1. Home
  2. /
  3. Media
  4. /
  5. Archief
  6. /
  7. 2014-2015

2014-2015

27-06-15  S.C.E A1 is op zoek naar een  leider en een grensrechter voor aankomend seizoen, voor meer informatie neem contact op met Tom Meeuwissen of stuur een mailtje naar:  scea1@hotmail.com

21-06-15 Hallo allemaal, de voorlopige indeling voor de B-elftallen zijn bekend en staan op onze vernieuwde S.C.E site onder: Teams/ Junioren/ B Junioren.
*Voor de B3 zijn we op zoek naar een trainer en leider. Als u interesse heeft, stuur dan een mail naar mij. Ook voor vragen en/of opmerkingen kunt u bij mij terecht.
Voor nu wens ik iedereen een prettige vakantie en kijk uit naar een prettig en sportief seizoen 2015/2016  e-mail: peter.bender@live.nl
Namens, Peter Bender Coördinator B-elftallen

21-06-15  Hoi F-spelers. De teams zijn bekend en staan inmiddels op de site onder het kopje F-pupillen. Na veel trainingen en wedstrijden te hebben bekeken en in overleg met de leiders en trainers van afgelopen seizoen zijn de teams naar eerlijkheid en zoveel waar mogelijk is op niveau ingedeeld.
De trainingstijden zijn bij de F1 t/m F3 trainers bekend. De trainingstijden van de F4 t/m F8 worden nog later bekend gemaakt.
De trainers en leiders zijn bij de F1 t/m F3 bekend. Voor de F4 t/m F8 zijn de leiders nog niet bekend.
Mocht u interesse hebben om leider te zijn bij een team geef dat aan bij mij, ik zal dan kijken of dit mogelijk is.
Voor vragen/opmerkingen m.b.t. de indeling kunt u terecht bij mij, mag per mail j.eggenhuizen8@upcmail.nl of bel 06-24995411.
Namens, Jurgen Eggenhuizen F coördinator

19-06-15  De teams zijn bekend en zijn te zien onder het kopje D-pupillen. Let wel: Dit is een voorlopige indeling en kan nog wijzigen onder ander als gevolg van nieuwe aanmeldingen. De trainers en leiders zijn nog niet voor alle teams bekend. Mocht u interesse hebben om trainer/leider te zijn bij een team geef dat aan mij door. Ik zal nagaan welke mogelijkheden er hiervoor zijn. Voor vragen/opmerkingen met betrekking tot de indeling kunt u mij via onderstaand mail adres benaderen.
Namens, Martijn Geutjes: geutjes.sce@gmail.com 

18-06-15 Sinds 13.15 uur vandaag heeft S.C.E een nieuwe website in de lucht, De site is in een nieuw jasje gestoken, ook de techniek erachter is moderner. Er kunnen meerdere mensen de website update. De komende maanden zal er uiterlijk en innerlijk nog wel het een en ander veranderen maar in grote lijnen zal dit de uitvoering zijn die de komende tijd te zien zal zijn. De informatie die er van de teams opstaat is van afgelopen seizoen behalve van de A en de D teams deze zijn actueel. Net zo als de foto’s en linken naar de teampagina’s zodra de nieuwe team informatie er is zal het een en ander aangepast worden. Wij wensen jullie veel plezier met de nieuwe website, en maakt er gebruik van.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert Bentvelsen

16-06-15  Na weken van bouwen aan een nieuwe website, gaat het niet lukken om deze nieuwe site online te krijgen. Vanmiddag leek het erop dat het zou lukken, maar om 13.30 uur hebben we moeten opgegeven samen met ons hosting bedrijf de website online te krijgen. Wat de oorzaak is op dit moment niet bekend, maar we gaan door, ook voor de webbouwer en webmaster is de teleurstelling groot. We hebben even wat meer tijd nodig om een en ander goed te krijgen. Blijf deze website gewoon bezoeken, een deze dagen moet het uiterlijk anders zijn.
Namens de webmaster van S.C.E,   Bert Bentvelsen

16-06-15  Nieuwe spelers van de S.C.E selectie voor komend seizoen zijn: Wijnand Verweij van sc Oranje, Sinan Yuksel van vv Keizerstad, Harry van Lent van sv Heumen, Dominic Jansen van sv Nijmegen, Joey Smits van Trekvogels, Nick Cornelissen van Quick 1888  en Daniel Heideveld van SCH. Deze jongens komen naar S.C.E om het selectieteam zondag 1 te versterken.
Namens, de technische commissie

07-06-15 Hoi E-spelers. De teams zijn bekend en staan inmiddels op de site onder het kopje E-pupillen. Na veel trainingen en wedstrijden te hebben bekeken zijn de teams naar eerlijkheid en zoveel mogelijk op niveau ingedeeld. De trainingstijden zijn nog niet bekend. De trainers en leiders zijn nog niet voor alle teams bekend. Mocht u interesse hebben om trainer/leider te zijn bij een team geef dat aan bij Martijn, hij zal dan kijken of dit mogelijk is. Voor vragen/opmerkingen m.b.t. de indeling kunt u terecht bij Martijn of bij mij, het liefst per mail. Martijn Geutjes: geutjes.sce@gmail.com of Michel van Sommeren: vansommeren.scenijmegen@gmail.com
Namens, Michel van Sommeren Technische Commissie E en F

03-06-15 woensdagavond 10 juni is het clubhuis gesloten vanaf 19.30 uur. Vanaf de laatste trainings dag (vrijdag 12 juni) zal het clubhuis geopend zijn op:
– donderdagavond van 19.30 tot 23.30 uur
– zaterdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur
Namens, Audrey Meijer-van Wijk

03-06-15 woensdagavond 10 juni is het clubhuis gesloten vanaf 19.30 uur. Vanaf de laatste trainings dag (vrijdag 12 juni) zal het clubhuis geopend zijn op:
– donderdagavond van 19.30 tot 23.30 uur
– zaterdagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur
Namens, Audrey Meijer-van Wijk

26-05-15 woensdagmiddag 10 juni is de laatste training van dit seizoen voor de elftallen E4, E5, E6 en E7 en voor de elftallen F3, F4, F5, F6 en F7. Omdat het de laatste training is trainen alle F elftallen om 13.45 uur en alle E-elftallen om 14.45 uur. De CIOS-studenten zullen dan ook voor de laatste keer de training verzorgen. Op woensdag 27 mei en 3 juni wordt er op de gebruikelijke tijden getraind.
Namens de trainers, Berry Aalders

22-05-15 Woensdag 27 mei zal het clubhuis vanaf circa 19.30 uur gesloten zijn.
Namens het bestuur, Berry Aalders

08-05-15 De competitie is voor de meeste elftallen gespeeld. Willen de leiders hun mapjes met spelerspassen in de elftalvakjes in de commissiekamer neerleggen, zodat ik ze kan meenemen. In verband met de diverse overschrijvingen heb ik ze nodig. Bedankt voor de medewerking.
Namens, de ledenadministrateur, Berry Aalders

30-04-15 In verband met de mei vakantie zijn de trainingen op woensdag 6 mei van de F3,F4, F5, F6, F7 om 13.45 uur. Voor de E4, E5, E6, E7 begint de training die middag om 14.45 uur.
Namens de trainers, Berry Aalders

30-04-15 zondag 5 is voor het komende seizoen 2015-2016 op zoek naar spelers om het bestaande team weer op sterkte te maken. Wij spelen onze thuiswedstrijden om 09.45 uur. Voor informatie/aanmelden kun je contact op nemen met: René Elmans; 06-49720130 of email; elmans@hotmail.com
Namens, René Elmans

24-04-15 Woensdagmiddag 29 april zal er in plaats van training voor de F3 t/m F7 en E4 t/m E7 een voetbaltoernooi worden gehouden. Voor de F3 t/m F7 begint het toernooi om 13.45 uur en duurt tot 15.30 uur. Alle spelers van deze elftallen worden om 13.45 uur bij S.C.E verwacht. Ook de kinderen, die nu alleen nog maar meetrainen met de diverse elftallen zijn voor deze middag uitgenodigd. Na de ontvangst zullen er 6 teams worden gemaakt. De meisjes van de F4 zullen als team mee gaan doen. We verwachten uiteraard dat iedereen komt en dat het een leuke toernooimiddag gaat worden. Voor de E4 t/m E7 wordt om 15.45 uur gestart. Dit toernooi eindigt om 17.00 uur. Deze spelers worden allemaal om 15.30 uur verwacht. Daarna zullen de elftallen worden samengesteld. Naar verwachting zullen er 4 of 5 teams worden gemaakt. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de opkomst, maar wij hopen dat iedereen mee wil doen. De CIOS-trainers zullen die middag ook aanwezig zijn. Zij gaan de elftallen begeleiden. Het toernooi is georganiseerd door Stefan Esveld. In het kader van zijn opleiding heeft hij bij S.C.E de gelegenheid gekregen om een jeugdtoernooi te organiseren. Stefan voetbalt zelf ook bij S.C.E in een seniorenteam op zondag. Uiteraard wensen wij Stefan veel succes met de organisatie.
Namens de trainers, Berry Aalders

21-04-15 Weer 2 nieuwe sponsors voor onze club. Er zijn weer 2 sponsoren die een reclamebord langs ons hoofdveld gaan plaatsen. Geutjes Financiën uit Nijmegen en Maurice Bisschop Timmerfabriek uit Nijmegen. Ons hoofdveld wordt voller en voller. Het gaat de goed kant op. Wij danken deze nieuwe sponsoren voor hun support.
Namens het bestuur, Berry Aalders

12-04-15 Sinds dit weekend kan er worden gepind bij S.C.E. De laatste maanden werd er ook veelvuldig naar gevraagd. We hebben een mobiel pinapparaat voor drie maanden op proef. Uiteraard hopen we dat velen hier gebruik van gaan maken.
Namens, Berry Aalders

12-04-15 Onze voetbaldag is geslaagd als alle kinderen met een grote glimlach iets geleerd hebben over voetbal, rekening hebben gehouden met elkaar en fijn omgegaan zijn met elkaar en daarna moe maar voldaan naar huis gaan. Alle kinderen die lekker mee willen voetballen zijn van harte welkom en krijgen de aandacht die ze verdienen. Iedereen heeft talent en daar houden we dan ook zeker rekening mee , en geven we ook bij de voetballers aan. Bij een team sport heb je allerlei kwaliteiten/talenten en elkaar keihard nodig. Ook is er tussendoor een lunch is vaak geheel verzorgd en wanen de voetballers zich in een heus “training-kamp” als hun voorbeelden. Winnen vinden wij leuk maar goed en mooi voetballen samen is zeker zo belangrijk. Kom gerust kijken naar de voetballers tijdens de voetbaldagen , en zie hoe ze genieten van de mooie voetbaldagen van ZPORTZ. Om alvast meer indrukken te krijgen en nog enthousiaster te worden kunnen ouders en kinderen alvast kijken op onze website www.zportz.nl
Inschrijven kan tot en met 2 Mei, wacht niet te lang want vol=vol. Inschrijfkosten 15 euro voor een 6 uur durende programma, lunch en medailles. Voor meer info zie flyer.
Inschrijven kan bij Stephen de Geus, zijn mailadres is stephen12-14@live.nl tel: 0623249682
Namens, Stephen de Geus

15-03-15 Wil jij de kampioen van de Jupiter League 2014-2015 live zien? Op 19 april kun jij tegen een klein prijsje de wedstrijd N.E.C – Almere City bijwonen. De kaarten kosten 6.00 euro voor kinderen t/m 14 jaar en 8.00 euro voor volwassenen. Je kunt de kaarten bestellen via www.nec-nijmegen.nl/sce Alvast veel plezier in het Goffertstadion.
Namens, Konny van Herpen

02-03-15 Afsluiting Neerbosscheweg – IJpenbroekstraat in twee weekends
Voor de portalen van de verkeerslichten is een speciaal ontwerp gemaakt, om de poort-functie van het kruispunt verder te benadrukken. Om de lichtmasten te plaatsen en de benodigde kabels te spannen, moet het kruispunt gedurende twee weekenden dicht voor verkeer. Fietsers kunnen tijdens deze werkzaamheden wel gebruik maken van de fietspaden.
De weekendafsluitingen staan gepland op:
vrijdag 27-02-15 vanaf 21:00 uur tot maandag 02-03-15 tot 6:00 uur
(op vrijdagavond vinden er vanaf 19:00 uur op de IJpenbroekweg freeswerkzaamheden plaats die enige verkeershinder kunnen opleveren, maar er blijft een rijstrook beschikbaar).
vrijdag 06-03-15 vanaf 21:00 uur tot maandag 09-03-15 tot 6:00 uur
De wijk Lindenholt blijft tijdens de weekendafsluiting wel bereikbaar via de normale route vanaf de A73. Ook verkeer vanaf de Hogelandseweg kan de A73 gewoon bereiken. Ander verkeer van en naar de A73 wordt omgeleid:
Komend vanaf de A73: vervolg bij knooppunt Neerbosch de A73 richting Nijmegen-Dukenburg en verlaat de snelweg bij afslag 1a Wijchen. Het centrum is dan bereikbaar via de Graafseweg.
Komend vanaf het centrum: omgeleid via de Graafseweg richting de A73.
Fietsers ondervinden geen hinder van de plaatsingswerkzaamheden. Het weer kan nog invloed hebben op deze planning.

26-02-15 Beste ouders/verzorgers, we beginnen weer met de voorbereidingen (meetrainen) voor de teamindelingen E en F pupillen seizoen 2015-2016. Er zijn trainingsschema’s gemaakt om spelers mee te laten trainen met andere teams. De trainers/leiders van de teams waarin uw kind speelt zijn hiervan op de hoogte en zij zullen/kunnen precies aangeven wanneer en bij wie uw kind meetraint. Het meetrainen gaat door tot medio mei. Op basis van het meetrainen en het bekijken van wedstrijden van alle teams kunnen wij beoordelen/onderbouwen op welk niveau uw kind nu zit en in welk team hij/zij volgend jaar actief zal/kan zijn. Wij streven erna om eind mei alle teamindelingen voor de E en F rond te hebben. Het meetrainen met betreffende teams houdt niet in dat uw kind volgend jaar automatisch in dat team wordt ingedeeld. Mochten er voor die tijd toezeggingen gedaan worden door mensen buiten de Technische Commissie om, dan zijn deze niet bindend. Mocht u vragen hebben m.b.t. het selectiebeleid en/of trainingsschema’s E en F, dan kunt u contact opnemen met Michel van Sommeren, email: vansommeren.scenijmegen@gmail.com. Voor overige vragen die niet te maken hebben met de selectieprocedure, wendt u zich dan tot de F-coördinator Jurgen Eggenhuizen of de E-coördinator Martijn Geutjes.
Namens, Michel van Sommeren, Commissielid Technisch Commissie E en F

11-02-15 Woensdagmiddag 18 februari zijn de trainingstijden als volgt. Om 13.45 uur trainen de F3, F4, F5, F6, F7. Om 15.00 uur wordt er getraind door de E4,E5, E6, E7.
Namens de trainers, Berry Aalders

04-02-15 Voor de topwedstrijd N.E.C. – Roda JC van 27 februari om 20:00 uur hebben wij een speciaal groepsarrangement voor seniorenelftallen van uw vereniging. In de bijlage vindt je een flyer met de aankondiging van dit arrangement. Kaartjes voor dit arrangement kosten 32,50 euro per stuk en hiervoor krijgen deelnemers een ontvangst in de brasserie met koffie en thee, een kaartje voor de hoofdtribune en na de wedstrijd twee uur onbeperkt bier, fris en wijn en de brasserie van het Goffertstadion. Bij interesse kan er een mailtje worden gestuurd naar ticketing@nec-nijmegen.nl Ik wens iedereen die naar de wedstrijd gaat alvast veel plezier!
Namens, Konny van Herpen Leidster D3

18-01-15 De kabouter training begint zaterdag 31 januari om 11.00 uur weer.
Namens, trainer Rudy Tielen

30-12-14 De veldtraining voor de elftallen E4, E5, E6, E7, F3, F5, F5, F6 begint weer op woensdagmiddag 14 januari 2015. Er wordt op woensdagmiddag niet in de zaal getraind.
Namens de trainers, Berry Aalders

10-12-14 De kabouter training voor a.s zaterdag 13 december niet door gaat. Ik zie jullie na de winter stop weer graag.
Namens, trainer Rudy Tielen

03-12-14 De winterstop om te trainen begint vrijdag 19 december. Er kan weer getraind worden op maandag 5 januari 2015. Willen jullie mij wel laten weten per mail wanneer jullie weer willen gaan trainen. Dan kan ik dit door geven aan onze terreinmeesters. Dus wel laten weten anders kan er niet getraind worden.
Namens, Stef Jansen

02-12-14 Woensdagmiddag 10 december is de laatste training van dit jaar voor de F3, F4, F5, F6, E4, E5, E6, E7. zaterdag 13 december is de laatste training van de kabouters in 2014.
Namens de trainers, Berry Aalders

26-11-14 Woensdagmiddag 3 december trainen de E4 en E5 om 16.00 uur. Voor de E6 en E7 is dat nu al zo. Alle 4 E-teams trainen dan om 16.00 uur. Dit in verband met Sinterklaasmiddag F-pupillen.
Namens de trainers, Berry Aalders

06-11-14 Aanstaande zaterdag 8 november speelt S.C.E D1 een uitwedstrijd tegen SC Millingen D1 om 12:30 uur Voor deze uitwedstrijd worden de spelers en ouders gebracht door de spelersbus van N.E.C. Er zijn nog een 4-tal plaatsen vrij voor mensen die het leuk vinden om S.C.E D1 te supporter. De bus vertrekt om 11:15 uur bij S.C.E en de kosten hiervoor zijn 8,50 euro per persoon. Mocht je het leuk vinden om mee te gaan? Laat dit dan aan mij weten, via mail: Mitch.orth@gmail.com
Namens, Mitch Orth 06-54374720

06-11-14 Binnen S.C.E hebben wij sinds kort een jeugd nieuwsbrief. Deze wordt regelmatig verspreid onder alle jeugdleden, trainer, coach en belangstellende. Om deze nieuwsbrief te ontvangen kan men zich aanmelden via volgend adres. jeugdnieuwssce@gmail.com
Namens, Konny van Herpen Jeugdcommissie

19-10-14 Wij, Johan Ketelaar en Fred Schoppema willen weer proberen om een kaartavond op te starten, we willen het gaan doen met drie varianten n.l. Klaverjassen, Hartenjagen en Jokeren, we willen de eerste avond organiseren op vrijdag 21 November 2014. We willen dan om 19.45 uur starten, het clubhuis zal vanaf 19.00 uur open zijn. Wilt u op deze avond komen kaarten dan zouden wij het op prijs stellen als u een mailtje stuurt naar f.schoppema@chello.nl met vermelding van welk spel u het liefste speelt, kunt u meerdere varianten spelen laat ons dat dan ook weten omdat bij klaverjassen altijd 4 spelers per tafel nodig zijn en wij niemand teleur willen stellen. Men hoeft geen lid van S.C.E. te zijn dus iedereen is welkom.
Namens, Johan en Fred

16-10-14 Op woensdagmiddag 22 oktober wordt er in verband met de herfstvakantie als volgt getraind. 13.45 uur – 14.45 uur: F3, F4, F5, F6. 14.45 uur – 15.45 uur: E4, E5, E6, E7
Namens de trainers, Berry Aalders

12-10-14 Helaas is het toch weer gebeurd. Vanuit onze fietsenstalling is laatst op zaterdagmiddag een fiets gestolen. Dat is zeer vervelend. De fietsenstalling wordt dan wel steeds in de gaten gehouden, maar desondanks is het een of meerdere onverlaten toch gelukt om weer een fiets te stelen. We zullen dus nog meer op moeten letten. En dat gaan we ook doen. Natuurlijk moeten jullie zelf ook opletten of je niets verdachts ziet.
Namens, Berry Aalders

08-10-14 zondag 19 oktober 2014 speelt N.E.C tegen FC Den Bosch in de Jupiter league. Voorafgaand aan deze wedstrijd mogen een aantal pupillen van S.C.E als een erehaag op het veld met vlaggen zwaaien om zo de opkomst van de spelers sfeervol te begeleiden. Wil ook jij de wedstrijd in het stadion live zien kun je via onderstaande link voor 8,- euro kaarten bestellen. www.nec-nijmegen.nl/sce. En wie weet tot de 19e oktober?????????
Namens, Konny van Herpen Jeugdcommissie S.C.E

29-09-14 Van 4 t/m 12 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Het uitspreken van waardering naar de scheidsrechters staat deze week centraal. Want de bijna 30.000 scheidsrechters maken het mede mogelijk dat wekelijks 1,2 miljoen voetballers op het veld van het spelletje kunnen genieten! De KNVB bedankt scheidsrechters onder andere door hen een persoonlijk presentje toe te sturen. Bij deze willen we ook alle verenigingen oproepen om scheidsrechters tijdens deze week in het zonnetje te zetten! Jouw vereniging doet ook mee, toch? Laat als vereniging, bestuur en spelers zien dat je de scheidsrechter waardeert. Hoe je dat doet is uiteraard helemaal aan de vereniging zelf. Vraag spelers, aanvoerders en/of trainers bijvoorbeeld of zij een bedankje mee willen brengen, besteed er aandacht aan op de website van de club, organiseer een borrel of vraag leden of zij hier leuke ideeën voor hebben. Daarnaast hebben we verschillende promotiematerialen ontwikkeld waarmee je op de website, op sociale kanalen en in de kantine aandacht kunt besteden aan de Week van de Scheidsrechter.
Namens, Stef Jansen

12-09-14 Bereikbaarheid Regio Nijmegen – Groesbeek – Wijchen 20 september 2014, Wellicht handig om dit aan uw teams en gastteams te laten weten. Meer info over het evenement en de bereikbaarheid kunt u vinden voor Groesbeek KLIK HIER en voor Wijchen KLIK HIER Dit geldt voornamelijk voor de D3, E3, E7D, F1, en zaterdag 2.
Namens, Stef Jansen

11-09-14 Beste ouders en leiders van de D – E en F elftallen/teams. Zijn er ouders/verzorgers/opa’s/oma’s die zaterdags hun elftal wilt fluiten? Als het goed is in de herfstvakantie een scheidsrechter cursus voor pupillen bij Oranje Blauw. Als er mensen zijn die zich geroepen vinden om dit te doen laat het mij dit dan weten. Dat kan op de volgende manier, mail naar: stef.jansen48@gmail.com. Wij rekenen op jullie hulp!!!!!!!
Namens, Stef Jansen

09-09-14 De Grote Clubactie start 13 september weer, steun je club en verkoop vanaf zaterdag 13 september de loten aan familie, vrienden, kennissen en de buurman/vrouw. Met het verkopen van loten steun je dus niet alleen je club, maar maak je dus ook kans om in de prijzen te vallen. De verkoopboekjes moeten 11 oktober worden ingeleverd bij je coach, of in de Clubactie box in het clubhuis van S.C.E . Heel veel succes met verkopen.
Namens, Konny van Herpen

07-09-14 vrijdag 19 september aanvang 20.00 uur S.C.E op stelten, met zanger Marvin. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 5,- euro per stuk in het clubhuis van S.C.E. Einde van deze spetterende avond is om 01.00 uur.
Namens, Dick van Schaik

22-08-14 Een van mijn zoons heeft per ongeluk een jas/trui meegenomen aan het eind van vorig seizoen, in de veronderstelling dat deze van hem was omdat hij exact dezelfde jas/trui heeft. In de zomervakantie kwamen we er pas achter dat deze weliswaar gelijk was aan die van mijn zoon maar wel 2 maten te groot bleek te zijn. Het gaat om een maat 158/164. Nu zal er ongetwijfeld iemand gezocht hebben naar deze jas/trui, echter nu het seizoen weer begonnen is zal deze persoon niet nog eens gaan zoeken. Wil je daarom een oproep plaatsen met vermelding van mijn mobiele nummer 06-15031959 dat deze bij mij opgehaald kan worden. Bij voorbaat dank.
Namens, Chris Dikken

18-08-14 We zijn dringend op zoek naar leider(ster) voor onze E4 en E6.Wilt u graag iets betekenen voor het team van uw zoon, kleinzoon, neefje, neem dan contact met mij op. Dit kan via email: geutjes.sce@upcmail.nl. Alvast bedankt,
Namens, Martijn Geutjes Coördinator D- & E-pupillen

14-08-14 Herhaalde mededeling Woensdagmiddagtraining van E en F beginnen op 20 augustus
Op woensdagmiddag 20 augustus beginnen de volgende E en F-elftallen weer met de trainingen.
13.45 uur – 14.45 uur de F3, F4, F5 – om 14.45 uur – 15.45 uur de E4, E5 – en van 16.00 uur – 17.00 uur de E6, E7
Namens de trainers, Berry Aalders

14-08-14 Gezocht leiders of leidsters voor onze F4. Geef je op bij Jurgen Eggenhuizen
F coördinator telefoon 06-24995411 of mail j.eggenhuizen8@upcmail.nl.
Namens, Jurgen Eggenhuizen F coördinator

11-08-14 Voor de diverse D en E teams zijn we nog dringend op zoek naar trainers en/of leiders om deze teams te begeleiden. Mocht je interesse hebben, neem dan contact met mij op. Dit kan via email op geutjes.sce@upcmail.nl.
Namens, Martijn Geutjes coördinator D- en E-pupillen

10-08-14 De Kabouters van S.C.E starten op zaterdag 30 augustus om 11.00 uur weer met trainen.
Namens, Stef Jansen

10-08-14 S.C.E B4 begint maandag 11 augustus met trainen. Iedereen om 18:15 uur aanwezig zijn. Graag willen wij de ouders bij de eerste training aanwezig hebben. Kunnen we onderling kennismaken.
Namens Karel Creemers

10-08-14 Woensdagmiddagtraining van E en F beginnen op 20 augustus
Op woensdagmiddag 20 augustus beginnen de volgende E en F-elftallen weer met de trainingen.
13.45 uur – 14.45 uur de F3, F4, F5 – om 14.45 uur – 15.45 uur de E4, E5 – en van 16.00 uur – 17.00 uur de E6, E7
Namens de trainers, Berry Aalders

10-08-14 De trainingen van de D2 beginnen op maandag 18 augustus.

10-08-14 Gezocht F-jeugd voetballers & voetbalsters voor seizoen 2014-2015. We zoeken nog nieuwe talenten voor onze F-jeugd, na de kabouters onze jongste jeugd. Ben jij die nieuwe voetballer of voetbalster die wij zoeken en ben je 6,7 of 8 jaar? Meld je dan snel aan voor het nieuwe seizoen bij onze ledenadministrateur: Berry Aalders sce@telfort.nl of neem contact op met Jurgen Eggenhuizen F-Coördinator S.C.E 0624995411

07-08-14 De trainingen van de D3 starten op woensdag 13 augustus.
Namens, Wout van Herpen

05-08-14 Hallo spelers van de C3 en de C4. Omdat ik door de vakantie niet alle spelers heb kunnen bereiken en nu ook zelf op vakantie ga heb ik een verzoek. Is het mogelijk om op de site een bericht te plaatsen dat de eerste training van de C3 op maandag 25 augustus is en van de C4 op dinsdag 26 augustus. Op deze manier hoop ik dat het bericht aankomt bij de spelers.
Namens, Eric Gubbels Leider C3

26-07-14 Beste trainers vanaf maandag 11 augustus mag er weer getraind worden. Aan alle leiders vanaf dinsdag 12 augustus kunnen jullie vanaf 19.00 uur de tas met de kleding op halen in het clubhuis van S.C.E. Vragen naar de heer Karel Creemers, of zaterdagmiddag 16 augustus bij Stef Jansen.
Namens, Stef Jansen

20-06-14 De elftalindelingen van de A1, B1, B2, B3, C1, C2, C3, C4, D1, D2, D3 en D4 en Meisjes A1, B1, D1 en D2 zijn bekend. Kijk maar bij welk elftal je bent ingedeeld. Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden dan kun je met de volgende personen contact opnemen;
A1 Tom Meeuwissen/ Paul van Cleef
06-22601461 Scea1@hotmail.com 06-15321505 vancleef@hetnet.nl
B1 Marzouk Mechbal 06-43047725 marzoukmechbal9@gmail.com
B2 Maurice Toonen 06-42764614 w.toonen3@upcmail.nl
B3 Stephen de Geus 06-23249682 stephen12-14@live.nl
C1 Frank Koch 06-30302562 r.wetzel@hotmail.com
C2 Silvano Orvini 06-46025600 silvano.orvini@hotmail.com
C3 Antoine Klaassen 024-3738009 jpa.claassen@hetnet.nl
C4 Antoine Klaassen 024-3738009 jpa.claassen@hetnet.nl
D1 Mitch Orth 06-54374720 mitch.orth@gmail.com
D2, D3, D4 Merald Jansen 06-16368986 a.derksen5@kpnplanet.nl
MA1, MB1, MD1, MD2 Miranda Baetings 06-14121795 m.baetings@chello.nl

15-06-14 De nieuwe aanwinsten bij S.C.E voor komend seizoen: Job ten Barge van N.E.C/Oss A1; Marc Gunterman en Dylan Josefa van Quick 1888; Kaj Dreis van De Treffers A1; Jesse Akkers van N.E.C A1; Mo Khamal van Juliana Mill; Mitch Orth, Robbin van Zandvliet en Jeffrey van de Scheur van W.V.W.; Rick Theunissen uit S.C.E A1; Andey Schaap van Blauw Wit.
Namens, de technische commissie

Wedstrijdverslagen S.C.E

31-05-15 HAVO – S.C.E 1-1 (Finale nacompetitie)
De wedstrijd van het jaar die de beslissing zou brengen of S.C.E volgend seizoen in de derde klasse mag voetballen. Iedereen bij S.C.E was gespannen en dat was ook bij de jongens in het veld te merken. Eigenlijk kwam vanmiddag niemand aan zijn gebruikelijke niveau. Wel werd er tot de laatste minuut hard gewerkt en strijd geleverd. Vanuit de dug-out leefde Rik Mulders uiteraard met zijn team mee en moedigde hen fanatiek aan. De wedstrijd begon feitelijk met een 2-1 voorsprong voor S.C.E. De verwachting dat HAVO alles in de strijd zou gooien kwam uit. In de7e minuut krijgt S.C.E een vrije trap en deze wordt fraai ingeschoten door Khalid Samaoui. Een vroege voorsprong waar heel S.C.E blij mee was. De druk van HAVO werd alleen maar groter en na een kwartier weet Job ten Barge een doelpunt van HAVO te voorkomen. Vijf minuten later lopen de spitsen van HAVO dwars door de verdediging heen, gelukkig gaat het schot voorlangs. Na een half uur spelen in de eerste helft is het dan wel raak voor HAVO en komt de gelijkmaker op het scorebord te staan. Dit geeft HAVO de kracht om er nog een schepje boven op te doe. S.C.E heeft in deze fase geen antwoord en met kunst en vliegwerk en het nodige geluk gaan enkele uitgelezen kansen van HAVO niet in het doel. Vanaf de aftrap krijgt Sharif Josefa een kans om S.C.E op voorsprong te brengen, maar geluk ontbreekt. HAVO moet komen en hierdoor krijgt S.C.E in de tweede helft enkele kansen. Ook HAVO krijgt menig kans maar zij hebben het vizier niet goed staan en krijgen de bal er niet in. In de eindfase vallen er drie rode kaarten (S.C.E 2 stuks en HAVO 1 stuk) dit is eigenlijk jammer voor de wedstrijd, beide teams leveren strijd maar zijn wel sportief en het is dan zonde dat de emoties toch nog iets te hoog oplopen. Het eindsignaal van de scheidsrechter kwam als een bevrijding en spelers en begeleiding van S.C.E vallen elkaar in de armen om de promotie te vieren. De vele supporters van S.C.E vierden mee en zo eindigt een lang seizoen in vreugde. S.C.E heeft dit seizoen laten zien dat met een hecht team veel te bereiken is. De combinatie van enkele oudere ervaren spelers en jongere spelers met aanvulling van enkele talenten uit de A-selectie is goed gebleken. Het merendeel van de selectie bestaat uit jongens die uit de jeugd van S.C.E komen en nog meer talent is in aantocht. Frank Koch en Paul van Cleef zijn duidelijk voorstander van jeugdspelers door te laten stromen en bieden hiervoor alle kansen. Na veertien jaar komt S.C.E weer in de derde klasse, Roel van Wijk en Paul van Cleef waren er toen bij en na het laatste kampioenschap in 2005-2006 waar Richard Schür en wederom Paul van Cleef bij waren, weer een promotie waar heel S.C.E trots op mag zijn. De club heeft afgelopen jaren grote stappen gemaakt en dit is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die zich al jaren belangeloos voor de club inzetten en ervoor gezorgd hebben dat de club goed draait (ook de jeugd is top) en dat het sportcomplex er grandioos uit ziet. Het promotiefeest in het clubhuis was goed geregeld door o.a. de evenementen commissie (ook een aanwinst voor de club). Spelers, staf, begeleiders, medewerkers en alle supporters hebben een geweldige avond gehad. Ik hoop volgend seizoen weer een hecht team te zien en dat S.C.E zich kan handhaven in de derde klasse.

25-05-15 S.C.E – HAVO 2-1 (nacompetitie)
De volgende te nemen obstakel voor promotie naar de derde klasse is HAVO uit Haalderen. Een team die in de competitie 4e klasse F ook op de tweede plaats zijn geëindigd en in de voorronde SCD’33 hebben uitgeschakeld. Op de tweede pinksterdag wordt de wedstrijd goed bezocht door toeschouwers van beide clubs. Het is gezellig druk en alle omstandigheden zijn aanwezig om er een mooie voetbalmiddag van te maken. De eerste helft begint met het aftasten van beide teams. Het is een open wedstrijd en het begin gaat gelijk op. In de 6e minuut gaat een vrije trap van HAVO ver over het doel van Job ten Barge en enkele minuten later wordt aan de andere kant een afstandsschot van Anthony de Jong niet hard genoeg ingeschoten om de keeper van HAVO te verrassen. In de 17e minuut komt de bal in het strafschopgebied van S.C.E terecht, deze wordt door een misverstand tussen verdediger en keeper niet weggewerkt en HAVO heeft de bal voor het intikken. Deze tegenvaller komt hard aan bij S.C.E. De resterende tijd van de eerste helft gaat S.C.E in de aanval en krijgt HAVO ruimte voor de counter. S.C.E kan geen vuist maken, verliezen veel duels, spelen de bal niet goed in; ze zitten duidelijk niet goed in de wedstrijd. De balans ontbreekt en na ruim een half uur spelen komt S.C.E goed weg wanneer de bal goed wordt voorgetrokken door HAVO waarbij de bal voor het doel van Job ten Barge langs alles en iedereen gaat. HAVO gaat de rust in met een verdiende voorsprong. De tweede helft begint met twee wissels, Sharif Josefa en Mathijs van Herkhuizen gaan de spits positie bezetten, Nicky Sander zakt een linie naar het middenveld en Richard Schür neemt de linksback voor zijn rekening. Kaj Dreis en Mitch Orth zijn gewisseld. De coach heeft blijkbaar goed ingegrepen want het wedstrijdbeeld slaat om. Er is meer balans in het team en iedereen heeft door dat er iets moet gebeuren om deze wedstrijd goed af te sluiten. S.C.E speelt meer naar voren en er wordt betere gevoetbald, passes komen goed aan en er wordt meer strijd geleverd zodat ook de duels worden gewonnen. Angelo Kilkens wordt met een half uur te spelen naar de kant gehaald en Rick Theunissen vervangt hem met een goede invalbeurt. In de 70e minuut tikt Mathijs van Herkhuizen een bal goed door naar een scherp staande Sharif Josefa, deze neemt de bal in één keer op zijn slof en schiet S.C.E langszij. De blijdschap bij S.C.E is groot en ze krijgen loon na werken. Als 4 minuten later een vrije trap van Khalid Samaoui door Marc Gunterman wordt ingekopt volgt een explosie van vreugde. HAVO komt dit niet meer te boven en de goede conditie van de spelers van S.C.E gaan ook een woordje meespreken. In het laatste kwartier van de wedstrijd wordt een schot van Anthony de Jong door de keeper over het doel getikt en gaat een kans voor Mathijs van Herkhuizen naast. In blessuretijd gaat een vrije trap van Khalid Samaoui nog rakelings over het doel heen. De tweede helft heeft S.C.E laten zien wat ze waard zijn en moeten dit doortrekken naar de return op zondag 31 mei a.s. Bij winst of gelijkspel is promotie naar de derde klasse een feit. Nu S.C.E zo dicht bij is mogen ze zich deze kans niet laten ontglippen. Daarbij is de steun van alle trouwe supporters hard nodig. Zij hebben het team het hele jaar al gesteund en zullen ook in grote getale naar Haalderen gaan om de jongens enthousiast aan te moedigen en als twaalfde man langs het veld te staan. De wedstrijd begint om 14:00 uur en vanaf 17:30 uur is er in het clubhuis een groots Einde Seizoen Feest welke wordt opgeluisterd door live muziek.

17-05-15 Jonge Kracht -S.C.E 1-1 (nacompetitie)
In de returnwedstrijd overdonderd Jonge Kracht vanaf de aftrap S.C.E. Door goed keeperswerk belet Job ten Barge een vroeg voorsprong van de club uit Huissen. S.C.E is gewaarschuwd en heeft gelijk door dat het nog een heet middagje wordt. In de 8e minuut lijkt S.C.E vanuit het niet op een voorsprong te komen, een voorzet van Khalid Samaoui lijkt er rechtstreeks in te gaan, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af vanwege hands van Jordy Goudt. In de 20e minuut krijgt S.C.E een vrije trap. Mitch Orth schiet de bal richting de tweede paal, Richard Schür loopt goed in maar zijn kopbal gaat naast. Het is een open wedstrijd met twee aanvallende teams. Jonge Kracht moet komen, maar S.C.E graaft zich niet in. Het levert een boeiend schouwspel op. In de 25e minuut krijgt Jonge Kracht een levensgrote kans, maar het schot gaat hoog voorlangs. Vijf minuten later splijt een aanval van Jonge Kracht de verdediging van S.C.E open en wederom wordt de bal niet nauwkeurig ingeschoten en verdwijnt deze over het doel van Job ten Barge. Na ruim een half uur spelen moet Jordy Goudt het veld geblesseerd verlaten en vervangt Kaj Dreis hem in de spits. Zo’n vijf minuten voor het einde van de eerste helft pakt Kaj Dreis een afgeslagen corner op , legt de bal goed en zijn afstandsschot treft het doel van Jonge Kracht. De vreugde is nog niet bedaard of Jonge Kracht schiet op slag van rust de gelijkmaker in, een onhoudbaar schot. Binnen een minuut staat een speler van Jonge Kracht vrij voor het doel van S.C.E, maar hij weet de bal over het doel te schieten. Daar komt S.C.E goed weg. De rust komt als geroepen. In de tweede helft gooit Jonge kracht alles op de aanval en zet S.C.E onder druk. In de 53e minuut grijpt Job ten Barge mis, maar een speler van Jonge Kracht kan de bal er van dichtbij niet inkrijgen. S.C.E krijgt enigszins grip op de druk en krijgen meer ruimte. Jonge Kracht blijft onverminderd gevaarlijk. In het laatste halfuur speelt S.C.E op de counter en blijft Jonge Kracht aanvallen. Angelo Kilkens haalt tussen de linies door heel veel ballen weg. Het middenveld zakt goed in en de verdedigers vangen onder leiding van Roel van Wijk de aanvallers van Jonge Kracht goed op. Nicky Sander ontvangt de bal van Khalid Samaoui en loopt vrij op de keeper van Jonge Kracht af, maar kan de bal er van dichtbij niet inkrijgen. Anthony de Jong krijgt een vrije trap welke door Richard Schür over het doel van Jonge Kracht wordt gekopt. Een vrije trap van Khalid Samaoui wordt door de keeper afgeweerd en in de rebound schiet Kaj Dreis keihard over. Met nog zo’n tien minuten reguliere speeltijd krijgt Jonge Kracht ten onrechte een vrije trap net buiten het strafschopgebied van S.C.E. De muur staat stevig en de bal wordt door Marc Gunterman goed afgeweerd. Hierop volgt weer een goede redding van Job ten Barge. De toeschouwers zien de energie van alle spelers flink afnemen, iedereen werkt keihard en zet zich voor meer dan honderd procent in. Wanneer de laatste minuten wegtikken krijgt zowel Kaj Dreis als Mathijs van Herkhuizen (ingevallen voor de moegestreden Nicky Sander) een kans om de wedstrijd in het voordeel van S.C.E te schieten, maar beiden laten de kans liggen. In blessuretijd komt een aanvaller van Jonge Kracht alleen op Job ten Barge af, ook nu redt Job weer in een één tegen één situatie. Wanneer het eindsignaal van de arbiter klinkt is het team en begeleiding blij met het bereiken van de laatste ronde van de nacompetitie. De aanhang van S.C.E is trots op de jongens en feliciteren de spelers en begeleiding met het resultaat. De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen HAVO op 25 mei, de tweede pinksterdag. Wij hopen op en verwachten weer veel publiek die de jongens komen aanmoedigen in de laatste fase van, hopelijk, de tocht naar de derde klasse.

14-05-15 S.C.E -Jonge Kracht 2-0 (nacompetitie)
De eerste wedstrijd in de nacompetitie is de thuiswedstrijd tegen Jonge Kracht uit Huissen. Dit team is in de derde klasse als elfde geëindigd en moet strijden tegen degradatie. Ondanks Moederdag is het publiek in grote getale gekomen. In het begin is het aftasten voor beide teams, er worden geen risico’s genomen. Na tien minuten wordt S.C.E gewaarschuwd; een snelle aanval van Jonge Kracht over enkele schijven resulteert in een goed voorgetrokken bal, deze gaat langs alle spelers die staan opgesteld in het strafschopgebied van S.C.E en uiteindelijk werkt Angelo Kilkens de bal weg. Als weerwoord speelt Richard Schür vanaf het middenveld een steekbal op een scherp staande Nicky Sander die de bal net niet kan controleren om alleen op de keeper van Jonge Kracht af te kunnen gaan. Na een kwartier geeft Mitch Orth een lange bal op Jordy Goudt die van recht richting het doel van Jonge Kracht afstevent, hij wordt echter neergehaald en zijn vrije trap wordt door de keeper van Jonge Kracht gekeerd. In de 18e minuut komt Mitch Orth vanaf links oplopen en waar de verwachting is dat hij de bal naar de vrij lopende Khalid Samaoui speelt, haalt Mitch van zo’n dertig meter afstand plotseling uit en zijn schot treft als een kanonskogel het doel van Jonge Kracht. Mitch zet zo zijn team op schitterende wijze op voorsprong. Jonge Kracht legt er een schepje bovenop en wanneer de wedstrijd een half uur oud is wordt een aanval over rechts opgezet. Het ziet er gevaarlijk uit, maar Marc Gunterman en Mitch Orth lopen goed mee ten koste van een corner. In het laatste kwartier spat eerst een schot van Nicky Sander op de lat en op slag van rust speelt Jordy Goudt met een mooie beweging zich vrij voor de keeper van Jonge Kracht maar de goalie weet het schot te pareren. In de tweede helft moet Jonge Kracht komen en geven iets meer ruimte weg. In het eerste kwartier wordt een goede voorzet van Anthony de Jong door Richard Schür naast geschoten en gaat een vrije trap van Marc Gunterman over het doel. Kort daarna treft ook een kopbal van Marc Gunterman geen doel en gaat een schot van Anthony de Jong naast. Jonge Kracht laat zich niet onbetuigd en in de 60e minuut komt S.C.E goed weg doordat Job ten Barge met een goede reactie de bal net onder de lat weet weg te tikken. Met nog een half uur te spelen komt Rick Theunissen in het veld voor Mitch Orth. In de 65e minuut speelt Khalid Samaoui de bal op maat in de voeten van een scherp staande Jordy Goudt. Deze geeft zijn tegenstander het nakijken en loopt alleen op de keeper af, hij maakt geen fouten en zet S.C.E op een 2-0 voorsprong. Vijf minuten later verovert Robbin van Zantvliet de bal op doorzettingsvermogen en speelt de bal naar Rick Theunissen die een voorzet geeft welke net buiten bereik van de goed opgestelde Jordy Goudt terecht komt. Robbin van Zantvliet is geblesseerd geraakt en voor hem komt Sharif Josefa het veld in. In het laatste kwartier dringt Jonge Kracht sterk aan en komt S.C.E een paar keer goed weg. Enkele malen door goed ingrijpen van de keeper of speler van S.C.E, maar ook door flinke missers van Jonge Kracht zelf. Vijf minuten voor het einde mag Jordy Goudt naar de kant en maakt Kaj Dreis de speeltijd vol. De laatste kans is voor Sharif Josefa die een voorzet van Angelo Kilkens naast schiet. De return in Huissen beloofd een spannende wedstrijd te worden waarbij S.C.E een voorsprong van 2-0 moet verdedigen.

10-05-15 S.C.E – sv Nijmegen 2-2 (Competitie)
De spanning in de competitie en mooi weer zorgt voor veel publiek tijdens de laatste competitie wedstrijd van S.C.E. Hoe de uitslagen in deze ronde ook mogen zijn, S.C.E heeft minimaal een tweede plek en is zeker voor de nacompetitie. S.C.E begint furieus en vanaf de aftrap krijgt het al twee corners, waarbij de kopbal van Marc Gunterman het doel mist. Direct daarna wordt een lange bal van Robbin van Zantvliet bijna verzilverd door Jordy Goudt. In de tiende minuut komt een steekbal van Richard Schür bij de vrij lopende Kaj Dreis terecht en hij schiet naast. Na een kwartier spelen wordt na een goede loopactie van Jordy Goudt zijn schot voorlangs het doel van sv Nijmegen net onderschept. Sv Nijmegen is overdonderd en zijn slechts bezig met het afslaan van de aanvallende acties van S.C.E. In de 23e minuut krijgt Jordy Goudt bij weer een vliegensvlugge loopactie een bodycheck van een verdediger van sv Nijmegen en de scheidsrechter legt de bal buiten het strafschopgebied. Hij deelt slechts een gele kaart uit voor deze zware overtreding. Jordy Goudt neemt de vrije trap en de keeper tikt deze corner waarna uit deze corner de inzet door de keeper maar net wordt gepareerd. Een doelpunt voor S.C.E hangt in de lucht en S.C.E voert de druk op. Na een klein half uur geeft Jordy Goudt een lange bal naar Nicky Sander die de bal voorlangs schiet. Dan volgt een ongewone wissel; onze grensrechter Wim van Gelder raakt geblesseerd en wordt vervangen door Karel Creemers. Direct na voortzetting van de wedstrijd krijgt S.C.E een vrije trap en verdwijnt het schot van Rick Theunissen net naast het doel. sv Nijmegen breekt uit en bij deze gevaarlijke aanval grijpt Robbin van Zantvliet goed in. Wanneer Jordy Goudt wederom een versnelling erin gooit en het strafschopgebied bereikt wordt hij neergelegd. De toegekende penalty wordt door Roel van Wijk omgezet in een verdiende voorsprong. Altijd lekker zo vlak voor rust. Mitch Orth raakt geblesseerd en wordt nog voor de rust vervangen door Jeroen Peters. Bij aanvang van de tweede helft is Sharif Josefa het veld ingekomen voor Mathijs van Herkhuizen. In de 57e minuut krijgt S.C.E een corner waarbij de keeper de bal vangt, maar ook weer los laat. Robbin van Zantvliet is alert en hij maakt zijn eerste competitiedoelpunt voor S.C.E. Hij viert dit gelukkig moment met Rik Mulders die natuurlijk ook aanwezig is om zijn team aan te moedigen. Kort daarna wordt Robbin van Zantvliet gewisseld voor Maarten van Breda die het laatste halfuur mag volmaken. Het bericht uit Malden dat koploper Union ruim voor staat is inmiddels neergedaald binnen de lijnen en het heilige vuur binnen de selectie verdooft langzaam. De concentratie van S.C.E is weg en ze gaan slordiger spelen. Binnen drie minuten weet sv Nijmegen op gelijke hoogte te komen door fouten en misverstanden in de verdediging. In de 72e minuut komt sv Nijmegen zelfs bijna op voorsprong wanneer ze een vrije trap krijgen, net buiten het strafschopgebied. De muur van S.C.E staat goed opgesteld en de bal komt hier niet voorbij. Luttele minuten later kan Nicky Sander de laatste overwinning in de competitie voor S.C.E binnenhalen, maar de keeper de inzet van Nicky Sander er ternauwernood uit. De laatste tien minuten zijn voor S.C.E waarbij uit een corner Rick Theunissen een voorzet aflevert die goed wordt ingekopt door Richard Schür, maar de keeper van sv Nijmegen tikt de bal tegen de lat uit de doelmond. De laatste kans is voor de jonge Jordy Goudt die enkele minuten voor tijd de bal te zacht intikt voor open doel zodat een verdediger deze voor de lijn kan tegenhouden. Hoewel enigszins teleurgesteld over het mislopen van het kampioenschap keert later in (en buiten) het clubhuis van S.C.E het besef terug dat de selectie van S.C.E, met alle begeleiding, een voortreffelijk resultaat heeft gehaald. Dit mocht worden gevierd en dat gebeurde dan ook. Rest ons nog de nacompetitie waarbij een ticket voor de derde klasse te winnen valt. Hiervoor moet S.C.E eerst Jonge Kracht uit Huissen in twee wedstrijden weten te verslaan. A.s. donderdag staat op Hemelvaartsdag de thuiswedstrijd voor S.C.E op agenda en zondag 17 mei spelen we uit in Huissen tegen Jonge Kracht, beide wedstrijden aanvang 14.00 uur. Wij hopen dat de supporters weer in grote getale de jongens komen aanmoedigen en ook zondag mee gaan naar Huissen.

03-05-15 vv DVE-Trajanus – S.C.E 0-2 (Competitie)
Spelers, leiding en toeschouwers van S.C.E waren best wel gespannen voor de wedstrijd. Vandaag zou er misschien beslissend kunnen zijn voor het uiteindelijke kampioenschap in deze klasse. De mannen van Frank Koch waren het zich bewust en begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. In het begin was het aftasten aan beide kanten en deelden beide teams plaagstootjes uit. De eerste echte doelrijpe kans kwam van de voet van Khalid Samaoui waarbij de keeper zijn schot ternauwernood corner kon tikken. Vijf minuten later volgt een afstandsschot van Rick Theunissen die hard genoeg is, maar de keeper krijgt de bal tegen zijn benen aan. In dit gedeelte van de strijd lijdt DVE-Trajanus onder het offensief van S.C.E. Het spel is snel en wordt van achteruit goed opgebouwd waarbij de bal naar voren wordt gespeeld waar de wendbare spitsen het de verdedigers van DVE-Trajanus moeilijk maken. Enkele pogingen van Nicky Sander en Jordy Goudt zijn gevaarlijk, maar missen nog het doel. Na een klein half uur wordt de inzet beloond; strijd van het team en goed samenspel tussen het middenveld en de spitsen gaat daaraan vooraf. Bij een mooie steekbal van Angelo Kilkens schiet Jordy Goudt als een flits tussen de verdediging van DVE-Trajanus weg en komt vrij voor de keeper en scoort gemakkelijk S.C.E op voorsprong. S.C.E gaat door en kort na het doelpunt geeft Mitch Orth een lange bal op Rick Theunissen die in één keer de bal op de slof neemt en zijn hard schot spat op de paal, gaat achter de keeper langs maar niet over de doellijn. S.C.E blijft tot de rust kansen creëren, maar DVE-Trajanus komt ook één keer gevaarlijk dicht bij het scoren van een tegengoal. In de tweede helft pakt S.C.E hetzelfde spelbeeld weer op. Er wordt hard gewerkt en de mannen zijn scherp. De balbehandeling is snel en door strijdlust worden aanvallen van DVE-Trajanus in de kiem gesmoord. Robbin van Zandvliet komt regelmatig mee oplopen en het centrale duo achterin, Marc Gunterman en Richard Schür, wisselen elkaar goed af met aanvallende acties door het midden. In de 65e minuut komt een aanval over rechts waarbij de supersnelle Jordy Goudt met een goede voorzet de bal in de zestien meter brengt. Nadat de bal eerst wordt tegengehouden schiet Khalid Samaoui de bal in de tweede instantie in het doel van de thuisploeg. S.C.E blijft druk zetten en DVE-Trajanus komt er nauwelijks aan te pas. Angelo Kilkens loopt zich helemaal kapot tussen het middenveld en verdediging. DVE-Trajanus krijgt bijna geen kans het spel op te bouwen doordat S.C.E vanaf de aanvallers al goed druk zet op de verdediging. De bal wordt menigmaal veroverd en direct naar voren gespeeld. Slechts één foutje achterin wordt bijna afgestraft door DVE/Trajanus, voor het overige heeft de verdediging niets weggeven. Tien minuten na het tweede doelpunt krijgt Jordy Goudt de bal in het strafschopgebied aangespeeld en een mooi achterwaarts lobballetje gaat er bijna in, de keeper weet het nog net boven het doel uit te tikken. Vijf minuten later schiet Marc Gunterman een vrije trap heel hard richting het doel van DVE-Trajanus en de keeper weert de bal met moeite af. Vanuit een corner ontvangt Jordy Goudt de bal en zijn voorzet wordt net gemist door enkele spelers van S.C.E die voor het doel van DVE-Trajanus staan opgesteld. Inmiddels is Rick Theunissen, die een heel goede wedstrijd heeft gespeeld, vervangen door Mathijs van Herkhuizen en worden Mitch Orth en Jordy Goudt in blessuretijd gewisseld voor Kaj Dreis en Jeroen Peters. De scheidsrechter laat nog enige tijd doorspelen wegens speloponthoud vanwege blessures en vele overtredingen aan beide kanten. Het eindsignaal wordt met gejuich ontvangen. Enig minpuntje is de drie schorsingen die de gele kaarten voor spelers van S.C.E heeft opgeleverd. Het team van S.C.E heeft echter laten zien dat door strijd, concentratie en samenwerking het uitvallen van spelers goed wordt opgevangen. Volgende week is het erop of eronder. Slechts bij verlies van de koploper Union en bij winst van S.C.E op de bezoekers van Nijmegen kan S.C.E kampioen worden. Aangezien in de voetballerij niets zeker is wordt het een spannende middag. Deze middag wordt op het sportpark van S.C.E in Lindenholt omlijst met een einde seizoen feest, ongeacht de uitslag. We zijn zeker van een periodetitel, zijn in ieder geval tweede en dat mag worden gevierd.

26-04-15 RKSV Eendracht’30 – S.C.E 0-1 (Competitie)
S.C.E begint gespannen aan de wedstrijd. Opvallend was dat er een arbitraal trio door de KNVB was aangesteld, later bleek op verzoek van de thuisclub vanwege het belang van de wedstrijd. In de 4e minuut krijgt S.C.E de eerste corner, maar door een duwfout komt hier niets uit. Enkele minuten later wordt de bal door Richard Schür uitverdedigd en zijn pass komt bij Nicky Sander die vervolgens een goede voorzet aflevert, maar Mathijs van Herkhuizen kan de bal net niet bereiken. Eendracht’30 geeft goed partij en Job ten Barge weet zelfs tot twee keer aan toe met een goede redding een voorsprong van Eendracht’30 te voorkomen. Vanaf de rechterkant komt Robbin van Zandvliet regelmatig sterk mee oplopen. In de 23e minuut ontvangt Mathijs van Herkhuizen de bal en speelt deze gelijk door over de verdediging van Eendracht’30 op de snelle Nicky Sander die op randje buitenspel alleen op de keeper afgaat en zijn team met een schuiver op 0-1 zet. Het laatste kwartier van de eerste helft wordt de bal over en weer gespeeld en krijgen beide teams geen echte grote kansen om te scoren. Wel redt Job ten Barge met nog tien minuten te spelen een goed genomen vrije trap van Eendracht’30. De tweede helft begint enigszins onrustig, de bal gaat snel van de ene naar de andere kant en er vinden veel kleine overtredingen plaats. Na ruim tien minuten komt S.C.E via een snelle aanval in kansrijke positie, maar de keeper redt het schot van Anthony de Jong. Eendracht’30 laat zich niet onbetuigd en komen meermalen gevaarlijk in het strafschopgebied van S.C.E. Gelukkig is Job ten Barge in goede vorm en weet op de cruciale momenten zijn doel schoon te houden. In de 60e minuut komt Sharif Josefa in het veld voor Mathijs van Herkhuizen. Na ongeveer vijf minuten breekt S.C.E met drie man sterk door de verdediging van Eendracht’30 heen, maar door besluiteloosheid komt er veel te weinig uit deze aanval. In de 70e minuut constateert de grensrechter in een spelsituatie waarbij spelers tegen elkaar aan botsen, een overtreding. Na samenspraak met de scheidsrechter besluit deze de aanvoerder van S.C.E met rood van het veld te sturen vanwege een vermeende elleboogstoot. Dit is een aderlating voor de achterhoede van S.C.E ondanks dat de ervaren Richard Schür de positie overneemt van de nummer drie van S.C.E. Het middenveld met onder anderen Angelo Kilkens zakt ook mee in en met man en macht wordt de voorsprong verdedigd. De druk wordt groot, mede doordat de keeper van Eendracht’30 bij corners mee naar voren gaat. Vijf minuten voor het einde krijgt Sharif Josefa een levensgrote kans om alle spanning weg te nemen, maar hij faalt alleen voor de keeper. Als in de laatste minuut een speler van Eendracht’30 eveneens alleen voor de keeper mist, haalt heel S.C.E opgelucht adem en als even later het eindsignaal klinkt weten we dat S.C.E hier goed is weggekomen. De mannen hebben goed strijd geleverd en hard gewerkt. De spanning in deze competitie is heel groot, waarbij een periodetitel S.C.E niet meer kan ontgaan.

19-04-15 S.C.E – SCD’33 3-0 (Competitie)
S.C.E begrijpt het belang van deze wedstrijd en begint fel en gemotiveerd. Er wordt van achteruit goed doorgestapt en in de tweede minuut ziet Marc Gunterman zijn schot over het doel van SCD’33 gaan. Dat SCD’33 een gemakkelijke prooi zal worden is in het begin zeker geen sprake van. In de 4e minuut gaat een schot van SCD’33 net langs de paal en in de 10e minuut gaat een zondagsschot gelukkig over het doel van Job ten Barge heen. S.C.E zet druk en speelt de bal snel rond. Een enkele keer wordt nog te veel achteruit gespeeld. Na twintig minuten geeft Sharif Josefa een bal op Richard Schür, maar zijn schot is te zwak om de keeper te verschalken. Na een klein half uur wordt een goal van Nicky Sander afgekeurd wegens vermeend buitenspel. S.C.E is voetballend de bovenliggende partij, maar een doelpunt blijft voorlopig uit. Een snelle aanval vanaf rechts geeft Mathijs van Herkhuizen een mooie kans, maar de keeper van SCD’33 redt net met de vingertoppen. Vlak voor de rust gaat een vrije trap van Marc Gunterman naast. In de tweede helft krijgt S.C.E in de 53e minuut een kans om de score te openen, maar de goed genomen vrije trap van Roel van Wijk wordt door een speler nipt van de lijn gehaald. In deze fase is de druk op de verdediging van SCD’33 heel groot en hebben de bezoekers uit Deest steeds meer moeite om S.C.E van zich af te houden. Met nog een half uur te spelen worden Mitch Orth gewisseld voor Jordy Goudt. De murw gespeelde verdediging heeft veel moeite met de snelle en wendbare A-speler van S.C.E. De kansen voor S.C.E hopen zich op; bij een corner wordt de kopbal van Marc Gunterman in de korte hoek door de keeper gehouden en na een goede loopactie van Jordy Goudt komt ook zijn schot bij de keeper terecht. Met nog twintig minuten te spelen komen Kaj Dreis en Jeroen Peters in het veld voor Sharif Josefa en Rick Theunissen. In de 80e minuut begint de tijd te dringen en bij een onderschepping van de bal loopt Richard Schür op kracht goed door en speelt de bal in het strafschopgebied van SCD’33 waar de spitsen positie hebben gezocht. Mathijs van Herkhuizen is er goed bij en weet de bal over de lijn te krijgen. Een dik verdiende voorsprong voor S.C.E. Slechts twee minuten daarna loopt Kaj Dreis zich vrij richting het doel van de tegenstander en behoudt het overzicht. Hij speelt Jordy Goudt aan die de bal feilloos inschiet. In de laatste minuut is het slotakkoord voor Jordy Goudt, hij schiet van zo’n 25 meter de bal in de rechterbovenhoek van het doel van SCD’33. S.C.E handhaaft zich op de tweede positie en met nog drie wedstrijden te gaan mag het team van Frank Koch niets meer weggeven. Alle neuzen dezelfde richting op en het teambelang vóór het individu laten gaan. Zondag de uitwedstrijd tegen Eendracht’30 te Mook waarbij S.C.E weer mag rekenen op enthousiaste supporters.

12-04-15 vv Niftrik – S.C.E 0-1 (Competitie)
S.C.E heeft wat goed te maken na het slechte resultaat op de tweede paasdag tegen Unitas’28. Niftrik staat onderaan maar moet niet worden onderschat. Zij hebben de punten hard nodig en hebben fysiek veel in te brengen. S.C.E wil aanvallend spelen en druk zetten en reeds in de tweede minuut gaat een bal net naast het doel. In de 5e minuut wordt een goal wegens buitenspel afgekeurd. Daarna volgt een aanval via Angelo Kilkens waarbij een tegenstander de bal verkeerd raakt en Sharif Josefa plotseling een kans krijgt om de score te openen, maar de bal gaat over. In de 10e minuut speelt Sharif Josefa een mooie steekbal op Mathijs van Herkhuizen die de bal net niet onder controle krijgt om te kunnen schieten. S.C.E probeert te voetballen en Niftrik werkt voornamelijk weg, waarbij de counters in de gaten moeten worden gehouden. Ook door foutjes van S.C.E zelf komen de spitsen van Niftrik gevaarlijk door op de helft van S.C.E. De verdediging staat goed en ervaren mannen onderkennen de momenten waarop moet worden opgetreden goed. Na bijna een half uur spelen zeilt een schot van Khalid Samaoui over het doel van Niftrik en een bekeken steekpass van Richard Schür op Nicky Sander wordt bijna omgezet in een goal. Al met al heeft S.C.E regelmatig doelkansen, maar verzuimen ze deze te verzilveren. De tegenstander moet het voornamelijk van de fysieke inzet hebben, maar liggen regelmatig zelf op de grond. In de tweede helft komt Anthony de Jong in het veld voor Rick Theunissen. Hij start goed en creëert enkele malen ruimte voor een schot. Eén daarvan ketst tegen de paal het veld weer in. In de 58e minuut heeft Sharif Josefa voor het inschieten, maar ook hij raakt de paal en in de rebound schiet hij naast. Even later krijgt Niftrik een vrije trap en dat gaat maar net goed, de bal wordt echter hard tegen Mitch Orth aangeschoten die even gestrekt gaat. Bij een snelle aanval van S.C.E pakt de keeper van Niftrik een goed schot van Anthony de Jong. In de 70e minuut mag Mathijs van Herkhuizen het veld uit voor Kaj Dreis. De tijd begint te dringen en S.C.E zet alles op de aanval. Hier moet gewonnen worden om de aansluiting met de top niet te verliezen. Een schot van Angelo Kilkens wordt over het doel gewerkt en een goed genomen vrije trap van Khalid Samaoui wordt nog maar net gepakt door de goede keeper van Niftrik. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd haalt Nicky Sander vanaf rechts uit en weet dan toch nog de keeper te verschalken. Een verdiende overwinning, maar weer heel veel kansen nodig gehad en toch nog te veel individuele fouten waardoor de tegenstander regelmatig in het zadel wordt geholpen. De komende wedstrijden is het erop of eronder en moeten de spelers goed gemotiveerd en met zelfvertrouwen het goede gevoel weer krijgen. De volgende wedstrijd is thuis tegen SCD’33. Een midden motor waar S.C.E uit niet verder dan een gelijkspel kwam. Dus strijdvaardig vanaf het begin van de wedstrijd en hard werken.

06-04-15 Unitas’28 – S.C.E 2-1 (Competitie)
Op een lastig veld in Wamel begon de wedstrijd onrustig. Unitas’28 had twee dagen eerder een inhaalwedstrijd in de benen, maar daar was weinig van te merken. S.C.E had grote moeite de bal rond te spelen en het duel te winnen, want de spelers van Unitas’28 gingen er fanatiek tegenaan. In de 6e minuut mocht Sharif Josefa een corner nemen waarbij de bal op de punt van lat en paal terecht kwam. Dit was tevens één van de geringe scoringskansen voor S.C.E. Het team uit Lindenholt kwam niet aan voetballen toe en was niet bij machte de wedstrijd naar zich toe te trekken. Veel spelers waren onzichtbaar en er ontbrak strijdlust. De eerste twintig minuten speelden zich dan ook op de helft van S.C.E af, maar Unitas’28 miste de kwaliteit om uitgespeelde kansen te creëren. In de twintigste minuut neemt Roel van Wijk een vrije trap buiten strafschopgebied en schiet tegen een tegenstander aan, in de rebound beland het schot van Anthony de Jong in de armen van de keeper. Het lijkt in deze fase of er langzaam een ommekeer komt en S.C.E neemt meer het heft in handen. Anthony de Jong geeft een bal op Kaj Dreis die de bal naast kopt. Zo probeert S.C.E meer kansen af te dwingen, maar Unitas’28 komt regelmatig gevaarlijk op de helft van S.C.E, meestal door missers van S.C.E zelf. Het gaat in de 35e minuut mis als Unitas’28 vanaf rechts opkomt en de score opent. Binnen een minuut is het bijna weer raak; een verkeerde pass achterin en uitglijders van de verdediging worden bijna afgestraft, maar Job ten Barge voorkomt een tweede treffer van Unitas’28. Vijf minuten voor de rust krijgt Unitas’28 wederom een grote kans, maar ook deze wordt niet verzilverd. Na de rust blijven Anthony de Jong en Kaj Dreis in de kleedkamer achter en komen Khalid Samaoui en Mathijs van Herkhuizen het veld in. De tweede helft begint met een redding van Job ten Barge en vijf minuten later krijgt Unitas’28 een vrije trap net buiten strafschopgebied die in het doel verdwijnt. Zo kijkt S.C.E tegen een achterstand aan van 2-0. Rick Theunissen wordt naar de kant gehaald voor Richard Schür die als extra spits wordt ingezet. S.C.E moet nu risico nemen en gaat één op één spelen waarbij Roel van Wijk doorschuift. S.C.E lijkt wakker geschud en wordt feller in het duel en er wordt fanatieker druk zetten. Dit levert enkele kansen op; een vrije trap van Khalid Samaoui wordt door Roel van Wijk naast gekopt en bij een goed schot van Sharif Josefa brengt de keeper van Unitas’28 redding door de bal nog maar net met een voet te raken. Het laatste kwartier gaat S.C.E volop in de aanval, de druk op het doel van Unitas’28 is groot. Maar bij elke doelpoging staat of een speler in de weg of de keeper voorkomt een treffer. Ook gaan ballen net naast of over het doel van Unitas’28. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd kan Nicky Sander uit een corner de aansluittreffer binnen schieten. Tot ver in de blessuretijd zoekt S.C.E naar de gelijkmaker, maar ondanks de verwoede pogingen lukt dit niet, ook omdat nu een beetje geluk ontbreekt. Een flinke deceptie voor spelers, staf en supporters van S.C.E aangezien hiermee de koppositie is afgegeven. Het is jammer dat S.C.E pas het laatste half uur de strijd aan ging en de wedstrijd voor die tijd eigenlijk heeft weggegeven. Wie kampioen wil worden moet vanaf de eerste minuut fanatiek en gedreven de wedstrijd ingaan, ook tegen een laagvlieger en ondanks slechte omstandigheden zoals een matig veld. Met nog vijf wedstrijden te gaan is de spanning groot in deze 4e klasse. De concurrenten moeten ook hun wedstrijden nog zien te winnen. S.C.E blijft mee doen voor het kampioenschap en voor de derde periode titel. Volgende week de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Niftrik, maar het team weet nu dat zij niemand moeten onderschatten.

29-03-15 S.C.E – vv Ewijk 3-0 (Competitie)
De eerste helft was van beide kanten niet goed te noemen. S.C.E had meer balbezit, maar wist dit niet om te zetten in uitgewerkte kansen. vv Ewijk wist geen echt gevaar te stichten en S.C.E voetbalde meer tegen zichzelf en tegen de storm. Een enkele keer werd vv Ewijk in het zadel geholpen door S.C.E. De passes waren niet goed op maat en als bij een aanval op het middenveld de bal achter de man wordt gespeeld kan vv Ewijk counteren. Roel van Wijk laat ook deze wedstrijd weer zijn klasse zien en behoedt zijn elftal regelmatig voor gevaar van de kant van vv Ewijk. Zo nu en dan laat S.C.E in deze helft wel zien dat zij voetballend de baas zijn en enkele leuke acties en het in één keer doorspelen van de bal van stichten wel enig gevaar. Enkele pogingen om het doel te raken mislukken echter. Totaal natgeregend gaan de teams na 45 minuten de kleedkamers in. In de tweede helft worden Sharif Josefa en Khalid Samaoui in het veld gebracht en komen Mitch Orth en Rick Theunissen niet terug. S.C.E pakt de tweede helft goed op en gaan volop de strijd aan. In de 55e minuut komt Sharif Josefa op links aan de bal en haalt onverwachts uit, zijn vlammend schot raakt de binnenkant van het doel van de verraste keeper van Vv Ewijk. De ban lijkt gebroken en S.C.E houdt het heft in handen. Veelal wordt de opbouw van achteruit ingezet en slechts zo nu en dan wordt de lange bal gehanteerd. Het middenveld is stabiel en de backs kunnen regelmatig mee op komen. Kaj Dreis komt in het veld voor Mathijs van Herkhuizen en houdt gelijk de achterhoede van vv Ewijk bezig. Samen met een gedreven Sharif Josefa en de vechtlust van Angelo Kilkens wordt vv Ewijk teruggedrongen. Met nog tien minuten te spelen krijgt Kaj Dreis de bal en met een prima actie geeft hij de keeper van vv Ewijk het nakijken. S.C.E gaf al geen kansen weg en door dit tweede belangrijke doelpunt kan S.C.E de wedstrijd gerust uitspelen, vv Ewijk kan de resterende tijd geen vuist meer maken. Drie minuten voor het eindsignaal wordt vanuit linksback positie een lange bal van Richard Schür geplaatst op Kaj Dreis die scherp op de rechtsbuiten positie staat geposteerd. Kaj Dreis neemt de bal heel goed aan en rent op het doel af, hij is zo snel dat er nog geen aansluiting is en rest hem niets anders dan zelf de bal op het doel te schieten. Hij levert een prima schot af en de eindstand van 3-0 verschijnt op het scorebord. De koplopers van de competitie laten geen punten liggen dus blijft het spannend bovenin. Tweede paasdag de inhaalwedstrijd tegen Unitas’28 in Wamel.

22-03-15 sv AVIOS – S.C.E 0-2 (Competitie)
Een uitwedstrijd tegen de één na de laagste geklasseerde AVIOS uit Alphen. Het is zaak dit team niet te onderschatten alsmede rekening te houden met het slechte veld. Vanwege verschillende redenen misten verscheidene vaste basisspelers en moest Frank Koch enkele posities anders bezetten. Vanaf het begin van de wedstrijd wordt het al duidelijk dat AVIOS niet van plan is het spel te maken en zich voornamelijk bezig houdt met het wegwerken van de bal en de tegenstander het voetballen te beletten door een stevige fysieke aanpak. In de loop van de wedstrijd moesten o.a. Angelo Kilkens, Robbin van Zantvliet en Mathijs van Herkhuizen dit bekopen en was een blessurebehandeling nodig. Na een kwartier spelen krijgt Mo Khamal een levensgrote kans om de score te openen, maar hij vergeet een hoek uit te kiezen en schiet tegen de keeper aan. S.C.E probeert het spel te maken en gaat naarstig opzoek naar een doelpunt. Doordat AVIOS achterin er een sport van maakt om de bal zo hard en hoog mogelijk weg te schieten, moet S.C.E oppassen voor een counter. In de twintigste minuut mist een schot van Mathijs van Herkhuizen net het doel. Meer uitgewerkte kansen kan S.C.E in dit stadium niet produceren. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied wordt door Rick Theunissen in de muur geschoten en een vrije trap aan de andere kant genomen door Nicky Sander bereikt Mathijs van Herkhuizen die zijn schot gekeerd ziet worden door de goed keepende sluitpost van AVIOS. Het team van S.C.E mist scherpte en concentratie en er wordt veelvuldig net iets te laat geschoten richting het doel van de tegenstander. In de tweede helft komt Richard Schür in het veld voor Mo Khamal. S.C.E zet gelijk druk en spelen de bal snel rond. Bij een goed genomen vrije trap van Marc Gunterman, die zich heel goed herstelde na een matige eerste helft, schiet Anthony de Jong de bal hard richting het doel van AVIOS waar de keeper de bal net tegen de lat aantikt. In de rebound wordt de bal van dichtbij door Richard Schür net niet goed geraakt. In de 50e minuut gaat een schot van Marc Gunterman net over. In deze fase is de druk op het doel van AVIOS groot en is het wachten op een doelpunt voor S.C.E. Echter ontbeert de ploeg uit Nijmegen een beetje geluk en gaan de vele kansen net naast, over of worden door de keeper gekeerd. In de 65e minuut wordt door Anthony de Jong een snelle aanval opgezet, hij kaatst de bal naar Richard Schür, loopt door en ontvangt de bal gelijk weer terug. Anthony de Jong speelt in één beweging de snel op links opkomende Mitch Orth aan die een puike voorzet aflevert, Mathijs van Herkhuizen leidt bij de eerste paal de verdediging van AVIOS af en een goed opgestelde Nicky Sander schiet de bal bij de tweede paal vrij in. Een doelpunt uit het boekje en een verdiende voorsprong. Kort daarop wederom een goed genomen vrije trap door Marc Guntermann welke tegen de lat aankomt en in de rebounce wordt ingekopt door Nicky Sander, de scheidsrechter keurt de goal echter af vanwege vermeend buitenspel. Hierna komt AVIOS enkele malen gevaarlijk bij het doel van S.C.E en bij een chaotisch moment in het strafschopgebied passeert de bal net niet de lijn van het doel van Job ten Barge. Kaj Dreis en Jordy Goudt worden het laatste kwartier het veld ingestuurd voor Mitch Orth en Mathijs van Herkhuizen. Een snel genomen vrije trap van Richard Schür komt bij Jordy Goudt die de bal knap inschiet, maar de keeper verwerkt de bal tot corner. Als vijf minuten voor tijd een aanval van AVIOS bijna tot de gelijkmaker leidt komt S.C.E met de schrik weg. In blessuretijd maakt Angelo Kilkens de bevrijdende treffer door goed een hoek uit te zoeken en de bal uitstekend te plaatsen. Een verdiende overwinning van 0-2 waarbij S.C.E de koppositie overneemt van Union die punten laat liggen door gelijk te spelen. Met nog zeven wedstrijden te gaan wordt het een spannende competitie waarin alles nog mogelijk is.

15-03-15 S.C.E – NSVV FC Kunde 1-0 (Competitie)
Deze koude zondag staat de inhaalwedstrijd tegen FC Kunde op het programma. Het begin van de wedstrijd is rommelig en S.C.E kan de draai niet vinden. In de zesde minuut de eerste aardige actie, S.C.E zet druk en door een snelle balbehandeling en direct doorspelen komt de bal tot in het strafschopgebied van FC Kunde bij Sharif Josefa, maar hij krijgt de bal niet onder controle. Enige minuten daarna verovert Angelo Kilkens de bal en geeft een pass op Sharif Josefa die de bal over de keeper wil schieten, maar de sluitpost van FC Kunde pakt de bal uit de lucht. Het spel is van beide partijen niet goed. S.C.E probeert te voetballen, maar door verkeerde passes, slechte aannames, vastlopen etc. komt FC Kunde in de gelegenheid om gevaar te stichten. Zij zijn echter in de afronding ook niet in vorm. S.C.E komt bij vlagen met goed voetbal, maar meestal stranden deze acties door onzorgvuldigheid. Na een klein half uur in de eerste helft komt een goede voorzet van Anthony de Jong bij Richard Schür in het strafschopgebied van FC Kunde, maar hij weet deze kans niet te verzilveren. In de 34e minuut wordt Nicky Sander in het strafschopgebied stevig omgeduwd terwijl hij net de bal speelt, de scheidsrechter aarzelt niet en legt de bal op de stip. Deze kans laat Roel van Wijk zich niet ontgaan en hij brengt de stand op 1-0. Met deze stand voelt S.C.E zich niet comfortabel, het spelbeeld blijft een thuisploeg die probeert aan te vallen en de tegenstander probeert te profiteren van de fouten van S.C.E. In de rust wordt Mitch Orth gewisseld en start Kaj Dreis in de spits, terwijl Richard Schür inzakt naar de linksback positie. S.C.E begint redelijk en na zo’n vijf minuten in de tweede helft oefent S.C.E stevig druk uit op het doel van FC Kunde. Uit één van de corners die plaatsvinden weet uiteindelijk Anthony de Jong een goed schot te plaatsen, maar deze verdwijnt naast het doel. Na een uur spelen geeft Marc Gunterman een goed geplaatste lange bal op Sharif Josefa die zijn poging om de keeper van FC Kunde te verschalken ziet mislukken. Enkele minuten daarna wordt Anthony de Jong vervangen door Rick Teunissen. Door constant balverlies, slordigheid en onoplettendheid komt FC Kunde steeds vaker richting het doel van S.C.E. Angelo Kilkens probeert het team aan te jagen en doet dit goed binnen de grenzen van hetgeen de scheidsrechter toe laat. Met nog een kwartier te spelen wordt Sharif Josefa gewisseld en mag Mathijs van Herkhuizen zijn debuut in het eerste van S.C.E maken. Met nog vijf minuten te spelen op de klok komt Mathijs alleen voor de keeper van FC Kunde te staan, maar deze weet de bal voor de voeten van Mathijs weg te pakken. De laatste minuten zakt het niveau nog verder onder peil en komt de gelijkmaker van FC Kunde steeds meer in zicht. S.C.E weet met kunst- en vliegwerk dit onheil te weren en is dan ook opgelucht als de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd fluit. Het credo ook slechte wedstrijden moet je winnen was zeker van toepassing. Van het slechte spel van S.C.E heeft de sportieve tegenstander, FC Kunde, niet kunnen profiteren. De drie koplopers van de competitie hebben geen punten gemorst dus blijft de spanning bovenaan groot. Laten we hopen dat de uitwedstrijd tegen AVIOS volgende week beter spel zal opleveren, maar de punten zijn uiteindelijk het belangrijkste.

08-03-15 S.C.E – SCP 3-1 (Competitie)
In een lekker voorjaars zonnetje werd SCP uit Puiflijk ontvangen. S.C.E was compleet, geen schorsingen of blessures en was vastbesloten de drie punten in Lindenholt te houden. In de tweede minuut werd S.C.E wakker geschud, bij een uittrap van de keeper van SCP werd de spits bereikt, deze schoot direct op het doel van Job ten Barge die de bal goed pakt. Ook S.C.E laat zich niet onbetuigd en de eerste kans op een voorsprong komt van het hoofd van Marc Gunterman, die bij een corner goed positie neemt en de bal net naast ziet gaan. Het spel gaat snel over en weer en S.C.E zet goed druk. Na ongeveer een kwartier spelen krijgt S.C.E weer een corner en deze wordt door Khalid Samaoui kort op Kaj Dreis gespeeld die na enkele passen uithaalt en de bal onhoudbaar in de bovenhoek van het doel van SCP ziet verdwijnen. Een mooie voorsprong voor S.C.E. S.C.E gaat niet achterover leunen en blijft aanvallend spel vertonen. In de 21e minuut onderschept Marc Gunterman de bal en speelt deze snel door het midden in de loop van Sharif Josefa aan. Sharif weet hier wel raad mee en scoort zijn negende doelpunt van dit seizoen. SCP laat zich niet wegspelen en blijven de aanval zoeken. Op een goed genomen vrije trap van SCP reageert Job ten Barge adequaat en houdt zo zijn doel schoon. Na een half uur komt Khalid Samaoui vanaf rechts door en geeft de bal op Sharif Josefa die zijn schot maar net naast ziet gaan. Het spel is aanvallend en snel en de spelers van S.C.E zijn gretig. Er volgen dan ook enkele schietkansen. Echter bij een slechte terugspeelbal van S.C.E moet Job ten Barge redding brengen en hij doet dit goed door het doel klein te maken. Aan de andere kant gooit de keeper van SCP de bal verkeerd uit en de bal komt bij Kaj Dreis die hier niet van weet te profiteren, hij schiet de bal tegen de keeper aan. In de resterende tijd van de eerste helft gaat een vrije trap voor S.C.E net buiten het strafschopgebied naast en gaat een goede kopkans van SCP over het doel van S.C.E heen. In de tweede helft komt SCP frisser en gretiger uit de kleedkamer dan S.C.E. In de 50e minuut komt de thuisploeg goed weg doordat bij een aanval van SCP de bal tegen de paal geschoten wordt. Na een klein kwartier wordt een aanval van SCP afgeslagen doordat Roel van Wijk de bal corner schiet. Bij deze corner komt de bal niet weg, een poging om de bal weg te schieten komt tegen een speler van SCP aan en de bal wordt van dichtbij ingeschoten. Dit brengt de stand op een ongemakkelijke 2-1.S.C.E staat flink onder druk en SCP is dicht bij de gelijkmaker. Nicky Sander komt het veld in voor Anthony de Jong en dit blijkt het team van Frankie Koch een nieuwe boost te geven. Nicky maakt het de verdedigers van SCP gelijk moeilijk door zijn snelheid en behendig spel. Bij een één-tweetje met Khalid Samaoui kan de keeper het schot van Nicky maar net pakken. Bij een volgende aanval komt Nicky Sander binnen het strafschopgebied van SCP ten val, nadat hij is aangetikt door een verdediger van SCP. De daaropvolgende penalty wordt door Roel van Wijk omgezet in een 3-1 voorsprong. Als Nicky Sander na weer een goede actie wordt opgevangen door een speler van SCP komt hij hardhandig ten val en moet jammer genoeg het veld geblesseerd verlaten. Rick Theunissen komt voor de laatste tien minuten in het veld en even later wordt ook Sharif Josefa gewisseld voor Mo Khamal. Het laatste wapenfeit komt van de voet van Mo Khamal die een voorzet van Richard Schür goed raakt, maar de keeper van SCP geeft redding en houdt de eindstand op 3-1. Onder oog van Rik Mulders pakt S.C.E de volle winst. Door het gelijkspel van Overasseltse Boys is de spanning in de top weer helemaal terug en staat S.C.E voorlopig op een tweede positie achter Union. Volgend weekend staat de inhaalwedstrijd tegen FC Kunde op het programma.

01-03-15 UHC – S.C.E 2-3 (Competitie)
Op een zwaar veld in Hernen werd de wedstrijd tegen UHC, een middenmoter in de competitie, gespeeld. In de thuiswedstrijd had S.C.E weinig moeite met deze tegenstander en de bezoekers begonnen de wedstrijd vol vertrouwen. In de vierde minuut vergiste een verdediger van S.C.E zich in de tegenstander en deze aanvaller van UHC liep ongehinderd rechtstreeks op het doel af van Job ten Barge. Hij schiet S.C.E op een vroege achterstand. Het team van S.C.E was enigszins beduusd, maar ging weer in de aanval om de stand zo snel mogelijk gelijk te trekken. Hier slaagden zij bijna in maar een doelpoging vanuit een corner ging net naast. In de 10e minuut een lange bal van UHC die hun linker spits bereikt en na een verdediger van zich te hebben afgeschud wordt de bal in de zestien gespeeld en schiet een speler van UHC verrassend de bal voor de tweede keer deze middag in het doel van S.C.E. Vanaf dit moment moet S.C.E echt aan de bak om ten eerste de achterstand goed te maken. Na enkele pogingen om de ban te breken krijgt Mo Khamal in de 20e minuut de bal aangespeeld, hij legt de bal in goede positie en schiet van afstand de aansluittreffer hoog in het doel van UHC. Het spel van S.C.E is in de eerste helft te tam en stralen te weinig daadkracht uit. Wel creëert S.C.E de nodige kansen; een bal van Sharif Josefa op Mo Khamal wordt maar net door de keeper weggetikt en op slag van rust geeft Richard Schür de bal op links waar Anthony de Jong zich knap vrij loopt en schiet net voorlangs. In de tweede helft komt S.C.E strijdvaardiger uit de kleedkamer en geven, buiten de kans voor UHC in de beginfase, geen kansen meer weg. Bij een verre ingooi van Roel van Wijk wordt de bal doorgekopt op Sharif Josefa die de bal inkopt, maar ziet deze op de lijn weer het veld in gaan. In de 58e minuut krijgt S.C.E een vrij trap en Roel van Wijk gaat achter de bal staan. Hij schiet zijn team onberispelijk langszij. Het team van S.C.E is nu duidelijk gemotiveerd om alle drie punten uit Hernen mee te nemen en gooien er nog een schepje boven op. Ze voetballen creatief en scheppen zo menig kans voor de overwinning. Achterin heeft de verdediging geen moeite meer met de aanvallers van UHC en kunnen zich menigmaal met de aanval bemoeien. Het team van Robbie Ernste kan alleen nog maar uitverdedigen. Bij één van de vele corners wordt de bal goed hard in het strafschopgebied van UHC geschoten en de bal komt bij Richard Schür terecht die de bal in één keer inschiet, recht in de handen van de verbouwereerde keeper van UHC die verrast is dat hij de bal in handen heeft. Ruim een kwartier voor het einde wrikt een goed spelende Angelo Kilkens zich door vier of vijf spelers van UHC heen, de bal lijkt wel aan zijn voeten vastgeplakt, en schiet de bal langs de keeper van UHC. S.C.E staat op een verdiende voorsprong. Anthony de Jong moet geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Rick Theunissen. De al eerder voor Mo Khamal ingevallen Jordy Goudt (talentje uit de A selectie) maakt het de verdedigers van UHC heel moeilijk door zijn behendig en snel spel. Bij een voortreffelijke loopactie komt Jordy helemaal vrij voor het doel van UHC, maar in plaats van zelf te schieten speelt hij de bal af naar een medespeler die het doel niet weet te treffen. Daarna volgt een actie van Kaj Dreis die Nicky Sander vindt, maar de keeper houdt zijn schot. S.C.E is nu constant in de aanval en een volgend doelpunt hangt in de lucht. Bij een goed genomen corner van Jordy Goudt haalt Nicky Sander uit, maar zijn bal komt tegen de onderkant van de lat het veld weer in. Richard Schür kopt de bal binnen, maar blijkbaar in buitenspel positie, want het doelpunt wordt door de scheidsrechter afgekeurd. Slecht één maal komt UHC nog op de helft van S.C.E en bij een vrije trap houdt iedereen de adem in, maar deze heeft gelukkig geen gevolgen. Met nog veel blessuretijd erbij getrokken fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is S.C.E blij met de drie punten. Het team van Frank Koch heeft de tweede positie op de ranglijst weer ingenomen achter de nieuwe koploper, Union. Na een zwak begin heeft S.C.E de wedstrijd naar zich toegetrokken en zich voetballend voorbij UHC gespeeld. Het team heeft hard met en voor elkaar gewerkt en heeft de zege verdiend. Op 8 maart a.s. speelt S.C.E thuis tegen SCP uit Puiflijk.

22-02-15 S.C.E – Overasseltse Boys 2-2 (Competitie)
Een topper tussen de nummers één en twee. S.C.E zou moeten winnen om nog enigszins aansluiting te hebben. Rik Mulders kwam voor het eerst na zijn herseninfarct een wedstrijd bijwonen en dat gaf zijn team nog meer motivatie om een goede uitslag neer te zetten. Marzouk Mechbal en Niels Besier (Frank Koch was nog een wedstrijd geschorst) moesten het met een heel jong team doen door schorsingen en blessures. Vanaf de aftrap was de inzet goed, de spelers waren zich bewust dat er iets op het spel stond. Overasseltse Boys bood goed weerstand en was het vooral fysiek moeilijk om een duel te winnen. Voetballend was S.C.E van meet af aan de bovenliggende partij. Echter bij balverlies werd Overasseltse Boys bij de counter gevaarlijk. Na een kwartier spelen kreeg Overasseltse Boys een corner welke door de keeper Job ten Barge werd afgeweerd, maar de bal kwam bij een vrijstaande speler van de tegenstander terecht die gemakkelijk inschoot. Vanaf de aftrap komt de bal bij Robin van Zantvliet die in het strafschopgebied wordt neergehaald. De toegekende penalty wordt door Roel van Wijk verzilverd en brengt S.C.E op gelijke hoogte. Daarna blijft S.C.E de aanval zoeken en dit resulteert in enkele goede acties. Kaj Dreis krijgt de bal op maat aangespeelde en loopt langs de linkervleugel vrij door. Hij pass de bal op Nicky Sander, maar deze mist de kans om S.C.E op voorsprong te brengen. Na ruim een half uur komt een lange pass van Mitch Orth bij Sharif Josefa terecht die zich op enkele meters van het doel van Overasseltse Boys bevindt, hij schiet de bal maar mist jammerlijk. Daarna een bal van achteruit van de voet van Marc Gunterman over de verdediging van de Overasseltse Boys heen naar Nicky Sander die de bal over de keeper heen wil koppen, maar de keeper weet de bal te pakken. De tweede helft begint goed als Nicky Sander na enkele minuten de bal in de korte hoek raak weet te schieten en Rik Mulders vanuit de dug-out zijn team op voorsprong ziet komen. Niet lang daarna een solo actie van Anthony de Jong die de bal goed opdrijft, maar hij ziet zijn hard schot naast gaan. Slechts vijf minuten na de voorsprong krijgt Overasseltse Boys een corner welke niet goed wordt weggewerkt en in de chaos door een speler van Overasseltse Boys wordt ingeschoten. Wederom een standaard situatie waar S.C.E geen raad mee weet. Daarna lijkt Overasseltse Boys op voorsprong te komen bij een vlammend schot richting het doel van S.C.E, maar Job ten Barge heeft een goed timing en reflex en tikt de bal net over het doel heen. Bij de corner houdt iedereen bij S.C.E zijn adem in, maar gelukkig weten de spelers dit keer de corner goed weg te werken. Het spelbeeld blijft een voetballende thuisploeg en een tegenstander welke op de counter speelt en lange ballen hanteert. In het laatste kwartier komen Mo Khamal en Jeroen Peters de gelederen versterken en verlaten Kaj Dries en Jordy Goudt moegespeeld het veld. Vijf minuten voor het einde krijgt Jeroen Peters de bal en speelt Anthony de Jong, die al snelheid is, goed aan. Het schot van Anthony zeilt net langs de tweede paal naast het doel. Als Angelo Kilkens geblesseerd uitvalt, maakt de 17 jarige Luuk Schiphorst zijn debuut in het eerste elftal. Wanneer even later de goed leidende scheidsrechter af fluit is het gelijkspel is een feit. Eigenlijk wordt S.C.E hier tekort gedaan, zij waren de voetballende ploeg en verdienden meer, maar wanneer je in standaardsituaties de boel niet goed op orde kan brengen loop je tegen onnodige tegendoelpunten aan. Met zeven verliespunten meer lijkt de afstand naar Overasseltse Boys niet meer te overbruggen. Bovendien zakt S.C.E naar een derde plaats door de winst van Union tegen UHC, het team waar S.C.E volgende week een uitwedstrijd speelt.

08-02-15 S.C.E – Union 1-2 (Competitie)
De eerste competitiewedstrijd na de winterstop moet S.C.E aantreden tegen Union uit Malden. Een jong team die goed kunnen voetballen, dus S.C.E moest vanaf het begin aan de bak. S.C.E zet Union vanaf de aftrap onder druk en speelt strijdvaardig. Er wordt goed gevoetbald met een snelle balbehandeling. Na ruim een kwartier veroverd Nicky Sanders de bal en komt in een één tegen één situatie tegenover de keeper van Union te staan. Een openingstreffer blijft echter uit aangezien de bal tegen de keeper wordt aangeschoten. S.C.E blijft aanvallend sterk spelen en door enkele goede combinaties krijgt het team uit Lindenholt meerder kansen welke of net naast gaan of door de keeper van Union worden afgewend. In de 26e minuut wordt een goed genomen vrije trap door Richard Schür knap ingekopt en krijgt S.C.E de verdiende voorsprong. Slechts twee minuten later gaat een schot rakelings naast. Vanaf dat moment neemt Union het initiatief over en zet S.C.E het laatste kwartier onder druk. Er wordt met man en macht verdedigd door S.C.E, maar ze komen er niet meer echt uit. Gelukkig weet Job ten Barge met goede reddingen het doel schoon te houden. Het eerste kwartier van de tweede helft lijkt S.C.E zich te hebben herpakt. In de 50e minuut krijgt Nicky Sander weer een scoringskans, maar de keeper weet de bal tot corner te tikken. Vlak daarna komt een pass van Richard Schür bij Anthony de Jong aan die van afstand een behoorlijk schot op het doel afvuurt en de bal zeilt maar net over het doel van Union heen. Daar tegenover stelt Union een snelle uitval met een goed schot op het doel van Job ten Barge welke de goalie knap pareert. Het spel gaat nu snel op en neer waarbij beide teams alles geven en aanvallend spelen. Voor de toeschouwers een mooie wedstrijd. Union krijgt steeds meer de overhand en zet S.C.E regelmatig onder druk. Gelukkig is Roel van Wijk in goede vorm en werkt hij heel veel ballen weg. In de 65e minuut speelt Nicky Sander zich goed vrij en loopt op snelheid het strafschopgebied van Union binnen. Zijn schot belandt wederom tegen de keeper aan. Een kwartier voor het einde lijdt S.C.E op de helft van Union balverlies en op de snelle uitbraak van de tegenstander heeft S.C.E geen antwoord; Union trekt de stand gelijk. Er wordt een aanvaller bij geplaatst, Kaj Dreis komt in het veld voor Mitch Orth. Als in de 80e minuut een corner voor S.C.E slecht wordt genomen waarbij de twee lange verdedigers van S.C.E tevergeefs op de bal wachten, scoort Union uit de snelle omschakeling het tweede doelpunt. De laatste tien minuten moet S.C.E risico nemen en na de wissel van een aangeslagen Angelo Kilkens voor Rick Theunissen wordt een extra spits naar voren geschoven. Dit heeft bijna het gewenste effect, Nicky Sander komt weer vrij voor de keeper te staan maar heeft duidelijk geen geluk deze middag, want de keeper pakt de bal. Net tegen het einde van de wedstrijd neemt Marc Gunterman een vrije trap en zijn goed genomen trap belandt op het hoofd van Richard Schür die de bal aan de verkeerde kant van de paal tegen het zijnet ziet belanden. Alle pogingen van S.C.E ten spijt weten zij de stand niet meer te veranderen. Een jammerlijk verlies, maar wel tegen een goede tegenstander. Over twee weken speelt S.C.E thuis tegen de koploper Overasseltse Boys.

01-02-15 S.C.E – RODA’28 4-2 (Vriendschappelijk)
Met een prima te bespelen veld ontving S.C.E in deze ingelaste oefenwedstrijd RODA’28 uit Winssen. De eerste helft werd goed gespeeld en zette het team van S.C.E de tegenstander onder druk. Met hier en daar wat schoonheidsfoutjes kwam RODA’28 zo nu en dan dicht bij het strafschopgebied van S.C.E. Het thuisteam voerde echter de boventoon en na enkele mislukte pogingen om de score te openen kwam S.C.E in de 28e minuut op voorsprong door een doelpunt van Richard Schür. De goede laatste fase in de eerste helft werd omlijst door een doelpunt van Angelo Kilkens in de 36e minuut maar drie minuten later trof een speler van RODA’28 het doel van S.C.E. In de tweede helft werd heel veel gewisseld en dat kwam het spel niet ten goede. Vele posities werden hierdoor afwisselend door spelers bezet en dit maakte de wedstrijd wat rommelig. Dit was ook zo bij de tegenstander. Aan beide kanten vielen enkele kansen te bespeuren. In de 53e minuut liep Khalid Samaoui op randje buitenspel door de verdedigingslinie van RODA’28 en kreeg de bal goed aangespeeld. Hij maakte er een keurige 3-1 van. Zo’n twintig minuten later werd een schot van dezelfde Khalid via een speler van RODA’28 in eigen doel gewerkt. Vanaf de aftrap wist RODA’28 de stand op 4-2 te brengen wat tevens de eindstand bleek.

01-02-15 Unitas’28 – S.C.E AFGELAST (Competitie)

27-01-15 S.C.E – vv Zwaluw Afgelast/Uitgesteld (Vriendschappelijk)

25-01-15 S.C.E – NSVV FC Kunde AFGELAST (Competitie)

18-01-15 S.C.E – Achates 0-3 (Vriendschappelijk)
De oefenwedstrijd tegen Achates speelde zich af in troosteloos weer. Beide teams waren weinig creatief en er werd te vaak de lange bal gespeeld. Na een half uur komt Achates op voorsprong doordat niet de hele achter linie oplet en daardoor de buitenspel positie wordt opgeheven. In de tweede helft dringt S.C.E in de beginfase aan en hieruit komen enkele mogelijkheden voor de gelijkmaker. Gebrek aan scherpte voorkomt dit. Achates komt zelfs op een 0-2 voorsprong. Het wedstrijd beeld blijft hetzelfde en in de slotfase beslist de bezoekende vereniging de wedstrijd door een derde goal te scoren. Een mistroostige wedstrijd in mistroostig weer. De A-spelers die mochten aantreden hebben een goede indruk achtergelaten.

11-01-15 S.C.E – Vitesse’08 1-3 (Vriendschappelijk)
De eerste oefenwedstrijd in 2015 is geëindigd in een 1-3 nederlaag. In de eerste helft komt Vitesse’08 op een fortuinlijke voorsprong door verdedigingsfouten. Onfortuinlijk echter was dat een speler van Vitesse’08 al in de eerste minuut moest worden afgevoerd in een ambulance vanwege een vervelende knieblessure. In de eerste helft kon S.C.E geen vuist maken. In de tweede helft kwam S.C.E terug door een doelpunt van Anthony de Jong, nadat eerst Jordy Goudt een inzet van hem via onderkant lat het doel uit zag gaan. Een gelijkspel leek eraan te komen, maar de bezoekers kregen een penalty toegewezen en S.C.E was niet bij macht om hier nog iets aan te veranderen.

WINTERSTOP

14-12-14 SCD’33 – S.C.E 1-1 (Competitie)
De laatste wedstrijd voor de winterstop is bij SCD’33 in Deest. Dit team heeft twee punten minder dan S.C.E dus het is belangrijk een goed resultaat neer te zetten. Spijtig genoeg moeten we onze rechtsback, Rik Mulders, missen vanwege plotselinge ziekte en iedereen bij S.C.E wenst hem de komende tijd heel veel sterkte en beterschap. De mannen van S.C.E begonnen voortvarend aan de wedstrijd en zetten SCD’33 gelijk onder druk. SCD’33 moet niet worden onderschat, S.C.E moet goed opletten en tijdig ingrijpen bij eventuele counters. Na een kwartier kopt Sharif Josefa, na een goed uitgevoerde aanval, over het doel van de tegenstander. Een kwartier later volgt een goede actie van Kaj Dreis, uit de draai schiet hij echter tegen de keeper op. De uitval van SCD’33 die daarop volgt loopt niet goed af voor S.C.E. Keeper en verdediger lopen elkaar in de weg en in de tumult die dan ontstaat glijdt de aanvoerder van S.C.E met zijn hand tegen de bal. SCD’33 laat zich deze buitenkans niet ontgaan en scoort de 1-0. Dit blijkt ongeveer het enige wapenfeit van SCD’33 in de eerste helft te zijn. Verder is het S.C.E die steeds aanvalt en gevaar brengt bij het doel van de thuisclub. De mannen van S.C.E kunnen echter de beslissende pass en/of schot niet voor elkaar krijgen. Enkele malen wordt er goed uitgehaald, maar telkens weer staat er een speler of de keeper van SCD’33 in de weg. In blessuretijd krijgt S.C.E een vrije trap toegekend dicht bij het strafschopgebied van SCD’33. Marc Guntermann gaat achter de bal staan en schiet deze onhoudbaar tegen de onderkant van de kruising en de bal stuitert het doel in. De gelijkmaker op een goed moment. Ook daarna krijgt S.C.E nog kansen om op voorsprong te komen doordat zij gelijk vanaf de aftrap door SCD’33 de bal veroveren, maar toch gaan ze de rust in met een gelijke stand. In de tweede helft geeft S.C.E weer gas en komt SCD’33 er eigenlijk niet meer aan te pas. In de tiende minuut van de tweede helft schiet Anthony de Jong van afstand de bal richting het doel van SCD’33,maar de bal stuit op een tegenstander en in de rebound wordt het schot van Khalid Samaoui door de keeper net corner getikt. Enkele minuten later gaat een schot van Richard Schür net naast. S.C.E houdt druk op de tegenstander en trekt de wedstrijd naar zich toe, maar een doelpunt blijft uit. Er is veel oponthoud doordat de spelers van SCD’33 doorlopend geblesseerd raken en ondanks het koude weer zich graag op de grond laten vallen. S.C.E heerst op het veld en bij een spaarzame counter van SCD’33 wordt deze door middenveld en verdediging goed opgevangen en uitgeschakeld. Er volgen nog legio kansen voor S.C.E om op voorsprong te raken. Onder anderen een klasse pass van Roel van Wijk op Anthony de Jong die de bal in het zijnet ziet stranden. Met nog een kwartier (exclusief blessuretijd) te spelen wordt Rick Theunissen in het veld gebracht voor Sharif Josefa en wordt er meer lengte in de voorhoede gebracht. In de laatste minuten blijft S.C.E volop aanvallen en komen er enkele zuivere scoringskansen voor Khalid Samaoui, Anthony de Jong en Richard Schür, maar een klein beetje geluk ontbeert het team van S.C.E en de opgelegde kansen gaan er allen net niet in. Zo eindigt de wedstrijd in een onterecht gelijkspel. S.C.E is deze middag de betere ploeg en heeft veel meer verdiend dan de uitslag aangeeft. De jongens hebben goed gevoetbald en hard gewerkt. Na de winterstop er maar weer met frisse moed tegenaan. Het belooft een spannende competitie te worden met zo’n vier, vijf teams die bovenin goed meedoen. Rest uw correspondent ter plaatse u allen fijne feestdagen te wensen en een goed en gezond 2015.
En Rik, zet ‘m op, jongen. We denken aan je.

07-12-14 S.C.E – vv DVE-Trajanus 0-1 (Competitie)
De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop komt DVE-Trajanus op bezoek. Deze club draait mee in de top en het belooft een spannende wedstrijd te worden. Na de deceptie van vorige week tegen Nijmegen leeft de verwachting dat het team van Frank Koch revanche wil nemen. Vanaf het begin van de wedstrijd bouwt S.C.E op en speelt DVE-Trajanus voornamelijk op de counter. Bij balverlies van S.C.E komt DVE-Trajanus er heel snel uit. Het spel gaat op en neer en aan beide kanten worden geen echte kansen gecreëerd. S.C.E komt niet verder dan enkele schoten op het doel en enkele afzwaaiers. Tot de 40e minuut wanneer bij een scherpe aanval van S.C.E, Jesse Akkers de bal vanaf links perfect voorzet op een inlopende Sharif Josefa die de bal eigenlijk voor het intikken heeft, maar de bal naast het doel krijgt. De tweede helft geeft hetzelfde beeld totdat in de 55e minuut een speler van DVE-Trajanus plotseling vanaf links oploopt en de bal in de verre hoek inschiet. De scheidsrechter wuift het aangeven van buitenspel positie van grensrechter Wim van Gelder weg en keurt de treffer goed. Hierop wisselt Frank Koch twee spelers, Mitch Orth en Jesse Akkers maken plaats voor Rick Theunissen en Mo Khamal. De trainer geeft logischerwijs aan dat S.C.E achterin één op één moet spelen en enkele mannen schuiven door. S.C.E neemt hierdoor het nodige risico, want de counters van DVE-Trajanus zijn behoorlijk scherp en snel. In de 72e minuut komt de topscoorder van de 4e klasse van de bezoekers alleen op Job ten Barge af, maar Job weet zijn doel zodanig klein te maken dat de spits naast schiet. In de daarop volgende aanval van S.C.E gaat de bal net naast na een voorzet vanaf links. In de 75e minuut wordt Nicky Sander gewisseld en komt Robbin van Zantvliet in het veld. S.C.E zet alles op alles en de spelers gaan het laatste kwartier volop in de aanval. S.C.E komt enkele malen goed weg doordat de aanvallers van DVE-Trajanus het vizier niet scherp genoeg hebben staan. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd komt de bal na een slecht genomen corner door S.C.E bij de spits van DVE-Trajanus terecht, hij kan ongestoord vanaf de middellijn het veld oversteken en het zestien meter gebied van S.C.E betreden. Marc Gunterman doorziet dit en rent zijn longen uit het lijf en is tijdig aanwezig om de inzet van de spits van DVE-Trajanus te onderscheppen. Hij houdt S.C.E nog in de wedstrijd. S.C.E stelt daar een goed schot van Mo Khamal richting het doel van DVE-Trajanus tegenover. Ook enkele andere pogingen van S.C.E draaien op niets uit. Scherpte en geluk ontbreken. Als dan vanuit een goed genomen corner de bal door Roel van Wijk bij de rechterpaal wordt ingeschoten gaat deze via de paal op de lijn tegen de andere paal het veld weer in geen geluk dus! In de blessuretijd volgen nog spannende minuten waarbij het succes voor S.C.E uitblijft en DVE-Trajanus verzuimt de score uit te breiden. Slecht weer en een slechte uitslag. Op papier staat S.C.E nog bovenaan, maar Overasseltse Boys heeft een wedstrijd minder gespeeld en volgt op één punt. Waar het scoren S.C.E gemakkelijk afging, gaat het de laatste weken moeizaam. Er zijn heel veel kansen nodig om te scoren, de scherpte ontbreekt. De volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop bij SCD’33 in Deest. Hopelijk sluiten de mannen van S.C.E dit jaar af met een goed resultaat.

30-11-14 sv Nijmegen – S.C.E 3-1 (Competitie)
Een belangrijke uitwedstrijd naar sv Nijmegen waar het altijd moeilijk voetballen is. Al in de 5e minuut komt S.C.E goed weg doordat de lat redding brengt bij een doelkans van Nijmegen. Mitch Orth wordt hard door de bal geraakt en gaat gestrekt. Nadat de verzorger, Patrick Rentrop, hem weer op de been heeft geholpen kan hij verder spelen. Het zit S.C.E niet mee, want na tien minuten gespeeld te hebben valt Rik Mulders uit met een blessure aan zijn scheenbeen. Robbin van Zantvliet vervangt de rechtsback. Vlak na de spelhervatting gaat een schot van Kaj Dreis naast het doel van Nijmegen. De thuisploeg blijft druk zetten en gooien alle fysieke middelen in de strijd. Maar S.C.E laat zich daarin ook niet onbetuigd. Als in de 18e minuut Nijmegen een vrije trap mag nemen gaat deze bal voor het doel langs en wordt door hun vrijstaande laatste man ingeschoten. S.C.E probeert de draad op te pakken en vijf minuten later brengt dit succes. Een steekbal van Khalid Samaoui komt bij Angelo Kilkens die op snelheid met de bal doorloopt en de bal via de binnenkant paal inschiet en zo de stand gelijk trekt. S.C.E probeert het spel naar zich toe te trekken, maar Nijmegen is een stugge ploeg en fysiek krachtig. Duels worden op het scherpst van de snede uitgevoerd. Beide teams zoeken naar mogelijkheden om de score op te voeren, maar slagen er niet in het doel te vinden. De ruststand is dan ook 1-1. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar de sfeer wordt grimmiger. Een kwartier na de rust probeert Anthony de Jong via een goed uitgevoerde afstandsschot de score op te voeren, maar de bal gaat net naast. In de 64e minuut volgt een wissel, Mitch Orth verlaat het veld voor Richard Schür. Even later volgt de wissel van Rick Theunissen voor Kaj Dreis. S.C.E doet weer pogingen om in hun spel te komen, maar sv Nijmegen weet dit te verhinderen. Als met nog een kwartier te spelen, de bal verspeeld wordt en daarop een overtreding plaats vindt, krijgt sv Nijmegen een vrije trap net buiten het strafschopgebied van S.C.E. De bal wordt door Job ten Barge gestuit, maar in de rebound weet sv Nijmegen toch te scoren. S.C.E slaagt er niet in zich te herpakken en enkele minuten later breekt de snelle linksbuiten van Nijmegen door en schiet zijn team op een 3-1 voorsprong. De laatste tien minuten verlopen chaotisch en hebben sommige spelers (van beide zijden) zichzelf niet meer in de hand. Er volgen twee rode kaarten (twee maal geel) voor spelers van S.C.E en daarmee is de wedstrijd gespeeld. Ook krijgt de trainer een rode kaart, omdat hij bij zijn verbaasde reactie op een onbehoorlijke scheldpartij met zijn voeten in het veld komt. Het enige positieve aan het eind van deze middag is dat de directe concurrenten van S.C.E ook punten hebben laten liggen zodat S.C.E nog steeds de bovenste plaats bezetten. De wedstrijd van vandaag moeten we maar snel vergeten. Het heeft weinig zin hierbij lang stil te staan, S.C.E moet nog twee zware wedstrijden voor de winterstop spelen en kunnen zich beter daarop concentreren. De jongens staan niet voor niets bovenaan, het eigen spel gewoon weer oppakken en naar voren kijken. Eerst volgende week thuis tegen DVE/Trajanus een goed resultaat neerzetten.

23-11-14 S.C.E – vv Niftrik 4-0 (Competitie)
Op zondag 23 november de thuiswedstrijd tegen Niftrik. Het is zaak voor S.C.E om deze tegenstander, de hekkensluiter van deze competitie, niet te onderschatten. S.C.E start aanvallend en zet gelijk druk om zo snel mogelijk een doelpunt af te dwingen. Al in de vierde minuut krijgt een gedreven Angelo Kilkens de bal ter hoogte van het middenveld en baant zich een weg dwars door enkele spelers van Niftrik heen die aangeslagen blijven liggen. Aangezien de scheidsrechter hier geen overtreding in ziet laat hij door spelen en komt Angelo Kilkens vrij voor de keeper van Niftrik te staan, hij schuift de bal keurig in het netje. Een vroege voorsprong voor S.C.E en het publiek gaat er vanuit dat de score snel en gemakkelijk gaat oplopen. Dit valt echter tegen. In de eerste helft creëert S.C.E geen echte kansen. Ballen worden niet goed aangenomen, er wordt niet opgebouwd, te vaak wordt de lange bal gespeeld en een duel wordt regelmatig verloren. De spelers van S.C.E verliezen de concentratie en vergeten te voetballen. Zo krijgt Niftrik zelfs enkele kansen om op gelijke hoogte te komen. Na ruim een half uur spelen duikt S.C.E een keer voor de goal van Niftrik op door een goed gespeelde pass van Angelo Kilkens, maar Anthony de Jong is niet scherp genoeg en ziet de bal naast gaan. Slechts een minuut later kopt een speler van Niftrik de bal net over het doel van S.C.E heen. In de laatste seconden van de eerste helft komt S.C.E weer goed weg als bij een snelle aanval over links het schot van een speler van Niftrik de paal teistert. In de tweede helft ziet het publiek geen verbetering in het spel van S.C.E. Er wordt te slap gespeeld en de fysiek sterke verdedigers van Niftrik halen veel ballen weg. In de 50e minuut een schot van Khalid Samaoui die het midden houdt tussen een voorzet en doelpoging. Niftrik werkt de bal snel naar voren en wederom gaat een kopbal bijna het doel van S.C.E in. De thuisploeg komt hier met de schrik vrij. Als Niftrik het laatste kwartier van de wedstrijd met tien man komt te staan vanwege een rode kaart voor de centrale verdediger, slaat het spel om. Een schot van S.C.E wordt door de keeper van Niftrik net over het doel getikt en vanuit de corner pakt Anthony de Jong de bal op en zet zichzelf in een goede positie, hij schiet de bal vanaf een behoorlijke afstand via de binnenkant van de paal hard in. Als vijf minuten later Nicky Sander het derde doelpunt voor S.C.E maakt is de wedstrijd gespeeld. Er volgt nog een wissel van drie spelers en de reservespelers mogen de tijd volmaken. Net voor het einde van de wedstrijd weet Kaj Dreis de score op te hogen tot 4-0. Dit resultaat en de kennis dat SCD’33 heeft verloren zet S.C.E boven aan de ranglijst. Het team van S.C.E kan zich de komende wedstrijden niet veroorloven zo zwak te spelen als tegen Niftrik om de koppositie te handhaven. De komende wedstrijden zijn cruciaal, maar als S.C.E zich herpakt en het goede spel weer oppakt kan het wel eens een mooi jaar worden. Volgende week moet S.C.E uit spelen bij sv Nijmegen. Steun de jongens en kom ze aanmoedigen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

11-11-14 S.C.E – SC Oranje 2-3 (Vriendschappelijk)
In de oefenwedstrijd tegen SC Oranje kreeg een groot deel van de basisspelers een avondje vrij. S.C.E bracht een jong team in het veld. De eerste helft was het een aantrekkelijke wedstrijd waarin door beide teams de aanval werd gezocht. Aan beide kanten werden goede mogelijkheden voor een openingstreffer gecreëerd. In de 17e minuut viel de treffer in het doel van S.C.E. De stand werd in de 25e minuut gelijkgetrokken door Kaj Dreis. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft werd het schouwspel wat minder, het was zelfs rommelig te noemen. Fysiek had SC Oranje meer in te brengen en in de 70e minuut kwamen zij weer op voorsprong. Tien minuten later werd het zelfs 1-3, maar het slot akkoord was voor S.C.E. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd een schot van Mo Khamal in de rebound ingeschoten door Nicky Sander.

09-11-14 vv Ewijk – S.C.E 1-5 (Competitie)
De uitwedstrijd tegen vv Ewijk is alweer de negende competitiewedstrijd van dit seizoen. Het was wederom heerlijk weer. In de beginfase was S.C.E niet scherp. In de tweede minuut komt S.C.E al goed weg doordat bij een doelpoging van vv Ewijk de paal redding biedt. De eerste tien minuten heeft S.C.E het heel moeilijk. Roel van Wijk probeert van achteren uit de organisatie goed neer te zetten, maar kan niet voorkomen dat na een kwartier de spits van vv Ewijk uit de draai goed op het doel schiet en S.C.E weer geluk heeft doordat de bal tegen dit keer door de lat wordt tegengehouden. Kort hierop stelt S.C.E daar een doelkans tegenover, maar de bal van Anthony de Jong gaat net naast. Ook Nicky Sander weet een knap schot onder in de hoek van de goal te plaatsen en de keeper van vv Ewijk redt ternauwernood. S.C.E lijkt zich goed te hebben hersteld en vanuit de organisatie wordt de bal goed rondgespeeld. De vrije man wordt gezocht en de spitsen worden regelmatig weggestuurd door een goede pass. Een goed genomen vrije trap door Nicky Sander zeilt net over het doel. Na een half uur spelen voert S.C.E de druk steeds verder op en in het strafschopgebied van vv Ewijk komt een schot van Anthony de Jong tegen de keeper van vv Ewijk aan, in de rebound schiet Kaj Dreis de bal hard in de richting van het doel en door de uitgebroken paniek in het zestien meter gebied werken twee spelers van vv Ewijk de bal in hun eigen goal. Het laatste kwartier van de eerste helft blijft S.C.E druk zetten en proberen kansen te creëren, maar ook vv Ewijk breekt zo nu en dan gevaarlijk door. In het begin van de tweede helft kent de scheidsrechter vv Ewijk een penalty toe, niet helemaal duidelijk wat de reden is. Een speler van vv Ewijk schiet de bal onhoudbaar in en trekt daarmee de stand gelijk. De spelers van S.C.E werken hard om het maximale aantal punten mee te nemen, maar ook vv Ewijk blijft gevaarlijk. Een fase waarin het beide kanten op kan gaan. Voor S.C.E schiet Anthony de Jong goed op het doel van vv Ewijk, maar er staat niemand bij de tweede paal om de bal in te tikken. S.C.E voert de druk op en in de 65e minuut scoort Nicky Sander een belangrijk doelpunt via de binnenkant van de paal. Robbin van Zantvliet komt het veld in voor Mitch Orth. vv Ewijk moet risico nemen en geeft daardoor S.C.E meer ruimte. In de 70e minuut komt Kaj Dreis vanaf de rechtervleugel goed oplopen en geeft de bal keurig voor aan een vrijstaande Sharif Josefa, hij schiet de bal in één keer in, maar deze komt recht op de keeper af. In de rebound schiet Sharif Josefa de bal naast. Na een aanval van vv Ewijk komt met nog een kwartier te spelen een counterbal bij Sharif Josefa terecht, hij loopt alleen op het doel af en schiet de bal goed in. Ruim tien minuten daarna een zelfde situatie waarbij Nicky Sander goed doorloopt en de bal voor geeft op Sharif Josefa die de 1-4 op het scorebord plaatst. Rick Theunissen en Mo Khamal komen in het veld voor Khalid Samaoui en Sharif Josefa. Met nog vijf minuten op de klok is de wedstrijd gespeeld. In blessuretijd zet Kaj Dreis de einduitslag op 1-5. Enigszins geflatteerd, vv Ewijk heeft goed tegenstand geboden en was, vooral in de eerst helft, regelmatig gevaarlijk waarbij S.C.E het geluk van de paal/lat had. Alweer de zevende overwinning in deze competitie! De komende week is er een inhaal/beker programma waarbij S.C.E niet aan de bak hoeft. De laatste wedstrijden voor de winterstop zijn hele belangrijke wedstrijden met twee toppers op zeven en veertien december, waar waarschijnlijk de winterkampioen uit voort zal komen. Eerst op 23 november een thuiswedstrijd waarbij Niftrik op bezoek komt.

02-11-14 S.C.E – AVIOS 5-0 (Competitie)
Twee november, zonnetje schijnt en 17 graden, ideaal weer voor een voetbalwedstrijd. Op ons sportpark Lindenholt ontvangen wij AVIOS uit Alphen aan de Maas. Dit team staat in de onderste regionen, maar hier mag S.C.E niet te licht over denken. S.C.E begint de wedstrijd zoals gewoonlijk strijdvaardig en zet gelijk druk op de tegenstander. Door de bal snel rond te spelen en aanvallend te voetballen komen wij na tien minuten al op een voorsprong. Kaj Dreis schiet de bal op een onverwachts moment in de rechterbovenhoek van het doel van de keeper van AVIOS. Een mooie treffer en S.C.E blijft druk zetten. Een goed doelsaldo kan namelijk een periodetitel opleveren indien de koploper SCD’33 vandaag verliest. Een goed gespeelde lange bal van Roel van Wijk komt bij Sharif Josefa terecht en deze schiet net voorlangs. Even later staat Sharif Josefa vrij bij de tweede paal maar de kopbal uit een corner mist het doel. Na bijna een half uur krijgt AVIOS de eerste kans om iets terug te doen. Een kopbal gaat maar net over. Vijf minuten later kopt een vrij staande speler van AVIOS de bal in het doel van S.C.E, maar de treffer wordt afgekeurd vanwege een door de scheidsrechter geconstateerde handsbal. In deze fase is S.C.E kwetsbaar, maar hier komt een eind aan door eerst een counter van S.C.E waarbij Angelo Kilkens een steekbal op Nicky Sander geeft, maar die vrij voor het doel tegen de keeper aanschiet. Daarna speelt Angelo zichzelf vrij en binnen het strafschopgebied aangekomen schiet hij vlak voor rust de tweede treffer voor S.C.E binnen. Bood in de eerste helft AVIOS nog enig tegenstand, in de tweede helft was daar nog maar weinig van te merken. Het regent kansen voor S.C.E, maar niet elke kans wordt benut. Zo mist Sharif Josefa voor een leeg doel, maar wel vanuit een moeilijke hoek, het doel op een haar na. Uit de daarop volgende corner maakt Nicky Sander de 3-0. Enkele minuten later breekt Kaj door en legt binnen het strafschopgebied van AVIOS de bal breed op Nicky Sander die de bal echter niet in één keer binnen tikt maar mist. Wel wordt de druk op AVIOS steeds groter en is het een kwestie van tijd voor er weer een treffer valt. Dit gebeurt in de 60e minuut, wanneer Anthony de Jong de bal ontvangt, knap weggedraaid en de bal met een afstandsschot in de linkerbovenhoek van het doel van AVIOS doet belanden. Na enige tijd herhaalt Anthony de Jong zo’n schot, maar deze wordt door de keeper gepakt. Daarna vinden er enkele wissels plaats, Roel van Wijk, Sharif Josefa en Khalid Samaoui mogen het veld uit voor Rick Theunissen, Jesse Akkers en Robbin van Zantvliet. In de resterende tijd worden nog enkele kansen door de thuisploeg gemist en krijgt AVIOS nog één mogelijkheid voor de tegentreffer, maar een vrije trap wordt goed gepareerd door Job ten Barge. Tien minuten voor tijd geeft Angelo Kilkens een lange bal op Anthony de Jong die de bal op het doel van AVIOS schiet, deze bal komt bij Nicky Sander terecht en hij bepaalt de eindstand op 5-0. Door deze overwinning blijft S.C.E op de tweede plaats staan, maar door een gelijkspel van SCD is de achterstand nog maar één punt.
Volgende week de uitwedstrijd bij en tegen vv Ewijk.

26-10-14 SCP – S.C.E 1-2 (Competitie)
Vandaag een uitwedstrijd tegen een oude bekende. SCP heeft in het verleden regelmatig met S.C.E in de competitie gezeten en is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de derde klasse. Een tegenstander om beducht voor te zijn. Al na vijf minuten valt de bal in het net van SCP, maar het doelpunt wordt afgekeurd. De wedstrijd gaat gelijk op, er is veel strijd en als gevolg daarvan ook menig overtreding van beide kanten. Na een kwartier schiet Kaj Dreis de bal over het doel van SCP en vijf minuten later wordt een goed genomen vrije trap van Khalid Samaoui moeizaam door de keeper gepakt en losgelaten; hier wordt niet van geprofiteerd door de aanvallers van S.C.E. Hierna volgt een fase waarin SCP de bovenliggende partij is en enkele kansen krijgen om de score te openen. Op de achterhoede komt veel druk te staan en er wordt met man en macht verdedigd. Een vrije trap van de kant van SCP wordt door Job ten Barge net aangetikt zodat de bal via de paal uit gaat. De druk is groot maar S.C.E komt zo nu en dan via de counter gevaarlijk uit. Er wordt echter te veel gelopen met de bal en de tweede (afvallende) bal is te vaak voor de tegenstander. De rust is welkom en in de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. Wel wordt de sfeer in (en buiten) het veld grimmiger en dat mondt uit in een rode (twee x geel) kaart voor een speler van de thuisclub. De wedstrijd is spannend want de openingsgoal kan zomaar aan beide kanten vallen. Na een half uur in de tweede helft komt Richard Schür het veld in voor Kaj Dreis. Enkele minuten later ontvangt Richard Schür de bal en passt deze gelijk door in de loop van de aan de rechterflank opkomende Nicky Sander die op snelheid nog enkele meters met de bal doorloopt tot in het strafschopgebied van SCP en de bal in het doel schuift. De treffer wordt opgelucht gevierd door S.C.E, echter de sfeer in het veld wordt helemaal hectisch, net als er buiten overigens. Dit brengt de scheidsrechter ertoe om de wedstrijd enige tijd te staken om de gemoederen tot bedaren te brengen. Wanneer de wedstrijd weer wordt voortgezet worden Robbin van Zantvliet en Rick Theunissen in het veld gebracht voor Jesse Akkers en Angelo Kilkens. Met alle blessuretijd erbij gaat de wedstrijd nog een kleine twintig minuten voort. Nicky Sander wordt door Sharif Josefa van de bal bediend en scoort zijn tweede goal van de middag. Daarna volgen nog heel veel spannende minuten. SCP zet alles op alles en ondanks nog een rode kaart voor een speler van SCP weten zij S.C.E terug te dringen op hun eigen helft. De spelers van S.C.E hebben moeite met de druk en een speler van SCP kopt zelfs de aansluittreffer binnen. Als in blessuretijd de bal net naast het doel van S.C.E gaat haalt het team van Frank Koch opgelucht adem als kort daarna het eindsignaal klinkt. S.C.E komt door deze overwinning op de tweede plaats terecht. Volgende week de topper DVE/Trajanus tegen de koploper SCD en dan is het van groot belang dat S.C.E hun thuiswedstrijd tegen AVIOS wint om een kleine kans te maken op de eerste periode titel.

12-10-14 S.C.E – UHC 3-0 (Competitie)
Een thuiswedstrijd op een mooie zondag tegen een nieuwkomer vanuit de vijfde klasse. Deze wedstrijd werd omlijst door een voorwedstrijd van twee jeugdteams en een live-band in het clubhuis. Alle ingrediënten dus voor een mooie voetbalmiddag. S.C.E begon goed aan de wedstrijd en de eerste kans diende zich al in de vijfde minuut aan. Een voorzet van Kaj Dreis wordt door Sharif Josefa onbelemmerd ingeschoten en S.C.E komt al vroeg op voorsprong. Niet lang daarna volgt een schot op het doel van de tegenstander van Anthony de Jong welke de keeper van UHC net corner kan tikken. Vanuit de corner komt een counter van UHC, maar de verdediging met een wederom sterk spelende Roel van Wijk wendt het gevaar vakkundig af. S.C.E speelt het eigen aanvallende spel en doordat UHC ook blijft spelen en zich niet alleen maar terugtrekt is het een open wedstrijd waarbij S.C.E de touwtjes in handen heeft. De thuisclub schiet regelmatig op het doel van UHC waar zij geen noemenswaardige kansen krijgt. Na een half uur spelen krijgt UHC de eerste corner en deze wordt goed uitverdedigd. Een kleine tien minuten later komt Nicky Sander over links goed door en schiet in de verre hoek zijn team op 2-0, altijd lekker zo vlak voor de rust. In de tweede helft blijft het beeld zoals in de eerste helft. S.C.E speelt aanvallend en creëert regelmatig kansen en UHC doet wat zij kunnen, maar missen de kwaliteiten om het S.C.E echt moeilijk te maken. In de tiende minuut van de tweede helft krijgt UHC hun eerste kans, maar een kopbal zeilt net voorlangs het doel van S.C.E. Hierna volgt een fase waarin de twee spitsen van S.C.E opgelegde kansen verprutsen door niet gewoon hard in te schieten, waardoor de stand de verhouding niet goed weergeeft. S.C.E begint tegen zichzelf te voetballen en veroorzaken veel overbodige overtredingen. Met nog een klein half uur te spelen worden Mitch Orth en Angelo Kilkens gewisseld voor Rick Theunissen en Jesse Akkers.In de 72e minuut breekt Sharif Josefa de ban. Hij krijgt de bal goed voor de voeten en aarzelt niet, hij schiet S.C.E op een comfortabele 3-0. Ook Kaj Dreis krijgt een goede kans, maar zijn schot wordt door de keeper van UHC net over het doel getikt. UHC brengt zichzelf nog één maal in stelling en krijgen een vrije trap net buiten strafschopgebied. De hard ingeschoten bal wordt vakkundig door Roel van Wijk weggekopt en S.C.E kan er weer met de bal vandoor. De laatste vijf minuten wordt uitgespeeld en S.C.E heeft weer drie punten te pakken. Het is spannend bovenaan in deze competitie en de mannen van Frank Koch hebben zich op een gedeelde tweede plaats genesteld. Volgende week een vrij weekend en daarna weer de lijn doorzetten tegen SCP (uitwedstrijd).

05-10-14 Overasseltse Boys – S.C.E 5-0 (Competitie)
Een uitwedstrijd met als inzet een toppositie. S.C.E is nog niet tegen een nederlaag aangelopen en de Overasseltse Boys hebben een moeizame start gehad. Beide teams zijn dit seizoen in staat mee te strijden om de prijzen. S.C.E probeerde de wedstrijd op te pakken zoals zij alle wedstrijden tot nu toe hebben gedaan, maar na slechts enkele minuten wordt al duidelijk dat de gasten uit Nijmegen een heel zware middag tegemoet gaan. Overasseltse Boys is een ervaren, stugge ploeg met kwaliteiten. Al in de vijfde minuut krijgen de Boys een kans om de score te openen, maar Job ten Barge redt ten koste van een corner. De Overasseltse Boys zetten goed druk en S.C.E kan slechts moeizaam uitverdedigen. De verdediging wordt er regelmatig uitgelopen en na tien minuten krijgt de thuisploeg een niet te missen kans, maar de bal wordt slordig naast geschoten. In deze fase blijft de Overasseltse Boys de druk opvoeren en komt S.C.E er nagenoeg niet meer uit. Als na een klein kwartier een aanvaller van Overasselt dwars door de verdediging heen loopt, wordt hij van achteren licht aangetikt, wat resulteert in een penalty. Deze wordt goed ingeschoten en S.C.E staat op achterstand, wat deze competitie nog niet eerder is voorgekomen. S.C.E probeert het wel maar komt maar spaarzaam van eigen helft af. Passes komen verkeerd aan, duellen worden veelal verloren en Overasseltse Boys speelt goed op de counter. Als in de 25e minuut de rechtsbuiten van Overasselt vrij over de rechterflank het strafschopgebied kan bereiken schiet hij de bal ongehinderd net voor het doel van S.C.E langs. Enkele minuten later loopt een speler van Overasselt de verdediging er weer uit en wordt de score verdubbeld. Vlak voor de rust beslecht Overasseltse Boys de wedstrijd door nog twee maal te scoren. De tweede helft start Richard Schür en komt voor Mitch Orth in het veld. S.C.E start verrassend goed en krijgen zelfs kansen, maar scherpte en geluk ontbreken. De Overasseltse Boys blijven gevaarlijk in de counter en mede door de logische risico’s die S.C.E neemt volgt in de 58e minuut door een snelle omschakeling en zuivere pass nog een tegengoal voor S.C.E. S.C.E werkt hard om de score niet verder te laten oplopen en maken het de Overasseltse Boys toch enkele malen moeilijk in hun strafschopgebied. Inmiddels valt Robbin van Zandvliet in voor Kaj Dreis en komt Jesse Akkers het veld in voor Rik Mulders. S.C.E blijft aanvallen en weten de Overasseltse Boys van zich af te houden. Echter moet S.C.E het laatste kwartier met tien man verder, vanwege een tweede gele kaart voor Marc Gunterman. S.C.E speelt de wedstrijd zo goed mogelijk uit en weet de eindstand op 5-0 te houden. Een wedstrijd om snel te vergeten. S.C.E staat slechts op drie punten van de koploper en het seizoen is nog lang. Kom de jongens volgende week thuis aanmoedigen tegen nieuwkomer UHC.

30-09-14 S.C.E – HAVO 2-0 (Vriendschappelijk)
S.C.E heeft het oefenduel tegen HAVO met 2-0 gewonnen. Dankzij doelpunten van Nicky Sander in de 1e minuut van de wedstrijd en Mo Khamal won S.C.E met twee 1e jaars A junioren (Jordy en Maarten) deze wedstrijd.

28-09-14 Union – S.C.E 0-2 (Competitie)
S.C.E begint voortvarend aan de wedstrijd, maar al gauw is duidelijk dat Union zich niet de wil laat opleggen. Het beloofd een aantrekkelijk schouwspel te worden met aan beide zijden een jong team, snel en aanvallend. In de beginfase maakt Union het S.C.E lastig en aan de andere kant blijft S.C.E ook gevaarlijk, met name door de counters en de snelle omschakeling bij het veroveren van de bal. Door beide teams worden echter geen opgelegde kansen gecreëerd. Nadat in de 25e minuut door Khalid Samaoui een lange bal wordt gespeeld op Kaj Dreis van wie een bekeken schot net over het doel zeilt, komt S.C.E onder druk te staan. Union krijgt eerst een vrije trap net buiten het strafschopgebied van S.C.E, maar deze komt in de muur terecht. Even later wordt door een vrijstaande speler van Union de bal op de lat gekopt en komt S.C.E met de schrik vrij. Uit een snelle counter van S.C.E ontvangt Kaj Dreis de bal in het strafschopgebied van de tegenstander en hij schiet zijn team in de vijfendertigste minuut op voorsprong. Union is even aangedaan door de toch wel verrassende voorsprong van S.C.E en de komende minuten probeert S.C.E daar voordeel uit te trekken. Via Kaj Dreis en Anthony de Jong krijgt Shariff Josefa de bal op een presenteerblaadje maar mist de bal van dichtbij. Daarop schiet de goed meegelopen Nicky Sander de bal over het doel van Union. Na spelhervatting van Union weet Rik Mulders de bal goed te onderscheppen en speelt Angelo Kilkens aan die op zijn beurt de bal in de loop van Sharif Josefa meegeeft. Nu geeft Sharif Josefa de bal genoeg vaart mee om via de vingertoppen van de keeper van Union in het doel te belanden. S.C.E gaat de rust in met een voorsprong, maar weet dat Union zich niet zo maar gewonnen geeft. Dit blijkt wel gelijk bij aanvang van de tweede helft. Union zet druk om de aansluit treffer te forceren en S.C.E blijft gevaarlijk in de counter. Union wordt gevaarlijker en Frank Koch kiest voor iets meer zekerheid in de verdediging en spits Kaj Dreis verlaat het veld voor Richard Schür die centraal voor de verdediging gaat spelen. S.C.E komt steeds meer onder druk, maar weten de tegenstander het scoren te beletten. Het spelbeeld blijft hetzelfde; Union die risico’s neemt en vol op de aanval speelt en S.C.E die op de counter loert. In het laatste kwartier worden de licht geblesseerde Angelo Kilkens en Mitch Orth gewisseld voor Jesse Akkers en Robbin van Zandvliet. Union slaagt er niet in te scoren en S.C.E krijgen tot en met de blessuretijd enkele kansen via de counters, maar de spitsen missen vanwege de vermoeidheid de scherpte om de voorsprong uit te bouwen. De spelers en staf van S.C.E kunnen voldaan op de wedstrijd terug kijken, iedereen heeft hard gewerkt en de taken werden goed uitgevoerd. De volgende week wederom een uitwedstrijd, nu tegen de Overasseltse Boys.

21-09-14 S.C.E – Unitas’28 6-1 (Competitie)
Deze zondag ontvingen wij de nieuwkomer in deze klasse, Unitas’28 uit Wamel. De tegenstander bood vanaf het begin van de wedstrijd weinig tegenstand en het regende in de beginfase kansen voor S.C.E. Na een goede pass van Sharif Josefa loopt Kaj Dreis aan de rechterkant goed door en geeft een mooie voorzet richting het strafschopgebied, maar daar blijkt niemand van S.C.E te zijn meegelopen. In de vierde minuut volgt een corner voor de thuisclub welke in eerste instantie wordt weggewerkt door Unitas’28, maar Sharif is alert en pikt de bal op, loopt het strafschopgebied in waar hij de bal enigszins gelukkig meekrijgt en kan vrij inschieten. Een vroeg voorsprong voor S.C.E. Uit een aanval via Nicky Sander komt de keeper uit het doel en wordt gepasseerd, maar de voorzet is niet goed en de bal wordt van de doellijn gehaald. Kaj Dreis krijgt ook enkele opgelegde kansen, maar schiet tegen de keeper op of naast en weet het doel nog niet te raken. Dan in de 23e minuut eindelijk de lang verwachte tweede goal voor S.C.E door Kaj Dreis. Als vijf minuten later Rik Mulders de bal onderschept bereikt hij Kaj Dreis die na een solo zijn tweede goal scoort. Na een half uur spelen krijgt S.C.E een vrije trap welke door Marc Gunterman goed wordt ingeschoten, de keeper redt ternauwernood en uit de daaropvolgende corner zet Anthony de Jong de stand op een comfortabele 4-0. S.C.E blijft druk zetten en laat de bal snel rondgaan. Zij creëren hiermee verschillende mogelijkheden om de score op te voeren, maar in het laatste kwartier voor de rust wordt niet meer gescoord. Over de tweede helft kan ik kort zijn. Het daalt tot een bedenkelijk niveau. Waar Unitas’28 in de eerste helft alleen maar op eigen helft aan het ruimen was komen ze na de thee veelvuldig op de helft van S.C.E en ook enkele malen gevaarlijk in het strafschopgebied. In het tweede kwartier van de tweede helft worden Kaj Dreis, Rik Mulders en Anthony de Jong gewisseld voor respectievelijk Jesse Akkers, Robbin van Zandvliet en Rick Theunissen. Wanneer Khalid Samaoui enkele minuten voor het einde van de reguliere tijd in het strafschopgebied van Unitas’28 wordt neergelegd grijpt Roel van Wijk de mogelijkheid aan om de score op te voeren. Hij schiet de penalty onberispelijk in. In de 90e minuut schiet een speler van Unitas’28 een vrije trap in het doel van S.C.E en het antwoord hierop is een goal van Nicky Sander in de blessuretijd. Weliswaar een goede uitslag voor S.C.E, maar een slecht half uur in de tweede helft. Deze overwinning brengt S.C.E voorlopig aan kop van de competitie en spelen ze volgende week de topper bij Union in Malden die slechts één punt minder hebben.

14-09-14 NSVV FC Kunde – S.C.E 0-2 (Competitie)
De eerste uitwedstrijd is naar FC Kunde die vorige week de eerste wedstrijd met grote cijfers had gewonnen, maar de mannen van S.C.E leken gemotiveerd om flink strijd te leveren. In het begin van het duel was het van beide kanten aftasten, waarbij in de beginfase Angelo Kilkens al een kans voor de openingstreffer kreeg en daarna Sharif Josefa via een berekend lobje het doel net miste. De strijd ging nagenoeg gelijk op, maar S.C.E creëert meer kansen. FC Kunde blijft een gevaarlijk team met snelle uitvallen en S.C.E diende attent te blijven. Door het snelle spel en de fysieke tegenstander moet S.C.E hard werken en dit werd in de 25e minuut beloond door een goal van Sharif Josefa vanuit een assist van Nicky Sander. Het spelbeeld blijft hetzelfde. Van beide kanten wordt stevig gespeeld en zijn er regelmatig blessurebehandelingen nodig. Vooral Angelo Kilkens moet het, mede door zijn fanatiek spel ontgelden, maar hij staat elke keer gelukkig weer op. S.C.E gaat de rust in met een minieme voorsprong. Na de rust komt Robbin van Zandvliet in het veld voor de moegestreden Mitch Orth. Frank Koch kiest er bewust voor om zo min mogelijk in het team te schuiven, zolang het goed gaat. En het gaat goed. S.C.E heeft het betere van het spel en binnen een paar minuten heeft de keeper van FC Kunde al de grootste moeite met een hard schot van Sharif Josefa. Enkele minuten later wordt een inzet van Angelo Kilkens van de lijn gehaald. Dan in de 60e minuut een corner voor S.C.E. De snel uitgevoerde combinatie tussen Khalid Samaoui en Nicky Sander geeft Sharif Josefa een schietkans en deze laat hij niet liggen; met een zuiver schot zet hij de stand op 0-2. FC Kunde heeft zijn handen vol aan de aanvallende kwaliteiten van S.C.E. Zij krijgen zo nu en dan een kansje zoals bij een vrije trap waarbij de bal van de lijn wordt gehaald door Marc Gunterman. Het laatste kwartier regent het nog kansen voor S.C.E waarbij de keeper van FC Kunde zijn werk goed verricht. In blessuretijd schiet Khalid Samaoui uit een vrije trap de bal nog hard tegen de paal en blijft de eindstand op 0-2 hangen. Op grond van de tweede helft had de uitslag veel hoger kunnen zijn, maar iedereen die S.C.E een warm hart toedraagt was zeer tevreden met de drie punten en met de manier waarop deze zijn gehaald. Goed en snel spel en keihard gewerkt, goed gedaan jongens! Hou dit vast dan gaan we een mooi seizoen tegemoet. Supporters en andere leden van S.C.E, kom volgende week het team aanmoedigen op ons sportpark bij de wedstrijd tegen Unitas’28.

07-09-14 S.C.E – RKSV Eendracht’30 1-1 (start competitie 2014-2015)
Op deze mooie septemberdag ontvangt S.C.E de eerste tegenstander van de nieuwe competitie op ons prachtig sportpark in Lindenholt. Het begin van de wedstrijd was S.C.E de bovenliggende partij en had Eendracht’30 aanvallend weinig in te brengen. S.C.E dwong de tegenstander tot verdedigen, het team bleef goed druk zetten. Het duurt tot de twintigste minuut voordat Eendracht’30 een schot op het doel van S.C.E kan richten. S.C.E blijft het heft in handen houden, maar weet geen uitgespeelde kansen te creëren. Na een half uur spelen opent Nicky Sander uit een snelle counter de score. Een claim voor buitenspel wordt door de scheidsrechter terecht weggewuifd. Het spelbeeld verandert na deze openingstreffer niet, maar S.C.E weet niet te profiteren van de zwakke tegenstander. Nog voor rust wisselt de trainer van Eendracht’30. Na de rust is bij S.C.E Rick Theunissen in het veld gekomen voor Kaj Dreis. In de tweede helft gaat de strijd gelijk op. Eendracht’30 heeft zich schijnbaar herpakt en gaat de strijd met S.C.E aan. Het team uit Mook begint beter te spelen en dit levert gevaar op voor S.C.E. Het team van Frank Koch spelen steeds slordiger en de druk op de verdediging wordt steeds groter. Bij een overtreding in het strafschopgebied van S.C.E krijgt Eendracht’30 een terechte penalty toegewezen. Deze wordt in de 70e minuut door de keeper van Eendracht’30 ingeschoten. Slechts enkele minuten later schiet een speler van Eendracht’30 voor het open doel net naast; hier komt S.C.E goed weg. Daaropvolgend wordt een overtreding van een speler van Mook met rood bestraft. Bij S.C.E komt Mo Khamal in het veld voor Robbin van Zandvliet en de thuisploeg gaat in overtal situatie achterin één op één spelen. Van beide kanten wordt de lange bal gespeeld en worden fouten gemaakt. Dit komt het spelbeeld niet ten goede en beide teams en ook de toeschouwers worstelen zich naar het einde van de wedstrijd. In blessuretijd heeft Nicky Sander de winnende treffer op de schoen, maar zijn schot treft geen doel. De wedstrijd eindigt in een remise en daar mogen beide teams op grond van het vertoonde spel tevreden mee zijn. Het is duidelijk dat het team van S.C.E heel jong is en de nodige ervaring ontbeert. De afwezigheid van enkele ervaren spelers is merkbaar, maar dat lost zich de komende tijd wel op. Er zit potentie in de groep en de competitie is nog lang. Volgende week de eerste uitwedstrijd tegen FC Kunde.

31-08-14 BVC’12 – S.C.E 3-0 (Beker)
De laatste dag van augustus speelt S.C.E de laatste bekerwedstrijd tegen BVC’12 in Beek. Frank Koch kampt nog steeds met personele problemen, maar het team dat er staat weet zich goed te handhaven tegen de gedoodverfde kampioen van vorig jaar. Tot ruim een kwartier in de eerste helft gaat de wedstrijd gelijk op en strijden beide teams voor een goed resultaat. In de 18e minuut gaat de keeper in de fout en waar dit bij spelers vaak zonder (grote) gevolgen is, is het voor een keeper een ander verhaal. BVC’12 komt zo gemakkelijk op een voorsprong. Het team van S.C.E laat de koppies niet hangen en gaan volop in de aanval voor de gelijkmaker. Al na vijf minuten komt Nicky Sander door een goede actie voor het doel van de tegenstander uit, maar de keeper keert het schot. Vijf minuten voor de rust krijgt Kaj Dreis een mooie kans, maar zijn kopbal gaat net over het doel van BVC’12 heen. De tweede helft begint goed met wederom een schietkans voor Kaj Dreis, maar hij heeft geen geluk. Daarna neemt BVC’12 het spel over en komen er meer kansen voor de thuisploeg. S.C.E blijft echter gevaarlijk zoals wanneer in de 64e minuut een mooie steekpass van Rick Theunissen de goed door gelopen Kaj bereikt, maar deze weet er niet genoeg uit te halen. Het laatste kwartier is voor BVC’12. Zij komen op een 2-0 voorsprong door hun goede aanvallende kwaliteiten ten volle te benutten en tien minuten voor het einde krijgen zij ook nog een (terechte) penalty. Deze wordt zwak in geschoten en belandt op de paal. Enkele minuten voor het einde zet BVC’12 de eindstand alsnog op 3-0. S.C.E heeft gestreden voor wat ze waard waren en heeft een goede wedstrijd neergelegd tegen de promovendus van vorig seizoen. Verder dient nog genoemd te worden dat Job ten Barge zich na de 1-0 goed heeft hersteld en BVC’12 van een groter resultaat heeft weerhouden.

26-08-14 S.C.E – VVLK 4-0 (Beker)
De tweede bekerwedstrijd zou een uitwedstrijd tegen VVLK uit Leuth zijn, maar werd gespeeld op de velden van S.C.E omdat de velden in Leuth nog niet gebruikt mogen worden. De wedstrijd is nooit een echte strijd geworden. VVLK liet weinig voetbal vermogen zien en werd eigenlijk de hele wedstrijd niet gevaarlijk. Het enige gevaar voor S.C.E was het spel van het team van Frank Koch zelf. Gezegd moet worden dat er maar liefst vijf á zes potentiële basisspelers ontbraken en het team daar door weinig routine bezat. Veel jonge spelers en op de bank zelfs een speler van de A-jeugd. S.C.E liet zich meeslepen in de malaise van de tegenstander en vergat vaak gewoon te voetballen. Dit wil niet zeggen dat het team uit Lindenholt geen kansen kreeg; heel veel kansen waar vaak de simpelste kansen niet werden verzilverd. Toch beslist S.C.E de wedstrijd al in een vroeg stadium. In de 7e minuut scoort Kaj Dreis de openingstreffer en wanneer in de 10e minuut de keeper van VVLK een simpele vangbal los laat als ware het een hete aardappel, scoort de mee opgekomen Roel van Wijk het tweede doelpunt voor S.C.E. Nog voor het eerste halfuur om is krijgt S.C.E weer een niet te missen kans en dit keer scoort Jeffrey van der Scheur. Daarna zakt het spel naar een bedenkelijk niveau. De tegenstander brengt nagenoeg helemaal niets meer in en S.C.E krijgt kans op kans. Echter werd daar slecht mee omgegaan. De spelers wilden het of te mooi doen of durfden niet te schieten en verspeelden door twijfelen de bal te gemakkelijk. Gezegd moet worden dat de keeper van VVLK in de tweede helft ook een paar goede reddingen had. In de slotfase wordt de eindstand op 0-4 voor S.C.E gezet door de speler van de A1, Jordy Goudt. Zondag de laatste bekerwedstrijd in deze voorronde tegen BVC’12, de promovendus van vorig seizoen.

24-08-14 DVOL – S.C.E 0-1 (Vriendschappelijk)
S.C.E heeft haar 4e oefenwedstrijd in Lent bij DVOL met 0-1 gewonnen, dankzij een doelpunt van Kaj Dreis. De overwinning was verdiend maar het spel was niet altijd even goed.

19-08-14 S.C.E – SC Millingen 3-4 (Beker)
Voor de eerste bekerwedstrijd ontving S.C.E de promovendus SC Millingen. SC Millingen begon goed en kreeg na enkele minuten een grote kans de score te openen; het bekeken lobje ging over keeper Job ten Barge én het doel van S.C.E heen. In de 12e minuut is het Kaj Dreis die zijn eerste doelpunt voor S.C.E scoort. Daarna nam SC Millingen het spel over en dit resulteerde in de 20e en 25e minuut in een voorsprong voor de gasten. S.C.E stelt daar enkele kansen tegenover maar weet niet te scoren. Begin van de tweede helft staat een speler van SC Millingen bij de tweede paal vrij om de stand uit te bouwen tot 1-3. Wederom zag de verdediging van S.C.E er niet goed uit. Als dan ook nog Anthony de Jong een rode kaart krijgt lijkt de wedstrijd gespeeld. Niets is minder waar, het krachtig S.C.E weet zich op te richten en met tien man wordt een mooi kwartier voetbal neergelegd. In de 74e minuut scoort Angelo Kilkens de aansluittreffer en vijf minuten voor het einde krijgt Sharif Josefa de bal goed mee en scoort beheerst de gelijkmaker. Echter, SC Millingen weet slechts twee minuten daarna de score weer op te hogen. In de slotseconde krijgt Sharif Josefa nog een levensgrote kans om de wedstrijd in remise af te sluiten, maar de bal gaat over het doel van het winnende SC Millingen heen. Volgende week de tweede bekerwedstrijd in Leuth tegen VVLK.

17-08-14 Blauw Wit – S.C.E 2-1 (Vriendschappelijk)
S.C.E heeft de 3e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen van 3e klasser Blauw Wit nipt met 2-1 verloren. S.C.E scoorde een maal en wel door Mo Khamal.

14-08-14 S.C.E – RODA’28 4-0 (Vriendschappelijk)
De eerste oefenwedstrijd thuis in het nieuwe seizoen is tegen RODA’28, de ploeg uit Winssen. Het werd een overwinning met klinkende cijfers, de ruststand is 3-0 in het voordeel van S.C.E door doelpunten van Sharif Josefa 2x, en Mo Khamal 1x , en na de rust werd er nog 1x gescoord door Anthony de Jong.

09-08-14 Volkel – S.C.E 3–2 (Vriendschappelijk)
De vriendschappelijke wedstrijd tussen bovenstaande ploegen is geëindigd in een 3-2 overwinning voor Volkel. Nicky Sander en Dylan Josefa hebben gescoord voor S.C.E.