18-05-17 S.C.E JO19-1 – SKV JO19-1
Bron: website SKV
Ondanks een tiende plaats in de hoofdklasse met 25 punten is de JO19-1 aangewezen op de nacompetitie om zich definitief veilig te spelen voor volgend seizoen. Waar een hele smalle selectie het team het hele seizoen parte speelde (doorschuiven naar het eerste en blessures) was daar gelukkig tijdens de eerste wedstrijd tegen het Nijmeegse S.C.E geen sprake van. Met 16 spelers ging de selectie vol goede moed naar Nijmegen voor wedstrijd 1 van de nacompetitie. S.C.E was de eerste horde die genomen zou moeten worden. Zij waren 4e geworden in de eerste klasse en hebben een periode over genomen van de kampioen. Door de hulp van JO17-1 was er voldoende kwaliteit en dus vertrouwen bij staf en spelers dat deze eerste ronde genomen zou kunnen worden. Met slechts 3 tweede jaars A en met 4 B jongens in de basis start de ploeg matig aan de wedstrijd. Een inschattingsfout achterin was de aanleiding van een grote kans voor S.C.E in de eerste minuut. Gelukkig schoot de spits van S.C.E de bal naast. Dit was een goede waarschuwing en SKV ging beter spelen. Onder aanvoering van Oscar en Erik ging de ploeg op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er na 15 minuten. Een diepe bal op Sem de Leeuw en een weifelende keeper zorgde voor de 0-1. Op links was Jermain een constante plaag voor de rechtsback en na 30 minuten gaf hij een perfecte crossbal op Hichem. Die schoot hard en laag de bal in de korte hoek. 0-2. S.C.E kwam weer opzetten en kreeg enkele mogelijkheden die echter slecht werden uitgespeeld of een prooi waren voor keeper Ruben. In de rust optimistische geluiden maar toch ook een domper omdat  Ruben last had van zijn enkel en moest worden vervangen door Tom. Jermain was niet fit begonnen aan de wedstrijd zodat ook hij eruit ging. Met Job als logische vervanger startte SKV de tweede helft. S.C.E ging vol op de aanval maar kreeg niet veel kansen. Het spel was wat rommelig van SKV-kant want de ruimtes die S.C.E liet werden niet goed bespeeld. Uit een onterechte ingooi voor S.C.E en een zeldzaam foutje van rots in de branding Jasper van Dijk was daar de goal van S.C.E. S.C.E rook bloed maar SKV ging steeds beter voetballen. Een lange bal van Tom bracht de bal bij Sem die 1-1 met de keeper rustig bleef en de 1-3 wist aan te tekenen. De ban was nu gebroken en SKV begon echt goed te voetballen. Motor Pepijn speelde met een flair alsof hij al jaren in de A speelde en ook Hichem en Job speelde een prima tweede helft. Het was Job die de uiteindelijke 1-4 en 1-5 wist te scoren. Gezien de vele kansen in het laatste half uur een uitslag die nog te laag uitviel. Zaterdag de return in Wageningen en daarna door naar de tweede ronde van deze nacompetitie. Met de jongens van de B1 erbij is de kwaliteit van het team dusdanig versterkt dat we er in moeten kunnen slagen de hoofdklasse plek te behouden voor SKV. Dat is van groot belang gezien de enorm goede lichtingen die er nog achter zitten.

17-05-17  S.C.E JO19-1 – SKV JO19-1
Een teleurstellende avond voor de boys en begeleiding van S.C.E JO19-1. In een wedstrijden reeks voor promotie naar de hoofdklasse verloren onze jongens de 1e wedstrijd thuis met 1-5. Teleurgestelde gezichten dat mag, maar wat ook zeker mag en ook zeker moet is trots zijn, en waarop moeten jullie trots zijn, op het feit dat jullie met een mix van 1e en 2e jaars JO19 jeugd gewoon op een 4e plek in de competitie zijn geëindigd. Zeer zeker een compliment waard. Nu de kopjes weer omhoog en op naar zaterdag, zal misschien heel moeilijk worden om als nog een goed resultaat neer te zetten, maar zoals altijd in de voetbalwereld, niets is onmogelijk. Succes voor zaterdag. Nogmaals een groot compliment.
Namens, Patrick Tang