1. Home
  2. /
  3. Media
  4. /
  5. Archief
  6. /
  7. 2004-2005

2004-2005

07-06-05 De volgende spelers uit de selectie van zondag 1 zijn vertrokken naar een andere vereniging of gestopt met voetballen bij S.C.E : Johnny Blaauw (Oranje Blauw), Eric Aalbers (gestopt), Michel Bluijssen (vv Trekvogels), Ramon Gillich, Bas Jongnain, Michiel de Laat allen naar (Kolping-Dynamo), Dinko Okanovic (Brakkenstein)

01-06-05 S.C.E heeft 13 nieuwe spelers voor de selectie aankomend seizoen, te weten: Jeffrey Saat, Joris Coenders, Guido Niehof, Richard SchÜr, Dennis Milder, Bob Heijltjes, Jop Meij, Yusuf Sanli, Patrick Vergeer, Dennis Bakker, Ernst Evers, Jamie van Berkel en Jeroen Leerendveld. De huidige spelers die in de selectie blijven zijn: Sjoerd Mulders, Gijs Mulders, Joost van Rooij, Eric Picard, Lex Kok, Martijn Koks, Bas Lemmers en hopelijk kan de lang geblesseerde Wouter Pieterse ook weer worden toegevoegd aan de selectie. Tevens zal Bob Heijltjes assisteren tijdens de trainingen specifiek gericht op de aanvallers en keepers.
Namens, Paul van Cleef

29-05-05 De zomerstop is ingegaan wat betreft de opening van het clubhuis, vanaf 1 juni is het clubhuis van S.C.E alleen op donderdagavond en op de zaterdagmiddag nog geopend.
Namens, Aloys Füchten

29-05-05 D1 veroverd prachtige tweede plaats op sterk bezet internationaal toernooi. In een sterk bezet internationaal toernooi op zaterdag 28 mei bij SIOL in Cuijk wist S.C.E D1 al als poulewinnaar uit de bus te komen. In de kruisfinale werd in de verzengende hitte het Engelse Staines Town volledig van de mat gespeeld. De finale tegen de hoofdklasser JVC, dit jaar promoverend naar de topklasse werd bij een temperatuur van boven de dertig graden gespeeld. Na een sterk begin van S.C.E, begonnen later in de wedstrijd de krachten bij ons weg te vloeien, terwijl JVC het hoge tempo wat langer volhield en hiermee de overwinning binnen haalde. Jongens proficiat met deze geweldige prestatie.
Namens, Peter de Groot

29-05-05 Dames, van harte gefeliciteerd met jullie tweede plaats. Een goed seizoen, prima hoor. En let ook eens op het aantal tegendoelpunten: klasse keepster!! Veel succes volgend jaar.
Namens, Irene Brongers

18-05-05 S.C.E F3 is dit seizoen 2x kampioen geworden zowel in de najaars als in de voorjaars competitie van hun klasse, spelers, leiders en trainer proficiat met het behaalde resultaat.
Namens, John Bogaard

17-05-05 vrijdag 24 juni om 20.00 uur vind er weer een vergadering van de euroclub plaats.
Namens de euroclub, Pierre de Bruijn & Berry Aalders

13-05-05 Indien het elftal waar u leider van bent de laatste wedstrijd of toernooi gespeeld heeft, wordt u verzocht om de kleding en bijbehorende zaken zoals ballen, bidons, waterzak e.d. in te leveren. Op dinsdagavond 17 mei kunnen deze zaken worden ingeleverd van 19.30 uur tot 20.00 uur in het clubhuis van S.C.E. Tevens kunt u op donderdag 26 mei en 2 juni van 19.30 tot 20.00 uur de voetbalspullen inleveren. Aan het begin van het seizoen heeft u een briefje ondertekend waarop stond wat u aan voetbalspullen ontvangen heeft. Graag ontvangt S.C.E al deze voetbalspullen van u weer retour. Om een snelle afwikkeling te realiseren verzoek ik u vriendelijk om op een briefje te noteren welk elftal het betreft en welke zaken u inlevert. Dit briefje graag tezamen met de voetbaltas inleveren. Ik dank u bij voorbaat voor uw medewerking.
Namens de jeugdcommissie, Ron Spies

13-05-05 De rommelmarkt van 19 juni a.s gaat NIET DOOR i.v.m. te weinig belangstelling.
Namens, Bill Kirkpatrick

08-05-05 De selectie trainers voor de jeugd zijn voor seizoen 2005-2006 bekend voor de volgende teams. Voor de A1 is dat Ruud Adema, voor de B1 is dat Wim van Schaik, voor de C1 Hr. van den Bogaert, en voor de D1 Peter de Groot, bij de E1 is de vacature nog vacant.
Namens het bestuur van S.C.E, Han Mulders

08-05-05 In de laatste thuiswedstrijd van S.C.E heeft grensrechter Willem Wensveen zijn laatste wedstrijd voor het 1e elftal gevlagd. Willem mag gaan genieten van zijn welverdiende rust.
Namens, de selectie van het eerste

07-05-05 Er zijn 150 nieuwe foto’s beschikbaar van de uitwisseling met Woodgate’80 op de website geplaatst. U kunt u rechtstreeks naar de website van de C 3 om de foto’s te bekijken.
Namens, John Goedhart

zaterdag 11 juni a.s. organiseren wij een reünie voor oud-leden van S.C.E en voor de leden, die al meer dan 20 jaar lid zijn (geweest). Vooral hopen we op die dag veel leden uit de Grootstal tijd op ons sportpark aan de Meeuwse Acker te mogen begroeten. Het programma zal er ongeveer als volgt uitzien. Vanaf 14.00 uur wordt men verwacht. Om circa 15.00 uur zal er een (korte) wedstrijd zijn tussen twee oud elftallen van S.C.E, te weten het kampioenselftal van het seizoen 1974-1975 tegen een team van nog oudere oud-leden. Voor het team van 1974-1975 zal Theo van Raay de spelers benaderen en voor het andere team zal Gerry Janssen deze taak op zich nemen. Dat belooft een hele happening te worden.Na de wedstrijd zal er onder het genot van drankje herinneringen worden opgehaald, waarbij uiteraard de verhalen uit de Grootstal tijd niet zullen ontbreken. De spelers voor de beide elftallen zullen persoonlijk worden benaderd. Voor een broodje en/of koude schotel wordt gezorgd. Van veel oud-leden is geen adres meer in onze administratie bekend, dus als je van mening dat je ook onder bovengenoemde categorie leden valt ben je uiteraard welkom. Meld je dan wel even aan op het emailadres: reünie2005@sce-nijmegen.nl of geef het telefonisch even door. Je kunt uiteraard ook nog andere oud-leden tippen, dat er die dag een reünie wordt gehouden, zodat ook zij aanwezig kunnen zijn. Berry Aalders

27-04-05 Het spaarkasfeest is op 20 mei a.s. zet dit alvast in jullie agenda, dit geld alleen voor de leden van vorig jaar, nadere informatie volgt nog.
Namens, de spaarkas commissie

18-04-05 S.C.E gaat terug naar “Grootstaltijd” De Nijmeegse voetbalvereniging S.C.E houdt op zaterdag 11 juni vanaf 14.00 uur een reünie voor leden en oud-leden uit de tijd toen de club nog op sportpark Grootstal gehuisvest was. Er worden uitnodigingen verstuurd, maar van vele oud-leden is het adres bij de organisatie niet meer bekend. Oud-leden van S.C.E die nog op de Grootstal hebben gevoetbald, zijn welkom. Zij kunnen zich aanmelden op het emailadres: reünie@sce-nijmegen.nl of bellen naar secretaris Berry Aalders tel. 06-26724725

31-03-05 De website van S.C.E leeft en hoe, de site een record aantal bezoekers en pageviews genoteerd in de maand maart, te weten 4275 bezoekers die goed waren voor 8625 pageviews. Met als drukste dag vrijdag 11 maart, goed voor ruim 300 bezoekers en bijna 600 pageviews. Dat S.C.E niet alleen in Nederland goed wordt bekeken maar ook ver daar buiten is onder andere te zien aan de volgende landen te weten: België, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Turkije, Polen, Dominicaanse Republiek, Bosnië/Herzegovina, Finland, Italië, Spanje, Litouwen, Japan, Tsjechische republiek, Canada, Hongarije, Mexico, Noorwegen, Singapore, Verenigd Koninkrijk en dit in willekeurig volgorde.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert Bentvelsen

21-03-05 De tussenbalans van Richard. Een tijdje geleden schreef Richard van Thiel een artikel op de website. “Hoe gaat het met de jeugdafdeling, de tussenbalans is opgemaakt” kopte hij. Wie het wil nalezen surft even naar Clubblad 4. Een lezenswaardig stuk en nooit klagerig. Richard is niet van het klagende type en daar zouden we er meer van moeten hebben. Het bestuur vond het in elk geval een positief geluid. Er is al veel werk verzet, we zijn op de goeie weg, maar we zijn er nog lang niet. Ik weet nog goed dat we in het voorjaar van 2003 veel praatten over de jeugd van S.C.E. Hoe de organisatie op z’n gat lag; hoe het mooie jeugdbeleidsplan niet in praktijk werd gebracht. Dat het toch een beetje sneu was dat S.C.E met honderden jeugdleden zo matig presteerde. Dat de doorstroming naar de senioren toe zo slecht was. Frans Paymans schreef het ooit in de krant: S.C.E is een “reus op lemen voeten”. Hij bedoelde daar mee te zeggen dat wij veel en veel meer uit onze jeugd kunnen halen, en hij had (en heeft nog) gelijk. Maar lag het dan aan de mensen die toen in het jeugdbestuur zaten? Dacht het niet! Aan een slecht jeugdbeleidsplan? Niet dus! Slechte trainers dan wel slechte jeugdvoetballers? Geen sprake van! Aan de zuigkracht van andere clubs die het wel voor mekaar hebben? Een beetje wel, maar die zuigkracht hadden we natuurlijk aan ons zelf te danken: Als je een goeie opleiding hebt en een gezellige sfeer hoeft de jeugd helemaal niet weg. De echte oorzaak is, denk ik, dat we te weinig enthousiaste vrijwilligers hadden. Mensen die voor hun eigen kinderen de contributie betaalden (soms ook nog na lang aandringen) en dan dachten dat S.C.E de rest maar moest doen. Dat schoot natuurlijk niet op. In 2003 is S.C.E met 3 jeugdcoördinatoren gaan werken: Richard, Peter en Ryks. Om al het werk dat met de jeugd te maken heeft in goeie banen te leiden. En, zoals ik al heb aangegeven, het gaat de goeie kant op. De organisatie is gewoon beter. De Euroclub die voor extra materialen zorgt, bijvoorbeeld hesjes of trainingsballen. De trainers die professionele training krijgen. De uitwisseling met Leicester. Maar de weg is nog lang en bochtig. Als je “nu“ met het voorjaar van 2003 vergelijkt zijn we met sprongen vooruitgegaan. Een wel erg bescheiden Richard waardeert het allemaal met een magere 6+. Ik denk dat we ze zeker een dikke 8+ moeten geven. Maar we moeten de ogen niet sluiten. Er blijven nog te veel zaken liggen, nog te veel dingen gaan fout. Zowel in de organisatie als in de opvang, opleiding en begeleiding van onze jeugd. Nog steeds vinden te veel ouders het wel best. Binnen het bestuur zijn we bezig om een minder vrijblijvend vrijwilligersbeleid op te zetten. Wat klinkt dat gek nu ik dit opschrijf. Niet meer helemaal niks doen, niet meer wat aanklooien, niet meer eerst vragen wat het schuift. Er zal meer dwingend een bijdrage geleverd moeten worden aan de club, aan een jeugdteam, aan het eigen kind. Want S.C.E met die paar vrijwilligers kan het simpelweg niet meer bolwerken. Er komt gewoon te veel werk op de schouders van te weinig mensen neer. Je ziet deze verplichting al bij binnensporten (bijvoorbeeld de verplichte zaaldiensten bij volleybal en basketbal) je komt het buiten tegen bij tennisverenigingen en hockeyclubs. Elk lid moet iets doen om de vereniging overeind te houden. Een keertje chauffeur zijn bij uitwedstrijden, een keertje oud papier lopen, een paar uurtjes achter de bar staan, gastvrouw/gastheer spelen voor bezoekers, een EHBO-post bemannen, ballen oppompen. Allemaal kleine klusjes waar je eens in de zoveel tijd maar een paar uurtjes aan hoeft te besteden. S.C.E zal er aan moeten. Binnen niet al te lange tijd verschijnt er meer informatie over. Nu ik dit opschrijf bedenk ik dat er regelmatig problemen zijn om oud papier voor S.C.E te lopen. Brengt toch een aardige duit op. Kunnen we leuke dingen mee doen voor de jeugd c.q. uw kind. Als alle ouders/verzorgers nou 1x per jaar slechts 1 avondje gedurende 2 uurtjes meeloopt is er geen enkel probleem meer. S.C.E zou er blij mee zijn en uw kind ook. Ik denk afsluitend dat we heel veel geld extra nodig zullen hebben om de jeugd een hele goeie voetbalopleiding te bieden en sociale vaardigheden bij te brengen. Want dat laatste vinden wij ook belangrijk. Richard, ga vooral zo door en geef eens wat vaker een tussenbalans.
Namens het bestuur, Joop Vedder

11-03-05 Langs deze weg willen wij Nell, Theo, Ans en Han bedanken voor de leuke jaren wie wij bij de Oldtimers met hun hebben doorgebracht. Terugkijkend naar de jaarlijkse midgetgolfavond de bowlingavond. De altijd gezellige rommelmarkten wat goed was voor de clubkas van de Oldtimers. En de jaarlijkse feestavonden in het clubhuis met de wel bekenden stampotten erbij. Ook herinner ik mijn de uitstapjes naar Duitsland wat werden volwassen mensen in zo’n pretpark toch ook weer even kind. Ja genieten deden we altijd. Ook hebben we een keer kruisboogschieten en een karaokeavond twee zelfs en er kwam een keer een man met een ouderwetse trekzak. Toen hadden we allemaal wat moeten we hier nou mee, maar gelachen en gezongen uit volle borst. Dus gezelligheid was er altijd. Ik hoop dat Bill Kirckpatrick van de leden een kans krijgt om het net zo gezellig te maken als dat de anderen het gedaan hebben. Wij wensen Bill in de toekomst veel succes hiermee. Nell Theo Ans Han nogmaals bedankt voor de fijne jaren. En dat jullie met ons ook nog een leuke tijd krijgen bij de Oldtimers zonder er over na hoeven te denken hebben we alles goed geregeld want dat gaat Bill nu doen. Ook hopen wij dat iedereen nog lid blijft want het is en blijft een gezellig clubje, in de wandelgangen heb ik al gehoord dat er wat nieuwe leden bij komen, hoe meer zielen hoe meer vreugde. Nell ook nog gefeliciteerd met je lidmaatschap van verdiensten, je hebt het verdiend. Misschien dat wij er naast zitten dat het erenlid was, maar ja een foutje mag er wel insluipen. Nogmaals bedankt alle vier.
Namens, Fred en Annelies Schoppema

28-02-05 Na de winterperiode de balans opmakend heeft de D1 een opmerkelijke prestatie geleverd! 6 van de zaalvoetbaltoernooien waaraan werd deelgenomen werden er maar liefst 5x als winnaar afgesloten. Dit vijfde toernooi leverde naast een enorme beker ook een wisselbeker met daarbij de titel “Kampioen van Wijchen 2005” op. Deze titel leverde een uitnodiging voor het “Nationale Top futsal toernooi” op 13 februari op. Op dit zwaar bezette toernooi werd een meer dan uitstekende tweede plaats behaald. Jongens gefeliciteerd! Ouders bedankt, voor jullie moeten al de toernooien minstens net zo zwaar geweest zijn als voor de jongens. Maar supporters zijn nu eenmaal belangrijk. Tevens werden er in dit team twee jongens geselecteerd voor het KNVB team onder 12. Jongens succes en laat zien wat je waard bent!
Namens, Peter de Groot

27-02-05 Voor aankomend seizoen 2005 – 2006 is het bestuur van S.C.E met Paul van Cleef tot overeenstemming gekomen omtrent de functie van hoofdtrainer.
Namens het bestuur van S.C.E, Han Mulders

27-02-05 Spelertjes van de E jeugd hebben een uitnodiging van BVO N.E.C 2 spelers van de E1 van S.C.E hebben een uitnodiging van BVO N.E.C gekregen om mee te doen aan de talententraining op 6 en 20 maart. Leuk voor de mannen en een compliment voor de trainers Cor Aarns, Willy Coolen en Ruud Tielen. Dit zijn goede berichten daar moeten we naar toe. De jongens beter maken zodat de meer dan gemiddelde talentjes opvallen bij de BVO`s. De talentjes worden alleen maar beter als persoon en als speler en de club. S.C.E komt hierdoor in beeld bij de BVO`s, leuk jongens doe je best bij N.E.C. Er zijn ook positieve ontwikkelingen bij de D jeugd. Ook zijn er goede vorderingen te melden bij de D jeugd, Peter de Groot die met zijn aanstekelijke enthousiasme de spelers op een hoger niveau brengt. Laatst werd Trekvogels D1 die zondag s`morgens extra trainen, de zo genaamde talentenklas, verslagen met 6-0 Prima, spelers en begeleiding, de eerste signalen dat we op de goede weg zijn, hoe pril de wederopstanding ook is, ook hier is een pluim op zijn plaats voor de spelers en begeleiding.
Namens, Richard van Thiel

25-02-05 Door prestaties komt de sfeer terug. S.C.E zit in een neerwaartse spiraal, het bestuur van de Nijmeegse voetbalvereniging neemt daar geen genoegen mee. Sport Club Excelsior is op zoek naar nieuw elan, te beginnen bij trainer Paul van Cleef. Als de nieuwe bestuurskamer model staat voor S.C.E, dan gaat het de club in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt voor de wind. Maar op uiterlijkheden moet je nooit afgaan, zo blijkt maar weer. Want hoewel S.C.E met 850 leden en 37 elftallen nog steeds tot de grootste Nijmeegse verenigingen behoort, verkeren de witzwarten in een dip. Niet alleen staat het eerste elftal zonder ook maar een behaalde overwinning onderaan in de vierde klasse, het is ook steeds moeilijker om de club draaiende te houden. De groep vrijwilligers is al jaren onveranderd. Bij de meesten overheerst het grijs boven het gerimpelde hoofd. Afgelopen zondag bedroeg de recette voor de wedstrijd tegen Rozendaal 13,50 euro. Bijeengebracht door vier volwassenen en een kind. Philip Sonke luidt daarom de noodklok. De adviseur van het bestuur en voormalig voorzitter en ex-eerste elftalspeler gaat de neerwaartse spiraal bij zijn cluppie aan het hart. Samen met waarnemend voorzitter en clubman Han Mulders legt hij de problemen én soms ook oplossingen op tafel. Spelers uit het eerste elftal zijn naar andere clubs gaan lopen, zegt Sonke. Na het vorig seizoen vertrok zo’n beetje de complete selectie. Alleen, ze maakten dat zo laat bekend dat we geen vervangers meer konden zoeken. Daarom is ons tweede elftal het eerste geworden, een tweede team hebben we niet. Die jongens kun je niets verwijten, ze werken er keihard voor, doen het voor de club, maar het ontbreekt ons dit seizoen aan geluk. We zijn maar één wedstrijd echt weggespeeld, vaak zijn we gelijkwaardig. Alleen lopen we nu wel het gevaar naar de vijfde klasse te degraderen. Daar moeten we dan binnen een jaar wel weer uit zien te komen. Toch krijgen we signalen dat na dit seizoen spelers willen terugkomen, vult Mulders aan. Blijkbaar is dit toch een warm nest, want je ziet die voetballers hier wel regelmatig in de kantine. De uitstraling van het eerste elftal is erg belangrijk. Je ziet dat bij de mindere prestaties ook de motivatie bij de vrijwilligers afneemt. De sfeer heeft er onder te lijden en dat uit zich weer in een verminderde baromzet. Voor ons een belangrijke inkomstenbron. Maar we kunnen het redden, zijn budgettair neutraal. Sonke: Onze ambitie is de tweede, derde klasse. Er komt een goede lichting aan bij de C-jeugd, maar tot die tijd moeten we wel overbruggen. Andere clubs kunnen de landelijke jeugd bieden, dat kost ons goede spelers. Bovendien is er nauwelijks binding met de wijk, hoewel de meeste jeugdleden uit Lindenholt komen. Mulders: Voetbal is een spelletje waar de hele familie bij betrokken is. We overwegen om bij nieuwe leden de ouders te verplichten ook iets bij de club te gaan doen. We willen Paul van Cleef ook volgend seizoen graag als trainer. We hebben met anderen gesproken, zijn zo drie maanden bezig geweest, maar hij is onze man. Hij loopt hier al jaren rond en kent de club door en door. Maar Paul wil wel dat de hele vereniging achter hem staat. De details moeten goed geregeld zijn. De afspraken en toezeggingen moeten door iedereen nagekomen worden. Daar was tot nu toe niet altijd sprake van. Hoewel S.C.E en in principe ook Paul van Cleef graag met elkaar verder gaan, moeten er nog een paar drempels worden weggenomen in de lopende onderhandelingen. Kijk naar andere grote clubs in Nijmegen, zegt Sonke. Hatert, Quick en SCH, ze hebben het allemaal moeilijk. De vrijwilligers worden ook steeds meer belast. Mulders geeft de voorbeelden: We zijn btw-plichtig, dat betekent een hele administratie. We hebben te maken in de kantine met vetverwerking, hygiëne, cursussen verantwoord alcoholverbruik voor barpersoneel, en ga zo maar door. Het is in feite een heel bedrijf. Om dat te runnen worden we door de gemeente onvoldoende ondersteund. De overheid zou veel meer kunnen doen. We houden wel een hele wijk van de straat, maar krijgen in verhouding maar weinig subsidie. Onze trainingsvelden zijn rampzalig. Die worden intensief gebruikt, want de elftallen trainen twee keer per week. Zo’n veld kun je je leden eigenlijk niet meer aanbieden. Mulders en Sonke willen als echte S.C.E’ers niet bij de pakken neer zitten, maar aanpakken. In juni hebben we een reünie, zegt Mulders. Hopelijk zien we die oudjes dan weer, maar we hebben ze ook nodig voor de organisatie van S.C.E.

12-02-05 Aan de spelers van S.C.E D1 en S.C.E C3 en hun ouders/verzorgers en begeleiders.
Beste spelers, ouders/verzorgers en begeleiders, op donderdag 23 maart is het zover, wij zullen dan omstreeks 12.30 uur bij SCE richting Leicester (Engeland) vertrekken. Na een ongetwijfeld overweldigend programma afgewerkt te hebben, zullen wij dan op dinsdag 29 maart om ongeveer 18.00 uur weer bij S.C.E terugkeren. Maar voordat het zover is, moeten er nog een aantal zaken geregeld worden. Op de eerste plaats moeten wij voor 9 maart een deelnemerslijst naar de busmaatschappij Munckhof Reizen Nijmegen sturen, zij moeten deze dan namelijk doorsturen naar de maatschappij die voor onze overtocht van Hoek van Holland naar Harwich zorg draagt. Alhoewel wij er vanuit gaan dat alle spelers en begeleiders van D1 en C3 meegaan met deze unieke reis, willen wij dit toch graag bevestigd zien. Zodoende wil ik een ieder vragen om bijgaande antwoordbrief voor 1 maart volledig in te vullen en in te leveren bij Peter de Groot (D1) of John Goedhart (C3). Ook is het mogelijk om de betreffende gegevens per e-mail naar ondergetekende te versturen. Het emailadres is jf.goedhart@planet.nl. Daarnaast zijn er natuurlijk kosten verbonden aan deze reis. Uiteindelijk is het bedrag dat betaald moet worden om deel te nemen aan deze reis vastgesteld op € 120. Dit bedrag is samengesteld uit een bedrag van bijna € 100 per persoon voor de busreis en de overtocht en ruim € 20 per persoon voor de maaltijd tijdens de heenreis en de bijdrage van 10 Engelse ponden per deelnemer die wij aan onze Engelse gastgezinnen geven als bijdrage in de kosten van het door hun georganiseerde programma. Ik wil een ieder verzoeken om het bedrag van € 120 voor 9 maart over te maken op girorekening 3707133 t.n.v. J. F. Goedhart onder vermelding van de voor- en achternaam van de deelnemer. Mocht het om een of andere reden niet mogelijk zijn dit bedrag tijdig over te maken, wil ik diegene vragen om persoonlijk met ondergetekende contact op te nemen. De overige kosten (verzekering, een aantal consumpties, eventueel maaltijd terugreis enz.) zullen betaald worden uit sponsorgelden of gelden die S.C.E beschikbaar heeft gesteld. Verder gaan wij er vanuit dat alle deelnemers bereid zijn om, onvoorziene omstandigheden daargelaten, wanneer onze Engelse vrienden (want dat zijn het dan inmiddels) het komende seizoen naar Nederland komen, hen onderdak te bieden. Ik wil er ook nog op wijzen dat alle deelnemers verplicht zijn een identiteitskaart of paspoort bij zich te hebben. Is dit nog niet geregeld, doe dit dan snel en tijdig. De komende tijd zullen alle deelnemers via Peter de Groot of John Goedhart nog de nodige informatie ontvangen. Ook zal er op de website van S.C.E C3, de nodige informatie staan. Deze website is het makkelijkst te bereiken via www.sce-nijmegen.nl, in de index is een link naar de website van C3 opgenomen. Op de zaterdag 19 maart zullen alle deelnemers een programmaboekje (in tweevoud, één voor thuis en één voor mee te nemen) met daarin alle informatie ontvangen. Tot slot zullen alle spelers verlof van school moeten vragen, hiervoor kan de bijgaande brief worden gebruikt. Overigens is onze ervaring dat alle scholen hier aan mee werken. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ondergetekende opnemen. Met vriendelijke groeten, namens de organisatie, John Goedhart .Voor meer informatie ga naar de website van de C3
Bron, website S.C.E C3 John Goedhart

10-02-05 Beste oldtimers, zoals jullie allemaal bekend zouden wij, ondergetekenden in december terugtreden als bestuur van the Oldtimers. Wij vonden dat het tijd werd dat andere mensen het schip gaan besturen. Gelukkig hebben we een nieuwe kapitein gevonden. Bill Kirkpatrick gaat vanaf nu de koers uitzetten. Wetende dat wij onze functies met een gerust hart aan hem kunnen overdragen, wensen wij hem hierbij veel succes maar vooral veel plezier.
Namens, Ans en Han Mulder, Nell en Theo Arts

31-01-05 Nieuws over uitwisseling met Woodgate’80 uit Leicester, wij zullen op donderdag 24 maart om ongeveer 12.30 uur vertrekken met een bus van Munckhof Reizen Nijmegen. Om 16.00 uur nemen wij in Hoek van Holland dan de boot naar Harwich. Deze bootreis zal ongeveer 3 uur en 45 minuten duren. Om ongeveer 20.00 uur Nederlandse tijd (19.00 uur Engelse tijd) zullen wij dan richting Leicester vertrekken. Wij zullen daar dan tussen 22.00 en 23.00 uur Engelse tijd aankomen. Al met al dus een reis van bijna 12 uur!! Vrijdag tot en met maandag zorgen onze Engelse vrienden voor een ongetwijfeld leuk en onderhoudend programma. Later zal ik hier meer over vertellen. Op dinsdag gaan wij weer terug en zullen wij ‘s morgens vroeg om 6.00 uur (Engelse tijd) al weer vertrekken. Om 10.40 uur vertrekt de boot vanuit Harwich en deze zal er voor zorgen dat wij om ongeveer 15.20 uur (Nederlandse tijd) weer in Hoek van Holland arriveren. Tussen 17.30 en 18.00 uur zullen wij dan weer terug zijn bij S.C.E Binnenkort (waarschijnlijk op 12 februari) ontvangen alle spelers en begeleiders een brief over bovenstaande. Tevens krijgen de spelers dan een brief waarmee zij op school verlof voor deze unieke reis kunnen aanvragen. Voor meer informatie ga naar de website van de C3
Bron, website S.C.E C3 John Goedhart

12-01-05 Hoe gaat het met de jeugdafdeling van S.C.E Ik weet nog goed dat ik in April 2003 een verhaal schreef over de slechte prestatie van de teams van S.C.E, waarin ik stelde, dat het te begrijpen was dat er enkele teams niet functioneerde en dan bedoel ik niet alleen de prestatie elftallen maar ook de recreatieve elftallen. Ik stelde toen dat er meer aan de hand moest zijn dan alleen maar een slechte lichting, ja, een slechte lichting voetballers dat kan, maar toch niet 80% van de jeugdelftallen merkte ik op. Ik noemde de titel van dit stuk de tussenbalans opmaken, sinds april 2003 ben ik jeugdcoördinator van E en F fjes en ik voel een behoefte om de tussenbalans op te maken. Bovendien leent Januari zich er voor om terug te kijken, maar vooral vooruit te kijken. De balans opmaken, in het Nederlands woordenboek worden meerdere betekenissen aangegeven, ik hou het bij het resultaat van ons werk berekenen. Het woord tussenbalans geeft aan dat er een moment is van evenwicht zoeken en nadenken over hoe gaat het met de jeugd gaat, want dat was het uitgangspunt van de bestuurders van S.C.E. De zinssnede VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK werd concreet gemaakt, nee hoor, dit is geen klaagzang dat er te weinig vrijwilligers zijn, (wat natuurlijk wel een feit is.) Doormiddel van het aanstellen van 4 jeugdcoördinatoren werd er een begin gemaakt om meer aandacht te geven aan de problemen in de jeugdafdeling van S.C.E. Wat wil S.C.E als club betekenen en vooral wat kan de voetbalclub S.C.E betekenen voor de leden en welke rol zouden de leden zich aan moeten meten? Hoe pak je de vele problemen aan, met wie doe je dat, hoeveel mensen heb je, tenslotte VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK nee hoor, ga gerust verder met lezen, dit is geen klaagzang over te weinig vrijwilligers. Wij zijn gestart in April 2003 met een missie, we willen de organisatie (lees club) verbeteren en met name bij de jeugd, want dat was en is nog steeds een prioriteit. Maar hoe doe je dat dan een organisatie verbeteren? Welke methode gebruiken we, staan er plannen op papier, hoe kunnen we de kennis van de vrijwilligers bundelen en van elkaar leren zodat de aanwezige kennis ten goede van de club keert, naar welk doel willen we, en hoelang nemen we daar de tijd voor, is er geld voor om dit te realiseren en hoeveel is dat dan, hoe ontstaat er meer betrokkenheid bij de leden voor de club. Saai verhaal zeg, wordt er ook nog bij S.C.E gevoetbald. Ja natuurlijk, zal wel weer gezeik zijn over te weinig vrijwilligers, nee natuurlijk niet, dit is nog steeds geen klaagzang over te weinig vrijwilligers en dat zal het ook niet worden. Vragen, vragen en nog eens vragen? En antwoorden!, voorlopig even niet. Daadkracht dat was het sleutelwoord, er aan beginnen, vrijwilligers benaderen, teams samenstellen, zorgen dat er begeleiding bij elk team aanwezig is, voetballen, voetballen en nog eens voetballen, plezier beleven aan de voetbalsport, zorgen dat de randvoorwaarden om te kunnen voetballen verbeteren, en de doelstellingen op middellange termijn dan, nu even niet. Zeker door gebrek aan vrijwilligers, nee hoor,! nou ja een klein beetje dan, maar ga gerust verder met lezen ik hou me aan de afspraak, GEEN KLAAGZANG. De groep mensen die in April 2003 begonnen, gelukkig, het waren er tien, vonden en vinden nog steeds dat eerst de organisatie gestructureerd moest worden helder, duidelijk en vooral samen een lijn volgen, maar waar naar toe dan, ja hallo, niet zo voortvarend van start gaan, we zijn amper een jaar bezig. Die voortvarendheid om nu al aan de middenlange termijn te denken gaat mij een Jhon Frost brug te ver, zeg is dat soms die generaal die in de tweede wereldoorlog, de brug 17 kilometer verderop, met succes heeft verdedigd? Hoezo de middellange termijn te ver weg, wat hebben jullie dan gedaan de laatste seizoenen. Nou het zit volgens mij zo, als je een huis van 80 jaar oud de laatste 4 jaar niet hebt onderhouden, begin je eerst te onderzoeken of de bouwkundige staat van huis niet heeft geleden onder het uitstellen van het onderhoud. Vervolgens stel je een onderhoudsplan op en begin je met je onderhoudswerkzaamheden die het wooncomfort moet verbeteren. Zo zijn wij ook begonnen, eerst ervoor zorgen dat de leden kunnen voetballen en trainen, met voldoende ballen, geschikt materiaal aankopen zoals doeltjes, pylonen. De euro club je weet wel, waar je elke maand een deel(tje)van je inkomsten aan afstaat ondersteund o.a de jeugd om onze doelstellingen waar te maken, een prima initiatief van de leden, klasse leden, dat vergroot de financiële armslag voor de club. Maar, hoe gaat het eigenlijk op dit moment met de jeugd? We boeken vooruitgang in het helder krijgen van de organisatie, structuur aanbrengen dus, ja dat bedoel ik.
En hoe is het met het voetbal niveau van de jeugd? Op 23 December j.l hebben de coördinatoren de eerste seizoenshelft onder de loep genomen, de analyse van eerste helft gaf een wisselend beeld met goede en minder goede ontwikkelingen, maar in zijn algemeenheid kwam er in de analyse naar voren dat het voetbal niveau een magere 6+ scoorde. Daar moeten we in komende jaren veel aandacht aanbesteden? Hoe dan? Door slimmer om te gaan met het indelen van trainingsuren, slimmer indelen. Door de vrijwilligers die de jeugd trainen, meer kennis te geven over Trainen hoe je dat, hoe breng je de theorie in praktijk? We hoeven gelukkig het wiel zelf niet uit te vinden, we gaan externe deskundige raadplegen. Deskundige van de Gemeente die ons kunnen helpen om te gaan met de vele antwoorden die er nog niet zijn. Door de CIOS te benaderen en aan hen te vragen of er CIOS leerlingen op de woensdagmiddag kunnen trainen.
Door op alle selectie elftallen betaalde trainers op te zetten, dat gaat wat kosten hoor ik mezelf zeggen. Daar zal nog veel water door de Waal moeten stromen, willen de bestuurders hier financieel in mee kunnen gaan, het verwezenlijken van je doelstellingen heeft natuurlijk een prijs, heren. Dat hoeft niet te betekenen dat er meer geld binnen moet komen, maar dat je belangrijke accent verschuivingen in de begroting toepast, in de komende jaren. Nou, nou, dat zal worden, dat gaat nooit zonder slag of stoot, het is wel een belangrijk proces de jeugdafdeling meer financiële armslag geven. WE WILLEN TOCH EEN BETERE JEUGD, dat is hetgeen wat we zijn overeengekomen.! Wellicht in de toekomst de huisregels aan passen, zodat er van de(nieuwe) leden en ouders een tegen prestatie verwacht mag worden, hoe klein die ook is. Nee we houden ons aan de afspraak geen klaagzang. Ik zou op dit moment de tussenbalans, ik ben toch aan het strooien met cijfers, een magere 6 willen geven. Er is beweging in de goede richting er zijn stappen gemaakt. Mijn persoonlijk overtuiging is dat we geduld moeten hebben. En het geduld zou nog wel eens enkele jaren op de proef worden gesteld, willen we het voetbal niveau van 4 jaar geleden weer bereiken. Recreant en prestatie voetballer moeten graag bij S.C.E willen voetballen. Heb ik het niet gezegd GEEN KLAAG ZANG. Tot ziens
Namens, Richard van Thiel

03-01-05 De D1 pupillen zijn overtuigend kampioen in Kerst zaalvoetbaltoernooi in de Olympic hal Wijchen. Ongeslagen in de voorrondes op 30-12-04 en zelf ongeslagen in de finale poule op 31-12 In de finale poule werd zelfs géén enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Niet altijd met mooi spel, maar wel met maximale beleving werd de eerste prijs behaald in het Kerst zaalvoetbaltoernooi in Wijchen. Deze prestatie leverde zelfs een uitnodiging op voor het “FC NIUMAGA 2005” NATIONAAL JEUGD Topfutsaltoernooi.
Namens Peter de Groot.

20-12-04 Spelers en begeleiders van het G-Team, wenst iedereen prettige feestdagen en een gelukkig en gezond 2005. Noteer nu reeds; 4 juni 2005 internationaal G-toernooi.
Namens het G-Team, Ed van den Broeke

18-12-04 The oldtimers van S.C.E wensen iedereen die de club S.C.E een warm hart toedraagt, fijne feestdagen en een gezond, en sportief 2005
Namens, Nell en Theo Arts

17-12-04 Beste keepers van S.C.E. Op woensdag 9 februari 2005 is er weer de Frans Hoek Sports Keepers promotiedag. Uit ervaring is gebleken dat dit een zeer leuke dag is.Indien je naar deze keepers dag toe wilt, kun je op het prikbord in de hal naar de kantine alle informatie lezen. Aan de bar in de kantine van SCE kun je naar het inschrijfformulier vragen.Je dient zelf alles te regelen.
Namens de jeugdcommissie, Ron Spies

11-12-04 Hallo allemaal, Ik wil trots doorgeven dat S.C.E f3 gisteravond kampioen is geworden. We hebben bij Beuningse Boys 0-0 gespeeld, waardoor wij kampioen zijn. De mannetjes hebben heel hard gewerkt. Het was echt een hele spannende wedstrijd. Volgende week vieren we het kampioenschap door met zijn allen naar Mc Donalds te gaan. Met vriendelijke groeten.
Namens, Leonardo de trainer en John de leider van de f3

05-12-04 Op zaterdag 4 december was een vriendschappelijke wedstrijd georganiseerd tegen A.W.C. F 1(hoofdklasser). Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. Na afloop van deze wedstrijd werd het kampioenschap gevierd. (zie foto’s). De competitie werd glansrijk gewonnen. Alle wedstrijden werden daarbij in winst omgezet.
Namens de leider van de F1, Erik van der Looy

03-12-04 vrijdag 17 december is er weer de jaarlijkse kerstbingo in het clubhuis van S.C.E
aanvang 20.00 uur, graag fiches zelf meebrengen. Dit zijn een aantal van de prachtige prijzen die er te winnen zijn deze avond: Blender, stofzuiger, vleesbonnen, broodbak machine, kitchen-combi, sierraden en zelf een APK keuring voor uw auto en als hoofdprijs € 125,- contant en nog vele andere prijzen.

03-12-04 Het bestuur van S.C.E wil Cor Leerenveldt bedanken voor zijn mooie actie met Sinterklaas. Namelijk Cor heeft 4 jaar lang al zijn fooitjes opgespaard en met dat bedrag heeft hij de kinderen die aanwezig waren bij Sinterklaas afgelopen 1 december 100 x kunnen trakteren op een snoepzak. Cor bedankt.
Namens het bestuur van S.C.E, Han Mulders

30-11-04 De website van S.C.E blijft maar record na record breken kwamen in de maand oktober nog ruim 2900 bezoekers en 5700 page views, in de afgelopen maand november ruim 3200 bezoekers dat zijn er per dag gemiddeld 100 met als uitschieter vrijdag 19 november toen kwamen 175 bezoekers die goed waren voor 345 page views binnen 24 uur.
Namens de webmaster van S.C.E Bert Bentvelsen

29-11-04 Heeft u het gezien op TV Gelderland in het programma “De Verlenging”???? De dames van onze club uit de Lindenholt. Met de voetbalquiz die ging over N.E.C. De dames behaalden 11 punten in totaal, een heel goed resultaat dames, van harte.

22-11-04 Maandagavond 29 november zijn de Dames van S.C.E weer op TV Gelderland te bewonderen in het TV programma, De Verlenging. Presentatie Pascal Kamperman, Aanvang 17.20 uur (elk uur wordt dit programma herhaalt)

16-11-04 Vandaag om 12.15 uur heeft de 20.000ste bezoeker zich gemeld op de website van S.C.E en er zijn ruim 41.000 page views tot nu toe. Dit is na veertien maanden dat de website in de lucht is. De site is zoals u weet sinds 14 september 2003 in de lucht. De website voorziet in een groeiende behoefte bij de leden en de vele belangstellende van S.C.E.
Namens de webmaster van S.C.E Bert Bentvelsen

30-10-04 Hedenmorgen zaterdag 30 oktober 2004 is Sjef Wouters, geboren 13 december 1941 tijdens zijn werkzaamheden bij S.C.E getroffen door een hartinfarct. Hij is overleden in het ziekenhuis. Wij wensen zijn naaste en zijn familieleden veel sterkte toe, in deze moeilijke periode.
Namens het gehele bestuur van S.C.E

Ter na gedachtenis aan Sjef Wouters

Dag lieve Sjef,
Het is nog niet te begrijpen. Ik kan het nog niet geloven.
Het zal wel wennen zijn om je niet meer in de keuken, of achter de bar te zien staan.
Sjefke, ik zal je missen maar vergeten zal ik je nooit.
Rust zacht lieve Sjefke.
Ria van Brecht

Sjefke,
Ja, we weten dat je we Sjefke noemde maar dat vond jij niet erg, want wat jij voor ons deed tijdens het kaarten op de zaterdag of zondag dat was gewoon te gek, een schaal met frikadellen of bitterballen het maakte niet uit er was altijd wel iets te eten. Ook konden wij goed met je praten, ook als er iets niet goed ging, je had altijd een luisterend oor. We zullen je heel erg missen, maar we zullen je nooit vergeten.
De kaartclan: Richard, Willem, Jopie, Mark, Fred, Bas, Peter, Ruud, Arnold

Sjef Wouters ligt opgebaard in Rouwcentrum Nijmegen, Burgemeester Daleslaan 27 te Nijmegen, mogelijkheid om afscheid te nemen op woensdag 3 november van 16.30 uur tot 18.30 uur.
Crematiedienst wordt gehouden op donderdag 4 november om 15.15 uur in de Boszaal van crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51 te Nijmegen.
Namens het bestuur van S.C.E, Han Mulders

Sjefke Wouters is niet meer.
Hij overleed j.l. zaterdag 30 oktober. Sjef, trouw lid van de Oldtimers, altijd bij S.C.E en overal bereid om te helpen. Ook bij de Oldtimers. Wij zijn hem daar zeer dankbaar voor en zullen nog vaak aan hem denken en hem missen.
Sjef, namens alle Oldtimers bedankt voor alles en rust zacht.
Nell Arts

Het is echt niet te geloven, S.C.E is een geweldige kerel verloren!
Of het nou half negen ’s ochtends of half twee donderdagnacht was, Sjef zorgde altijd dat er wat te eten was. Het was echt zijn ding, de keuken van S.C.E…. iedereen heeft wel eens wat bij ‘m gegeten! De schalen bitterballen die hij voor ons maakte, de rookworst die hij kwam brengen als we zaten te kaarten… Jouw gedrevenheid en inzet voor de club is een voorbeeld voor iedereen. Je was er altijd voor ons! Sjef, je hebt het super gedaan, bedankt en rust zacht!
Ex-S.C.E 2-er

Allerbeste SJEF,
Gisteren nog bij de S.C.E kaartavond speelde ik met jou en Harry Jansen het laatste potje van de avond, dat het voor jouw de laatste kaart zou zijn is voor mij nog niet te vatten. Sjef je leven in de vut had jij zo geweldig ingevuld met werk dat je als een hobby hebt ervaren bij zowel S.C.E als slager Milder. Jouw binding met de club maar vooral met alle bezoekende leden en vooral het 2e elftal inmiddels het 1ste was jouw grote trots. Wij zullen je verschrikkelijk missen.
PS. Als je weet dat ik ook naar je toe kom gooi dan vast een frietje in het vet, en leg de kaarten klaar want die pot maken we af.
Gerrit Schuijffel

27-10-04 Dames en Heren leiders van de jeugd van S.C.E In Uw postbakje ligt zaterdag 30 oktober een uitnodiging voor de Amstel cup wedstrijd: N.E.C. – FC Twente voor woensdag 10 november as. Aanvang 20.00 uur. Reageer SUPER snel voor kaarten en andere voorwaarden die in de brief vermeld staan.
Namens de Jeugdcommissie

26-10-04 Melding voor trainers, leiders, leidsters, bestuursleden en ouders van S.C.E
Vanaf 31 Oktober ben ik niet meer te bereiken op mijn huistelefoon 024-3770228, alleen via mijn mobiel ben ik nog te bereiken (06 48176736) en natuurlijk via mijn E-mail. Graag wil ik nog onder de aandacht brengen dat ik`s woensdagavond tussen 19.30-20.00 uur telefonisch te bereiken ben op m`n mobiel nr 06 48176736 of donderdagavond van 19.30-20.15 uur in het clubhuis van S.C.E
Namens, Richard van Thiel, Jeugdcoördinator E en F jeugd S.C.E

25-10-04 Dinsdagmiddag 26 oktober is er kinderbingo in het clubhuis van S.C.E De middag begint om 13.45 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Je moet wel een pen meebrengen om de juiste getallen aan te strepen.
Namens, Annelies Schoppema

25-10-04 Zijn er nog mensen die kerstspullen over hebben. daar er met de brand alles is verloren gegaan. Alle goede bruikbare spullen zijn welkom. Men kan het afgeven bij de barmedewerkers of aan de volgende personen, Marian Mondi, Ineke de Bruin, Ria van Brecht of Annelies Schoppema. Alvast bedankt.
Namens, Annelies Schoppema

21-10-04 Hallo Trainers/leiders van de F, E en D jeugd S.C.E HOE TRAIN JE DE JEUGD VAN S.C.E?
Het jeugdbestuur van S.C.E heeft in een eerdere vergadering besloten om de trainers/leiders die dagelijks de jeugd van S.C.E begeleiden, te ondersteunen in hun taken. In de maand November worden er 3 trainers/leiders bijeenkomsten gepland. Met als thema: TRAINEN HOE DOE JE DAT?
Deze bijeenkomsten staan onder deskundige leiding van ex prof Frans Paymans. Sinds kort, is Frans door de KNVB aangesteld in de Regio Nijmegen. Wanneer zijn deze bijeenkomsten?
Dinsdag 9 November 20.00 bij S.C.E E jeugd leiders/trainers
Donderdag 18 November 20.00 bij S.C.E F jeugd leiders/trainers
Dinsdag 30 November 20.00 bij S.C.E D jeugd leiders/trainers
De bijeenkomsten duren niet langer dan 1 uur? Verdere informatie, over de bijeenkomsten, kun je vinden in je postvakje bij S.C.E. HOE BRENG JE DE THEORIE IN PRAKTIJK?
Op een nog nader te bepalen datum, worden alle jeugd trainers/leiders uitgenodigd, om onder leiding van een eredivisie trainer, een training te ondergaan. Wie die trainer is, wordt nog even geheim gehouden, de toezegging van de voormalige prof om hieraan mee te werken is reeds binnen. De organisatie is in handen van Richard van Thiel.
Namens het jeugdbestuur, Richard van Thiel

21-10-04 Met ingang van 18 oktober is Wim Lochtenberg officieel toegetreden tot het bestuur van S.C.E Wim zal de functie van secretaris gaan vervullen.
Namens het bestuur van S.C.E

06-10-04 Wie o wie helpt het G-Team, door een onverwachte en een eenzijdige verandering in de competitie moet het G-team van S.C.E meerdere reizen maken nl. naar Zutphen, Deventer, Neede, Oldenzaal, Enschede en Hengelo. Verre reizen zoals u ziet, om zo veel mogelijk kosten te besparen denkt men aan een busje waarin de spelers kunnen worden vervoerd. Wie heeft een busje of weet iemand die een persoonsbusje beschikbaar kan stellen voor de uitwedstrijden van het team. De datums van de uitwedstrijden (wijziging uiteraard voorbehouden) zijn: 16 oktober RDC Deventer, 6 november VV NEEDE Neede, 13 november ACHILLES Hengelo (O), ook zoeken wij vervoer voor de wedstrijden te Zevenaar en Doetinchem. Van de laatste 2 zijn de speeldatums nog niet bekend. Mail uw reactie aan de contactpersoon van het G-Team van S.C.E, Ed van den Broeke bij voorbaat dank.
Namens het G-Team, Ed van den Broeke

30-09-04 In de maand september is de website ruim 2600 keer bezocht, dit is een absoluut record in het bestaan van de website. Hierbij zijn bijna 5200 pagina’s bekeken. Gemiddeld kwamen 88 bezoekers per dag die goed waren om 173 pagina’s te bekijken. Maandag 27 september is een record aantal bezoekers op de site geweest. Er kwamen binnen 24 uur 117 bezoekers, die 265 pagina’s bekeken.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert

20-09-04 Langs deze weg wil ik toch even laten weten dat ik het klasse vind dat er mensen zijn die weer wat organiseren in het clubhuis. Fred en Ria en Tonno zijn begonnen met het organiseren van de kaartavonden bij S.C.E na een moeizame start en veel beloftes van de leden van wij komen ook, zie je dat de kaartavonden steeds meer bezet worden. Het word steeds drukker en gezelliger en na afloop is de bar nog even los om wat na te kaarten. Het is zelfs al voorgekomen dat de verliezers er met de hoofdprijs vandoor gingen maar na een telefoontje kwam het de volgende dag weer terug. Voor de mensen die dit organiseren ga zo door klasse, maar zoek ook een paar goede tegenstanders voor mij anders blijf ik maar winnen.
Namens, Pierre de Bruijn

15-09-04 Namens de Euroclub wil ik even doorgeven dat er een bijeenkomst van de euroclub is,
8 oktober a.s om 20.00 uur s’avonds in het clubhuis van S.C.E Hierbij wil ik eenieder uitnodigen om op deze avond aanwezig te zijn. Onder het genot van een kopje koffie een plakje cake kunnen we kijken waar we wat aan uitgeven. tot ziens.
Namens de Euroclub, Pierre de Bruijn

13-09-04 De website www.sce-nijmegen.nl is nu precies een jaar online. Dat de site in een behoefte voorziet is wel duidelijk, nu het clubblad is verdwenen. Bijna 14.000 bezoekers in een jaar tijd die tezamen bijna 29.000 pagina’s hebben bekeken. Van over de gehele wereld is er met enige regelmaat ingelogd zeer zeker toen afgelopen januari de keuken is uitgebrand en in de afgelopen vakantie periode. De gehele website bestaat nu uit 105 pagina’s, en ongeveer 2200 linken om alle pagina’s met elkaar te koppelen. U kunt altijd nog copy sturen, (wedstrijdverslagen) of foto’s van je team. Alle andere informatie zal ook op zijn plaats terecht komen. De meest bekeken pagina’s zijn wedstrijdprogramma, uitslagen en het wedstrijdverslag van zondag 1. Momenteel komen er per dag ± 80 bezoekers die ± 150 pagina’s bekijken.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert

25-08-04 Na de bekerwedstrijd De Bataven 2 – S.C.E 1 vond tijdens de terugreis een auto-ongeluk plaats met 4 spelers uit onze selectie. Mark Mondi, Bas Lemmers en de broertjes Gijs en Sjoerd Mulders raakten licht gewond. Gelukkig konden genoemd 4-tal na een onderzoek in het CWZ en Rijnstate ziekenhuis weer na huis.
Namens, Paul van Cleef

24-08-04 Op 27 september a.s komt bij S.C.E op bezoek “de commissie Fair Play” namens de KNVB. Ze komen een presentatie houden omtrent strafzaken, en het voorkomen daarvan, hoe om te gaan met diverse problemen richting scheidsrechter en organisatie. De avond begin om 20.00 uur en duurt tot ca 21.30 uur. Tijdens deze presentatie zijn alle leden welkom en zeker ook de leiders en bestuur. We rekenen op U en hopen hiermede te bewerkstellig dat op het sportieve vlak S.C.E hoog scoort.

21-08-04 Dames & Heren leid(sters) denkt u eraan om het wedstrijdformulier na afloop van de gespeelde wedstrijd in te leveren in de commissiekamer van S.C.E Hoe eerder u bent, hoe sneller de uitslagen verwerkt kunnen worden voor de website.
Namens de webmaster, Bert Bentvelsen

08-08-04 Aanvang trainingen voor de jeugd seizoen 2004 – 2005 Vanaf maandag 16 augustus alle D pupillen, dinsdag 17 augustus B1, woensdag 18 augustus A2, Vanaf maandag 23 augustus alle pupillen E en F pupillen, maandag 23 augustus C1, C2, dinsdag 24 augustus A1, C3
Ga voor meer informatie naar je eigen elftal/team pagina

07-08-04 Aan eenieder die de webmaster van S.C.E een mailtje heeft gestuurd en aan alle leden van S.C.E. Op dit moment is er bij de webmaster nog niets bekend over de spelers indeling van de jeugdteams, zodra de gegevens binnen zijn zal dit zo spoedig mogelijk op de website vermeld worden. Ook de trainings dagen en tijden zullen dan actueel gemaakt worden.
Namens de webmaster van S.C.E Bert

06-08-04 De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op 18 oktober a.s aanvang 20.00 uur
Namens het bestuur, Han Mulders

06-08-04 Geachte Heren, bij deze wil ik het bestuur en alle vrijwilligers van S.C.E bedanken voor hun gastvrijheid en inzet tijdens ons verblijf aldaar. Voor mijn vrouw en dochter was dit de eerste keer dat ze met de vierdaagse meededen, mede door de goede ontvangst en zorgen tijdens ons verblijf, kun je je aandacht richten op datgene wat je komt doen, de vierdaagse lopen. Het was niet mogelijk om tijdens ons vertrek alle vrijwilligers te bedanken. Daarom een verzoek of het bestuur dit bedankje over wil brengen aan al deze mensen die dag en nacht voor iedereen klaar staan. Ik hoop dat er ook volgend jaar voor ons weer plek zal zijn bij S.C.E
Met vriendelijke groet, Tinus Sillekens

S.C.E seizoen 2004 – 2005
7 Senioren teams: 3 zondag teams, 4 zaterdag teams
8 Junioren teams: 2 A teams, 3 B teams, en 3 C teams
18 Pupillen teams: 5 D teams, 7 E teams, en 6 F teams
1 Dames team
2 Meisjes teams: 1 meisjes B team, 1 meisjes C team
1 G-team
16 Futsal teams

De volgende spelers spelen in zondag 1
John Blaauw, Wouter Pieterse, Marc Mondi, Erik Aalbers, Joost van Rooij, Eric Picard, Michel Bluijssen, Chris Thomassen, Marc Rutten, Sjoerd Mulders, Bas Lemmers, Gijs Mulders, Bas Jongnain, Michiel de Laat, Martijn Koks, Lex Kok, Ramon Gillich, Alex Overmaat, Dinko Okanovic, Abu Sanoh, Roeland Vrolijk
Trainer/Coach Paul van Cleef
Elftalbegeleiders Ronald Berends, Roeland Vrolijk
Verzorgers Wim Lochtenberg, Willy Weijers
Ass. Scheidsrechter Willem Wensveen

De volgende spelers spelen in de A 1
Nuno Alfonso, Nanabanayin Cardna, Tim van Empel, Bjorn Gerrits, Pascal de Gooyert, Jimmy Hendriks, Hakob Hovhanisja, Vartan Hovhanisja, Nicky de Jong, Shayan Kowsari, Kenny Kriesels, Christiaan Kuys, Mike van der Poel, Angel Snelder, Dwayne Soemoredjo, Robby Verstegen
Trainer Marc Rutten
Leiders Karin Hendriks, Ryks de Jong

De volgende spelers spelen in de B 1
Ricardo van Brakel, Jan van Groen, Joey Huiskens, Daan Kok, Stephan Laan, Eelco de Leeuw, Ricky van Loon, René Marcusse, Christiaan Nicolasen, Maikel Rengers, Charel Schaepmeester, Fabian Zwarts, Michiel Huinink, Robert de Geus
Trainer Johan Kosman
Leiders Bert Kok, Hans Zwarts

De volgende spelers spelen in de C 1
Jan Pedro van der Sanden, Anass Kassoussi, William de Groot, Joris van Daal, Pieke de Beus, Kevin de Jong, Alireza Bayat, Sander van der Loop, Sven van der Loop, Elroy Obdam, Raoul Brummelaar, Tom Siebers, Gijs van de Ven, Nick Eerdhuysen, Patrick van Groen
Trainer Marco Bogaart
Leider Jan van der Sanden

De volgende spelers spelen in de D 1
Jordy Althof, Ricardo de Bruijn, Melvin Hartman, Jordy Kaldenberg, Sven Klaassen, Youri Kuster, Kasper Leander, Merveil Lengo, Timo Peeters, Jeffrey van de Scheur, Menno Scholten, Tim Thijssen, Andrew Wong, Thomas Bouwens
Trainer Peter de Groot
Leider Berry Kaldenberg

De volgende spelers spelen in de E 1
Niels Aarns, Ilia ten Bôhmer, Nick Cornelissen, Dylan Cousin, Koen Hendriks, Jasper van Herkhuizen, Jean Patrick van Leth, Mike Roos, Quiri Simon
Trainer Cor Aarns, Ruud Tielen
Leider Willy Coolen

De volgende spelers spelen in de F 1
Max Reijnen, Ryan Schaap, Luka Banovic, Glenn Burgers, Sjoerd van der Looy, Dylan Peperkamp, Frederik Rast, Ferdie Schimmel, Dominique Slingerland, Mick Verdonk
Trainer Wilfred Peperkamp, Erik van der Looy
Leidster Marian Mondi

De volgende spelers spelen in het G-Team
Carlo Bogaard, John Bogaard, Frans Jansen, Michael Janssen, Gerard Jordens, Jan Bronius, Kevin Kelly, Herman Masmeier, Richard Vroegop, Jaap Vroegop, Marco Vroegop
Trainer Gerard de Jager
Ass. Trainer Geert Kelly
Leider Ed van den Broeke
Verzorger Henk Bronius
Ass. Scheidsrechter Olaf Konings

De volgende speelsters spelen in dames 1
Maud Akkers, Ginny Carlo, Kimberly van Dooren, Chantal Hermsen, Desiree Jegen, Susanne Kaspers, Jolanda Mondi, Jeanny Palm, Cassandra Paymans, Cynthia Schouten, Rinske Thomassen, Avyola Witman, Manon Koks, San van de Ven, Igraine Witman, Cindy Siebers en Rowena Witman
Trainer Sam Schaap
Leidster Thea Hermsen
Verzorgster Wilma Kaspers

De volgende speelsters spelen in het meisjes B team
Vanity de Boer, Jessie Kok, Manon Koks, Nikki Leander, Gréanne Leeftink, Cassandra Paymans, Elleke Thomassen, San van de Ven, Igraine Witman, Meggy Zegers, Diede Sterrenborg, Janine van Kleef
Trainer Patrick Makaay
Leidster I. van Kleef

De volgende speelsters spelen in het meisjes C team
Esmee Bognar, Ashley Cousin, Kelly Janssen, Denise van Kolck, Sharena Leestemaker, Jamilla Overmaat, Raquel Rengers, Linsey van Schaik, Barbara Schmitjes, Daisy Wennekers, Marieke Sastra, Esther Janssen
Trainer Alex Overmaat
Leider Frank Janssen

Kroegentocht Lindenholt, terwijl Ben Cramer zingt over een clown en het Henk Reuters toernooi
Bron: De Gelderlander 23-05-05
Sigaretten en sportdrank, terwijl Ben Cramer up-tempo zingt over een clown. Al op meters afstand van de kantine is het zaterdag buiten te horen: Ben Cramer, Hij was maar een clown op een up-tempo bevat. Deze dag vindt op het sportpark van de Lindenholtse voetbalvereniging S.C.E het Henk Reuters toernooi plaats; de jaarlijkse topdag van het zevende elftal. Zo’n honderd spelers van teams uit Nijmegen, Beuningen en Weurt maken er een oppergezellige dag van terwijl ondertussen om de hoogste eer wordt gestreden. Na afloop is er een gezamenlijke maaltijd met discotheek en live – muziek. Het zevende is een echt vriendenteam, zegt teamleider Peter Hendriks. We zijn al acht jaar bij elkaar, maar de meesten kennen elkaar al dik tien jaar. Op zaterdag spelen we, om daarna in de kantine te blijven hangen. En later in het weekeinde komen we elkaar meestal weer tegen als we naar N.E.C gaan kijken. Henk Reuters, zijn schoonvader, was de vorige teamleider. Toen die na ziekte overleed, werd het toernooi bedacht ter nagedachtenis aan hem. Het is onze seizoensafsluiting. In augustus beginnen we een nieuw voetbaljaar weer met een barbecue. Zijn vrouw Karin vertelt dat ze bijna een jaar bezig zijn met de organisatie van het evenement. Welke teams nodigen uit? Wie wil blijven eten? Het echtpaar Hendriks doet zijn verhaal in de bestuurskamer. Tegenover hen staat een megazak popcorn op een stoel. De kantine zelf zit vol met voetballers in hun bezwete plunje. De combinatie van een flesje sportdrank met een sigaret is het meest gewild. Hij was maar een clown is opgevolgd door Een vrijgezel. De walm van de frituur kringelt door de ruimte. Een jongetje in veel te groot N.E.C-shirt knabbelt aan frites uit een puntzak. Er valt mayonaise op de roze en grijze vloertegels. Boven de bar hangen bordjes met de sponsoren van de club. Barvrouw Ria heeft even tijd voor een babbeltje. S.C.E is een gezellige club, vindt ze. Met leden uit de hele stad, zelfs uit Hatert. Aan een andere vereniging zou ze niet meer kunnen wennen. Hier ken je iedereen. Je raakt ermee vergroeid. Vooral op donderdagavond is het gezellig. Dan trainen de meeste seniorenelftallen en blijft iedereen na afloop plakken. Ik moet er niet aan denken dat je met twee of drie andere clubs één honk zou moeten delen.

S.C.E gaat terug naar Grootstal tijd
Bron: Zondagkrant Nijmegen 17-04-05
De Nijmeegse voetbalvereniging S.C.E houdt op zaterdag 11 juni vanaf 14.00 uur een reünie voor leden en oud-leden uit de tijd toen de club nog op sportpark Grootstal gehuisvest was. Er worden uitnodigingen verstuurd, maar van vele oud-leden is het adres bij de organisatie niet meer bekend. Oud-leden van S.C.E die nog op de Grootstal hebben gevoetbald, zijn welkom. Zij kunnen zich aanmelden op het emailadres: reünie@S.C.E-nijmegen.nl of bellen naar secretaris Berry Aalders tel. 06-26724725

S.C.E gelooft niet meer in lijfsbehoud
Bron: De Gelderlander 18-04-05
S.C.E heeft een wederopstanding van bijbelse proporties nodig. Alleen zo kan de van oorsprong katholieke vereniging zich handhaven in de vierde klasse. De 1 – 1 gisteren tegen Echteld hielp. Maar niet veel. De parochianen van de Emmauskerk aan de Groenestraat zullen er bij de oprichting van Sport Club Excelsior in 1927 geen weet van hebben gehad: 78 jaar later heeft hun voetbalclub de hulp van boven hard nodig. Want S.C.E dreigt af te glijden naar de vijfde klasse. De vereniging heeft in het eerste elftal te weinig voetbalfinesse om zich te kunnen handhaven. Op de Meeuwse Acker heeft iedereen zich al bij degradatie neergelegd. Daar kon de komst gisteren van mede-laagvlieger Echteld niets aan veranderen. De achterstand op een veilige plek bedraagt met nog drie wedstrijden te gaan acht punten. Bij het begin van het seizoen wist iedereen bij S.C.E dat het een lastig jaar zou worden. Drie dagen voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn stapte vorig jaar vrijwel de complete selectie over naar een andere club. Slechts drie man bleven het wit en zwart trouw. Omdat er geen alternatieven aanwezig waren, moest het tweede elftal de rol van vlaggenschip overnemen. En het moet gezegd, ze deden het niet eens zo slecht. In het gros van de competitiewedstrijden was de marge slechts een doelpunt, maar S.C.E verloor wel. Ook gisteren tegen Echteld bleek waar het de ploeg aan ontbreekt: er is geen leider in het elftal. Niemand geeft een medespeler eens een vriendelijke aai over zijn bol of een uitbrander van het type waar zelfs de meest geharde toeschouwer rode koontjes van krijgt. Omdat zeker zeven van de elf spelers alle moeite hebben het niveau aan te kunnen, hebben ze geen aandacht voor het collectief. Ze zijn druk genoeg met hun eigen spel. Dat spel van de thuisploeg was in de eerste helft wel degelijk van behoorlijk niveau en leidde, tussen vele halve en hele Nijmeegse kansen door, tot de 1-0 in de elfde minuut. Michiel de Laat zag tot zijn eigen verrassing een schot-annex-voorzet bij de tweede paal pardoes in het doel verdwijnen. S.C.E liet na er een tweede doelpunt aan toe te voegen en kreeg na rust de rekening gepresenteerd. Het spijkerhard spelende Echteld, vlak voor rust gereduceerd tot tien man omdat Kees de Keijzer een tegenstander met zijn elleboog liet kennismaken, kwam twee minuten voor tijd langszij via Mark Meijerse. Voor Paul van Cleef, die ook de S.C.E – successen van de laatste jaren als trainer meemaakte, is het boek vierde klasse eigenlijk al gesloten. Al werd dankzij de remise de definitieve stap terug nog voor minimaal een week uitgesteld. Uithuilen en opnieuw beginnen dus voor Van Cleef. Met ‘uithuilen’ zou ik deze jongens te kort doen, spreekt de trainer na afloop tegen. En ach, opnieuw beginnen? Van deze groep kunnen vier of vijf jongens ook volgend jaar in het eerste spelen. Ik heb met de laatste tijd met twaalf jonge spelers van elders gesproken. Jongens die bij S.C.E in de jeugd hebben gespeeld. Dat waren vrij positieve gesprekken, maar eind mei weten we pas zeker of ze voor ons kiezen. Ik wil er ook drie of vier routiniers bij hebben, voetballers van een jaar of 25, 26. Ja, dat S.C.E-verleden is belangrijk. Want voetballers kiezen maar om één van de twee volgende redenen voor een club. Of ze kiezen voor het geld of ze hebben een binding met die club. Geld hebben we niet, dus moeten we putten uit de tweede groep. Het is Van Cleefs doel snel terug te keren naar de vierde klasse. Het heeft lang geduurd voordat ik mijn contract met een jaar verlengde. Want ik wil de ambitie die ik heb, terugzien bij de club. Daar horen duidelijke afspraken bij. Je moet de spelers iets aanbieden, geef ze bijvoorbeeld allemaal dezelfde trainingspakken en zorg er als club voor dat het gewassen wordt. Dat soort kleine dingen. Vinden die jongens prachtig. Er moet bij S.C.E ook in de eigen jeugd geïnvesteerd worden. Over een paar jaar komt er weer een goede lichting aan. Hopelijk hebben we volgend seizoen wel een tweede elftal. Dan kan deze groep weer terug naar eigen niveau. Maar het is afwachten tot de overschrijvingstermijn is verstreken. Dat hebben we vorig seizoen wel gemerkt. Voor hetzelfde geld heb je de jongens van nu ook volgend seizoen weer nodig. Waar Van Cleef de hulp van elders verwachtte, deed doelman en S.C.E-veteraan John Blaauw nog even denken aan de gelovige oprichters van de club. Ik weet nog niet of ik volgend seizoen doorga. Ik bekijk het na de volgende drie wedstrijden. Met andere woorden: ‘Inshj-Allah’, als God het wil.

Door prestaties komt de sfeer terug
Bron: De Gelderlander 25-02-05
S.C.E zit in een neerwaartse spiraal. Het bestuur van de Nijmeegse voetbalvereniging neemt daar geen genoegen mee. Sport Club Excelsior is op zoek naar nieuw elan, te beginnen bij trainer Paul van Cleef. Als de nieuwe bestuurskamer model staat voor S.C.E, dan gaat het de club in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt voor de wind. Maar op uiterlijkheden moet je nooit afgaan, zo blijkt maar weer. Want hoewel S.C.E met 850 leden en 37 elftallen nog steeds tot de grootste Nijmeegse verenigingen behoort, verkeren de witzwarten in een dip. Niet alleen staat het eerste elftal zonder ook maar een behaalde overwinning onderaan in de vierde klasse, het is ook steeds moeilijker om de club draaiende te houden. De groep vrijwilligers is al jaren onveranderd. Bij de meesten overheerst het grijs boven het gerimpelde hoofd. Afgelopen zondag bedroeg de recette voor de wedstrijd tegen Rozendaal 13,50 euro. Bijeengebracht door vier volwassenen en een kind. Philip Sonke luidt daarom de noodklok. De adviseur van het bestuur en voormalig voorzitter en ex-eerste elftalspeler gaat de neerwaartse spiraal bij zijn cluppie aan het hart. Samen met waarnemend voorzitter en clubman Han Mulders legt hij de problemen én soms ook oplossingen op tafel. Spelers uit het eerste elftal zijn naar andere clubs gaan lopen, zegt Sonke. Na het vorig seizoen vertrok zo’n beetje de complete selectie. Alleen, ze maakten dat zo laat bekend dat we geen vervangers meer konden zoeken. Daarom is ons tweede elftal het eerste geworden, een tweede team hebben we niet. Die jongens kun je niets verwijten, ze werken er keihard voor, doen het voor de club, maar het ontbreekt ons dit seizoen aan geluk. We zijn maar één wedstrijd echt weggespeeld, vaak zijn we gelijkwaardig. Alleen lopen we nu wel het gevaar naar de vijfde klasse te degraderen. Daar moeten we dan binnen een jaar wel weer uit zien te komen. Toch krijgen we signalen dat na dit seizoen spelers willen terugkomen, vult Mulders aan. Blijkbaar is dit toch een warm nest, want je ziet die voetballers hier wel regelmatig in de kantine. De uitstraling van het eerste elftal is erg belangrijk. Je ziet dat bij de mindere prestaties ook de motivatie bij de vrijwilligers afneemt. De sfeer heeft er onder te lijden en dat uit zich weer in een verminderde baromzet. Voor ons een belangrijke inkomstenbron. Maar we kunnen het redden, zijn budgettair neutraal. Sonke: Onze ambitie is de tweede, derde klasse. Er komt een goede lichting aan bij de C-jeugd, maar tot die tijd moeten we wel overbruggen. Andere clubs kunnen de landelijke jeugd bieden, dat kost ons goede spelers. Bovendien is er nauwelijks binding met de wijk, hoewel de meeste jeugdleden uit Lindenholt komen. Mulders: Voetbal is een spelletje waar de hele familie bij betrokken is. We overwegen om bij nieuwe leden de ouders te verplichten ook iets bij de club te gaan doen. We willen Paul van Cleef ook volgend seizoen graag als trainer. We hebben met anderen gesproken, zijn zo drie maanden bezig geweest, maar hij is onze man. Hij loopt hier al jaren rond en kent de club door en door. Maar Paul wil wel dat de hele vereniging achter hem staat. De details moeten goed geregeld zijn. De afspraken en toezeggingen moeten door iedereen nagekomen worden. Daar was tot nu toe niet altijd sprake van. Hoewel S.C.E en in principe ook Paul van Cleef graag met elkaar verder gaan, moeten er nog een paar drempels worden weggenomen in de lopende onderhandelingen. Kijk naar andere grote clubs in Nijmegen, zegt Sonke. Hatert, Quick en SCH, ze hebben het allemaal moeilijk. De vrijwilligers worden ook steeds meer belast. Mulders geeft de voorbeelden: We zijn btw-plichtig, dat betekent een hele administratie. We hebben te maken in de kantine met vetverwerking, hygiëne, cursussen verantwoord alcoholverbruik voor barpersoneel, en ga zo maar door. Het is in feite een heel bedrijf. Om dat te runnen worden we door de gemeente onvoldoende ondersteund. De overheid zou veel meer kunnen doen. We houden wel een hele wijk van de straat, maar krijgen in verhouding maar weinig subsidie. Onze trainingsvelden zijn rampzalig. Die worden intensief gebruikt, want de elftallen trainen twee keer per week. Zo’n veld kun je je leden eigenlijk niet meer aanbieden. Mulders en Sonke willen als echte S.C.E’ers niet bij de pakken neer zitten, maar aanpakken. In juni hebben we een reünie, zegt Mulders. Hopelijk zien we die oudjes dan weer, maar we hebben ze ook nodig voor de organisatie van S.C.E.

Voetbaltrainers bij amateurclubs zijn honkvast
Bron: De Gelderlander 16-02-05
De trainers in het regionale amateurvoetbal tonen zich na afloop van het lopende seizoen honkvast. Bij een rondgang langs alle clubs bleken 41 van de 66 coaches hun contract te verlengen dan wel een doorlopend contract te hebben. Bij zeven ploegen is nog onbekend of de huidige trainer blijft. Bij S.C.E is het nog onduidelijk of Paul van Cleef als trainer blijft. Hij blijft wel technisch coördinator.

Reacties website
Hallo Bert, mijn complimenten voor deze fantastische website. Hij is zeer uitgebreid en makkelijk in gebruik. Het is een goede vervanger van het clubblad.
Peter van Burk zondag 3

Hallo Bert, eindelijk heb ik even de moeite genomen om naar deze mooie en fraaie site te gaan. Bert je hebt er ‘n mooi stukje werk van gemaakt, mijn complimenten. Ook het stukje van mijn helaas te vroeg gestorven collega en vriend Sjef Wouters is geweldig. Ik wens jou onwijs veel succes! met je club S.C.E, en met deze site. Groetjes, Gordon de Kiefte.

Hallo webmaster, alvast bedankt voor het plaatsen van de foto’s. Leuk dat er via de homepage een verwijzing naar gemaakt wordt. Succes met de site, Marcel Cornelissen

Bert, van harte proficiat met het 1-jarig bestaan van de S.C.E-website. De website kunnen we niet meer wegdenken in onze organisatie. De voorhanden zijnde informatie vindt via de diverse kanalen zijn weg. Uit de cijfers kunnen we opmaken, dat onze site vaak geraadpleegd wordt. Het veelvuldig bezoeken van de site wordt alleen maar gedaan als de informatie tijdig wordt geplaatst. Voorts moet deze overzichtelijk zijn. De site is bovendien zeer gebruiksvriendelijk en dat nodigt uit om deze te gaan bekijken. Ook de diverse foto’s vormen een belangrijk onderdeel van de site. Uiteraard ben jij ook afhankelijk van het aanleveren van materiaal, dat op de website kan worden geplaatst. Onze indruk is dat hieraan wordt voldaan. Wij als bestuur realiseren ons maar al te goed, dat het bereikte resultaat met name door jou komt Bert. Onze waardering dan ook voor je inzet in deze en feliciteren je met het eerste jubileum. Het spreekt voor zich, dat wij hopen dat er nog vele jubilea zullen volgen.
Namens het Bestuur, Berry Aalders

Bert, van harte proficiat met deze 1-jarig jubileum. We mogen als vereniging heel trots op jou zijn zoals je alles up to date houdt op de S.C.E-site. Mijn waardering voor jouw inzet is dan ook bijzonder groot.
Groetjes Paul van Cleef

 

Wedstrijdverslagen S.C.E
16-05-05 TGB – S.C.E 6 – 1
De spelers van S.C.E hebben zich deze laatste wedstrijd niet meer kunnen motiveren om er een wedstrijd van te maken. In het begin kreeg S.C.E nog wel 2 grote kansen op een voorsprong maar toen deze kansen mis gingen was het snel gedaan met de motivatie van enkele spelers en voor rust keek S.C.E dan ook al tegen 4-0 achterstand aan. Na rust redde Ivo Schaap met een strafschop nog wel de eer voor S.C.E maar in de slotfase liep TGB uit naar een 6-1 overwinning. Het seizoen zit er op. Op dit moment is er nog niet veel te zeggen hoe het volgend seizoen verder gaat. Het afwachten blijft op een aantal spelers die nog geen toezeggingen hebben gedaan of ze S.C.E volgend mee willen helpen om sportief uit deze dal te klimmen. Een aantal jonge spelers hebben inmiddels wel laten weten voor S.C.E te kiezen, hopelijk komen daar nog een aantal spelers bij.

08-05-05 S.C.E – OVC’85 2 – 3
S.C.E heeft ook haar laatste thuiswedstrijd met een doelpunt verschil verloren. Beide ploegen bakten er niet veel van deze wedstrijd en hadden daarom ook geen recht op de overwinning. Een gelijkspel was de juiste krachtsverhouding maar zoals bijna het hele seizoen trok S.C.E aan het kortste eind met een goal verschil. OVC’85 kwam na een half uurtje spelen op 0-1 door een duidelijke buitenspel goal, maar de dramatisch slecht leidende scheidsrechter Guelen had veel te laat in de gaten dat er voor buitenspel was gevlagd. Toch kwam S.C.E voor rust nog op een gelijke stand door een doelpunt van Gijs Mulders. Na rust leek S.C.E op voorsprong te komen maar het was zoals zo vaak de tegenstander die 1-2 maakte. Wederom ging er buitenspel aan vooraf maar de scheidsrechter had weer eens iets anders gezien dan de aanwezigen. S.C.E kwam door invaller Ivo Schaap weer op gelijke hoogte en kreeg zelfs een niet te missen kans op 3-2 maar Ramon Gillich wist de bal niet in het net van de tegenstander te schieten. S.C.E bleef aanvallen en kreeg de kous op zijn kop doordat OVC’85 via een counter op 2-3 kwam.
Nog een wedstrijdje en het seizoen zit erop. Grensrechter Willem Wensveen vlagde zijn laatste wedstrijd voor het 1e elftal van S.C.E. Willem mag gaan genieten van zijn wel verdiende rust.

24-04-05 Driel – S.C.E 3 – 1
S.C.E heeft het niet kunnen redden in Driel. Vanaf het begin speelde S.C.E een moeilijke wedstrijd, veel balverlies en foute passes, de tegenstander wist hier wel raad mee en binnen een half uur spelen stond het al 3-0 voor Driel. S.C.E liet het hier niet bij zitten en kwam voor rust door Ramon Gillich op 3-1. Ook na rust werkte S.C.E keihard maar verder dan een strafschop – gemist door Ramon Gillich – kwam S.C.E niet en is degradatie nu een feit. Opnieuw beginnen en hopen dat we komend seizoen met 2 selectieteams kunnen starten. Volgens horen zeggen zijn de gesprekken met mogelijke nieuwe spelers zeer positief en zullen de spelers met een S.C.E verleden hopelijk gaan meehelpen om S.C.E er weer bovenop te krijgen zodat de “echte” supporters ook weer in grote getale komt kijken naar “hun” 1e en 2e elftal.

17-04-05 S.C.E – Echteld 1 – 1
S.C.E heeft de opgebouwde voorsprong van de 1e helft niet over de eindstreep kunnen trekken, enkele minuten voor tijd wist Echteld toch een puntje weg te snoepen bij S.C.E. De jongens van S.C.E hadden nog iets recht te zetten t.o.v. de wedstrijd van vorige week. De ploeg van Paul van Cleef speelde vandaag met veel beleving en bezieling en in de 1e helft werd er zelfs redelijk tot zeer redelijk combinatievoetbal gespeeld. S.C.E kreeg hierdoor de terechte voorsprong, een voorzet van Michiel de Laat verdween plots in het doel van Echteld. Kleine mogelijkheden waren er voor rust om zelfs op 2-0 te komen, helemaal toen een speler van Echteld met direct rood van het veld af moest. In de 2e helft ging S.C.E met drie spitsen spelen maar dit resulteerde helaas niet in aanvallend voetbal, steeds meer zakte S.C.E in en kon men voorin de bal niet vasthouden voor aansluiting. Echteld werd hierdoor steeds sterker en in de slotfase maakte de gasten toch nog 1-1.

10-04-05 SC Oranje – S.C.E 5 – 0
S.C.E heeft tegen SC Oranje geen moment de mogelijkheid gehad om een goed resultaat te behalen. Ongeveer 20 minuten wist S.C.E de gelijke stand te houden toen gaf men SC Oranje alle gelegenheid om er een makkelijke wedstrijd van te maken. Uit een corner scoorde SC Oranje 1-0 en een strafschop was de aanleiding tot 2-0 voor SC Oranje. Voor rust wist de tegenstander van S.C.E nog drie maal te scoren dankzij medewerking van de spelers van S.C.E. Een complete afgang dreigde. Gelukkig wisten de spelers van S.C.E de 2e helft aan te grijpen om de achterstand niet hoger te laten oplopen. De ruststand van deze wedstrijd 5-0 bleek ook de eindstand te worden.

03-04-05 DVOL – S.C.E 2 – 1
S.C.E heeft de winst van vorig weekend geen vervolg kunnen geven, S.C.E begon nog wel redelijk aan deze wedstrijd maar al gauw vloeide het fanatisme uit de ploeg en leek het erg veel op een zomeravondpot voetbal op een veld waar je ook wel hondentoiletten kunt tegenkomen. Het veld van DVOL was net zo dramatisch als het vertoonde spel van beide teams. Veel valt er over deze wedstrijd dan ook niet te melden. In de 2e helft kwam DVOL op voorsprong door slecht verdedigen maar via een gelukkige goal, een verre ingooi van Alex Overmaat werd door Sjoerd Mulders over de keeper gekopt, kwam S.C.E weer terug in de wedstrijd. Toen DVOL met 10 man kwam te staan – rode kaart voor de keeper – leek S.C.E zelfs nog even voor de drie punten te kunnen gaan. Maar het was niet S.C.E maar DVOL dat de winnende treffer wist te scoren. Ook S.C.E moest de wedstrijd met 10 spelers uitspelen vanwege een rode kaart.

28-03-05 S.C.E – TGB 3 – 2
S.C.E heeft dan eindelijk haar 1e wedstrijd gewonnen van dit voetbalseizoen. S.C.E won nipt met 3-2 tegen TGB waar men eigenlijk met ruime cijfers had moeten winnen. TGB begon met precies 11 man aan deze wedstrijd (geen wissels) en al snel was duidelijk dat S.C.E de winst kon pakken. Voordat het 1-0 werd voor S.C.E door Sjoerd Mulders had men al twee kansen laten liggen. S.C.E drukte door en maakte een mooie goal door Michel Bluijssen, een keer raken over 4 schijven. Toch liet S.C.E, TGB onnodig terug komen in de wedstrijd. Na de rust was er een afkoelingsperiode en dit leek S.C.E goed te doen want uit een corner van Michel Bluijssen werd het 3-1. Hierna kreeg S.C.E de ene mooie na de andere mooie kans maar alleen voor de keeper (3x) en zelfs een strafschop wist men niet in doelpunten om te zetten. Het werd zelfs nog even benauwd toen TGB 3-2 scoorde. Gelukkig wist de keeper van S.C.E in de laatste minuut een grote kans van TGB onschadelijk te maken waardoor de 1e winst voor opluchting zorgde binnen de gelederen van S.C.E.

20-03-05 SJN – S.C.E 2 – 1
S.C.E heeft vandaag zeer onverdiend verloren. Niet het verschil in voetbalkwaliteit maar in intimidatie gaf vandaag de doorslag in een boeiende pot voetbal. Als je zo’n scheidsrechter hebt als deze wedstrijd, dan kun je gewoon nooit winnen. Na 2 minuten spelen had S.C.E al een strafschop moeten krijgen maar de scheidsrechter (de fluit had hij als in zijn mond) durfde het niet aan om zo snel een strafschop te geven. Toch kwam S.C.E in de 1e helft verdiend op voorsprong door Joost van Rooij. S.C.E speelde een tactisch sterke wedstrijd waar SJN heel weinig tegen in kon brengen. Door het angstige fluiten van de scheidsrechter wist S.C.E helaas niet de eerste overwinning van dit seizoen te pakken en kon SJN door twee late goals toch de onverdiende winst pakken.

13-03-05 S.C.E – ONA’53 0 – 1
Ook tegen ONA’53 uit Wageningen heeft S.C.E niet kunnen winnen. Ook OVC’85 pakte wederom 3 punten en de afstand met een veilige 10e plaats is inmiddels 12 punten. S.C.E startte redelijk aan de wedstrijd met ONA’53 en kreeg enkele kleine kansjes maar zoals vaker dit seizoen konden de spelers van S.C.E de kansjes niet omzetten in doelpunten. Na de rust was er weinig te melden, een zeer slechte 2e helft van beide kanten waarin ONA’53 een van de zeer weinige kansjes wist om te zetten in een doelpunt, later bleek dit de winnende treffer te zijn.

20-02-05 S.C.E – Rozendaal 4 – 5
S.C.E is niet goed begonnen aan de 2e seizoenshelft, in een doelpuntrijke wedstrijd verloor S.C.E met 4-5 terwijl OVC met de drie punten er vandoor ging tegen TGB. Het gat is inmiddels 9 punten en komt de degradatie voor S.C.E wel heel dichtbij. Hopelijk blijven de spelers van het 1e vechten tot de bekende laatste snik. Dan maar hopen dat een aantal spelers die de S.C.E jeugd hebben doorlopen willen terugkeren zodat er een nieuwe start gemaakt kan worden naar boven. S.C.E begon goed aan de wedstrijd en scoorde 1-0. Rozendaal kreeg weinig kansen en S.C.E leek een goed resultaat te kunnen halen tegen deze tegenstander. Tien minuten voor rust begon S.C.E verdedigend te stuntelen en binnen no-time stond het 1-3 voor Rozendaal.
Na rust probeerde S.C.E meer druk te zetten en uit het niets scoorde Bas Lemmers 2-3. Even was er weer hoop voor S.C.E maar wederom slecht verdedigen betekende de 2-4 voorsprong voor Rozendaal. Joost van Rooij maakte 3-4 uit een corner maar het wordt eentonig weer kwam S.C.E op 2 doelpunten verschil door slap verdedigen. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd werd gescoord door Ivo Schaap maar verder dan de 4-5 kwam S.C.E niet.

12-12-04 Arnhemia – S.C.E 2 – 2
S.C.E heeft vanmiddag in Arnhem een verdiend gelijkspel behaald. Wederom speelde S.C.E met veel invallers maar vandaag toonde S.C.E wel de juiste beleving en met een beetje geluk had men de eerste overwinning kunnen behalen. Twee keer kwam S.C.E op voorsprong maar mede door het eenzijdig leiden van de scheidsrechter kon S.C.E de voorsprong niet vasthouden. Na ongeveer een klein half uur wist Bas Lemmers de 0 – 1 te scoren, binnen enkele minuten stond het alweer 1-1. S.C.E toonde hierna de juiste wilskracht en wist Erik Aalbers vlak voor de rustpauze 1-2 te scoren voor S.C.E. De scheidsrechter vond de voorsprong van S.C.E geen prettige stand en floot bijna alles af tegen S.C.E. Hierdoor kwam er wat irritatie binnen de ploeg en nadat Arnhemia 2-2 had gescoord ging de scheidsrechter op jacht naar de overwinning voor de ploeg uit Arnhem. De verhoudingen in het veld waren gelijkwaardig en ook had men veel respect voor elkaar maar moest de scheidsrechter het ontgelden. Vlak voor tijd had Sanoh de 2-3 op zijn schoen maar alleen voor de keeper miste de kleine aanvaller. Hopelijk zorgt de winterstop ervoor dat enkele spelers kunnen terugkeren van blessures.

05-12-04 S.C.E – Eldenia 0 – 3
S.C.E heeft vandaag haar slechtste wedstrijd gespeeld van deze competitie. Verliezen kan, maar dat men meer dan een uur zonder de juiste beleving speelt is niet motiverend voor de rest van het seizoen. Zoals gezegd begon S.C.E nog redelijk aan deze wedstrijd en leverde het binnen 10 minuten twee niet te missen kansen op maar zoals vaker dit seizoen wist men niet te scoren. Eldenia deed het veel beter en scoorde uit twee kansen 100%. Toch kon S.C.E voor rust nog terug komen in de wedstrijd maar miste jammerlijk genoeg een strafschop. Na de rust was de wedstrijd nog slechter dan de 1e helft en kreeg Eldenia nog enige kansen maar meer dan een doelpunt leverde het niet op. Kansloos verloor S.C.E dan ook met 0-3. Hopelijk hebben de spelers van S.C.E zich niet nu al neergelegd bij de laatste plaats want er zijn echt nog 11 wedstrijden te gaan. Tijdens de komende feestdagen moeten de spelers van S.C.E hier maar eens over na gaan denken.

28-11-04 Echteld – S.C.E 1 – 1
S.C.E heeft een verdiende punt behaald in Echteld. Wederom ontbraken veel spelers bij S.C.E maar de vervangers hebben zich van hun beste kant laten zien, veel beleving en veel inzet wisten zij op het moeilijk te bespelen veld te brengen. In de 1e helft golfde het spel op en neer met voor beide teams kleine kansjes, zoals zo vaak dit seizoen had S.C.E weer eens pech dat een klutsbal voor de voeten viel van een speler van Echteld die van dichtbij keeper Martijn Koks kansloos liet. Na de rust mocht Ivo Schaap invallen en hij bracht de nodige beleving in het spel. Na ruim een uur spelen bracht Ivo de gelijke stand op het scorebord. S.C.E zocht hierna de aanval maar helaas zonder geluk. De wedstrijd eindigde hierdoor in 1-1 en kan S.C.E eindelijk weer eens een puntje bij schrijven op de ranglijst.

14-11-04 OVC’85 – S.C.E 2 – 0
Met veel invallers spelend S.C.E heeft wederom geen loon naar werken gekregen. Zes krachten ontbraken in deze belangrijke wedstrijd en vlak voor de wedstrijd moest ook Mark Mondi afhaken met een blessure. Ondanks deze tegenvaller kreeg S.C.E de beste kans van de 1e helft maar helaas wist Bas Lemmers niet te scoren. Door goed keeperswerk van John Blaauw leek het erop dat er voor rust geen doelpunten zouden vallen maar OVC’85 wist in de laatste minuut van de 1e helft toch 1-0 te scoren. Met goede moed begon S.C.E aan de 2e helft maar raakte snel Alex Overmaat kwijt met een blessure. Het spel golfde nu op en neer en S.C.E nam steeds meer risico’s. Hierdoor kreeg OVC’85 ook kansen maar John Blaauw stak in grootste vorm, toch werd het in de laatste minuut 2-0 voor OVC’85.

07-11-04 S.C.E – Driel 2 – 4
S.C.E is er weer niet in geslaagd om punten te pakken, Driel speelde minder slecht dan S.C.E en hield dan ook terecht drie punten over aan dit duel. Het lijkt wel of S.C.E geen echte verdedigers meer over heeft want de manier waarop de tegenstander kan scoren is wel heel, heel gemakkelijk. Tot de rust kon S.C.E nog redelijk mee spelen maar uit knullig verdedigen en niet scherp doordekken kon Driel onverwachts op 0-1 komen.
Na de rust leek even dat S.C.E zich had hervonden en maakte Joost van Rooij na goed voorbereidend werk van Sam Schaap 1-1. Maar snel keek S.C.E weer tegen een achterstand aan door dom duwwerk in de 16-meter. Driel liet dit buitenkansje niet liggen en scoorde vanaf 11 meter 1-2. Driel kreeg nu alle gelegenheid van de S.C.E defensie om lekker te ballen, er werd niet meer scherp gedekt, onder de bal door gelopen, aan de verkeerde zijde dekken, enz… Driel profiteerde nog 2 maal en liep uit tot 1-4. S.C.E kwam nog terug tot 2-4 door een klutsbal van Erik Aalbers maar verder liet Driel, S.C.E niet komen en wacht S.C.E nog steeds op haar 1e overwinning.

31-10-04 Echteld – S.C.E i.v.m. het overlijden van Sjef Wouters is de wedstrijd afgelast

17-10-04 S.C.E – DVOL 1 – 2
S.C.E heeft vandaag een van haar mindere wedstrijden gespeeld en dit leidde wederom tot verlies. De inzet en beleving die S.C.E vorige toonde tegen koploper SJN ontbrak vandaag. Niet dat er niet gewerkt wordt maar S.C.E zal niet 100 maar 200 % haar wedstrijden moeten spelen om tot een positief resultaat te komen. Twee fouten in de verdediging zorgde ervoor dat S.C.E met een 0-2 achterstand ging rusten. Zelf wist S.C.E geen kansen te creëren. Na rust speelde S.C.E alles of niets en dit leverde een licht veldoverwicht op. Ramon Gillich wist een kwartier na rust de aansluiting te scoren. Hierna volgde zelfs een fase dat S.C.E de 2-2 had kunnen scoren maar een rode kaart (?) voor Gijs Mulders zorgde ervoor dat S.C.E geen vuist meer kon maken. Ook DVOL wist geen kans te verzilveren door goed keeperswerk van John Blaauw en bleef de stand 1-2. Over 2 weken wacht de uiterst belangrijke wedstrijd in Echteld.

10-10-04 S.C.E – SJN 2 – 3
S.C.E heeft zich van zijn beste kant laten zien tegen koploper SJN maar toch was het weer niet genoeg om punten te behalen. Te gemakkelijk krijgt S.C.E haar doelpunten tegen en zelf weet S.C.E niet goed om te gaan met de kansen die ze krijgt. De wedstrijd ging gelijk op toen SJN na ruim een half uur spelen uit het niets een kans kreeg en door niet goed opletten van de S.C.E verdediger 0-1 wist te scoren. Na rust knokte S.C.E zich goed terug in de wedstrijd en wist Bas Lemmers de op dat moment verdiende gelijkmaker te scoren. S.C.E had hierna het beste van het spel maar wederom door slecht verdedigen wist SJN weer op voorsprong te komen 1-2. S.C.E liet het hier niet bij zitten en zette nogmaals aan en uit een vrije trap wist Michel Bluijssen de opnieuw verdiende gelijkmaker te scoren 2-2. De wedstrijd duurde helaas voor S.C.E net iets te lang, uit een vrije trap die snel genomen kon worden en de organisatie niet goed stond bij S.C.E wisten de gasten de onverdiende winnende treffer te scoren. Het wordt nu echt eens tijd dat S.C.E loon naar werken krijgt, hopelijk volgende week thuis tegen het hoog geplaatste DVOL.

03-10-04 ONA’53 – S.C.E 2 – 1
S.C.E heeft weer niet gewonnen ondanks een goede start van de wedstrijd. Niet verloor S.C.E alleen de wedstrijd ook twee spelers werden uit het veld gezonden. De eerste deel van de wedstrijd was voor S.C.E maar helaas kon S.C.E geen echte grote kansen uitspelen, zoals altijd valt dan het doelpunt aan de andere kant. Toch wist S.C.E een doelpunt te maken voor rust maar het doelpunt werd door de uiterst zwakke scheidsrechter afgekeurd vanwege buitenspel. De scheidsrechter was na de rust de kluts nog meer kwijt dan voor rust, beide teams ergerde zich aan de leidsman die gewoon vond dat de ploegen zich maar aan hem moesten aanpassen. Halverwege de 2e helft leverde een overtreding van Gijs Mulders een rode kaart op voor S.C.E. Met 10 man wist S.C.E toch de verdiende gelijkmaker te scoren. Ramon Gillich scoorde in een leeg doel nadat hij de keeper had omspeeld. 20 minuten voor tijd weer een rode kaart, tijdens een duw en trek partij kreeg Chris Thomassen ook een rode kaart en moest S.C.E met 9 spelers de wedstrijd uitspelen. Tot 10 minuten voor tijd wist S.C.E het doel schoon te houden en had Mark Rutten zelfs de mooiste kans van de wedstrijd maar hij faalde oog in oog met de keeper van ONA’53. Uit buitenspel positie scoorde ONA’53 toch 2-1 en wacht S.C.E nog steeds op haar eerste overwinning.

26-09-04 S.C.E – SC Oranje 1 – 4
S.C.E heeft zich vandaag niet van zijn beste kant laten zien. Persoonlijke fouten en te weinig geloof in eigen kunnen heeft geleid tot een 1-4 nederlaag. Oranje SC maakte ook dankbaar gebruik van het slappe optreden van de scheidsrechter, de spelers van Oranje SC waren constant bezig met kleine geniepigheden zoals elleboogje, vuistslagje, duwen en trekken, maar het enige optreden van de scheids bleef bij het roepen van “houd daar nu eens mee op” en “doe dat nu niet”. Na een kleine 15 minuten ging routinier Erik Aalbers in de fout en dit buitenkansje liet de spits van Oranje SC zich niet ontgaan. Binnen een paar minuten stonden enkele verdedigers van S.C.E slap te verdedigen, de rechterspits van Oranje SC kon enkele keren de bal kappen en draaien en vervolgens ook nog in het doel schieten. Toen ook nog Bas Jongnain in de fout ging en 0-3 op het score-bord (!!!!!!!) kwam te staan was het gebeurt met het verzet van S.C.E. Na de rust kreeg S.C.E nog wel een goede kans op de aansluiting maar Marc Rutten wist oog in oog met de keeper van Oranje SC zijn hoofd niet koel te houden. Toen de tegenstander er ook nog 0-4 van maakte was het definitief einde voor S.C.E. Michel Bluijssen wist nog wel te scoren uit een vrije trap maar verder kwam S.C.E niet. Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen ONA uit Wageningen die net als S.C.E 2 wedstrijdpunten heeft behaald. Lichtpuntje is misschien dat enkele spelers waaronder Mark Mondi de training weer hervatten.

19-09-04 Rozendaal – S.C.E 1 – 1
Of de wedstrijd door zou gaan was om half 3 nog niet bekend omdat er geen scheidsrechter aanwezig was, de KNVB had het weer eens goed geregeld en geen vervanger aangewezen, nou ja wel een vervanger maar de beste man was zelf niet ingelicht door de scheidsrechterscommissie !!!! Beide teams begonnen dan ook niet echt scherp aan de wedstrijd. Toch kreeg S.C.E een levensgrote kans, een vrije trap van Michel Bluijssen kwam van de paal terug maar Sanoh wist de bal niet in het lege doel te krijgen. Ook Rozendaal kreeg twee goede kansen maar keeper John Blaauw maakte vandaag een sterke indruk en redde S.C.E voor een achterstand. Toch wist Rozendaal voor rust op een voorsprong te komen. Door veel intimidatie voetbal hadden de jongens van S.C.E het moeilijk. Toch liet S.C.E zich niet gek maken en wist Sanoh zijn eerste doelpunt voor S.C.E te scoren. Uit een vrije trap van Michel Bluijssen schoot de kleine aanvaller de 1-1 binnen. Na rust zakte het spelpeil en waren er niet echt hele grote kansen te noteren, beide teams kregen wel mogelijkheden maar niet meer dan dat, A1 speler Nicky de Jong maakte zijn debuut in deze wedstrijd.

12-09-04 S.C.E – Arnhemia 2 – 2
S.C.E heeft een verdiende gelijkspel behaald op Arnhemia. Helaas maar 1 punt terwijl er 3 punten in had gezeten. S.C.E begon heel slecht aan deze wedstrijd, binnen 2 minuten maakte keeper John Blaauw een fout door een schot los te laten en een aanvaller van Arnhemia kon eenvoudig 0-1 binnen tikken. Binnen 8 minuten stond het al 0-2, wederom slecht verdedigen van S.C.E waar de tegenstander dankbaar gebruik van maakte. Hierna was het eigenlijk alleen maar S.C.E dat voetbalde, 2 tot 3 levensgrote kansen wisten de mannen van S.C.E niet te verzilveren, ook goed keeperswerk van de doelman van Arnhemia verhinderde doelpunten voor S.C.E. Na de rust ging S.C.E zeer voortvarend van start en toonde over veel veerkracht te beschikken, met drie aanvallers en doorschuivende middenvelders scoorde Ramon Gillich snel de aansluitingstreffer. Hierna drukten de jongens van S.C.E nog verder door en kon Arnhemia er niet meer uit komen. Na ruim 25 minuten maakte Mark Rutten de verdiende gelijkmaker. S.C.E ging op jacht naar de winnende treffer maar helaas bleef het bij deze 2-2 gelijke stand.

05-09-04 Eldenia 1 – S.C.E 1 3 – 2
S.C.E wist helaas geen punt over te houden aan de wedstrijd tegen Eldenia. De groep van S.C.E begint langzaam compleet te raken, een wisselvallige voorbereiding (vakanties en het auto-ongeluk) heeft er voor gezorgd dat de selectie nog niet optimaal klaar is voor het zware karwei dit seizoen. S.C.E begon best gespannen aan de wedstrijd onder tropische omstandigheden. Het spel golfde wat op en neer met wat meer balbezit voor Eldenia. Het was echter S.C.E dat 0-1 wist te scoren uit een scrimmage voor het doel van Eldenia, via Abu Sanoh verdween de bal door een verdediger van Eldenia in eigen doel. Hierna speelde S.C.E een sterke fase maar helaas door slecht uitverdedigen kwam Eldenia vlak voor rust toch op 1-1. Na de rust een zelfde spelbeeld Eldenia meer balbezit maar S.C.E kreeg de beste kans van de wedstrijd. Chris Thomassen ging alleen op de keeper af maar wist geen doelpunt te maken en zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. S.C.E was van slag en ook de 3-1 viel niet veel later. Hierna toonde S.C.E veerkracht maar helaas kwam men niet verder dan een doelpunt van Ramon Gillich. Qua inzet zeker een compliment nu nog sterker worden en dan kunnen de punten niet uitblijven.

29-08-04 S.C.E – N.E.C 0 – 4 (Bekerprogramma)
S.C.E moest haar laatste bekerwedstrijd aantreden tegen N.E.C een van de titel kandidaten uit de derde klasse. De eerste 30 minuten kon S.C.E goed tegenstand bieden maar door twee onnodige tegendoelpunten ging S.C.E toch rusten met een achterstand van 0-2. De routine van N.E.C gaf de tweede helft de doorslag, slim speelde N.E.C de wedstrijd uit tegen een hard werkend S.C.E. Het derde tegendoelpunt viel uit buitenspel positie maar de nieuwe regel zegt dat hinderlijk buitenspel niet meer bestaat. S.C.E kreeg zelf weinig kansen, Bas Lemmers trof de paal. In de allerlaatste minuut maakte N.E.C nog 0-4 en is door dit resultaat naar de volgende ronde.

24-08-04 De Bataven 2 – S.C.E 0 – 1 (Bekerprogramma) gestaakt wegens onweer
De bekerwedstrijd tussen Bataven 2 en S.C.E 1 is na 18 minuten gestaakt wegens onweer. De stand was op dat moment 0-1 voor S.C.E dankzij een doelpunt van Ramon Gillich.

17-08-04 S.C.E – TREKVOGELS 1 – 2 (Bekerprogramma)
Het nieuwe S.C.E heeft haar 1e bekerwedstrijd verloren tegen Trekvogels. De wedstrijd was niet echt hoogstaand daar er bij beide teams nog enkele spelers ontbraken vanwege vakantie. Trekvogels had in de 1e helft meer balbezit en vooral de aanvallers van Trekvogels waren soms gevaarlijk voor het doel bij S.C.E. Bij S.C.E stond Joost van de Torn, komend seizoen spelend voor S.C.E 8, in het doel, deze jeugdige keeper maakte een sterke indruk. Bij de rust stond Trekvogels met 0-1 voor door een knap uitgespeeld doelpunt. Na de rust had S.C.E een licht overwicht maar door het meer aanvallender spel leverde het enkele gevaarlijke counters op voor Trekvogels. Na 2 wissels, Mark Mondi en Roeland Vrolijk, ging S.C.E, een op Een spelen en dit leverde direct de gelijkmaker op van Roeland Vrolijk. Helaas kon de jonge S.C.E ploeg deze gelijke stand niet vasthouden en won Trekvogels door een intikkertje toch nog met 1-2.