04-10-20  S.C.E – sv Angeren
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
sv Angeren heeft bepaald geen last van koudwatervrees in 4E. Ook het derde duel in de voor de Betuwse club nieuwe ‘Nijmeegse’ klasse werd gewonnen: op bezoek bij S.C.E werd het 4-0. We komen er lekker in zo”, zei trainer Gerrit-Jan Barten. Angeren is koploper met een doelsaldo van 18-0. In Nijmegen scoorde Niels Kleijn tweemaal. Ook Tom Queens en Rens Helsen waren trefzeker. Tegenvaller was het uitvallen van topscorer Lloyd Jackson. De spits werd uit de wedstrijd geschopt door S.C.E’er Angelo Kilkens, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg, had wel direct rood mogen zijn. Lloyd moest zich laten wisselen met een dikke enkel, gromde Barten, die ook al de geblesseerde Mathiz Garttener mist. Het talent wordt geopereerd aan zijn afgescheurde kruisband. Ik verwacht een herstel à la Depay van hem binnen enkele maanden. Mathiz is er gedreven genoeg voor.

01-10-20 KNVB past reglement aan: geblesseerde spelers zijn nu tóch welkom op sportpark
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
De KNVB heeft het reglement voor het voetballen zonder publiek bij de amateurs donderdagochtend aangepast. Geblesseerde spelers zijn nu toch welkom. Woensdag baarde de voetbalbond opzien met het bericht dat geblesseerde voetballers de wedstrijden van hun team tot en met 20 oktober niet mogen bekijken. Ze moesten thuisblijven, meldde de KNVB. Geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie, aldus de KNVB woensdag. Donderdagochtend om 10.00 uur kwam er een aanpassing in het reglement. Ja, geblesseerde spelers zijn welkom omdat ze deel uitmaken van het team, luidt de motivatie nu.

30-09-20  Geblesseerde spelers niet welkom bij voetbalclub, waarnemers en rapporteurs wél.
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Geblesseerde amateurvoetballers zijn de komende drie weken niet welkom bij de wedstrijden van hun teams, meldt de KNVB. Door de verscherpingen van de coronamaatregelen mag er tot en met 20 oktober geen publiek komen op de voetbalaccommodaties. Niet bij trainingen en niet bij wedstrijden. Wie onlangs geblesseerd is geraakt, maar al jaren deel uitmaakt van bijvoorbeeld de selectie van een amateurclub, moet de komende tijd thuisblijven. Geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie, meldt de KNVB. Deze beslissing zal bij veel voetballers niet in goeden aarde vallen. Daarentegen zijn waarnemers, en rapporteurs van scheidsrechters en grensrechters wel welkom. Dit vanwege hun rol rondom de organisatie van wedstrijden en het waarborgen van de continuïteit van het voetbal, aldus de voetbalbond. Scouts van de KNVB en profclubs mogen de komende drie weken geen wedstrijden bezoeken.

28-09-20  Het amateurvoetbal gaat door, maar de komende drie weken (tot 20 oktober) is er geen publiek welkom bij wedstrijden.
Bron: De Gelderlander -Raymond Willemsen 
Dat maakte premier Mark Rutte maandagavond bekend tijdens een persconferentie. Zo wil de regering het snel stijgende aantal coronabesmettingen terugdringen. Sinds juli was publiek in beperkte mate weer welkom bij wedstrijden in het amateurvoetbal en waren de kantines open. Die gaan per direct ook weer op slot. De maatregelen zijn minder streng dan medio maart. Toen ging Nederland in een intelligente lockdown en werd de amateurvoetbalcompetitie stilgelegd.

27-09-20   DIOSA – S.C.E  2-3
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Doelpunten DIOSA: Danny Valks, Lauke van Empel
Doelpunten: S.C.E: Nasim Saber (penalty), Enes Ozturk, Nick Sander

20-09-20  S.C.E 1 – DSZ 1    3 – 3
Bron: Website sv DSZ
Eindelijk, de competitie is weer begonnen. Er is voor DSZ 1 weinig gewijzigd ten opzichte van het afgebroken vorig seizoen.
Vanmiddag de start van de competitie in Nijmegen tegen S.C.E. Deze wedstrijd liet een zeer sterk S.C.E zien. Bijna de gehele wedstrijd hielden ze grote druk op de achterhoede van DSZ. DSZ zelf moest het stellen met sporadische uitvallen. Dat leverde wel binnen het kwartier een doelpunt op. Maarten van Dreumel gaat door op rechts en zijn voorzet bereikt Jasper van Dreumel die ondanks duw en trekwerk toch de bal in het doel krijgt. Enkele minuten later wordt er nog een bal van de lijn gehaald door de verdediging van S.C.E maar daarna is het S.C.E dat het spel dicteert. Met veelal lange ballen op de buitenspelers brachten zij de verdediging van DSZ vaak in de problemen. Na ruim een half uur redt keeper Paul van Hees voortreffelijk op een schot van dichtbij. Na 34 minuten kreeg DSZ een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Jasper van Dreumel benut de toegekende strafschop nadat hijzelf even daarvoor was gevloerd. Zijn directe tegenstander kon met rood het veld verlaten. De 2-0 leek de ruststand te gaan worden maar ook S.C.E kreeg nog een strafschop nadat Marc van Sommeren hands maakte in het zestienmeter gebied. In eerste instantie keerde Paul van Hees nog maar in de rebound werd alsnog gescoord. 2-1 ruststand. Na rust ging S.C.E verder waar het voor de rust was gebleven. De druk op de verdediging van DSZ was zeer hoog en met veel geluk werd de gelijkmaker voorkomen. Waaronder een afgekeurde goal wegens duwen, een bal op de paal en een redding van de keeper bij een 1 op 1 situatie. Sporadisch kon DSZ zelf in de aanval. Verdediger Mike Grisel dacht met een mooi schot gescoord te hebben maar na tussenkomst van de grensrechter kwam de scheidsrechter terug op zijn beslissing. Mike zou buitenspel hebben gestaan. De gelijkmaker voor S.C.E kwam 25 minuten voor tijd. Uit een van de vele scherpe voorzetten wordt er fraai binnengekopt. 2-2 na 65 minuten. Even later komt DSZ toch weer op voorsprong. Jasper van Dreumel gaat op snelheid door de verdediging en met een schuiver onder de keeper door maakt hij zijn derde van de middag. Na 70 minuten vervangt Lars Spanbroek Boudewijn de Kadt in de spits. Zijn eerste actie gaat rakelings langs de paal voorbij het doel en zijn voorzet een minuut later komt net niet goed bij de inlopende Bram van Baren. Het spel wordt even wat evenwichtiger en DSZ zet alles op alles om de 3 punten mee naar Boven-Leeuwen te nemen. Helaas lukt dat net niet. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd komt S.C.E wederom op gelijke hoogte. Uit een corner volgt een frommelgoal waardoor S.C.E krijgt wat ze verdienen. Gezien het spel is iedereen het er wel over eens dat een gelijkspel een betere afspiegeling is van de wedstrijd.

20-09-20  S.C.E – sv DSZ 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
De 23-jarige Jasper van Dreumel, één van de voetballende zonen van trainer Ton, was bij S.C.E verantwoordelijk voor de productie van DSZ. De Nijmeegse ploeg raakte na ruim een half uur in ondertal. Angelo Kilkens kreeg rood na een botsing met de scheidsrechter. Met tien spelers bleef S.C.E overeind tegen de ploeg uit Boveneind. Jasper van Dreumel 0-1, Jasper van Dreumel (penalty) 0-2 Daniel Heideveld 1-2 RUST: Max Buesink 2-2 Jasper van Dreumel 2-3 Jayrell Terziyan 3-3.

13-09-20   DVOL – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
Voor DVOL waren de druiven het zuurst. De club uit Lent had op eigen sportpark voldoende aan een punt tegen S.C.E, dat een klasse lager speelt. Mike Wouters zette DVOL op 1-0 maar de tegenstander uit Nijmegen sloeg daarna twee keer toe. Met de 1-2 nederlaag zit het bekeravontuur er ook voor de mannen van Michael Brussen alweer vlot op.

04-09-20   Amateurvoetbal; slechts 3 wissels in de competitie
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
De amateurvoetballers mogen in de competitie komend seizoen slechts driemaal wisselen, terwijl in het Nederlandse profvoetbal vijf reserves mogen worden ingezet.
De FIFA heeft voor het betaald voetbal voor één seizoen toegestaan dat er vijf keer wordt gewisseld”, zegt een woordvoerder van de KNVB. ,Dit vanwege de enorme druk op de (internationale) speeldagenkalender en de hierop aansluitende eindtoernooien. Dat is niet toepassing op het amateurvoetbal.
De amateurs mogen in het bekertoernooi dit seizoen wel vijfmaal wisselen.

29-08-20  Al het publiek blijft welkom bij voetbal in Maas en Waal
Bron: De Gelderlander – Leo Klaassen 
Nijmeegse voetbalclubs halen samen de corona-teugels aan. Uit publiek is niet welkom op de amateurvelden in de stad. Douchen in de kleedkamer zit er voor de meeste teams ook niet meer in. Maas en Waalse verenigingen zijn soepeler. Douchen na duels is in Nijmegen alleen nog toegestaan voor eerste elftallen. Alle andere teams moeten thuis omkleden. Behalve de jeugdteams die op groot veld spelen: zij krijgen wél een kleedkamer, maar mogen niet douchen.

28-08-20  corona voetbal in Nijmegen: geen uit-publiek, thuis omkleden en alleen ‘het eerste team’ mag douchen
Bron: De Gelderlander –  Daan Rieken 
Nijmeegse voetbalclubs halen samen de corona teugels aan. Vanaf de start van het bekerseizoen komend weekend is uit-publiek niet welkom op de amateurvelden in de stad. Douchen in de kleedkamer zit er voor de meeste teams ook niet meer in. Niet alle bezoekers worden geweerd. Zo krijgen bijvoorbeeld leiders, grensrechters en bestuursleden wel toegang bij uitwedstrijden. Het samen lachen na de wedstrijd, een biertje drinken. Dat is er de komende tijd niet bij. Douchen na duels is in Nijmegen alleen nog toegestaan voor eerste elftallen (standaardteams). Alle andere teams moeten thuis omkleden. Behalve de jeugdteams die op groot veld spelen: zij krijgen wél een kleedkamer, maar mogen niet op de club douchen.

16-07-20 Vijf keer wisselen in bekertoernooi
Bron:  De Gelderlander – Raymond Willemsen 
In het bekertoernooi bij de amateurvoetballers, dat eind augustus weer begint in poulevorm, mag vijf keer per ploeg gewisseld worden.
De KNVB heeft dit besloten omdat het amateurvoetbal door de coronacrisis lang heeft stilgelegen en sommige spelers daardoor minder fit zijn.Tot vorig seizoen mocht er slechts driemaal gewisseld worden. De vijf wisselspelers kunnen in totaal tijdens 3 wisselmomenten in het veld worden gebracht. Vaker mag niet, omdat het spel anders te veel stil zou liggen.