spannend, maar Lorenzo en Bram hielden het achter de laatste twee minuten goed dicht. En ook Nour stond haar mannetje. Uiteindelijk was dit niet onze beste wedstrijd, maar sleepten wij er op karakter een toch verdiende 4-3 overwinning uit. En ook dit karakter tonen siert de JO9-4  van S.C.E.

20-10-18  S.C.E JO9-4 – Union JO9-5
Op een stil sportpark ‘Lindenholt’ stond vandaag de eerste wedstrijd in de knock-out fase van de beker voor ons op het programma. De tegenstander was de JO9-5 van Union. En zoals te verwachten was werd het geen makkelijke wedstrijd. De teams waren in het begin van de wedstrijd erg aan elkaar gewaagd, wat leidde tot kansen voor beide teams. Maar in de eerste tien minuten werd hier niet uit gescoord. In de tweede tien minuten voor de rust wist Union dan als eerste te scoren, een mooie aanval werd fraai afgerond 0-1. S.C.E raakte hierdoor even in de war, en al snel maakte Union hier gebruik van om uit te lopen naar 0-2. Ook de rest van de eerste helft was voor Union, maar een uitstekend keepende Nour hield voor de rest alles tegen. In de rust werd bij S.C.E alles weer even op een rijtje gezet. Koppen omhoog en lekker voetballen was de opdracht, het kan nog steeds was de boodschap. En S.C.E voegde daad bij woord. S.C.E kwam beter in de wedstrijd, echter konden ze de kansen nog niet benutten. Dat wil zeggen, tot vlak voor het eind van de eerste tien minuten van de tweede helft. Een snelle uitbraak kwam via Yasmin bij Keira terecht, die met de rug naar het doel en een tegenstander in de rug het enige juiste deed. Zij legde de bal direct op zij waar Owen aan kwam stormen en met een snoeihard schot de goed keepende keeper van Union kansloos liet 2-1. Het laatste spelmoment van deze eerste tien minute was een bal die Yasmin keihard in haar buik kreeg. Nog tien minuten te gaan en 2-1 achter. Één ding viel er te zeggen bij de korte bespreking,  doorzetten jongens en meiden, nog tien minuten hebben we om 1 doelpunt te maken. het kan nog steeds. En doorzetten deden ze. Ook Yasmin verbeet de pijn en wilde doorgaan. Het advies aan haar was, “Scoor een doelpunt om de pijn te vergeten”, en  dat zou ze doen, maar eerst was het de beurt aan Semih. Hij reageerde het snelst toen de keeper de bal niet vast kon houden, razendsnel tikte Semih de 2-2 binnen. De spanning was helemaal terug, en Keano en Bram kregen het achterin druk terwijl Beau voor in net naast schoot. Nu kwam het moment van Yasmin, die vanaf links met een prachtig schot S.C.E voor het eerst op voorsprong zette 3-2. Union begon nu nog meer op het doel van S.C.E te dringen, dus de wedstrijd was nog niet beslist. Uiteindelijk gooide Owen met zijn tweede doelpunt de wedstrijd op slot 4-2. Union bleef aandringen maar het hele team van S.C.E verdedigde de uiteindelijk terechte 4-2 overwinning.

13-10-18  S.C.E JO9-04 – De Bataven JO9-3
Na de uit nederlaag van vorige week, kwamen nu De Bataven uit Gendt op bezoek. Helaas was Yasmin vandaag afwezig, maar het was ook de eerste wedstrijd van onze nieuwe aanwinst Keano. En omdat Lorenzo vandaag graag een keer wilde voetballen begonnen we met Bram in het doel. In het begin van de wedstrijd was te zien dat er wat personele wisselingen waren, waar het team nog aan moest wennen. Hierdoor kreeg de tegenstander grip op ons spel en wist hier goed gebruik van te maken 0-1. Langzaamaan gingen wij beter voetballen, echter verliep het samenspel nog niet helemaal goed. Wel ontstonden er kansen uit individuele acties, maar helaas werden deze gemist. Na een paar minuten ging ook het samenspel weer wat beter en dit werd beloond Nour scoorde de 1-1. Vanaf nu liep het beter en zo wist Semih de 2-1 binnen te schieten. Maar ook De Bataven boden goed weerstand, en kregen hun kansen. Zo kwamen zij verdiend op 2-2. Hierna werd de wedstrijd wat intensiever zonder echt gemeen te worden, maar er werd door beide kanten voor iedere bal gevochten. Hierdoor kwam de organisatie van de tegenstander, die tot op dat moment heel goed stonden, wat meer in de problemen. Dit zorgde ervoor dat ons samenspel beter tot zijn recht kwam en zo kwamen wij door Nour en Semih op 4-2. Nu brak de tijd van Owen aan en met twee doelpunten deed hij de deur op slot 6-2. Het slotakkoord van deze wedstrijd was dan voor de tegenstander die met een mooi doelpunt de 6-3 eindstand bepaalde. Al met al een spannende, moeilijke wedstrijd waarin Bram het heel goed deed voor de eerste keer als keeper. En ook Keano had een belangrijk aandeel met zijn enthousiaste inzet. Maar eigenlijk zou het hele team hier met naam genoemd moeten worden. Op naar de volgende week waar Union JO9-5 de tegenstander is in de tweede ronde van de beker.

06-10-18  Eendracht Arnhem JO9-1 – S.C.E JO9-4
Vandaag een zware tegenstander, die met drie JO11 spelers tegen ons aantrad. Hierdoor was de tegenstander ons fysiek de baas, en in de eerste helft konden wij hier geen antwoord op vinden. Dit kwam tot uiting in de 5-1 ruststand. Wij gaven echter niet op en de tweede helft speelden wij weer ons eigen voetbal. Dit resulteerde uiteindelijk in een zwaarbevochten 6-3 nederlaag, wat gezien de toestand van het veld, en de fysieke tegenstander een prestatie om trots op te zijn.

29-09-18  S.C.E JO9-4 – VVLK JO9-1
Vandaag de eerste thuiswedstrijd voor de competitie. Met dank aan de wedstrijdcommissie, waren we vandaag weer compleet. Een aantal spelers had gisteravond een feestje en de oorspronkelijke tijd van 8.30 uur was toch echt te vroeg. Maar gelukkig kon de wedstrijd verplaatst worden naar 11.30 uur, waardoor iedereen (bijna) wakker aan de wedstrijd begon. De tegenstander was de voetbalvereniging uit Leuth Kekerdom, en kwam met grote aanhang op bezoek. Het is mooi om te zien dat het team steeds beter samenspeelt, en dat ze daar ook de vruchten van plukken. Zo ook vandaag weer. Al snel in de wedstrijd kwamen we op 1-0 door Owen. Nu waren alle spelers zeer zeker wakker, en spoedig volgden de volgende twee doelpunten door Yasmin en opnieuw Owen. Vanaf dit moment kwam VVLK bijna niet meer van de eigen helft af. Zodoende wist ook Semih zijn doelpuntje mee te pikken. VVLK gaf echter niet op en probeerde zo goed mogelijk weerstand te bieden. Wij hadden de wedstrijd echter goed in de grip, op één moment na waardoor VVLK met een mooie uitbraak de verdiende 4-1 langs Lorenzo te tikken. Een klein smetje op het blazoen van onze keeper die voor de rest, ook al had hij niet veel te doen, alles prima wegwerkte. Na deze tegentreffer leken we allemaal nog een stapje harder te lopen, waardoor het spelbeeld helemaal in ons voordeel kantelde. Hierdoor konden wij nog meer op het samenspel letten, en al werden niet alle kansen de mooi uitgespeeld werden benut, toch wisten we naar de dubbele cijfers uit te lopen. Door doelpunten van Bram, Yasmin, Nour, Beau, tweemaal Semih en tot slot Keira liep de einduitslag op tot 11-1. Door de doelpunten van Beau en Keira hebben alle spelers dit seizoen hun doelpunt gemaakt, en dit hebben ze aan de geweldige teamspirit te danken. Dit team heeft heel erg veel voor elkaar over in het veld. Volgens mij is er voor een leider niets dankbaarders als zo een team te mogen leiden

22-09-18  sv Nijmegen JO9-1G – S.C.E JO9-4
Na de poulefase van de beker, waarin we ongeslagen bovenaan geeindigd zijn, is nu de competitie begonnen. Voor de eerste wedstrijd moesten we op bezoek bij sv Nijmegen om tegen de JO9-1 te spelen. Helaas moesten we het vandaag zonder Beau doen, die een weekendje weg was. Gelukkig was voor de rest iedereen aanwezig. Met Lorenzo op doel begonnen we voorzichtig aan de wedstrijd. Er werd door beide teams goed gespeeld en zodoende waren er in de eerste minuten weinig doelkansen voor beide teams.Helaas moest ook Bram wegens ziekte opgeven, nadat hij het zo lang mogelijk geprobeerd had. (Beterschap Bram) Na ongeveer 5 minuten wist S.C.E toch langzaam de overhand te kregen, wat dan ook direct leidde tot de 0-1 voorsprong door Yasmin. Nu was de ban gebroken en werden wij steeds sterker. Hierdoor wisten we ook al snel door Owen op 0-2 te komen. sv Nijmegen begon nu iets anders te spelen, en wij werden wat overmoedig waardoor de spits van sv Nijmegen voor de 1-2 kon zorgen. Maar ook deze tegenvaller kon ons niet deren. En al snel wisten wij weer uit te lopen naar 1-4 door doelpunten van Nour en Semih. Vanaf nu leek er niet veel meer aan de hand, en besloten al onze spelers wat meer op scoren te gaan spelen. Nijmegen maakte handig gebruik van de ruimte die hierdoor ontstond en scoorde de 2-4. Voor het eerst leken wij nu wat nerveus te worden, en had Nijmegen het betere van het spel. Echter net op het moment dat de wedstrijd leek te kunnen kantelen, werden we geholpen door de tegenstander. Een terugspeelbal die bedoeld was voor de keeper van Nijmegen werd per ongeluk teveel naar de hoek gespeeld en rolde rechts in het doel 2-5. Hiermee was het verzet van Nijmegen gebroken, en in de rest van de wedstrijd ging de bal voornamelijk in de richting van het doel van Nijmegen. Door het overwicht wat S.C.E inmiddels had, werden ook de aanvallen steeds mooier. Helaas werden de eerste mooie aanvallen net niet met een doelpunt beloond. Zowel Keira als Semih waren het eindstation van enkele van deze mooie aanvallen, maar plaatsten de bal net naast het doel. Opgeven deden we echter niet waardoor de goede aanvallen ook beloond werden. En door doelpunten van Nour, Semih en Owen liepen we uit naar 2-8. Na de 3-8 door Nijmegen volgde de mooiste aanval van de wedstrijd. Nour gaf de bal mee aan Yasmin, die de bal over de hele breedte speelde naar Owen die een man uitspeelde en een voorzet gaf die bij de tweede paal door Semih prachtig ingeschoten werd. 3-9. Tot slot volgde ook nog de 3-10, waarmee wij een goede wedstrijd met duidelijke cijfers wisten te winnen.

15-09-18  S.C.E JO9-04  –  Orion JO9-07
Nadat we de eerste twee bekerwedstrijden gewonnen hadden stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. We kregen Orion JO9-7 op bezoek. Met dit keer Bram als keeper begonnen we sterk aan de wedstrijd, wat al snel leidde tot een 1-0 voorsprong. Dit gaf ons veel moed waardoor we binnen 5 minuten ook uit konden lopen naar 3-0. Hierdoor kregen we tijd om ook wat meer op het voetbal te letten. Er werd steeds beter overgespeeld, waarmee Orion goed uitgespeeld werd. Hierdoor kregen Beau en Keira ook enkele kansen, die helaas nog niet in doelpunten omgezet werden. Wel wisten we nog twee keer te scoren, voordat een pass bij Orion terecht kwam, die de geboden kans niet liet liggen en er met een fraai doelpunt 5-1 van maakte. Echter lieten we ons hierdoor niet van de wijs brengen, en bleven we gewoon met samenspel aanvallend voetballen. Zo liepen we verder uit naar 7-1. De mooiste beloning van ons spel moest toen nog komen. Lorenzo speelde de bal naar rechts op Owen, die een speller van Orion uitspeelde en de bal voorzette. Bij de tweede paal stond de goed meegelopen Semih precies waar hij moest staan om de bal in het doel te schieten. Met deze goede aanval plaatsten wij ons definitief voor de volgende ronde van de beker als groepswinnaar in groep 5-14.

01-09-18  S.C.E JO9-04  –  Union JO9-04
Vandaag begon voor ons het nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd tegen Union. Geheel in het nieuw gekleed, en met een nieuw team was het even afwachten hoe het zou gaan. De wedstrijd begon lekker fel van beide kanten zonder onsportief te worden, maar langzaam kreeg S.C.E de overhand. Met Owen en Semih op de flanken ontstonden er al snel kansen voor ons. En nadat we door een mooi doelpunt op 1-0 kwamen, werd Union steeds meer onder druk gezet. Dit overviel de goed spelende tegenstander waardoor we in de eerste helft uit konden lopen naar 5-0,  mede door geweldig keeperswerk van Nour. In de tweede helft was duidelijk dat we nog niet helemaal op elkaar ingespeeld waren, en door wat wisselingen in onze posities kreeg Union de kans om terug in de wedstrijd te komen. Binnen tien minuten wisten ze drie keer te scoren. Maar toen vonden we het echt genoeg, en met twee solo’s vanuit de verdediging afgerond met een doelpunt zorgde Owen voor de 7-3 eindstand.