22-01-23  Blauw Wit – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Het Nijmeegse S.C.E dendert door in de derde klasse C. De ploeg, vorig seizoen gepromoveerd, sloeg gisteren toe bij stadgenoot Blauw Wit: 1-2. De koploper eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Max Buesink. Na een uur raakte hij ongelukkig de keeper van Blauw Wit. S.C.E leidde toen met 0-1 door een strafschop van Richard Schür. Na die voorsprong hadden wij uit moeten lopen naar 0-2. Met tien man werd het moeilijker in de tweede helft, zei Paul van Cleef namens S.C.E. Het werd 1-1 (doelpunt Dilhan Sahin) en uiteindelijk toch 1-2. Die treffer kwam in de slotfase op naam van Karim Dairaa. Blauw Wit-trainer Roel Hendriks baalde, al vond hij de overwinning van S.C.E verdiend.

11-12-22  Rood Wit – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
In de derde klasse C hebben de bovenste ploegen punten gemorst. Koploper S.C.E speelde op de valreep 1-1 bij Rood Wit. Die Groesbeekse ploeg ging vorige week nog met 6-0 onderuit bij GVA, waarbij het duel met negen man werd beëindigd. Tegen S.C.E liet de ploeg van trainer Frank Koch zien over veerkracht te beschikken. Wij hebben ons goed hersteld, zei Koch. De jongens hebben voor elkaar gestreden. Wel hadden wij het duel moeten winnen. Na de voorsprong raakten we paal en lat. Wij hebben het balbezit aan S.C.E gelaten en zijn ingezakt. Via Roy van Ottele kwam zijn ploeg na een kwartier op voorsprong. S.C.E kwam vlak voor tijd langszij nadat Richard Schür uit een strafschop de bal achter doelman Passy Mansaré schoot.

04-12-22  S.C.E – RKSV Driel
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Koploper S.C.E bleef op eigen veld steken op 1-1 tegen Driel. De Nijmeegse formatie, die donderdag zonder te spelen de eerste periodetitel in de derde klasse C voor zich opeiste, kwam na tien minuten op achterstand. Max Buesink maakte na ruim een halfuur de gelijkmaker. Verder kwam de ploeg van trainer Theo van Cleef niet. Wij moesten in de eerste helft oppassen voor de counters van Driel. In de tweede helft konden wij geen gaten in de defensie vinden, gaf technisch manager Paul van Cleef aan.

02-12-22 Periodetitel voor S.C.E
Bron: VoetbalGelderland.nl

S.C.E heeft donderdagavond verrassend de eerste periodetitel van de derde klasse C gewonnen. De promovendus uit Nijmegen kwam zelf niet in actie, maar zag concurrent Quick 1888 twee dure punten verspelen in de inhaalwedstrijd tegen DVOL 1-1. Het duel op Sportpark De Dennen werd begin oktober na 38 minuten bij een 0-0 tussenstand vanwege een blessure van de scheidsrechter gestaakt en donderdag uitgespeeld. In het restant scoorden beiden ploegen eenmaal waardoor S.CE de sterke competitiestart extra glans heeft gegeven.

01-12-22  Onverwacht feest voor S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Een domper voor Quick 1888. De Nijmeegse ploeg liet donderdagavond in de derde klasse C de eerste periodetitel uit handen glippen. Op eigen veld bleef het team van trainer Bram Remkes steken op 1-1 tegen DVOL uit Lent. Daardoor pakt S.C.E de eerste prijs van dit seizoen. S.C.E, vorig seizoen gepromoveerd, heeft dus verrassend de eerste periodetitel gewonnen. Wij hebben getraind, maar kregen wel de tussenstand van Quick door. De jongens zijn blij met het winnen van de periode, zei technisch manager Paul van Cleef. Je weet van tevoren niet wat je moet verwachten, maar dromen mag altijd. Wij hebben een ploeg met veel energie, dit is een mooi resultaat.

30-11-22  Restant gestaakt duel Quick 1888- DVOL
Bron: VoetbalGelderland.nl
Donderdagavond periodetitel 3C naar Quick 1888 of S.C.E, terwijl Spanje en Duitsland donderdagavond in Qatar proberen de tweede ronde van het WK voetbal te halen, wordt op Sportpark De Dennen in Nijmegen de strijd om de eerste periodetitel van de derde klasse C beslist. Quick 1888 en DVOL beginnen om 20.30 in Nijmegen aan het restant van hun in oktober gestaakte wedstrijd. Bij een 0-0 tussenstand viel de scheidsrechter na 38 minuten geblesseerd uit waardoor beide ploegen donderdagavond nog 52 minuten aan de bak moeten. S.C.E zal de wedstrijd met extra aandacht volgen. De Nijmeegse promovendus speelt ook een klasse hoger om de bovenste plaatsen mee en wint de eerste periodetitel wanneer Quick 1888 donderdag niet weet te winnen. Wanneer het Quick 1888 wel lukt om DVOL te verslaan, is de ploeg van trainer Bram Remkes niet alleen de nieuwe koploper van 3C maar ook periodekampioen.

27-11-22  FC Jeugd – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
In Ede heeft koploper S.C.E een moeizame 0-1 overwinning geboekt bij FC Jeugd. Een late treffer van Richard Schür was voldoende voor de drie punten.

27-11-22  FC Jeugd – S.C.E
Bron: Edestad.nl  –  door Eip Janssen
FC Jeugd heeft op eigen veld tegen het Nijmeegse S.C.E een 0-1 nederlaag geleden. En dat met een uur lang een man meer. Ik heb er even geen woorden voor. Deze nederlaag was in mijn ogen volstrekt onnodig. De man meer situatie is zeker niet goed genoeg uitgespeeld. Ook ik zelf heb dit seizoen echt betere wedstrijden gespeeld, oordeelde FC Jeugd speler Doriano Landman. De 22-jarige alleskunner kwam dit seizoen over van het Veenendaalse GVVV. Ik heb het bij FC Jeugd goed naar mijn zin. Met trainer Mohammed Fares kan ik het goed vinden. Zijn voorbereiding op de wedstrijd laat niets te wensen over. Hij is rustig en geeft in de rust goede tips, gaat Landman verder. FC Jeugd had tegen het op de tweede plaats staande S.C.E een 5-3-2 formatie samengesteld. Dat leek ons de beste tactiek. Mede omdat een behoorlijk aantal spelers niet beschikbaar was. De trainer is consequent en wie niet minimaal een keer in de week traint zit op de bank.
VLAM IN DE PAN
In de eerste twintig minuten leken beide ploegen wat angst voor elkaar te hebben. De aanvallende mogelijkheden waren op een hand te tellen. Na een half uur sloeg de vlam in de pan. Diverse spelers meenden de goed leidende arbiter Jan Reijnen uit Apeldoorn voortdurend verbaal te moeten aanvallen. S.C.E-speler Nasim Saber maakt het zo bont dat hij binnen enkele seconden tweemaal geel dus rood in ontvangst mocht nemen. Het klopt dat er daarna gelukkig alleen maar gevoetbald werd. Ik snap soms ook niet dat bij een vrije trap mee je nog tegen de scheidsrechter te keer gaat. Hoewel ik misschien pas kom kijken probeer ik mijn medespelers dan tot rust te manen”, vertelde de Veenendaler. Hij was voor dit seizoen wel even verrast dat zijn eerdere GVVV-trainer Anass Lakhal alsnog besloot het trainerschap bij FC Jeugd niet te aanvaarden. Ik heb even nagedacht en toch gekozen bij FC Jeugd te gaan spelen. Dat vond ik naar de club, die met mij had gesproken wel zo correct. Nee, spijt heb ik er nog geen moment van gehad. Ondanks dat de resultaten misschien tegenvallen hebben we best een selectie met kwaliteiten. Na de winterstop staat er mede door Fares in mijn ogen een veel beter FC Jeugd dan nu het geval is. Maar dan moeten we wel allemaal tweemaal per week trainen. En dat lukt niet iedereen, meent Doriano Landman. Dat het bij rust 0-0 stond was voor de neutrale toeschouwer niet echt verwonderlijk. In de tweede helft bracht FC Jeugd routinier Ahmet Kiliç binnen de lijnen. Ik leer veel van hem. Van zijn rust en passes geniet ik. Je zag ook dat er wat meer lijn in het spel kwam. Maar ik begrijp de trainer ook dat hij consequent is en zijn vooraf opgestelde regels volgt”, ging Landman verder. Hij zag zijn ploeg veelvuldig balbezit koesteren. Refik Tosun, Ahmet Kiliç en Elmeris Avdic zagen goede mogelijkheid gestopt of net naast gaan. De gasten leken met een punt tevreden en verdedigden in ondertal rond het strafschopgebied. Hun counters waren overigens niet ongevaarlijk. Een schot (Karim Dairaa, red.) werd knap door doelman Özkan Yilmaz onschadelijk gemaakt”, had Landman gezien.
VERDEDIGINGSFOUT
Met nog een minuut of tien te spelen het onheil in de FC Jeugd verdediging. Slordig uitverdedigen betekende dat er een overtreding in het strafschopgebied volgde. Scheidsrechter Reijnen was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Richard Schür liet doelman Yilmaz volstrekt kansloos. Weer worden we in de slotfase verrast. Waar dat aan ligt? Ik zou het niet weten. Maar alle verspeelde punten in de slotfase had ons ver weggehouden van de onderste vier plaatsen”, zegt Doriano Landman gedecideerd. FC Jeugd trok massaal ten aanval maar de geroutineerde Nijmeegse defensie wankelde niet. Weer staat FC Jeugd met lege handen. Echt balen en wellicht onnodig. Nog twee wedstrijden te gaan daarin moet het maar gebeuren, sluit de 22-jarige Veenendaler af. FC Jeugd bezet in de derde klasse de tiende plaats met negen punten uit negen wedstrijden.

20-11-22  S.C.E – HAVO 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Koploper S.C.E blijf het prima doen in de derde klasse. De gepromoveerde ploeg won op eigen veld met 3-1 van HAVO. Jayrell Terziyan zette zijn team met twee goals op voorsprong. Na de aansluitingstreffer van HAVO in de tweede helft zorgde Nick Sander in de slotfase voor de 3-1.

20-11-22  S.C.E – HAVO 
Bron: website HAVO  –  door Domien Stoffels
HAVO zit niet in een lekkere periode. Na drie verliespartijen achter elkaar gaat de ploeg vandaag op bezoek bij koploper S.C.E uit Nijmegen. HAVO dat sinds vorige week de rode lantaarn in handen heeft, zal vanmiddag met een goed resultaat weer willen vertrekken uit Nijmegen. Dat zal echter geen gemakkelijke klus worden, tegen de koploper die makkelijk tot scoren komt en de wedstrijden redelijk eenvoudig met winst weet af te sluiten. Maar, “de bal is rond” en we beginnen de wedstrijd met 0-0 en je weet je nooit van tevoren hoe een wedstrijd gaat eindigen…. Zaak voor HAVO is dat het plezier en het voetbal weer terug komt. Dat hebben we wel gemist de afgelopen weken. S.C.E kennen we nog uit het verleden. In de nacompetitie wedstrijden speelden we uit 1-1, en werd er thuis met 1-2 verloren waardoor S.C.E promoveerde. De wedstrijd van vandaag is een mooi moment om dat recht te zetten voor het elftal van trainer Fred Razing. HAVO reist redelijk compleet af naar Nijmegen, alleen Marc Guntermann en Martijn Vernooij ontbreken vandaag.
De wedstrijd staat onder leiding van de heer E.A.B. Reijers en begint om 14.00 uur.

13-11-22  sv Angeren – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Het gepromoveerde S.C.E profiteerde van het gelijkspel van Quick1888 door met 4-2 te winnen bij sv Angeren. De ploeg van Theo van Cleef is de nieuwe koploper. Nicky Sander zorgde voor de 0-1 waarna sv Angeren tien minuten later de 1-1 maakte. Max Buesink zorgde voor de 1-2 stand halverwege. Jayrell Terziyan en Richard Schür voerden de score op tot 1-4 voordat sv Angeren nog iets terug deed.

06-11-22  S.C.E – vv Trekvogels
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E klom door een 3-2 zege op Trekvogels naar de tweede plaats. Max Buesink en Nicky Sander zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Nog voor rust maakte Mart Ruks de aansluitingstreffer, maar direct daarna zorgde Jayrell Terziyan weer voor een ruimere marge voor S.C.E 3-1. We hebben dit verlies aan onszelf te wijten, zei Trekvogels-coach Erwin Koen. Het was onnodig. In de tweede helft speelden wij beter en kregen we genoeg kansen. Na de 3-2 in de 85ste minuut van Dennis Boonen, raakte Trekvogels de paal en werd er een bal van de lijn gehaald.

30-10-22   DVOL – S.C.E
Bron: Facebook DVOL  –  door Sem Breems
Vandaag stonden DVOL en S.C.E tegenover elkaar in speelronde 5 van de 3e klasse. De nummer 2 tegen de nummer 3. DVOL is nog ongeslagen, S.C.E verloor alleen van koploper Quick 1888. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd, en dat werd het ook. Het ging gelijk op in de eerste minuten van de wedstrijd, DVOL had meer balbezit maar S.C.E had iets gevaarlijkere kansen. DVOL werd iets beter en iets gevaarlijker, tot S.C.E ineens toesloeg in de 24e minuut. Na een slimme steekbal tussen de centrale verdedigers van DVOL, benutte Max Buesink zijn snelheid. Hij verraste de keeper door al redelijk snel te schieten en zette S.C.E op voorsprong. Hierna ging het weer gelijk op. DVOL deed vlak voor rust iets terug, Samuel Bakker bood Menno Scholten een vrije doortocht op de keeper. Scholten ging langs de keeper en schoot voor een leeg doel op de paal, hierna viel de bal voor Milan Gardien die makkelijk binnen kon schuiven. Zo gingen de ploegen aan de thee met een 1-1 stand. Na rust nam DVOL het heft steeds meer in handen, S.C.E ging meer en meer inzakken en liet DVOL voetballen. DVOL creëerde een aantal kansjes maar scoorde niet. Vlak voor tijd was er ineens een bevlieging van S.C.E, ze veroverde de bal en stuurde Nicky Sander met een hoge bal diep. Vanuit een lastige hoek schoot hij de bal knap kruislings in de onder hoek, en zette zijn ploeg hiermee verrassend op 1-2. Met nog 5 minuten te gaan probeerde DVOL nog voor een punt te gaan. Dit lukte door middel van verse kracht Teus Evers, in de blessuretijd kopte hij de bal richting het zestien meter gebied. Hier stond notabene verdediger Victor Schleedorn, hij nam de bal knap mee en schoof de bal in de linkerhoek. Een vreugde explosie aan Lentse kant volgde, toch nog een punt voor de ploeg van Thijs Hendriks. Hierna vielen geen goals meer en dus eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Doordat Quick ook punten verspeelde uit bij Jonge Kracht blijven de verschillen in punten gelijk tussen de top 3. Volgende week mag DVOL op bezoek bij de koploper, een echte krachtmeting dus voor DVOL. Voor S.C.E geldt hetzelfde, zij krijgen vv Trekvogels op bezoek.

30-10-22  DVOL – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E zag een zekere overwinning bij DVOL in blessuretijd tenietgedaan worden, 2-2. Max Buesink was verantwoordelijk voor de 0-1 namens de ploeg van trainer Theo van Cleef. Halverwege stond het 1-1. Nicky Sander verzorgde ver in de tweede helft de 1-2, maar Victor Schleedoorn maakte in blessure tijd alsnog de gelijkmaker voor DVOL.

30-10-22  DVOL -S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
DVOL-S.C.E 2-2 (1-1) Max Buesink 0-1, Milan Gardien 1-1, Nicky Sander 1-2 en in blessuretijd 2-2 door Victor Schleedoorn.

20-10-22  Blauw Geel’55 – S.C.E
Bron: EdeStad.nl – Eip Janssen
Als je toch op het veld staat kun je maar beter gewoon winnen. Tegen S.C.E (Nijmegen) was de 4-2 winst een mooie opsteker op een wat koude avond in de strijd om de KNVB districtsbeker, lachte Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop van oor tot oor. Ik houd niet van wedstrijdjes om des keizers baardt. S.C.E gelukkig ook niet want ik vond dat zeker geen slechte ploeg. De gasten dicteerden in de aanvangsfase het spel. Maar kwamen niet tot scoren. Het was Aziz Ballouk die op aangeven van Ryan Nawawi de score opende 1-0. Daarna een schot op de paal waar doelman Luc Bakkenes (hij verving Mike ter Haar) kansloos op was geweest. Bij een uitval is het weer Ballouk die de 2-0 scoorde. De Nijmeegse zondag derdeklasser sloeg in de slotfase van de eerste helft alsnog toe. Niels Terheggen en Jayrell Terziyan zorgden voor de 2-2 ruststand. Blauw Geel ’55 liet daarvoor de kans op de 3-0 liggen. In de rust orde op zaken gesteld en het werd defensief wat stabieler, oordeelde Van der Hoop. Hij zag dat keeper Luc Bakkenes zich in de tweede helft goed herstelde. Hij bracht menige Nijmeegse aanvaller tot wanhoop en hield zijn doel schoon. In de slotfase waarin vele toeschouwers zich al opmaakten voor de strafschoppenserie sloeg de thuisclub toe. Fabian van Beek krulde de bal subliem in de bovenhoek: 3-2. S.C.E, dat van de scheidsrechter zeker negen minuten extra speeltijd kreeg, nam vele risico’s alsnog de gelijkmaker te scoren. In minuut zeven van blessuretijd dacht Ryan Nawawi daar anders over en scoorde de bevrijdende 4-2. Een rondje verder en nu maar hopen op een aantrekkelijke tegenstander. Liefst thuis”, eindigde de Blauw Geel’55 trainer Marcel van der Hoop.

20-10-22 Blauw Geel’55 – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
In Ede is er een einde gekomen aan het bekertoernooi van zondagderdeklasser S.C.E. De Nijmeegse ploeg verloor met 4-2 bij Blauw Geel’55, een zaterdagderdeklasser. Aan het einde van de eerste helft kwam S.C.E van een 2-0 achterstand terug tot 2-2, door treffers van Niels Terheggen en Jayrell Terziyan. Wij hadden de eerste twintig minuten de overhand, Blauw Geel’55 counterde zichzelf naar 2-0, gaf technisch manager Paul van Cleef aan. Maar al voor rust kwamen wij goed terug. De tweede helft ging volgens hem gelijk op. Kort voor tijd kwamen we met 3-2 achter. Daarna namen we risico en werd het 4-2. De ploeg van trainer Theo van Cleef kan zich nu weer volledig richten op de competitie waar het team een prima start kent met negen punten uit vier duels.

17-10-22  S.C.E – Jonge Kracht
Bron: Facebook Jonge Kracht
Gisteren werd in Nijmegen bij S.C.E met 3-2 verloren. Na vier wedstrijden staan we met zes punten op plek zeven. Aankomend weekend is er geen speelronde.

16-10-22 S.C.E – Jonge Kracht
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Het gepromoveerde S.C.E blijft het goed doen in de derde klasse. Op eigen veld werd met 3-2 gewonnen van Jonge Kracht. Jayrell Terziyan opende voor rust de score en verdubbelde die in de tweede helft. Nadat Jonge Kracht terugkwam tot 2-2, zorgde Nicky Sander tien minuten voor tijd voor de 3-1. Jonge Kracht deed in de slotfase nog iets terug, 3-2. S.C.E staat met negen punten uit vier duels op plaats drie.

11-10-22  Hoe presteren de kampioenen een seizoen later?
Bron: VoetbalGelderland
Vorig seizoen werden twaalf Gelderse zondagclubs kampioen in district Oost, hoe presteren ze een seizoen later op een hoger niveau? Een eerste conclusie luidt dat vrijwel alle teams in een hogere klasse prima meedraaien.
S.C.E (kampioen 4E): Met zeges op GVA en sc DSZ had de Nijmeegse club een sterke start, zondag verloor S.C.E van koploper Quick 1888 waardoor ze nu met 6 uit 3 derde staan.

10-10-22  Wanneer amateurvoetballers na een duel op zoek gaan naar een drankje
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Wanneer amateurvoetballers na een duel op zoek gaan naar een drankje, heeft dat vaak een goudgele kleur. Quick 1888’er Max de Wijze heeft liever een wijntje, zegt hij met een knipoog, na de gewonnen thuiswedstrijd tegen S.C.E (2-1). De routinier runt een koffie- en wijnbedrijf en koos daarom afgelopen zomer voor een overstap van De Bataven (eerste klasse) naar zijn oude Nijmeegse liefde (derde klasse), waar hij bijna zijn hele jeugd speelde. Het is goed om hier terug te zijn. Bij De Bataven was het hebben van een bedrijf lastig te combineren met het voetbal, hoewel ik wel bij de club kon blijven. Ik vind echter dat je er zoveel mogelijk moet zijn en dat werd steeds lastiger. Ik had alleen niet verwacht dat ik met Quick in de derde klasse zou spelen. Op het moment dat ik mijn toezegging deed, zat het team nog in de tweede klasse.
Kracht
Verdediger De Wijze, die na periodes bij Leones, De Treffers, BVC’12 en De Bataven terugkeerde op het oude nest, geniet niettemin. Ook van de zege op de stadgenoot. In de eerste helft hadden wij het best lastig. De 1-0, die we uit een counter maakten, gaf ons kracht. De goal van Mido Brock, die de bal op een presenteerblaadje krijgt van Daniel van der Ploeg, zorgt voor lucht bij de ploeg van trainer Bram Remkes. De 2-0, direct aan het begin van de tweede helft via Nick Dekker, leidt zelfs tot zeer goed voetbal. Quick verzuimt in die fase verder uit te lopen, waardoor het uiteindelijk nog spannend wordt. De Wijze: Na de 2-0 hebben wij kansen genoeg gehad, daar hadden wij slimmer mee om moeten gaan. Ook De Wijze zelf krijgt een kwartier voor tijd een opgelegde kans. Vanuit een hoekschop van Pepijn Ox schiet hij de bal, in vrije positie, vanaf zeven meter over het doel van S.C.E. Die had er wel in gemogen. Dan was het zeker klaar geweest. Op het moment dat S.C.E in de 85e minuut via Max Buesink terugkomt tot 2-1 krijgt de thuisploeg het nog lastig.

Foto David van Haren
Tiki-taka
Balen van die tegentreffer. Die werd door S.C.E wel even ’tiki-taka’ uitgespeeld, zo zag De Wijze. Hun aanvoerder (Nasim Saber, RC) legde de balletjes netjes neer. Doordat wij zelf de klus niet klaarden, gaven wij ze in de slotfase hoop. Achterin stond het bij ons echter als een huis. Met drie zeges, en daarmee de koppositie, is Quick het seizoen uitstekend begonnen. De Wijze hoeft daarom niet lang na te denken over de vraag of zijn ploeg mee gaat doen om de titel in 3C. ,,Natuurlijk”, luidt zijn overtuigende antwoord. De glimlach verraadt het plezier waarmee hij rondloopt op sportpark De Dennen. De nederlaag tegen Quick betekent voor promovendus S.C.E het eerste verlies sinds oktober 2020. De ploeg uit Lindenholt handhaaft zich niettemin op de derde plek met zes punten.

09-10-22  Quick 1888 – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Quick gaat aan kop en brengt S.C.E eerste nederlaag in twee jaar toe. Quick 1888 gaat zonder puntenverlies aan kop in de derde klasse C. De ploeg, die vorig seizoen degradeerde, won ook zijn derde competitieduel. Op eigen veld werd het 2-1 tegen stadsgenoot en promovendus S.C.E, dat de eerste nederlaag moest slikken sinds oktober 2020 (!). Na een gelijk opgaande eerste helft zocht de thuisploeg de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong na een treffer van Mido Brock. In het tweede bedrijf was Nick Dekker binnen een minuut verantwoordelijk voor de 2-0 namens Quick 1888. Die ploeg domineerde tot de tegentreffer van Max Buesink met nog zeven minuten op de klok. We hadden het na die 2-0 eerder moeten afmaken. Na die tegentreffer maken we het onszelf onnodig lastig, gaf Quick-trainer Bram Remkes na afloop aan. Ik ben uiteraard heel blij met de overwinning.

03-10-22  sv DSZ – S.C.E
Bron: website sv DSZ
S.C.E was vorig jaar de meer dan de terechte kampioen in de vierde klasse. Slechts 2 gelijke spelen in de gehele competitie. Een daarvan was tegen DSZ. Beide ontmoetingen van vorig jaar waren een prachtig treffen met mooie duels en hoogstaand spel. De verwachtingen voor vandaag waren daarom ook weer hoog gespannen. De lijst met afwezigen en (langdurig) geblesseerden bij DSZ blijft helaas groot. Hopelijk wordt die de komende weken snel kleiner.
Al in de eerste minuut had DSZ op voorsprong moeten komen. Aanvaller Maarten van Dreumel komt vrij voor de keeper maar schiet de bal net naast. Een minuut later wordt er na een corner net aan de verkeerde kant van de paal schoten. En in de derde minuut wordt een doelpunt van Laurens van Dreumel vanwege buitenspel afgekeurd. Een bliksemstart zou je het kunnen noemen. S.C.E had daarentegen ook 2 mogelijkheden in de beginfase van de wedstrijd. Beide keren was keeper Terrell van den Heuvel de held met goede reddingen. Na een kwartier was hij helaas wel kansloos bij een counter van S.C.E. Een zeer snel uitgevoerde counter werd goed afgerond. Na het sterke begin en mooie mogelijkheden voor DSZ in de beginfase was het S.C.E dat de wedstrijd meer en meer overnam. Vooral op rechts kregen zij veel ruimte en waren daarbij ook zeer gevaarlijk. Na ruim 25 minuten werd de score verdubbeld via een strafschop. Vasthouden van de doorgebroken spits werd terecht bestraft. Snel daarna had Boudewijn de Kadt wat terug kunnen doen. De keeper redt op zijn schot in de korte hoek. DSZ wordt aan het eind van de eerste helft weer sterker en was met een vrije trap van Bram van Baren ook dicht bij een treffer. De bal krult mooi maar zal via de paal en zijnet naast gaan.
De tweede helft komt DSZ sterker uit de startblokken. Er wordt korter gedekt en agressiever gespeeld. Iets wat in de eerste helft vaak ontbrak. Er volgen al snel enkele hele en halve kansen. Veelal staat Laurens van Dreumel aan de basis hiervan. Aan de andere kant kreeg ook S.C.E weer kansen. Maar keeper Terrell van den Heuvel die een geweldige middag had was de rest van de wedstrijd niet te verslaan. Ondanks dat DSZ  beter was in de tweede helft bleef het spel zich voornamelijk op het middenveld afspelen. S.C.E had het redelijk op orde in de verdediging en kwam niet vaak echt in de problemen. Wel had Bram van Baren een enorme kans in de absolute slotfase maar zijn schot op aangeven van Maarten van Dreumel ging hoog over. Na een laatste mogelijkheid van S.C.E met een schot naast werd de wedstrijd afgefloten. Een verlies voor DSZ maar gezien het spel in de tweede helft kan er toch met een gerust hart gekeken worden naar de komende wedstrijden.

02-10-22  sv DSZ – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E zette de goede vorm, waarin de ploeg eigenlijk al anderhalf jaar steekt, gisteren ook door in Boven-Leeuwen. Het werd bij DSZ 2-0 voor de Nijmeegse koploper. De gepromoveerde Nijmeegse ploeg van trainer Theo van Cleef boekte de tweede zege op rij en gaat aan kop. Max Buesink opende na een kwartier de score, waarna Richard Schür die binnen het halfuur verdubbelde.

25-09-22  S.C.E – vv GVA
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E kende een prima start van het seizoen door op eigen veld met 6-2 te winnen van GVA. Richard Schür en Jayrell Terziyan zorgden met ieder twee treffers voor een 4-0 voorsprong. Nadat de bezoekers terugkwamen tot 4-2, nam S.C.E in de slotfase van het duel alsnog ruim afstand na treffers van Nicky Sander en Max Buesink.

18-09-22  S.C.E – sc DIOSA
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Het naar de derde klasse gepromoveerde S.C.E gaat door met waar de ploeg vorig seizoen eindigde: winnen. De Nijmeegse ploeg won thuis met 3-0 van vierdeklasser DIOSA  en bekert met drie zeges op rij oppermachtig door naar de volgende bekerronde. In de poule laat S.C.E ook Victoria’25 en vv Niftrik achter zich.

06-06-22 sc millingen – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Kampioen S.C.E noteerde bij sc Millingen de 22e overwinning 1-0. S.C.E bleef ongeslagen en speelde slechts twee keer gelijk. Doelcijfers; 88-17. Nicky Sander, terug van een blessure en na rust ingevallen, maakte in Millingen het enige doelpunt. Zijn zestiende van dit seizoen.

06-06-22 sc Millingen – S.C.E
Bron: website sc Millingen.nl
Met een scheidsrechter die uit het Schwarzwald kwam en die werkt in Hamburg en woont in de nabijheid van Nijmegen begon deze partij. S.C.E wilde omgeslagen blijven en sc Millingen moest veel verdedigen vandaag, De afsluiting van het seizoen was er ook en de harde muziek maakte het praten bijna onmogelijk. Jammer iedere keer. De wedstrijd, ja de kampioen speelde goed met geroutineerde spelers en sc Millingen met veel jeugdige spelers holde er achteraan. Geen echt gevaar voor beide doelen in de eerste helft. Na de rust zette S.C.E een andere speler op links in en dat leverde meer gevaar op voor het Millingen doel. Op een gegeven moment was de achterhoede helemaal uitgespeeld en gleed een Millingen speler uit en dacht niets anders dan de bal tegen te houden dan met de handen. Penalty en daar was niets op af te dingen. Maar Chiem Haukes onze doelman die al veel gered had redde deze penalty ook. Dat kort voor het einde de 0-1 viel was uiteindelijk ook terecht. Een rijpere ploeg won van een ploeg in opbouw. Het seizoen is voorbij en wie bijna alles gezien heeft ziet dat deze ploeg sinds de Berg en Dal Cup stappen voorwaarts gezet heeft en eigenlijk een goed seizoen gedraaid heeft en netjes geëindigd is. Een compliment is het waard. Soms weg gespeeld en soms goede weerstand en overwinningen. Dat na Corona alles anders is weten we ook inmiddels.

29-05-22  S.C.E – sv Nijmegen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E speelde plichtmatig en won pas in de slotminuut van sv Nijmegen 4-3. Clubtopscorer Max Buesink maakte de winnende. Eerder scoorden Jarno Herfkens (2x) en Jayrell Terziyan. Bij sv Nijmegen, dat de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen speelde, troffen Aschmar Ouchene, Ricardo Knoop en Antoine in den Bosch doel. sv Nijmegen bood net als vorige week aardig tegenspel en tankte daarmee vertrouwen voor de nacompetitie.

23-05-22 Overasseltse Boys – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E, dat al kampioen is, pakte drie punten: in Overasselt werd het 0-3 tegen Overasseltse Boys. De 1-0 kwam van Jarno Herfkens, waarna Jayrell Terziyan en Max Buesink er na rust 3-0 van maakten.

16-05-22  Bij S.C.E kan na 16 jaar de vlag weer eens in de top, mede dankzij de broers Van Cleef
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
De laatste keer dat S.C.E een kampioenschap kon vieren, was in het seizoen 2005-2006. De club behaalde toen de titel in de vijfde klasse. Richard Schür was er destijds al bij. Als jonkie sloot hij aan bij de selectie die toen werd getraind door Paul van Cleef, nu technisch manager van de club. Diens broer, Theo, staat dit seizoen aan het roer als hoofdtrainer. Schür, beroepsmilitair, is inmiddels een ‘oude rot’ -volgende maand wordt hij 36 – en aanvoerder van de Nijmegenaren. Hij genoot nadat het kampioenschap was veroverd van de ontlading bij zijn ploeggenoten, terwijl hij een paar champagnedouches ontweek.We hebben een geweldig seizoen gedraaid, maar het ging echt niet vanzelf. We hebben een krappe selectie die soms moet worden aangevuld met jonge, onervaren spelers. Veel komen uit de eigen jeugd, dat is mooi om te zien.
Stoppen?
De kapitein van S.C.E had toch wel wat spanning gevoeld voorafgaand aan de wedstrijd. Je speelt natuurlijk voor het kampioenschap. Maar we zijn vandaag niet in gevaar geweest. Of ik nog doorga? Natuurlijk! Na zo’n seizoen kun je niet stoppen. Theo van Cleef liet zich met zijn selectie fotograferen en onttrok zich daarna even aan de feestvreugde: Ik heb na het afgebroken coronaseizoen ruim een halfjaar kunnen werken met deze groep. Dus toen het nieuwe seizoen begon, wist iedere speler wat zijn taak was. Je leert elkaar door en door kennen. Ik ben een veeleisende trainer, maar de acceptatie bij de spelers is zó groot. Dat werkt heel fijn.
De oefenmeester van de kersverse kampioen wilde de rol van broer Paul niet onvermeld laten. ,,Paul regelt zo ontzettend veel voor S.C.E”, zei Van Cleef, die boven een hels kabaal van vuurwerk uit moest komen. ,,De randvoorwaarden bij de club zijn hoofdklassewaardig en ze stellen Paul in staat zijn taak goed in te vullen. De spelers hoeven bij wijze van spreken zondag alleen maar hun kloffie aan te trekken. Kleding wordt voor hen gewassen.”Nadat een S.C.E’er een emmer water over de trainer heen gooide, vervolgde hij: Ik wilde eigenlijk geen veldtrainer meer zijn, maar Paul vroeg me twee jaar geleden nog een keer in te stappen bij S.C.E. Dat heb ik toen gedaan voor hem. Maar dit kampioenschap is zeker ook zijn verdienste. Tijdens de gang naar de kleedkamer gooide Van Cleef er een Cruijffiaans gezegde tegenaan. ,,Voetbal is voor mij soms een puzzel. Eén stukje kun je misschien nog missen, maar als het er meer worden in je team, dan valt het uit elkaar.”
Hattrick
De zege van S.C.E was verdiend. Dat zag het matig opgekomen publiek ook. Maar vooral in de eerste helft liep het stroef, ook al omdat DIOSA stug en fel verdedigde. Max Buesink brak de ban vlak voor de pauze: 0-1. In de tweede helft tikte Jayrell Terziyan de 0-2 binnen en waardeerde Buesink zijn bijdrage op tot een hattrick.S.C.E gaat het komend seizoen de derde klasse in en wil dat doen met zo veel mogelijk ‘eigen jongens’.  Als die goed genoeg zijn, staan ze erin, besloot Theo van Cleef. En als er aanvulling van buiten nodig is, dan gaat dat zeker lukken.

15-05-22  sc DIOSA – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Door een 3-0 overwinning van S.C.E op DIOSA in Balgoij verzekerde de ploeg van trainer Theo van Cleef zich van de titel in de vierde klasse E. S.C.E deed dat zonder een enkele nederlaag te lijden. De Nijmegenaren stonden tot nu toe slechts twee remises toe. Van Cleef: „We hebben er in sommige wedstrijden best hard voor moeten werken. En we hebben een krappe selectie, zodat er soms een aantal A-junioren op de bank zaten. Maar deze selectie bestaat uit voetballers die heel goed op elkaar zijn ingespeeld. Ik ben een veeleisende trainer, maar de acceptatie in deze groep is groot.” De club uit Lindenholt had vooral voor rust moeite met het stugge en fel verdedigende DIOSA, maar vlak voor rust brak topscorer Max Buesink de ban 0-1. Jayrell Terziyan tikte van dichtbij de 0-2 binnen. Buesink maakte er nog twee.

12-05-22  vv UHC – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft nog één zege nodig voor de titel in de vierde klasse E. De Nijmeegse ploeg versloeg donderdagavond in een inhaalspeelronde UHC in Hernen: 0-3. De uitploeg scoorde na rust drie keer, via Nicky Sander (2x) en Richard Schür (strafschop). De Nijmegenaren vergrootten het gat met Angeren tot tien punten. Zondag kan de equipe op eigen veld tegen DIOSA de titel veroveren. Dit is een heerlijke overwinning, maar we gaan pas feest vieren als het kampioenschap definitief binnen is, zei teammanager Paul van Cleef. Bij UHC was er een slecht veld en slechte verlichting. En ik ben blij dat we op zondag voor de prijs spelen, op zo’n avond was dat niks geweest.

08-05-22   S.C.E herpakte zich in de vierde klasse E overtuigend
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Na de 3-3 vorige week in Angeren, klopte de koploper het bezoekende OSC met 4-1 en zette de volgende stap naar titel en promotie. Volgens teammanager Paul van Cleef was het krachtsverschil duidelijk: Op onze winst viel niets af te dingen. Coach Jeffrey Leiwakabessy van “Oosterhout”: Onze eerste helft was niet goed. Na de pauze ging het beter, maar ons spel was niet goed genoeg om het S.C.E lastig te maken. Richard Schür scoorde in de eerste minuut. Na de 2-0 van Jayrell Terziyan viel de tegentreffer van Sjoerd Schilting (2-1). Terziyan en Nasim Saber tekenden voor de 3-1 en 4-1.

01-05-22  sv Angeren – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
SV Angeren heeft de piepkleine kans om de titelstrijd in de vierde klasse E weer spannend te maken, laten liggen. Koploper S.C.E ontsnapte met 3-3 van het na de rust kolkende sportpark De Poel. Door het gelijkspel blijft het verschil van acht punten met de ongeslagen nummer één intact. Krayenhoff is Angeren zelfs voorbij gegaan, al komt de Betuwse ploeg met een puntje van de gestaakte wedstrijd bij DSZ nog wel langszij. Pleister op de wonde is dat de oranjehemden zo goed als zeker zijn van de nacompetitie. Gezien de wedstrijd gisteren maakt Angeren daarin best een kans. S.C.E, dat tot gisteren op een gelijkspelletje na alles had gewonnen, keek met nog een kwartier te spelen zelfs tegen een 3-2 achterstand aan. Dat Angeren het zo spannend zou maken, viel na het debacle van afgelopen donderdag tegen Krayenhoff (5-1 nederlaag) nauwelijks te verwachten. Donderdag hebben we het kampioenschap eigenlijk opgegeven, zei Rens Helsen, loopwonder, maker van de 2-2 en zoon van oud-eerste-elftalspeler Herwin Helsen. Dat het zo goed zou gaan, had ik echt niet verwacht. Ik vond dat we vanaf de eerste minuut goed in de wedstrijd zaten. In de rust, toen we met 1-0 achter stonden (doelpunt Nicky Sander, OK) hadden we allemaal nog het vertrouwen dat er meer in zat. En dat is uitgekomen. Sterker nog, na de rust maakte Angeren er een echte wedstrijd van met alles erop en eraan. Twee ploegen die wilden winnen, goals, kansen, fikse overtredingen, opstootjes en irritante staaltjes theater. Ook daarin hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. De verdere goals waren van Joep Pruijn (1-1), Benjamin Rouhof (1-2), Helsen (2-2), Niels Kleijn (3-2) en Jayrell Terziyan (3-3). S.C.E heeft een goede ploeg, zegt Helsen. Leuk om tegen te spelen. Veel andere tegenstanders doen niets anders dan tegenhouden en ballen wegrossen. Tegen de koploper voetbalt het een stuk fijner. We kunnen elkaar flink aanpakken, maar ik vind dat we respect voor elkaar houden. Met die nummer zes van hen (Khalid Samaoui, OK) heb ik best een goed band. We zeggen altijd even ‘hoi’ tegen elkaar op het veld. We zijn tegenstanders en delen uit, maar het blijft respectvol. Ik vind het fijn dat we weer het niveau benaderden van in het begin van het seizoen. In de tussentijd is het even wat minder gegaan. Veel blessures, positiewisselingen. Het is normaal dat je dan ritme verliest. S.C.E is gewoon blijven winnen. Maar we hebben de nacompetitie nog.

01-05-22  Dubbel gevoel na spektakel
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen) Vierdeklasser S.C.E lijdt tweede puntenverlies, maar ziet titel naderen. S.C.E moet de champagne nog even onder de kurk houden. De Nijmeegse koploper kwam in een spectaculaire wedstrijd bij Angeren niet verder dan 3-3. Het was pas de tweede wedstrijd dit seizoen die S.C.E niet won. Er zijn nog maar weinig mensen die twijfelen aan het kampioenschap voor de Nijmegenaren in de vierde klasse E. De club staat met zes wedstrijden te gaan nog altijd acht punten voor op Angeren. Krayenhoff staat er nog tussen met zeven punten minder. Die ploeg heeft echter ook een wedstrijd meer gespeeld. S.C.E lijkt dit seizoen veel te sterk om de comfortabele voorsprong nog weg te geven. We hebben een mooie mix van jong en oud en van techniek en kracht, zei teammanager Paul van Cleef na afloop. Dit gelijkspel geeft mij een dubbel gevoel. We zijn weer een stap dichterbij het kampioenschap gekomen, maar hadden graag gewonnen. Dan was het zo’n beetje beslist geweest. En we hadden de kansen in de eerste helft om op 0-2 te komen. Daar was Angeren niet overheen gekomen. Maar het is bijna onmogelijk om het hele seizoen scherp te zijn en al je wedstrijden te winnen.De thuisploeg was gisteren in de eerste helft een paar keer gevaarlijk. Een gelopen koers was het nooit. Na rust ontbrandde de wedstrijd pas echt. Dat het spektakelstuk geen winnaar opleverde kon Van Cleef accepteren: Een kwartier voor tijd kwamen we met 3-2 achter. Toen zag ik het even somber in. Complimenten voor mijn spelers, dat ze toch nog terugkwamen tot 3-3. Voor rust had Nicky Sander S.C.E op aangeven van uitblinker Nasim Saber aan de leiding gebracht. Even later werkte Richard Schür de bal, ook dit keer na voorbereidend werk van Saber, met een wonderlijke lob op de lat. We misten onze spits en topscorer Max Buesink, zei Van Cleef. Die had vermoedelijk wel raad geweten met deze kans. Schür is normaal gesproken een verdediger en op zulke momenten kon je dat zien.Rijpe appelsNa de pauze vielen de goals als rijpe appels. Joep Pruijn maakte gelijk uit een rebound. Volgens grensrechter Pascal Arnts was het buitenspel, waarna hij in permanente staat van oorlog bleef met het publiek achter zich en de Angerense bank. Benjamin Rouhof kopte S.C.E op 1-2. Weer op aangeven van Saber. Tegen alle verwachtingen in knokte Angeren zich vervolgens naar 3-2, door goals van Rens Helsen en Niels Kleijn. Jayrell Terziyan schoot S.C.E in de slotfase langszij; weer was de belangrijkste bijrol weggelegd voor Saber.

18-04-22   S.C.E – FC Kunde
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft in de vierde klasse E zijn koppositie verstevigd. De Nijmeegse ploeg won gisteren fors (7-1) van stadgenoot FC Kunde. Concurrent Angeren leverde twee punten in tegen Overasseltse Boys en staat nu vijf verliespunten achter op de Nijmegenaren. Max Buesink (3x), Nicky Sander (2x), Nasim Saber en Jayrell Terziyan vonden voor S.C.E het net. Teammanager Paul van Cleef: We waren sterker dan het verzwakte Kunde en hebben flink aan het doelsaldo gewerkt. Kunde-trainer Anne Duis, die zijn speler Pieter Reussing de 6-1 zag scoren: We hadden niets in te brengen.

14-04-22   S.C.E – vv Krayenhoff
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E onverslaanbaar. In de vierde klasse E won koploper S.C.E donderdagavond voor de vijftiende keer dit seizoen. De Nijmeegse ploeg was met 4-2 te sterk voor Krayenhoff, het team dat derde staat. S.C.E troefde de gasten in de eerste helft op alle fronten af, volgens Krayenhoff-trainer Angelo van Elk. In de tweede helft was het voor ons alles-of-niets en scoorden we nog. Sven Klaassen en Kay de Kluis waren trefzeker namens Krayenhoff. Max Buesink (2x), Jayrell Terziyan en Nasim Saber scoorden voor S.C.E.

11-04-22  Amateurvoetbal afgelasten vanwege corona mag vanaf vandaag niet meer.
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen 
De coronakaart kan niet meer worden getrokken door amateurvoetbalclubs. Vanaf vandaag (maandag 11 april) heeft de KNVB het de clubs verboden om uitstel van wedstrijden aan te vragen vanwege coronabesmettingen. De KNVB maakte begin februari bekend dat elk team in de A-categorie (daaronder vallen alle eerste elftallen en de geselecteerde jeugdteams) één keer een wedstrijd af kon gelasten vanwege corona. Daar werd tot afgelopen weekeinde gretig gebruik van gemaakt. En lang niet altijd omdat er vanwege coronabesmettingen te weinig spelers aanwezig waren.

10-04-22   vv SCP 1 – S.C.E 1
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)

S.C.E, dat in de vierde klasse E pas één keer gelijkspeelde en de rest won, was SCP in Puiflijk met 2-0 de baas. Max Buesink en Benjamin Rouhof scoorden voor de koploper. Onze inschatting vooraf was dat het lastig zou worden, zei S.C.E-teammanager Paul van Cleef. Dat bleek. Vooral onze afwerking was niet 100 procent. Trainer Wout van Blijderveen van SCP vond dat zijn ploeg er een leuke wedstrijd van had gemaakt. S.C.E had meer kansen. Wij misten de mogelijkheid op 1-1. Daarna viel snel de 2-0 en was het gelopen.

06-04-22  Joël Piroe blijft imponeren in het Engelse Championship.
Bron: Weekblad VI.nl 

De voormalig PSV’er maakte dinsdagavond voor Swansea City de winnende goal op bezoek bij Millwall. Swansea-manager Russel Martin is lovend over de Nederlander.
KLIK HIER voor meer informatie.

30-03-22 De voetballertjes vormden klontjes rondom de plek waar de bal was.
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen) Column Marcel Rözer

Voor wie nooit langs voetbalvelden in het bijzonder en sportvelden in het algemeen staat, die snapt dit verhaaltje misschien (nog) niet. Maar aan het einde van deze regels hopelijk wel. Petra, zo heet ze, stond zaterdag net als ik langs het veld van S.C.E, het kloppend hart van Lindenholt. ,,Ik ken jou wel”, zei ze. En ze vertelde dat we elkaar al een jongemannenleven-lang tegenkomen aan de rand van de voetbalvelden van S.C.E, dat verrassend genoeg staat voor Sportclub Excelsior. Petra en ik bleken over vergelijkbare Achterhoekse roots te beschikken, wat het praten op een schitterende manier vergemakkelijkte. Petra stond er voor haar zoon, ik voor de mijne. Ze maakte al foto’s van de elftallen van haar jongen vanaf de tijd dat ze klontjes vormden rondom de plek waar de bal was. In 2022 staat haar bloed onder de lat, een reus van een kerel. ,,Ik hoef niet te vragen wie van jou is”, zegt ze lachend en ze heeft gelijk. Er is er eentje die mij is. Ik keek eens goed om me heen, deze zonnige zaterdag. Op een voetbalveld kan het lelijk zijn soms, maar vaak ook niet. Langs de velden stonden deze dag moeders, geblesseerden, vrienden. Ze keuvelden en keken voetbal in de zon. In ons elftal leek Jasper extra zijn best te doen. Navraag leerde dat het onbekende meisje met zonnebril naast onze dug-out zijn verkering was, dat verklaarde veel. Ik babbelde met Petra over van alles en nog meer en telkens als het voor een van de doelen spannend werd, vielen we stil en hoorden we alleen nog het geklik van het fototoestel. Geluk is soms eenvoudig.

28-03-22  DSZ 1 – S.C.E 1
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
DSZ hield als eerste ploeg dit seizoen in de vierde klasse E S.C.E van winst af. De koploper uit Nijmegen moest in Boven-Leeuwen na dertien overwinningen met 2-2 tevreden zijn. De thuisploeg speelde met een tomeloze inzet en had in aanvoerder Bram van Baren een bepalende speler. Hij scoorde twee keer, waarvan een uit een strafschop. Van Baren; Het gelijkspel voelt als winst. We dachten zelfs nog met 3-2 te winnen, maar de scheidsrechter keurde de treffer wegens buitenspel af. Dat was volgens mijn medespelers discutabel. Maar al met al een prima resultaat voor ons: hard werken betaalt zich uit. S.C.E heeft pas zeven tegendoelpunten, waarvan het er vier tegen DSZ incasseerde. De lijstaanvoerder vond het net via Max Buesink 1-1 en Jayrell Terziyan 1-2. Hun teammanager Paul van Cleef was reëel. Natuurlijk ben je alleen met winst tevreden. Dat lukt niet altijd, zoals vandaag bleek. Beslist is er nog niets. Er volgen tien ‘finales’ waarin tegenstanders proberen ons puntjes af te snoepen.

27-03-22  DSZ 1 – S.C.E 1   DSZ brengt koploper eerste slag toe
Bron: website sv DSZ
Dat DSZ in een blakende vorm steekt de laatste tijd was al wel duidelijk en dat het piekt tegen de nog ongeslagen koploper was dan ook niet geheel onverwacht. S.C.E incasseerde na deze middag in de 14 gespeelde wedstrijden slechts 7 tegendoelpunten. Hiervan nam DSZ er 4 voor zijn rekening. De wedstrijd heeft een zeer hoog tempo aan beide zijden. Ook fysiek worden er mooie duels uitgevochten. Tot de laatste minuut zou de strijd voortduren. S.C.E lijkt een snelle goal te willen forceren om daarna de wedstrijd te kunnen controleren. Het eerste gevaar komt dan ook van S.C.E maar uiteindelijk zal een schot voorlangs gaan. Direct hierna lijkt Tom de Bruin in een kansrijke positie te komen maar de verdediging van S.C.E reageert op tijd en het blijft 0-0. Dat de bezoekers ongeslagen bovenaan staan is geen toeval. Ze hebben een goed uitgebalanceerd team en daarom is het des te vreemder dat de aanvallen keer op keer met een lange crossbal wordt gestart. Gevaarlijk met de snelle buitenspelers maar niet deze middag. Daarentegen is DSZ met snelle counters ook zeer gevaarlijk. Zo ook in de 23e  minuut. Luuk Derks geeft een afgemeten bal over de verdediging op Bram van Baren. Deze weet zijn directe tegenstander voor te blijven waarna hij de keeper beheerst passeert, 1 – 0 voor DSZ. Al 2 minuten later had de score verdubbeld moeten worden. Laurens van Dreumel weet zich in de 16 meter mooi vrij te spelen maar zijn schot met zijn mindere rechterbeen gaat in een redelijk vrije positie over. Op pure inzet weet DSZ de druk in het laatste kwartier op de helft van de tegenstander te houden die zich daar maar moeilijk onderuit weet te vechten. Zo bereiken we de ruststand in het voordeel van DSZ. In de tweede helft worden de rollen binnen een kwartier volledig omgedraaid. Al in de 2e minuut na rust wordt in de verdediging weifelend opgetreden waarna een aanvaller van S.C.E de doorrollende bal kan binnenschieten. En na 13 minuten komen de gasten op een voorsprong. Een vrije trap wordt fraai binnen gekopt. Heel even leek DSZ van slag na deze domper maar al snel werd de draad weer opgepakt. Halverwege de tweede helft weet Lars Tromp zich in de het strafschop gebied van zijn tegenstander te ontdoen maar wordt dan neergehaald. Een terecht toegekende strafschop. Net als vorige week neemt Bram van Baren de penalty voor zijn rekening en schiet hem wederom onberispelijk binnen. Het is weer gelijk. En even leek het erop dat DSZ de volle winst zou pakken met een bekeken lob in de bovenhoek van Bram van Baren. Via de keeper komt de bal weer in het veld waarna Stijn ’t Jong de bal binnentikt. De grensrechter had ten onrechte buitenspel geconstateerd omdat de bal via de keeper weer in het spel kwam en niet via de paal. De scheidsrechter die er af en toe behoorlijk naast zat en het spel op grote afstand leidde nam het signaal over. Dat bracht bij DSZ wel weer het beste naar boven want in de resterende minuten leek een winnende treffer toch in de lucht te hangen. Helaas kwam het niet zo ver en bleef het bij een 2-2 gelijkspel in een mooi treffen met 2 prima voetballende teams en toeschouwers die in de warme voorjaarszon een heerlijke voetbalmiddag voorgeschoteld kregen.

21-03-22 S.C.E – vv Aquila
Bron: website vv Aquila
Vandaag mocht Aquila aantreden tegen de koploper, die al haar wedstrijden in een overwinning omzetten. De thuiswedstrijd in Dreumel werd met 1-5 verloren. Uit, op het kunstgras blijkt al snel dat S.C.E nog oppermachtiger is dan op het natuurgras in Dreumel. Met name de technisch zeer begaafde spelverdeler Nasim Saber blijkt een ware plaag voor de ploeg uit Dreumel. Mede door zijn sublieme assists staat het met de rust al 7-0. Na de rust kan de schade nog enigszins beperkt gehouden worden en wordt de eindstand op 12-0 bepaald. Deze wedstrijd toont aan dat S.C.E de verdiende koploper is, die veruit het beste voetbal speelt in deze klasse. Voor Aquila de taak om de rug weer te rechten.

20-03-22  S.C.E verslaat hekkensluiter Aquila met dubbele cijfers
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E beleefde in Nijmegen tegen Aquila een heerlijke voetbalmiddag en haalde de dubbele cijfers. De koploper van de vierde klasse E stuurde de hekkensluiter met 12-0 terug naar Dreumel. S.C.E leidde na drie kwartier met 7-0 en ging na rust onverdroten verder met scoren. Het dozijn was een gezamenlijke productie van Max Buesink (6 goals!), Nicky Sander (2x), Jayrell Terziyan, Jarno Herfkens, Khalid Samaoui en Milan Janssen. Hun keeper Job ten Barge had een vrijwel werkeloze middag. S.C.E-teammanager Paul van Cleef zag een groot kwaliteitsverschil; Het ging ons erg makkelijk af. Er is geen plaats voor euforie, want sv Angeren won ook weer en blijft ons op drie punten volgen. Het seizoen is lang. De uitslag is fijn voor ons doelsaldo. Aquila-trainer Pieter van Mourik was berustend; De uitslag zegt genoeg. We speelden tegen de veruit beste club in deze klasse. Ons elftal scoorde een vette onvoldoende.

14-03-22  vv OSC – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E trok in de vierde klasse E bij OSC in Oosterhout de ongeslagen reeks door 5-0. Met deze twaalfde zege (in twaalf duels) pakte de Nijmeegse ploeg de eerste periodetitel. De koploper leunde op een solide verdediging en incasseerde voor de achtste keer dit seizoen geen tegentreffer. S.C.E heeft halverwege de competitie 36 punten en overlegt imponerende cijfers 39 doelpunten voor en 5 tegen. Bij OSC stond S.C.E vlot op 2-0 via Jayrell Terziyan en Max Buesink en bouwde het de marge uit via Richard Schür (strafschop), Buesink en Nasim Saber. De laatste had een juweeltje; met een sleepbeweging passeerde hij drie OSC’ers voor de 0-5 eindstand.

06-03-22  S.C.E – Overasseltse Boys 
Bron: website Overasseltse Boys 
Nipte nederlaag Overasseltse Boys tegen koploper S.C.E
zondag 6 maart speelde Overasseltse Boys de uitwedstrijd op het Nijmeegse kunstgras tegen S.C.E. Hoewel de koploper liet zien dat een plek in de top een terechte plek is, werd het niet een simpele walk-over. Met een beetje geluk konden de boys zelfs een punt meenemen. Het werd echter 1-0. De eerste helft had S.C.E veel balbezit, zakte Overasseltse Boys terug en loerde op de counter. De eerste kans leek voor Overasseltse Boys te zijn, ware het niet dat Daan volgens de Nijmeegse grensrechter buitenspel stond…. In de aanval daarna moest Bart zijn eerste redding verrichten. Bart maakte het daarna even spannend door een misstrap bij een terugspeelbal, maar de aanvallers van S.C.E hadden het vizier nog niet op scherp. S.C.E probeerde combinerend door de boys defensie te komen, maar dat ging zeer moeizaam. Als het dan wel lukte, stond Bart zijn mannetje. Na ruim een half uur was het dan toch raak toen Jayrell Tarziyan de bal in het strafschopgebied aangespeeld krijg en de bal vrij in de lange hoek kon schieten. Daarna gebeurde er niet veel meer, op een kop kans voor S.C.E na. Het eerste kwartier na de rust was duidelijk voor S.C.E en kregen de gastheren een aantal (flinke) kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Er ontbrak scherpte of Bart stond zijn mannetje. Daarna ging de Nijmeegse storm weer wat liggen. Desalniettemin kreeg S.C.E een grote kans, maar wellicht was het wel tekenend dat een goed uitgespeelde aanval op 2 meter van het doel toch naast geschoten werd. Er werd aan boys-zijde aanvallend gewisseld en naargelang de 90e minuut naderde, werd er wat opportunistischer gespeeld. Daar had S.C.E moeite mee, al leidde dat aanvankelijk niet tot grote kansen. In de extra tijd kwam dan toch die ene kans, toen een lange bal op het hoofd van Bram belandde. Zijn kopbal ging echter net over. Zo won S.C.E verdiend van Overasseltse Boys, maar hebben de gasten hun huid duur verkocht. 

06-03-22   S.C.E ook na tien duels nog zonder puntenverlies, Overasselt weert zich dapper
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft dankzij een 1-0 zege op Overasseltse Boys de kop in de vierde klasse E weer overgenomen. De ploeg uit het Nijmeegse Lindenholt heeft evenveel punten als Angeren, dat niet in actie kwam, maar speelde een wedstrijd minder. Met de tiende zege blijft S.C.E zonder puntenverlies en komt de titel van de eerste periode in zicht. Daarin moet de lijstaanvoerder nog twee duels afwerken. Jayrell Terziyan besliste na een half uur de enige in 4 E gespeelde wedstrijd. Na een individuele actie trof hij met een harde pegel het doel van de Boys, de ploeg die zich verdedigend opstelde. Teammanager Paul van Cleef zag een ‘leuke ontmoeting’: We kwamen er verder niet doorheen en moesten attent op hun counters blijven. Gelukkig zijn wij, in tegenstelling tot andere clubs in deze klasse, nu vrij van corona besmettingen. Met deze winst blijven we in de markt voor de prijzen. Er volgen drukke weken met veel inhaalwedstrijden. Trainer Rob Ernst van de Boys vond S.C.E een sterke tegenstander: Het zijn allemaal ras voetballers; hun organisatie staat goed. Ze kunnen op het kunstgras goed uit de voeten. De spelers vinden elkaar gemakkelijk. Wij hebben ons opportunistisch verweerd. Dat ging ons redelijk af. Ik kijk uit naar de return op ons gras in Overasselt.

20-02-22  FC Kunde – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Koploper S.C.E nog altijd klasse apart!!
S.C.E blijft in de vierde klasse E zonder puntenverlies. De koploper won, na de 1-0 winst vorige week bij Krayenhoff, ook de stadsderby bij FC Kunde (2-0). De ploeg uit Lindenholt heeft na 9 wedstrijden de maximale 27 punten. Nicky Sander scoorde voor S.C.E voor rust, Jarno Herfkens maakte na tachtig minuten de 2-0. Teammanager Paul van Cleef; Wij hopen onze ongeslagen status vast te houden. FC Kunde-trainer Anne Duis erkende de kracht van S.C.E; Wij hebben ons kranig geweerd, maar slaagden er niet in S.C.E onder druk te krijgen.

14-02-22  vv Krayenhoff – S.C.E 
Bron: website vv Krayenhoff
Krayenhoff heeft de herstart van de competitie niet kunnen winnen van stadsgenoot S.C.E. In de derby op sportpark de Schoonhorst (Blauw Wit) werd het 0-1.Krayenhoff kende een zeer moeizame start van de wedstrijd. Op het kunstgrasveld van Blauw Wit, het hoofdveld van zowel Krayenhoff als Hatert was afgekeurd, drong S.C.E Krayenhoff ver terug. Het hoge druk zetten, moeizame opbouw en ontbreken van een stukje scherpte zorgde ervoor dat S.C.E makkelijk de bal rond kon laten gaan. Hoewel dit tot weinig kansen leidde was het wel S.C.E dat op 0-1 voorsprong kwam. Een snel genomen corner werd bij de eerste paal snoeihard ingekopt door de aanvoerder van S.C.E. In het restant van de eerste helft probeerde Krayenhoff iets meer op de helft van S.C.E terecht te komen. Dit leverde echter niks op. De tweede helft kwam Krayenhoff anders voor de dag. Met wat meer opportunisme en strijd werd geprobeerd een gaatje te vinden in de hechte defensie. De sterk invallende Zakaria Kerkri kwam een aantal keer dichtbij de goal door al slalommend een aantal spelers van S.C.E te passeren. Toch bleef de defensie van S.C.E relatief makkelijk overeind. Behalve een aantal afstandsschoten werd de keeper van S.C.E niet echt aan het werk gezet. Op basis van de tweede helft was wellicht een punt verdiend geweest. Ondanks de teleurstellende herstart zijn er genoeg wedstrijden om de strijd om de bovenste plekken spannend te houden. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Aquila. Deze wedstrijd is, in verband met het slechte veld bij Hatert, verplaatst naar zaterdag 19 februari om 19:00 uur, locatie; Sportpark de Schoonhorst (Blauw Wit).

14-02-22  vv Krayenhoff – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E won in Nijmegen de stedelijke topper tegen Krayenhoff met 1-0 en is zonder puntenverlies koploper. Aanvoerder Richard Schür kopte na een half uur steenhard raak. Trainer Angelo van Elk van Krayenhoff: S.C.E was in de eerste helft beter. Wij hadden na de pauze het overwicht, maar scoorden niet. Er is nog niets verloren. En het stond langs het veld bomvol met supporters.

25-01-22  Amateurvoetbal kan weer met publiek van start
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen 
De KNVB kan de amateurvoetbalcompetities hervatten. Komend weekeinde gaan de lagere teams al van start en in het weekeinde van 5 en 6 februari beginnen de eerste elftallen weer. De voetbalbond staat voor een enorme uitdaging bij de competities voor de standaardteams. Er moeten nog heel veel inhaalwedstrijden worden weggewerkt en daarnaast zal de KNVB wederom met veel corona-afgelastingen worden geconfronteerd, nu de besmettingscijfers hoog zijn.  Doel is om de competitie volledig uit te spelen, maar of dat gepaard gaat met een nacompetitie is zeer de vraag. De KNVB heeft nog geen plan bekend gemaakt. Bij wedstrijden in het amateurvoetbal mag vanaf nu ook weer publiek aanwezig zijn, echter wel op 1,5 meter afstand.

03-01-22  KNVB plant herstart amateurvoetbal op 5 februari
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
De KNVB wil in het weekeinde van zaterdag 5 en zondag 6 februari weer beginnen met de hervatting van de competities in het amateurvoetbal. Vanwege het coronavirus is er vanaf begin december in de meeste klassen niet meer gevoetbald. Op 4 en 5 december werd nog een zeer gering aantal duels gespeeld, maar vanaf maandag 6 december ligt het amateurvoetbal compleet stil. Omdat er ook niet meer getraind mag worden in de avonduren en bij de senioren nog slechts met tweetallen, hebben de clubs eerst weer een voorbereidingsperiode nodig om fit te worden. De KNVB hoopt dat de corona maatregelen in de sport vanaf volgende week zaterdag (15 januari) versoepeld zullen worden. De clubs zouden in dat geval drie weken de tijd hebben om zich te prepareren op het eerste competitieduel van 2022. In alle klassen staan de eerste wedstrijden van het jaar gepland op 5 en 6 februari. De KNVB heeft in alle klassen nu het programma voor 2022 bekend gemaakt. De inhaalduels zijn daarin nog niet opgenomen. Veel verenigingen zullen een heel druk programma krijgen, want in het weekeinde van zaterdag 28 en zondag 29  mei wordt de laatste ronde gespeeld. De voetbalbond heeft de weekeinden 26/27 februari (carnaval) en 5/6 maart gepland voor inhaalduels. Ook in het paasweekeinde (zaterdag 16 en maandag 18 april) zullen heel veel clubs een dubbel programma spelen.

17-12-21 Geen amateurvoetbal in januari in landelijke klassen
Bron: De Gelderlander  – Raymond Willemsen 
De amateurvoetbalcompetities in de tweede en derde divisie en in de hoofdklassen worden in de maand januari zeker niet hervat. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. De voetbalbond heeft dit besluit genomen na overleg met de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies) en COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen). Sinds eind november mag er in de avonduren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet meer getraind worden. Daardoor kunnen veel clubs de selectie niet tijdig fit hebben, zeker nu de maatregelen tot minimaal 14 januari zijn verlengd. De competitie zou in eerste instantie op 22 en 23 januari worden hervat. Dat gaat niet door. Ook in het weekeinde van 29 en 30 januari wordt er niet gevoetbald door de landelijk spelende clubs.
Prioriteit
De prioriteit ligt bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie”, zegt de KNVB. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden, zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden. Alle scenario’s worden hiervoor de komende weken uitgewerkt. Het meest gunstige scenario is dat er na 14 januari versoepelingen komen en deze competities in het weekend van 5 en 6 februari weer kunnen worden hervat.

14-12-21 Weer een klap voor het amateurvoetbal
Bron: De Gelderlander  – Raymond Willemsen 
De competities bij de eerste elftallen in het amateurvoetbal kunnen niet worden hervat in het weekeinde van 22 en 23 januari. Nu bekend is geworden dat zeker tot en met vrijdag 14 januari de huidige coronamaatregelen van kracht blijven en er na 17.00 uur niet getraind mag worden, is het onmogelijk om de competities snel te hervatten. Op donderdag 2 december trok de KNVB de stekker er bij de eerste teams uit, omdat de voetbalbond van mening is dat deze elftallen geen wedstrijden kunnen spelen als ze niet kunnen trainen. Veel eerste elftallen hebben daarom al sinds eind november doordeweeks niet meer getraind en zullen dat op zijn vroegst half januari weer kunnen doen. Duidelijk is dat ze dan eerst een gedegen voorbereiding moeten doen voordat de competitie kan worden hervat. De KNVB wilde de competitie in het weekeinde van 22 en 23 januari 2022 hervatten, maar dat zal nu niet eerder dan begin februari worden. En misschien nog wel later. Is dat het geval, dan komt het beëindigen van de competitie in gevaar. Het doemscenario, het wederom stopzetten van de competitie en dus geen promotie en degradatie, is dus nog steeds goed mogelijk. De afgelopen twee seizoenen werd de competitie vanwege corona ook niet afgemaakt.

01-12-21  Als S.C.E 1 wint van Westervoort 1 in de beker
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Vierdeklassers De Treffers (zaterdag) en S.C.E (zondag) moeten de eerste ronde nog spelen maar kennen wel al hun mogelijk volgende opponent. Als De Treffers te sterk is voor SML dan komt eersteklasser Columbia op bezoek, als S.C.E wint van Westervoort dan staat een thuiswedstrijd tegen derdeklasser Witkampers (Laren Gld) op het programma.

29-11-21  S.C.E – vv UHC
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft gisteren de koppositie gegrepen in de vierde klasse E. De Nijmegenaren wonnen thuis met 3-0 van UHC uit Hernen en zijn nog steeds zonder puntenverlies. Achtervolgers Angeren (dat niet in actie kwam) en Krayenhoff verloren tot nu toe één duel. S.C.E maakte tegen UHC al in de eerste helft het verschil. Nicky Sander, Max Buesink en Nasim Saber scoorden. In de tweede helft gebeurde minder dan in de eerste helft. De thuisploeg nam gas terug en beide teams kregen nauwelijks nog mogelijkheden.

27-11-21  Mond dicht als we de competitie weer niet afmaken! 
Bron: De Gelderlander  – Raymond Willemsen 
Ooit zijn we allemaal op voetballen gegaan omdat we het zo’n ongelooflijk mooie sport vonden. Vol verwachting klopte ons hart, elk weekeinde weer. Die tijden lijken voorbij. U kent het wel van heel lang geleden. Zaterdagochtend gingen in alle vroegte de gordijnen open op de slaapkamer. ‘Heeft het geregend?’ Zo ja, dan volgden er spannende uurtjes. Gaat het door of gaat het niet door? Bij een afgelasting kon je helemaal van de kaart zijn. Je wereld stortte in en je kon wel janken. Kom daar anno 2021 nog maar eens om. We leven in het corona tijdperk en de afgelastingen vliegen ons om de oren. Van de jongste jeugd tot de prestatieteams bij de senioren. Het lijkt wel of de ene club de andere besmet. En niet alleen met het coronavirus. Het is een soort domino-effect. ‘Als jullie er een wedstrijd uit kunnen gooien, dan kunnen wij het ook, hoor! Natuurlijk worden er wedstrijden afgelast, omdat voetballers besmet zijn. Dat is kraakhelder. Maar inmiddels weten we allemaal dat de helft van de afgelastingen nep zijn. De angst om te verliezen is tegenwoordig groter dan de wil om te winnen. Heeft je keeper de pink uit de kom? Corona! Heeft je spits zijn pols gebroken? Corona! Bij hoofdklasser EHC in Hoensbroek hebben ze al vijf zondagen op rij niet meer gevoetbald. Je denkt dat de hele selectie nu wel een keer genezen is van corona, maar dan komt er weer een afgelasting. Bizar! De prijs voor de sportiefste ploeg gaat naar Longa’30. Daarom heb ik ongelooflijk respect voor het Lichtenvoordse Longa’30 en trainer Dennis van Toor. Zonder twaalf selectiespelers togen ze naar Wijchen voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen AWC. Niet zeuren, maar poetsen en met 5-2 winnen! Een paar dagen later voor het bekerduel met Silvolde was de selectie nog smaller. Geen corona faken, maar spelen en rivaal Silvolde op een 2-1 nederlaag trakteren. De prijs voor de sportiefste ploeg gaat nu al naar Lichtenvoorde. Geen huilie-huilie. Al die clubs die dadelijk beginnen te zeuren dat ze de competitie niet af kunnen maken, moeten eerst maar eens goed in de spiegel kijken. Twee seizoenen op rij hebben we zitten balen. Er was geen promotiefeest of degradatie leed. Dit seizoen krijgen we de kans om het seizoen, voorlopig weliswaar zonder publiek, af te maken. Laten we dat dan ook gewoon gaan doen. Met open vizier en vol op de aanval. En als je een keer een speler mist, haal je er een uit een lager team bij. Dat kan prima werken. Vraag maar eens na bij Longa’30.

27-11-21 Amateurvoetbal in spagaat; trainen mag niet, maar wedstrijden voetballen in het weekeinde wel
Bron: de Gelderlander – Raymond Willemsen 
Het amateurvoetbal komt door de aangescherpte corona maatregelen in een enorme spagaat. Op zaterdag en zondag mogen er wedstrijden worden gespeeld, maar trainen is niet meer mogelijk.
Vanaf komende zondag (28 november) mogen de sportaccommodaties drie weken lang tussen ’s middags 17 uur en ’s ochtends 5 uur niet gebruikt worden. Trainen wordt daardoor voor de meeste voetbalteams onmogelijk. Er mag in de avonduren alleen buiten gesport worden ‘met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand‘. In het weekeinde mag er overdag echter gewoon gevoetbald worden tot 17.00 uur. Niet trainen, maar wel voetballen lijkt echter niet wenselijk.
KNVB ontstemd
De KNVB is ontstemd. De voetbalbond begrijpt niet dat er niet meer getraind mag worden. ,,Het niet kunnen trainen heeft direct gevolgen voor de fitheid van de bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland en is cruciaal om in het weekend te kunnen blijven voetballen”, zegt de KNVB in een eerste reactie. ,,Daarom roept de KNVB de Tweede Kamer op om dinsdag aanstaande deze maatregel met het kabinet te bespreken. Geef ons de mogelijkheid om fysiek en mentaal fit te blijven! Wij vinden het raar dat de sport met de term ‘niet-essentieel’ is gelabeld. Sporten stimuleert de gezondheid en weerstand, en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Naar ons idee is sporten juist ‘essentieel’, zowel tijdens de pandemie als voor de toekomstige volksgezondheid.”
Vorige lockdown
Tijdens de vorige lockdown waren de regels voor amateurvoetballers weer heel anders. In oktober 2020 werd de competitie stilgelegd en mochten jeugdvoetballers tot 18 jaar ‘gewoon’ blijven trainen. Ook mochten ze onderlinge oefenwedstrijden spelen. Alleen het voetballen tegen andere clubs was tot eind mei van dit jaar verboden. Nu mag er dus wel gevoetbald worden, maar niet getraind.

17-11-21  Amateurvoetbal gaat komende weken door
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
De amateurvoetbalcompetities worden niet stilgelegd nu er geen publiek aanwezig mag zijn op de velden vanwege de coronacrisis. Dat heeft de KNVB woensdag laten weten. ‘Voetballen als voetballen kan’, zegt de bond. Verschillende amateurclubs hadden er bij de KNVB op aangedrongen om de competitie op te schorten omdat er geen publiek aanwezig mag zijn en er een scheef beeld in de diverse competities ontstaat nu veel wedstrijden vanwege corona worden afgelast. De KNVB is bang dat de competities niet af kunnen worden gemaakt als er een vervroegde winterstop komt. Zowel in 2020 als 2021 werd de voetbalcompetitie vanwege corona bij de amateurs niet tot een einde gebracht. De KNVB gaat wel kijken of er iets kan worden gedaan tegen de vele corona-afgelastingen. Het was vaak niet duidelijk of clubs geen zin hadden om te voetballen of daadwerkelijk kampten met besmettingen. ,,We gaan bekijken of aanscherping van de regels mogelijk en noodzakelijk is om zo te voorkomen dat nog meer wedstrijden om deze reden worden afgelast”, meldt de KNVB.

08-11-21  S.C.E – sv DSZ
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E verstevigde gisteren met de zesde zege de koppositie in de vierde klasse E. De Nijmegenaren, als enigen zonder puntenverlies, stuurden DSZ met een 3-2 nederlaag terug naar Boven-Leeuwen. Na een achterstand kwam S.C.E terug in de wedstrijd; de thuisclub liep uit naar 3-1, waarna DSZ direct scoorde en de spanning terugbracht. Voor S.C.E scoorden Nasim Saber, Richard Schür (strafschop) en Nicky Sander; bij DSZ kwamen de treffers van Stijn ’t Jong en Rick van Beuningen. Trainer Paul van Cleef van S.C.E; Op het natte veld was het bij ons minder dan vorige week 5-0 winst op sv Angeren. DSZ speelde leuk en bleef gevaarlijk met uitvallen.
(Noot redactie website S.C.E, moet zijn trainer Theo van Cleef)

07-11-21  sv DSZ maakt het koploper S.C.E zeer moeilijk
Bron: website sv DSZ
De komende weken staan er enkele pittige wedstrijden op het programma voor DSZ. Allereerst uit tegen koplopen S.C.E een week later volgt de bekerwedstrijd op zaterdag thuis tegen Terschuurse Boys en na een weekje rust volgt op 28 november weer een uitwedstrijd tegen de nummer 3 sv Angeren. Mooie wedstrijden om naar toe te leven. DSZ had een uitstekende start. Al in de 3de minuut stond het 0-1. Een vrije trap van Bram van Baren komt precies bij de hoog springende Stijn ’t Jong die van dichtbij langs de 2e paal inkopt. Ook in de minuten erna volgen kansen waaronder een kopbal van Dennis Jansen die over gaat. DSZ begint fel tegen de nog ongeslagen koploper maar moet gaandeweg de eerste helft op de gevaarlijke counters van het thuisteam letten. Met verzorgd en goed spel weten ze enkele keren snel uit te komen. De gelijkmaker kwam dan ook. In de 27ste minuut uit een kort genomen corner wordt gescoord waarbij de verdediging van DSZ te laat reageert op de situatie. Met een fraaie trap wordt de bal in de uiterste bovenhoek gekruld. Nu wordt S.C.E de sterkere van de twee en is het DSZ dat met counters gevaarlijk probeert te worden. In een ervan komt Jasper van Dreumel net iets tekort om een vrije doorloop naar de goal te krijgen. Net voor rust ontsnapt DSZ nog aan een penalty. Een aangeschoten handsbal wordt door de scheidsrechter gedecideerd weggewuifd als opzettelijk hands. Ruststand 1-1. De eerste 20 minuten van de tweede helft gebeurd er niet veel. S.C.E probeert met enkele diepe ballen de snelle voorwaartsen te bereiken. Dit had bijna succes maar keeper Paul van Hees is attent en gooit zich enkele keren goed voor de bal. In de 64ste minuut krijgt S.C.E een penalty voor wat het leek een onschuldige schouderduw. Deze werd benut en van dat moment ontspon er een wedstrijd dat het aanzien meer dan waard was. Maar eerst kreeg DSZ nog een behoorlijke domper te verwerken. Terwijl DSZ steeds vaker de aanval koos kon S.C.E een kwartier voor tijd 3-1 maken. Al snel kon DSZ iets terug doen. Wederom uit een voorzet van Bram van Baren kon Rik van Beuningen na doorspelen van Jasper van Dreumel van 7 meter in alle vrijheid inkoppen 3-2. En alle spanning is weer terug in de wedstrijd, DSZ ruikt kansen en die kreeg het nog 10 minuten voor tijd wordt Boudewijn de Kadt volledig moegestreden gewisseld. Hij en Dennis Jansen zorgden er op het middenveld voor dat S.C.E maar moeilijk de spitsen kon bereiken. Dat ging vaak over de linkerflank waar ook rechtsback Mike Grisel een geweldige wedstrijd speelde en vrijwel elke aanval in de kiem smoorde. Ook Marc van Sommeren was een kwelgeest voor de aanval van S.C.E, keer op keer weet hij met veel fysieke kracht de aanval te ontregelen. De druk op de verdediging van S.C.E werd dus aan het eind steeds groter. Lars Spanbroek kon Rik van Beuningen net niet bereiken met een voorzet. Een verdediger passeerde in zijn uiterste poging de bal te onderscheppen bijna zijn eigen keeper. De laatste kans was voor Jasper van Dreumel maar zijn schot ging over. Het slotoffensief leverde dus niet het gehoopte resultaat op. De gelijkmaker bleef uit. S.C.E was de betere ploeg deze wedstrijd en dat ze bovenaan staan op de ranglijst is niet verwonderlijk. Maar DSZ gaf goed weerstand en wist bijna voor een verrassing te zorgen.

03-11-21  Komend weekend buiten gaat sporten hoeft geen coronatoegangsbewijs te laten zien.
Bron: Website AD.nl 
Wie komend weekend buiten gaat sporten, hoeft bij zijn club geen coronatoegangsbewijs te laten zien. De Tweede Kamer is tegen het invoeren van die plicht bij amateursporten, het kabinet gaat de plannen nu bijstellen. De Tweede Kamer ziet het nut niet in van het invoeren van een coronapas bij mensen die buiten aan het sporten zijn.  Het beleid moet wel te handhaven zijn. Sporten in de buitenlucht moeten we juist niet ontmoedigen, vindt CDA-Kamerlid Joba van den Berg. Demissionair premier Mark Rutte komt later vanavond met een alternatief plan. Het kabinet is bang dat nu het kouder wordt veel sporters en bezoekers van amateurwedstrijden samenklitten in de kantines. ,,Het is lastig om op een sportvereniging onderscheid te maken tussen sporters en publiek, binnen en buiten omdat veel verenigingen ook sportzalen hebben. Het kabinet verdedigt vandaag zijn plannen om het oplopende aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames te keren. Als het aan het kabinet ligt, geldt vanaf zaterdag weer een mondkapjesplicht in bijvoorbeeld winkels en bij de kapper en wordt het gebruik van een coronatoegangsbewijs op meer plaatsen verplicht.

31-10-21  S.C.E – sv Angeren
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Midden op het veld krijgt hij op weg naar de kleedkamer een dikke knuffel van trainer Theo van Cleef. En terecht. Met zijn voorbereidende actie voor de openingstreffer en een zelf gescoorde goal heeft Nicky Sander (27) gistermiddag een belangrijk aandeel in de 5-0 triomf op Angeren. S.C.E neemt daarmee de koppositie in de vierde klasse E over van de bezoekers uit de Betuwe. Ja, we hadden een goede start, zegt de snelle en bewegelijke linkerspits. We wilden gelijk vol druk zetten. Dat pakte goed uit. We voetbalden goed. Angeren is niet vaak gevaarlijk geweest. Het leek alsof die ploeg een off-day had, maar wij hebben het dat team ook moeilijk gemaakt. Amper anderhalve minuut staan er op de klok als Sander uit een snelle ingooi met een handige passeerbeweging een tegenstander voorbij glijdt en past op Max Buesink, die op zijn beurt Jayrell Terziyan in staat stelt van dichtbij te scoren. De rechterspits mist daarna een goede kans op de 2-0, maar voorkomt later ook de gelijkmaker door een vrije trap van de lijn te koppen. Kort voor rust wordt het toch 2-0, door de opgerukte linksback Martin Sluijs. Nadat Bart van Dinter van Angeren kort na rust de aansluitingstreffer laat liggen, wordt het duel even later beslist door de 3-0 van Sander na een steekbal van Khalid Samaoui, een mooie aanval en een goede goal, aldus de maker. Khalid speelde me prima aan. Buesink maakt in de 56ste minuut uit een snelle counter de 4-0. In de slotminuut zorgt aanvoerder Richard Schür uit de rebound voor het slotakkoord; 5-0. Assistent-trainer Harold Vermeulen van Angeren krijgt daarna wegens protesteren rood. Met de volle buit van vijftien punten uit de eerste vijf wedstrijden heeft S.C.E een ongekende start.
    
Nick Sander (klik op foto voor vergroting, Foto’s: Jeannette Broekhaus)
De afgelopen jaren begonnen we meestal slecht, herinnert Sander zich. Het gaat nu veel beter. We hebben een leuk team, met een paar nieuwe jongens erbij, die iets extra’s brengen. Zoals Karim Dairaa (ex-Alverna, EB). Hij houdt achterin alles dicht. Maar ook met veel eigen jongens, zoals onze keeper, Anthony Wefer. Hij pakte een paar ballen goed. Sander speelt vanaf zijn 16e bij S.C.E. Daarvoor was hij ijshockeyer. Ik woon in de stad. Mijn buurman (Marzouk Mechbal, EB) was trainer van de A1 van S.C.E. Hij vroeg of ik een keer mee wilde trainen. Dat beviel goed. Ik ben met ijshockeyen gestopt en bij S.C.E blijven hangen. Een leuke club en alles is perfect geregeld. Sander speelt inmiddels tien jaar in de hoofdmacht. Hij maakte in 2015 de promotie naar de derde klasse mee, maar ook twee jaar later de laatste degradatie. Of zijn club nu weer klaar is voor een stapje hogerop, houdt de speler in het midden. We hebben nu een betere ploeg dan de vorige keer in de derde klasse. We zijn goed bezig, maar over een kampioenschap praten we niet. We moeten het niet te hoog in de bol krijgen. We willen bij de eerste drie eindigen, dan win je sowieso wel een periode. Voor de eerste periodetitel hebben we alles nu in eigen hand. Daarin spelen we nog tegen Krayenhoff. De plaatselijke rivaal heeft evenveel punten als S.C.E maar een minder goed doelsaldo.

31-10-21  S.C.E – sv Angeren
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
SV Angeren leed voor het eerst sinds 8 maart 2020 weer een nederlaag. En een fikse ook: bij S.C.E in Nijmegen werd het liefst 5-0. Wij staan weer met beide beentjes op de grond, verzuchtte trainer Gerrit-Jan Barten na de topper in 4E. Wij denken dat we heel goed kunnen voetballen, maar in dit soort wedstrijden komt er veel meer bij kijken dan alleen dat. Zij speelden 90 minuten lang op het randje en zetten ons volledig onder druk. Daar zette zijn ploeg bar weinig tegenover, vond Barten. Wij hebben stuk voor stuk ideale schoonzonen. Als ze met mijn dochter thuis zouden komen, zou ik ze met open armen ontvangen. Echt waar. Maar in wedstrijden tegen fysieke tegenstanders als S.C.E en volgende week Krayenhoff, zie ik liever wat anders.

31-10-21  S.C.E dendert door naar de top in de vierde klasse
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft de koppositie in de vierde klasse E veroverd door een klinkende 5-0 zege op concurrent Angeren. De Nijmeegse club deelt de eerste plaats met plaatsgenoot Krayenhoff, maar heeft een beter doelsaldo. S.C.E nam na anderhalve minuut al de leiding: Na een vlotte aanval uit een snelle inworp tikte Jayrell Terziyan van dichtbij raak. De rechterspits miste daarna een goede kans op de 2-0 en voorkwam de gelijkmaker door een vrije trap van de lijn te koppen. Kort voor rust werd het toch 2-0. De opgerukte linksback Martin Sluijs gleed de bal na een slimme steekpass alleen voor de keeper binnen. Nadat Bart van Dinter van Angeren kort na rust de aansluitingstreffer liet liggen, was het duel snel beslist. Nicky Sander en Max Buesink verdubbelden de voorsprong kort na elkaar uit twee snelle counters. In de slotminuut zorgde aanvoerder Richard Schür uit de rebound voor het slotakkoord: 5-0. Assistent-trainer Harold Vermeulen van Angeren kreeg wegens protesteren rood.

25-10-21 vv Aquila – S.C.E
Bron: website vv Aquila – Dreumel
Vandaag komt S.C.E uit Nijmegen op bezoek in Dreumel. De ploeg uit Nijmegen is nog foutloos en heeft al enkele goede uitslagen neergezet in de competitie. De thuisploeg kan niet beschikken over Brent (vakantie) en Willem (blessure). De eerste helft is het initiatief voor S.C.E wat via de onvermoeibare backs tot uitgespeelde kansen probeert te komen. Nadat een kopbal rakelings over gaat komt Aquila binnen het kwartier op achterstand, een voorzet van zijkant wordt niet verwerkt en wordt vanaf een meter of 10 van de goal keurig binnengeschoten. Vlak hierna krijgt Moreno, na een goede steekpass van Thijn, een vrije doortocht richting de goal van S.C.E, zijn harde schot belandt jammer genoeg midden op de vuisten van de keeper. S.C.E schakelt hierna een tandje bij en deze druk veroorzaakt een fout op het middenveld met een penalty als gevolg. De aanvoerder van S.C.E schiet hem onberispelijk binnen. Na de rust volgen er enkele omzettingen bij Aquila om wat meer druk uit te oefenen op de behendige spelers van S.C.E, dit lukt echter maar zelden. S.C.E is de betere vandaag en mede door goed keeperswerk van Jason blijft de schade tot de 75 minuut beperkt tot 2 goals. Bram krijgt in deze fase nog een goede schietkans, maar zijn schot wordt keurig onschadelijk gemaakt door de doelman van SCE. Hierna schakelt de nummer 16 van S.C.E een paar tandjes op en verzorgt eerst de assist op de rechtsbuiten die in de korte hoek binnenschiet en vlak hierna scoort hij zelf na een mooie aanval. Na een goede individuele actie weet Moreno nog een eretreffer voor Aquila te maken. Het slotakkoord is voor S.C.E dat een fout in de opbouw van Aquila afstraft. Helaas is Aquila na 4 wedstrijden nog puntloos, al heeft het al wel twee mogelijke kampioenskandidaten tegen gehad. 

25-10-21  vv Aquila – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft gisteren in de vierde klasse E een probleemloze zege geboekt bij Aquila. De ploeg won in Dreumel met 5-1 en staat nu samen met sv Angeren en Krayenhoff, dat vrij was, op een gedeelde koppositie. sv Angeren is op basis van het doelsaldo lijstaanvoerder. S.C.E stond binnen een halfuur al op 2-0, dankzij Nicky Sander en aanvoerder Richard Schür (strafschop). In de tweede helft bouwden Jayrell Terziyan, Nasim Saber en Kay Dreis de marge uit. De Dreumelse tegentreffer kwam van de voet van Moreno de Vree. Elftalleider Roel Heijltjes van de Nijmegenaren was ondanks de ruime zege niet geheel tevreden. We hadden meer kansen kunnen benutten en de wedstrijd eerder op slot moeten gooien. Aquila-trainer Pieter van Mourik zag het al snel fout gaan voor zijn ploeg. Het lukte ons niet om lang de nul te houden. S.C.E maakte met technisch verzorgd spel indruk. Het is een moeilijk te bestrijden ploeg.

17-10-21  S.C.E – SCP
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E blijft ongeslagen en in spoor van koploper Krayenhoff. In de vierde klasse E won S.C.E voor de derde keer en bleef zonder puntenverlies. De ploeg is nu gedeeld tweede. Het Nijmeegse team klopte de jonge Puiflijkse SCP-formatie met 3-0. S.C.E ging dankzij Nasim Saber met 1-0 de pauze in en breidde de voorsprong uit via Nicky Sander en Max Beussink.

03-10-21  S.C.E – sc Millingen
Bron: website sc Millingen
Een wedstrijd in druilregen en af en toe even droog, met twee verschillende helften. Speelde sc Millingen in de eerste helft tot de 44e minuut een puike partij, kort op de man, goed in de duels en een kleine kans om te scoren kwam er vlak voor de rust een dekkingsfout en de speler van S.C.E bedacht zich niet en scoorde de 1-0. Een mokerslag moet dat geweest zijn.
Na de rust met of zonder thee was S.C.E meteen agressiever en meer richting doel van sc Milingen en alleen Aaron Heijmen testte de doelman en op een schot van Sam van der Velden had hij geen antwoord maar de bal ging rakelings naast. Een uitglijder in de defensie betekende de 2-0 en wat later hing de 3-0 in het net. De wedstrijd was gelopen en sc Millingen was onmachtig om S.C.E nog te bedreigen en het vele gewissel bij S.C.E leidde niet meer tot treffers. Een harde nederlaag en werk aan de winkel.

03-10-21  S.C.E – sc Millingen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E klopte zondag in de vierde klasse E, sc Millingen 3-0. Op slag van rust opende Jayrell Terziyan de score voor de thuisploeg. Na rust drukten twee wissels hun stempel op de wedstrijd. De 2-0 was van Mohammed Benrahouan, de 3-0 van de op snelheid doorgaande Nicky Sander. Coach Theo van Cleef: We willen dit seizoen bovenin meedoen en staan nu op het maximaal aantal haalbare punten. Vandaag waren we na rust de meerdere.

27-09-21- sv Nijmegen – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Op de valreep viel tussen Nijmegen en S.C.E de winnende 2-1 voor de bezoekers na een inzet van de ingevallen Kaj Dreis. Eerder troffen Jayrrell Terziyan (0-1) en Jordy Goudt (1-1) doel. Nijmegen-speler Kay Jansen zag na een opstootje rood. Nijmegen-trainer Harold van de Hurk: We waren wat ongelukkig. De slotseconde nekte ons. Trainer Van Cleef van S.C.E; We zijn superblij met de winst in deze stadsderby.

24-09-21 Nijmeegse voetbalclub sv Hatert trekt zich vlak voor competitiestart terug uit vierde klasse
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Vierdeklasser Hatert heeft zich vlak voor de competitiestart teruggetrokken. De Nijmeegse voetbalclub kampt met een krappe selectie en wil voorkomen dat het, net als in 2019, tíjdens het seizoen de stekker uit de hoofdmacht moet trekken. Hatert verloor onlangs zijn laatste officiële (beker)wedstrijd met 14-1 van stadgenoot Blauw Wit. We hadden zondag aan de competitie kunnen beginnen, zegt voorzitter Aloys Meij. Maar we hebben onszelf de vraag gesteld: wat voor een seizoen gaan we dan tegemoet? Hebben we altijd genoeg spelers? Hoe leuk is het om veel te verliezen? Het is een pijnlijk besluit, maar we moeten eerlijk zijn: het lijkt ons het verstandigst om niet aan de competitie deel te nemen.
Alleen maar verliezers
Ook voor trainer Robby Ernste is het pijnlijk dat Hatert geen eerste team meer heeft. De coach, die als voetballer bij de club opgroeide en de hoogtijdagen meemaakte, voerde vele gesprekken met het bestuur en zijn selectie. Er zijn alleen maar verliezers, zegt Ernste. De club is een verliezer, ik ben een verliezer, maar zeker ook de vaste kern van spelers die er altijd was. Ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken en zeggen: er is alles aan gedaan, maar het is helaas niet gelukt. In april 2019 trok Hatert, toen nog derdeklasser, zich ook al terug uit de competitie. De club nam dat besluit toen na een reeks grote nederlagen een aanzienlijk deel van de selectie acuut stopte. Omdat Hatert het seizoen niet afmaakte, volgde automatisch degradatie naar de vierde klasse. De afgelopen twee seizoenen kostte het Hatert grote moeite om een representatieve selectie op de been te brengen. De ploeg won zelden en degradeerde niet naar de vijfde klasse, omdat corona de competitie twee jaar op rij platlegde. Het is de intentie van trainer Ernste om over een jaar ‘met een jonge ploeg’ in de vijfde klasse te beginnen. Voor Hatert is het tot nu toe een droevig seizoen. Niet alleen op het sportieve vlak. Eerder deze maand overleed de 22-jarige selectiespeler Seedy Dumbuya door verdrinking.
Rijke historie
Hatert kent een rijke voetbalhistorie. De club promoveerde in de jaren negentig naar de hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau. Anno 2021 beschikt de club – die ook een tennisafdeling heeft – volgens voorzitter Meij nog over vier senioren- en twee juniorenteams. De club heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd over een fusie met de N.E.C.-amateurs, maar die eersteklasser heeft onlangs aangegeven daar toch niet voor te kiezen en de banden met de proftak te willen aanhalen. Hatert heeft daar begrip voor, zegt Meij. Ik kan me voorstellen dat de N.E.C.-amateurs hun blik richten op de proftak, nu het sportief daar beter lijkt te gaan. We gaan nu niet ineens op zoek naar een andere club om mee samen te werken, al weet je nooit wat er op ons pad komt. We gaan nu eerst alle energie in onszelf steken.

19-09-21  S.C.E – Arnhemia Districtsbeker poulefase
Bron: De Gelderlander (editie Arnhem)
In poule 50 kreeg Arnhemia een enorm pak slaag van S.C.E 11-1. De Nijmegenaren grepen daarmee ook overtuigend de poulezege. Eldenia had daardoor niets meer aan de overwinning bij AAC/Olympia (0-4) en ligt uit het bekertoernooi.

18-09-21 Opzet bekertoernooi bij amateurs is niet meer van deze tijd
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Het geklaag is niet van de lucht. Je zult keeper zijn van vijfde klasser RKPSC uit Pannerden. En na twee bekerduels heb je al achttien ballen uit het doel gevist. Of je bent de doelman van FC Dinxperlo. Dan heb je 180 minuten uit je neus staan peuteren, na een 5-0 en een 11-0 overwinning in het bekertoernooi. Niemand wordt blij van deze opzet. Recreanten voetballen tegen ambitieuze voetballers en vice versa. Het wordt de hoogste tijd dat de KNVB de opzet van het bekertoernooi eens tegen het licht houdt. Het poulesysteem is ooit “uitgevonden” om iedereen drie wedstrijden te geven. Dan hoefden de clubs zelf niet op zoek naar oefenduels. Prima, maar dan moet je wel drie gelijkwaardige tegenstanders hebben. De clubs in de poules met louter eerste- en tweedeklassers hoor je niet klagen. Daar is de weerstand in de meeste gevallen groot en zijn de ploegen vaak aan elkaar gewaagd. Maar goede derdeklassers tegen teams uit de krochten van het amateurvoetbal, die soms alleen met wat overjarige, corpulente spelers een elftal op de been krijgen, dat slaat nergens op. Waarom gaan we niet terug naar het oude knock-out systeem? Als we om ons heen kijken zien we dat dit in voetballanden als Duitsland en België nog steeds het geval is. Negentig minuten voetballen, eventueel nog een verlening en strafschoppen erachteraan en dan is het klaar. Voor de ene ploeg is het exit, de andere gaat naar de tweede ronde. Dat is toch het mooiste? Clubs als RKPSC, Westendorp en Halle zullen de eerste ronde vast niet overleven. Na de uitschakeling bellen de trainers uitgeschakelde lotgenoten en regelen voor het volgende weekeinde een oefenpotje. Dan tref je een gelijkwaardige tegenstander en houd je er een goed gevoel aan over.
RKPSC speelt zondagmiddag thuis tegen Aquila uit Dreumel. Die ploeg won het eerste bekerduel met 5-0 van SVO’68. Dat team won afgelopen weekeinde weer met 11-0 van RKPSC. De Pannerdense doelman zet vanavond, voor het slapen gaan, het telraam alvast naast zijn voetbaltas. Met een beetje pech krijgt hij er morgen weer meer dan tien om zijn oren en is hij nog voor de competitiestart totaal gedemotiveerd.
Bij de KNVB reppen ze steeds over ontwikkelingen die niet meer tegen zijn te houden. Clubs mogen van de zondag naar de zaterdag verhuizen en op hetzelfde niveau actief blijven. Ook moeten de competities aantrekkelijk worden gemaakt. Ik geef ze nog een agendapunt mee: schaf dat vermaledijde poulesysteem snel af!

28-05-21 Regiocup bij jeugd kan op 5 juni van start
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Er kan in de maand juni toch nog gevoetbald worden, maar niet alle clubs zijn blij met de Regiocup van de KNVB. Vanwege corona is er vanaf het tweede weekeinde van oktober niet meer gevoetbald. De Regiocup stond al langer op stapel, maar kan pas op zaterdag 5 juni van start gaan na de versoepelingen die het kabinet vrijdagavond aankondigde. De Regiocup geldt voor voetballers tot en met 17 jaar. De O19-teams mogen in juni niet de wei in. Ook voor senioren is het spelen van wedstrijden tegen andere clubs tot en met 29 juni nog niet aan de orde. Tevens mag er geen publiek aanwezig zijn bij de duels om de Regiocup. Sommige clubs zijn bijzonder blij om eindelijk weer te kunnen voetballen met de jeugd tot en met 17 jaar. Maar niet iedereen staat te juichen. De Regiocup spelen in juni levert bij veel clubs praktische problemen op. Zo zijn lang niet alle natuurgrasvelden geopend. Veel velden zijn toe aan een onderhoudsbeurt.

06-05-21 De KNVB heeft de Regiocup voor senioren geschrapt
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Zo komt er definitief een einde aan het voetbalseizoen voor amateurs. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar op z’n vroegst 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi, zegt de voetbalbond. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over, aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat in Regio Noord en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.
De KNVB houdt nog wel hoop dat de Regiocup bij de jeugd nog kan worden afgewerkt. Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen op train tijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden, aldus de voetbalbond.

15-04-21  Het is zeer twijfelachtig of de Regiocup nog door kan gaan
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Het is zeer twijfelachtig of de Regiocup in het amateurvoetbal nog door kan gaan. Voetbalbond KNVB heeft de indeling bij de senioren al op de lange baan geschoven. De bedoeling was dat de jeugdteams volgend weekeinde (zaterdag 24 april) zouden beginnen aan de Regiocup en de senioren uiterlijk half mei. Het kabinet heeft vanwege het coronavirus de versoepelingen in de sport echter op de lange baan geschoven. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, meldt de KNVB. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de Regiocup komt te vervallen. Het ‘openingsplan’ van het kabinet laten trainen in teamverband bij de senioren (dus ook spelers van 27 jaar en ouder) op z’n vroegst vanaf 11 mei weer toe, terwijl er pas vanaf 7 juli weer wedstrijden tegen andere clubs mogen worden gespeeld. De KNVB hoopt dat er toch eerder gespeeld kan worden. We zijn met de Rijksoverheid in gesprek om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld zodat de KNVB Regiocup doorgang kan vinden. Ook werd dinsdag aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, want vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april. We willen alle opties zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uitsluiten.

09-04-21 Regiocup bij jeugdvoetballers bekend
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Voetbalbond KNVB heeft de indelingen bij de Regiocup voor de jeugdteams bekend gemaakt op de site voetbal.nl. De senioren weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Door het coronavirus werd vorige maand duidelijk dat de competities in het amateurvoetbal voor het tweede seizoen op rij niet kunnen worden afgemaakt. De KNVB gaf toen aan met een Regiocup te komen. Teams zouden – op korte afstand van elkaar om de reisbewegingen te beperken – zo toch nog een aantal wedstrijden kunnen spelen. De voetbalbond meldde onlangs dat uiterlijk op vrijdag 9 april de indelingen bekend zouden worden gemaakt. Dat is wel gebeurd bij de jeugdteams, maar bij de senioren is nog geen indeling gepubliceerd. De KNVB meldt dat die nu volgende week verschijnt. Waarom er een vertraging is opgetreden, wordt niet duidelijk. Ook is het nog niet duidelijk of er überhaupt weer wedstrijden mogen worden gespeeld tegen andere verenigingen. Op dit moment mag er vanwege het coronavirus alleen maar getraind worden en mogen spelers tot 27 jaar onderlinge oefenwedstrijden spelen. De regering moet nog bekend maken of de maatregelen op het gebied van sport versoepeld kunnen worden. De KNVB heeft hoop dat in mei kan worden gestart met de Regiocup. Die zou dan doorlopen tot eind juni.

23-03-21 Als er nog een Regiocup komt, dan zeker niet voor eind mei
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Als de amateurvoetballers nog gaan strijden om de Regiocup, dan is dat zeker niet voor eind mei. Nu de coronamaatregelen ook in het amateurvoetbal tot zeker 20 april worden verlengd, kan er niet gevoetbald worden. Spelers die ouder zijn dan 27 jaar mogen tot die datum niet meetrainen met hun jongere teamgenoten. Op het moment dat ze dat wel weer mogen, hebben ze zeker een maand nodig om fit te worden en dan is het al 20 mei. Spelers van 27 jaar en ouder hebben al sinds 14 oktober niet meer in groepsverband mogen trainen vanwege het coronavirus. Ook voor de jeugdteams komt er voorlopig geen Regiocup. Zij mogen alleen onderlinge oefenduels spelen met clubgenoten. Oefenwedstrijden tegen andere clubs zijn verboden. De KNVB wilde deze week de indeling voor de Regiocup bekend maken, maar het is niet bekend of dit nog doorgaat.

24-02-21 KNVB schrapt competities in amateurvoetbal na besluit kabinet
Bron: De Gelderlander
De competities in het amateurvoetbal voor senioren liggen er definitief uit. Dat heeft de KNVB vandaag besloten nadat het kabinet gisteren de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde. Het besluit geldt voor de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen in de Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse).  Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties open. Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21. De jeugd uitkomend in de categorie A en de competities tot en met onder 23 kunnen hoop blijven houden op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Het kabinet verlengde dinsdag grotendeels de bestaande maatregelen. Alleen is het vanaf volgende week spelers tot 27 jaar toegestaan te trainen en onderling wedstrijden te spelen. Tot nu toe mocht alleen de jeugd tot 18 jaar dat.

04-02-21 Amateurvoetbal: bij eventuele herstart in april is er geen publiek welkom
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Als de amateurvoetbalcompetitie op 9 en 10 april weer van start zou mogen gaan, is dat in ieder geval nog zonder publiek. Of het coronavirus moet ineens verdwenen zijn, maar daar gaat niemand vanuit. Vanwege het virus is de situatie in heel Nederland nu ‘zeer ernstig’. Voor de seniorenvoetballers betekent dit dat ze maximaal met 2 spelers mogen trainen en daarbij ook 1,5 meter afstand moeten houden. Om weer in teamverband te trainen bij de senioren, moet het risiconiveau terug worden gebracht naar ‘ernstig’. In dat geval moeten er wekelijks minder dan 450 mensen met corona in het ziekenhuis terechtkomen. Is dat begin maart niet het geval, dan worden de competities niet meer hervat. Er mag pas in competitieverband worden gevoetbald als er afgeschaald is naar de fase ‘zorgelijk’. Dat houdt in dat er minder dan 275 mensen per week met corona in het ziekenhuis belanden.
Geen publiek 
Publiek is dan echter niet welkom op de voetbalvelden. Maximaal 100 toeschouwers per wedstrijd zijn welkom als het sein ‘waakzaam’ (minder dan 100 mensen per week met corona in het ziekenhuis) is gegeven.

04-02-21 Gemeente Nijmegen nauw betrokken bij non-infill ontwikkeling
Bron: Greenfields.eu
Nieuw Greenfields MX NF non-infill veld voor Nederlandse Sport Club Excelsior. De gemeente Nijmegen heeft onlangs geïnvesteerd in een proef met non-fill kunstgras. Peter Hendriks, teamleider buitensport: ‘Voor ons is dit het veld van de toekomst. Net als veel andere gemeenten zijn wij onzeker over de toekomst van infill in grasvelden. We verwachten dat polymere infill materialen (SBR, TPE, EPDM) vanaf 2028 verboden zijn, dus we zijn nu al maatregelen aan het nemen. Rubber is in Nijmegen om milieuredenen nooit gebruikt. We voorkomen de verspreiding van microplastics uit TPE door gebruik te maken van kantplanken, filterputten, etc. Maar het risico dat infill in het milieu terechtkomt blijft bestaan. Daarom zijn we op zoek naar een product waarbij we daar geen last van hebben.”

links op de foto; Rutger Schuijffel – rechts; Peter Hendriks
De gemeente Nijmegen koos voor een non-infill veld bij Sport Club Excelsior, waar een jeugdveld gerenoveerd moest worden. Hier is het GreenFields MX NF geweven kunstgras geïnstalleerd op een geprefabriceerde e-layer. In dit systeem zit geen zand: het veld wordt op zijn plaats gehouden door een klemsysteem.
Rutger Schuijffel van CSC Sport legt uit: Tot nu toe bevatten non-infill velden voornamelijk zand om gewicht en stabiliteit te bieden. Met de configuratie van onze non-fill garens en de ontwikkeling van klemsystemen boeken we vooruitgang. Er zit helemaal geen zand in dit veld: het is volledig non-fill. Wanneer dit veld aan het einde van zijn levensduur wordt verwijderd, kan het in slechts één stap worden gerecycleerd. Er zijn geen afvalproducten zoals zand, backing of infill.
Hendriks is erg enthousiast over het non-fill product. Als het aan hem ligt, zullen meer gemeenten volgen met proefvelden. Het geïnstalleerde GreenFields MX NF-veld heeft de afmetingen van een half voetbalveld; zo’n 3.300 vierkante meter. Het veld is goedgekeurd voor 6 x 6 en 8 x 8 voetbalwedstrijden en wordt ook veel gebruikt voor schoolsport. Samen met GreenFields en CSC Sport zal de gemeente het veld de komende jaren intensief monitoren. Het monitoren van bestaande non-fill velden is één van de prioriteiten van CSC Sport en GreenFields. Bij S.C.E gaan we drie jaar lang een monitoringsprogramma uitvoeren. We voeren regelmatig sporttechnische metingen uit, vragen feedback van spelers en we zijn van plan high-speed camera’s te gebruiken om de interactie tussen speler en ondergrond te monitoren.

03-02-21  Uiterlijk 10 april amateurvoetbal, anders zijn competities voorbij
Bron: De Gelderlander 
De competities op de hoogste niveaus in het amateurvoetbal moeten uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april worden hervat. Lukt dat vanwege de beperkingen rondom het coronavirus niet, dan worden de competities niet meer uitgespeeld.
Dat staat in de routekaart die de KNVB voor het restant van het seizoen in het amateurvoetbal heeft opgesteld. De voetbalbond besloot dinsdag al dat de competities van de wat lagere elftallen niet meer worden hervat. Die teams, uitkomend in de zogenoemde B-categorie, gaan zodra de overheid dat toelaat aan de slag in de Regio Cup: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en de kans op lokale derby’s. Het is de bedoeling dat de hoogste amateurteams, uitkomend in de A-categorie, één seizoenshelft gaan afmaken. In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en dan zijn promotie en degradatie nog mogelijk”, aldus de KNVB, die als tweede voorwaarde stelt dat teams in aanloop naar 10 en 11 april vier tot vijf weken zonder beperkingen kunnen trainen om goed voorbereid aan de hervatting van de competitie te beginnen.
Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kunnen trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van twee tot drie weken.
De KNVB wil de situatie nog drie weken aankijken. Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risiconiveau ‘ernstig’, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat, stelt de bond.
De routekaart van het kabinet geeft perspectief aan volwassenen om bij een eerstvolgende versoepeling weer zonder beperkingen te kunnen trainen, zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. Ondanks alle onzekerheid, blijven we daarom de optie openhouden voor onze hoogste amateurteams om dit seizoen alsnog af te ronden. We willen niet onnodig opties uitsluiten, zeker als dit de eerdere sportieve prestaties teniet doet en we voor het tweede achtereenvolgende jaar geen promotie/degradatie hebben. We willen het liefst het seizoen met een competitieve eindstrijd afsluiten en de tijd zal leren of dat mogelijk is. Wanneer de competities niet meer worden hervat, stromen teams uitkomend in de categorie A ook door naar de Regio Cup.

02-02-21  Voor de recreanten in het amateurvoetbal zit het seizoen erop
Bron: De Gelderlander  –  Raymond Willemsen
Voor de recreatieve amateurvoetbalteams bij de jeugd en senioren zit het seizoen erop. Zij maken de competitie niet meer af, heeft de KNVB dinsdag gemeld. De voetbalbond probeert voor die teams in het voorjaar een Regiocup op te zetten. In de A-categorie (de eerste elftallen en prestatieteams bij de senioren én de geselecteerde jeugdteams) hoopt de KNVB nog wel een competitie af te werken. Die moet uiterlijk op 9 en 10 april beginnen. Lukt dat niet, dan wil de bond ook voor deze teams een Regiocup in het leven roepen. Veel clubs in het land zijn nu echter al bezig zelf competities op te zetten.

22-01-21 KNVB beslist begin februari of amateurvoetbal wordt hervat
Bron: De Gelderlander – Wil van den Heuvel
In een update over het hervatten van het amateurvoetbal geeft de KNVB aan dat er uiterlijk op 10 en 11 april weer afgetrapt moeten worden anders wordt de competitie niet meer opgestart. Hierbij wordt rekening gehouden met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart. Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020-2021 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan ook geen promotie/degradatie plaats. De voetbalbond beslist uiterlijk in de week van 9 februari of hervatting nog reëel is.
Dit zijn de opties voor de hervatting van het amateurvoetbal
Nadat in oktober de competities stil kwamen te liggen, kwam de KNVB na beraadslaging bij de clubs tot twee mogelijke scenario’s om dit seizoen toch nog op enige wijze een vervolg te geven: Of de huidige competities opdelen in halve poules waarbij alsnog een hele competitie werd uitgespeeld, of het afwerken van alleen de eerste competitiehelft. De KNVB kijkt ook vast voorzichtig naar alternatieven. Een optie is voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien te organiseren voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal. ,,Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen”, geeft een woordvoerder van de voetbalbond aan. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.

13-01-21 KNVB: Nog twee scenario’s voor amateurvoetbal
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen 
De KNVB heeft nog twee scenario’s om de competities in het amateurvoetbal dit seizoen – in afgeslankte vorm – af te maken. Omdat de Lockdown nog zeker tot en met 9 februari duurt, stijgt de voetbalbond het water ook aan de lippen. In november had de KNVB nog hoop dat de competities volledig konden worden uitgespeeld, maar dat is inmiddels uitgesloten. De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld of het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft”, noemt de KNVB de overgebleven twee opties. ,,Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. Toen de competities medio oktober vanwege het coronavirus werden stilgelegd, hadden de clubs in de hoofdklassen maximaal zes duels gespeeld en de ploegen in de eerste tot en met de vijfde klassen maximaal vier. Er zijn echter ook clubs die pas één duel hebben afgewerkt. Bij de clubs in de tweede en derde divisie én de hoofdklassen werd in december al duidelijk dat er regionale poules komen van 8 of 9 teams. De eerste- tot en met vijfde-klassers worden, als er nog gevoetbald mag worden, ook onderverdeeld in poules van zeven ploegen (12 duels) of de eerste competitiehelft wordt dus afgemaakt. In dat laatste geval spelen sommige clubs nog negen keer, maar anderen elf of twaalfmaal. De KNVB heeft – ten opzichte van zaalsporten – het voordeel dat er tot eind juni gevoetbald kan worden. Eerder dan medio maart wordt er niet gevoetbald, is de verwachting.