16-07-20 Vijf keer wisselen in bekertoernooi
Bron:  De Gelderlander – Raymond Willemsen 
In het bekertoernooi bij de amateurvoetballers, dat eind augustus weer begint in poulevorm, mag vijf keer per ploeg gewisseld worden.
De KNVB heeft dit besloten omdat het amateurvoetbal door de coronacrisis lang heeft stilgelegen en sommige spelers daardoor minder fit zijn.Tot vorig seizoen mocht er slechts driemaal gewisseld worden. De vijf wisselspelers kunnen in totaal tijdens 3 wisselmomenten in het veld worden gebracht. Vaker mag niet, omdat het spel anders te veel stil zou liggen.

25-06-20 De amateurvoetballers mogen vanaf woensdag 1 juli weer spelen
Bron:  De Gelderlander – Raymond Willemsen 
De amateurvoetballers mogen vanaf woensdag 1 juli weer zonder beperkingen trainen en zelfs oefenwedstrijden of toernooien spelen. De corona maatregelen zijn voor de amateurvoetballers nu grotendeels opgeheven. Bij oefenduels mogen maximaal 250 toeschouwers aanwezig zijn. Ook kunnen spelers weer onder de douche na een gespeelde wedstrijd en zijn de kantines vanaf 1 juli weer open.  Nu alle maatregelen zijn opgeheven, lijkt het erop dat de competities ook op het normale tijdstip kunnen beginnen. Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan, zegt  de Rijksoverheid op haar website.

07-06-20  De KNVB verwacht dat de amateurvoetballers op tijd aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen 
De KNVB verwacht dat de amateurvoetballers op tijd aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Alleen de competities in de tweede en derde divisie zullen later beginnen.
Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee zegt dat in een nieuwsbrief van de voetbalbond. Op basis van de huidige beperkingen (vanaf 1 september spelen van officiële wedstrijden) verwachten we op dit moment dat de competities gewoon starten volgens de speeldagenkalender. Enige uitzondering hierop vormt de start van de competitie voor de 2e en 3e divisie bij de mannen. Voor wat betreft het bekervoetbal in september moeten we nog een voorbehoud maken, zegt Van der Zee. Ook dit hangt mede af van de mogelijke verdere versoepelingen. Hierover nemen we later een definitief besluit.’
Zonder publiek?
Het bekervoetbal voor clubs uit de 1ste tot en met de 5e klasse begint in het weekeinde van 30 en 31 augustus. Dan begint ook de competitie voor de hoofdklassers. Of die dan ook daadwerkelijk kunnen beginnen, is niet duidelijk.
De competities voor de clubs in de 1ste tot en met 5e klasse starten op zaterdag 20 en zondag 21 september.
Vooralsnog moeten de amateurs zonder publiek voetballen, heeft de overheid gezegd. Van der Zee: Duidelijkheid vanuit de overheid is gewenst over bijvoorbeeld het wel/niet spelen met publiek na 1 september.
Vooralsnog luidt de maatregel dat wedstrijden gespeeld moeten worden zonder publiek, maar dit staat lijnrecht tegenover de versoepeling dat er wel groepen (georganiseerde samenkomsten) van 100 mensen per 1 juli zijn toegestaan.
‘Hopen op eerder trainen met contact’
Ook worden de feiten steeds duidelijker over de impact van voetballen zonder 1,5 meter, vervolgt de directeur. Niet alleen voor de jongste leeftijdscategorieën maar met name ook voor die van 19 jaar en ouder.
Ons recente onderzoek (in samenwerking met Immotio) toont aan dat de langdurige contactmomenten tussen voetballers in een wedstrijd beperkt zijn. De besmettingskans en verspreiding van het virus in een wedstrijd is daarmee ook relatief klein.
Wij hopen dan ook dat het eerder dan 1 september is toegestaan voor alle leeftijdscategorieën om weer met contact te mogen trainen en dat er zodoende ook weer (oefen)wedstrijden georganiseerd kunnen worden.
Oefenen
Als er vanaf 1 september officiële wedstrijden kunnen worden gespeeld, zal er vanaf 1 augustus de mogelijkheid moeten zijn om oefenwedstrijden te spelen. Lukt dat niet, dan kan de competitie – in verband met het ontbreken van een voorbereidingstijd – niet tijdig kunnen beginnen.

14-04-20  Samenwerken om amateurclubs overeind te houden
Bron: De Gelderlander
Miljoenen Nederlanders kwamen elk weekeinde langs de velden van het amateurvoetbal samen, bij hun eigen club. Dat valt door de coronacrisis allemaal stil. Vooral in sociaal opzicht heeft dat enorme gevolgen, weet Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. Het is niet alleen het sporten zelf dat wordt gemist. De impact gaat veel verder, het gaat om het netwerken, je contacten. Ouderen die actief zijn binnen de club, achter de bar, om schoon te maken, te fluiten. Ze zitten nu soms alleen thuis. Kinderen die een moeilijke thuissituatie hebben. De club biedt hen een veilige omgeving, meerdere keren in de week. Dat is allemaal weggevallen. Het samenzijn bij de club, dat missen de mensen. Nu de club ‘op slot’ zit, ziet iedereen pas hoe mooi ons verenigingsleven is. De KNVB ondersteunt, helpt en denkt mee. En houdt met alle scenario’s rekening. We zitten in een nieuwe realiteit en dat is best spannend. Misschien dat na de meivakantie de scholen weer opengaan, misschien in eerste instantie de lagere scholen. Daarna volgt een gefaseerde opbouw. Het zou mooi zijn als wij als sport daarin synchroon kunnen meegaan. Dat de jeugd het veld weer op mag. Misschien kunnen wij als voetbal de scholen helpen door kinderen de mogelijkheid te geven weer te gaan bewegen.

09-04-20  Nijmeegse voetbalclubs trekken één lijn; leden krijgen geen contributie terug
Bron: De Gelderlander – Door: Guus Daamen
De FAN, de federatie waarin alle Nijmeegse amateurvoetbalclubs zijn verenigd, komt met een eenduidig statement: verenigingen gaan geen contributie terugbetalen aan hun leden. Door de maatregelen om het coronavirus in te dammen, kan er al weken niet gevoetbald worden. De sportparken zijn gesloten, de competities stopgezet door de KNVB. Er zijn tot nu toe weinig leden die bij hun club om teruggave van contributie hebben gevraagd, maar als mensen dat doen, dan moeten verenigingen daar niet mee akkoord gaan, vindt de Federatie Amateurclubs Nijmegen. In de federatie zitten alle amateurvoetbalclubs uit de gemeente Nijmegen.
Verantwoordelijk voelen
Juist nu is het belangrijk dat leden, die immers samen de vereniging vormen, zich er met zijn allen verantwoordelijk voor voelen om hun club door deze moeilijke periode heen te loodsen, geeft FAN-voorzitter Ad Frik in een schriftelijke reactie aan. De KNVB besloot onlangs dat clubs op hun beurt over de komende maanden geen contributie aan de voetbalbond hoeven af te dragen. Dat gaat om 6 euro per lid per maand. Een mooie geste, maar niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Clubs hebben op diverse vlakken te maken met inkomstenderving. Als zij contributie zouden terugbetalen aan hun leden, zal dat tot een financieel ongezonde situatie leiden.

04-04-20  Clubs aan leden, we betalen geen contributie terug
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Voetbalclubs zijn niet van plan contributie terug te betalen, nu de sport door het coronavirus stilligt. Juliana’31 uit Malden en Germania uit Groesbeek kwamen al met een statement op hun website. We hebben er een aantal vragen over gekregen, zegt Juliana’31-secretaris Lianne Muller. Maar we betalen geen contributie terug. Als al onze duizend leden dat zouden wensen, dan hebben we een groot probleem. Juliana’31 doet een beroep op het clubgevoel.  We zijn een vereniging. We moeten het samen doen. Ook in deze lastige tijden. We sluiten niet uit dat, als we voldoende hulp krijgen via de noodfondsen die nu op worden gezet, we nog iets kunnen betekenen, maar dat is afwachten.
Statuten
Volgens Roland Kroes, woordvoerder van juridisch dienstverlener DAS – met 25 Nederlandse sportbonden als partner – hoeven sportclubs de contributie niet stop te zetten, tenzij de statuten anders bepalen. Die zijn vaak zo opgesteld dat contributie betalen in alle situaties verplicht is, zegt hij. Het is ook onverstandig om de contributie zomaar te stoppen of terug te betalen. Kosten lopen door en als daardoor later de contributie omhoog gaat, kan het bestuur aansprakelijk worden gesteld. Kroes verwacht dat er veel verenigingen zijn die voor een oplossing uit solidariteit kiezen. Als een lid zijn baan verliest en de contributie niet kan betalen, is daar vaak een passende oplossing voor te bedenken door de vereniging.
Germania uit Groesbeek kreeg één vraag over het terugbetalen van contributie. Aanleiding voor voorzitter Wim Benders om meteen met een statement te komen op de clubwebsite. We willen deze vragen voor zijn. Kosten als gas, water en licht lopen door. Het is vervelend dat er nu niet kan worden gevoetbald, maar we hebben vooral positieve reacties op onze mededeling gehad. Bij Germania loopt de contributie-inning per kwartaal. Dat betekent dat het geld juist nu moet worden overgemaakt door de leden. We zien dat iedereen betaalt, dus daar zijn we blij mee. Leden kunnen ervoor kiezen om zich uit te schrijven, maar ik zou dat afraden. Als er straks gevoetbald kan worden, moet diegene inschrijfgeld betalen en is die duurder uit. Het mooiste zou zijn als alle clubs op één lijn zitten, want als er één club wel contributie teruggeeft, kan dat tot scheve gezichten leiden, zegt S.C.E-voorzitter Berry Aalders. Bij de Nijmeegse voetbalvereniging zijn er nog geen vragen binnengekomen. Maar we neigen ernaar om geen geld terug te geven.

31-03-20  De competities in het amateurvoetbal worden vanwege het coronavirus niet meer afgemaakt.
Bron: De Gelderlander – Door: Raymond Willemsen
De competities in het amateurvoetbal worden vanwege het coronavirus niet meer afgemaakt. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. De laatste keer dat er werd gevoetbald was in het weekeinde van 7 en 8 maart. Daarna werd door het coronavirus het voetbal tot zeker 6 april stilgelegd. Dinsdagavond werd bekend dat de maatregelen verlengd worden. Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee: We kunnen vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.
Geen eindstanden
Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetitie niet uitgespeeld.

12-03-20  Amateurvoetbalcompetities stilgelegd tot 6 april vanwege het coronavirus
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
De KNVB heeft alle amateurvoetbalcompetities in Nederland stilgelegd tot 6 april vanwege het coronavirus. Dit betekent dat er zowel komende zaterdag en zondag als de twee weekeinde daarop 21/22  en 28/29 maart) niet gevoetbald wordt op amateurniveau. Eerder deze week werd bekend dat alle Brabantse clubs niet in actie zouden komen, maar die maatregel geldt nu voor alle amateurvoetbalteams in Nederland.

08-03-20 S.C.E – sv Nijmegen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Nicky Sander was voor S.C.E beslissend in de derby tegen sv Nijmegen. Hij scoorde in de eerste minuut en een kwartier voor tijd 2-0.

01-03-20  sv Hatert – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Hekkensluiter sv Hatert was tegen S.C.E dichtbij een gelijkspel (0-1). De bezoekers kwamen op de zware grasmat moeizaam in het spel. De opluchting was bij de mannen van coach Serge Heuveling groot toen de bal na een overtreding op Angelo Kilkens in blessuretijd naar de strafschopstip ging. Kaj Dreis benutte de pingel 0-1.

17-02-20  sc Millingen – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
SC Millingen is in klasse 4 E de nieuwe koploper. De Rijndorpers wonnen met 2-0 van S.C.E en RODA’28 kwam niet langs FC Kunde (2-2). RODA’28 heeft een punt en een wedstrijd minder. DIOSA staat dichtbij met twee wedstrijden en drie punten minder. sc Millingen ging op het hobbelige veld beter met de weersomstandigheden om dan de bezoekers. David Ruben benutte een strafschop voor 1-0. Na rust kwam Sam van der Velden, na een afgekeurde treffer van Maarten Smits, vrij voor de keeper en werd het 2-0. sc Millingen dat de toss verloor, gunde S.C.E verder niets.

16-02-20  sc Millingen – S.C.E
Bron: website sc Millingen.nl
Een harde stormachtige wind vandaag waardoor er ballen die richting de Hoefseweg werden geschoten zo nu en dan op de Heerbaan terecht kwamen. Sam van der Velden schoot de bal vanaf de middenlijn richting S.C.E goal en had bijna succes. Dezelfde speler zag een bekeken schot op de paal eindigen. S.C.E deed te weinig mee waardoor Chiem Haukes slechts bij inzetten van Nick Sander en Richard Schür op zijn tellen moest passen. In de 27e minuut vertrok een voorzet van Maarten Smits richting S.C.E veste. Keeper Tang plukte de bal uit de lucht maar liet die weer los. Frenk Huisman wilde zich van het leder meester maken. Dat lukte niet want Tang hield Huisman vast: penalty besliste de goed fluitende arbiter Molenaar. David Rüben maakte geen fout vanaf elf meter: 1-0. In het tweede bedrijf scoorde Millingen al vrij snel de 2-0. Maar de thuisclub had de pech dat de VAR in de persoon van S.C.E grensrechter Karel Creemers aanwezig was. Na overleg tussen scheidsrechter en Creemers werd de treffer geannuleerd. Een kwartier voor tijd verdubbelden de blauw-zwarten alsnog de score. S.C.E linksback Guido Peters liet zich de bal afsnoepen door Sam van der Velden waarna keeper Tang kansloos was: 2-0. S.C.E was na rust aanvallend onmachtig waardoor Millingen keeper Haukes alleen in blessuretijd nog aan het werk moest. Thom Celissen tenslotte verzuimde de 3-0 op het scorebord te zetten want zijn riante kans eindigde langs de verkeerde kant van de paal. Een prima resultaat vandaag waardoor SC Millingen in ieder geval tot 1 maart de nieuwe koploper is in de 4e klasse E. Namens het bestuur waren voorzitter Alex ten Westeneind en secretaris Theo Driessen na afloop in de kleedkamer aanwezig. Zij kwamen niet alleen met bier binnen maar ook met een attentie voor Dirk Spann. Deze kreeg vanwege zijn 150e competitie treffer als aandenken een mooi beeldje overhandigd.
Opstelling sc MILLINGEN:
Chiem Haukes, Rick Wolsing, Daan Arnts, Bram Slotboom, David Rüben (aanvoerder), Menno Houkes, Dirk Spann (Tim Gesthuizen), Frenk Huisman, Niels Wingels (Thom Celissen), Sam van der Velden (Owen Schenning) en Maarten Smits.
Opstelling S.C.E:
Diego Tang, Martin Sluijs, Rick Theunissen, Daniel Heidefeld, Guido Peters, Kay de Kluis, Luuk Schiphorst, Khalid Samaoui (Angelo Kilkens), Nicky Sander, Richard Schür (aanvoerder) (Max Buesink) en Kaj Dreis (Jayrell Terziyan).
Verslaggever Hein van de Wal

11-02-20  sc Millingen – S.C.E
Bron: website sc Millingen.nl
Komende zondag 16 februari staat er voor SC Millingen een thuiswedstrijd op het programma. Dan ontvangen we in het Rijndorp S.C.E uit Nijmegen. De tegenstander uit de eerste competitieronde komt vandaag de return spelen in Millingen. Op sportpark Lindenholt moest Millingen nog een beetje in het ritme komen en zagen we na afloop een 2-2 eindstand op het scorebord staan. Tijdens het seizoen heeft Berry Breems afscheid genomen als hoofdtrainer en is vervangen door Serge Heuveling. Na 9 wedstrijden stond S.C.E rond de bovenste plaatsen maar daarna werd er sinds eind november niet meer gewonnen. Vanwege de storm en de carnaval zien we de blauw zwarten slechts twee keer in actie in de maand februari. Maar wel beide malen thuis. Indien u zondag overslaat moet u 5 weken wachten voordat u SC Millingen weer in eigen haven kunt bewonderen. Op zondag 22 maart komt dan DIOSA uit Balgoy op bezoek. De afgelaste wedstrijd in Boven Leeuwen bij DSZ is door de KNVB opnieuw voor 1 maart op de kalender gezet. Er wordt op Sportpark De Hove om 14.30 uur afgetrapt. De KNVB heeft de heer Koen Molenaar uit Ulft als scheidsrechter aangesteld.

05-02-20  Theo van Cleef nieuwe trainer van S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Theo van Cleef wordt komend seizoen hoofdtrainer van voetbalclub S.C.E uit Nijmegen. Van Cleef, die onder meer actief was bij Union, SCP en Achilles’29 en TOP Oss zal bij de ploeg het stokje overnemen van Serge Heuveling, die in oktober voor de selectie kwam te staan. S.C.E staat zevende in de vierde klasse E. Van Cleef was in het verleden jaren trainer bij de club.

26-01-20  S.C.E – Krayenhoff
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E en Krayenhoff gingen op Lindenholt met een terechte 1-1 uiteen. Het venijn zat in de staart. Jordy Goudt zorgde uit een strafschop voor 0-1. Luuk Schiphorst bracht S.C.E, dat eerder Nicky Sander een strafschop zag missen, langszij. Bij Krayenhoff haakte Jonny Loef na twee keer geel af.

19-01-20  sv DSZ – S.C.E
Bron: website DSZ
Trainer Tonnie van Dreumel kon deze inhaalwedstrijd weer beschikken over Laurens van Dreumel. Een breuk in zijn voet hield hem 4 maanden aan de kant. Hierdoor kon van Dreumel voor het eerst dit seizoen zijn beoogde “aanvalsruit” opstellen met de gebroeders Jasper, Laurens en Maarten van Dreumel voorin met daarachter op de 10 positie Bram van Baren. Zij zorgen voor veel gevaar in de defensie van de tegenstander en zijn verantwoordelijk voor veel doelpunten. Achterin was centrale verdediger Stijn ’t Jong afwezig en deze positie werd zoals we gewend zijn goed overgenomen door Daan Smit. Samen met de overige verdedigers Mike Grisel, Marc van Sommeren en Luuk Derks hadden zij bij tijd en wijle een drukke middag. Maar ondanks de fysiek sterke tegenstander bleven ze makkelijk overeind en hielden de kansen voor S.C.E tot een minimum beperkt.  Direct na het beginsignaal van de scheidsrechter was het S.C.E dat een kans kreeg uit een corner en in de counter daarop was ook DSZ gevaarlijk. Het publiek hoefde niet lang te wachten op de openingstreffer. Al in de vijfde minuut is het 1-0 voor de thuisploeg. Een voorzet van Laurens van Dreumel komt via Bram van Baren bij Jasper van Dreumel die zich met een draaibeweging vrij speelt en scoort. S.C.E was nog niet van de schrik bekomen of het stond enkele minuten later alweer 2-0. Met een met veel gevoel voorgegeven bal van Maarten van Dreumel kopt Larens van Dreumel prachtig in de verre hoek buiten bereik van de keeper. Ook daarna volgden er nog enkele opgelegde kansen voor DSZ. De lat en een toegesnelde verdediger voorkomen een grotere voorsprong. Maar in de 24ste minuut wordt de score weer vergroot. Jasper van Dreumel wordt door Laurens van Dreumel weggestuurd en oog in oog met de keeper is het nu wel raak. Na deze 3-0 wordt S.C.E sterker, er wordt meer druk gezet en al snel wordt dat beloond. Uit een corner wordt de aansluittreffer gemaakt. In de 31ste minuut leek het 4-1 te worden nadat eerst een schot van Bram van Baren tot corner wordt verwerkt. Uit deze corner wordt gescoord maar vanwege buitenspel afgekeurd. De grensrechter van S.C.E had hier waarschijnlijk gelijk maar liet vooral in de tweede helft zien de buitenspelregel niet helemaal te begrijpen. Jammer, in de blessuretijd wordt het dan toch 4-1. Jasper van Dreumel rommelt zich naar de achterlijn en behoud overzicht. Zijn breedtepass kan door Laurens van Dreumel worden binnen getikt. Ook direct na de rust wordt een doelpunt afgekeurd. In de aanval zou de keeper van S.C.E te veel gehinderd zijn. Zoals gezegd stond de verdediging van DSZ als een huis. Ook nadat de coach van S.C.E een extra speler naar de voorste linie stuurde om een doelpunt te forceren. S.C.E komt meestal met een lange bal van achteruit sporadisch tot de “16” laat staan dat dit uitmondde in kansrijke uitgespeelde mogelijkheden. Het niveau van de eerste helft werd in de tweede helft niet meer gehaald. DSZ speelde het spel goed uit en S.C.E wist geen vuist te maken. In het laatst kwartier kwamen er gelukkig weer wat kansen. Boudewijn de Kadt was dicht bij een treffer maar op het laatste moment was na een solo zijn kracht uit de benen verdwenen. Even later ziet Boudewijn Maarten van Dreumel vrij staan maar zijn schot mist precisie en gaat langs. Aan de andere kant is het middenvelder Pim van Wolferen die met een fraaie actie S.C.E van score afhoudt en enkele minuten later Boudewijn de Kadt in een aanval in staat stelt om te scoren. Helaas heeft de keeper het geluk dat de ingeschoten bal onder zijn lichaam blijft hangen. In de laatste paar minuten zijn beide teams nog één keer dicht bij een treffer. Eerst voorkomt keeper Paul van Hees met zijn vingertoppen en de paal een tegentreffer en is het voor Jasper van Dreumel bijna raak op een voorzet van Pim van Wolferen. Complimenten aan het adres van Pim die zich weer helemaal leeg speelt en zelfs in de blessuretijd volledig uitgeput nog gewisseld moest worden. Een mooie overwinning waarmee de goede lijn van eind 2019 wordt doorgetrokken. Tevens is door het puntverlies van Diosa tegen Aquila de club uit Boven-Leeuwen alleen koploper in de tweede periode.

19-01-20   sv DSZ – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
DSZ won in de vierde klasse E overtuigend van S.C.E 4-1. De treffers bij de Boven-Leeuwense voetballers kwamen van de broers ­Jasper en Laurens van Dreumel, beiden scoorden twee keer. Laurens speelde voor het eerst na vijf maanden door een gebroken middenvoetsbeentje. Jayrell Terziyan tekende voor 3-1. DSZ-trainer Ton van Dreumel. We tonen vechtlust en elan. Ik zie groei.