Openingstijden clubhuis S.C.E
Het clubhuis van S.C.E is tijdens het voetseizoen op onderstaande dagen open/gesloten:
maandag gesloten
dinsdagmiddag/avond van 16.30 uur tot 22.30 uur open

woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.30 uur open
donderdagmiddag/avond van 16.30 uur tot 23.30 uur open
vrijdag gesloten (behalve bij evenementen)
zaterdag van 08.00 uur tot 18.30 uur open
zondag van 08.30 uur tot 18.30 uur open
230716 Clubhuis van binnen 2016
In het voetbalweekend kunt u terecht in het clubhuis vanaf 08.00 uur tot 18.30 uur.
Het bestuur heeft moeten besluiten om op maandag en vrijdagavond te sluiten, en woensdagmiddag maar vanaf 13.30 uur tot ongeveer 17.30 open te zijn, woensdagavond gesloten. (wegens gebrek aan vrijwilligers).
De keuken is alleen in de voetbalweekends open, zaterdag vanaf 10.30 uur tot ongeveer 18.00 uur, en zondag vanaf 12.30 uur tot ongeveer 18.00 uur.
Tijdens de zomerstop is het clubhuis alleen op donderdagavond en zaterdagmiddag open.

In het voetbalweekend kunt u terecht in het clubhuis vanaf 08.00 uur tot 18.30 uur voor het volgende;
– koffie, frisdrank, versnaperingen, snacks en snoep.
– spelletjes (o.a. tafelvoetbal, kaarten, tafeltennis en darten, biljarten).
– uitslagen en standen, wedstrijdschema’s voor de komende weken bekijken en uiteraard voor gezellig samenzijn met je teamgenoten.

Aan ouders en/of verzorger(s)
S.C.E is verheugd dat uw zoon/dochter bij onze vereniging komt voetballen. Bij S.C.E zullen we er alles aan doen om uw zoon/dochter het zoveel mogelijk naar de zin te maken, zodat er aan het voetballen veel plezier beleefd kan worden. S.C.E is net als zoveel andere verenigingen afhankelijk van vrijwilligers. Deze vrijwilligers maken het mogelijk dat de vereniging functioneert in al haar geledingen. Naarmate er meer jeugdleden bijkomen is er ook steeds meer behoefte aan vrijwilligers. Bij S.C.E verwachten we een bepaalde inzet van U als ouder van een jeugdlid. Want vele handen maken licht werk.

Uw vrijwillige inzet kan bijvoorbeeld bestaan uit
– Trainen van een jeugdteam/elftal
– Het begeleiden van een jeugdteam/elftal
– Het rijden met een auto naar een uitwedstrijd
– Meehelpen achter de bar van het clubhuis
– Wedstrijd fluiten bij de jeugdteams
– Of iets anders, er is nog veel meer te doen bij S.C.E


Algemeen rookverbod en geen alcohol onder 18 jaar in clubhuis
Onder dit motto heeft het bestuur besloten een bijdrage te leveren aan een gezonde omgeving voor onze jeugdige sporters.
– Dat er niet gerookt mag worden op het sportpark, ook niet in de kleedkamers.
– Geen alcohol geschonken mag worden onder de 18 jaar.
                
Wij verzoeken u met deze afspraken rekening te willen houden, en het onze medewerkers niet moeilijker te maken dan nodig is. Het is wettelijk verboden om alcohol te schenken aan jongeren onder de 18 jaar, deze wettelijke maatregel is ingegaan per 1 januari 2014. In het clubhuis van S.C.E gebeurt dat dus ook niet, en er is een algemeen rookverbod op het gehele “sportpark Lindenholt”.

U kunt pinnen in ons clubhuis

Aanschaf voetbalkleding
Ook in dit voetbalseizoen zal ieder jeugdlid van S.C.E weer een shirt en broek in bruikleen krijgen van de club. Voetbalkousen moet je zelf aanschaffen.

Studie
Wij zijn van mening dat sporten in zijn algemeenheid geen belemmering vormt voor het studeren, integendeel zelfs. Uiteraard kunnen zich omstandigheden voordoen, dat de studie zoveel tijd vergt, dat er geen tijd is voor het bijwonen van een training. Het spreekt voor zich dat in zo’n geval de studie voorrang krijgt, terwijl er toch in het weekend gevoetbald kan worden. Vanzelfsprekend dient in geval van verhindering de trainer te worden ingelicht.

Sporthygiëne
Sport hygiëne is onlosmakelijk verbonden met (voetbal) sport. Daarom stelt de jeugdafdeling als eis dat van jongs af aan het douchen, direct na een wedstrijd of training verplicht is. Bij de allerkleinsten (JO9-MO9 F-jes) en kabouters (JO5-MO5) is het toegestaan dat de ouders daarbij aanwezig zijn in de kleedkamer. Hou bij het ophalen van uw kind er rekening mee dat hij na een training of wedstrijd eerst moet douchen.

Gebruik kleedkamers bij S.C.E
De voetbalschoenen niet in de wastafel of onder de douche schoonmaken of afspoelen,(dit geeft alleen maar verstoppingen) maar buiten de schoenen afkloppen, bij de schoonmaakborstels, deze staan er niet voor niets. De laatste persoon die uit de kleedkamer gaat, even de trekker over de vloer heen halen zodat de vloer weer droog en schoon is, zodat het volgende team ook in een schone kleedkamer terecht komt. De overige rommel in de prullenbak deponeren.

Trainingsregels
Op tijd aanwezig zijn, kleding en schoeisel dienen schoon en in orde te zijn, na afloop is het verplicht te douchen. Door het regelmatig volgen van trainingen nemen de vaardigheden toe en beleven de jongens/meisjes meer plezier in hun voetbalsport. Het uitgangspunt is dan ook dat alle trainingen bezocht worden! Tijdens de training is elke vorm van sportkleding toegestaan. We raden je aan om in de herfst en de winter tijdens de trainingen een trainingspak te dragen.

Op tijd aanwezig
Bij voetbal gaat alles op tijd. Op tijd op de trainingen zijn, op tijd voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn, vroegtijdig afmelden voor de trainingen en wedstrijden of andere afspraken, houd je daaraan! Voetbal is een teamsport waarbij je op elkaar moet kunnen rekenen, maar waarbij je ook op tijd communiceert als er iets te melden valt.

Afmelden voor de training
Indien men echt een keer verhinderd is vanwege b.v. bij ziekte, huiswerk e.d. wordt er van de spelers verwacht dat hij/zij zich vóór de training afmelden. Dit dient te geschieden persoonlijk bij de trainer van het team.

Geen training op
Op de volgende feestdagen wordt niet getraind bij S.C.E: 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag. Op Carnavalsmaandag en -dinsdag wordt ook niet getraind, door de jeugd.

Afgelastingen
Voetbal is een buitensport, dat betekent dat we afhankelijk zijn van het weer. Zeker in de herfst en de winter kan het voorkomen dat wedstrijden afgekeurd moeten worden, omdat de conditie van de velden het spelen van wedstrijden niet toelaat. Als je niet zeker weet of je wedstrijd doorgaat, kun je altijd naar het clubgebouw bellen (024 – 3790907). Op wedstrijddagen als er wedstrijden afgelast worden, zo snel als mogelijk is de afkeuringen op de website van S.C.E en andere sociaal media staan.

Vervoer naar uitwedstrijden
Wat betreft het vervoer naar UITWEDSTRIJDEN dat is de verantwoordelijkheid van alle OUDERS of VERZORGER(S). Het moet zo zijn, dat ALLE ouders/verzorgers bij toerbeurt de spelers wegbrengen en ophalen bij uitwedstrijden, en u kunt de spelers aanmoedigen.

Ouders langs de lijn
Natuurlijk ziet S.C.E het graag dat ouders en andere familieleden of vrienden belangstelling tonen voor het voetbal van onze jeugd, zowel bij thuis of bij uitwedstrijden. Het is zelfs zo dat we zonder vele van deze ouders niet zouden kunnen draaien omdat zij zich ook inzetten als trainer en leiders van onze jeugdteams. De ouders die alleen als toeschouwer de wedstrijden bezoeken willen we vragen om de kinderen op een positieve manier aan te moedigen, maar men moet zich beslist niet met de leiding/coaching van een team bemoeien omdat anders de kinderen niet weten naar wie ze nu moeten luisteren en dan treedt verwarring en irritatie op. Het is niet eerlijk, als mijn vader thuis aan het werk is, mag ik hem niet storen omdat hij zich moet concentreren. Maar op het voetbalveld staat hij constant naar mij te roepen en ik heb het al zo druk.

Tips voor sportieve ouders
– Ondersteun uw kind met aanmoedigingen
– Dwing ze nooit om uw ambities waar te maken
– Help uw kinderen vertrouwen te krijgen
– Laat ze sport doen op hun eigen niveau
– Help ze om realistische doelen te stellen
– Benadruk het plezier en vermijd prestatiedruk
– Maak uw kinderen duidelijk dat sport meer is dan ‘winnen’ of ‘verliezen’ alleen
– Er is ook nog samenspel, vriendschap, uithoudingsvermogen enz.
– Leer ze dat groepsinzet en inspanning even belangrijk zijn als een overwinning
– Applaudisseer voor goed spel zowel van uw kinderen als die van de tegenstander
– Wees vriendelijk tegenover alle andere ouders
– Blijf positief, ook na verlies
– Trek de scheidsrechter in het openbaar nooit in twijfel

Leider – Teammanager van een team
– Contactpersoon voor de jeugdspelers van zijn elftal/team betreffende niet voetbal technische aangelegenheden.
– Contactpersoon voor ouders betreffende niet voetbal technische aangelegenheden welke betrekking hebben op zijn elftal/team.
– Planning maken voor het vervoer bij uitwedstrijden (rondbellen/checken).
– Planning maken voor het wassen van de wedstrijdkleding.
– Planning maken voor de corvee werkzaamheden.
– Het schoonmaken en/of verzorgd achterlaten van de kleedkamers zowel bij uit- als thuiswedstrijden.
– Verzorging en opruimen van de materialen bij training.
– Representatief ontvangen voor de wedstrijd van de begeleiding van de tegenstander.
– Representatief ontvangen voor de wedstrijd van de scheidsrechter en zorgen dat de wedstrijdbal en vlaggen aan de scheidsrechter worden overhandigd.
– Het correct invullen van de wedstrijdformulieren.
– Voldoende kennis van de spelregels hebben om eventueel als assistent-scheidsrechter/scheidsrechter te kunnen fungeren.
– Het stimuleren en er op toezien dat jeugdspelers zich ten opzichte van eigen begeleiding, medespelers, tegenstanders, scheidsrechters en publiek in woord en gebaar correct gedragen en in voorkomende gevallen spelers terechtwijzen en eventueel maatregelen nemen.
– In overleg met de jeugdtrainer er op toezien dat de corvee werkzaamheden goed worden uitgevoerd in de kleedkamer en dat er geen vernielingen worden aangericht.
Periodiek formeel overleg met:
(Jeugd)bestuur – Trainer – Leeftijdscoördinator – Andere jeugdleiders
Om zijn taken goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat de jeugdleider goed communiceert en samenwerkt met de trainer en dat hij zich goed op de hoogte stelt wat er onder de spelers leeft.

Spelerspas
In seizoen 2017-2018 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan.

 

 

 

 

 

De Wedstrijdzaken-app is te downloaden voor iOS en Android.

Sinds seizoen 16/17 wordt de app gebruikt in het zaalvoetbal en wordt er ook in het veldvoetbal mee getest. De resultaten en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn zo positief, dat we nu hebben besloten om al met ingang van het volgende seizoen volledig over te gaan op het mobiele wedstrijdformulier. Met deze app kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite. Dit betekent minder administratief werk en voor vrijwilligers is het erg belangrijk dat er minder tijd verloren gaat. En na afloop van de wedstrijd is er meer tijd voor ‘de derde helft’.

Wedstrijdregels
Bij verhindering dient dit (ruim) op tijd bij de trainer bekend te zijn. Het op tijd aanwezig zijn, kleding en schoeisel verzorgd wezen, en tijdens de wedstrijd het shirt in de broek en de kousen omhoog (is verplicht). Ook het dragen van scheenbeschermers is verplicht. Het dragen van een zogenaamde sliding-broek is alleen toegestaan als deze dezelfde kleur heeft als de broek van het wedstrijdtenue, bij S.C.E is deze dus zwart.
De aanvoerder van het team dient tijdens de wedstrijden altijd de aanvoerdersband te dragen.

Scheidsrechters
Een voetbalwedstrijd heeft recht op een goede scheidsrechter, een scheidsrechter heeft recht op voetballers die zicht weten te gedragen. Respecteer daarom de beslissingen van de scheidsrechter. Bedenk dat een scheidsrechter meestal minder fouten maakt dan een voetballer.

De officiële KNVB speeltijden

Senioren mannen 2 x 45 minuten
Senioren dames 2 x 45 minuten
Veteranen 40+ 2 x 35 minuten
JO19  2 x 45 minuten
MO19  2 x 40 minuten
JO17  2 x 40 minuten
MO17  2 x 35 minuten
JO15  2 x 35 minuten
MO15 2 x 35 minuten
JO13  2 x 30 minuten
MO13  2 x 30 minuten
JO11  2 x 30 minuten
MO11 2 x 30 minuten
JO10 2 x 25 minuten
JO9  2 x 20 minuten
MO9 2 x 20 minuten
JO8 2 x 20 minuten
JO5 spelen onderling

Dames 5 wissels en onbeperkt door-wisselen. 
Senioren 3 wissels (incl. doelverdediger) Het aantal invallers (wissels) per wedstrijd
Alle senioren,JO19-MO19-JO17-MO17-JO15-MO15 en de JO13-MO13 spelen op een heel veld.
De JO11-MO11-JO10 en JO9-MO9-JO8-JO7 spelen op een half veld, spelen ook met kleinere doeltjes, en nemen na de wedstrijd allemaal een penalty.

JO19-MO19-JO17-MO17-JO15-MO15  5 wissels (incl. doelverdediger)
*zie hieronder meer info.
JO13-MO13-JO11-MO11-JO10-JO9-MO9-JO8-JO7  5 wissels en onbeperkt door-wisselen.

* In wedstrijden van competities die ingedeeld zijn in de categorie A mogen gedurende de gehele wedstrijd niet meer dan drie spelers worden gewisseld. Een speler die eenmaal is gewisseld, mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen.
In wedstrijden van competities die ingedeeld zijn in de categorie B mogen gedurende de gehele wedstrijd vijf spelers worden gewisseld. Het is toegestaan dat een eenmaal gewisselde speler via een volgende wissel weer aan de wedstrijd deelneemt.

Sport Club Excelsior (S.C.E) voetbalt in District Oost van de K.N.V.B

Onder de A categorie vallen:
Mannen veldvoetbal standaard hoofdklasse t/m 7e klasse
Mannen veldvoetbal reserve hoofdklasse t/m reserve 3e klasse
Vrouwen veldvoetbal hoofdklasse t/m 2e klasse
JO19-JO17-JO15  t/m 1e klasse
JO13 top- en hoofdklasse

Onder de B categorie vallen:
Elftallen/teams die spelen in de overige klassen

A categorie geldt voor de volgende elftal/teams van S.C.E
Senioren zondag: S.C.E 1 

B categorie geldt voor de volgende elftallen/teams van S.C.E
Senioren zondag: 2 – 3 – 4 – 5
Senioren zaterdag: 2 – 3 
Alle jeugd van S.C.E

Zonder categorie dat zijn de 40+ voetballers en JO5-1 (kabouters)

De jeugdafdeling van S.C.E heeft ruim 220 jeugdleden: jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Ze zijn verdeeld over bijna 20 jeugdteams en ze worden begeleid en getraind door ongeveer 35 jeugdleiders en jeugdleidsters en studenten van het CIOS en vrijwilligers die deze taak op zich genomen hebben.
De spelers zijn, afhankelijk van hun leeftijd, verdeeld in categorieën die worden aangeduid als JO19-MO19, JO17-MO17 en JO15-MO15 en JO13-MO13, JO11-MO11, en JO10, JO9-MO9, JO8 en JO5 (kabouters).
De senioren afdeling bestaat uit ongeveer 140 spelende leden verdeeld over 8 teams, dit is inclusief de 40+.

JO   staat voor Jonger Onder
MO staat voor Meisjes Onder