08-09-18  AWC JO15-1 – S.C.E JO15-1
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
Vandaag 15 september onze tweede bekerwedstrijd. We speelden uit bij AWC. Het was een mindere wedstrijd van ons. Vanaf de eerste minuut nam AWC, letterlijk en figuurlijk de leiding. De scheidsrechter zag in de eerste minuut vasthouden in ons strafschop gebied en legde de bal op de stip. Direct stonden we achter en wisten we ook dat het moeilijk zou worden. Helemaal omdat AWC zowel een aantal grote jongens in het veld had staan en een aantal mannen die de bal lekker rond lieten gaan. Binnen 20 minuten stond het dan ook 3-0 en werd het niet veel later ook nog 4-0.  In de rust is er met de jongens gesproken en hebben we gewisseld. Er werd meer strijd geleverd en deden er alles aan om geen doelpunten meer tegen te krijgen. We kregen nog enkele kleine kansen en een grote door een uitbraak van Cliff. De keeper van AWC kwam uit echter wist Cliff deze te passeren echter kwam hij snel terug en wist net nog een voet tegen de bal te krijgen voordat Cliff kon uithalen. Het zat ons ook niet mee en door een zuivere buitenspel nog een uitbraak van AWC die ze uiteindelijk goed wisten uit te spelen 5-0. Dit was ook de einduitslag. Een tweede helft waar in ieder geval geknokt werd en strijd geleverd. Vooral van leren en op naar onze volgende wedstrijd. Een van de belangrijke dingen is dat we weer met beide voetjes op de grond staan na de grandioze wedstrijd tegen Jonge Kracht. Blijkbaar waren we de strijd van die wedstrijd even vergeten. Deze wedstrijd gauw vergeten want volgende week spelen we tegen weer een sterke tegenstander namelijk sc Bemmel. 

01-09-18  S.C.E JO15-1 – Jonge Kracht JO15-1
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
zaterdag 1 september ging het dan weer voor het echie! De voorbereiding zat erop. Mooie oefenwedstrijden gehad en goed getraind. Vandaag onze eerste bekerwedstrijd tegen Jonge Kracht JO15-1. Het was een mooie voetbaldag. Vanaf het eerste moment zag je aan de jongens dat ze er zin in hadden en gingen dan ook met vertrouwen het veld op. Voldoende wissels dus konden er een mooie pot van gaan maken. Nadat de eerste helft was begonnen merkten we wel dat het even duurde voordat we echt in de wedstrijd zaten. Langzaam maar zeker kregen we meer controle. Mooie kansen maar toch had Jonge Kracht de eerste helft de meeste druk op de bal. Onze uitbraken waren sterk maar helaas bleef een doelpunt uit. Mooie kopkansen en tot twee keer toe een vrije trap op ongeveer dezelfde plek die er net niet in gingen (paal en lat). Zoals zo vaak als het dan even niet meezit, lukt het bij de tegenstander wel en kwamen ze op 0-1. Dat was toch wel even een tegenvaller maar dat was helaas nog niet alles. Het zat ons op het gebied van blessures niet mee. Uiteindelijk waren we door onze wissels heen. Nu niemand meer uitvallen! Het zat ons echter niet mee en moest een van onze mannen eruit met zware knieklachten. Dit betekende 10 minuten voor rust verder met 10 man. Beraad bij de technische staf: “Wat nu, gaan we iets veranderen qua opstelling, geven we op…”. Niets was minder waar, we gingen door en het klusje er zo goed mogelijk vanaf brengen. Moeilijk zou het worden maar met passie en strijd maak je veel goed. Opgeladen kwamen we de kleedkamer uit! Tweede helft begint. We deden er alles aan en begonnen sterk. Dit zorgde na 3 minuten door een afstandsschot van Luuk voor de 1-1. Koppies van S.C.E gingen omhoog terwijl Jonge kracht geschrokken toekeek. S.C.E ging er helemaal voor en niet veel later was daar weer een uitbraak van niemand minder dan Luuk en kwamen we met 10 man op een 2-1 voorsprong. Er werd strijd geleverd en we deden er alles aan deze stand vast te houden maar toch maakte Jonge Kracht opnieuw gelijk. Onze trainer bleef de jongens enthousiast coachen en aangeven dat ze door moesten gaan. We kwamen er weer een aantal keer goed uit maar kwamen bij deze uitbraken niet voldoende los van onze tegenstander. Uiteindelijk zou een gelijkspel een goed resultaat zijn maar onze Luuk dacht hier toch anders over. Hij bracht 12 minuten voor tijd de stand op 3-2. Jonge Kracht ging een op een spelen en voor ons was er nog maar een doel en dat was de bal tegenhouden. Onze keeper was druk aan het coachen om Jonge Kracht van ons doel weg te houden. Dit deden we voortreffelijk en met meer dan 1 helft met 10 man spelen en vanuit een achterstand 3 punten te pakken was GEWELDIG!
De samenvatting: 10 man, 4 blessures, winst, hattrick, uitgeputte boys, drie punten en een geweldig gevoel. Klasse mannen!!

29-08-18  S.C.E JO15-1 – AWC JO15-2
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
Vandaag 29 augustus speelden we thuis tegen AWC JO15-2. We speelden voor de verandering op gras. Dit was even omschakelen voor de boys. Op deze klets natte avond hebben we een goed spelend S.C.E gezien waarbij we elkaar goed konden vinden. We waren scherp en fel aan de bal en voor een tweede oefenwedstrijd kunnen we alleen maar trots zijn. In de eerste helft door het goede overspelen en mooie voorzetten kwamen we al binnen 11 minuten op een 2-0 voorsprong. We zaten er heel kort op en speelden periodes op het gedeelte van onze tegenstander. Jammer dat we halverwege de eerst helft een van onze spelers moesten wisselen met een blessure. Na 28 minuten kwamen we via een schot in de kruising op 3-0. Met deze stand gingen we ook de rust in. De tweede helft begon AWC goed en vel. We hadden even tijd nodig om weer controle op de wedstrijd te krijgen. Vlak na de 4-0 gingen we beter voetballen echter moesten we al snel wisselen door een overtreding op een van onze jongens. Hierdoor moesten we de opstelling omzetten en gingen een aantal van de jongens op posities spelen die ze niet gewend waren. Het voetballen werd wat moeilijker maar kwamen er een aantal keer toch goed uit met een aantal goede kansen als gevolg. We hebben hele goede dingen gezien bij zowel onze eerste als tweede jaars. Met z’n alleen kunnen we er een mooi seizoen van gaan maken. Uiteindelijk een verdiende overwinning. Op naar de eerste bekerwedstrijd tegen Jonge Kracht JO15-1

25-08-18   S.C.E JO15-1 – DVOL JO15-2
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
zaterdag onze eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018-2019. Het was een thuiswedstrijd tegen DVOL JO15-2. We speelden 3 x 25 minuten.Tijdens de eerste helft hadden we het lastig vooral omdat DVOL twee grote jongens voor in de spits hadden staan. Ze waren niet alleen groot maar ook nog eens snel. Hier konden we niet goed mee omgaan en mede door deze snelheid voorin scoorden zij al snel 3 keer. De bal werd vaak vanuit paniek naar voren geschoten en kwamen niet toe aan voetballen. In de tweede helft paste S.C.E de opstelling aan en kwamen we beter in de wedstrijd en nog belangrijker, we gingen voetballen. Dit zorgde ervoor dat we meer balbezit hadden en uiteindelijk ook scoorden via een assist van Thomas en een mooi doelpunt van Bram. Daarnaast hadden we nog een aantal keer kunnen scoren maar hadden veel pech door schoten op de lat en de paal. De derde helft ging gelijk op. We kwamen nog een doelpunt terug maar ook de vermoeidheid sloeg toe en konden niet vol meer aanzetten. DVOL schakelde een tandje bij en we kregen het een aantal momenten lastig. De eerste helft was echt voor DVOL, tweede helft S.C.E en derde helft ging gelijk op. Een mooie & sportieve eerste oefenwedstrijd met uiteindelijk een klein verlies, 2-3 einduitslag.