13-10-18  S.C.E JO9-04 – De Bataven JO9-3
Na de uit nederlaag van vorige week, kwamen nu De Bataven uit Gendt op bezoek. Helaas was Yasmin vandaag afwezig, maar het was ook de eerste wedstrijd van onze nieuwe aanwinst Keano. En omdat Lorenzo vandaag graag een keer wilde voetballen begonnen we met Bram in het doel. In het begin van de wedstrijd was te zien dat er wat personele wisselingen waren, waar het team nog aan moest wennen. Hierdoor kreeg de tegenstander grip op ons spel en wist hier goed gebruik van te maken 0-1. Langzaamaan gingen wij beter voetballen, echter verliep het samenspel nog niet helemaal goed. Wel ontstonden er kansen uit individuele acties, maar helaas werden deze gemist. Na een paar minuten ging ook het samenspel weer wat beter en dit werd beloond Nour scoorde de 1-1. Vanaf nu liep het beter en zo wist Semih de 2-1 binnen te schieten. Maar ook De Bataven boden goed weerstand, en kregen hun kansen. Zo kwamen zij verdiend op 2-2. Hierna werd de wedstrijd wat intensiever zonder echt gemeen te worden, maar er werd door beide kanten voor iedere bal gevochten. Hierdoor kwam de organisatie van de tegenstander, die tot op dat moment heel goed stonden, wat meer in de problemen. Dit zorgde ervoor dat ons samenspel beter tot zijn recht kwam en zo kwamen wij door Nour en Semih op 4-2. Nu brak de tijd van Owen aan en met twee doelpunten deed hij de deur op slot 6-2. Het slotakkoord van deze wedstrijd was dan voor de tegenstander die met een mooi doelpunt de 6-3 eindstand bepaalde. Al met al een spannende, moeilijke wedstrijd waarin Bram het heel goed deed voor de eerste keer als keeper. En ook Keano had een belangrijk aandeel met zijn enthousiaste inzet. Maar eigenlijk zou het hele team hier met naam genoemd moeten worden. Op naar de volgende week waar Union JO9-5 de tegenstander is in de tweede ronde van de beker.

06-10-18  Eendracht Arnhem JO9-1 – S.C.E JO9-4
Vandaag een zware tegenstander, die met drie JO11 spelers tegen ons aantrad. Hierdoor was de tegenstander ons fysiek de baas, en in de eerste helft konden wij hier geen antwoord op vinden. Dit kwam tot uiting in de 5-1 ruststand. Wij gaven echter niet op en de tweede helft speelden wij weer ons eigen voetbal. Dit resulteerde uiteindelijk in een zwaarbevochten 6-3 nederlaag, wat gezien de toestand van het veld, en de fysieke tegenstander een prestatie om trots op te zijn.

29-09-18  S.C.E JO9-4 – VVLK JO9-1
Vandaag de eerste thuiswedstrijd voor de competitie. Met dank aan de wedstrijdcommissie, waren we vandaag weer compleet. Een aantal spelers had gisteravond een feestje en de oorspronkelijke tijd van 8.30 uur was toch echt te vroeg. Maar gelukkig kon de wedstrijd verplaatst worden naar 11.30 uur, waardoor iedereen (bijna) wakker aan de wedstrijd begon. De tegenstander was de voetbalvereniging uit Leuth Kekerdom, en kwam met grote aanhang op bezoek. Het is mooi om te zien dat het team steeds beter samenspeelt, en dat ze daar ook de vruchten van plukken. Zo ook vandaag weer. Al snel in de wedstrijd kwamen we op 1-0 door Owen. Nu waren alle spelers zeer zeker wakker, en spoedig volgden de volgende twee doelpunten door Yasmin en opnieuw Owen. Vanaf dit moment kwam VVLK bijna niet meer van de eigen helft af. Zodoende wist ook Semih zijn doelpuntje mee te pikken. VVLK gaf echter niet op en probeerde zo goed mogelijk weerstand te bieden. Wij hadden de wedstrijd echter goed in de grip, op één moment na waardoor VVLK met een mooie uitbraak de verdiende 4-1 langs Lorenzo te tikken. Een klein smetje op het blazoen van onze keeper die voor de rest, ook al had hij niet veel te doen, alles prima wegwerkte. Na deze tegentreffer leken we allemaal nog een stapje harder te lopen, waardoor het spelbeeld helemaal in ons voordeel kantelde. Hierdoor konden wij nog meer op het samenspel letten, en al werden niet alle kansen de mooi uitgespeeld werden benut, toch wisten we naar de dubbele cijfers uit te lopen. Door doelpunten van Bram, Yasmin, Nour, Beau, tweemaal Semih en tot slot Keira liep de einduitslag op tot 11-1. Door de doelpunten van Beau en Keira hebben alle spelers dit seizoen hun doelpunt gemaakt, en dit hebben ze aan de geweldige teamspirit te danken. Dit team heeft heel erg veel voor elkaar over in het veld. Volgens mij is er voor een leider niets dankbaarders als zo een team te mogen leiden

22-09-18  sv Nijmegen JO9-1G – S.C.E JO9-4
Na de poulefase van de beker, waarin we ongeslagen bovenaan geeindigd zijn, is nu de competitie begonnen. Voor de eerste wedstrijd moesten we op bezoek bij sv Nijmegen om tegen de JO9-1 te spelen. Helaas moesten we het vandaag zonder Beau doen, die een weekendje weg was. Gelukkig was voor de rest iedereen aanwezig. Met Lorenzo op doel begonnen we voorzichtig aan de wedstrijd. Er werd door beide teams goed gespeeld en zodoende waren er in de eerste minuten weinig doelkansen voor beide teams.Helaas moest ook Bram wegens ziekte opgeven, nadat hij het zo lang mogelijk geprobeerd had. (Beterschap Bram) Na ongeveer 5 minuten wist S.C.E toch langzaam de overhand te kregen, wat dan ook direct leidde tot de 0-1 voorsprong door Yasmin. Nu was de ban gebroken en werden wij steeds sterker. Hierdoor wisten we ook al snel door Owen op 0-2 te komen. sv Nijmegen begon nu iets anders te spelen, en wij werden wat overmoedig waardoor de spits van sv Nijmegen voor de 1-2 kon zorgen. Maar ook deze tegenvaller kon ons niet deren. En al snel wisten wij weer uit te lopen naar 1-4 door doelpunten van Nour en Semih. Vanaf nu leek er niet veel meer aan de hand, en besloten al onze spelers wat meer op scoren te gaan spelen. Nijmegen maakte handig gebruik van de ruimte die hierdoor ontstond en scoorde de 2-4. Voor het eerst leken wij nu wat nerveus te worden, en had Nijmegen het betere van het spel. Echter net op het moment dat de wedstrijd leek te kunnen kantelen, werden we geholpen door de tegenstander. Een terugspeelbal die bedoeld was voor de keeper van Nijmegen werd per ongeluk teveel naar de hoek gespeeld en rolde rechts in het doel 2-5. Hiermee was het verzet van Nijmegen gebroken, en in de rest van de wedstrijd ging de bal voornamelijk in de richting van het doel van Nijmegen. Door het overwicht wat S.C.E inmiddels had, werden ook de aanvallen steeds mooier. Helaas werden de eerste mooie aanvallen net niet met een doelpunt beloond. Zowel Keira als Semih waren het eindstation van enkele van deze mooie aanvallen, maar plaatsten de bal net naast het doel. Opgeven deden we echter niet waardoor de goede aanvallen ook beloond werden. En door doelpunten van Nour, Semih en Owen liepen we uit naar 2-8. Na de 3-8 door Nijmegen volgde de mooiste aanval van de wedstrijd. Nour gaf de bal mee aan Yasmin, die de bal over de hele breedte speelde naar Owen die een man uitspeelde en een voorzet gaf die bij de tweede paal door Semih prachtig ingeschoten werd. 3-9. Tot slot volgde ook nog de 3-10, waarmee wij een goede wedstrijd met duidelijke cijfers wisten te winnen.

15-09-18  S.C.E JO9-04  –  Orion JO9-07
Nadat we de eerste twee bekerwedstrijden gewonnen hadden stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. We kregen Orion JO9-7 op bezoek. Met dit keer Bram als keeper begonnen we sterk aan de wedstrijd, wat al snel leidde tot een 1-0 voorsprong. Dit gaf ons veel moed waardoor we binnen 5 minuten ook uit konden lopen naar 3-0. Hierdoor kregen we tijd om ook wat meer op het voetbal te letten. Er werd steeds beter overgespeeld, waarmee Orion goed uitgespeeld werd. Hierdoor kregen Beau en Keira ook enkele kansen, die helaas nog niet in doelpunten omgezet werden. Wel wisten we nog twee keer te scoren, voordat een pass bij Orion terecht kwam, die de geboden kans niet liet liggen en er met een fraai doelpunt 5-1 van maakte. Echter lieten we ons hierdoor niet van de wijs brengen, en bleven we gewoon met samenspel aanvallend voetballen. Zo liepen we verder uit naar 7-1. De mooiste beloning van ons spel moest toen nog komen. Lorenzo speelde de bal naar rechts op Owen, die een speller van Orion uitspeelde en de bal voorzette. Bij de tweede paal stond de goed meegelopen Semih precies waar hij moest staan om de bal in het doel te schieten. Met deze goede aanval plaatsten wij ons definitief voor de volgende ronde van de beker als groepswinnaar in groep 5-14.

01-09-18  S.C.E JO9-04  –  Union JO9-04
Vandaag begon voor ons het nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd tegen Union. Geheel in het nieuw gekleed, en met een nieuw team was het even afwachten hoe het zou gaan. De wedstrijd begon lekker fel van beide kanten zonder onsportief te worden, maar langzaam kreeg S.C.E de overhand. Met Owen en Semih op de flanken ontstonden er al snel kansen voor ons. En nadat we door een mooi doelpunt op 1-0 kwamen, werd Union steeds meer onder druk gezet. Dit overviel de goed spelende tegenstander waardoor we in de eerste helft uit konden lopen naar 5-0,  mede door geweldig keeperswerk van Nour. In de tweede helft was duidelijk dat we nog niet helemaal op elkaar ingespeeld waren, en door wat wisselingen in onze posities kreeg Union de kans om terug in de wedstrijd te komen. Binnen tien minuten wisten ze drie keer te scoren. Maar toen vonden we het echt genoeg, en met twee solo’s vanuit de verdediging afgerond met een doelpunt zorgde Owen voor de 7-3 eindstand.