1. Home
  2. /
  3. Media
  4. /
  5. Archief
  6. /
  7. 2007-2008

2007-2008

30-06-08 De komende week(en) zal de website opgeschoond worden wat betreft de teampagina’s, wedstrijdverslagen en teamfoto’s, deze zullen geleidelijk aan verwijderd worden. We gaan de website weer in orde maken voor het nieuwe seizoen 2008 – 2009. Ook de nieuwe trainingstijden, en dagen alsmede de teamindeling worden bekend gemaakt via de website. Nog heel even geduld, hou de website in de gaten de komende week(en) voor de nodige informatie, voor een ieder een prettige vakantie en tot in het nieuwe voetbalseizoen.
Namens, de webmaster van S.C.E Bert Bentvelsen

29-06-08 De 4 daagse feesten komen steeds dichter bij, voor hotel S.C.E, als het lopen erop zit, zal op vrijdagavond 18 juli Live muziek te horen zijn in ons clubhuis. Het is het wel bekende blarenbal. De band exess zal deze avond opluisteren met hun weergaloze muziek, alle gasten en hun vrienden zijn welkom.
Namens, Michel Coenders

24-06-08 Oranje moét gehoord hebben hoe wij hen hebben aangemoedigd!! Ook al was de grootste groep afgereisd naar Basel, in het clubhuis van S.C.E bleef de stemming erin!! Een enkeling werd de spanning bijna téveel…..hè Bob! Harry en Fred en Annelies bedankt voor jullie tomeloze inzet!!. Jullie gastvrijheid én vrije tijd!! Het uitbundig “Oranje” versierde clubhuis, de lekkere hapjes etc. etc. Alles liep weer op rolletjes. Ook dankzij de inzet van S.C.E medewerkers die de Oranje avonden kwamen opvrolijken, maar ook de handjes uit de mouwen staken!! We hadden graag ook de “Oranjefinale” samen beleefd, maar het mocht niet zo wezen!! Jammer jammer….!!! Harry en Fred nu nog even de slingers eraf en dan, eindelijk VISSEN!!!
Namens, een Oranje supporter

16-06-08 Beste sportvrienden van S.C.E. Op zaterdag 28 juni om 20.00 uur wordt dé film van de Duitsland trip van de D1, E1 en E2 getoond in ons clubhuis. De film is gemaakt door Jaap Kieft en Nikky Paymans die, op het Rattenvanger van Hamelen toernooi, vooral de verrichtingen van de D1 gevolgd hebben. Het toernooi was voor alle drie de teams een groot succes. Jaap Kieft en Nikky, de broer van Gino, hebben hun waarnemingen, impressies, interviews en filmpjes betreffende de D1, vastgelegd op een DVD. Zij stellen iedereen in de gelegenheid hierna te komen kijken. Wilt u de DVD na afloop kopen, dan kan dit tegen betaling van de materiaalkosten van € 5,– . Iedereen is welkom. Tot ziens op 28 juni.
Namens, Paul Lelieveld

15-06-08 De volgende teams hebben hun kleding en materialen nog niet ingeleverd. D1 – D2 – D3 – D4 – E1 – E3 – E4 – F1. Vriendelijk verzoeken wij u om dit zo spoedig mogelijk te doen, dit kan op donderdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur en op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Namens, jeugdcommissie en sponsorcommissie S.C.E

13-06-08 Iedereen die namens S.C.E meeloopt wensen wij heel veel succes bij de avond vierdaagse. Wij hopen dat jullie hem met zijn allen uitlopen vanavond.
Namens de activiteiten commissie.

12-06-08 Sinds vandaag is de nieuwe indeling, dus tegenstanders voor seizoen 2008-2009 bekend voor S.C.E 1. De volgende teams zitten in de 4e klasse E: Blauw Wit, Brakkenstein, BVC’12, DVOL, Eendracht’30, Groesbeekse Boys, SC Millingen, RODA’28, S.C.E, SCH, SCP, en Trekvogels.

03-06-08 De F1 zoekt voor volgend seizoen een of meerdere sponsor(s). Ook volgend seizoen spelen wij weer hoofdklasse en zijn we weer een visitekaartje voor de club. Daarom zoeken wij iemand die trainingpakjes en of tassen wil sponseren zodat we er goed bij lopen en zoals eerder gezegd een visitekaartje voor de club kunnen zijn. Heeft u interesse hierin neem dan contact op met Raymond Janssen via e-mail: mjjjanssen@telfort.nl
Namens, Raymond Janssen trainer F1

03-04-08 Voor aankomend seizoen zijn wij nog opzoek naar een trainer voor de D4. De D4 traint 1 keer per week, en speelt op zaterdagochtend. Heb jij een paar uurtjes per week over? Neem dan snel contact op met Bert Bons. Telefoon: 06-13688387 E-mail: d_jeugd_sce@hotmail.com
Namens, Bert Bons coördinator D pupillen

02-06-08 Wie o wie weet ergens een zitmaaier te koop, of weet er een staan die opgeknapt moet worden, de maaier hoeft het niet te doen want wij willen hem gaan gebruiken om de jeugdgoaltjes steeds naar hun plaats te rijden want alleen met een paar mensen lukt dat handmatig, maar is haast niet te doen want het zijn er een stuk of 15. Laat het even weten of je er een weet er mag gerust reclame op staan dan doen we ook nog een beetje aan commercie. Bij deze wil ik ook nog Willy Weijers en John van de Bogaard bedanken voor hun hulp op zaterdag en zondag tijdens en na de toernooien van de E-jes de F-jes en het A-Salaam toernooi, de mensen die gezien hebben hoe wij hebben lopen trekken aan die karretjes om de goaltjes van het veld te krijgen weten waarom de bovenstaande oproep geplaatst is, bij voorbaat dank
Namens, de terreinmeesters van S.C.E

01-06-08 Voor het komende seizoen zijn nieuw in de selectie van S.C.E de volgende spelers: Jeffrey Saat komt van Alverna, Eric Picard komt van KDC, Niels Besier komt van KDC, Sven Klaassen komt van Nijmegen, Kenneth Rengers komt van Nijmegen, Ricky van Loon komt van AWC, Chris Hagen komt van AWC A1, Jassir Raoua komt van Quick1888 A1, Yves Eichhorn komt van Beuningse Boys, Dennis Bakker komt van S.C.E, en als laatste, Michael Geneste komt van SJN. De spelers die S.C.E verlaten hebben zijn: Ramon Thijssen gaat naar Krayenhoff, Isjchan Kesjan gaat naar SJN, Dana Hassan gaat naar SJN, Rida Tanane gaat naar Achates, Maurice Verberkt gaat naar Groesbeekse Boys, Api Karrouch gaat naar S.C.H, Birol Caluk gaat naar SIOL, en Mustafa Celik stopt met voetballen.
Namens, de technische commissie van S.C.E

31-05-08 Het toernooi voor de F-jes van S.C.E is een groot succes geworden deze zaterdag. Ik wil iedereen bedanken die ervoor gezorgd hebben dat het goed is verlopen. Alleen M. Sastra beterschap gewenst want die heeft bij het penalty schieten iets gebroken, KLIK HIER voor de foto’s van deze dag.
Namens, de toernooicommissie Johan Ketelaar

29-05-08 Graag willen wij via deze weg alle ouders van de E1, E2 en D1 bedanken voor de kado’s die wij vanavond gekregen hebben voor onze inzet van het toernooi in Hamelen. Wij hebben het met heel veel plezier gedaan en kijken, hopelijk net als jullie, terug op een supergaaf weekend!!!! Het is nu bijna zomervakantie bij S.C.E, maar de nieuwe activiteitenplanning voor het komende seizoen is alweer gemaakt. (hou hiervoor het boekje en de site in de gaten) Nogmaals enorm bedankt!!!!!!!
Namens, Leon, Carla, Marzouk, Miranda, Dennis en Marina

26-05-08 Wie heeft er zin om met ons mee te gaan vissen volgende maand (datum volgt nog) we willen een boot afhuren en op het Grevelingenmeer gaan vissen, we zijn ook aan het kijken wat een bus kost maar mocht die prijs te hoog uit vallen dan zullen we het met de auto moeten doen. De boot afhuren kost ongeveer € 300.= dus hoe meer mensen hoe goedkoper het wordt, het is een boot voor maximaal 26 personen. Er kunnen hengels gehuurd worden, maar dat moet van te voren doorgegeven worden er is ook een leuke kantine aan boord waar gegeten en gedronken kan worden. Het een en ander kan pas doorgang vinden als er minimaal 15 mensen meedoen. Laat het even weten aan Fred Schoppema of Johan Ketelaar. Het gemakkelijkst kunt U via E-mail reageren naar: f.schoppema@chello.nl of johan.ketelaar@tiscali.nl
Namens, Fred Schoppema

25-05-08 Beste leid(st)ers en/of trainers. Nu het seizoen er weer bijna op zit voor alle teams willen wij graag aan de leiders (trainers) van de jeugdteams vragen om zo spoedig mogelijk de voetbaltas met shirts en ballen (met netje), waterzak (met spons), en aanvoerdersbandje in te leveren op donderdagavond of zaterdagmiddag. De kleding graag uiterlijk zaterdag 7 juni inleveren bij Philip Dreis of aan de bar.

20-05-08 Van de meeste leiders heb ik de spelerspassen ontvangen. Alleen de leid(st)ers van de B1, B2 en B3 en de D1, D2, D3, D4 en D5 moeten de spelerspassen nog inleveren. Graag aan mij afgeven. Ik ben donderdagavond en zaterdagmiddag aanwezig in het clubhuis.
Namens, Berry Aalders ledenadministrateur

19-05-08 Het toernooi voor de E pupillen van zondag 18 mei bij S.C.E is goed verlopen, De publieke belangstelling van de ouders was dankzij het mooie voetbal weer overweldigend. ik wil iedereen bedanken die er voor gezorgd hebben dat het E toernooi een groot succes was. KLIK HIER voor de vele foto’s die gemaakt zijn.
Namens, de toernooicommissie Johan Ketelaar

17-05-08 Ik wil hierbij de E4 feliciteren met hun geweldige voetbal seizoen. Eerst het najaarskampioenschap dan ook nog voorjaarskampioenschap, en als klap op de vuurpijl dan nog de KNVB beker. Dit is toch een geweldige prestatie die de jongens en trainers hebben gepresteerd. Namens het jeugdcommissie en hoofdbestuur van S.C.E van harte gefeliciteerd, trainers leiders, en niet te vergeten de voetballers zelf natuurlijk.
Namens, de coördinator van de E jeugd Johan Kreté

16-05-08 Aan alle trainers van alle elftallen, zouden jullie zo vriendelijk willen zijn en mij even te berichten via E-mail tot wanneer jullie trainen zodat de terreinmeesters niet voor niets de hele avond zitten te wachten of er nog iemand komt, de velden sluiten op 2 juni definitief dit seizoen.
Namens, Fred Schoppema

15-05-08 Met ingang van 2 juni is het clubhuis alleen nog open op de donderdag van 19.00 tot 22.30 uur en op zaterdag van 14.00 tot 18.30 uur, met UITZONDERING van de wedstrijden van het Nederlands elftal, (eventueel andere wedstrijden maar dit onder voorbehoud).
Namens, de beheerder en bestuur.

11-05-08 Bij deze laat ik de club S.C.E weten dat de 6-delige NPS serie over DVE trajanus zaterdag 17 mei om 16.05 van start gaat. vanaf dan elke zaterdag zelfde tijd. In de eerste aflevering zit een kort fragment van de oefenwedstrijd die het A1 team tegen jullie speelden. (helemaal op het einde van de aflevering). Ik wens de club veel kijkplezier.
Namens, Rian van den Boom NPS

07-05-08 maandag 9 juni – vrijdag 13 juni – dinsdag 17 juni worden er in het clubhuis van S.C.E. live de wedstrijden van het Nederlands elftal op grootbeeld uitgezonden, deze beginnen alle avonden om 20.45 uur. Het clubhuis is om 19.30 uur geopend en sluit een uur na de wedstrijd, wij hopen dat er veel mensen komen kijken om onze mensen aan te moedigen en het liefst in het oranje gekleed, wij zorgen dat er weer wat te knabbelen en te babbelen valt. Dus tot ziens in het clubhuis van S.C.E.
Namens, Harry Janssen en Fred Schoppema

07-05-08 Proficiat spelers, trainer en begeleiding van de C1 met de behaalde 4-2 overwinning op de C1 van ONA’53. Een erg belangrijke overwinning. Door deze overwinning geen degradatie voor de C1. Het nieuwe seizoen voetballen ze opnieuw in de 1e klas. Veel succes.
Namens het bestuur, Berry Aalders, secretaris

04-05-08 Ik wil even alle mensen die deze “vis”dag hebben georganiseerd willen bedanken. Het was heel leuk, zelfs na dat ze dus niks hebben gevangen. We hadden prachtig mooi weer en zo leren we ook eens andere mensen die bij S.C.E voetballen of leiden eens kennen Hierbij de foto’s van deze dag. Leden die nu niet mee hebben gedaan kunnen de volgende keer wel meedoen. Zien we elkaar ook eens van de andere kant dan alleen voetballen.
Namens, Johan en Rick Kreté

02-05-08 Aanstaande 3 mei is de laatste kans om in te schrijven voor de viswedstrijd voor de D, E, F jeugd van S.C.E. Er zijn mooie prijzen te winnen die door onze sponsors beschikbaar gesteld zijn. Hengelsport van Barneveld, Hengelsport Nijmegen, Europatuin Wijchen, en Baitstore Hengelsport Beuningen, en S.C.E. Je kunt nu nog opgeven bij: Johan Ketelaar 024-3730432 of bij Ger Bloemendal 024-3784268 of 06-52536712 en bij Philip Dreis zaterdagmorgen. Vissers zondag 4 mei om 9.00 uur aanwezig zijn bij het clubhuis en het duurt tot 12.00 uur het vissen, daarna prijsuitreiking in het clubhuis van S.C.E.
Namens, de jeugdcommissie

24-04-08 A.s dinsdag, 29 april, is er een kinderbingo in het clubhuis van S.C.E. De middag is van 14.00 -16.30 uur. Voor 3,50 euro kun je een boekje kopen met de bingokaarten voor alle rondes. Tussendoor hebben we nog een loterij met 2 mooie prijzen, een voor de kinderen en een voor de ouders. (loten zijn 0,50 per stuk en 5 voor 2 euro). Dus vaders, moeders, opa’s en oma’s kom gezellig mee!!!! De bar en keuken zijn deze middag open! We hopen jullie dinsdagmiddag te zien.
Namens, Miranda, Carla, Corina, Marcel en Marina

20-04-08 Dit zijn de eerste foto’s van het kabouterteam die U kunt bewonderen, de toekomst van S.C.E. De foto’s zijn gemaakt tijdens de eerste training op zaterdag 19-04-08. Foto’s in het fotoalbum.
Namens, Harry Janssen en Rudy Thielen

19-04-08 Zeer onverwachts is vrijdagavond Ronald Ooms na een ziekbed van enkele weken overleden. Tot voor 4 weken terug voetbalde Ronald nog mee in zijn 3e elftal van S.C.E, het team waar hij al jarenlang in voetbalde. Ronald zou in september gehuldigd worden omdat hij 40 jaar lid van S.C.E zou zijn. Zijn hele leven heeft Ronald bij S.C.E gevoetbald. Daarnaast is hij in het verleden enkele jaren bestuurslid geweest en heeft hij het wedstrijdsecretariaat onder zijn hoede gehad. Ronald mocht slechts 48 jaar worden. Het bestuur en leden wensen zijn vrouw, kinderen en andere familie veel sterkte toe. Zijn elftal zal morgen zijn overlijden gedenken.
Dinsdagavond 22 april tussen 16.30 uur en 18.00 uur kan afscheid van Ronald worden genomen in het Rouwcentrum Nijmegen, Burgemeester Daleslaan 27 te Nijmegen. De crematieplechtigheid wordt gehouden op woensdag 23 april om 10.15 uur in de Boszaal van het Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51 te Nijmegen.
Namens het bestuur, Berry Aalders, secretaris

19-04-08 Voor alle D, E, en F teams. Vrijdag a.s. 25 april, organiseren we een toernooiavond met disco! Jullie kunnen darten, poolen en tafelvoetballen. Aanvang 18.30 – 22.30 uur in het clubhuis van S.C.E. We hebben een leuke prijs voor de winnaar. Iedereen is welkom, ook de ouders die zin hebben mogen natuurlijk meekomen. De bar en de keuken zijn die avond open!! Komen jullie ook?? Tot vrijdag!
Namens, Miranda, Carla, Corina, Marcel, Marina

18-04-08 Training voor kabouters. Vanaf 19 april zijn voor spelertjes die geboren zijn tussen 2002 en 2004 om 10 uur beginnen de trainingen bij S.C.E. De trainingen worden elke zaterdag gegeven door Rudy Tielen en Harry Janssen. We hebben meer plaatsen dus neem je kind mee om kennis te maken met het spel kaboutervoetbal. U kunt vragen naar Rudy Tielen of Harry Janssen.
Namens, Marzouk Mechbal Coördinator F pupillen

17-04-08 De jeugdcommissie van S.C.E feliciteert de E4 met het behalen van de bekerfinale. De halve finale wedstrijd speelde de E4 tegen Orion E10 en wonnen de wedstrijd met 3 -1. Alle spelers en begeleiding van harte, jullie hebben goed je best gedaan.
Namens, Ger Bloemendal

11-04-08 Let op !!! e-mail wijziging van de D coördinator. Voor iedereen die vragen heeft en/of opmerkingen over de D van S.C.E verzoek ik het nieuwe email adres te gaan gebruiken, d_jeugd_sce@hotmail.com. Het oude emailadres blijft nog wel even werken maar op den duur word er alleen nog maar met het nieuwe adres gewerkt.
Namens, Bert Bons coördinator D pupillen S.C.E

10-04-08 Afgelopen dinsdag 8 april 2008 is Hennie Lelieveldt overleden. Hennie is ruim 60 jaar lid van S.C.E geweest. Tot voor enkele jaren terug heeft hij met heel veel plezier op de woensdagmiddag de pupillen bij S.C.E getraind. Hennie is 76 jaar geworden. Wij wensen zijn echtgenote en overige familie veel sterkte.
De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 12 april om 13.30 uur in de kapel van verpleeghuis Waelwick, Schoolpad 1 te Ewijk. De crematieplechtigheid is om 15.15 uur in de Boszaal van het crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51 te Nijmegen.
Namens het bestuur, Berry Aalders, secretaris

06-04-08 Zaterdagmorgen jl speelde E2 om 8.45 uur thuis. Zoals in een eerder bericht is aangegeven dat de E1 en E3 een goede ontwikkeling doormaken, was het nu E2 die thuis tegen de Beuningse Boys speelden, die een goede ontwikkeling doormaakt. Uiteindelijk gaat het ons om te kunnen zien of de spelers beter worden, daarbij staat het winnen van een wedstrijd niet op de eerste plaats. Winnen was tegen dit team van Beuningse Boys niet mogelijk, zij waren beter. Spelers beter maken daar gaat het bij de jonge spelers om. Gezien het vertoonde spel, in vergelijking met enkele weken terug, slagen de enthousiasten trainers, leiders spelers hierin.
Namens, Richard van Thiel, technische commissie van S.C.E

05-04-08 Na overleg met de huidige coördinator van de D, Bert Bons, is met beide goedkeuring, besloten volgend seizoen de samenwerking voort te zetten. Hiermee komt mijn oproep op de website voor een D coördinator in het seizoen 2008-2009 te vervallen. We zijn blij met de toezegging van Bert, die in een eerder stadium aangaf door omstandigheden deze zinvolle functie binnen S.C.E niet meer te kunnen vervullen. We zijn uiteraard nog steeds op zoek naar een coördinator voor de F van S.C.E.
Namens, Richard van Thiel, technische commissie van S.C.E

31-03-08 S.C.E wil beginnen met een training voor kabouters. Daar verstaan wij onder jongens en meisjes die nog niet in competitie verband mogen voetballen. Maar ze mogen wel trainen, dat willen wij gaan opzetten. De leeftijd is van af drie en half jaar tot 5 jaar. Op de woensdag middag van 13.30 uur tot 14.30 uur, is er dan training. U kan uw kind(eren) opgeven in het clubhuis van S.C.E aan de bar op woensdag 2 april als u dan de naam van het kind geboortedatum, telefoonnummer, en u email adres op wilt geven aan de bar. U kunt ook bellen en de gegevens doorgeven, telefoon S.C.E 024-3790907. Dan kunnen wij van start gaan met de indeling, en krijgt u zo spoedig mogelijk bericht wanneer wij van start gaan. Alle kabouters die zich aanmelden wensen wij veel plezier op de kabouter trainingen.
Namens, Annelies Schoppema

30-03-08 Tjonge tjonge, wat heb ik genoten van het voetbal van S.C.E E1 en E3 thuis. Zonder enige moeite sta ik zaterdags vroeg op, om de E-tjes aan het werk te zien op veld 3. Ik heb van beide E-tjes op veld drie genoten, wat een beleving en enthousiasme er zit vooruitgang in de beide teams, in vergelijking met enkele maanden geleden. Zoals deze manneke`s spelen met overzicht en een betere beheersing van de bal. Een genot om te zien, het zal menig supporter goed doen dat de spelers een leuke ontwikkeling door maken.
Namens, Richard van Thiel, technische commissie van S.C.E

27-03-08 S.C.E organiseert een viswedstrijd voor de D – E – F pupillen, WAARNEER: zondag 4 Mei van 10.00 uur tot 12.00 uur. Hierna is de prijsuitreiking in het clubhuis van S.C.E WAAR: De vijver tussen de Heeskesacker en de Steekse Acker. Er kan gevist worden met een gewone hengel van maximaal vijf meter geen werphengel. Wat moet je meenemen: Emmer, handdoek, stoeltje en natuurlijk aas. Je kan ook maaien bij ons bestellen even door geven aan Johan Ketelaar of Ger Bloemendal. Tevens mag je ouders of opa/oma meenemen om mee te helpen met optuigen en de maaien er aan doen. AANWEZIG: 09.00 uur aanwezig zijn in het clubhuis van S.C.E voor de loting van de visplek. Er zijn verschillende prijzen te winnen, wie vangt de eerste vis, wie vangt de langste vis en wie wordt er viskampioen 2008 van S.C.E, Contactpersonen: Ger Bloemendal telefoon 024-3784268 gsm 06-52536712 en Johan Ketelaar telefoon 024-3730432 gsm 06-49049655. Voor meer informatie kan je deze personen bereiken, ook als je hulp aan wilt bieden om ons te helpen met de kinderen te vissen. Inschrijven kan via je leider of door één van bovenstaande personen te bellen. A.s. zaterdag 29 maart liggen de inschrijfformulieren in de bakjes van de leiders.
Namens, de jeugdcommissie

26-03-08 De trekking van de loterij dinsdag 25 maart, is geweest. Veel prijzen zijn gevallen op nummers van de aanwezigen. Voor de volgende nummers staat er nog een prijs in het clubhuis:
321, 324, 332, 335, 351, 353, 374, 487, 507, 514, 517, 530, 537, 554, 579, 618, 679, 707, 714, 764, 920, 924. De prijzen zijn t/m 5 april op te halen in het clubhuis op de volgende dagen: maandag van 18.00-20.00 uur, donderdag van 17.30-19.00 uur, zaterdag van 10.00-12.00 uur.
Namens, Marina E2

23-03-08 Dinsdag 25 maart, is het panna – voetvolley toernooi!!!! Het toernooi begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Aangezien de weersverwachting wisselvallig izijn, neem een regenjas mee! De kantine en de bar zijn gewoon open, zodat jullie tussendoor daar wat te eten en drinken kunnen kopen. We hopen dat het een sportieve, en gezellige dag zal worden. Zoals jullie wel gelezen hebben zullen Bikkel en twee N.E.C spelers van 14.00 uur tot 16.00 uur aanwezig zijn. Om ongeveer 16.00 uur zal de trekking van de loterij (met leuke prijzen) en de prijsuitreiking van het toernooi zijn!!!! Tot dinsdag!
Namens, Miranda, Carla, Beppie, Corina, Marcel en Marina

17-03-08 De dames hebben een weekje vrij af verdiend, er wordt woensdag 19 maart niet getraind door de dames.
Namens de trainer van de dames, Sam Schaap

16-03-08 Coördinatoren bij de jeugd gezocht voor de D en F jes. Wie heeft er belangstelling in deze belangrijke functie bij S.C.E? Twee van de vier coördinatoren hebben aangegeven het volgend seizoen door uiteenlopende reden deze functie niet meer te kunnen vervullen. De coördinator is een belangrijke spil tussen de trainers, spelers, ouders en de technische commissie van S.C.E. Wat is de taakinhoud van de coördinator? Hij/zij is de eerste vertegenwoordiger voor de nieuwe leden, hij/zij is de vraagbaak voor leden die nog geen ervaring hebben bij S.C.E. Vooral bij de f jes, de jongste leeftijdgroep, die geen ervaring hebben bij S.C.E is een coördinator eigenlijk onmisbaar, uiteraard geldt dit ook voor de D-jes. Hoe moeten de nieuwe leden anders hun weg vinden binnen een grote club als S.C.E met 900 leden. Hij/zij heeft 2 keer per 10 maanden in een vergadering contact met de leiders, trainers en ouders, deze vergaderingen worden gebruikt om de eventuele knelpunten te bespreken en SAMEN op te lossen. Er zijn twee periodes in het seizoen, die wat meer tijd vragen? met name op het einde van het seizoen, hier worden de elftal indelingen voor het komend jaar in samenwerking met de trainers gemaakt. De tweede periode die wat meer tijd vraagt? is het begin van het nieuwe seizoen, een periode waar nieuwe leden wegwijs worden gemaakt. Hoeveel uur ben je per week kwijt als vrijwilliger, overigens is er een financiële bijdragen voor de onkosten vrijgemaakt. Per week ben je er 2 uur mee bezig. Als er mensen belangstelling hebben voor deze leuke en nuttige taak, waar je niet veel tijd aan kwijt bent, neem dan contact op met Richard van Thiel lid van de technische commissie S.C.E. Op de website staan email adres en telefoonnummer. De kandidaten worden door ons ingewerkt, zodat je weet hoe het e.e.a. georganiseerd is binnen de club. Met de vriendelijke groeten,
Namens, Richard van Thiel

11-03-08 Wij willen in samenwerking met de KNVB een pupillen scheidsrechters cursus organiseren voor jongeren vanaf 12 jaar (A – B en C junioren) die binnen de eigen vereniging wedstrijden van pupillen willen gaan fluiten. De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2,5 uur of 1 bijeenkomst van 5 uur en wordt bij S.C.E georganiseerd. Er zijn minimaal 10 deelnemers nodig om te starten. Het cursusgeld wordt betaald door S.C.E. Informatie en aanmelding: Dhr. Philip Dreis, tel. 024 – 3558525 of zaterdagmorgen in de commissiekamer.
Namens, Berry Aalders

09-03-08 Panna – voetbal toernooi. Zoals jullie waarschijnlijk al gelezen hebben is er dinsdag 25 maart een panna-voetvolley toernooi. Voor de D,E, F teams. Hebben jullie je al ingeschreven???? Dit kan nog t/m donderdag 13 maart. Ook niet leden, vriendjes en vriendinnetjes, neefjes en nichtjes mogen moedoen. Jullie kunnen je inschrijven bij je trainer, voor 1 euro per persoon. Die dag zullen Bikkel en twee N.E.C spelers aanwezig zijn. We hopen dat jullie erbij zijn en dat we er een sportieve dag van maken.
Namens, Miranda E2, Carla E2, Corina E1, Marina E2, en Marcel D1

09-03-08 In de afgelopen weken heeft de technische commissie van S.C.E de aanstellingen van de jeugdtrainers afgerond. Het bestuur is blij dat er 4 spelers van het huidige 1e volgend seizoen hun ervaringen en kennis over gaan brengen aan de jeugd. Tevens zijn er gesprekken gevoerd met de trainers die onlangs hun E en D module hebben gehaald, deze gesprekken hebben er toe bijgedragen dat wij de ambities van de nieuwe trainers voor de komende jaren in kaart hebben gebracht. Hier volgt een overzicht van de trainers die aankomend seizoen in dienst zijn bij S.C.E
A1 Marco Bogaard – Bob Heijltjes, B1 Joris Coenders, C1 Niels Jansen, D1 Paul Lelieveldt – Mark Slingerland, E1 Marzouk Mechbal, E2 Dennis Peters, F1 Raymond Janssen
Keeperstrainer Niels Coenders, co-trainer keepers zijn we nog mee in gesprek.
Namens het bestuur en de technische commissie S.C.E

02-03-08 i.v.m. de crematie van Twan Roghmans aanstaande woensdag 5 maart gaan alle training tussen 13.30 uur tot 17.00 uur niet door.
Namens, de F Coördinator Marzouk Mechbal

02-03-08 Door omstandigheden is er woensdagmiddag 5 maart a.s. voor de pupillen tot 17.00 uur geen training.
Namens het bestuur, Berry Aalders, secretaris

01-03-08 Zoals jullie misschien gezien hebben loopt Cor de laatste tijd niet meer vrolijk bij S.C.E rond. Cor heeft de verantwoording over de sleutels en trainingsspullen tijdens de trainingsdagen. Wanneer er iets mis gaat met sleutels e.d. Is hij degene die op het matje geroepen word. Daarom beste mensen, geef vroegtijdig OOK aan Cor aan als er veranderingen zijn qua trainingen zodat ook hij een duidelijk overzicht heeft wie wel traint en wie niet!!! Geef ook netjes door van welk team je bent en dan krijg je van Cor ook netjes de sleutels. We moeten iets meer respect hebben voor mensen zoals Cor (en vele andere) want hier moet een club zoals S.C.E het toch van hebben. Laat Cor en de andere ook eens merken dat je waardeert wat hij of zij doet voor onze vereniging.
Namens de E2 alvast bedankt, Dennis

29-02-08 Er wordt vannacht en morgenochtend vroeg veel regen verwacht, zodat de velden al om 7.30 uur worden gekeurd, of het voetbal wel of niet door gaat. Zodra dit bekend is zal het zo spoedig mogelijk op de website verschijnen.
Namens, de terreinmeester Fred Schoppema en webmaster Bert Bentvelsen

25-02-08 Gezocht……………………wedstrijdverslaggevers, elk team van S.C.E heeft de beschikking over een pagina voor wedstrijdverslagen, heel veel teams maken hier al gebruik van. Er zijn ook elftallen/teams die niet of nauwelijks gebruik maken van deze unieke gelegenheid. Wat let je om achter je computer de wedstrijd op papier te zetten, de enige voorwaarden die er is, is dat je zelf het verslag mag/moet typen en op kan sturen naar: mail@sce-nijmegen.nl Een ieder kan en mag het wedstrijdverslag maken, het kan dus de trainer of leider, speler of ouder(s), supporter van het team zijn. Wie durft deze uitdaging aan???? (vermeldt wel duidelijk van welk team het verslag is + datum wedstrijd)
Namens, de webmaster van S.C.E

22-02-08 Wij missen nog steeds een trainingsjas maat 176. Hij verdween tijdens het voetbaltoernooi op Kinderdorp Neerbosch waar de E en C moesten voetballen. Wij zouden hem graag terug willen dus wees sportief en breng hem terug!!
Namens, Dennis Peters

20-02-08 S.C.E heeft nu een website gelanceerd voor de komende vierdaagse van Nijmegen. Voor alle informatie betreffende de vierdaagse bij S.C.E kunt U deze hier bekijken.
Namens, Michel Coenders

19-02-08 Vanaf maandag 18 februari 2008, worden er loten verkocht bij S.C.E. Zoals u allemaal wel zal weten, gaan de E1, E2 en de D1 met Pinksteren meedoen aan een internationaal toernooi in Hameln in Duitsland. Aan dit uitstapje hangt natuurlijk een prijskaartje, en om de kosten wat te drukken zijn wij met een aantal ouders actief bezig om activiteiten te organiseren, en vooral sponsoren te zoeken. We beginnen met een lotenverkoop, de trekking zal 25 maart plaatsvinden tijdens een panna/voetvolley en goal schiettoernooi. verdere info over deze dag volgt nog, hou de website en de flyers in het clubhuis in de gaten!!!!!.Bij deze loterij zijn mooie prijzen te winnen: Tegoedbonnen van diverse winkeliers, spelletjes, dvd’s, mooie bloembakken voor de tuin, huishoudelijke artikelen, en nog veel meer. De hoofdprijs van deze loterij is een: MAMMOETSKELTER!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kortom de moeite waard om een gokje te wagen. De loten zijn 1 euro per stuk en zijn te koop bij: Miranda (E2), Marina (E2), Beppie (E2), Carla (E2), Anita (E2), Corina (E1), Marcel (D1). Maandags tussen 18.30-20.00 uur en donderdag 17.30-19.00 uur zijn wij er altijd, verder zullen wij zelf regelmatig in de weekenden rondlopen voor de verkoop. Mocht u ons niet treffen, geen nood want bij de bar zijn ook loten te koop!! (iedereen van de bar, alvast bedankt voor jullie medewerking!!) Na 25 maart zullen alle winnende lotnummers op de S.C.E website staan. De rest van de activiteiten worden vroegtijdig vermeld op de website, en er zullen flyers opgehangen worden in het clubhuis. We hopen op een sportieve (natuurlijk grote) verkoop!! (Mochten u of uw bedrijf ons nog op een of andere manier willen sponsoren, met evt. prijsjes of een donatie, neem dan contact op met een van ons). Alvast bedankt voor u medewerking.
Namens, Miranda, Marina, Beppie, Marcel, Carla, Anita en Corina

17-02-08 Grandioze viswedstrijd voor de F-E-D- jeugd op 04-05-08 zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, daarna de prijsuitreiking in de clubhuis van S.C.E. opgeven kan bij Johan Ketelaar telefoon 024 3730432 of bij Ger Bloemendal tel 06 52536712 nader informatie volgt nog. Er worden nog inschrijfformulieren door jullie leiders of trainers uitgedeeld.
Namens, de jeugdcommissie

11-02-08 Hierbij alle foto’s van de carnavalsmiddag van de kinderen dit bij S.C.E is geweest afgelopen zaterdag 2 februari. Foto’s in het fotoalbum.
Namens, Fred Schoppema

09-02-08 Tijdens de winterstop hebben we noodgedwongen een trainerswissel toegepast bij de D1 van S.C.E. In januari jl. hebben we met de trainer van D1, Peter de Groot, gesproken over de taakinvulling voor het seizoen 2008-2009, tevens hebben we over de 1e seizoenshelft gesproken. Wij als technische commissie zijn de onderhandelingen met Peter ingegaan om hem te behouden voor S.C.E en de jeugd. Wij hebben hem enkele voorstellen gedaan,zowel taakinhoudelijk als financieel, voorstellen waaruit kon worden opgemaakt dat wij zochten naar de trainer op de juiste plaats binnen de vereniging. Helaas heeft Peter na enkele dagen bedenktijd, om persoonlijke redenen en gezien de ontwikkelingen binnen onze club, besloten, tijdens winterstop te stoppen met het trainen van de D1, wij betreuren deze beslissing en hebben begrip voor de aangegeven argumenten. Nogmaals willen wij Peter en zijn vouw die op de achtergrond zeker zo belangrijk is geweest, bedanken voor hun inzet en enthousiasme. De huidige trainer van E1 schuift, door de ontstane situatie door naar de D1. Tevens heeft Frans Paymans aangegeven, tot aan het einde van het seizoen de D1 op de woensdag te zullen trainen. De ontstane ruimte bij de E1 wordt door de co-coach van E1, tot aan het einde van dit seizoen, opgevuld. Met vriendelijke sportgroeten.
Namens, technische commissie S.C.E

05-02-08 Bij deze wil ik graag Fred, Annelies, Renate bedanken voor de hulp om het clubhuis zowel voor de kerst als voor de carnaval gezellig te maken en ook mee de boel op te ruimen. Ook wil ik bij deze zeggen dat het niet altijd op de zelfde neer moet komen want 4 personen is wel erg weinig voor een vereniging als S.C.E. Willen wij het nog leuker maken kom met ideeën en stroop de mouwen op, en draag je steentje bij.
Namens, Harry Janssen clubhuisbeheerder.

27-01-08 Misschien hebben jullie het wel gezien afgelopen weekend dat er in het kinderhoekje een
mooie kast staat met een TV en DVD speler. Fred heeft de kast gemaakt en Harry heeft hem geschilderd nu gaan we nog op jacht voor mooie stickers dan is hij helemaal af. De tv die er in staat heeft Ronald en Chantal Berends geschonken, en Dennis Milder de DVD speler. Ronald, Chantal en Dennis bedankt hiervoor. Als jullie thuis nog Dvd’s hebben wie je echt niet meer kijkt geef ze dan af bij S.C.E dan kunnen we ze daar op zetten en kunnen de kinderen er van genieten. Je kan ze afgeven aan het barpersoneel en vertel er maar bij dat hij voor de kinderbios is. Wij hopen dat jullie er lang van kunnen genieten. Als jullie nu allemaal niet zelf aan de knopjes gaan zitten dan kunnen we er ook echt lang van genieten. Heel veel kijk plezier.
Namens, Annelies en Co

26-01-08 Alle spelers, begeleiders en de sponsors van het achtste hebben hun favoriete Nederlandstalige lied op de CD laten zetten. De CD bevat maar liefst twintig gezellige meezingers. Zoals het achtste altijd zegt. Het “gezelligste elftal van S.C.E”. Met deze CD in uw CD/DVD speler zullen ook uw speakers voor de nodige gezellige klanken zorgen. Wacht dus niet te lang met het plaatsen van uw bestellingen via www.sce8.tk. Hier vindt u ook de gehele tracklist terug. Wij wensen u alvast veel luisterplezier. De CD is slechts voor € 5,00 te koop.
Namens,”het gezelligste team van S.C.E”

24-01-08 De trainingen voor de F pupillen beginnen weer op woensdag 13 februari.
Namens, Marzouk Mechbal coördinator F pupillen

24-01-08 Herhaalde oproep, wij willen 1 of 2 keer per jaar een rommelmarkt organiseren voor S.C.E, daarvoor zoeken wij ruimte om de spullen op te slaan, misschien dat er bij een van onze leden of iemand die S.C.E een warm hart toedraagt nog ruimte is die hij toch niet gebruikt, dan zou S.C.E daar dankbaar gebruik van maken, als u iets heeft laat het me dan even weten, telefoon 06-54354214.
Namens het bestuur, Ruud Willemsen

21-01-08 Afgelopen vrijdag 18 januari is er een goed georganiseerd en een spetterend Black & White feest geweest in ons clubhuis voor alle vrijwilligers van S.C.E. Hiervan zijn als goede gewoonte weer foto’s van gemaakt die U op uw gemak kunt bekijken.
Namens, Chantal Hermsen

14-01-08 S.C.E E4 viert zaterdag 19 januari het najaarskampioenschap! Graag willen wij op deze manier iedereen uitnodigen om samen met ons S.C.E E4 KiKa elftal op zaterdag 19 januari vanaf 13.00 uur in de S.C.E kantine het lang uitgestelde maar verdiende najaarskampioenschap te vieren. Wij hebben er zin in. Aan het begin van het seizoen hebben we met elkaar afgesproken de gescoorde doelpunten om te zetten in euro’s voor KiKa. Tot nu toe zijn er 124 goals gescoord dat is inclusief de zaalvoetbalwedstrijden. Ik ben echt trots op onze jongens maar ook op iedereen binnen S.C.E die een bijdrage levert aan KiKa. Tot zaterdag.
Namens, Polleke

11-01-08 zaterdag 02-02-08 is er weer een leuke kindercarnavals middag bij S.C.E. Alle kinderen zijn welkom die middag. Het feest barst om 14.00 uur los. Zet je feest muts op en breng een goed humeur mee. Uiteraard wordt er weer het leukst verkleden jongetje/meisje en paartje gekozen. Op die middag mag er niet gerookt worden bij S.C.E Dit feest is voor de kinderen u mag gewoon komen maar rook dan buiten een sigaretje. Zo dat de kinderen een rook vrij clubhuis voor hun die middag hebben. De middag duurt tot 17.00 uur maar als het feest er goed in zit gaan we iets langer door. De broertjes zusjes vriendjes en vriendinnetjes opa’s oma’s ooms en tantes zijn ook van harten welkom. Wij hopen jullie allemaal op zaterdag 02-02-08 te zien.
Namens, Annelies en Co.

10-01-08 Helaas gaat de meiden avond niet door. Er zijn maar drie aanmeldingen en we moesten er minimaal 10 hebben. Misschien volgend jaar beter.
Namens, Annelies en Co.

04-01-07 Voor alle sportvrienden en vrijwilligers van S.C.E een gelukkig, gezond en sportief 2008. De mannen van de A1 gaan dinsdag 08-01-2008 het nieuwe jaar beginnen met een Nieuwjaars bijeenkomst om 21.00 uur in het clubhuis. De eerste training zal zijn op donderdag 10-01-2008
Namens, Ruud en Wim

03-01-08 Op donderdag 10 januari hervat het tweede de trainingen, aanvang om 20.00 uur. zondag 13 januari speelt het tweede een onderling zaalvoetbal toernooi in “De Ark van Oost” (Cipresstraat). Hier zullen vier teams (bestaande uit spelers van S.C.E 2) onderling de strijd aangaan. De winnaar gaat met de (n.n.b. naam)-bokaal naar huis. U kunt een kijkje komen nemen tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt het tweede ook volgen op https://sce2.ditismijnteam.nl/ Hier vindt u alle statistieken, wedstrijdverslagen, spelersprofielen en nog veel meer op terug. Het tweede wenst u daarnaast al het goede voor 2008 toe.
Namens, Ivo Schaap trainer S.C.E 2

02-01-08 Meiden van de B teams en D teams, zaterdag 12-01-08 is er een meiden avond bij S.C.E. Er komt een kapster, een nagelstyliste, een visagist en een fotograaf. Trek je leukste kleren aan en kom naar het clubhuis. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Bij minimaal 10 aanmeldingen gaat de avond door. Je kan je zelf aanmelden via dit email adres: f.schoppema@chello.nl Aanmelden kan maar tot 09-01-08. Zodat wij de haarstyliste visagist in kunnen seinen dat de avond door gaat. Als een van jullie dit leest geef het door aan jullie team genoten. Omdat het winterstop is zien jullie elkaar niet meer in het clubhuis dus heb ik het ook op jullie website gezet. Geef het door kom allemaal dit wordt een kei leuke avond en als je helemaal in model bent wordt er uiteraard een foto gemaakt van je. Breng ook een leuke cd mee waar je favoriete muziek op staat, dan wordt het een gezellige boel. Wij hopen tot 12 januari.
Namens, Annelies en Co

01-01-08 Onze jeugd heeft afgelopen dagen een toernooi in de Olympic hal gespeeld. De uitslagen daar waren voor S.C.E vrij goed, ik heb hele leuke wedstrijden gezien ook de D5 heeft goed gespeeld 2 gewonnen 1 gelijk en een verloren. Verder heb ik wedstrijden gezien van onze E en F pupilen en de B. De volgende teams zijn met een prijs naar huis gegaan en wel de B2 met de eerste prijs De D1 met de tweede prijs de F4 met de vierde prijs de E4 met de EERSTE PRIJS PLUS DE WISSELBEKER en de F9 met de tweede prijs. Ik zou al deze teams willen feliciteren met de behaalde prijzen dat betekent ook dat we als leiders en trainers goed bezig zijn, ik zou de leiders en trainers van deze teams ook willen feliciteren met de prijzen van hun teams Ook de E6 heeft goed gevoetbald, maar zij werden door penaltys uitgeschakeld (volgend jaar beter Gerry en Jaco) Verder wil ook namens het jeugd bestuur iedereen die S.C.E EEN WARM HART TOEDRAAGT EEN GEZOND EN EEN HEEL GELUKKIG 2008 WILLEN TOEWENSEN.
Namens, het jeugdbestuur van S.C.E Johan Kreté

30-12-07 Geachte spaarkasleden, zoals jullie wel bekend zal zijn, nadert de carnaval met rasse schreden en derhalve ook de uitbetaling van de spaarkas. Deze uitbetaling zal plaatsvinden op vrijdag 1 februari 2008 in het clubhuis van S.C.E tussen 19.30 en 21.00 uur. zondag 13 januari zal de laatste dag zijn dat er voor dit spaarkasseizoen nog gespaard kan worden.
Namens de spaarkascommissie, Harry Janssen en Eric Sluijtman

24-12-07 We gaan weer voetballen op 1 januari en wel tegen een selectie van de A1 en het tweede elftal van S.C.E De volgende leiders en trainers hebben al toegezegd en dat zijn de heren: Nuenen, Marzouk, Lambert, Gerry, Johan, Jaco, Ryks, Han, Ruud, Joris, Chiel, Michel, Wim, Richard, Paul van Cleef is de Coach en Phillip en Ed de scheidsrechters. Ik zou aan iedere leider en of trainer of spelers van de A1 en het tweede team spelers die dit nog niet weten die dit leuk vinden om ook hier aan mee te willen doen om zich op te geven De wedstrijd is om 13.30 uur. Het clubhuis is om 13.00 open en we hebben natuurlijk naar afloop van de wedstrijd erwtensoep. We maken er een leuke middag van samen, daarna om 15.00 uur is de Nieuwjaarsborrel. Dus kom met zijn allen naar S.C.E

24-12-07 Ik zou graag alle leden en vrijwilligers een gelukkig kerstfeest en een gezond en sportief 2008 willen toewensen
Namens, Johan Kreté Coördinator E puppillen

23-12-07 Heren coördinatoren en trainers, vanaf 7 januari 2008 mogen de junioren weer gaan trainen. Het clubhuis is alleen geopend als er gemeld is bij Harry Janssen en Cor Leerentveld dat er getraind wordt. Geen bericht betekent geen kantine open en geen terreinmeester aanwezig. Voor de pupillen geldt dat er weer getraind wordt na de Carnaval. De selectie D1 en D2 en de selectie E1 en E2 mogen indien er bericht is verzonden naar Harry Janssen en Cor Leerentveld trainen vanaf maandag 7 januari 2008. Ook hier geldt geen bericht geen kantine en geen terreinmeester.
Namens, de Technische commissie en het bestuur van S.C.E

23-12-07 I.v.m. de winterstop zijn er geen trainingen meer voor de F jeugd, deze starten weer op woensdag 13 februari 2008. Veel plezier in de sporthal Kinderdorp op vrijdag 4 en 18 januari van 17.00 uur tot 19.15 uur.
Namens de F coördinator Marzouk, en de trainers Rudy, Willy en Han wensen jullie prettige feestdagen en gelukkig Nieuwjaar.

23-12-07 In Nederland zijn er 16 miljoen mensen die achteraf weten, hoe een voetbal wedstrijd gespeeld had moeten worden. Bij S.C.E zijn er 15 gediplomeerde trainers bijgekomen, die voordat de wedstrijden en trainingen beginnen weten? wat er bij komt kijken om het voetbalspelletje vanuit hun visie te kunnen overbrengen. De afgelopen 2 maanden zijn we weer in de “schoolbanken” terecht gekomen, voor de een was dat weer een ervaring die lang geleden is, de ander had er meer ervaring in, gezien hun persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld door de aard van hun werk of studie. Degene die weer moest leren, leren, gooide hun tomeloze inzet in de strijd, wat resulteerde in het behalen van een ruime voldoende, zodat het diploma door Gerrit Willems Docent van de KNVB aan 15 Trainers van S.C.E, kon worden uitgereikt. De algemene opmerking van de geslaagde trainers was, dan ook dat het leerzaam is geweest, doormiddel van deze cursus was het voor iedere gediplomeerde trainer duidelijk dat voor een groep spelers staan, een vak is. Dat doe je niet zomaar, Gerrit gaf ons duidelijke richtlijnen mee, hoe je structuur aan kon brengen in de trainingen, en WAAR je in de wedstrijden naar moest kijken, om vanuit de 4 hoofdmomenten in een wedstrijd de spelers beter te laten functioneren. Paul van Cleef had al vroeg oud en nieuw in zijn gedachte, want beide examendagen vlogen de kurken rond in de commissiekamer, de trainers werden gefeliciteerd met het behaalde diploma, de champagne stroomde in overvloed over de glazen. Namens alle trainers bedanken wij Gerrit Willems docent van de KNVB voor zijn vakmanschap. Wij weten inmiddels dat, KNVB, zoals Dennis Peters dat in een bijeenkomst als Kan Niet Veel Begrijpen omschreef, niet waar is, ik denk dat de afkorting betrekking kan hebben op ons, Kunnen Nog Veel Beter.
Namens, Richard van Thiel

21-12-07 i.v.m. de winterstop is het clubhuis alleen nog open op donderdag vanaf 19.00 uur en op zaterdag vanaf 14.00 uur, vanaf 13 januari ook op zondag vanaf 14.00 uur
Namens, Harry Janssen clubhuisbeheerder.

14-12-07 Het is het zover, vandaag vrijdag 14 december heeft de 100.000ste bezoeker zich gemeld van dit jaar, op de website www.sce-nijmegen.nl. Dit is voor de eerste keer dat er meer dan 100.000 bezoekers binnen een jaar de website bezocht hebben, en het jaar is nog niet voorbij. Afgelopen maandag 10 december heeft de 250.000ste bezoeker zich gemeld. Al met al toch een prima resultaat. Voor de liefhebbers, het gemiddelde van dit jaar komt op ongeveer 275 bezoekers dag in dag uit. Ook het aantal pageview is gestegen dit jaar, tot nu toe zijn dat er ruim 224.000 pagina’s bekeken, en nogmaals het jaar is nog niet ten einde.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert Bentvelsen

10-12-07 Nadat we begin augustus 2007 met een nieuw systeem zijn begonnen, om het aantal vermiste ballen terug te dringen, zijn de resultaten vanaf augustus jl., tot nu toe hoopgevend. In het seizoen 2006-2007 kwamen tot een schrikbarend aantal ballen die we kwijt waren, de berekeningen lopen uiteen van 95 tot 100 ballen. Een uitgaven van 3.500 euro per seizoen voor de ballen, is wel erg veel. Maar het nieuwe beheer van de ballen werpt zijn vruchten af,vanaf Augustus tot en met 10 december 2007 zijn er beduidend minder ballen verdwenen. Uiteraard is elke bal die we verliezen ondanks het huidige systeem, er 1 teveel,doordat Fred, Jo, Jhon en Cor Leerentveld de uitgifte en inname van de ballen erg nauwkeurig bijhouden en controleren, zijn er op dit moment 6 ballen verdwenen, een bemoedigend resultaat, daarvoor danken wij ook de trainers en kaderleden,zonder steun van deze leden, die verantwoordelijk zijn voor de ballen tijdens de trainingen en wedstrijden, kunnen de beheerders van de ballen niet zulke bemoedigende resultaten halen, onze dank hiervoor. Je zou achterover kunnen gaan zitten en denken,gezien de resultaten,hebben wij het onder controle, maar verslapping in de discipline om de ballen te tellen en te zoeken wanneer dat nodig is, kan in de 2e helft van de competitie de aantal vermiste ballen laten toenemen, we blijven ondanks de goede cijfers alert op het beheren van de ballen. Wij als terreinmeesters, Technische commissie en de spelers, vragen daarom,? scherp te blijven letten op de uitgegeven ballen.
Namens, Terreinmeester coördinator Stef Jansen, terreinmeester Fred Schoppema, Jo Gommers, Jhon van de Bogaard en sleutelspecialist Cor Leerentveld, en de technische commissie S.C.E

09-12-07 De cursus voor de nieuwe trainers van S.C.E die op dit moment de module D jeugd en E jeugd via de KNVB volgen, nadert zijn einde. Iedere aspirant trainer heeft gisteren 8 december zijn thuis opdrachten in een werkboek bij de praktijkbegeleider Paul van Cleef in moeten leveren. Deze opdrachten worden aankomende week door de docent van de KNVB, Gerrit, nagekeken en beoordeeld. Wij als Technische commissie gaan er vanuit, gezien de grote opkomst en de gedrevenheid die van de kandidaten van S.C.E afspat, er maar weinig kandidaten met een onvoldoende worden beoordeeld, maar zekerheid kunnen wij uiteraard niet geven. Op maandag 17 en dinsdag 18 december a.s. zijn de laatste bijeenkomsten dan wordt er bekend gemaakt wie er geslaagd zijn. De cursus is leerzaam, je leert veel over jezelf hoe je bent als mens/trainer. Welke oefenstof je moet gebruiken voor de E en D en hoe je dat moet organiseren. Welke woorden je gebruikt en wat de betekenis daarvan is. Geen moeilijke voetbaltermen die de spelers niet begrijpen.(begrijpen de volwassenen; de voetbalkreten????) Via het circuitmodel leer je structuur aan te brengen in de wedstrijden en trainingen, je let als trainer op de 4 hoofdmomenten in een wedstrijd. In de week van 18 December komen wij als TC via de mail terug met een verslag, hoe de nieuwe trainers van S.C.E 20 in totaal, de cursus hebben ervaren. Verder veel succes toegewenst door de technische commissie, Philip Sonke, Paul van Cleef, en cursist van de `D` module, Richard van Thiel

08-12-07 Hierbij wil de het gehele team van de F1 en hun begeleiding de sponsor en de jeugdcommissie bedanken. Ten eerst de sponsor Jurgen Eggenhuizen, van Eggenhuizen installaties omdat wij namens hem vandaag (8-12) lekker hebben gegeten bij Mc Donald, waarbij iedereen die de jongens uit de ballenbak probeerde te krijgen een volle lading ballen hun richting uit gegooid kregen. Nogmaals Jurgen bedankt, klasse voor de ze actie. Verder willen wij ook de jeugdcommissie bedanken, ten eerste voor de mooie kampioenschaal en ten tweede omdat wij tijdens de wedstrijd samen met het eerste het veld op mochten komen en hierbij onze namen werden omgeroepen. De nieuwe jeugdcommissie is net begonnen in deze samenstelling en laten nu al zien dat voor hun de jeugd van S.C.E belangrijk is en hier ook werk van willen maken. Ook hierbij nogmaals: klasse jeugdcommissie en bedankt. Ik wens de jeugdcommissie dan ook heel veel succes en heb er alle vertrouwen in dat jullie het geweldig gaan doen en de jeugd van S.C.E weer op de kaart gaan zetten. We gaan nu de winterstop in (een prima tijd om even je kruisbanden weer APK goedgekeurd te laten maken) en dat betekent dat jullie hierdoor de verslagen van de F1 even zullen moeten missen. Na de winterstop zijn we natuurlijk weer terug met onze verslagen en of we dan winnen of verliezen is niet belangrijk, het belangrijkste is dat we dan net zoveel plezier gaan beleven als het afgelopen halfjaar. Alvast fijne feestdagen toegewenst en een gelukkig/gezond en sportief 2008 toegewenst door S.C.E F1.
Namens, de F1

07-12-07 18 januari 2008 Black and white party voor alle vrijwilligers van S.C.E. Iedereen komt in black and white outfit. S.C.E zorgt voor muziek, ‘n hapje en ’n drankje (6 bonnen p.p., daarna € 1,= per consumptie) Tevens op deze avond een verrassingsact !!! Tot ziens op 18 januari om 20.00 uur in ons clubhuis aan de Meeuwse Acker.
Namens, de activiteitencommissie

06-12-07 Beste trainers, willen jullie bij afgelasting van de training mij of Cor Leerentveld daar van op de hoogte stellen vooral voor de jeugd is dit belangrijk. Dit alles dat Cor er dan niet voor niks hoeft te zitten, bvd.
Namens, Harry Janssen clubhuisbeheerder.

04-12-07 vrijdag 14 december is er een grandioze kerstbingo bij S.C.E aanvang 20.00 uur. De hoofdprijs is € 150,- contant. Verder zijn er vele andere feestelijke prijzen zoals vleesbonnen, wijnkisten, huishoudelijke apparatuur, kerstbenodigdheden en andere prijzen. Komt allen, want de opbrengst gaat naar de evenementen commissie van S.C.E die dan b.v Sint Nicolaas weer kan laten komen in 2008, en Carnaval weer mogelijk maakt, kinderbingo’s organiseert etc.
Namens, de evenementencommissie

29-11-07 Beste mensen, wij willen alle mensen die meegewerkt hebben aan het Sinterklaasfeest bij S.C.E enorm bedanken voor dit feest. De spelers en leiders en uiteraard ook de aanwezige ouders hebben genoten. Volgend jaar weer!!!!!!
Namens, S.C.E E2

29-11-07 Beste mensen, wij willen alle mensen die meegewerkt hebben aan het Sinterklaasfeest bij S.C.E enorm bedanken voor dit feest. De spelers en leiders en uiteraard ook de aanwezige ouders hebben genoten. Volgend jaar weer!!!!!!
Namens, S.C.E E2

29-11-07 Graag willen wij, alle mensen bedanken wie ons vanmiddag geholpen hebben. De samenwerking ging zo goed het was een groot team. Toen bij de F-pupillen Sinterklaas weg was, hup net als een grote familie even met zijn allen aanpakken en het clubhuis was al weer voor de volgende groep gereed. De E-pupillen waren met minder kinderen maar ook daar kregen we alle hulp. Ook leuk dat de E4 naar de training nog even binnen kwamen, jongens bedankt. Nogmaals trainers leiders vaders moeders oma’s opa’s bedankt. En onze twee stage lopers Dwayn en Stefan bedankt jullie waren super. Aloys ook bedankt neem voor volgend jaar maar vast vrij. Ook nog bedankt voor het cadeautje voor onze club S.C.E zelf. En uiteraard ook Sinterklaas bedankt.
Namens, Annelies en Co

26-11-07 Aan alle leiders van de F teams en trainers. Wij roepen u nog eenmaal op om een mailtje te sturen naar de activiteitencommissie over jullie elftal. Wat er een beetje speelt, het is voor Sinterklaas bestemt. Die roept ieder elftal naar voren en zal er iets over zeggen. Tot nu toe heb wij alleen een mail gehad van de F4. Het zou toch sneu zijn als er over de andere elftallen niets gezegd kan worden door Sinterklaas. Een mailtje is gauw verstuurd, wij zijn al zolang bezig om alles rond te krijgen. Een beetje medewerking mag toch wel. Wij hebben nu op het allerlaatste moment ook een andere Sinterklaas moeten zoeken door een sterfgeval binnen S.C.E. En wij kunnen ook niet alles uit onze mouw schudden. Ik reken erop dat hier op zijn minst gehoor aangegeven wordt. Alvast bedankt. Mail: f.schoppema@chello.nl
Namens, Annelies en Co

25-11-07 In verband met de verjaardag van Sinterklaas is het clubhuis op woensdag 5 december gesloten. p.s. zouden de heren trainers mij of Cor Leerentveld willen verwittigen of er wel of geen trainingen zijn in de winterstop dit i.v.m. het openen van het clubhuis, bij voorbaat dank.
Namens, Harry Janssen barbeheerder S.C.E

23-11-07 Zouden de leiders of trainers van de E4, E5, E6- aan de kinderen willen vragen het aanmeldings briefje voor de Sinterklaasmiddag in te leveren en deze af geven achter de bar. Ook willen wij vragen aan alle leider of trainers om een klein stukje over hun elftal te mailen naar f.schoppema@chello.nl het gaat om de E en F elftallen.
Namens, de activiteiten commissie

19-11-07 De jeugdcommissie feliciteert de F1, met het behalen van hun kampioenschap. Goed gedaan jongens. Wij als jeugdcommissie van S.C.E zijn trots op jullie, ook de trainer en leidster feliciteren wij.
Namens, de jeugdvoorzitter van S.C.E Ger Bloemendal

18-11-07 Hallo mensen van S.C.E wij de bar medewerkers vinden de actie van de E4 geweldig. Scoren voor KIKA. Vanmorgen had ik dienst bij S.C.E en toen kwam bij mijn de gedachten op als we nu eens een spaarvarken op de bar zetten met de vermelding stichting KIKA. Zo dat de fooien van de vrijwilligers achter de bar daar in gedaan worden,zo kunnen wij ook een steentje bijdragen aan deze goede stichting KIKA. Ik heb Harry de bar beheerder gevraagd of dit goed was en kreeg gelijk zijn toestemming. Ook hoop ik hier mee te bereiken dat er meerdere elftallen iets bedenken om een steentje bij te dragen voor KIKA. Voor iedereen die dit leest hoop ik als jullie wat te drinken komen halen ook even wat in het spaarvarken doen. Alle kleine beetjes helpen.
Namens, Annelies Schoppema en de andere barvrijwilligers

18-11-07 Namens de technische commissie feliciteren wij F1 met het behalen van het najaarskampioenschap, complimenten aan spelers en begeleiding.
Namens, Paul van Cleef, Philip Sonke, Richard van Thiel

16-11-07 Sinterklaas komt op woensdag 28-11 naar S.C.E. Voor de F pupillen is dat van 13.30 uur tot 15.30 uur. Voor de E pupillen is dat van 17.30 uur tot 19.15 uur. Leiders van de F en E pupillen kijkt u in u postvak er liggen briefjes klaar voor het Sinterklaas feest. Deelt u die morgen uit zodat wij ze op tijd terug hebben. Er staat op de briefjes vermeld hoe precies alles werkt.
Namens, de activiteiten commissie

16-11-07 Aan alle ouders en verzorgers van de F en E pupillen. U kind krijgt morgen 17-11 een uitnodiging mee voor het Sinterklaas feest op 28-11. Hebben zij die niet vraag aan de leiders dat u er een krijgt zodat wij op tijd de briefjes terug hebben. Op de briefjes staat vermeld hoe dit alles werkt. Bedankt voor u begrip.
Namens, de activiteiten commissie

12-11-07 Beste jongens, ouders, clubgenoten. Een tijdje geleden hebben we alle ouders van de E4 dmv een voorbeeld brief kennis laten maken met de stichting KiKa. (zie brief tabblad KiKa website E4). De stichting KiKa heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Ik ben er trots op dat alle ouders van de E4 achter elkaar staan en dit initiatief ondersteunen. We hebben de stichting van onze actie scoren voor KiKa op de hoogte gebracht. Wat een prachtig initiatief! Dat waarderen wij enorm. Wij kunnen jullie ondersteunen met posters en brochures. Als hier interesse in is ontvang ik graag een adres waar ik e.e.a. naar toe kan sturen. Uiteraard mogen jullie gebruik maken van ons logo. Tevens is er de mogelijkheid om de actie op onze site te vermelden. Hiervoor ontvangen we graag een stukje tekst van jullie. Op woensdag 7 November hebben José en ik samen het stukje voor de KiKa website geschreven, waarbij de intentie was om het stukje zo luchtig mogelijk te houden. Op een mooie zaterdagmorgen is langs de lijn het idee ontstaan om met het aantal doelpunten van de jongens iets voor een goed doel te doen. Zoals één van onze jongen het al zei; Net als in de eredivisie: “scoren voor gezondheid”. Maar dan niet een doel wat ver van onze jongens afstaat, maar één welke dicht bij hun belevingswereld ligt. Ze hebben allemaal stuk voor stuk wel eens afscheid moeten nemen van iemand die hun dierbaar was, aan de gevolgen van kanker. Zo is het idee voor KiKa ontstaan. In goed overleg is met de ouders afgesproken om voor ieder gescoord doelpunt € 0,50 over te maken naar KiKa. Om zo het plezier van onze eigen kinderen om te zetten voor kinderen die het niet zo goed hebben en op deze manier hun steentje bij te dragen. Het stukje is inmiddels geplaatst op de KiKa site. Het KiKa informatiemateriaal is inmiddels onderweg en er wordt al serieus door de diverse mensen binnen “ons” S.C.E positief gereageerd. Een aantal gaat hun eigen team informeren over de KiKa actie en zo wordt het mogelijk een domino effect. Zo kunnen we samen met elkaar scoren voor KiKa. Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje.
Namens, José Meesters en Polleke

10-11-07 Inleveren geld Grote Club Actie. De opbrengsten betreffende de grote club kunnen vanaf vandaag bij mij worden ingeleverd. Dit dient uiterlijk zaterdag 17 november as te gebeuren. Ivm de afgelasting zaterdag 10-11-07, kan er voor het inleveren een afspraak met mij worden gemaakt. Hiervoor kan er gebeld worden met telefoonnummer 06-48317024.
Namens, Martijn Geutjes

08-11-07 Bij S.C.E E4 is een leuke actie ontstaan. “Scoren voor KiKa”. Op een mooie zaterdagmorgen is langs de lijn het idee ontstaan om met het aantal doelpunten van de jongens iets voor een goed doel te doen. Zoals één van onze jongen het al zei; Net als in de eredivisie: “scoren voor gezondheid” Maar dan niet een doel wat ver van onze jongens afstaat, maar één welke dicht bij hun belevingswereld ligt. Ze hebben allemaal stuk voor stuk wel eens afscheid moeten nemen van iemand die hun dierbaar was, aan de gevolgen van kanker. Zo is het idee voor KiKa ontstaan. In goed overleg is met de ouders afgesproken om voor ieder gescoord doelpunt € 0,50 over te maken naar KiKa. Om zo het plezier van onze eigen kinderen om te zetten voor kinderen die het niet zo goed hebben en op deze manier hun steentje bij te dragen.
Namens, Michel Corbeek en José Meesters vande E4

31-10-07 De loten betreffende de grote club actie zijn inmiddels door mij ontvangen. zaterdag 3 november aanstaande kunnen de loten door de leiders bij mij afgehaald worden. Ik ben dan in het clubhuis aanwezig tussen 8.30 uur en 10.00 uur en vanaf 11.30 uur. Het is ook mogelijk om een aparte afspraak te maken. Hiervoor kan er gebeld worden met telefoonnummer 06 – 48317024
Namens, Martijn Geutjes

23-10-07 Het was een zeer geslaagde bingo en er waren mooie prijzen te winnen, een prijs steeg er fier boven uit en dat was een hele grote vrachtwagen die geschonken was door de C2 en C4, voor het begin van de bingo verdrongen alle jongens zich bij de prijzentafel en de een wist nog harder dan de ander te roepen “die ga ik winnen” maar uiteindelijk was het een meisje die hem heeft gewonnen. Helaas liet de microfoon het op een gegeven moment afweten maar geen nood, één telefoontje naar Harry en het probleem was opgelost. Het duurde ook wat langer dan gepland maar daar leren we alleen maar van dus de volgende keer geen losse blaadjes meer maar een heel boekje voor de hele middag. Al met al hopen we dat de kinderen er ook van genoten hebben.
Namens, de evenementen commissie

22-10-07 Aanstaande vrijdag spelen de Nijmegen Devils (IJshockey) thuis om 20.30 uur tegen het sterke Heerenveen, jullie zijn bij deze uitgenodigd om voor een kleine vergoeding van 50 eurocent mee te gaan.
Als je mee wilt, mail of bel mij even zodat ik je op de lijst kan plaatsen, je kan tot woensdagavond 18.00 uur jezelf opgeven daarna stopt de inschrijving. Emailadres: Nijmegenaar101@hotmail.com of Telefoon: 06-13688387
Namens, Bert Bons

22-10-07 Naar dat iedereen, 50 man in totaal, zijn kaartje had gekregen van Bert mochten de D spelers en hun begeleiders de ijstempel betreden, we kregen een mooie plek aangewezen door het bestuur van de Devils maar snel was al duidelijk dat het merendeel van de D spelers liever bij de glaswand wou staan om daar de mooie bodychecks te zien. Voor de meeste S.C.E-ers was dit een compleet nieuwe ervaring maar genoten ze zichtbaar van het snelle spel. Naar 2 periodes gespeeld te hebben stonden de Devils achter met 1-3, maar mede door de verbale steun van onze D jeugd, wisten de Devils terug te komen tot 3-3, zoals bij ijshockey gebruikelijk is kwam er dus een verlenging van 5 minuten, helaas in die verlenging werd er niet meer gescoord en kwam het aan op penaltyshots, wat inhoud dat een speler alleen op de keeper af moet om zo proberen tot scoren te komen, dat deed de Devils de das om in het koude Triavium en ze verloren uiteindelijk alsnog. De gehele D jeugd mocht nu eindelijk op de boarding klimmen om alle spelers van de Nijmegen Devils een high five te geven en iedereen in het stadion gaf de Devils een staande ovatie voor de wilskracht die werd getoond. Een leuke avond waardoor er zeker weer een paar ijshockey fans bij zijn gekomen.
Namens, Bert Bons

16-10-07 Aanstaande zondag 21 oktober spelen de Nijmegen Devils (ijshockey) thuis tegen Den Haag en is de D jeugd van S.C.E uitgenodigd om te komen kijken, als je mee wilt vraag even aan je leider/trainer hoe het allemaal werkt en laat je snel op de lijst zetten want die moet vrijdag ingeleverd worden.
Namens, Bert Bons coördinator van de D jeugd

11-10-07 Na het daverende succes van onze E1 mannen in afgelopen mei in Frankenthal (Mannheim), gaan ook dit seizoen weer S.C.E mannen onze clubkleuren neerzetten in Duitsland. Nu gaan de D1, E1 én E2 naar Hameln, 20 km van Hannover. Deze drie teams gaan meestrijden om de Rattenfänger Trophy. Het toernooi valt in het pinksterweekend van 2008, 10 en 11 mei. Wij vertrekken op vrijdag 9 mei en komen op maandag 12 mei weer met fantastische ervaringen terug in Nijmegen. Ook dit jaar beloofd het weer een groot feest te worden. De Rattenfänger Trofee is hét voetbalevenement van Hameln. Het stadje is bekend van de wereldberoemde sprookjesfiguur de Rattenvanger van Hamelen en natuurlijk maakt hij, gevolgd door alle deelnemende teams een rondgang door het historische stadscentrum. Het toernooi leeft enorm in Hameln en omgeving en wordt ondersteund door de gemeente en talloze vrijwilligers. Een van de hoogtepunten van het toernooi is de playerparty, maar ook de finales in het Weserbergland stadion zijn een feest om nu al naar uit te zien. De internationals van Frankrijk hadden hier hun onderkomen tijdens het WK van 2006. De spelers en begeleiding slapen in een jeugdherberg met allerlei sportfaciliteiten. Nu al zijn de ouders en supporters bezig een onderkomen in de buurt te vinden. Het toernooi wordt voor de 10e keer georganiseerd door de voetbalclub SG Hameln en staat onder supervisie van Euro Sportring.
Namens, Paul Lelieveld

11-10-07 Reünie dames S.C.E 29 februari 2008. Het is zover, we hebben besloten een reünie te organiseren voor alle dames (en begeleiding) die bij S.C.E een balletje hebben getrapt. We zijn nog op zoek naar sommige speelsters, dus ben jij of ken jij iemand die tussen 1991 en nu lid is geweest van het damesteam meld je dan aan bij ons. Mail je adres en/ of telefoonnummer naar
jolanda-1017@hotmail.com of naar herms523@planet.nl Verdere informatie over deze gezellige avond volgt nog.
Namens de organisatie, Chantal Hermsen en Jolanda Mondi

08-10-07 dinsdag 23 oktober word er bij S.C.E. een Kinderbingo georganiseerd. Kom allemaal en win leuke prijzen. Breng a.u.b. wel zelf een pen of stift mee want men moet zelf de nummers aanstrepen. De bingo begint om 14.00 uur en het clubhuis is om 13.30 uur open. De prijs is € 0.25 per kaartje per ronden.
Namens, Annelies Schoppema

02-10-07 In de maand oktober zal ik mijn taken als lid van de technische commissie jeugd, TIJDELIJK overdragen aan Philip Sonke voorzitter TC. Mochten er vragen en ongemakken zich voordoen van technische aard zijn de coördinatoren de eerste die je daar wellicht mee zou kunnen helpen en anders is Philip Sonke voor de maand oktober, de contact persoon. Voor het coördinatoren overleg wat in de 2e week van oktober zou plaatsvinden maken we in de 1e of 2e week van November een nieuwe afspraak, jullie krijgen hier opnieuw een uitnodiging van. In de maand november zullen wij als technische commissie een planning gaan maken om iedereen zo veel als noodzakelijk is, te informeren over het voetbalopleidingsplan S.C.E. De jeugdcommissie i.o van S.C.E ontvangt van mij in een later tijdstip, dan was afgesproken, tevens het voetbalplan S.C.E in concept. Derhalve blijft het uitgangspunt van de TC S.C.E om het opleidingsplan in augustus 2008 in te voeren.
Namens, Richard van Thiel

02-10-07 Richard van Thiel zal de maand oktober optreden als trainer/coach van ons 2e elftal. Richard neemt de taken voorlopig over van Ivo Schaap die helaas moet stoppen i.v.m. zijn studie. We willen Ivo nogmaals bedanken voor zijn geweldige inzet. Richard wensen we veel succes toe.
Namens, de Technische Commissie.

30-09-07 Ben je 40+, 50+ of 60+. Op de zaterdagmiddag wordt er bij S.C.E een beetje gevoetbald. Haal je voetbalschoenen uit de kast en trap een balletje mee. Elke zaterdagmiddag om 15.00 uur.
Namens, Berry Aalders

25-09-07 Heren en Dames leiders(sters) van onze E teams. In verband met het indelen van de kleedkamers zijn de aanvangstijden van de wedstrijden van de E teams die thuisspelen om 08.45 uur i.p.v. 09.00 uur. Zo is er een kleine speling met het invullen van de kleedkamers. Behalve de E4 en E9 die blijft om 12.00 uur staan.
Namens, Stef Jansen

20-09-07 Beste leden van S.C.E, bij deze doen wij weer een oproep om je eigen aan te melden als barmedewerker, gaat dit niet lukken dan zullen de openingstijden aangepast moeten worden. Aanmelden bij Harry Janssen 06 50623021 of Ruud Willemsen 06 54354214 of aan de bar.

18-09-07 In het clubhuis van S.C.E. staan een stuk of 15 stoelen opgeslagen, ze hebben een kunststof zitting en aluminium poten, deze zijn gratis af te halen na telefonisch overleg met Harry Janssen 06-50623021 of Ruud Willemsen 06-54354214

17-09-07 Aan alle ouders van de spelers van S.C.E. De technische commissie bestaande uit Philip Sonke, Paul van Cleef en Richard van Thiel zijn al vanaf Februari 2007 bezig met het aanpassen van de eerste versie van het voetbalplan S.C.E. Versie 2 zal in de loop van dit seizoen onder de aandacht gebracht worden, bij de verschillende commissie`s van S.C.E. Het bestaande plan dateerde vanaf 1999, enige aanpassing was daarom noodzakelijk. Het woord zegt het al, een plan hoe er gevoetbald en getraind zal worden. Dit zijn uiteraard maar twee onderdelen die deel uit maken van dit plan. Er zullen meerdere onderdelen op papier verder uitgewerkt worden. Op dit moment is het voetbalplan nog in concept, er zullen meerdere mensen zowel binnen als buiten de club een kritisch oordeel over dit concept geven. Zodra het voetbalplan een breed draagvlak binnen de vereniging heeft, zullen we U verder informeren, deze informatie aan jullie zal nog wel 8 maanden duren.
Namens, de TC van S.C.E Philip, Paul, Richard

16-09-07 Aanstaande vrijdag 21 september is er voor het eerst dit seizoen voor de keepers van b1-b2-c1-c2-d1-d2-e1-e2 om 18.30 een keeperstraining. De keeper van het 1ste Niels Coenders en 1ste elftalspeler Bob Heijltjes zullen hier leiding en uitvoering aangeven. Voorlopig is voor de B tot met de E gekozen, de beide keepertrainers willen eerst beginnen met 8 keepers, eerste even opstarten en bekijken hoe het een en ander met genoemde aantallen loopt. Komt iedereen wel wekelijks, waar ze natuurlijk wel vanuit gaan. Na 2 maanden bekijken we hoe het gegaan is, en/of de aantallen uitgebreid kunnen worden met keepers die in de lagere elftallen spelen. Want wij als technische commissie zijn er van overtuigd doordat wij alle wedstrijden bekijken, er in de andere elftallen ook leuke keepers wekelijks hun vaardigheden tonen.
Namens, Richard van Thiel.

12-09-07 Aan alle leiders van de D – E en F pupillen, de lijsten van de grote club actie liggen vanaf donderdag 13 september in jullie postbakjes. Of jullie zo vriendelijk willen zijn deze uit te delen aan jullie elftal/team zodat zaterdag al met de verkoop begonnen kan worden.
Namens, het jeugdbestuur

09-09-07 Beste ouder/verzorgers, wij hebben in ons clubhuis een kinderhoek je gerealiseerd voor de kleinste kinderen. Gelukkig wordt er ook goed gebruik van gemaakt. Daar zijn wij erg blij mee. Hebben we het ook niet voor niets gedaan. Maar ik heb toch een vraagje aan u, zou u als de kinderen gespeeld hebben en naar huis gaan even alles een beetje opruimen. Het is namelijk zo dat ik regelmatig bij S.C.,E kom en zie dat het een grote bende is bij het speel hoekje. Er wordt gekrijt op de grond en niet op het krijtbord, alles ligt op de grond in plaats van de daar toe bestemde speelgoedbakken. Ik denk dat u het ook onprettig vind als u kind wilt kleuren en de kleurtjes moeten eerst van de grond geraapt worden. De mensen achter de bar hebben ook niet altijd tijd om het op te ruimen. We zijn ook maar allemaal vrijwilligers en die zijn erg schaars. Als iedereen die een kind daar heeft spelen en samen een beetje oplet. Dan houden we het kinderhoekje schoon en heeft ieder kind plezier ervan. Wij zouden het op prijs stellen als u als ouders/verzorgers ook een oogje in het zeil wilt houden alvast bedankt.
Namens de evenementencommissie, Annelies Schoppema

04-09-07 Gevonden in en rond het clubhuis van S.C.E. Er zijn diversen kledingstukken waaronder jassen die zijn achter gebleven in het clubhuis, de rechtmatige eigenaren zijn deze vergeten mee te nemen. Deze kunnen nog tot maandag 17 september opgehaald worden daarna zullen ze worden weggegooid of aan een kleding depot geschonken worden, dus mist u uw jas kom dan snel naar het clubhuis van S.C.E
Namens, de schoonmaakploeg

01-09-07 Nijmegen, 1 september 2007
Beste heer en mevrouw Mulders, Aloys Fuchten, Berry Aalders, Harry Janssen, Annelies en Fred Schoppema, Bert Kok, Philip Dreiss, Joop Vedder en Peter Mondi.
Namens Scott en Kimberley wil ik onze dank uitspreken dat jullie toch aanwezig waren op de crematie van Bill. Super, de club kan trots zijn op zulke clubmensen….Bill was zeker trots op “zijn” S.C.E. Het zou Bill goed hebben gedaan te weten dat ook een vertegenwoordiging van de groep “oud commando’s” van de 4-daagsegasten aanwezig was. Grote klasse! Vanuit Engeland hebben wij vele condoleances mogen ontvangen van een andere groep 4-daagse gasten: de Metropolitan Police. Ook hen willen wij hierbij bedanken voor hun steunbetuigingen, we will meet again!
Een speciaal woord van dank gaat uit naar alle leden van S.C.E 6: grote dank voor de lieve woorden! Scott waardeert dit enorm.
Audrey Meijer namens, Scott en Kimberley Kirkpatrick

01-09-07 Het afgelopen seizoen 2006-2007 hebben we onze trouwe website bezoekers kunnen voorzien van de nodige wedstrijdverslagen van verschillende elftallen/teams. We willen dit seizoen alle elftallen/teams vragen ervoor te zorgen om dit weer te doen en in te dienen bij onze website redactie. Het bezoek aan de website is vorig jaar met maar liefst 50% gestegen! We begonnen met zo`n 5000 bezoekers per maand en eindigden met meer dan 8000 bezoekers iedere maand weer. Niet alleen bevindt S.C.E zich op sportief gebied in de voetballift, maar ook qua betrokkenheid van onze leden. Laat dat ook merken middels (wedstrijd)verslagen voor onze website. Elk elftal/team heeft een eigen wedstrijdverslagpagina, en worden door heel veel bezoekers bezocht en gewaardeerd! Afgelopen jaar hebben enkelen correspondenten zich ingezet om wedstrijdverslagen te verzorgen, we rekenen dit jaar op veel meer! Hoe meer verslagen, hoe meer bezoekers naar onze website komen. En dat maakt onze website uiteindelijk ook weer interessanter voor sponsoren zonder welke onze vereniging niet kan bestaan. We willen dan ook ieder elftal/team nogmaals vragen om regelmatig een wedstrijdverslag in te leveren. Het liefst elke wedstrijd. Als je daarin rouleert, komt dit neer op 1 à 2 wedstrijdverslagen die ieder voetballend lid/leider/trainer/toeschouwer hoeft te schrijven, en zo moeilijk is het allemaal niet. Ps. Mocht je schrijven vermeld wel van welk team, en datum wedstrijd.
Namens, de webmaster van S.C.E Bert

30-08-07 maandag 22 oktober 2007 zal de jaarlijkse algemene ledenvergadering van S.C.E worden gehouden. Aanvang 20.00 uur in ons clubhuis aan de Meeuwse Acker 2029. De notulen van vorig jaar kunnen jullie terugvinden op onze website. De agenda en andere stukken zijn vanaf 6 oktober 2007 verkrijgbaar in het clubhuis.
Namens het bestuur van S.C.E, Berry Aalders

27-08-07 De winnende nummers van de loterij van afgelopen zondag 26 augustus ivm het 80 jarig bestaan van S.C.E De witte lotnummer zijn de winnende nummers: 489 – 801 – 465 – 891 – 351 – 907 – 628 – 870 – 826 – 640 -953 – 335. De hoofdprijs is gevallen op lotnummer 567
Op de blauwe lotnummers zijn op de volgende nummers de prijzen gevallen: 417 – 320 – 20 – 141 – 314 – 23. Een ieder die in de prijzen is gevallen, van harte gefeliciteerd. De prijzen kunnen donderdag 30 augustus afgehaald worden in het clubhuis van S.C.E, vanaf 20.00 uur is er iemand van het bestuur aanwezig die de prijzen kan afgeven.
Namens, Jubileumcommissie S.C.E 80 jaar

25-08-07 Heren trainers van S.C.E willen jullie er op toe zien dat jullie op de goede trainings velden trainen, e n dat de trainingstijden goed word nageleefd. Dat verkomt veel ergernis. En als laatste het is verboden nog op veld twee te trainen. Dit geld voor alle teams van S.C.E
Namens, Stef Jansen

23-08-07 GROTE LOTERIJ t.b.v. 80 JARIGE BESTAAN VAN S.C.E
vrijdag – zaterdag en zondag viert S.C.E haar 80 jarige bestaan, dit wordt omlijst met een grandioze loterij met prachtige prijzen met als hoofdprijs een REISCHEQUE t.w.v. € 200,= en vele andere prijzen. De trekking zal plaats vinden op zondag 26 augustus om 17.30 uur en word ook bekend gemaakt op onze website www.sce-nijmegen.nl
Namens, Fred Schoppema

20-08-07 Help help, helpen; S.C.E is met spoed op zoek naar jou!!!! S.C.E zoekt vrijwilligers voor in het clubhuis en in het bijzonder voor, achter de bar met name op zaterdag en zondag. Voor meer informatie, neemt U contact op met Harry Janssen 06-50623021 of Ruud Willemsen telefoon 06-54354214
Namens, Ruud Willemsen

20-08-07 Er liggen nog een aantal inschrijfformulieren voor het mix-taarten toernooi in de postvakjes van enkele teams, leiders en/of trainers kijk a.u.b. in uw vakje. Willen alle deelnemers op tijd aanwezig zijn zodat we ook op tijd kunnen starten, uiterlijk 18.15 uur.
Denk er aan dat iedereen zelf sportkleding moet meenemen, S.C.E zorgt voor gekleurde hesjes. Alvast veel plezier.
Namens, Jubileumcommissie S.C.E 80 jaar

19-08-07 De F2 van S.C.E is afgelopen zaterdag tijdens het toernooi bij BVC’12 1e geworden in de groep. De eerste beker van dit seizoen is alweer binnen, 3 X winst 1 x gelijk met een doelsaldo van 15-1 een prima prestatie.
Namens, Aleksendric Goran

16-08-07 Wij wilden via deze weg de terreinmeesters bedanken voor de herinrichting van het ballen magazijn, geen gezeur meer over de ballen iedereen zijn eigen verantwoording alles is heel overzichtelijk onze complimenten.
Namens, de trainers van de C2 Tom Meeuwissen en Wilfred Stiennissen

13-08-07 Alle jeugdteams van S.C.E die nog niet begonnen zijn met trainen beginnen vanaf maandag 13-08-07 weer te trainen, op de vastgestelde dag en tijdstip, heel veel plezier allemaal.
Namens, Stef Jansen

31-07-07 Vanaf zaterdag 4 augustus beginnen de trainingen weer. De A1 en B1 beginnen op zaterdag 4 augustus. De C1 en D1 beginnen op maandag 6 augustus. De training voor de C2 start op maandag 6 augustus om 20.00 uur . De training voor de C4 start op woensdag 8 augustus om 18.30 uur. De training voor de E7, E8, E9, F6, F7 en F8 begint op woensdag 15 augustus, deze training zal worden gegeven door Rudy Thielen, Willy Coolen en Han Mulders.

24-07-07 Vandaag, dinsdag 24 juli is omstreeks 19.00 uur de 200.000 bezoeker op de website geweest, de eerste 100.00 bezoekers kwamen ruim 14 maanden geleden. Met andere woorden in 14 maanden tijd 100.000 bezoekers en 216.000 pageview. In totaal zijn er tot nu toe 426.000 pageview gegenereerd, de website is nog geen 4 jaar online.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert

23-07-07 Tijdens de afgelopen 4 daagse zijn er gasten geweest in het clubhuis van S.C.E, hiervan zijn foto’s gemaakt die te bewonderen zijn. Ook op de homepage is een vaste link gemaakt naar deze foto’s onder het kopje Overige. Dus reden te meer om de schitterende foto’s eens te bekijken. Foto’s in het fotoalbum.
Namens, Michel Coenders

16-07-07 De dames van S.C.E beginnen op zondag 12 augustus om 11.00 uur met hun eerste training ter voorbereiding op komend seizoen.
Namens, de trainer van de dames Sam en Dennis

12-07-07 S.C.E is weer volop bezig voor het nieuwe seizoen. Prima, kun je niet vroeg genoeg mee zijn! Maar………volgens mij is S.C.E nog een belofte vergeten van vorig seizoen. Als je leden warm wil maken voor de club en met name de selectie moet je in ieder geval zorgen dat je je afspraken na komt. Het volgende bericht (van het net afgelopen seizoen 2006-2007!) kwam ik weer tegen: Per 1 december 2006 zijn Gerry Jansen en Wim van Gelder weer gestart met “Vrienden van S.C.E”. Voor alle informatie kunt U bij bovenstaande personen terecht, en U aanmelden. Penningmeester is Philip Sonke. Per seizoen bedraagt de inleg minimaal 25,- euro. De opbrengst van “Vrienden van S.C.E” is ter ondersteuning van onze selectie.
De deelnemers worden vermeld in het programmaboekje van S.C.E 1 op het bord in het clubhuis, en op www.sce-nijmegen.nl Op het einde van het voetbalseizoen wordt voor alle leden van “Vrienden van S.C.E.” iets leuks georganiseerd. Nu vraag ik mij af of ik dat “iets leuks” misschien over het hoofd heb gezien, maar ik kan mij niet herinneren voor “iets leuks” te zijn uitgenodigd. Ik kan mij niet voorstellen dat de laatste competitiewedstrijd “iets leuks” was(!). Even een herinnering voor een ieder die zulke uitspraken doet: je moet ze wel nakomen anders kan ik mij zo voorstellen dat het volgend seizoen de animo een stuk minder is. Daarbij gaat het mij echt niet om een feestje of iets dergelijks, maar het gaat om het principe. Als ik het lijstje van de Vrienden van S.C.E zo zie, zijn er toch heel veel namen bij, zo niet alle, die de nodige respect verdienen en die niet op deze manier benaderd moeten worden om hun portemonnee te trekken en dan weer vergeten worden tot het moment dat er weer geld nodig is. Organisatie, trek het je vooral aan en ik hoop dat jullie met een goed excuus komen zodat ook ik volgend seizoen wederom graag een vriendin van S.C.E ben.
Namens, Irene Brongers

05-07-07 De hieronder genoemde spelers moeten een pasfoto inleveren, omdat ik voor hen een spelerspas moet aanvragen. De foto kan aan mij worden afgegeven of moet naar mij worden opgestuurd. Berry Aalders, ledenadministrateur vv S.C.E, Lankforst 4130, 6538 HT Nijmegen.
Lars Aalders, Niger Albers, Mert Alper, Sercan Alper, Luka Banovic, Nikolay Baranov, Wierin Bharatsingh, Dylan Bogaard, Julian ten Bohmer, Glenn Burgers, Ihiandra Castillejo, Jordy Cohen, Ronald Elahmed, Shannon Esseboom, Sancho Hendriks, Dilana Henderiks, John van den Heuvel, Aafke Kalkman, Rozj Khorshid, Frans Kortenray, Rick Kreté, Tuthai Le, Tim Lelieveld, Anwar Lemnawar, Simone van Leur, Caio Maia, Stijn van Megen, Ahmed Mohamed Said, Gino Paymans, Demin Peters, Jamie Pilgrim, Fariem Piroe, Frederik Rast, Dominique Slingerland, Brian van Swam, Robin van Swam, Kevin Tieze, Mike van Veen, Mick Verdonk, Maick Wagner, Jordy Wesselkamp, Leroy van Zanten. Zonder spelerspas mag je niet voetballen. Lever de foto dus snel in.
Namens, Berry Aalders ledenadministrateur S.C.E

04-07-07 Vanaf zaterdag 4 augustus 2007 kunnen de trainingen weer beginnen. De A1 en B1 beginnen op zaterdag 4 augustus. De C1 en D1 beginnen op maandag 6 augustus. De training voor de C2 start op maandag 6 augustus om 20.00 uur op trainingsveld 1B. De training voor de C4 start op woensdag 8 augustus om 18.30 uur op trainingsveld 1B. Via de website, leiders en trainers zal worden bekend gemaakt, wanneer de trainingen van de andere elftallen beginnen.

Bestuursmededeling 07-08
25-05-08 Voor het komende seizoen is Ivo Schaap trainer van het 2e elftal geworden. Ivo heeft het afgelopen seizoen dit elftal al getraind. Wij wensen hem veel succes.
Namens het bestuur, Berry Aalders, secretaris

04-05-08 Willen de leiders van senioren- en jeugdelftallen de spelerspassen inleveren zodra de laatste competitiewedstrijd is gespeeld. Als je de passen nog nodig hebt voor een toernooi moet je ze bij je houden en later inleveren. Ik ben donderdagavond en zaterdagmiddag in het clubhuis. Inleveren kan ook bij Stef Jansen, de jeugdcoördinatoren of bij Philip Dreis op zaterdag in de commissiekamer van ons clubhuis. Voor “overschrijvingen” ben ik op de zaterdagen 17 en 24 mei in het clubhuis aanwezig van 14.00 uur tot 16.30 uur. Voor meer informatie over overschrijvingen en opzeggen lidmaatschap KLIK HIER.
Namens, Berry Aalders ledenadministrateur S.C.E

28-02-08 Mede namens de technische commissie kan ik mededelen dat Rutger Schuijffel het komend seizoen hoofdtrainer bij S.C.E zal zijn. Rutger is momenteel hoofdtrainer bij Kolping-Dynamo. Vanaf zijn 6e jaar tot een paar jaar geleden heeft Rutger al bij onze vereniging gevoetbald. Hij is dus bekend met onze club. Wij wensen hem veel succes.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

04-02-08 In verband met het verhogen van de prijzen van een aantal producten door Heineken zijn wij genoodzaakt een prijsverhoging van diverse dranken door te voeren. De nieuwe prijzen gaan gelden met ingang van 6 februari 2008.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

15-01-08 wij willen 1 of 2 keer per jaar een rommelmarkt organiseren voor S.C.E, daarvoor zoeken wij ruimte om de spullen op te slaan, misschien dat er bij een van onze leden of iemand die S.C.E een warm hart toedraagt nog ruimte is die hij toch niet gebruikt, dan zou S.C.E daar dankbaar gebruik van maken, als u iets heeft laat het me dan even weten, telefoon 06-54354214.
Namens het bestuur, Ruud Willemsen

24-12-07 S.C.E en trainer Theo van Raay gaan aan het einde van het seizoen in goed overleg uit elkaar. Theo van Raay is bezig aan zijn tweede seizoen bij de vierdeklasser. Trainer Ivo Schaap van het tweede elftal stopt ook aan het einde van dit seizoen.
Namens het bestuur Berry Aalders secretaris

22-12-07 Hebben jullie gezien wat er in ons clubhuis een gezellige kerstsfeer is ontstaan. Verlichte kerstbomen, kerstboompjes op de bar en veel versiering aan het plafond. Het bestuur bedankt hierbij de vrijwilligers, die hier voor hebben gezorgd. Prachtig gedaan.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

30-08-07 maandag 22 oktober 2007 zal de jaarlijkse algemene ledenvergadering van S.C.E worden gehouden. Aanvang 20.00 uur in ons clubhuis aan de Meeuwse Acker 2029. De notulen van vorig jaar kunnen jullie terugvinden op onze website. De agenda en andere stukken zijn vanaf 6 oktober 2007 verkrijgbaar in het clubhuis. Klik hier voor de notulen van 2006.
Namens het bestuur van S.C.E, Berry Aalders

05-06-07 S.C.E is op zoek naar jou!!!! Voor het aankomend seizoen zoekt S.C.E vrijwilligers voor achter de bar vooral op zaterdag en zondag, omdat we vanaf het volgend seizoen elke zondag open willen zijn met het clubhuis, verder kan S.C.E natuurlijk altijd en overal vrijwilligers voor gebruiken, mensen die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden bij Harry Janssen telefoon 024-3785484 of 06-50623021 ook bij Ruud Willemsen kan je terecht voor meer informatie, telefoon 024-3788645 of 06-54354214
Namens, het bestuur van S.C.E

25-03-07 S.C.E legt jeugdtrainers vast voor volgend seizoen. Voor het nieuwe seizoen zijn de jeugdtrainers van de selectie-elftallen bekend. De technische commissie heeft de gesprekken met de trainers afgerond. Op maandagavond 19 maart werden de contracten ondertekend en werd tijdens een gezellig samenzijn in ons clubhuis getoost op de toekomst van en bij S.C.E. Wij wensen de jeugdtrainers veel succes.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

27-02-07 Aan alle leden van S.C.E, in verband met prijsstijgingen van onze leveranciers zijn wij genoodzaakt om per 1 maart a.s. onze prijzen ook aan te passen.
Namens het bestuur en beheerder van S.C.E

01-02-07 Bestuursbesluiten 2006 – 2007
– Voor het willen houden van activiteiten of feestavonden in ons clubhuis moet goedkeuring worden gevraagd aan de clubhuisbeheerder en penningmeester.
– De bestuurskamer mag in principe alleen worden gebruikt door het bestuur. Andere vergaderingen mogen in de bestuurskamer alleen worden gehouden met toestemming van het bestuur, c.q. bestuursleden.
– Het hoofdveld mag op zaterdag alleen door de selectieteams A1, B1, C1 en D1 worden bespeeld, met dien verstande dat er maximaal 2 wedstrijden op die dag mogen worden gespeeld.
– Binnen S.C.E beslissen Stef Jansen en/of Paul van Cleef of (trainings)velden voor wedstrijden of trainingen bespeelbaar zijn.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

23-01-07 Theo van Raaij en Paul van Cleef blijven bij S.C.E. Theo van Raaij blijft trainer bij S.C.E. Het contract met hem is voor 1 jaar verlengd. De samenwerking met technisch coördinator Paul van Cleef verloopt goed. Ook Paul blijft S.C.E trouw.
Namens, Berry Aalders secretaris S.C.E

21-01-07 Het bestuur deelt mede dat Richard van Thiel is toegetreden tot de technische commissie. Richard gaat zich bezig houden met de selectieteams B1, C1, D1, E1 en F1. Technisch coördinator Paul van Cleef neemt het 1e, 2e, A1 en A2 voor zijn rekening. Samen met bestuurslid Philip Sonke vormen Paul en Richard de technische commissie.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

12-01-07 Het bestuur van S.C.E vergadert maandag 5 februari, maandag 26 maart, maandag 7 mei, en woensdag 13 juni, aanvang 20.00 uur
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

13-12-06 De traditionele kerstborrel zal dit jaar worden gehouden op zondag 24 december 2006 van 14.00 uur tot 18.00 uur, clubhuis S.C.E. De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op 1 januari 2007 vanaf 15.30 uur in het clubhuis van S.C.E.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

30-11-06 Namens het bestuur van S.C.E en clubhuisbeheerder Harry Janssen, wordt Johnny Bouten speler van S.C.E 7 heel hartelijk bedankt voor het repareren van de braakschade aan de post van de deur van de commissiekamer, nogmaals bedankt.
Namens, Ruud Willemsen

22-09-06 Hierbij nodigen wij alle leden uit voor het bijwonen van de jaarlijkse Algemene ledenvergadering van S.C.E, welke op maandag 30 oktober 2006 wordt gehouden.
Aanvang: 20.00 uur in clubhuis S.C.E. De notulen van de vergadering van 2005 zijn na te lezen op deze site, klik hier voor de notulen. De agenda + bijbehorende stukken zijn vanaf maandag 09 oktober in ons clubhuis verkrijgbaar.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

18-09-06 Vlak voor aanvang van de wedstrijd van ons 1e elftal in Afferden is ons bestuurslid Philip Sonke onwel geworden. Philip verblijft momenteel in het ziekenhuis. De eerste onderzoeken geven nog geen duidelijkheid over wat hem precies is overkomen. We hopen binnenkort die duidelijkheid te krijgen. Philip is aanspreekbaar en maakt het naar omstandigheden goed. S.C.E en haar leden wensen Philip beterschap toe.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

10-06-06 Heren leiders/leidsters van A1 – B2 – C3 – E2 – E3 – E4 – E5 – E7 – F1 – F4 en Meisjes B.
Wij willen jullie graag verzoeken de tassen met kleding in te leveren zodat er weer een controle gehouden kan worden en de tassen klaar gemaakt kunnen worden voor het nieuwe voetbalseizoen. Het clubhuis is iedere donderdagavond en zaterdagmiddag geopend in de voetballoze voetbalperiode. Graag de tassen met inhoud (ballen, waterzak etc) in te leveren uiterlijk zaterdag 17 juni 2006.
Namens het bestuur, Bill Kirkpatrick sponsorzaken, belast met kleding S.C.E

22-05-06 Het clubhuis zal vanaf 29 mei tijdens de zomermaanden in principe alleen nog open zijn op de donderdagavond van 19.30 uur tot 23.30 uur en op zaterdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur. Verder is het clubhuis ook open tijdens de WK wedstrijden van het Nederlands elftal op zondagmiddag 11 juni om 15.00 uur, vrijdagavond 16 juni om 18.00 uur en woensdagavond 21 juni om 21.00 uur, waar de wedstrijden van het Nederlands elftal live op een grootbeeldscherm te zien zullen zijn.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

21-05-06 Heren leiders, nu het seizoen weer eindigt, nog enkele toernooien, willen wij jullie graag verzoeken de tassen met kleding na het laatste toernooi in te leveren zodat er weer een controle gehouden kan worden en de tassen klaar gemaakt kunnen worden voor het nieuwe voetbalseizoen. Het clubhuis is iedere donderdagavond en zaterdagmiddag geopend in de voetballoze voetbalperiode. Graag de tassen met inhoud (ballen, waterzak etc.) in te leveren uiterlijk zaterdag 10 juni 2006.
Met vriendelijke sportgroeten, het bestuur van S.C.E

17-05-06 Vanaf maandag 29 mei 2006 zijn er geen trainingen meer. In augustus zullen de trainingen voor het seizoen 2006-2007 beginnen. In het informatieboekje van de jeugd, dat eind juni/begin juli zal worden bezorgd, zal worden aangegeven wanneer de trainingen weer zullen starten.
Namens het bestuur, Berry Aalders secretaris

16-05-06 Afgelopen zaterdag zijn de jeugdteams F4 F6, F7 en F8 van S.C.E kampioen geworden in hun klasse, van harte gefeliciteerd jongens, trainers en leiders en geniet ervan.
Namens het bestuur van S.C.E

14-05-06 Afgelopen zaterdag 13 mei is S.C.E zaterdag 4 kampioen geworden, van harte gefeliciteerd mannen, en geniet ervan.
Namens het bestuur van S.C.E

07-05-06 Geachte leden van S.C.E. In verband met het behaalde kampioenschap van ons 1e elftal van de 5e klas KNVB en de daarmee gepaard gaande promotie naar de 4e klas KNVB houden wij in ons clubhuis aan de Meeuwse Acker 20-29 te Nijmegen een receptie op vrijdag 19 mei 2006 van 19.30 uur tot 20.30 uur. Hierbij heeft u de mogelijkheid om bestuur, spelers, trainer en begeleiders te feliciteren met het behaalde succes. Na beëindiging van het officiële gedeelte zal de avond met een feestavond tot 24.00 uur worden voortgezet.
Met vriendelijke sportgroeten, het bestuur van Sportclub Excelsior

 

Wedstrijdverslagen S.C.E

27-04-08 S.C.E – DVOL 0 – 1
Een ongeïnspireerde S.C.E heeft de laatste wedstrijd van de competitie niet kunnen winnen. In een slechte wedstrijd konden de meeste spelers van S.C.E het mentaal niet opbrengen om de drie punten in Lindenholt te houden, jammer ! Ook als er niets meer op het spel staat moet je als sportman willen winnen, daar ligt een mooie taak voor de nieuwe trainer. Behalve een doelpunt van DVOL na ongeveer 20 minuten in de 1e helft viel er voor rust niet veel te beleven. Na rust leek het er even op dat S.C.E echt op jacht zou gaan voor de minimale gelijkmaker maar verder dan een schot van Guido Niehof vanaf 30 meter op de deklat kwam S.C.E deze middag niet. Het seizoen 2007-2008 wordt zonder prijs afgesloten en met een paar nieuwe spelers komend seizoen wordt het weer eens tijd voor een echte prijs.

20-04-08 BVC’12 – S.C.E 1 – 3
S.C.E heeft een verdiende overwinning behaald in Beek. Vroeg in de wedstrijd kwam S.C.E op voorsprong door een doelpunt van Appie Karrouch, na dit doelpunt had S.C.E de gehele 1e helft het beste van het spel maar wist de voorsprong niet uit te bouwen mede ook dankzij het zeer warrige optreden van de scheidsrechter. Na rust had S.C.E een voordeel aan het slechte optreden van de scheidsrechter en kreeg S.C.E direct na de aftrap een zeer omstreden strafschop die goed werd binnen geschoten door Niels Jansen 0- 2. Paar minuten later keerde keeper Niels Coenders een inzet van BVC’12. Toch kwam BVC’12 op 1-2 doordat de bal niet goed werd verwerkt door de zeer sterk keepende doelman van S.C.E (die hiermee zijn enige mindere moment had van de wedstrijd). Het elftal van S.C.E werd door het uitvallen van 2 spelers helemaal door elkaar gegooid en dit resulteerde in een doelpunt van Sander Hennink die ’s morgens nog in het 2e elftal had gespeeld. S.C.E verzuimde hierna om verder uit te lopen tegen het zeer zwak spelende BVC’12. Jammer dat Niels Jansen met 2 gele kaarten van het veld moest. Positief was dat Sven van de Loop een basisplaats had en naar behoren presteerde en dat Vincenzo Rigaglia zijn verdienstelijke debuut maakte in het 1e elftal.

06-04-08 S.C.E – Groesbeekse Boys 1 – 2
S.C.E heeft geen goede stap richting nacompetitie gezet door tegen Groesbeekse Boys het einde niet te halen bij een 1-1 stand. Terwijl een speler van Groesbeekse Boys een lange bal naar voren speelde werd hij onderweg nog even geraakt door een speler van S.C.E maar toen de bal van de voet van de speler van Groesbeekse Boys verzonden werd stonden er drie spelers buitenspel. De scheidsrechter gaf dit ook toe maar de bal werd geraakt door een speler van S.C.E die hiermee buitenspel ophief. Nou of de scheidsrechter snapt niets van de buitenspelregel of de KNVB heeft weer een nieuwe regel verzonnen. Laten we het er maar op houden dat de scheidsrechter, zoals hij zelf zei, het spel niet meer zo goed kon volgen. Met nog 4 minuten, zonder blessuretijd, werd er niet meer afgetrapt voor de 1-2 van Groesbeekse Boys. S.C.E was nog wel zo goed begonnen aan de wedstrijd want binnen 1 minuut gaf Patrick Vergeer een zuivere voorzet op Theo van den Braak die geen moeite had om de bal binnen te koppen 1-0. Hierna gebeurde er vrij weinig totdat S.C.E balverlies leed op het middenveld en vervolgens de verdediging niet resoluut genoeg ingreep 1-1. Dit was ook de terechte ruststand. Na de rust kregen zowel S.C.E als Groesbeekse Boys kleine mogelijkheden maar leek alles op een gelijkspel af te stevenen totdat de scheidsrechter meende een nieuwe spelregel te hebben uitgevonden.

30-03-08 Victoria’25 – S.C.E 3 – 5
S.C.E heeft door met 3-5 te winnen van Victoria’25 de mogelijkheid behouden om deel te nemen aan de nacompetitie. S.C.E startte goed in de regen van Afferden door binnen een kwartier 2 doelpunten te scoren. Daniel Heideveld wist een vrije trap via een speler van Afferden binnen te schieten en Theo van de Braak wist een schitterende aanval over veel schijven af te ronden 0-2. In plaats van door te drukken ging S.C.E slordig spelen en kreeg Victoria’25 een overwicht. Daniel Heideveld kwam te gretig in (mooi leerproces) en veroorzaakte een strafschop die feilloos werd binnen geschoten 1-2. Na rust ging het nog harder regenen en het regende ook weer doelpunten. Na 55 minuten rondde Theo van de Braak een voorzet van Patrick Vergeer bekwaam af tot 1-3. Even later was het alweer 2-3 door een buitenspel doelpunt maar de slechtste man van het veld keurde het doelpunt toch goed. S.C.E zette weer aan en een uitstekende combinatie van Theo van de Braak en Birol Caluk werd door Birol schitterend binnen gestift 2-4. Wie dacht dat S.C.E rustig de wedstrijd kon uitspelen had het mis want wederom liet S.C.E na slap verdedigen de tegenstander terug in de wedstrijd komen 3-4. Gelukkig scoorde Theo van de Braak zijn derde doelpunt voor S.C.E na een lange pass van Richard Schür 3-5.

24-03-08 S.C.E – Brakkenstein 0 – 3
S.C.E heeft een terechte nederlaag geleden tegen Brakkenstein. S.C.E speelde onherkenbaar en de juiste motivatie ontbrak waardoor Brakkenstein met 0-3 de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Het fysieke spel van de Brakkensteiners ligt S.C.E niet zo. In het begin waren beide teams nog aan elkaar gewaagd maar nadat Brakkenstein op voorsprong kwam ontbrak het de spelers van S.C.E aan de juiste instelling om deze achterstand ongedaan te maken. In plaats van de mouwen op de stropen bleven de spelers rustig, veel te rustig, jagen op de tegenstander zonder deze echt onder druk te zetten. De 0-2 en 0-3 waren een gevolg van fouten die door de spelers van Brakkenstein goed werden afgestraft. Na rust probeerde S.C.E er nog iets van te maken maar omdat er geen herkenbare veldbezetting meer was liepen de spelers veel te veel door elkaar en was er van enig overleg geen sprake meer. Behalve een schot van A junior Sven van de Loop kreeg S.C.E geen kansen om iets in de stand te wijzigen. Volgende week maar weer opnieuw proberen om de 3 punten te halen bij Victoria’25 uit Afferden.

22-03-08 Groesbeekse Boys – S.C.E 3 – 2
S.C.E speelde vol op de aanval maar heeft in de 15 minuten wedstrijd tegen Groesbeekse Boys geen doelpunt weten te maken. Maurice Verberkt wist in de kluts nog wel de paal te raken maar veel meer mogelijkheden wist S.C.E zich niet te creëren. Omdat de Groesbekers ook hun enige kans niet wisten om te zetten in een doelpunt bleef het onder koude weersomstandigheden 3-2 voor Groesbeekse Boys.

16-03-08 S.C.E – Brakkenstein Afgelast

09-03-08 Alverna – S.C.E 2 – 3
S.C.E heeft koploper Alverna verrast door de 3 punten mee naar Nijmegen te nemen. Alverna startte hautain en dit werd al na 2 minuten afgestraft door een doelpunt van Patrick Vergeer nadat een verdediger van Alverna finaal over de bal heen maaide. S.C.E bleef goed druk zetten maar helaas moest de wedstrijd na 8 minuten al worden onderbroken nadat de scheidsrechter een zweepslag had opgelopen. Gelukkig was Karel Peeters bereid om de fluit voor de 2e keer deze dag in de hand te nemen zodat de wedstrijd doorgang kon vinden. Alverna probeerde op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar deed dit met heel weinig voetbal gogme en S.C.E kon heerlijk counteren tegen de zwakke verdedigers van de koploper. De 0-2 van Appie Karrousch viel dan ook op het moment dat Alverna aan de aanval was begonnen, balverlies leed, slecht verdedigen en prompt lag de bal achter de doelman van Alverna. De 0-3 van de kleinste man van het veld Maurice de Bruijn maakte het voor Alverna nog pijnlijker. Na rust ging de koploper dan eindelijk op jacht naar een beter resultaat en had S.C.E soms niet te klagen over geluk. De 1-3 viel direct na de pauze gevolgd door de 2-3, 10 minuten later maar verder kwam Alverna niet. S.C.E counterde en kreeg ook nog diverse kansen maar helaas wist men deze niet om te zetten in doelpunten, het verlossende fluitsignaal van scheidsrechter Peeters na precies 90 minuten kwam dan ook meer dan wenselijk.

02-03-08 S.C.E – Woezik 1 – 2
S.C.E-Woezik had eigenlijk geen winnaar mogen hebben daar beide teams niets voor elkaar onder deden en een gelijkspel de verhoudingen recht had gedaan. Voor rust speelde Woezik met de wind mee en kon daardoor een paar keer gevaarlijk worden maar S.C.E bood goed tegenstand, helaas konden de aanvallers van S.C.E weinig kansen creëren en bleef het tot de rust 0-0. Na rust twee hard werkende teams met weinig goed voetbal en het was S.C.E dat op voorsprong wist te komen omdat Richard Schür een mooie voorzet binnenkopte. Helaas kon S.C.E maar heel even genieten van deze voorsprong want Guido Niehof gleed ongelukkig de bal in het verkeerde doel 1-1. De grensrechter van Woezik voorkwam even later een nieuwe voorsprong van S.C.E door een zuiver doelpunt af te vlaggen en de scheidsrechter zelf stond te ver van de situatie om te beoordelen dat het geen buitenspel was. Even later liet de scheidsrechter de grensrechter van S.C.E wel voor joker staan en negeerde zijn vlagsignaal, uit de door opvolgende situatie kreeg Woezik een strafschop die netjes binnen geschoten werd 1-2. S.C.E probeerde nog wel op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar het ontbrak S.C.E aan de juiste wil om ten koste van alles dit af te dwingen. Jammer want een gelijkspel was niet meer dan rechtvaardig geweest.

24-02-08 S.C.E – Blauw Wit 1 – 1
S.C.E en Blauw Wit hebben in een slechte wedstrijd de punten broederlijk gedeeld. Beide teams hadden geen recht op 3 punten omdat daar veel te slordig voor werd gespeeld. Voor rust had Blauw wit een licht veldoverwicht, na rust speelde S.C.E wat dwingender zonder dat er veel kansen of mogelijkheden viel te noteren. Na ongeveer 20 minuten in de 1e helft kwam Blauw Wit op 0-1 door slecht verdedigen van S.C.E, tussen twee spelers door mocht een Blauw Witter zo doorlopen en de 0-1 binnen schieten. Hierna viel er weinig te beleven, enkel wat op en neer getrap van de bal en dit leverde voor de toeschouwers geen leuk kijkspel op. Na rust probeerde S.C.E de gelijkmaker te forceren door 3 nieuwe aanvallers binnen de lijnen te brengen, 10 minuten voor tijd maakte S.C.E zeer terecht de gelijkmaker door Ruben Eickelmann die een hoekschop binnen kopte. Al met al een terechte uitslag in deze sportieve derby.

17-02-08 SCH – S.C.E 1 – 3
S.C.E heeft vanmiddag alweer haar 3e overwinning op rij behaald. In een slechte wedstrijd won S.C.E meer dan terecht van SCH met 1-3. In het begin werd er door beide teams slordig gevoetbald, over en weer veel balverlies en slechte balcontroles, de 1e de beste schot op doel van S.C.E was direct een doelpunt voor SCH. Het spel werd steeds slechter en SCH probeerde de voorsprong te verdedigen maar de eerste goede aanval van S.C.E werd meteen bekroond door Appie Karroush die de bal onder de doelman van SCH schoot. Tot de rust viel er niet veel meer te beleven en was de ruststand met 1-1 bereikt. Na rust ging S.C.E op jacht naar de voorsprong, de beleving was goed maar het spel bleef onnauwkeurig, toch kwam S.C.E na een kwartier in de 2e helft op voorsprong door een doelpunt van Joris Coenders. Vlak na de voorsprong kreeg S.C.E een levensgrote kans op 1-3 maar de bal werd voor open doel over geschoten. SCH probeerde nog wel aan te dringen maar dit resulteerde in geen enkele kans voor de thuisploeg. Vijf minuten voor het einde mocht Theo van den Braak na een mooie strakke voorzet van Daniel Heideveld de eindstand bepalen op 1-3.

10-02-08 S.C.E – SJN 5 – 2
S.C.E begon deze wedstrijd tegen SJN erg slecht, slap en ongeïnspireerd, terwijl er toch veel op het spel stond maar gelukkig wist S.C.E in de 2e helft heel eenvoudig de overwinning te pakken. Beide teams begonnen aan deze wedstrijd op een bedenkelijk niveau maar omdat SJN veel meer strijd leverde kwam S.C.E verdiend met 0-2 achter. Toen de spelers van S.C.E door hadden dat men ook strijd moest leveren scoorde Maurice Verberkt vlak voor rust uit een directe vrije trap subliem de 1-2. Na de rust speelde S.C.E met de juiste instelling en liet SJN ook niet meer in de wedstrijd komen en kwam al snel op gelijke hoogte door een goed doelpunt van Ruben Eickelmann. Even later scoorde S.C.E weer maar het doelpunt werd afgekeurd. Toen een speler van SJN 2x geel zag en hierdoor van het veld moest was de wedstrijd ook gelopen. Theo van den Braak maakte dankbaar gebruik van slecht uitverdedigen en omspeelde de doelman van SJN en tikte de 3-2 binnen. Toen enkele minuten later de “Man of the Match” Maurice Verberkt zijn tweede vrije trap binnen krulde, 4-2, was het wachten op een monsterscore voor S.C.E, maar deze bleef uit omdat de spelers van S.C.E te slordig met de kansen omsprongen. Toch wist S.C.E de eindstand via Theo van den Braak op 5-2 te bepalen.

27-01-08 Trekvogels – S.C.E 2 – 3
S.C.E heeft vanmiddag laten zien dat je met veel inzet wedstrijden tot een goed resultaat kunt brengen. Ook werd er soms goed gecombineerd en heeft S.C.E terecht de 3 punten behaald bij Trekvogels onder het “genot” van de muzikale klanken van de dweilorkesten festival. S.C.E en Trekvogels begonnen afwachtend aan het duel en door niet consequent dekken kwam Trekvogels tegen de verhouding op een 1-0 voorsprong. S.C.E ging na dit tegendoelpunt direct op jacht naar de gelijkmaker en na een half uur spelen schot Patrick Vergeer een vrije trap onhoudbaar achter de doelman van Trekvogels en gaf hiermee glans aan zijn terugkeer in S.C.E 1. Tot de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er niet meer gescoord. Na rust bleef het een open wedstrijd waarbij S.C.E iets meer balbezit had omdat de spelers van S.C.E bereid waren om harder te knokken dan hun tegenstander. Trekvogels had veel problemen met de scheidsrechter en speelde geïrriteerd en na een tackle van een verdediger van Trekvogels moesten deze verder met 10 spelers. S.C.E profiteerde optimaal van de meerderheid en na goed doorgaan van Joris Coenders kon Theo van den Braak met een stiftbal de 1-2 binnen schieten, 10 minuten later maakte Joris Coenders na goed doorgaan de 1-3, in plaats van de wedstrijd rustig uit te spelen ging S.C.E zenuwachtig spelen en dit resulteerde in de aansluitingstreffer van Trekvogels maar door een tomeloze inzet van de spelers van S.C.E wist men de zege veilig te stellen.

WINTERSTOP

16-12-07 S.C.E – Woezik Afgelast

09-12-07 Trekvogels – S.C.E Afgelast

02-12-07 S.C.E – SJN Afgelast

25-11-07 S.C.E – BVC’12 1 – 1
S.C.E heeft een terechte gelijkspel behaald tegen de gasten uit Beek-Ubbergen. S.C.E startte niet sterk en mocht van geluk spreken dat men niet vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan stond te kijken, na 20 minuten herstelde S.C.E zich enigszins en werd er veel op het middenveld gespeeld zonder dat er aan beiden kanten nog kansen waren te noteren. Na rust startte S.C.E furieus en zette de tegenstander onder druk, S.C.E kreeg enkele kansen maar ging slordig met deze mogelijkheden om. Vijftien minuten voor tijd counterde BVC’12 naar de 0-1 voorsprong, de zeer slecht leidende scheidsrechter was ontgaan dat een speler van BVC’12 de bal met de hand meenam waarna hij een medespeler de mogelijkheid bood om te scoren. S.C.E toonde veerkracht en Bob Heijltjes wist op fraaie wijze vijf minuten later de bal in het doel van BVC’12 te schieten. Al met al een terechte uitslag met eindelijk weer eens een hard werkend S.C.E.

18-11-07 DVOL – S.C.E 3 – 0
S.C.E heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 3-0 te verliezen tegen DVOL. Na een redelijk begin gaf S.C.E binnen 5 minuten de wedstrijd uit handen, tot twee maal toe werd er balverlies geleden en werd er vervolgens niet daadkrachtig ingegrepen en dit leidde tweemaal een tegentreffer op. S.C.E stelde er in de 1e helft aanvallend heel weinig tegenover. Na rust ging S.C.E 1 op 1 spelen en creëerde een licht veldoverwicht maar tot echte grote kansen kwam het niet. De 3-0 viel in de allerlaatste seconden, er werd niet eens meer afgetrapt. Door dit verlies moet S.C.E voorlopig haar vizier naar onder richten en zal men met veel meer beleving de wedstrijden moeten gaan spelen om ook daadwerkelijk weg te blijven bij de onderste plaatsen. Kom op begeleiding en spelers jullie kunnen echt beter.

11-11-07 S.C.E – BVC’12 Afgelast

04-11-07 Groesbeekse Boys – S.C.E 4 – 3
Ondanks 3 doelpunten heeft S.C.E de wedstrijd tegen Groesbeekse Boys niet weten te winnen. Te gemakkelijk werden 4 doelpunten weggegeven waardoor de Boys uiteindelijk met 4-3 aan het langste eind trok. S.C.E startte voortvarend en uit een vrije schop (na een kort tikje) wist Maurice Verberkt al na 4 minuten de 0-1 op het scorebord te schieten. Hierna ging Groesbeekse Boys feller spelen en werd er niet kort genoeg gedekt waardoor S.C.E binnen 10 minuten met 2-1 achterstond. Het spel golfde hierna op en neer in een heel hoog tempo waarbij menig duel werd geleverd. S.C.E kreeg na 36 minuten wederom een vrije schop en nu was het Niels Jansen die de 2-2 binnenschoot in de ongedekte hoek. De ruststand was hiermee een terechte afspiegeling van de 1e helft. De 2e helft leverde wederom veel strijd op en na 65 minuten wist Groesbeekse Boys weer op voorsprong te komen. S.C.E wilde hierna alles of niets gaan spelen maar mocht van de scheidsrechter niet wisselen omdat volgens hem de spelerspas van Rida niet aanwezig was, na afloop gaf de scheidsrechter zijn fout toe maar daar schoot S.C.E natuurlijk niets mee op. Een foute inspeelpass leverde zelfs nog de 4-2 op en het verzet was hiermee helaas gebroken. Dat Theo van den Braak in blessuretijd nog de 4-3 scoorde deed er niet meer toe.

28-10-07 S.C.E – Victoria’25 3 – 1
S.C.E heeft het zich onnodig moeilijk gemaakt vanmiddag tegen Victoria’25. S.C.E startte goed en fel en was veel in balbezit. Het kon dan ook niet uitblijven dat S.C.E op voorsprong kwam door een fraaie goal uit een goed genomen hoekschop van Niels Jansen. S.C.E bleef aandringen en Niels Jansen bekroonde zijn sterke spel met een fraaie vrije schop 2-0. Hierna zakte S.C.E onnodig weg, S.C.E leed veel balverlies, de omschakeling was veel te traag en werd er heel slap ingegrepen. De 2-1 van Victoria’25 was een kwestie van tijd en S.C.E mocht van geluk spreken dat het voor rust zelfs geen 2-2 stond. Na rust startte S.C.E weer goed en kreeg goede mogelijkheden op de 3-1 maar veel te egoïstisch spel van de aanvallers leverde geen derde goal op. Daar waar men gewoon oog moet hebben voor de medespeler ging men uit op persoonlijk succes, ook dit is een kwaliteit, zien wat er om je heen gebeurt. Gelukkig wist Theo van den Braak toch de bevrijdende 3-1 binnen te schieten. Hierna kreeg S.C.E nog veel kansen maar zelfs op 2 meter van het doel wist men niet te scoren. De uiteindelijke 3-1 winst was volkomen terecht maar de winst had zeker hoger moeten uitvallen.

14-10-07 Brakkenstein – S.C.E 3 – 0
S.C.E heeft een verdiende nederlaag geleden mede door gebrek aan inzet en beleving van enkele spelers. S.C.E begon in een andere samenstelling dan voorgaande wedstrijden en dit kwam het team niet ten goede. Brakkenstein begon met de juiste instelling aan de wedstrijd en creëerde diverse kansen voordat de 1-0 in de 8e minuut werd gescoord. De opbouw verliep zeer matig en na 15 minuten stond het al 2-0 voor Brakkenstein. Voorin werd de bal niet vastgehouden en S.C.E bleef onder druk staan. Na rust waren beide teams aan elkaar gewaagd maar van echte druk door S.C.E was geen sprake. Dat Brakkenstein nog 3-0 maakte is alleen voor de statistieken belangrijk. Belangrijker is dat S.C.E haar 2e nederlaag op rij leed, hopelijk doet een weekje rust wonderen voor de zeer belangrijke wedstrijd tegen Victoria’25.

07-10-07 S.C.E – Alverna 1 – 3
S.C.E had een gelijkspel wel verdiend maar was niet gelukkig in deze aantrekkelijke wedstrijd. Het begin was voor S.C.E en uit het niets kwam Alverna op voorsprong na slecht uitgooien van de keeper van S.C.E. De linksbuiten van Alverna strafte deze foutieve uitgooi direct koelbloedig af. S.C.E toonde veerkracht en binnen 5 minuten stond het alweer gelijk. Uit een hoekschop kopte Birol Caluk tegen de hand van een verdediger van Alverna en de bal ging op de stip. Vanaf elfmeter maakte Niels Jansen geen fout. De wedstrijd bleef leuk om te kijken, twee ploegen die probeerde aan te vallen, helaas kwam Alverna voor rust weer op voorsprong door slecht verdedigen en niet goed positie kiezen van de keeper van S.C.E waardoor hij te laat bij de bal was 1-2. Na rust was S.C.E sterker zonder echte grote kansen te creëren. Toen na ruim 70 minuten Alverna met 10 man verder moest leek een gelijkspel in de lucht te hangen, maar S.C.E viel niet slim aan en kreeg hierdoor weinig mogelijkheden op de gelijkmaker. In de allerlaatste seconde kregen de bezoekers een strafschop waaruit de eindstand werd gescoord 1-3.

30-09-07 Blauw Wit – S.C.E 1 – 1
Achteraf is de 1-1 uitslag wel de juiste afspiegeling van deze wedstrijd. In het begin van de wedstrijd was Blauw Wit feller dan S.C.E en creëerde hierdoor een licht veldoverwicht zonder echte kansen. S.C.E had moeite met het veel te gladde nieuw kunstgrasveld van Blauw Wit. Ook gleden een aantal Blauw witters uit en dit kwam het spel zeker niet ten goede. Uit het niets scoorde Appi Karroush de 0-1 voor S.C.E. Hierna was S.C.E beter dan Blauw Wit en ook na rust leek het een kwestie van tijd dat S.C.E een ruimere voorsprong zou nemen maar de aanvallers van S.C.E wisten van de mogelijkheden geen echte kansen te maken en hierdoor bleef Blauw Wit in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd (tenminste dat dachten alle toeschouwers behalve de scheidsrechter, het werden er meer dan 35 minuten !!!!!!!) kwam een ervaren spits bij Blauw Wit in de ploeg en S.C.E kon deze speler moeilijk bespelen, ook werd het middenveld van S.C.E compleet overlopen en was het een kwestie van tijd dat Blauw Wit de gelijkmaker zou scoren, deze kwam dan ook niet toevallig uit de lucht vallen 1-1. Na deze gelijkmaker werd er door beide ploegen volop de aanval gespeeld en was het een op en neer gaan van de bal zonder middenveldspel. Met de uiteindelijke 1-1 moeten beide ploegen genoegen nemen.

23-09-07 S.C.E – SCH 4 – 1
S.C.E heeft een meer dan verdiende overwinning geboekt op SCH. Vanaf het begin liet S.C.E zien over de betere ploeg te beschikken. Na ruim 15 minuten opende Theo van den Braak met een lange bal op Api Karroush die goed gebruik maakte van zijn snelheid en eerder bij de bal was dan de doelman van SCH en schoof de 1-0 binnen. S.C.E bleef doordrukken en even later was het Theo van den Braak die een vlijmscherpe voorzet van Isjchan Kesjan binnen tikte 2-0. Direct na de rust maakte de keeper van S.C.E een inschattingsfout en kon SCH de aansluiting binnen schieten. Heel even geloofde SCH in een beter resultaat maar dankzij goed doorzetten van Theo van Braak werd het 3-1 en geloofde SCH niet meer in een positief resultaat. Nadat Bob Heijltjes de 4-1 in het doel kegelde was het definitief afgelopen en kon S.C.E rustig (soms te rustig) de wedstrijd uitspelen. Al met al een meer dan verdiende winst voor de wit-zwarte.

15-09-07 Woezik – S.C.E 1 – 0
S.C.E heeft haar eerste nederlaag geleden van de competitie. In Woezik verloor S.C.E mede door een domme rode kaart van Yusuf Sanli. In de 1e helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, over en weer een aantal mogelijkheden maar het doelpunt van Theo van den Braak werd vakkundig door de grensrechter van Woezik afgevlagd en de zeer matig fluitende scheidsrechter nam deze beslissing onterecht over. Na de rust eenzelfde spelbeeld totdat Yusuf dom revanche nam op een tik in zijn gezicht, natuurlijk zag de scheidsrechter alleen de reactie en moest S.C.E met 10 man verder. Op het gehele veld kwam S.C.E nu een speler tekort en de twee overgebleven aanvallers konden het niet meer belopen. Mede door het goede keeperswerk van Niels Coenders bleef het bij het ene doelpunt van Woezik. Jammer en niet nodig. Twee rode kaarten in drie wedstrijden. DISCIPLINE mannen.

09-09-07 S.C.E – Trekvogels 1 – 0
S.C.E heeft ook haar 2e wedstrijd van het seizoen gewonnen. De wedstrijd kende in de 1e helft weinig hoogtepunten en ook waren er maar heel weinig kansen te noteren, wel wat mogelijkheden aan beide kanten maar het leverde geen treffers op dus een 0-0 ruststand. Meer valt er niet te zeggen over de 1e helft. Na de rust drong S.C.E iets meer aan en uit een goede loopactie scoorde Joris Coenders halverwege de 2e helft met een mooi lobje de 1-0 voorsprong voor S.C.E. S.C.E verdedigde nu haar voorsprong en Trekvogels probeerde vergeefs de gelijkmaker te scoren. Over en weer kwamen er mogelijkheden maar S.C.E kreeg geen strafschop waar het zeker recht op had toen Joris Coenders aan zijn arm werd getrokken. Deze wedstrijd eindigde zonder kaarten en voor S.C.E met de gunstige 1-0 uitslag.

02-09-07 SJN – S.C.E 1 – 4
S.C.E beleefde een geweldige start tegen een zwak SJN. Het ging S.C.E voor de wind want binnen 3 minuten scoorde Api Karroush de 0-1. SJN ging direct forser spelen en dat resulteerde in een schop in het gezicht van Birol Caluk, de reactie van Birol was niet goed maar in plaats van 2 rode kaarten moest alleen de speler van S.C.E van het veld. S.C.E toonde ook aan met 10 man veel sterker te zijn dan de tegenstander en uit een mooie pass van Yusuf Sanli scoorde Api Karroush zijn tweede van de middag. Hierna ging S.C.E iets te slordig om met de mogelijkheden, waar S.C.E 0-3 en zelfs 0-4 had moeten scoren was het echter SJN die geheel tegen de verhouding op 1-2 kwam. Vlak voor het rustsignaal ging een speler van SJN in de fout en was het weer 10 tegen 10. Na rust speelde SJN te hard en dit leverde ook nog een rode kaart op, nadat S.C.E met een man meer op het veld stond scoorde Appi Karroush zijn derde doelpunt van de middag na een goede pass van Joris Coenders. S.C.E vond het nog niet genoeg en een slimme voorzet van Mustafa Celik bereikte de mee opgekomen Richard Schür die de meer dan terechte 1-4 binnenschoot.

26-08-07 S.C.E – DSZ 1 – 1 (Beker)
S.C.E heeft zich niet weten te plaatsen voor de 2e ronde en dat is een tegenvaller gezien de sterkte van deze poule. S.C.E speelde ook vandaag weer niet sterk, technisch is het allemaal best wel redelijk maar de wil om te winnen en dan ook echt om te winnen ontbreekt nog steeds. Vooraf wist S.C.E dat men moest winnen om de 2e ronde te bereiken maar de spelers toonde niet de juiste mentaliteit die hoort bij het moeten winnen. De eerste kans was voor DSZ maar de linkerspits van de gasten schoof de bal voorbij de verste paal. Hierna kreeg S.C.E een licht veldoverwicht maar wist de kansjes niet om te zetten in een doelpunt. Na rust drong S.C.E iets meer aan maar het leverde geen kansen op en toen Abel in de fout ging stond het zelfs 0-1 voor de gasten uit Boven-Leeuwen. S.C.E probeerde met 2 wissels het tij alsnog te keren maar verder dan een intikkertje van Joris Coenders kwam S.C.E niet. VOETBAL IS OOK STRIJD LEVEREN, SPELERS VAN HET EERSTE.

21-08-07 AVIOS – S.C.E 1 – 4 (Beker)
S.C.E heeft eindelijk een wedstrijd overtuigend gewonnen. In het begin speelde het centrale duo achterin onzeker en kreeg Avios twee mogelijkheden. Uit de 1e de beste kans van S.C.E was het gelijk raak door Theo van den Braak. S.C.E speelde na de 0-1 goed combinatievoetbal en dat resulteerde in de 0-2 door Mustafa Celik met een goed afstandsschot. Vlak voor rust schoot Isjchan Kesjan goed in maar de doelman wist de bal te keren, Theo van den Braak was er als de kippen bij om de 0-3 binnen te tikken. Na rust speelde S.C.E in een te laag tempo en werd er weer te veel met de bal gelopen. Toch wist Api Karroush knap de 0-4 binnen te schieten in de korte hoek van de keeper van Avios. Hierna werd het spel van S.C.E weer te slordig, kansen onnodig weggegeven door slap verdedigen en Avios kon haar eretreffer binnen schieten 1-4. Concentratie heren, simpel samen voetballen en dan komt het wel goed.

14-08-07 S.C.E – Nijmeegse Boys 2 – 1 (Beker)
In de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen wel eens waar voor de beker, mocht S.C.E aantreden thuis tegen de Nijmeegse Boys. De wedstrijd werd in de eerste helft in een veel te laag tempo gespeeld aan S.C.E zijde waardoor de Nijmeegse Boys steeds tijd genoeg hadden om hun verdediging op de juiste plaats weer neer te zetten. Sterker nog de Nijmeegse Boys kregen twee uitstekende kansen om te scoren, maar de nieuwe keeper van S.C.E, Niels Coenders voorkwam dit, op bekwame wijze. De ruststand bleef dan ook 0- 0. In de tweede helft ging direct het tempo van S.C.E omhoog maar echte kansen om te scoren werden niet gevonden, het duurde tot de 30e minuut voordat de 0-1 op het scorebord kwam te staan. Deze stand was tegen de verhouding in, nu moest S.C.E echt alles op de aanval zetten om de wedstrijd in hun voordeel om te buigen. In de 34e minuut een uitbraak van Richard Schür over de linker kant de 16 meter in veel gerommel van beide kanten de bal blijft hangen en de gelukkige die de 1-1 maakte was Maurice de Bruin. Nog geen vier minuten later maakte Bob Heijltjes aan alle onzekerheid een einde door de winnende goal er in te schieten waardoor de eindstand 2-1 in het voordeel van S.C.E is geworden.

Junioren B1

19-04-08 S.C.E B1 – Orion B2
Zoals natuurlijk ook de bedoeling was hebben we ook Orion opzij gezet. Na het puzzelen met de opstelling bleken er 2 fikse tegenvallers. Pieke bleek niet in staat om te voetballen, hij was nog steeds ziek. Daarnaast bleek ook Jan niet fit, hij haakte in de warming-up af. Gelukkig bleek Tim Seegers wederom bereid om in de rust over te stappen naar ons. Later bleek dat het lot ons slecht gezind was, want ook Tim raakte bij zijn eigen team geblesseerd. We hadden dus 11 fitte spelers en daarmee zouden we Orion moet verslaan. Zoals gehoopt, in onze laatste wedstrijd voor het thuispubliek, met goed voetbal. Dit bleek in de eerste helft zeker het geval. Het vooruit druk zetten, het openen van links naar rechts, en het hoge baltempo, eigenlijk was er weinig aan te merken. Natuurlijk ben je als trainer nooit echt tevreden, maar de 1e helft was om eerlijk te zijn best goed. Binnen 2 minuten scoorde Jeffrey uit een goede steekbal van Erik ook de 1-0, hiermee is hij hopelijk ook weer uit zijn vormcrisis van de laatste weken. Na het flitsende begin zakte we eindelijk eens niet terug, maar waren we in staat om door te drukken en Orion was totaal onmachtig. Uit elke aanval leek wel een goede kans te komen, jammer genoeg had Orion een aardige keeper in de goal staan die 2 inzetten van Erik prachtig uit de hoek wist te tikken en zelfs een snoeiharde kopbal van Youri nog net voor de lijn wist te keren. Gelukkig voor ons was hij op de inzet van Kevin, die een corner van Tim bij de 1e paal binnen tikte, totaal kansloos. 2-0. Ook nu bleven we druk op de bal zetten en bleven we kansen creeëren. Erik wist de volgende corner met een volley vol op de lat te schieten, en in de rebound werd de bal van Jordy nog net geblokt. Nadat ook Jeffrey, Tim en wederom Erik het vizier niet helemaal scherp hadden staan was het rust. De 2e helft is na zo’n eerste helft natuurlijk iets minder, maar dit verschil was natuurlijk veel te groot. In plaats van de bal te laten lopen, gingen we met de bal lopen. En in plaats van het inspelen van de bal, probeerde we allemaal de bal te brengen naar de medespeler. Gelukkig was Orion niet in staat om sommige slordigheden af te straffen. Pas nadat Tim schitterend de keeper omspeelde en de 3-0 in het lege doel tikte wist Orion wat terug te doen. Nou ja, eigenlijk gaf Andrew de bal wat lichtzinnig weg. Jammer dat we niet de 0 konden houden achterin. Maar met een 3-1 eindstand pakken we ook 3 punten. Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd bij Hatert.

12-04-08 Trekvogels B1 – S.C.E B1
Na overwinning nummer 4 op rij, thuis tegen AWC, werd de wedstrijd bij Trekvogels een weekje verzet. In plaats van hevige regen, waren we nu in staat om onder de stralende zon te spelen. Trekvogels begon de wedstrijd als nummer laatst, maar hadden voor de afwisseling wat versterking mee genomen. De tegenstanders waren ineens iets groter, en toen we pasjes van A spelers onder ogen kregen wisten we genoeg. Het zou geen makkelijke wedstrijd worden. De warming up op het trainingsveld beloofde al weinig goeds, slap en afwezig werd de bal rond gespeeld. Eenmaal op het kunstgras aangekomen bleek dit een enorme wisseling. Ballen die normaal opgepakt worden schoten nu door, of stuiterden juist enorm op. Gelukkig leek ook Trekvogels wat hinder te ondervinden van het veld. Na een minuut of 8 kregen we een vrije trap voor een licht vergrijp. Jordy wist de bal panklaar te leggen en Tim ( terug van weggeweest ) wist de 0-1 binnen te schuiven. Het tempo werd nu helemaal uit de wedstrijd gehaald, en de passing en aanname werd nog onnauwkeuriger. Uit een counter, waar Sven een sliding te laat inzette en Jan zijn tegenstander uit het oog verloor, en tot slot Remo en Mitch elkaar hinderde frommelde de spits van Trekvogels de bal het doel in. Je begrijpt het al, de scherpte en concentratie waren afwezig. Onze spitsen liepen wel, maar druk zetten was teveel gevraagd, het middenveld sloot te laat bij en verloren elke 2e bal, en de achterhoede greep halfslachtig in. Het was dat Trekvogels niet in staat was hiervan te profiteren. Na 2 wissels in de rust en een kort maar hevige bespreking was de 2e helft een stuk beter, nog steeds matig, maar er zat beleving in. Na een kwartier was het opnieuw Jordy die ditmaal Erik een goede kans gaf, en Erik knikte de bal prachtig in de lange hoek. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld en konden we naar hartelust aanvallen en het doelsaldo opkrikken. Jammer genoeg waren Jeffrey, Pieke, Kevin, Tim, Sven en Zana niet in staat de bal het doel in te krijgen. Het was zelfs Andrew die na een mooie steekpass van Pieke 2 man uitkapte en de bal binnenschoof voor de 1-3. In de slotminuut scoorde Tim op aangeven van Zana nog de 1-4 en kreeg de uitslag nog wat vorm. Volgende week spelen we thuis tegen Orion en dan nog uit bij Hatert en Union B3d. Cadeautjes zullen we niet meer krijgen, dus hopelijk gaan we flink aan de bak en laten we zien dat wij beter kunnen dan dit.

29-03-08 S.C.E B1 – AWC B2
Zonder de geschorste Anass, de geblesseerde Erik en ook zonder Remo (bruiloft) begonnen we de wedstrijd tegen AWC. In het “jonge” team, met Pieke en Kevin als 2e-jaars spelers was zelfs een basisplaats voor C1 speler Bram Faber. De laatste weken spelen we wat moeizamer, en dat was ook vandaag weer terug te zien. Veel slordige passes, onnauwkeurige aannames en vooral erg veel verkeerde keuzes. Pas na een kwartier spelen stond de organisatie wat beter bij ons en konden we AWC wat terug dringen. Door een slippertje van Mitch stond het toen al wel 0-1. Gelukkig hield hij hierna nog 2 ballen uit zijn goal zodat de achterstand niet nog groter werd. In de 1e helft kwamen we aanvallend eigenlijk tot niks. Bram wist 2x bijna uit de kluts te scoren en Jeffrey had moeten scoren na een goede diepte pass, maar hij vergat de bal mee te nemen. De beste kans was voor gelegenheids rechtsbuiten Zana. Uit een prachtige steekbal van Pieke schoot hij jammer genoeg te gehaast tegen de keeper aan. In de rust moesten even wat dingen recht gezet worden om zo AWC nog verder terug te dringen. Natuurlijk moet je dan wel scherp uit de kleedkamer komen. Dit keer was Jan niet helemaal bij de les en dit resulteerde in 3 grote kansen binnen 5 minuten. Nadat hij op zijn plaats gezet was was er nog maar 1 ploeg die voetbalde. Alleen bleven we onnauwkeurig in de afwerking. Met name Jeffrey maakte het erg bont. Tot 3x toe miste hij vrij voor de keeper. Uit een corner kwam dan uiteindelijk toch de gelijkmaker. Sven nam de bal goed aan, alleen Pieke schoot hem beheerst binnen. 5 minuten later verlengde Kevin een verre uittrap van Mitch ( die hiermee zijn foutje goed maakte ) en Tim schoof de bal erg beheerst binnen. Vlak voor tijd maakte Kevin aan alle onzekerheid een einde, door goed doorjagen wist hij de keeper tot een fout te dwingen en hij schoof de bal beheerst in het lege doel. Wederom winnen we een wedstrijd, maar het zou fijn zijn als het publiek ook weer eens kan genieten. Tot slot moet wel even opgemerkt worden dat we de wedstrijd eindigde met 3 C spelers. Bram was gewisseld, maar Sem Selten, Etienne van Trigt en Tim Seegers speelde verdienstelijk mee. Volgende week mogen we richting Trekvogels. Dit zal wederom een lastig te bespelen tegenstander zijn. Hopelijk is het zand uit onze machine en kan het publiek zich weer eens warmen aan mooi voetbal.

15-03-08 Quick 1888 B2 – S.C.E B1
Na 2 overwinningen en 2 weken rust was Quick 1888 weer aan de beurt. Thuis via een weergaloze eerste helft met 16-3 gewonnen, dus de verwachtingen waren gemengd. Makkelijke overwinning of zou Quick 1888 iets recht willen zetten. Ik ging uit van het laatste. Aangezien vandaag ook de topper Hatert – Union B2 op het programma konden doen, zouden wij bij winst een plaats kunnen stijgen (winst voor Union) of een goede stap richting het kampioenschap kunnen zetten (winst voor Hatert). Jammer genoeg moesten we dit doen zonder onze aanvoerder Pieke. Hij was te ziek om mee te kunnen spelen. Als vervanger werd Tim Seegers meegenomen. De wedstrijden tegen 2e teams van Quick 1888 zijn altijd een spektakel. Meestal weinig begeleiding en weinig samenhang in het team, alleen daarom zijn het al lastige wedstrijden. Vandaag bleek deze waarheid weer eens in de praktijk. Na een redelijk begin probeerde Quick 1888 in hun eigen strafschopgebied te gaan combineren. Toen dit na druk zetten van Erik niet mogelijk was en Jordy de bal voor zijn voeten kreeg was de 0-1 een feit. Jammer genoeg wist Quick 1888 de rug te rechten en randje buitenspel de 1-1 binnen te schieten. Tot aan de rust was het een gezapige wedstrijd met enorm veel foute passes en veel irritaties door het warrige fluiten van de scheidsrechter. Na eindelijk een goede aanval wist Jeffrey Erik in staat te stellen de 1-2 binnen te schieten en niet veel later zette Anass de 1-3 op het scoreboard. Vlak voor rust kogelde Jeffrey de 1-4 via de onderkant van de lat nog binnen. Nadat we in de rust even wat gecorrigeerd hadden verwachten we een vlot uitlopend S.C.E, maar niets was minder waar. Via een gelukkig doelpunt kwam Quick 1888 na een kwartier op 2-4 en gingen de spelers geloven in een stunt. Toen ook de 3-4 nog viel was de paniek bij S.C.E compleet. De meest simpele dingen gingen mis en we vergaten rustig de ruimtes te benutten. Op dit moment iemand laten debuteren in de B1 is natuurlijk niet ideaal, maar Tim Seegers deed precies wat er verwacht werd. Goed storen, en vooral erg simpel voetballen. Gelukkig wist Anass 10 minuten voor tijd Jeffrey de 3-5 binnen te laten tikken en was de wedstrijd gespeeld. Bij Quick 1888 doofde het vuur en via 2 doelpunten van Tim Thijssen werd de 3-7 eindstand bepaald. Doordat Anass zich liet provoceren liepen we nog tegen een domper aan. Een domme en vooral onnodige rode kaart kost hem waarschijnlijk de rest van de wedstrijden. Nu moeten we maar laten zien dat we als team gegroeid zijn en we ook zonder Anass een goed resultaat kunnen halen.

23-02-08 S.C.E B1 – SC Millingen B1
Na een slecht begin van de 2e seizoenshelft lijken we de weg naar boven weer gevonden te hebben. Waar 2 weken terug nog in de laatste seconde een doelpunt werd weggegeven tegen Blauw Wit was de wedstrijd vorige week al een stuk beter. Vandaag stond de wedstrijd tegen SC Millingen op het programma. SC Millingen heeft geen goede ploeg, maar zijn in staat om met veel kracht en inzet het iedere tegenstander lastig te maken. Vorige week hebben ze Union B2 nog op een gelijkspel weten te houden, en wij hebben in SC Millingen zelf ook 2 punten laten liggen door erg onnodig gelijk te spelen. Vandaag zonder de afwezige Kevin, de geblesseerde Remo en de zieke Mitch ook nog eens een gehavende selectie. De start van de wedstrijd was wederom erg onrustig, van goed voetbal was totaal geen sprake. SC Millingen deed weinig moeite om op te bouwen en bijna elke bal werd direct richting de spitsen geschoten. Onze verdedigers hadden zich hier goed op ingesteld, maar vooral op het middenveld en in de aanval werd erg slordig gespeeld. Elke bal werd direct weer ingeleverd. Bij een van de eerste goed lopende aanvallen wist Anass twee tegenstanders op het verkeerde been te zetten scoorde hij heel beheerst de 1-0. Bij mij was er de hoop dat we nu rustiger zouden gaan spelen, maar niets was minder waar. Elke aanval van SC Millingen werd redelijk makkelijk afgeslagen, maar in de omschakeling werd bijna elke bal zo slordig verspeeld dat we niet eens gevaarlijk konden worden. De wapenfeiten van SC Millingen beperkte zich tot een voorzet die zo scherp was dat niemand in de buurt kon komen en een indirecte vrije trap die via de lat over werd geschoten. Met een 1-0 ruststand zochten we de kleedkamers op. Na wat aanwijzingen en aanbevelingen op zak begonnen de spelers aan de 2e helft. Door een volledig mislukte timing kon een middenvelder van SC Millingen zomaar de 1-1 binnen tikken. Totaal ongedekt dook hij op voor onze keeper en wist hem simpel te passeren en de bal binnen te schuiven. Misschien moet dit vaker gebeuren want de scherpte was toen wel terug. Na een mislukte aanval van SC Millingen wisten wij via een prachtige counter op 2-1 te komen. Na onderscheppen lag de bal via 5 spelers, die allemaal de bal direct doorspeelde, bij Jordy die met een dieptepass Tim alleen voor de keeper zette. Hij kapte zijn achtervolger uit en schoof de 2-1 binnen. Niet veel later wist Erik op knappe wijze een voorzet van Anass binnen te tikken en konden we iets rustiger gaan spelen. Na een misverstandje achterin wist SC Millingen zowaar de 3-2 binnen te schieten en moesten we ons toch maar opmaken voor een alles of niets offensief. De slordigheid van voor rust was weer terug bij ons en elke counter werd vakkundig om zeep geholpen door slechte passing. Nadat SC Millingen uit een vrije trap de bal snoeihard op de paal wist te schieten was het duidelijk dat we ons naar het einde moesten vechten. Jan verving de moegestreden Jordy en kreeg nog een goede kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Zijn schot kon geblokt worden en hij kon gelukkig de diepe bal nog blokken. Zijn directe tegenstander vond het nodig om hem onmiddellijk omver te duwen… De scheidsrechter besloot in plaats van een onnodige kaart de wedstrijd, aangezien we al in de blessuretijd zaten, af te fluiten. De 3 punten zijn binnen. Het was verre van goed, maar ook slechte wedstrijden moet je winnen. Als we nu eens wat zorgvuldiger met onze kansen omspringen zullen we een stuk rustiger de wedstrijden uit kunnen spelen. Volgende wedstrijd is over 3 weken tegen Quick 1888. Die zullen wel wat recht willen zetten na de nederlaag vorige keer.

16-02-08 Blauw Wit B1 – S.C.E B1
In de laatste minuten de winst uit handen geven is een van de ergste dingen die er zijn, helemaal als het onterecht is. Gelukkig hadden we een week later de kans om dit terug te draaien. De terug wedstrijd tegen Blauw Wit was namelijk de week erop. Na wat bespreken over vorige week en 2 goede trainingen waren we er van overtuigd dat we een goed resultaat zouden halen. Blauw Wit is thuis nog ongeslagen en het spelen op kunstgras vereist toch enige oefening. Op de dag van de wedstrijd bleek dat niet iedereen helemaal scherp was, getuige het te laat komen van een speler, maar gelukkig hadden we een scherpe en gemotiveerde invaller achter de hand. Verder bleek de jarige Casper een griepje te hebben en bleek hij niet in staat tot het spelen van een wedstrijd. Nadat we elkaar hadden opgepept begonnen we de wedstrijd niet al te sterk. Blauw Wit probeerden ons vanaf het begin vast te zetten, en in plaats van rustig opbouwen werd voornamelijk de lange bal gehanteerd. Het resultaat was een licht veldoverwicht voor Blauw Wit. Na deze onrustige beginfase kwamen we wat beter in de wedstrijd en waren we in staat de keeper van Blauw Wit op de proef te stellen. Uit een scherpe counter van Blauw Wit viel, net nadat wij sterker werden, de 1-0. Er hing wel een luchtje aan de goal. Iedereen zag de handsbal van de spits, op de scheidsrechter na. Gelukkig lieten wij ons niet uit het veld slaan door deze beslissing. Na het uiten van wat frustraties pakten we de draad van voor de goal weer op. En dit resulteerde in wat mogelijkheden. Omdat bij ons de veldbezetting niet helemaal optimaal was, werd er vroeg gewisseld, maar het effect was wel dat we beter stonden. Blauw Wit werd steeds meer vastgezet en na goed doorzetten scoorde Jeffrey vlak voor rust de belangrijke 1-1. De rust werd gebruikt om wat dingen aan te stippen en de 2e helft starten we furieus. Binnen 5 minuten scoorde Tim de 2-1 en Anass de 3-1. De rest van de wedstrijd was niet al te bijzonder. Blauw Wit probeerde met veel lange ballen iets te forceren,maar met name Youri en Remo konden rustig alles weg koppen. We vergaten in deze fase verder uit te lopen. In de slotfase was Blauw Wit nog twee keer dicht bij een doelpunt, maar Mitch plukte een bal uit de kruising en eenmaal bracht Jeffrey redding op de lijn. We hebben na wat moeizame wedstrijden weer eens overtuigend gewonnen. Het kwartier na rust speelden we erg goed en beslisten we de wedstrijd. Nu moeten we eraan werken om deze fases langer te maken. En aangezien de concurrentie nog steeds punten laat liggen kunnen we blijven hopen op het kampioenschap!

09-02-08 S.C.E B1 – Blauw Wit B1
2 weken na de nederlaag bij Beuningse Boys mochten we aantreden tegen Blauw Wit. Blauw Wit is een ploeg die weinig scoort, maar ook weinig tegen krijgt. De paar kansjes die we krijgen zullen we dus af moeten maken. Na 2 weken goed trainen was er volop vertrouwen in een goede afloop. We begonnen de wedstrijd wederom slapjes, maar wisten achterin de boel goed dicht te houden. Blauw Wit speelde op buitenspel en ze hadden een erg scherpe grensrechter bij zich, elke diepe bal werd afgevlagd. Al dan niet terecht wisten wij hier maar 1x aan te ontsnappen, maar Anass wist de bal niet voorbij de doelman te krijgen. De 2e helft werd een stuk beter. We speelden rustiger, wat zorgvuldiger en we kregen zowaar een paar kleine kansjes. Wederom wist Anass (net als tegen Beuningen) te scoren. Een lob van een meter of 30 viel in de verre kruising. Jammer genoeg was hij niet fit genoeg meer om de wedstrijd te vervolgen. In plaats van vooruit voetballen, lieten wij ons wat terugdringen door het opportunistisch spelende Blauw Wit. Kansen kwamen hier niet uit voort en op de counter hadden we meerdere mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Als dit uitblijft weet je dat de oude voetbalwijsheid weer op gaat. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Uit een makkelijk weggegeven vrije trap kon de speler van Blauw Wit de bal vrij inkoppen. Dit was de eerste keer dat ze binnen de 16 meter gevaarlijk werden. Een paar minuten later floot de scheidsrechter voor het einde, en lieten we weer, geheel onnodig, 2 punten liggen. Kansen creëren is 1 ding, kansen afmaken een ander. Maar ten alle tijde moeten wij zelf het spel willen maken! Natuurlijk is het lullig als je 1 kans weggeeft en die valt binnen, maar ook in de laatste seconde moeten wij scherp blijven. Volgende week is er de kans op revanche, ik verwacht dan niets minder dan een overwinning.

26-01-08 Beuningse Boys B2 – S.C.E B1
Na een korte winterstop met weinig kans om goed te trainen stond de wedstrijd bij Beuningse Boys op het programma. Thuis hebben we het niet al te makkelijk gehad, en we waren dus gewaarschuwd! Om nog volop mee te blijven doen in de titelrace mogen we geen punten laten liggen, met deze wijsheid begonnen we aan de wedstrijd. Jammer genoeg resulteerde dit niet tot goed spel. Dit was een dag dat alles tegenzat. Veel te veel spelers waren uit vorm, te veel spelers maakten verkeerde keuzes en te veel spelers hadden het vizier niet scherp staan. Als trainer zit er dan weinig anders op dan hopen op een opleving. We begonnen nog wel aardig en wisten Beuningen vast te zetten op hun eigen helft, maar hierdoor gingen er teveel spelers uit hun positie lopen. Dit had als gevolg dat we met veel te veel mensen voor de bal stonden. Uit de eerste de beste counter scoorde Beuningse Boys ook de 1-0. Na een korte rustperiode kwamen we de 2e helft een stuk beter uit de startblokken en de omsingeling van Beuningse Boys begon opnieuw. We creëerden wat kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. Uit het niets wist Anass wel de 1-1 binnen te knallen. Als trainer hoop je dan dat er wat meer rust in de ploeg komt en er dan weer goed gevoetbald gaat worden, maar niets was minder waar. We bleven onrustig, onzeker en bij lange na niet foutloos. Beuningse Boys maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde uit de 2e aanval de 2-1, en even later uit uitbraak nummer 3 ook de 3-1. Na wat gemiste kansen en wat gescheld op elkaar floot de scheidsrechter voor het einde. Alleen inzet is niet genoeg, we zullen ons eigen spel moeten spelen en geen dingen moeten doen die we niet kunnen. Gelukkig hebben we 2 weken om te sleutelen aan het spel en dan moeten we klaar zijn voor de dubbele confrontatie met Blauw Wit. Een concurrent in de achtervolging op Union.

15-12-07 S.C.E B1 – Union B2
Na een flinke overwinning op Quick 1888 en een weekje rust stond vandaag de topper op het programma. Union B2 kwam op bezoek, Union was nog ongeslagen en wij zouden er alles aan doen om dit vandaag te veranderen. Iedereen leek klaar voor deze wedstrijd, maar ook schijn bedriegt wel eens. Binnen 15 minuten besliste Union de wedstrijd. Uit 5 kansen wisten ze 4x te scoren. Op zich kan dit de verdienste van Union zijn, maar het kwam vooral ook doordat wij zelf erg slap begonnen. Na 10 minuten was de eerste wissel dus al een feit. Gelukkig toonden we na deze zware tegenvaller wel mentaliteit en gingen we als een team op jacht naar doelpunten. Achterin bleef het gesloten en Union werd achteruit gedrongen. Na 30 minuten resulteerde dit in een penalty voor ons, Pieke benutte deze uiteraard feilloos. Meteen na dit doelpunt kregen we wederom een goede kans en wist Tim op aangeven van Jeffrey de 2-4 binnen te schieten. Jammer genoeg was het vrij snel na deze treffer rust. De 2e helft probeerden we wel, en deed iedereen zijn best. Maar Union bleek gewoon een taaie tegenstander die weinig goals weggeeft. De 2e helft was ook vooral een wedstrijd waarin duidelijk werd dat we aanvallend misschien te afhankelijk zijn van bevliegingen van sommige spelers en we als team nog wat te leren hebben. Union stelde hier aanvallend ook maar weinig tegenover en beperkte zich vooral met het tegenhouden van ons en het dichthouden van de weg naar hun goal. Uiteindelijk vloeiden de krachten weg en waren we niet bij machte om de muur te slechten. Over de hele wedstrijd genomen was een gelijkspel wel terecht geweest, maar als je binnen een kwartier door persoonlijke fouten al 4 doelpunten weggeeft heb je gewoon terecht verloren. Nu moeten we natuurlijk niet te lang stil blijven staan bij deze nederlaag. Er volgen nog genoeg wedstrijden, en het verschil bedraagt maar 2 punten. Als wij gewoon wedstrijden gaan winnen, en vooral blijven winnen zullen we de druk op Union houden en blijft het kampioenschap mogelijk. Natuurlijk is dit geen al te gemakkelijke opgave (uitwedstrijden bij Hatert, Union B3 en Blauw-Wit bijvoorbeeld), maar we geven ons nog niet gewonnen!

24-11-07 S.C.E B1 – Quick 1888 B2
Na de prachtige winst op Hatert vorige week kwam vandaag Quick 1888 op bezoek. Een erg wisselvallige ploeg die makkelijke overwinningen afwisselt met opzienbarende nederlagen. Wij hebben thuis nog alles gewonnen en wilde deze lijn natuurlijk doorzetten. Door wat personele problemen hebben vandaag Jan Dahm en Jeffrey Schevers opnieuw meegedaan. Bram Faber maakte zijn debuut, en bekroonde dit met ons laatste doelpunt. Gelukkig gingen er wel een aantal aan vooraf. Voordat ons publiek allemaal van de schrik bekomen was stonden we al 2-0 voor. Binnen 20 seconden wist Jeffrey op aangeven van Anass de 1-0 binnen te werken. Niet veel later scoorde Erik op aangeven van Jeffrey de 2-0. Quick 1888 probeerde hierna de bal wat langer vast te houden, maar de aanvalsgolven bleven neerdalen op het doel van Quick 1888. De 3-0 was een prachtige treffer van Erik, maar de 4-0 was voor mij als trainer het bewijs dat we op de goede weg waren. Na een prachtige aanval over rechts, niet geheel toevallig een vorm waarop we getraind hadden werd afgesloten met een voorzet van Zana en een kopbal van Anass. Dit is de reden waarom we hier op trainen jongens! Hierna wisten Anass, Jeffrey, Pieke, Jordy, William, Anass, Jeffrey en wederom Anass nog te scoren. Met een ongekende 12-0 ruststand was de wedstrijd gespeeld en dan weet je dat je een vervelende 2e helft tegemoet gaat. Zana scoorde binnen een minuut nog wel de 13-0, en even later scoorde (zelfs) Alireza de 14-0, maar toen was het over. Quick 1888 schakelde niet meer om en schoot de bal maar lukraak naar voren. Hieruit ontstonden zowaar 2 doelpunten. Alireza en Bram scoorde hierna voor ons nog, en Sven besloot de middag zoals de hele 2e helft was. Slap, ongelukkig en ongecontroleerd hij liet de bal wegspringen, werd niet gecoached en de spits van Quick 1888 kon Mitch voorbij wandelen en de 16-3 eindstand op het bord zetten. Jongens, zo’n 1e helft is absolute klasse. De tegenstander helpt natuurlijk mee, maar ze hebben geen seconde de kans gehad om in de wedstrijd te komen. De 2e helft was slap, zwak en ongeïnteresseerd en dat mag niet. Gelukkig strafte Quick 1888 dit gelijk af en houdt dit jullie met beide beentjes op de grond. Volgende week spelen we wederom thuis en mag Blauw wit proberen wat punten mee te nemen. Uiteraard gaan wij er alles aan doen om dat te voorkomen!

17-11-07 S.C.E B1 – Hatert B1
Vandaag werden de jongens van de mannen gescheiden, Hatert kwam op bezoek. Hatert dat 15-0 bij Trekvogels gewonnen heeft, maar ook het Hatert dat met 4-1 verloren heeft bij SC Millingen. We hebben ons goed voorbereid en even wat informatie ingewonnen bij wat bekenden van Hatert en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Goede moed is alleen niet alles. Duels moet je willen winnen, elke bal moet je willen hebben en elke tegenstander moet afgestopt worden. Dit was duidelijk de instelling van Hatert. Hard maar fair werd elk duel aangegaan en ook gewonnen. We waren eigenlijk overal net iets te laat, elk duel werd net niet scherp genoeg ingegaan en veel ballen kwamen net niet aan. Dit resulteerde in een opwindende en spannende 1e helft met weinig echte kansen, maar wel wat mogelijkheden. Jordy schoot een bal van rand 16 op de paal, en Pieke zag een goede inzet door de keeper gekeerd worden. Hatert kwam er gevaarlijk uit via hun snelle spitsen en Mitch wist een keer te redden en 1 bal werd rakelings over geschoten. In de rust vond ik dat ik toch echt even duidelijk moest maken dat dit niet goed genoeg was. Als wij kampioen willen worden, moeten we ook spelen als kampioenen! Als we willen winnen van Hatert, zul je overal op het veld je duels moeten winnen en als je de punten hier wilt houden zul je vandaag mentaliteit moeten tonen! De 2e helft zagen we een ander S.C.E en werd Hatert met hun eigen middelen om de oren geslagen. We waren feller, scherper en harder en creëerden zo dus een overwicht. Dit resulteerde al vrij snel in de 1-0. Nadat Erik goed doorzette op de achterlijn en de bal voor kreeg, miste de keeper en verdedigers van Hatert de bal en kon Casper de 1-0 binnen tikken. Vrij snel hierna kreeg Erik een goede kans op 2-0 maar de bal viel net naast het doel. Vervolgens zette Zana (eindelijk een goede bal) Erik alleen voor de keeper. Hij omspeelde hem en scoorde. Jammer genoeg raakte de keeper de voet van Erik en viel hij uit met een hersenschudding en keurde de, verder goed leidende, scheidsrechter de bal af. We bleven op zoek naar de 2-0, en deze viel opnieuw na goed doorzetten van Erik. Jeffrey wist de bal vanuit een moeilijke hoek via de paal in het doel te krijgen. Hierna ging Hatert wat meer druk naar voren zetten, maar onze verdedigers stonden goed. Remo en Jan hadden bovendien de opkomende middenvelders goed onder de duim. Vooral Remo speelde ijzersterk op de, vooraf bespiegelde als zeer gevaarlijk, aanvoerder van Hatert. Nadat de moegestreden Erik vervangen werd door de geblesseerde William werden we iets meer terug gedrongen. Maar nadat William een bal goed vasthield stuurde hij Anass alleen op de keeper af en hij scoorde de 3-0. Een zeer verdiende overwinning, ook al was de 1e helft moeizaam. We slaan nu een gat van 6 punten met Hatert en staan nu eindelijk officieel 1e. Hopelijk kunnen we deze instelling en deze beleving doortrekken. Als dit gaat lukken kan dit een erg mooi seizoen worden.

10–07 Orion B2 – S.C.E B1
In het weekend dat alle S.C.E teams lekker konden uitrusten mochten wij op het kunstgras van Orion aan de bak. Bij mij lag de wedstrijd van vorig jaar nog vers in het geheugen. De C1 won op die dag van DIO’30 uit Druten en waren zo goed als kampioen, maar de B1 werd afgedroogd door Orion. Het leek toen wel of het kunstgras ons niet lag. Vandaag moest dit duidelijk anders want we willen onze virtuele koppositie niet cadeau doen! We hadden door een zieke Alireza, een geblesseerde Kevin, een afwezige Youri en een geschorste Andrew wederom 2 gastspelers. Jeffrey Schevers en Jordy Althof waren bereid om ons vandaag te helpen. Beide spelers zijn ook verdienstelijk ingevallen. We begonnen de wedstrijd best aardig, konden de verdediging van Orion goed onder druk zetten, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Na een kwartier verraste Orion ons door bij elke aanval iemand van achteruit mee in te laten schuiven en zo een soort van 3-5-2 opstelling te hebben. Doordat wij achterin niet snel genoeg doorhadden wat er gebeurde kwamen wij steeds een speler tekort op het middenveld. Tot de rust was het spel dus onrustig, maar wisten wij toch op voorsprong te komen. William schoot een vrije trap van een meter of 25 hard achter de keeper van Orion. Niet zo verassend, want William scoort vaker als hij op het middenveld mag spelen. In de rust hebben we de opstelling wat aangepast om Orion wat meer terug te kunnen dringen. De 2e helft kwam dit ook goed tot uiting. Orion ging steeds meer de lange bal hanteren, alleen vergaten wij om rustig te blijven voetballen. Doordat er veel ruimte op het middenveld lag, gingen wij mee in het hoge tempo en golfde het spel op en neer. Gelukkig waren wij hierin iets slimmer en creëerden wij ook wat mogelijkheden. Erik Hilgers snoeide de critici de mond door een afgeslagen schot van Anass binnen te tikken, meestal scoort Erik namelijk alleen moeilijke ballen. Dit deed hij even later dus ook. Rand 16 nam hij een bal ineens uit de draai, en schoot hem over de keeper van Orion in de verre hoek. Jammer genoeg wisten we niet nog wat meer gebruik te maken van de vele ruimte en bleef het bij 0-3. Maar we hebben dus wederom 3 punten te pakken en Mitch heeft zijn doel, met goede hulp van onze verdedigers, schoon weten te houden. Volgende week mogen we tegen Hatert laten zien dat we niet voor niets bovenin staan. Thuis hebben we nog geen punt laten liggen, en we zullen dus vol goede moed wederom voor de winst gaan. De komende 3 weken krijgen we Hatert (thuis), Quick 1888 (uit) en Blauw Wit (uit) en na die 3 wedstrijden zullen we zien of we goed genoeg zijn.

03-11-07 S.C.E B1 – Trekvogels B1
Vorige week eindelijk eens goed gespeeld en dus met 6-2 gewonnen bij AWC. Vandaag stond Trekvogels thuis op het programma. Na een 15-0 nederlaag tegen Hatert, zijn ze wat beter gaan spelen en dit resulteerde in allemaal kleine nederlagen. Alleen nog geen doelpunt gescoord. De doelstelling vandaag was dus winnen, en geen tegendoelpunten. We begonnen met een tegenvaller in de warming-up. Mitch kon niet keepen met zijn gekneusde vinger en hierdoor maakte Jasper van Herkhuizen als C speler zijn debuut in de B1. Bovendien was Jordy Althof een van onze invallers vandaag, ook hij is nog een C speler. Na een onrustig begin kregen we wat vat op de tegenstander en zetten we ze vast op eigen helft. Dit resulteerde in enorm veel kansen. Jammer genoeg stond het vizier verre van scherp vandaag. Uiteindelijk maakte Anass, na goed doorzetten van Pieke, de 1-0. Hierna scoorde William uit een counter de 2-0 en rondde Jeffrey een mooie aanval bekwaam af 3-0 bij rust, terwijl er toch zeker een bal of 10 in hadden gemoeten. De 2e helft was een echt vervolg op de 1e. S.C.E probeerde te voetballen en Trekvogels hielden zich bezig met tegenhouden. Casper, Pieke en Jeffrey maakte nog een doelpunt, maar ook hier hadden het er veel meer kunnen/moeten zijn. Uiteindelijk kunnen we over de uitslag best tevreden zijn, maar we zullen toch echt beter moeten gaan voetballen. Dit soort tegenstanders moeten we met goed positiespel kapot spelen, en dus niet teveel lopen! Komende week Orion B2. Hopelijk kunnen we op het kunstgras daar wel laten zien dat we echt kunnen voetballen.

27-10-07 AWC B2 – S.C.E B1
Na de afstraffing in Druten zijn er wat harde woorden gevallen. Niet alleen van mij, maar ook onderling is elkaar even goed de waarheid vertelt. Dit alles met het doel om de scherpte optimaal te krijgen en om vooral het teamgevoel te bevorderen. Vandaag kunnen we laten zien dat we richting de top willen, en alleen een overwinning is goed genoeg vandaag! Nadat iedereen afzonderlijk nog een korte uitleg heeft gehad over de taak en vooral de benodigde uitvoering startte de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was er strijd, beleving en discipline. Onze achterhoede, die nog wel een slippertje maakt stond als een huis! De passing was alleen onzorgvuldig, onrustig en vaak ook onjuist. Hierdoor creëerden we maar erg weinig echt uitgespeelde kansen. We onderschepten elke bal op het middenveld, alleen gaven we hier ook al vaak de bal weg. Vlak voor rust kwamen we toch verdiend op 0-1. Pieke wist de bal binnen te tikken, nadat een voorzet van Jordy slecht verwerkt werd door de keeper. In de rust waren er weinig woorden nodig. Even hameren op de kleine foutjes van onze backs, maar vooral ervoor zorgen dat we rustig bleven! Gelukkig wisten we direct na rust het initiatief te nemen en stapelden de kansen zich op. Tim, Anass (2x) en Pieke scoorden vrij snel achter elkaar en zo stond het ineens 0-5! Jammer genoeg werd de scherpte hierna iets minder en zo wist AWC ook de bal even in de ploeg te houden. Door een slippertje van Zana scoorde AWC de 1-5 en nadat Erik zijn eerste kans direct scoorde (1-6) werd er nog een vrije trap achter Mitch geschoten. Een 6-2 overwinning uit bij AWC, vooraf teken je ervoor, maar wat als we gewoon de hele wedstrijd scherp zijn.… Om maar een voorbeeld te geven, een speler van ons kapt 3 man uit, zet iemand voor een leeg doel, alleen kapt die speler ook weer 3 man uit en schiet op verdediger nummer 4.. Dit soort ballen MOETEN gescoord worden! Maar toch, dankzij de 6-2 overwinning en het puntverlies van de concurrentie staan we in verliespunten gelijk met de koploper. Nu dus blijven winnen en dan blijft het kampioenschap mogelijk.

20-10-07 DIO’30 B1 – S.C.E B1 (Beker)
Na een gelijkspel bij Ewijk, wat behoorlijk onnodig was, en een ruime overwinning tegen Juliana’31 moesten we vandaag op naar Druten. Vorig jaar waren onze C1 en de C1 van DIO’30 in een hevige kampioensstrijd verwikkelt, en deze werd door ons gewonnen. DIO’30 is dus gebrand op revanche en we zullen dus 100% scherp moeten zijn aangezien alleen de winnaar door gaat. Jammer genoeg waren deze woorden gericht aan de muren van de kleedkamer in plaats van de oren van onze spelers. Vanaf het begin was het allemaal slap en niet al te fanatiek. Tot de rust was het nog wel gelijkopgaand. Door mooie doelpunten van William en Erik kwamen we op 0-1 en op 2-2, maar door wat slordigheden gingen we met 3-2 rusten… Na wat harde woorden in de rust werd de 2e helft een deceptie. We bleven makkelijk op de been achterin, maar waren voorin onmachtig en dus was er geen andere optie dan 1 op 1 gaan spelen en er een extra aanvaller bij te gooien. DIO’30 ging alleen iets beter om met de geschonken ruimte en liep in een kwartier tijd uit naar 7-2. Hopelijk is deze harde les ook een goede les en laten we in de competitie zien dat dit een incident is!

29-09-07 SC Millingen B1 – S.C.E B1
Na een onnodige nederlaag bij Union hebben we opnieuw onnodig puntverlies geleden, en wil hier niet teveel woorden aan vuil maken. Door een gebrek aan scherpte stonden we uit bij SC Millingen al na 5 minuten met 1-0 achter. Gelukkig gingen we hierna wel iets beter spelen, en wisten we de 1-1 (door Kevin) en de 2-1 (door Jeffrey) te scoren. Na rust was het weer ongelooflijk slap. Geen beleving, enorm veel verkeerde passes en teveel spelers die dingen gingen doen die ze niet moeten doen. Lopen met de bal als er gespeeld moet worden, spelen als je kunt lopen en er werden geen duels aangegaan. Dit resulteerde dus in een 2-2 en in een 3-2. Gelukkig hadden we nog mensen op de bank die wel duels aan wilde gaan en we konden er vlak voor tijd nog een punt uitslepen. 3-3 door Andrew. Bijna schoot Erik ons naar de 3 punten, maar zijn stift uit de draai eindigde op de lat. Een overwinning zou ook niet verdiend zijn geweest. De volgende wedstrijd spelen we tegen DIO’30 voor de beker. We zullen moeten winnen om door te gaan, dus hopelijk is de scherpte dan WEL aanwezig.

22-09-07 S.C.E B1 – Union B3d 5 – 3
Na de onnodige nederlaag bij Union B2, kregen we vandaag Union B3 op bezoek. Na een korte bespreking over vorige week, simpel weggeven van doelpunten, was het de bedoeling dat we scherper zouden verdedigen. Jammer genoeg duurde het wederom een kwartier voordat we wakker waren. We begonnen weer te slap aan de wedstrijd. Na een kwartier begonnen we met voetballen en scoorde Anass, na een uitstekende pass van Kevin, ook de verdiende 1-0. Na een afgeslagen aanval van ons vergaten we tegenstander af te stoppen en deze kon na een loopactie vanaf de eigen helft de 1-1 binnen schuiven. Direct uit de aftrap gaf Youri de spits een niet te missen kans en stonden we zelfs 1-2 achter… (slordig…) Gelukkig gingen we hierna beter spelen en scoorde Jeffrey, na goed doorzetten van Anass, de 2-2. Na rust speelden we beter en kwamen we vrij gemakkelijk op 3-2 dankzij Erik en 4-2 dankzij Anass en leek er niks aan de hand. Maar wederom hielpen we de tegenstander een handje, in de kluts kwam er ineens een speler vrij voor Mitch en scoorde dus de 4-2. Toen werd het toch nog spannend. Union ging vol op de aanval spelen, en we werden teruggedrongen. Mitch hield ons op de been door een bal prachtig uit het doel te werken. Anass besliste uiteindelijk de wedstrijd met nummer 3 van de dag. Een solo waarbij hij 3 spelers en de keeper van Union te kijk zette. 5-3. Als we scherp blijven spelen kunnen we van iedereen winnen, maar als we verslappen maken we het onszelf erg moeilijk. We missen teveel simpele kansen, en we geven te makkelijk de doelpunten weg. Scherpte is hier dus het toverwoord. Maar we pakken wel 3 punten en de kater van vorige week is dus weggespoeld. Nu op naar SC Millingen…

15-09-07 Union B2 – S.C.E B1 4 – 2
Nadat we in onze eerste wedstrijd een goede overwinning hebben behaald op Beuningse Boys, zijn we vandaag tegen een onnodige nederlaag gelopen. We moesten vandaag naar het kunstveld van Union. Vooraf wisten we dat dit een zware tegenstander kon worden, niet alleen doordat ze een goede jeugdopleiding hebben, maar ook omdat het veld natuurlijk in het voordeel van Union is. Na een wat onrustig begin, kwamen we beter in de wedstrijd en kregen we een aantal goede kansen. Jammer genoeg bleken we in de afronding nog niet scherp genoeg. Dit resulteert zoals zo vaak in een doelpunt aan de andere kant. Na een al dan niet buitenspel geval kon de spits van Union alleen door en maakte hij koelbloedig af. In de rust wat dingen recht gezet en de 2e helft kwamen we veel beter uit de startblokken. Vrij snel wist Pieke dan ook de 1-1 te scoren, uit een mooi afstandsschot. Tot mijn grote teleurstelling was de 2-1 een kopie van de 1-0, wederom niet goed opletten achterin en alweer een aanvaller die alleen op Mitch af kan. Opnieuw knokken voor de gelijkmaker dan maar, en opnieuw was het Pieke die met een goede actie dacht te scoren. Hij werd alleen door 2 man onderuit gehaald en we kregen dus een strafschop. Zoals we weten schiet Pieke precies de ballen er dan feilloos in. 2-2. Omdat we de 2e helft veel sterker waren gingen we op jacht naar de overwinning, en even dachten we ook dat Tim de 2-3 gescoord had. De scheidsrechter vond het echter gevaarlijk spel, de keeper had de bal bijna klem binnen de 5 meter. Tot grote woede van onze spelers keurde hij vlak voor tijd de 3-2 van Union wel goed, na een soortgelijke actie. Door wat opgekropte agressie kostte dit ons ook nog een rode kaart (2x geel van Andrew) en moesten we dus met 10 man verder. Uit een counter scoorde Union ook nog de 4-2, maar dit was meer voor de statistieken. Het veldspel gaat vooruit, maar we moeten ons beter beheersen jongens. Zonde om op deze manier punten cadeau te doen…

08-09-07 S.C.E B1 – Beuningse Boys B2 5 – 2
Na een redelijke voorbereiding stond vandaag eindelijk de start van de competitie voor de deur. Hopelijk zijn de jongens net zo gebrand als de trainer. Tijdens de bespreking stonden de koppies goed en kreeg ik er al vertrouwen in en dat was ook gerechtvaardigd. Vanaf de eerste minuut waren we de baas op het veld. Dit resulteerde in 4 mogelijkheden in de eerste 5 minuten, maar het vizier stond nog niet helemaal scherp. De echte scherpte was bij Pieke wel aanwezig, na een afgeslagen corner schoot hij de 1-0 onhoudbaar achter de keeper. En direct na de 1-0 kwam onze mooiste aanval. Via korte combinaties werd Pieke de hoek in gestuurd en zijn voorzet werd door Jeffrey perfect binnen geschoten (2-0). Jammer genoeg werden we hierna iets onzorgvuldiger en kregen de boys uit Beuningen de kans om in de wedstrijd te komen. Kansen kwamen hier niet uit, maar we gingen iets teveel mee in het spel van de tegenstander. In plaats van goed voetbal, werden de ballen vooral hard weggeschoten en mocht Erik het voorin uitzoeken. Vlak voor rust werden we iets rustiger en meteen viel de 3-0. Tim werd (randje buitenspel) weggestuurd en zijn schot kon nog gekeerd worden, maar Jeffrey schoot zijn 2e vol de kruising in. In de rust weinig reden tot paniek, maar wel even wijzen op het gebrek aan scherpte. De 2e helft begon goed, maar toen Beuningen achterin 1 op 1 ging spelen werd het lastiger. We vergaten gebruik te maken van de ruimte en we verzuimden ver afstand te nemen. Tim scoorde op aangeven van Kevin (mooi hakje) nog wel de 4-0, maar we werden slordig. Na wat wissels kwam Beuningen zowaar voor onze keeper en schoten de 4-1 goed binnen. Na een mooie aanval wist Erik op aangeven van Jordy de 5-1 te scoren (eindelijk!!!), maar het mooiste doelpunt kwam van onze eigen Zana. Na een corner kopte hij, na een duw in de rug, de bal prachtig in de lange hoek, achter Mitch. (5-2). Dit was ook het einde van de wedstrijd. Goed gespeeld in de 1e helft, wat minder in de 2e helft. Al met al een goede overwinning en gelukkig kunnen we een week trainen op de mindere punten. Volgende week om 13.00 uur uit tegen Union B2.

Pupillen D1

zaterdag 8 december 2007 Woezik D1 – S.C.E D1 Einduitslag 2 – 2 ruststand (0 – 0)
Ondanks dat de KNVB het hele amateur-programma had afgelast, konden wij dit weekend toch nog voetballen. Op het schitterende veld van Woezik waar het gras er nog verdacht groen uitzag waren wij via, via, uitgenodigd om tegen de hoofdklasser Woezik D1 een oefenwedstrijd te spelen. De laatste paar trainingen op ons oefenveld waren door de regenbuien van de afgelopen weken meestal uitgelopen op een potje modderworstelen al dan niet met de bal. Tijdens de warming up op het hoogpolige tapijt van Woezik rolde het balletje eindelijk weer eens verder dan een paar meter. Onze jongens hadden er duidelijk moeite mee. De eerste helft was van twee kanten van een hoog gehalte aan hotseknots begonia voetbal. Misschien omdat wij zo’n goed veld niet gewend waren maar dan zou je van Woezik beter verwachten. De bal vloog echter van voor naar achter en andersom. In zijn geheel was de bal wel meer op onze helft, maar dat kwam omdat wij de wind tegen hadden. Alleen de linksbuiten van Woezik was regelmatig erg gevaarlijk. Zij! liep sneller dan onze verdedigers, misschien dat Dominique er wel raad mee had geweten. In de rust aangegeven dat we in ieder geval moesten proberen te voetballen door het balletje beter rond te laten gaan. De tweede helft begon zowaar zeer sterk. Ineens ging de bal van voet tot voet en waren er doordat er lopende mensen waren overal spelers van ons aanspeelbaar. Zo hebben we weleens vaker gespeeld, dus we kunnen het wel!!! Een doelpunt kon dan ook niet lang uitblijven en na een werkelijk schitterende combinatie op het middenveld over meerdere schijven kwam de bal bij Mathijs die koel afrondde. Het mooie voetbal ging nog even door maar scoren bleek toch lastig te zijn. Dan na een minuut of 10 krijgt Woezik een vrije trap en word ik opeens zenuwachtig, omdat ik al weer wat er gaat gebeuren. In eerste instantie redt Frederik maar hij laat de bal los. Stan de spits die nu bij Woezik speelt (maar als F-je weleens is ingevallen in onze D1 omdat hij toen nog bij S.C.E speelde) is er als de kippen bij en legt hem er in. Maar Stan is niet de enige, er staan zeker 5 blauwhemden voor Frederik en géén enkele withemd!! Dit kan ik jullie wel kwalijk nemen, omdat dit al meermalen ter sprake is gekomen, zowel bij vrije trappen als bij corners van de tegenstander!! We geven het verdedigend véél te gemakkelijk weg. Het voetbal wordt nu weer wat rommeliger en het spel gaat op en neer, omdat ook Woezik niet zuiver speelt. In de twintigste minuut is er weer een vrije trap en dit keer glipt de bal net onder Frederik door, maar anders was hij er toch wel ingegaan, want weer die blauwhemden, zonder dat er ook maar 1 withemd te zien is!!! Gelukkig blijven we het wel proberen en bij vlagen ook mooi combineren. Maar de keeper van Woezik staat jammer genoeg zijn best te doen. Dan in de 25e minuut een corner voor ons. De bal komt richting Luka die met het hoofd schitterend in knikt. De laatste 5 minuten blijven we wel proberen maar zo te zien zijn de krachten bijna op en na precies 30 minuten fluit de scheids af. In ieder geval een verdienstelijk resultaat.

zaterdag 24 november 07 S.C.E D1 – Blauw Wit D1 Einduitslag 3 – 3 ruststand (1 – 2)
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit op het programma. Op papier een gelijkwaardig ploeg, die ook nog steeds serieus meedoet voor de eerste plaats in onze poule. Er werd goed voorbereid aan dit duel begonnen en onze jongens was verteld vooral scherp te zijn bij balverlies of balbezit van de tegenstander. Er werd in ieder geval redelijk scherp begonnen en al na 1 minuut krijgt Denis een kans die hij jammer genoeg niet weet te verzilveren. Na een minuut of zeven geeft Joey aan dat hij gewisseld moet worden en Emile neemt zijn plek over. Toch kun je zien dat er nu regelmatig problemen ontstaan achterin. Er wordt niet goed met elkaar gepraat en de fouten sluipen er in. In de 12 de minuut krijgen wij een corner die op zich redelijk goed wordt genomen, maar niet tot een doelpunt leid. Echter wel de messcherpe counter van Blauw-Wit in nog dezelfde minuut, we stonden met 0-1 achter. Duidelijk aangeslagen werd de passing veel minder, waardoor Blauw-Wit steeds gevaarlijker werd en onze achilleshiel duidelijk zichtbaar werd. Slechts 4 minuten later na weer matig verdedigen ligt de 0-2 er al in. Nu begin zelfs ook ik zenuwachtig te worden. We zullen toch niet tegen een zeperd oplopen. In de 23e minuut dan krijgt Mathijs de bal via het middenveld aangespeeld en na een individuele actie gaat hij op de keeper af. De 1-2 is een feit en geeft de jongens (en de trainer) duidelijk weer hoop. Met iets meer lef wordt er weer gevoetbald, maar de verdediging van Blauw-Wit is erg sterk en de keeper is een heel goede! Het lukt ons dan ook niet meer te scoren. In de rust aangegeven dat we de tweede helft zo zouden moeten spelen als de eerste helft tegen SCP, lekker fel en er kort op zitten. Dit werd goed opgepakt, want we gingen fel uit de startblokken. Al na een minuut of twee kon Leroy fraai door hun verdediging slalommen, maar werd door een van hun mensen neergehaald binnen de bijna onzichtbare lijnen. Dit keer ging Joey onze aanvoerder zelf achter de bal staan. Met een behoorlijk schot in de hoek was zelfs deze uitstekende keeper zo goed als kansloos. Het stond 2-2 en ineens was alles weer mogelijk. De druk werd nu flink opgevoerd en na slechts een paar minuten ging er een schitterende steekbal richting Mathijs die de 3-2 er in kon tikken. Blauw-Wit bleef echter gevaarlijk en regelmatig kwamen ze goed door waarbij we veel geluk hadden dat ze niet zuiver waren in de afwerking. Langzaam aan namen zij het initiatief over en in de 25e minuut werd er door ons op een meter of 25 van de goal een overtreding gemaakt. De vrije trap die door hen werd genomen was even fraai als laf. Strak onder de lat, onhoudbaar voor een eerste jaars D keeper. De 3-3 die op het scorebord verscheen was ook de terechte einduitslag.

zaterdag 17 november 07 SCP D1 – S.C.E D1 Einduitslag 3 – 3 ruststand (1 – 3)
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen SCP op het programma. Nadat we gecontroleerd hadden of iedereen, inclusief “big”Joey onze assistent trainer aanwezig was, werd alweer erg vroeg, vertrokken naar Puiflijk. Het veld lag er mooi wit bij want het had redelijk gevroren de afgelopen nacht. De warming up werd verzorgd door “big” Joey en hij heeft er voor gezorgd dat onze mannen in ieder geval goed warm aan de wedstrijd konden beginnen. Er werd redelijk scherp aan de wedstrijd begonnen, maar SCP bleek ook redelijk taai te zijn. Bovendien was hun aanvoerder een grote sterke en ook nog snelle aanvaller waar we erg veel moeite mee bleken te hebben. Verdedigen is toch al niet onze sterkste kant, maar als je ook nog Emile en Glenn mist dan wordt het wel heel lastig. Al met al ging het in het begin redelijk gelijk op, maar het middenveld vooral centraal liet telkens spelers lopen, waardoor SCP toch regelmatig voor gevaar kon zorgen. Dit zorgde er dan ook voor dat in de 10 de minuut SCP vrij makkelijk kon scoren. Gelukkig werden er toen in ieder geval een paar spelers wakker, want er werd ineens veel feller gevoetbald en slecht twee minuten later kregen wij onze eerste corner. Joey liep mee naar voren en er werd een redelijk goede corner afgeleverd, welke in tweede instantie door Joey kon worden ingeschoten. Wij bleven hierna fel en vooral goed voetballen met mooie combinaties, goede steekpasjes en af en toe mooie acties aan de zijkanten. Zo moet voetbal gespeeld worden. In de 18 de minuut wordt Mathijs goed ingespeeld en na wat duw en trekwerk weet hij toch in balbezit te blijven en kan de 1-2 er in schieten. Ons 100 ste doelpunt is een feit. Slecht twee minuten later kan Mathijs na een matige terugspeelbal van SCP, waarbij hij 1 tegen 1 voor de keeper komt, ons derde goal er in schieten. Vlak voor rust geeft onze keeper aan dat hij zoveel last heeft van zijn enkel dat hij niet verder kan. We gaan met 1-3 een zéér goede eerste helft en een geblesseerde keeper de rust in. In de rust aangegeven de tweede helft vooral niet te verslappen omdat zij er waarschijnlijk een tandje bij zullen zetten, maar waarschijnlijk dat de woorden van “big” Joey meer indruk maakten en zij mijn boodschap daarom niet gehoord hebben. De tweede helft werd allerbelabberdst begonnen en al binnen vier minuten was onze tot dat moment zéér verdiende voorsprong van twee doelpunten (en twee wedstrijdpunten) verdwenen. Hierna bleven we hangen in het matige maar wel fysieke spel van SCP. Met name in het fysieke was SCP echter véél sterker. Aandringen op voetbal spelen had weinig effect. Het niveau bleef slecht. Hierbij werd SCP steeds sterker en mogen wij van geluk spreken dat zij hun kansen niet benutten. Voor echt gevaar konden wij in de tweede helft niet meer zorgen, buiten misschien de kans van Denis die hoog over ging. Door dit gelijkspel verliezen we in ieder geval voorlopig onze koppositie en moeten we uitkijken zaterdag tegen Blauw Wit niet definitief onze aansluiting te verliezen.

zaterdag 3 november De Bataven D1 – S.C.E D1 einduitslag 2 – 4 ruststand (1 – 3)
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de Bataven op het programma. De jongens hadden beloofd vrijdagavond op tijd naar bed te gaan want zaterdag moest er om ongeveer 7 uur opgestaan worden. Bovendien moesten we tegen één van onze concurrenten. Toen ik bij S.C.E aankwam niet veel later dan half acht in de vroege ochtend bleek dat iedereen zich aan deze afspraak had gehouden, want iedereen was er al en zag er tot mijn grote vreugde en verbazing opmerkelijk fit uit. Dit gold ook voor de aanwezige ouders. Bij onze aankomst in Gendt probeerde ik “big” Joey (onze assistent trainer) te spotten, maar wie ik ook vroeg, niemand wist waar hij was. Toch was ik er zeker van dat ik hem s’ochtends bij S.C.E gezien had. Later bleek dat hij op het moment van vertrek zich had teruggetrokken in het kleinste kamertje in het clubhuis. Ik weet niet of hij daarna weer lekker naar bed is gegaan, maar dat zal ik hem maandag wel vragen. De voorbespreking hoefde dit keer niet lang te zijn, maar in ieder geval werd de mannen duidelijk gemaakt dat er vandaag maar op één manier gevoetbald moest worden. Iedereen was het daar mee eens en had er zin in. We begonnen wel lekker scherp, maar Bataven was een taaie tegenstander die bovendien ook héél aardig kon voetballen. Daar kwam nog bij dat hun nummer 4 telkens lekker inschoof en niet opgepakt en daardoor alle ruimte kreeg om regelmatig voor de 16 op te duiken. Dit leverde dan ook regelmatig gevaar op. Hierdoor kregen zij in de 5e minuut een corner die door ons gewoonte getrouw zéér slap verdedigd wordt. De 1-0 lag er al direct in. Dit zou nog een lastige ochtend kunnen worden. Wat mij wel opviel was dat de paniek niet toesloeg en iedereen nu echt hard ging werken. In de 10e minuut werd als ik mij goed herinner Mathijs gehaakt en daardoor kregen wij een vrije trap op ongeveer 10 meter buiten de 16. “little” Joey onze aanvoerder nam zelf het initiatief en legde de bal klaar voor zijn kanonskogel. Deze krulde er mooi in en het was gelijk. Door dit doelpunt werd ons spel ook gelijk beter en rustiger. Dit gaf ook meer kansen, maar ook meer counters. In de 17e minuut kreeg Leroy de bal aan de zijkant en startte een van zijn befaamde dribbels inclusief actie. Hij gaf de bal mooi voor en Luka kon héél beheerst afronden. Niet veel later kon Tim die op dat moment als linksbuiten speelde een goede actie maken en naar binnen trekken en met zijn sterke rechterbeen keurig afronden. In de 22e minuut werd Mathijs alweer onderuit gehaald en kregen we weer een vrije trap op ongeveer dezelfde plaats. Dit keer ging de bal ongeveer een meter naast het doel. In ieder geval gingen we met een tevreden gevoel en 1-3 de kleedkamer in. Waarbij ikzelf het mooiste moment vond dat na het tweede of derde doelpunt alle spelers, inclusief wissels en keeper naar de doelpunten maker renden. Klasse jongens!! In ieder geval heb ik aangegeven zo vooral door te gaan en met zijn allen ervoor te blijven knokken. Toch was de tweede helft minder fel en gingen we meer achteruit lopen, waardoor de tegenstander steeds vaker op onze helft kon komen. Maar gelukkig dat Frederik deze wedstrijd goed stond te keepen. Ook vond ik dat we bij balverovering met name achterin te lang bleven hangen. Coaching hierop leverde weinig tot niets op. In de 13e minuut van de tweede helft maakte de Bataven de 2 – 3 en hierna werd het voetbal erg slecht en zenuwachtig met veel lange ballen en weer zonder de nodige aansluiting. Gelukkig was Bataven niet scherp in de afronding en stond nogmaals Frederik goed te keepen. De vrije trap die Bataven nog kreeg op ongeveer dezelfde plek als waar wij hem al twee maal neergelegd hadden ging maar rakelings over. Deze had onze keeper nooit kunnen hebben. In de 25e minuut kon Denis die op dat moment als mid-mid speelde nog een keer mooi zijn mannetje uitkappen en uithalen voor de 2-4. Daarna werd het spel gelukkig weer wat rustiger en beter. In blessure tijd kwam bij een laatste counter een speler van Bataven nog gemeen in op Frederik die de bal al vast had. Hierna was Frederik nog nauwelijks in staat verder te spelen. Gelukkig voor ons dat kort daarna de scheidrechter voor het einde floot. Na de wedstrijd vroegen “little” Joey en Gino nog het woord. Hun initiatief om met zijn allen één van onze spelers te sponseren om toch mee naar Duitsland te kunnen gaan maakte op mij erg veel indruk. Het voorstel werd onder luid applaus ontvangen en goedgekeurd. Wat een teamgeest, klasse jongens!
“De trainer”

zaterdag 26 oktober Beuningse Boys D2 – S.C.E D1 einduitslag 2 – 7 ruststand (1 – 3)
Vandaag moest er tegen Beuningse Boys gespeeld worden. Op papier een middenmoter, maar zij waren het wel die als enige tot nu toe punten van de huidige koploper Leones afgesnoept hadden, dus we moesten er niet te licht over denken. Toen we naar het gebouw liepen waar we ons zouden moeten omkleden en eigenlijk ook douchen, zagen we op het hoofdveld onze D3 spelen tegen de D5 van BB. De D5 van BB staat 1e in de poule en mocht daarom waarschijnlijk op het hoofdveld spelen, waardoor wij gedoemd waren op het zogeheten korfbalveld te spelen. Nu heeft korfbal over het algemeen de naam een wat duffe sport te zijn, maar dat zou deze ochtend anders uitpakken. Na een zéér korte voorbespreking in het wel erg koude en ongezellige omkleedhok gingen we snel naar buiten. Daar zaten de dames/moeders al klaar in de dug-out die, indien aanwezig, bij alle uitwedstrijden voor hen gereserveerd is. De strekking van de voorbespreking was kort en krachtig en al direct na aanvang van de wedstrijd zichtbaar. Er werd dit keer weer scherp begonnen en goed gevoetbald. Al in de derde minuut was er een schitterende een-twee tussen Mathijs en Rick welke al bijna tot een doelpunt leidde. Nog geen minuut later kreeg Mathijs weer een goede bal, waarmee hij de keeper kon passeren. De 0-1 stond. Nog geen minuut na de aftrap kon Leroy al de 0-2 intikken. Er werd weer lekker gevoetbald met af en toe hele mooie combinaties en er werden een behoorlijk aantal kansen gecreëerd. In de 14e minuut kon Mathijs nog een keer alléén op de keeper afgaan en scoorde hij de 0-3. Hierna begonnen wij helaas wat rustiger te spelen en kon BB af en toe doorkomen. In de 20e minuut werd er even wat slechter uitverdedigd en hieruit kon BB de 1-3 scoren. Niet veel later moest Glenn met ademhalingsklachten het veld verlaten. Later bleek hij bij onderzoek in het ziekenhuis gelukkig niets te mankeren. In de rust nog even kort aangegeven dat we zo moesten spelen als in de eerste 20 minuten, lekker fel en kort er op zitten. De tweede helft werd weer gelijk goed begonnen en al na 1 minuut had Gino een goede schietkans. Hij miste niet en legde de bal er mooi in. In de 15e minuut kon Emile die prima was ingeschoven vanaf een meter of vijfentwintig uithalen en een schitterend doelpunt scoren. De 1-5 stond. Terwijl ik nog aan het schrijven was zag ik vanuit mijn ooghoek het vijandelijke net alweer trillen en zag ik iedereen op Luka aflopen. Dan maar doorschrijven. 1-6. Bij vlagen werd er nu heel behoorlijk gevoetbald, soms balletje breed of terug en dan weer vooruit. Dan in de 24e minuut bij balverlies op het middenveld wordt er toch weer te slap ingegrepen achterin. Ook het goal is weer te breed dit keer. De 2-6 staat. In de 26e minuut geeft Tim een schitterende kaats richting Denis, die nog wat goed te maken had, zie hiervoor de 24e minuut. Dit keer is de balbehandeling van Denis heel wat beter en krult hij de bal keurig het netje in. De 2-7 staat en daarmee ook de einduitslag.

zaterdag 20 oktober S.C.E D2 – S.C.E D1 einduitslag 6 – 0 ruststand (2 – 0)
Vandaag moest de laatste bekerwedstrijd gespeeld worden in onze poule. Onze poule is door loting bij de KNVB bepaald, waardoor wij ingedeeld waren met derde en vierde klassers, waaronder ook onze D2! Op papier waren wij al door en vandaag moesten we tegen de D2 die als die van ons zou winnen ook door zou gaan. Voor de wedstrijd nog even over een deal gehad, maar Silvano en zijn mannen waren sportief en wilden er voor voetballen. Vlak voor de wedstrijd kwam Cor het veld op en nu wist ik het zeker hij zou in ieder geval tegen S.C.E fluiten. Het veld was deze vroege ochtend behoorlijk nat zeker omdat er ook nog nachtvorst geweest was. Dat zou ons spel niet ten goede komen. Echter nog geen twintig seconden na de aftrap had een van onze spitsen de bal er al ingetikt. Silvano was echter nog sneller en had buitenspel geconstateerd. In het eerste kwartier hadden we redelijk veel balbezit maar alle kansen die we kregen werden allemaal door Mitch (de keeper van de D2) gestopt hij stond werkelijk prima te keepen! We kregen in het eerste kwartier bovendien nog een flink aantal corners, maar die werden allemaal matig uitgevoerd, waardoor we nog steeds niet konden scoren. Bovendien speelde de D2 met een flink aantal mensen achter de bal, waardoor het redelijk druk was rondom de 16. In de 18e minuut dan eindelijk een mooie voorzet van Kevin, die door Luka achter de keeper gewerkt kan worden. Nog géén twee minuten later weer een goede voorzet vanaf links door Gino. Luka kan de 2 – 0 in het netje leggen. In de rust nog eens aangegeven dat het balletje beter moet rondgaan en toch vooral het veld voldoende groot te houden omdat ze met erg veel mensen achter de bal spelen. Ook het spelen van buiten naar binnen en van binnen naar buiten werd nog eens aangehaald, omdat onze asspelers wel erg vaak vrijstonden en dus vaker gezocht zouden moeten worden. Toch had dit ook in de tweede helft géén effect. Natuurlijk iedereen wilde zelf het liefst de bal de goal in lopen. Dit kon je aan het spel zien. Zelfs onze “laatste man” speelde regelmatig ver voor de middellijn. Dominique onze gelegenheidskeeper voor de tweede helft heeft zegge en schrijven slechts 1 bal gehad. Direct aan het begin van de tweede helft wordt Tim even buiten de 16 onderuit gelopen. Denis gaat achter de bal staan en schiet hem er keurig in. Slechts een paar minuten later krijgt Gino van volgens mij Denis de bal aangespeeld en draait schitterend bij zijn man weg. Dat hij daarna ook nog de 4 – 0 scoort is slechts voor de statistieken. Het spel komt nu in een versnelling terecht want alweer een paar minuten later is er een corner. Deze keer een korte variant, waarbij de bal weer bij Gino terecht komt. Ook deze beland achter de keeper. Dan in de 22 minuut is er wat gekrioel voor het doel van de D2 en Leroy die op dat moment in de spits staat is er als de kippen bij om de 6 – 0 er in te tikken. De bekercompetitie gaat na de winterstop verder voor de volgende ronde! Zaterdag wacht de Beuningse Boys uit!

zaterdag 13 oktober S.C.E D1 – Juliana’31 D2 uitslag 2 – 0 ruststand (1 – 0)
Vandaag moest er tegen Juliana’31 gespeeld worden. Op papier een middenmoter, dus in principe moest er vandaag gewonnen worden en dan liefst ook nog met redelijke cijfers. Omdat ik vind dat we in de omschakeling en in verdedigend opzicht kwetsbaar zijn en hierin dus nog veel moeten leren stelde ik vandaag in ieder geval als doel om de 0 te houden. Hiertoe had ik achterin de mannen wat anders neergezet. Helaas speelde de tegenpartij grote delen van de wedstrijd met twee spitsen, waardoor we achterin niet echt op de proef werden gesteld. Omdat de opdracht misschien wat al te letterlijk werd genomen en ook doordat we wat anders speelden dan gebruikelijk werd er van achteruit niet ingeschoven, waardoor we op het middenveld ook niet makkelijk konden voetballen en regelmatig in ondertal waren. Vol op de aanval spelen ligt ons gewoon véél beter. In ieder geval bleef het nu achterin wel goed dicht zitten. In aanvallend opzicht werden er wel kansen gecreëerd, maar ook weer niet zoveel dat ze er zo makkelijk in gingen als gebruikelijk. Ik vond in ieder geval dat we erg stroef voetbalden zonder veel lef en overtuiging. De zijkanten werden niet voldoende gebruikt en als ze al werden gebruikt kwam er zelden een voorzet. Bovendien werden de middenvelders door de vleugelspitsen nauwelijks gebruikt, een punt waar ik eigenlijk elke week op terugkom! Op deze manier spelend viel het mij bovendien op dat onze spits telkens ging zwemmen op het middenveld, waar normaal onze nummer 10 loopt! Bij balverovering sloot bovendien de laatste linie niet aan waardoor het middenveld niet lekker kon voetballen. Er is nog een hoop te doen als trainer, maar in ieder geval is het een heerlijk team om mee te werken. Dan nog kort even over het voetballen zelf. In de 12 minuut werd er bij Juliana’31 bij een van onze aanvallen slecht uitverdedigd en Tim, alert als altijd was er als de kippen bij. Hij hield het overzicht en bediende Rick, die redelijk beheerst kon inschieten. Ik dacht dat dit doelpunt misschien de ban zou breken, maar tot de rust werd er niet meer gescoord, terwijl er toch wel een paar kansen waren. In ieder geval gingen we met 1-0 de rust in, waar we naast limonade ook op een donderpreek (terecht!) van Joey, de assistent trainer werden getrakteerd. Het had echter géén effect, want de tweede helft bleef matig voor ons doen. In de tiende minuut werd een vrije trap door Rick heel netjes ingeschoten en de 2-0 stond. We kregen nog wel een paar kansen, maar daar werd geen gebruik van gemaakt. De reuze kans van Denis zal ik maar niet noemen want die had mijn oma er nog wel in geschoten! In ieder geval is het wel een verdienste van het team om ook met minder sprankelend voetbal toch nog te winnen.

zaterdag 6 oktober Leones D1 – S.C.E D1 uitslag 4 – 1 ruststand (2 – 0)
In de zéér vroege ochtend reden we richting Beneden-Leeuwen. Onderweg reden we door flinke flarden mist die over de weilanden hingen. Het zicht was hierbij soms beperkt tot de auto die voor je reed. Toch lukte het ons om zonder kleerscheuren aan te komen. In de kleedkamer tijdens het omkleden was het weer het bekende kippenhok zoals je dat alleen bij pupillen kunt hebben. Vandaag moesten we het doen zonder twee van onze spitsen en een aantal spelers die de avond tevoren flink doorgezakt waren op een verjaardagsfeestje. In ieder geval was er weer de aandacht tijdens de voorbespreking, waarin iedereen werd duidelijk gemaakt dat er vandaag echt aan de bak gegaan moest worden tegen de nummer twee. We zouden proberen om hier in ieder geval punten te pakken. In ieder geval begonnen we erg goed aan de wedstrijd en werd er lekker gevoetbald. Het meeste balbezit was voor ons en we speelden voornamelijk op hun helft, maar echte kansen konden we niet creëren omdat de verdediging van Leones stond als een huis en de spaarzame schoten van ons werden door hun keeper makkelijk tegengehouden. Na een minuut of tien kwam de eerste counter van Leones en werd er op een pijnlijke wijze één van onze zwakke punten blootgelegd. Hun eerste kans was direct een doelpunt! De 1-0 voor Leones stond op het scorebord! Toch probeerden wij wel te blijven voetballen, maar Leones achter de bal bleef een niet te nemen vesting. Fysiek waren zij gewoon sterker. In de 23e minuut kwam er eigenlijk pas hun tweede aanval en ook deze werd direct tot een doelpunt vertaald en de 2-0 was een feit. Dit was ook de ruststand. In de rust aangegeven dat wij zeker niet voor Leones onderdeden maar dat we vandaag misschien wel meer dan 100 procent moesten geven om tot scoren te komen. Leones ging gelijk goed van start. Doordat er achterin wat gerommeld werd, werd eigenlijk direct de 3-0 gescoord. Het zou nu wel erg lastig worden hier nog punten te pakken. Gelukkig dat we in de 7e minuut een corner kregen, ik zag de mannen al klaar gaan staan. Via een aantal klutsen lag de bal ineens voor de voeten van Luka die koelbloedig uithaalde. 3-1. Hierna probeerde iedereen nog wel zijn best te doen om gaten te slaan in de muur van Leones, maar nogmaals ze stonden als een huis. Ook met combinaties was deze formatie door ons nog niet te doorbreken. Niet erg lang voor het einde kregen ze nog een vrije trap vanaf de zijkant. Ook hierbij werd er erg slap verdedigd, waardoor de bal er wel erg makkelijk inging. De 4-1 stond inmiddels op het scorebord. In ieder geval werd ons in blessuretijd nog een treffer bespaard door een schitterende redding van Frederik die nog wat goed te maken had! Al met al een leerzame ochtend. Ik hoop dat de mannen van ons inzien dat we nog harder zullen moeten trainen om in ieder geval over een half jaar thuis wel de punten te pakken!

zaterdag 29 september S.C.E D1 – Oranje Blauw D1 uitslag 7 – 1 ruststand (2 – 0)
Op deze ochtend lag het hoofdveld er weer schitterend bij, alleen het zonnetje liet het dit keer afweten. Eerst maar eens omkleden met de mannen. Bert Bons de nieuwe jeugdcoördinator zou bij de wedstrijdbespreking aanwezig zijn. Ik vond dit een goed moment om de jongens eens te laten vertellen wat ze zoal geleerd hadden. Terwijl de opstelling werd voorgelezen kon de betrokken speler dan zelf vertellen wat er op die plek van hem verwacht werd. Bert was duidelijk onder de indruk van de vakkennis van de spelers en ook van de rust in de kleedkamer. Iedereen liet elkaar netjes uitpraten. Ik was in ieder geval erg trots en hoop eigenlijk dat het op de training ook langzaam die kant op zal gaan! Dit keer hadden we ruim tijd voor de warming-up. Terwijl de warming-up bezig was heb ik wat van de beloofde foto’s gemaakt, dit keer met goede batterijen. (Zie website D1). We begonnen wel redelijk geconcentreerd aan de wedstrijd, maar op de een of de andere manier liep het balletje rondtikken spel nog niet lekker. Oranje-Blauw leek hierdoor steeds sterker te worden, waardoor we nog verder achteruit gingen lopen, zelfs onze eigen spits stond regelmatig ver op onze eigen helft, waardoor we voorin helemaal niets meer konden creëren. Het leek wel of dat onze verdedigers, die meestal weinig te doen hebben, deze wedstrijd wilden gebruiken om wat te oefenen. Toch hadden we wel zo af en toe een counter, waaruit in de 6e en 7e minuut een corner kwam. Deze corners werden echter slecht uitgevoerd. In de negende minuut ging er een lange bal richting Oranje-Blauw helft en Tim kon op snelheid doorgaan. In dit soort situaties is hij meestal koelbloedig en de 1-0 stond dan ook. Toch werd het spel door dit doelpunt niet echt beter. Nog juist voor rust kon Leroy de 2-0 achter de doelman neerleggen. In de rust de mannen uitgelegd dat we toch wel wat scherper mochten gaan spelen en het balletje beter rond moesten tikken. Maar eigenlijk had deze leergierige groep dat zelf ook al door. In ieder geval kwamen we veel scherper de kleedkamer uit. Al in de derde minuut werd Gino vrijgespeeld en met een hele aardige trap scoorde hij de 3-0. Ons spel was nu veel beter dan in de eerste helft. Al in de achtste minuut dribbelde Luka de zestien in en werd ten val gebracht, alhoewel ik vond dat hij wel erg makkelijk ging liggen. Mathijs had duidelijk medelijden met de tegenstander want volgens mij schoot hij de penalty expres naast. Nog geen minuut later weer een echt D1 doelpunt. Via een combinatie op het middenveld komt de bal bij Luka, die prima opent op de inmiddels vrijgelopen Tim. Het schot van Tim word echter door de keeper gekeerd, maar Denis is al komen inlopen en kan afronden. 4-0. Misschien dat Mario eens bij ons moet komen kijken. Dat ook onze verdedigers uitstekende voetballers zijn liet Joey zien in de 20e minuut. Na een dribbelsolo kan hij vrij makkelijk uithalen met een verwoestend schot. De 5-0 is een feit. De 6-0 viel uit een vrije trap, waarbij de bal in de vrije ruimte werd gespeeld en Mathijs op snelheid kon doorlopen en prima afrondde. Net voor het einde bij een tegenaanval van Oranje-Blauw zijn er wat misverstanden achterin, waardoor hun ere treffer een feit is. Joey die lekker op dreef is voorin, geeft in de laatste minuut een schitterende voorzet die er echter in 1 keer ingaat, daarbij misschien nog half geraakt door een verdediger. De 7-1 is een feit. Alweer onze 9e overwinning op rij. Volgende week wacht Leones uit, altijd lastig

zaterdag 22 september 2007 DIO’30 D1 – S.C.E D1 uitslag 2 – 6 ruststand (1 – 2)
Op deze wederom schitterende zaterdag mochten we in de richting van Druten vertrekken. Vandaag zou DIO’30 onze tegenstander zijn, een ploeg die vorig seizoen nog bij de eerste drie eindigde. Misschien dat DIO’30 volgende week een grotere kluif is stond vorige week in mijn verslag en dat bleek ook zo te zijn. Op het schitterende sportcomplex werd op één van de bijvelden de warming-up afgewerkt, met in het achterhoofd dat we straks op het mooie hoofdveld met tribune mochten spelen. Na de warming-up gingen we nog even héél professioneel naar de kleedkamer terug. In de kleedkamer aangekomen heb ik de mannen verteld de veters goed strak aan te trekken omdat er nu echt gevoetbald zou moeten gaan worden. Terwijl de mannen terug naar buiten gingen voor de aftrap heb ik nog even geprobeerd de waterflessen en de waterzak te vullen. Meestal een minuutje werk, nu echter door de constructie van de kraan boven de wasbak bijna onmogelijk. Na een paar minuten heb ik deze zinloze activiteit dan ook maar gestaakt en ging naar buiten. Nog juist op tijd om de eerste treffer door Luka te zien. Waarschijnlijk dachten de mannen dat ik mij versproken had met te zeggen deze tegenstander niet te onderschatten. Want niet zo lang daarna in de vierde minuut werd er achterin wat gerommeld. Hierbij waren een aantal spelers betrokken, maar ook eentje van de tegenpartij en die schoot direct raak. De 1-1 was een feit. Ook Frederik die gisteren nog door ons nieuw keepers trainers duo onderhanden was genomen ging hier niet helemaal vrijuit. Daarna werd het spel erg rommelig. Er werd geen samba voetbal meer gespeeld, maar werkvoetbal met veel lange halen. Eigenlijk van beide kanten. Wanneer er al over de grond werd gespeeld bleken de aannames te slecht of de inspeelpas kwam al direct bij de tegenstander in de voeten. Er werd in dit stadium erg weinig bewogen zonder bal, waardoor het moeilijk werd een vrije man te vinden. Kortom er werd er rommelig gespeeld. Er was nog wel een spannend moment in de eerste helft, toen Mathijs de bal diep kreeg aangespeeld en alléén op snelheid richting goal kon dribbelen met twee man in zijn rug. Hij ging eigenlijk wat te ver naar buiten toe, waardoor hij bij het schieten zijn enkel wat verdraaide en geblesseerd uitviel. Nog net voor rust was het dan toch weer Denis met een goede individuele actie die voor de 1-2 zorgde. Direct na rust was het alweer Denis die voor wat lucht zorgde door de 1-3 te scoren. Dit was echter van korte duur, want na een hele mooie redding van Frederik was het corner. In de kluts na de corner ging de bal ons goal in en stond de 2-3 op het elektronische scorebord. De spanning was weer helemaal terug, zouden we dan toch nog punten gaan morsen. In de 19 de minuut was er weer een scherpe counter van DIO. Gelukkig was Frederik dit keer weer attent, de bal werd tot corner verwerkt. Dit keer konden we hem beter wegwerken. In de 22ste minuut kwam de bal voor de voeten van Leroy die flink wat ruimte voor hem had. Via een mooie individuele actie passeerde hij vervolgens de keeper. De 2-4 stond op het scorebord. Hierna werd er weer ineens veel beter gevoetbald en lekker gecombineerd. Ik vond echter wel dat met name Denis telkens te veel naar binnen stond en Luka te diep, zodat ze elkaar soms gewoon in de weg liepen. De aanwijzingen hierover werden echter niet opgevolgd. Daar de tegenstander achterin een man doorschoof heb ik besloten wat in de veldbezetting te wijzigen. Het effect was direct zichtbaar want het stond achterin bij ons ineens veel sterker, terwijl er voorin, doordat er meer ruimte lag, beter gevoetbald werd. Dit leverde in de laatste minuten nog twee hele mooie doelpunten op.

zaterdag 15 september S.C.E D1 – Victoria’25 D1 uitslag 8 – 0 ruststand (3 – 0)
Op deze schitterende zaterdag mochten we voor het eerst op het heilige gras van het hoofdveld spelen. Misschien dat de mannen daardoor in het begin wat moeite hadden om het vizier op scherp te zetten, maar daarover later meer. Vandaag zou Victoria’25 onze tegenstander zijn, een ploeg waarvan we vorig jaar twee maal gewonnen hadden. Na op de KNVB site wat vooronderzoek gedaan te hebben kon ik niet anders doen dan tot de conclusie komen dat we vandaag vol op de aanval moesten spelen en aan het doelsaldo moesten gaan werken. Hierbij moesten we er wel voor waken om niet met zijn alleen in, dan wel voor hun 16 metergebied te gaan bivakkeren en het op die manier voor ons zelf lastig te maken om te scoren. Afspraken gemaakt en naar buiten voor de warming-up. In een lekker zonnetje werd de warming-up afgewerkt. Het positiespel 4 tegen 2 liep als een tierelier en daaraan kon je al afleiden dat het vandaag wel goed zat. Er was echter een minpuntje, de batterijen van mijn camera die onlangs nog opgeladen waren weigerden dienst. De dames die in de dug-out zaten hebben daardoor nog tot 29 september om hun neus te poederen. Dan is namelijk de volgende thuiswedstrijd. We begonnen gelijk met goed voetbal maar het duurde nog tot de 8e minuut voordat de eerste kans zich aanbood. In de elfde minuut wederom een prachtige kans, een werkelijk schitterende voorzet van Emile komt mooi op het hoofd van Leroy, maar die kopt net over. Hierna werd de druk op Victoria vol opgevoerd. In de 13e minuut probeert Leroy te schieten maar treft de lat. Ik merk dat ouders achter mij al langzaam in paniek beginnen te raken. Een minuut later een afstandsschot van Kevin, weer mis. Twee minuten later, voorzet Leroy, Emile schiet keihard over vanaf minder dan 10 meter voor de goal. De menigte achter mij heeft het niet meer en het lijkt wel of er een soort vloek rust op dit veld. Maar ik weet wel beter. Dan in de pas 17e minuut na een schitterende individuele actie van Leroy gebeurt het dan toch. Hij gaat weer alleen op de keeper af en dit keer mist hij niet. Je kunt de opluchting van het publiek bijna voelen. Kevin komt slechts 2 minuten later weer in schotpositie en aarzelt niet. De keeper raakt de kanonskogel nog wel, maar via de paal en zijn rug beland de bal alsnog in het net. De 2 – 0 kan genoteerd worden. Je kunt zien dat Leroy die dit jaar vanuit de E-pupillen is gekomen duidelijk nog moet wennen aan het grote goal, want in de 23 minuut schiet hij alweer op de lat. Dan een paar minuten voor rust een corner. Ik zie Joey vanaf de middellijn naar voren rennen en weet dan eigenlijk al dat het wel goed zit. Hij neemt zijn plaats in en de bal komt redelijk goed voor zijn linkerpoot. Vol raakt hij de bal die lekker in het net vliegt. We kunnen net als vorige week met 3 – 0 gaan rusten. Veel hoefde er niet gepraat en gestuurd te worden in de rust. In ieder geval was er lekker gevoetbald in de eerste helft en dit zouden we ook in de tweede helft moeten doen. De tweede helft speelde zich voornamelijk aan de andere kant van het veld af. De keeper van ons (Frederik) was er niet en Mathijs onze vaste reservekeeper had misschien beter als tweede diepe spits kunnen gaan spelen en Joey als vliegende keeper. In de 9e minuut deed Rick weer waar hij goed in is: een schitterend steekpasje naar Leroy in de ruimte, Leroy kon vanaf links Tim bedienen die prima kwam inlopen bij de tweede paal. In de 15e minuut kregen we nog een corner die in eerste instantie slecht werd genomen door Kevin. Volgens mij hoorde hij mij dat roepen, want de afvallende bal die weer voor zijn linkerbeen kwam werd er door hem met een streep schitterend ingeschoten. De druk zat er nu weer vol op bij Victoria en in de 20e minuut schoot een speler hierdoor per ongeluk in eigen doel. In de laatste minuut kregen we weer een corner, ook deze ging er in (wie?). En in de blessuretijd kon Denis nog even aan het doelsaldo werken. Er lag wat ruimte achter de verdediging en daardoor kon hij alleen op de keeper af. Met 8 – 0 konden we dit keer richting kleedkamer. Samenvattend kan ik in ieder geval zeggen dat er regelmatig met goed positiespel en leuke combinaties is gevoetbald, zonder al te veel lange halen. Misschien dat DIO’30 volgende week een grotere kluif is.

zaterdag 8 september Woezik D2 – S.C.E D1 uitslag 2 – 6 ruststand (0 – 3)
Vandaag zou de eerste competitiewedstrijd gespeeld gaan worden uit tegen Woezik op het hoofdveld van het mooie sportpark. Voor de in grote aantallen meegereisde toeschouwers waren gratis zitplaatsen beschikbaar op de overdekte hoofdtribune. Bij de dit keer korte voorbespreking kon ik al merken dat de jongens er vandaag voor zouden gaan. Tijdens de warming-up van de mannen, die dit al keurig zelfstandig kunnen uitvoeren hebben Joey, onze assistent-trainer, en ik samen de opstelling gemaakt. Erg moeilijk is dit meestal niet, omdat onze spelers zonder uitzondering op meer plaatsen kunnen spelen, maar vandaag was iedereen aanwezig, zodat er keuzes gemaakt moesten worden. We begonnen gelijk erg sterk te voetballen en al snel (na 3 minuten) kreeg Mathijs een goede bal vanaf het middenveld, zodat hij alleen op de keeper afkon. De keeper kwam op zich goed zijn goal uit, maar een leep stiftje van Mathijs zorgde voor de 0 – 1. Ik vond dat we in ieder geval in het begin erg goed speelden. In de 7-de minuut kregen wij een corner en dan zijn we altijd gevaarlijk! Door de bewegende mannen die allemaal de “zestien” in renden werd één van de tegenstanders zo zenuwachtig dat hij hem maar in zijn eigen doel kopte. Na een minuut of vijftien werd misschien door de snelle voorsprong het spel toch wat rommeliger, maar nog steeds waren wij de betere ploeg. Nog juist voor het rustsignaal werd Tim stevig aangepakt, maar net als vorige week bleef hij mooi op de been en kon doorlopen de zestien in. Op het allerlaatste moment gaf hij een keurig steekballetje naar Denis die hem er bij de tweede paal makkelijk in kon tikken. Dit moet hem vast weer een reep chocolade kosten. (Zie verslag vorige week) In de rust gezegd dat ze beter konden blijven voetballen en proberen zoveel mogelijk te scoren in plaats van al te rustig te spelen. Dat leek wel te werken, want niet lang in de tweede helft kon alweer Tim na een tackle goed doorgaan en dit keer zelf scoren. In de zestiende minuut door wat gerommel achterin gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Het was 1 – 4. Het leek wel of iedereen nu weer wakker was, want we gingen weer wat beter spelen en kregen in de 20 ste minuut een corner. Dit keer kreeg Mathijs wat ruimte om te scoren omdat ze bezig waren Joey weg te duwen. Ook het zesde goal viel uit een corner, maar dit keer een korte variant die door de jongens zelf bedacht was. De bal kwam hierbij van Tim bij Rick, die een bal gaf die misschien als voorzet bedoeld was, maar keurig via het been van een Woezik speler het goal in vloog. Nog juist voor het eindsignaal werd er door één van onze verdedigers te veel ruimte gelaten waardoor ze met een afstandsschot over Frederik konden mikken. Frederik probeerde nog wel te springen, maar zo’n D-goal is toch wel erg hoog. De spelers bedankten na de wedstrijd het publiek en konden gaan douchen. In de kleedkamer werden eerst nog de punten voor de Man of the Match competitie uitgedeeld. In ieder geval gingen we verdiend met 3 punten naar huis.

zaterdag 1 september Blauw Wit D2 – S.C.E D1 uitslag 0 – 10 ruststand (0 – 4)
Vandaag was de tweede bekerwedstrijd tegen Blauw Wit D2 aan de beurt. Op het moment dat ik dit verslag schrijf is het zondagochtend en geniet ik nog even van mijn rust want vandaag ben ik jarig. Ik wist niet of de jongens/mannen dit gisteren in de gaten hadden, maar toch bedankt voor de mooie doelpunten. Deze wedstrijd werd gestart zonder voorbespreking, want de kleedruimte die wij beschikbaar hadden nodigde niet uit tot een lang verblijf. Toen ik de pass en trapvorm tijdens de warming-up zag, schrok ik wel even van het belabberde niveau. Blauw Wit had dan wel van onze D2 verloren, maar op deze manier zouden we het nog moeilijk krijgen. Gelukkig toen de wedstrijd begon kon je zien dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. Nog wat zenuwachtig leken wij te spelen omdat we misschien hoopten dat de tegenstander daardoor beter zou gaan spelen. Tot nu toe hadden we immers nog geen tegenstand van betekenis gehad tijdens de voorbereidingen. In ieder geval kon je zien dat de grensrechter van de tegenstander in topvorm was, want zijn vlag was soms nog sneller dan onze pass. Deze wedstrijd duurde het tot de 8e minuut voordat Denis op links zijn man passeerde en de bal daarna klaar kon leggen voor Tim die daarmee de openingstreffer kon maken. In de 15e minuut ging Mathijs na een speler gepasseerd te zijn de zestien binnen, maar werd daar lekker over de knie gelegd. Ik vond het in ieder geval een penalty. In de 19e minuut dacht Tim nog even aan zijn eerste goal en gaf de bal keurig aan Denis, die vrij kon intikken, prima teamwerk! In de tussentijd had Luka ook nog weten te scoren. Ook de 4 – 0 die viel in de 25e minuut was er weer een van prima teamwerk. Of zou Denis misschien vals spelen en repen chocolade beschikbaar stellen voor elke speler die hem een assist geeft? Deze tweede reep is dan voor Leroy, die vanaf links keurig Denis bediende. Opvallend vond ik dat we in de eerste helft ook nog een aantal corners kregen die zonder uitzondering slecht benut werden, omdat de uitvoering niet goed was. In elk geval gingen we met 0 – 4 zonder thee de rust in. In de tweede helft werd de tegenstand van Blauw Wit minder en minder of ons spel beter en beter of misschien ook wel beiden. In ieder geval werd er veel beter gevoetbald dan in de eerste helft. Er werden meer combinaties gespeeld. Ik denk dat de trouwe supporters (waaronder ook weer Marian en Peter!) in ieder geval hebben kunnen genieten. De doelpunten in de tweede helft, 6 in totaal waren allemaal mooi uitgespeelde kansen en het hadden er misschien wel 10 kunnen zijn want er werd ook regelmatig net het net gemist of net iets te lang gecombineerd. Ook in de tweede helft toen het al 6 – 0 stond werd ons nog een penalty onthouden. Na een flinke charge in de 16 zag ik de scheids de fluit naar de mond brengen, maar geschrokken vergat hij te blazen. Vandaag neem ik het zelfs niet meer kwalijk. Zelf vond ik de 7e goal een goede. Tim die op dat moment rechtsbuiten speelde werd ook flink aangepakt, maar er werd niet voor gefloten. Rap als Tim is krabbelde hij snel overeind en dribbelde verder. De verdediger achterlatend. Zijn steekbal op Leroy was mooi op maat, zodat die kon scoren. Helaas moet ik nu stoppen want de koffie met gebak staat op mij te wachten.

dinsdag 28 augustus S.C.E D1 – vv Ewijk D1 uitslag 9 -1 ruststand (3 – 0)
Vandaag was de wedstrijd tegen Ewijk D1 aan de beurt. Op dit moment speelt Ewijk in de derde klasse, samen met o.a. Roda’28 D1 en DIOSA D1, maar ze hebben ook een paar jaar in de tweede klasse gespeeld. Op papier moest het dus te doen zijn en we zouden weer lekker kunnen oefenen. Met de training van gisteren nog in de benen werd in de voorbespreking nog even de cornervariant doorgesproken, maar daarover later meer. Ik vond dat er in het begin erg slap werd gespeeld, met veel balverlies. Dit kwam door onzuivere passing, bal veel te vaak hoog spelen, in plaats van balletje rondsturen via de grond. Ook bij balverlies vond ik dat er véél te slap werd verdedigd. Bovendien was er zeer weinig beweging zonder bal en wanneer er iemand werd ingespeeld bleef hij te vaak staan in plaats van naar de bal toe te bewegen. Misschien dat de training van gisteren toch te zwaar was? Ook tactisch klopte er een aantal zaken niet. De vleugelaanvallers hielden het veld te vaak niet breed, waardoor er in het midden niet veel ruimte meer was. Bovendien vond ik de middenvelders ook regelmatig te diep staan, waardoor de ruimtes nog onnodig veel kleiner werden en het even balletje terugleggen onmogelijk. Hierover had ik het in de voorbespreking nog even gehad jongens. Maar er ging natuurlijk ook nog genoeg goed. In de zesde minuut kon Mathijs bij de eerste paal een voorzet er mooi intikken. In de 10e minuut ging Kevin achter de bal staan bij een vrije trap een meter of 25 a 30 van de goal. Aan de lichaamshouding van Kevin kon ik al zien dat de keeper het moeilijk zou krijgen. Met wat je noemt een aardige streep ging het leer de touwen in. In de 20e minuut kregen we nog een corner en ik zag iedereen snel positie kiezen. Echter veel te vroeg liep iedereen in, waardoor deze nog niet echt gevaarlijk was. Later in de eerste helft werd er nog wel een doelpunt gescoord, eigenlijk omdat de keeper de bal niet goed kon controleren en hij hem min of meer achter de lijn nog te pakken kreeg. Ik had op dat moment mijn fototoestel niet in de aanslag, maar Cor had het duidelijk gezien. Hij wees naar de middenstip. Dit leverde wat gesputter op van Ewijkse kant, maar Cor deed net of hij het niet hoorde. We gingen in ieder geval met 3 – 0 de rust in. In de korte pauze heb ik de groep zelf laten analyseren wat er zoals misging. Ik moet zeggen dat ze het zelf ook heel aardig doorhadden. Ik had dan ook de goede hoop dat het sambavoetbal de tweede helft wel weer op gang zou komen. Ik vond de eerste 10 minuten van de tweede helft het voetbal nog steeds matig, maar daarna begon zowaar het treintje weer te rijden en vloog de ene na de andere bal er in. In de 4e minuut kon Leroy scoren na een combinatie over links, die voor de goal uitkwam. In de 6e minuut kreeg Ewijk weer één van de vele vrije trappen en ook deze jongens schoot hem er keurig in. Ik vond overigens wel dat ze hem verdiend hadden. In de 10e minuut kreeg Gino een vrije bal en kon rustig uithalen. Van grote afstand ging de bal er met een mooie boog in. In de 23e minuut kwam Denis één van onze spitsen die op dat moment even de rechtsachter verving toch ineens voor de 16 meter en kon hem er in schieten. In de 25e minuut kreeg Tim vanuit het middenveld de bal goed aangespeeld en draaide keurig van zijn man weg, waardoor hij recht op de keeper af kon. Gelukkig had hij geen last meer van de harde tackle die hij gisteren van Joey cadeau had gekregen. De keeper was eigenlijk al voor het laatste tikje van Tim kansloos. Bij ons 8e goal wil ik nog even melden dat Denis deze er met zijn linkerbeen inschoot. Vlak voor het einde krijgen we weer een corner. Als een goed geoliede machine zie ik iedereen zijn plekje innemen. Joey, die hiervoor helemaal vanaf de middellijn moet komen is juist op tijd om de prima voorzet van Rick er netjes in te werken. De teller blijft hiermee staan op 9 – 1 en ondanks dat er dit keer misschien minder mooi is gevoetbald, hoor ik toch een welverdiend applaus vanaf de kant. Ons doelsaldo op dit moment: 4 wedstrijden 41 – 4

zaterdag 25 augustus S.C.E D1 – DIOSA D1D uitslag 9 – 1 ruststand (3 – 0)
Na de afrondingsoefeningen tegen SVO’68 uit de Ooy moest er nu tegen DIOSA D1D gestart worden voor de beker. Het elftal van DIOSA is er één van een voetbalschool waarbij de leiding in handen was van Ruud Makaay, (ja, ja, de vader van!) De extra D staat voor dispensatie en dat kon je zien aan de aanvoerder een grote sterke jongen die zich vanochtend extra zorgvuldig had moeten scheren om niet teveel op te vallen. Verder werd er in dit team ook door een aantal E-spelers gespeeld. Aan het goede weer tijdens de warming-up en de massa ’s mensen langs de kant kon ik al zien dat het een mooie ochtend zou worden. Echter een paar minuten voor de wedstrijd kwam Cor (de scheids) druk gebarend op mij aflopen. Er was een probleem met de spelerspassen volgens hem. Oei, ik wist het er is ….. aan de knikker, want Cor is in deze zaken altijd en terecht! zeer punctueel. Ik dacht nog even met mijn mannelijke charmes Cor om te praten, maar nee hoor. Dan maar geprobeerd de leider van de tegenstander om vergiffenis te vragen, maar Ruudje dat viel me toch erg van je tegen! Het is jeugdvoetbal en we praten hier over een paar eerste jaars D-spelers die amper boven de omheining uitkomen, jammer. We waren hierdoor natuurlijk alleen maar extra gemotiveerd om te winnen! We begonnen wel wat voorzichtig maar toch enthousiast aan de wedstrijd, maar DIOSA bleek toch wel de meest taaie tegenstander tot nu toe. Dit keer kreeg de verdediging in ieder geval ook regelmatig wat te doen. We kwamen toch wel regelmatig lekker door over de zijkanten en in de 15e minuut gaf Emile van links een iets te ruime voorzet die aan de andere kant van de 16 belandde bij Leroy, die hem er weer netjes inbracht, zodat Tim de 1 – 0 er in kon schieten. De 2 – 0 viel slechts een tweetal minuten later. Op aangeven van Kevin, kon Luka mooi wegdraaien en op de keeper afgaan. De derde viel een paar minuten voor rust. Mick dribbelde van rechts lekker op de op 16 meter of maar kon niet schieten (althans nu nog niet!) met zijn linker been. Hij gaf echter een mooi tikje naar Emile, die hem met één beweging er in knalde. In de rust kwam er hoop voor Gino want via, via, bleek toch dat hij kon spelen. Makaay gelijk protesteren, maar Cor is natuurlijk de baas. Ik ben in ieder geval een perfectionist en heb er de reglementen op nageslagen en wat blijkt? Zelfs Cor kan fouten maken. In de jeugdvoetbalwijzer pagina 58 staat zéér duidelijk dat de pas verplicht is voor spelers van 11 jaar en ouder! De betrokken spelers worden dit pas over een paar maanden. Ik neem in ieder geval mijn boekje mee naar Blauw Wit aankomende zaterdag! De tweede helft begon DIOSA duidelijk feller aan de wedstrijd en zette ons in het begin onder druk. Ons middenveld was in deze fase niet compact genoeg (uitleg maandag!). Echter na een minuut of 10 kwam onze doelpuntenmachine weer op gang. Mooie combinaties wisselden af met hele mooie dieptepasses of lepe steekballetjes. Ik heb in ieder geval staan te genieten. Zwakke punt vind ik nog wel het middenveld bij balverlies. Er wordt slecht omgeschakeld. Tegen deze tegenstander kan dat nog wel maar dit kan je aardig opbreken. In ieder geval scoorden nog: Luka 2 keer, Tim 2 keer, l keer door Leroy en nog iemand, wie het weet mag het zeggen. In de 22e minuut kwam er één van hun schaarse kansen. Een scherpe tackle van Joey kwam net te laat en Denis die dit duel uitstekend het doel heeft verdedigd deed nog alle moeite op het schot te keren, maar in de tweede rebound ging hij er alsnog in. Dit leverde de einduitslag op van 9 – 1.

woensdag 22 augustus SVO’68 D1 – S.C.E D1 uitslag 0 – 15 ruststand (0 – 5)
Na de oefenwedstrijd tegen Roda’28 moest er nu tegen SVO’68 uit de Ooy worden gespeeld, een vierde klasser. Op papier dus een mindere tegenstander. Omdat de vorige wedstrijd niet al te moeilijk was en het daarom achterin allemaal steeds onzorgvuldiger werd, waardoor we toch 2 doelpunten tegen kregen, was mijn opzet om in ieder geval de 0 te houden door achterin beter georganiseerd te blijven, ahum! Voorin en middenveld hadden verder geen echte opdracht, dan gewoon lekker voetballen en liefst ook nog scoren. Soms lopen dingen gewoon anders. Al na 2 minuten ging Mathijs nadat hij stevig getackeld was toch goed door en lag de eerste er al in. De tweede liet wat langer op zich wachten, maar was na 10 minuten aan de beurt. Voor de rust lagen er al 5 in. Van enige tegenstand was nauwelijks sprake en volgens mij zijn ze slecht een paar keer over de middellijn geweest. Dit zorgde er ook voor dat slechts de eerste 10 tot 15 minuten het voetbal aardig was om naar te kijken, maar daarna door het grote klasse verschil erg rommelig werd. Op puur individuele kwaliteiten werd er gevoetbald soms wel gecombineerd, maar naar mijn oordeel veel te weinig. In de rust besloten om de keeper dan maar te laten voetballen, voordat hij in slaap zou vallen, hij had in de eerste helft eigenlijk niets te doen. Joey, met een lichte blessure, ging keepen, hij zou dan wat kunnen rusten! De tweede helft werd gespeeld met de spitsen in de verdediging en de verdedigers op het middenveld of aanval. Het maakte eigenlijk niets uit. Volgens mij heeft Joey geen enkele bal gehad en Tim die als laatste man ongeveer 10 meter voor de middellijn speelde misschien 1 of 2. Verder werd er in de tweede helft 10 keer gescoord (1 keer per 3 minuten, ik hou nu eenmaal van getallen). In ieder geval hebben we genoeg scorend vermogen. Misschien dat we zaterdag verdedigend wat meer op de proef gesteld worden!

Pupillen F4

26-04-08 vv Ewijk F2 – S.C.E F4
Het was vroeg, heel vroeg. Vanwege een communiefeest van een van onze spelers was de wedstrijd een half uurtje vervroegd. Hiervoor onze dank aan de spelers van Ewijk dat ook hun bereid waren om iets eerder op te staan. Het zou vandaag niet makkelijk worden om de punten mee te nemen. Ewijk F2 staat op de 2e plek alleen maar omdat hun doelsaldo minder is dan dat van Germania. Toen we aankwamen rijden in Ewijk stond de tegenstander al op het veld! Wij hezen ons heel snel in ons tenue en volgden hun goede voorbeeld en begaven ons naar de grasmat. Ik had de indruk dat iedereen wel wakker was op dit vroege tijdstip en dat ze ook wel zin hadden om te voetballen. Toch merkte ik dat de koppies niet op “de oorlog” stonden als ik vorige week verwacht had. Het enige wat we onze jongens niet wilden onthouden is dat we wilden dat iedereen mee moest verdedigen bij balverlies. Verder gewoon lekker voetballen. Van dat laatste kwam niet veel terecht. Het eerste gedeelte van de eerste helft was heel erg mat. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Wij konden geen kans afdwingen en Ewijk drong niet aan of kon op dat moment niet aandringen. De keepers hadden ook weinig te doen en moeten op dat ogenblik in slaap gesukkeld zijn. Toch uit het niets komt Ewijk op voorsprong. Net buiten ons strafschopgebied leiden wij balverlies. Een speler van Ewijk pikt de bal op en ziet in een ooghoek een ongedekte collega vrij staan voor het doel. Deze aarzelt geen moment en neemt de bal gelijk op de slof en prikt hem achter Stan. De 2-0 vlak daarna valt op bijna dezelfde manier alleen is het balverlies nu op het middenveld. Een wat grotere snelle jongen gaat als een speer naar de rechterkant van ons strafschopgebied. Danny en Caspar volgen trouw en denken er voor te staan. Toch kan hij hem heel mooi raken met de krul van de veter van de linkervoet. Met als gevolg dat hij heel mooi diagonaal via de paal in ons doel verdwijnt. Als wij hem zo zouden maken zou hij heel mooi geweest zijn maar nu Ewijk hem maakte was het gewoon geluk. De koppies gingen hangen en al mopperend gingen sommige van onze jongens de rust in. Een toevallig aanwezige trainer/coach van een ander jeugdteam van S.C.E zei nog “als je scoort kom je op het scorebord” We speelden n.l. op het hoofdveld aan de kant van het scorebord en onze stand werd er op bijgehouden. Onze jongens werden er niet warm of koud van. De tweede helft verliep ook niet echt lekker. Er werd gewoon niet goed gevoetbald of anders gezegd Ewijk liet ons niet voetballen en zat er heel kort op. De 3-0 was een die er eigenlijk niet in mocht in de korte hoek bij Stan. Toen ik navraag deed vertelde hij mij dat hij hem wilde stoppen met zijn voet maar dat de bal vlak voor zijn voet waarschijnlijk door een polletje omhoog kwam. Hoe de 4-0 tot stand kwam weet ik eigenlijk niet meer maar dat deed er eigenlijk ook niet meer toe. Wat ik wel weet is dat het gewoon een slappe hap was en dat weinig spelers aan hun niveau kwamen, en dan verlies je gewoon. Achteraf had ik het kunnen weten het was veel te vroeg. Zoals inmiddels iedereen weet speelt de F4 zijn beste wedstrijden om een uurtje of half 11 met een opkomende zon en een graad of 15. Ik houd mijn hart vast voor zaterdag a.s. wanneer wij naar Brakkenstein F2 moeten om hou je vast, 8:45. Maar eerst gaan wij donderdag ons geluk beproeven op een duits toernooi net over de grens bij Venlo. Dit is gewoon overdag bij een graad of 15 en bij naar ik hoop droog weer. Dan zijn wij op ons best dus FC Monchengladbach maak je borst maar nat.

19-04-08 S.C.E F4 – BVC’12 F1
Daar was hij dan, de wedstrijd tegen BVC’12 F1. Alweer tegen een F1 hoorde ik de afgelopen week sommige ouders zeggen. Ja alweer maar dat maakt helemaal niks uit riep ik steeds. Sommige jongens uit het team droegen die mening ook steeds meer en dat vind ik alleen maar goed. Tijdens de trainingen van afgelopen week merkte ik wel wat gemakzucht. Oh dat kunnen wij echt wel hoor hoorde ik meerdere malen. Zou ik zelf als kind ook misschien wel hebben na de goede reeks van afgelopen weken. Tegen onze gasten uit Beek hadden we in september ook al eens gespeeld. Toen werd het een 1-4 overwinning voor BVC’12. Wat ik ook nog wist van dat team is dat het een team was met grote jongens. Toen ik het veld op kwam zag ik ze al staan. De grote mannen van BVC’12. De kleinste van BVC’12 is net zo groot als onze verdediger Danny. Dan weet je dat als het op fysiek aankomt het heel erg moeilijk wordt. We begonnen heel gelijkwaardig aan de wedstrijd. De eerste minuten speelde de wedstrijd zich af tussen de strafschopgebieden er waren weinig kansen voor beide teams. Onze jongens gingen zelfs duels aan met de reuzen uit Beek en van respect was zeker geen sprake. En zoals dat in veel wedstrijden gaat gingen we steeds verder over de middenlijn voetballen om een voorsprong te forceren. Toch was het BVC’12 die op voorsprong kwam uit het niets scoorde ze de 0-1. Niet veel later schoten ze na balverlies op het middenveld de 0-2 binnen. De koppies gingen helemaal niet hangen en vol gingen onze mannen op jacht naar de aansluitingstreffer. Die leek vlak voor rust ook te komen. Joey werd op de rand van het strafschopgebied ingespeeld en die draaide behendig vrij voor zijn rechterbeen. Joey moet gedacht hebben, ik zal die eens even met mijn rechter in de bovenhoek jagen. Hij bewoog naar de bal en kwam toen een been van een verdediger BVC’12 tegen en maakte daarna kennis met het zachte gras van veld 3B. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Iedereen was het eens met die beslissing, ook de tegenpartij. Een penalty krijgen is leuk maar wie gaan hem nemen? De geschiktste kandidaat Ricardo stond wissel, in het veld stonden inmiddels een man of vijf met de vinger omhoog. Ikzelf wist het even niet meer, Stan maar doen of Wessel misschien, ik koos voor Thijs. Ondanks het feit dat zijn penalty in de strafschoppenreeks niet altijd raak is gokte ik op zijn koelbloedigheid en harde schot. Zo’n seconde of 10 later bleek het een verkeerde keus. Thijs was achteraf niet et koelbloedig genoeg en schoot iets te slap in waardoor de keeper er bij kon. De rebound was ook voor Thijs maar ook die mocht er niet is. Rug recht en verder gaan was het motto. Dat moest dan wel in de 2e helft gebeuren want niet veel later was het rust. De tweede helft begon net als de eerste geëindigd was. Wij op zoek naar de aansluiting en BVC’12 levensgevaarlijk in de counter. Wessel bracht ons weer in de wedstrijd door een van zijn inmiddels beroemde loopacties. Zo kennen wij Wessel inmiddels, de bal oppikken op het middenveld en op volle snelheid met beide turbo’s aan al duwend en trekkend oprukken naar het doel van de tegenpartij. Om dan een onhoudbaar loeihard schot te lossen. Hier wil volgens mij geen enkele keeper zijn vingers aan branden. Ook de keeper van BVC’12 niet en de 1-2 was een feit. Exact zo’n zelfde kans kreeg Thijs ook nog en ook die schoot hard op doel maar daar kon de keeper nog een voet tegen krijgen. De daarop volgende scrimmage was vermakelijk om te zien. S.C.E die de bal met man en macht over de lijn wilde schieten en BVC’12 die werkelijk met gevaar voor lijf en leden de bal er uit wilde houden. Het laatste gebeurde, hij ging er gewoon niet in. Het mocht vandaag niet zo zijn. Lang konden wij niet genieten van de 1-2 want BVC’12 had vrij snel al weer een antwoord. Op zoek naar de gelijkmaker stonden wij met veel te veel man voor de bal waardoor BVC’12 heel veel ruimte kreeg om de 1-3 te maken. De 1-4 die ook nog viel was heel mooi, met een halve volley pegelde hij de bal achter Stan. Ondanks het feit dat wij toch helemaal niet slecht speelde hadden wij geen antwoord op de fysieke en bij vlagen goed spelende gasten uit Beek die in een sportieve wedstrijd misschien toch wel terecht gewonnen hebben. Strijdend ten onder net als tegen Germania. Toch hebben we voldoende goede momenten gezien om zaterdag vol vertrouwen op bezoek te gaan naar de nummer 2 van onze competitie n.l. Ewijk F2. Dan staan de koppies weer op oorlog. Dat weet ik zeker.

12-04-08 S.C.E F4 – Overasseltse Boys F1
Bij het opstaan was mijn eerste gedachte een stuk beter dan vorige week. Mooi droog weer, zonnetje erbij en ook droge vooruitzichten. Dit is het weer waar de F4 het liefste in voetbalt. Toch een kleine tegenvaller voor die dag. Jé-any belde al vroeg in de morgen af omdat hij ziek was geworden. Tijdens het omkleden keken we met zijn allen rond waar de grote tas met de shirts stond. Oeps vergeten, die bleek nog lekker schoon gewassen en lekker ruikend op een zolder ergens in de Lindenholt te staan. Terwijl de koerier in de auto stapte om de shirts te halen werden er voor ons snel hesjes geregeld. Snel dirigeerde wij de spelers naar veld 3B om onze wedstrijd tegen de Overasseltse Boys F1 te spelen en de tijd begon een beetje te dringen. Inspelen was nagenoeg niet mogelijk. Net voordat de scheids wilde fluiten voor het begin kwam de kleding en heel snel werden de diverse shirts van de diverse Europese topclubs verruild voor ons eigen tenue. Tijdens het wisselen van de shirts konden we onze jongens nog enkele dingen meegeven voor de wedstrijd. Gehaast stonden we nu wel klaar voor de wedstrijd. Als de voorbereiding een voorteken zou zijn voor de wedstrijd dan zou het wel eens een moeilijke wedstrijd kunnen worden. De scheidsrechter floot voor het begin en vanaf dat moment bleek de F4 alle ellende van eerdere wedstrijden en ook van de voorbereiding van zich af te voetballen. Leuk voetballend gingen ze op zoek naar het doel van de tegenpartij. Dat doel was eigenlijk zo gevonden want de wedstrijd was net enkele minuten aan de gang toen het net al gevonden werd. De 1-0 was een feit. De Overasseltse Boys stonden even beduusd te kijken maar begonnen gelijk weer met voetballen alsof het 0-0 stond. Ze konden af en toe nog wel in de richting van Stan komen maar echt gevaarlijk werden ze niet. Dat kon ook niet want vandaag klopte alles weer eens bij ons. Het was weer zo’n echte ouderwetse F4 dag. Net toen de Overasseltse Boys dachten dat we ingedut waren sloegen we weer toe. Of het nu 2-0 of 3-0 bij de rust stond weet ik eigenlijk niet meer. Maar in de 2e helft ging het in ieder geval wel heel snel. De doelpunten vlogen om de oren bij de gasten uit Overasselt. Nadat we 5-0 gemaakt hadden gingen ook de koppies bij de gasten omlaag en was de fut er helemaal uit. De positief blijvende coach van de Overasseltse Boys kon de mannen ook niet meer aan het voetballen krijgen. Dit was voor onze jongens het sein om vol gas te geven. Het resultaat een meer dan verdiende 9-0 overwinning. Wie er allemaal gescoord heeft weet ik eigenlijk niet en maakt me ook helemaal niet uit. Wat belangrijk is dat we dit met zijn allen gedaan hebben niemand uitgezonderd. Jongens gefeliciteerd met deze mooie overwinning. Even nagenieten en woensdag weer vol aan de bak tijdens de training om de koppies klaar te maken voor de F1 van BVC’12. Die komen zaterdag op bezoek en daar hebben we nog wat recht mee te zetten van de najaar competitie.

05-04-08 Blauw Wit F4 – S.C.E F4
We wisten al heel lang dat we een keer vroeg uit de veren moesten tegen de F4 van Blauw Wit. Omdat de rit er naar toe erg kort was konden we een paar minuutjes extra blijven liggen. Toen ik opstond had ik de eerste tegenslag te pakken, het regende. De F4 voetbalt in enkele weersomstandigheden helemaal niet graag en regen is daar een van dacht ik. Terwijl ik dat dacht ging de telefoon. De tweede tegenslag was een feit. Caspar kon vanwege een snee in zijn hoofd niet mee doen. Ik had hier vrijdagavond al van gehoord maar hoopte op een supernacht voor onze verdediger. Caspar is de laatste weken aan een goede reeks bezig Danny zou het met de hulp van Thijs het dus druk krijgen. Het beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden. Blauw Wit stond immers maar 2 punten onder ons. Aangekomen op het mooie kunstgrasveld dacht ik in eerste instantie dat ik bij het verkeerde veld stond. Wat een grote jongens stonden daar aan de andere kant. Mannen die in een 2e jaars E team moeiteloos mee konden. Toch verzekerde een ouder van de tegenpartij dat ze echt nog F-jes waren. Het verzoek van de tegenstander om 8 tegen 8 te spelen werd door ons niet gehonoreerd. De afgelopen 2 wedstrijden was dat bij ons niet goed bevallen. Daarbij gaf Joey aan niet helemaal in orde te zijn dus, 7-7 en niks meer. We begonnen letterlijk en figuurlijk lekker rustig aan de wedstrijd, we creëerden wel wat kansen maar die gingen er gewoon niet in. Blauw Wit was iets feller en sneller en speelde vooral heel effectief. 6 kansen 4 doelpunten en voordat we het goed en wel wisten stonden we in de eerste helft met 4-1 achter zonder dat we het idee hadden dat hun echt beter waren. De eerste gedachte was “de eer is in ieder geval gered”. Wat moet je nu nog zeggen in de rust, zal ik er bij winst eens chips tegen aangooien dacht ik. Ik vergat het eigenlijk te zeggen en we drukte de mannen op het hart dat van deze knakkers te winnen moest zijn. De tweede helft begon net zo merkwaardig als de eerste. Met zijn allen in het doel en op de bal die op de middenstip lag afrennen. Ik had het nog nooit meegemaakt en gaf omdat onze snelste man Thijs aan de kant stond de opdracht om niet voor de bal te gaan. Jé-any negeerde mijn advies volkomen en zette zijn nieuw ingebouwde turbo aan en was ver voor iedereen als eerste bij de bal. Kerel wat kun jij rennen zeg. Deze actie moet voor de gehele F4 “het” sein geweest zijn om aan de inhaal race te beginnen. Onder de bezielende leiding van Wessel gingen we Blauw Wit te lijf. Duels werden gewonnen, iedereen liep even net wat harder en het team haalde het normale niveau. Snel werd er gescoord door ons en voordat iedereen het goed en wel besefte stonden we gewoon met 4-5 voor. Bij 2 van die doelpunten zaten mooie afstandschoten die voor de keeper van Blauw Wit gewoon onhoudbaar waren. De F4 trein denderde voort waarbij het vlak voor tijd 5-6 stond. De laatste actie van de wedstrijd was voor Stan. Een veel te slappe uittrap kwam echt heel mooi direct in de voeten van de spits van Blauw Wit die geen moment aarzelde en uithaalde naar de linker onderhoek. Ikzelf stond precies in de baan van het schot en telde hem eigenlijk al. Stan dacht daar dus heel anders over en tikte de bal net naast. Dit moet hij afgekeken hebben van de keeper van het 8e. Voor de scheidsrechter werd de spanning op dat moment allemaal iets te veel en floot een minuut of 2 te vroeg af. De derby tussen de F4-en is in ons voordeel beslist en de 3 punten gaan mee de brug over naar de Lindenholt. Net als eerdere wedstrijden weer een goede 2e helft en op basis daarvan een verdiende overwinning. Heeft een wedstrijd 2 helften? Oh uuh, die 1e helft vergeten we gewoon. Daar doen we gewoon niet aan hadden we al eerder afgesproken.

15-03-08 BOA-jc F3 – S.C.E F4
Ik zelf was er veel te vroeg en keek over het complex van Olympia in Horssen heen. Hier zou onze wedstrijd gespeeld worden tegen BOA-jc F3. In de verte zag ik de terreinmeester zijn volgens mij zelfgemaakte hoekvlaggen plaatsen op het pupillenveld. Er stond weinig wind en de temperatuur was prima. Werkelijk ideale omstandigheden om te voetballen. In de verte zag ik ook in escorte de mannen van de F4 over de landweg aankomen. Ricardo was er onverwachts ook bij en we konden dus op volle oorlogssterke BOA te lijf gaan. In het kersttoernooi waren we deze tegenstander al tegengekomen en toen schreef ik dat wij een maatje te groot waren. Iedereen weet dat veld- en zaalvoetbal een wereld van verschil is. We mochten deze tegenstander dus absoluut niet onderschatten. We gingen vroeg het veld op en speelden de bal wat rond om warm te draaien. Ik kon zien dat alle koppies goed stonden en dat ze maar een ding wilde n.l. alle drie de punten meenemen naar S.C.E. Vanaf het begin maar dan ook echt van het begin speelde we op hun helft. En vanaf het begin was het ook een eenzijdige maar wel een leuke wedstrijd om naar te kijken. De vraag was niet of we zouden scoren maar wanneer we zouden scoren. Lang hielden de mannen ons in spanning. Ze werken zorgvuldig enkele kansen om zeep. En bij schoten die echt op het doel waren stond er net als vorige week een goede keeper in de weg. Toch moest ook die keeper in de 12e minuut buigen voor een schot van dichtbij van Jé-any, de 0-1 was geboren. Tot dat doelpunt had Stan volgens mij nog geen bal aangeraakt. Om die ook toch nog even bij het spel te betrekken kreeg hij schrik niet, twee hele terugspeelballen. De tweede helft was wederom weer eenzijdig. Wij speelden vrolijk verder en konden heel gemakkelijk uitlopen naar 0-5. De mooiste goal komt dit keer op naam van Joey. Van een metertje of 10 lobt hij de bal waanzinnig mooi en onhoudbaar in de verste hoek. Kon BOA-jc daar dan niks tegenover zetten? Uuh, nee dit keer niet. Ook dit keer waren wij een maatje te groot. Behalve dan die ene en enige hoekschop vlak voor tijd, maar die stompte Stan met 2 handen vakkundig weg. Jongens proficiat met deze mooie overwinning.

08-03-08 S.C.E F4 – Germania F1
Na de mooie winstpartij van vorige week nu aantreden tegen Germania F1. Een blik op de website van de KNVB leert ons dat ze veel scoren en bovenaan staan. Het zou bij voorbaat dus een moeilijke ochtend worden. Op het veld aangekomen zegt de leider van Germania tegen ons “oh, onze zoon heeft vanochtend ook nog even meegedaan met de jeugd van N.E.C.” Ik slik een keer en neem het ter kennisgeving aan. Ik kijk even rond en zie een forse keeper en goed overspelende groen geklede jongens staan. Het zag er allemaal goed uit. Onze jongens begonnen vol overgave aan de wedstrijd en dat deden ze best goed want zonder ontzag gingen ze onze groene tegenstanders te lijf. Germania daar in tegen liet er totaal geen misverstanden over bestaan. Ze waren vastbesloten om de punten mee te nemen naar Groesbeek. Ze lieten goed voetbal zien waarbij er sommige individueel erg goed waren. Ze drukten ons regelmatig op onze helft waarbij we ons zo goed mogelijk om Stan zijn doel verschanste. Voetballend ging het niet zo goed en ik wist dat wij veel beter konden. We konden Germania toch nog lang van het scoren houden maar, na wat slecht meeverdedigen, wat grabbelballen, mindere uitstappen en wat minder verdedigend werk. Stonden we gewoon met 0-4 achter in de 1e helft. Of het nu van Germania mocht of dat het aan mijn van thuis meegenomen water lag, in de 2e helft voetbalden gewoon beter. We waren op sommige momenten beter dan Germania. We speelden vaker op hun helft en het werd een leuke wedstrijd om naar te kijken. We konden enkele keren met meer aanvallers dan hun verdedigers hadden opstomen naar hun doel. Daar had wat mij betreft meer uitgehaald mogen worden. Tijdens een van onze hoekschoppen scoorde Thijs, dit keer zonder wind, weer ineens al was wel de hulp van een verdediger van Germania nodig. Vlak daarna scoorde Jé-any van dichtbij de 2-4. Ik had voor de wedstrijd geen illusie om de punten te delen laat staan bij S.C.E. te houden maar als je ziet dat we snel en vrij gemakkelijk twee keer scoren ga je toch hopen op een stuntje. Daarbij kwam nog dat Stan zijn vorm ergens in het gras weer terug gevonden had toen hij in de rust van het ene doel naar het andere liep. Hij had in de tweede helft een paar goede reddingen. Toch deed Germania snel na onze 2-4 de deksel helemaal dicht en scoorde de 2-5. Ik denk dat de uitslag terecht was en dat we verloren hebben van een goede tegenstander. Toch ben ik trots op een strijdende F4 die zeker in de 2e helft zijn huid duur verkocht heeft. Ik kijk nu al uit naar de wedstrijd van volgende week waarin we BOA-jc gaan laten zien wat we van deze wedstrijd geleerd hebben en ik denk dat we maar gelijk beginnen met de 2e helft.

01-03-08 Alverna F1 – S.C.E F4
Het was al weer een paar weken geleden dat we onze laatste wedstrijd op het veld hadden gespeeld. Tussendoor hadden we wel hele goede resultaten in de zaal behaald maar op het groene, natte met takken bezaaide veld in Alverna zou het wel anders worden. Er was veel wind voorspeld en waar bij diverse clubs de windschermen opgezocht moesten worden was het tussen de bomen in Alverna best aardig vertoeven. Er stond merkbaar minder wind maar waren toch blij dat we met wind tegen mochten beginnen. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden zeker omdat we geen wissels en dus iedereen de hele wedstrijd moest spelen. Vanaf de aftrap begonnen we gelijk goed te spelen en we lieten gelijk doorschemeren dat we eigenlijk de punten mee wilden nemen naar Nijmegen. Zorgvuldig bleven we de bal zo goed al wij dat kunnen rondspelen. We creëerden kleine en groten kansen maar zoals we dat gewend zijn stonden de vizieren nog niet op gericht op de goede doel. Alverna gaf goed partij maar omdat Danny en Casper zorgvuldig aan het verdedigen waren konden ze gewoon niet echt gevaarlijk worden. Toch was het alverna die op voorsprong kwam. De goed oplettende Stan kreeg zijn hand wel achter een afstandschot wat tussen wat mensen door zeilde, maar omdat het te hard was kon hij het niet meer in een andere richting duwen. De 1-0 was een feit. Onze jongens mopperde nog wel wat na tegen elkaar maar de ruggen werden al snel gerecht en gingen vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker. Die bleef echter wel uit waardoor Alverna in de wedstrijd bleef en ook nog wat kansjes en corners kreeg. Uit een van die corners kwam de 2-0. De corner werd precies goed genomen en de wind deed de rest. Die blies hem n.l. direct in de rechterbovenhoek onhoudbaar voor alles en iedereen. Hier konden we gewoon niks aan doen en dat realiseerde onze jongens ook. Toch had ik het idee dat ook de jongens wisten dat hier iets te halen viel want zo slecht ging het immers niet. We bleven gewoon doorvoetballen en vlak voor rust viel de “aansluitingstreffer”. Uit de draai schoot van respectabele afstand de goed voetballende Wessel de bal buiten bereik van de keeper in het doel. Dit hadden we even nodig. Na de thee stond er een veel slapper Alverna op het veld. Tenminste zo leek het. Wij kwamen nog veel beter in ons spel en drukten Alverna ver terug. Al snel in het begin haalde Joey na een individuele actie de achterlijn en gaf de bal strak voor het doel. Daar stond Thijs die de bal er alleen maar in hoefde te tikken. Een klassiek voorbeeld van hoe het ook kan, werkelijk heel mooi. Vanaf dat moment wist iedereen die de wedstrijd bekeek, S.C.E moest deze wedstrijd winnen. Enkele minuten later liet Jé-any de droom van Alverna uiteenspatten. Waar hij normaal nog wel eens mist wist liet hij nu met een schot vol op de wreef de keeper kansloos, de 2-3 was een feit. Lekker doorspelen was een van de weinige opmerkingen van onze kant en dat deden de mannen ook. Zo tegen het einde van de wedstrijd wilde Thijs het hoekschop kunstje ook eens proberen en dat lukte hem ook nog bijna. Tijdens een van de vele corners wilde ook hij hem m.b.v. de wind hem ineens er in krijgen. Hij had alleen de hulp van de keeper van Alverna nodig om het laatste duwtje te geven (2-4). Het mooiste kwam echter op het allerlaatst van onze laatste man. Casper weet nu ook dat een verdediger kan inschuiven als het spel dat toelaat. Hij mocht heel ver doorlopen en schoot de bal hard en onhoudbaar van een grote afstand in het doel van Alverna. Wij wisten overigens niet dat hij zo hard kon schieten. Een leuke pot voetbal met een terechte winnaar. Jongens bedankt.

16-02-08 Lang konden we ons niet op voorbereiden. Vorige week de laatste voorrondes en nu al de finale ronde van het KNVB zaalpupillen toernooi. We speelden vorige week niet goed. Enerzijds was dat te danken aan de “gewone” veldbal die als stuiterbal fungeerde. Anderzijds waren we vorige week niet compleet en dat was nu anders. Op Ricardo na waren we compleet en iedereen kon dus weer op zijn vertrouwde plek spelen. Dat we nu tegen betere tegenstanders zouden spelen stond al vast, al onze tegenstanders waren immers 1e geworden in hun poule. Al die statistieken en verhalen over anderen. Het maakte onze jongens helemaal niks uit. In hun eerste wedstrijd tegen Woezik gingen ze gelijk voluit en creëerden diverse kansen. Woezik was ook onze effectiefste tegenstander. Uit 2 kansen maken ze 2 doelpunten. Wij konden daar maar 1 doelpunt en veel kansen tegenover zetten. Onze eerste nederlaag was dus gelijk een feit. De daaropvolgende partij tegen Spero was een hele eenzijdige, veel balbezit voor ons eindeloos getik en een eindstand van 6-0 voor ons natuurlijk. Dit was een hele mooie opsteker na onze verliespartij. Tussentijds verloren onze tegenstanders punten aan elkaar. De kansen lagen dus weer open maar dan moesten wij wel onze resterende wedstrijden winnen. De 3e wedstrijd tegen Union was een spannende. Union bleek een taaie tegenstander en daardoor een moeilijk te nemen hindernis. We creëerden veel kansen maar het leek wel of niemand de bal er in wilde tikken. De vizieren van iedereen stonden wel op scherp maar volgens mij niet op het juiste doel gericht. De inzet bleef wel onverminderd hoog waardoor wij verdiend op een 1-0 voorsprong kwamen. Wij bleven doorvoetballen en kregen kansen voor meer doelpunten en verdienden die ook. Er viel er geen een meer. Union kreeg nog wel een joekel van een kans tijdens een toeval uitbraak. Maar door goed uitlopen van Stan waardoor het doel wel erg klein werd kon deze er gewoon niet in. De “koebel” klonk en de 1-0 overwinning was een feit. De teleurstelling was groot bij Union, die werd echter overstemd door de opluchting en vreugde bij ons. Op dit ogenblik stonden we dus gedeeld eerste met een super doelsaldo vanwege onze monsterscore in de 2e wedstrijd. Alleen nog “even” winnen van onze vrienden van Aquila en het liefst met veel doelpunten zodat Woezik ons niet meer in kon halen op doelpunten. Iedereen weet dat “even” winnen erg lastig kan zijn en dat in juist de kleine zaal als de veldschuur alles mogelijk is. Toch lieten de mannen er geen twijfel over bestaan. Vanaf de allereerste seconde werd de keeper inclusief zijn doel bestookt door S.C.E. De ene bal was nog mooier dan de andere. De ene actie nog mooier dan de andere. We vroegen ons ook af of ze nog wel gingen scoren i.p.v. te blijven overspelen. Alles klopte in dit toernooi en met name in deze wedstrijd. Iedereen maar dan ook niemand uitgezonderd deed voor meer dan 100% zijn best om de titel mee te nemen naar S.C.E. Door deze goede inzet lieten we geen spaan heel van Aquila en wonnen we deze wedstrijd ook met 6-0. Door deze uitslag moest Woezik met 10-0 of meer winnen om ons voorbij te gaan. Dit leek een onmogelijke opgave waardoor wij de feestliederen al voor de dag haalden. Na 15 minuten voetbal wisten we het zeker de titel was een feit. Woezik had met 1-0 verloren en waren wij zelfs op punten kampioen geworden. Terwijl er bij tegenstanders tranen vloeiden kwamen wij er achter dat we over potentiële “Marco Borsato’s” beschikken. De liederen klonken door de veldschuur. en iedereen kon horen dat wij gewonnen hadden. De mooie beker die we mee kregen zal bij iedereen naast de 4e plek van het Kersttoernooi op de schoorsteen mogen pronken. Zo kan iedereen zien wat een mooie maar vooral goede prestatie onze jongens geleverd hebben en dan niemand uitgezonderd. Al die bekers betekend ook weer extra werk voor onze sponsor die heb ik me laten vertellen gespecialiseerd is in het vergroten van schoorsteenruimte. Zo kunnen we terugkijken op een zeer sportieve middag en gezellige middag waarbij de sfeer bij de teams onderling ook super was. Er zijn zelfs al afspraken gemaakt om elkaar nog eens op het veld te ontmoeten. Jongens heel erg gefeliciteerd met jullie geweldige resultaat en bedankt voor deze fijne voetbalmiddag. En ik denk dat ik namens alle andere betrokkenen van ons team spreek al ik zeg dat jullie dit gewoon verdiend hebben. Gewoon super.

26-01-08 S.C.E F4 – Aquila F1
Ook de F4 mocht vandaag de velden van S.C.E weer betreden. Aquila F1 kwam op bezoek en dat was gelijk een tegenstander van formaat in onze nieuwe klasse waarin we vanwege onze goede resultaten in beland waren. Aan de andere kant van het veld verschenen grote jongens die tijdens het intrappen bleken te beschikken over een goed schot. Omdat Joey en Ricardo een weekendje weg waren hadden we voor deze wedstrijd 2 spelers van de F2 ingevlogen. We begonnen goed aan de wedstrijd en konden en mochten van Aquila lekker spelen. Aquila deed niks voor ons onder en gaf goed partij waardoor het een leuke eerste helft werd. Er werden nauwelijks tot geen kansen weggegeven door ons. Wij kregen er wel een paar. Maar die gingen er niet in. Ach ja het is inmiddels een Nijmeegs probleem aan het worden dus we hoeven ons helemaal niet te schamen. Maar als je zelf niet scoort dan………..Inderdaad een snelle uitbraak van Aquila bracht nadat Danny nog wel flink stoorde 3!! man voor Stan en daar kan zelfs hij niks aan doen. De 0-1 was een feit. De koppies gingen niet naar beneden en de wil om minimaal gelijk te spelen werd groter. Iedereen ging er vol in op weg naar de gelijk maker werden er duels gewonnen en er kwamen nog wat kansjes. Geen kans ging er en wat mij betreft hadden we met wat afstandschoten meer geluk mogen hebben. Aquila bleef af en toe gevaarlijk en prikte er in de laatste 2 minuten toch nog 2 in waarbij gezegd moet worden dat het laatste doelpunt wel een erg mooi uitgespeelde was. Een minuut na de 0-3 blies de uitstekend fluitende scheidrechter Cor af. Volgens mij heb ik hem werkelijk op geen enkele fout kunnen betrappen daarbij vonden onze jongens het heel stoer toen Cor in zijn tenue het veld betrad. F ik heb genoten van jullie eerste wedstrijd in het voorjaarsseizoen en wat mij betreft mogen er zo nog vele volgen.

01-01-08 Olympic kersttoernooi 2007, de finale dag
Hij is aangebroken de finalemaandag. Zoals afgesproken hadden wij voor de wedstrijd tegen AWC F de buitenaardse krachten aangesproken om enig partij te kunnen geven. Heel even had ik liggen dromen…… de nul houden tegen AWC en op penalty’s doorgaan. We werden gelukkig niet weggespeeld en konden deze hoofdklasser zo af en toe nog aardig partij geven. De eerste echt kans was zelfs voor ons maar het mocht niet zo zijn. Gedurende de wedstrijd liep AWC uit naar een verdiende 4-0 voorsprong die ze natuurlijk niet meer weggaven. Op naar de derde plek was het motto. De troostfinale speelden we tegen Woezik F3. Hier gold weer een heel ander verhaal. Deze jongens speelden laag in de eerste klasse en wij waren bij voorbaat niet kansloos. We begonnen eigenlijk best wel goed aan de wedstrijd en kregen ook kansen waarvan er eigenlijk wel eentje in had gemogen. De beste kans was voor Thijs een knallend afstandschot stuitte op een verdediger. De rebound die hij zelf voor zijn rekening nam was nog veel harder en ging recht op de keeper af die alleen maar hoefde te blijven staan om redding te brengen. De algemene regel, als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel, was bij ons ook weer van toepassing. Woezik maakte de 1-0 in de korte hoek uit een halve kans. Toch bleven we wel voetballen al vloeide heel langzaam de kracht wel uit ons team leek het. Daarna, in het 2e gedeelte van de wedstrijd gebeurde er iets vreselijks. Er werd een 1e jaars F-je van ons van het veld gestuurd je zou het haast niet geloven maar het was echt zo. Hij zou na getrapt hebben, diep uit mijn hart geloof ik dat de speler in kwestie geen moment de intentie had om dit te doen en dat hij echt voor de bal wilde gaan. Maar goed de scheidrechter beslist, al was het wel jammer dat het daarna geen wedstrijd meer was. Zo’n beslissing die in mijn ogen bij F-jes volledig overbodig is heeft een grote impact op ons team waardoor Woezik uitliep naar 3-0 of was het 4-0? Toch ben ik heel trots op onze jongens want 4e worden in een finale ronde is helemaal geen slecht resultaat. Zeker niet als je je realiseert dat er heel veel ploegen thuis moesten blijven omdat ze uitgeschakeld waren. De bijbehorende beker zal bij alle spelers op de schoorsteen mogen pronken want het zijn onze jongens die dit resultaat uiteindelijk bij elkaar gevoetbald hebben. Heel erg gefeliciteerd en bedankt voor de fijne voetbal middag.

30-12-07 Olympic kersttoernooi 2007
De F4 volgt het goede voorbeeld van de D1 op en plaatst zich ook voor de finaleronde voor het kersttoernooi. Het was nog donker toen de F4 arriveerde bij de Olympic hal in Wijchen, 8.00 uur is erg vroeg om een toernooi te beginnen. We begonnen onze reeks van 4 wedstrijden tegen Woezik F5 niet goed. De bal werd te voorzichtig rondgespeeld waardoor de eerste en volgens mij ook de enige uitbraak van Woezik gelijk een tegendoelpunt opleverde. Misschien wel een opsteker voor N.E.C om te laten zien hoe het moet maar voor ons geen goed begin. Verder verliep de rest van de wedstrijd op hun helft. We creëerden wel wat kansen maar kregen er geen meer in. De eerste verliespartij was een feit. Voor BOA-jc F3 in de 2e partij waren we een maatje te groot. Ondanks het feit dat het maar 1-0 was speelden we veel op hun helft en hebben wij zelf geen kansen weggegeven. In de 3e partij tegen Union F3 konden we ons goede spel voortzetten en ook deze wedstrijd naar ons toe trekken via een 2-0 overwinning. Deze uitslag bleek later cruciaal. De 4e wedstrijd tegen Woezik F4 was er een zoals N.E.C ze wekelijks speelt. Veel, heel veel kansen maar geen een ging er in. De 100% kansen die we kregen waren niet op een hand te tellen. Dit euvel steekt tijdens de competitie ook wel eens de kop op en dit wordt dus een mooie uitdaging voor de komende trainingen. Automatisch gingen we er vanuit dat 7 punten niet voldoende zouden zijn voor de finaleronde. Toch gingen we kijken voor de zekerheid en toen bleek dat onze 2-0 overwinning tegen Union de doorslag gaf en we op doelsaldo door gingen naar de finale ronde. Soms zit het tegen maar nu zat het eens mee. Eerst lekker uitrusten om vervolgens maandag om 14.45 uur aan te treden tegen de absolute top van Gelderland de F1 van AWC. Dat onze jongens buitenaardse krachten zullen moeten krijgen om de jongens van AWC het scoren af te houden staat vast. Maar wat AWC nog niet weet is dat wij die contacten al lang gelegd hebben en ook zullen gaan gebruiken. We zullen vechten voor iedere bal en die is ook maandag gewoon rond. Gefeliciteerd jongens met deze mooie prestatie en heel veel voetbal plezier maandag.