UIT de Media

26-05-2024  S.C.E 1 – Krayenhoff 1
Bron:  De Gelderlander

Thuisvoordeel voor Krayenhoff na prima afsluiter tegen SCE

Krayenhoff won de laatste wedstrijd met 0-2 van SCE. ,,We hebben goed gespeeld. We wilden met een zege afsluiten. De tiende plek geeft recht op twee thuisduels in de nacompetitie”, aldus trainer Angelo van Elk. Voor zijn ploeg scoorden Leroy Thijssen en Johnny Dobson.

Het Nijmeegse SCE speelde wat plichtmatig. ,,We hebben met een aantal andere jongens gespeeld. Je kon zien dat er voor ons niets meer op het spel stond. Al hebben we zeker wat kansen gekregen”, zo concludeerde teammanager Paul van Cleef.

21-05-2024  Volkel 1 – S.C.E 1
Bron:  De Gelderlander

SCE ging in de 95ste minuut onderuit bij Volkel: 2-1. ,,De opluchting overheerst, omdat we ons hebben gehandhaafd”, zei teammanager Paul van Cleef. SCE had een gelijkspel verdiend. De enige Nijmeegse treffer kwam van Jesse van Benthem.

21-05-2024  Volkel 1 – S.C.E 1
Bron:  MaasDrieHoek

Volkel wint terecht van SCE

Volkel kreeg vandaag bezoek van SCE, de brilstand bleef lang op het bord staan, totdat de scheidsrechter Volkel een penalty toekende, deze werd door Bram van der Locht binnengeschoten. SCE maakte niet veel later de 1-1, maar vlak voor tijd zorgde Fenno Jilisen er toch voor dat de punten in Volkel bleven: eindstand 2-1 in het voordeel van Volkel.

13-05-2024  S.C.E 1 – EGS’20 1
Bron:  De Gelderlander

Hardwerkend SCE op weg naar lijfsbehoud

SCE heeft een belangrijke stap gezet op weg naar lijfsbehoud in de derde klasse D.
De 2-0 zege van SCE op EGS’20 was verdiend, meende teammanager Paul van Cleef. ,,Wij hebben hard gewerkt. We hadden meer balbezit en maakten goede doelpunten.”
De eerste treffer kwam al vlot van Jayrell Terziyan. EGS (fusieclub uit de dorpen Escharen, Grave en Velp) kreeg weinig kansen. Jesse van Benthem hielp SCE aan de tweede goal.

28-04-2024  Vorstenbossche Boys 1 – S.C.E 1
Bron:  De Gelderlander

Tot rust ging het goed. Daarna maken we persoonlijke fouten die je in deze klasse niet kan maken”, vertelt Arian Meeuwsen van Vorstenbossche Boys. ,,Die worden in deze klasse afgestraft. Ook hadden we de wind niet mee. Die speelde een grote factor in deze wedstrijd.

SCE heeft energie geput uit de ‘no-show’ van Brakkenstein: vier punten uit twee duels. Laatstgenoemde ziet door puntenaftrek ineens de degradatiestreep naderen.

,,Vier punten in vier dagen: dat zorgt vooral voor opluchting”, zo omschrijft Paul van Cleef het gevoel bij SCE na de 3-0 overwinning bij Vorstenbossche Boys deze zondagmiddag in de derde klasse D. Hij, teammanager en broer van trainer Theo, wil niet al te veel woorden meer vuilmaken aan het duel met Brakkenstein. De stadsderby ging vorige week zondag niet door omdat Brakkenstein geen ploeg op de been kon brengen: bijna alle spelers zaten bij de KNVB-bekerfinale van NEC tegen Feyenoord.

28-04-2024  Vorstenbossche Boys 1 – S.C.E 1
Bron:  MaasDrieHoek

Zorgen in Vorstenbosch nemen met de week toe

Vorstenbosch speelde vandaag op de eigen Bergakkers tegen SCE. Vorstenbosch heeft alle punten nodig, om directe degradatie te kunnen ontlopen. Echter werden er vandaag geen punten gepakt, de ploeg van trainer Meeuwsen ging met 0-3 ten onder in eigen huis. Tot aan de rust speelde de ploeg goed voetbal, maar in de tweede helft ging het voor de formatie van Meeuwsen fout.  Alleen een wonder kan Vorstenbosch nog in de 3e klasse houden.

25-04-2024  S.C.E 1 – Brakkenstein 1
Bron:  De Gelderlander (online)

SCE-Brakkenstein is dan toch gespeeld. De Nijmeegse stadsderby in het amateurvoetbal eindigde donderdagavond onbeslist: 1-1. Zondag ging het duel in de derde klasse D niet door omdat Brakkenstein geen ploeg op de been kon brengen: bijna alle spelers zaten in De Kuip bij de KNVB-bekerfinale van NEC tegen Feyenoord.
,,Het was een enorme soap. Ik ben blij dat die achter de rug is”, verzuchtte Brakkenstein-coach Roy Grootaert kort na het gelijkspel. Hij wees op de geldboete en drie punten in mindering die zijn club van de KNVB kreeg voor de afmelding. ,,We kunnen stellen dat deze wedstrijd ons twee punten heeft gekost. Uiteindelijk hebben we onszelf daarmee tekortgedaan. Maar goed: streep eronder, en door naar de volgende wedstrijd, zondag tegen Heijen.”
Grootaert wilde ook niets kwijt over SCE, dat eerder het verzoek van Brakkenstein had afgewimpeld om het duel naar een doordeweekse dag te verplaatsen. De opponent zou doordeweeks nooit compleet zijn; donderdag bleek SCE zo goed als op oorlogssterkte. ,,Ja, ze waren er waren er allemaal”, reageerde teammanager Paul van Cleef van SCE. ,,Maar sommige spelers hebben nu wel ruzie op het werk met de baas. Ik begrijp nog altijd niet dat de KNVB zo halsstarrig vasthield aan de regels. Beide clubs wilden op zondag 5 mei spelen.”
Volgens Van Cleef waren er donderdag eigenlijk alleen maar verliezers. Figuurlijk dan. Door doelpunten van Jesse van Bentem (1-0) en Niki Coors (1-1) kende het duel geen winnaars. Voor SCE was het punt wel voldoende om op doelsaldo Vianen Vooruit (tiende, nacompetitie) te passeren en zo te klimmen naar de veilige negende plek. Brakkenstein staat zevende.

21-04-2024  S.C.E 1 – Brakkenstein 1
Bron:  De Gelderlander

Héél Brakkenstein naar bekerfinale: duel met SCE op de valreep afgezegd

De voor gistermiddag geplande Nijmeegse stadsderby in de derde klasse D tussen SCE en Brakkenstein is op het laatste moment niet doorgegaan. Brakkenstein kon onvoldoende spelers op de been brengen. De meesten zaten in De Kuip bij de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en NEC.

,,Het lukt ons gewoon niet om een team bij elkaar te krijgen”, meldde trainer Roy Grootaert van Brakkenstein gistermiddag, terwijl hij zelf ook op weg was naar Rotterdam. Zijn club had SCE iets na 13.00 uur geïnformeerd dat het eerste elftal niet zou komen opdagen op sportpark Lindenholt. ,,Het is nu aan de KNVB om te bepalen wat er gebeurt.”

Brakkenstein hangt mogelijk een puntenstraf en/of geldboete boven het hoofd. Grootaert hoopt op clementie van de bond. De coach gaf afgelopen week al aan voor serieuze personele problemen te vrezen en stelde voor het duel met SCE te verplaatsen naar zondag 5 mei, Bevrijdingsdag. Maar de KNVB wilde daar niet aan, hoewel dan ook de inhaalwedstrijd in dezelfde derde klasse D tussen NEC-amateurs en Festilent geprogrammeerd staat.

SCE wilde niet al te veel kwijt over de plotselinge afgelasting: ,,We waren er wel al helemaal klaar voor. Ook de scheidsrechter was al gearriveerd”, zo meldde SCE-teammanager Paul van Cleef, die naar eigen zeggen van alles heeft geprobeerd om mee te denken met Brakkenstein. ,,Voor ons is het lastig om op een doordeweekse dag te spelen, omdat dan de groep nooit compleet is. Eerder vandaag had wel gekund en ook 5 mei is wat ons betreft prima. De beslissing ligt bij de KNVB.”

14-04-2024  NEC 1 – S.C.E 1
Bron:  De Gelderlander

Verdedigers geven NEC ‘heerlijk gevoel’ 

De 3-0 thuiszege op SCE geeft de spelers van NEC de hoop dat ze aan rechtstreekse degradatie uit de derde klasse D kunnen ontsnappen. Stadgenoot Quick 1888 zette weer een stap richting de titel. 

NEC had de zaken goed voor elkaar door de sleutelspelers van SCE aan banden te leggen. De thuisploeg legde verzorgd spel op de mat en boekte een verdiende zege. Opvallend was dat alle goals door verdedigers werden gemaakt. 

,,Ik ben best verrast door deze ruime zege. Die was zeker terecht, omdat we beter speelden dan de tegenstander”, zei NEC-trainer Engin Dag. ,,Het geeft een heerlijk gevoel dat we de kansen nu wel afgemaakt hebben.” 

De ruststand was 1-0 dankzij Nando Parisius. In de tweede helft volgden treffers van Roël van der Valk en opnieuw Parisius. Ook teammanager Paul van Cleef van SCE sprak van een terechte uitslag. ,,De zege was verdiend, maar wat geflatteerd. We speelden niet zo goed als vorige week. De schoten op doel waren niet goed óf te zacht.” 

17-03-2024  S.C.E 1 – Hapse Boys 1
Bron:  De Gelderlander

Loepzuivere
hattrick Terziyan, SCE maakt indruk tegen Haps

Een soepel spelend SCE
heeft gisteren in de derde klasse D gehakt gemaakt van Hapse Boys. De Nijmeegse
ploeg won afgetekend met 7-1. Het duel was na een kwartier al gespeeld. SCE
stond toen op een comfortabele 3-0 voorsprong.

,,We hadden de ploeg
eindelijk compleet. Dat is sinds de winterstop nog niet het geval
geweest”, zei teammanager Paul van Cleef. Bovendien kon Hapse Boys op het
kunstgrasveld van SCE niet goed uit de voeten. ,,Wij zijn kunstgras gewend,
omdat we er ook op trainen.”

 

Grote man bij SCE was
Jayrell Terziyan met drie treffers. ,,Het was een zuivere hattrick, want hij
scoorde drie keer achter elkaar”, aldus Van Cleef. De andere goals kwamen
op naam van Nick Sander (2), Jesse van Benthem en Mo Channouf. Bij
rust was het al 6-1.

17-03-2024  S.C.E 1 – Vianen Vooruit 1
Bron:  De Gelderlander

Flitsend SCE pakt eindelijk draad weer op 

SCE won voor het eerst sinds 3 december. De Nijmeegse voetbalploeg maakte in de derde klasse D (district Zuid 2) diepe indruk in het thuisduel met Vianen Vooruit: 5-0. 

Teammanager Paul van Cleef had een verklaring voor het uitmuntende spel: ,,We hadden een completere selectie dan de afgelopen periode. Bovendien zat alles mee.Zo scoorden we meteen na rust al de 3-0.” 

SCE nam voor de pauze afstand via Jesse van Benthem en Hoessein Diaraa. Die laatste maakte snel na rust ook de 3-0. Ook Nick Sanders en Jeremy Perovic scoorden. 

17-03-2024  S.C.E 1 – Vianen Vooruit 1
Bron:  De MaasDrieHoek

Off-day voor Vianen Vooruit  

Vianen ging op bezoek bij SCE in Nijmegen, maar de wedstrijd verliep allesbehalve naar wens. Vianen had een totale offday en ging met 5-0 ten onder. ‘Niks lukte vandaag, en alles zat tegen’ aldus een teleurgestelde Van der Heijden. 

10-03-2024  Festilent 1 – S.C.E 1
Bron:  De Gelderlander

SCE ging in het uitduel tegen Festilent (Zeeland) kansloos onderuit: 3-0. ,,We hebben zoveel jongens met lichte blessures. Het zit gewoon niet mee”, zei teammanager Paul van Cleef.

03-03-2024  S.C.E 1 – Heijen 1
Bron:  De Gelderlander

SCE heeft in eigen huis de reeks nederlagen een halt toegeroepen, maar was allesbehalve content met de 2-2 tegen Heijen. ,,We hebben Heijen in het eerste uur helemaal ondersteboven gespeeld”, zei teammanager Paul van Cleef.

,,We kwamen op 2-0 door Nick Sander en gingen voor de 3-0. Het is heel zuur dat we nog gelijkspeelden. De gelijkmaker viel uit buitenspelpositie, onze grensrechter vlagde, maar de scheidsrechter nam het signaal niet over.”

29-02-2024  Krayenhoff 1 – S.C.E 1
Bron:  De Gelderlander

Krayenhoff was met 3-1 te sterk voor de Nijmeegse concurrent SCE in de derde klasse D. ,,We waren heer en meester”, zei trainer Angelo van Elk, die alleen maar complimenten voor zijn ploeg had. ,,Ik ben heel trots.” Krayenhoff was in de eerste helft al drie keer trefzeker. Jordy Goudt opende de score, waarna Daniel Golsby de stand verdubbelde. Johnny Dobson zorgde met zijn schot van twintig meter afstand voor een ‘fantastische goal’. Na rust speelden de Nijmegenaren het duel uit. Er viel nog wel een tegendoelpunt: Krayenhoff-speler Giovanni Wanders maakte een eigen goal.

25-02-2024  S.C.E 1 – Venhorst 1
Bron:  Brabants Dagblad

,,Het ging eigenlijk de hele eerste helft gelijk op”, vertelt Bas van der Ven van Venhorst. ,,Wij kregen wat kansen. Zij kregen wat kansen. Verder was het redelijk in balans. Na rust kregen zij een rode kaart. Dat gaf ons wat mogelijkheden. Er waren wat momenten waarop we in de buurt van een doelpunt kwamen, maar hij wilde niet vallen. Toen ik een extra aanvaller inbracht, viel hij wel. In de laatste minuut. Dat was een mooi moment om te scoren, want we kunnen de punten goed gebruiken.”

25-02-2024  S.C.E 1 – Venhorst 1
Bron:  De Gelderlander (Editie Nijmegen)

Bij SCE ging het gisteren minder goed. ,,Het is onvoorstelbaar dat we dit duel verloren hebben. We hebben zoveel kansen gemist”, zei teammanager Paul van Cleef van SCE na de 0-1 nederlaag tegen Venhorst, dat pas in de slotminuut scoorde. SCE was heer en meester op eigen veld en kreeg opgelegde kansen. Na rust kreeg laatste man Karim Dairaa een rode kaart.

04-02-2024  Groesbeekse Boys 1 – S.C.E 1
Bron:  De Gelderlander (Editie Nijmegen)

Groesbeekse Boys gaat met een goed gevoel richting carnaval na de 2-1 thuiszege op SCE. De bezoekers uit Nijmegen kwamen vroeg op voorsprong dankzij Nick Sander. ,,In de tweede helft hebben we wat omzettingen gedaan en zijn we nog aanvallender gaan spelen en dat is beloond”, aldus Michael Brussen, trainer van Groesbeekse Boys. De treffers kwamen van Stan Janssen en Loek Beers.

,,Ons veldspel was als vanouds goed”, zo vond teammanager Paul van Cleef van SCE. ,,We hebben na onze snelle goal kansen op 0-2 gekregen. Maar we scoren te weinig. We hebben het lang volgehouden. Zeker tot het laatste kwartier.”

28-01-2024  S.C.E 1 – Volkel 1
Bron:  De Gelderlander (Editie Nijmegen)

SCE en Volkel hielden elkaar lang in evenwicht. De bezoekers scoorden pas in de laatste 10 minuten: 0-2. “Het was schaakvoetbal. De ploegen namen geen risico”, zei de teammanager Paul van Cleef van SCE.

Het aftastende spel resulteerde in een duel met weinig kansen. Volkel kwam via een klutsgoals op voorsprong. SCE speelde daarna alles of niets maar had de pech dat de arbiter hands bij de tweede goal over het hoofd zag.

28-01-2024  S.C.E 1 – Volkel 1
Bron:  De MaasDrieHoek

Volkel begint het nieuwe jaar uitstekend met twee overwinningen
Met twee keer een 2-0 overwinning deze kalendermaand is trainer Ales Jurcik een gelukkig man. Vandaag werd het Nijmeegse SCE aan de zegekar gebonden. Maar gemakkelijk was het geenszins. Ales Jurcik: “SCE is gewoon een goede ploeg, dat veel ervaring in de groep herbergt. In de eerste helft waren we beiden uitstekend aan elkaar gewaagd. Tot aan het 16-metergebied wisten zowel wij als SCE goed voetbal op de mat te leggen, maar ontbeerde het aan het afronden van de kansen.” Ook de tweede helft lieten beide ploegen zien aanspraak te kunnen maken op de overwinning. De wisselspelers maakten vanmiddag bij Volkel het verschil. “Zeker vanaf de zeventigste minuut vond ik ons de betere ploeg”, aldus een opgetogen Jurcik. In de 73e minuut scoorde Roy van Hinthum de 1-0 voor de bezoekers. SCE ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en dat gaf natuurlijk ook weer mogelijkheden voor Volkel. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd gooide invaller Fenno Jilesen de wedstrijd definitief in het slot door de 0-2 op het scorebord te brengen.

10-12-2023  E.G.S. ’20 1 – S.C.E 1 1
Bron:  De Gelderlander (Editie Nijmegen)

SCE verloor met 2-1 bij EGS’20 in Escharen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Een gelijkspel had niet misstaan. ,,We hadden bovendien na rust pech met ballen tegen paal en lat”, zei teammanager Paul van Cleef. Richard Schür tekende voor de Nijmeegse goal.

03-12-2023  S.C.E 1 – Vorstenbossche Boys 1
Bron:  De Gelderlander (Editie Nijmegen)

SCE klopte hekkensluiter Vorstenbossche Boys met 2-0. De Nijmegenaren waren vanaf de eerste minuut in balbezit. Het wachten was op doelpunten. ,,De score had zeker hoger kunnen uitvallen”, meende teammanager Paul van Cleef. Nu bleef het bij treffers van Mo Ired en Jesse van Benthem.

26-11-2023  rksv Brakkenstein 1 – S.C.E 1
Bron:  De Gelderlander (Online)

Brakkenstein 1 is zondag met de winst aan de haal gegaan in de thuiswedstrijd tegen SCE 1. Het duel in de 3e klasse eindigde in 2-1. Brakkenstein staat na deze wedstrijd op de zevende plaats met 12 punten, terwijl SCE 1 de nummer 4 is met 15 punten. In de laatste vijf wedstrijden heeft Brakkenstein twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl SCE één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. De nederlaag was voor SCE de tweede nederlaag met één doelpunt verschil. Op zondag 3 december speelt Brakkenstein om 14.30 uur uit tegen Heijen op Sportpark De Heikamp en neemt SCE het thuis op tegen Vorstenbossche Boys om 14.00 uur op Sportpark Lindenholt

26-11-2023  rksv Brakkenstein 1 – S.C.E 1
Bron:  De Gelderlander (Editie Nijmegen)

Brakkenstein bezorgde SCE de tweede nederlaag van het seizoen: 2-1. ,,Het was een echte teamprestatie. Beide teams speelden zeer gedisciplineerd. Het was lastig om er doorheen te komen”, meende trainer Roy Grootaert van Brakkenstein.
Bart Otten vond voor de thuisclub twee keer het net. Richard Schür tekende voor de 1-1. ,,We waren in de laatste minuut nog dicht bij de gelijkmaker maar de inzet werd van de doellijn gehaald”, zei teammanager Paul van Cleef van SCE.

 

21-11-2023  DTS ’35 Ede 1 – S.C.E 1
Bron: De Gelderlander  

SCE kon dinsdagavond niet voor een verrassing zorgen. Het duel bij de Edese zaterdag eersteklasser DTS’35 ging met 3-1 verloren voor de Nijmeegse zondag derde klasser.

SCE trad aan met een deels door spelers van Onder 21 aangevulde selectie. Teammanager Paul van Cleef vond dat een logische keuze. ,,De competitie is voor ons veel belangrijker dan de beker. Zeker als het een bekerwedstrijd midden in de week betreft. We hadden liever op een zaterdagmiddag tegen DTS gespeeld. Dan hadden we er iets van kunnen maken.’’ Nu bleef het bij een eretreffer van Jeremy Perovic in de tweede helft.

19-11-2023  S.C.E 1 – NEC 1
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen) 

SCE en NEC kwamen juist niet tot scoren: 0-0. Het was een duel met weinig kansen. ,,Beide ploegen kunnen tevreden zijn met een punt. Het was een tactisch steekspel. De uitslag geeft de verhoudingen goed weer”, vond SCE’er Paul van Cleef. NEC-trainer Engin Dag: ,,SCE speelde heel degelijk. We kwamen er niet doorheen.”

12-11-2023  Hapse Boys 1 – S.C.E 1
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen) 

SCE won na een 2-1 achterstand met 2-3 bij Hapse Boys. ,,We speelden op een drassig veld vol gaten. Na de achterstand hebben we onze rug gerecht. We waren de betere. Ons veldspel was goed verzorgd”, verklaarde Paul van Cleef. Voor de Nijmegenaren scoorden Jayrell Terziyan, Jesse van Benthem en Mohamed Ired.

 

Bron: De Gelderlander (editie Land van Cuijk) 

Hapse Boys ging voor de derde keer in de laatste vier duels ten onder. Dit keer gleed de ploeg van Willem Aarts onderuit op eigen veld tegen SCE: 2-3. En dat terwijl de Hapsenaren meteen na rust door goals van Wouter Thoonen en Rens Thijssen een 1-0 achterstand hadden omgedraaid in een 2-1 voorsprong.
,,We hebben de wedstrijd onnodig uit handen gegeven, omdat we te ver achteruit liepen”, concludeerde coach Aarts. ,,En dat terwijl we het eigenlijk goed hebben gedaan. Door blessures, ziekte en werk ontbraken vijf spelers die de vorige wedstrijd nog in de basis stonden.”

05-11-2023  S.C.E – Quick1888
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen) 

SCE en Quick 1888 hielden elkaar op 1-1. Beide teams konden leven met die uitslag. Het was voor Quick het eerste punt na drie nederlagen. ,,Deze 1-1 is terecht, gezien het spelbeeld”, meende technische man Paul van Cleef van SCE. ,,Beide teams kregen wat kleine kansen.”
SCE kwam al snel op 1-0. Binnen vijf minuten scoorde Martin Sluijs van afstand. Ünal Öztürk tekende voor de gelijkmaker. Quick-trainer Bram Remkes greep na de laatste duels flink in door te starten met andere spelers en een nieuwe tactiek. ,,We begonnen daardoor wat onwennig, maar kwamen na de snelle achterstand goed terug. Wij hebben volwassen gespeeld. Voor ons is de uitslag een kleine stap in de goede richting.” 

29-10-23  Vianen Vooruit – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Maasland)

Bij Vianen Vooruit kroonde Tycho Schimmel zich tot matchwinner. Zijn doelpunt rond het uur was het enige in de thuiswedstrijd tegen het Nijmeegse S.C.E (1-0) en dus goed voor de eerste competitiezege deze jaargang. Er is een last van mijn schouders gevallen, erkende Sjuul van der Heijden na afloop van het duel. De coach is bij Vianen Vooruit bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Ik heb de afgelopen tijd aan alles en iedereen uitgelegd dat ze bij de club heel tevreden zijn en dat we ook goed voetballen, maar dat we onszelf telkens niet belonen. Deze dikverdiende overwinning kon gewoon niet uitblijven.

29-10-23  Vianen Vooruit – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen) 

Het Nijmeegse S.C.E verloor het uitduel met Vianen Vooruit met 1-0. Het was een wedstrijd met weinig kansen.

29-10-23 Bron: Kliksport – De MaasDrieHoek

De derde klasse D belooft een zeer spannende competitie te worden. Zeker met de versterkte degradatieregeling in het vooruitzicht leggen alle teams en spelers wekelijks veel energie in hun wedstrijd. Zo ook vandaag! Heijen en Vianen Vooruit weten hun eerste driepunter te pakken tegen respectievelijk Festilent (1-2 winst in Zeeland) en S.C.E (1-0 winst op de, tot dat moment, medekoploper). Door dit verlies van S.C.E en de 3-1 winst van Volkel in Nijmegen tegen NEC is Volkel de trotse koploper zonder nederlaag.

29-10-23  Vianen Vooruit – S.C.E
Bron: De MaasDrieHoek

Vianen Vooruit overtuigt tegen S.C.E.We spreken Sjuul van der Heijden, die niet verrast is met deze overwinning: “De laatste wedstrijden zijn we al in goede doen. Ook vandaag speelden we uitstekend en belonen we onszelf gelukkig ook.” Toch duurde het bijna een uur, voordat de handen de lucht in konden, als Tycho Simon het net weet te vinden. Vianen Vooruit had vaker moeten scoren en was daar ook erg dichtbij. Als een paar minuten later een doelpunt wegens vermeend buitenspel onterecht in de ogen van Van der Heijden wordt afgekeurd, bekruipt hem heel even een angstig gevoel: “Even dachten we, dat we toch weer een tegengoal zouden krijgen. Gelukkig hield onze jonge keeper Chiel Lange, afgelopen seizoen nog actief in het derde elftal, ons in deze fase in de wedstrijd. Als we voorin de komende periode dodelijker weten te zijn, dan hoop ik toch minder snel grijze haren te krijgen”.

27-10-23  Mooie bekerloting DTS’35 Ede
Bron: Ede Stad.nl

DTS’35 Ede ontvangt het Nijmeegse S.C.E. De Nijmegenaren, uitkomende in de derde klasse zondag, wonnen met 1-3 bij de nieuwe Renkumse combinatie SCW’23. DTS’35 heeft een thuiswedstrijd geloot. De speeldag is woensdagavond 22 november.

27-10-23  Zware loting voor S.C.E in bekertoernooi
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)

S.C.E wacht een zware dobber. De Nijmeegse derdeklasser moet op bezoek bij zaterdageersteklasser DTS’35 Ede. De regio Nijmegen is met tien clubs (van de 72) nog goed vertegenwoordigd in het oostelijke districtsbekertoernooi. De wedstrijden in de tweede knock-outronde worden gespeeld op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 november.

DTS’35 Ede loot thuisduel
Bron: De Gelderlander (editie Vallei)

DTS’35 Ede heeft gunstig geloot voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi (Oost). De eersteklasser mag het op eigen veld opnemen tegen derdeklasser S.C.E uit Nijmegen.

27-10-23  Loting 2e KO ronde Districtsbeker
Bron: Voetbal Gelderland

De KNVB heeft vrijdagmiddag 27 oktober de loting verricht voor de tweede ronde van de districtsbeker Oost. Er zitten nog 72 clubs in het bekertoernooi. De wedstrijden in de tweede ronde worden doordeweeks gespeeld op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 november. Ook werden er vier duels in de tussenronde geloot, de overige winnaars overwinteren in het bekertoernooi.

DTS’35 Ede – S.C.E 

23-10-23  Loting tweede ronde Districtsbeker
Bron: Voetbal Gelderland

De KNVB verricht vrijdagmiddag 27 oktober de loting van de tweede ronde van de strijd om de oostelijke districtsbeker. Vanaf 14.00 uur is de loting live via X (voorheen Twitter) van KNVB Oost te volgen. Na de loting van de heren categorie A volgt de loting van de vrouwen categorie A. De bekerwedstrijden in de tweede ronde worden gespeeld op 22, 23 en 24 november.

21-10-23  SCW’23 – S.C.E  1e ronde Districtsbeker
Bron: De Gelderlander (editie Arnhem)

Vijfdeklasser SCW’23 slaagde er op eigen kunstgrasveld niet in te stunten tegen S.C.E, dat uitkomt in de derde klasse D van het zondagvoetbal. We hebben onze huid duur verkocht zei trainer Maarten Kerkhof van de fusieclub uit Heelsum. Ik heb van beide ploegen genoten. Beide teams wilden voetballen en dan zie je toch dat wij daarin aardig meekunnen SCW’23 opende sterk, maar het was aan doelman Rick Beekhuizen te danken dat het lang 0-0 bleef. De keeper was na een half uur wel kansloos bij een van richting veranderd schot. Maar ook in de fase vlak voor rust voetbalden we prima. Dan moet dat balletje net even goed vallen, maar dat geluk hadden wij helaas niet. Ook in de tweede helft, toen S.C.E ons wat meer ruimte bood, waren we dicht bij de gelijkmaker. Maar zij speelden wat slimmer en kwamen mede daardoor op 0-2. Sven Kerkhof bracht met een venijnige schuiver de spanning weer terug (1-2). Dan ga je wat risico’s nemen, ook omdat S.C.E even van slag was. Ik had de jongens de gelijkmaker gegund, maar uit een counter viel vlak voor tijd de 1-3.

17-10-23 Festilent verliest met 2-0 van S.C.E
Bron: Website RKSV Festilent –  Door Stijn van Hout

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen S.C.E Nijmegen op het programma. De nummer twee van de competitie tegen de nummer drie van de competitie. Een belangrijke wedstrijd voor onze heren. Om 14:00 uur floot de scheidsrechter en begon de wedstrijd. In de eerste tien minuten had S.C.E meer balbezit en zet het druk op de verdediging van Festilent. De spelers van Festilent bleven rustig en het lukte dan ook om kansen van S.C.E te voorkomen. Na de eerste tien minuten kreeg Festilent meer grip op de wedstrijd. Dit kwam mede ook doordat S.C.E terugzakte op eigen helft. De spitsen van S.C.E lieten Festilent opbouwen en Festilent maakte hier gebruik van door geduldig de bal achterin rond te spelen. Wanneer er een gaatje zich voordeed werd er naar voren gespeeld. In de meeste gevallen was dit via de zijkanten. In de eerste helft lukte het Festilent regelmatig om rond het strafschopgebied of op de achterlijn bij S.C.E te komen. Echter was de voorzet of eindpass niet zuiver genoeg om tot grote kansen te komen. De grootste kans voor Festilent in de eerste helft kwam op naam van Daan van Son. Vanuit de linkerkant van het veld kon hij het vanaf de 16-meter uithalen. Hij schoot de bal in de korte hoek, maar de keeper van S.C.E was alert en voorkwam met een goede redding de openingstreffer. Het lukt de thuisploeg niet om echt gevaarlijk te worden voor het doel van Festilent. S.C.E koos ervoor om meer af te wachten en vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Eén keer is S.C.E dicht bij een doelpunt. Vanuit een corner draait de bal bij de tweede paal richting het doel. Daar staat gelukkig een speler van Festilent die de bal op tijd weg kan koppen.

Beide ploegen gaan dus de rust in met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft is het S.C.E dat direct goed begint. Na slechts twee minuten spelen in de tweede helft openen zij de score vanuit een corner. De bal wordt, vanuit deze corner, laag bij de eerste paal voorgegeven. Een speler van S.C.E komt daar en schiet richting de goal. In een poging om de bal te blokkeren verandert de bal dusdanig van richting dat de bal over doelman Nick van der Horst gaat en in het doel belandt. 1-0 S.C.E. Na dit doelpunt heeft Festilent moeite om met de druk van S.C.E om te gaan. Het lukt onze heren minder goed om de bal vast te houden en wanneer de bal veroverd wordt zijn ze deze te snel kwijt waardoor S.C.E opnieuw de aanval kan opzoeken. In de 65e minuut is Pepijn Schonenberg dicht bij de gelijkmaker. Wanneer Jorg Danen de bal op ongeveer twintig meter van het doel klaarlegt voor Pepijn, haalt hij uit. Het schot van Pepijn gaat helaas net over het doel waardoor het 1-0 voor S.C.E blijft. Verder is het S.C.E dat de beste mogelijkheid krijgt om de score verder uit te breiden. Zo lukt het de aanvaller van S.C.E om aan de zijkant de verdediger van Festilent te passeren en de bal laag voor te geven. Stef de Groot is alert en kan deze laag voorzet verdedigen. Kort hierna wordt aan de rechterkant van het veld Chiel Noijen na een goede combinatie de diepte in gestuurd. Hij geeft een vroege, harde voorzet waar de verdediging van S.C.E niet op tijd op kan reageren waardoor Bram Geurts bij de tweede paal de bal kan binnenschieten. Echter wordt het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel en gaat de gelijkmaker niet door. In de 75e minuut is S.C.E heel dicht bij de 2-0. Vanuit een ingooi wordt kan een speler van S.C.E de bal bij de tweede paal voorgegeven. Daar staat een aanvaller van S.C.E helemaal vrij. Hij lijkt de bal voor het inschieten te hebben, maar Nick van der Horst is zeer alert en weet met een goede duik de bal uit het doel te houden. Niet veel later lukt het S.C.E dan toch om de 2-0 binnen te schieten. Festilent werkt in eerste instantie de bal weg. Deze komt tegen de arm een speler van S.C.E aan, maar van de scheidsrechter mag hij verder voetballen. Op de rand van het 16-meter gebied schiet hij de bal knap in de linkerbovenhoek buiten bereik van Nick van der Horst, 2-0 S.C.E linkerbovenhoek buiten bereik van Nick van der Horst. 2-0 S.C.E. In de laatste tien minuten van de wedstrijd is Pepijn dan nog dicht bij een doelpunt voor Festilent. Vanuit de linkerkant van het veld passeert hij zijn tegenstander en geeft de bal vervolgens goed voor. Deze bal wordt door tal van spelers gemist en belandt bij de tweede paal bijna rechtstreeks in het doel. Het is de keeper van S.C.E die alert is en op tijd de bal nog uit het doel kan houden. In de laatste minuten proberen onze heren nog wat te forceren bij S.C.E door een extra speler voorin te zetten, maar vanuit het middenveld worden de ballen naar voren geschoten die S.C.E gemakkelijk kan verdedigen. Hierdoor blijft de eindstand 2-0 en verliest Festilent van S.C.E.

We sluiten af met een woordje van de hoofdtrainer Tom Jacobs:
“We hebben de tweede helft aanvallend gewisseld en geprobeerd om de gelijkmaker te forceren. We maken ook een goede goal, maar deze werd helaas afgekeurd vanwege buitenspel. Kort voor tijd krijgen we de 2-0 tegen en is ons verzet gebroken. Het is geen schande om van dit S.C.E te verliezen. Het is gewoon een goede ploeg.”

Foto’s zijn gemaakt door Tijs Nabuurs. Dank daarvoor!

Opstelling Festilent:
 Nick van der Horst (K), Niels Schonenberg, Joost Geurts, Stijn van Hout (C), Stef de Groot, Jasper Van Den Berg (C), Pepijn Schonenberg, Teun Cornelissen, Jorg Danen, Bram Geurts, Daan van Son.

Reserve spelers:  Daan Manders, Chiel Noijen en Sil van Dongen.

15-10-23  S.C.E – Festilent
Bron: De MaasDrieHoek

Festilent moet meerdere erkennen in koploper S.C.E. Trainer Tom Jacobs van Festilent spreekt van een schaakwedstrijd met twee vergelijkbare helften: “in de eerste helft zijn we gelijkwaardig aan S.C.E, maar weten we beiden weinig kansen te creëren. In de tweede helft is het slimme en sterke Nijmeegse S.C.E steeds meer de bovenliggende ploeg.” Kort na rust is S.C.E razendsnel na balverlies bij het doel van de Zeelandse ploeg. De corner, die hieruit volgt, betekent de 1-0 voorsprong voor de ploeg van de ervaren trainer Theo van Cleef. Festilent moet steeds meer terug en kent een moeilijke fase, aldus Jacobs: “we wisselen aanvallend en proberen op deze wijze de gelijkmaker te forceren. We maken ook een goal, echter deze wordt vanwege buitenspel afgekeurd. Kort voor tijd maakt S.C.E 2-0 en is ons verzet gebroken.” Een realistische Jacobs vervolgt: “het is geen schande om van S.C.E te verliezen. Het is gewoon een goede ploeg!”

15-10-23  S.C.E – Festilent
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)

S.C.E koploper in derde klasse D. In de kantine van S.C.E heerste zondagmiddag een uitbundige sfeer. De Nijmeegse ploeg is dankzij een 2-0 zege op concurrent Festilent alleen koploper in de derde klasse D. S.C.E sloeg na de pauze toe. In de eerste helft was er tegen de Zeelandse medekoploper Festilent nog sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Na rust zette Mo Ired S.C.E al snel op 1-0. De Nijmegenaren hadden veel meer balbezit en vijf minuten voor tijd scoorde Jesse van Benthem op geweldige wijze de 2-0.

10-10-23 vv Heijen – S.C.E 
Bron: Website vv Heijen

Heijen dichtbij het eerste puntje. Heijen is er niet in geslaagd om het eerste puntje binnen te hengelen. In een aantrekkelijke wedstrijdstonden de mannen van Tim Driessen uiteindelijk met lege handen. Heijen begon gehavend aan de wedstrijd tegen S.C.E. Het centrale duo Melis en Kusters waren afwezig en ook spits Thymo Zeelen was door een blessuren niet van de partij. Hierdoor schoven Bas Janssen en Jeen Schiks naar het centrum en kwam er voorin een plaatsje vrij voor Daan ter Laak. Heijen schoot, zoals wel vaker, uit de startblokken, in een mooi opgezette aanval was het uiteindelijk uitblinker Wabeke die de bal panklaar aangaf op de inlopende Ter Laak waardoor Heijen na amper 5 minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam. S.C.E dat technisch een prima ploeg heeft kwam daarna wel sterk opzetten , maar verdedigend zat het eigenlijk wel prima in mekaar , keeper Gijsberts moest wel regelmatig handelend optreden, maar met een paar knappe reddingen hield hij zijn doel lang schoon. Heijen kwam zelfs op een 2-0 voorsprong , maar deze treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Uit een hoekschop aan de andere kant kwamen de gasten net voor rust op 1-1, Heijen kreeg de bal niet weg en van dichtbij kon men ongehinderd binnen knikken. Dit was tevens de ruststand 1-1. In de 2e helft drongen de gasten steeds verder aan, maar Heijen kwam er regelmatig dreigend uit, ten minste wanneer Wabeke in de aanval werd betrokken. Dan veerde de supporters op De Heikamp op. Maar echt uitgespeelde kansen waren sporadisch . Aan de andere kant had S.C.E wel succes, uit één van de combinaties kon de verdediging van Heijen de bal net niet genoeg verwerken, waardoor S.C.E toch op een 1-2 voorsprong kwam. Heijen probeerde nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Hierdoor hebben de Heijenaren na 3 wedstrijden nog 0 punten. Met het vertoonde spel kan het niet anders dat men snel van de 0 afkomt, maar dan zal men de volle 90 minuten scherp en attent moeten blijven, want het is wel duidelijk dat wanneer men verslapt dit keihard wordt afgestraft in de 3e klasse.

10-10-23 We weten nu wat er nodig is om mee te kunnen op dit niveau
Bron: De MaasDriehoek  –  Door Martijn Schwillens

Voor het eerst in de 93-jarige clubhistorie komt VV Heijen uit in de derde klasse. De Noord-Limburgers beleven een lastige seizoenstart, maar trainer Tim Driessen is ervan overtuigd dat de promovendus zich kan handhaven deze jaargang. “We hebben een paar zware tegenstanders gehad. We weten nu wat er nodig is om op dit niveau mee te kunnen.”
De oefenmeester uit Cuijk zag zijn elftal afgelopen zondag voor de derde week op rij verliezen. Ditmaal won S.C.E met 1-2 in Heijen. Driessen: “Je ziet aan alles dat we een niveautje hoger uitkomen. We hebben al enkele prima stappen gezet, maar ik merk ook dat we op bepaalde vlakken nog moeten groeien. Vooral de balans tussen aanvallen en verdedigen is nog wat scheef. In de wedstrijden gaat het bij vlagen al prima. Tegen Krayenhoff en Groesbeekse Boys hebben we in bepaalde fasen veel kansen gecreëerd, maar soms lag het tempo net wat te hoog voor ons. Tegelijkertijd slaagden we er ook in om Groesbeekse Boys, die net uit de tweede klasse komen, in verlegenheid te brengen. Onze 2-3 werd volledig ten onrechte afgekeurd. Daarna werd het nog 4-2. Ook in de eindfase tegen Krayenhoff (2-3 verlies) creëerden we kans op kans. Tel daar de wedstrijd tegen S.C.E bij op en je kunt stellen dat we alleen zware tegenstanders hebben getroffen. Ik verwacht dat we de komende periode meer uit kunnen gaan van eigen kracht.” Je kunt stellen dat we alleen zware tegenstanders hebben getroffen. Ik verwacht dat we de komende periode meer uit kunnen gaan van eigen kracht
Versterkte degradatieregeling
Driessen laat weten ‘ervan overtuigd te zijn’ dat zijn elftal meekan op dit niveau. “We zitten in een klasse met veel Nijmeegse ploegen. Die zijn vaak net wat sluwer en ze beschikken meestal over wat meer individueel betere spelers. We spelen tegen grote clubs als Quick 1888 en NEC. Dat is een mooie ervaring voor mijn spelers”, vindt Driessen, die wat minder te spreken is over de versterkte degradatieregeling: twee clubs degraderen rechtstreeks, drie ploegen moeten zich via de nacompetitie veilig zien te spelen. “In die zin hebben we net het verkeerde jaar te pakken om voor het eerst in de derde klasse te zitten. Zeker de nacompetitie is een hele lange weg. Het zal een hele uitdaging worden om ons direct te handhaven, maar ik heb er vertrouwen in op basis van het vertoonde spel. We zoeken nu de bevestiging door ons goede spel om te zetten in punten.”
Terug de schoolbanken in
Dat Heijen de hoogst spelende club in de gemeente Gennep is, vindt Driessen bijzaak. “Dat is leuk voor onze supporters, maar voor mij zit de uitdaging erin om deze club in de derde klasse houden”, benadrukt hij. Handhaving betekent wel dat de Cuijkenaar – die bezig is aan zijn tweede seizoen in Heijen – terug de schoolbanken in moet. “Ik heb het geweldig naar mijn zin. De samenwerking met de staf en de spelersgroep is goed. Er wordt hard getraind. De spelers leggen veel energie in de trainingen en wedstrijden. De samenwerking smaakt naar meer, maar ik heb voor dit seizoen dispensatie, want ik heb alleen UEFA C. De KNVB verleent alleen nog een jaartje dispensatie als ik de cursus voor UEFA B ga volgen.”

08-10-23  vv Heijen  – S.C.E   Heijen verliest ook zijn derde wedstrijd.
Bron: Kliksport –  De MaasDriehoek
 
Heijen kwam snel op voorsprong tegen S.C.E, dat door trainer Tim Driessen als een erg goede ploeg wordt omschreven: “al in de 5e minuut scoort Daan ter Laak voor ons de 1-0. Een paar minuten lijken we zelfs op 2-0 te komen, maar het doelpunt van Guus Hawinkel wordt vanwege buitenspel afgekeurd”. In de 30e minuut scoort S.C.E de gelijkmaker en ziet Driessen vooral in de tweede een goed spelend S.C.E: “het is jammer, dat in de 75e minuut wij toch op achterstand komen. We dachten en hoopten een gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen, maar helaas viel het dubbeltje voor ons vandaag niet de goede kant op.’

08-10-23  vv Heijen  – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)

S.C.E is nu medekoploper in 3D na de 2-1 zege bij Heijen. In de eerste helft waren de teams gelijkwaardig, na rust waren de Nijmegenaren beter en hadden er meer doelpunten kunnen vallen. ,,We waren niet scherp genoeg voor de goal”, meende Paul van Kleef. Voor S.C.E scoorden Richard Schür en Jayrell Terziyan.
 

01-10-23  RKSV  Venhorst  – S.C.E 
Bron: website RKSV Venhorst

Vorige week speelde Venhorst de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in Nijmegen tegen de amateurs van N.E.C, en nam drie punten mee naar Brabant, 0-1. Een mooi begin. Vandaag thuis op het -zoals altijd- zalige in een zeldzaam zwoele zomerse zon zinderende sportpark De Voskuilen. En opnieuw tegen een volstrekt nieuwe onbekende tegenstander, en weer uit Nijmegen, S.C.E (Sport Club Excelsior). Ook S.C.E is het seizoen prima begonnen met een 3-0 overwinning op Groesbeekse Boys. Dus al meteen een soort van topper: de winnaar zien we terug hoog boven in het linker rijtje. Venhorst begon voorzichtig, maar wel beter dan S.C.E, en na een klein kwartier nam Finn van der Horst het Nijmeegse doel voor het eerst onder vuur. Zijn schot ging net voorlangs. Hierna werd S.C.E wat sterker en verscheen vaker op de Venhorstse helft, zonder tot goede kansen te komen. Na de 30e minuut nam Venhorst weer wat meer het initiatief, maar naast een goed hard schot van Senna van Creij, in het zijnet, vielen er nauwelijks echte doelkansen te noteren. Tijd voor iets anders (0-0): Thee! In de tweede helft speelde Venhorst richting het eigen doel en dus kantine, en begon steeds meer druk uit te oefenen op de S.C.E-achterhoede. Met goed voetbal en discipline kwamen er steeds meer en betere kansen. In de 60e minuut een schot van Jari van Creij, over het doel. In de 66e minuut een prima aanval, waarbij de voorzet van Rens van Sleeuwen net gemist werd. In de 69e minuut een gevaarlijke doorbraak via Senna van Creij, maar de finishing touche (om maar eens een moeilijke term te gebruiken) ontbrak steeds. In de 73e minuut een prima actie en schijnbeweging van Finn van der Horst, maar zijn “afwerking” mislukte jammerlijk. In de 84e minuut knalde Senna van Creij de bal in de kruising, maar aan de verkeerde kant van de paal. Zo ging het nog even door, terwijl de Venhorstse achterhoede geconcentreerd en bekwaam elke tegenstoot onschadelijk wist te maken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 0-0, waar de mannen van trainer Bas van der Ven eigenlijk wel een overwinning verdiend hadden.

01-10-23  RKSV Venhorst – S.C.E
Bron: Kliksport – De MaasDriehoek
 
Venhorst vergeet zich te belonen. Beide trainers waren het erover eens, dat deze middag maar één ploeg recht op de 3 punten. Alleen de thuisploeg pakte die 3 punten niet. Trainer Bas van der Ven: “we hebben echt onszelf tekort gedaan. Ook vandaag speelden we weer een goede wedstrijd met Finn van der Horst als onze gevaarlijkste aanvaller”. De theepauze werd door Van der Ven benut om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten: “ook de tweede helft waren we heer en meester. In de 73e minuut nog een grote kans, maar die trof geen doel. Je hebt wel eens van die dagen, dat het maar niet wil lukken. En vandaag was zo’n dag”. De wedstrijd eindigde in 0-0.
01-10-23  RKSV Venhorst – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
 
S.C.E en Venhorst hielden elkaar in evenwicht 0-0. Beide teams hebben deze competitie nog geen tegengoal. Venhorst had meer balbezit. ,,Het was een wedstrijd zonder grote kansen, maar met veel werklust. De uitslag weerspiegelt de juiste verhouding”, stelde technische man Paul van Cleef van S.C.E.
 

25-09-23  S.C.E – Groesbeekse Boys
Bron: Website Groesbeekse Boys

Groesbeekse Boys is de competitie slecht gestart. Na de degradatie afgelopen seizoen neemt de Boys het in de derde klasse op tegen clubs uit Nijmegen en Noord-Limburg en Brabant. In Nijmegen ging het met 3-0 onderuit tegen S.C.E. Groesbeekse Boys probeerde met georganiseerd voetbal tegenstander S.C.E te bestrijden. Dit resulteerde in veel balbezit maar leverde geen grote kansen op. S.C.E was uiterst productief bij de kansen die zij kregen. Dit leverde na zes minuten voetballen al een 1-0 voorsprong op en tien minuten voor de rust zelfs de 2-0 ruststand. Met enkele wissels probeerde Groesbeekse Boys de wedstrijd te keren. Dit leverde twee grote kansen op die niet aan de Breedeweg formatie besteed waren. In het restant van de wedstrijd verdwenen de krachten en wist S.C.E bij een van de spaarzame uitvallen de 3-0 eindstand op het scorebord te zetten.

24-09-23  S.C.E – Groesbeekse Boys
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)

S.C.E ging voortvarend van start tegen Groesbeekse Boys (3-0). De afronding was bij de Nijmegenaren beter dan bij de club uit het heuveldorp. De goals kwamen van Jayrell Terziyan en Jesse van Benthem (2). Ons spel was goed verzorgd. De goals vloeiden voort uit goed uitgespeelde aanvallen, verklaarde technische man Paul van Cleef. Trainer Michael Brussen van Groesbeekse Boys: Ons spel was slordig. We moeten er beter ‘doorheen’ voetballen. We misten spelers met vorm. We zijn nog niet compleet maar komen er wel.

Welke clubs uit Nijmegen en omgeving hebben eerste ronde van het bekertoernooi overleefd?
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)

De beslissingen in de groepsfase van het KNVB-districtsbekertoernooi zijn gevallen. Heeft jouw ploeg de knock-outfase bereikt of zit het avontuur er al op? 

Eindstand; 1. S.C.E 3-7, 2. Blauw Wit 3-4, 3. UHC 3-3, 4. Nijmegen 3-2

Opnieuw gaan veel amateurclubs degraderen, tot wel zes per klasse
Bron: De Gelderlander

De KNVB heeft de promotie- degradatieregeling voor het seizoen 2023-2024 bekendgemaakt in het amateurvoetbal. In veel klassen in het district Oost moeten de onderste vijf teams zich zorgen maken. In de vierde klasse van district Zuid 1 degraderen zelfs zes zaterdagclubs. Net als vorig seizoen is er een verzwaarde degradatieregeling. De KNVB wil in het seizoen 2024-2025 de nieuwe piramide in werking laten gaan, met vier vierde divisies in Nederland, acht eerste klassen, zestien tweede klassen en 32 derde klassen. Daarom moeten er dit seizoen wederom offers worden gebracht. Vanzelfsprekend promoveert in elke klasse de kampioen.

Zuid II

Derde klasse D met onder meer; S.C.E, Groesbeekse Boys, Quick 1888, NEC, Brakkenstein, Krayenhoff. De nummers 13 en 14 degraderen naar de 4e klasse. De nummers 10, 11 en 12 spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klassen A t/m I nacompetitie voor zes plaatsen in de 3e klasse.

12-08-23  Met vijf clubs is Nijmegen goed vertegenwoordigd in de derde klasse D
Bron: Voetbal Gelderland

Met vijf clubs is Nijmegen goed vertegenwoordigd in de derde klasse D van het zondagvoetbal. Op de eerste speeldag staat er geen stadsderby op het programma, wel speelt S.C.E thuis tegen Groesbeekse Boys. Met Brakkenstein- N.E.C. wordt op 1 oktober het eerste Nijmeegse onderonsje gespeeld. Twee weken later volgt Krayenhoff- Quick 1888. Krayenhoff debuteert in de derde klasse met een uitwedstrijd tegen Heijen.

Eerste speeldag 3e klasse D, zondag 24 september;
Quick 1888- Vorstenbossche Boys
S.C.E- Groesbeekse Boys
N.E.C.- Venhorst
Hapse Boys- Brakkenstein
Vianen Vooruit- EGS’20
Festilent- Volkel
Heijen- Krayenhoff

06-08-23  Versterkte degradatie; ‘Mogelijk komend seizoen nog groter aantal degradanten’
Bron: Voetbal Gelderland

De regelingen omtrent promotie en degradatie worden pas in september bekend gemaakt. De KNVB doet dit net als afgelopen jaar een week voor aanvang van de competitie. Afgelopen jaar werden de regelingen op 26 september bekend gemaakt. Ook dit seizoen (23/24) wordt er weer met een versterkte degradatie gewerkt. Onderstaand globaal de gevolgen voor de eerste en tweede klasse. De versterkte degradatie moet, volgens de besluiten van de KNVB, komend seizoen afgerond zijn.

Eerste Klasse (aantal klassen)

  • 22/23: 11 klassen
  • 23/24: 10 klassen (-1)
  • 24/25: 8 klassen (-2)

De KNVB wil komend seizoen dus in plaats van 1 klassen zelfs 2 klassen minder in de eerste klasse hebben. Dat betekent dat de degradatie mogelijk nog sterker wordt dan afgelopen seizoen.

Tweede Klasse

  • 22/23: 23
  • 23/24: 19 (-4)
  • 24/25: 16 (-3)

De KNVB wil na komend seizoen terug naar 16 tweede klassen. Met de versterkte degradatie uit de eerste klasse en de 38 kampioenen uit de derde klasse (nacompetitie buiten beschouwing gelaten) lijkt ook komend seizoen de degradatie nog groter te worden.

Derde Klasse

  • 22/23: 43
  • 23/24: 38 (-5)
  • 24/25: 32 (-7)

In Nederland zijn momenteel 38 derde klassen. De KNVB zet voor komend seizoen in op 32 derde klassen over heel Nederland. Afgelopen seizoen zijn er 4 klassen verdwenen en komend seizoen moeten er nog liefst 7 klassen verdwijnen. Met de versterkte degradatie uit de tweede klasse lijkt ook komend seizoen de degradatie nog zwaarder te worden.

09-07-23  Verrassend en pittig
Bron: KlikSport – De MaasDriehoek

Ales Jurcik (Volkel) en zijn collega’s Michel Kuijpers (EGS’20) noemen de derde klasse D, met verschillende clubs uit de regio’s Nijmegen en Groesbeek, ‘verrassend en pittig’. “Het is vooral een sterke indeling”, verwacht Jurcik. “We ontmoeten een aantal clubs uit de regio Oost., die we eigenlijk niet kennen. Nieuwe tegenstanders zijn altijd leuk. Wel jammer dat Excellent en DSV niet bij ons zijn ingedeeld. Persoonlijk vind ik het erg leuk dat we Hapse Boys treffen”, doelt Kuijpers op het feit dat hij het met EGS’20 gaat opnemen tegen zijn eerste club als trainer.

08-07-23  Nieuwe indeling S.C.E zondag 1
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)

Uit de competitie-indelingen van de KNVB – die tegen alle verwachtingen in vrijdagmiddag al gepubliceerd werden – blijkt verder dat de derdeklassers uit Maasland opgedeeld zijn in twee competities. EGS’20 (Escharen, Grave en Velp), Hapse Boys, Heijen en Vianen Vooruit treffen in 3D vijf Nijmeegse opponenten: Brakkenstein, Krayenhoff, sc N.E.C, Quick 1888 en S.C.E.

De complete indeling 3e klasse D Zuid 2
Brakkenstein RKSV, EGS’20, Festilent RKSV, Groesbeekse Boys, Hapse Boys vv, Heijen vv, Krayenhoff vv, sc N.E.C, Quick 1888, S.C.E, Venhorst RKSV, Vianen Vooruit RKSV, Volkel RKSV, Volkel RKSV