13-04-19   S.C.E JO9-4 – SCP JO 9-2
Op een koud sportpark Lindenholt speelden we vandaag tegen SCP JO 9-2. Dit maal zonder aanvoerder Semih, en ook zonder verdediger Keano die de JO9-5 hielp. Met deze minimale bezetting wisten we dat het een zware wedstrijd zou worden. Zeker gezien het feit dat Owen last had van zijn voet. Al snel in de wedstrijd bleek dat dit SCP een maatje te groot was voor ons. Met goed samenspel wisten ze al snel naar een voorsprong te nemen. Maar ook bij ons gaat het samenspel steeds beter. En met veel inzet wisten ook wij onze kansen te creëren. We kwamen dan ook niet onterecht op 1-1 door een prachtig doelpunt van Yasmin. Helaas wist SCP even later weer goed combinerend door onze linies en keken we opnieuw tegen een achterstand aan 1-2. Meer en meer kreeg SCP grip op het spel. En de 1-3 liet dan ook niet lang op zich wachten. Het leek er op dat de wedstrijd gespeeld was, en we vanaf dit moment alleen nog maar konden hopen niet tegen een zware nederlaag aan te lopen. S.C.E wilde echter niet van opgeven weten, en kwam nog voor rust terug naar 2-3, opnieuw door Yasmin. Aan het begin van de tweede helft, scoorde Owen zelfs de 3-3, en was de wedstrijd weer open. Helaas had de goede eerste helft voor onze kleine selectie teveel kracht gekost. Hiervan wist SCP  met goed samenspel te profiteren, en liep uit naar een 3-6 voorsprong. Owen die ondanks zijn blessure zich de hele wedstrijd had ingezet werd uit voorzorg gewisseld, waardoor de rest van het team de laatste tien minuten de wedstrijd uit moest spelen. Hierdoor wist SCP verdiend naar 3-9 uit te lopen. Vlak voor het einde van de wedstrijd, sloot Keano weer bij ons aan waardoor de moe gespeelde Bram zijn verdiende rust kreeg. Uiteindelijk werd het werk van S.C.E toch nog beloond met een doelpunt van Nour, die de eindstand op 4-9 bracht. Zeker op basis van de eerste helft een teamprestatie om trots op te zijn, ondanks de uiteindelijke verdiende 4-9 nederlaag.

06-04-19  Aquila JO9-1 – S.C.E JO9-1
Bron: website Aquila
Vroeg in de ochtend treden we op eigen terrein aan tegen S.C.E uit Nijmegen. Het belooft een mooi zonnig weekend te worden, maar voorlopig zijn onze supporters nog blij met hun winterjas. S.C.E oogt fris met hun strakke kapsels en straalt vertrouwen uit. Als we naar onze jongens kijken dan zien we gedreven, fanatieke gezichten. Ze hebben er zin in om dit weekend nog wat stralender te laten worden. Oeps…na een paar minuten kijken we toch al tegen een 0-1 achterstand aan. Onhoudbaar voor Keano, strak en hard ingeschoten na slechts één enkele kans. Aquila laat het hoofd niet hangen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Met mooie, individuele acties en passes die net niet aankomen zodat de aanval afgemaakt kan worden. Bij balverlies moeten we meteen terug naar eigen helft want S.C.E is snel, gevaarlijk en zuiver in het overspelen. Elke kans wordt benut en zo wordt het 0-2, 0-3. Jammer, want in het veld wordt er toch leuk gevoetbald door onze jongens. Gelukkig hebben we de ijzersterke schoten van Tycho nog om de goede keeper te verrassen 1-3. Onze jongens laten het hoofd niet hangen en zetten door. Helaas breekt S.C.E opnieuw snel uit en weten ze weer te scoren 1-4. Tycho zorgt voor een hattrick maar deze kan niet voorkomen dat we vandaag toch echt aan het kortste eind trekken. Uiteindelijk verlaten we het veld met 3-7. En eerlijk is eerlijk: S.C.E was vandaag een maatje te groot.

06-04-19  AWC JO9-4 – S.C.E JO9-4
Na de nipt verloren kwartfinale van de beker, stond vandaag de competitiewedstrijd tegen AWC JO9-4 op het programma. Om half negen begon de wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams. In het begin golfde het spel op en neer zonder dat beide teams echt gevaarlijk voor het doel waren. Tot dat Owen op rechts doorkwam en verwoestend uit haalde, maar de keeper van AWC wist deze bal nog net te keren. De bal kwam terug het veld in, waar Beau als echte spits precies op de juiste plek stond en de bal droog in het net joeg 0-1. AWC gaf zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen, en zette opnieuw de aanval in. Hierdoor duurde het dan ook niet lang voordat de 1-1 op het scorebord stond. De spanning was terug in de wedstrijd, en het was de vraag welk team nu de voorsprong zou nemen. Een goed spelend AWC had op dit moment de betere kansen, maar stuitte keer op keer op de goede verdedigers Bram of Keano, en wanneer ze er een keer doorkwamen op de uitstekend keepende Lorenzo. En zo was het opnieuw S.C.E dat als eerste scoorde. Owen schoot de bal onhoudbaar voor de keeper in het doel 1-2. Maar nog steeds was de wedstrijd niet gespeeld. AWC bleef goed voetballen, en wist nu zijn kansen wel te benutten. Hierdoor wisten ze niet alleen de gelijkmaker te scoren, maar ook nog eens een 3-2 voorsprong te nemen. S.C.E zette nog een keer aan en werd steeds gevaarlijker. Wie anders dan Owen zorgde met twee doelpunten voor de nieuwe voorsprong voor S.C.E 3-4. Met nog tien minuten te spelen kreeg S.C.E een vrij trap op zo’n 12 meter van het doel van AWC. Nour haalde uit en via de onderkant van de lat stuiterde de bal terug het veld in. De uitstekend leidende spelleider had echter gezien dat de bal achter de lijn was geweest en kende het doelpunt toe 3-5. Even later stond Nour ook aan de basis van de 3-6. Eerst speelde zij haar man uit en daarna gaf ze een mooie steekpass op de vrijstaande Keira. Keira kon alleen op de keeper af, welke goed uitkwam en het eerste schot van Keira wist te keren. Keira zette echter door en veroverde opnieuw de bal, bewoog tussen de keeper en een teruggekomen verdediger van AWC door en schoot de 3-6 binnen. Met nog een paar minuten te spelen was de wedstrijd beslist. Het slotakkoord was weer voor AWC dat de meer dan verdiende 4-6 eindstand op het scorebord zette.

30-03-19  AVIOS/DBV JO9-1 – S.C.E JO9-4

Foto Gert-Jan Arnts
Het was mooi weer op het sportpark Mariaveld te Alphen. Met de overwinning van vorige week in gedachten begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. Het werd een spannende wedstrijd met kansen voor beide teams. AVIOS/DBV was in de eerste helft iets sterker, en wist dan ook uit te lopen naar een 2-0 voorsprong. In de rust werd er op gewezen iets rustiger met het balbezit om te gaan hetgeen in de tweede helft beter ging. Hierdoor kreeg SCE meer grip op het spel, en met nog tien minuten te spelen stond de 2 – 2 op het scorebord na doelpunten van Yasmin en Nour. De laatste tien minuten werden zo mogelijk nog spannender. Maar nadat de zeer goede keeper van AVIOS/DBV een bal van Beau nog net van de lijn wist te halen, scoorde AVIOS/DBV na een snelle tegenstoot de 3-2. Even later was opnieuw Yasmin trefzeker en was de stand weer gelijk 3-3. Vanaf nu kon het beide kanten op. Helaas was AVIOS/DBV op het beslissende moment net iets gelukkiger, en viel het beslissende doelpunt vlak voor tijd in hun voordeel 4-3. Deze wedstrijd moest een winnaar opleveren, en beide teams hadden het verdiend. De JO9-4 neemt met opgeheven hoofd afscheid van het bekertoernooi, en feliciteert AVIOS/DBV met het behalen van de halve finale.

23-03-19  S.C.E JO 9-4 – Woezik JO9-4
Nadat we de vorige wedstrijd terecht tegen een zware nederlaag aanliepen hadden we vandaag wat goed te maken. Met de opdracht om feller op de bal te zijn, en beter samen te spelen begonnen we met frisse moed aan de wedstrijd. Ook Woezik was bij de les, en zo ontwikkelde zich een spannende wedstrijd die in het begin beide kanten op kon gaan. Het was Woezik die het eerste doelpunt maakte. 0-1. Maar de wedstrijd bleef spannend, en al vlug kwam S.C.E terug naar 1-1. Even later wist de tegenstander opnieuw door te breken 1-2. Maar dit keer konden ze echter nauwelijks van hun voorsprong genieten. Direct vanuit de aftrap wist S.C.E met een mooie snelle aanval de 2-2 op het scorebord te zetten.  Vanaf dat moment werden we de bovenliggende partij.  En door doelpunten van Nour en Owen liepen we uit naar 4-2. Even kwam Woezik terug doordat we tot twee keer toe met twee man naar de bal gingen, waardoor de vandaag uitstekende keepende Lorenzo kansloos was tegen twee aanvallers van Woezik. Na een overtreding van Nour speelden we twee minuten met een man minder, maar toen Nour terug in het veld kwam kreeg zo het op haar heupen en met een loepzuivere hattrick zorgde zij voor een 7-3 voorsprong. Ook Yasmin en Owen deden nog een duit in het zakje en zo stonden we  met 9-3 voor. Nu moest er door een wissel van de coach op vreemde posities gespeeld worden. Dit gaf Woezik de mogelijkheid om op karakter een heel eind terug te komen. Maar uiteindelijk sleepten wij een volledig verdiende 9-8 overwinning uit het vuur. Op naar de kwartfinale van de beker volgende week.

09-03-19  S.C.E JO9-4 – DVSG/Germania JO9-1
Vandaag was het allemaal net niet. Of het kwam door de carnavalsvakantie, of omdat we een paar weken niet gespeeld hadden, maar S.C.E kwam vandaag te kort. De spelers verdienen wel allemaal een compliment voor de inzet, helaas waren we bijna iedere keer net te laat. En dat terwijl we de wedstrijd op zich goed begonnen. Weliswaar kwam er aanvallend niet veel uit vandaag, toch wisten we de aanvallen van DVSG/Germania geruime tijd onschadelijk te maken. Het duurde dan ook tot ver in de eerste helft voordat de tegenstander op 0 -1 kwam. Dit zorgde helaas voor een ommekeer in de wedstrijd. S.C.E verloor de organisatie en dit gaf DVSG/Germania de kans om snel de 0–2 te scoren. Aanvallend bleven we machteloos iets uit te richten, onder meer omdat we deze wedstrijd vergaten dat we met zijn zessen speelden. Te vaak werd er voor een solo gekozen in plaats van de vrije medespeler aan te spelen. Toch wisten we een standaardsituatie te benutten om terug te komen in de wedstrijd. Owen nam de vrije trap op Yasmin die met een geweldig schot de 1–2 op het scorebord zette. Dit gaf ons moed en even wisten we de tegenstander weer onder druk te zetten. Helaas werden we nu snel tot twee keer toe door pech achtervolgd, en zo kwam de tegenstander op een gelukkige meer zeer zeker niet onverdiende 1–4 achterstand. Dit betekende deze week dan ook voor het eerst dit seizoen het einde van het verzet voor S.C.E. Vanaf nu waren we geen één maar twee stappen te laat. Dat dit in de 4e klasse niet genoeg is werd ons pijnlijk duidelijk gemaakt. De 1-10 overwinning voor DVSG/Germania was daarmee dan ook volledig terecht. Desalniettemin bleef het team positief naar elkaar. Dus deze wedstrijd snel vergeten en volgende week met goede moed op naar een overwinning in en tegen sc Millingen.

16-02-19  BOA-jc JO9-1  –  S.C.E JO 9-4
Na een zwaarbevochten gelijkspel vorige week thuis, moesten we vandaag uit tegen BOA jc JO9-1. De wedstrijd begon wat later omdat de thuisspelende ploeg op de verkeerde locatie was. Helaas hadden wij hier meer last van, en hoewel we door Nour nog op een 1-0 voorsprong kwamen, kwamen we in het begin van de wedstrijd niet in ons spel. Het werd snel duidelijk dat  op dit niveau onmiddellijk af wordt gestraft. De sterk spelende tegenstander liep in de eerste helft uit naar 7-1. Maar net als vorige week, liep het in de tweede helft weer een stuk beter. Vooral Nour was vandaag goed op dreef. We kwamen in de tweede helft dan ook heel goed terug naar 7-6. Vlak voor het einde leek de 7-7 een kwestie van tijd. Maar zowel Owen, Keira en Yasmin zagen de bal net het doel missen. Met een beetje geluk had één van hen de verdiende gelijkmaker op zijn voet gehad. Uiteindelijk wist BOA-jc  uit één van de spaarzame uitbraken de 8-6 te scoren. En zo won BOA-jc deze leuke en uiteindelijk spannende wedstrijd verdiend. S.C.E JO9-4 heeft weer haar spirit getoond, maar helaas was het vandaag net niet genoeg.

09-02-19  S.C.E JO9-4 – Groesbeekse Boys JO9-1
De eerste wedstrijd na de winterstop, en de eerste wedstrijd in de 4e klasse. Het was het team in het begin ook wel aan te merken. En werd al snel duidelijk dat daar in de 4e klasse geen ruimte voor is. Groesbeekse Boys begon zeer sterk aan de wedstrijd en speelde de verdediging van S.C.E de eerste 10 minuten helemaal zoek. S.C.E kon hier bitter weinig tegenover stellen en stond binnen de kortste keren met 0-4 achter. Het leek dan ook een zeer teleurstellende kennismaking met de vierde klasse te worden. Gelukkig hadden we na tien minuten even een korte pauze, waardoor het team weer wat moed ingesproken kon worden. Dit bleef niet zonder effect en al gauw zette Semih S.C.E ook op het scorebord 1-4. Nu leek het te gaan lopen bij S.C.E want even later scoorde Owen de 2-4. Maar Groesbeekse Boys bleef het sterkere team, en aangezien S.C.E niet fel genoeg op de bal zat, wisten zij door goed samenspel weer uit te lopen naar 3-7. Dit was dan ook de ruststand. In de rust werden de ruggen weer gerecht en werd er op gewezen om feller op de bal te verdedigen. Dit werd in de tweede helft goed omgezet. Groesbeekse Boys kon hierdoor niet meer vrij uit combineren en leed steeds sneller balverlies. En via Bea, Nour en Owen kwam S.C.E weer terug tot 6-7. De wedstrijd leek gekanteld en S.C.E deed weer mee. Groot was dan ook de tegenvaller toen Groesbeekse Boys met een snelle uitbraak de 6-8 op het scorebord wist te zetten. Opnieuw bleef S.C.E ervoor gaan en Owen bracht het verschil weer op één 7-8. Het leek er op dat dit de einduitslag zou worden, maar vlak voor tijd beloonde Nour het team door vanaf een derde van het veld de bal snoeihard in het doel te schieten. Hiermee eindigde de wedstrijd tegen een zeer goed voetballende tegenstander, in een uiteindelijk op basis van teamwork en inzet verdiend 8-8 gelijkspel. Een goed debuut in de vierde klasse.

SC Valburg JO9-1 – S.C.E JO9-4
Het had veel geregend en verschillende wedstrijden waren afgelast. Het was dan ook de vraag of onze laatste wedstrijd van de najaarscompetitie wel door zou gaan. Gelukkig was dit het geval. En zoals in het clublied van S.C.E was de JO9-4 ook bij regen en storm paraat, De tegenstander werd vroeg onder druk gezet en zo kwamen we vlot op voorsprong. Maar ook Valburg liet zich niet onbetuigd, en even later stond het al weer 1-1. We lieten er ons echter niet onder krijgen, en schakelden nog een tandje bij. SC Valburg wist hier niet adequaat op te reageren en zo liepen we snel uit naar 1-6. Vanaf dat moment leken we te denken dat de wedstrijd gespeeld was. Maar Valburg dacht daar terecht anders over. En doordat we wat minder fel op de bal joegen, wist SC Valburg terug te komen tot 3-6 en daarmee ook weer in de wedstrijd te komen. Hierdoor ontstond er een poos een gelijkopgaande wedstrijd waarin beide teams één keer wisten te scoren. Maar in de laatste tien minuten met een 4-7 voorsprong besloten we de wedstrijd te beslissen. Het tempo ging weer wat omhoog en zo wisten wij uit te lopen naar 4-9. Het slotakkoord was deze wedstrijd voor Beau. Zijn doelpunt zorgde voor de 4-10 einduitslag. Een mooi einde van een heel fijn seizoen, Een seizoen waarin alle spelers lieten zien een echt team te vormen. Een team om trots op te zijn.

De trotse kampioenen S.C.E JO9-4 in de najaars-competitie van seizoen 2018-2019

01-12-18  S.C.E JO9-4 – ESA JO9-4
Vandaag stond onze laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie op  het programma. De tegenstander was het sterke ESA uit Arnhem. Beide teams begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Het spel golfde dan ook vlot op en neer, waar de aanvallen van S.C.E stuk liepen op de verdediging van ESA. Terwijl afwisselend Keano en Bram de aanvallers van ESA afstopten. Ook lieten de beide keepers, bij ons was dit opnieuw Lorenzo, zich niet passeren. En ondanks dat beide teams goed voetbalden, eindigde de eerste tien minuten met dezelfde stand als waarmee de wedstrijd begonnen was 0-0. De tweede tien minuten gingen beide teams ook door zoals ze de eerste tien minuten geëindigd waren, en het was de vraag wie het eerste doelpunt zou scoren. Uiteindelijk was het ESA dat Lorenzo kansloos liet 0-1. Na deze openingstreffer was S.C.E even de organisatie kwijt en leek ESA verder uit te kunnen lopen. Maar het hardwerkende S.C.E kreeg een beetje hulp van de paal bij een gevaarlijk afstandsschot van ESA. Na een paar minuten, waren we van de schrik bekomen en kwamen we weer terug in de wedstrijd. Helaas wisten we onze kansen niet te benutten, zodat we met een 0-1 achterstand gingen rusten, Ook de tweede helft ontspon zich een spannende wedstrijd, maar dit keer was het S.C.E dat tot scoren wist te komen. Owen zorgde na voorbereidend werk van Yasmin en Semih voor de verdiende 1-1. Beide teams bleven goed voetballen en zo bleef de wedstrijd uitermate spannend. Tot Keira de verdediger van ESA bij de achterlijn opjaagde, en deze geen andere uitweg zag dan voor hun eigen doel langs te lopen. De goed meegelopen Owen maakte hiervan gebruik om de 2-1 binnen te tikken. ESA wilde zich niet gewonnen geven en ging meer op de aanval spelen. Hierdoor lieten ze in de verdediging wat meer ruimte toe, waarvan een opnieuw goed spelende Beau bijna wist te profiteren. Helaas ging zijn schot net naast. Even later wist Nour wel het net te vinden. Met een droge knal schoot zij de bevrijdende 3-1 binnen. ESA zette nog aan voor een slotoffensief, maar uiteindelijk gooide opnieuw Owen met zijn derde doelpunt de wedstrijd op slot 4-1. Een verdiende overwinning die uiteindelijk iets te hoog uitviel.

24-11-18  Arnhemse Boys JO9-5 – S.C.E JO 9-4
De tweede wedstrijd van deze competitie in Arnhem. Nadat we tegen Eendracht Arnhem nipt verloren hadden waren we gebrand om de eer van Nijmegen hoog te houden. Helaas moesten we het vandaag zonder Lorenzo en Bram doen. Nour wilde wel keepen in plaats van Lorenzo. en Bram werd in de verdediging vervangen door Keano. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd maar wij hadden iets meer van het spel. Dit leidde weliswaar tot enkele kansen, maar die konden wij helaas niet verzilveren. Beau en Keira werden om en om goed in stelling gebracht door Semih en Yasmin. Owen was opnieuw de motor van het team. En met Keano als stofzuiger stonden we goed. Arnhemse Boys kwam er echter wel regelmatig snel uit. En ondanks het goede verdedigende werk van Keano en het keepen van Nour wisten ze de 1-0 te scoren. S.C.E liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef aanvallen. Toch was het Arnhemse Boys dat opnieuw zou scoren. Een afstandsschot was net te hoog voor Nour en sloeg in het net 2-0. Dat was ook de ruststand. De rust werd gebruikt om het team tot rust te manen. Deze achterstand was best nog wel in te halen, maar we moesten iets rustiger zijn voor het doel. Deze opdracht werd in de tweede helft goed uitgevoerd. Allereerst was het Yasmin de de afstand verkleinde. En even later stoorde Keira de keeper goed, waardoor hij de bal niet goed weg kreeg. Deze kwam voor de voeten van Yasmin terecht, die de 2-2 binnen tikte. Met nog zo’n elf minuten te spelen speelde Owen de bal rechts op Semih, die op de flank op avontuur ging. Beau dook gevaarlijk op bij de keeper die probeerde te voorkomen dat Semih Beau aan zou spelen. Semih hield zijn ogen echter goed open en schoot de bal in de korte hoek 2-3. In de laatste tien minuten golfde het spel op en neer, en de wedstrijd beide kanten op. Beide Arnhemse Boys verdedigde goed en ook Keano stond zijn mannetje. Uiteindelijk scoorde Yasmin de bevrijdende 2-4. Dit was ook meteen de eindstand. Dankzij het goede teamwerk liep S.C.E ook dit keer als verdiende winnaar van het veld.

17-11-18 S.C.E JO9-4 – Union JO9-4
Koud was het, echt koud. Maar onze spelers hadden daar geen last van. Union, waar we ook de eerste wedstrijd voor de beker tegen gespeeld hadden, werd dit keer direct onder druk gezet. En als Union er al een keer uit wist te komen stond Bram zijn mannetje in de verdediging. Door ons goede spel kwamen we al snel op voorsprong door Yasmin. En ook de 2-0 kwam van de voet van onze linkshalf. Union probeerde wel iets terug te doen, maar stuitte iedere keer op Bram, of de vandaag weer uitstekend keepende Lorenzo. Aan het eind van de eerste tien minuten leek Yasmin op weg naar haar hattrick. Echter een tackle van achter gooide roet in het eten. Wel leverde dat ons een vrije trap op. Nour, werd ingewisseld voor de licht geblesseerde Yasmin, en gebruikte de vrije trap direct om de 3-0 op het scorebord te zetten. Met de op rechts iedere keer weer actieve Semih aan de kant, wisten we in de eerste helft nog uit te lopen naar 5-0 door doelpunten van Nour en opnieuw Yasmin. In de tweede helft raakte we de organisatie even kwijt doordat er op het middenveld doorgewisseld werd. Hierdoor wisten we even onze posities niet te houden. Union maakte hier goed gebruik van en kwam terug in de wedstrijd. Drie keer wisten ze in korte tijd te scoren, en met een 5-3 begonnen we aan een spannende laatste tien minuten. Op dit moment kreeg Union ook nog een penalty, na een handsbal van Yasmin. Maar opnieuw stond Lorenzo een doelpunt van Union in de weg. Even later brak Owen goed door over rechts en ging samen met Keira alleen op de keeper van Union af. Keira koos goed positie bij de tweede paal en de keeper verwachte dan ook dat Owen de bal naar Keira zou spelen. Owen schoot de bal echter Keurig in de korte hoek. Een mooi doelpunt, wat helaas echter niet telde. De spelleider had vanwege een blessure bij Union al afgefloten. Dus het bleef spannend. Beau werd in de spits weer ingewisseld voor Keira, en zorgde met zijn goede jagen dat Union de bal niet rustig in de ploeg kon houden. Echter bleef het door de 5-3 stand toch nog spannend. Totdat uiteindelijk Owen met een schot vanaf de middenlijn dwars door de verdediging de keeper van Union verraste en voor de bevrijdende 6-3 zorgde. Opnieuw een overwinning voor S.C.E JO9-4, die tot op het moment slechts één wedstrijd verloren hebben.

10-11-18  Orion JO9-5 – S.C.E JO9-04
Er hingen donkere wolken boven sportpark Mariënbosch, waar wij voor de verandering ‘s middags onze wedstrijd tegen Orion moesten spelen. En al voor aanvang van de wedstrijd begon het dan ook te regenen. Wij moesten het dit keer doen zonder Owen en Beau, die er helaas niet bij konden zijn. Hierdoor schoof Nour vanuit de verdediging door naar het middenveld, en begon Bram vandaag in de spits. Dit werkte vanaf het begin heel goed, wat al snel resultaat opleverde. Bram bracht ons met een prachtig schot op een 0-1 voorsprong. Ook na de openingstreffer was Nour de spil van het team, die om en om goed gebruik maakte van de flanken, waar Semih op rechts en Yasmin op links regelmatig gevaarlijk doorkwamen. Orion had veel moeite om bij ons doel te komen, en liep regelmatig tegen onze verdedigende muur Keano op. En als ze daar al eens langs kwamen was het Lorenzo, die alles wat Orion op doel schoot vakkundig onschadelijk maakte. Maar ook de verdediging en keeper van Orion lieten zich niet zomaar wegspelen, zodat ook de kansen die wij kregen niet verzilverd konden worden. Hoewel Keira, die inmiddels Bram in de spits had afgelost, erg dichtbij was. Maar de keeper van Orion haalde haar schot nog net van de lijn. Zo ontstond er een aantrekkelijke wedstrijd met kansen voor beide teams. Aan het eind van de eerste tien minuten kwam Yasmin ging Yasmin met een mooie solo alleen op de keeper af. De Orion speller die haar achtervolgde gebruikte hierbij zijn handen en raakte Yasmin daarbij per ongeluk in het gezicht. De spelleider besloot daarop een vrije trap te geven, die door Nour snoeihard linksonder in het doel geschoten werd 0-2. Hierna was het de beurt aan onze aanvoerder Semih, die na opnieuw goed voorbereidend werk van Nour de 0-3 binnenschoot. Ook Orion werd voor hun inzet beloond en maakte na een mooie aanval de 1-3. Hierdoor kwam de spanning even terug, maar al snel maakte Yasmin daar een einde aan, opnieuw kwam zij met een solo alleen voor de keeper, en nu was het wel raak 1-4. Orion was echter nog steeds niet definitief verslagen en met nog tien minuten te spelen verkleinde zij de afstand opnieuw 2-4. Maar vanaf dit moment kwam Orion nauwelijks meer tot kansen, door het goede werk van Bram, die inmiddels in de verdediging was ingezet en door het goede keeperswerk van Lorenzo. Met nog vijf minuten te spelen gingen Keira en Nour samen op de keeper af, waarbij Keira mooi positieve koos bij de tweede paal, de keeper van Orion verwachte de bal ook daar, maar Nour schoot zelf in bij de eerste paal 2-5. Orion scoorde nog wel de 3-5, maar onze overwinning kwam niet meer in gevaar.

03-11-18  S.C.E JO9-04  –  BVC’12 JO9-1
Het was koud op sportpark “Lindenholt” toen wij ons gereed maakten voor de wedstrijd. En nog niet iedereen was hier op voorbereid. Maar desondanks begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Al snel bleek echter de kou ons parten te gaan spelen, want als je koude handen hebt, is het moeilijk je op je spel te concentreren. Daardoor was het een wedstrijd waarbij beide kanten veel balverlies leden. Zowel bij S.C.E als bij BVC’12 werd er regelmatig te laat gereageerd, zodat de verdediging iedere keer de bal weer weg kon spelen alvorens het gevaarlijk werd. Het duurde dan ook lang voordat BVC’12 de score opende, met een goed schot 0-1. Inmiddels was ook S.C.E wat meer warmgedraaid, en zetten wij meer druk op de tegenstander, en de inzet werd beloond. Owen scoorde de 1-1. Eigenlijk zou het nu allemaal wat soepeler moeten gaan lopen, maar vandaag wilde het gewoon niet lukken. En als het allemaal niet lukt, dan valt ook het derde doelpunt weer aan de verkeerde kant. Met 1-2 gingen we rusten. Van opgeven wilden we echter niet weten, en vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Nog steeds was het niet ons beste voetbal, maar we bleven knokken, en werden daarvoor beloond met de 2-2. Maar ook BVC’12 gaf niet op, wat hen een verdiende 3-2 voorsprong opleverde. Met nog tien minuten te gaan keken we opnieuw tegen een achterstand aan. Echter net als in de bekerwedstrijd tegen Union waren de laatste tien minuten voor ons. BVC’12 was leeg gespeeld en er kwamen steeds meer kansen voor S.C.E. Nadat we een paar keer net de kansen misten, was het opnieuw Owen die met de 3-3 en 2 minuten voor het einde de bevrijdende 4-3. Nog even was het spannend, maar Lorenzo en Bram hielden het achter de laatste twee minuten goed dicht. En ook Nour stond haar mannetje. Uiteindelijk was dit niet onze beste wedstrijd, maar sleepten wij er op karakter een toch verdiende 4-3 overwinning uit. En ook dit karakter tonen siert de JO9-4  van S.C.E.

20-10-18  S.C.E JO9-4 – Union JO9-5
Op een stil sportpark ‘Lindenholt’ stond vandaag de eerste wedstrijd in de knock-out fase van de beker voor ons op het programma. De tegenstander was de JO9-5 van Union. En zoals te verwachten was werd het geen makkelijke wedstrijd. De teams waren in het begin van de wedstrijd erg aan elkaar gewaagd, wat leidde tot kansen voor beide teams. Maar in de eerste tien minuten werd hier niet uit gescoord. In de tweede tien minuten voor de rust wist Union dan als eerste te scoren, een mooie aanval werd fraai afgerond 0-1. S.C.E raakte hierdoor even in de war, en al snel maakte Union hier gebruik van om uit te lopen naar 0-2. Ook de rest van de eerste helft was voor Union, maar een uitstekend keepende Nour hield voor de rest alles tegen. In de rust werd bij S.C.E alles weer even op een rijtje gezet. Koppen omhoog en lekker voetballen was de opdracht, het kan nog steeds was de boodschap. En S.C.E voegde daad bij woord. S.C.E kwam beter in de wedstrijd, echter konden ze de kansen nog niet benutten. Dat wil zeggen, tot vlak voor het eind van de eerste tien minuten van de tweede helft. Een snelle uitbraak kwam via Yasmin bij Keira terecht, die met de rug naar het doel en een tegenstander in de rug het enige juiste deed. Zij legde de bal direct op zij waar Owen aan kwam stormen en met een snoeihard schot de goed keepende keeper van Union kansloos liet 2-1. Het laatste spelmoment van deze eerste tien minute was een bal die Yasmin keihard in haar buik kreeg. Nog tien minuten te gaan en 2-1 achter. Één ding viel er te zeggen bij de korte bespreking,  doorzetten jongens en meiden, nog tien minuten hebben we om 1 doelpunt te maken. het kan nog steeds. En doorzetten deden ze. Ook Yasmin verbeet de pijn en wilde doorgaan. Het advies aan haar was, “Scoor een doelpunt om de pijn te vergeten”, en  dat zou ze doen, maar eerst was het de beurt aan Semih. Hij reageerde het snelst toen de keeper de bal niet vast kon houden, razendsnel tikte Semih de 2-2 binnen. De spanning was helemaal terug, en Keano en Bram kregen het achterin druk terwijl Beau voor in net naast schoot. Nu kwam het moment van Yasmin, die vanaf links met een prachtig schot S.C.E voor het eerst op voorsprong zette 3-2. Union begon nu nog meer op het doel van S.C.E te dringen, dus de wedstrijd was nog niet beslist. Uiteindelijk gooide Owen met zijn tweede doelpunt de wedstrijd op slot 4-2. Union bleef aandringen maar het hele team van S.C.E verdedigde de uiteindelijk terechte 4-2 overwinning.

13-10-18  S.C.E JO9-04 – De Bataven JO9-3
Na de uit nederlaag van vorige week, kwamen nu De Bataven uit Gendt op bezoek. Helaas was Yasmin vandaag afwezig, maar het was ook de eerste wedstrijd van onze nieuwe aanwinst Keano. En omdat Lorenzo vandaag graag een keer wilde voetballen begonnen we met Bram in het doel. In het begin van de wedstrijd was te zien dat er wat personele wisselingen waren, waar het team nog aan moest wennen. Hierdoor kreeg de tegenstander grip op ons spel en wist hier goed gebruik van te maken 0-1. Langzaamaan gingen wij beter voetballen, echter verliep het samenspel nog niet helemaal goed. Wel ontstonden er kansen uit individuele acties, maar helaas werden deze gemist. Na een paar minuten ging ook het samenspel weer wat beter en dit werd beloond Nour scoorde de 1-1. Vanaf nu liep het beter en zo wist Semih de 2-1 binnen te schieten. Maar ook De Bataven boden goed weerstand, en kregen hun kansen. Zo kwamen zij verdiend op 2-2. Hierna werd de wedstrijd wat intensiever zonder echt gemeen te worden, maar er werd door beide kanten voor iedere bal gevochten. Hierdoor kwam de organisatie van de tegenstander, die tot op dat moment heel goed stonden, wat meer in de problemen. Dit zorgde ervoor dat ons samenspel beter tot zijn recht kwam en zo kwamen wij door Nour en Semih op 4-2. Nu brak de tijd van Owen aan en met twee doelpunten deed hij de deur op slot 6-2. Het slotakkoord van deze wedstrijd was dan voor de tegenstander die met een mooi doelpunt de 6-3 eindstand bepaalde. Al met al een spannende, moeilijke wedstrijd waarin Bram het heel goed deed voor de eerste keer als keeper. En ook Keano had een belangrijk aandeel met zijn enthousiaste inzet. Maar eigenlijk zou het hele team hier met naam genoemd moeten worden. Op naar de volgende week waar Union JO9-5 de tegenstander is in de tweede ronde van de beker.

06-10-18  Eendracht Arnhem JO9-1 – S.C.E JO9-4
Vandaag een zware tegenstander, die met drie JO11 spelers tegen ons aantrad. Hierdoor was de tegenstander ons fysiek de baas, en in de eerste helft konden wij hier geen antwoord op vinden. Dit kwam tot uiting in de 5-1 ruststand. Wij gaven echter niet op en de tweede helft speelden wij weer ons eigen voetbal. Dit resulteerde uiteindelijk in een zwaarbevochten 6-3 nederlaag, wat gezien de toestand van het veld, en de fysieke tegenstander een prestatie om trots op te zijn.

29-09-18  S.C.E JO9-4 – VVLK JO9-1
Vandaag de eerste thuiswedstrijd voor de competitie. Met dank aan de wedstrijdcommissie, waren we vandaag weer compleet. Een aantal spelers had gisteravond een feestje en de oorspronkelijke tijd van 8.30 uur was toch echt te vroeg. Maar gelukkig kon de wedstrijd verplaatst worden naar 11.30 uur, waardoor iedereen (bijna) wakker aan de wedstrijd begon. De tegenstander was de voetbalvereniging uit Leuth Kekerdom, en kwam met grote aanhang op bezoek. Het is mooi om te zien dat het team steeds beter samenspeelt, en dat ze daar ook de vruchten van plukken. Zo ook vandaag weer. Al snel in de wedstrijd kwamen we op 1-0 door Owen. Nu waren alle spelers zeer zeker wakker, en spoedig volgden de volgende twee doelpunten door Yasmin en opnieuw Owen. Vanaf dit moment kwam VVLK bijna niet meer van de eigen helft af. Zodoende wist ook Semih zijn doelpuntje mee te pikken. VVLK gaf echter niet op en probeerde zo goed mogelijk weerstand te bieden. Wij hadden de wedstrijd echter goed in de grip, op één moment na waardoor VVLK met een mooie uitbraak de verdiende 4-1 langs Lorenzo te tikken. Een klein smetje op het blazoen van onze keeper die voor de rest, ook al had hij niet veel te doen, alles prima wegwerkte. Na deze tegentreffer leken we allemaal nog een stapje harder te lopen, waardoor het spelbeeld helemaal in ons voordeel kantelde. Hierdoor konden wij nog meer op het samenspel letten, en al werden niet alle kansen de mooi uitgespeeld werden benut, toch wisten we naar de dubbele cijfers uit te lopen. Door doelpunten van Bram, Yasmin, Nour, Beau, tweemaal Semih en tot slot Keira liep de einduitslag op tot 11-1. Door de doelpunten van Beau en Keira hebben alle spelers dit seizoen hun doelpunt gemaakt, en dit hebben ze aan de geweldige teamspirit te danken. Dit team heeft heel erg veel voor elkaar over in het veld. Volgens mij is er voor een leider niets dankbaarders als zo een team te mogen leiden

22-09-18  sv Nijmegen JO9-1G – S.C.E JO9-4
Na de poulefase van de beker, waarin we ongeslagen bovenaan geeindigd zijn, is nu de competitie begonnen. Voor de eerste wedstrijd moesten we op bezoek bij sv Nijmegen om tegen de JO9-1 te spelen. Helaas moesten we het vandaag zonder Beau doen, die een weekendje weg was. Gelukkig was voor de rest iedereen aanwezig. Met Lorenzo op doel begonnen we voorzichtig aan de wedstrijd. Er werd door beide teams goed gespeeld en zodoende waren er in de eerste minuten weinig doelkansen voor beide teams.Helaas moest ook Bram wegens ziekte opgeven, nadat hij het zo lang mogelijk geprobeerd had. (Beterschap Bram) Na ongeveer 5 minuten wist S.C.E toch langzaam de overhand te kregen, wat dan ook direct leidde tot de 0-1 voorsprong door Yasmin. Nu was de ban gebroken en werden wij steeds sterker. Hierdoor wisten we ook al snel door Owen op 0-2 te komen. sv Nijmegen begon nu iets anders te spelen, en wij werden wat overmoedig waardoor de spits van sv Nijmegen voor de 1-2 kon zorgen. Maar ook deze tegenvaller kon ons niet deren. En al snel wisten wij weer uit te lopen naar 1-4 door doelpunten van Nour en Semih. Vanaf nu leek er niet veel meer aan de hand, en besloten al onze spelers wat meer op scoren te gaan spelen. Nijmegen maakte handig gebruik van de ruimte die hierdoor ontstond en scoorde de 2-4. Voor het eerst leken wij nu wat nerveus te worden, en had Nijmegen het betere van het spel. Echter net op het moment dat de wedstrijd leek te kunnen kantelen, werden we geholpen door de tegenstander. Een terugspeelbal die bedoeld was voor de keeper van Nijmegen werd per ongeluk teveel naar de hoek gespeeld en rolde rechts in het doel 2-5. Hiermee was het verzet van Nijmegen gebroken, en in de rest van de wedstrijd ging de bal voornamelijk in de richting van het doel van Nijmegen. Door het overwicht wat S.C.E inmiddels had, werden ook de aanvallen steeds mooier. Helaas werden de eerste mooie aanvallen net niet met een doelpunt beloond. Zowel Keira als Semih waren het eindstation van enkele van deze mooie aanvallen, maar plaatsten de bal net naast het doel. Opgeven deden we echter niet waardoor de goede aanvallen ook beloond werden. En door doelpunten van Nour, Semih en Owen liepen we uit naar 2-8. Na de 3-8 door Nijmegen volgde de mooiste aanval van de wedstrijd. Nour gaf de bal mee aan Yasmin, die de bal over de hele breedte speelde naar Owen die een man uitspeelde en een voorzet gaf die bij de tweede paal door Semih prachtig ingeschoten werd. 3-9. Tot slot volgde ook nog de 3-10, waarmee wij een goede wedstrijd met duidelijke cijfers wisten te winnen.

15-09-18  S.C.E JO9-04  –  Orion JO9-07
Nadat we de eerste twee bekerwedstrijden gewonnen hadden stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. We kregen Orion JO9-7 op bezoek. Met dit keer Bram als keeper begonnen we sterk aan de wedstrijd, wat al snel leidde tot een 1-0 voorsprong. Dit gaf ons veel moed waardoor we binnen 5 minuten ook uit konden lopen naar 3-0. Hierdoor kregen we tijd om ook wat meer op het voetbal te letten. Er werd steeds beter overgespeeld, waarmee Orion goed uitgespeeld werd. Hierdoor kregen Beau en Keira ook enkele kansen, die helaas nog niet in doelpunten omgezet werden. Wel wisten we nog twee keer te scoren, voordat een pass bij Orion terecht kwam, die de geboden kans niet liet liggen en er met een fraai doelpunt 5-1 van maakte. Echter lieten we ons hierdoor niet van de wijs brengen, en bleven we gewoon met samenspel aanvallend voetballen. Zo liepen we verder uit naar 7-1. De mooiste beloning van ons spel moest toen nog komen. Lorenzo speelde de bal naar rechts op Owen, die een speller van Orion uitspeelde en de bal voorzette. Bij de tweede paal stond de goed meegelopen Semih precies waar hij moest staan om de bal in het doel te schieten. Met deze goede aanval plaatsten wij ons definitief voor de volgende ronde van de beker als groepswinnaar in groep 5-14.

01-09-18  S.C.E JO9-04  –  Union JO9-04
Vandaag begon voor ons het nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd tegen Union. Geheel in het nieuw gekleed, en met een nieuw team was het even afwachten hoe het zou gaan. De wedstrijd begon lekker fel van beide kanten zonder onsportief te worden, maar langzaam kreeg S.C.E de overhand. Met Owen en Semih op de flanken ontstonden er al snel kansen voor ons. En nadat we door een mooi doelpunt op 1-0 kwamen, werd Union steeds meer onder druk gezet. Dit overviel de goed spelende tegenstander waardoor we in de eerste helft uit konden lopen naar 5-0,  mede door geweldig keeperswerk van Nour. In de tweede helft was duidelijk dat we nog niet helemaal op elkaar ingespeeld waren, en door wat wisselingen in onze posities kreeg Union de kans om terug in de wedstrijd te komen. Binnen tien minuten wisten ze drie keer te scoren. Maar toen vonden we het echt genoeg, en met twee solo’s vanuit de verdediging afgerond met een doelpunt zorgde Owen voor de 7-3 eindstand.