20-01-20  S.C.E 5 – vv Batavia 3
Bron: Facebook S.C.E 5
Gisteren is voor S.C.E 5 de competitie weer begonnen na een korte winterstop. De jongens hebben kunnen genieten van hun vakanties in Ibiza, Mallorca etc. Na een goed trainingskamp in Qatar hebben we afgelopen zondag de competitie hervat. S.C.E was voor de winterstop goed bezig, een ongeslagen reeks van 7 wedstrijden (19 van de 21 punten binnen gehaald). Dus de jongens gingen weer vol vertrouwen de wedstrijd in. S.C.E begon goed, veel dreiging, veel kansen. Een diepte bal van Cousin op Ali, hij geeft de bal voor, Thijssen staat hierdoor 1 op 1 voor de keeper, maar weet de bal helaas niet goed te raken. Wedstrijd blijft de goede kant op gaan voor S.C.E, de 1-0 hangt in de lucht. Tot een moment van onscherpte, de spits van Batavia wordt weggestoken, hij werkt de bal goed af 0-1.  S.C.E voerde de druk op, met een actie van Ahrens. Hij kapt de verdediger uit en schiet de bal hard in de korte hoek, GOAL! 1-1. S.C.E blijft zoeken naar de voorsprong. Via een voorzet belandt de bal in de kluts voor de voeten van Ali, hij schiet. GOAL! Met een beetje geluk en hulp van de verdediger van Batavia beland de bal achter de keeper, 2-1. Kort daarna een diepte bal op Thijssen hij trekt richting de goal, ziet Rinaldo voor de goal staan, pass, GOAL! Rinaldo maakt beheerst af, 3 -1! S.C.E blijft goed voetballen, de druk staat er goed op en Batavia heeft moeite met de wedstrijd. Een diepte bal op Ahrens vanuit het middenveld, hij geeft de bal laag over de grond voor, GOAL!  Ali staat bij de 2e paal en maakt zo zijn 2e goal. 4-1. Heel even is S.C.E weer teveel bezig met aanvallen waardoor er een diepte bal gegeven kan worden op de spits van Batavia. Hij komt 1 op 1 op de keeper, maakt beheerst af 4-2. Na een aantal wissels, gaat S.C.E verder waar ze gebleven waren. Vooral veel dreiging van Ahrens, die 2x voor een penalty zorgt. Beide penalty’s worden genomen door Sjof. Helaas worden ze ook beide gemist, waardoor S.C.E met een 4-2 voorsprong de rust in gaat. Na rust blijft het wedstrijdbeeld hetzelfde. S.C.E is de bovenliggende partij en creërt ook veel kansen. Een steekpass van Damian op Cousin, Cousin gaat op de keeper af, GOAL! Cousin rond beheerst af en schiet de bal in de verre hoek. 5-2.  S.C.E blijft kansen creëren, maar veel doelpunten vallen er niet meer, op een afgekeurde goal van Damian na. Cousin gunde Damian een goal tijdens zijn debuut, helaas bleek de VAR gezien te hebben dat er sprake was van buitenspel. S.C.E wint 5-2 en mag over 2 weken tegen Woezik. Tot dan!

06-10-19  Alverna 4 – S.C.E 5
Bron: Facebook S.C.E 5
Na een week rust mocht S.C.E 5 afgelopen zondag aantreden tegen Alverna 4. S.C.E 5 begon voortvarend aan de wedstrijd. Zowel Alverna als S.C.E kregen hier en daar kansen. Maar geen van beide ploegen wist tot scoren te komen.  Na een aanval van Alverna, ging S.C.E via een snelle counter richting de goal van de tegenstander. Via de keeper belande de bal, achter de goal. Sjof ging klaar staan voor de corner, hij keek nog even goed. GOAL! Puzo springt boven de verdediging uit en kopt de bal zeer professioneel in de goal. 0-1!  Hierna verloor S.C.E de scherpte. Alverna werd sterker. Miscommunicaties zorgde ervoor dat Alverna de wedstrijd bepaalde. Vrij kort achter elkaar scoorde zij 4x. 4-1.  S.C.E gaf de moed niet op en bleef zoeken naar een doelpunt. Een verdediger van Alverna maakte hands na een voorzet, bal op de stip, penalty! Vaste penaltynemer Puzo ging achter de bal staan. GOAL! Niet aarzelen, hard door het midden, keeper kansloos. Met een 4-2 achterstand ging S.C.E de rust in. Er werd goed besproken wat er beter moest en waar op gelet moest worden. Met die woorden in het achterhoofd ging S.C.E beginnen aan de 2e helft. S.C.E begon scherp en fel aan de tweede helft. S.C.E was degene die het spel bepaalde en dit resulteerde ook in goed voetbal. Een steekbal op Shayan zorgde ervoor dat hij 1 op 1 op de keeper kon afgaan. GOAL! Shayan schiet de bal er zonder aarzelen in. 4-3. Alverna was overdonderd en S.C.E bleef opzoek gaan naar de gelijkmaker. Hier en daar gevaarlijke kansen voor Alverna, maar zowel de verdedigers en onze keeper Sonny lieten niks toe. Sonny hield een aantal ballen zeer kundig uit de goal wat ervoor zorgde dat S.C.E kon blijven staan. S.C.E bleef zoeken naar de gelijkmaker, een vrije trap vanuit achter werd snel genomen, via het middenveld werd een dieptebal gegeven op Dylan. Met een mooie beweging ging hij langs de keeper heen, GOAL! 4-4. Na de 4-4 gingen beide ploegen opzoek naar de winst. Sonny hield S.C.E op de been met een paar hele goede reddingen. Ook de verdedigers speelde de 2e helft een uitstekende wedstrijd. Het spel ging op en neer, kansen voor beide ploegen maar het bleef gelijk. Rond de 80e minuut, een actie van een van de middenvelders van Alverna. Mike verdedigt op de bal, de scheids was het hier niet mee eens, GEEL! Mike moest de laatste 10 minuten toe kijken vanaf de kant. Met een man minder probeerde S.C.E toch nog voor de winst te gaan. Helaas waren die laatste 10 minuten net teveel, S.C.E kreeg vrij kort achter elkaar de 5-4 en de 6-4 om de oren. S.C.E eindigt de wedstrijd met een 6-4 verlies. Er mag met geheven hoofd teruggekeken worden op de wedstrijd, want de jongens hebben alles gegeven. Aankomende zondag speelt S.C.E weer geen wedstrijd. Volgende week is de 2e ronde van de beker, dan mag S.C.E aantreden tegen sc Millingen 4. Komt u ook kijken?

08-09-19 S.C.E 5 – Blauw Wit 7
Bron: Facebook S.C.E 5
De wedstrijd begon vrij rustig. S.C.E had het eerste kwartier het meeste balbezit. Er werd aardig rond getikt maar nog geen gevaarlijke momenten. Na een aantal passes kreeg Thijssen de bal in de voeten, hij dribbelde de 16 in, probeerde de keeper te omspelen. PENALTY! Thijssen werd gehaakt door de keeper en de bal ging op de stip. Topscorer Puzo ging vol zelfvertrouwen achter de bal staan.. MIS! Puzo raakt de bal verkeerd en schoot naast. Helaas. S.C.E bleef zoeken naar een doelpunt, er werden wat kansjes gecreerd maar niks bijzonders. Een aantal keer kwam Blauw Wit eruit met de counter maar dit zorgde niet echt voor gevaar. De verdediging was op zijn hoede. Blauw Wit werd wat feller in de duels, wat zorgde voor een aantal overtredingen. Weer een actie van Thijssen, hij dribbelde de 16 in. Duw in de rug. PENALTY! Weer eiste Puzo de bal, ditmaal was het niet nadenken en GOAL! Puzo schoot hard door t midden, keeper koos een hoek. 1-0! Het spel bleef op en neer gaan, hier en daar wat kansen voor beide ploegen. Een scherpe bal van Blauw Wit, spits neemt aan, zoekt de buitenkanten. Corner! Nova verdedigt de bal uit. Blauw Wit neemt de corner, GOAL! De verdediging van S.C.E lag even te slapen, de vrije man kopt de bal erin. 1-1 ruststand! Na de rust wat omzettingen. S.C.E ging weer 4-4-2 spelen. Met Andani in de punt van de aanval werd het spel wat stabieler. Hij hield bij veel momenten goed de rust. Hier en daar wat mooie kansen, maar nog niks bijzonders. Blauw Wit kwam wat scherper uit de starblokken wat zorgde voor slordigheid bij S.C.E. Gelukkig nog geen echt gevaar. S.C.E ging op zoek naar de voorsprong, een mooie actie van Robin, een uithaal. Keeper houdt de bal in eerste instantie, maar de rebound is voor Puzo. GOAL! 2-1! Blauw Wit bleef zoeken naar de gelijkmaker, soms ten koste van het spel. Veel overtredingen, geen echt gevaar. De verdediging raakte vermoeid maar bleven tot het puntje doorgaan. Dit leidend tot een counter van S.C.E. Bal beland via Roos bij Robin, hij geeft de bal voor. GOAL! Thijssen scoort met een volley. 3-1! Tegen de laatste minuten bleef S.C.E gevaarlijk. Zoekende naar nog een doelpunt. Een individuele actie van Roos. OVERTREDING! Roos wordt randje 16 onderuit gehaald, de tackle had een rood tintje maar de scheids zag dit door de vingers. Roos ging achter de bal staan. Krulde de bal naar de korte hoek.. Helaas, iets te zacht. Al met al een prima pot, 3-1 winst. S.C.E is met deze uitslag en de uitslagen van de concurrenten zo goed als verzekerd van de volgende ronde. Aankomende zondag speelt S.C.E 5 weer thuis, ditmaal tegen N.E.C 4. Bent u er ook bij? De aftrap vindt plaats om 11.00 uur.