13-01-18  S.C.E JO15-1 – VDZ JO15-1
De eerste vriendschappelijke wedstrijd in 2018 van de JO15-1 is geëindigd in een 1-0 overwinning tegen VDZ.

02-12-17  S.C.E JO15-1 – OVC’85 JO15-2
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
De winterstop nadert. Het was erg koud, mistig en had gevroren. Maar gelukkig speelden S.C.E thuis en kon de wedstrijd doorgaan.  In de eerste helft waren de hoogtepunten voor beide keepers. Beide keepers waren zeer alert bij de spaarzame kansen die er waren in de eerste helft. De beste kansen had Thijmen. Die twee keer de keeper trof. S.C.E had veel ruimte op het middenveld door de 4-4-2 formatie van de tegenstander. Maar ging daar slordig mee om.  Na wat omzettingen in de rust begon S.C.E beter te spelen. Het kwam snel op 1-0. Een voorzet achter in het 16 meter gebied werd door Bram terug gekopt na de vrij staand Stan de Poel. Die met een halve karate trap van dichtbij raak schoot.

Niet veel later maakte invaller Mohamed 2-0 na opnieuw een assist van Bram. S.C.E gaf tussendoor weinig kansen weg maar moest alert blijven voor de diepe ballen die met het gladde veld doorschoten. Het slotakkoord was voor Thijmen. Die na een goede een-twee combinatie de bal over de keeper schoot 3-0. Opnieuw wint S.C.E en opnieuw houd het de 0 ! Met nog een wedstrijd te gaan (Leones uit) lijkt plek 2 redelijk veilig. 
KLIK HIER
voor de foto’s.

25-11-17  S.C.E JO15-1 – sc Millingen JO15-1
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
S.C.E mocht vandaag aantreden tegen SC Millingen. Deze jongens stonden onderaan in de eerste klasse. Maar dat was vooraf alles behalve een garantie voor succes. Want S.C.E speelden deze wedstrijd erg slordig. Misschien dachten sommige jongens dat dit de wedstrijd was om allemaal te scoren want veel spelers gingen voor eigen belang. Dat was erg jammer want in sommige situaties stonden er andere spelers veel beter voor. S.C.E kreeg in deze wedstrijd natuurlijk wel de betere kansen. Maar het duurden in de eerste helft lang voordat er gescoord werd.

Toch werd er gescoord. Thijmen zetten goed druk op zijn tegenstander, die leverde de bal in waardoor Thijmen vrij op de keeper af kon en scoorde 1-0. 1 minuut later was het opnieuw Thijmen met een laag afstandsschot voor 2-0. Wederom gaf S.C.E in deze wedstrijd niks weg en ging het met de voorsprong de rust in. In de tweede helft viel er weinig te beleven. Het spel was ook nu matig tot grote ergernis van de technische staf. Sommige spelers solliciteerde naar een functie bij Post.nl, want elke bal werd gebracht i.p.v. rond gespeeld. Veel kansen kreeg ook SC Millingen niet. De keeper van S.C.E heeft geen redding hoeven verrichten. Dit is uiteraard zeer positief en een compliment voor het elftal! Ondanks dat S.C.E deze wedstrijd won is de technische staf toch niet helemaal tevreden. Je wilt als trainers toch ook een elftal zien dat leuk voetbal speelt of tenminste dit probeert te spelen. Wellicht volgende week, tegenstander dan is OVC’85. KLIK HIER voor de foto’s.
Doelpunten: Thijmen 2x

16-11-17  Quick 1888 JO15-1 – S.C.E JO15-1
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
Vandaag speelden S.C.E weer een derby, dit keer tegen Quick 1888. Quick 1888 stond een plek onder S.C.E op de ranglijst. Dus konden de supporters een leuke wedstrijd verwachten. In het begin was S.C.E erg slordig. Maakten het veel verkeerde keuzes op het middenveld en maakte sommige spelers het elkaar erg moeilijk met lastige inspeel ballen. Nadat de trainers het een en ander hadden aangescherpt en omgezet ging het lopen. S.C.E kreeg vooral op het middenveld heel veel ruimte om te voetballen en hier werd goed gebruik van gemaakt. Mohamed had het deze wedstrijd aardig op de heupen en scoorde de 0-1 na 15 minuten spelen. S.C.E kwam deze eerste helft bijna niet in gevaar. De keeper heeft een redding hoeven te verrichten. Vlak voor de rust was het opnieuw Mohamed die een goede aanval afronden 0-2. In de tweede helft ging het snel. S.C.E vloog uit de kleedkamer en voetbalde Quick 1888 van het kastje naar de muur. Het ene doelpunt was nog mooier dan de ander. Als eerst was het opnieuw Mohamed die scoorde en dus een hattrick maakte vandaag 0-3. Daarna Jemilio met een prachtige goal 0-4, Thijmen met een goede kopgoal 0-5 maar de mooiste was de 0-6 van Angelino. Hij wipte de bal over zijn tegenstander en schoot vanuit de lucht van 25meter de bal erin. Thijmen mocht de middag afsluiten na een fout van de keeper 0-7. S.C.E kwam ook in de tweede helft niet meer in gevaar. Zo kon deze wedstrijd vrij eenvoudig worden gewonnen van Quick 1888. KLIK HIER voor de foto’s.
Doelpunten: Mohamed 3x, Thijmen 2x, Jemilio1x, Angelino 1x

11-11-17  S.C.E JO15-1 – Trekvogels JO15-1
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
Vandaag stond er een top wedstrijd op het programma. Trekvogels heeft met een aantal grote uitslagen laten zien voor het kampioenschap te willen gaan. Aan S.C.E de taak daar een stokje voor te steken en zelf aan te sluiten bij de top 3. S.C.E was in de eerste helft zeer geconcentreerd. Het gaf niets weg aan Trekvogels en creëerden zelf een aantal mogelijkheden. De wedstrijd speelden zich vooral af op het middenveld. Met beide ploegen een sterke en snelle aanvalslinie was het voor beide teams oppassen geblazen. In de tweede helft veranderde dat spelbeeld niet. Het bleef erg spannend en het was wachten op het eerste doelpunt. Deze kwam van Trekvogels. Een goede actie van de spits met een verwoestende uithaal zorgden voor 0–1. Niet lang daarna reageerde Justin alert op een vrije trap en stond het 1-1. Zo bleef de wedstrijd spannend, werd Trekvogels sterker maar had S.C.E een top keeper. Vandaag was deze keeper niet te passeren! Met een aantal belangrijke reddingen hielt hij S.C.E in de wedstrijd. Ook S.C.E werd nog een paar keer gevaarlijk maar maakte de verkeerde keuzes om tot een doelpoging te komen.  Zo bleef deze wedstrijd op 1-1 steken. KLIK HIER voor een uitgebreid fotoverslag.
Doelpunt: Justin van der Heijden

04-11-17  Blauw Wit JO15-1G – S.C.E JO15-1
Bron: Facebook S.C.E 15-1
Na de goede wedstrijd vorige week ging S.C.E naar Blauw Wit voor de Nijmeegse derby. S.C.E heeft het altijd lastig tegen Blauw Wit. Hoe ging dat vandaag? Al heel snel kwam Blauw Wit op een 1-0 voorsprong. De keeper van S.C.E zat er nog aan maar het schot was te hard van dichtbij. Maar S.C.E speelden vandaag niet goed. Het baltempo was laag waardoor Blauw Wit het eenvoudig kon belopen. Blauw Wit dat vandaag niet gekomen was voor een leuk potje voetbal moest het hebben van veel strijd en het weg schieten van de bal. Deze lange bal zorgde in het begin voor het nodige gevaar. Na 15 minuten spelen maakte Aryn een doelpunt na een goede individuele actie. Met een beetje hulp van de keeper viel de bal erin 1-1. Na de rust werd het spel er niet beter op. Blauw Wit hield tegen, S.C.E kon geen potten breken. Maar het bleef spannend. De nodige spanning in het veld zorgde voor irritaties bij verschillende spelers. Dit leverde veel duels/overtredingen op waar de scheidsrechter regelmatig goed optrad ! Deze wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen. Een geweldige redding van S.C.E keeper vlak voor tijd was noodzakelijk. Totdat Bram de bal voor de voeten kreeg en uithaalde 1-2. Hierna was het pompen of verzuipen voor Blauw Wit (dit deden ze overigens de hele wedstrijd al) S.C.E hield tegen en won deze wedstrijd met 2-1.
Deze wedstrijd was alles behalve goed, wel erg spannend! KLIK HIER voor de foto’s.

28-10-17  S.C.E JO15-1 – De Bataven JO15-1
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
Vandaag mocht S.C.E aantreden tegen De Bataven JO15-1 uit Gendt. S.C.E begon de wedstrijd sterk. Na een goed genomen corner stond Bram op de goede plek om de bal binnen te schieten 1-0. Na dit doelpunt bleef S.C.E goed voetballen. Er zaten hele mooie aanvallen bij en goed combinatie voetbal. Een van deze mooie aanvallen werd beloond met een doelpunt van Thijmen 2-0. De supporters langs de lijn waren lyrisch over het spel van S.C.E JO15-1. Op slag van rust beloonde Justin zijn goede eerste helft met een doelpunt 3-0. Nog geen minuut later deed De Bataven dan iets terug. Via een penalty werd het 3-1 vlak voor de rust. Ook na de rust starten S.C.E uitstekend. Thijmen scoorde zijn tweede doelpunt uit een prachtige volley. Na dit doelpunt geloofde S.C.E het wel. Het was voetballend niet meer zo sterk als in de eerste helft. Het werd steeds rommeliger en slordiger vanuit S.C.E kant. De Bataven kon hiervan niet direct profiteren waardoor het lang 4-1 bleef. In de slotfase van de wedstrijd vielen er nog twee doelpunten. Eerst scoorden De Bataven 4-2 uit een corner. Daarna was het Mohamed die de verdediger en de keeper het bos in stuurde en 5-2 scoorde. Een goede overwinning van S.C.E waarin het in de eerste helft erg sterk speelden. Mooi combinatie voetbal met veel kansen.
Doelpunten: Thijmen 2, Bram, Mohamed, Justin

21-10-17  Eendracht’30 JO15-1 – S.C.E JO15-1  (Competitie)
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
Na de teleurstelling van vorig week speelden S.C.E een inhaalwedstrijd tegen Eendracht’30 uit Mook. Gelukkig waren de vakantiegangers weer terug waardoor S.C.E met een complete groep kon aftrappen. Al snel kwam S.C.E op voorsprong. Een vrije trap van S.C.E werd goed ingeschat door Thomas die de bal ineens uit de lucht binnen kon schieten 0-1. S.C.E kwam in de eerste helft niet in gevaar maar voetbalde zelf niet goed. S.C.E leed veel balverlies en kon voorin geen potten breken. Eendracht’30 was niet bij machten om het de achterhoede van S.C.E lastig te maken waardoor S.C.E met de voorsprong ging rusten. Maar ook in de tweede helft ging het erg moeizaam voor S.C.E. De ploeg had geluk dat de tegenstander niet sterk genoeg was om het S.C.E lastig te maken. Daarintegen domineerde S.C.E het spel zonder echt gevaarlijk te worden. In de slotfase van de wedstrijd zetten Mo en Thijmen hun naam bij de doelpuntenmakers door 0-2 en 0-3 te maken. Niet veel later floot de scheidsrechter af en ging S.C.E met de overwinning naar Nijmegen. Deze wedstrijd kon het beste omschreven worden als eenvoudig maar moeizaam. Hopelijk is volgende week het resultaat hetzelfde maar het spel anders.

14-10-17  OSC JO15-1 – S.C.E JO15-1   (Competitie)
Bron: Facebook S.C.E 15-1
Vlak voor de herfstvakantie ging S.C.E richting Lent voor de wedstrijd tegen OSC. S.C.E misten 5 spelers, maar had wat hulp uit de JO15-2 en JO13-1. S.C.E begon de wedstrijd sterk. Het creëerde meteen kansen en zocht de goal. Toch kwam OSC op voorsprong door een ongelukkige eigen goal 1-0. Direct daarna kwam S.C.E op gelijke hoogte 1-1. Een goede combinatie tussen Thijmen en Mohamed mocht door laatstgenoemde worden afgerond 1-1. S.C.E kreeg in de eerste helft veel kansen maar ging er slordig mee om. Achterin stond het goed en gaf geen ruimte weg. In de tweede helft bleef S.C.E heer en meester zonder echt kansen te creeëren. Het was een spannende wedstrijd waarin OSC zich niet gewonnen gaf. In de blessure tijd viel dan toch de goal voor OSC 2-1 door een schot van afstand. Deze uitslag was niet alleen zuur maar ook heel onnodig. S.C.E speelden goed maar had geen geluk in de afwerking. Onze dank gaat uit naar Noa, Collin en Dennis van de JO15-2. En Tim uit de JO13-1. Jullie hebben de JO15-1 vandaag erg goed geholpen.

07-10-17  S.C.E JO15-1 – DIO30 JO15-1  (Competitie)
Bron: Facebook S.C.E 15-1
Na vorige week niet gespeeld te hebben i.v.m afgelaste wedstrijd speelde S.C.E vandaag tegen DIO’30. DIO’30 had beide wedstrijden gewonnen. In de warming-up viel keeper Dylan uit met een blessure. Deze vacature werd ingevuld door de grieperige Jemilio. S.C.E begon de wedstrijd goed. Het won veel duels en voetbalde bij vlagen goed. Dit resulteerde in een snelle voorsprong door Mohamed. Maar net als in de vorige wedstrijd verslapte S.C.E na de voorsprong. De zogenoemde “Nijmeegse bluf” verdween uit de ploeg. Vlak voor de rust maakte Justin op pure wilskracht nog wel de 2-0 maar dit gaf geen enkele zekerheid. In de tweede helft was het vooral knokken voor S.C.E. DIO’30 stuurde extra mensen naar voor om een doelpunt te forceren. Deze viel snel in de tweede helft. S.C.E knokte zich terug in de wedstrijd waar het niet meer aan voetballen kwam maar op strijd en inzet de drie punten thuis hield.

30-09-17  Eendracht’30 JO15-1 – S.C.E JO15-1 (Competitie)
Bron: Facebook S.C.E 15-1
De wedstrijd tussen Eendracht’30 JO15-1 en S.C.E JO15-1 is afgelast.

23-09-17  S.C.E JO15-1  –  DVOL  JO15-1 (Competitie)
Bron: Facebook S.C.E 15-1
Vandaag begon dan eindelijk de competitie. Tegenstander was DVOL uit Lent. S.C.E begon goed na twee minuten scoorde Thomas de 1-0 vanuit een kopbal. Vijf minuten later was het Thijmen die met een kopbal er 2-0 van maakte. Een goede start voor S.C.E. Maar de ploeg uit Lent werd sterker. S.C.E verloor veel duels op het middenveld en werd verder achteruit gedwongen. Na de rust was DVOL de betere ploeg. Het kwam voetballend richting de goal van S.C.E. In 2 minuten tijd maakten DVOL de stand gelijk 2-2. Het lukte S.C.E niet om in de tweede helft DVOL te bestrijden. DVOL was op alle vlakken beter en verdiende zeker op basis van de tweede helft dit gelijkspel.
Goals gemaakt door: Thomas, Thijmen

13-09-17  Woezik JO15-1 – S.C.E JO15-1 (Beker)
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
woensdag avond 13 september ging S.C.E naar Wijchen voor bekerwedstrijd 3 tegen Woezik JO15-1 (C1). In de stromende regen en harde wind kwam Woezik na 5 minuten op voorsprong. S.C.E had in de eerste helft moeite om het spel te maken en had teveel ontzag voor de tegenstander. In de tweede helft kwam S.C.E iets beter in het spel. Kwam het meer in de buurt van de goal en kreeg het wat kansen. Het was toch Woezik dat op 2-0 kwam uit een corner. Meteen hierna kreeg S.C.E een grote kans. De bal was duidelijk over de doellijn maar de scheidsrechter (die heel ver weg stond) vond van niet, maar floot wel. Het was geen doelpunt maar doorgaan zei de scheidsrechter. Een heel merkwaardig moment. Zeker omdat Woezik spelers zo eerlijk waren om te zeggen : “scheids het was een doelpunt”. Nog geen twee minuten later maakten Woezik 3-0 en was de wedstrijd beslist. Justin kreeg nog een levensgrote kans voor een leeg goal maar vergat te schieten. Vlak voor het eindsignaal maakten Woezik nog de 4-0. Zo zit voor S.C.E het bekeravontuur erop na de poulefase. Het is duidelijk geworden dat S.C.E teveel ontzag heeft voor tegenstanders uit een hogere klasse (Beuningse Boys en Woezik) Daarnaast denken ze er te makkelijk over tegen gelijkwaardige tegenstanders zoals Jonge Kracht. Dit zullen de trainers en spelers eruit moeten krijgen om goede resultaten neer te zetten in de competitie die start op 23 september.

09-09-17   S.C.E JO15-1 – Beuningse Boys JO15-1  (Beker)
Bron: Facebook S.C.E 15-1
Vandaag speelden S.C.E tegen het hoger geklasseerde Beuningse Boys voor de beker. S.C.E heeft in het verleden laten zien goed om te gaan met teams uit een hogere divisie. Laat dat vandaag ook zo zijn. Maar het zat er vandaag niet in. In de eerste helft was Beuningse Boys heer en meester. Het was op alle fronten S.C.E de baas en het was voor S.C.E in de begin fase vooral tegenhouden. Na 20 minuten keek S.C.E al tegen een 0-2 achterstand aan. Omdat S.C.E zelf niet het voetbal speelden wat het zou kunnen en iedere pass vooruit balverlies was kwam Beuningse Boys niet in gevaar. Maar hoe anders kan een tweede helft zijn. S.C.E geloofden er ineens in en ging voetballen. Het speelden het spel zoals de jongens dat kunnen en dwongen Beuningen terug op eigen helft. Nu moest de ploeg zich belonen met een doelpunt maar die viel niet. Een aantal keer was S.C.E dichtbij maar dan stond er een speler van Beuningse Boys om dat te voorkomen. Zo eindigde de wedstrijd zoals de ruststand was in 0-2. Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft Beuningse Boys heer en meester. In de tweede helft was S.C.E de baas en dwong het Beuningen terug op eigen helft. Helaas had het vandaag niet de power om er doorheen te komen.

05-09-17  S.C.E JO15-1 – OJC Rosmalen JO15-2 (Vriendschappelijk) 
Bron: Facebook S.C.E 15-1
Leuke wedstrijd gezien waarin S.C.E in de tweede helft het grootste gedeelte heel goed voetbalden. Helaas maakt de tegenstander 4 wereldgoals. De uitslag van deze wedstrijd 5-5.

02-09-17 Jonge Kracht JO15-1 – S.C.E JO15-1 (Beker)
Bron: Facebook S.C.E 15-1
Een nieuw voetbalseizoen betekend nieuwe wedstrijdverslagen. Na twee oefenwedstrijden start vandaag bekerwedstrijd 1. Tegenstander eerste klasser Jonge Kracht C1. De wedstrijd was nog maar net begonnen of S.C.E keek tegen een achterstand aan. Binnen vier minuten stond het 2-0 voor Jonge Kracht. Dit kwam niet omdat Jonge Kracht zo sterk begon maar omdat S.C.E dacht dat doen we wel even…. niet dus ! In de eerste helft was S.C.E nergens te bekennen. Het liet zich aftroeven door Jonge Kracht dat duidelijk in het voordeel was na de snelle voorsprong. Na een half uur spelen had S.C.E hulp nodig van Jonge Kracht om op 2-1 te komen via een eigen doelpunt. Na de rust was er maar een taak voor S.C.E. Op zoek naar doelpunten. S.C.E ging iets beter spelen maar zetten vooral veel druk op de achterste linie van Jonge Kracht. Het was wachten op het doelpunt en die kwam via Thijmen 2-2. Hierna volgde kans op kans maar de bal viel niet goed voor een S.C.E speler waardoor de uitslag 2-2 bleef. S.C.E heeft zichzelf in de eerste officiële wedstrijd zeer tekort gedaan. Door er vooraf te makkelijk over te denken stond het na vier minuten al met 2-0 achter. Terwijl je het tegen deze tegenstander absoluut niet moeilijk hoeft te hebben, mits je in normale doen bent. Dinsdag 5 september speelt S.C.E een oefenwedstrijd tegen OJC Rosmalen C2 om 18:30 uur bij S.C.E.

28-08-17  FC Lienden JO15-1 – S.C.E JO15-1 (Vriendschappelijk)
Bron: Facebook S.C.E JO15-1
Op maandag avond ging S.C.E naar Lienden voor oefenwedstrijd 2. Ook deze wedstrijd bleek een te eenvoudige klus want het werd 0-11.  Ondanks dat FC Lienden geen weerstand kon geven hebben we toch genoten van S.C.E zijde. Ze bleven goed combinatie voetbal spelen en gunde elkaar de bal.

26-08-17  vv Kesteren JO15-1 – S.C.E JO15-1  0-6  (Vriendschappelijk) 
Bron: Facebook S.C.E 15-1
Na 1.5 week voorbereiding was vandaag oefenwedstrijd nummer 1. Deze wedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 0-6. Een aantal mooie doelpunten en goede aanvallen werden afgewisseld met geduldig positiespel.