1. Home
  2. /
  3. Media
  4. /
  5. Archief
  6. /
  7. 2005-2006

2005-2006

30-06-06 De verkiezing van de website van de maand juni 2006 op de website van www.belgiumsoccer.be is de site van S.C.E op een verdienstelijke tweede plaats geëindigd, we kwamen 45 stemmen tekort om met de eer te gaan strijken. Met 381 stemmen van de totaal van 1281 stemmen behaalde S.C.E 29,7 procent van de stemmen binnen. Alle bezoekers van deze website die gestemd hebben, een of meerdere malen hartelijk dank hier voor.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert Bentvelsen

21-06-06 Langzaam maar zeker zal de website veranderen naar het nieuwe seizoen toe, zodra er informatie is zal deze aangepast worden voor het nieuwe seizoen, dit zal de komende twee maanden in beslag nemen. Zodra alle trainingstijden, leiders, trainers contributie en spelers, enz. bekend zijn voor welk team ze uitkomen en dit bij de webmaster bekend is zal dit aangepast worden. Dus hou de website de komende weken in de gaten voor de veranderingen die gaan komen.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert Bentvelsen

20-06-06 De KNVB heeft de indeling bekend gemaakt voor zondag 1 wat betreft het beker programma. S.C.E zal moeten voetballen tegen, Blauw Wit, SC Millingen 1, en Uni vv zaterdag 1.
Namens de wedstrijdsecretaris, Stef Jansen

16-06-06 De nieuwe indeling voor zondag 1 voor komend seizoen is bekend. Tegen de volgende tegenstanders zal zondag 1 gaan spelen in de 4e klasse E: Alverna, Brakkenstein, Groesbeekse Boys, Nijmegen, Rood Wit, SCD’33, SCH, SJN, Trekvogels, Victoria’25, Woezik. Er staan dus weer heel veel streekderby’s op het programma.
Namens, de wedstrijdsecretaris Stef Jansen

14-06-06 De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal hebben wij bij S.C.E op grootbeeldscherm gevolgd, het was best gezellig zo met al die fans van het Nederlands elftal, er stonden heerlijke nootjes en chips op tafels en tijdens de wedstrijd werd er menig keer een warm hapje geserveerd wat er best wel in ging, ook de prijzen van de consumpties zijn aangepast en kosten nu maar 1 euro, gelukkig scoorde Nederland maar 1 maal want Harry en Fred die dit georganiseerd hebben maakte een kabaal als er gescoord werd dat je het in Duitsland kon horen. De volgende wedstrijd is vrijdag 16 juni om 18.00 uur en die wordt ook weer op grootbeeldscherm uitgezonden, dus komt allen kijken en laten we er een gezellige boel van maken en het Nederlands elftal met z’n allen steunen. Het clubhuis is al om 14.30 uur open en is de wedstrijd Argentinië – Servië & Montenegro te volgen voor mensen die daar zin in hebben maar wij hopen dat het bij de wedstrijd Nederland – Ivoorkust weer een gezellige boel wordt. Woensdag 21 juni word ook de wedstrijd Nederland – Argentinië om 21.00 uur uitgezonden en het clubhuis is dan om 20.00 uur geopend ook dan zijn jullie allemaal van harte welkom.
Namens, Fred Schoppema

05-06-06 Op het internationale toernooi om de Vitesse Cup in Gennep en Milsbeek is S.C.E E3 op een 7e plaats van de 12 clubs in hun poule geëindigd. De Duitse elftallen waren oppermachtig op het toernooi. Op 3 juni eindigde S.C.E E3 2e in hun poule, om uiteindelijk op 4 juni 3e in hun poule te eindigen. Dit leverde hun 7e plaats op. Een mooie afsluiting van een leuk seizoen. Namens de spelers, trainer, leiders en ouders van S.C.E E3 wensen wij iedereen een prettige vakantie en tot volgend seizoen.
Namens, Tonnie van de Dobbelsteen, Leider S.C.E E3

02-06-06 Het stemmen op de S.C.E website bij belgiumsoccer.be kan maar per IP adres 1 keer, hierna zegt de website: sorry, uw stem wordt niet meegeteld want u heeft reeds gestemd. Om het “probleem” op het lossen is, het te vertellen of mailen of wat nog sneller is, vragen op de MSN aan al je familieleden, kennissen, buren, en op het werk nogmaals te stemmen. Blijf het proberen, en alvast bedankt voor je stem.
Namens, de webmaster van S.C.E, Bert Bentvelsen

01-06-06 De transfermarkt voor de amateurs is weer gesloten. Bij de selectie van S.C.E zijn vertrokken: Jeroen Leerentveld, Eric Picard en Joost van Rooij. De nieuwe gezichten die komen en aangemeld voor de selectie zijn: Roel van Wijk, Niels Jansen, Theo van den Braak, Murat Gümüs en Stephan Cornelissen.
Namens, Paul van Cleef

31-05-06 1 juni is het zover, de S.C.E website is in de maand juni genomineerd in België als website van de maand. De gehele maand juni kan er gestemd worden op www.sce-nijmegen.nl. Wat mag/moet/kan je doen, KLIK HIER en stem op de S.C.E site, dit kan en mag je elke dag doen, hoe meer stemmen hoe meer kans op winnen, het gaat om de EER en de website van S.C.E wordt in de kijker gezet als winnaar in onze ‘hall of fame’. Zullen wij de Belgen een poepie laten ruiken?????? En stem, doen.
Namens, de webmaster van S.C.E, Bert Bentvelsen

30-05-06 Hey dartsliefhebbers, aanstaande zaterdag is het zover! Het eerste S.C.E. dartstoernooi. Jullie kunnen je vanaf 10 uur melden bij de toernooileiding, en vanaf 11 uur zullen de wedstrijden starten. Tot zaterdag.
Namens, de dartclub

29-05-06 Wauw wat een weekend na een fantastisch seizoen. Na een wat minder toernooi bij Eldenia vorig weekend mochten we dit weekend zaterdag en zondag aantreden. Zaterdagmorgen heel vroeg naar Dieren, we stelden de eerste plek vrij zakelijk veilig. Zondag werd de bekroning van een fantastisch seizoen. De eerste wedstrijd tegen Orion. Deze jongens hadden nog wat recht te zetten uit de najaarscompetitie. Dit lukte ze niet en het bleef 0-0. Deze puntendeling had als gevolg dat we de laatste wedstrijd moesten winnen om 1e te worden. In een werkelijk fantastische wedstrijd van onze kant van hoog niveau lieten we niks aan de onduidelijkheid over. We versloegen de thuisclub Union met 4-0 en de tweede toernooi zege in een weekend was een feit. KLIK HIER en bekijk de foto’s om het ook mee te maken.
Namens, Lambèr Meesters

27-05-06 Het Henk Reuters toernooi dat vandaag bij S.C.E is gespeeld is een groot succes geworden ondanks het slechte weer om de wedstrijden te spelen, alle spelers van zaterdag 7 bedankt voor hun inzet en hulp, twee mensen in het bijzonder Peter Hendriks en Wim van Schaik voor het in orde maken van de speelvelden en schoonmaken van de kleedkamers en alle hand en spandiensten, bedankt allemaal.
Namens, Jo Gommers

27-05-06 Nadat S.C.E E3 in de winterstop het zaalvoetbaltoernooi gewonnen had werd er ook vorige week het toernooi in Gennep gewonnen. Op zaterdag 27 mei werd wederom een toernooi gewonnen bij Eldenia.Na 3 gewone wedstrijden met 8 doelpunten voor en 0 tegen, moest er gespeeld worden tegen Zeewolde. Zeewolde had ook alle 3 de voorgaande wedstrijden gewonnen. Er moest gewonnen worden om winnaar van het toernooi te worden. In de 2e helft werd de 1-0 door S.C.E gescoord, wat uiteindelijk ook de eindstand was. S.C.E E3 nam de beker vanuit Arnhem mee terug naar Nijmegen. De spelers waren allemaal heel blij met deze overwinning.
Namens, Tonnie van de Dobbelsteen, Leider S.C.E E3

23-05-06 Beste webmaster, Uw site werd geselecteerd om deel te nemen aan de verkiezing tot site van de maand op Belgiumsoccer.be vanaf 1 juni. Als enige voorwaarde vragen we om op een duidelijk zichtbare plaats een link naar www.belgiumsoccer.be te plaatsen. Het is uiteraard toegestaan om uw bezoekers aan te moedigen om op uw site te stemmen. De winnaar krijgt gratis 1 jaar lang een .be of .com domeinnaam en wordt in de kijker gezet als winnaar in onze ‘hall of fame’. Veel succes!
Namens, Robby Morren, Manager Belgiumsoccer.be

21-05-06 Heren leiders, nu het seizoen weer eindigt, nog enkele toernooien, willen wij jullie graag verzoeken de tassen met kleding na het laatste toernooi in te leveren zodat er weer een controle gehouden kan worden en de tassen klaar gemaakt kunnen worden voor het nieuwe voetbalseizoen. Het clubhuis is iedere donderdagavond en zaterdagmiddag geopend in de voetballoze voetbalperiode. Graag de tassen met inhoud (ballen, waterzak etc.) in te leveren uiterlijk zaterdag 10 juni 2006.
Met vriendelijke sportgroeten, het bestuur van S.C.E

20-05-06 Op het sportpark De Wissen van voetbalclub Diosa in Balgoy heeft de E1 van S.C.E de Bekerfinale gewonnen van Woezik E3 met 2-0 in een zeer spannende wedstrijd. Alle jongens van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat, HIER vindt je de fraaie teamfoto die gemaakt is na de wedstrijd.
Namens, Joris Coenders

20-05-06 Op 20 mei heeft S.C.E E3 in Gennep bij Vitesse’08 een toernooi gewonnen. Alle 4 de wedstrijden werden gewonnen met een totaal doelsaldo van 15 voor en 0 tegen. Door deze goede prestatie is het team uitgenodigd om op 3 en 4 juni in Gennep een internationaal toernooi te komen spelen. Aan dit toernooi nemen, naast teams uit Nederland, ook elftallen uit Zweden en Denemarken deel. De spelers waren heel blij met het winnen van het toernooi en de uitnodiging voor het internationale toernooi.
Namens, Tonnie van de Dobbelsteen, Leider S.C.E E3

20-05-06 De foto’s die op de receptie ter ere van het kampioenschap van het EERSTE zijn gemaakt op 19 Mei, kunt u HIER terug vinden.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert

17-05-06 Vanaf maandag 29 mei 2006 zijn er geen trainingen meer. In augustus zullen de trainingen voor het seizoen 2006-2007 beginnen. In het informatieboekje van de jeugd, dat eind juni/begin juli zal worden bezorgd, zal worden aangegeven wanneer de trainingen weer zullen starten.
Namens het bestuur, Berry Aalders, secretaris

16-05-06 Afgelopen zaterdag zijn de jeugdteams F4 F6, F7 en F8 van S.C.E kampioen geworden in hun klasse, van harte gefeliciteerd jongens, trainers en leiders en geniet ervan.
Namens het bestuur van S.C.E

16-05-06 Beste sportvrienden, Leuke site, bekijk deze regelmatig. Theo, veel plezier op zondag 21 Mei. Succes volgend jaar. Op naar de derde klasse, zou ik zeggen. Hoop volgend jaar mijn 40 jarig jubileum te combineren met het kampioenschap, Groeten aan alle oude bekenden.
Namens, Han Groenhard (Hammie)

14-05-06 Afgelopen zaterdag 13 Mei is Zaterdag 4 van S.C.E kampioen geworden, van harte gefeliciteerd mannen, en geniet ervan. Voor alle foto’s van de kampioen KLIK HIER.
Namens het bestuur van S.C.E

13-05-06 Zaterdag 13 Mei 2006 is om 21.36 uur de 100.000e bezoeker gekomen op de website van S.C.E, de eerste bezoeker kwam 33 maanden geleden, te weten op 14 september 2003. In deze periode zijn ruim 210.000 pageview gegenereerd.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert

12-05-06 Beste webmaster, Ik weet niet hoe ik een bericht kan achterlaten op jullie gastenboek, vandaar dat ik op deze manier onze hartelijke gelukwensen wil overbrengen aan S.C.E 1 met het behalen van het kampioenschap in de vijfde klasse, namens voetballers en begeleiding van DBV 1 uit Maasbommel. Wij wensen jullie alle succes toe in de vierde klasse en uiteraard ook veel plezier met de kampioensfeesten die komen.
Namens, Jos Ruijs Trainer DBV 1

07-05-06 Geachte leden van S.C.E. In verband met het behaalde kampioenschap van ons 1e elftal van de 5e klas KNVB en de daarmee gepaard gaande promotie naar de 4e klas KNVB houden wij in ons clubhuis aan de Meeuwse Acker 20-29 te Nijmegen een receptie op vrijdag 19 mei 2006 van 19.30 uur tot 20.30 uur. Hierbij heeft u de mogelijkheid om bestuur, spelers, trainer en begeleiders te feliciteren met het behaalde succes. Na beëindiging van het officiële gedeelte zal de avond met een feestavond tot 24.00 uur worden voortgezet.
Met vriendelijke sportgroeten, Het bestuur van Sportclub Excelsior

05-05-06 Zoals de meeste mensen weten ben ik erg zwaar slechthorend en zit ik in de WAO vanwege een rughernia. Hierdoor heb ik een uitkering, maar geld maakt niet gelukkig, wel gelukkig maakt plezier, maar door de vele problemen bij S.C.E (en ook mijn familie) is het momenteel ook niet echt leuk en daarom kan ik ook niet lachen. Ik wil jullie meedelen dat ik volgend seizoen stop met het schoonmaken van de kleedkamers omdat mijn rug het niet meer toelaat, het is veel te zwaar geworden en mijn gezondheid is nu eenmaal belangrijker maar dat zult u wel begrijpen. Ik blijf wel achter de bar staan tijdens de trainingen van onze jeugdelftallen en ook blijf ik fluiten op de zaterdag (ook het zaalvoetbal in Wijchen) want jeugd is heel belangrijk voor de club en ik kan zelf heel goed werken en omgaan met de jeugd. Ik heb pas nog heel veel plezier beleefd aan het bezoek van onze Engelse sportvrienden die op bezoek waren bij S.C.E. Ik hoop dat er volgend seizoen eindelijk weer eens een jeugdbestuur komt en dat ook het hoofdbestuur goed functioneert want zoals het dit jaar is gegaan is niet goed. Natuurlijk zijn er ook bij andere verenigingen problemen maar daarom hoop ik toch dat het komend seizoen beter gaat bij S.C.E en dat ook ik daar weer veel plezier van mag beleven.
Namens, Cor Leerentveld

03-05-06 Als bestuur vinden we dat we moeten reageren op het stoppen van Peter en Marian Mondi, al is het alleen maar om de simpele reden, dat we dat aan Peter en Marian verschuldigd zijn, zij verdienen dat. Wij betreuren het ten zeerste dat zij deze stap hebben genomen en gestopt zijn met het vrijwilligerswerk bij S.C.E. Juist wij als bestuur hebben heel goed in de gaten wat voor werkzaamheden deze twee rasechte vrijwilligers al die jaren voor S.C.E hebben verricht. Het is teveel om op te noemen. Dat maakt de ontstane situatie alleen maar triester. Het is zeker niet zo, dat S.C.E op deze manier met z’n vrijwilligers omgaat of wil omgaan, zoals in een reactie wordt gesuggereerd. Nee, wij willen onze vrijwilligers koesteren. Zonder vrijwilligers kunnen we simpelweg niet draaien, dat beseffen we heel goed. Maar het vrijwilligerswerk heeft ook een keerzijde. Ook het vrijwilligerswerk is niet geheel vrijblijvend. Het schept voor al die vrijwilligers ook verplichtingen. Verplichtingen en afspraken, die in een grote organisatie, zoals S.C.E is, nou eenmaal thuis horen. Iedere vrijwilliger heeft daarmee te maken, anders wordt het schip uiteindelijk onbestuurbaar. Peter en Marian verdienen zeer zeker veel respect voor al datgene wat zij voor S.C.E hebben gedaan en voor S.C.E hebben betekend. Wij, als bestuur hebben daar heel veel waardering voor, laat daar geen enkel misverstand over bestaan. Wij hopen van ganse harte dat wij Peter en Marian nog vele jaren op de velden bij S.C.E zullen mogen begroeten. Het zijn en blijven S.C.E-ers.
Namens het bestuur, Berry Aalders

02-05-06 Inzake reacties Peter en Marian Mondi, stuur ik de betreffende e-mails vanaf nu door naar betrokkene, en eventueel naar het bestuur. Dit ivm mogelijk nog meer reacties van de leden van S.C.E en niet alles op de website gepubliceerd hoeft te worden, en de onderstaande mails duidelijk maken wat men wil zeggen. Hopelijk hier begrip voor, namens de webmaster.
Bert Bentvelsen

02-05-06 Ik wil hierbij zowel Peter als ook Marian hartelijk bedanken voor de zeer prettige samenwerking in de afgelopen jaren en ik denk dat veel mensen bij S.C.E nog niet in de gaten hebben hoeveel regelwerk en activiteiten jullie wel niet deden. Het lijkt mij dat op de volgende bestuurs of de algemene leden vergadering er best wel eens wat bestuursleden op deze gang van zaken aangesproken mogen worden en hier hun conclusie uit moeten trekken. Zo ga je niet met je vrijwilligers om. Sam Schaap heeft het ook al gevraagd of dit de nieuwe manier van omgaan met je vrijwilligers is. Wel als dit zo is kun je mij verder ook afschrijven.
Namens, Jhon Bogaard Leider/ trainer F1

02-05-06 Ik sluit me volledig bij Sam aan. Ik kom sinds 1992 bij S.C.E en al die jaren staan Peter en Marian model voor het woord vrijwilliger. Het merendeel van de spelers van het eerste zijn als F-je al aangemoedigd door Marian en genoten van de mede door haar georganiseerde jeugdactiviteiten. Peter heeft zoveel functies vervuld dat ze niet op te noemen zijn. Natuurlijk is ieder mens verschillend en iedereen heeft zo z’n gebruiksaanwijzing, maar wat deze twee mensen al die jaren hebben gepresteerd is niet in dit stukje te beschrijven. Ik hoop en verwacht alleen wel dat deze twee mensen het respect dat ze dubbel en dwars verdienen, blijven ontvangen van alle S.C.E-ers. Marian en Peter, tot zondag, bij het eerste! (Wie staat er anders achter het doel van de tegenstander??)
Namens, Irene Brongers

02-05-06 Ik weet niet of ik namens meer “S.C.E-ers” spreek maar ik wil hierbij toch Peter en Marian Mondi bedanken voor wat ze vele jaren voor S.C.E, en menig jeugd en senioren team hebben betekend. Deze mensen stonden dag en nacht voor deze club klaar. Hulde hiervoor. Ik vind het ook zeer spijtig dat zij op zo’n manier de club hebben moeten verlaten. Goede vrijwilligers zijn nu eenmaal schaars. Is dit de nieuwe trend? Ik hoop het niet, want zulke mensen vormen het fundament van deze club. Mensen waarop je kunt bouwen. Nogmaals bedankt.
Namens, Sam Schaap (Trainer Dames 1/ speler S.C.E 7)

01-05-06 Beste sportvrienden; Na jaren dag en nacht zich voor te hebben ingezet is daar een eind aangekomen, we hebben de handdoek in de ring gegooid omdat er met dit huidige bestuur (behalve Berry) te veel meningsverschillen hadden. We begonnen vorig jaar aan een nieuw seizoen, ons werd gevraagd om de kantine te runnen en voor de inkoop te zorgen, wij gingen daarmee akkoord er waren wel wat voorwaarden deze werden besproken en goed bevonden. We zijn met goede moet begonnen, daar kwam nog bij dat ik in het weekend voor terreinmeester zou functioneren. op het eind van het jaar kregen we te horen dat het goed ging met de club wat betreft de kantine (5000 euro boven de begroting). De laatste maanden ging het toch mis, het bestuur week toch af van de afgesproken voorwaarden zonder ons daar over te informeren, we kregen meningverschillen over bepaalde dingen maar als clubman werkte ik in het belang van de club het bestuur had een eigenbelang ja, en dat botste nog wel eens, tot afgelopen week weer. Ik heb toen de sleutels ingeleverd bij Han en gezegd we stoppen het gaat zo niet verder. Ik wist dat dit het einde was van S.C.E voor ons omdat een bestuurslid (Bill) eerder had gezegd wie nu nog eenkeer de sleutels inlevert kan opdonderen en wij zullen daar niet meer op terug komen. Na het bezoek afgelopen zondag van ons eerste elftal was ik zeer ontdaan over de houding van verschillende mensen van S.C.E door mij te negeren of ik heel wat had gedaan. Hierbij wil ik het bij laten, ik kan nog wel doorgaan wat me dwars zit binnen S.C.E,maar dat doe ik niet want S.C.E is en blijft mijn club. Bij deze bedanken wij iedereen waarmee wij de laatste jaren met veel plezier hebben samen gewerkt, vooral de mensen van de jeugd.
Namens, Peter en Marian Mondi

29-04-06 Zaterdag 3 juni ’t eerste S.C.E Open Darttoernooi aanvang 11.00 uur inschrijven kan voor de volgende toernooien: jeugd 12 t/m 15 jaar. 15 jaar en ouder. Dames, meisjes vanaf 12 jaar. Inschrijven kan tot 23 mei.
Namens, Michel Coenders

29-04-06 Joris Coenders zal met ingang van het nieuwe seizoen trainer zijn van de B1. Joris traint op dit moment de E1 en zal dus vanaf het nieuwe seizoen de B1 gaan trainen. Wij wensen Joris veel succes.
Namens het bestuur, Berry Aalders, secretaris

27-04-06 De E1 van S.C.E heeft woensdagavond de halve finale gespeeld van de KNVB beker tegen De Treffers/Kegro E2 en gewonnen met 4-3, zodat de E1 op 20 mei a.s de finale speelt. De locatie waar deze gespeeld gaat worden is nog niet bekend, dat hoort u zo spoedig mogelijk. Alle spelers van harte gefeliciteerd met het bereiken van dit prachtige resultaat.
Namens, Joris Coenders trainer E1

27-04-06 Heren trainers en coördinatoren. Met ingang van 01-05-2006 gaan de trainingsvelden dicht i.v.m. groot onderhoud. Er mag nu getraind worden op de velden 2 plus 3. Dus wat eerst trainingsveld 1 gaat naar veld 2. En wat op trainingsveld 2 gaat naar veld 3.
Namens, Stef Jansen

26-04-06 Hierbij wil ik graag de spelers, begeleiding en de club van harte feliciteren met het behaalde kampioenschap! Na een moeilijke periode voor de club hoop ik dat dit een vernieuwde start betekent van een club die minimaal in de 3e klasse behoort te voetballen en met de jeugd minimaal op hoofdklasse of 3e divisie niveau moet acteren! Met vriendelijke groet.
Namens, Rutger Schuijffel trainer v.v. Kolping/Dynamo 1 en oud-trainer/speler S.C.E

24-04-06 Radio en TV Gelderland zoekt voetbalclubs met oranjegevoel. Radio en TV Gelderland roept Gelderse voetbalclubs op mee te doen aan een bijzondere wedstrijd. FC-Oranjekoorts is de naam van de competitie die moet leiden tot de ultieme Gelderse derby rond het Wereldkampioenschap Voetbal. Uiteraard moeten de teams goed kunnen voetballen. Maar meedoen aan FC Oranjekoorts vraagt ook kennis van voetbal en een creatieve achterban. De winnende club van FC Oranjekoorts gaat met een prijzenpakket van 2006,– euro naar huis. De FC-Oranjekoorts competitie speelt zich af van 29 mei tot 24 juni. Radio en TV Gelderland selecteert uit de aanmeldingen 24 Gelderse voetbalclubs. Verdient uw voetbalclub het om gepromoot te worden op Radio en TV Gelderland? Kan uw clubkas wel een financiële injectie gebruiken? Heeft uw club een aartsrivaal waarmee u een sportief appeltje wilt schillen? Is uw club goed in het bekende TV Gelderland-spel “Op de Stropdas”? Geef dan uw voetbalclub op voor FC-Oranjekoorts. Bel 026- 3713713 of stuur een mail naar: fcoranjekoorts@omroepgelderland.nl
Namens, Paul Versteegen coördinator in- en externe communicatie – omroep Gelderland

23-04-06 Op 11 juni, 16 juni en 21 juni zullen de wedstrijden van het Nederlands elftal live te volgen zijn op het grootbeeldscherm bij S.C.E. de consumptie´s op deze avonden kosten 1,00 euro per consumptie en er zal ook voor een hapje gezorgd worden. Wij hopen dat jullie allemaal komen kijken en we een paar leuke wedstrijden te zien krijgen.
Namens de organisatie, Harry en Fred

19-03-06 Zoals bekend zal Theo van Raaij volgend seizoen trainer zijn van ons 1e elftal. Dit eerste is afgelopen weekend kampioen is geworden van de 5e klas en zal komend seizoen gaan uitkomen in de 4e klas KNVB. Tot aan het eind van dit seizoen blijft Theo voetballen in S.C.E 3 zaterdag. Theo heeft bijna 46 jaar gevoetbald en al die jaren is hij trouw aan S.C.E gebleven. Hij heeft jarenlang in ons 1e elftal gevoetbald waaronder de succesvolle jaren tussen 1970 en 1980. S.C.E heeft in die periode zelfs een tijdje in de 2e klas KNVB gespeeld. We hebben voor Theo een afscheidswedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd zal gaan tussen S.C.E zaterdag 3, zijnde het elftal, waarin Theo momenteel zelf voetbalt en een elftal, samengesteld uit spelers uit eerdergenoemde periode 1970/1980. Verschillende oud-spelers uit die tijd zullen hun opwachting maken. Deze wedstrijd wordt op ons sportpark gespeeld op zondag 21 mei om 15.00 uur. Na afloop van de wedstrijd kunnen we in het clubhuis onder het genot van een drankje en een hapje gezellig wat nakletsen en oude herinneringen ophalen. Uiteraard verwachten we wat publiek bij deze wedstrijd.
Namens, Berry Aalders, leider S.C.E 3

18-04-06 S.C.E 1 kampioen, deze mooie slogan hadden we al jaren niet meer gehoord en ik kan je vertellen het smaak naar meer. Maar om dit te bereiken moet er veel gedaan worden door Paul en zijn mannen.Dit jaar stond in teken van het collectief en dat is zeker gelukt, we hebben een fijne groep en bij iedereen stond de neus dezelfde kant op. Naast alle spelers zijn we natuurlijk ook de begeleiding dank verschuldigd aan dit succes. Voor Paul, onze kleine generaal een mooi afscheid als hoofdtrainer. Dus eenieder die S.C.E een warm hart toedraagt proficiat want dit kampioenschap is voor heel S.C.E en dat hebben we gezien op het aansluitend feest in ons clubhuis waar menig biertje is verschonken en geproost is op het kampioenschap. Nog een extra dank aan onze barmedewerkers die tijdens dit feest keihard hebben moeten werken.
Nogmaals een ieder bedankt.
Namens, Han Mulders

18-04-06 Hierbij wil ik het eerste elftal van harte feliciteren met het kampioenschap. Ik hoop dat we volgend jaar weer zo’n geweldige competitie draaien als dit jaar. Het was weer ouderwets gezellig bij S.C.E tweede paasdag. Ook vond ik bij de wedstrijd SCH – S.C.E dat de vaste supporters er allemaal waren voor hun jongens. Maar de jongens hielden wel de spanning erin. Menig sigaretje opgestoken voor dat de scheidsrechter de wedstrijd affloot. Maar dat is het wel waard geweest. Jongens geniet ervan en volgend seizoen met zijn allen er weer tegenaan. Ik hoop dat jullie allemaal blijven het volgend seizoen. Paul dit is voor jou een mooi afscheid als trainer zijn de ook al blijf je bij S.C.E Bedankt dat je de jongens zover heb weten te brengen en blijven stimuleren. Ik weet wel dat jij zou zeggen de jongens moeten het doen maar een goede trainer is het halve werk. Nogmaals gefeliciteerd.
Namens, Annelies Schoppema

07-04-06 Hallo kaderleden van de E en de F, dinsdag 18 april om 20.00 uur is er in het clubhuis van S.C.E een vergadering gepland voor alle kaderleden van de E en F SAMEN. De twee nieuwe coördinatoren, Paul en Marzoek, willen hun plannen voor het seizoen 2006-2007 samen met jullie bespreken. Een andere aanpak met betrekking tot de selectie criteria van spelers zal hierbij aan de orde komen. Tevens zal de uiteindelijke indeling van de spelers voor het volgend voetbalseizoen een belangrijk agenda punt zijn, waarbij jullie inzicht en kennis over de spelers nodig zal zijn, om het seizoen geruisloos te kunnen starten. Paul en Marzoek hopen jullie te kunnen verwelkomen op de genoemde datum en tijd. Er zullen, op belangrijke onderdelen afspraken gaan veranderen, waarbij de vaardigheden en het plezier in het spelletje in grote mate zal toenemen.
Namens, Paul, Marzoek en Richard van Thiel

06-04-06 Afgelopen woensdagavond 5 april heeft de E 1 van S.C.E de halve finale bereikt van de KNVB beker. De E 1 versloeg Orion E 4 met dubbele cijfers, namelijk 10-0. Jongens van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat, op naar de halve finale.
Namens, Joris Coenders

04-04-06 Het bestuur van S.C.E is met de gemeente in gesprek over de situatie van ons sportpark aan de Meeuwse Acker. Deze gesprekken moeten uiteindelijk resulteren in een oplossing voor de diverse problemen (ontsluiting, beheer/onderhoud, overlast), welke wij van ons huidige sportpark ondervinden. Het eerste gesprek is door ons als positief ervaren. De gemeente heeft oog voor onze problemen en wil samen met ons naar oplossingen zoeken. Uitsluiten doen we natuurlijk niets, maar verplaatsing is vooralsnog geen uitgangspunt. De gesprekken zullen in eerste aanleg gaan over de herinrichting en optimalisatie van ons huidige complex. De komende maanden zullen er met de gemeente meerdere gesprekken volgen. We zullen jullie over de voortgang van deze gesprekken en de verdere gang van zaken regelmatig op de hoogte houden.
Namens het bestuur, Berry Aalders

01-04-06 De afgelopen maand Maart is voor de website van S.C.E uitermate goed verlopen. Zevenduidend bezoekers heeft de website gehaald en ruim 14.000 pageview, dat is een nieuw record. Op vrijdag 10 Maart kwamen ruim 450 bezoekers (een dag record) die 1100 pageview bekeken. De website genereerde elke dag afgelopen maand ruim 200 bezoekers wat ook een record is in het bestaan van de website. De pagina wedstrijdprogramma, uitslagen en alles wat het EERSTE betreft zijn het best bekeken pagina’s op de site. Namens, de webmaster van S.C.E, Bert

21-03-06 Afgelopen zaterdag zijn er tijdens de wedstrijden spullen van spelers gestolen uit een van de kleedkamers. Vandaar nog een keer een algemene oproep: Laat geen waardevolle spullen in de kleedkamers achter. De deuren zitten dan wel op slot, maar blijkbaar wordt er toch een kans gezien om op enig moment in de kleedkamers te komen. Dus geef je spullen af aan leider/verzorger/ouder en laat niets van waarde achter in de kleedkamer.
Namens het bestuur, Berry Aalders

15-03-06 Dinsdag 28 maart is er een (kader)vergadering voor de E jeugd gepland aanvang 20.00 uur in het clubhuis van S.C.E. Op Donderdag 30 maart is er ook een (kader)vergadering voor de
F jeugd gepland, aanvang 20.00 uur in het clubhuis van S.C.E.
De agenda’s van beide vergaderingen liggen vanaf 16 maart in jullie postvak.
Namens, Richard van Thiel

14-03-06 Uitwisseling met Woodgate’80 (Leicester) Met Pasen komen twee teams van Woodgate’80 bij ons op bezoek. Zij arriveren op donderdagavond 13 april. Zij vertrekken weer op maandagochtend 17 april (heel vroeg) Het is de bedoeling dat wij, S.C.E B3, één team ontvangen. Zij verblijven dan bij ons thuis (gastgezinnen). S.C.E zal samen met het gastgezin, een programma organiseren. Meer informatie voor alle ouders en spelers op: Maandag 20 maart om 20.00 uur in het clubhuis van S.C.E Wij zullen dan ook bespreken wie, welke spelers of begeleiders kan ontvangen. Het is de bedoeling dat de spelers/begeleiders van Woodgate’80 zoveel mogelijk ondergebracht worden bij de spelers/begeleiders die daar te gast bij hen zijn geweest.
Bron, Website B3 John Goedhart

13-03-06 Spelers S.C.E D 1 geselecteerd voor KNVB onder 12. Dat er vooruitgang zit in de jeugdopleiding van S.C.E hebben we al een aantal maal via onder andere Richard van Thiel (E en F jeugd) kunnen horen. Vorig jaar heeft dat geresulteerd in een selectie van 2 spelers uit de D 1 voor het KNVB team onder 12. Dit jaar zijn er zelfs 3 spelers uit de D 1 geselecteerd. Een teken dat er bij de jeugd talent aanwezig is en hier ook op een goede manier mee aan de slag wordt gegaan. Jongens succes.
Namens, Peter de Groot coördinator D pupillen.

11-03-06 Amateurs spelen twee keer met Pasen. De KNVB district Oost heeft het amateurvoetbalprogramma van afgelopen weekeinde, dat in zijn geheel werd afgelast, opnieuw vastgesteld voor het paasweekeinde. De zaterdagclubs halen speeldag 11 op zaterdag 15 april in en spelen op tweede paasdag (maandag 17 april) eventueel inhaalduels. In het zondagvoetbal staat speeldag 11 nu voor tweede paasdag op het programma. De zondagclubs hebben ook nog de mogelijkheid om op 15 april achterstallige wedstrijden weg te werken.

09-03-06 Voor alle A, B en C junioren, D pupillen, Meisjes en Damesteam, heren Senioren en Futsal teams. Vanaf volgend seizoen zal de spelerspas worden ingevoerd. Deze passen moeten de komende maanden door de KNVB worden aangemaakt. Hiervoor moeten jullie een pasfoto (in kleur of in zwart/wit) inleveren. Jullie zullen hiervoor worden benaderd door jullie leider, door de coördinator, door Stef Jansen of door mij. Tevens moeten jullie door middel van een handtekening verklaren, dat jullie er geen bezwaar tegen hebben dat jullie persoonsgegevens voor het maken van die spelerspas wordt gebruikt. Voor de jeugd (< 16 jaar) zal een van de ouders moeten tekenen. Voor het einde van het seizoen moeten we proberen de spelerspassen gereed te hebben. Deze pas moet bij een eventuele overschrijving met het overschrijvingsformulier bij de nieuwe club worden ingeleverd. Andere foto’s dan pasfoto’s worden niet geaccepteerd. De kosten van zo’n pas bedragen 3,50 euro. Deze kosten zullen in de contributie voor het komende seizoen worden opgenomen.
Namens Berry Aalders, ledenadministrateur

08-03-06 Vanaf 1 maart 2006 gelden er nieuwe regels voor het vervoer van kinderen in de auto. Er geldt een verplichting voor het gebruik van goedgekeurde kinderzitjes. De nieuwe wet zegt dat: Kinderen, kleiner dan 1,35 m, een autostoeltje of zittingverhoger moeten gebruiken. Kinderen groter dan 1,35 m en volwassenen (18 jaar en ouder), een autogordel moeten gebruiken en, zo nodig, ook een zittingverhoger mogen gebruiken. Om deze regels hanteerbaar te houden, bijvoorbeeld voor het vervoer van jeugdspelertjes naar uitwedstrijden, geldt er een aantal uitzonderingen: Wanneer er een kinderzitje of verhoging in de auto aanwezig is, is het EIGEN kind verplicht daarin te gaan zitten. Voor ‘andere’ kinderen is dit niet verplicht. Wanneer er geen kinderzitje of verhoging aanwezig is, zijn zowel het eigen kind als de ‘andere’ kinderen verplicht om gordels te dragen wanneer deze aanwezig zijn. Als u meer wilt weten over de nieuwe regelgeving, kunt u verder lezen op www.kinderzitjes.nl.

05-03-06 Voor al onze medewerkers en partner. Namens het bestuur van onze vereniging laat ik hierbij weten dat we op Zaterdag 8 april 2006, een grandioze feestavond gaan houden voor alle medewerkers, die zich al jarenlang of sinds kort inzetten voor S.C.E. Deze avond, welke in ons clubhuis aan de Meeuwse Acker 2029 om 20.00 uur zal beginnen, zal worden opgeluisterd met muziek en entertainment van “Charlie” van het Muziek & Artiestenbureau Joop Entertainment. Wij zullen zorgen voor een drankje en een hapje. De uitnodigingen worden de komende 2 weken bij iedereen bezorgd/afgegeven. We willen uiteraard niemand vergeten, maar vergissingen zijn niet uit te sluiten. Dus als u als medewerker de komende 2 weken geen uitnodiging heeft ontvangen, neem dan even contact met mij op, dan kunnen we daar alsnog voor zorgen.
Namens Berry Aalders, secretaris

03-03-06 Na inventarisatie is besloten het wedstrijdprogramma voor zaterdag 4 en zondag 5 maart 2006 van district Oost af te gelasten voor zowel categorie A als B.
Namens de KNVB district Oost, Mariska Bril medewerkster ondersteuning wedstrijdzaken.

28-02-06 Op de website van S.C.E 3 staat een schitterende WK poule 2006 die in Duitsland gespeeld gaat worden. In totaal kunnen er 100 mensen inschrijven voor dit spel, maar in eerste instantie zijn er 40 inschrijvingen gereserveerd voor S.C.E 3 leden. De overige kunnen gebruikt worden voor de liefhebbers. Klik hier voor meer informatie, de weg wijst zich van zelf.
Namens, Chris van Oeffelt webmaster S.C.E 3

14-02-06 Prima prestatie van 4 E tientallen en 2 F tientallen. De S.C.E jeugd presteert met 6 tientallen goed in het zaalvoetbal toernooi georganiseerd door de KNVB. 4 E tientallen en 2 F tientallen zijn doorgedrongen tot de finale wedstrijden aanstaande zaterdag 18 februari.
Namens, Richard van Thiel coördinator E en F jeugd

12-02-06 Nieuwe spelregels maakt van Bennie een aanstormend KAMPIOEN, Wie kan hier in 2006 nog wat aan doen. Komt allen HARTENJAGEN, zodat hij hier niet in kan slagen. Het is een windlicht of een HOND, Wat is die Bennie toch een BOFKONT. Wij zijn aan het denken, welke prijs we hem moeten schenken. Want wie ook wat zegt,hij geeft zijn prijs elke keer weer weg. Zijn naam is Bennie de Swart, hoe hij kaart is heel apart.
Namens de kaartcommissie, Ria en Ineke

31-01-06 Nadat vorig jaar een zeer succesvolle reeks door de D1 was neergezet in de diverse zaalcompetities, vijf maal toernooiwinst en op landelijk niveau zelfs de tweede plaats is nu met een volledig nieuwe ploeg die voor het merendeel uit eerstejaars spelers bestaat opnieuw een finaleplaats gehaald. Klasse jongens!
Namens, Peter de Groot

20-01-06 Met Wim van Schaik is overeenstemming bereikt over het trainerschap van de A1. Wim is momenteel trainer van de B1 en wordt het komende seizoen 2006-2007 trainer van de A1.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

15-01-06 Dames en Heren Leiders(sters) en trainers van de E en F jeugd van S.C.E. Afgelopen week heb ik met enkele bestuursleden en de TC van S.C.E gesproken, resultaat van deze gesprekken hebben er toe geleid dat ik per 1 april aanstaande de functie van jeugdcoördinator opgeef. Daarvoor in de plaats zal ik met ingang van het nieuwe seizoen 2006-2007 deel uit gaan maken van de technische commissie binnen S.C.E, met een positief gevoel zie ik uit naar deze taak binnen onze club. Uiteraard zal ik jullie nader informeren hoe het een ander ingevuld gaat worden. De nadere informatie hierover zal via de leidersvergaderingen gaan.
Met vriendelijk groet, Richard van Thiel

08-01-06 Theo van Raaij zal het komende seizoen 2006-2007 trainer zijn van ons 1e elftal. Theo heeft zelf jarenlang in het eerste elftal van S.C.E gevoetbald. Dit seizoen speelt Theo nog bij S.C.E in een zaterdagelftal. Met Theo is overeenstemming bereikt voor een periode van 1 jaar. Paul van Cleef zal als technisch coördinator werkzaam blijven.
Namens het bestuur, Berry Aalders

06-01-06 Hierbij delen wij u mede, dat het programma deze week/volgende week op www.knvb.nl is uitgebreid met een button periode. Onder deze button zijn de wedstrijden te vinden, die in de laatst verschenen OM zijn opgenomen. Uiteraard weer onderverdeeld in uit- en thuiswedstrijden. U gaat naar www.knvb.nl > clubs & competities > zoeken op club. Vervolgens kunt u kiezen uit: Toon programma voor: Deze week | Volgende week | Periode Een prettige bijkomstigheid is, dat dit in de praktijk kan betekenen dat de informatie die in de “papieren” OM is opgenomen een week eerder al op www.knvb.nl staat. Tevens is het overzicht uit/thuis wedstrijden over een langere periode te zien is en hoeft niet meer door de wedstrijdsecretaris te worden uitgezocht. De wedstrijden van OM 11 veldvoetbal, die 14 januari op papier verschijnt, staan in de loop van dit weekend op internet. De periode loopt dan van volgende week t/m het weekend 4/5 februari. Ook de wedstrijden futsal zijn op deze manier op te roepen, planning bekend t/m 24 februari 2006. (OM 6 Futsal) Deze zijn al via internet te zien. We meenden er goed aan te doen u hierop te attenderen zodat u hiermee uw voordeel kunt doen.
Namens, KNVB district Oost, J.G.J. Lammers, hoofd wedstrijdzaken

05-01-06 De A, B, C junioren en de D pupillen gaan met ingang van 9 januari weer trainen op de hun wel bekende dag(en) en tijd(en).

04-01-06 Kom vrijdagavond 24 februari van 20.11 uur tot 01.00 uur carnaval vieren in het clubhuis van S.C.E, zaterdagmiddag 25 februari is er van 14.30 uur tot 19.00 uur Familie carnaval in het zelfde clubhuis. Op beide dagen is de Fantasy Disco Tonny ingehuurd voor de muziek, U komt allen toch wel verkleed !!!!!
Namens het bestuur van S.C.E, Han Mulders

19-12-05 HH leiders(sters) De volgende toernooien zijn bij mijn binnen gekomen. Voor zaterdag 27 mei voor de E elftallen en voor zondag 28 mei bij Union in Malden. Voor zaterdag 20 mei voor de lagere E en F elftallen en voor 21 mei voor de lagere D en C elftallen, bij Vitesse’08 in Gennep. En zaterdag 3 juni voor de E elftallen en voor de F elftallen. En zondag 4 juni voor de D plus C elftallen bij SVHA in Haalderen. ls hier voor belangstelling dan hoor ik dat graag van jullie. Plus voor de andere toernooien voor Eldenia kan niet meer.
Namens de toernooicommissie van S.C.E, Stef Jansen

19-12-05 HH leiders(sters) De volgende toernooien zijn bij mijn binnen gekomen. Voor zaterdag 27 mei voor de E elftallen en voor zondag 28 mei bij Union in Malden. Voor zaterdag 20 mei voor de lagere E en F elftallen en voor 21 mei voor de lagere D en C elftallen, bij Vitesse’08 in Gennep. En zaterdag 3 juni voor de E elftallen en voor de F elftallen. En zondag 4 juni voor de D plus C elftallen bij SVHA in Haalderen. ls hier voor belangstelling dan hoor ik dat graag van jullie. Plus voor de andere toernooien voor Eldenia kan niet meer.
Namens de toernooicommissie, Stef Jansen

19-12-05 Alle spelende KNVB-leden zullen vanaf het seizoen 2006/07 beschikken over een spelerspas, uitgezonderd E en F spelers. De pas, die het formaat heeft van een creditcard, is vijf jaar geldig. Op de pas staan de naam van de speler, zijn/haar pasfoto en de vereniging waarvoor de speler mag uitkomen. De spelerspas maakt het mogelijk de identiteit van spelers vast te stellen. Indien spelers geen pas kunnen overhandigen mogen zij niet spelen. Scheidsrechters en aanvoerders/leiders controleren de passen voor de wedstrijd. De scheidsrechter heeft het recht een visuele controle uit te voeren. Deze controlemogelijkheid heeft een preventieve werking. Ongerechtigde spelers zullen door de mand vallen en niet kunnen spelen. Bij twijfel kan de scheidsrechter spelers bij zich roepen en controleren of de pas bij de persoon hoort.
Pasfoto’s van alle spelende leden vanaf de D-pupillen dienen aangeleverd te worden op een speciaal fotoformulier.
Het fotoformulier moet door de speler ondertekend worden. Voor spelers jonger dan 16 dient het formulier tevens door een ouder of wettelijke vertegenwoordiger te worden ondertekend.
Namens, de KNVB

12-12-05 A.s. zondag (18-12-05) na de wedstrijd van ons eerste wordt ons jaarlijks terugkerende Kerst-inn gehouden, hiervoor zijn onder meer onze sponsors uitgenodigd en uiteraard alle leden van S.C.E. Het geheel wordt muzikaal begeleid door een LIVE-BAND, uiteraard zal een hapje niet ontbreken. Mocht het eerste team niet door gaan, geldt dit niet voor de Kerst-inn. Aanvang 15.30 uur
Namens, het bestuur van S.C.E

11-12-05 Geachte leden van S.C.E In het begin van dit kalenderjaar tot en met 9 December 2005 heeft de werkgroep Organisatie structuurverbetering voetbalclub S.C.E, een viertal vergaderingen gehad met de Gelderse Sport Federatie, die kundig is op het gebied van beleidsondersteuning. De werkgroep bestaande uit Paul van Cleef, Wim Lochtenberg, Richard van Thiel en GSF beleidsondersteuner en Algemeen voorzitter van voetbalclub Leones, Dhr. Peters. Hebben in overleg met het bestuur van S.C.E, de club het afgelopen jaar onder de loep genomen. Belangrijke uitgangspunten om dit werk te doen is, dat wij als werkgroep vanuit het S.C.E gevoel hebben gekeken hoe S.C.E voor nu en in de toekomst, een stevige organisatorische basis kan leggen. Bij de leden, is door middel van ons onderzoek aan het licht gekomen, dat er op veel gebieden binnen de club meer helderheid moest komen ten aanzien van het voeren van beleid, werven en plaatsen, begeleiding en ondersteuning, afspraken maken, uitvoeren en nakomen. Wij hebben gekeken naar beleidsterreinen die zich goed ontwikkelen, ook de vele commissies die slecht bemand zijn, hebben we bekeken. Het organigram, een schematisch overzicht hoe de club is opgebouwd tussen commissies, functies en verantwoordelijkheden is door ons, doorgelicht. Natuurlijk wordt er goed werk verricht voor de club, daar ligt het niet aan. Maar hoe staat de club er over 3 jaar voor, als er op belangrijke functies nieuwe mensen nodig zijn? Een grote club met 800 leden zou door middel van een stabiele organisatiemodel, daar uitvoering aan kunnen geven. Op tal van deze ontwikkelingen hebben wij organisatorische antwoorden gevonden. Binnen enkele weken zal de werkgroep, aan het bestuur haar rapportage overhandigen.
Namens de werkgroep: Paul van Cleef, Wim Lochtenberg, Richard van Thiel.

07-12-05 Heren leiders(sters), het programma voor de zaalwedstrijden ligt in jullie postvakje. Pas op er zijn een paar teams die volgende week al moeten spelen. Als er vragen zijn of problemen neem dan kontact op met mij.
Namens de toernooicommissie, Stef Jansen

06-12-05 Dames en heren van het kader E en F jeugd. Wellicht overbodig om het volgende te melden, maar gezien de vragen die ik krijg over de toernooi informatie tijdens de winterstop. Stef Jansen de wedstrijdsecretaris van S.C.E is degene die dit voetbaljaar alle toernooien inschrijft, ook voor de toernooien in de winterstop is hij de contactpersoon. Kijk geregeld op de website van S.C.E hoe het een en ander per tiental is gepland. De n.a.w gegevens zijn van Stef op de website te vinden, mocht je geen computer hebben kijk dan geregeld in je postvak in het clubhuis van S.C.E, en vraag aan je mede kaderleden of er informatie is. Het clubhuis is zaterdag’s middags altijd geopend tussen 14.00-18.00 uur.
Namens, Richard van Thiel coördinator E en F jeugd

05-12-05 Tijdens de winterstop willen we een paar zondagen kaarten, en wel op de data 15- 22- 29 januari en 5 februari. We spelen Klaverjassen maar bij voldoende inschrijvingen kan er ook Hartenjagen of Jokeren gespeeld worden. Om te kijken of er genoeg animo voor is willen we voorinschrijvingen houden want bij te weinig mensen gaat het niet door, en dat zou jammer zijn want wat moet je anders op een koude zondag middag doen. Om er iets leuks van te maken vragen wij 2,50 euro inschrijfgeld per zondag per persoon. Peter Mondi maakt er een soort toernooi van met een prijsje voor de beste speler of speelster. Je kunt jezelf opgeven bij Peter of Marian Mondi in het clubhuis of via e-mail bij p.mondi@chello.nl of bij f.schoppema@chello.nl Het kaarten begint om klokslag 2 uur dus als je inschrijft zorg dat je op tijd bent.
Namens, Fred Schoppema

02-12-05 Zoals jullie zelf kunnen zien zijn er van veel elftallen/teams reeds foto’s gemaakt en geplaatst op de website. Mocht jouw elftal nog niet met een foto op de website staan, dan kun je dat zelf veranderen door een digitale foto te maken en die op te sturen naar de webmaster van S.C.E, die zorgt er dan voor dat jullie team over de gehele wereld te bewonderen zal zijn. Dit geldt voor zowel de pupillen, junioren, als senioren.
Namens, de webmaster van S.C.E, Bert Bentvelsen

29-11-05 HH. Leiders(sters) Het slechte weer is weer in aantocht plus de winterstop is er zo. Om toch met het inschrijven van toernooien door te laten gaan wil ik het volgende afspreken met jullie. Om het via e-mail of per telefoon de wedstrijden door te geven. Op de lijst zie u de inschrijfdatum gelieve drie dagen voor de deadline om u nog te inschrijven daarna kan het niet meer. Dus als er staat 1 januari dan op het laatst 27 december is de laatste dag. Wilt u na de deadline toch inschrijven dan bent u helaas te laat. Dus zorg dat u op tijd ben met inschrijven. Plus kijk de lijst op tijd na want ik kan ook fouten maken.
E-mail is stef.jansen@versatel.nl
tel.nr. 06 28779676 of 024 3444797 liefst mobiel daar ik onregelmatige diensten hebt.
Namens, de toernooicommissie Stef Jansen

29-11-05 De winterstop voor de E en F jeugd van S.C.E gaat in voor de E afdeling van 17-12-2005 tot 11-02-2006 en de F afdeling van 17-12-2005 tot 04-03-2006. Trainingen voor alle E en F tientallen stoppen per 5 december 2005, laten de velden het niet toe, dan wordt er eerder gestopt met de training, de trainer bepaalt of het verantwoord is om te trainen. Voor de E tientallen begint de training weer op 8-02-2006. Voor de F tientallen begint de training weer op 27-02-2006. In de tussenliggende tijd worden er zaalvoetbal toernooien gespeelt voor de E en F jeugd, kijk geregeld in je postvak bij S.C.E, ook wanneer er een winterstop is.
Voor de E jeugd zijn er vriendschappelijke en inhaalwedstrijden gepland in de maand december, natuurlijk zover de weersomstandigheden dit toe laten! Wees hier alert op “leiders en trainers”.
Namens, Richard van Thiel coördinator E en F jeugd

22-11-05 Als u nog voetbalschoenen, trainingspakken, broeken en shirts zoekt of kwijt bent van uw zoon of dochter kunt u het best even langs het clubhuis van S.C.E gaan, en contact op nemen met Jo Gommers zijn “kledingmagazijn” ligt overvol met achter gebleven spullen. Kom snel want op=op, en weg=weg.
Namens, Jo Gommers

17-11-05 8 Januari 2006 is er een grandioze rommelmarkt bij S.C.E aan de Meeuwse Acker 20-29 Nijmegen onder auspiciën van de oldtimers. De aanvang is 10.00 uur, de entree bedraagt 1,00 euro. Er kunnen nog kramen besteld worden bij Bill Kirkpatrick Telefoon 06-52016686 of via de E-mail:
bkirkpatrick@heijmans.nl Of tijdens zijn aanwezigheid in het clubhuis, de prijs van een kraam is 7,50 euro.
Namens, Bill Kirkpatrick

10-11-05 Al enkele jaren zit ik bij S.C.E op zaterdag in de commissie kamer om alle wedstrijden en andere activiteiten te regelen zoals sleutels uitgeven, limonade inschudden, netten ophangen en afhalen enz enz enz. Afgelopen zaterdag 05-11-2005. ook weer, maar er kwam iets bij om te verzorgen namelijk het innen van het geld van de Grote Club Actie dat heb ik gedaan, ik heb alle enveloppen bij elkaar gedaan en op een plaats gelegd dat ik wist dat het veilig was maar helaas ik had het mis, want bij het afdragen van het geld bleek er een te zijn verdwenen ik heb alles afgezocht alles nagegaan maar nogmaals hij is verdwenen. Ik heb er een schuld gevoel van omdat ik er voor zou zorgen dat alles veilig binnen zou komen, doordat dit mij nu is overkomen ben ik en de jeugd van S.C.E. zwaar benadeeld. Mocht degene die dit ons heeft aangedaan dit leest, alsnog het geld terug bezorgd op de plaats waar het lag. Ik heb altijd gedacht, we zijn allemaal S.C.E-ers, maar ik heb me vergist.
Namens, Peter Mondi

05-11-05 Het eerste kampioenschap voor S.C.E in het seizoen 2005 – 2006 is binnen, de F2 is zojuist najaarskampioen geworden!! Wellicht leuk om dit even te vermelden op de website. Wat een leuk detail is, dat geen enkele wedstrijd is verloren!!!!!.
Namens, Paul Linssen

05-11-05 De KNVB wil in 2006 beginnen met een campagne waarin bekende voetballers uit het betaald voetbal worden ingezet als rolmodel. Dit initiatief maakt onderdeel uit van een uitgebreid plan, waarmee de voetbalbond op verzoek van het kabinet een bijdrage wil leveren aan de oplossing van het integratievraagstuk. Dat plan wordt rond 14 november aangeboden aan de staatssecretaris van VWS. De KNVB is al een tijd in gesprek met minister Verdonk en staatssecretaris Ross-Van Dorp om een bijdrage te leveren aan het integratiebeleid. De amateur tak van de KNVB met 2600 verenigingen en ook het betaald voetbal doet daar al veel aan. Met het nieuwe plan, dat is gericht op een start in 2006, moet een brede basis worden gelegd om wat we doen nog breder te trekkenen mogelijk nog beter te doen, zegt directeur amateurvoetbal R. Bruijnis van de KNVB. Een extra impuls zou uit de inzet van topvoetballers als rolmodel kunnen komen. Het helpt als bekende voetballers de kar willen trekken. Dat verstevigt de aandacht op de problematiek.
Bron: De Telegraaf

28-10-05 De wintertijd gaat komend weekeinde in. In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uur teruggezet. Om 03.00 uur is het dan 02.00 uur waardoor de nacht een uur langer duurt. Voor mensen die steeds vergeten of de klok nu vooruit of achteruit moet is er een handig ezelsbruggetje: je “wint-er-tijd“ mee als de wintertijd ingaat. Door de overgang naar de wintertijd is het ’s ochtends eerder licht en ’s avonds eerder donker. In 2006 gaat de zomertijd in op zondag 26 maart.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert Bentvelsen

27-10-05 Afgelopen dinsdagavond met de trainers en leiders van de E jeugd gesproken. Ze willen de Euroclub hartelijk danken voor hun initiatief. Iedereen is zeer content met de ballen, hesjes, doeltjes en andere middelen. Het kader vroeg?, of ik de complimenten over wilden brengen via de website.
Namens, Richard van Thiel coördinator E en F jeugd

22-10-05 D1 wint maar D3 haalt schitterende tweede plaats in onderling D toernooi.
In het onderling toernooi bij de D-pupillen wist de D3 na correctie beslag te leggen op de tweede plaats. De onderlinge confrontatie met zowel de D1 als de D2 eindigde na correctie in een gelijkspel. Door winst op de D4 stelde de D3 zijn tweede plaats veilig. De D1 deed wat er van hen verwacht werd en won het toernooitje, maar moest toch na correctie een gelijkspel tegen de D3 incasseren. Ondanks het wisselvallige weer kan er toch nog teruggekeken worden op een geslaagd toernooi. Cor Leerentveld was de scheidsrechter bij alle wedstrijden, zodat er van een onpartijdige leiding sprake was. Cor nog bedankt.
Namens, Peter de Groot coördinator D-pupillen.

19-10-05 vrijdag 23 december de Kerstbingo in het clubhuis van S.C.E aanvang 20.00 uur.
Vele mooie prijzen en de hoofdprijs van 150,- euro contant.
Namens, Han Mulders

09-10-05 In het clubhuis van S.C.E is er op dinsdag 18 oktober een kinderbingo, voor alle jeugdleden van S.C.E het clubhuis is om 13.00 uur al open. De bingo zelf begint om 13.30 uur en zal duren tot ongeveer 16.30 uur. De kosten bedragen 1,60 voor de hele middag plezier.
Namens, Marian Mondi

09-10-05 Complimenten aan het kader, in het bijzonder van de E en F afdeling. Alle tientallen van de E en F jeugd hebben 1 of meerder trainers en leiders. Perfect heren en dames van het kader, dit mag ook wel eens gezegd worden, klasse. Wat mij opvalt is de positieve coaching van alle kaderleden naar de spelers toe, sappoo.
Namens, Richard van Thiel coördinator E en F jeugd

07-10-05 dinsdag 25 Oktober is er een vergadering voor de trainers/leiders van de E jeugd gepland in het clubhuis, aanvang 20.00 uur. Agenda ligt in het postvak van betreffende tientallen.
Dinsdag 1 November is er ook een vergadering gepland voor trainers/leiders van de F jeugd in het clubhuis aanvang 20.00 uur. Agenda ligt in het postvak van betreffende tientallen.
Namens, Richard van Thiel coördinator E en F jeugd

06-10-05 S.C.E onder de 23 heeft een mooie overwinning behaald in haar 1e wedstrijd op N.E.C o23. Voor de rust stond S.C.E met 2-0 achter maar toonde veel veerkracht door uiteindelijk met 4-5 te winnen dankzij twee doelpunten van Jeffrey Saat, twee doelpunten van Jop Meij en een doelpunt van Dwany Soemoredjo.

05-10-05 Nijmeegse voetbalclubs die zich structureel misdragen op en rond het veld moeten in de toekomst meer betalen voor de huur van hun accommodatie. Clubs die zich goed gedragen, krijgen juist korting. Dat zei wethouder P. Depla woensdag. Depla wil zo de verloedering rond het veld beteugelen. Er is de afgelopen jaren op de voetbalvelden te veel gebeurd om er zo maar aan voorbij te gaan. Spelers die elkaar de ziektewet intrappen en amateurclubs die uit vrees voor moeilijkheden niet meer bij elkaar op bezoek willen, aldus de wethouder, die er op wijst dat de gemeente jaarlijkse tienduizenden euro’s subsidie in de amateurclubs steekt. De gemeente en de voetbalclubs ondertekenen woensdagavond een convenant over het plan de van de gemeente. De KNVB is op de hoogte van het Nijmeegse idee. Diverse gemeenten hebben al afspraken gemaakt met de KNVB districtsbesturen over gedragsregels. Zo hebben we met de vier grote steden beleidsafspraken gemaakt over problemen die vooral spelen in die steden en dus ook op de voetbalclubs. In Rotterdam zijn de gemeente, KNVB ter plekke en enkele amateurclubs hier ook mee bezig, zegt een KNVB woordvoerder. Ook met de middelgrote gemeenten worden dergelijke regelingen getroffen. Clubs en gemeenten zijn hier beide bij betrokken.
Bron: website De Telegraaf.nl

03-10-05 U komt toch ook zaterdag 8 oktober naar het clubhuis van S.C.E om op groot scherm de interland wedstrijd Tsjechië – Nederland te kijken. De aanvang van de wedstrijd is om 20.30 uur.
Namens, Harry Janssen

25-09-05 Vol verslagenheid bereikte ons het bericht van het overlijden van Gerard de Jager trainer van het G team bij S.C.E. Elk jaar kwamen we Gerard en zijn jongens wel ergens tegen bij een G voetbaltoernooi, of het nou in Amersfoort was of in Utrecht en Nijmegen altijd gingen we goed met elkaar overweg. Ondanks dat beide teams uit een andere stad op een groot afstand kwamen was er altijd een broederlijke sfeer, en dat was ook een zeer groot verdienste van Gerard, en aan het eind van elk G voetbaltoernooi bij ons in Utrecht nam hij de microfoon in handen om iedereen te bedanken die meegewerkt hadden aan dit toernooi en dat hij graag weer terug komt met zijn jongens. Helaas mag dit niet meer zo zijn en daarom wil ik namens alle spelers,leiders, verzorgers en supporters van het G team van VVJ Utrecht Bep, familie, alle leiders en trainers en Gerard zijn jongens van S.C.E heel veel sterkte toe wensen in deze moeilijke tijden.
Gerard: rust in vrede. Youll never walk alone
Namens, Ad van der Voort, speler G team VVJ Utrecht

16-09-05 Maandag 24 oktober aanstaande: Algemene ledenvergadering van S.C.E
aanvang: 20.00 uur Plaats: Clubhuis S.C.E voor de notulen 2004. De agenda + bijbehorende stukken zijn voor de leden vanaf maandag 3 oktober in ons clubhuis te verkrijgen.
Namens het bestuur van S.C.E, Joop Vedder

15-09-05 Bestuursmededeling, het bestuur heeft vastgesteld dat er een wildgroei in de muntjes is ontstaan. Voor bijna elke activiteit die onze vrijwilligers in de vereniging doen worden muntjes uitgekeerd. Een gevolg daarvan is dat de club daardoor heel veel inkomsten mist. Een ander gevolg is dat er van echt vrijwilligerswerk binnen de vereniging geen plaats meer is. Om ook op langere termijn financieel het hoofd boven water te houden heeft het bestuur besloten dat er met ingang van 12 september 2005 geen muntjes meer worden verstrekt. De muntjes die nog in omloop zijn, kunnen op de normale wijze tegen consumpties worden ingewisseld. Dit besluit houdt ook in dat de koffiemuntjes worden afgeschaft. In de plaats hiervan wordt de koffiepas ingevoerd. De meeste belanghebbenden zijn hiervan al op de hoogte gebracht. Nadere informatie hierover kunt u verkrijgen bij Aloys Fuchten.
Namens het bestuur, Joop Vedder

14-09-05 De website van S.C.E is vandaag precies 2 jaar online. Het afgelopen jaar is de site meer dan 40.000 keer bezocht, dit is 3 x zoveel als het jaar ervoor. Ook het aantal pageview is verviervoudigd, bijna 84.000 keer is er een pagina bekeken, de wedstrijdprogramma, futsal programma en uitslagen pagina scoren hierin er hoog. Ook de zondag 1 pagina en alles wat daar bij hoort doet het erg goed. In het EERSTE van S.C.E is men terdege geïnteresseerd. De fotopagina’s van de jeugd doen het altijd goed, de jeugdleden en familie zien graag hun zoon/dochter terug op internet. Hopelijk wordt komend jaar een nog succes voller jaar en wie weet komen we gemiddeld boven de 150 bezoekers per dag uit, dag in dag uit.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert

12-09-05 Voor al diegene, die loten verkopen voor de Grote Clubactie; het registratienummer van S.C.E is: BBKS76K
Namens het bestuur, Berry Aalders

11-09-05 De amateur voetballers in het district Oost werken dit seizoen vóór de winterstop veertien wedstrijden af in plaats van de gebruikelijke dertien. Het districtsbestuur wil de clubs daarmee een langere winterstop gunnen. Voor de winterstop zijn er in Oost slechts twee beker/inhaalrondes vastgesteld. Die zijn in de weekeinden van 22/23 oktober en 19/20 november. De laatste speeldag (ronde 14) vindt plaats op zaterdag 17 en zondag 18 december 2005. Indien de clubs alle veertien competitieduels hebben afgewerkt voor de winterstop, treden ze in het weekeinde van 11 en 12 februari 2006 aan voor speeldag 15. Daarna hebben ze weer een maand rust, want speeldag 16 is pas gepland voor het weekeinde van 11 en 12 maart. De amateurvoetbalcompetitie in het district Oost eindigt op zaterdag 13 en zondag 14 mei. Daarna wordt gestart met de nacompetitie. Bron: website KNVB

03-09-05 Gerard de Jager (trainer van het G-Team) heeft vannacht een ernstig auto ongeval gehad in Duitsland, waarbij hij is overleden. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke dagen.
Namens, het bestuur van S.C.E

26-08-05 Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft besloten de aangescherpte UEFA instructie voor internationale scheidsrechters met betrekking tot het dragen van sieraden niet door te voeren in het amateurvoetbal. Deze beslissing is in lijn met het uitgangspunt van de KNVB dat er pragmatisch omgegaan wordt met regelgeving. De instructie, die het dragen van sieraden (ook als deze afgetapet zijn) verbiedt, zal in de praktijk moeilijk te handhaven zijn op het amateurveld. Voor het amateurvoetbal is en blijft regel 4 van de spelregels het uitgangspunt. Deze regel stelt dat spelers geen sieraden of andere zaken mogen dragen die een gevaar opleveren voor de tegenstander en/of de speler zelf. Dit wordt door de scheidsrechter bepaald. De scheidsrechters in het amateurvoetbal zullen evenals in voorgaande seizoenen op een verstandige wijze met de interpretatie van deze regel omgaan. In de praktijk betekent dit dat horloges, armbanden, kettingen en scheper sieraden in veel gevallen moeten worden afgedaan, terwijl piercings in het gezicht moeten worden afgeplakt. Gladde ringen, zoals trouwringen, mogen gewoon gedragen worden en behoeven niet te worden afgeplakt.
Bron, website KNVB

20-08-05 Aan alle Dames/Heren leiders(sters), begeleiders van de jeugd en senioren van S.C.E Om de website elke week zo actueel mogelijk te houden met betrekking tot de uitslagen van de gespeelde wedstrijden, het wedstrijdformulier met de uitslag zo snel mogelijk in te leveren na de wedstrijd in de commissiekamer bij S.C.E. Dit geldt zeer zeker ook als je een uitwedstrijd speelt, het wedstrijdformulier altijd inleveren. Alleen als alle uitslagen binnen zijn zullen deze zo snel mogelijk op de website geplaatst worden. BVD
Namens, de wedstrijdsecretaris en webmaster van S.C.E

16-08-05 In de algemene vergadering amateurvoetbal van 4 juni 2005 is het besluit genomen om met ingang van het seizoen 2006 – 2007 over te gaan tot landelijke invoering van de spelerspas. Dit betekent dat alle spelende leden veldvoetbal en futsal, met uitzondering van de E- en F-pupillen, vanaf dat moment in het bezit moeten zijn van een spelerspas. De spelerspas in het kort. De spelerspas is een pas met het formaat van een creditcard. De pas is voorzien van enkele persoonsgegevens (naam, geboortedatum en geslacht), relatienummer, verenigingsnaam en pasfoto, waarmee de houder zich kan identificeren en kan aantonen dat hij/zij als spelend lid geregistreerd is bij de KNVB. Tevens wordt op de pas de geldigheidsduur vermeld. De belangrijkste uitgangspunten van de spelerspas zijn dan ook: Het verbeteren van de mogelijkheden tot het vaststellen van de juiste identiteit van spelers. Hiermee kan de controle op speelgerechtigdheid van spelers bij bindende wedstrijden worden verbeterd; Het verbeteren van de mogelijkheden tot het vaststellen van de juiste identiteit van spelers die zich voor, tijdens of na wedstrijden schuldig maken aan molestaties of verantwoordelijk zijn voor andere wanordelijkheden.
Bron, website knvb.nl

08-08-05 De eerste training van de meisjes B begint op 17 augustus om 19.00 uur. Wij spelen de eerste oefenwedstrijd op 20 augustus.
Namens, Frank Janssen trainer meisjes B

04-08-05 De KNVB heeft voor het nieuwe voetbalseizoen een aantal nieuwe of gewijzigde spelregels doorgevoerd. De belangrijkste is een afstandsbepaling bij een inworp. Tot op heden was geen minimumafstand in de regels opgenomen. In het nieuwe seizoen moet een tegenstander ten minste twee meter van de inwerpende speler gaan staan. Spelers die zich daar niet aan houden, krijgen een gele kaart. Daarnaast is vanaf het begin van de competitie het dragen van juwelen verboden. Zelfs het intapen van bijvoorbeeld ringen of oorbellen wordt niet langer toegestaan. Ook lederen of rubberen polsbandjes mogen niet langer gedragen worden. De KNVB rekent tot juwelen (trouw)ringen, oorringen en piercings. Naast de wijzigingen in het reglement worden ook diverse regels aangescherpt. Zo is het niet langer toegestaan om de scheidsrechters te beledigen in woord en gebaar. Voor de complete spelregels van het veld en futsal.
Namens, de KNVB

29-07-05 Op zondag 7 augustus a.s. start de voorbereiding van de Dames van S.C.E op het nieuwe seizoen. De training op deze dag begint om 11.00 uur. Na een redelijk geslaagd vorig seizoen, hopen wij het dit jaar nog beter te doen. En vorig jaar zijn we op de tweede plaats geëindigd. Dus.
Namens, Sam Schaap trainer Dames 1

19-07-05 De start van de trainingen voor de jeugd neemt een aanvang op dinsdag 2 augustus voor de B1, de A1 en de A2 starten gezamenlijk op woensdag 3 augustus. De C1 begint op dinsdag 9 augustus met de training, en de C2 op maandag 15 augustus. Dinsdag 16 augustus start de B3 het nieuwe seizoen met de eerste training, woensdag 17 augustus de C3 van 16.30 tot 17.30 uur. Tot slot begint voor de B2 donderdag 18 augustus voor hun de eerste training van dit seizoen.
Namens de coördinator van de A,B,C jeugd, Ryks de Jong

Afscheidswedstrijd voor Theo van Raaij
Zoals bekend zal Theo van Raaij volgend seizoen trainer zijn van ons 1e elftal. Dit eerste is afgelopen weekend kampioen is geworden van de 5e klas en zal komend seizoen gaan uitkomen in de 4e klas KNVB. Tot aan het eind van dit seizoen blijft Theo voetballen in S.C.E 3 zaterdag. Theo heeft bijna 46 jaar gevoetbald en al die jaren is hij trouw aan S.C.E gebleven. Hij heeft jarenlang in ons 1e elftal gevoetbald waaronder de succesvolle jaren tussen 1970 en 1980. S.C.E heeft in die periode zelfs een tijdje in de 2e klas KNVB gespeeld. We hebben voor Theo een afscheidswedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd zal gaan tussen S.C.E zaterdag 3, zijnde het elftal, waarin Theo momenteel zelf voetbalt en een elftal, samengesteld uit spelers uit eerdergenoemde periode 1970/1980. Verschillende oud-spelers uit die tijd zullen hun opwachting maken.
Deze wedstrijd wordt op ons sportpark gespeeld op zondag 21 mei om 15.00 uur. Na afloop van de wedstrijd kunnen we in het clubhuis onder het genot van een drankje en een hapje gezellig wat nakletsen en oude herinneringen ophalen. Uiteraard verwachten we wat publiek bij deze wedstrijd.
Berry Aalders, leider S.C.E 3

S.C.E seizoen 2005 – 2006
7 Senioren teams: 2 zondag teams, 5 zaterdag teams
1 Senioren team onder 23 jaar
7 Junioren teams: 1 A team, 3 B teams, 3 C teams
19 Pupillen teams: 4 D teams, 7 E teams, 8 F teams
1 Dames team
1 Meisjes B team
1 G-team
18 Futsal teams

De volgende spelers spelen in zondag 1
Dennis Milder, Jeffrey Saat, Joris Coenders, Guido Niehof, Richard Schür, Patrick Vergeer, Bob Heijltjes, Jop Meij, Yusuf Sanli, Jeroen Leerentveld, Sjoerd Mulders, Gijs Mulders, Joost van Rooij, Eric Picard, Lex Kok, Martijn Koks, Bas Lemmers, Wouter Pieterse, Dennis Bakker

De volgende spelers spelen in de A 1
Mike Adema, Angelo Armiento, Michael Arnoldussen, Glenn van Berkum, Ricardo van Brakel, Donny Coenen, Coen Creugers, Menno van den Dobbelsteen, Erik Geysen, Tim Haerkens, Sander Hennink, Daan Legrand, Tim Penninx, Danny Reijnen, Mohamed Soultana, Stefan Vinke, Marco Visco, Jasper Meekes, Jamie Tervit

De volgende spelers spelen in de B 1
Ebo Cardna, Ishan Choudhry, Stijn Creugers, Daniël Heideveld, Stephan Laan, Eelco de Leeuw, Sven van de Loop, René Marcusse, Vicenzo Rigaglia, Jan Pedro van der Sanden, Melvin van Schaik, Johnny Willemsen, Yilgit Yüksel, Fabian Zwarts

De volgende spelers spelen in de C 1
Alireza Bayat, Pieke de Beus, Joris van Daal, William de Groot, Melvin Hartman, Erik Hilgers, Tom Janssen, Kevin de Jong, Jordy Kaldenberg, Anass Kassoussi, Youri Kuster, Kasper Leander, Timo Peeters, Jeffrey van de Scheur, Tim Thijssen, Andrew Wong

De volgende spelers spelen in de D 1
Niels Aarns, Stan de Beus, Ilia ten Bôhmer, Avonne Chittick, Nick Cornelissen, Sem Dunkes, Bram Faber, Koen Hendriks, Kay Hoogenbosch, Jean Patrick van Leth, Jordi Romviel, Jeffrey Schevers, Menno Scholten, Etienne van Trigt, Jeshua Tromp

De volgende spelers spelen in de E 1
Lars Dodemont, Dylan Elbers, Dion Floris, Joey Jans, Denis Mujagic, Silvio Overmaat, Quiri Simon, Kevin Smits, Rick Theunissen

De volgende spelers spelen in de F 1
Dylan Bogaard, Maarten van Breda, Yannick Esseboom, Lucas van den Heuvel, Nick van de Kant, Siep van der Linden, Dennis Nieman, Max Reijnen, Friso Smits

De volgende spelers spelen in het G-Team
Carlo Bogaard, John Bogaard, Frans Jansen, Michael Janssen, Gerard Jordens, Jan Bronius, Kevin Kelly, Herman Masmeier, Richard Vroegop, Jaap Vroegop, Marco Vroegop

De volgende speelsters spelen in dames 1
Ginny Carlo, Kimberly van Dooren, Chantal Hermsen, Desiree Jegen, Susanne Kaspers, Jolanda Mondi, Jeanny Palm, Cassandra Paymans, Cynthia Schouten, Rinske Thomassen, Avyola Witman, Manon Koks, San van de Ven, Igraine Witman, Cindy Siebers en Rowena Witman

De volgende speelsters spelen in het meisjes B team
Esmeé Bognar, Ashley Cousin, Sabine Huijbens, Esther Janssen, Sharena Leestemakers, Jamilla Overmaat, Laiza Paesch, Djamilla Peters, Raquel Rengers, Marieke Sastra, Linsey van Schaik, Barbara Schmitjes, Daisy Wennekers, Romy Berens, Roosje Berens, Mylee Nova

Clubicoon wil met S.C.E langzaam hogerop
Bron: De Gelderlander 13-01-06
Vanaf de komende voetbaljaargang heeft Theo van Raaij de leiding over het eerste van S.C.E. De clubman wil met zijn club graag binnen enkele jaren terugkeren naar de derde klasse. Maar we moeten niks forceren. Theo van Raaij is op sportpark Lindenholt méér dan alleen de toekomstige trainer van het eerste elftal, hij is een begrip binnen de club. Vraag iemand met een zwart wit hart naar de nieuwe coach en de verhalen borrelen uit zijn of haar hersenpan naar boven. In gedachte draaien de meeste (oud)-leden de klok dan terug naar het einde van de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig: de gouden periode van Sport Club Excelsior. De vereniging, toen nog gevestigd op sportpark Grootstal, was destijds een trotse tweedeklasser. Met af en toe een uitstapje naar de derde afdeling. Belangrijke spillen toentertijd waren oud-N.E.C speler Peter Selbach, én Van Raaij, die de club in het seizoen 1974/75 als aanvoerder naar het kampioenschap van de derde klasse leidde. Laatstgenoemde was binnen de krijtlijnen dan ook een echte strateeg. Ik was technisch goed onderlegd en ik zag het spelletje aardig. Daarom coachte ik ook veel in het veld. Dat leverde me op mijn 21e zelfs de aanvoerdersband op, vertelt Van Raaij. De inmiddels 54-jarige spelverdeler heeft het eerste nu al enkele jaren achter zich gelaten, en speelt met oud-teamgenoten in het derde zaterdagelftal van ‘zijn’ vereniging. De Nijmegenaar is immers een echte clubman. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat de meeste hem kennen, maar ook uit het gegeven dat hij al ruim 47 jaar trouw zijn contributie betaalt. Ik ben hier op mijn zevende begonnen. Sindsdien heb ik alle hoogste jeugdelftallen doorlopen. Op mijn zestiende maakte ik zelfs mijn debuut in de grootmacht, onder de toenmalige coach Leen Looyen. Vanaf die tijd heb ik in het eerste alles gespeeld. Tot mijn 35e. Momenteel is Van Raaij bezig aan zijn laatste seizoen. De voetbalschoenen gaan, met de aanstelling als nieuwe trainer van S.C.E, echter niet definitief aan de wilgen. Daar is de Nijmegenaar erg blij mee, vooral omdat hij een echt voetbaldier is. Ik heb voor het trainersvak gekozen omdat ik nauw bij het spel betrokken wil blijven. Voetbal is te leuk om te missen. Als trainer kan ik alsnog invloed uitoefenen op de wedstrijd. De oud-aanvoerder krijgt bij zijn grote liefde de kans om voor de eerste keer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Extra druk voelt hij echter niet. Het werkt voor mij eerder vertrouwd. De mensen kennen mij en ik ken de S.C.E-mentaliteit. Dat laatste houdt, volgens Van Raaij, in dat de mensen goede resultaten willen zien. Het liefst door technisch verzorgd voetbal. De toekomstige oefenmeester weet al een manier om dit te bereiken. Door een goede sfeer, op en in het veld. De neuzen moeten dezelfde kant op staan. Iedereen moet voor elkaar door het vuur willen gaan, anders krijg je eilandjes in het veld. Toch moeten de leden van één van de grootste clubs van Nijmegen niet gelijk verwachten dat met zijn aanstelling volgend seizoen de tijden van weleer terugkomen. Laten we eerst dit seizoen maar promoveren naar de vierde klasse.

Paul van Cleef staat gewoon weer op het veld bij S.C.E
Bron: De Gelderlander 16-12-05
Een ziekte zette hem twee maanden buitenspel. Na de winterstop keert Paul van Cleef (42) terug als trainer van S.C.E. Dat wil niet zeggen dat hij geen aandeel had in de successen van de koploper in de vijfde klasse E. Want met van Cleef haal je als club meer dan alleen een trainer in huis. Paul is even de wedstrijdkleding aan het wassen, hij komt zo, klinkt de uitleg in het clubhuis van S.C.E over de late aanwezigheid van trainer Paul van Cleef. Het elftal tot 23 jaar van de Nijmeegse voetbalvereniging heeft zojuist een doordeweekse wedstrijd gespeeld. De afspraak is gemaakt om daarna met van Cleef bij te praten over het succesvolle seizoen van één van de grotere clubs in deze regio. Na de val naar de vijfde klasse eind vorig seizoen, leidt S.C.E nu in de strijd om de titel. Hoe bijzonder dat is, blijkt uit de recente geschiedenis van de achthonderd leden tellende club in het stadsdeel Lindenholt. Sport Club Excelsior kwam in mei 2004, twee dagen voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn, in een moeilijke situatie. Vrijwel de gehele selectie vertrok, spelers uit een recreantenteam moesten vorig seizoen ineens als visitekaartje van de club gaan dienen. Degradatie van het eerste team was het logische gevolg. Met een, op vijf spelers na, nieuw elftal begon van Cleef deze zomer aan de zware terugtocht naar de vierde klasse. Drie jaar geleden was ik gestopt als trainer en ben ik technisch coördinator bij S.C.E geworden zegt de trainer die al een tiental jaren rondloopt bij de club. We hebben wel met kandidaat trainers gesproken, maar uiteindelijk besloot ik het zelf te doen. Niet iedere trainer past bij een bepaalde club. En hier moeten ze bereid zijn om met mij samen te werken, dat wil niet iedereen. Ik kende de meeste jongens uit de jeugd van S.C.E. Ik ken ook hun achtergronden, weet veel meer van ze dan een trainer die een passant is. We hebben vooral naar jongens gezocht met een S.C.E verleden. Het zijn allemaal jongens die dezelfde instelling hebben. Ze moeten wel bij elkaar passen, dat geldt ook voor de begeleiding. Van Cleef stelt weinig regels op, maar vindt wel dat de paar gemaakte afspraken goed moeten worden nagekomen. Ik heb liever dat een speler afzegt voor een training met de mededeling dat het een rotdag voor hem is en hij daarom niet gemotiveerd is, dan dat hij een smoesje verzint. Want dat komt toch altijd uit. Het gaat om duidelijkheid en eerlijkheid naar elkaar toe. En vooral om acceptatie. Al dat moeilijke gedoe rond het voetbal hoeft voor mij niet. Kijk naar Marco van Basten en Willem van  Hanegem, als die over voetbal praten is het zo simpel. Voetballers denken anders dan trainers. Of de spelers nu uitgaan op zaterdagavond of niet en dat doen ze toch wel, zowel in de hoofdklasse als de zesde klasse als ze op zondagmiddag maar hun stinkende best doen. Ik sta dag en nacht voor ze klaar, dan moeten ze op zondagmiddag voor de club en mij klaar staan. Dat ben je als voetballer verplicht, ook tegenover de clubvrijwilligers. De trainer wordt zichtbaar emotioneel als hij het voorbeeld aanhaalt van een speler die in de wedstrijd tegen Aquila tegen een scheidsrechter aanloopt en achteraf wegens het (vermeend) slaan van de arbiter zwaar wordt bestraft. Hij kreeg in de wedstrijd niet eens rood van de scheidsrechter. Tegen dit soort onrechtvaardigheid kan ik dus niet. Dan gaat zo’n speler me erg aan het hart. Van Cleef werd twee maanden geleden zodanig ziek dat hij zelfs voor onderzoek in het ziekenhuis moest worden opgenomen. S.C.E moest het even zonder hem doen. Na de verhuizing naar een woning zonder centrale verwarming kreeg ik veel last van de vochtig en tochtigheid in huis. Mijn luchtwegen leden daaronder. De tijd van sigaartjes roken is voor mij dus wel voorbij. Gelukkig woon ik nu in een andere flat met goede verwarming. Maar voor ik weer helemaal honderd procent ben duurt nog wel even. Meedoen met een partijtje gaat nog niet. De spelers begrijpen dat wel, dat is het voordeel als je elkaar goed kent. Van de arts mag ik na de winterstop wel weer beginnen als trainer. De afgelopen weken nam Tonny Bongers de trainingen van de zieke trainer over, maar de interim coach kreeg gisteravond te horen dat zijn tijdelijke dienstverband niet wordt verlengd, van Cleef: Ik wil dit seizoen afmaken en we gaan op zoek naar een trainer voor het volgende jaar. Voor mij is er altijd wel iets te doen hier. En als trainer krijg je daar meer dan behoorlijk voor betaald. Er mag dan ook wel iets tegenover staan. Ik zou de hele week wel alleen met voetbal bezig willen zijn. Die instelling merk ik ook bij onze spelers. Ze zullen hier niet zo snel meer weglopen. Er is de voorbije jaren een groep van zo’n acht spelers naar Milsbeek vertrokken, dat zal niet nog een keer gebeuren. We hebben een selectie van achttien man, maar geen prestatief gericht tweede elftal. De huidige A1 wordt volgend seizoen een zondag seniorenteam, dat is een goede ontwikkeling voor S.C.E. We hebben naast de vijf op zaterdag, nu maar twee zondag teams. Dat was in het verleden anders. Gelukkig zitten we als vereniging weer in de lift, maar bij de jeugd is het meer een kwestie van kwantiteit dan van kwaliteit. Daar is de laatste drie jaar wel verbetering in gekomen, maar voor het eerste elftal duurt het nog wel wat jaren voordat de constante doorstroming uit de jeugd een feit is.

Arbeiders zelfbestuur bij de BV Nijmegen
Bron: De Gelderlander 14-10-05
Vijftien van de 25 Nijmeegse voetbalclubs hebben vorige week een convenant getekend dat als basis dient voor de oprichting van de BV (belangenvereniging) Nijmegen. Het zoveelste platform of een keerpunt? ‘Ben je gek; je tekent met dat convenant je eigen doodvonnis. Bij elk akkefietje gaat de veldhuur omhoog. Nijmeegse Boys was vorige week wel aanwezig in De Goffert waar wethouder Depla de Nijmeegse voetbalclubs had uitgenodigd, maar het bestuur besloot uiteindelijk de vulpen in de binnenzak te houden en het convenant niet te ondertekenen. Dat gold ook voor FC Kunde en S.C.E. Voorzitter Philip Sonke van S.C.E, maar we gaan waarschijnlijk nog wel ondertekenen, hoor. We wilden eerst ruggespraak met het voltallige bestuur. We zagen voldoende haken en ogen om daar nog eens over te vergaderen met het hele bestuur. De afgevaardigden van de overige besturen hadden een dergelijk moment van reflectie niet nodig en werden tijdens de avond gegrepen door de begeesterende toespraak van de wethouder. Sommige bestuurder sprongen op zoals we uit de zwarte kerken in Mississippi kennen: Halleluja, riep Blauw Wit en ‘Praise the wethouder’, riep Hatert. De vraag is echter gerechtvaardigd waar de vijftien clubs zich nu aan hebben verbonden. Want het convenant blinkt niet bepaald uit in helderheid. We hadden op het stadhuis best alles op papier kunnen zetten, maar dan hadden we het – terechte – verwijt gekregen dat we de clubs decreten voorleggen. We willen juist dat de betrokken clubs de komende tijd volop meewerken om de voorwaarden en regels te formuleren, riposteerde Depla op handige wijze de kritiek. Wil de BV Nijmegen een werkelijk machtig bolwerk worden dan zullen de clubs er zelf leven in moeten blazen, zo luidt de boodschap. Het zou het meest rechtstreekse antwoord kunnen betekenen op de nostalgische hartenkreten over die goeie ouwe afdeling Nijmegen, die nog in menig clubhuis te beluisteren vallen. De afstand naar het KNVB bondsbureau in Deventer blijkt vooral psychologisch een brug te ver en veel bestuurders voelen zich aan hun lot overgelaten in de strijd tegen de verloedering en verharding op de velden. Binnen hun club ervaren ze een gebrek aan bereidwilligheid om bestuursfuncties te aanvaarden. Geen van de aanwezigen zal kunnen ontkennen dat er geen gemeenschappelijk belang ligt. Als er vorig week in dat zaaltje in het Goffertstadion voor in de zaal een grote spiegel had gestaan, dan was menig bezoeker zich waarschijnlijk een hoedje geschrokken. Niet alleen over de gemiddelde leeftijd van de Nijmeegse voetbalbestuurder, waarschijnlijk zouden ze in al die gezichten iets van zichzelf hebben erkend. Daar zaten ze weer: op hun vrije avond weg voor de club. Licht onderuitgezakt en met een door schade en schande ontwikkelde licht wantrouwende natuur: heb ik dit verhaal niet al eens eerder. Gehoord. Oh, alweer een platform, met zijn eigen cursussen van en voor dezelfde mensen. Nieuw is dat de clubs echter zelf de inhoud kunnen en moeten bepalen. Het sterkste wapen van de BV Nijmegen, de roemruchte bonus-malusregeling, mogen de clubs zelf smeden. Maar nog veel belangrijker wordt dat de Nijmeegse clubs een verbond gaan vormen. Wie tot die broederschap toetreedt weet dat hij er sterker voorstaat. Je ziet een gilde voor je dat de leden- en financiële administratie heeft uitbesteed. Met een webdomein waar elk elftal van de aangesloten clubs zijn eigen hoekje vindt. En tweemaal per jaar wordt er een serieuze boom opgezet over problemen binnen het Nijmeegse voetbal. Met afsluitend een groot feest omdat er weer veel bonus en nauwelijks malus was.
Getekend hebben: PGEM, SCH, SV Orion, SV Hatert, vv Union, SJN, SC Nijmegen, Trekvogels, DVOL, Brakkenstein, DVE/Trajanus, Kolping/Dynamo, Oranje Blauw, Blauw Wit, SC N.E.C

Rutger Schuijffel wil promoveren met Kolping 1 dit seizoen
Bron: website. Kolping-Dynamo.nl 30-08-05
Wat heb je geleerd van vorig seizoen, je eerste seizoen als hoofdcoach van een eerste elftal? Naast mijn eerste jaar als hoofdtrainer is het ook direct mijn eerste jaar bij een nieuwe club geweest in een nieuwe klasse. In het begin was het wennen, maar middels een bepaalde manier van trainen en omgaan met een groep probeer je een positieve sfeer te kweken. Het belangrijkste is dat ik v.v. Kolping-Dynamo heb leren kennen als een gemoedelijke en gezellige club met veel mensen met een hart voor de club. Daarnaast is het een club die erg gastvrij is en voor iedereen toegankelijk is. Is er een groot verschil in (club)cultuur tussen S.C.E. en Kolping?
Ja. S.C.E is een club waar ik heel mijn leven heb gevoetbald en nog steeds lid van ben, maar qua club niet te vergelijken is met v.v. Kolping-Dynamo. S.C.E is met ruim 800 leden een vereniging waar de jeugd centraal staat en de doelstellingen en middelen anders van vorm zijn. Bij v.v. Kolping-Dynamo staan gezelligheid en ontspanning hoog in het vaandel en daar is niets mis mee! Daarnaast is het ook een club waarbij ik als trainer ervaar dat je een bepaalde vrijheid hebt om je ambitie in kwijt te kunnen.

Wedstrijdverslagen S.C.E
14-05-06 S.C.E – SCH 0 – 1
S.C.E heeft haar laatste thuiswedstrijd met 0-1 verloren van SCH die hierdoor mag meestrijden om promotie naar de 4e klasse. Lange tijd zag het er naar uit dat de wedstrijd in een 0-0 zou eindigen maar vlak voor tijd kwam SCH door een gelukkige goal op voorsprong. S.C.E had te weinig tijd om de gelijkmaker te scoren. Al met al een uitstekend seizoen voor onze jongens van S.C.E en dit biedt zeker veel perspectief voor komend seizoen waarbij Theo van Raaij de S.C.E-ers overneemt van Paul van Cleef.

07-05-06 Eendracht’30 – S.C.E 0-3
S.C.E heeft weer heel simpel gewonnen, vandaag in Mook tegen Eendracht’30. Vanaf het begin zette S.C.E de tegenstander onder druk zonder zich echt voor 100% in te spannen. Zoals de laatste wedstrijden wint S.C.E gewoon omdat men veel meer kwaliteit in huis heeft dan de tegenstander. Na enkele goede kansen om op voorsprong te komen was het Joris Coenders die 0-1 maakte na ongeveer een klein half uurtje spelen. Eendracht’30 mocht voor rust ook nog een keer voor het S.C.E doel komen maar het was S.C.E dat door een frommelgoal van Bob Heijltjes (een beetje geholpen door de Eendracht verdediging) ging rusten met een 0-2 voorsprong. Na rust probeerde Eendracht’30 een beter resultaat te halen maar de verdedigers van S.C.E gaven geen enkele kans weg en werd de bal makkelijk rond gespeeld en creëerde S.C.E diverse kansen op een grotere voorsprong, het was Patrick Vergeer die uiteindelijk de eindstand bepaalde op 0-3. Volgende week kan S.C.E in haar laatste wedstrijd van het seizoen voor de 17e keer op rij een overwinning boeken. De wedstrijd tegen SCH begint dan om 14.30 uur.

30-04-06 S.C.E – DBV 3 – 0
S.C.E heeft wederom drie punten gepakt en heeft nu meer dan 50 punten behaald. Ook was dit alweer de 15e overwinning op rij en de honger naar meer overwinningen van de spelers van S.C.E is nog niet voorbij. De wedstrijd begon zoals de laatste weken het geval is, S.C.E direct op zoek naar doelpunten en na 2 minuten scoorde S.C.E al een goal maar deze werd door de scheidsrechter niet gegeven omdat deze te ver van de situatie liep, in de tegen aanval kon de scheidsrechter op 50 meter afstand wel zien dat Willem van Gelder onterecht (!!!!!!!! ???????) voor buitenspel vlagde. De speler van DBV stond wel zeker 2 meter over de middenlijn maar ach ja momenteel blaken de spelers van S.C.E van zoveel zelfvertrouwen dat het doelpunt toch wel zou vallen. En na ongeveer 12 minuten was het dan ook 1-0 voor S.C.E na een vloeiende combinatie en uiteindelijk mocht Richard Schür het laatste zetje geven. S.C.E speelde hierna te gemakkelijk om verder uit te lopen, hierdoor bleef het enigszins nog een beetje spannend hoewel doelman Martijn Koks geen bal op goal kreeg. In de 70e minuut maakte Patrick Vergeer simpel de 2-0 na goed voorbereidend werk van Bob Heijltjes. Uiteindelijk mocht Jop Meij met een mooie uithaal de einduitslag vaststellen 3-0. De laatste 2 wedstrijden van de kampioen zullen beiden om 14:30 uur plaatsvinden, dus ook de laatste thuiswedstrijd, dit i.v.m. competitie vervalsing.

23-04-06 S.C.E – WVW 4 – 0
S.C.E heeft heel simpel haar 14e overwinning op rij geboekt. In de 1e helft was er te weinig beleving en leek S.C.E nog in haar kampioensroes te zitten. Enkele kansen werden gecreëerd maar niet verzilverd, WVW stelde daar helemaal niets tegenover. Na rust speelde S.C.E agressiever en schoof laatste man Jeffrey Saat door als extra middenvelder/aanvaller. Al snel bekroonde Patrick Vergeer zijn sterke spel van de laatste tijd met een mooi afstandsschot 1-0. Hierna was er nog maar een ploeg die voetbalde en probeerde WVW tevergeefs de schade zo laag mogelijk te houden. Door een zuivere hattrick van Jeffrey Saat 2-0 en 3-0 werd het uiteindelijk 4-0. De geblesseerde keepende Dennis Milder kreeg geen enkele bal te verwerken.

17-04-06 S.C.H – S.C.E 1 – 3
S.C.E heeft op paasmaandag laten zien wie de onbetwiste nummer 1 is van de 5e klasse E. Een nerveuze start van S.C.E kon niet voorkomen dat SCH in het begin het betere spel had en dit leverde uit een vrije trap de 1-0 voor SCH op. S.C.E werd nu feller en zocht duidelijk de aanval, de aanvallers van S.C.E kwamen beter in het spel en konden vaak alleen met een overtreding worden gestopt. Na ongeveer 25 minuten brak Jop Meij goed door op rechts en zijn voorzet werd door Dennis Bakker en een verdediger van SCH in het doel gewerkt 1-1. S.C.E bleef zoeken naar de voorsprong en deze kwam 10 minuten later. Een scherp genomen vrije trap van Jeffrey Saat werd door Bas Lemmers onhoudbaar voor de keeper van SCH in het doel gekopt 1-2. De titel kwam door deze goal wel heel dichtbij. Na de rust was S.C.E heer en meester en creëerde diverse kansen die helaas niet werden benut, zodat het toch nog spannend bleef. SCH ging steeds feller spelen zonder echte kansen af te dwingen. In de 90e minuut kreeg S.C.E wederom een vrije trap en weer was het Jeffrey Saat die de bal op de plaat van Bob Heijltjes legde en deze oudste speler (24 jaartjes) aan S.C.E zijde kopte de bal snoeihard in de touwen 1-3. De titel kreeg hierdoor extra glans en het feest kon beginnen. Aan alle spelers en begeleiders alle felicitaties met dit knappe resultaat.

15-04-06 BVC’12 – S.C.E 0 – 3
S.C.E heeft op paaszaterdag een dikverdiende overwinning geboekt op BVC’12 uit Beek. Vanaf het begin liet S.C.E zien waarom ze naar Beek waren gekomen. Er werd goed druk gezet op BVC’12 en de achterhoede van de Bekenesen konden vol aan de bak, sporadisch kon BVC’12 iets terug doen en toen ze eenmaal een kansje hadden schoten ze sportief de bal uit het veld voor een blessure behandeling tot ergernis van de keeper (???) van BVC’12. Nadat een vrije trap van Jeffrey Saat net geen doel trof, had Jop Meij meer geluk met zijn vrije schop die van richting veranderd werd waardoor de keeper van BVC’12 kansloos was 0-1. S.C.E bleef druk uitoefenen en een vrije trap van Eric Picard verdween rechtstreeks in het doel van BVC’12 waarbij de keeper van onze tegenstander er niet al te best uit zag 0-2. Hierna nam S.C.E even gas terug wat direct een kans opleverde maar die gelukkig voor S.C.E hopeloos werd gemist. Na rust speelde S.C.E de wedstrijd goed uit en een aantal counters leverde gevaarlijke kansen op. Het was wederom verdediger Richard Schür die uiteindelijk de eindstand op het scorebord bracht 0-3. BVC’12 kon hier geen enkele kans tegenover stellen waardoor S.C.E opnieuw dikverdiend een overwinning boekte.

09-04-06 DSZ – S.C.E 1 – 2
S.C.E heeft een kleine overwinning geboekt op DSZ. Van erg goed voetbal was geen sprake maar dit is ook echt onmogelijk op het knollenveld van DSZ. Grote gaten in het veld, geen belijning rondom het veld, de bal vloog dan ook alle kanten op en alle spelers op het veld hadden het zeer moeilijk om de bal normaal rond te spelen, voeg daarbij een hele straffe wind over het veld dus veel onberekenbaar spel. Toch was S.C.E in de 1e helft de betere ploeg en kwam vlak voor rust op 0-1 door goed doorgaan van Dennis Bakker die koel afrondde. Na rust had S.C.E een vliegende start, invaller Bob Heijltjes zette Dennis Bakker vrij voor de goal maar Bakker liet Jop Meij de 0-2 binnen schieten die er beter voorstond. S.C.E leek nu op een grotere overwinning af te stevenen maar helaas wist keeper Martijn Koks een hoge bal niet goed te verwerken zodat DSZ uit het niets op 1-2 kon komen. Even moest S.C.E nog vol aan de bak en omdat de wedstrijd onnodig door de scheidsrechter werd verlengd duurde het tot bijna half vijf totdat S.C.E weer 3 punten kon bijschrijven. Ook de andere uitslagen waren wederom S.C.E gunstig gestemd.

06-04-06 Aquila – S.C.E 0 – 2
S.C.E heeft weer 3 punten toegevoegd aan haar punten totaal, helaas wist S.C.E dit niet met briljant voetbal te doen. Mede door een ongelofelijk slecht veld, een trieste entourage, speelde S.C.E een van haar mindere wedstrijden. Maar zoals kenners het zeggen moet je ook slechte wedstrijden weten te winnen en dat deed S.C.E op deze donderdagavond. De start was nog hoopgevend toen Jeffrey Saat het veld overstak en de vrije trap die volgde bijna de 0-1 opleverde. Hierna zakte het spel van S.C.E in maar toch wist Richard Schür in een kluts de bal over de lijn van Aquila te werken 0-1. Even leek het erop dat S.C.E een ruimere voorsprong ging nemen maar Jop Meij miste van 1 meter voor open doel. Na de rust ging S.C.E nog aanvallender spelen maar het spel werd er niet beter op, veel slordig balverlies en weinig kansen hoewel Dennis Bakker best had mogen scoren. Toch wist S.C.E vlak voor tijd de 0-2 te scoren, Patrick Vergeer rondde een mooie pass bekwaam af en hiermee kon S.C.E 3 punten meenemen naar Nijmegen.

02-04-06 S.C.E – DVSG 3 – 1
S.C.E heeft een verdiende maar wel zwaar bevochten overwinning geboekt op onze sportvrienden uit Groesbeek. Dat het moeilijk werd kwam door een domme rode kaart van Marc Rutten. S.C.E begon voortvarend aan de wedstrijd en was fel in de persoonlijke duels wat resulteerde in een verdiende strafschop toen Dennis Bakker onderuit werd geschopt door een verdediger van DVSG. Jop Meij mocht aanleggen en deed dat koelbloedig 1-0 voor S.C.E. S.C.E bleef doordrukken en ging op jacht naar een grotere voorsprong deze kwam dan ook na ongeveer 25 minuten spelen. Jeffrey Saat krulde een directe vrije schop in de hoek en de keeper van DVSG was kansloos. Niets aan de hand dus en S.C.E leek op een regelrechte overwinning af te gaan totdat Marc in de fout ging en het elftal voor een moeilijke opgave zette. DVSG kreeg nu een licht overwicht en tot de rust kon S.C.E de nul houden. Na rust gooide DVSG alles op de aanval en dat resulteerde na ruim een kwartier in de aansluitingstreffer. S.C.E had het nu even moeilijk. Maar door een geweldige instelling van alle spelers wist S.C.E de zege over de eindstreep te trekken. Een pluim is daarom ook zeker op zijn plaats. Bob Heijltjes kwam in het veld voor Dennis Bakker en uit de daaropvolgende hoekschop scoorde S.C.E de bevrijdende 3-1 door een klutsgoal waarbij Bas Lemmers voor verwarring zorgde en DVSG in eigen doel schoot. S.C.E kwam hierna niet meer in gevaar. Wel vervelend was het uitvallen van grensrechter Peter Hendriks. Vanaf deze plaats wensen wij Peter heel veel sterkte toe !!!!!

26-03-06 S.C.E – SVO’68 3 – 1
S.C.E heeft weer 3 punten behaald, de wedstrijd was voor de toeschouwers niet hoogstaand maar dit kwam mede door het stug verdedigen van SVO’68. Met 1 spits probeerde SVO’68 een puntje mee te nemen naar de Ooy. Voor de rust had S.C.E al op een grote voorsprong moeten staan maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan. Ook keepte de goalie van SVO’68 een goede partij. Na rust het zelfde spelbeeld, een aanvallend S.C.E en een verdedigend SVO’68. Het geluk wat de 1e helft ontbrak had S.C.E nu wel. Uit een corner van Patrick Vergeer gooide Jop Meij de bal bij de 2e paal en wist Richard Schür goed de 1-0 binnen te koppen. S.C.E bleef doordrukken en het resulteerde al snel in de 2-0 van Patrick Vergeer. SVO’68 probeerde nu iets meer aan te vallen maar waren niet bij machte om het S.C.E moeilijk te maken. Na nog een aantal kansen gemist te hebben wist verdediger Richard Schür op een simpele wijze zijn 2e goal binnen te werken, 3-0. Helaas kon SVO’68 toch nog een doelpuntje mee pikken waardoor het uiteindelijk 3-1 werd voor S.C.E.

19-03-06 Olympia – S.C.E 1 – 3
S.C.E heeft in Horssen drie punten behaald na een rare wedstrijdverloop. Binnen 15 minuten stond S.C.E met 0-3 voor na een meer dan flitsende start. Zoals afgesproken begon S.C.E heel fel en zette de tegenstander direct vast. Binnen 3 minuten maakte Joris Coenders bij de 2e paal 0-1 na een voorzet van Jop Meij. S.C.E bleef goed vastzetten en Patrick Vergeer maakte op sublieme wijze de
0-2 door de bal over de keeper te schieten. Olympia kon er niet uitkomen en Marc Rutten maakte via zijn bekende kluts zelfs 0-3. S.C.E leek af te stevenen op een monsterscore maar helaas nam S.C.E het na deze 0-3 te gemakkelijk op. Jop Meij had voor rust nog de kans op 0-4. Na de rust speelde S.C.E slecht en door een fout van de keeper van S.C.E kreeg Olympia nog een beetje hoop op een beter resultaat. Maar de achterhoede van S.C.E gaf verder geen kansen meer weg en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit maar wel met drie belangrijke punten voor S.C.E.

12-03-06 S.C.E – DBV Afgelast
05-03-06 SCH – S.C.E Afgelast
26-02-06 Carnaval

19-02-06 S.C.E – TGB 3 – 1
S.C.E heeft haar 1e wedstrijd na drie maanden geen competitievoetbal te hebben gespeeld gewonnen. De overwinning was dik verdiend maar het spel was nog niet hoogstaand. S.C.E begon met een licht overwicht aan de wedstrijd zonder echte kansen te creëren. Uit een goed genomen korte hoekschop scoorde Richard Schür na een voorzet van Jop Meij. S.C.E was nu even oppermachtig aan TGB en Patrick Vergeer bleef koel toen hij alleen op de keeper van TGB af ging en schoof de bal in de onderhoek. Tot de rust had S.C.E meer balbezit maar teveel lopen met de bal leverde geen kansen meer op. Na rust speelde S.C.E heel slordig en had veel balverlies vooral de aanvallers hielden de bal niet meer vast en mede hierdoor wist TGB terug in de wedstrijd te komen 2-1. Twee wissels brachten S.C.E weer terug in de wedstrijd. Het veldoverwicht was weer terug en uit een vrije trap van invaller Bob Heijltjes wist Jeffrey Saat met zijn rug (!) te scoren en de eerste drie punten na de winterstop bij S.C.E te houden.

12-02-06 BVC’12 – S.C.E Afgelast
05-02-06 S.C.E – SVO’68 Afgelast
29-01-06 Aquila – S.C.E Afgelast
Winterstop
18-12-05 S.C.E – SVO’68 Afgelast
11-12-05 Aquila – S.C.E Afgelast
04-12-05 S.C.E -TGB Afgelast
27-11-05 SCH – S.C.E Afgelast
20-11-05 Inhaal – beker – programma

13-11-05 S.C.E – Eendracht’30 5 – 1
S.C.E heeft een dik verdiende overwinning behaald in de “topper” tegen Eendracht’30 uit Mook. Een flitsende start betekende de 1-0 voorsprong binnen twee minuten door een vrije trap van Patrick Vergeer waarbij de bal vlak voor de keeper opsprong en hij zo kansloos was. S.C.E hield het betere spel alhoewel Eendracht’30 soms ook leuk combineerde. S.C.E kreeg hierdoor ook ruimte en uit een counter scoorde Joris Coenders via een been van de tegenstander 2-0. Even later had Jop Meij de kans op 3-0 maar helaas miste hij. Toch was het Jop Meij die goed laag over de grond de 3-0 binnenschoot en S.C.E leek met 3-0 te gaan rusten. Eendracht’30 kwam via een duidelijk buitenspel doelpunt toch voor rust op 3-1. Zou Eendracht’30 hier dan moed uit putten. Nee, zover lieten onze jongens het niet komen en werd er in de 2e helft op een behoorlijk niveau gespeeld, de kansen regende achter elkaar na hele fraaie combinaties. Twee doelpunten van Yusuf Sanli bepaalde de eindstand op 5-1.

06-11-05 WVW – S.C.E 1 – 2
S.C.E heeft drie punten behaald maar moet wel oppassen dat men de scherpte niet gaat verliezen want je wint echt niet wedstrijden zonder de juiste beleving. Gelukkig bleef het tegen WVW ongestraft maar in het begin van het seizoen leverde deze beleving nogal wat verliespunten op dus jongens OPPASSEN. S.C.E had een heel groot veldoverwicht en was duidelijk de betere ploeg maar dat moet wel uitgedrukt worden in doelpunten en doelpunten dwing je af door keihard te knokken iedere wedstrijd weer. Voor rust scoorde S.C.E door Bas Lemmers 0-1 maar het doelpunt werd afgekeurd. Na rust kwam Bob Heijltjes in het veld en maakte het verschil door 2 doelpunten te scoren. In plaats om door te drukken ging S.C.E steeds makkelijker denken en werd het zelfs 1-2. Gelukkig floot de scheidsrechter direct af en haalde S.C.E weer drie punten. Dus jongens laat dit nu een les zijn, we kunnen goed voetballen maar neem het nu niet te makkelijk op.
Volgende week zal Eendracht’30 tot de bot gemotiveerd zijn.

30-10-05 S.C.E – DSZ 3 – 0
Na een wat stroef begin van S.C.E zijde, waar DSZ echt een beetje met mee deed, begon het weer te eindelijk te lopen. Er werd zeer offensief gespeeld en de kansen kwamen er. Het was wachten wanneer het eerste doelpunt zou vallen. De beste kansen werden gemist maar uit een vrije trap werd, uiteindelijk de verdiende voorsprong genomen, Jop Meij nam de vrije trap en hij ging erin. Een paar minuten later kreeg Jop Meij opnieuw een kans voor de keeper en schoot zo hard dat de keeper met gekneusde ribben van het veld moest. Daarna werd S.C.E steeds beter er waren mogelijkheden genoeg. Vlak voor de rust kwam de bal op rechts en Patrick Vergeer schoot hem fantastisch in de verre hoek. Na de rust hetzelfde beeld. Een veel beter S.C.E en genoeg kansen die werden uitgespeeld. Aangezien wij de bal er niet in kregen was een speler van DSZ zo vriendelijk hem er zelf in te schieten, door de druk van onze spelers. Het was weer geweldig om te zien met wat voor een beleving de spelers en e.a. bezig zijn om voor onze club het beste resultaat neer te zetten. Helaas door de gestaakte wedstrijd van TGB anders was het nog feest geweest i.v.m. het behalen van de periodetitel. Maar we gaan voor 1 ding en dat begrijpt iedereen.

16-10-05 DVSG – S.C.E 1 – 4
S.C.E heeft weer 3 punten bijgeschreven bij haar totaal, de overwinning was meer dan terecht. Vooral in de 1e helft liet S.C.E heel goed voetbal zien. Het overwicht van S.C.E werd uitgedrukt door twee doelpunten van Jop Meij en een kopgoal van Richard Schür. S.C.E leek met 0-3 te gaan rusten maar door een ongelukkig eigen doelpunt van Guido Niehof kreeg DVSG toch nog uitzicht op een beter resultaat. Na de rust stond S.C.E met de rug tegen de muur maar kreeg ondanks het drukken van de Groesbekers diverse counter mogelijkheden op een grotere voorsprong. Goed keeperswerk van Dennis Milder en een redding van Jeffrey Saat op de doellijn zorgde ervoor dat DVSG niet meer tot scoren kwam. S.C.E wist uit een van haar counters via Joris Coenders de 1-4 binnen te schieten. Een verdiende overwinning.

09-10-05 S.C.E – Olympia 5 – 2
Schijnbaar heeft het groepsgesprek goed gewerkt op de jonge spelersgroep want vandaag tegen Olympia toonde S.C.E heel veel positieve veerkracht. In de 1e helft was S.C.E zoals bijna in alle wedstrijden voetballend sterker dan haar tegenstander maar ook nu weer wist S.C.E niet te scoren uit enkele mogelijkheden en wist Olympia uit de 1e de beste kans de 0-1 te scoren. S.C.E bleef heel geconcentreerd spelen in de 2e helft en al heel snel kopte Bas Lemmers de 1-1 binnen. Het duurde niet lang voor de ingevallen Bob Heijltjes netjes afronden en S.C.E op 2-1 zette. De positieve instelling van S.C.E leverde hierna nog enkele goede aanvallen op en zelf een strafschop die goed werd ingeschoten door Jop Meij. Toen Jeffrey Saat keurig scoorde door de benen van de keeper leek de wedstrijd helemaal te zijn gespeeld. Toch kwam Olympia nog even terug op 4-2. Maar opnieuw toonde S.C.E veerkracht door de voorsprong weer te vergroten naar 3 doelpunten ditmaal mocht Sjoerd Mulders samen met zijn makkers de 5-2 vieren.

02-10-05 DBV – S.C.E 2 – 0
Ongelooflijk is het enige woord dat gebruikt kan worden voor het verlies van S.C.E. De eerste 40 minuten was S.C.E heer en meester en leverde het goede veldspel van S.C.E maar liefst 4, -honderd procent- kansen op maar geen kans leverde een goal op. De eerste keer dat DBV op goal schoot was ook direct een doelpunt. S.C.E stortte totaal in en van samenspel was geen sprake meer. Veel gepraat, elkaar niet op de juiste moment de bal toespelen en wederom irritatie zorgde dat het veldspel steeds minder werd. Ondanks dit slechtere veldspel wist S.C.E toch nog kansjes te creëren maar ook in de 2e helft viel het doelpunt aan de andere kant. Inmiddels is S.C.E gezakt naar de onderste regionen.

25-09-05 S.C.E – BVC’12 1 – 1
S.C.E heeft ook tegen BVC’12 weer onnodig twee punten laten liggen. Onderschatting en het missen van kansen brak S.C.E weer op. De start was veelbelovend, goed combinatiespel, hoge balcirculatie bracht S.C.E op een terechte 1-0 voorsprong door een vrije trap van Jeffrey Saat. Hierna geloofde S.C.E het wel en enkele kansen voor rust waren niet besteed aan S.C.E.
Na de rust kwam S.C.E heel slap uit de startblokken en nadat een spelers van BVC’12 na 50 meter pas werd gestuit scoorde ook de gasten uit een vrije trap. S.C.E ging steeds minder goed spelen maar desondanks creëerde S.C.E nog genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Helaas bleef het 1-1 en verspeelde geheel onnodig twee hele dure punten.

18-09-05 SVO’68 – S.C.E 0 – 3
Eindelijk heeft S.C.E de 1e overwinning van het nog prille seizoen gepakt. Voor rust wist S.C.E haar veel betere veldspel dan SVO’68 nog niet uit te drukken in doelpunten. Mooie combinaties leverde diverse kansen en mogelijkheden maar helaas geen doelpunten. Na de wissel in de rust van een verdediger voor een aanvaller ging S.C.E gewoon door met het creëren van kansen.
De verdediging van S.C.E moest hierdoor heel scherp blijven spelen en opletten voor de zeldzame counters van SVO’68. Het duurde tot 20 minuten voor tijd voordat S.C.E op 0-1 kwam door een intikkertje bij de eerste paal van Bob Heijltjes. Hierdoor ontstond er ruimte en 10 minuten later bekroonde Patrick Vergeer zijn goede spel met de 0-2. De wedstrijd was gelopen en Jop Meij mocht in blessuretijd de dik verdiende 0-3 aantekenen.

11-09-05 S.C.E – Aquila 1 – 1
Ondanks het grote veldoverwicht heeft S.C.E de drie punten niet op sportpark Lindenholt kunnen houden. S.C.E speelde een uur lang fris voetbal en leek op de eerste overwinning af te stevenen maar zoals de voetbalwetten voorschrijven moet je wel de kansen benutten. Halverwege de 1e helft kwam S.C.E op en 1-0 voorsprong na een vlotte combinatie over vele schijven, Jop Meij mocht deze mooie aanval afronden en niets leek S.C.E nog tegen te houden.
Ook na rust kreeg S.C.E enkele mogelijkheden maar uit een van de spaarzame tegen aanvallen wist Aquila 1-1 te scoren. S.C.E ging op jacht naar de overwinning maar nadat Sjoerd Mulders zijn tweede gele kaart ontving en Gijs Mulders ook rood kreeg ontstond ineens een hele andere situatie. Met 9 man moest S.C.E verder en ondanks tegen numerieke minderheid wist S.C.E de beste kansen te creëren maar helaas bleef het 1-1.

04-09-05 TGB – S.C.E 1 – 1
S.C.E heeft een redelijke start gemaakt. Toch zat er deze wedstrijd tegen TGB meer in dan een gelijkspel. S.C.E miste de juiste TEAM instelling en hierdoor maakte men het zichzelf heel moeilijk. Door het vele gepraat ontstond er irritatie en dit is natuurlijk nooit goed voor het leveren van een team prestatie. In de 1e helft had S.C.E meer mogelijkheden dan TGB maar na een fout van Joost van Rooij kwam TGB onverdiend op een voorsprong. Vlak voor rust had Jeffrey Saat had de gelijkmaker op zijn voetmaar de keeper van TGB redde fraai.
Na rust ging S.C.E met een aanvaller meer spelen en dat resulteerde in veel balbezit van S.C.E. Nadat een speler van TGB (Aerts) met rood het veld moest verlaten leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Maar met een man meer ging S.C.E heel slordig om met het balbezit. S.C.E kwam ook met 10 man te staan nadat Joost van Rooij zijn tweede gele kaart had gekregen. S.C.E behield het veldoverwicht en 10 minuten voor tijd schoot Joris Coenders de 1-1 binnen. Hierna had S.C.E nog de mogelijkheid op de overwinning maar enig geluk ontbrak. TGB eindigde de wedstrijd met 9 spelers nadat Mast uit het veld werd gezonden. Conclusie: minder praten en meer samen spelen.

27-08-05 S.C.E – De Treffers zat. 3 – 3 (Bekerprogramma)
S.C.E heeft tegen de Treffers een slechte beurt gemaakt, lusteloos spel leverde niet meer dan een gelijkspel op tegen de zaterdag voetballers van de Treffers. Weinig inzet en beleving voerde de boventoon bij S.C.E en als men zo de competitie ingaat zal het niet makkelijk worden voor onze jongens. Halverwege de 1e helft kwam S.C.E door Jeffrey Saat op 1-0. De Treffers kwam door slecht verdedigen op 1-1 maar dankzij twee treffers van Jop Meij leek S.C.E de wedstrijd toch te gaan winnen. Maar het slappe spel van S.C.E gaf de tegenstander alle gelegenheid om de stand gelijk te trekken 3-3. Alles bij elkaar een teleurstellende uitslag.

23-08-05 S.C.E – Alverna 3 – 2 (Bekerprogramma)
S.C.E heeft een 3-2 overwinning behaald tegen 4e klasser Alverna. Voor de rust was titelkandidaat Alverna meer in balbezit maar wist er niet veel mee te doen. S.C.E kwam door een strafschop van Jop Meij op 1-0 maar uit een vrije schop wist Alverna op gelijke hoogte te komen. S.C.E werd terug gedrongen op eigen helft en had moeite om de bal in de ploeg te houden.
Door nalatigheid van de gemeente werd na de rust het spel voor 10 minuten stil gelegd omdat de waterputjes gevaar opleverde voor de spelers. (Het bestuur van S.C.E heeft al diverse keren aangegeven dat er iets gedaan moet worden aan de putjes op alle velden maar tot nu toe zonder enig resultaat).
Na de vervelende onderbreking kreeg de wedstrijd een ander spelbeeld. S.C.E counterde heel slim naar een 3-1 voorsprong door doelpunten van Bob Heijltjes. Als S.C.E iets beter met de kansen had omgesprongen had er zelfs een grotere voorsprong ingezeten. Nu werd door het missen van deze kansen de wedstrijd nog spannend omdat Alverna vlak voor tijd 3-2 scoorde. Een prima prestatie van de nieuwe jonge ploeg van S.C.E.

16-08-05 Orion – S.C.E 2 – 1 (Bekerprogramma)

Geen wedstrijdverslag.

Alle wedstrijdverslagen dit seizoen, van onze vaste correspondent

Dames S.C.E

S.C.E – DVOL 6-1 verslag Sam Schaap
Het was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, het was een wedstrijd waarbij we vooraf al wisten dat we 2e waren geëindigd achter de NSVV FC Kunde. Die afgelopen woensdag met heel veel moeite van Quick 1888 wisten te winnen en daarmee kampioen werden! Echter wilden wij het seizoen in stijl afsluiten en gewoon weer 3 punten pakken. Ik was zelf nood gedwongen om te fluiten dus dat beloofde wat. Dus Wilma was vandaag de baas en Nikki had de eer om aanvoersters te zijn. We kwamen al snel op voorsprong door een doelpunt van Desiree na een mooie voorzet van Jeanny. We speelden niet slecht en kwamen ook al weer vlot op 2-0 door Ginny. Dees maakt dan weer de 3-0. Altijd handig zo’n speelster die multifunctioneel is. Dit was de ruststand dan ook. Wilma wisselde in de rust 3 speelsters. We bleven hierna ook nog de bovenliggende partij en scoorde ook vlak na rust de 4-0, ditmaal was het Jeanny. DVOL scoorde ook nog tegen 4-1. Daarna was het de beurt aan Meggy die fraai de 5-1 maakte en ook nog verantwoordelijk was voor de eindstand, en dat was 6-1. Tijdens de wedstrijd hebben ook nog afscheid genomen d.m.v een dubbele publiekswissel voor Rowena en Avyola die besloten hebben om te stoppen. Verder was het een leuke wedstrijd die we uiteindelijk simpel hebben gewonnen en dus perspectief bied voor volgend seizoen.
Dit was het laatste verslag van de dames seizoen 2005-2006.
Bent u wellicht nieuwsgierig geworden door onze verslagen komt dan vooral volgend jaar een keer kijken!!!!

S.C.E. – V.V.L.K. 19-0 verslag Jessie
Deze zondag was het mijn beurt om het wedstrijdverslag te schrijven. De eerste 10 minuten was het slappe hap en gebeurde er weinig, V.V.L.K. slaagde er zelfs een paar keer in over de middenlijn te komen!!! Maar na die tien minuten kwam dan toch de goal van Jeanny. En toen ging het snel, want twee minuten na de eerste maakte Jeanny, na een hele mooie voorzet van Nikki, ook de tweede goal. Daarna was Kimba aan de beurt, zij tikte hem binnen na de corner van Jeanny en ze scoorde, na een eigen actie, nog een goal. 1 minuut na de goal van Kimba was het weer de beurt aan Jeanny, die maakte een mooie lob over de keeper na een voorzet van San. Het was nu dus 5-0 en we waren pas halverwege de eerste helft! Er gebeurde weinig totdat Kimba snoeihard uithaalt en een verdediger van de tegenstander op haar arm raakt. Deze speler is geblesseerd van het veld gegaan en er is een vervanger voor in de plaats gekomen. Na meer dan 20 minuten zonder doelpunten werd er eindelijk weer gescoord. Cynthia maakte de 6-0 met een zacht balletje dat net onder de voet van de keeper door rolde. Twee minuten daarna scoorde ze haar 2e goal na een voorzet van Desiree. Toen kregen we een corner, Jeanny nam hem, kreeg hem terug en scoorde. Ook de 9-0 is van Jeanny, zij scoort met een afstandschot. De ruststand was dus 9-0. In de rust werden Cynthia, Suus en Desiree gewisseld en kwamen Diede, Avyola en ik (Jessie) voor hen in het veld. Al snel werd het 10-0 door een goal van Nikki, die na een goede eerste helft met veel voorzetten ook haar doelpuntje meepikte. Ook Diede en Janine scoorden vlak na de (verdiende) goal van Nikki. De 13-0, 14-0 en 15-0 kwamen op naam van Avyola. Daarna kwam Desiree weer in het veld en ze wist er meteen van te profiteren, met een prachtig schot maakte ze de 16-0. De 17-0 staat op naam van Jeanny, ze wist de bal mooi in te schieten met een schot net voorbij de middenlijn. Ook Jolanda (vandaag keeper!!) scoorde, na een individuele actie schoot ze bal mooi binnen, 18-0. Tien minuten voor tijd was er een publiekswissel voor Nikki, Janine en Kimba, die alledrie een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. Uiteindelijk werd het nog erger voor V.V.L.K., een paar minuten voor tijd maakt ook Ginny een goal en was de eindstand dus 19-0.

S.C.E – GVA 10 – 0 verslag Cynthia
Deze zondagochtend begon al goed, met een heerlijk zonnetje. Vandaag stond GVA op het programma, de vorige ontmoetingen leverden relatief simpele overwinningen op voor ons. Dus dat zou garantie moeten geven voor een makkelijke wedstrijd. Maar nog meer goed nieuws de keeper (ik dus) mocht in de spits beginnen, erg leuk !! Er moest dus vandaag weer iemand anders in het doel gaan staan, maar uiteindelijk werd dus het Suus. Het voetbal was niet van geweldig maar toch kwamen we al gauw in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong met een doelpunt van Cynthia. Ook ik tekende voor de 2-0 mede door een prima voorzet van Ginny. Dezelfde Ginny was ook verantwoordelijk voor de 3-0, dit na goed doorzetten van Manon, maar ook de 4-0 was van Ginny. Die hem trouwens er zeer fraai in pofte !!! Niet veel later floot Sjaak dan ook voor de rust. Iedereen die op de bank zat werd gewisseld en maar goed ook. Daardoor ging het voetbal wel wat beter, Janine nam het stokje van Suus over als keepster en deed dit dan ook zeer verdienstelijk. Als snel kwam Suus in scoringspositie, ze vergat alleen 1 ding, en dat was scoren en verplaatste hierbij dan ook veel lucht. Gelukkig hebben we Jeanny die de 5-0 voor haar rekening nam. Kort daarop liet Suus zien dat ze het wel kon, de 6-0. Misschien kwam het door de warmte maar erg lekker liep het niet, alles ging een beetje nonchalant. Een schot op goal van Cassandra mocht helaas niet baten, over. Jammer, maar daar was alweer de 7-0 door Kimberly. Bij de tweede poging van Cassandra was wel raak, 8-0! Nikki deed het vandaag ook goed, langs de lijn werd ze dan ook flink aangemoedigd. En misschien kon zij dan ook nog een doelpuntje meepikken. Ze ging dan ook goed mee naar voren. Helaas miste ze de bal op een haar na, dit na een goede voorzet van de flank. Bij de volgende aanval liep ze weer goed mee naar voren, alleen ging Suus voor eigen geluk en sloeg Nikki dus over maar scoorde wel de 9-0 maar ook de 10-0, die erg leuk de goal binnen ging. Dit nadat zelfs de keepster van de tegenstander tegen de paal aan liep en de bal binnen sloeg (gelukkig was de paal nog heel). Haha. Dit was wel GVA’s 100ste tegen treffer, maar nog belangrijker, wij weer gewonnen en weer met 10-0.
Volgende wedstrijd VVLK thuis om 10.30 uur, komt allen kijken.

FC Kunde – S.C.E 4-6 verslag Maud
De wedstrijd van vandaag was heel belangrijke voor beide teams. FC Kunde kon vandaag kampioen worden als ze zouden winnen, dit lieten ze dan ook duidelijk merken met spandoeken en vele supporters met toeters, wat erg vervelend was. Haha. En wij moesten winnen om nog enigszins in de race te blijven voor datzelfde kampioensschap. Alles werd officieel gedaan, toen de dames het veld op kwamen werden de namen omgeroepen, jammer dat de microfoon het niet zo goed deed, want de helft van de namen was niet te horen, en door Sam zijn slechte handschrift werden vele namen van ons team verkeerd opgelezen. We begonnen meteen fel aan de wedstrijd, want me moesten en zouden deze wedstrijd winnen want we wilden niet dat zij tegen ons kampioen zouden worden. We kwamen al snel op voorsprong, Suus maakte het eerste doelpunt, helaas kwam FC Kunde even later op gelijke hoogte en werd het 1-1, een paar minuten later werd het 2-1 voor FC Kunde. Suus, Avyola en Jeanny kregen wel kansen om op gelijke hoogte te komen, maar ze kregen hem er niet in. De kopjes gingen gelukkig niet hangen en iedereen vocht voor de gelijkmaker. Suus maakte de 2-2 gelukkig. We gingen de rust in met een 2-2. Na de thee werd San gewisseld voor Ginny. We begonnen weer gelijk fel. Daarna bleven wij in de aanval, maar toen gebeurde er iets vervelends voor ons, Rowena wilde de bal wegwerken, maar schoot hem in ons doel, erg vervelend dus. 3-2 voor hun. Ondertussen werd Jessie gewisseld voor Kimberley. Vol op de aanval dus en gelukkig maakte Jeanny vlak daarna weer gelijk 3-3. Ginny die goed op dreef was, slalomde enkele FC Kunde dames voorbij en schoot zelf, en GOALLL!! Een erg fraai doelpunt van Ginny. 3-4 voor ons. Daarna scoorde Kimberley de 3-5. Daarna maakte zij nog de 4-5. Manon kwam er daarna in (na een lange warming-up) voor Jeanny. Helaas mochten Janine en Nikki er niet in, maar we hebben wel z’n met 3 en de dames naar de overwinning gezongen tot ergernis van Sam. Hahaha. “Het was tenslotte een heerlijke dag”. FC Kunde was hierna in de aanval, en Cassandra maakte in de 16 meter hands, penalty voor hun, wat erg gemeen was, want de scheids had de rest van de wedstrijd nog niet voor hands gefloten van FC Kunde. Ze verdiende het gewoon niet om hem erin te schieten, en gelukkig voor ons ging hij dan ook hoog over. Cynt keek hem gewoon over. En vlak voor tijd maakte Kimberley de 4-6, dit was tevens de eindstand, en we waren allemaal erg blij!! Dames jullie hebben hard gewerkt en dus ook deze overwinning verdiend, op naar het kampioenschap, waar Sam niet in geloofd(maar wel op hoopt) maar ik nog wel. En dan mag ik lekker heel hard het S.C.E lied zingen, samen met Thea! Omdat we gewonnen hadden van FC Kunde vonden we wel dat we een drankje verdiend hadden en hebben een feestje gevierd met een aantal dames bij S.C.E. Ik vond het gezellig, en iedereen bedankt voor de drankjes! Hierbij wil ik gebruik maken van de gelegenheid om Sam te vragen of hij volgend seizoen onze trainer wil blijven.

V.V.L.K. – S.C.E. 0-13 verslag Suus en Wilma
Met een flauw voorjaars zonnetje vertrokken we met z’n allen naar het kerkdorp Leuth, waar ook nog een braderie was voor de dorpelingen. Een slap begin van een slappe wedstrijd, zelfs de bal was slap. De scheidsrechter wisselde hem nadat er toch al 2 doelpunten mee gescoord waren. In de 2e minuut scoorde Jeanny de eerste en Cynthia (onze keepster, nu linksbuiten) de 2e goal. Kimberly tikte de 3e in en Palmpje de 4e. Zouden we de 26 van de vorige keer weer halen. Volgens de beste stuurlui aan wal niet! Er werd erg slordig en te gehaast gespeeld, waarbij de vleugels te weinig werden gebruikt. Maar het 5e doelpunt was een mooie kopbal van Kimberly uit een corner. Jeanny tekende voor doelpunt 6 wat voor V.V.L.K. het 200ste tegen doelpunt was, Kimba weer voor nr. 7 en Cynthia nr. 8 waar we ook de rust mee in gingen. Na de thee en het wisselen van speelsters; Avyola, Diede en Suus en verandering van keepster, te weten Jolanda voor Cassandra begonnen we aan de 2e helft. Wisten jullie trouwens dat dit aan de scheidsrechter apart gemeld moet worden, als je van keepster wisselt???. Wij niet, nu wel, volgens de op leeftijd zijnde scheidsrechter. We gaan verder met het doelsaldo, Jeanny nr.9, Avyola nr. 10 en 11 (goed voor het zelfvertrouwen) en in de 70ste minuut mocht Rowena van Sam de penalty nemen en benutten deze NATUURLIJK !!! Eindelijk scoorde Rowena dus, na wat ongelukkige schoten op de paal, lat of net naast in vorige ontmoetingen. Nr 13 werd gescoord door Jeanny Palm uit een prachtige voorzet van Suus. Dit bleek tevens ons 100ste doelpunt voor te zijn. Mooi dames, maar verder over zijn algemeenheid een te matige wedstrijd voor jullie, jullie kunnen beter. Maar dat gaan ze a.s. zondag helemaal weer goed maken tegen de nr. 1 FC Kundde. Die gaan we gewoon winnen en maken ons dan op voor het kampioensschap (net als het 1e elftal) waar Sam nog steeds in gelooft, en geloven doet hopen. Sterkte dames

Union Da2 – S.C.E 2-5 verslag Dennis “De trouwe hond” Delmee
Aan mij het genoegen om een verslag te schrijven over deze derby tegen Union Da2. Het was een zonnige 2e paasdag om half 10, deze dag had veel goeds in het verschiet. Eerst met Sam en z’n dames mee om te kijken en te supporteren, en daarna als een speer richting SCH waar de kampioenswedstrijd van ons 1e elftal plaats zou gaan vinden. De beginfase van de wedstrijd was eigenlijk al meteen voor S.C.E, een paar kleine kansjes werden er gecreëerd, maar de score bleef nog uit. Na een kleine 20 minuten voetbal kwam daar toch de verlossende 0-1. Deze werd gemaakt door Suus, die een aanval netjes afrondde. Union kwam een enkele keer in de buurt van het doel van S.C.E, maar stond altijd nog de super spelende Chantal. En als die niet meer bij de bal kon , kon er gerekend worden op de goed meevoetballende Ginny, de “gelegenheidskeeper”. S.C.E bleef rustig in hun spel en dat leidde naar een kleine 25 minuten spelen voor de 0-2 door een eigendoelpunt door een speelster van Union. En toen was het de tijd voor het wonderkind genaamd Jeanny. Wat ik gehoord had is dat deze spits al enkele weken droog stond. Maar daar kwam toch haar ommekeer en ze tekende voor de 0-3 en de 0-4. Deze werden beide gescoord nog voor rust. In de rust heeft trainer Sam, 5 wissels toe gepast. Deze pakten niet helemaal goed uit, want plots viel de 1-4. De bal was net iets te hoog voor de gelegenheid keeper. Volgende keer wellicht iets beter timen, Maar ‘t was wel grappig om te zien. Union kreeg eventjes hoop op meer en zette iets meer druk op de verdediging van S.C.E en dit drukken leidde toch nog tot de 2-4. Gelukkig gingen de koppies dit keer niet omlaag en S.C.E speelde de wedstrijd rustig uit, ondanks het uitvallen van Desiree en later ook nog van Suus. Maar in de slotfase van de wedstrijd mocht S.C.E weer een keer juichen want Jeanny “de spits van S.C.E” wist het net voor de 3e keer te vinden. Een mooie overwinning voor de dames van S.C.E, die nog steeds mee spelen voor het kampioensschap. Laten we hopen dat de concurrenten nog wat punten verspelen en jullie blijven winnen, dan kan het nog een spannend einde van deze competitie worden.Ik hoop dat een ieder tevreden is met dit verslag?? Het was me een waar genoegen om het te mogen doen en wie weet zal en volgend seizoen weer een komen van mijn hand? (dat ligt aan de heer Sam Schaap, als jullie flink door zeuren en nuilen weet ik zeker dat er volgend seizoen weer een SCHAAP bij jullie op dinsdag in de wei loopt!!!

BVC’12 – S.C.E 6-1 verslag Sam Schaap
De dames ging vol zelfvertrouwen richting Beek, waar de ontmoeting met BVC’12 op het programma stond. De dames waren de laatste weken goed in vorm, dus niets kon hen op deze mooie zondag in de weg staan. De werkelijkheid bleek echter anders. Na een aardig begin zakte het niveau snel weg. We kwamen met 1-0 achter, maar kwamen snel langszij via een mooie aanval via Ginny die een steekpas gaf op Suus en netjes afrondde. Maar na 25 minuten stonden we alweer achter met 2-1. Dit was tevens de ruststand. Met een paar wijzigingen in de rust zouden we het tij keren. Maar niets was minder waar. 4-1 stond het na slechts 5 minuten spelen in de 2e helft. Over en uit was het in feite, want we haalden totaal niet het niveau van de afgelopen weken. Het was een collectieve wanprestatie, het was gewoon bar en bar slecht. We moesten ons schamen en zeker omdat het ook nog 5-1 en 6-1 werd. Op alle fronten afgetroefd! Alweer punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap dat nu weer ver weg lijkt. We lijken het tot kunst te verheven om van ploegen te verliezen de kwalitatief stukken minder zijn.

S.C.E – Union 2 verslag Janine
Dit was een belangrijke wedstrijd, omdat Union 2e staat met 2 punten meer als ons, maar wel een wedstrijd meer. Het was dus erg van belang dat we zouden winnen, en dat wilden we natuurlijk ook heel graag allemaal. Maar het verloopt ons allemaal niet zo makkelijk en zo dus ook het begin. We voetbalden vooral op hun helft en kregen verschillende kansen op het goal, maar hij leek er weer niet in te willen, net zoals bij de wedstrijd tegen Quick 1888. Maar toen maakte een speler van Union een overtreding en kregen we een penalty. Jeanny mocht de penalty nemen en scoorde hem, 1-0. We waren allemaal heel blij en zetten allemaal een stapje bij zodat er meer goals konden komen. Toen kreeg Suus de bal en schoot die beheerst in het goal na een goeie actie, 2-0. We gingen de rust in met 2-0. Geen vuiltje aan de lucht. Sam wisselde een paar spelers en iedereen ging weer vol moed het veld op. We speelden de 2e helft weer vooral op hun kant van het veld. Er kwamen een paar kansen die niet werden benut en een paar schoten op het goal die net niet zaten. Toch kon Kimberley na al verschillende pogingen gedaan te hebben er toch nog een eentje inschieten en werd het 3-0. En dat was dan ook de eindstand. Een goeie en vooral ook verdiende overwinning van ons, nou op naar de volgende wedstrijden.

Quick 1888 – S.C.E verslag San
Altijd een leuke wedstrijd tegen Quick 1888. We hebben dit seizoen twee wedstrijden tegen
Quick 1888 gespeeld, waarvan we er een gewonnen en een verloren hebben. Natuurlijk wilden we bij Quick 1888 de drie punten pakken en dus begonnen we vol moed aan de wedstrijd. De wedstrijd begon goed, we begonnen veel feller aan de wedstrijd dan onze tegenstander, het leverde ook wat kansen op. Ondanks deze kansen van onder andere Jeanny, Avyola en Kimberley, werd er in de eerste helft niet gescoord. Na de rust werd Kimberley gewisseld voor Manon, en iets later kwam ook Nikki erbij. In de tweede helft werd er beter gevoetbald door het dames van S.C.E. Wij domineerden de wedstrijd door veelal op hun helft te spelen en door goed over te spelen. Quick 1888 kwam er gewoon niet aan te pas. Maar als je wilt winnen zal je moeten scoren en daar ontbrak het in deze wedstrijd aan, ondanks de 100% kansen die we hebben gehad. Een kwartier voor het einde werd Cassandra nog ingebracht voor Avyola. Even later werd Diede ook nog gewisseld voor Kimberley, dus nog een extra aanvaller erbij. Maar helaas mochten ook deze wissels niet baten en bleef de wedstrijd onbeslist. De scheidsrechter heeft overigens goed gefloten, ondanks het toepassen van twee zelfbedachte spelregels. Teleurstellend resultaat, maar wel een hele leuke wedstrijd om naar te kijken. Uitslag 0-0

S.C.E – BVC’12 verslag Sam Schaap
Zondag stond de wedstrijd tegen BVC’12 op het programma. Een ploeg die laatste wedstrijden wat goede resultaten had geboekt. Maar dat heeft de competitie uiteindelijk wel weer spannend gemaakt. Doordat wij de vorige wedstrijd tegen hun met 5-0 hadden gewonnen hadden vooralsnog niets te vrezen. Maar de dag begon dus als niet al te goed, kwam het misschien doordat ik was die misschien al het verkeerde voorbeeld gaf door te laat te komen, of wellicht dat er 5 spelers waren om diverse redenen??? Zo goed dat we vorige week begonnen, zo slecht begonnen aan deze wedstrijd, BVC’12 creëerden dus meteen al wat kansen, we waren verrast door hun snelheid voorin die wij op dat moment niet konden belopen. Desondanks bleef het nog 0-0. Maar dat duurde niet lang want Jolanda opende de score met een geplaatst schot in hoek van het doel. Niet lang erna stond het alweer 1-1. het spel golfde een beetje op een neer, waarbij BVC’12 het beste van het spel had. Het werd ook verdiend 1-2. Maar wat later was het alweer gelijk door een treffer van Ginny. We gingen uiteindelijk rusten met een stand van 3-3. Er was ondertussen wel een wissel geweest aan onze kant om toch de controle terug te winnen over de wedstrijd. De derde goal van onze kwam trouwens weer van de voet van Ginny. Maar er moest wat gebeuren als we mee wilden blijven doen om het kampioenschap. Hier daar vonden wat verschuivingen plaats om toch die overwinning uiteindelijk uit het vuur proberen te slepen. Na pak weg een kwartier kwamen we weer op voorsprong door een doelpunt van Jeanny. Maar BVC’12 gaf niet op een bleef goed spelen en bleef gevaarlijk, in de 2e helft keepte Chantal en die hield ons toch nog in de wedstrijd door een goede redding. Maar het lukte BVC’12 toch nog om een vierde erin te schieten. De keeper was weer kansloos (dit gold trouwens bij al hun doelpunten). Maar 10 minuten voor tijd maakte Jeanny de winnende goal en hierna kwamen we ook niet meer in gevaar 5-4. Of de overwinning verdiend was is niet belangrijk, wij hebben 3 punten en stegen hierdoor naar de 2e plaats. We hebben een leuk team, we kunnen van iedereen winnen maar als we ‘het’ heel even niet hebben kunnen we ook zeker van iedereen verliezen. En op 19 februari hadden we een offday. Op zondag 5 maart staat de uitwedstrijd tegen Union DA2 op het programma, opnieuw een lastige tegenstander zij staan immers op de 3e plaats. Maar onze dames hebben doel en Union is gewoon het volgende opstakel dat we voorbij moeten om dat doel te verwezenlijken. Dus wij gaan daar vol vertrouwen naar toe en misschien tot ziens bij een van onze wedstrijden.

NSVV FC Kunde – S.C.E verslag Ginny
Onze eerste wedstrijd na de winterstop was meteen tegen de koploper, dus dat betekende gelijk aan de bak. De thuiswedstrijd hadden we verloren, dus we waren gemotiveerd om een goed resultaat te halen. We begonnen goed aan de wedstrijd, we speelde de eerste 20 minuten een aardig niveau, wat in de loop van de eerste helft wegzakte. We probeerden de tegenstander dus niet in hun spel te laten komen, want daar hebben we van geleerd op basis van de vorige wedstrijd. Het was weer even wennen om op het veld weer te staan na de winterstop en met zo een kou al helemaal. Ondanks dat wij het beste van het spel hadden creëerden we weinig kansen. FC Kunde deed dat dus wel en na een half uur werden scoorde ze uit een van gevreesde counters. Ondanks een paar schitterende reddingen van Cynthia en goed verdedigen van Cassandra. Na een paar tactische wissels vlak voor en na de rust stond het gelijk een stuk beter. Na de rust gingen we meer aanvallend spelen. Hierdoor kwam FC Kunde er nog nauwelijks aan te pas. Af en toe een uitbraak maar daar bleef het dan ook bij. Helaas hadden wij het vizier nog niet op scherp, we misten toch mooie kansen. 10 minuten voor tijd kreeg Jeanny de bal van Jolanda en maakte een actie waardoor ze gelukkig kon scoren… De ontlading was enorm. Maar we wilden nog meer, het zat er in maar onze vechtlust en inzet werd niet beloond in deze goede wedstrijd van onze kant. Het bleef 1-1.

GVA – S.C.E verslag Jeanny
De eerste wedstrijd tegen GVA hadden we met 10-0 gewonnen. Dus op papier leek het een makkelijke wedstrijd. Maar dat zegt natuurlijk niks. We begonnen heel slecht aan de wedstrijd de passes kwamen niet aan de aanvallers liepen vaak buitenspel. Maar omdat GVA ook niet goed speelde kwamen we ook niet echt onderdruk te staan. We kwamen wel gelukkig op 0-1 door Avyloa. Misschien dat we hier door wel goed gingen spelen maar nee het bleef slecht. Heel soms kwam GVA er gevaarlijk uit maar ze wisten niet om te gaan met de kansen die ze kregen. Wij kregen ook wat kansen na een aantal kansen gemist te hebben werd het 0-2 door Cynthia. Dat was dan ook meteen de ruststand. In de rust werden Cynthia en Kimberley gewisseld voor Jeanny en Ginny. Aan de tweede helft begonnen we gelukkig beter dan dat we aan de eerste helft waren begonnen, nu kwamen de ballen wel vaker aan. Het was wel beter maar nog steeds niet goed. Het duurde niet lang of het werd 0-3, Nikki maakte haar eerste doelpunt met het hoofd. Wij waren veel in de aanval maar we gingen nog steeds niet altijd even goed om met de kansen. GVA kwam er niet echt meer aan ze kwamen niet echt meer in de buurt van ons goal. En wij bleven aanvallen en het werd dan ook 0-4 door Ginny. Het duurde niet lang of het werd 0-5 door Jeanny Het ging nu echt hard en er werd wat beter met de kansen omgegaan dat de 0-6 viel was dan ook geen verrassing, wederom Jeanny. De keeper van GVA viel geblesseerd uit en er kwam een nieuwe keeper in de goal staan. Deze kreeg nog 2 goals tegen de 0-7 en 0-8 door Avyloa en San. We hebben wel verdient gewonnen maar vooral de eerste helft was slecht de tweede helft was beter maar nog steeds niet goed het is een wedstrijd om snel te vergeten.

S.C.E – Quick 1888 verslag Kimberley
Iedereen ging met veel spanning de wedstrijd in, we moesten en zouden winnen! Dit omdat we de week ervoor erg slecht gepresteerd hadden. En anders zou het kampioenschap ver weg blijven. Gelukkig begon de wedstrijd goed, iedereen deed erg z’n best en er werd goed over getikt. We kregen aardig wat kansen, vooral uit de corners. Helaas ging de bal er telkens maar net niet in. De eerste helft zat er bijna op en er was nog geen doelpunt gescoord, terwijl wij toch duidelijk beter speelde. Gelukkig kwam er een mooie pass van Avyola en Kimberley schoot hem er perfect in. Met 1-0 gingen we de rust in, maar het bleef aardig stil in de kleedkamer. Er werden wat wissels ingebracht en de 2e helft was begonnen. Helaas speelde we de tweede helft minder goed als de eerste. Quick 1888 kreeg ook een aantal kansjes, maar er werd niet gescoord. Eindelijk viel er aan onze kant weer een doelpunt, deze op naam van Jeanny. Iedereen dacht dat we er waren dus het spel werd nog matiger, waardoor Quick 1888 kansen kreeg door fouten van ons waar ook uit gescoord werd. Ze scoorde maar liefst 2 doelpunten in zeer korte tijd, het stond 2-2. De wedstrijd zat er bijna op en sommige zagen het niet meer zitten. Totdat Jeanny de bal kreeg en hem er mooi inschoot, 3-2. We kregen weer hoop en gaven nog effe alles wat we in huis hadden. Eindelijk was daar het fluitsignaal en de 3 punten die we verdiend hadden. Dit alles hadden we kunnen voorkomen door de vele mogelijkheden de we kregen te benutten. Maar een mooi resultaat en zeker doordat de concurrentie punten heeft laten liggen.

DVOL – S.C.E verslag Chantal
Thuis 9-0 gewonnen dus vol vertrouwen gingen we richting Lent. Kimberly had zich vandaag aangeboden om te keepen zodat Cynthia een keer kon spelen, maar in de warming-up raakte Kimberly helaas geblesseerd, dus begonnen we toch met Cynthia onder de lat. De wedstrijd begon voor ons niet zoals we hadden verwacht. Heel snel na de aftrap, viel de 1-0 al binnen. Gelukkig maakte Cassandra vrij snel de gelijkmaker 1-1 door een afstandsschot. Er werd niet goed gevoetbald, en er werd ook geen kans gecreëerd. We gingen met 1-1 de rust in misschien dat de thee ons goed zou doen. De tweede helft heeft Sam wat wissels aangebracht en maakte Chantal haar debuut,(zwanger geweest). Door een verkeerde terugspeelbal van Chantal op Cynthia kwam DVOL op een 2-1 voorsprong. BALEN! Koppen omhoog werd er gezegd, maar terug in de wedstrijd zijn we niet meer geweest. Geen combinatiespel meer, niet luisteren naar elkaar, de spitsen niet kunnen bereiken en fijn niet goed!!!!!!!! In de tweede helft niet veel meer aan de bal geweest, hun wel en het werd uiteindelijk dan ook 4-1. De dames hebben verdiend verloren en als er zo door gevoetbald word dan is het beoogde kampioenschap nog ver weg!
Hopen dat FC Kunde wat punten laat liggen en dinsdag.———————-straftraining!

S.C.E – NSVV FC Kunde verslag Desiree
FC Kunde staat nummer 1 in de competitie en wij tweede, dus we moesten en zouden winnen tegen hun. Zodat wij de koppositie konden pakken. De tegenstander was al erg vroeg aanwezig en gingen ook al vroeg naar de kleedkamers. Ze hadden er blijkbaar zin in. Wij moesten toen nog de bespreking in. Voordat de wedstrijd begon, was het wat stiller in de kleedkamer dan normaal. Iedereen was erg geconcentreerd, want we wisten dat dit een belangrijke wedstrijd zou worden. Onze scheidsrechter was Sjaak. We hadden de toss gewonnen en we gingen draaien van helft dit in verband met de velle zon. De aftrap begon en wat merkwaardig was dat hun geen rechts half hadden. Dus we moesten ons enigzins aanpassen. Binnen 10 minuten stonden we voor met 1-0. Jeanny scoorde heel erg mooi uit de draai in de lange hoek buiten de 16. Daarna werd het heel erg snel 1-1. Een soortgelijk doelpunt. Het spel ging over en weer, we waren goed aan elkaar gewaagd. We kwamen weer veel ste makkelijk op achterstand. Maar kwamen wel weer verdiend langszij, via een vrije trap net buiten de 16. Jeanny nam de vrije trap en scoorde de 2-1. De bal werd onderweg van richting veranderd en ging in het goal. Het was rust. Sam, onze trainer, wisselde nog niemand. Hij merkte op dat wij aanvielen en af en toe leuk combineerde en dat zij met lange ballen over ons heen counterde. Af en toe zaten we niet dicht op de man, wanneer zij de bal hadden. Maar het bleef spannend. De tweede helft brak aan. In de eerst minuut maakte FC Kunde de 2-3 door een verdedigers fout van ons. Casandra speelde niet zo strak de bal naar Desiree en daardoor kreeg de tegenstander de bal en scoorde uiteindelijk. We stonden achter en moesten er nu echt tegenaan. Sam wisselde hier en daar wat mensen. Cynthia, onze keepster, schoot de bal door het midden laag over de grond, nadat Desiree de bal naar haar terugspeelde. De tegenstander kreeg de bal en wilde Cynthia voorbij spelen. Cynthia had de bal niet echt vast, waardoor de speler gelukkig mee kreeg en kon scoren. Een aantal speelsters van S.C.E riepen naar de scheids dat Cynthia de bal klem had. De scheids telde toch het doelpunt. Nu werd het gat nog groter, 2-4. Sam wisselde weer en zette Ginny van rechtsvoor naar rechtsachter, Manon linksvoor en Meggy rechtsvoor. Er vielen ook twee mensen uit: Avyola raakte geblesseerd aan haar been, nadat de tegenstander een sliding op haar maakte en Cassandra had last van haar scheenbeen. Meggy kreeg nog een aantal kansen, maar was helaas niet trefzeker. We probeerden het wel, maar het lukte niet op de een of andere manier om te scoren. Uiteindelijk scoorde Jeanny de 3-4 uit een mooie vrije trap van Jolanda. Al snel werd de bal uit het net gevist door S.C.E om weer met het spel verder te gaan, maar de scheids floot een paar minuten nadat er weer was afgetrapt helaas af. FC Kunde was erg blij en dat lieten ze merken ook. Wij gingen met hangende kopjes het veld af. In de kleedkamer baalde iedereen en dat was te merken, iedereen was vrij stil en teleurgesteld. Terugblik op de wedstrijd: het spel ging over en weer en zo ook de kansen om te scoren. Wij waren alleen wat slordiger op sommige momenten en daar profiteerden zij van, ze waren gewoon wat slimmer dan ons. Af en toe had er wat meer gekeken moeten worden in de voorhoede om de bal af te geven aan het middenveld. Zij stonden een aantal keren goed vrij en dat werd helaas niet gezien. We hadden ook wat meer op de man moeten zitten, zodat zij niet de gelegenheid hadden om die bal af te geven aan hun medestanders en meer coachen naar elkaar toe. In de eerste helft werd het vrij weinig gedaan, in de tweede helft al iets meer. Dit laatste, is maar achteraf gepraat, dan weet je het altijd beter dan in de wedstrijd zelf.

S.C.E – GVA verslag Manon
Het verslag van de wedstrijd S.C.E tegen GVA. We begonnen de wedstrijd meteen met de aanval. In de 4de minuut werd er dan ook al meteen gescoord door Cassandra met een hard schot in de linker kruising. Niet veel later stond het al 2-0 voor S.C.E door de voorzet van Jolanda waarna Avyola hem afmaakte. Meggy kreeg vlak daarna een kans om te scoren maar schoot de bal over. Jammer! Door de vrije trap, die er met een mooie boog in vloog en ook nog van een flinke afstand werd het 3-0. En ook deze was weer van Cassandra. De 4-0 werd ingeschoten door Avyola. En de 5-0 was voor onze topscoorder Jeanny, die ook de 6-0 en de 7-0 maakten. Janine, die de bal in de goal kon schieten, schoot net als Meggy over. Nog een paar minuten spelen en dan zat de eerste helft erop, maar voordat de scheids (onze eigen Sam die goed heeft gefloten) mocht affluiten werd er nog 2 keer gescoord. De 8-0 werd mooi afgemaakt door Jolanda die eindelijk een keer zelf schoot, en de 9-0 was weer van Avyola. Het spel in de 2de helft is matig. We vroegen ons ook af of er nog gescoord ging worden en zou Rowena vandaag wat geluk hebben en haar doelpuntje maken??? Maar wat gebeurt er nou?! GVA kreeg op de 16 een vrije trap, 4 speelster en de keeper stonden op de lijn, maar gelukkig ging hij er niet in. GVA kwam ook steeds meer op onze helft spelen. En S.C.E lukte het maar niet om te scoren. Na een half uur hadden we nog niet gescoord en hebben we maar een paar wissels aangebracht. GVA bleef gevaarlijk (op hun manier dan). In de laatste 5 minuten leek het erop dat Jeanny er nog 1 ging scoren maar raakte de lat. Het is uiteindelijk 10-0 voor S.C.E geworden. En Cynthia was verantwoordelijk voor deze laatste treffer. Ook deze 2de helft moeten we maar weer snel vergeten! Een dramatische wedstrijd maar wel die 3 punten!! Groetjes

VVLK – S.C.E verslag Jolanda
Hier is weer een verslag van de dames van de wedstrijd van 9 oktober 2005. Vandaag stond VVLK uit Leuth op het programma. Het zou naar verwachting geen moeilijke ochtend worden, maar ja, je weet het maar nooit bij ons. Leuk om even te vermelden is het feit dat ons aller Chantal Hermsen er vandaag weer echt bij was en haar taak was om het doel vandaag schoon te houden, zodat Cynthia een keer kan voetballen. Maar het verwachte kwam uit. Ik geloof dat het binnen 10 minuten al 0-5 in ons voordeel was. Na enig rekenwerk zou het na 90 minuten 0-45 moeten zijn. Het scoreverloop heb ik niet goed bij kunnen houden, maar ik geloof dat iedereen bijna wel gescoord heeft. Topper was Jeanny, zij heeft er maar liefst 10 gemaakt en dat leverde haar in de tweede helft ook een publiekswissel op. Verder heeft Cassandra 3 keer raak geschoten, waarvan 1 weer een prachtig afstandschot. Cynthia heeft er 2 gemaakt, dus ook leuk en verder waren Manon, Kimberly(4x), Igraine (3x), San, Diede en nog een paar erg gelukkig. Grote pechvogel was toch wel Rowena, want bij haar wilde de bal er echt niet in. Chantal heeft keurig haar opdracht uitgevoerd en Jessie mocht het doel overnemen de tweede helft. U bent vast benieuwd hoeveel het geworden is!! Het is, na ook nog wat ballen op paal en lat, helaas maar 0-26 geworden!! Alle respect voor de dames van VVLK want ze gaven de moed niet op, elk begin is moeilijk. Volgende week weer een verslag, dan spelen we thuis om 10.30 uur tegen GVA.

S.C.E – BVC’12 verslag Maud
Gelijk na het fluitsignaal was S.C.E in de aanval en binnen de minuut werd er dan ook gescoord. Avyola tekende voor de 0-1. S.C.E overheerste de eerste 40 minuten en was constant in de aanval. Cassandra probeerde via een verre trap ook nog te scoren maar dit was haar niet gegund. De volgende 3 goals vielen echter snel achter elkaar. 0-2 door Ginny. 0-3 door Kimberly en de 0-4 was weer voor Avyola. Voor de rust stond het 0-4. Het bleef ook nog heel lang 0-4. BVC’12 had helaas voor hen maar 1 goede speelster (die duidelijk die avond ervoor flink was doorgezakt), dus wij dachten na 45 minuten al dat we de wedstrijd in de zak hadden. Sam had voordat de 2e helft begon, 4 mensen gewisseld en alweer werd de 2e helft een matige vertoning. De tweede helft begonnen we wel met goede bedoelingen en we creëerden meteen ook weer wat kansen. Maar we kregen de bal er maar niet in. BVC’12 voetbalde ook veel meer op onze helft dan wij op hun helft. Het hoogte punt van de 2e helft was echter weggelegd voor de kleinzoon van Thea. Deze zag dat we wel wat hulp konden gebruiken en kwam doodleuk het veld ingelopen, maar het mocht helaas niet baten. Het leek net alsof dat wij geen zin meer hadden en het spel was dan ook heel saai. BVC’12 kwam niet aan scoren toe. Mede door uit uitstekende optreden van onze keepster. Vlak voor het einde maakte we gelukkig nog een doelpunt. Zeer fraai afgerond door Ginny. De eindstand van deze wedstrijd was 0-5. Al met al heeft S.C.E een goede eerste helft gespeeld en een zeer zwakke tweede helft.

S.C.E – Union verslag Nikki
Na de slechte prestatie van vorige week, hadden de dames van S.C.E wat goed te maken. Dus we begonnen met goede bedoelingen aan deze wedstrijd. Al snel na de aftrap, die Union had genomen, stond S.C.E met 1-0 voor. Het was alweer Jeanny die scoorde, nadat ze de bal in de voeten kreeg gespeeld door hun keepster. Een niet te missen kans voor Jeanny! We speelden vooral op hun helft, zonder echt heel goed te voetballen. Via een mooie vrije trap van ruim buiten de 16 schoot Cassandra de 2-0 binnen. Kimberley zorgde er met een aardige actie in de 16 van Union ervoor dat er een 3-0 op het scorebord stond. Een raar moment vlak voor rust zorgde ervoor dat de spanning terug kwam in de wedstrijd. Cassandra en Cynthia wilden allebei de bal weg werken maar Cynthia riep los, maar kwam er toch niet bij en het was 3-1. In de rust moesten de drie wissels warmlopen. Ginny, Diede en Nikki kwamen erin. S.C.E begon slap aan de tweede helft. Union begon op onze helft te spelen en we kwamen er maar zelden goed uit. Kimberley en Ginny hadden nog kleine kansjes maar verder zijn we ook niet meer gekomen. Cynthia maakte haar “foutje” helemaal goed door een paar goede en een zelfs fantastische redding uit de kruising. Helaas werd het toch nog 3-2. het was tot het einde nog spannend of we het zouden volhouden maar gelukkig hebben we de drie punten toch binnen!

Quick 1888 – S.C.E verslag Diede
Het begon langzaam maar Jeanny scoorde de 1-0 na een al een tijdje gevoetbald te hebben. Snel daarna werd het ook weer meteen 1-1. We herstelden dit door er 2-1 aan het einde van de 1e helft voor ons te maken. Doelpunt werd gemaakt door Jeanny. De eerste helft hoorden we eigenlijk veel beter te zijn maar in deze wedstrijd kon je dat niet zien. Het was een ongunstige stand voor ons omdat als we zo door gingen het elk moment weer gelijk kon staan. In de rust greep Sam in omdat hij het niet meer kon aanzien en werden Jessie, San en Janine gewisseld voor Rowena, Nikki en Cassandra. Nikki rechtshalf, Cassandra laatste vrouw en Rowena links back. Diede werd voorstopper gezet. In het begin van de tweede helft kregen we een penalty mee, Jeanny nam hem en scoorde. Dit was wederom haar derde goal. Een paar minuten daarna werd er weer tegen gescoord. In totaal 3 goals tegen achterelkaar door fouten van de verdediging en de keeper. De stand was 4-3 toen Diede werd gewisseld voor San. San moest rechtsback staan en Desiree voorstopper, waarnaar er minder snel gescoord werd als daarvoor maar alsnog kwamen er in de 2e helft 2 goals tegen. De laatste 5 minuten werd er nog 1 goal gemaakt door Desiree. Maar het was te laat om de schade nog te herstellen en de uiteindelijke stand bleef 6-4. De scheidsrechter hadden we ook niet erg mee want zij lette niet erg op overtredingen van Quick naar S.C.E toe, wat dus niet erg in ons voordeel werkte en wat niet iedereen uit ons team pikte. Het was een teleurstellende wedstrijd.

Overwinning van S.C.E tegen DVOL!! verslag Cassandra
We begonnen de wedstrijd heel slecht, de passing was niet goed, en de bal werd alsmaar blind weggeschoten. Maar de meiden van DVOL hadden hetzelfde probleem als ons. Toch waren zij fysiek iets sterker dan ons, maar ze konden niet scoren ondanks het overwicht dat zij hadden. De wedstrijd kantelde nadat wij op voorsprong waren gekomen door een benutte penalty door Jeanny. Iets later maakte San met een mooi schot 2-0. Lekker met 2-0 de rust in. We beginnen de 2e helft weer slecht maar door een goede actie van Ginny komen we op 3-0, vanaf dat moment zijn de meiden van S.C.E veel beter gaan voetballen. Mede doordat er een speelster van DVOL weg moest, en speelde dus nog maar met 10 man. Toen hebben we bijna alleen maar op hun helft gespeeld, dus de doelpunten volgden elkaar in hoog tempo op. 4-0 door Jeanny, 5-0 door een fraaie vrije trap van Cassandra van 35 meter, 6-0 weer door Jeanny (hattrick). Toen werd Jeanny gewisseld voor Avyola waarop zij direct scoorde uit een uitrap van Cynthia, dus 7-0. Dezelfde Avyola was ook verantwoordelijk voor de 8-0 en de 9-0. Dus ook een hattrick. De scheidsrechter floot trouwens voortreffelijk. Maar een prima resultaat om de competitie mee te beginnen.
Junioren S.C.E B2

13-05-06 S.C.E B2 – Juliana’31 B3 uitslag 3-3
Onze laatste competitiewedstrijd, En we moesten winnen om zeker te zijn van de tweede plaats. Bij verlies of gelijk spel waren we afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Overasseltse Boys B1 tegen Trekvogels B2. Maar eerst de wedstrijd. We waren er allemaal mee eens, vandaag zal gestreden worden voor die tweede plaats. Dat dit ook tot uiting kwam bleek al snel. Binnen 5 minuten hadden wij al twee kansen. En het duurde dan ook niet lang voor de eerste goal gescoord werd. Een voorzet van Raoul vanaf de linker kant kwam in de buurt van de penaltystip. De keeper kwam uit en de aanvaller Mike kwam in. Je kan het al bijna raden —— inderdaad een botsing. De scheidsrechter zag hier geen overtreding in. De keeper bleef op de grond liggen. De bal kwam hierna bij Brian die slim was doorgelopen. Hij had nu de bal voor het intikken 1-0. De tegenstander was het er natuurlijk niet mee eens. Vele protesten kwamen er richting scheidsrechter. Hij bleef voet bij stuk houden. Hierna werd de wedstrijd gewoon doorgespeeld. De hele eerste helft waren de kansen over en weer. Maar geen doelpunten meer. Ruststand 1-0. De tweede helft moest dus met dezelfde inzet gespeeld worden als de eerste. Helaas voor ons was dit niet het geval. De inzet was beduidend minder of dit nu kwam door het goede weer was niet duidelijk. Na 5 minuten kreeg Juliana een corner. Deze werd fraai genomen. Een indraaier welke bij de eerste paal in ons doel belandde 1-1. De animo bij de gasten steeg en bij ons daalde deze, 4 minuten na het eerste tegendoelpunt was er weer een tegendoelpunt. Een schot op het doel werd gestopt door Patrick. Hij kon de bal echter niet klemvast houden. De bal kwam vervolgens bij een speler van Juliana’31 die er wel raad mee wist 1-2. Bij ons was nu duidelijk iets gebroken. Gelukkig konden wij wel de scoringsmachine van Juliana’31 afstoppen. Het duurde tot in de 25e minuut. Juliana’31 kreeg een corner. Wij waren voorbereid op weer een indraaier. De bal kwam hoog voor het doel en werd mooi ingekopt bij de tweede paal 1-3. Wij moesten nu alles of niets spelen. Dit pakte gelukkig voor ons goed uit. Wij kregen een vrije trap omdat een verdediger van Juliana’31 de bal terugspeelde naar zijn eigen keeper die vervolgens de bal oppakte. De vrij trap moest in tweeën genomen worden. Erik tikte de bal iets opzij zodat Mike de bal hard in het net kon schieten 2-3. Wij hadden nu iets van doorzetten en alsnog winnen. Nog in dezelfde minuut was er een voorzet van Tom die goed werd afgerond door Sander die klaar stond bij de eerste paal 3-3. We hebben dus nog 7 minuten om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Dit lukte niet zodat we afhankelijk zijn van de uitslag van de wedstrijd van de Trekvogels.

06-05-06 Trekvogels B2 – S.C.E B2 uitslag 5-2
De strijd begon al bij het verzamelen nabij het clubhuis van S.C.E. Met veel pijn en moeite hebben we elf spelers bijeen weten te krijgen. Door vakantie en blessures waren enkele spelers die normaal op een basisplaats konden rekenen niet aanwezig. We trokken vol goede moed naar de Luciaweg te Nijmegen alwaar de Trekvogels hun thuishonk hadden. Het zonnetje scheen, de temperatuur was goed en iedereen had er in om vandaag een goeie pot neer te leggen. De wedstrijd begon meteen goed. Enkele kansen aan onze kant en enkele aan die van de tegenstander. Na 18 minuten was er een doorgebroken speler van de Trekvogels die zijn kans ook benutte 1-0. Wij waren geheel van slag. Zo erg zelfs dat er 2 minuten later weer werd gescoord. Een voorzet vanaf de zijkant werd hard ingeschoten 2-0. Het was snel duidelijk het wordt een moeilijk middagje. In de 26e minuut werd het nog duidelijker. Een aanval recht door onze verdediging, waarna hij het simpel voor het intikken had 3-0. Wij bleven wel kansen krijgen, maar geen van deze werd verzilverd. Tot in de 2e minuut van de extra tijd. Tom kon de bal in het doel van de tegenstander krijgen na een pass van Ebo. Dit was tevens de ruststand. Na rust gingen zij door met het spel van de eerste helft. Veel agressiever op de bal, waardoor zij meer duels wonnen. 3 minuten na het fluitsignaal scoorde zij 4-1. en 7 minuten later zelfs de 5-1. De 5-1 was vanuit een voorzet van Links die mooi werd afgerond met een kopbal. Wij gokte toch nog op een goal en probeerde zodoende dichter bij te komen. In de 24e minuut was het dan toch zover Sven maakte de pass van Rico mooi af 5-2. Dankzij goed keeperswerk van Patrick bleef het bij deze stand. Een wedstrijd om de tweede plaats in de competitie wordt nu één week naar achter geschoven. Zodat we volgende week alsnog moeten winnen om deze plek zeker te stellen.

22-04-06 S.C.E B2 – VVLK B1 uitslag 2-1
Dit is een wedstrijd om het verlies en de ergernis van afgelopen week te vergeten. Gaan voor de winst tegen een tegenstander waarvan we vorige keer met 6-3 verloren hadden. Hebben we een wijze les geleerd of bleef alles bij het oude? Voor de wedstrijd werd het duidelijk gemaakt dat als we geen kampioen mogen worden dat we op zijn minst gaan strijden voor die tweede plaats. De wedstrijd begon om één uur en stond onder leiding van een echte scheidsrechter dus daar zou het niet aan liggen. Al na 9 minuten hadden we een grootte kans om de voorsprong op het scorebord te zetten. Uit een voorzet van Tom schoot Rico richting doel. De bal raakte de dwarsligger vol. Gedurende de hele eerste helft waren er kansen voor zowel S.C.E als VVLK. Geen van beide ploegen wist echter het net te vinden. Althans niet tussen de palen. Tot in de 1e minuut van de extra speeltijd. Tom legde de bal voor en Raoul had zeeën van tijd om de bal in het doel te schieten. Deze tijd nam hij ook. Uiteindelijk belandde de bal toch in het doel van de tegenstander 1-0. Vrij snel na het doelpunt was er het rustsignaal. Ruststand 1-0 Na rust begon VVLK meteen druk op onze verdediging uit te oefenen. Door een wissel achterin was er misverstand zodat de aanvaller niet buitenspel stond. De bal schoot door en ging bij ons het doel in 1-1. Twee minuten gespeeld en we waren weer terug bij af. Het was het zelfde verhaal als de eerste helft. Beide ploegen hadden kansen. Maar door goed keeperswerk van VVLK bleef het bij een 1-1. Daar zou geen verandering in komen. Althans zo leek het. De tijd verstreek en het einde naderde. De extra tijd was ingegaan. Daniël gaf nog één pass aan Tom. Hij ging richting het vijandelijk goal en met een hard schot maakte hij het winnende doelpunt. De spelers van VVLK protesteerde nog, omdat zij dachten dat het een buitenspel doelpunt was. Dit help niet. De tegenstander mocht de aftrap na het doelpunt nog nemen, meteen hierna werd er gefloten voor het eindsignaal.

19-04-06 De Treffers/Kegro B2 – S.C.E B2 uitslag 2-0
Op een woensdagavond een inhaalwedstrijd tegen De Treffers/Kegro uit Groesbeek. Vol goede moed vertrokken wij uit Nijmegen om een leuke voetbalwedstrijd te beleven. De wedstrijd begon om kwart voor zeven. Vorige wedstrijd eindigde in een 6-6 stand. Deze wedstrijd zou heel anders verlopen. Dit bleek al na 1 minuut. Een duel waarbij twee spelers met de hoofden tegen elkaar kwamen werd bestraft met een vrije trap tegen. Volgens vele niets aan de hand maar toch, de scheidsrechter beslist. Kort daarna een overduidelijke buitenspel situatie. De vlag ging omhoog. Maar het signaal werd totaal genegeerd. Ik dacht toch dat de man aan de zijlijn assistent scheidsrechter was. Deze keer was ook dit anders. De scheidsrechter was schijnbaar van plan om de wedstrijd in zijn eentje te leiden. Diverse keren werd de assistent scheidsrechter niet gezien en niet begrepen. De irritatie hierbij liep flink op. De scheids was niet te bereiken. Enkele spelers probeerde dit zelfs in het veld. Wat om zijn beurt weer irritatie opwekte bij de leidsman. Alles wat er in en om het veld gebeurde had weinig meer met voetbal te maken. Al snel bleek dat het een hele moeilijke avond voor ons zal worden. De wedstrijd begon 11 tegen 11 maar werd al snel 12-11. Wij hoefde maar iets te zeggen of doen en we kregen een vrije trap tegen. Tot aan het rustsignaal bleef dit zo doorgaan. In de rust werd de scheidsrechter aangesproken door een van de leiders over zijn gedrag in het veld. Zijn reactie was overduidelijk: “Ik ben de baas in het veld en ik bepaal wat er gebeurt.” Ruststand 0-0 In de kleedkamer werden de spelers op het hart gedrukt om maar zo weinig mogelijk tegen de scheidsrechter in te gaan. Dat dit niet zou lukken was snel duidelijk. Eenmaal in het veld begon hij tegen onze spelers diverse waarschuwingen uit te delen. Er hoefde maar iets te gebeuren en hij zou ze eruit sturen. 7 minuten na het startsignaal voor de tweede helft was er een speler van De Treffers/Kegro die een voorzet gaf. De bal rolde voor het doel langs. Raoul moest voorkomen dat een speler van de tegenpartij de bal kreeg. Met een sliding raakte hij de bal. Helaas voor ons belandde de bal hierna in ons doel (1-0). Het team was behoorlijk aangeslagen, zowel door het tegen doel als de scheidsrechter. Hij bleef volharden in vreemde beslissingen welke allemaal in ons nadeel uitvielen. Een duw in de rug van Brian werd bestraft met een vrije trap voor De Treffers/Kegro (???) De bal werd voorgeschoten, kwam bij een tegenstander. Hij schoot op het doel. Maar in plaats van in het doel kwam hij bij een medespeler. Deze stond zeker een meter buitenspel. Dus de vlag ging omhoog. Ja hoor je kunt het wel raden, ook dit signaal werd genegeerd (2-0). De spelers zaten tegen het kookpunt. Het zal niet lang meer duren of enkele zouden over de scheef gaan. Iedereen werd tot kalmte gemaand. Na wederom een dubieuze beslissing van de scheidsrechter barste de bom. Hij werd belaagd door diverse spelers. Erik (aanvoerder) kon vele bij de man weghouden. Maar ook hij werd weggestuurd. Deze man duldde geen inspraak. De gemoederen liepen hoog op. Zo hoog zelfs dat de wedstrijd tijdelijk stil gelegd moest worden. Iedereen naar de kleedkamer om af te koelen. Dat zo’n man nog überhaupt op de Nederlandse velden mag rondlopen. Hij was zo vol haatgevoelens over het verloop van de eerste wedstrijd dat hij volgens mij niet onpartijdig deze wedstrijd kon fluiten. De man was compleet ongeschikt als scheidrechter.

15-04-06 Juliana’31 B3 – S.C.E B2 uitslag 1-2
De wedstrijd van deze keer, was er een om het verschil te maken met de nummer drie. Voor de wedstrijd stonden wij twee punten voor op Juliana’31, en een punt achter op de koploper. De missie was dus duidelijk. Er moest gewonnen worden wilden wij nog kans maken op het kampioenschap. Hiervoor moet Union nog ergens punten laten liggen. Kortom we hebben het niet helemaal meer in eigen hand. Terug naar de wedstrijd tegen Juliana’31. In de kleedkamer was snel duidelijk dat het er vandaag om ging spannen, was het vorige keer erg rumoerig, deze keer was het weer normaal. Het weer was goed en er stond weinig wind. Vanaf het begin hadden wij de tegenstander goed onder druk wat al na 6 minuten resulteerde in een doelpunt van Ronnie. Een corner van Mike die werd doorgekopt door Erik en uiteindelijk terecht kwam bij Ronnie. Zijn eerste poging mislukte. Maar gelukkig kreeg hij een herkansing. Deze trof wel doel. (0-1) We bleven volharden in ons aanvallende spel. Drie minuten na het eerste doelpunt kregen we weer een corner. Deze keer genomen door Erik. Het was een hele goede corner. Hoog voor het doel van Juliana’31. Voor ons stond Tom daar om de bal met een mooie kopbal in het vijandelijk doel te plaatsen, (0-2). Na deze eerste vruchtbare 10 minuten bleven de kansen komen. Maar door toedoen van de keeper van Juliana’31 konden wij de voorsprong niet uitbreiden, 5 minuten voor het rustsignaal werd er een schouderduw bestraft met een vrije trap voor Juliana’31, terwijl zij juist de overtreding maakte. Dit wekte enig onbegrip op bij ons. Erik (aanvoeder) zei hier wat van tegen de scheidsrechter (“moet je daar nu voor fluiten”). Hij zag dit als aanmerking op de leiding en gaf Erik een gele kaart. Dit had verder geen gevolgen. De 0-2 was tevens de ruststand. In de rust werd er verteld dat de wedstrijd nog niet gewonnen was en er dus nog 40 minuten gevoetbald moest worden. De missie voor de tweede was dan ook: “de voorsprong vasthouden en eventueel uitbouwen”. Het tweede zou niet lukken. 14 minuten was er een terugspeelbal op Patrick. De vorige keer schopte hij de bal tegen de tegenstander aan, deze keer niet. De bal kwam echter wel bij een Juliana’31 speler, deze aarzelde even maar schoot daarna in de verre hoek, zodat Patrick kansloos was (1-2). De druk op onze verdediging werd alsmaar groter. Naarmate de tijd verstreek werden de aanvaller minder gevaarlijk en werd steeds meer de lange bal gehanteerd. verder gebeurde niet veel in de tweede helft. De inzet was zeer goed. dat geldt voor het hele team.

08-04-06 Achilles’29 B2 – S.C.E B2 uitslag 1-3
De begeleiders waren vooraf niet gerust op een goede afloop. De instelling van het team was moeilijk te peilen. In de kleedkamer was het zeer onrustig, dat is het normaal ook. Maar deze keer was het toch anders. Na het bekend maken van de opstelling en de jongens duidelijk te hebben gemaakt dat de tegenstander niet onderschat mag worden kon de wedstrijd beginnen. Over veld lopend kwam ik tot de conclusie dat op dit veld geen hoogstaand voetbal gespeeld kon worden. Veel hobbels en weinig gras. Ook het weer deed nog een duit in het nadelige zakje. De wind was hard en stond schuin over het veld. De wedstrijd kon eindelijk beginnen. We moesten van meet af aan geconcentreerd spelen. Al na één minuut was het duidelijk dat het wel goed zat. Sander had een geweldig schot welke op de dwarsligger uiteen spatte. Na 10 minuten spelen was het Luuk die te laat een sliding inzette en daardoor een tegenstander raakte. De scheidsrechter kon niets anders doen dan hem een gele kaart geven. Wat voor ons geen consequenties had. De volgende 20 minuten waren de kansen ver te zoeken, ook al hadden wij het betere van het spel. Pas in de 22e minuut kon Mike de bal in het doel schoppen. (0-1) De ban leek gebroken. 9 minuten na het eerste doelpunt was het Erik die een mooie pass gaf aan Sander. Met een mooie lob maakte hij een eind aan zijn onzekerheid. (0-2) Deze keer geen paal of lat maar een doelpunt. Dit was tevens de ruststand. In de kleedkamer werd er genoten van een kopje thee. Op het veld had dit nog zijn uitwerking. We speelde slecht. Dit resulteerde in de 4e minuut in een tegen doelpunt. Een bal werd verkeerd weggetrapt en ging vervolgens richting onze keeper. Patrick moest hiervoor ver zijn doel uitkomen om de bal hard weg te trappen. Helaas voor hem trapte hij wel tegen de bal maar de bal kwam tegen de tegenstander aan. De bal rolde daarna ons doel in. (1-2) Voor ons een reden om er een schepje bovenop te doen. In de 12e minuut werd Mike gehinderd in zijn voortgang richting vijandelijk doel. Hiervoor kregen wij een vrije trap. Deze vrije trap was enkele meters over de middenlijn. Mike besloot de vrije trap zelf te nemen. Met de wind mee was er een mogelijkheid om de bal in één keer te nemen. Dit was niet alleen de bedoeling maar ook de uitvoering. De bal krulde door de lucht richting het doel van Achilles’29. De keeper onderschatte de bal en liep eronder door. De bal ging onder de lat door het doel in. (1-3) De verhoudingen waren weer rechtgetrokken. De wedstrijd werd er niet vriendelijker op, mede doordat er van alles tegen elkaar gezegd werd. Ondertussen was het hard gaan regenen en hagelen. 10 minuten voor het einde sloegen bij Rico de stoppen door. Na een overtreding van een speler van Archilles’29 trapte hij de boosdoener hard na. Hier stond maar één straf op. Verwijdering van het veld. Voor ons betekende dat we de laatste 10 minuten met een man minder moesten spelen. Gelukkig had dit geen nadelige gevolgen. Geen goede wedstrijd wel gewonnen.

01-04-06 S.C.E B2 – SC Milingen B2 uitslag 7-1
Een regenachtige morgen ging aan de wedstrijd vooraf. Zou de wedstrijd wel doorgaan? Gezien de problemen bij de KNVB zal dit wel het geval zijn. De wedstrijd begon 10 minuten te laat omdat de tegenstander te laat arriveerde op het veld. Des al niet te min voor ons geen reden om de wedstrijd in het rijtje overwinningen bij te schrijven. We begonnen goed aan de wedstrijd en dat werd duidelijk doordat na 9 minuten al de 1-0 in het net lag. Na een inworp van Raoul en een pass van Erik kon Tom de bal in het doel schieten. We bleven druk zetten op het doel van de tegenstander. Wat meestal ook meer doelpunten betekend. Maar niet bij ons. Veel, heel veel kansen werden niet benut. Gelukkig voor ons werd er 5 minuten na het eerste doelpunt een tweede gemaakt. Deze keer was het Joost die op aangeven van Tom via de binnenkant van de paal het net deed bollen. Doordat wij de rest van de eerste helft de kansen bleven missen was dit tevens de ruststand. Dit kon natuurlijk niet langer doorgaan. Er moest meer rendement gehaald worden uit het spel zoals wij dit spelen. simpel gezegd: we hebben teveel kansen nodig om een doelpunt te maken. In de kleedkamer werd er gezegd dat we moesten blijven kijken naar de medespeler die vrij staat en minder voor eigen succes moesten spelen. Dit werd in de tweede helft stukken beter gedaan. wat dus ook resulteerde in meer doelpunten. Na 9 minuten, nadat de bal goed werd rondgespeeld, door Raoul aan Tom gegeven. Hij wist er wel raad mee. 3-0 Weer bleven we aandringen. 8 minuten later was het weer Tom die door een voorzet van Joost de bal in het Millings doel deed belanden 4-0 De tegenstander was geknakt 2 minuten later was het Mike die na een klutsbal de bal in het doel schoot 5-0 In de 65e minuut was het Tom die deze keer de bal aan Joost gaf en daardoor ook de 6-0 aantekende. In de 67e minuut kreeg Millingen een vrije trap op ongeveer 30 a 35 meter vanaf de goal. De bal werd hoog voorgegeven. Patrick wilde deze opvangen maar omdat de bal nat was glipte deze door zijn handen en benen. De spits van Millingen deed wat er van hem verwacht werd en scoorde de redde hiermee de eer van zijn ploeg 6-1. 4 minuten voor tijd nam Tom de bal mee langs de lijn en liep hiermee richting doel. Aan de andere kant liep Rico mee, Tom had dit gezien en legde de bal panklaar voor de voeten van Rico. Hij stelde het team niet teleur en liet de eindstand van 7-1 op het scorebord zien. In de laatste minuut ging het nog helemaal mis. Niet meer met de uitslag maar wel met een speler. Joost ging door zijn enkel en zal hierdoor een tijd uitgeschakeld zijn. Hoelang is nog niet bekend.

25-03-06 S.C.E B2 – Overasseltse Boys B1 uitslag 6-0
Nadat we vorige niet mochten voetballen omdat de tegenstander zich had terug getrokken uit de competitie, gingen we uitgerust het veld in. De vorige wedstrijd eindigde in een grote overwinning. Dit moest dus beter. De temperatuur was goed en het team had er zin in. Omdat de tegenstander ook in het wit speelde moesten wij een ander shirt aan. Met dank aan Peter Mondi was dit snel geregeld. Of beter gezegd hij had dit al geregeld. Het werden blauwe shirts. De wedstrijd begon om 13.00 uur en iedereen begon vol overgave aan de match. na 5 minuten was er al een doelkans voor ons. het betrof hier een penalty nadat hands was gemaakt door een verdediger van Overasselt. Op speciaal verzoek nam Danny de strafschop welke hij mooi in het doel schoot. (1-0) 5 minuten later was er enige onduidelijkheid wie nu bij wie speelde. Ook omdat wij normaal in het wit spelen. Een eigen doelpunt van Overasselt zette een 2-0 op het scorebord. De wedstrijd begon nu pas echt. Het duurde tot in de 26e minuut na een goede inworp van Gijs naar Rico die op zijn beurt een pass voorlangs gaf en Joost in stelling bracht zodat hij de 3-0 kon maken. In de laatste minuut kon Rico uit een voorzet van Ronnie de ruststand van 4-0 aantekenen. Hij deed dit nadat hij zichzelf vrij had gespeeld. Na de rust begon Overasselt met meer inzet aan de wedstrijd. Dit leverde geen grote kansen op. 21 minuten in de 2e helft kon Joost de bal terugleggen op Rico zodat hij weer de bal in de doel van Overasselt kon schieten.(5-0) Het was moeilijk om de concentratie vast te houden wat leidde tot nonchalant voetbal. De tegenstander kon hiervan niet profiteren. Wel werd in de 34e na de rust de eindstand van 6-0 gemaakt. Sander (amper weer terug in het veld) kon na een steekpass van Rico de bal achter de keeper in het net doen belanden. het verschil in doelpunten was weer 6 stuks (vorige keer 3-9) alleen met dit verschil dat wij er dit keer geen tegen hebben gehad. Dit zien wij van de begeleiding graag.

11-03-06 S.C.E B2 – SV Heumen B1 uitslag 2-0
Na een zeer lange winterstop mochten we weer de wei in. Het was zeer koud weer maar dat weerhield ons niet om massaal aanwezig te zijn. Vorige wedstrijd eindigde in een 2-10 overwinning. Dus wat we vooral niet moesten doen is de tegenstander onderschatten. We hadden vooraf drie doelstellingen 1 Winnen, 2 geen tegendoelpunten en 3 goed spel neerleggen. Vanaf het begin moesten we er flink op zitten. Helaas leek dit niet helemaal te lukken. Het duurde tot de 22e minuut voordat er verandering kwam. Joost kwam er in en benutte meteen de eerste kans die hij kreeg. Joost kon goed inschieten na een pass van Mike. 1-0 Hier voorafgaand waren diverse kansen om zeep geholpen. Dit was ook de ruststand. De rust werd gebruikt om alles weer op scherp te zetten en de ledematen op te warmen. Het was ondertussen licht gaan sneeuwen. De tweede helft begon de tegenstander scherper dan wij. Helaas voor hun en gelukkig voor ons werd dit niet omgezet in kansen. Wij bleven volharden in ons spel. Na 2 minuten in blessuretijd was er een soort flipperkast voor de goal van Heumen waarbij uiteindelijk Mike de bal in het doel schoot. Het spel leek gespeeld. Uiteindelijk werd er nog 4 minuten doorgespeeld. Er was een uitvoerige blessure behandeling voor een speler van Heumen. Na drie corners voor Heumen werd er uiteindelijk afgefloten en was de volgende overwinning binnen. Had ik trouwens al genoemd dat het koud was (vast wel).

11-02-06 Beuningse Boys B1 – S.C.E B2 uitslag 3-3
Eindelijk was het dan weer zover. Na weken van stilstand mochten we de wei weer in. Het beloofde meteen een zware wedstrijd te worden. Vorige wedstrijd eindigde in een moeizame 4-3 overwinning. Het weer was goed en iedereen had er zin in. Helaas hadden we te maken met een zieke en met een geblesseerde speler. Joost had de training een blessure opgelopen aan zijn enkels. hopelijk is hij snel weer hersteld. Over de wedstrijd zijn we qua eerste helft snel uitgepraat. In de 12e minuut schoot Rico de bal in het vijandelijk doel na een solo van Mike. (0-1) Veel gebeurde er niet gedurende deze helft. Dus na 40 minuten gaan we aan de thee (limonade dus). Na de hervatting kwamen de tegenstanders beter feller uit de startblokken. Twee doelpunten in de 49e en in de 50e minuut deed een 2-1 op het bord aantekenen. het 1e doelpunt kwam tot stand na een slecht uittrap. de bal werd in de korte hoek over de keeper heen in het net geschopt. Beuningen bleef fanatiek aandringen en dit werd dan ook beloont. de bal ging onder de keeper door het doel in. Dit was een behoorlijke domper. Maar zoals gewoonlijk lieten wij het er niet bij zitten. Drie minuten na de 2-1 bracht Mike na een voorzet van een gastspeler de stand weer op gelijke hoogte. (2-2) De wedstrijd ging vanaf dit moment heen en weer. ook ging het fysisch er steeds harder aan toe. In de 63e minuut werd een speler tot val gebracht in ons strafschop gebied. Volgens vele een duidelijk geval van een schwalbe. Maar de scheidsrechter dacht daar anders over. een penalt welke werd benut en de stand op 3-2 bracht. Gelukkig kwamen wij na 2 minuten door een doelpunt van Mike op gelijke hoogte. De laatste 17 minuten stonden in het motto van tijdrekken. Althans bij Beuningen. De scheids deed hier niets aan. En trok op het einde geen extra tijd bij. De inzet was in deze wedstrijd goed. Het beloofd dat er veel te smullen valt voor de voetbal liefhebber.

10-12-05 S.C.E B2 – Union B2 uitslag 3-2
De topper van dit weekend. De nummer 1 tegen de nummer 3. de vorige keer was het niet goed verlopen. We verloren met 4-1. Alle reden dus om de revanche gedachten voor de dag te halen. We waren vorige wedstrijd zeker niet kansloos. Dus gingen we strijdvaardig het veld in. Het was erg mistig en de temperatuur was rond het vriespunt. Kortom koud dus. De tegenstander begon gehandicapt aan de wedstrijd hun vaste keeper had namelijk zijn duim gebroken en zal vervangen worden door een keeper uit een ander elftal. Gedurende de wedstrijd zou blijken dat ook dit een goeie keeper was. Omdat de keeper eerst nog een wedstrijd met zijn eigen elftal moest spelen begon onze wedstrijd enkele minuten later. Dit was vanwege de temperatuur niet prettig. Toen uiteindelijk de wedstrijd was begonnen waren de bedoelingen van beide partijen snel duidelijk. Niemand wilde verliezen en gingen dus ook beide voor de winst. Ook deze keer scoorde wij als eerste. Was het vorige keer na 1,5 minuut, nu duurde het 4 minuten. Een mooie pass van Mike bracht Tom in de positie om te scoren. Hij liet dit niet na. (1-0) De toon was gezet. Het duurde tot in de 15e minuut totdat Union een tegendoelpunt maakte. Dit ging niet zonder geluk. Een bal richting keeper welke opgepakt moest worden werd totaal verkeerd beoordeeld. Patrick was te laat bij de bal en liet deze ook nog eens uit de handen vallen. De speler van Union hoefde de bal alleen nog maar in te tikken. (1-1)12 minuten na dit voorval was het weer Union die scoorde. (1-2) het dreigde dezelfde wending te krijgen als de eerste wedstrijd. Gelukkig voor ons maakte Mike de 2-2 nadat de bal had afgepakt van de tegenstander. In de val schoot hij de bal richting doel. De keeper zag de bal te laat en de bal verdween in de linker onderhoek. Dit was tevens de ruststand. In de rust had iedereen het idee dat deze wedstrijd wel eens voor een verrassing kon zorgen. De wedstrijd ging een grimmig karakter doordat diverse spelers bij zowel S.C.E als Union wat harder gingen spelen. In de 13e minuut kon Joost een pass van Erik afronden, hij kwam hierbij vrij voor de keeper, hij kon dus een hoek uitkiezen. Het werd deze keer de rechteronderhoek. (3-2) Dit bleek later de winnende treffer. De spelers van Union gingen vol in de aanval. Maar dankzij goed verdedigen van de totale achterhoede en een geweldig optreden van Patrick waarmee hij zijn blunder van de eerste helft ruimschoots goed maakte bleven de tegendoelpunten uit. Hiermee zijn we nog steeds in de race voor het kampioenschap. Nog een wedstrijd en is er een winterstop. Ga zo door.

12-11-05 S.C.E B2 – Trekvogels B2 uitslag 5-4
Een wedstrijd die vooraf niet zal misstaan als topper in de poule. Het aantal verliespunten van beide team waren gelijk. Wij hadden na de blamage van vorige week iets goed te maken. Helaas voor De Trekvogels waren zij de klos. De wedstrijd begon zoals gewoonlijk in de kleedkamer. Na het bekendmaken van de opstelling gingen de spelers naar het veld voor een warming up. Speelde wij vorige week nog in een 4-4-2 formatie, deze wedstrijd gingen wij weer als vanouds spelen in de 4-3-3 opstelling. We begonnen de wedstrijd enigszins zenuwachtig. Deze zenuwen waren we na 4 minuten alweer kwijt. Na een pass van Tim kwam de bal bij Sander. Hij wist met zijn lichaam de tegenstander weg te zetten en kon zo vrij doorlopen op de keeper. Hij ronde deze kans fraai af.
(1-0) Het ijs leek gebroken. Niets was minder waar. De Treffers/Kegro leken bloed te ruiken en gingen vol voor de gelijkmaker. Deze kwam dan ook in de 18e minuut. Na een inworp werd de bal niet goed weggewerkt door onze verdedigers zodat de bal gemakkelijk in de korte hoek kon worden getikt. (1-1) Ook het volgende doelpunt kwam op rekening van onze verdedigers. In de 26e minuut kwamen zij op 1-2. Dit pikte wij natuurlijk niet. een minuut later scoorde wij alweer de gelijkmaker. Het was weer Sander die deze keer op een pass van Tom de bal na even gewacht te hebben de bal in het net deed belanden. (2-2) De kansen waren over en weer maar helaas voor ons ging de bal er wel bij ons doel in maar niet bij de tegenstander. In de 36e minuut werd er gescoord na een vrije trap waarbij de bal niet goed werd weggewerkt. (2-3) Dus ook hier ging onze verdediging niet vrijuit. Dit was tevens de ruststand. In de rust werd duidelijk gemaakt dat de fouten achterin niet langer meer kunnen. Zo krijgen we veel te veel doelpunten tegen. Ook aan de linkerkant werd een omzetting gemaakt. Deze kant werd te vaak overlopen. Hoe het uit zal pakken zal aan het einde van de wedstrijd blijken. We begonnen de 2e helft niet goed. Al na 2 minuten belande de bal in ons doel na weer een vrije trap werd de bal bij de 2e paal ingetikt. (2-4) Het leek wel of wij moesten wennen aan de spelomzetting. Gelukkig voor ons maakte wij snel hierna een goal. (3-4) Uit een voorzet van Tom kon Mike de bal in het doel van de tegenstanders glijden. Dit gaf ons meer moed, en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel in de 60e minuut. Uit een assist van Sander of Rico (vanuit het oogpunt van de verslaggever was dit niet goed te zien) kon Joost De 4-4 aantekenen. Het geen niet betekende dat wij het hierbij lieten zitten. 11 minuten na de gelijkmaker scoorde Tom, na slecht wegschieten van de keeper, met buitenkant voet de (wat achteraf bleek) de winnende treffer. (5-4) In de laatste 9 minuten speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Beide teams kwamen niet meer in de buurt van het doel. In de inzet in deze wedstrijd was goed. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij wij aan het langste eind trokken.

05-11-05 VVLK B1 – S.C.E B2 uitslag 6-3
Kan S.C.E B2 de goede lijn doorzetten of roept VVLK ons een halt toe. Vooraf stonden wij op de 2e plaats en VVLK op de 4e plaats. Het zou dus een spannende wedstrijd kunnen worden. Maar voor een goede wedstrijd heb je twee goede teams nodig. Wij hadden afgelopen periode een goede reeks neergelegd. Dus VVLK was gewaarschuwd. Dit bleek ook uit de instelling van hun. vanuit de verdediging en dan spelen op de counter. Dit resulteerde in 11e minuut in de 1-0 vanuit een hoge voortzet vanuit de zijlijn werd de bal ingekopt. Hierna kregen wij enkele kleine kansen op de gelijkmaker. Zij bleven volharden in hun spel. in de 25e minuut werd het echter 2-0. Vanuit een vrij trap werd de bal hoog in ons doel geschoten. 6 minuten later kregen wij een corner, deze zijn vaak gevaarlijk, zo ook deze keer. Mike schoot voor en Sven (gehuurd van een ander elftal) kopte hard in het doel van VVLK. (2-1) in dezelfde minuut nog liep VVLK weer een doelpunt uit. de bal werd terug gelegd en in de beneden hoek gelegd.((3-1) Wij bleven geloven in onze kansen, waardoor we ook mogelijkheden kregen tot scoren. In de 1e minuut van de extra tijd maakte weer Sven de 3-2. dit gebeurde nadat Mike op het doel geschoten had en de bal terug kwam van de keeper. Vrij snel na dit doelpunt was het tijd om te rusten. De tegenstander kwam fanatieker de kleedkamer uit dan wij. Al na 1 minuut schoten zij vanuit een vrije trap tussen Patrick en de lat door. (4-2) Hierdoor knapte er iets bij ons. Geen moment kwamen wij meer in ons spel. Mensen liepen uit hun positie of kwamen niet meer terug op hun positie. In de 45e minuut werd er een speler van VVLK eruit gestuurd nadat hij herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter had. Maar in plaats van dat wij meer druk gingen zetten deden hun een stapje extra. 1 minuut nadat de speler was verwijderd maakte de gastheren 5-2. Het duurde tot in de 61e minuut totdat wij een doelpuntje konden maken. Vanuit een vrij trap van Mike kon weer Sven doeltreffend afronden. (5-3) 8 minuten hierna was het raak voor VVLK (6-3). Aan dit laatste doelpunt ging een situatie van buitenspel aan vooraf. De scorende speler bevond zich voor de bal bij een voorzet. De scheidsrechter, die op het middenveld stond, besliste dat de speler zich achter de bal stond. Uit het oogpunt van de grensrechter kon hij dit niet goed zien. Maar ja hij blijft de baas in het veld. Dit was echt een wedstrijd om snel te vergeten. Hopelijk is dit voorval een incidenteel iets, want volgende week moeten we vol aan de bak.

29-10-05 S.C.E B2 – Achilles’29 B2 uitslag 3-1
Gezien de huidige stand van beide ploegen op de ranglijst moest de wedstrijd tegen Achilles’29 B2 voor S.C.E geen al te grote problemen opleveren. En S.C.E was op jacht naar de zesde overwinning op een rij en daarom moest en zal de tegenstander het zesde slachtoffer worden van de dadendrang van S.C.E. Een verplicht nummer. Maar niets is minder waar. In het begin van de wedstrijd liet S.C.E zien dat zij niet voor niets tweede stonden, en dat de ze zo snel mogelijk afstand wilden nemen van de gasten uit Groesbeek. Achilles’29 werd onder druk gezet, maar S.C.E wist met de mogelijkheden die zij kregen geen raad. Joost werd door zijn medespelers veelvuldig aan het werk gezet, en was door zijn snelheid regelmatig een plaag voor de verdediging van de gasten. Maar meestal werd er geen vervolg gegeven aan het harde werken van Joost, deels door onzorgvuldigheid en het maken van verkeerde keuzes. Na een kleine tien minuten ebde het offensief van S.C.E weg, juist op dat moment sloeg Achilles’29 na treuzelen in de verdediging van de thuisploeg toe. Vanuit de hart van verdediging van S.C.E ging de bal razendsnel naar de linkerkant van het veld, waar de rechtsbuiten van Achilles`29 de bal oppikte, en dankbaar gebruik maakte van de zeeën van ruimte die hem werd aangeboden, en na een korte sprint in het strafschopgebied belandde en vervolgens een meelopende speler vond en deze had geen moeite om Patrick met een korte schuiver in de rechterbenedenhoek een kansloze man te maken. Dat was de enige fout van de verdediging van S.C.E want daarna gaf S.C.E geen enkele kans meer weg. Dit was een bittere pil voor de thuisploeg die zo voortvarend aan het wedstrijd begon. Echter vanaf de aftrap probeerde de thuisploeg orde op zaken te stellen, en Achilles ’29 werd wederom onder druk gezet zonder dat zij daadwerkelijk in de problemen kwamen. Toch kreeg S.C.E twee minuten na de achterstand een strafschop “cadeau”, Joost gaf een assist naar Tom in het strafschopgebied, en Tom werd vervolgens tegen de grond gewerkt. En dit voorval was aanleiding voor de scheidsrechter om gedecideerd – en onder luide protesten van de gasten – naar de strafschopstip te wijzen. Rico werd aangewezen om de strafschop te nemen, maar het manier waarop Rico deze nam was ronduit teleurstellend het schot was slap en bovendien zo onnauwkeurig dat de bal zonder maar in de buurt van het doelmond kwam, een meter of drie naast ging. Dit bracht natuurlijk bij Achilles’29 grote vreugde met zich mee. En met name Rico was vooral in de eerste helft ongelukkig met de aan hem geboden kansen, veelal nam hij geen tijd om de situatie op waarde in te schatten. Rico die meer aanvallend is ingesteld, moest dit keer voor de hem ongebruikelijke positie van mid-mid opereren bij afwezigheid van Mike. En dat was even wennen voor Rico. Naarmate de wedstrijd vorderde herstelde Rico zich enig zins. Maar ondertussen nam de druk op de verdediging grote vormen aan, kansen waren er legio maar geluk en finesse ontbraken om de score in Nijmeegse voordeel naar zich toe te trekken. Een paar voorbeelden, na 20 minuten een voorzet van Rico werd door Tom net maar over gekopt. Niet veel later gaf Sander een niet te missen kans aan Tom maar deze schoot ternauwernood naast. Direct daarna gaf Joost een pass aan Rico maar ook hij wist deze kans niet te verzilveren. In de 30ste minuut kreeg Erik een vrije schop te nemen op zo’n 18 meter van het “vijandige” doel, met gevoel krulde de centrale verdediger de bal richting het doel maar de keeper kreeg net zijn hand tegen de bal zodat S.C.E alleen maar een hoekschop aan overhield. En zo bleven de kansen zich opstapelen, 9 minuten voor de rust was Joost de verdediging weer te snel af en gaf een assist richting Tom, maar dit keer had Tom een paar teentjes te kort om de bal in het lege doel te glijden. De tweede helft begon zoals het in de eerste helft was geëindigd S.C.E probeerde de gasten te omsingelen,en was veelvuldig in balbezit maar het manco was dat de eindpasses onnauwkeuriger werden. Langzamerhand begon Achilles’29 zich aan de druk te ontworstelen, zonder maar echt gevaarlijk te worden. Pas in de 50e minuut liep eindelijk een aanval van de thuisploeg van het leien dak, de bal werd via Ronnie, Joost en Tom terug gelegd op de opkomende Rico maar óók dit keer schoot hij millimeters naast. Niets meer maar dan ook niets meer leek te lukken bij S.C.E, totdat in de 70ste minuut de gelijkmaker uit het niets kwam vallen, Tom brak op rechts door en gaf de vrijstaande Sander de mogelijkheid om te schieten en tot ieders verbazing verdween de bal zomaar in het doel. 1-1! Plotseling kreeg S.C.E de geest en binnen mum van tijd werd de wedstrijd in Nijmeegs voordeel beslecht. De tegenstander werd overlopen en stuk gespeeld. Vooral Tom onderscheidde zich in het laatste kwartier want de 2-1 van Ronnie en de 3-1 van Rico was Tom die de beslissende assist gaf. Bij de 3-1 staat het vizier van Rico eindelijk op scherp en met veel venijn schoot hij al zijn gram van zich af. Vlak voor het eindsignaal had Tom zijn goede werken kunnen belonen met een vierde doelpunt voor de thuisploeg, na een uittrap van Patrick sneed Tom als een mes door de verdediging heen van de gasten, oog in oog met de keeper schoot Tom jammer genoeg naast. Al met al had S.C.E zich onnodig moeilijk gemaakt en de wedstrijd in eerder stadium kunnen beslissen als er zorgvuldiger met de kansen was omgegaan. Maar gezien de aantal kansen en het dominante spel claimde de thuisploeg terecht de overwinning

15-10-05 SC Millingen B2 – S.C.E B2 uitslag 0-7
Vooraf gezien een wedstrijd waar we de goede lijn konden voortzetten. Dat dit ging lukken bleek al na 3 minuten. Mike ronde het samenspel tussen Joost en Luc mooi af (0-1). Daarna kregen wij veel kansen die maar niet benut werden of niet benut mochten worden van de scheidsrechter. Hij nam enkele vreemde beslissingen wat weer tot ergernis bij hem leidde. Er kwam steeds meer commentaar op de leiding. Wat uiteindelijk resulteerde in het wegsturen van Ronnie (5 minuten) omdat hij de scheidsrechter beledigde. We bleven wel de beste ploeg op het veld wat door Joost na aangeven van Luc werd bekroond (0-2). Het commentaar op de leiding bleef. De scheidrechter werd dit teveel en laste na 35 minuten voetballen een afkoelingsperiode in wat tevens de rust was. In de kleedkamer werd tijdens het nuttigen van een kopje thee de jongens duidelijk gemaakt dat dit zo niet langer door kon gaan en dat zij de tweede helft meer met het voetbal bezig moeten zijn en minder met de scheidsrechter. Na het startsignaal voor de tweede helft gingen wij voortvarend van start. Pas na 17 minuten ronde Rico een voorzet van Tom af (0-3). Nu was de kogel door de kerk en de tegenstander rijp voor de slacht, 2 minuten na het derde doelpunt was het weer raak. Weer Joost die na mooi samenspel van Tom en Ronnie de bal in het net van de tegenstander deed belanden (0-4). Wij gaven niet op en gingen op jacht naar meer, in de 65e minuut werd er gescoord nadat de bal door de hele voorhoede van S.C.E was aangeraakt en uiteindelijk door Ronnie aan Rico was gegeven(0-5). 6 minuten later was nadat de keeper slecht had uitgetrapt de bal onderschept en door een pass van Gijs door Ronnie in het doel gewerkt. (0-6). Dit mooie samenspel werd uiteindelijk afgerond door 3 minuten voor tijd de 0-7 aan te tekenen. Gijs mocht de bal in het doel schieten nadat Rico en Tom de verdediging weg hadden gespeeld. De tweede helft was beduidend beter dan de eerste, mede omdat er minder gemopperd werd op de leiding.

08-10-05 S.C.E B2 – DVSG B1 uitslag 3-2
De vraag vooraf was: zullen we vandaag weer winnen of wordt de opmars een halt toegeroepen? In de kleedkamer werden de spelers duidelijk gemaakt dat er elke wedstrijd weer gestreden moet worden om de punten. Het zal niet altijd makkelijk gaan. Dus elke keer weer scherp aan de wedstrijd beginnen en spelen met volle inzet. Het team was compleet, alle blessures waren over en iedereen kon spelen. Het team was afgelopen week aangevuld met een speler uit de C2 (Brian). De wedstrijd was er een om niet over naar huis te schrijven. De tegenstander was veel feller in de duels. Waardoor zij ook het betere van het spel hadden. We bleven wonderlijk overeind, tot aan de 13e minuut, 1 minuut eerder was Raoul het veld uit gestuurd voor een grove overtreding. DVSG scoorde nadat er hands gemaakt was, maar de scheidsrechter had dit over het hoofd gezien. (0-1) Dit was een behoorlijke tegenslag. We gingen nu meer druk zetten, helaas ging dit niet gepaard met meer inzet. Tot in de blessuretijd van de eerste helft bleef het 0-1. Door een pass van Mike kon Joost in de verre hoek de gelijkmaker aantekenen (1-1). Dit was ook de ruststand. De rust werd gebruikt om de spelers op scherp te zetten. Dit had niet het gewenste resultaat. De veldverhoudingen bleven onveranderd. We het mooie spel en DVSG de inzet. In de 61e minuut speelde Raoul terug op de keeper. Patrick schatte het verkeerd in en pakte de bal. Indirecte vrije trap. De bal werd terug gelegd en mooi met een hard schot in ons doel geschoten. Na wat gemopper op elkaar werden de handen ineen geslagen en eindelijk gevoetbald. In de 74e minuut gaf Mike een steekpass op Rico, die deze kans benutte. Met buitenkant links schoot hij de bal in het doel (2-2). De wedstrijd kreeg hierdoor een positieve wending. Wij zagen het licht en DVSG zat in zak en as, 1 minuut na de gelijkmaker kon Mike zijn eerdere mooie actie zelf bekronen met een doelpunt. Na een onderschepping zig- zagde hij door de verdediging heen en maakte 3-2. We moesten nog 5 minuten. Dit leek wel een kwartier.

01-10-05 SV Heumen B1 – S.C.E B2 uitslag 2-10
Na een regenachtige morgen vertrokken we om circa 13.30 uur naar Heumen. Het zonnetje was ondertussen gaan schijnen. We hadden een minimale bezetting, daar Gijs last had van een zweepslag t.g.v. een schop uit een eerdere wedstrijd. Het was heel belangrijk om de wedstrijd goed te beginnen, zodat de tegenstander onder druk kwam te staan. Door een assist van Tom kon Rico al na 5 minuten het eerste doelpunt aantekenen. In de 10e minuut werd helaas tegen gescoord uit een afstandschot. Wij bleven flink druk zetten op hun verdediging dat in doelpunten werd uitbetaald. In de 33e minuut door Ronnie uit een voorzet van Sander en 3 minuten later uit een steekpass van Tim welke werd afgerond door Joost. Dit bracht de rust stand op (1-3) In de rust bleek Raoul door een van last te hebben van zijn pols. In overleg met een EHBO-er zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Ondertussen moesten wij door met de wedstrijd. We hadden dus geen wissels meer. De 2e helft begon zoals de 1e helft was gestopt. Zowel qua opstelling als instelling. Al na 4 minuten tekende Rico voor de 1-4 na een samenspel van Tom en Joost. De druk op het doel van Heumen was nu groter dan ooit. In de 49e minuut scoorde Tom uit een corner van Rico, en 2 minuten later scoorde Mike nadat de keeper van Heumen slecht uittrapte en de bal via veel voeten uiteindelijk bij Mike belandde. De concentratie verslapte waardoor SV Heumen een tegendoelpunt kon maken. In de 60e minuut scoorde een goed spelende Sander op aangeven van Tom de 2-7. De wedstrijd was nu wel gespeeld, maar de jongens roken meer, 6 minuten later legde Ronnie de bal na een heel mooi 1 tweetje in de verre hoek. In de 72e minuut na een schot van Rico welke gekeerd werd door de keeper had Ronnie de rebound die er wel inging. (wat weer een Hattrick betekende) Dat Ronnie niet allen doelpunten kan maken maar ook andere daarvoor in stelling brengt Bleek uit het laatste doelpunt. Joost maakte de 10 vol. Een goede wedstrijd met veel inzet. Terug gekomen bij S.C.E was ook Raoul terug vanuit het ziekenhuis. Hij bleek zijn pols gekneusd te hebben, daar hij al bang was dat het alweer gebroken was.

24-09-05 S.C.E B2 – Beuningse Boys B3 uitslag 4-3
De wedstrijd begon 5 minuten te laat omdat de tegenstander niet op tijd klaar was. Toen de wedstrijd eindelijk was begonnen viel het eerste doelpunt ook al snel. De 1-0 kwam uit een dood spelmoment 3e minuut (corner) welke genomen werd door Rico. De bal werd meerdere malen door diverse hoofden geraakt De laatste die de bal met het hoofd raakte en de bal in het net liet belanden was Erik. 9 minuten later werd er gescoord door de tegenstander (1-1) waarbij een luchtje van buitenspel aan het doelpunt kleefde.Toch bleven wij de betere partij en werd er redelijk gespeeld. In de 20 minuut werd er hands gemaakt door Raoul, helaas voor ons deed hij dit binnen strafschopgebied. Dus penalty, welke ook verzilverd werd. (1-2) De druk op het doel van de tegenstander werd vergroot zodat de kansen toenamen. In de 27e minuut werd uit een voorzet van Tom eindelijk de aansluit treffer gescoord. In deze actie was een mooie schijnbeweging van Joost die door de bal te laten lopen er voor zorgde dat Sander kon scoren. (2-2) De spelers van Beuningse Boys gingen nu vol op de aanval spelen en dit werd beloond met een doelpunt in de 35e minuut. De rust werd gebruikt om de jongens weer op scherp te zetten. Dat dit ook de juiste uitwerking zou hebben bleek al snel in de 2e helft. Na 2 minuten Scoorde weer Sander uit een steekpass van Mike.(3-3) De druk op het vijandelijke doel bleef gehandhaafd. Dit resulteerde uiteindelijk in nog een doelpunt (3-4) Het bijzondere van dit doelpunt was de tussenkomst van Joost. Hij bleek in deze actie echt een neus voor doelpunten te hebben. Uit een vrije trap van Mike kon Ronnie scoren nadat de bal eerst door de neus van Joost van richting was veranderd. Hij hield hier wel een flinke bloedneus aan over. Het was een moeizame overwinning. Het eindsignaal van de scheidsrechter kam dan ook als een bevrijding.

17-09-05 Overasseltse Boys B1 – S.C.E B2 uitslag 3-9
De wedstrijd begon om 14:00 uur en de regen ook. Dit bracht ons niet van de gedachten om vandaag om te gaan winnen. We waren vanaf het begin de betere partij. Maar na 13 minuten werd er gescoord door Overasselt. (1-0) Er werden aan onze kant diverse kansen gemist. Zelf eentje voor een leeg doel. Na 25 minuten werd ons goede spel beloond met de gelijkmaker. Door een slechte uittrap van de keeper werd de bal snel weer richting vijandelijk goal gebracht door Tom zodat Joost de bal in het net kon schieten. (1-1) 7 minuten later een soort gelijke situatie. De bal werd onderschept door Mike. Hij ging alleen richting doel en ronde zijn actie goed af. (1-2) Dit was ook de ruststand. Na rust gingen we op de oude voet door. Al na 2 minuten werd door een fout in de verdediging gescoord door Ronnie. (1-3) 8 minuten later was weer Ronnie erbij toen de keeper slecht uitspeelde. (1-4) Overasselt kreeg hierna nog wel enkele kansen maar de wedstrijd zat in de pocket. 5 minuten na ons doelpunt scoorde Overasselt. (2-4) Dit was voor ons de prikkel om verder uit te lopen. In de 60e minuut scoorde Sander op aangeven van Tom. (2-5) De druk op het doel van Overasselt was enorm. Rico scoorde 3 minuten na het vorige doelpunt ditmaal op aangeven van Ronnie. (2-6) Overasselt was nu definitief verslagen. Want 1 minuut later legde Ronnie voor derde maal deze helft de bal in het doel. (2-7) Tom verzorgde de assist bij de hattrick. In de 68e en 74e minuut scoorde ook Rico zijn hattrick (2-8 & 2-9). Beide doelpunten kwamen voort door een assist van Joost. De concentratie verslapte waardoor Overasselt als nog eenmaal mocht scoren (3-9) Een geweldige wedstrijd met veel inzet, zoals wij dat graag zien. Ga zo door.

10-09-05 Union B2 – S.C.E B2 uitslag 4-1
De wedstrijd begon voor op een ongewoon tijdstip 17:00 uur. Het was benauwd weer met een doorkomend zonnetje. Dit was echter geen reden om vol goede moed aan de wedstrijd te beginnen. Aangekomen bij het Union terrein bleek dat we op kunstgras moesten voetballen. Dit was voor ons een nieuwe ervaring. Na de 6-6 van vorige week begonnen we optimistisch aan de wedstrijd. Al na 1,5 minuut lag de bal bij Union in het net. Een goede vrije trap afgerond Door Tom Siebers. 5 minuten later was het een doorgebroken spelers van Union die gelijk maakte. Weer 24 minuten laten een zelfde situatie. De rust werd gebruikt om weer op krachten te komen. 8 minuten in de tweede helft een afstandsschot welke onhoudbaar was voor Patrick van Groen. Die verder een goede wedstrijd speelde als keeper. Enkele goede reddingen weerhield Union ervan om verder uit te lopen. Wij kregen enkele kansen maar het geluk was niet aan onze kant. In de extra tijd werd er nog eenmaal gescoord door Union. Uit het oogpunt van de grensrechter uit buitenspel positie. De scheidsrechter besliste echter anders.

03-09-05 S.C.E B2 – De Treffers/Kegro B2 uitslag 6-6
Ondanks het goede begin aan de wedstrijd stonden we na 15 minuten spelen met 0-2 achter. Gelukkig vonden we snel aansluiting. Een doorgebroken speler werd neer gehaald. Dus, strafschop. We bleven druk zetten op de tegenstander waardoor we snel met 3-2 voor kwamen. Echter vlak voor het rustsignaal kwam de tegenstander nog op gelijke hoogte. De 2e helft begon duidelijk aangeslagen. Binnen 10 minuten weer 2 doelpunten tegen. Met veel enthousiasme gingen we weer op zoek naar de aansluiting. Doormiddel van 2 treffers vonden wij deze dan ook.De laatste 10 minuten waren hectisch te noemen, zowel De Treffers/Kegro als S.C.E maakte aanspraak op de winst. Zij maakte het eerst een doelpunt (5-6). Snel daarna maakte wij alweer gelijk. In de laatste minuten gebeurde er heel veel maar geen doelpunten meer.