18-11-18  Krayenhoff – S.C.E  (Competitie aanvang 14.30 uur)  

04-11-18  S.C.E – OSC     3-1     (Competitie) 
De zon weet van geen ophouden, deze zondag op “Sportpark Lindenholt” er is om 14.00 uur afgetrapt. In de 3e minuut S.C.E begint fel vanaf het begin, wat snel tot ‘n schot van Rick Theunissen leidt, maar helaas niet is. OSC krijgt ook ‘n kans op een counter door een misverstand op de middenlijn, maar Cherano Hasselbaink grijpt in, in het strafschopgebied. Corner genomen door OSC wordt vanaf de 16 meter overgeschoten van S.C.E. In de 12e minuut goed voor de bal gekomen door Kaj Dreis op rechts, maar voorzet net niet goed op Richard Schür. Daarna actie op links door Mike Roos op Nick Sander die een goede voorzet geeft op Kaj Dreis, die neemt de bal aan i.p.v. direct met rechts te schieten, weg kans(je). We schrijven de 20e minuut mooie cross pass Maarten van Breda van rechts op Kaj Dreis, die de bal terug legt op Mike Roos, hij schiet de bal lekker met rechts, maar net over de goal. 22e minuut, aanval OSC tot corner verwerkt, daar komt niets uit. In de 25e minuut speler OSC kopt bal goed weg bij de 2e paal, schot van Luuk Theunissen wordt gestopt door keeper OSC. In de nastoot van Richard Schür weer tot corner verwerkt. De zoveelste corner goed door Richard Schür ingekopt, maar helaas weer de keeper. Volgende corner door S.C.E wordt door Rick Theunissen bij de 1e paal op de lat getikt. We komen steeds dichter bij een doelpunt. De stand na 30 minuten is nog steeds de brilstand 0-0. Alweer 32e minuten onderweg goede diepte pass Cherano Hasselbaink op Kaj Dreis, die sneller is dan de laatste man, keeper OSC staat te ver voor de goal, maar Kaj Dreis schiet de bal helaas toch zo in de handen. In de 34e minuut, een overtreding op Mike Roos niet voor gefloten en OSC kan vrij richting het doel van S.C.E waar Lucas Corbeek in staat, maar gelukkig slecht afgerond. 35e minuut kopbal Kaj Dreis net naast, S.C.E is sterker maar OSC komt er af en toe gevaarlijk uit. 39e minuut OSC-er schoot over de bal en Mike Roos staat alleen voor de keeper, schot gehouden. Daarna schot Richard Schür goed tot corner getikt. Keeper OSC blinkt wel uit in de eerste helft van de wedstrijd. Op slag van rust in de 45 weer een kans voor S.C.E Mike Roos, maar schiet i.p.v. alleen op de keeper af te gaan. Nu nog terugspeelbal OSC, maar scheids snapt het niet. Op naar de thee, scheidsrechter fluit voor de rust. Ruststand 0-0.

Foto Ronald Dreis
Onder het genot van een heerlijk zonnetje beginnen we op sportpark Lindenholt aan de 2e helft van come on S.C.E net zo fanatiek beginnen als 1e helft. Het heeft even geduurd maar in de 48e minuut een goede aanval OSC maar Lucas Corbeek komt goed uit. En dan in de 50e minuut een voorzet van Kaj Dreis op links punt strafschopgebied op Mike Roos, maar hij komt bij Richard Schür, die neemt de bal aan draait naar binnen en goal, eindelijk de bevrijdende voorsprong 1-0.  In de 52e minuut Kaj Dreis zijn 25e competitiedoelpunt voor S.C.E en de 2-0 voor vandaag van, goede vrije trap op rechts met links langs de keeper geschoten. Nu doorgaan boys. In 61e minuut Nicky Sander pakt goed een pass van de keeper voor de verdediger van OSC af en gaat alleen op de keeper af, maar schot gast net voor de 2e paal langs de goal. OSC-er Twan Derksen maakt de aansluitingstreffer 2-1. In de 64e minuut een goede voorzet van OSC van rechts en goed ingekopt. Lucas Corbeek geen kans een goal voor OSC 2-1. Scheidsrechter ziet helaas overtredingen over het hoofd en spelers moeten dus opletten ging gekke dingen te doen, blijven voetballen dus. Wissels in de 75e minuut aan de kant van S.C.E, Nicky Sander en Mike Roos eruit en Romano Brugman en Omar Benjeddi erin, verse krachten voor het laatste kwartier. In de 81e minuut Kaj Dreis en Richard Schür 1 op 1, maar verdediger voorkomt erger. Dan Cherano Hasselbaink voorzet van links op Richard Schür en via verdediger OSC bij de 2e paal; Daan van Breda doelpunt. Grensrechter van OSC durft nog te vlaggen, maar die snapte het toch al niet. Helaas dreigt het uit de hand te lopen in de 85e minuut, OSC zijn slechte verliezers, met nog een paar minuten op de klok. In de extra tijd 90+1 een goede vrije trap Rick Theunissen uit de hoek gedoken door de keeper OSC. Maar S.C.E moet geen rare dingen meer doen en de boel heel houden. Na 4 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter gelukkig af. Lekkere overwinning voor S.C.E

28-10-18  S.C.E – WVW    2-1    (Competitie)  
S.C.E heeft drie belangrijke punten gepakt vandaag tegen het puntloze WVW. De start van S.C.E is goed maar door een ongelukkig moment van de keeper van S.C.E komt de thuisclub met 0-1 achter. S.C.E probeert dit te herstellen door nog meer op de aanval te spelen en W.V.W. moet achteruit. Uit een directe vrije trap maakt Kaj Dreis de verdiende gelijkmaker 1-1. S.C.E combineert aardig maar is slordig in de buurt van de zestien meter. Ruststand hierdoor 1-1.

Foto Ronald Dreis
Damian Kregting wordt in de rust vervangen door Robbin van Zantvliet. De tweede helft hetzelfde spelbeeld als de eerste helft, S.C.E probeert aan te vallen en W.V.W. probeert het gelijke spel te behouden. S.C.E wisselt Omar Benjeddi voor Jefferson Gola. Vijftien minuten voor tijd komt aanvaller Mike Roos voor verdediger Maarten van Breda om nog meer druk te zetten op de verdediging van WVW. In blessuretijd krijgt S.C.E een terechte strafschop, van de goed leidende scheidsrechter, nadat Mike Roos is gevloerd en deze wordt binnen geschoten door Khalid Samaoui 2-1. Een minuut later fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Al met al een moeizame maar verdiende overwinning voor S.C.E.

21-10-18  vv Ewijk – S.C.E    5-1    (Competitie) 
Rechtstreeks vanaf “Sportpark Blatenplak” is dit het wedstrijdverslag van vv Ewijk – S.C.E de wedstrijd staat onder leiding van Dhr. A.M. Steeg. Om 14.37 uur is er afgetrapt, ruim 20 minuten gespeeld in Ewijk, stand is nog steeds 0-0. In de 23e minuut een uitgespeelde kans voor vv Ewijk waardoor de tussenstand op dit ogenblik 1-0 voor de thuis speldende ploeg is. S.C.E zal in de achtervolging moeten!!!!!! S.C.E heeft het betere van het spel, maar vv Ewijk maakt de 1-0. Terug speelbal  levert een vrije trap op en Kay Thomassen schiet hem geweldig in. Opnieuw slaat vv Ewijk toe. Lucas Corbeek te laat en Brian de Groot van vv Ewijk lobt de bal hoog over hem heen. Op de doellijn kunnen Rick Theunissen en Damian Kregting geen redding meer brengen. We zijn een half uur bezig en de 2e voor vv Ewijk ligt er al in, 2-0. Kansje in de 35e minuut  voor S.C.E een schot van Romano Brugman wordt van richting veranderd, is het een corner, komt niets uit. S.C.E mag vrij combineren tot aan de 16 meter en vv Ewijk wacht rustig af. Net voor de rust nog een mooie aanval door S.C.E op links via Cherano Hasselbaink en Khalid Samaoui die via de keeper van vv Ewijk tot corner wordt verwerkt. In de 44e minuut een dieptepass van vv Ewijk op Tom Diebels, die bal goed aanneemt, maar Lucas Corbeek de S.C.E doelman is op tijd uit zijn goal 45e minuut goed doorzetten van S.C.E en Pascal Sevenich maakt de aansluitingstreffer 2-1.

Foto Ronald Dreis
Het is rust in Ewijk, de thee/koffie was heerlijk maar nu rolt de bal weer. In de 47e minuut een goede voorzet Cherano Hasselbaink, maar Robbin van Zandvliet kan niet zijn hoofd er net niet tegen aan zetten, kansje S.C.E. S.C.E is met meer pit uit de kleedkamer gekomen, minuut 51 schot van Pascal Sevenich niet ver genoeg in de hoek, dus keeper stompt hem goed weg. Daarna redding Lucas Corbeek op schot vv Ewijk. We schrijven mee met de klok de 56 minuut. prima aanval vv Ewijk, verdediging staat te ver naar voren, maar Robbin van Zandvliet kan de voorzet tot corner werken, hierna een sliding van Pascal Sevenich op speler vv Ewijk en krijgt direct rood. Mogen dus met 10 man verder, DOM, DOM, DOM benadeelt hiermee zijn team. In de 60e minuut paniek in de achterhoede bij S.C.E, Rick Theunissen speelt de bal te hard terug en Lucas Schiphorst de bal te ver voorruit daarna Damian Kregting, maar het loopt gelukkig nog goed af. Twee wissels aan de kant van S.C.E, dus nieuwe aanvallers in het veld Kaj Dreis en Jefferson Gola. We hebben nog ruim 20 minuten, dus wie weet is er nog wat te halen. Laatste wissel voor S.C.E, Mike Roos erin, achterhoede speler op naar het middenveld, dus counters van vv Ewijk worden gevaarlijk. Spel wordt ook harder aan beide zijde, in de 76e minuut ontvangt Luuk Schiphorst zijn eerste gele kaart.  In de 78e minuut een prima dieptepass van vv Ewijk goede aanname en alleen Damian Kregting staat achterin, speler speelt goed over en ander schiet over. In de 80e minuut doen ze het beter en maken hem wel 3-1 door Tom Diebels. In de 81e minuut Cherano Hasselbaink alleen op de keeper van vv Ewijk af maar Kay Thomassen grijpt in voor vv Ewijk, en voor je het weet staat vv Ewijk op een 5-1 voorsprong, in de 84e minuut  Rik Verploegen en in de 86e minuut een kopbal van Lars van de Coolwijk zijn de makers van de doelpunten. De scheidsrechter fluit na 90 minuten maar direct af. Na de rode kaart viel er geen eer meer te behalen. Voor hem veel administratie deze middag voor alle kaarten te verwerken.

14-10-18   S.C.E – SCP     0-0    (Competitie) 
Op een zon overgoten “Sportpark Lindenholt”  staan 22 man en Dhr. Welbers klaar in het veld om aan de wedstrijd S.C.E – SCP te beginnen. We zijn 15 minuten onderweg, nog niet gevaarlijk voor de doelen geweest waardoor de tussenstand nog 0-0 is. Nog weinig opzienbarends op sportpark Lindenholt, S.C.E probeert te voetballen, maar beiden teams hebben veel last van de wind, die dwars over het veld staat. Al een vroege wissel van Pascal Sevenich, is geblesseerd uitgevallen, Kaj Dreis komt voor hem in de plaats, 0-0 is de tussenstand na 30 minuten voetballen. Zelfs een drinkpauze last de scheidsrechter in, op deze warme zondagmiddag. In de 41e minuut, na een zeer rommelige wedstrijd tot nu toe een grote kans voor Puiflijk. Speler wacht alleen te lang met afronden waardoor S.C.E kan ingrijpen en 2e schot is voor de keeper van S.C.E Lucas Corbeek. Net voor dat rustsignaal klinkt in de 44e minuut, goede combinatie Rick Theunissen en Kaj Dreis, gaat net mis. Schot Robbin van Zandvliet wordt corner helaas. Daaruit nog een schot van Kaj Dreis tegen speler aan, ruststand 0-0. De tweede helft staat op punt van beginnen, de scheidsrechter fluit voor begin tweede helft.

Foto Ronand Dreis
In de 54 minuut  dan eindelijk goede aanval via de linker kant, Cherano Hasselbaink, naar Kaj Dreis, die de bal terug legt op Luuk Schiphorst die helaas overschiet. Beide teams zijn in ieder geval strijdlustiger dan in de 1e helft. 62e minuut een prima genomen corner door S.C.E voor de voeten van Cherano Hasselbaink die de bal helaas niet vol raakt, en zo in de handen van de keeper schiet. Roy van Dongen van vv SCP is vanmiddag de eerste die een gele kaart van de scheidsrechter ontvangt. Een terugspeelbal in strafschopgebied van vv SCP de keeper neemt de bal in de hand. Vrije schop wordt op 5 meter afstand naast het doel geschoten door Khalid Samaoui, weg kans. 80e minuut een gevaarlijk schot Puiflijk, maar in de handen van Lucas Corbeek. Kan de laatste 10 minuten nog alle kanten op. 82e minuut een schot Khalid Samaoui van 20 meter over, jammer moet je ook een beetje mazzel mee hebben, volgende keer beter. Houden we het op 0-0 of!!!! komt er nog een winnaar vanmiddag. We schrijven de 89e minuut schandalig Kaj Dreis scoort de 1-0 voor S.C.E, maar voor de 2e keer (ook in 2017) presteert de “onsportieve” grens in het belang van Puiflijk te vlaggen. Gaf hij toe na de wedstrijd. 90+4 minuut Kaj Dreis schiet de bal op de lat en Maarten van Breda kopt net naast uit een vrije trap van Khalid Samaou 0-0 eindstand. Bedankt scheidsrechter en winnende grensrechter het venijn zat in de staart van de wedstrijd.

02-10-18  S.C.E – SCD’33    5-1  (Vriendschappelijk)
Het is de avond van FC Bayern – Ajax, maar eerst de vriendschappelijke wedstrijd S.C.E – SCD’33. We zijn er weer “live” bij bij deze wedstrijd, er is afgetrapt op “Sportpark Lindenholt” om 20.00 uur. Het is bijna donker de veldverlichting brandt op veld een, en we hebben contact met onze vaste correspondent langs het veld. Bij de eerste de beste goede aanval van S.C.E van Kaj Dreis die speelt op Romano Brugman die met een lob zijn eerste doelpunt van dit seizoen maakte. We zijn 20 minuten onderweg, het speel beweegt zich op en neer, maar geen uitgespeelde kansen voor een van de doelen. In de 27e minuut dom balverlies en overtreding op 25 meter van het S.C.E doel, een schitterende vrije trap genomen door SCD’33, door doelman Zev de Bruijn op de lat getikt, maar een van de 3 inlopende spelers tikt de bal over de doellijn en gaat in het goal, 1-1 noteren we als tussenstand. In de 43e minuut een strakke corner voor S.C.E genomen door Pascal Sevenich, bij de 2e paal voor de voeten van Mike Roos op de 16 meter, schot gaat via de lat over. Het is rust, op naar de warme koffie.
FC Bayern – Ajax is ook begonnen en S.C.E staat op het punt van aftrappen van de 2e helft. De bal rolt weer. We zijn amper drie minuten in het 2e bedrijf een heerlijke breedtepass van Khalid Samaoui op Romano Brugman die op rechts opkomt, neemt de bal aan en loopt strafschopgebied in en knalt de bal in de korte hoek langs de keeper. Romano Brugman heeft zijn 2e deze avond er in liggen, 2-1. (Ook FC Bayern staat in de 4e minuut met 1-0 voor). S.C.E heeft nu de smaakt te pakken, want na goed doorzetten van Richard Schür schiet hij de bal strak lang de keeper van SCD’33 en maakt de derde deze avond, en niet veel later maakt Kaj Dreis ook zijn doelpunt, die de bal snoeihard in de touwen schiet waardoor de tussenstand nu is 4-1. Goed opkomen in de 85 minuut vanafde middenlijn van Jefferson Gola op links helemaal naar het midden. Speelt Kaj Dreis in de 16 meter aan op rechts die alleen op de keeper af gaat en hem opnieuw passeert. Dit is ook tevens de eindstand voor deze avond in Nijmegen. (Ajax staat op 1-1 en moet nog een helft.)

30-09-18  DIOSA – S.C.E   0-1  (Competitie)  
We zijn op “Sportpark Wissen” in Balgoy. De aftrap is om 14.30 uur gedaan. Op ‘n mooi zonovergoten sportpark op het natuurgras is de wedstrijd begonnen. In de 1e minuut al direkt een aanval en een goede voorzet van Balgoy voorlangs het doel van Lucas Corbeek, in de 11e minuut breed leggen op de 16 meter, schot Pascal Sevenich net naast. 12e minuut goede redding Lucas Corbeek op een lobje van een speler DIOSA in strafschopgebied tot corner verwerkt. Corner daarna vrij kunnen inkopen, maar gelukkig slecht gekopt, tussenstand 0-0. Niet veel later in de 17e minuut, goede aanval DIOSA over links, maar pass op in buitenspel staande speler, dus wordt de goal afgekeurd. 25 minuut corner S.C.E bij de 2e paal, Rick Theunissen komt lekker hoog maar kopt de bal niet goed op het doel.

Foto Ronald Dreis
Cherano Hasselbaink zet goed door in de 30e minuut en gaat allen op de keeper af, geeft de bal breed en Nicky Sander die scoort de 0-1 voor S.C.E. 38e minuut goede pass op Richard Schür in strafschopgebied, maar kan net niet voor de man komen, niet meer dan een corner, maar levert niets op. Rommelige 1e helft, waar S.C.E gelukkig aan de voorsprong is gekomen. Scheidsrechter ziet kleine overtredingen niet en daar hebben wij geluk mee. 45+2 nog goede vrije trap van links in de kruising gedraaid, maar keeper duikt hem eruit. Het is rust in Balgoy, op naar de thee. De 2e helft is begonnen. We schrijven de 50e minuut, weer een afwachtend S.C.E, maar wel al 2 counters. De laatste counter mooi over rechts van het veld via Robbin van Zandvliet op Cherano Hasselbaink, maar die krijgt de lopende bal niet langs de keeper van DIOSA op 10 meter afstand. 54e minuut een mooie voorzet Cherano Hasselbaink van links op vrijstaande Richard Schür, die de bal goed inschiet maar geweldige reflex keeper DIOSA op de doellijn. Nicky Sander kan de 2e bal niet goed raken, jammer, opnieuw een mooi kans voor S.C.E. In de 61e minuut Rick Theunissen kapt op de 16 meter mooi een speler van DIOSA uit, maar voor de voeten van andere speler. Deze schiet de bal gelukkig slecht in over Lucas Corbeek heen. 63e minuut prima corner genomen door S.C.E redding keeper DIOSA en minuut later vrije trap genomen door Rick Theunissen scheert net langs de paal. Aanvoerder van DIOSA ontvangt van de scheidsrechter in de 68e minuut een gele kaart, terecht. De 74e minuut. Kaj Dreis erin voor Nicky Sander en direct goede voorzet van links op Richard Schür, die de bal helaas net niet kan koppen. 78e minuut, kopbal DIOSA net over het kruis, tussenstand 0-1. De volgende wissel bij S.C.E, Mike Roos komt er nu in voor Pascal Sevenich. Kan S.C.E het tot het eindsignaal volhouden deze magere voorsprong te verdedigen. In de 93e minuut nog een kans voor Kaj Dreis maar gaat er ook niet in, eindstand in Balgoy 0-1 voor de gasten.
De foto’s van deze wedstrijd KLIK HIER

23-09-18  S.C.E – FC Kunde   2-2  (Competitie) 
Op een kletsnat “Sportpark Lindenholt” de herfst draait op volle toeren, de regen komt gestaag naar beneden; volgt om 14.00 uur de aftrap van het nieuwe competitie seizoen tegen FC Kunde. We zijn begonnen even over 2 de bal rolt, het publiek wat er is, staat verscholen onder een paraplu. In de 10e minuut komen de studenten van FC Kunde op voorsprong 0-1. 11e minuut goed opkomen Robbin van Zandvliet en voorzet van links, maar Kaj Dreis kan hem niet intikken op deze druilerige middag. 13 minuut  een corner voor S.C.E komt op het hoofd van Richard Schür die net naast kopt. In de 23e minuut Rick Theunissen onderschept de bal op de middenlijn en schot op de 16 meter in de handen van de keeper. En weer een corner voor S.C.E  Roel van Wijk bij de 2e paal maar die naast schiet. De regen daalt met grote hoeveelheden neer op het sportpark, het publiek moet er wat voor over hebben, om deze wedstrijd te aanschouwen. 36e minuut een voorzet van Robbin van Zandvliet op Richard Schür, die de bal in 2x had moeten schieten maar eigenlijk moest overspelen aan de vrijstaande Nick Sander, jammer. Daarna nog een schot van Luuk Schiphorst die van 16 meter recht op de keeper schiet. 42e minuut nogmaals een corner voor S.C.E, Kaj Dreis speelt op Rick Theunissen die geheel vrij staat bij de 1e paal en snoeihard de bal tegen de touwen aan schiet 1-1. De ruststand in de Lindenholt is 1-1. De 2e helft op punt van beginnen, de bal rolt weer. We schrijven de 48e minuut een goede aanval van S.C.E breed gelegd op Richard Schür en Cherano Hasselbaink passeert de keeper van FC Kunde 2-1 in het voordeel van S.C.E. Heel lang heeft S.C.E hier niet van kunnen genieten FC Kunde komt alweer in de 54e minuut langszij door middel van een corner die fraai werd ingekopt over Lucas Corbeek heen, door een speler van FC Kunde die geheel vrij staat 2-2. In de 67e minuut ontvangt een speler van FC Kunde een gele kaart. Dat zelfde gebeurt ook in de 68e minuut voor FC Kunde. Het spelbeeld gaat nog alle kanten op met nog ruim een kwartier op de klok. Komt er een winnaar vanmiddag van het veld??? of worden de punten netjes gedeeld. Ook Robbin van Zandvliet van S.C.E krijgt een gele kaart net voor het einde van de wedstrijd, in de 84e minuut  2 wissels Omar Benjeddi en Mike Roos bij S.C.E kunnen misschien ‘n positieve draai geven? Na de 2-2 zeer rommelig voetbal, waardoor de einduitslag ook 2-2 is.

16-09-18  S.C.E – sv Angeren  0-1  (Beker)
Bij een lekkere temperatuur, in een heerlijk zonnetje wordt vanmiddag de laatste poule bekerwedstrijd gespeeld op “Sportpark Lindenholt”. De bol rolt de aftrap heeft plaats gevonden. In de 8e minuut komt sv Angeren gevaarlijk door, bal van de doellijn gehaald, aanval S.C.E in de persoon van Kaj Dreis alleen op de keeper af  maar schiet bal niet hoog genoeg over keeper. De eerste 15 minuten zitten erop, stand nog altijd 0-0. In de 16e minuut prima dieptepass op Rick Theunissen, die de bal goed aanneemt, en hem terug legt op zijn linkerbeen, maar schiet helaas recht op de keeper van sv Angeren af. In de 25e minuut corner S.C.E en de luchtmacht gaat mee naar voren. Schot van Nicky Sander goed op hoofd van Roel van Wijk die helaas vrij naast kopt, tussenstand blijft 0-0. S.C.E iets sterker in deze fase van de wedstrijd, 27e minuut een schot van Pascal Sevenich 20 meter komt voor de voeten van Kaj Dreis, die met zijn linkerbeen de bal niet langs de keeper kan krullen in de verre hoek. En weer zijn ze in het doelgebied van S.C.E in de 30e minuut. Corner sv Angeren die met moeite door Roel van Wijk wordt weggewerkt. Tegenaanval van S.C.E in 31e minuut. Kaj Dreis op dieptepass vrij op keeper af, maar ass. scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Het is rust in de Lindenholt, S.C.E misschien ‘n paar betere kansen niet afgerond, dus kan alle kanten op de 2e helft.

Foto: Ronald Dreis
Even na 15.00 uur blaast de scheidsrechter van dienst (Dhr. J.  Ariens) de tweede helft weer aan. We zitten ondertussen in de 49e minuut,  goede vrije trap Pascal Sevenich bij de 2e paal op vrijstaande Robbin van Zantvliet, die neemt de bal niet goed aan en weg kans. Omar Benjeddi van S.C.E ontvangt van de scheidsrechter een gele kaart in de 50e minuut, de eerste deze middag. We schrijven de 59e minuut en weer goede dieptepass van Rick Theunissen op Kaj Dreis, komt goed voor de verdediger, maar schiet met links in de beneden hoek, wordt weer door keeper van sv Angeren knap gered. De wedstrijd is nog niet gespeeld, 64e minuut sv Angeren brengt de bal in strafschopgebied van S.C.E, maar Lukas Corbeek komt goed uit. Het spel gaat heen en weer, maar tot het strafschopgebied, dan weer slordigheidje en is de bal weer voor de andere partij. Twee wissels aan de zijde van S.C.E Mike Roos en Mick Verdonk voor Nick Sander en Omar Benjeddi. Direct kans Mike Roos loopt strafschopgebied in, maar schouderduw en bal kwijt. In de 71e minuut misverstand in de achterhoede van S.C.E en een kanonskogel van sv Angeren van ruim 20 meter langs Lukas Corbeek  0-1 voorsprong sv Angeren door een doelpunt van Rens Helsen. We schrijven de  75e minuut weer redding keeper sv Angeren, pass Kaj Dreis van rechts op Mick Verdonk, die de bal goed in de hoek lijkt te schieten van 10 meter maar helaas geen doelpunt. 77e minuut een puike redding Lukas Corbeek met de voet op schot van sv Angeren, tot corner verwerkt. We zitten in de 80e minuut, Roel van Wijk trapt over de bal en speler van sv Angeren op 16 meter alleen voor Lukas Corbeek, maar opnieuw een goede redding hier ontsnapt S.C.E aan een grotere achterstand. Nog ruim 5 minuten om de wedstrijd naar de hand van S.C.E te zetten door middel van te scoren, anders is het voorbij dit seizoen het beker avontuur. Mike Roos krijgt een gele kaart in de 90e minuut. De Scheidsrechter fluit in de 91e minuut af S.C.E verliest de wedstrijd terecht op basis van gemiste kansen, en door prima keepers werk van sv Angeren. Volgende week de start van het nieuwe competitie seizoen, met voor S.C.E een thuiswedstrijd tegen FC Kunde. 


09-09-18  vv Trekvogels – S.C.E   1-1  (Beker)

Er is vanmiddag geen “live” wedstrijd verslag, webmaster is afwezig. De wedstrijd op de Kwakkenberg in Nijmegen begon om klokslag 14.30 uur. S.C.E is sterk afwachtend en laat de thuisploeg het spel maken, wat tot nu toe weinig kansen oplevert voor beide ploegen. In de 36e minuut een speldenprik van S.C.E in de persoon van Kaj Dreis op links, geeft bal door aan Richard Schür maar schot is makkelijke prooi voor de keeper van  vv Trekvogels. In de 39e minuut krijgt een speler van vv Trekvogels een gele kaart.

Foto Ronald Dreis
Ruim in blessuretijd in de 49e minuut een penalty genomen door Nick Sander, en deze bal eindigt tegen de touwen, een 0-1 voorsprong voor S.C.E. Een vreemde beslissing van de scheidsrechter, maar wel een verdiende voorsprong (we doen het ermee). Het is rust op naar de thee. In de 50e minuut na een goede aanval over rechts komt vv Trekvogels op een gelijke stand ware het niet dat de ontvangende speler buitenspel staat, feest gaat niet door, stand blijft 0-1.  vv Trekvogels komen steeds beter in het spel en zijn echt op zoek naar de gelijkmaker deze middag. Na diverse goede aanvallen van vv Trekvogels vanaf links en van rechts, maar de afronding is slecht, en een puike redding van Zev de Bruijn. Een prima aanval van S.C.E door Kaj Dreis die net naast de verkeerde kant van de paal schiet. vv Trekvogels blijven maar komen, nu weer een schot boven op de lat, Robbin van Zandvliet pikt de bal op maar krijg hem moeilijk weg waardoor er weer een schot op het doel komt van S.C.E maar tegen een lichaam van een S.C.Eer, corner dus  maar hier komt niets uit en weg gevaar. Nog 30 minuten volhouden voor de overwinning. S.C.E krijg een enorme kans wordt helaas niet afgerond door Pascal Sevenich dit had de 0-2 moeten zijn. S.C.E gaat wisselen, Kaj Dreis en Pascal Sevenich eruit, erin komen Mike Roos en Franco Kleinschiphorst. De wedstrijd loopt naar het einde , maar het kan nog alle kanten op wat betreft de uitslag, S.C.E heeft de overwinning nog niet binnen. vv Trekvogel gelooft er nog in. S.C.E in de persoon van Richard Schür komt vrij in de 16 meter in de 80e en vuurt direct op doel maar keeper staat in de weg en voorkomt zo een doelpunt voor S.C.E. In de 92e minuut scoort vv Trekvogels alsnog de 1-1, S.C.E heeft er van alles aan gedaan om de overwinning in de zakt te steken maar vv Trekvogels is over de gehele wedstrijd sterker geweest. Hoeveel tijd komt er nog bij???? Een minuut erbij, de wedstrijd is voorbij, voor S.C.E een mooi resultaat. Op naar volgende week op “Sportpark Lindenholt” de laatste poule bekerwedstrijd.

04-09-18  sv Milsbeek – S.C.E   3-2    (Vriendschappelijk)
De vriendschappelijke wedstrijd zou eigenlijk op “Sportpark Lindenholt ” gespeeld worden, waren het niet dat de velden afgekeurd zijn, vandaar dat er nu in Milsbeek gebald wordt. Er is begonnen, de bal rolt. We zijn amper vijf minuten bezig of sv Milsbeek weet het net al te vinden 1-0 door een misverstand van de achterhoede van S.C.E en weet nu al wat ze te doen staat. In de 10e minuut en mooi opgezette aanval van S.C.E maar Luuk Schiphorst schiet net het doel. Ook sv Milsbeek achterhoede in twijfel, schot van Richard Schür verdient een beter lot maar helaas. Een vrije trap genomen door Rick Theunissen, door keeper over de lat getikt, uit corner komt niets. In de 14e minuut een aanval van sv Milsbeek over links geeft voorzet maar speler maait compleet over bal in een leeg doel, mazzel S.C.E. We zijn een half uur onderweg, spel golft op en neer maar echt gevaarlijk bij de goals is het niet. Van goed verzorgd voetbal naar zeer klungelig en eenvoudig balverlies voor S.C.E zonde van het spel. De wedstrijd speelt zich af tussen de twee strafschopgebieden, verder komen ze niet. De foto’s zien er erg “mistig” uit.

Foto Ronald Dreis
In de 44e minuut een onnodige overtreding van Damian Kregting, maar de scheidsrechter lost het goed op. De laatste minuut loopt en Franco Kleinschiphorst schiet, keeper verwerkt de bal tot corner, scheids fluit af voor rust. De bal rolt weer in het donker Milsbeek kijken wat de tweede helft ons brengt. S.C.E komt met zes nieuwe spelers uit de kleedkamer, begin van de tweede helft is goed en aanvallend. sv Milsbeek scoort voor de tweede maal deze avond 2-0. In de 51e minuut scoort S.C.E ook in de vorm van een penalty genomen door Khalid Samaoui die de bal goed inschiet. Er komt meer druk naar voren een knap schot van Jefferson Gola die via een verdediger over gaat. De corner die er uit voortvloeit komt opnieuw bij Jefferson Gola, weer corner, en die kopt Robbin van Zandvliet net naast. En weer een aanval van S.C.E in de persoon van Mick Verdonk die de 2-2 aantekent. Ook sv Milsbeek weet het doel weer te vinden 3-2 in hun voordeel. Misverstand weer in de verdediging mooi schot vanaf 25 meter langs Lucas Corbeek op. We hebben nog ruim 25 minuten te gaan, als het “zicht” (mist) er dan nog niet te veel is. S.C.E probeert het wel, maar het wil niet lukken om het derde doelpunt te maken. De laatste vijf minuten lopen, kan S.C.E er nog een eindsprint uitpersen???? In de 88e minuut Kaj Dreis op links maar niemand die hem er intikt. Was in ieder geval de tweede helft veel inzet van beide teams, zondag weer voor de beker op de Kwakkenberg.

02-09-18  S.C.E – VVLK   7-0   (Beker)
En weer is het prima voetbal weer op de 2e september, de eerste bekerwedstrijd speelt S.C.E 1 thuis tegen de ploeg uit de Ooy, VVLK. Sinds lange tijd spelen we weer op gras (veld 3). Dit komt omdat de kunstgras velden door de KNVB afgelopen week heeft afgekeurd. Om 14.00 uur is er afgetrapt door S.C.E. In de 14e minuut scoort Luuk Schiphorst voor S.C.E de 1-0.

Foto Ronald Dreis
Niet veel later in de 20e minuut is een sterker S.C.E weer in de counter een schot van 20 meter afstand door Rick Theunissen die er 2-0 van maakt. Een goed aanval door het midden van Richard Schür en Nick Sander die de bal net over de goal van VVLK schiet. S.C.E blijft maar doorgaan en zoekt in de 34e minuut weer het doel van VVLK op, dit keer is Damian Kregting de maker van het doelpunt 3-0. Een minuut later probeert Luuk Schiphorst het ook maar een goede redding van de keeper, ook in de 37e minuut een afstandsschot van Luuk Schiphorst maar keeper tikt de bal nog net naar corner. Na 45 minuten spelen op de mooi grasmat van “Sportpark Lindenholt” fluit de scheidsrechter af voor de rust, een veel sterker S.C.E dat de combinatie’s beter moet uitvoeren leidt de wedstrijd met een riante 3-0 voorsprong. De tweede helft is van start gegaan, in de 49e minuut krijgt Nick Sander een grote kans voor open doel maar helaas springt de bal omhoog waardoor de stand nog steeds 3-0 staat. Minuut 57 loopt als zowel Richard Schür als Robbin van Zantvliet over de bal heen schieten. In de 58e minuut krijgt ook Kaj Dreis de bal en alleen naar de keeper maar schiet de bal recht in de handen van de keeper. Het is eenrichtingsverkeer in de Lindenholt. Kans op kans krijgt S.C.E maar de bal wil er maar niet in nu weer Pascal Sevenich die alleen op de keeper af gaat maar voorlangs schiet. Komen er nog meer doelpunten??? Nog niet gezegd of Mike Roos scoort voor S.C.E in de 75e minuut. Ook Richard Schür maakt zijn doelpunt als de keeper de bal niet klemvast heeft door een schot van Rick Theunissen. Mike Roos schiet in de 87e minuut door de handen van de keeper heen 6-0 Richard Schür maakt vanmiddag nogmaals een goal waardoor de stand op 7-0 komt net voor tijd. Ook Romano Brugman loopt zijn longen uit zijn lijf maar stuit op de keeper van VVLK, deze aanval had meer verdient. De scheidsrechter vindt het wel genoeg zo en fluit af.

28-08-18  Rood Wit – S.C.E    3-0    (Vriendschappelijk)
De tweede “UIT” wedstrijd in deze oefencampagne voor S.C.E. De tegenstander Rood Wit speelt in de 3e klasse D komend seizoen. Kan S.C.E hier de nederlaag van afgelopen zondag goed maken, of is Rood Wit een maatje te groot voor ons. Met onze verslaggever ter plaatsen nog geen contact kunnen krijgen, maar de tussenstand na 15 minuten is nog steeds 0-0. Er is contact met Groesbeek, wedstrijd wordt gespeeld op het hobbelige 2e veld met lichtinstallatie, Rood Wit is iets sterker. In de 20e minuut mist Glenn Wijnhoven voor Rood Wit een penalty, zodat de stand nog 0-0 is.In de 30e minuut een knappe redding van S.C.E keeper Zev de Bruijn. Rood Wit komt in de 33e minuut op voorsprong 1-0, door een goed ingestudeerde vrije trap. S.C.E heeft het moeilijk en moet regelmatig aan de noodrem trekken. Een goed opgebouwde aanval van S.C.E wat een kans oplevert voor Romano Brugman om te schieten maar net naast gaat. Even later Damian Kregting alleen voor de keeper bal wordt gestopt. en als laatste kans net voor de rust van Nick Sander schiet de bal erin maar wordt afgekeurd, we zitten tegen de rust aan met een tussenstand van 1-0 nog steeds. Op naar de thee. De tweede helft staat op het punt van beginnen, in de 48e minuut komt Rood Wit op een 2-0 voorsprong door een corner, met een fraaie kopbal als toetje, keeper Zev de Bruijn van S.C.E heeft het nakijken. In de 51e minuut een vrije trap genomen door Mike Roos tot corner verwerkt door de keeper van Rood Wit. Direct hierna een snelle uitval van Rood Wit goede redding van Zev de Bruijn in eerste instantie maar uit de corner die hier op volgt een schitterende kopbal in het kruis van het doel 3-0. het gaat nu hard voor Rood Wit, kan S.C.E hier nog wat tegenover zetten???? We hebben 70 minuten gespeeld, Rood Wit is de bovenliggende partij. Alle fitte spelers van S.C.E zijn inmiddels in het veld geweest. Het vele wisselen komt het spel niet ten goede, af en toe een plaagstootje, Rood Wit is heer en meester op het veld, maar slordig in de uitwerking waardoor de stand slechts 3-0, is voor de thuisploeg. 

26-08-18  S.C.E –  sv Estria   2-4   (Vriendschappelijk)
Op een zonovergoten “Sportpark Lindenholt ” speelt S.C.E vanmiddag haar 2e oefenwedstrijd als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De tegenstander is de naar de 4e klasse gepromoveerde sv Estria uit Escharen de tegenstander. Om 12.00 uur is er afgetrapt en 6 minuten later heeft sv Estria al het eerste doelpunt gemaakt, 0-1. Vrijwel direct na de aftrap maakt Richard Schür alweer gelijk voor S.C.E in de 8e minuut (Hij is het nog niet verleert). Wedstrijd gaat gelijk op na ruim 20 minuten gespeeld te hebben. Kaj Dreis gaat in de 28e minuut alleen op de keeper af, maar keeper stopt de bal. In de 29e minuut komt sv Estria weer op voorsprong 1-2, door een penalty die goed ingeschoten wordt, en de keeper kansloos laat. Net voor de rust een corner van S.C.E die uitmondt in een kopbal van Maarten van Breda 2-2 is de stand, en het is rust op “Sportpark Lindenholt”, om 13.00 uur gaan we verder. De tweede helft is begonnen, alweer een kwartier oud de 2e helft speel golft op en neer maar geen gevaar voor het doel. sv Estria speelt iets verzorgder voetbal, S.C.E hanteert vooral de lange bal. Een kans(je) voor Ivo Rossen van sv Estria die de bal niet vol raakt en in de handen van Lucas Corbeek plaatst. Ondertussen zitten in de 70e minuut slordig balverlies van S.C.E wat tot een voorzet leidt van sv Estria, speler kopt goed in maar keeper verwerkt de bal tot corner en daar blijft het bij. De zon schijnt nog volop, nu het spel nog van S.C.E!!!!! Vijf minuten voor tijd komt sv Elista op een 2-3 voorsprong, na een redding van Lucas Corbeek maar in een 2e poging maken ze alsnog een doelpunt kan S.C.E nog gelijk maken ????? S.C.E laat het nu lopen in de 89e minuut 2-4 voor de tegenstander, doelpunt met een buitenspel luchtje. S.C.E mag zicht wel eens goed achter de oren krabben, voordat het bekerprogramma begint.

19-08-18   RKSV Brakkenstein – S.C.E    0-1   (Vriendschappelijk)
Start van seizoen 2018-2019, de eerste vriendschappelijke wedstrijd is tegen RKSV Brakkenstein. De aftrap is om 12.00 uur aan de Heemraadstraat. Met de summiere informatie die binnenkomt, scoorde Kaj Dreis door een penalty in de 43e minuut de 0-1 binnen in deze oefenwedstrijd. De scheidsrechter heeft ondertussen gefloten voor de rust, op naar de thee.

(Foto Ellen Dreis)
In de tweede helft zijn er geen doelpunten meer gevallen, zodat de eindstand 0-1 is geworden die voor de rust al bereik werd. Een lekkere start voor S.C.E op naar de volgende wedstrijd.