26-05-19  vv SCP – S.C.E   3-2  (Competitie)
De laatste competitie wedstrijd van dit seizoen 2018-2019, en tevens ook de laatste wedstrijd voor Roel van Wijk als voetballer.
 

Hedenmiddag in Puiflijk, op Sportpark “De Hosterd” bij vv SCP de 24e wedstrijd voor de competitie. De bal rond in Puiflijk.

Foto Ronald Dreis
We zijn acht minuten onderweg, goed opkomen door Pascal Sevenich, maar schiet te laat, bal komt uiteindelijk voor de voeten van Nicky Sander die schiet goed in, maar gaat via keeper over. 10e minuut Kaj Dreis in actie schot uit de lucht in de handen keeper SCP. Er gebeurd van alles gevaarlijke aanval SCP, maar i.p.v. schieten geeft de aanvaller voorzet die Damian Kregting tot corner kan verwerken. Even later gevaarlijk schot SCP, draait net langs de paal bij Sinan Yüksel. 17e minuut, afgeslagen corner van S.C.E counter SCP. Schot probeert Roel van Wijk te blokken, maar Sinan Yüksel verwerkt hem tot corner. Corner weg gekopt door Damian Kregting, gevaar geweken.
Foto Ronald Dreis
29e minuut. eindelijk na een zeer rommelige fase weer een schot van S.C.E. Cherano Hasselbaink vanaf 20 meter, maar ruim naast. S.C.E wordt iets aanvallender, diverse corners, maar geen doelpogingen. Stand is nog 0-0 na 30 minuten op de klok.

Foto Ronald Dreis
39e minuut een goede vrije trap van Pascal Sevenich wordt gestopt door keeper SCP, deze stompt de bal voor de voeten van Kaj Dreis, die de bal niet goed onder controle krijgt om goed in te schieten. 45e minuut een verre inworp van Cherano Hasselbaink maar helaas niet voor de voeten van een S.C.E-er. Na 45+3 minuten fluit de scheidsrechter af. Betere kansen Puiflijk, maar een sterker S.C.E. Het is rust in Puiflijk, stand 0-0. We gaan beginnen aan de 2e helft. S.C.E moet winnen bij de huidige ruststand voor nacompetitie. 49e minuut, geweldige kop kans voor SCP. speler staat vrij bij de 2e paal, maar geweldige reflex van Sinan Yüksel. 56e minuut iets meer strijd bij beiden teams. Hebben allebei de punten nodig. Goal SCP nummer 9 kopt, na goede voorzet de bal hoog binnen bij de 2e paal. Sinan Yüksel kan er net niet bij, SCP op voorsprong. 65e minuut S.C.E weet dat Krayenhoff met 2-0 voorstaat, dus moet er strijd geleverd worden. Helaas soms te ongeduldig schoten naast en over. Nu weer Cherano Hasselbaink vallend schot net over de goal. We schrijven de 70e minuut een wissel bij S.C.E Robbin van Zantvliet in het veld voor de hard werkende en goed spelende Pascal Sevenich. 75 minuut vrije trap op rechts van Kaj Dreisop het hoofd van Richard Schür die de verdiende gelijkmaker maakt, keeper zag er niet goed uit van SCP. 76e minuut, vreemde draai van de bal op het veld, nummer 10 van SCP schiet de bal direct op de goal langs Sinan Yüksel en het staat alweer 2-1. We schrijven de 80e minuut, uit een corner van Kaj Dreis schiet Robbin van Zantvliet met zijn bovenbeen de bal langs de nieuwe keeper, stand 2-2. In de 85e minuut, rode kaart voor SCP-er 2e gele kaart, voor het neerleggen van Mike Roos. Mike Roos neemt zelf de vrije trap, maar keeper heeft de bal uiteindelijk. S.C.E alles op alles, Richard Schür naar ook mee naar voren. 89 minuut SCP krijgt corner en helaas niemand bij 2e paal en hij draait er zo in, goal 3-2. Even later publiekswissel voor stoppende Roel van Wijk.

Foto Ronald Dreis
90+5 minuut, fluit de scheidsrechter af, seizoen waardig afgesloten met veel strijd. Helaas geen goals voor een beter S.C.E, maar wel voor SCP die we volgend jaar weer tegen komen in de 4e klasse, eindstand 3-2. Roel bedankt, voor de vele mooie jaren voetbal die je ons gegeven heb.

12-05-19  vv Batavia – S.C.E  0-4   (Competitie)
De voorlaatste wedstrijd voor S.C.E vanmiddag in de competitie, de bal rolt in Batenburg. We zijn 15 minuten onderweg, door beide ploegen nog niet echt een kans gehad om te scoren. De 1e kans vanmiddag in Batenburg komt voor Cherano Hasselbaink tegen vv Batavia maar schiet op de paal, weg kans om op voorsprong te komen. In de 21e minuut een kopbal Damian Kregting terug op Sinan Yüksel, gelukkig net voor de doellijn gepakt, hier komt S.C.E goed weg. We schrijven alweer de 24e minuut een prima pass van Omar Benjeddi, diep op Kaj Dreis, maar raakt de bal niet goed in strafschopgebied, eenvoudig voor de keeper om de bal te pakken. In de 26e minuut Onnodige overtreding van S.C.E, wordt tot corner verwerkt. De bal die komt uit de corner is goed weggewerkt door Roel van Wijk. Precies op het half uur, een counter van S.C.E, Cherano Hasselbaink moet alleen van middenlijn af naar keeper, geen aansluiting, hij is snel maar verdedigers zijn snel terug om keeper te helpen. De eerste wissel aan de kant bij S.C.E, Roel van Wijk geblesseerd eruit vervangen door Robbin van Zandvliet. In de 36e minuut schandalige overtreding Mike Glaser uit frustratie op Pascal Sevenich, wordt niet gezien door scheidsrechter. De 38e minuut, gevaarlijk schot Khalid Samaoui over, daarna goede redding keeper op schot Pascal Sevenich corner. 39. Uit corner krijgt Pascal Sevenich de bal en wordt neergelegd in strafschopgebied. Penalty en die wordt goed ingeschoten door Nicky Sander.
Twee maal een goede voorzet van Nicky Sander van links op Kaj Dreis. Helaas de eerste mis met zijn voet en daarna met zijn hoofd voor de goal, de scheidsrechter fluit voor de rust, op naar de thee in Batenburg.
De tweede helft is van start gegaan, we zijn net uit de startblokken, door een goede samenwerking op links tussen Pascal Sevenich en Kaj Dreis, voorzet van Kaj Dreis wordt ingekopt door Cherano Hasselbaink scoort de 0-2 voor S.C.E in de 50e minuut. De 52e minuut een goede pass van Pascal Sevenich op Cherano Hasselbaink, neemt de bal goed aan, maar keeper van vv Batavia kan bal wegwerken. Daarna Damian Kregting een prima pass op Omar Benjeddi, maar weer de keeper in de weg, deze keeper speelt een puike pot voetbal. Er gebeurt veel op het veld, in de 55e minuut Nicky Sander goed opkomen op rechts, crospass op links op Kaj Dreis, gaat net over en corner. Corner door Nicky Sander net naast gekopt door Robbin van Zorgvliet. Hierna opnieuw voorzet Nicky Sander op Kaj Dreis, aanname met borst en schot gered weer door de prima spelende keeper. We schrijven de 62e minuut, een goede redding van Sinan Yüksel op schot van vv Batavia, speler die daarna wilt inschieten staat buitenspel. In de 72e minuut scoort Richard Schür met zijn hoofd het derde doelpunt voor S.C.E vanmiddag. 80e minuut Goede actie Cherano Hasselbaink slalom door verdediging van vv Batavia, en komt de keeper 2x keer tegen, die uiteindelijk redding brengt. Daarna schot vv Batavia op de lijn over getikt door Sinan Yüksel. Uit corner uitval S.C.E, Pascal Sevenich vrij voor keeper, maar raakt de bal helemaal verkeerd. In de 87 minuut een prima voorzet van Kaj Dreis naar Jefferson Gola en die pikt deze middag voor S.C.E ook zijn goaltje mee 0-4 is de stand, in blessure tijd krijgt vv Batavia nog een kans maar die gaat naast het doel. 0-4 is tevens de eindstand voor deze middag, in Batenburg.

22-04-19  S.C.E – sc Millingen  2-2  (Competitie)
Geen “Live” wedstrijdverslag op twitter / en website. S.C.E komt in de 17e minuut op voorsprong, doelpunt gemaakt door Nicky Sander. De stand is in de 37e minuut weer op gelijke hoogte sc Millingen maakt gelijk 1-1 door een makkelijke gegeven vrije trap en wordt in de kruising gepegeld. De ruststand op Sportpark Lindenholt is 1-1 op naar de thee. De tweede helft is begonnen, S.C.E heeft nog 45 minuten om voor het publiek een en ander recht te zetten in het laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen op eigen veld. In een vol strafschopgebied van S.C.E is sc Millingen de gelukkige en komt op voorsprong door een doelpunt van Menno Houkes in de 67e minuut. Als wij Nicky Sander niet hebben, dan stond het nu ook niet 2-2, maar wij hebben Nicky Sander wel. 

20-04-19  WVW – S.C.E   3-2   (Competitie)
Geen “Live” wedstrijdverslag op twitter / en website. Het is een pot voetbal voor de zomeravond, er zit weinig tot niets in, tot twee minuten voor rust dat WVW op voorsprong komt door Koen Witjes 1-0. Nog net voor het rustsignaal na de aftrap van S.C.E maakt Pascal Sevenich de gelijkmaker voor S.C.E 1-1. En zo gaan we van de thee genieten. De tweede helft is amper onderweg of WVW scoort twee maal 3-1 als tussenstand. Pascal Sevenich maakt nog een goal voor S.C.E maar dat is te weinig, WVW heeft zijn eerste overwinning te pakken dit seizoen, en S.C.E druipt af.

14-04-19  Groesbeekse Boys – S.C.E   2-1   (Competitie)
De opstelling voor vanmiddag aan de kant van S.C.E,  Sinan Yüksel (1), Rick Theunissen (4), Damian Kregting (5), Luuk Schiphorst (6), Pascal Sevenich (8), Samaoui Khalid (10), Kaj Dreis (11), Roel van Wijk (12), Nicky Sander (14), Cherano Hasselbaink (16), Richard Schür (17) en de mannen die op de bank zitten zijn Martin Sluis (2), Maarten van Breda (3), Omar Benjeddi (7), Mike Roos (9), Jefferson Gola (18), Anthony Wefer (99) De scheidsrechter de middag is Dhr. Jelle Polman. De wedstrijd is onderweg op de Breedeweg.

Foto Ronald Dreis
We schrijven de 4e minuut van de wedstrijd, de allereerste kans voor de Groesbeekse Boys, geluk voor S.C.E boven Sinan Yüksel op de lat. 7e minuut een vrije trap voor de Groesbeekse Boys die op de paal en daarna de inbreng met de kop opnieuw paal, helaas in 3e instantie daarna wel achter Sinan Yüksel. 14e minuut S.C.E heeft moeite om de bal in de ploeg te houden. Een voorzet van de Groesbeekse Boys heeft Sinan Yüksel goed te pakken. 15e minuut Nicky Sander wordt van achter neer geschopt in strafschopgebied het is echter corner. 18e minuut een prima counter van S.C.E, Cherano Hasselbaink staat diep achter de twee verdedigers van de Groesbeekse Boys en kan doorgaan op goal en passeert Jeffrey Hoogenbosch de doelman van Groesbeekse Boys en komt op gelijke hoogte, doelpunt S.C.E 1-1, nu de rust bewaren. We schrijven alweer de 27e minuut, goede aanval S.C.E eerst op rechts, maar Damian Kregting staat buitenspel. Daarna Kaj Dreis op links goed de verdediger uitgespeeld, maar Pascal Sevenich roept los, dus wordt afgefloten i.p.v. ingeschoten. Een goed half uur onderweg, de Groesbeekse Boys worden gevaarlijker, aanval wordt gestopt door Rick Theunissen, maar wel ten koste van een gele kaart. De vrije trap die hier opvolgt wordt gelukkig gemist door 2 inkomende spelers met het hoofd. 34e minuut,  weer  een gevaarlijke voorzet van de Groesbeekse Boys, maar inkomende speler mist hem bij de 2e paal. 36e minuut voorzet door Cherano Hasselbaink van links maar voor de keeper. 38e minuut voorzet Groesbeekse Boys weg gekopt door Richard Schür, maar vanaf de 16 ingeschoten, langs Sinan Yüksel 2-1 gemaakt door Jan-Willem Hendriks de 2-1.
Foto Ronald Dreis
De 42e minuut, een prima crospass van Rick Theunissen op Kaj Dreis op links, die neemt de bal aan, maar schot is te zacht en net naast de 2e paal, blijft 2-1. Op slag van rust, nog een aanval van de Groesbeekse Boys, maar voorzet bij de 1e paal is voor Sinan Yüksel. Daarna fluit scheidsrechter voor de rust. Ruststand 2-1. Een heerlijk zonnetje vandaag op Breedeweg, nu nog resultaat voor S.C.E. De spelers zijn er klaar voor nu nog scheidsrechter die nog zoek is, zodat ze kunnen beginnen aan de 2e helft. We schrijven alweer de 54e minuut, een prima aanval door S.C.E, nadat de opening voor de Groesbeekse Boys was, echter iedere keer te laat of verkeerde beslissing om af te ronden door S.C.E, zonde een klein beetje meer geluk en het staat weer gelijk. De 62e minuut,  Een aanval van rechts voorzet van Cherano Hasselbaink, keeper bal niet vast maar Nicky Sander en Kaj Dreis krijgen de bal niet in de goal, stand blijft 2-1 in het voordeel van de Groesbeekse Boys. De 65e minuut counter van S.C.E, Kaj Dreis legt bal op de middenlijn terug op Cherano Hasselbaink die hem diep weg stuurt. Kaj Dreis kan alleen op de doelman van de Groesbeekse Boys af, maar kan niet afronden en laat zich vallen. Strafschop, neen te makkelijk. Met nog 20 minuten te gaan, slordig balverlies Nicky Sander op middenlijn, maar de counter wordt gelukkig slecht afgerond door de Groesbeekse Boys. Goed schot maar langs de goal. 74e minuut een vrije trap voor S.C.E die de druk op de Groesbeekse Boys verhogen. De Groesbeekse Boys spelen meer op de counter nu. 75e minuut Cherano Hasselbaink een prima bal op Damian Kregting, die helaas niet kan afronden. Dan een volgend schot van 20 meter van Luuk Schiphorst, maar weer de keeper met een prima redding, zo komen we nooit op gelijke hoogte!!!!! Nog 10 minuten te gaan, 2 wissels bij S.C.E Jefferson Gola en Omar Benjeddi voor Nicky Sander en Pascal Sevenich. Al enkele mooie combinaties opbouwend, maar niet tot de keeper. In ieder geval veel strijd van beiden ploegen die drie punten willen hebben in deze wedstrijd. 90e minuut de laatste actie voor een goal, vrije trap Rick Theunissen netnaast. 90+2 in blessure tijd een corner voor S.C.E van de doellijn gehaald, weer net niet.  We schrijven 90+4 minuut opnieuw vrije trap maar doelman Groesbeekse Boys heeft de bal al weer. Daarna fluit de scheidsrechter af. Helaas geen punten voor S.C.E. Eindstand 2-1 Op naar de dubbel volgende week tijdens het Paasweekend.

07-04-19   S.C.E – sv Nijmegen  1-1  (Competitie)
Op een zon overgoten “Sportpark Lindenholt” begint de wedstrijd om 14.00 uur. De bal rolt. Beide ploegen tasten elkaar af in de eerste minuten. In de 7e minuut, na sterker begin sv Nijmegen 1e doorbraak S.C.E Cherano Hasselbaink, maar speelt de bal te ver voor zich uit. Dan schrijven we de 9e minuut penalty voor S.C.E na een doorbraak van Kaj Dreis die wordt gestopt met de arm in het strafschopgebied Penalty, prima ingeschoten door Nicky Sander 1-0 voor S.C.E.

Foto Ronald Dreis
15e minuut, goede voorzet van links  door sv Nijmegen, maar zowel Sinan Yuksel  als Luuk Schiphorst zijn te laat. Nijmegenaar kan goed inkoppen, op het scorebord staat het alweer 1-1. Dit kan zomaar eens een leuk doelpuntfestijn worden. In de17e minuut, goed de bal afgepakt door Richard Schür, die op middenlijn Kaj Dreis diep stuurt, deze gaat alleen op keeper af, maar schot met rechts wordt gekeerd. Nieuwe voorzet wint speler van sv Nijmegen van Richard Schür en Kaj Dreis. sv Nijmegen ontvangt vanmiddag de eerste gele kaart van de scheidsrechter Dhr. J. Floors, en niet veel later komt ook de 2e gele kaart te voorschijn voor sv Nijmegen. De 24e minuut een corner voor sv Nijmegen die lijkt weggewerkt te worden, maar nieuwe voorzet komt gevaarlijk bij de 2e paal,  hierna is het gevaar pas echt voorbij voor S.C.E

Foto Ronald Dreis
De 33e minuut, een prima pass van Kaj Dreis op Nicky Sander achter de verdediger van sv Nijmegen, de grensrechter vlagt voor buitenspel maar scheidsrechter negeert. Het schot van Nicky Sander wordt echter geblokt. 34e minuut Kaj Dreis goed tussen 3 verdedigers van sv Nijmegen in, -schot- maar keeper staat goed in de korte hoek en vangt de bal, gevaar geweken. We schrijven alweer de 38e minuut, een prima voorzet van Cherano Hasselbaink van rechts, bal komt voor de voeten van Nicky Sander maar het schot gaat net over. Het is rust op Sportpark Lindenholt 1-1 is de stand. Na de rust heeft S.C.E de wind mee, geeft dat extra energie?????

Foto Ronald Dreis
De 2e helft is begonnen, S.C.E heeft de wind in de rug, laat het maar zien mannen!!! In de 53e minuut, slordige opening van beiden ploegen veel onnodig balverlies. S.C.E kan de bal niet vasthouden, moeten even wennen aan de wind, ondertussen  wel de 1e corner voor sv Nijmegen. 2e corner van sv Nijmegen in de 56e minuut dit leverde een schot op de lat net boven Sinan Yuksel op. Even later een snelle counter van S.C.E door Cherano Hasselbaink die vanaf de middenlijn alleen op de keeper af gaat in het strafschopgebied schiet hij de bal i.p.v. af te leggen op Damian Kregting voorlangs.  We zijn alweer 61minuten beizg, na alweer de 3e corner van sv Nijmegen, een voorzet van Rick Theunissen op de inlopende Cherano Hasselbaink, die kopt de bal van 12 meter over het doel. 64e minuut, een snelle counter  van sv Nijmegen, maar Luuk  Schiphorst zit er goed tussen. Wel een 4e corner voor de gasten. 72e minuut een prima vrije genomen door S.C.E maar helaas 2 man buitenspel, tussenstand 1-1. 74e minuut en weer een vrije trap voor S.C.E genomen door Rick Theunissen goed in de verre hoek, Keeper sv Nijmegen gaat gestrekt naar de hoek en verwerkt de bal tot corner. Corner genomen door S.C.E gevaarlijk voor het doel maar levert niets op. Het blijft nog steeds 1-1 op de Lindenholt. We zitten in de 83e minuut een dubbele wissel aan de kant bij S.C.E Mike Roos en Omar Benjeddi voor Kaj Dreis en Jefferson Gola. Mike Roos is direct gevaarlijk, schot met zijn linkerbeen op links door keeper tot corner verwerkt. We lopen naar het einde van de wedstrijd 87e minuut goede aanval van sv Nijmegen deze kan net tot een corner worden verwerkt. Blijft dus spannend tot het eind toe. Een gelijkspel is terecht, maar kan zo maar nog een doelpunt vallen. Hoeveel blessure tijd komt er nog bij???? 90+5 en nog steeds aan het voetballen, maar na de laatste vrije trap van S.C.E fluit hij af. Eindstand 1-1. Voor beiden ploegen denk ik een onbevredigend resultaat. De scheidsrechter vindt het genoeg voor vanmiddag en blaast af.

31-03-19  OSC – S.C.E  2-2   (Competitie)
We zijn vanmiddag in Nijmegen-Noord, onze gastheer is deze middag vv OSC. We gaan in Oosterhout op sportpark Nieuw Balveren beginnen aan de wedstrijd, maar eerst de handen schudden. De bal rolt en de zon doet zijn uiterste best om te schijnen.

Foto Ronald Dreis
In de 7e minuut, uit een aanval van S.C.E, geblokt schot van Luuk Schiphorst, neemt OSC via een snelle goed uitgespeelde counter komt op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Twan Derksen, S.C.E kan in de achtervolging. 16e minuut goed uitgespeelde aanval van S.C.E, Pascal Sevenich op links, maar helaas voorzet achter de man. OSC speelt compact op de counter. S.C.E met teveel man naar voren, dus vallen er gaten. 20e minuut counter van OSC maar 2x redding Sinan Yuksel de keeper van S.C.E, 3e kans erin maar die komt uit buitenspel positie, terecht afgekeurd door de scheidsrechter. 25e minuut, kans S.C.E, waarvoor grensrechter onterecht vlagt en scheidsrechter dit negeert, echter Cherano Hasselbaink stuit op de keeper van OSC. Daarna opnieuw een snelle uitval OSC op rechts en spits schiet de bal opnieuw langs Sinan Yuksel, OSC op een 2-0 voorsprong, doelpunt van Max Broenland. S.C.E weet nu wat het te doen staat in de resterende tijd. We zijn alweer 31 minuten bezig, op het middenveld Damian Kregting pass op Kaj Dreis in cirkel strafschopgebied tussen 2 man, neemt de bal goed aan, maar de grote keeper stopt de bal opnieuw, blijft 2-0. 38e minuut  verre ingooi Cherano Hasselbaink komt via achterhoofd van Kaj Dreis bij Pascal Sevenich, deze tikt de bal door op Damian Kregting, zijn schot wordt door verdediger en keeper tegen gehouden. We zitten tegen de rust aan, er moet wat in de thee bij S.C.E, om de achterstand goed te maken. 45e minuut  gelukje voor S.C.E 2 man randje buitenspel, doelpunt wordt opnieuw afgekeurd. Overtreding op Jefferson Gola, kort genomen en hij wordt in het strafschopgebied neergelegd. Scheidsrechter geeft corner. Uit de corner een schot van Khalid Samaoui van 20 meter, net naast. 65e minuut,  opnieuw de keeper van OSC met een goede redding. Vrije trap van Rick Theunissen van 20 meter die hij goed uit de linker beneden hoek haalt.  Het is rust op “Nieuw Balveren” 2e helft moet beter voor S.C.E.

Foto Ronald Dreis
Het zonnetje schijnt ondertussen uitbundig op het sportpark, nu voor S.C.E nog. Met nog 45 minuten te gaan, om een en ander recht te trekken. Wij zijn begonnen aan de 2e helft en OSC zet met de wind mee zet nu gelijk druk naar voren. 49e minuut, opnieuw Jefferson Gola neergelegd, geel. Uit vrije trap Pascal Sevenich een corner, die goed wordt ingeschoten, maar weer de keeper, die hem heeft. 59e minuut, goede aanval op rechts, Jefferson Gola diep op Pascal Sevenich, maar voorzet komt niet goed bij Cherano Hasselbaink. 62e minuut 2e gele kaart Pascal Sevenich voor onnodige overtreding, dus rood en weer S.C.E met 10 man. 64e minuut vrije trap S.C.E, kopbal Richard Schür weer een prima redding keeper en inzet Roel van Wijk heeft hij opnieuw. In de 66e minuut 2 wissels aan de kant van S.C.E, Nick Sander en Maarten van Breda voor Kaj Dreis en Jefferson Gola. We hebben nog 20 minuten op het bord staan, de tijd begint te dringen voor S.C.E en dat met 10 man. Richard Schür maakt de aansluitingstreffer hij is in de spits gaan lopen, kan alleen op de keeper af gaan en maakt de aansluitingstreffer. S.C.E gaat nu alles op alles spelen en schitterend draaischot op de 16 meter van Nicky Sander de gelijkmaker en in de 77e minuut  2-2, zo kunnen we nog wel even zo door gaan!!!!! in de 78e minuut. Een snelle inbal op links Richard Schür op Nicky Sander, gaat alleen op de keeper af, maar schot gaat net voorlangs. 79e minuut schrijven we alweer corner OSC wordt goed weggewerkt, nu opnieuw counter S.C.E. Eindelijk is de wedstrijd losgebrand in de 82e minuut, voorzet OSC die weg gestompt door Sinan Yuksel, voor voeten andere speler van OSC opnieuw Sinan Yuksel en volgende schot gaat naast, hiermee voorkomt de keeper van S.C.E weer een achterstand. De 87e minuut, een vrije trap voor OSC van middenveld draait richting goal, maar Sinan Yuksel heeft hem net. Daarna pass Richard Schür van links op Nicky Sander, alleen op keeper af, maar verdediger maakt goede sliding. Kan nog alle kanten op, spelen alle twee voor de overwinning. Gaat er in blessure tijd dan alsnog een goal vallen????? De scheidsrecht vindt het genoeg in de 94e minuut, S.C.E komt met 1 punt naar huis, voor hard werken in de 2e helft.

24-03-19  UHC – S.C.E  1-1   (Competitie)
S.C.E begint sterk aan deze wedstrijd en is de bovenliggende partij. UHC wordt goed onder druk gezet en S.C.E krijgt enkele goede mogelijkheden. Na bijna 15 minuten komt S.C.E terecht op voorsprong door Cherano Hasselbaink die een speler van UHC goed uitspeelt en de bal in de benedenhoek schiet. S.C.E blijft het spel maken maar vergeet de score op te voeren. Vlak voor rust de eerste echte aanval van UHC maar Sinan Yuksel weet met een knappe redding de gelijkmaker te voorkomen. Wissel S.C.E Nicky Sander voor de geblesseerde Kaj Dreis. Conclusie eerste helft is dat S.C.E het betere veldspel heeft maar dit niet weet om te zetten in doelpunten. S.C.E begint ook de 2e helft weer met een overwicht maar heel langzaam sluipt er onrust in het spel van S.C.E, spelers lopen uit hun positie en de omschakeling duurt te lang, ook wordt de bal steeds vaker naar de verkeerde kleur gespeeld. UHC krijgt nu zelfs enkele kansen maar deze worden net op tijd hersteld door de verdediging van S.C.E. 2e wissel  aan de kant  S.C.E Mike Roos voor Jefferson Gola.
Het overwicht van S.C.E is weg en tot overmaat van ramp weet UHC de gelijkmaker te scoren, totaal onnodig als je ziet hoeveel kansen S.C.E heeft gehad. De scheidsrechter fluit 8 minuten later af en S.C.E verliest onnodig 2 punten.

Foto Ronald Dreis

17-03-19  WVW – S.C.E   afgelast (Competitie)

10-03-19  S.C.E – vv Ewijk   3-1    (Competitie)
Op een winderig en regenachtig Sportpark Lindenholt, vanmiddag de TOPPER tussen S.C.E en vv Ewijk. De bal rolt, scheidsrechter Dhr. T. Schenk leidt de wedstrijd. We gaan contact zien te maken met de man langs het veld. We schrijven de 15e minuut, als correspondent de wind getrotseerd heeft en maar hopen dat het droog blijft vanmiddag, de wind staat dwars over het veld. De ploeg met het meeste geluk zal de wedstrijd winnen, wind is grote spelbreker!!!!!

Foto Ronald Dreis
In de 17e minuut, een prima aanval van vv Ewijk over de rechterkant van het veld, maar de voorzet wordt gemist door inlopende spelers. Sinan Yüksel na 2 jaar afwezigheid in de goal van S.C.E, hoeft niet in actie te komen. Daarna een prima schot van Jefferson Gola, maar gaat tegen de wind in naast. In de 20e minuut komt S.C.E goed weg, vrije trap Kay Thomassen van vv Ewijk op de lat. De 23e minuut, opnieuw aanval over rechts van vv Ewijk aanval ingeschoten, maar komt voor de voeten van andere speler die buitenspel staat, geen doelpunt. 26e minuut voorzet en bal blijft hangen, komt op de 11 meter redding op het schot over de grond voor keeper Sinan Yüksel. In de 28e minuut een gele kaart voor een speler van vv Ewijk, de tussenstand is nog steeds 0-0. In de 31e minuut komt er een corner voor S.C.E tegen de eind in en voor de voeten van Roel van Wijk, die mist hem eerst, maar omdat hij blijft hangen nieuwe kans. Deze knalt hij erin langs iedereen tegen de touwen, S.C.E op voorsprong 1-0, en niet veel later komt door Pascal Sevenich, op een 2-0 voorsprong. In de 35e minuut komt vv Ewijk al snel weer tot aan de aansluitingstreffer 2-1. Tom Diebbels van vv Ewijk krijgt ook een gele kaart, ondanks het slechte weer is er van alles te beleven op het sportpark van S.C.E. Scheidsrechter fluit na 45 minuten storm op het veld voor de rust. Volgens de spelers is het niet te doen, maar ze moeten nog 45 minuten en de supporters ook, ruststand 2-1 in de Lindenholt. De bal rolt weer voor de 2e helft (windje mee) deze is nog niet gaan liggen S.C.E speelt richting clubhuis, en Pascal Sevenich scoort zijn tweede deze middag 3-1, in de 52e minuut.

Foto Ronald Dreis
We schrijven alweer de 57e minuut, de bal komt enigszins gelukkig op links, omdat de bal blijft hangen van de wind precies voor de voeten van Kaj Dreis, maar schot gaat naast. vv Ewijk heeft de wind meer tegen, dus moet het geen lange ballen gaan spelen dit is in het voordeel van S.C.E. We zitten alweer in de 68e minuut, na wissel in de rust van Mike Roos voor Luuk Schiphorst wegens een blessure, is nu ook Rick Theunissen erin voor Maarten van Breda die ook geblesseerd uitvalt. In de 80e minuut ontvangt een speler van S.C.E een gele kaart van de goed leidende scheidsrechter. 81e minuut, vrije trap Rick Theunissen, helaas ruim over. In de 84e minuut de laatste wissel aan de kant van S.C.E, Omar Benjeddi komt voor Jefferson Gola in het veld. in de 86e minuut, een dieptepass van vv Ewijk, maar Sinan Yüksel is op tijd zijn goal uit. De regen komt helaas nu uit de lucht vallen. 87. Weer redding Sinan op schot van de 16 meter. Eindstand 3-1, S.C.E win(d)(t) met ruime cijfers.

24-02-19  sv Nijmegen – S.C.E   2-2  (Competitie)
Op een zon overgoten “Sportpark Oscar Carré” wordt vanmiddag de inhaal wedstrijd gespeeld tegen sv Nijmegen. De bal rolt, we zijn begonnen aan de derby.

Foto Ronald Dreis
We schrijven de 5e minuut een breedte pass Damian Kregting op Romano Brugman die op rechts goed op komt, maar schot in strafschopgebied wordt geblokt. 1e corner voor S.C.E slecht genomen, geen gevaar.  In de 12e minuut wordt helaas weer een wedstrijd die wordt bepaald door grensrechters en de scheidsrechter. Maar in de 13e en opnieuw in de 14e minuut scoort Kaj Dreis de 0-1 en de 0-2 voor S.C.E, dat is een lekker begin. 1e dieptepass van Rick Theunissen en Kaj Dreis schiet goed over de uitkomende keeper, die op de 16 meter staat. 2e goede aanname Richard Schür die Kaj Dreis het strafschopgebied in stuurt en van links de bal diagonaal bij de 2e paal langs de keeper van sv Nijmegen tikt. In de 22e minuut, een snelle wissel aan de kant van sv Nijmegen, Jordy Goudt erin op aanvallende impuls te bewerkstelligen. 27e minuut, Jordy Goudt alleen voor Anthony Wefer in buitenspel positie, maar een goede redding. Daarna Nicky Sander voor S.C.E en opnieuw een keeper die redding brengt aan de kant van sv Nijmegen. De 33e minuut, een goede aanval S.C.E  een prima 1-2 Richard Schür met Cherano Hasselbaink. Deze gaat liggen voor de keeper, maar volgens scheidsrechter niets aan de hand. De minuut sv Nijmegen druk op de helft van S.C.E, maar schot gaat hoog over. 39e minuut weer een gele kaart  voor sv Nijmegen i.p.v. donkerrood, overtreding, we schrijven de 44e minuut Roel van Wijk kan op het nippertje de bal tot corner verwerken. Daarna redding Anthony Wefer. in de extra tijd de 46e minuut brengt Jordy Goudt in buitenspel positie met een mooie kopbal sv Nijmegen voor rust terug in de wedstrijd 1-2.

Foto Ronald Dreis
De 2e helft, in de 46e minuut. We zijn weer begonnen en eerste aanval, schot ruim naast van Jordy Goudt overleefd. In de 55e minuut, de eerste wissel S.C.E Maarten van Breda voor Rick Theunissen, een prima aanval S.C.E maar balverlies voorin, Romano Brugman te ver naar voren en Jordy Goudt alleen op keeper af. Roel van Wijk en ook Maarten van Breda brengen redding. Daarna opnieuw aanval maar Anthony Wefer kan de bal tot corner verwerken, tussenstand blijft 1-2.  In de 62e minuut een verre ingooi van Cherano Hasselbaink doorgekopt door Richard Schür naar Kaj Dreis vrij voor de keeper, die redding brengt echter de grensrechter had de vlag alweer omhoog, dramatisch wat een commentaar van spelers en leiding van sv Nijmegen. We schrijven de 71e minuut triest voor sv Nijmegen, maar wel gerechtigheid. Jordy Goudt schot van links wordt gestopt door keeper op de lijn en voor inlopende speler sv Nijmegen getikt. Deze stond buitenspel, maar scheidsrechter keurt hem af. Helaas moet Nicky Sander even later geblesseerd van het veld af. In de 78e minuut, een prima diepte pass  door Luuk Schiphorst op Kaj Dreis gaat rechts strafschopgebied in, maar krijgt de bal op het gras niet onder controle. In 80e minuut, opstootje iedereen op het veld, 2 S.C.E-ers neer geschopt maar we krijgen een stuiterbal?? De 90e minuut een uittrap van Anthony  Wefer op Kaj Dreis, neemt bal goed aan en is verdediger voorbij, wordt neergelegd en ontvangt een gele kaart. Vrije trap wordt genomen door Pascal Sevenich, maar de bal gaat echter over het doel, jammer. 90+6 Scheidsrechter heeft zijn zin en sv Nijmegen kopt de 2-2 erin. Daarna fluit hij af, eindstand 2-2.

17-02-19  S.C.E – DIOSA   3-1   (Competitie)
Buiten is het voorjaar, de zon schijnt volop op “Sportpark Lindenholt” het kan een mooie middag worden in Nijmegen. We staan op het punt van beginnen, het is 2 over 2 de bal rolt. DIOSA neemt gelijk het initiatief. In de 6e minuut eerste dreiging van S.C.E, Cherano Hasselbaink kapt speler uit en schiet op de 16 meter. Keeper van DIOSA staat goed opgesteld en duikt de bal uit de uiterste hoek, de eerste serieuze kans voor S.C.E. We schrijven de 11e minuut eerst een goede redding van hoge bal met handen uit corner en daarna samen met Roel van Wijk houdt Anthony Wefer de nul bij S.C.E corner DIOSA.  Alweer 14 minuten onderweg, corner op links voor S.C.E gaat via DIOSA hoofd langs de 2e paal, dus corner op rechts. Nicky Sander neemt deze goed en Richard Schür komt naar de bal toe en kopt goed in, maar gaat net over de lat. De 21e minuut, een redelijk opgezette aanval op rechts Khalid Samaoui, speelt de bal op Rick Theunissen in het midden. Die legt de bal op Romano Brugman die uithaalt over de grond, maar keeper ligt goed in het schot, prima redding. Een half uur onderweg met een tussenstand van 0-0. 30e minuut goede snelle aanval van DIOSA, S.C.E is drie keer te laat. Ze zijn achterin aan het knoeien bij S.C.E, komt weer een voorzet bij rechtsbuiten van DIOSA die de bal gelukkig slecht aanneemt met z’n hoofd en de bal is voor Anthony Wefer (keeper S.C.E JO17-1, we hebben wel talent in huis).

Foto Ronald Dreis 
Een speler van DIOSA alleen op de keeper Anthony Wefer af, met 2 spelers naast zich, maar wordt afgevlagd wegens buitenspel, S.C.E heeft het moeilijk op dit moment. We schrijven alweer de 37e minuut, doorzetten DIOSA rond strafschopgebied en schot bij de eerste paal voor Anthony Wefer, die het prima doet. Aanvallen van S.C.E te veel verkeerde keuze’s. Mensen die in de dekking staan krijgen de bal i.p.v. de vrijstaande spelers. Het is rust op “Sportpark Lindenholt” twee teams die hard werken, maar een te onrustig en slordig S.C.E aan de bal levert een ruststand op van 0-0, straks verder. De boys komen weer uit de kleedkamer, dus we gaan weer beginnen. Nu een S.C.E met hopelijk wat meer beleving. Come on S.C.E
Foto Ronald Dreis
De tweede helft staat op punt van beginnen, we zijn alweer 15 minuten onderweg, nog niets gebeurt, een slappe pot voetbal aan weerszijde. Na 10 minuten hotseknotse voetbal, vrije trap Mike Roos, maar Richard Schür krijgt zijn hoofd er niet achter. Daarna Richard Schür alleen op de keeper af, maar redding keeper, bal net over de lat en corner voor S.C.E. De 65e minuut het komt uit het niets, maar de scheidsrechter geeft S.C.E een penalty? Nicky Sander profiteert van dit kansje en scoort de 1-0 voor S.C.E en nu vasthouden mannen. In de 70e minuut speler alleen op Anthony Wefer af, maar schiet naast. Dan een nieuwe aanval speler DIOSA volgens Karel Creemers (ass. scheidsrechter) buitenspel, maar Rick Theunissen komt te laat en DIOSA passeert nu wel Anthony Wefer 1-1, we hebben nog 20 minuten om het een en ander recht te trekken. We gaan de slotfase in, officieel nog vijf minuten (ex blessuretijd) komt er nog een doelpunt!!!!!!. In de 82e minuut na goed doorzetten van Kaj Dreis op links, word een voorzet gemist, echter de nieuwe inbreng van Khalid Samaoui wordt door Richard Schür wel achter de keeper gewerkt. 2-1 voor S.C.E. De scheidsrechter kan het tempo niet meer aan en neemt vreemde beslissingen vanuit de middencirkel, er staan nog een aantal minuten op het scorebord. We schrijven de 83e minuut opnieuw een prima redding van Anthony Wefer, bal in de korte hoek die hij weet tot corner te verwerken, weg gevaar voor S.C.E. De 87e minuut S.C.E blijft knokken en goed doorzetten en dit resulteert in de het 3e doelpunt voor S.C.E. Kaj Dreis neemt stuiterende bal aan op 20 meter en gaat alleen op de keeper af en schiet hem rechts van hem er hard in 3-1, dit moet de beslissing zijn, Scheidsrechter vind het genoeg na precies 90 minuten en fluit direct af. Mooie overwinning voor S.C.E.

10-02-19  FC Kunde – S.C.E   4-0   (Competitie)
Het is “droog” in Nijmegen en daarmee is ook alles gezegd, op een winderig “Sportpark Gymnasion”. We zijn onderweg, scheidsrechter vanmiddag is Dhr. J. Soeter. Dat gaat al heel snel voor FC Kunde al in de 2e minuut – Menno Scholten – staat vrij op het middenlijn gaat richting doel en gaat doelman Zev de Bruijn van S.C.E voorbij en maakt de 1-0. S.C.E schrikt gelijk wakker???? in de 7e minuut, eerste corner S.C.E keeper zit ernaast, maar Romano Brugman kan de bal niet onder controle krijgen om te schieten. In 9e minuut schot Kaj Dreis vanaf 20 meter, maar te zwak met recht. Zo gaat het wel erg snel 2-0 in de 11e minuut voor FC Kunde wederom door Menno Scholten, gaat een vervelende middag worden op deze manier voor de jongens uit de Lindenholt. We zijn 15 minuten onderweg, eerst redding Zev de Bruijn, goed uit de beneden hoek de bal getikt en daarna speler FC Kunde alleen op Zev de Bruijn af. Deze schiet de bal gelukkig voorlangs. S.C.E is iedere keer net te laat en in opbouw met teveel mensen voor de bal, FC Kunde profiteert optimaal hiervan. Eindelijk in de 20e minuut een goede aanval door S.C.E crosspas van rechts op links, maar te laat ingelopen om voorzet in te schieten. Nu wordt er tenminste gevoetbald en gestreden voor de bal door S.C.E. De eerste gele kaart vanmiddag is voor S.C.E-er Luuk Schiphorst. 37e minuut de 2e corner voor S.C.E, nadat verdediger net voor Richard Schür kan wegtikken in strafschopgebied. 38e minuut Damian Kregting neergelegd op de 16 meter, maar vrije trap gaat in de muur. 40e minuut, de regen komt harder naar beneden en Richard Schür waagt een schot van 20 meter, maar recht in de handen van de keeper.

Foto Ronald Dreis
42e minuut vrije trap Rick Theunissen, maar de keeper stompt de bal goed uit de goal. Op slag van rust een doorgebroken speler van FC Kunde wordt getorpedeerd door Zev de Bruijn in strafschopgebied, rood en penalty. Anthony Wefer (keeper JO17-1) erin en Kaj Dreis eruit. Menno Scholten maakt zijn 3e doelpunt deze middag, een loepzuivere hattrick. We kunnen gaan opdrogen op de campus het is rust, en S.C.E wordt afgedroogd. De tweede helft begint waar het de eerste helft ook al deed met regen, alleen nu nog iets meer, en aan de kant van S.C.E een man minder op het veld. In de 61e minuut, wij staan lekker warm binnen. S.C.E ‘n paar kleine kansjes, maar FC Kunde scoort na een redding van de keeper uit de rebound de 4-0 door Konstantin Cramer tegen de 10 van S.C.E het lijkt wel eenrichtingsverkeer aan het worden. Het is opgehouden met zachtjes regenen, en we moeten nog 20 minuten. De 68e minuut, goede redding van de keeper van S.C.E uit een vrije trap. Tikt de bal uit de hoek en in 2e instantie klem. Pascal Sevenich en Mike Roos erin voor Khalid Samaoui en Nicky Sander. 70e minuut. dieptepass op Mike Roos die de bal goed op de borst aanneemt, maar gaat over de achterlijn, helaas. Mike Roos amper in het veld of hij krijgt van de scheidsrechter een gele kaart. We schrijven de 73e minuut, kopbal Cherano Hasselbaink van 6 meter, maar een goede redding van de keeper die de bal uit de hoek duikt. 75 minuut, 2 man van FC Kunde alleen op de keeper af, maar slecht uitgespeeld en Roel van Wijk kan redding brengen. De derde gele kaart voor vanmiddag is voor S.C.E-er Romano Brugman. (Daar zijn we dan wel weer goed in, dieptreurig). 

Foto Ronald Dreis
De 85e minuut schrijven we, Damian Kregting neergelegd en neemt zelf de vrije trap. Wordt naast getikt door de keeper, echt mee zitten doet het vanmiddag niet. 88e minuut FC Kunde weer alleen op de keeper af, maar hij blijft goed staan en de aanvaller schiet de bal naast. Met 10 man is de schade nog beperkt gebleven. 90+3 nog mooie kans voor Mike Roos op achterlijn, maar redding keeper. De scheidsrechter fluit af, we kunnen ons af gaan drogen.

02-02-19  S.C.E – vv Krayenhoff    4-1  (Competitie) 
We schrijven mee met Voetbal Nederland live uitslagen, in de 10e minuut komt S.C.E al vroeg op voorsprong een prima voorzet door Romano Brugman en Cherano Hasselbaink schiet snoeihaard de bal achter de de keeper van Krayenhoff. Rond de 30e minuut een bal van Cherano Hasselbaink  vanaf de linkerzijde wordt door Richard Schür van dichtbij ingeschoten 2-0. En net voor de rust komt Krayenhoff dichterbij 2-1 door zwak ingrijpen van S.C.E, doelpuntenmaker aan de zijde van Krayenhoff is Diego Schoenmakers. Op slag van rust maakt Cherano Hasselbaink zijn tweede goal deze avond 3-1 hij kwam van links en met een prima schot die hij afrondde met een goal. Dat is nog eens lekker de kleedkamer in gaan.

Foto Jager van der Kamp
Net na de rust een prima kans voor Richard Schür van S.C.E maar schiet tegen de keeper aan. Op links aangespeeld worden in de 67e minuut komt Kaj Dreis in stelling en schiet hem snoeihard in het goal, 4-1 is de tussenstand. Zo werken we ook aan het doelsaldo. Dit mag nu niet meer mis gaan met nog 15 minuten op de klok. Richard Schür legt de bal neer voor de voeten van Rick Theunissen die ziet zijn schot net naast gaan. Kaj Dreis gewisseld in de 80e minuut voor Mike Roos. De complimenten voor de scheidsrechter, hij houdt het voor gezien vanavond en fluit af. Een prima overwinning voor S.C.E

27-02-19  OSC – S.C.E  afgelast   (Competitie)

20-01-19  S.C.E – UHC  2-1   (Competitie)
Op een steenkoud “Sportpark Lindenholt”, het is 2 graden boven nul, maar het voelt heel anders aan, de zon schijnt volop. Vanmiddag de aftrap van de 2e helft van het seizoen. De enige tegenstander die nog niet tegen S.C.E heeft gespeeld dit seizoen is UHC. De bal rol weer, flitsende start S.C.E, breedte pass Romano Brugman op Nicky Sander. Verdediger UHC kopt slecht en Nicky Sander zet goed door in strafschopgebied en tikt de bal rechts over de grond langs de keeper, 1-0. Dit is een goed begin van 2019.

Foto Ronald Dreis
We zijn in de 7e minuut, na het doelpunt komt er meer pressie van UHC en meer balbezit. Dan weer S.C.E. Opnieuw Romano Brugman pass op rechts, ditmaal op Kaj Dreis, die krijgt de bal echter niet over de keeper. Daarna schot van Romano Brugman zelf van 20 meter afstand, maar te makkelijk prooi voor de keeper van UHC. We schrijven alweer de 14e minuut, slechte uittrap keeper UHC op verdediger, die hem te kort terug speelt, Richard Schür krijgt de bal helaas net niet langs de keeper, die zijn fout van zojuist zo weer goed maakt. Alweer de19e minuut corner UHC, lijkt gevaarlijk maar Luuk Schiphorst ruimt de bal gelukkig goed weg, door op tijd voor zijn aanvaller te zijn. De 28e minuut S.C.E heeft al ruim 10 minuten meer rust in het spel en combineren aardig, maar beslissende pass is net niet goed. Dan counter UHC maar schot wordt naast geschoten, daarna meer geluk schot langs Zev de Bruyn op de paal in 30e minuut, S.C.E komt goed weg. Jesper van Horssen van UHC ontvangt de eerste gele kaart vanmiddag. 34e minuut overtreding op Khalid Samaoui wordt niet zo gezien door scheidsrechter. Dan goede aanval S.C.E breed gelegd door Richard Schür op Nick Sander corner. Uit corner komt de bal op 16 meter bij Nick Sander, die goed kapt en draait en met links opnieuw de bal laag rechts langs de keeper schiet, zijn 2e goal deze middag. 38e minuut  halve voorzet van rechts UHC wordt goed langs Zev de Bruyn getikt 2-1 op het scorebord. Luuk Schiphorst ontvangt ook een gele kaart van de scheidsrechter. 39e minuut Schot Kaj Dreis van rechts met wreef rand strafschopgebied, maar zeilt langs de linker paal en in de 43e minuut nogmaals, maar nu hoog over. In de 45e minuut een prima uittrap Zev de Bruyn op Kaj Dreis die met correcte schouderduw verdediger weg zet en bal keihard tegen de touwen schiet, scheidsrechter ziet er echter een overtreding in, dankzij de slim vallende acteur van UHC. Ruststand op “Sportpark Lindenholt” 2-1. (Er is momenteel geen verbinding met het sportpark. We zijn er weer via andere lijn.) In de 61e minuut een goed schot van Cherano Hasselbaink maar wordt half gestopt door keeper, volgende aanval van S.C.E Richard Schür komt goed inlopen en tikt de bal langs de keeper, opnieuw ongeloof, grensrechter zegt dat hij buitenspel stond, tweede doelpunt al dat wordt afgekeurd. In 80e minuut Mike Roos er 10 minuten in het veld in en al direct een paar goede kansen gehad. Romano Brugman gaat goed strafschopgebied in, maar wordt neer geschopt, maar de scheidsrechter ziet het weer niet, geen penalty en Romano Brugman gaat geblesseerd veld af. 90+6 minuut, terechte overwinning voor S.C.E, waar op het eind UHC nog 2 goede kansen op de gelijkmaker had. Jammer dat de scheidsrechter wedstrijd heeft bepaald, afkeuren van 2 goals voor S.C.E en niet geven van een penalty. Over het geven van kaarten zullen we het maar niet hebben. In de laatste minuut nog een gele kaart voor speler UHC, scheidsrechter fluit af in 96 minuut, een benauwde overwinning voor S.C.E.

12-01-19  Trainingskamp België  sc Buitenboys –  S.C.E  7-3 (Vriendschappelijk)  
De wedstrijd op België bodem tijdens het trainingskamp van S.C.E is uitgelopen op een 7-3 uitslag voor sc Buitenboys, Er was geen optimale voorbereiding op deze wedstrijd. De doelpuntenmakers aan de zijde van S.C.E waren Cherano Hasselbaink 1x, en Kaj Dreis 2x. Het feest na de wedstrijd had geen invloed op de uitslag.

10-01-19  S.C.E – RODA’28    5-1  (Vriendschappelijk)
De eerste (vriendschappelijke) wedstrijd na de winterstop in 2019, de aftrap is verricht de bal rolt, we zijn weer begonnen. Na 15 minuten spelen is de stand nog 0-0. Ruim een half uur onderweg, het staat nog steeds 0-0 er zit weinig beweging in de voorhoede van beide teams. Net voor de rust is het alsnog raak in de 38e minuut maakt Richard Schür het eerste doelpunt in 2019 voor S.C.E 1-0. En ook de twee nul is gevallen Richard Schür is de maker ervan. Op naar de thee/koffie. We zijn onderweg voor de 2e helft, ook na de rust heeft Richard Schür het te pakken en maakt zijn 3e deze avond. S.C.E weet het doel nu wel te vinden Rick Theunissen maakt er 4-0 van in de 62e minuut. Ook doelpunt nummer 5 is er, Jefferson Gola is de maker ervan, we schrijven de 78e minuut. Ook RODA’28 is van de hatelijke nul af, in de 86e minuut een score waardoor de tussenstand 5-1 is geworden. Met nog maar een paar minuten op de klok, scheidsrechter telt er nog twee minuten bij, en fluit af bij de 92e minuut. Prima start voor S.C.E in 2019 dit volhouden komt alles goed.

WINTERSTOP

16-12-18  sv Nijmegen – S.C.E   afgelast  (Competitie)

09-12-18  S.C.E – Groesbeekse Boys   0-0    (Competitie)
Met een klein waterig zonnetje, en een straffe wind vanmiddag de laatste thuiswedstrijd voor dit jaar op “Sportpark Lindenholt”, tussen S.C.E en Groesbeekse Boys, de laatste heeft de leiding in de 4e klasse E. De wedstrijd is onderweg, in de 5e minuut een stuiterbal komt voor de voeten van Kaj Dreis, die Nick Sander diep stuurt, maar zijn schot ziet hij langs de paal ziet verdwijnen. Na 15 minuten spelen, spel gaat snel heen en weer, echter op de middenlijn krijgt Nicky Sander opnieuw de bal. Hij gaat alleen op de keeper af, maar schiet van 25 meter strak over de grond tegen i.p.v. over keeper Jeffrey Hoogenbosch heen. We schrijven de 18e minuut goede pass van Kaj Dreis op Richard Schür die stuit echter weer op de keeper op 10 meter voor de goal.

Foto Ronald Dreis
Dertig minuten alweer op de klok en de stand is nog steeds 0-0. In de 35e minuut een goede bal aanname door Kaj Dreis, gaat alleen op Jeffrey Hoogenbosch af, die te ver voor goal staat, maar schiet met zijn rechtervoet vanaf 25 meter van het doel, de bal komt zo in de handen van de keeper van de Groesbeekse Boys. De 44e minuut, het in de weg lopen van scheidsrechter levert een corner op voor de Groesbeekse Boys, corner wordt net over gekopt, hier komt S.C.E goed weg. Volgende voorzet van Groesbeekse Boys wordt over gekopt door verdediger S.C.E en daarna schot hoog over het doel van Zev de Bruijn. Rust in Nijmegen 0-0. De laatste 5 minuten zijn voor de Groesbeekse Boys. Op naar de thee.

Foto Ronald Dreis
Voor de tweede helft is er weer afgetrapt op “Sportpark Lindenholt”, wie weet deze helft dat ze wel het doel wel weten te vinden. We hebben een uur gespeeld, de man die het scorebord bijhoudt heeft nog een rustige middag tot op heden. Het spel verloopt zeer slordig van beide kanten, laten we de wind die sterker wordt maar de schuld geven. In de 62e minuut een corner genomen door de Groesbeekse Boys die kort genomen wordt en voor de goal van Zev de Bruijn voorlangs gaat, gevaar geweken. In de 74e minuut ontvangt Khalid Samaoui van S.C.E een gele kaart van de scheidsrechter, nog 15 minuten volhouden mannen. Eindelijk weer eens in de 77e minuut een klein kansje voor S.C.E voorzet Mike Roos van links, maar Kaj Dreis en Pascal Sevenich komen net te laat inlopen, helaas!!!! S.C.E meer in de aanval in de 78e minuut vrije trap Pascal Sevenich, maar helaas weer hoog over. We schrijven de 80e minuut, mooie combinatie tussen Rick Theunissen en Nick Sander, die de bal hoog over schiet in het strafschopgebied, weer een kans(je) om zeep geholpen. In de 81e minuut, de regen komt met enige regelmatig naar beneden en het zonnetje komt er tussen door. Een prima schot van Kaj Dreis die echter eenvoudig in de handen van Jeffrey Hoogenbosch komt. Scheidsrechter fluit af in de 92e minuut, eindstand 0-0.

02-12-18   sc Millingen – S.C.E   4-2  (Competitie)
Op een nat en druilerige “Sportpark De Hove” in Millingen aan de Rijn, speelt S.C.E vanmiddag haar 9e wedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Grisel uit Druten. De bal rolt, de wedstrijd is begonnen. De eerste 10 minuten zitten erop, stand 0-0 twee aftastende ploegen. In de 7e minuut een inschattingsfout van Rick Theunissen, maar goed hersteld. Helaas dieptepass op Kaj Dreis foute aanname en sc Millingen neemt bal over op middenveld. Speler Maarten Smits alleen op Zev de Bruijn af en tikt beheerst de bal in 1-0 doelpunt voor sc Milingen. De 10e minuut een heel snel herstel van S.C.E, na corner die net niet ingekopt kan worden door Cherano Hasselbaink. Deze wordt verkeerd beoordeeld door de keeper en goal, en zo komt in de 14 minuut S.C.E op gelijke hoogte door een doelpunt van Cherano Hasselbaink 1-1. 

Foto Ronald Dreis
We schrijven alweer de 25e minuut, na aftasten van beide kanten qua spel beter sc Millingen, kansje voor S.C.E maar uit de kluts loopt het goed af. Keeper krijgt de bal. In de 26e minuut een goed uitgelokte vrije trap van sc Millingen op 25 meter, langs de muur over de grond, maar hij is voor de keeper van S.C.E Zev de Bruijn. De 36e minuut, drie corners achter elkaar voor sc Millingen, maar S.C.E kan het klusje klaren, het gevaar is geweken. Vier minuten voor het rustsignaal, goed opkomen door Richard Schür, die Kaj Dreis in de spits prima aanspeelt. Speelt 2 man uit, maar hij tikt de bal over de goal. 45+1 Goede dieptepass van Damian Kregting op Pascal Sevenich, die net voor de keeper op de 16 meter de bal er over heen tikt, S.C.E op voorsprong. Het is rust in de polder. De tweede helft is begonnen, 47e minuut S.C.E begon snel met vast zetten, maar een snelle counter van sc Millingen. Zev de Bruijn kwam er niet uit, speler legt de bal breed en al snel de gelijkmaker, 2-2. 50e minuut een vrije kop kans sc Millingen, maar gelukkig gemist. 56e minuut een goede pass Richard Schür op Pascal Sevenich, wordt vast gehouden, maar probeert de bal met hakje op Nick Sander te tikken. De counter die daarop volgt wordt goed voorgezet en net over de kruising getikt door sc Millingen. 61e minuut vrije trap  sc Millingen, speler vrij bij 2e paal. Hij schiet tegen verdediger aan, daarna kopt Roel van Wijk een schot van de 16 meter tot corner, 63e minuut opnieuw een vrije trap sc Millingen, Roel van Wijk wordt weggeduwd, maar dat ziet de scheidsrechter niet. De bal wordt opnieuw ingebracht en goal voor sc Millingen. We schrijven de 72e minuut een goede aanval van S.C.E opgezet door Rick Sander, via Damian Kregting terug op Kaj Dreis, schiet de bal vanaf de 26 meter net langs de paal via een verdediger. De corner wordt ingekopt door Richard Schür, maar van de doellijn gehaald, weer een prima kans om gelijk te komen. Met nog 15 minuten op de klok een nieuwe aanval van S.C.E een prima voorzet op Kaj Dreis, die bij de 2e paal staat. Goed ingekopt diagonaal naar de verre hoek, langs iedereen heen, maar aan de verkeerde kant van de paal, komt de bal terecht, jammer.

Foto Ronald Dreis
Nog tien minuten, alles of niets 2 wissels bij S.C.E Jefferson Gola en Omar Benjeddi voor Nicky Sander en Pascal Sevenich. We schrijven de 88e minuut, gaan wij nu in de slotseconden de gelijkmaker maken of een counter van sc Millingen maakt een einde aan alle hoop? Roel van Wijk zit er vaak goed tussen. 90+1 we zijn er klaar mee in het druilerige weer, opnieuw doelpunt in de laatste minuut tegen sc Millingen scoort, 3 man vrij voor Zev de Bruijn, 4-2. 90+3 opnieuw weer een kans voor sc Millingen, maar Zev de Bruijn verwerkt de bal tot corner. Helaas hard gewerkt op het einde van de wedstrijd, maar de bal viel iedere keer verkeerd of sc Millingen stond gewoon goed. 90+6 Eindstand 4-2.

25-11-18  S.C.E – vv Batavia  2-2   (Competitie)
Op een druilerig “Sportpark Lindenholt”, de 9e speelronde in de 4e klasse E tussen S.C.E – vv Batavia. De aftrap deze is amper gedaan of de eerste goal voor vanmiddag ligt er al in, maker van het eerste doelpunt is Kaj Dreis in de eerste minuut. We hebben nog geen contact met onze twitterman, helaas in de 10e minuut. Dit gezegd te hebben, gezellig te laat bij S.C.E vanmiddag (eerst auto wassen Kaj) als dank maakt hij de 1-0. in de 12 minuut een goede voorzet van Nicky Sander de bal die bij de 2e paal komt en opnieuw Kaj Dreis, die hem heerlijk inschiet 2-0. We schrijven de 20e minuut een grote kans voor Batavia, maar net langs de goede kant van de paal voor S.C.E. 22e minuut een goede voorzet van Kaj Dreis op Richard Schür, maar komt net een teentje te kort. Voorzet Kaj Dreis op links op Nicky Sander, via Richard Schür in de kluts tegen een been van een verdediger van vv Batavia op de lijn gered door de keeper. Jammer, weer een kans voor S.C.E in de 26e minuut. Het scorebord geeft aan 31e minuut kans voor vv Batavia, kopbal over Zev de Bruijn, gelukkig op de lat, gevaar geweken. In de 35eminuut, 2 corners voor S.C.E maar het resultaat blijft uit.

Foto Ronald Dreis
Het scorebord geeft aan dat we in de 45e minuut zitten en de scheidsrechter affluit voor de rust 2-0 in het voordeel van S.C.E, even opwarmen in de kantine, het is waterkoud. De bal rolt voor de tweede helft (scheidsrechter is stipt op tijd) In de 49e minuut een prima voorzet op links van Kaj Dreis naar Richard Schür maar hij krijgt zijn voet er niet onder. Verdediger van vv Batavia zit er goed tussen. S.C.E komt sterk uit de rust, de thee was sterk zeker!!.  We zien op het scorebord dat het 59 minuten bezig zijn. Uittrap van Zev de Bruijn, Kaj Dreis en Nicky Sander alleen op keeper af, maar keeper keert het schot prima 61e minuut een goed schot van Richard Schür maar half gestopt door de keeper, in de rebound weer een schot van Kaj Dreis, maar opnieuw gestopt, door de prima keepende doelman van vv Batavia. vv Batavia wordt sterker en maakt in de 72e minuut de aansluitingstreffer 2-1, doelpunt komt op naam van Roel Hendriks. S.C.E gaat het toch weer niet weggeven net zoals vorige week. Er staan nog 15 minuten op de klok, Cherano Hasselbaink goed opkomen op rechts, maar voorzet komt tegen buitenkant paal. Twee wissels aan de kant van S.C.E, Mike Roos en Pascal Sevenich komen voor Kaj Dreis en Nicky Sander, verse krachten voor het laatste kwartier. In de 80e minuut een goede vrije trap van vv Batavia waar de verdediging van S.C.E geen raad mee weet, maar de spits van vv Batavia gelukkig ook niet, de bal over de goal van Zev de Bruijn gevaar geweken. Trekt S.C.E deze keer de overwinning wel over de streep??? De klok tikt door, de spanning is er nog steeds, WEL-NIET. 85e minuut een prima counter S.C.E via Cherano Hasselbaink, even later een prima vrije trap genomen door Pascal Sevenich, keeper vv Batavia stompt de bal tot corner. 89e minuut opnieuw counter S.C.E via Cherano Hasselbaink, laatste man voor zich, maar in strafschopgebied schot tegen keeper. Herkansing Mike Roos maar net naast. 90+1 vrije trap vv Batavia op het middenveld en opnieuw slecht verdedigd, waardoor vv Batavia op basis van de 2e helft de verdiende gelijkmaker maakt  2-2, wat ook de eindstand is.

18-11-18  Krayenhoff – S.C.E    1-1   (Competitie)
Op een waterkoud “Sportpark De Schoonhorst” is om 14.00 uur de aftrap, de wedstrijd staat onder leiding van Dhr. G.H.G. van Tintelen. De bal rolt, we zijn onderweg in de 8e speelronde. De klok staat op 6 minuten, op de middenlijn verovert Cherano Hasselbaink de bal, die hij diep op Kaj Dreis geeft. Die schiet de bal langs de keeper en paal, kans nummer een. We schrijven alweer de 12e minuut prima pass van Richard Schür op Nicky Sander, verkeerd beoordeeld door verdediger van vv Krayenhoff, maar keeper tikt de bal tot corner. We schrijven de 23e minuut als er een grote kans is voor Krayenhoff, maar goede redding met de voet Lucas Corbeek. Een sterker S.C.E maar ze zijn slordig in de afronding. Ruim 30 minuten gespeeld, tussenstand nog steeds 0-0. Net voor de rust in de 41e minuut vrije trap door Krayenhoff kort genomen in strafschopgebied, maar tegen het lichaam van Roel van Wijk aan. Ze krijgen vrije trappen door slimmigheidjes en de scheidsrechter trapt erin. In de 43e minuut Khalid Samaoui moet het veld verlaten wegens een blessure. Mike Roos komt erin. 45e minuut een goed uitgespeelde kans voor Krayenhoff, Karel Creemers vlagt voor buitenspel, maar via Rick Theunissen en Lucas Corbeek gaat de bal naast. Ruststand 0-0 Een sterker S.C.E, maar drie grote kansen voor de thuisploeg Krayenhoff, en geen doelpunten.

Foto Ronald Dreis
De bal rolt weer voor de 2e helft, is er nog niet warmer op geworden langs het veld maar wel een lekker zonnetje dat volop schijnt. In de 47e minuut een kopbal van Rick Theunissen bij de 1e paal uit een corner. S.C.E is goed uit de kleedkamer gekomen, weer een aanval in de 49e minuut goed doorzetten van Kaj Dreis en een schot op de 16 meter met de rechtervoet, net over de lat, jammer. S.C.E is aan het drukken in de 50e minuut een goede dieptepass van Cherano Hasselbaink op Kaj Dreis, die op links het strafschopgebied in loopt, maar schotje i.p.v. een pegel aflevert. 55 minuut Rick Theunissen legt de bal van de achterlijn terug, maar geen S.C.E-er te bekennen in het strafschopgebied. Weer een kans verloren. In de 66e minuut  2 wissels bij Krayenhoff. Eerste 15 minuten voor S.C.E in de 2e helft, maar de laatste minuten neemt Krayenhoff het initiatief over. In de 70e minuut goede voorzet van Kaj Dreis op links, maar Richard Schür en Nicky Sander zien de bal aan zich voorbij gaan. In de 72e minuut een prima counter door Krayenhoff twee tegen 2 goed uitgespeeld, maar gelukkig slecht afgerond. En dan eindelijk in de 77e minuut, kans Romano Brugman opkomen op rechts, goed gekeerd door de keeper.

Foto Ronald Dreis
Op de knal van 15 meter in de rechter beneden hoek van Kaj Dreis daarna, was hij kansloos. Goal S.C.E en nu vast houden. In de 83e minuut, weer een grote kans voor Krayenhoff, maar S.C.E komt met de schrik vrij. 85e minuut alweer prima opkomen van Cherano Hasselbaink op rechts tot aan de achterlijn, legt bal goed terug, maar verdediger is sneller. 88e minuut Damian Kregting slingert zich door verdediging heen, alleen voor de keeper, net de bal te ver vooruit gespeeld. 90e minuut , prima redding Lucas Corbeek op goed schot en tikt de bal net langs de rechterpaal. Onnodige overtreding van Moni Chahaibi van Krayenhoff teleurgesteld dat ze de gelijkmaker nog niet gemaakt hebben. En dan  in de 90+4 krijgen ze toch nog de gelijkmaker in de laatste seconden komt Krayenhoff op gelijk hoogte, 1-1 gezien de wedstrijd is het wel verdiend.

04-11-18  S.C.E – OSC     3-1     (Competitie) 
De zon weet van geen ophouden, deze zondag op “Sportpark Lindenholt” er is om 14.00 uur afgetrapt. In de 3e minuut S.C.E begint fel vanaf het begin, wat snel tot ‘n schot van Rick Theunissen leidt, maar helaas niet is. OSC krijgt ook ‘n kans op een counter door een misverstand op de middenlijn, maar Cherano Hasselbaink grijpt in, in het strafschopgebied. Corner genomen door OSC wordt vanaf de 16 meter overgeschoten van S.C.E. In de 12e minuut goed voor de bal gekomen door Kaj Dreis op rechts, maar voorzet net niet goed op Richard Schür. Daarna actie op links door Mike Roos op Nick Sander die een goede voorzet geeft op Kaj Dreis, die neemt de bal aan i.p.v. direct met rechts te schieten, weg kans(je). We schrijven de 20e minuut mooie cross pass Maarten van Breda van rechts op Kaj Dreis, die de bal terug legt op Mike Roos, hij schiet de bal lekker met rechts, maar net over de goal. 22e minuut, aanval OSC tot corner verwerkt, daar komt niets uit. In de 25e minuut speler OSC kopt bal goed weg bij de 2e paal, schot van Luuk Theunissen wordt gestopt door keeper OSC. In de nastoot van Richard Schür weer tot corner verwerkt. De zoveelste corner goed door Richard Schür ingekopt, maar helaas weer de keeper. Volgende corner door S.C.E wordt door Rick Theunissen bij de 1e paal op de lat getikt. We komen steeds dichter bij een doelpunt. De stand na 30 minuten is nog steeds de brilstand 0-0. Alweer 32e minuten onderweg goede diepte pass Cherano Hasselbaink op Kaj Dreis, die sneller is dan de laatste man, keeper OSC staat te ver voor de goal, maar Kaj Dreis schiet de bal helaas toch zo in de handen. In de 34e minuut, een overtreding op Mike Roos niet voor gefloten en OSC kan vrij richting het doel van S.C.E waar Lucas Corbeek in staat, maar gelukkig slecht afgerond. 35e minuut kopbal Kaj Dreis net naast, S.C.E is sterker maar OSC komt er af en toe gevaarlijk uit. 39e minuut OSC-er schoot over de bal en Mike Roos staat alleen voor de keeper, schot gehouden. Daarna schot Richard Schür goed tot corner getikt. Keeper OSC blinkt wel uit in de eerste helft van de wedstrijd. Op slag van rust in de 45 weer een kans voor S.C.E Mike Roos, maar schiet i.p.v. alleen op de keeper af te gaan. Nu nog terugspeelbal OSC, maar scheids snapt het niet. Op naar de thee, scheidsrechter fluit voor de rust. Ruststand 0-0.

Foto Ronald Dreis
Onder het genot van een heerlijk zonnetje beginnen we op sportpark Lindenholt aan de 2e helft van come on S.C.E net zo fanatiek beginnen als 1e helft. Het heeft even geduurd maar in de 48e minuut een goede aanval OSC maar Lucas Corbeek komt goed uit. En dan in de 50e minuut een voorzet van Kaj Dreis op links punt strafschopgebied op Mike Roos, maar hij komt bij Richard Schür, die neemt de bal aan draait naar binnen en goal, eindelijk de bevrijdende voorsprong 1-0.  In de 52e minuut Kaj Dreis zijn 25e competitiedoelpunt voor S.C.E en de 2-0 voor vandaag van, goede vrije trap op rechts met links langs de keeper geschoten. Nu doorgaan boys. In 61e minuut Nicky Sander pakt goed een pass van de keeper voor de verdediger van OSC af en gaat alleen op de keeper af, maar schot gast net voor de 2e paal langs de goal. OSC-er Twan Derksen maakt de aansluitingstreffer 2-1. In de 64e minuut een goede voorzet van OSC van rechts en goed ingekopt. Lucas Corbeek geen kans een goal voor OSC 2-1. Scheidsrechter ziet helaas overtredingen over het hoofd en spelers moeten dus opletten ging gekke dingen te doen, blijven voetballen dus. Wissels in de 75e minuut aan de kant van S.C.E, Nicky Sander en Mike Roos eruit en Romano Brugman en Omar Benjeddi erin, verse krachten voor het laatste kwartier. In de 81e minuut Kaj Dreis en Richard Schür 1 op 1, maar verdediger voorkomt erger. Dan Cherano Hasselbaink voorzet van links op Richard Schür en via verdediger OSC bij de 2e paal; Daan van Breda doelpunt. Grensrechter van OSC durft nog te vlaggen, maar die snapte het toch al niet. Helaas dreigt het uit de hand te lopen in de 85e minuut, OSC zijn slechte verliezers, met nog een paar minuten op de klok. In de extra tijd 90+1 een goede vrije trap Rick Theunissen uit de hoek gedoken door de keeper OSC. Maar S.C.E moet geen rare dingen meer doen en de boel heel houden. Na 4 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter gelukkig af. Lekkere overwinning voor S.C.E

28-10-18  S.C.E – WVW    2-1    (Competitie)  
S.C.E heeft drie belangrijke punten gepakt vandaag tegen het puntloze WVW. De start van S.C.E is goed maar door een ongelukkig moment van de keeper van S.C.E komt de thuisclub met 0-1 achter. S.C.E probeert dit te herstellen door nog meer op de aanval te spelen en W.V.W. moet achteruit. Uit een directe vrije trap maakt Kaj Dreis de verdiende gelijkmaker 1-1. S.C.E combineert aardig maar is slordig in de buurt van de zestien meter. Ruststand hierdoor 1-1.

Foto Ronald Dreis
Damian Kregting wordt in de rust vervangen door Robbin van Zantvliet. De tweede helft hetzelfde spelbeeld als de eerste helft, S.C.E probeert aan te vallen en W.V.W. probeert het gelijke spel te behouden. S.C.E wisselt Omar Benjeddi voor Jefferson Gola. Vijftien minuten voor tijd komt aanvaller Mike Roos voor verdediger Maarten van Breda om nog meer druk te zetten op de verdediging van WVW. In blessuretijd krijgt S.C.E een terechte strafschop, van de goed leidende scheidsrechter, nadat Mike Roos is gevloerd en deze wordt binnen geschoten door Khalid Samaoui 2-1. Een minuut later fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Al met al een moeizame maar verdiende overwinning voor S.C.E.

21-10-18  vv Ewijk – S.C.E    5-1    (Competitie) 
Rechtstreeks vanaf “Sportpark Blatenplak” is dit het wedstrijdverslag van vv Ewijk – S.C.E de wedstrijd staat onder leiding van Dhr. A.M. Steeg. Om 14.37 uur is er afgetrapt, ruim 20 minuten gespeeld in Ewijk, stand is nog steeds 0-0. In de 23e minuut een uitgespeelde kans voor vv Ewijk waardoor de tussenstand op dit ogenblik 1-0 voor de thuis speldende ploeg is. S.C.E zal in de achtervolging moeten!!!!!! S.C.E heeft het betere van het spel, maar vv Ewijk maakt de 1-0. Terug speelbal  levert een vrije trap op en Kay Thomassen schiet hem geweldig in. Opnieuw slaat vv Ewijk toe. Lucas Corbeek te laat en Brian de Groot van vv Ewijk lobt de bal hoog over hem heen. Op de doellijn kunnen Rick Theunissen en Damian Kregting geen redding meer brengen. We zijn een half uur bezig en de 2e voor vv Ewijk ligt er al in, 2-0. Kansje in de 35e minuut  voor S.C.E een schot van Romano Brugman wordt van richting veranderd, is het een corner, komt niets uit. S.C.E mag vrij combineren tot aan de 16 meter en vv Ewijk wacht rustig af. Net voor de rust nog een mooie aanval door S.C.E op links via Cherano Hasselbaink en Khalid Samaoui die via de keeper van vv Ewijk tot corner wordt verwerkt. In de 44e minuut een dieptepass van vv Ewijk op Tom Diebels, die bal goed aanneemt, maar Lucas Corbeek de S.C.E doelman is op tijd uit zijn goal 45e minuut goed doorzetten van S.C.E en Pascal Sevenich maakt de aansluitingstreffer 2-1.

Foto Ronald Dreis
Het is rust in Ewijk, de thee/koffie was heerlijk maar nu rolt de bal weer. In de 47e minuut een goede voorzet Cherano Hasselbaink, maar Robbin van Zandvliet kan niet zijn hoofd er net niet tegen aan zetten, kansje S.C.E. S.C.E is met meer pit uit de kleedkamer gekomen, minuut 51 schot van Pascal Sevenich niet ver genoeg in de hoek, dus keeper stompt hem goed weg. Daarna redding Lucas Corbeek op schot vv Ewijk. We schrijven mee met de klok de 56 minuut. prima aanval vv Ewijk, verdediging staat te ver naar voren, maar Robbin van Zandvliet kan de voorzet tot corner werken, hierna een sliding van Pascal Sevenich op speler vv Ewijk en krijgt direct rood. Mogen dus met 10 man verder, DOM, DOM, DOM benadeelt hiermee zijn team. In de 60e minuut paniek in de achterhoede bij S.C.E, Rick Theunissen speelt de bal te hard terug en Lucas Schiphorst de bal te ver voorruit daarna Damian Kregting, maar het loopt gelukkig nog goed af. Twee wissels aan de kant van S.C.E, dus nieuwe aanvallers in het veld Kaj Dreis en Jefferson Gola. We hebben nog ruim 20 minuten, dus wie weet is er nog wat te halen. Laatste wissel voor S.C.E, Mike Roos erin, achterhoede speler op naar het middenveld, dus counters van vv Ewijk worden gevaarlijk. Spel wordt ook harder aan beide zijde, in de 76e minuut ontvangt Luuk Schiphorst zijn eerste gele kaart.  In de 78e minuut een prima dieptepass van vv Ewijk goede aanname en alleen Damian Kregting staat achterin, speler speelt goed over en ander schiet over. In de 80e minuut doen ze het beter en maken hem wel 3-1 door Tom Diebels. In de 81e minuut Cherano Hasselbaink alleen op de keeper van vv Ewijk af maar Kay Thomassen grijpt in voor vv Ewijk, en voor je het weet staat vv Ewijk op een 5-1 voorsprong, in de 84e minuut  Rik Verploegen en in de 86e minuut een kopbal van Lars van de Coolwijk zijn de makers van de doelpunten. De scheidsrechter fluit na 90 minuten maar direct af. Na de rode kaart viel er geen eer meer te behalen. Voor hem veel administratie deze middag voor alle kaarten te verwerken.

14-10-18   S.C.E – SCP     0-0    (Competitie) 
Op een zon overgoten “Sportpark Lindenholt”  staan 22 man en Dhr. Welbers klaar in het veld om aan de wedstrijd S.C.E – SCP te beginnen. We zijn 15 minuten onderweg, nog niet gevaarlijk voor de doelen geweest waardoor de tussenstand nog 0-0 is. Nog weinig opzienbarends op sportpark Lindenholt, S.C.E probeert te voetballen, maar beiden teams hebben veel last van de wind, die dwars over het veld staat. Al een vroege wissel van Pascal Sevenich, is geblesseerd uitgevallen, Kaj Dreis komt voor hem in de plaats, 0-0 is de tussenstand na 30 minuten voetballen. Zelfs een drinkpauze last de scheidsrechter in, op deze warme zondagmiddag. In de 41e minuut, na een zeer rommelige wedstrijd tot nu toe een grote kans voor Puiflijk. Speler wacht alleen te lang met afronden waardoor S.C.E kan ingrijpen en 2e schot is voor de keeper van S.C.E Lucas Corbeek. Net voor dat rustsignaal klinkt in de 44e minuut, goede combinatie Rick Theunissen en Kaj Dreis, gaat net mis. Schot Robbin van Zandvliet wordt corner helaas. Daaruit nog een schot van Kaj Dreis tegen speler aan, ruststand 0-0. De tweede helft staat op punt van beginnen, de scheidsrechter fluit voor begin tweede helft.

Foto Ronand Dreis
In de 54 minuut  dan eindelijk goede aanval via de linker kant, Cherano Hasselbaink, naar Kaj Dreis, die de bal terug legt op Luuk Schiphorst die helaas overschiet. Beide teams zijn in ieder geval strijdlustiger dan in de 1e helft. 62e minuut een prima genomen corner door S.C.E voor de voeten van Cherano Hasselbaink die de bal helaas niet vol raakt, en zo in de handen van de keeper schiet. Roy van Dongen van vv SCP is vanmiddag de eerste die een gele kaart van de scheidsrechter ontvangt. Een terugspeelbal in strafschopgebied van vv SCP de keeper neemt de bal in de hand. Vrije schop wordt op 5 meter afstand naast het doel geschoten door Khalid Samaoui, weg kans. 80e minuut een gevaarlijk schot Puiflijk, maar in de handen van Lucas Corbeek. Kan de laatste 10 minuten nog alle kanten op. 82e minuut een schot Khalid Samaoui van 20 meter over, jammer moet je ook een beetje mazzel mee hebben, volgende keer beter. Houden we het op 0-0 of!!!! komt er nog een winnaar vanmiddag. We schrijven de 89e minuut schandalig Kaj Dreis scoort de 1-0 voor S.C.E, maar voor de 2e keer (ook in 2017) presteert de “onsportieve” grens in het belang van Puiflijk te vlaggen. Gaf hij toe na de wedstrijd. 90+4 minuut Kaj Dreis schiet de bal op de lat en Maarten van Breda kopt net naast uit een vrije trap van Khalid Samaou 0-0 eindstand. Bedankt scheidsrechter en winnende grensrechter het venijn zat in de staart van de wedstrijd.

02-10-18  S.C.E – SCD’33    5-1  (Vriendschappelijk)
Het is de avond van FC Bayern – Ajax, maar eerst de vriendschappelijke wedstrijd S.C.E – SCD’33. We zijn er weer “live” bij bij deze wedstrijd, er is afgetrapt op “Sportpark Lindenholt” om 20.00 uur. Het is bijna donker de veldverlichting brandt op veld een, en we hebben contact met onze vaste correspondent langs het veld. Bij de eerste de beste goede aanval van S.C.E van Kaj Dreis die speelt op Romano Brugman die met een lob zijn eerste doelpunt van dit seizoen maakte. We zijn 20 minuten onderweg, het speel beweegt zich op en neer, maar geen uitgespeelde kansen voor een van de doelen. In de 27e minuut dom balverlies en overtreding op 25 meter van het S.C.E doel, een schitterende vrije trap genomen door SCD’33, door doelman Zev de Bruijn op de lat getikt, maar een van de 3 inlopende spelers tikt de bal over de doellijn en gaat in het goal, 1-1 noteren we als tussenstand. In de 43e minuut een strakke corner voor S.C.E genomen door Pascal Sevenich, bij de 2e paal voor de voeten van Mike Roos op de 16 meter, schot gaat via de lat over. Het is rust, op naar de warme koffie.
FC Bayern – Ajax is ook begonnen en S.C.E staat op het punt van aftrappen van de 2e helft. De bal rolt weer. We zijn amper drie minuten in het 2e bedrijf een heerlijke breedtepass van Khalid Samaoui op Romano Brugman die op rechts opkomt, neemt de bal aan en loopt strafschopgebied in en knalt de bal in de korte hoek langs de keeper. Romano Brugman heeft zijn 2e deze avond er in liggen, 2-1. (Ook FC Bayern staat in de 4e minuut met 1-0 voor). S.C.E heeft nu de smaakt te pakken, want na goed doorzetten van Richard Schür schiet hij de bal strak lang de keeper van SCD’33 en maakt de derde deze avond, en niet veel later maakt Kaj Dreis ook zijn doelpunt, die de bal snoeihard in de touwen schiet waardoor de tussenstand nu is 4-1. Goed opkomen in de 85 minuut vanafde middenlijn van Jefferson Gola op links helemaal naar het midden. Speelt Kaj Dreis in de 16 meter aan op rechts die alleen op de keeper af gaat en hem opnieuw passeert. Dit is ook tevens de eindstand voor deze avond in Nijmegen. (Ajax staat op 1-1 en moet nog een helft.)

30-09-18  DIOSA – S.C.E   0-1  (Competitie)  
We zijn op “Sportpark Wissen” in Balgoy. De aftrap is om 14.30 uur gedaan. Op ‘n mooi zonovergoten sportpark op het natuurgras is de wedstrijd begonnen. In de 1e minuut al direkt een aanval en een goede voorzet van Balgoy voorlangs het doel van Lucas Corbeek, in de 11e minuut breed leggen op de 16 meter, schot Pascal Sevenich net naast. 12e minuut goede redding Lucas Corbeek op een lobje van een speler DIOSA in strafschopgebied tot corner verwerkt. Corner daarna vrij kunnen inkopen, maar gelukkig slecht gekopt, tussenstand 0-0. Niet veel later in de 17e minuut, goede aanval DIOSA over links, maar pass op in buitenspel staande speler, dus wordt de goal afgekeurd. 25 minuut corner S.C.E bij de 2e paal, Rick Theunissen komt lekker hoog maar kopt de bal niet goed op het doel.

Foto Ronald Dreis
Cherano Hasselbaink zet goed door in de 30e minuut en gaat allen op de keeper af, geeft de bal breed en Nicky Sander die scoort de 0-1 voor S.C.E. 38e minuut goede pass op Richard Schür in strafschopgebied, maar kan net niet voor de man komen, niet meer dan een corner, maar levert niets op. Rommelige 1e helft, waar S.C.E gelukkig aan de voorsprong is gekomen. Scheidsrechter ziet kleine overtredingen niet en daar hebben wij geluk mee. 45+2 nog goede vrije trap van links in de kruising gedraaid, maar keeper duikt hem eruit. Het is rust in Balgoy, op naar de thee. De 2e helft is begonnen. We schrijven de 50e minuut, weer een afwachtend S.C.E, maar wel al 2 counters. De laatste counter mooi over rechts van het veld via Robbin van Zandvliet op Cherano Hasselbaink, maar die krijgt de lopende bal niet langs de keeper van DIOSA op 10 meter afstand. 54e minuut een mooie voorzet Cherano Hasselbaink van links op vrijstaande Richard Schür, die de bal goed inschiet maar geweldige reflex keeper DIOSA op de doellijn. Nicky Sander kan de 2e bal niet goed raken, jammer, opnieuw een mooi kans voor S.C.E. In de 61e minuut Rick Theunissen kapt op de 16 meter mooi een speler van DIOSA uit, maar voor de voeten van andere speler. Deze schiet de bal gelukkig slecht in over Lucas Corbeek heen. 63e minuut prima corner genomen door S.C.E redding keeper DIOSA en minuut later vrije trap genomen door Rick Theunissen scheert net langs de paal. Aanvoerder van DIOSA ontvangt van de scheidsrechter in de 68e minuut een gele kaart, terecht. De 74e minuut. Kaj Dreis erin voor Nicky Sander en direct goede voorzet van links op Richard Schür, die de bal helaas net niet kan koppen. 78e minuut, kopbal DIOSA net over het kruis, tussenstand 0-1. De volgende wissel bij S.C.E, Mike Roos komt er nu in voor Pascal Sevenich. Kan S.C.E het tot het eindsignaal volhouden deze magere voorsprong te verdedigen. In de 93e minuut nog een kans voor Kaj Dreis maar gaat er ook niet in, eindstand in Balgoy 0-1 voor de gasten.
De foto’s van deze wedstrijd KLIK HIER

23-09-18  S.C.E – FC Kunde   2-2  (Competitie) 
Op een kletsnat “Sportpark Lindenholt” de herfst draait op volle toeren, de regen komt gestaag naar beneden; volgt om 14.00 uur de aftrap van het nieuwe competitie seizoen tegen FC Kunde. We zijn begonnen even over 2 de bal rolt, het publiek wat er is, staat verscholen onder een paraplu. In de 10e minuut komen de studenten van FC Kunde op voorsprong 0-1. 11e minuut goed opkomen Robbin van Zandvliet en voorzet van links, maar Kaj Dreis kan hem niet intikken op deze druilerige middag. 13 minuut  een corner voor S.C.E komt op het hoofd van Richard Schür die net naast kopt. In de 23e minuut Rick Theunissen onderschept de bal op de middenlijn en schot op de 16 meter in de handen van de keeper. En weer een corner voor S.C.E  Roel van Wijk bij de 2e paal maar die naast schiet. De regen daalt met grote hoeveelheden neer op het sportpark, het publiek moet er wat voor over hebben, om deze wedstrijd te aanschouwen. 36e minuut een voorzet van Robbin van Zandvliet op Richard Schür, die de bal in 2x had moeten schieten maar eigenlijk moest overspelen aan de vrijstaande Nick Sander, jammer. Daarna nog een schot van Luuk Schiphorst die van 16 meter recht op de keeper schiet. 42e minuut nogmaals een corner voor S.C.E, Kaj Dreis speelt op Rick Theunissen die geheel vrij staat bij de 1e paal en snoeihard de bal tegen de touwen aan schiet 1-1. De ruststand in de Lindenholt is 1-1. De 2e helft op punt van beginnen, de bal rolt weer. We schrijven de 48e minuut een goede aanval van S.C.E breed gelegd op Richard Schür en Cherano Hasselbaink passeert de keeper van FC Kunde 2-1 in het voordeel van S.C.E. Heel lang heeft S.C.E hier niet van kunnen genieten FC Kunde komt alweer in de 54e minuut langszij door middel van een corner die fraai werd ingekopt over Lucas Corbeek heen, door een speler van FC Kunde die geheel vrij staat 2-2. In de 67e minuut ontvangt een speler van FC Kunde een gele kaart. Dat zelfde gebeurt ook in de 68e minuut voor FC Kunde. Het spelbeeld gaat nog alle kanten op met nog ruim een kwartier op de klok. Komt er een winnaar vanmiddag van het veld??? of worden de punten netjes gedeeld. Ook Robbin van Zandvliet van S.C.E krijgt een gele kaart net voor het einde van de wedstrijd, in de 84e minuut  2 wissels Omar Benjeddi en Mike Roos bij S.C.E kunnen misschien ‘n positieve draai geven? Na de 2-2 zeer rommelig voetbal, waardoor de einduitslag ook 2-2 is.

16-09-18  S.C.E – sv Angeren  0-1  (Beker)
Bij een lekkere temperatuur, in een heerlijk zonnetje wordt vanmiddag de laatste poule bekerwedstrijd gespeeld op “Sportpark Lindenholt”. De bol rolt de aftrap heeft plaats gevonden. In de 8e minuut komt sv Angeren gevaarlijk door, bal van de doellijn gehaald, aanval S.C.E in de persoon van Kaj Dreis alleen op de keeper af  maar schiet bal niet hoog genoeg over keeper. De eerste 15 minuten zitten erop, stand nog altijd 0-0. In de 16e minuut prima dieptepass op Rick Theunissen, die de bal goed aanneemt, en hem terug legt op zijn linkerbeen, maar schiet helaas recht op de keeper van sv Angeren af. In de 25e minuut corner S.C.E en de luchtmacht gaat mee naar voren. Schot van Nicky Sander goed op hoofd van Roel van Wijk die helaas vrij naast kopt, tussenstand blijft 0-0. S.C.E iets sterker in deze fase van de wedstrijd, 27e minuut een schot van Pascal Sevenich 20 meter komt voor de voeten van Kaj Dreis, die met zijn linkerbeen de bal niet langs de keeper kan krullen in de verre hoek. En weer zijn ze in het doelgebied van S.C.E in de 30e minuut. Corner sv Angeren die met moeite door Roel van Wijk wordt weggewerkt. Tegenaanval van S.C.E in 31e minuut. Kaj Dreis op dieptepass vrij op keeper af, maar ass. scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Het is rust in de Lindenholt, S.C.E misschien ‘n paar betere kansen niet afgerond, dus kan alle kanten op de 2e helft.

Foto: Ronald Dreis
Even na 15.00 uur blaast de scheidsrechter van dienst (Dhr. J.  Ariens) de tweede helft weer aan. We zitten ondertussen in de 49e minuut,  goede vrije trap Pascal Sevenich bij de 2e paal op vrijstaande Robbin van Zantvliet, die neemt de bal niet goed aan en weg kans. Omar Benjeddi van S.C.E ontvangt van de scheidsrechter een gele kaart in de 50e minuut, de eerste deze middag. We schrijven de 59e minuut en weer goede dieptepass van Rick Theunissen op Kaj Dreis, komt goed voor de verdediger, maar schiet met links in de beneden hoek, wordt weer door keeper van sv Angeren knap gered. De wedstrijd is nog niet gespeeld, 64e minuut sv Angeren brengt de bal in strafschopgebied van S.C.E, maar Lukas Corbeek komt goed uit. Het spel gaat heen en weer, maar tot het strafschopgebied, dan weer slordigheidje en is de bal weer voor de andere partij. Twee wissels aan de zijde van S.C.E Mike Roos en Mick Verdonk voor Nick Sander en Omar Benjeddi. Direct kans Mike Roos loopt strafschopgebied in, maar schouderduw en bal kwijt. In de 71e minuut misverstand in de achterhoede van S.C.E en een kanonskogel van sv Angeren van ruim 20 meter langs Lukas Corbeek  0-1 voorsprong sv Angeren door een doelpunt van Rens Helsen. We schrijven de  75e minuut weer redding keeper sv Angeren, pass Kaj Dreis van rechts op Mick Verdonk, die de bal goed in de hoek lijkt te schieten van 10 meter maar helaas geen doelpunt. 77e minuut een puike redding Lukas Corbeek met de voet op schot van sv Angeren, tot corner verwerkt. We zitten in de 80e minuut, Roel van Wijk trapt over de bal en speler van sv Angeren op 16 meter alleen voor Lukas Corbeek, maar opnieuw een goede redding hier ontsnapt S.C.E aan een grotere achterstand. Nog ruim 5 minuten om de wedstrijd naar de hand van S.C.E te zetten door middel van te scoren, anders is het voorbij dit seizoen het beker avontuur. Mike Roos krijgt een gele kaart in de 90e minuut. De Scheidsrechter fluit in de 91e minuut af S.C.E verliest de wedstrijd terecht op basis van gemiste kansen, en door prima keepers werk van sv Angeren. Volgende week de start van het nieuwe competitie seizoen, met voor S.C.E een thuiswedstrijd tegen FC Kunde. 


09-09-18  vv Trekvogels – S.C.E   1-1  (Beker)

Er is vanmiddag geen “live” wedstrijd verslag, webmaster is afwezig. De wedstrijd op de Kwakkenberg in Nijmegen begon om klokslag 14.30 uur. S.C.E is sterk afwachtend en laat de thuisploeg het spel maken, wat tot nu toe weinig kansen oplevert voor beide ploegen. In de 36e minuut een speldenprik van S.C.E in de persoon van Kaj Dreis op links, geeft bal door aan Richard Schür maar schot is makkelijke prooi voor de keeper van  vv Trekvogels. In de 39e minuut krijgt een speler van vv Trekvogels een gele kaart.

Foto Ronald Dreis
Ruim in blessuretijd in de 49e minuut een penalty genomen door Nick Sander, en deze bal eindigt tegen de touwen, een 0-1 voorsprong voor S.C.E. Een vreemde beslissing van de scheidsrechter, maar wel een verdiende voorsprong (we doen het ermee). Het is rust op naar de thee. In de 50e minuut na een goede aanval over rechts komt vv Trekvogels op een gelijke stand ware het niet dat de ontvangende speler buitenspel staat, feest gaat niet door, stand blijft 0-1.  vv Trekvogels komen steeds beter in het spel en zijn echt op zoek naar de gelijkmaker deze middag. Na diverse goede aanvallen van vv Trekvogels vanaf links en van rechts, maar de afronding is slecht, en een puike redding van Zev de Bruijn. Een prima aanval van S.C.E door Kaj Dreis die net naast de verkeerde kant van de paal schiet. vv Trekvogels blijven maar komen, nu weer een schot boven op de lat, Robbin van Zandvliet pikt de bal op maar krijg hem moeilijk weg waardoor er weer een schot op het doel komt van S.C.E maar tegen een lichaam van een S.C.Eer, corner dus  maar hier komt niets uit en weg gevaar. Nog 30 minuten volhouden voor de overwinning. S.C.E krijg een enorme kans wordt helaas niet afgerond door Pascal Sevenich dit had de 0-2 moeten zijn. S.C.E gaat wisselen, Kaj Dreis en Pascal Sevenich eruit, erin komen Mike Roos en Franco Kleinschiphorst. De wedstrijd loopt naar het einde , maar het kan nog alle kanten op wat betreft de uitslag, S.C.E heeft de overwinning nog niet binnen. vv Trekvogel gelooft er nog in. S.C.E in de persoon van Richard Schür komt vrij in de 16 meter in de 80e en vuurt direct op doel maar keeper staat in de weg en voorkomt zo een doelpunt voor S.C.E. In de 92e minuut scoort vv Trekvogels alsnog de 1-1, S.C.E heeft er van alles aan gedaan om de overwinning in de zakt te steken maar vv Trekvogels is over de gehele wedstrijd sterker geweest. Hoeveel tijd komt er nog bij???? Een minuut erbij, de wedstrijd is voorbij, voor S.C.E een mooi resultaat. Op naar volgende week op “Sportpark Lindenholt” de laatste poule bekerwedstrijd.

04-09-18  sv Milsbeek – S.C.E   3-2    (Vriendschappelijk)
De vriendschappelijke wedstrijd zou eigenlijk op “Sportpark Lindenholt ” gespeeld worden, waren het niet dat de velden afgekeurd zijn, vandaar dat er nu in Milsbeek gebald wordt. Er is begonnen, de bal rolt. We zijn amper vijf minuten bezig of sv Milsbeek weet het net al te vinden 1-0 door een misverstand van de achterhoede van S.C.E en weet nu al wat ze te doen staat. In de 10e minuut en mooi opgezette aanval van S.C.E maar Luuk Schiphorst schiet net het doel. Ook sv Milsbeek achterhoede in twijfel, schot van Richard Schür verdient een beter lot maar helaas. Een vrije trap genomen door Rick Theunissen, door keeper over de lat getikt, uit corner komt niets. In de 14e minuut een aanval van sv Milsbeek over links geeft voorzet maar speler maait compleet over bal in een leeg doel, mazzel S.C.E. We zijn een half uur onderweg, spel golft op en neer maar echt gevaarlijk bij de goals is het niet. Van goed verzorgd voetbal naar zeer klungelig en eenvoudig balverlies voor S.C.E zonde van het spel. De wedstrijd speelt zich af tussen de twee strafschopgebieden, verder komen ze niet. De foto’s zien er erg “mistig” uit.

Foto Ronald Dreis
In de 44e minuut een onnodige overtreding van Damian Kregting, maar de scheidsrechter lost het goed op. De laatste minuut loopt en Franco Kleinschiphorst schiet, keeper verwerkt de bal tot corner, scheids fluit af voor rust. De bal rolt weer in het donker Milsbeek kijken wat de tweede helft ons brengt. S.C.E komt met zes nieuwe spelers uit de kleedkamer, begin van de tweede helft is goed en aanvallend. sv Milsbeek scoort voor de tweede maal deze avond 2-0. In de 51e minuut scoort S.C.E ook in de vorm van een penalty genomen door Khalid Samaoui die de bal goed inschiet. Er komt meer druk naar voren een knap schot van Jefferson Gola die via een verdediger over gaat. De corner die er uit voortvloeit komt opnieuw bij Jefferson Gola, weer corner, en die kopt Robbin van Zandvliet net naast. En weer een aanval van S.C.E in de persoon van Mick Verdonk die de 2-2 aantekent. Ook sv Milsbeek weet het doel weer te vinden 3-2 in hun voordeel. Misverstand weer in de verdediging mooi schot vanaf 25 meter langs Lucas Corbeek op. We hebben nog ruim 25 minuten te gaan, als het “zicht” (mist) er dan nog niet te veel is. S.C.E probeert het wel, maar het wil niet lukken om het derde doelpunt te maken. De laatste vijf minuten lopen, kan S.C.E er nog een eindsprint uitpersen???? In de 88e minuut Kaj Dreis op links maar niemand die hem er intikt. Was in ieder geval de tweede helft veel inzet van beide teams, zondag weer voor de beker op de Kwakkenberg.

02-09-18  S.C.E – VVLK   7-0   (Beker)
En weer is het prima voetbal weer op de 2e september, de eerste bekerwedstrijd speelt S.C.E 1 thuis tegen de ploeg uit de Ooy, VVLK. Sinds lange tijd spelen we weer op gras (veld 3). Dit komt omdat de kunstgras velden door de KNVB afgelopen week heeft afgekeurd. Om 14.00 uur is er afgetrapt door S.C.E. In de 14e minuut scoort Luuk Schiphorst voor S.C.E de 1-0.

Foto Ronald Dreis
Niet veel later in de 20e minuut is een sterker S.C.E weer in de counter een schot van 20 meter afstand door Rick Theunissen die er 2-0 van maakt. Een goed aanval door het midden van Richard Schür en Nick Sander die de bal net over de goal van VVLK schiet. S.C.E blijft maar doorgaan en zoekt in de 34e minuut weer het doel van VVLK op, dit keer is Damian Kregting de maker van het doelpunt 3-0. Een minuut later probeert Luuk Schiphorst het ook maar een goede redding van de keeper, ook in de 37e minuut een afstandsschot van Luuk Schiphorst maar keeper tikt de bal nog net naar corner. Na 45 minuten spelen op de mooi grasmat van “Sportpark Lindenholt” fluit de scheidsrechter af voor de rust, een veel sterker S.C.E dat de combinatie’s beter moet uitvoeren leidt de wedstrijd met een riante 3-0 voorsprong. De tweede helft is van start gegaan, in de 49e minuut krijgt Nick Sander een grote kans voor open doel maar helaas springt de bal omhoog waardoor de stand nog steeds 3-0 staat. Minuut 57 loopt als zowel Richard Schür als Robbin van Zantvliet over de bal heen schieten. In de 58e minuut krijgt ook Kaj Dreis de bal en alleen naar de keeper maar schiet de bal recht in de handen van de keeper. Het is eenrichtingsverkeer in de Lindenholt. Kans op kans krijgt S.C.E maar de bal wil er maar niet in nu weer Pascal Sevenich die alleen op de keeper af gaat maar voorlangs schiet. Komen er nog meer doelpunten??? Nog niet gezegd of Mike Roos scoort voor S.C.E in de 75e minuut. Ook Richard Schür maakt zijn doelpunt als de keeper de bal niet klemvast heeft door een schot van Rick Theunissen. Mike Roos schiet in de 87e minuut door de handen van de keeper heen 6-0 Richard Schür maakt vanmiddag nogmaals een goal waardoor de stand op 7-0 komt net voor tijd. Ook Romano Brugman loopt zijn longen uit zijn lijf maar stuit op de keeper van VVLK, deze aanval had meer verdient. De scheidsrechter vindt het wel genoeg zo en fluit af.

28-08-18  Rood Wit – S.C.E    3-0    (Vriendschappelijk)
De tweede “UIT” wedstrijd in deze oefencampagne voor S.C.E. De tegenstander Rood Wit speelt in de 3e klasse D komend seizoen. Kan S.C.E hier de nederlaag van afgelopen zondag goed maken, of is Rood Wit een maatje te groot voor ons. Met onze verslaggever ter plaatsen nog geen contact kunnen krijgen, maar de tussenstand na 15 minuten is nog steeds 0-0. Er is contact met Groesbeek, wedstrijd wordt gespeeld op het hobbelige 2e veld met lichtinstallatie, Rood Wit is iets sterker. In de 20e minuut mist Glenn Wijnhoven voor Rood Wit een penalty, zodat de stand nog 0-0 is.In de 30e minuut een knappe redding van S.C.E keeper Zev de Bruijn. Rood Wit komt in de 33e minuut op voorsprong 1-0, door een goed ingestudeerde vrije trap. S.C.E heeft het moeilijk en moet regelmatig aan de noodrem trekken. Een goed opgebouwde aanval van S.C.E wat een kans oplevert voor Romano Brugman om te schieten maar net naast gaat. Even later Damian Kregting alleen voor de keeper bal wordt gestopt. en als laatste kans net voor de rust van Nick Sander schiet de bal erin maar wordt afgekeurd, we zitten tegen de rust aan met een tussenstand van 1-0 nog steeds. Op naar de thee. De tweede helft staat op het punt van beginnen, in de 48e minuut komt Rood Wit op een 2-0 voorsprong door een corner, met een fraaie kopbal als toetje, keeper Zev de Bruijn van S.C.E heeft het nakijken. In de 51e minuut een vrije trap genomen door Mike Roos tot corner verwerkt door de keeper van Rood Wit. Direct hierna een snelle uitval van Rood Wit goede redding van Zev de Bruijn in eerste instantie maar uit de corner die hier op volgt een schitterende kopbal in het kruis van het doel 3-0. het gaat nu hard voor Rood Wit, kan S.C.E hier nog wat tegenover zetten???? We hebben 70 minuten gespeeld, Rood Wit is de bovenliggende partij. Alle fitte spelers van S.C.E zijn inmiddels in het veld geweest. Het vele wisselen komt het spel niet ten goede, af en toe een plaagstootje, Rood Wit is heer en meester op het veld, maar slordig in de uitwerking waardoor de stand slechts 3-0, is voor de thuisploeg. 

26-08-18  S.C.E –  sv Estria   2-4   (Vriendschappelijk)
Op een zonovergoten “Sportpark Lindenholt ” speelt S.C.E vanmiddag haar 2e oefenwedstrijd als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De tegenstander is de naar de 4e klasse gepromoveerde sv Estria uit Escharen de tegenstander. Om 12.00 uur is er afgetrapt en 6 minuten later heeft sv Estria al het eerste doelpunt gemaakt, 0-1. Vrijwel direct na de aftrap maakt Richard Schür alweer gelijk voor S.C.E in de 8e minuut (Hij is het nog niet verleert). Wedstrijd gaat gelijk op na ruim 20 minuten gespeeld te hebben. Kaj Dreis gaat in de 28e minuut alleen op de keeper af, maar keeper stopt de bal. In de 29e minuut komt sv Estria weer op voorsprong 1-2, door een penalty die goed ingeschoten wordt, en de keeper kansloos laat. Net voor de rust een corner van S.C.E die uitmondt in een kopbal van Maarten van Breda 2-2 is de stand, en het is rust op “Sportpark Lindenholt”, om 13.00 uur gaan we verder. De tweede helft is begonnen, alweer een kwartier oud de 2e helft speel golft op en neer maar geen gevaar voor het doel. sv Estria speelt iets verzorgder voetbal, S.C.E hanteert vooral de lange bal. Een kans(je) voor Ivo Rossen van sv Estria die de bal niet vol raakt en in de handen van Lucas Corbeek plaatst. Ondertussen zitten in de 70e minuut slordig balverlies van S.C.E wat tot een voorzet leidt van sv Estria, speler kopt goed in maar keeper verwerkt de bal tot corner en daar blijft het bij. De zon schijnt nog volop, nu het spel nog van S.C.E!!!!! Vijf minuten voor tijd komt sv Elista op een 2-3 voorsprong, na een redding van Lucas Corbeek maar in een 2e poging maken ze alsnog een doelpunt kan S.C.E nog gelijk maken ????? S.C.E laat het nu lopen in de 89e minuut 2-4 voor de tegenstander, doelpunt met een buitenspel luchtje. S.C.E mag zicht wel eens goed achter de oren krabben, voordat het bekerprogramma begint.

19-08-18   RKSV Brakkenstein – S.C.E    0-1   (Vriendschappelijk)
Start van seizoen 2018-2019, de eerste vriendschappelijke wedstrijd is tegen RKSV Brakkenstein. De aftrap is om 12.00 uur aan de Heemraadstraat. Met de summiere informatie die binnenkomt, scoorde Kaj Dreis door een penalty in de 43e minuut de 0-1 binnen in deze oefenwedstrijd. De scheidsrechter heeft ondertussen gefloten voor de rust, op naar de thee.

(Foto Ellen Dreis)
In de tweede helft zijn er geen doelpunten meer gevallen, zodat de eindstand 0-1 is geworden die voor de rust al bereik werd. Een lekkere start voor S.C.E op naar de volgende wedstrijd.