27-06-16  Ook dit jaar kunnen we bij S.C.E weer een groep wandelaars verwachten.  Het S.C.E-Vierdaagse hotel is wederom goed bezet. Dezelfde groep politiemensen als vorig jaar. De kleedkamers veranderen in slaapkamers, waar de wandelaars tijdens de vierdaagse week zullen overnachten. De wandelaars zullen dan ook gebruik maken van ons clubhuis. Om die reden is het clubhuis voor iedereen dan ook gesloten van vrijdag 15 juli om 12.00 uur  t/m  zaterdag 23 juli om 13.00 uur. Het bestuur wenst het vierdaagse team, onder leiding van Audrey Meijer-van Wijk, heel veel succes met de organisatie van dit evenement en uiteraard ook veel plezier hiermee.
Namens het bestuur, Berry Aalders

21-06-16  Op onze site treft u de indeling aan voor de JO9 & JO7 teams betreffende het seizoen 2016-2017. Voorheen de F jeugd. Met ingang van dit seizoen zal de benaming F-pupillen worden gewijzigd, Vanaf 1 juli 2016 spreken we over JO9 (Jongens en meisjes Onder 9). Hierin spelen jongens en meisjes die geboren zijn op of na 1 januari 2008. Ook hebben we met ingang van dit seizoen  JO7 (Jongens Onder 7). Hierin spelen jongens en meisjes die geboren zijn op of na 1 januari 2010. Ook zoeken we voor aankomend seizoen nog enthousiaste leiders voor de diverse teams, per team moeten we 2 leiders hebben. Je kunt je aanmelden bij mij Jurgen Eggenhuizen. Indien u hier nog vragen over heeft kunt u mij mailen of bellen. j.eggenhuizen8@upcmail.nl
Namens, Jurgen Eggenhuizen JO9 Coördinator 06-24995411

20-06-16 Deze oproep geldt voor alle teams binnen S.C.E, dus ook voor de Senioren; Mocht je elftal/team een eigen Facebookpagina hebben, of een eigen website of Twitterpagina stuur de link hiervan op naar: mail@sce-nijmegen.nl en de link wordt gekoppeld aan je teampagina. Het grote voordeel is dat veel meer mensen op de desbetreffende linken komen, waardoor jouw Facebookpagina, website, Twitter beter bekeken gaat worden. (Vermeld wel even welk team het betreft).
Namens de webmaster van S.C.E Bert

16-06-16  De indelingen voor de D- & E-pupillen voor aankomend seizoen zijn inmiddels bekend gemaakt aan de ouders. Aanstaande vrijdag wordt de indeling ook op de website van S.C.E geplaatst. Als u als ouder nog geen mail heeft gehad, stuur dan een mail naar de coördinator van de D- & E-pupillen Martijn Geutjes. Hij zorgt dat de indeling dan alsnog naar u wordt gestuurd. Zijn email adres vindt u op de website van S.C.E.
Namens, Martijn Geutjes

15-06-16  De volgende personen komen de selectie van S.C.E versterken komend seizoen. Said Hamidi van Germania, Boubaker Bouchalga van SCH, Gino Teunissen van Juliana’31, Bas Buskens van sv Heumen, Hamza Khamal van Trajanus, Milan van Lent van S.C.E A1
Vertrokken zijn: Daniel Heideveld naar Germania, Jordy Goudt naar sv Nijmegen, Pascal Sevenich naar Quick 1888 en Nick Cornelissen naar Union.
Namens, de technische commissie van S.C.E

12-06-16  Woensdagmiddag 15 juni is de laatste training van dit seizoen voor de E5, E6, E7 en F4, F5, F7, F8. Die middag wordt er door de CIOS-trainers, die er ook voor de laatste keer zijn, een leuke afsluitende training verzorgd. Voor de E5, E6 en E7 begint de training om 13.45 uur en voor de F4, F5, F7, F8 begint de training om 14.45 uur. Om 16.00 uur is einde van deze training. Er is die middag geen keeperstraining.
Namens de trainers, Berry Aalders

06-06-16  Het heeft even geduurd maar het mailadres van S.C.E is weer gerepareerd, en doet het weer. Dus in het vervolg als er wedstrijdverslagen of nieuwtjes zijn en je wilt de webmaster van S.C.E bereiken: mail@sce-nijmegen.nl
Namens de webmaster, Bert Bentvelsen

05-06-16  HERHAALDE OPROEP; Beste Trainers / Leiders, als jullie klaar zijn met voetballen incl. de toernooien willen jullie de tas met kleding en de rest van de spullen dan inleveren in het clubhuis van S.C.E Bij voorbaat dank.
Namens, Stef Jansen

28-05-16  Wij, Geert en Jolanda van de SnaCkcornEr gaan even genieten van de zomerstop. Wij hopen jullie weer in september te zien !! Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe !!!
Namens, Geert & Jolanda

22-05-16  Hallo ouders van de JO9 (F)-spelers. Na veel trainingen en wedstrijden te hebben bekeken en in overleg met de leiders en trainers van afgelopen seizoen zijn we nog bezig de selectie teams in te delen. Rond 10 juni zullen Theo v/d Braak, trainer JO9-1 (F1) en Terry Seegers, trainer JO9-2 (F2) de selectie bekent maken aan de desbetreffende kinderen. De F teams gaan vanaf dit seizoen Jeugd Onder JO9-1 T/M JO9-8 heten (voorheen F1 t/m F8) en komen later op de site te staan onder het kopje JO9 (Pupillen). Ook wordt in de loop van de maand juni de indeling van de rest van de JO9 teams bekend gemaakt. Deze indeling komt pas later op de site te staan i.v.m. de mogelijkheid dat er zich nog nieuwe kinderen kunnen aanmelden.
Voor vragen/opmerkingen m.b.t. de indeling kunt u terecht bij mij, mag per mail: j.eggenhuizen8@upcmail.nl of bel 06-24995411.
Namens, Jurgen Eggenhuizen JO9 (F) coördinator

17-05-16  donderdag 19 mei speelt GVA tegen HAVO om de derde periodetitel 4F. Als GVA deze wedstrijd wint speelt S.C.E zondag 22 mei om 14:00 uur thuis tegen Jonge Kracht, en zondag 29 mei om 14:00 uur in Huissen tegen Jonge Kracht. Als HAVO wint volgt er nog een beslissingswedstrijd tussen GVA en Jonge Kracht.

16-05-16  Hallo (JO9) kabouters, zaterdag 21 mei is de laatste training dag, hierna is het voor jullie zomerstop.
Namens, trainer Rudy Tielen

16-05-16  Beste Trainers /Leiders, als jullie klaar zijn met voetballen incl de toernooien willen jullie de tas met kleding en de rest van de spullen dan inleveren in het clubhuis van S.C.E  B.V.D.
Namens, Stef Jansen

13-05-16  Met ingang van het volgend voetbal seizoen heeft de KNVB de termen Junioren A,B,C en Pupillen D,E,F & Kabouter laten vallen. De nieuwe aanduiding is nu de zogenoemde geboortejaarcompetities. Dat wil zeggen dat bijv. de jongens B3 als volgt omschreven wordt JO17-3, en de Meisjes A1 gaat worden MO19-1. Om het een en ander voor de website in goede banen te leiden, is de structuur van de website afgelopen periode veranderd “wat heel veel werk inhield bijna 100 uur werk”. De nieuwe benaming is nu doorgevoerd voor elk jeugdteam, ook meer de algemene pagina’s zoals contributie en trainingstijden komen aan de beurt de komende tijd. Om enigszins nog de oude structuur te herkennen staat er bij elk teampagina nog (tussen haakje) de “oude benaming” komend seizoen.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert
 

28-04-16  In verband met de mei vakantie wordt er op woensdag 4 mei om 13.45 uur getraind door de E5, E6 en E7 en om 14.45 uur door de F4, F5, F7 en F8.
Namens de trainers, Berry Aalders

26-04-16  Hemelvaart voetbaldag. Het is bijna zo ver, na het succes van vorig jaar is volgende week donderdag Hemelvaart Voetbaldag er weer. Vorig jaar hebben de kids bij S.C.E. genoten van een veld vol met voetbalspellen. Opblaas- en panna veldjes, snelheidsmeter, gaten schieten en veel meer. Alle D-E-F-MINI’S en introducees zijn van harte welkom. Onze voetbaldag is geslaagd als alle kinderen met een grote glimlach iets geleerd hebben over voetbal, rekening hebben gehouden met elkaar en fijn omgegaan zijn met elkaar en daarna moe maar voldaan naar huis gaan. Alle kinderen die lekker mee willen voetballen zijn van harte welkom en krijgen de aandacht die ze verdienen. Iedereen heeft talent en daar houden we dan ook zeker rekening mee , en geven we ook bij de voetballers aan. Bij een team sport heb je allerlei kwaliteiten/talenten en elkaar keihard nodig. Ook is er tussendoor een lunch is vaak geheel verzorgd en wanen de voetballers zich in een heus “training-kamp” als hun voorbeelden. Winnen vinden wij leuk maar goed en mooi voetballen samen is zeker zo belangrijk. Kom gerust kijken naar de voetballers tijdens de voetbaldag en zie hoe ze genieten. Om alvast meer indrukken te krijgen en nog enthousiaster te worden kunnen ouders en kinderen alvast kijken op onze website www.zportz.nl Inschrijven kan tot en met 3 Mei, wacht niet te lang want vol=vol. Inschrijfkosten 15 euro voor een 5,5 uur durende programma, lunch en medailles. Voor meer info zie flyer. Inschrijven kan bij Stephen de Geus; mailadres is stephen12-14@live.nl
Namens, Stephen de Geus

16-04-16  Beste trainers, ouders/verzorgers, aanstaande woensdag 20 april vind er een voetbaltoernooi plaats. In plaats van de reguliere trainingen worden er kleine partijtjes gespeeld. De E- pupillen beginnen van 13:45 tot 15:00 uur en de F- pupillen beginnen om 15:00 tot 16:15 uur.
Namens CIOS student, Moreno Veneruso

11-04-16   S.C.E 2 is voor aankomend seizoen op zoek naar een leider(ster) of beide, het team bestaat voornamelijk uit (jonge) spelers die al langer bij S.C.E spelen of gespeeld hebben. Voor dit team zijn wij op zoek naar iemand die feeling heeft met jonge spelers maar ook met oudere spelers om kan gaan. De wedstrijden van S.C.E 2 vinden altijd op de zondagochtend plaats, je hebt daarna nog voldoende tijd om naar het tuincentrum of de meubelboulevard te gaan. KLIK HIER voor de gehele functie omschrijving. Interesse of vragen?
Stuur een E-mail naar scea1@hotmail.com of neem telefonisch contact op met 06-20306160.
Namens, Tom Meeuwissen

10-04-16  zaterdag 16 april kan onze B1 kampioen worden. Uiteraard hebben ze hier veel steun bij nodig dus kom met zijn allen onze B1 aanmoedigen. Ze spelen om 15.00 uur uit bij Driel, op “Sportpark Driel”. Mochten ze kampioen worden dan zou het leuk zijn als bij aankomst in de Lindenholt bij S.C.E  veel publieke belangstelling aanwezig is om de kampioenen binnen te halen.

31-03-16  Er is afgelopen zaterdag 26 maart een Diesel horloge gevonden in de kleedkamer van S.C.E om 15.00 uur. Voor meer informatie kan je contact opnemen met William.nijland@politie.nl. Ze kunnen reageren tot 15 april, daarna breng ik hem naar de gemeente en is die te vinden op www.ilost.nl.
Namens, William Nijland

 29-03-16  De eerste “transfers” in het amateurvoetbal dienen zich weer aan; ook S.C.E komt daar niet onderuit. Daniël Heideveld is de eerste die na dit seizoen vertrekt. Hij gaat zijn geluk beproeven bij vv Germania in Groesbeek.

14-03-16   De meiden A1 zijn voor volgend seizoen op zoekt naar een nieuwe trainer of trainers! Weet jij of ben jij diegene die dit gezellige team kan trainen laat dit dan zo snel mogelijk weten en kom een keer een kijkje nemen op de training! Ook nieuwe dames zijn van harte welkom! (onder de 19 jaar), we spelen 1e klasse!

22-02-16 Afgelopen zondagavond 21-2 rond 20.15 uur stond na een kleine update de website van S.C.E op zwart, of beter gezegd op wit, zomaar spontaan. Er is op maandagmorgen vroeg hulp ingeroepen van ons hosting bureau. In eerste instantie leek het erop dat de website enige dagen op wit zou blijven staan. Maar na overleg met hostingxs.nl is nog dezelfde morgen met man en macht gewerkt aan de website om hem weer online te krijgen. Om omstreeks 13.00 uur kwamen de eerste foto’s en tekst weer voorbij schuiven, een teken dat hij het weer doet, en er leven in zit. Bedankt voor de super snelle service van Hostingxs voor het weer in de lucht krijgen van de website, bedankt. Het e-mail adres mail@sce-nijmegen.nl is buiten gebruik; het nieuwe adres is nu sce-lindenholt@outlook.com
Namens de webmaster van S.C.E, Bert

15-02-16  Hallo S.C.E leden, op de website “en dat is nieuw” staat sinds kort een POLL op https://sce-nijmegen.nl/clubs/pollsarchive/ Hiermee kan er gestemd gaan worden op vragen. Elke POLL zal een maand op de website staan. De gegevens zullen dan in de maand erna te zien zijn. De eerste POLL loopt nog tot en met 29 februari, er kan per PC/Mac. maar 1 keer gestemd worden per POLL per maand.
Namens de webmaster van S.C.E, Bert

14-02-16 Beste kabouters, de training op zaterdag is alweer begonnen. En ik mis jullie wel. Dus misschien zie ik jullie zaterdag.
Namens jullie trainer, Rudy Tielen

04-02-16  In verband met de carnaval vakantie organiseren we woensdag 10 februari een 4 tegen 4 toernooi in plaats van  trainen. De aanvang is voor de volgende teams 14:00 uur  E5 – E6 en E7. De aanvang voor de 2e sessie is om 15:00 uur voor de F4 – F5 – F7 & F8. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Er is om 16:00 uur geen keeperstraining.
Namens, de (CIOS) trainers van S.C.E

03-02-16  Geen trainingen tijdens carnaval, er wordt er op maandag 8 en dinsdag 9 februari niet getraind bij S.C.E. woensdag 10 februari starten de trainingen weer.

30-12-15  Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie nodigt de S.C.E 40+ groep leiders/trainers/medewerkers van S.C.E uit zich voor een “Nieuwjaarswedstrijd” aan te sluiten voor een onderling partijtje voetbal (zaalvoetbalregels/no-contact) aanwezig bij S.C.E 14.45 uur / aanvang wedstrijd 15.00 uur. Wij zien U allen op op zaterdag 2 januari 2016 op Sportpark Lindenholt.
Namens de 40+ groep

10-12-15 De woensdagmiddagtraining voor de F4, F5, F7, F8 en E5, E6 en E7 is gisteren voor de laatste keer dit jaar geweest. In 2016 beginnen we weer op woensdagmiddag 20 januari. De CIOS-trainers en S.C.E-trainers wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen toe en een sportief en vooral gezond 2016.
Namens de trainers, Berry Aalders

06-12-15 Afgelopen zaterdag 5 december is dit jaar de laatste training van de kabouters geweest. Zaterdag 23 januari 2016 beginnen we weer.
Namens de trainers

29-11-15  Woensdagmiddag 2 december is er geen training voor de E5, E6 en E7
Namens de trainers, Berry Aalders

27-11-15 zaterdag 28 november worden wij met de S.C.E F2 onze toppers officieel kampioen als we onze laatste wedstrijd spelen uit tegen Blauw Wit. Dit willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Rond 10.00 uur komen wij aan met de platte kar bij het clubhuis van S.C.E met muziek e.d. Het zou leuk zijn als al onze fans onze toppers kom verwelkomen. Daarna hebben wij in de kantine onze kampioenschap feessie met dj. Hannie En Richard Waij en dj Jairzinho Sperwer. Wordt een gezellige dag, tot zaterdag de 28e.

11-11-15   Wie wil er nou niet een wedstrijd van de nummer 6!! Uit de Eredivisie live meemaken? Als lid van S.C.E heb je deze kans om 22 november a.s. de wedstrijd NEC – FC Utrecht live in het stadion te zien. Je kunt voor een klein bedrag (kinderen  t/m 12 jaar en 60+ € 8.00  volwassenen € 10.00) kaarten kopen via www.nec-nijmegen.nl/sce. Heel veel plezier alvast, en laten we samen N.E.C aanmoedigen. 
Namens, Konny van Herpen

01-11-15  Kom maar op met de teamfoto’s en wedstrijdverslagen. Laten we via jouw wedstrijdverslag en/of foto’s voor zorgen dat je teamgenoten, andere S.C.E teams, ouders, familieleden, fans en sponsoren en andere belangstellende op de hoogte zijn van de verrichtingen van jullie team! Vermeld wel even de datum van de gespeelde wedstrijd of welk team je speelt wat betreft de teamfoto. Mail je teamfoto en/of het wedstrijdverslag naar: mail@sce-nijmegen.nl
Namens, de webmaster van S.C.E Bert

29-10-15  Help mee en lever jouw oude sportkleding in. Heb jij nog oude voetbalkleding of -schoenen die je niet meer gebruikt? Help dan een ander en lever je spullen in!  In samenwerking met Federatie Amateur voetbal verenigingen Nijmegen (FAN), Interlokaal, Stichting Boots for Africa en N.E.C. Doelbewust is er een initiatief ontstaan om een sportprogramma aan te bieden aan vluchtelingen, die in de tijdelijke noodopvang Heumens oord verblijven. Door Interlokaal wordt er een structureel weekprogramma opgesteld, gericht op punten als taal, cultuur, muziek, en sport. Voetbal zal onderdeel uitmaken van dat sportprogramma. De doelgroep beschikt echter niet over voetbalkleding en voetbalschoenen. Hoe werkt het? We zijn op zoek naar voetbalkleding en voetbalschoenen in alle maten voor verschillende leeftijdsgroepen. Op een van de volgende clubs wordt een inzamelpunt van Stichting Boots for Africa ingericht, waar je je spullen af kunt geven: Union, Brakkenstein, Orion, Trekvogels, Blauw Wit, DVOL en OSC. We hopen op zoveel mogelijk sportkleding, zodat we ook zoveel mogelijk vluchtelingen een zinvolle en leuke tijdsbesteding kunnen bieden!

24-10-15 woensdag 2 december komt Sinterklaas een bezoek brengen bij S.C.E voor alle F-jeugd. Laten we er een leuk Sinterklaas feest van maken voor alle kinderen.

22-10-15  In verband met de herfstvakantie zijn op woensdag 28 oktober 2015 de trainingstijden als volgt:
14.00 uur  de E5 en  E6
15.00 uur  de F4, F5, F6, F7, F8
Er is om 16.00 uur geen keeperstraining
Namens de trainers, Berry Aalders

15-10-15  Beste sportvrienden (m/v). Ben je een trainer of coach en wil je de prestaties van jouw groep of team verbeteren? Of ben je een bestuurs- of commissielid en wil je jouw club nog sterker maken? Dan is het werken aan een cultuur waarin sporters met veel plezier sporten ongelooflijk belangrijk. Want zo’n cultuur leidt aantoonbaar tot: meer winnen, meer leden, meer sportiviteit en meer vrijwilligers. Daarover gaat de avond over sportplezier voor alle sportclubs in Nijmegen op vrijdagavond 6 november. Geef je nu op! Michael van Praag, ambassadeur van Veilig Sport Klimaat, zal deze avond het startschot geven. Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen, zal op een ludieke, speelse manier laten zien hoe belangrijk sportplezier is. Vervolgens kun je meedoen aan interessante workshops  We zetten deze avond in op het vergroten van je kennis en vaardigheden maar ook van je netwerk, zodat we van elkaar kunnen leren. De avond wordt georganiseerd door de gemeente Nijmegen, Sportservice Nijmegen, de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen (FAN) en N.E.C. Doelbewust. Het vindt plaats in het Goffertstadion. Alle takken van sport zijn welkom! De inloop is vanaf 17:30 uur met soep en broodjes. De avond zelf is van 18:30 tot 21:15 uur, met aansluitend een borrel. Je kunt je aanmelden via www.necdoelbewust.nl/aanmelden. Hier kun je ook direct aangeven welke workshops je zou willen bezoeken. Doe dit uiterlijk zondag 1 november. We gaan er met elkaar een bijzondere avond van maken!
Namens, Erik Groenen – Sportservice Nijmegen, N.E.C. Doelbewust, Federatie Amateurvoetbal Nijmegen

22-09-15  Beste mensen van vv S.C.E, vandaag is de eindstand van de verkiezing van de leukste sportvereniging gepubliceerd. Bekijk meteen hoe vv S.C.E er nu voor staat in de tussenstand. Er is nog helemaal niets beslist, want er kan nog tot en met 11 oktober 2015 op vv S.C.E gestemd worden. Let op: er zijn minimaal 50 stemmen nodig om gemeentewinnaar te kunnen worden.
Organiseert vv S.C.E een leuke actie?
Het organiseren van leuke acties om de nominatie van vv S.C.E onder de aandacht te brengen, levert niet alleen veel stemmen op. De drie sportverenigingen met de meest creatieve, effectieve en originele acties ontvangen namelijk een Creativiteit Award. Jiki Shin Kan uit Arnhem zal bijvoorbeeld tijdens hun 20-jarige jubileumfeest twee laptops neer zetten om mensen direct te kunnen laten stemmen op hun sportvereniging. Met deze actie bereiken zij een groot publiek en werven zij eenvoudig veel extra stemmen. Daarnaast hebben zij ook de verkiezingsbanner op hun Facebookpagina geplaatst.

19-09-15 Herhaalde oproep. Laat onze jongens van de C5 niet in de kou staan. We zijn nog steeds op zoek naar: een TRAINER voor onze C5. Ben jij een trainer of vind je het leuk om een team te trainen? De C5 van S.C.E is dringend op zoek naar iemand die de jongens wilt gaan trainen. De C5 traint op maandagavond van 18.45 tot 20.15 uur. Indien je interesse hebt, neem dan contact op met Antoine Claassen via email, of bel 06-19881389

18-09-15 Binnenkort zal ons hoofdveld met weer 2 reclameborden worden uitgebreid. Wij danken deze sponsoren: 123 Belettering & Drukwerk en de Spar a/d Lange Hezelstraat 14 Nijmegen voor hun sponsoring.
Namens sponsorcommissie, Sandra Rentrop
16-09-15 Beste voetballiefhebber, Jong Oranje komt naar het Goffertstadion. Op zondagmiddag 11 oktober spelen ze hun volgende kwalificatiewedstrijd voor het EK2017 in Nijmegen tegen Jong Slowakije. Lukt het de talenten van de toekomst om ook hun derde wedstrijd te winnen?  Wil jij samen met je team of club naar deze toffe wedstrijd? Maak dan gebruik van de speciale groepsactie. Groepen vanaf 10 personen betalen maar €5,- per kaartje via www.onsoranje.nl/jongoranje. Let op! De eerste groep die meer dan 100 kaarten koopt, krijgt het aankoopbedrag van 100 kaarten retour.* Wees er dus snel bij!  Losse kaarten bestel je via www.onsoranje.nl/ticketshop en de bij de receptie van N.E.C. Tot ziens op 11 oktober!

29-08-15 Beste kabouters, zaterdag 5 september begint de training weer om 11.00 uur.
Namens, trainer Rudie Tielen

28-08-15 Teamfoto en wedstrijdverslagen zijn altijd welkom. Laten we er via jouw wedstrijdverslag en/of foto’s voor zorgen dat je teamgenoten, andere S.C.E teams, ouders, familieleden, fans en sponsoren en andere belangstellende op de hoogte zijn van de verrichtingen van jullie team! Vermeld wel even de datum van de gespeelde wedstrijd, en in welk team je speelt. Mail het wedstrijdverslag:mail@sce-nijmegen.nl
Namens, de webmaster van S.C.E Bert

27-08-15  Dit weekend 29 en 30 augustus is de SnaCkcornEr bij S.C.E weer open van 10.00 uur tot 14.30 uur. Het weekend erop, 5 en 6 september zijn we wegens vakantie gesloten. Vanaf het weekend van 12 september zijn we weer normaal geopend.
Namens, Geert en Jolanda

13-08-15  Wij zoeken nog een trainer voor de C5. Heb je interesse neem dan contact op met Antoine Klaassen tel. 06-19881389
Namens, Antoine Klaassen Coördinator C junioren

12-08-15 Voor de volgende teams zijn we nog op zoek naar trainers en of leiders voor aankomend seizoen, D2 – D3 – D4 trainer en leider E2 trainer en leider Indien u interesse in één van deze functies heeft, neem dan contact op met Martijn Geutjes via email:geutjes.sce@gmail.com
Namens, Martijn Geutjes

10-08-15  Hallo allemaal, op onze Facebook pagina gaan we alles dat betrekking heeft op de jeugd van S.C.E plaatsen. Aangezien de website van S.C.E slecht bezocht wordt door onze jeugdleden, hopen we met deze pagina de informatie beter bij iedereen bekend te krijgen. Alle informatie die op de website staat, wordt ook hier gedeeld. Denk hierbij aan de bekend maken van de teams voor het nieuwe seizoen, wie er nog een pasfoto moet inleveren etc. Ook de zoektocht naar trainers en leiders zal hier worden vermeld. Tijdens het seizoen zullen we geplande evenementen bekend maken en is er de mogelijkheid om wedstrijdverslagen te delen. Deze pagina is puur een informatieve pagina. We zullen erop toezien dat er geen negatieve uitlatingen via deze pagina worden vermeld. Als je het ergens niet mee eens bent, zijn er andere kanalen binnen de club om dit te vermelden. Op de homepage van deze website staat een button van facebook S.C.E jeugd.
Namens, beheerders S.C.E facebook jeugd

09-08-15 De training op woensdagmiddag voor de elftallen E5, E6, E7 en F4, F5, F6, F7, F8 begint weer op 2 september 2015. Studenten van de CIOS Arnhem zullen de trainingen verzorgen. Kijk in het overzicht trainingen hoe laat de trainingen beginnen.
Namens de trainers, Berry Aalders

09-08-15  Hoi S.C.E mensen, vanaf 22 augustus is de SnaCkcornEr weer geopend. Het weekend van 5 en 6 september zijn we even een weekje op vakantie. We hopen jullie ook dit voetbal seizoen weer te kunnen verblijden met onze snacks.
Namens, Jolanda en Geert

07-08-15  Het clubhuis is zaterdag 8 augustus en zondag 9 augustus gesloten. De poorten van het sportpark blijven die dagen dicht, zodat er ook niet kan worden getraind.
Namens het bestuur, Berry Aalders

03-08-15 Het bestuur heeft besloten dat het clubhuis op de maandag- en de woensdagavond niet meer open zal gaan. Vanwege een tekort aan barmedewerkers heeft het bestuur dit besluit moeten nemen. Voor de trainingen op die avonden zijn onze terreinmedewerkers aanwezig. Een half uur voor aanvang van de trainingen zal de toegangspoort van het sportpark worden open gemaakt.
Namens het bestuur, Berry Aalders

30-07-15  Voetbal is je passie en waar kun je die nog beter voelen dan bij onze jeugd. S.C.E A1 zoekt voor aankomend seizoen een leider en een grensrechter. Regelen en organiseren zijn zaken die je graag doet en je overtuiging is dat prestaties verbeterd kunnen worden als bijzaken goed geregeld zijn.

Als leider voor de S.C.E A1:
> Vertegenwoordig je de club bij uitwedstrijden;
> Zorg je voor het invullen van het wedstrijdformulier (sportlink) en de spelerspassen.
> Maak je afspraken met ouders over vervoer naar de uitwedstrijden.
> Ontvang je tegenstanders en scheidsrechter bij thuiswedstrijden.
> Draag je bij aan de teamsfeer en teamafspraken.
> Heb je een neutrale instelling ook als je zoon in het team speelt.
> Zorg je voor tijdige informatie richting de teamleden en club betreffende wedstrijden, afgelastingen, wijzigingen, blessures etc.
> Ben je in staat om te bemiddelen bij conflicten tussen spelers, ouders en tegenstanders.
S.C.E biedt jou:
> Begeleiding en coaching.
> De mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze spelers voor de toekomst.
> Na elke wedstrijd onder het genot van een drankje napraten over de wedstrijd.
> Een uitnodiging voor jou (en je partner) voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest.
Mocht je enthousiast worden van bovenstaande en wil je bijdragen aan sfeer en prestatie binnen een selectieteam neem dan contact op met Tom Meeuwissen via: scea1@hotmail.com of bel met 06-10074868

29-07-15 In de kleedkamer van een Nijmeegse voetbalclub moeten straks tijdens trainingen of wedstrijden van jeugdteams te allen tijde minstens 2 vrijwilligers aanwezig zijn. Dit hebben de voetbalverenigingen in de Waalstad met elkaar afgesproken. Dit doen we omdat we voor onze leden een zo veilig mogelijk sportklimaat willen. Zo moet worden voorkomen dat een jeugdleider of -trainer met kwade bedoelingen ongezien zijn gang kan gaan met minderjarige spelers. Deze regel komt terug in een nog op te stellen nieuw reglement voor de voetbalverenigingen in Nijmegen. Dit doen we omdat we voor onze leden een zo veilig mogelijk sportklimaat willen, zegt Ad Frik, voorzitter van de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen, de koepelorganisatie van voetbalclubs in de stad. Aanleiding om de regels voor ‘een veilig sportklimaat’ aan te scherpen is een zedenzaak uit 2013 bij AWC in Wijchen, waarbij een Nijmeegse jeugdtrainer betrokken was. Voetbalbond KNVB heeft deze man onlangs nog na een veroordeling bij de rechter het lidmaatschap. Het afgelopen seizoen nog was hij tot de winter jeugdtrainer bij het Nijmeegse Oranje Blauw.
Bron, De Gelderlander

06-07-15  S.C.E en het clubhuis zijn gedurende de 4-daagse week van zondagochtend 19 juli 09.00 uur t/m zaterdagmiddag 25 juli 13.00 uur voor alle leden en niet leden gesloten in verband met een besloten bijeenkomst van de bij S.C.E logerende 4-daagse gasten.
Namens, het bestuur-organisatie 4-daagse hotel S.C.E 2015

05-07-15 Inloopspreekuur Fysiotherapie Jager van der Kamp. Alle S.C.E. leden die vragen hebben over een blessure zijn welkom bij Fysiotherapie Jager van der Kamp op het spreekuur, elke dinsdag van 18:00 tot 19:00 uur. Tijdens het spreekuur wordt de ernst van de blessure ingeschat en zullen er adviezen gegeven worden omtrent de blessure, het herstel, trainingsbelasting, opbouw en blessurepreventie. Aan dit spreekuur zitten geen kosten verbonden. Locatie: Kerkenbos 1077 – 6546 BB  Nijmegen.

De volgende spelers spelen in de selectie van S.C.E zondag 1 2015 – 2016
Job ten Barge, Sinan Yüksel, Roel van Wijk, Marc Gunterman, Mitch Orth, Robbin van Zantvliet, Richard Schür, Rick Theunissen, Wijnand Verweij, Sharif Josefa, Angelo Kilkens, Anthony de Jong, Daniel Heideveld, Dominic Jansen, Khalid Samaoui, Harry van Lent, Kaj Dreis, Nick Cornelissen, Joey Smits, Nicky Sander, Jeroen Peters, Rik Mulders
Technische staf   
Trainer – CoachFrank KochElftalleiderMarcel Janssen
Assistent – trainerPatrick RentropElftalleiderRoel Heijltjes
VerzorgerPatrick RentropWedstrijd zakenMathieu Sastra
Ass. ScheidsrechterKarel CreemersTechnische zakenPaul van Cleef
KeeperstrainerWim de Bruin  
 Bekerprogramma    
18-08-15S.C.ESCH zat. 1 31
25-08-15vv EwijkS.C.E 04
30-08-15DBVS.C.E 12
25-10-15sv LeonesS.C.E 01
22-11-15S.C.EAWC 2 10
04-02-16S.C.Evv Bennekom 16
   .    
   .    
 Oefenprogramma     
01-08-15S.C.EAchates 31
09-08-15Rood WitS.C.E 31
16-08-15S.C.EDVOL 13
29-09-15S.C.EHerpinia 22
03-11-15S.C.EHatert 01
10-01-16S.C.ESDDL 61
12-01-16S.C.ERODA’28 61
28-02-16S.C.E_Oranje Blauw 50
   .    
   .    
 Competitie     
06-09-15S.C.ESCH1 –1
13-09-15UnionS.C.E4 –1
20-09-15S.C.Evv Echteld6 –4
27-09-15KSV FortissimoS.C.E0 –1
04-10-15S.C.EONA’531 –1
11-10-15VDZS.C.E2 –0
18-10-15S.C.Evv Eldenia1 –0
25-10-15Inhaal/beker     
01-11-15sv SperoS.C.E2 –0
08-11-15S.C.EBeuningse Boys1 –2
15-11-15S.C.EArnhemse Boys2 –2
22-11-15Inhaal/beker     
29-11-15DIO’30S.C.E3 –2
06-12-15S.C.EGroesbeekse Boys2 –3
13-12-15vv TrekvogelsS.C.E5 –0
20-12-15Inhaal/beker     
 Winterstop     
17-01-16Inhaal/beker     
24-01-16S.C.EUnion 3 –7
31-01-16vv EchteldS.C.E  afg. 
06-02-16Carnaval     
14-02-16S.C.EKSV Fortissimo 1 –2
21-02-16ONA’53S.C.E 0 –1
27-02-16Inhaal/beker     
06-03-16S.C.EVDZ 3 –0
13-03-16vv EldeniaS.C.E 2 –1
20-03-16S.C.Esv Spero 1 –3
28-03-16vv EchteldS.C.E 4 –2
02-04-16Beuningse BoysS.C.E 0 –1
10-04-16Arnhemse BoysS.C.E 0 –2
16-04-16Inhaal/beker     
24-04-16S.C.Evv Trekvogels 0 –1
01-05-16SCHS.C.E 2 –4
08-05-16Groesbeekse BoysS.C.E 2 –2
16-05-16S.C.EDIO’30 1 –3
   .    
   .    
 Nacompetitie     
22-05-16S.C.E Jonge Kracht 2 – 2
29-05-16Jonge Kracht S.C.E 0 – 1
      
   .    
TopscoorderS.C.ECompetitieBekerOefenNacom.Totaal
NickySander714012
PascalSevenich514010
JordyGoudt424010
KajDreis316010
RichardSchür51006
JoeySmits22206
MarcGunterman30115
AngeloKilkens40004
RoelWijk van21104
SharifJosefa21003
DominicJansen20002
AnthonyJong de10012
DanielHeideveld01102
LuukSchiphorst01001
KhalidSamaoui00101
MilanLent van00011
WijnandVerweij00000
SinanYüksel00000
RobbinZantvliet van00000
RikMulders00000
RickTheunissen00000
NickCornelissen00000
MitchOrth00000
JobBarge ten00000
JeroenPeters00000
HarryLent van00000
EigenDoelpunt00000
Totaal 401224379

29-05-16 Jonge Kracht – S.C.E   0-1 (Nacompetitie 3e klasse behoud)
De laatste wedstrijd van het seizoen is ook de belangrijkste. Deze wedstrijd maakt uit of S.C.E volgend seizoen in de derde klasse kan verblijven of dat het team degradeert naar de vierde klasse. De returnwedstrijd bij Jonge Kracht in Huissen begint met een gelijke stand van 2-2, de uitslag van de thuiswedstrijd. Aan de supporters zal het niet liggen want ondanks het voorspelde slecht weer staan de S.C.E-aanhangers in grote getale langs het veld. De mannen van S.C.E tonen bij aanvang van de wedstrijd dat zij begrijpen wat op het spel staat en gaan direct de strijd aan. Het eerste kwartier is hectisch, er gebeurt heel veel. Na de aftrap krijgt S.C.E al een corner toegewezen. Deze bal wordt niet goed uitverdedigd door Jonge Kracht en S.C.E blijft in de aanval. Een vrije trap voor S.C.E vanwege een vroege overtreding van de thuisploeg verdwijnt via een kopbal achter het doel. Binnen vijf minuten heeft een speler van Jonge Kracht al een gele kaart te pakken. Zij schuwen de fysieke aanpak totaal niet en dit lijkt de enige manier om de snelle spelers van S.C.E af te stoppen. Bij een counter van Jonge Kracht weet Roel van Wijk met een uiterste inspanning de bal net te onderscheppen maar hierdoor wordt zijn gekwetste hamstring flink belast en blijft op het veld liggen. Jonge Kracht voetbalt vrolijk verder en Job ten Barge moet zich uitstrekken om een kopbal van de lijn te halen. Na een blessurebehandeling gaat Roel van Wijk op karakter door en blijft de verdediging op volle sterkte. Ondertussen heeft S.C.E door dat de sportieve houding van de eerste wedstrijd tegen Jonge Kracht bij de gastheren ver te zoeken is. De wedstrijd wordt vaak onderbroken door vrije trappen, zo krijgt Nicky Sander in de twintigste minuut een vrije trap mee nadat hij een Huissense voet tegen zijn borst aan krijgt en gaat vijf minuten later een vrije trap van Jonge Kracht voor het doel van S.C.E langs. Jonge Kracht blijft gevaarlijk in de counter maar het middenveld verdedigd prima mee en winnen de meeste duels. Echter na een half uur spelen staat S.C.E enigszins onder druk ook vanwege het fysieke geweld van Jonge Kracht welke zich vooral tegen de kleinere snelle spelers van S.C.E richt. Na een overtreding op Khalid Samaoui wordt de vrije trap van Nicky Sander door de paal gekeerd. Snel daarna volgt een schot van Dominic Jansen welke de keeper van Jonge Kracht pas in tweede instantie klem heeft. Daartegen krijgt Jonge Kracht met nog tien minuten te spelen voor de rust een vrije trap net buiten het strafschopgebied waar Job ten Barge goed op reageert en een voorsprong voor de thuisploeg voorkomt. Weer twee minuten later krijgt S.C.E een vrije trap op een mooie afstand. Ondanks de muur van Jonge Kracht weet Marc Gunterman de bal over de grond in de hoek van de goal te prikken. Geen mooie vrije trap maar wel doeltreffend en dat telt! Net voor rust krijgt Jonge Kracht een kans op de gelijkmaker maar een strakke voorzet wordt door de spitsen van Jonge Kracht gemist en corner gekopt. Hierop volgen nog twee corners voordat S.C.E de bal goed uit kan verdedigen. De tweede helft belooft spannend te worden, Jonge Kracht moet alles op alles gooien en S.C.E moet een minimale voorsprong verdedigen. De spanning in en rondom het veld is te voelen. Gelukkig blijft S.C.E aanvallend spelen, terugtrekken op eigen helft is geen optie. Bij de eerste corner voor S.C.E kan Roel van Wijk de bal net niet goed genoeg raken om doeltreffend te zijn. Kort daarna valt Daniël Heideveld geblesseerd uit en valt Milan van Lent in. Na ruim tien minuten in de tweede helft breekt Nicky Sander goed door tot op de achterlijn en weet er een corner uit te slepen. Deze dode spel momenten zijn vaak gevaarlijk door de kopkracht van de verdedigers Roel van Wijk, Richard Schür en Marc Gunterman. In de 65e minuut krijgt S.C.E een vrije trap en Khalid Samaoui levert deze bal goed af bij Roel van Wijk die uithaalt, maar zijn schot stuit op de keeper van Jonge Kracht. Met nog twintig minuten te spelen volgt een kopbotsing tussen Angelo Kilkens en een tegenstander. Na een blessurebehandeling door Patrick Rentrop kan de aanjager van het team gelukkig door spelen. Het laatste kwartier in de reguliere tijd is heel spannend. Jonge Kracht speelt de lange bal welke merendeels door de lange verdedigers van S.C.E wordt onderschept. Het middenveld met Khalid Samaoui en Anthony de Jong maken heel veel meters en Robbin van Zantvliet en Milan van Lent komen vaak vanuit de back posities goed mee. Desondanks komt Jonge Kracht steeds dichter bij een gelijkmaker, maar zijn niet nauwkeurig genoeg om te kunnen scoren. Job ten Barge staat ook goed te keepen en pakt een paar gevaarlijke ballen. S.C.E speelt in de laatste fase ook veelal de lange bal en Dominic Jansen, Angelo Kilkens en het loopwonder Nicky Sander blijven op alle ballen lopen en houden zo de achterhoede van Jonge Kracht goed bezig. De scheidsrechter heeft zijn stopwatch nauwgezet ingedrukt bij elke onderbreking en zo komt de blessuretijd op ruim tien minuten. In deze tien minuten gebeurt er nog van alles. S.C.E krijgt enkele kansen via Khalid Samoui en Angelo Kilkens en een kopbal van Richard Schür gaat over. Bij een hard schot richting het doel van S.C.E blokkeert Roel van Wijk nog net de baan van de bal en bij een counter van Jonge Kracht onderschept de aanvoerder van S.C.E de bal tijdig. In de laatste seconde verdwijnt een bal nog net over het doel van S.C.E. Net bekomend van de schrik fluit de scheidsrechter af en is het feest voor S.C.E. Het team van S.C.E heeft dit jaar wisselvallig gespeeld en heeft in de laatste fase tegen de mindere tegenstanders in de competitie te weinig punten gepakt. Het groot aantal selectiespelers waar S.C.E mee is begonnen is in de loop van het jaar door verschillende omstandigheden achteruit gelopen tot ongeveer zestien man waaronder vier jeugdspelers. Het team heeft in de nacompetitie laten zien dat ze het waard zijn in de derde klasse te spelen en dat het voor elkaar willen voetballen heel belangrijk is. Spelers met de beste kwaliteiten zijn niet altijd de beste teamspelers. De saamhorigheid van deze groep is de laatste weken goed geweest en ook de jongens op de bank, Nick Cornelissen, Sharif Josefa, Jordy Goudt en Diego Tang zijn deze wedstrijden net zo belangrijk geweest. Elkaar scherp houden en ondersteunen kan net dat beetje extra geven. Na afloop heeft selectie, begeleiding en supporters de handhaving in het clubhuis gevierd waar enkele dames voor een hapje hebben gezorgd en de vrijwilligers achter de bar de aanwezigen hebben voorzien van de nodige drankjes. Een mooi slot van een zwaar seizoen.
Het wedstrijdverslag is van onze correspondent ter plaatse.

Reactie Frank Koch
Jonge Kracht 1 – S.C.E 1  0-1
Zwaar bevochten maar zeer verdiende overwinning vandaag een team gezien wat heel hard voor elkaar heeft gewerkt en voor elke meter hebben gestreden TROTS OP MIJN SPELERS; HOPPA OOK VOLGEND SEIZOEN DERDE KLASSE!!!

22-05-16  S.C.E – Jonge Kracht   2-2  (Nacompetitie 3e klasse behoud)
Noem het toeval of voorbestemd, maar in de nacompetitie is S.C.E gekoppeld aan Jonge Kracht uit Huissen. S.C.E heeft deze club vorig seizoen in de nacompetitie veroordeeld tot degradatie naar de vierde klasse en promoveerde (na HAVO opzij te hebben gezet) zelf naar de derde klasse. Dit jaar dus andersom, laten we hopen dat het resultaat in ons voordeel is! S.C.E begint goed aan de wedstrijd, de mannen lijken goed te beseffen wat er op het spel staat. De selectie is bijna voltallig, alleen Angelo Kilkens mist nog vanwege een schorsing. S.C.E neemt vanaf het begin het heft in handen en speelt geconcentreerd en met een snelle balbehandeling. Na tien minuten bereikt een steekbal Nicky Sander en hij weet de eerste corner eruit te slepen. Deze dode spelmomenten stichten vaak gevaar voor het vijandelijk doel vanwege de goede traptechniek van verschillende spelers en de goed koppende lange verdedigers. In de 25e minuut krijgt Richard Schür bij een goede actie de kans om te schieten, maar de bal smoort in de muur van verdedigers van Jonge Kracht. De bal komt terug en een overtreding belet Richard opnieuw uit te halen. De toegekende vrije trap op randje strafschopgebied wordt door Roel van Wijk goed genomen, maar de keeper van Jonge Kracht weet voldoende in te grijpen om een doelpunt te voorkomen. Een counter van Jonge Kracht wordt goed afgestopt en bij de snelle aanval van S.C.E komt de bal  in het doelgebied van Jonge Kracht en grijpt Anthony de Jong de mogelijkheid om te scoren met beide handen aan en zo komt S.C.E op een verdiende voorsprong. S.C.E blijft aanvallend spelen en Jonge Kracht krijgt weinig kansen, behalve dat S.C.E na een half uur spelen goed weg komt doordat een poging van Jonge Kracht net naast gaat. In de 38e minuut is een verkeerde terugspeelbal van Nicky Sander nodig om Jonge Kracht in het zadel te helpen. De bal op keeper Sinan Yüksel wordt onderschept door een tegenstander en deze laat de kans niet liggen. De ruststand van 1-1 geeft een vertekend beeld van de wedstrijd. Na de rust komt S.C.E goed uit de kleedkamer en wanneer in de 48e minuut een mooie voorzet van Marc Guntermann bij Nicky Sander terechtkomt scoort hij bijna maar de keeper van Jonge Kracht kan de bal nog afweren. In de rebound heeft de keeper geen antwoord op het schot van een alerte Milan van Lent die het tweede doelpunt voor S.C.E laat aantekenen. S.C.E heeft het spel in handen en vijf minuten na het doelpunt sprint Nicky Sander ongestoord op een bal richting het doel van de tegenstander waar de keeper net iets eerder is dan de topscoorder van S.C.E. Drie minuten later verhinderd de paal dat een schot van Milan van Lent doel treft. Na ruim een kwartier in de tweede helft maakt Sharif Josefa zijn opwachting en wordt Nicky Sander naar de kant gehaald. Sharif Josefa krijgt al snel een kans zich te bewijzen, maar zijn poging om S.C.E te laten uitlopen stuit op de keeper van Jonge Kracht. Aan de andere kant een redding van Sinan Yüksel op een goed schot van de tegenstander uit Huissen welke via de paal het veld verlaat. In de 70e minuut wordt Milan van Lent (een A-speler met een zware wedstrijd van zaterdag in de benen) gewisseld voor Jordy Goudt. Met nog een kwartier te spelen komt Jonge Kracht dicht bij een gelijkmaker door middel van een gevaarlijke kopbal die het doel net mist. Daarna volgen nog hectische minuten, het spel wordt wat minder zuiver en er vinden aan beide zijden wat meer overtredingen plaats. Jonge Kracht probeert door te drukken en bij S.C.E wordt de bal voorin niet meer vastgehouden. Vijf minuten voor het einde van de zuivere speeltijd krijgt Jonge Kracht nog een vrije trap vanwege hands van Sinan Yüksel. Deze vrije trap eindigt op de paal. Waarschijnlijk is de spanning te groot geworden en bij spelhervatting krijgt door een communicatiestoornis de spits van Jonge Kracht de gelegenheid de bal af te pakken en de gelijkmaker te scoren. Er rest te weinig tijd voor S.C.E om dit weer recht te trekken en zo eindigt deze eerste wedstrijd voor een plaats in de derde klasse in een onverdiende gelijke stand. S.C.E heeft de overwinning bijna de hele wedstrijd in handen gehad en het is heel zuur dat S.C.E twee kansen heeft weggegeven aan Jonge Kracht, die daar maar al te graag gebruik van heeft gemaakt. Volgende week de finale wedstrijd bij Jonge Kracht in Huissen waar een simpele overwinning voor S.C.E genoeg is om te handhaven in de derde klasse. Indien S.C.E speelt zoals vandaag en geen fouten maakt is dit binnen handbereik. Dan blijft op basis van de wedstrijd van vandaag de betere ploeg in de derde klasse. Het team en staf wordt het hele jaar al gesterkt door de supporters en is a.s. zondag gebaat bij de positieve aanmoedigingen van ons publiek. Dus kom volgende week zondag 29 mei het team bijstaan. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Hopelijk dat na een goede afloop nog een gezellige afsluiting van het jaar in de kantine van S.C.E te Lindenholt kan volgen.

16-05-16   S.C.E – DIO’30   1-3  (Competitie) 
De wedstrijd tegen DIO’30 moet door S.C.E worden gewonnen om nog kans te maken in de reguliere competitie te handhaven in de derde klasse. Daar bij is het team nog afhankelijk van twee andere wedstrijden deze middag. Het resultaat van vv Eldenia en vv Echteld is belangrijk. Voor DIO’30 staat er niets meer op het spel, zij spelen de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Daar is echter niets van te merken; DIO’30 begint aanvallend aan de wedstrijd en krijgt meteen enkele kansen. In de vijfde minuut haalt Dominic Jansen een bal van de lijn en uit de daaruit volgende corner kopt een speler van DIO’30 naast. In de 12e minuut volgt een aanval over links. Robbin van Zantvliet slaagt er niet in de man af te stoppenen deze schiet een mooi geplaatst schot in het doel waar Job ten Barge het nakijken heeft. Een minuut later krijgt een speler van DIO’30 een vrije doorgang maar deze speler schiet de bal naast. S.C.E weet daar in deze fase weinig tegenover te stellen. In de 20e  minuut slaagt de gelegenheidslinksback Milan van Lent er wel in van afstand op het doel van de tegenstander te schieten, maar de keeper ziet de bal al van ver aankomen en pakt deze zonder veel moeite. Na een half uur voetballen gaat een schot van Nicky Sander net naast en kort daarna schiet Marc Gunterman een vrije trap in de muur. DIO’30 heeft het betere van het spel en bij S.C.E lijkt het vuur gedoofd en ontbreekt de overtuiging. Na de rust blijft Nick Cornelissen in de kleedkamer en begint Pascal Sevenich aan de aftrap. De 51e minuut onderschept Roel van Wijk de bal op het middenveld en speelt de bal direct op Jordy Goudt. De goed geschoten bal gaat echter net naast. Enkele minuten daarna krijgt S.C.E een vrije trap welke door Jordy Goudt in het strafschopgebied wordt ingebracht. Roel van Wijk kan de bal nog aantikken, maar mist het doel. Dan volgt een counter van DIO’30 waarbij het lijkt op prijsschieten voor het doel van S.C.E, maar degene die uiteindelijk de bal op het doel schiet mist. Bij de volgende aanval is het in de 56e minuut wel raak en komt DIO’30 op een voorsprong van 0-2. S.C.E speelt met meer overtuiging en moeten risico nemen. DIO’30 komt in deze fase onder druk te staan. Dit levert met nog een half uur te spelen een corner op voor S.C.E. Jordy Goudt geeft de bal goed voor en Pascal Sevenich scoort met een fraaie kopbal de aansluittreffer. Kort daarna volgen nog kansen voor Khalid Samaoui en Milan van Lent. Zelf komt S.C.E enkele malen goed weg en vergeet DIO’30 de kansen af te maken. Een vrije trap van Pascal Sevenich wordt via de paal weggewerkt en een kopbal van Jordy Goudt verdwijnt over het doel. Zo krijgt S.C.E nog enkele fraaie kansen maar door het aanvallend spel en druk naar voren loopt S.C.E ook risico op counters van de tegenstander. In de laatste minuut van de wedstrijd loopt S.C.E weer tegen een tegentreffer aan en is de wedstrijd gespeeld. Zo eindigt deze sportieve wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter in een nederlaag. Achteraf blijkt dat S.C.E aan een gelijkspel voldoende zou hebben gehad om nacompetitie te ontlopen. Het is niet anders, met een elfde plek in de competitie is S.C.E veroordeeld tot de nacompetitie. Op 22 mei speelt S.C.E thuis tegen Jonge Kracht en een week later de return in Huissen. Het team hoopt dat de trouwe supporters weer langs de lijn staan om de jongens aan te moedigen.

08-05-16  Groesbeekse Boys – S.C.E   2-2  (Competitie) 
Op een zomerse dag spelt S.C.E de laatste competitiewedstrijd tegen Groesbeekse Boys. Zonder de geschorste Roel van Wijk met Richard Schür op zijn positie achterin begint S.C.E de wedstrijd goed. De achtste minuut een actie van Jordy Goudt, Angelo Kilkens ontvangt de bal en zijn inzet wordt door de keeper van Groesbeekse Boys tot corner verwerkt. De bal wordt ternauwernood door Groesbeekse Boys uitverdedigd. De daarop volgende counter levert Groesbeekse Boys een corner op welke geen gevaar oplevert. Na een kwartier spelen balverlies van middenvelder Dominic Jansen waardoor Groesbeekse Boys de kans krijgt om op het doel van S.C.E te schieten. De bal beland op het dak van de goal. Tien minuten later mist Job ten Barge de bal, maar hersteld zijn fout. Na ruim een half uur spelen volgt een goed uitgevoerde actie buitenom van Anthony de Jong waar een corner uit komt. De lat voorkomt een voorsprong voor S.C.E. Vanuit een lange pass van Marc Gunterman krijgt Khalid Samaoui de volgende mogelijkheid maar een verdediger van Groesbeekse Boys grijpt goed in. De daaruit volgende corner wordt uitverdedigd en bij een nieuwe aanval gaat het schot van Angelo Kilkens naast. Ondanks dat Groesbeekse Boys veel in balbezit is, is S.C.E in de eerste helft aanvallend beter. Tegen het eind van de eerste helft een mooie loopactie van Jordy Goudt waarbij de inzet tegen de keeper aan komt die in tweede instantie de bal van de lijn haalt. In de tweede helft start Sharif Josefa in plaats van Jordy Goudt. Een afgeslagen bal wordt in één keer door Dominic Jansen op de slof genomen en verdwijnt in het doel van Groesbeekse Boys. Een verdiende voorsprong voor het team uit Nijmegen. Achterin bij S.C.E wordt de bal door Richard Schür bij een speler van Groesbeekse Boys ingeleverd en bij een poging dit te herstellen besluit de scheidsrechter tot een vrije trap vanwege gevaarlijk spel. De vrije trap veroorzaakt paniek in het strafschopgebied van S.C.E en kan niet goed worden weggewerkt. Uiteindelijk verdwijnt de bal over de doellijn en wordt de stand bij dit frommeldoelpunt gelijk getrokken. In de 60e minuut een uitbraak van S.C.E via Angelo Kilkens. Hij speelt de bal direct op Sharif Josefa die de bal direct doorspeelt in de loop van Anthony de Jong die de bal met een sliding achter de keeper schiet en de stand op 1-2 zet. Vijf minuten later werkt Job ten Barge een vrije trap van Groesbeekse Boys net over het doel. In deze fase lijkt S.C.E enigszins vat op de wedstrijd te krijgen, maar moet attent blijven. Het heilige vuur van de laatste wedstrijden ontbreekt vanmiddag en dit geeft de tegenstander mogelijkheden. Robbin van Zantvliet reageert iets te gemakkelijk op een aanval en legt de bal klaar voor de tegenstander die de bal naast schiet. Met nog een kwartier te spelen haalt Khalid Samaoui een bal van de lijn. Kort daarna wordt een counter van de thuisploeg tijdig onderschept. Pascal Sevenich komt binnen de lijnen voor Nicky Sander. Na de wissel gooit Groebeekse Boys er een snelle aanval uit, over rechts waar een speler vrij kan doorlopen. De daarop volgende corner wordt van de lijn gehaald. Bij een volgende aanval van Groesbeekse Boys gaat een schot via het hoofd van Angelo Kilkens het doel van S.C.E in en wordt de stand weer gelijk getrokken. Het spel wordt harder, beide teams hebben de punten nodig. Groesbeekse Boys heeft aan 1 punt genoeg om zich te handhaven en S.C.E moet punten pakken om de mogelijkheid van handhaving open te houden. Angelo Kilkens krijgt twee keer geel en maakt de laatste tien minuten niet meer mee. S.C.E krijgt geen noemenswaardige kansen meer en Groesbeekse Boys zijn tevreden met een gelijkspel. De laatste competitiewedstrijd is S.C.E afhankelijk van de uitslagen van andere wedstrijden. Wat het team van Frank Koch wel in eigen hand heeft is het pakken van drie punten thuis tegen DIO’30 op de tweede Pinksterdag. De strijd en inzet welke S.C.E in de laatste wedstrijden heeft laten zien ontbreekt tegen Groesbeekse Boys. Om de drie punten in Lindenholt te houden moet het team van S.C.E deze wedstrijd weer laten zien dat er strijd en beleving in zit. Aan de supporters zal het niet liggen, die hebben het hele seizoen trouw langs het veld gestaan. Tweede Pinksterdag, 14:00 uur.

01-05-16  SCH – S.C.E   2-4   (Competitie) 
De derby wordt door S.C.E vanaf het begin goed opgepakt. In de vijfde minuut levert Rick Theunissen na een actie een goede voorzet af welke door Angelo Kilkens over het doel wordt geschoten. Na een kwartier spelen loopt Angelo Kilkens goed op een bal tussen de linies door, maar de keeper van SCH is Angelo net voor en onderschept de bal. SCH geeft tegengas en bij een aanval krijgt de thuisploeg een grote kans om te scoren maar de bal verdwijnt naast het doel. Direct daarna een aanval van S.C.E waarbij de keeper van SCH een hard schot van Anthony de Jong over het doel weg bokst. De daarop volgende corner wordt goed genomen en Richard Schür raakt de bal die er van dichtbij ingaat. Kort daarna moet Roel van Wijk bij onhandig balverlies van Rick Theunissen ingrijpen en dit levert een gele kaart en vrije trap tegen op. De bal wordt door een speler van SCH over geschoten. Dan in de 25e minuut een goede pass van Daniël Heideveld op Marc Gunterman die op links goed doorloopt en de bal in de lange hoek inschiet. Een mooie voorsprong van 0-2 voor S.C.E. SCH blijft scherp en bij een uitval waarbij de verdediging gepasseerd wordt komt Sinan Yüksel goed uit en werkt de bal met een klasse sliding weg. S.C.E speelt fel en gedreven met een snelle balbehandeling. Het team is duidelijk bewust van het feit dat ieder punt telt en vecht voor lijfsbehoud. Tamelijk onverwachts wordt in de 35e minuut vanaf rechts de bal door Jelano Cruden van SCH in het doel van S.C.E geschoten. S.C.E laat zich niet uit het veld slaan en gaat op zoek naar een volgende treffer. Angelo Kilkens loopt vrij op de keeper af en krijgt een niet te missen kans welke hij naast schiet. Het spel gaat snel op en neer en in de 40e minuut wordt de bal tot twee keer aan toe door een speler van SCH van dichtbij geschoten maar Sinan Yüksel weet een tegentreffer te voorkomen. Daarna gaat een schot van SCH naast. Op slag van rust krijgt S.C.E een corner en wordt Richard Schür op de lijn omvergetrokken door Sven Klaassen van SCH. De scheidsrechter wijst naar de stip en Roel van Wijk schiet de penalty beheerst in. S.C.E gaat de rust in met een voorsprong van 1-3. In de tweede helft krijgt Anthony de Jong een doelrijpe kans maar zijn schot wordt door keeper Giel Gubbels afgeweerd. Daarna een steekbal van Richard Schür op Anthony de Jong waarbij het schot van de laatste naast gaat. Een aanvaller van SCH dringt het strafschopgebied van S.C.E binnen en zijn schot wordt door Sinan Yüksel geklemd. SCH zet meer druk en S.C.E laat zich iets terugdringen. Frank Koch wisselt Nick Cornelissen en Jordy Goudt komt het veld in. In de 60e minuut wordt Angelo Kilkens onterecht buitenspel gegeven, hij zou anders vrij op de keeper kunnen aflopen. Vijf minuten later een schermutseling voor het doel van S.C.E en de bal wordt niet goed weggewerkt zodat SCH de aansluittreffer kan maken. Het laatste kwartier krijgen beide teams nog kansen om de score te verhogen. Shariff Josefa lost Rick Theunissen af. SCH zet meer druk maar S.C.E weert zich goed. Wanneer de officiële speeltijd bijna is afgelopen neemt Dominic Jansen uit een corner de bal op de slof en schiet de bal tegen een tegenstander aan. De scheidsrechter constateert hands en legt de bal wederom op de stip. Roel van Wijk schiet zijn tweede penalty ook raak. De wedstrijd loopt iets uit de hand tussen SCH en de scheidsrechter. De coach en een speler van SCH ontvangen een rode kaart. Kort daarop fluit hij voor het einde van de wedstrijd en wint S.C.E deze wedstrijd met 2-4. S.C.E stijgt daardoor een plekje maar dit is nog niet genoeg om nacompetitie te ontlopen. Directe degradatie is wel afgewend. Volgende week de uitwedstrijd tegen Groesbeekse Boys. Het worden nog spannende laatste weken. Dat het aantal supporters van S.C.E ook bij uitwedstrijden de thuis aanhang overtreft, is een goed teken. Kom ook de laatste competitiewedstrijden het team van S.C.E aanmoedigen, het helpt!

24-04-16   S.C.E – vv Trekvogels  0-1  (Competitie) 
Na de goede resultaten van de vorige wedstrijden hoopt S.C.E vandaag ook weer een goede prestatie neer te zetten. De selectie is op volle sterkte en de trainer kan een goed team opstellen. Trekvogels neemt gelijk het initiatief en het eerste kwartier is dan ook voor de ploeg van de Kwakkenberg. Daar komt gaande de wedstrijd verandering in. In de 15e minuut krijgt S.C.E een vrije trap welke Jordy Goudt in het strafschopgebied brengt en Nicky Sander de bal goed weet te raken, maar de bal belandt in het zijnet. S.C.E pakt de wedstrijd goed op en weet verschillende kansen op een openingstreffer te creëren. In de 24e minuut een snelle aanval van S.C.E waarbij Jordy Goudt de bal richting doelmond van de Trekvogels schiet. De verdediging weert de bal en in de rebound komt het schot van Jordy Goudt tegen de voeten van de keeper. Een minuut later wordt Robbin van Zantvliet getorpedeerd en krijgt een vrije trap net buiten het strafschopgebied van de Trekvogels mee. De bal komt tegen de paal en belet een voorsprong. In deze fase zijn er over en weer veel overtredingen en vrije trappen. De scheidsrechter laat helemaal niets toe en blijft constant de fluit hanteren. De laatste tien minuten van de eerste helft eerst een combinatie tussen Nicky Sander en Jordy Goudt waarbij de bal geen doel treft. Vlak daarna een counter van de Trekvogels waarbij de linksbuiten de bal goed voorgeeft op de slim bij de verdediging weglopende spits die de bal licht raakt en inkopt. Hierbij staat de goed keepende Sinan Yuksel op het verkeerde been en kan derhalve niets meer uitrichten. Nog voor de rust krijgt S.C.E enkele kansen op de gelijkmaker. Een vrije trap van Jordy Goudt wordt ditmaal door de lat gekeerd en vlak voor rust een actie van Angelo Kilkens waarna de bal via Jordy Goudt naast het doel gaat. In de tweede helft blijft S.C.E op zoek naar doelpunten. Na vijf minuten wordt een schot van Jordy Goudt door de keeper los gelaten maar de daarop volgende corner waait achter het doel. De gure wind speelt de wedstrijd parten en lange ballen komen bijna niet aan. In de 53e minuut weer een corner voor S.C.E en een doelpunt hangt in de lucht. Jordy Goudt schiet de corner goed naar de tweede paal waar Roel van Wijk de bal heel attent voor het doel brengt waar enkele teamgenoten staan en Richard Schür de bal tegen de lat schiet. De counter die hierop volgt levert bijna een doelpunt voor de Trekvogels op, maar gelukkig is het schot onzuiver. Ondertussen strooit de scheidsrechter kwistig met gele kaarten en het eindsaldo zal op zeven komen te staan in een wedstrijd waar beide partijen sportief spelen en geen zware overtredingen plaats vinden. In de 58e minuut komt Pascal Sevenich in het veld voor Khalid Samaoui. Enkele minuten later een schot van Nicky Sander welke de keeper van Trekvogels afweert. Met nog vijfentwintig minuten te spelen kiest Frank Koch terecht voor een aanvaller erbij en wordt Robbin van Zantvliet naar de kant gehaald voor Anthony de Jong. S.C.E blijft aanvallen en Trekvogels koestert de voorsprong en probeert, logisch, de vaart uit de wedstrijd te halen. Een kwartier voor het einde vindt de wissel Nick Cornelissen voor Jordy Goudt plaats. Trekvogels loert op counters en blijven gevaarlijk. S.C.E gooit alles op de aanval om er toch nog minimaal een gelijkspel uit te slepen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wordt een hard schot van Richard Schür door de keeper met beide knieën afgeweerd en is het jammer dat de spitsen niet snel genoeg reageren voor een rebound. Dan vijf minuten later een mooie steekbal van Pascal Sevenich op Nick Cornelissen die de bal in de loop op het doel van Trekvogels schiet en de bal net naast ziet gaan. S.C.E heeft goed gevoetbald en een overwinning was verdiend geweest. Hoeveel pech kan je hebben dat de bal er bij zo veel kansen niet in gaat. Daarbij komt nog dat het resultaat van de enigszins overdreven uitgedeelde gele kaarten weer enkele schorsingen oplevert. Verder hebben de twee naaste concurrenten van S.C.E wel punten gepakt en staat S.C.E met evenveel punten als deze twee teams op een 12e plaats vanwege een slechter doelsaldo. Directe degradatie is dan wel nagenoeg afgewend maar S.C.E kan zich (waarschijnlijk) opmaken voor de nacompetitie. Volgende week de derby tegen SCH. Een team dat nogal wisselvallig speelt en S.C.E zeker zal proberen drie punten mee naar huis te nemen.

10-04-16   Arnhemse Boys – S.C.E   0-2  (Competitie) 
De wedstrijd tussen de nummers twaalf en dertien van de ranglijst brengt de nodige spanning teweeg. In de beginfase vergeet S.C.E te voetballen zoals wel vaker in deze competitie. Al in de vijfde minuut krijgt Arnhemse Boys een kans om op voorsprong te komen. Een afgeslagen corner wordt niet goed uitverdedigd en een speler van Arnhemse Boys neemt de bal op zijn slof. Het harde schot zeilt naast het Nijmeegse doel. Slechts enkele minuten later staat een speler van Arnhemse Boys vrij voor de goal, gelukkig weet Job ten Barge de bal met de voeten te weren. De twee corners die hierop volgen onderstreept het beeld dat S.C.E niet goed uit de startblokken komt. In de tiende minuut heeft S.C.E antwoord op de aanvalsdrift van de tegenstander. In het middenveld pakt Richard Schür de bal op en past direct op Anthony de Jong die zich vrij speelt. Zijn schot vliegt rakelings over het vijandelijk doel heen. Er vindt veelvuldig spelonderbreking plaats vanwege blessures, dit komt het spel niet ten goede. Na ruim twintig minuten volgt een offensief van S.C.E. Eerst speelt Richard Schür een lange bal op Kaj Dreis die de bal goed meeneemt en één op één komt te staan met de keeper van Arnhemse Boys. Kaj Dreis speelt de bal iets te ver voor zich uit en de keeper kan de bal net onderscheppen. Twee minuten later speelt Angelo Kilkens zich op rechts goed vrij en vanaf de achterlijn zet hij de bal goed voor maar de spitsen van S.C.E kunnen de bal niet goed controleren. De bal wordt uitverdedigd en Jordy Goudt pakt de bal halverwege het veld op. Hij wil een actie maken, maar wordt flink geraakt door een tegenstander. De scheidsrechter geeft voordeel omdat de bal bij Kaj Dreis terechtkomt die uit een goede positie de bal schiet echter deze scheert net langs de verkeerde kant van de paal. Dan na dertig minuten een voorzet van Robbin van Zantvliet welke door Richard Schür direct wordt geraakt, maar de bal mist kracht zodat de keeper gemakkelijk redding kan brengen. In de 35e minuut een uitbraak van Arnhemse Boys. Het afstandsschot is iets te hoog en verdwijnt over het doel van S.C.E. Daarna volgt een vroege wissel bij S.C.E. Anthony de Jong valt geblesseerd uit en Sharif Josefa komt in het veld. Dit betekent weer enkele omzettingen in het veld. Even later komt S.C.E goed weg wanneer een scherpe voorzet over de grond vlak voor het doel van S.C.E langs gaat waar op dat moment niemand van Arnhemse Boys loopt. In de 40e minuut een aanval van S.C.E waarbij Nicky Sander de bal van Jordy Goudt ontvangt. Nicky kijkt goed wat de keeper doet en schiet de bal beheerst in. Op slag van rust nog een goed uitgevoerd één-tweetje van Jordy Goudt en Richard Schür waarbij het schot van Jordy Goudt rakelings langs de tweede paal naast gaat. In het begin van de tweede helft gaat Arnhemse Boys direct in de aanval. Job ten Barge plukt een voorzet goed uit de lucht en hervat het spel snel. Na een goede actie van Angelo Kilkens ontvangt Kaj Dreis de bal en hij schiet voor S.C.E het tweede doelpunt van de middag in. Het is duidelijk dat bij de Arnhems Boys het licht langzaam uit gaat. Ze begaan steeds meer overtredingen en kunnen het spel niet bijbenen. In deze fase is het belangrijk dat de mannen van S.C.E de rust bewaren en zich niet laten provoceren. Vooral geen kaarten pakken om schorsingen te voorkomen. In de 66e minuut wordt Angelo Kilkens hard onderuit geschopt en krijgt Joop Konings van Arnhemse Boys een tweede gele kaart en mag vertrekken. Arnhemse Boys probeert nog wat te forceren en S.C.E countert er lustig op los. Met nog tien minuten op de klok komt een voorzet van Jordy Goudt bij Nicky Sander terecht die de bal goed raakt, maar zijn goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Even later komt Luuk Schiphorst in het veld voor Khalid Samaoui en zijn eerste actie levert hem een gele kaart op. In de eindfase krijgt Sharif Josefa een kans de bal in te koppen, maar de bal gaat net voor het doel langs. In de blessure tijd komt Kaj Dreis alleen voor de keeper maar ook deze kans wordt niet verzilverd. Een prima overwinning in Arnhem en S.C.E stijgt twee plaatsen naar een ‘veilige’ tiende plaats. Het verschil met nummer elf en twaalf is echter heel klein dus moet de komende weken gevochten (wel sportief hè!) worden voor elke punt. Heel fijn te zien dat elke week veel supporters voor S.C.E aanwezig zijn. Over 2 weken de thuiswedstrijd tegen de Trekvogels. Hopelijk dat we weer veel supporters kunnen verwelkomen en dat de mannen van S.C.E goed gemotiveerd voor de punten strijden.

02-04-16 Beuningse Boys 1 – S.C.E  0-1  (Competitie)  
Op zaterdag 2 april jl. treft S.C.E om 18:00 uur de Beuningse Boys in Beuningen. Beuningse Boys doet mee in de bovenste regionen van de competitie en het is te verwachten dat S.C.E een zware avond krijgt, niet in de laatste plaats vanwege het (slechte) grasveld waarop gespeeld wordt. Al in de derde minuut krijgt S.C.E een waarschuwing, de linksbuiten van Beuningse Boys geeft een gevaarlijke voorzet, deze wordt niet goed geraakt door de inlopende man. S.C.E is gelijk bij de les. Als na tien minuten spelen Angelo Kilkens al een blessure behandeling nodig heeft wordt gevreesd voor een vroegtijdige wissel van de spits. Hij kan gelukkig verder. Na een paar speldenprikken over en weer zijn beide teams naarstig op zoek naar een opening. S.C.E krijgt via een goede voorzet van Anthony de Jong een kans voor een treffer, maar de bal wordt door Richard Schür niet hard genoeg geraakt om de keeper te verrassen. Enkele minuten later wordt een goed geplaatste steekbal door Nick Cornelissen over geschoten. Vlak daarna weten zowel Marc Guntermann als Richard Schür de kans op een voorsprong niet te verzilveren. Na een half uur spelen wordt een aanval van de Beuningse Boys met kunst en vliegwerk afgeslagen. In de 39e minuut een aanval van S.C.E waarbij op volle sterkte en met goed geplaatste passes veel spelers de bal beroeren en de kans voelbaar is. Uiteindelijk schiet Angelo Kilkens hard in tegen de keeper en in de rebound een onhoudbaar schot. Een verdiende voorsprong voor het team uit Nijmegen. Op slag van rust krijgt S.C.E een vrije trap mee welke tot corner wordt verwerkt. Deze corner wordt door de Beuningse Boys succesvol afgeslagen. In de tweede helft geen wissels aan de kant van S.C.E. Na vijf minuten moet Job ten Barge aan de bak, de aanstormende spits van de Beuningse Boys wordt goed door hem afgestopt. In de 55e minuut wordt Nick Cornelissen vervangen door Khalid Samaoui. Het is duidelijk merkbaar dat de Beuningse Boys er een schepje bovenop doen. In de 60e minuut wellicht de grootste kans voor de thuisploeg op de gelijkmaker; met een steekbal tussendoor duikt een speler van de Beuningse Boys vrij op voor het doel van S.C.E. In een 1-op-1 situatie schiet de speler de bal naast. S.C.E gaat de strijd goed aan met Angelo Kilkens in een hoofdrol. Ondanks vele buitelingen en enkele blessurebehandelingen geeft Angelo niet op. Door jeugdige overmoed begaat Milan van Lent onbedoeld een zware overtreding. Hij krijgt een rode kaart en verlaat het veld. Zoals vaker dit seizoen moet S.C.E met tien man verder. Angelo Kilkens zakt in naar de rechtsback en het middenveld én de voorhoede doen hun verdedigende taken naar behoren. De tien man van S.C.E werken hard met en  voor elkaar en het publiek voelt de spanning. Nog een half uur speeltijd en S.C.E houdt stand. Ondanks de grote druk van Beuningse Boys krijgt S.C.E nog enkele kansen om te scoren. In de 70e minuut lanceert Richard Schür een lange bal naar de snelle Nicky Sander. Het loopwonder rent zijn longen uit het lijf, bereikt de bal en neemt deze goed mee. Zijn schot in de korte hoek mist net de nodige kracht en de keeper pakt de bal. Vijf minuten later krijgt S.C.E een vrije trap dicht bij het strafschopgebied van Beuningse Boys. Dominic Jansen neemt de trap goed en de inzet van Nicky Sander wordt tot corner omgezet. De laatste tien minuten zijn voor de Beuningse Boys. De mannen van S.C.E komen nauwelijks onder de druk weg en in de 80e minuut werkt Roel van Wijk een opgelegde kans voor de Beuningse Boys met gevaar voor eigen lijf en leden vakkundig weg. S.C.E is nu alleen maar bezig met het wegwerken van de bal. De aangeslagen Angelo Kilkens wordt getorpedeerd en krijgt wederom een blessurebehandeling. Hij is niet kapot te krijgen en vervolgd de laatste minuten van de wedstrijd. De klank van het eindsignaal is een opluchting voor S.C.E. Een knappe overwinning voor S.C.E welke hard nodig is. Een dag later pakken de concurrenten Eldenia en Arnhemse Boys ook punten en moet S.C.E in de laatste vijf wedstrijden vol aan de bak om zich te kunnen handhaven in de derde klasse. Zondag 10 april a.s. een wedstrijd erop of eronder, S.C.E speelt uit tegen de Arnhemse Boys die een plaats lager staat. vv Eldenia en ONA’53 hebben resp. 2 en 1 punt(en) meer dan S.C.E. Het blijft tot het einde van de competitie een spannende strijd om degradatie en nacompetitie te ontlopen.

27-03-16  vv Echteld – S.C.E  4-2 (Competitie) 
S.C.E verliest in de 2e helft pas van vv Echteld, na een ruststand van 2-1 in het voordeel van vv Echteld. Twee penalty’s deden S.C.E de das om. In de 60e minuut ontving Pascal Sevenisch ook nog een rode kaart, waardoor S.C.E de laatste 30 minuten met een man minder moesten spelen. De doelpunten aan de kant van S.C.E werden gescoord door, Angelo Kilkens en Nicky Sander.

20-03-16  S.C.E – sv Spero  1-3  (Competitie) 
De thuiswedstrijd tegen de koploper sv Spero uit Elst begint slecht. Al na vijf minuten ligt de bal in het doel achter keeper Job ten Barge. Een vrije trap verdwijnt net onder de lat in het doel van S.C.E. De thuisclub is nog niet bekomen van de schrik als een mislukte uitgooi de tegenstander in de gelegenheid stelt opnieuw te scoren. Na zeven minuten staat S.C.E op een 0-2 achterstand. Vijf minuten later past Richard Schür de bal op Khalid Samaoui die vanaf links enkele spelers van Spero passeert en de bal in het strafschopgebied krijgt waarna de bal via Angelo Kilkens bij een speler van Spero terechtkomt die hands maakt. De penalty wordt verzilverd door Nicky Sander. Tien minuten later krijgt Nicky Sander een kans op de gelijkmaker, hij pikt een lange bal op en loopt van de defensie weg en schiet op het doel waar de keeper van sv Spero de bal redt. De strijd gaat in de laatste fase van de eerste helft gelijk op. Door blessurebehandelingen en veel overtredingen wordt het spel vaak stilgelegd. In de tweede helft krijgt bij een vrije trap Richard Schür de kans de bal binnen te koppen, maar de keeper tikt de bal corner. Na 55 minuten wordt Joey Smits ingebracht voor Milan van Lent. S.C.E zet sv Spero regelmatig onder druk en zijn nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de 68e minuut legt Khalid Samaoui de bal klaar voor het inschieten, het strakke schot van Richard Schür gaat echter net naast. De counter van sv Spero die daarop volgt treft gelukkig geen doel. Het laatste kwartier mag Kaj Dreis het veld in voor Nicky Sander en komt Nick Cornelissen Dominic Janssen vervangen. S.C.E voert de druk op en moet risico nemen. In de 84e minuut valt uit een snelle aanval van sv Spero de 1-3. Vanaf de aftrap krijgt Kaj Dreis een levensgrote kans om de aansluittreffer te scoren, maar de bal verdwijnt naast het doel. Jammer dat de wedstrijd een slecht begin had. Na de eerste tien minuten is S.C.E goed gaan spelen en hebben het sv Spero toch moeilijk gemaakt. Jammer dat het team hier niet voor beloond is met minimaal één punt. In het Paasweekend speelt S.C.E de inhaalwedstrijd tegen vv Echteld. De wedstrijd wordt op maandag 28 maart in Echteld gespeeld. Aanvang 14:30 uur.

13-03-16 vv Eldenia – S.C.E  2-1  (Competitie)
Deze cruciale wedstrijd begint met een tegenvaller. Daniël Heideveld is licht geblesseerd en besluit na de warming-up om de wedstrijd niet te starten. Frank Koch is hierdoor genoodzaakt de opstelling van het team dat vorige week een uitstekende wedstrijd speelde op vier plaatsen om te zetten. Het eerste kwartier van de wedstrijd zijn de teams gelijkwaardig aan elkaar. Beide teams creëren geen uitgesproken kansen. In de 17e minuut wordt op de helft van S.C.E een vrije trap voor vv Eldenia snel genomen. De bal wordt in de voeten meegegeven aan de inlopende man die vanaf rechts de bal in de linkerhoek van het doel van S.C.E schuift. Een onoplettendheid bij een standaardsituatie die S.C.E weer duur komt te staan. Binnen vijf minuten komt vv Eldenia bijna op een grotere voorsprong ware het niet dat Job ten Barge goed oplet en de bal op de lijn weet af te weren. In de 25e minuut nog een tegenvaller, Marc Guntermann loopt bij een kopbal een hoofdwond op. De wond boven de wenkbrauw is diep en Marc vertrekt naar het ziekenhuis waar de wond wordt gehecht. Daniël Heideveld komt alsnog het veld in. De rest van de eerste helft gaat gelijk op waarbij Jordy Goudt voor S.C.E een treffer op de schoen heeft, maar hij verspeelt de bal. In de tweede helft pikt Angelo Kilkens na een ingooi de bal op en scoort in de 50e minuut de gelijkmaker. Nog geen tien minuten later krijgt Pascal Sevenich ruimte om de bal goed in het strafschopgebied in te brengen waar enkele spelers van S.C.E goed staan opgesteld, maar hij raakt de bal verkeerd. vv Eldenia countert en sleept hier een corner uit. In een scrimmage voor het doel scoort vv Eldenia en komt weer op voorsprong. S.C.E moet nu volop in de aanval om in ieder geval één punt eruit te slepen. Kaj Dreis en Nick Cornelissen komen het veld in voor Dominic Janssen en Jordy Goudt. S.C.E gaat één op één spelen en Richard Schür, vandaag linksback, wordt doorgeschoven. S.C.E loopt hierdoor achterin risico en Job ten Barge moet in de eindfase tot twee keer toe een knappe redding brengen om S.C.E in de race te houden. Dit mag echter niet baten, S.C.E komt niet tot scoren en verliezen deze belangrijke wedstrijd. In plaats van flink afstand te nemen van vv Eldenia, komt de club uit Elden op gelijke hoogte met S.C.E. Frank Koch richt zich nu op de nacompetitie dus is het zaak om twee clubs onder S.C.E te houden. Volgende week de thuiswedstrijd tegen een zware tegenstander, de koploper sv Spero die maar liefst zeven punten los staat van de nummer twee.

06-03-16 S.C.E – VDZ  3-0  (Competitie)
 Een tevreden trainer Frank Koch; na de wedstrijd tegen VDZ.
Vandaag een zeer goed S.C.E gezien, als team voor elke meter gestreden en goed in de organisatie blijven spelen; COMPLIMENTEN. Met vier A-spelers, waarvan twee in de basis, én een B-speler in de selectie moet S.C.E vandaag de punten binnen halen tegen VDZ uit Arnhem. Fijn dat S.C.E kwaliteit bij de jeugd heeft. S.C.E begint fanatiek en geconcentreerd, maar VDZ bevindt zich in de beginfase meer op de helft van S.C.E dan andersom. Na een klein kwartier komt VDZ via een counter dicht bij een openingsdoelpunt maar Job ten Barge voorkomt dit door de bal ten koste van een corner uit de doelmond te tikken. Niet lang daarna krijgt S.C.E een mogelijkheid maar bij het wegwerken van de bal door VDZ wordt niet alert terug verdedigd waarbij Roel van Wijk uiteindelijk de bal van de doellijn weet te redden. Bij de counter die daarop volgt gaat een schot van Jordy Goudt net over het doel van VDZ heen. Halverwege de wedstrijd gaat het gelijk op tussen twee voetballende teams. Voor beide teams geen grote kansen. Als lijkt dat S.C.E steeds meer onder druk komt te staan ontvangt Jordy Goudt in de 39e minuut een uitgemeten lange pass  van Daniël Heideveld welke Jordy knap over de keeper heen krijgt. S.C.E staat op voorsprong. Op slag van rust komt de bal in het strafschopgebied van VDZ via Marc Guntermann bij Richard Schür terecht, zijn goal wordt echter afgekeurd. VDZ krijgt op de valreep nog een kans voor de gelijkmaker, gelukkig S.C.E gaat met een stand van 1-0 de rust in. De tweede helft begint met dezelfde elf mannen bij S.C.E. In de 55e minuut wordt een vrije trap voor S.C.E in tweede instantie ingebracht richting tweede paal van het doel van VDZ. De luchtmacht staat goed opgesteld en Marc Guntermann kopt de bal voor het doel van VDZ waar Richard Schür de bal met beleid inkopt. Nu een samenwerking van de twee mannen die wel telt. Vijf minuten later wederom een lange bal van Daniël Heideveld die door Angelo Kilkens goed wordt aangenomen en in volle sprint richting het doel van VDZ gaat. Hij houdt het overzicht en speelt de bal keurig af op Jordy Goudt die op links meeloopt en de bal in het netje legt, 3-0!  In de 65eminuut wordt Jordy Goudt vervangen voor Kaj Dreis. VDZ probeert nog een vuist te maken maar meer dan een kopkans in de 75e minuut krijgen ze niet. In de 85e minuut maakt Nick Cornelissen na een langdurige zware blessure zijn debuut in de competitie en mag Khalid Samaoui het veld verlaten. Een knap schot van Nicky Sander levert een corner op en Kaj Dreis scoort nog bijna, zijn schot raakt de lat. Voor S.C.E een overtuigende overwinning. Het team heeft hard gewerkt en de instelling was goed. De ervaren mannen in de as speelden sterk en de jongere spelers toonden een goede inzet en trokken zich aan de oudere spelers op. S.C.E heeft weer enigszins zicht op aansluiting bij de middenmoot, maar elke volgende wedstrijd is belangrijk. Zondag 13 maart a.s. de uitwedstrijd tegen vv Eldenia die met drie punten minder direct onder S.C.E staat. Ook zij zullen natuurlijk voor de punten strijden dus het wordt weer een cruciale wedstrijd. 

28-02-16  S.C.E – Oranje Blauw 5-0   (Vriendschappelijk) 
Vrij eenvoudig heeft S.C.E 1 de vriendschappelijke wedstrijd tegen Oranje Blauw met 5-0 gewonnen. De doelpuntenmakers van S.C.E zijn; 1x Pascal Sevenich, 1x Nicky Sander, 2x Kaj Dreis, 1x Khalid Samaoui. In de 2e helft een opmerkelijke wissel de keeper van de B1 Diego Tang maakte zijn opwachting in het eerste, ook hij hield de nul. Er lopen genoeg talenten voor de toekomst op “Sportpark Lindenholt”.

21-02-16   ONA’53 – S.C.E  0-1  (Competitie)  
In stormachtig weer speelt S.C.E in Wageningen de wedstrijd tegen ONA’53. Deze tegenstander staat op de tiende plaats en heeft 8 punten meer dan S.C.E die één wedstrijd minder hebben gespeeld. Beide teams hebben de punten hard nodig en de verwachting is dat er gestreden moet worden voor een goed resultaat. S.C.E lijkt goed gemotiveerd te beginnen aan de wedstrijd, speelt fel en zet de tegenstander onder druk. In de beginfase kan ONA’53 alleen maar uitverdedigen. ONA’53 hersteld snel en dan zijn de teams aan elkaar gewaagd. Zowel S.C.E als ONA’53 komen tot scoringskansen, waarbij S.C.E één moment heel goed wegkomt nadat in het zestienmeter gebied de bal niet kan worden weggewerkt en ONA’53 tot vijf keer aan toe de bal op het doel kan schieten. S.C.E heeft de eerste helft wind (zeg maar storm) tegen en hoge ballen worden in de lucht stilgelegd en bereiken de helft van de tegenstander niet. S.C.E moet dan ook over de grond spelen om op de helft van ONA’53 te komen. De tegenstander uit Wageningen speelt hard, maar kan zelf weinig hebben. Bij S.C.E wordt vooral de goed spelende Pascal Sevenich door de tegenstander hard aangepakt. Nadat Angelo Kilkens een kans om S.C.E op voorsprong te brengen mist, krijgt S.C.E in de 42e minuut een vrije trap. Pascal Sevenich schiet de bal goed voor het doel van ONA’53 langs en de bal passeert enkele spelers waarna de bal bij de tweede paal terecht komt waar Angelo Kilkens goed staat opgesteld en de bal via de lat in het doel werkt. In het laatste deel van de eerste helft krijgt Dominic Janssen een gele kaart en even later krijgt ook Angelo Kilkens een gele kaart; hij voorkomt een snelle spelhervatting van ONA’53 om bij een vrije trap voor de bal te gaan staan. De scheidsrechter trekt veel tijd bij vanwege enkele blessure behandelingen en opstootjes. De tweede helft heeft S.C.E wind mee en krijgen ze de bal gemakkelijker uitverdedigd. ONA”53 legt zich duidelijk niet neer bij een nederlaag en halen alles uit de kast om de wedstrijd naar zich toe te trekken. S.C.E krijgt het moeilijk en de mannen moeten keihard werken om ONA’53 het scoren te beletten. Hierbij komt ook eindelijk een keer weer geluk om de hoek kijken, ballen op de paal, van dichtbij missen en goed keeperswerk van Job ten Barge voorkomt de gelijkmaker. In de 65e minuut komt Kaj Dreis in het veld voor een geblesseerde Joey Smits. Bij een actie van een goed spelende Nicky Sander komt de bal bij Pascal Sevenich terecht die het overzicht behoud en de bal meegeeft aan de op links aanstormende Marc Guntermann wiens uitstekend schot knap door de keeper wordt gekeerd. Bij verschillende counters van S.C.E wordt gevlagd en gefloten voor buitenspel waar dat niet altijd zo is. S.C.E komt een paar keer goed weg, de verdedigers gooien zich goed voor de hard ingeschoten ballen van ONA’53 en Rick Theunissen is attent op de lijn en voorkomt een tegengoal. Het hele elftal van S.C.E voetbalt fel en strijdlustig en blijven, ook bij individuele foutjes, voor elkaar werken. In de 80eminuut verlaat Dominic Janssen het veld en komt Jordy Goudt in de spits. Het wordt een spannend laatste kwartier, zelfs nog iets langer want de scheidsrechter trekt veel tijd bij. ONA’53 ziet kennelijk geen ander mogelijkheid dan de spelers van S.C.E te provoceren. Gelukkig weten de spelers van S.C.E zich redelijk goed in te houden en behoeden ze elkaar voor onbesuisde acties. Zelfs Patrick Rentrop moet het bezuren, maar de harde duw van de tegenstander neemt hij heel verstandig op de koop toe. Ook heel jammer is dat Jordy Goudt een lama tegenkomt die het kennelijk niet kan laten om de spits van S.C.E te bespugen (een walgelijke actie). Ondanks dit soort acties loopt de wedstrijd niet uit de hand en kunnen de aanhangers van S.C.E tevreden zijn. Als de scheidsrechter uiteindelijk het laatste fluitsignaal laat klinken viert het team van Frank Koch moe maar voldaan de overwinning. Volgende week een vrij weekend en op 6 maart volgt thuis de wedstrijd tegen VDZ. Wederom een heel belangrijke wedstrijd waar de focus gericht is op drie punten in Lindenholt te houden.

14-02-16   S.C.E – Fortissimo 1-2 (Competitie)
De wedstrijd tegen de hekkensluiter, Fortissimo uit Ede, is een belangrijke. Om uitzicht te houden op handhaving in de derde klasse moeten de nodige punten worden gepakt, vooral van de directe concurrenten in het onderste gedeelte van de ranglijst. De uitwedstrijd in september is weliswaar gewonnen, maar S.C.E wist maar 1 doelpunt te scoren en hebben er hard voor moeten werken. De wedstrijd lijkt voorspoedig te beginnen met een grote kans voor Nicky Sander om de score te openen, maar hij faalt van dichtbij. S.C.E probeert in winterse omstandigheden de wedstrijd naar de hand te zetten, maar het is Fortissimo die in de 22e minuut op voorsprong komt. Een overtreding van Angelo Kilkens luidt de vrije trap in welke uiteindelijk wordt ingekopt door een vrij staande speler van Fortissimo. Nauwelijks bijgekomen van de onverwachte achterstand gaat S.C.E in de aanval op zoek naar de gelijkmaker. Dit levert een vrije trap op en Pascal Sevenich gaat achter de bal staan. De vrije trap wordt onderschept door Fortissimo en via een snelle counter, waarbij de achterhoede niet goed staat opgesteld en Job ten Barge niet goed kan ingrijpen, wordt de bal vrij gemakkelijk in het doel van S.C.E geschoten. In de 27ste minuut een achterstand van 0-2. S.C.E moet nu vol op de aanval spelen. Bij een snelle aanval past Richard Schür de bal door naar Pascal Sevenich die goed doorloopt en een gave voorzet afgeeft welke door Nicky Sander netjes wordt ingeschoten. De scheidsrechter keurt de goal echter af op aangeven van de grensrechter van Fortissimo. In de 42e minuut komt een hoge bal in het strafschopgebied van Fortissimo bij Richard Schür terecht die met een goede techniek de bal met links in de kruising laat belanden en zo de aansluittreffer op het bord zet. In de tweede helft start Joey Smits in plaats van Nicky Sander. S.C.E zet aan en Fortissimo komt goed onder druk te staan. In de daaropvolgende minuten eindigt tot twee keer aan toe een goed schot van Pascal Sevenich op de paal en blijft de verdiende gelijkmaker achterwege. Angelo Kilkens verlaat het veld voor Jordy Goudt. Ondanks de verwoede pogingen van S.C.E om een doelpunt af te dwingen houdt Fortissimo stand. Het team uit Ede maken heel slim gebruik van de nodige spelonderbrekingen en vertragingen en halen zo S.C.E uit hun spel. Fortissimo is niet meer met het voetbalspel bezig en S.C.E kan de rust niet bewaren om het spel naar zich toe te trekken. Langzaam komen spanning en frustraties samen en krijgt Khalid Samaoui een tweede gele kaart en kan vertrekken. Wanneer de reguliere speeltijd bijna is afgelopen volgt bij een onderling akkefietje de uitsluiting van Robbin van Zantvliet en een speler van Fortissimo, beiden krijgen een directe rode kaart. Door de vele spelonderbrekingen trekt de scheidsrechter terecht veel tijd bij, maar slaagt S.C.E er niet in langszij te komen om zo in ieder geval nog een puntje te redden. De directe concurrenten pakken wel punten en zo is S.C.E deze zondag de verliezer op meer dan één front. Volgende week weer twee (geschorste) spelers minder waaruit Frank Koch een team kan samenstellen tegen ONA’53 uit Wageningen. Het eerste team van S.C.E werkt hard maar mist al vele wedstrijden dat beetje geluk wat nodig is om wedstrijden te winnen. Alle tegenstanders in de derde klasse zijn van zodanig niveau dat foutjes gelijk worden afgestraft. De hoop moet nog niet worden opgegeven totdat de laatste wedstrijd is gespeeld, het kan zomaar omslaan. S.C.E is gebaat bij positieve aanhangers en het is te hopen dat de supporters in grote getale het team a.s. zondag komen aanmoedigen en ondersteunen in Wageningen. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

04-02-16   S.C.E – vv Bennekom  1-6  (Beker) 
Met het bereiken van de laatste 32 district teams van de beker krijgt S.C.E de zaterdaghoofdklasser Bennekom op bezoek. De eerste 25 minuten is het grote verschil in klassen niet overduidelijk. Bennekom laat weliswaar goed voetbal zien, maar S.C.E geeft goed partij. In de 25e minuut wordt bij het wegwerken van een corner de bal tegen het been van Richard Schür aangeschoten waardoor de bal in de rechterbovenhoek van het doel van Job ten Barge verdwijnt. Een ongelukkig moment, maar S.C.E laat het hoofd niet hangen. Na een half uur spelen krijgt S.C.E een vrije trap welke door Pascal Sevenich, onhoudbaar voor de keeper van Bennekom, wordt binnengeschoten. S.C.E komt hiermee op gelijke hoogte. S.C.E blijft vrijuit voetballen en slaagt er zo nu en dan in om een aanval op te zetten. In de 36e minuut komt Bennekom echter op voorsprong door een verkeerde pass van de verdediging waardoor een speler van Bennekom gemakkelijk kan scoren. Voor de rust komt Bennekom via een goed uitgevoerde aanval op een 1-3 voorsprong. Na de rust is Rick Theunissen vervangen door Nicky Sander. Net als in de beginfase van de eerste helft weet S.C.E het team uit Bennekom van zich af te houden mede door enkele goed reddingen van Job ten Barge. In deze fase komen zelfs enkele doelrijpe kansen voor S.C.E, maar zowel het schot van Pascal Sevenich als van Joey Smits treffen geen doel . In de 64e minuut komt Kaj Dreis in het veld voor Jordy Goudt. Na 25 minuten in de tweede helft is de spits van Bennekom niet te houden en loopt gemakkelijk bij zijn man weg om het vierde doelpunt van Bennekom te scoren. S.C.E laat zich niet ontmoedigen en gaat weer ten aanval. Een schot voor het doel van Bennekom langs wordt nog maar net door zowel Richard Schür als Joey Smits gemist. Even later bereikt een vrije trap van Pascal Sevenich net niet de opspringende Marc Guntermann en pakt  de keeper van Bennekom de bal. Tien minuten voor het einde is de wedstrijd definitief gespeeld als Bennekom uit een vrije trap de 1-5 inkopt. In de 87e minuut loopt de linksbuiten van Bennekom helemaal vrij en schiet Bennekom naar een 1-6 overwinning. De beker was dit jaar een leuk avontuur voor S.C.E, het team is heel ver gekomen.  Ondanks de hoge uitslag is S.C.E niet weggespeeld door Bennekom. Enkele doelpunten waren zeker te voorkomen. Het team van Frank Koch heeft goed gevoetbald en heeft de juiste mentaliteit getoond. Neem dit mee naar het vervolg van de competitie dan kan het team zeker handhaven. Belangrijk is dat de spelers in het belang van het team en voor de club voetballen. In je eentje kan je een wedstrijd niet winnen, alle spelers incl. de wisselspelers zijn belangrijk voor het team en ze moeten elkaar scherp houden. Dit weekend carnaval vieren, op zondag 14 februari komt Fortissimo op bezoek en de inzet is alle drie punten thuis te houden.

31-01-16  vv Echteld – S.C.E  afgelast (Competitie)  

24-01-16  S.C.E – Union 3-7  (Competitie)  
In de eerste return van de competitie komt Union uit Malden op bezoek. De verwachting is dat het een moeilijke middag voor S.C.E wordt, Union heeft een sterk team en doen nadrukkelijk mee in het bovenste gedeelte van de ranglijst. S.C.E heeft met moeite een team in het veld kunnen brengen, door schorsingen en blessures ontbreken veel selectiespelers en moet Frank Koch een beroep doen op vier A-spelers en beginnen enkele basisspelers al niet fit aan de wedstrijd.  In de tweede minuut laat S.C.E een speler van Union recht door het midden lopen en wordt S.C.E in de beginfase al op achterstand gezet. Vijf minuten later weet Pascal Sevenich uit een fraai ingeschoten trap de gelijkmaker op het scorebord te zetten. S.C.E veert weer een beetje op en zien dat er mogelijkheden zijn. Union zet echter goed druk en neemt het heft in handen. S.C.E verspeelt veel ballen en Union straft elk foutje gelijk af. De aanval mogelijkheden van Union zijn talrijk en in de 20e minuut valt uit een vrije trap het tweede doelpunt van Union. Nog geen vijf minuten later wordt bij balverlies zwak terug-verdedigd en staat een speler van Union  op enkele meters van het doel klaar om de voorzet in te schieten. Het team van S.C.E werkt hard maar kan geen vuist maken tegen Union. Kleine kansen voor S.C.E brengen niet genoeg gevaar om de sterk spelende achterhoede van Union te verrassen. Echter enkele minuten voor de rust komt een goed gegeven voorzet in het strafschopgebied bij Joey Smits terecht die de bal goed inkopt. Met een ruststand van 2-3 is nog alles mogelijk, maar op slag van rust krijgt S.C.E weer een domper als er wederom zwak wordt verdedigd en Union meer afstand neemt door de aanval goed af te ronden. Als vlak na de rust de bal door Union hard tegen de onderkant van de lat van het doel van Job ten Barge aanschiet, wordt bij het terugspringen van de bal in een scrimmage de score opgevoerd door Union. S.C.E heeft geen vat meer op Union en loopt enkel achter de tegenstander aan. De moed zakt het team zichtbaar in de schoenen en de persoonlijke fouten stapelen zich op. Elke tweede bal is voor de tegenstander en de posities worden niet meer goed bezet. Het lijkt of elk schot van Union raak is, in de 55e minuut vliegt de bal weer in het doel van S.C.E en kijkt de club uit Lindenholt tegen een achterstand van 2-6 aan. Na enige minuten moet Job ten Barge voor de zevende keer een bal uit het net halen en vreest S.C.E voor een totale afgang. De wissels Luuk Schiphorst, Daan van Breda en Milan van Lent (A-spelers) worden ingebracht voor Angelo Kilkens, Joey Smits en Kaj Dreis. De inbreng van de jonge jongens en enkele omzettingen in het veld geeft S.C.E weer even lucht en Milan van Lent weet zelfs bij een goede aanval van S.C.E in het strafschopgebied een penalty te versieren. De bal wordt door Nicky Sander ingeschoten en brengt de stand op 3-7. Het laatste kwartier van de wedstrijd zet Union niet meer echt aan en wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld doordat S.C.E niet veel weerstand kan bieden. S.C.E daalt verder af en als er geen kentering komt moet gevreesd worden voor degradatievoetbal. Eén punt uit zes wedstrijden is een slecht resultaat, mede door het ontbreken van enkele basisspelers waardoor geen vast basisteam kan worden gevormd en andere spelers veelal van positie moeten wisselen. Het is niet anders…. Gelukkig volgen er nog twaalf wedstrijden en laten we hopen dat de mannen van Frank Koch zich weer herpakken en volgende week positief en strijdend de volgende wedstrijd aangaan.

12-01-16 S.C.E – RODA’28  6-1 (Vriendschappelijk) 
S.C.E wint ook de tweede wedstrijd in het nieuwe jaar, nu van RODA’28 met 6-1, de doelpuntmakers, Nicky Sander 2x, Pascal Sevenich 2x, Joey Smits, Kaj Dreis.

10-01-16  S.C.E – SDDL  6-1  (Vriendschappelijk)
De doelpuntenmakers aan de kant van S.C.E zijn: Marc Guntermann, Pascal Sevenich, Kaj Dreis, Nicky Sander, en Jordy Goudt 2x.

Winterstop

13-12-15  vv Trekvogels – S.C.E  5-0   (Competitie)
De laatste wedstrijd voor de winterstop moet een gehavend S.C.E naar de Trekvogels op de Kwakkenberg in Nijmegen. De Trekvogels behoort bij de drie koplopers van de competitie en is een ervaren ploeg die weliswaar vorig jaar uit de tweede klasse is gedegradeerd, maar dit seizoen duidelijk naar boven kijkt. S.C.E mist enkele basisspelers wegens verschillende oorzaken. In de verdediging heeft Frank Koch drie andere spelers moeten opstellen in vergelijking met de wedstrijden daarvoor. S.C.E begint goed en in de 4e minuut krijgt de Trekvogels een corner waaruit S.C.E via een counter de kans krijgt op voorsprong te komen. Jordy Goudt speelt de bal op Pascal Sevenich die de bal goed voorzet maar Nicky Sander net niet kan bereiken omdat er een verdediger van de Trekvogels tussen zit. In de 6e minuut schiet Nicky Sander tegen de keeper aan na een goede loopactie van Daniël Heideveld. Echter twee minuten later ligt bij een tegenaanval van de Trekvogels de bal wel in het net van S.C.E. S.C.E blijft aanvallend voetballen tegen een goed team. Zo nu en dan laat S.C.E een vloeiende aanval zien maar deze stokt dan bij een bepalende laatste pas. Zo maakt Nicky Sander een verkeerde keus om bij een kaatsbal de bal niet goed neer te leggen voor een aanstormende Richard Schür, maar door zelf te draaien en dan een muur van verdedigers treft. Na ruim een kwartier lijdt Robbin van Zantvliet, voor het eerst spelend bij het eerste na een langdurige blessure, balverlies en het schot van de aanvaller van de Trekvogels treft bijna doel. Bij een volgende aanval zeilt de bal na een schot uit de tweede lijn over het doel van Job ten Barge. Als na een vrije trap genomen door Pascal Sevenich de Trekvogels countert staat Robbin van Zantvliet zijn mannetje en grijpt goed in en voorkomt zo een vrije doorgang voor de Trekvogels. De Trekvogels blijven aanvallen en in de 30e minuut brengt Job ten Barge redding op een inzet van dichtbij. Daarna mist een goed schot van de Trekvogels net de kruising. In de 38e minuut schiet een speler van de Trekvogels een vrije trap in het doel van S.C.E en komt op 2-0. Vlak voor het einde van de eerste helft zet Dominic Jansen een sliding in en speelt de bal, maar raakt ook de man. Tot ieders verbazing krijgt Dominic Jansen direct rood. Geel zou objectief gezien op zijn plaats zijn geweest vanwege ruw spel, maar de sliding was niet van achteren en er was ook geen gestrekt been en vanaf de zijkant leek het er niet op dat het de intentie was de man te raken. Een flinke tegenvaller voor S.C.E die momenteel toch al in de hoek zit waar de klappen vallen, want direct daarna raakt Pascal Sevenich geblesseerd en moet het veld verlaten. De spits Sharif Josefa komt in het veld en Nicky Sander zakt naar het middenveld. Sharif Josefa krijgt direct een kans voor een aansluittreffer, maar na een mooie actie van Jordy Goudt kan Sharif Josefa dicht bij het doel van de Trekvogels net niet bij de bal. In deze blessuretijd krijgt de Trekvogels zelfs nog een goede kans om en derde goal te scoren. De tweede helft start Anthony de Jong op de linksback positie in de plaats van Mitch Orth. Ruim vijf minuten daarna krijgt Sharif Josefa een blessure en verlaat het veld voor Kaj Dreis. Frank Koch geeft aan om één op één te spelen en neemt hiermee risico, maar bij een 2-0 achterstand en tien man kan je niet anders. De Trekvogels maken goed gebruik van de ruimte en bij een schot op enkele meters afstand weet Job ten Barge in de 67e minuut nog redding te brengen, maar vijf minuten later bij een fraai genomen vrije trap verdwijnt de bal onhoudbaar in het doel. In het laatste kwartier probeert S.C.E daar nog iets tegenover te stellen, maar ondanks de enkele mooie aanvallende acties weet het team van S.C.E het doel van de Trekvogels niet te vinden. Job ten Barge kan een volgend doelpunt van de Trekvogels nog afweren door een puike redding op een schot van dichtbij en na een vrije trap in de rebound wederom een goede redding. In de 84e minuut wordt een schot van de Trekvogels via de rug van Richard Schür van richting veranderd en gaat de bal via een lob over de keeper van S.C.E het doel in. In de laatste minuut van de wedstrijd ligt het veld volledig open wanneer S.C.E bij een aanval de counter van de Trekvogels niet meer kunnen pareren en komt de eindstand van 5-0 op het bord voor de Trekvogels. In de korte winterstop bijtanken en de return van de competitie er weer flink tegenaan en trachten te handhaven in de derde klasse.

06-12-15  S.C.E – Groesbeekse Boys 2-3  (Competitie)
De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop is een heel belangrijke wedstrijd. Om niet terug te zakken naar de laatste vier posities in de ranglijst moeten de punten in Lindenholt blijven. Zelfs Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen eraan te pas om dit de jongens goed in te prenten en ze scherp te maken. Het begin van de wedstrijd laat S.C.E zien dat ze het hebben begrepen. Een aanvalsgolf zet de Groesbeekse Boys volledig onder druk en het is wachten op een doelpunt. In de tweede minuut is het al bijna raak als Pascal Sevenich de bal snel op Khalid Samaoui inspeelt en deze goed richting doel loopt maar vanaf links tegen de keeper aan schiet. Vlak daarna een doelpoging van Sharif Josefa die bijna de score opent maar de paal treft. In de zesde minuut wordt een goal van Jordy Goudt afgekeurd en een minuut later veroverd Richard Schür de bal op het middenveld, maar ziet zijn schot over het doel van de Groesbeekse Boys zeilen. Na ongeveer twintig minuten lijkt Groesbeekse Boys onder de druk uit te komen en pakken het spel enigszins over wat enkele kansjes oplevert, maar Job ten Barge grijpt goed in. In de 26e minuut balverlies van Groesbeekse Boys op het middenveld waar Richard Schür de bal strak op Sharif Josefa speelt. Deze schiet op het doel waar de inmiddels goed doorgelopen Richard Schür de bal in tweede instantie langs de keeper van de Groesbeekse Boys krijgt. Een verdiende voorsprong van 1-0 waar de stand eigenlijk al drie doelpunten meer had moeten zijn. Niet lang daarna gaat een schot van Sharif Josefa naast. Aan de andere kant krijgt Groesbeekse Boys een vrije trap welke tot corner wordt verwerkt. Hier weten de bezoekers geen voordeel uit te halen. S.C.E lijkt de wedstrijd weer in handen te hebben terwijl bij de Groesbeekse Boys in de 37e minuut al de tweede wissel wegens blessure plaatsvindt. Vijf minuten later een aanval van Groesbeekse Boys over links terwijl aan de rechterkant het veld open ligt. Daar duikt een speler van Groesbeek op en hij krijgt de bal goed aangespeeld waardoor hij vrij de bal in het doel van S.C.E kan schuiven. Hierdoor raakt S.C.E niet van slag  want direct na de aftrap wordt de bal door Sharif Josefa goed voorgezet waaruit Jordy Goudt scoort. Zo gaan de teams de rust in met een 2-1 voorsprong voor de thuisclub. Het wordt in de tweede helft al vroeg duidelijk dat S.C.E niet goed uit de kleedkamer is gekomen. In de 47e minuut komt Groesbeek bijna langszij maar de goal wordt afgekeurd. In dezelfde minuut gaat een schot van Jordy Goudt net langs het doel. Groesbeekse Boys zet nu S.C.E onder druk en de thuisploeg loopt teveel achteruit. Dit resulteert in de 62e minuut in de gelijkmaker, de bal gaat over Job ten Barge het doel in. S.C.E wisselt, Nicky Sander en Anthony de Jong maken hun opwachting en Dominic Jansen en Sharif Josefa verlaten het veld. Enkele minuten later volgt de wissel Kaj Dreis voor Rick Theunissen. S.C.E laat zich nog steeds terugdringen en het middenveld wordt slordig in het mee verdedigen. Bij een vrije trap voor de Groesbeekse Boys wordt een muur neergezet waarbij de kleinste spelers van S.C.E zich in het midden van de muur posteren. Niet zo handig, maar gelukkig tikt een goed keepende Job ten Barge de bal aan welke op de lat uiteen spat. Een vrije kopkans van de Groesbeekse Boys gaat over. In de 83e minuut krijgt S.C.E een vrije trap en Pascal Sevenich krult de bal naast het doel. Een minuut later verdedigd het middenveld niet goed mee en kan een speler van de Groesbeekse Boys de bal vanuit de tweede lijn gemakkelijk inschieten.In de laatste vijf minuten krijgt Roel van Wijk een rode kaart en wordt er wederom een goal van Jordy Goudt afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd eindigt in een onnodige nederlaag. De tweede helft heeft het team van S.C.E de wedstrijd weggeven waar het in de eerste helft de bovenliggende partij was. S.C.E heeft zichzelf in een vervelende positie geplaatst bij de onderste vier teams in de competitie. Met nog een uitwedstrijd tegen de Trekvogels ziet dat er niet goed uit. Misschien stunten tegen de Trekvogels en na de winterstop er weer fris tegenaan.

29-11-15  DIO’30 – S.C.E   3-2  (Competitie)
In het gure herfstweer krijgt S.C.E in het begin van de wedstrijd een corner mee. Hier wordt geen voordeel uitgehaald. In de 5e minuut speelt Dominic Jansen de bal terug terwijl de bal naar voren had gemoeten. De bal wordt achterin slecht weggewerkt en beland in de voeten van een speler van DIO’30, maar Job ten Barge zit er goed bij en voorkomt een snelle achterstand. Twee minuten later een kans voor S.C.E, maar het schot van Richard Schür gaat naast. Daarna krijgt DIO’30 een opgelegde kans om de score te openen, de verdediging van S.C.E is niet alert genoeg en de spits van DIO’30 heeft de bal voor het inschieten, maar de bal komt in het zijnet. Met een kwartier gespeeld op de klok komt een lange bal over de verdediging van S.C.E heen, weer wordt de bal niet goed geraakt door een speler van DIO’30 en ziet iedereen de bal naast gaan. Dan zet S.C.E een aanval op en deze wordt gestuit door een overtreding op de helft van DIO’30. Marc Gunterman neemt de vrije trap en de keeper kan de bal net over het doel tikken. De daarop volgende corner wordt in eerste instantie afgeslagen en de bal komt bij Khalid Samaoui terecht die de bal richting het doel van DIO’30 schiet. In de 23e minuut kan Sharif Josefa de bal van dichtbij intikken en zet de stand op 0-1. DIO’30 zet massaal druk en S.C.E heeft hier in deze fase weinig tegen in te brengen. In de 35e minuut ontsnapt S.C.E bij een corner situatie en in de slotfase komt een speler van DIO’30 vrij voor het doel en loopt goed in, maar hij kan net niet zijn voet tegen de bal aanzetten. In de daarop volgende kans voor DIO’30 komt Job ten Barge goed in de bal en weet wederom een doelpunt van DIO’30 te voorkomen. In de tweede helft heeft DIO’30 de wind mee die steeds meer ontwikkelt in een storm. In de 50e minuut is weer een klasse redding van Job ten Barge nodig om de wankele voorsprong vast te houden. In een aanval van S.C.E levert een scrimmage voor het doel van DIO’30 bijna een doelpunt op maar de schietpoging van Sharif Josefa mist snelheid en kracht. Na 55 minuten komt Pascal Sevenich in het veld voor Dominic Jansen. De snelle linksbuiten van DIO’30 loopt veelvuldig de rechtsback van S.C.E eruit en sticht veel gevaar. Het duurt tot de 60e minuut voordat DIO’30 een kans weet te verzilveren. Uit een corner komt de bal terug bij een speler van DIO’30 die de bal hard inschiet. Het leed is nog niet geleden, voordat S.C.E hier een antwoord op heeft wordt in de 65e minuut via een aanval over links waarbij de linksbuiten een strakke voorzet aflevert, de bal hard in de rechterhoek van het doel van S.C.E ingeschoten. Jordy Goudt wordt ingebracht voor Sharif Josefa. Bij een te zachte terugspeelbal van de thuisclub loopt Pascal Sevenich goed door en dit blijkt een goed keus, want de bal verminderd door de wind vaart. Pascal is eerder bij de bal dan de keeper van DIO’30 en hij tikt de bal keurig opzij naar een vrij staande Jordy Goudt die de niet te missen kans inschiet. De blijdschap is van korte duur want in dezelfde minuut ligt de bal weer in het net van het doel van S.C.E. Het laatste kwartier mag Kaj Dreis volmaken, Nicky Sander verlaat het veld. S.C.E moet met risico spelen en gaat achterin één op één spelen. S.C.E gaat er in de laatste fase vol voor om een gelijkmaker te forceren, maar het geluk is niet aan hun zijde. DIO’30 krijgt in de slotfase zelfs nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. Het duel eindigt bijna in het donker op deze stormachtige en natte zondagmiddag in een overwinning voor de club uit Druten. Volgende week de laatste thuiswedstrijd in 2015 tegen de Groesbeekse Boys. 

22-11-15  S.C.E – AWC 2  1-0   (Beker)
Met het bereiken van de tweede knock-out ronde in de districtsbeker wordt S.C.E gekoppeld aan het tweede team van AWC dat in de reserve hoofdklasse uitkomt. Voor beide teams is het bereiken van deze ronde knap te noemen. Vanaf het begin blijkt dat de teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn. S.C.E heeft daarbij het betere van het spel. Vanaf het begin wordt goed druk gezet door S.C.E. Hierbij is de snelheid van Nicky Sander en Angelo Kilkens heel belangrijk. Het middenveld sluit goed aan en winnen veel duellen. Het team van S.C.E is strijdvaardig en tonen een vechtersmentaliteit welke ze de afgelopen competitiewedstrijden niet hebben laten zien. In de eerste helft krijgt S.C.E enkele kansen om de score te openen. Angelo Kilkens schiet naast, een hoge bal van Sharif Josefa komt boven op de lat waar Richard Schür tevergeefs klaar staat om de bal in het doel te koppen. AWC krijgt daarentegen geen opgelegde kansen. De verdediging staat goed en het duo Roel van Wijk en Daniël Heideveld zorgen dat ze altijd aanspeelbaar zijn. In de tweede helft gaat de strijd gelijk op. Beide teams gaan fysiek de strijd aan, maar het blijft binnen de grenzen van sportiviteit. De goed leidende scheidsrechter, de heer van Ginkel uit Ede, voelt de wedstrijd prima aan en grijpt tijdig in waar nodig zonder kaarten te hoeven trekken. Na een klein kwartier in de tweede helft komt eerst Kaj Dreis in het veld voor Sharif Josefa en even later maakt Jordy Goudt zijn opwachting en wordt Khalid Samaoui naar de kant gehaald. Het is duidelijk dat geen van beide teams het op strafschoppen wil laten aankomen. Ze blijven aanvallend voetballen. Ook nu maakt vooral S.C.E het spel en door snel te spelen en korte passes probeert het team uit Lindenholt de overwinning af te dwingen. De verdedigers van AWC hebben hun handen vol aan de spitsen vanwege hun snelheid. Op het middenveld verricht Richard Schür veel werk en is nauwelijks van de bal te krijgen of het moet door een overtreding zijn. Pascal Sevenich levert de hele wedstrijd goed werk en is bijna altijd aanspeelbaar. Ook vergeet hij niet mee te verdedigen. Dat de twee A-spelers, Pascal Sevenich en Jordy Goudt steeds belangrijker worden voor het team wordt onderstreept door de mooie pass van Pascal op Jordy welke door Jordy Goudt knap wordt ingeschoten. Met nog een klein kwartier inclusief blessuretijd te spelen probeert AWC een gelijkmaker af te dwingen. S.C.E blijft goed overeind en probeert zich niet te laten terugdringen. Tot het eind toe blijft het wel spannend, maar weet niemand meer te scoren. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter wordt verheugd ontvangen door de supporters van S.C.E en niet alleen maar doordat de overwinning een feit is maar ook omdat men de warme kantine kan opzoeken. Het zal lang geleden zijn dat S.C.E overwintert met deelname aan de districtsbeker, een heel goed resultaat voor de nieuwe derde klasser. Het is te hopen dat de mannen van S.C.E de koppies nu weer goed hebben staan en dat de drie laatste competitiewedstrijd voor de winterstop goed verlopen. zondag 29 november a.s. moet S.C.E bij DIO’30 een belangrijke wedstrijd spelen. Met één wedstrijd minder gespeeld heeft DIO’30 hetzelfde aantal punten als S.C.E.

15-11-15 S.C.E – Arnhemse Boys 2-2  (Competitie)
Na twee verloren wedstrijden is het vandaag belangrijk tegen een directe concurrent wel de punten te pakken. De Arnhemse Boys staan weliswaar in de onderste regionen, het verschil met S.C.E is maar vier punten met één wedstrijd minder. Het weer is slecht, een novemberstorm, en drie wedstrijden in deze klasse zijn dan ook afgelast. Het is moeilijk voetballen met de harde wind en deze zal eraan mee hebben gedragen dat in de 8e minuut uit een corner voor S.C.E de bal vlak bij Marc Guntermann terechtkomt die de bal nauwelijks hoeft te raken om S.C.E al vroeg op voorsprong te brengen. In de beginfase zijn de teams aan elkaar gewaagd, alhoewel S.C.E veel balverlies lijdt. Binnen het kwartier komt S.C.E goed weg wanneer een kopbal van de Arnhemse Boys het dak van het doel van Job ten Barge schampt. Gelijk daarna bereikt Marc Guntermann de snelle Nicky Sander, hij past de bal op Angelo Kilkens die gelijk uithaalt, maar de bal gaat hard voor het doel van de Arnhemse Boys langs.  In de 25e minuut haalt de Arnhemse Boys uit een snelle aanval een corner. Uit deze corner wordt bijna de gelijkmaker gescoord, maar de lat brengt redding. Dan na een half uur spelen, verspeelt Daniël Heideveld de bal waaruit de Arnhemse Boys counteren en vrij kunnen inschieten. De bal verdwijnt in de verre hoek van het doel van S.C.E. Het laatste kwartier van de eerste helft raakt S.C.E steeds meer de richting kwijt en komt de rust als geroepen. In de tweede helft probeert S.C.E aan te dringen en in de 53e minuut krijgt S.C.E vanwege hands een penalty toegewezen. Als de anders zo trefzekere Roel van Wijk de penalty neemt en de bal via de binnenkant paal er uit ziet gaan is het geluk duidelijk niet aan de zijde van het thuisteam. In de 60e minuut krijgt Angelo Kilkens nog een kans om te scoren, hij breekt door de verdediging heen maar de bal verdwijnt nipt over het doel. Kaj Dreis komt in het veld voor Sharif Josefa en even later volgt de wissel Jordy Goudt voor Nicky Sander. De bezoekers krijgen in dit deel van de wedstrijd enkele kansen. S.C.E lijdt veel balverlies en speelt slordig. De oudere spelers in de as moeten veel corrigeren en komen niet aan voetballen toe.  Als dan de scheidsrechter ook nog hands van Marc Guntermann constateert in het strafschopgebied, krijgt S.C.E een penalty tegen en ontvangt Marc wegens twee keer geel een rode kaart.  S.C.E moet nu risico nemen en proberen nog iets te forceren, dat is al vaker gelukt met tien man! Een goed genomen vrije trap door Daniël Heideveld wordt nog maar net gepareerd door de goalie van de Arnhemse Boys. Een oplettende Dominic Jansen reageert direct en schiet S.C.E naar een gelijk spel. De afstand tussen de Arnhemse Boys en S.C.E blijft na deze wedstrijd gelijk en door enkele gunstige uitslagen binnen de competitie blijft S.C.E op de negende positie staan. Het lijkt er de laatste wedstrijden op dat het niveau in de derde klasse zijn tol gaat eisen voor sommige spelers in de selectie. Elke wedstrijd op topniveau spelen is zwaar en spelers lijden vormverlies.  Volgende zondag spelen de mannen van Frank Koch een wedstrijd in de tweede knock-out ronde van de beker tegen AWC 2 uit Wijchen. De thuiswedstrijd begint om 14:00 uur. Daarna nog drie competitierondes voordat de winterstop begint. Hopelijk lukt het de spelers van S.C.E in de middenmoot te overwinteren zodat ze van een welverdiende (korte) rustpauze kunnen genieten.

08-11-15 S.C.E – Beuningse Boys  1-2  (Competitie) 
Vanaf de aftrap is het al duidelijk dat S.C.E een moeilijk middagje tegemoet gaat. De Beuningse Boys openen met een corner die slechts wordt over gekopt. Pas na een kwartier krijgt S.C.E de eerste corner en in deze fase lijkt het alsof S.C.E meer grip krijgt op de wedstrijd. Er volgt weer een corner welke goed in het strafschopgebied wordt ingebracht door Pascal Sevenich, maar de lange mannen van S.C.E kunnen er niet bij omdat de verdedigers van de Beuningse Boys goed staan opgesteld. Bij S.C.E is de balaanname voorin niet goed en ondanks dat de spitsen op alle ballen goed doorlopen kunnen ze in de beginfase geen gevaar stichten. In de 24e minuut wordt een snelle aanval van S.C.E afgerond door een schot van Anthony de Jong op  het doel van de Beuningse Boys, maar deze gaat naast. Niet lang daarna krijgt S.C.E een vrije trap op zo’n vijfentwintig meter van het doel van de tegenstander. Pascal Sevenich neemt de vrije trap uitstekend, maar de keeper van de Beuningse Boys brengt redding. Hierop countert het team uit Beuningen en gaat na een klein half uurtje spelen de inzet ternauwernood naast het doel van Job ten Barge. De daarop volgende corner levert niets op.In de 38e minuut moet Pascal Sevenich het veld verlaten vanwege een blessure en komt Kaj Dreis hem vervangen. Bij het goed uitverdedigen van Daniël Heideveld komt de bal bij Khalid Samaoui die aan de zijlijn staat opgesteld, hij tikt de bal gelijk bij Nicky Sander in de voeten. Nicky Sander stuurt de directe tegenstander met een mooie beweging het bos in en kan tot in het strafschopgebied komen. Zijn inzet wordt tot corner omgezet. Op slag van rust maakt de keeper van de Beuningse Boys een fatale fout, hij schiet de bal bij Nicky Sander in de voet en Nicky schiet vanaf links op het doel. De bal lijkt voorlangs te rollen, maar verdwijnt toch in de lange hoek. Met deze onverwachtse voorsprong voor S.C.E gaan de beide teams de rust in. De tweede helft zet de Beuningse Boys gelijk druk en creëren zo twee kansen vlak achter elkaar. S.C.E heeft het moeilijk en laten zich terugdringen. Na tien minuten in de tweede helft wordt de bal op links slecht ingespeeld en een speler van de Beuningse Boys kan de bal gemakkelijk onderscheppen. Het team van S.C.E maakt net massaal een voorwaartse beweging en kunnen niet voorkomen dat de Beuningse Boys de stand gelijk trekken. S.C.E blijft het zichzelf moeilijk maken en komen er slechts sporadisch nog uit. De druk van de Beuningse Boys blijft en bij slordig balverlies op het middenveld weet Job ten Barge een achterstand te voorkomen. Direct daarna staat de verdediging verkeerd en beland een vrij schot voor de Beuningse Boys hard op de paal. In de 77e minuut volgt wederom een fout van een verdediger en kan de rechtsbuiten van de Beuningse Boys de bal in het strafschopgebied van S.C.E brengen. De inlopende spits van de Beuningse Boys raakt de bal goed en de deze gaat via de onderkant lat het doel in. Bij S.C.E wordt Dominic Jansen gewisseld voor Jordy Goudt. In het laatste kwartier kan S.C.E niets meer uitrichten. Het hele team volgt elkaar in de malaise en ook de meer ervaren spelers die in de eerste helft nog goed overeind bleven laten zich meetrekken in de neerwaartse spiraal. Persoonlijke fouten volgen elkaar steeds meer op en S.C.E mag blij zijn dat de Beuningse Boys het zo ook wel goed vinden. Zij spelen de wedstrijd gemakkelijk uit en kunnen na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter een verdiende overwinning vieren. Een slechte tweede helft van S.C.E waar persoonlijke fouten de boventoon voerden en vechtlust en enthousiasme ontbraken. De vier gele kaarten voor S.C.E zijn tekenend voor het zwakke optreden van deze middag. De spelers kunnen hier lering uit trekken en deze ervaring mee nemen naar de wedstrijd van volgende week thuis tegen de Arnhemse Boys.

03-11-15 S.C.E – sv Hatert  (Oefenwedstrijd) 
S.C.E heeft de oefenwedstrijd tegen sv Hatert verloren met 0-1.

01-11-15  Spero – S.C.E   2-0  (Competitie)
De uitwedstrijd tegen de koploper begint met vuurwerk; zowel letterlijk als figuurlijk. Het is vanaf de aftrap duidelijk dat Spero vandaag periodekampioen wil worden. Voordat S.C.E door heeft wat er gebeurt ligt de bal na 4 minuten al in het netje en wordt twee minuten later een tweede goal van Spero afgekeurd wegens buitenspel. De verdediging van S.C.E is even het spoor bijster en de spitsen zien geen mogelijkheid de bal vast te houden vanwege het felle spel van Spero. Na tien minuten valt al een gele kaart voor Marc Guntermann en is het zaak de koppies erbij te houden. Spero dicteert de wedstrijd, ze zijn feller en reageren sneller waardoor de omschakeling elke keer gevaar brengt op de helft van S.C.E. Het team uit Lindenholt heeft het moeilijk en worden steeds weer teruggedrongen, er worden teveel duels verloren. S.C.E ontsnapt een paar keer en komt zelfs een enkele keer op de helft van Spero, maar daar weten ze geen kansen te creëren. Na een half uur spelen legt een aanvaller van Spero aan voor een tweede treffer, maar Job ten Barge redt uitstekend. In deze fase krijgt S.C.E een paar corners, maar deze worden te zwak genomen en leveren helemaal niets op. Vijf minuten voor de rust grijpt Daniël Heideveld bij een gevaarlijke aanval van Spero goed in en voorkomt zo meer onheil. Op slag van rust schiet Spero nog op het doel van S.C.E en deze bal gaat ternauwernood langs het doel. In de tweede helft begint Kaj Dreis voor Jordy Goudt die het vooral fysiek heel moeilijk had. Het spelbeeld blijft onveranderd en in de 50e minuut weet Job ten Barge wederom een doelpunt voor Spero te voorkomen. Job is na zijn langdurige blessure weer helemaal terug. Dan in de 51e minuut een vrije trap voor S.C.E die goed wordt ingeschoten, maar de keeper van Spero pakt met een zweefduik de bal uit de kruising. In deze fase komt S.C.E meer onder de druk van Spero uit en een combinatie tussen Kaj Dreis en Nicky Sander resulteert in een schot van Kaj Dreis welke net naast het doel gaat. Met nog een half uur te spelen komt Sharif Josefa in het veld voor Anthony de Jong. Enkele minuten later tekent Spero de tweede treffer aan. Gelijk vanaf de aftrap lijkt Joey Smits te gaan scoren, maar de keeper redt ook deze keer. Joey Smits krijgt kort daarna een onbedoelde charge op zijn lichaam en wordt vervangen door Wijnand Verweij. Frank Koch geeft aan dat zijn team één-op-één moet spelen in een uiterste poging een goed resultaat neer te zetten. Hierdoor krijgen beide teams kansen om te scoren en wordt de wedstrijd harder. Over en weer overtredingen en vrije trappen en enkele gele kaarten volgen. Tien minuten voor het einde wordt Frank Koch zelfs weggestuurd door de scheidsrechter vanwege commentaar op de leiding. En schot van Spero spat op de kruising uiteen. De beide keepers weten de stand onveranderd te laten door enkele goede reddingen. In blessuretijd schiet Spero de bal tegen de onderkant van de lat en grijpt Job ten Barge de bal snel van de lijn. Na het laatste fluitsignaal kan Spero zich opmaken voor het feestje voor het pakken van de eerste periode titel. Volgende week speelt S.C.E thuis tegen de buren uit Beuningen. De Beuningse Boys staan in de middenmoot op drie punten verschil met S.C.E. Wederom een belangrijke wedstrijd voor S.C.E om de goede positie te handhaven.

25-10-15  Leones – S.C.E   0-1 (Beker) 
Door de goede prestaties in de voorronde is S.C.E doorgedrongen tot de eerste knock-out fase waarin ze op bezoek gaan bij de tweede klasser Leones uit Beneden Leeuwen. Zoals te verwachten neemt Leones het initiatief en krijgt het team in de begin fase gelijk een vrije trap net buiten het strafschopgebied van S.C.E. De vrije trap wordt niet goed genomen en mislukt. S.C.E laat zich ook gelden en laat zich niet wegdrukken door de tegenstander. In de negende minuut dwingt S.C.E een corner af, maar deze wordt slecht genomen en levert niets op; de lange mannen van de verdediging kunnen onverrichte zake weer terug lopen. Het is een aantrekkelijk schouwspel waarbij beide teams willen voetballen. Het spel gaat snel en het hele veld wordt benut. Leones heeft meer overwicht, maar in het tweede kwartier krijgt S.C.E enigszins grip op het spel en dit levert enkele aanvallende acties op. De trainer van Leones is gedwongen een vroege wissel toe te passen vanwege een blessure. In de 35e minuut gaat een schot net voor het doel van Job ten Barge langs en komt de goalie goed uit bij een volgende aanval van Leones. Daartegenover gaat een schot van Jordy Goudt vlak over het doel van Leones. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft wordt bij schermutselingen voor het doel van S.C.E de bal uitverdedigd door Roel van Wijk, maar brengt een speler van S.C.E zelf de bal per ongeluk weer in het strafschopgebied van S.C.E wat gelukkig onbestraft blijft. Op slag van rust krijgt Joey Smits een trap tegen zijn voet waardoor hij ten val komt terwijl hij op dat moment de vrije ruimte voor zich had om op het doel van Leones af te stevenen. De scheidsrechter fluit wel voor de overtreding, maar verzuimt een kaart te trekken. Bij aanvang van de tweede helft brengt Leones twee nieuwe spelers binnen de lijnen wat naderhand veel invloed op de wedstrijd zal hebben. Leones start goed wat gelijk een doelrijpe kans oplevert en S.C.E moet met man en macht verdedigen om een voorsprong voor Leones te voorkomen. S.C.E wordt achteruit gedrongen maar de vechtlust en inzet van de mannen uit Nijmegen houdt ze overeind. Al vroeg in de tweede helft valt een speler van Leones geblesseerd uit en doordat de trainer al drie keer heeft gewisseld moeten zij verder met tien man. S.C.E geeft meer gas om te trachten van dit overtal gebruik te maken. Een vrije trap in de 64e minuut wordt door Marc Guntermann niet goed genoeg genomen om op voorsprong te komen. Daarna weer een kans voor Leones waar een overtreding aan vooraf gaat, Rick Theunissen wordt namelijk neergeduwd waardoor de tegenstander vrij op het doel kan schieten. De uitstekend keepende Job ten Barge pakt dit schot goed. Frank Koch vindt dat het tijd wordt om wissels toe te passen en de afgelopen wedstrijden heeft hij laten zien hier een goede hand in te hebben. Kaj Dreis en Sharif Josefa komen in de spits voor Jordy Goudt en Joey Smits. Amper vijf minuten later krijgt weer een speler van Leones een blessure en moeten ze verder met negen man. S.C.E weet dat ze dit moeten uitbuiten en de spelers zetten nog een keer aan. Een kopbal van Daniël Heideveld mist het doel maar net. In de 80e minuut geeft Rick Theunissen een mooie voorzet welke door Sharif Josefa wordt benut, hij schiet S.C.E op voorsprong. Slechts enkele minuten daarna beland een bekeken lob van Sharif Josefa op het dak van het doel. Met nog enkele minuten reguliere speeltijd kopt een speler van Leones de bal in het doel van S.C.E, maar de grensrechter geeft buitenspel aan waarop de scheidsrechter de treffer afkeurt. Leones heeft een goed team en S.C.E moet zich helemaal leeg spelen om de voorsprong te behouden.  Dit lukt en S.C.E bekert verder en wel op 22 november a.s. De tegenstander is nog niet bekend. Volgende zondag speelt S.C.E voor de competitie de uitwedstrijd tegen de koploper Spero uit Elst.

18-10-15 S.C.E – vv Eldenia  1-0  (Competitie)
S.C.E begint de wedstrijd tegen vv Eldenia goed. De bal wordt snel rondgespeeld en de posities worden goed ingevuld. Na vijf minuten krijgt S.C.E een vrije trap, deze wordt door Marc Guntermann genomen en de bal schuift net over het doel van vv Eldenia. Het gevecht tussen de twee teams in deze fase vindt voornamelijk op het middenveld plaats. S.C.E wint vaak het duel, maar een beslissende eindpass blijft uit of wordt niet goed ingeschat. Afwisselend wordt de lange bal gespeeld, maar daar weten de verdedigers van Eldenia wel raad mee. S.C.E moet alert zijn op de uitbraak van vv Eldenia, maar komt niet echt in gevaar. Bij enkele pogingen van vv Eldenia staat de verdediging goed en is Sinan Yüksel een betrouwbare sluitpost. Na een half uur wordt een achterwaarts ingekopte bal van Joey Smits wegens buitenspel afgekeurd. Vijf minuten later zet Marc Guntermann over links goed door en zijn voorzet gaat vlak voor het doel van vv Eldenia langs en komt in de voeten van Dominic Jansen die zijn schot ook voor het doel langs ziet gaan. Enkele minuten voor de rust komt vv Eldenia in kansrijke positie, gelukkig is Sinan Yüksel in staat de bal af te weren en tot corner te verwerken. Deze corner levert niets op en zo gaan de twee teams de rust in met een doelpuntloze eerste helft. Bij het teruggaan naar de kleedkamers vindt een vervelende schermutseling plaats tussen Khalid Samaoui en een tegenstander welke op het veld al was begonnen. De scheidsrechter constateert een strafbare handeling van Khalid Samaoui en hij krijgt een rode kaart. Zo begint S.C.E de tweede helft met 10 man. Als vv Eldenia al van plan was om hier profijt van te trekken, blijken ze hiertoe niet in staat. S.C.E blijft aanvallend voetballen en door voorin al druk te zetten en de bal snel te spelen wordt vv Eldenia steeds meer op eigen helft vastgezet. In de 64e minuut komt Pascal Sevenich de spits Joey Smits vervangen. De jonge A-speler is bijna niet te houden door de Eldense verdedigers. Een aanvallende actie van Marc Guntermann brengt hem tot de achterlijn waar hij een corner uit sleept. Deze corner wordt strak voorgetrokken door Pascal Sevenich en de goed koppende Richard Schür ziet zijn inzet nog maar net door de keeper van vv Eldenia weggetikt. De bal wordt in de rebound door Pascal Sevenich hard ingeschoten, maar weer ligt de keeper in de weg. Met nog twintig minuten te spelen wordt Kaj Dreis ingebracht voor de kilometervreter Nicky Sander. In deze fase oogt het team van vv Eldenia vermoeid terwijl S.C.E er nog een schepje bovenop doet. De loop- en sprinttrainingen van Frank Koch betalen zich zo uit. Een vrije trap van Pascal Sevenich belandt bij de keeper en een goed schot van Anthony de Jong verdwijnt net over het doel. In de 77e minuut drijft Pascal Sevenich de bal vanaf rechts op en speelt zich met een mooie beweging vrij. Zijn goed geplaatst schot verdwijnt in de verre hoek van het doel van vv Eldenia. Het laatste kwartier wordt de verdiende voorsprong goed verdedigd en speelt S.C.E bij vlagen goed voetbal. Net voor het eind van de wedstrijd wordt het nog even benauwd voor S.C.E wanneer vv Eldenia bijna de gelijkmaker kan scoren. Maar de rots in de branding, Roel van Wijk, voert ondanks zijn hoofdwond van vorige week de strijd aan en met zijn hard werkend team wordt de voorsprong vast gehouden en blijven de drie punten in Lindenholt. Een aantrekkelijke wedstrijd met goed voetbal en strijd. De mannen van Frank Koch doen het tot nu toe prima in de derde klasse. Volgende week geen competitie, maar speelt S.C.E in de knock-out fase een bekerwedstrijd tegen de tweede klasser, Leones uit Beneden Leeuwen.

11-10-15  VDZ – S.C.E  2-0  (Competitie)
Deze zondag moet S.C.E aantreden tegen VDZ uit Arnhem, een team met nog maar één gewonnen wedstrijd uit de onderste regionen. Vanaf het begin is het zaak voor S.C.E om de tegenstander niet te onderschatten. Al in de eerste minuut krijgt VDZ een vrije trap welke door Sinan Yüksel tot corner wordt verwerkt. In de 3e minuut volgt een vrije trap voor S.C.E welke door Richard Schür vanaf de rechtsback positie met een crossbal naar de op de linkervleugel vrij lopende Marc Guntermann wordt geschoten. Het schot van Marc Guntermann kan de keeper van VDZ alleen maar pareren ten koste van een corner. Enkele minuten later volgt een snelle aanval waarbij Pascal Sevenich de bal niet hard genoeg inschiet om de keeper te verrassen. Na ongeveer tien minuten krijgt een onschuldige botsing tussen Roel van Wijk en een speler van VDZ een vervelend gevolg. Roel houdt er een flinke hoofdwond aan over en de verzorger, Patrick Rentrop, gebaart gelijk naar de bank dat een wissel nodig is. Roel van Wijk verlaat het veld en gaat rechtstreeks naar het ziekenhuis. Anthony de Jong komt voor hem het veld in. Deze wissel houdt voor Frank Koch in dat er op vijf posities een andere speler komt te staan. Als na enige tijd de wedstrijd weer verder gaat blijkt dat S.C.E zich niet uit het veld heeft laten slaan en bij een goed opgezette aanval krijgt Nicky Sander een vrije kans om S.C.E op voorsprong te brengen. Zijn schot gaat echter net voorlangs. VDZ laat zich niet onbetuigd en kan regelmatig vanuit de counter gevaar stichten. Een opgelegde kans voor VDZ wordt zwak ingeschoten en gaat naast. Na een half uur komt een crossbal vanaf links bij Pascal Sevenich die op de rechterflank de bal echter niet goed kan controleren en de keeper van VDZ pakt de bal.  S.C.E speelt goed en aanvallend, maar moet waken voor de counters van VDZ. In de 40e minuut maakt een speler van VDZ een duidelijke overtreding op een verdediger van S.C.E nabij de achterlijn en iedereen, ook de speler van VDZ, verwacht dat de scheidsrechter zal fluiten. De speler van VDZ speelt de bal dan achteloos achter zijn standbeen langs richting het doel van S.C.E en de bal gaat erin. Tot ieders verbazing heeft de scheidsrechter de overtreding blijkbaar niet gezien en fluit hij voor een doelpunt. De terechte protesten van S.C.E wuift hij weg en zo komt VDZ op een gemakkelijke voorsprong. In de tweede helft komen Sharif Josefa en Jordy Goudt in het veld voor Pascal Sevenich en Kaj Dreis. Frank Koch kiest voor de aanval en zijn team gaat op zoek naar de gelijkmaker. In het eerste kwart van de tweede helft krijgt S.C.E enkele kansen, maar paal en keeper staan steeds weer in de weg. In de 65e minuut kan VDZ bij balverlies op het middenveld counteren en dit resulteert in een 2-0 voorsprong. Slechts enkele minuten later gaat een schot van VDZ net naast het doel van S.C.E. Ongeveer een kwartier voor het einde gaat S.C.E één op één spelen en gaat massaal in de aanval. Een vrije trap van Marc Guntermann verdwijnt over het doel van VDZ en enkele minuten voor het einde schiet Nicky Sander tegen de paal. In de rebound wordt de bal net voor de voeten van Richard Schür weggemaaid en is weer een kans verkeken. De wedstrijd eindigt in een 2-0 eindstand. S.C.E heeft goed gevoetbald, maar had vandaag geen geluk. Duidelijk is wel dat in deze klasse de spelers van S.C.E alle wedstrijden alles moeten geven en niet kunnen inzakken. Elk foutje wordt afgestraft en concentratie, strijd  en conditie zijn heel belangrijk. Er zijn geen gemakkelijke tegenstanders of wedstrijden, elke week een topwedstrijd en keihard werken voor elke punt.  A.s. zondag ontvangt S.C.E het team van Eldenia op sportpark Lindenholt. Hopelijk houden we de punten in Nijmegen.

04-10-15 S.C.E – ONA’53  1-1  (Competitie)
Zoals het in deze klasse te verwachten is blijkt ook de tegenstander van vandaag over de nodige voetbalcapaciteiten te beschikken. ONA’53 uit Wageningen is na vier wedstrijden in deze competitie nog ongeslagen. Na vijf minuten het eerste wapenfeit voor S.C.E; een vrije trap in de buurt van het strafschopgebied van ONA’53 wordt door Pascal Sevenich te zacht geraakt om de keeper te verschalken. Slechts drie minuten later speelt Marc Guntermann een mooie steekbal in de voeten van een vrij staande Pascal Sevenich, maar hij wordt ten onrechte afgefloten voor buitenspel. S.C.E heeft in het begin van de wedstrijd het heft in handen en in de 10de minuut raken Nicky Sander en zijn directe tegenstander het overzicht kwijt in het strafschopgebied van ONA’53 waardoor een mogelijkheid tot voorsprong in de kiem smoort.  Dan in de 12e minuut wordt een ingooi van ONA”53 onderschept. Kaj Dreis geeft met zijn snelheid het nakijken en vanaf de linkerflank loopt hij op het doel van ONA’53 af. Hij schiet de bal in, maar deze wordt door de keeper gekeerd. In de rebound schiet Kaj Dreis raak. Een vroege en verrassende voorsprong voor S.C.E. De ploeg uit Lindenholt blijft druk zetten en het spel verloopt van beide kanten snel en aantrekkelijk. Een voorzet van Richard Schür wordt door Kaj Dreis ingeschoten, maar de keeper van ONA’53 is alert en weet de bal te keren. In de tegenaanval van ONA’53 gaat het schot van de tegenstander nog maar net over het doel van Sinan Yüksel. Na een klein half uur spelen begint S.C.E het moeilijk te krijgen. ONA’53 komt opzetten en hebben door hoe S.C.E moet worden aangepakt. In het laatste kwartier volgen dan ook meerdere corners en vrije trappen voor het team uit Wageningen. In de blessuretijd van de eerste helft wordt de bal gevaarlijk door het midden uitverdedigd bij S.C.E en deze bal wordt dan ook onderschept door ONA’53. De verdediging kan alleen nog maar ten koste van een vrije trap de fout herstellen. Uit deze vrije trap maakt ONA’53 de gelijkmaker en mogen de mannen rusten. In de tweede helft wordt S.C.E flink onder druk gezet door ONA’53. Zo nu en dan komt S.C.E eruit, maar dit levert geen grote kansen op. Na een kwartier spelen komt de thuisploeg goed weg als bij een knappe aanval van ONA’53 de bal in het zijnet terecht komt.  Rick Theunissen verlaat het veld voor Sharif Josefa die langzaam weer terugkomt na een lange blessure. Het spel gaat heen en weer, waarbij ONA’53 het betere van het spel heeft en S.C.E vooral moet verdedigen. In dit stadium volgen veel overtredingen en blessure behandelingen. ONA’53 gaat duidelijk voor de winst en de spelers van S.C.E raken zienderogen vermoeid en moeten alles uit de kast halen om ONA’53 het scoren te beletten. Uit een corner voor ONA’53 wordt bijna gescoord, maar de goed genomen kopbal verdwijnt over het doel van S.C.E. Ongeveer tien minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt Roel van Wijk zijn tweede gele kaart en moet het veld verlaten. Mitch Orth komt het veld in voor Pascal Sevenich. Dan volgen nog tien spannende minuten, maar S.C.E weet vol te houden en heeft het geluk dat ONA’53 niet meer weet te scoren. Een gelijkspel tegen deze tegenstander is een mooi resultaat, maar achteraf is het tegendoelpunt weer te gemakkelijk gevallen. S.C.E blijft in deze competitie goed mee doen en staat op een verdienstelijke 7de plaats. Er zit zelfs een gaatje tussen de teams die onder S.C.E gerangschikt staan en het verschil met de koploper is slechts drie punten. 11 oktober moet het team van Frank Koch op bezoek bij VDZ in Arnhem. Dit team staat onderin de ranglijst, maar moet niet worden onderschat door de mannen van S.C.E. Volgende week weer vol er tegenaan en proberen punten mee naar Nijmegen te nemen.

29-09-15  S.C.E – Herpinia  2-2  (Vriendschappelijk)
In een matige oefenwedstrijd kwam S.C.E op achterstand maar voor rust maakte Kaj Dreis gelijk. Na rust kwam Herpina andermaal op voorsprong maar wist Jordy Goudt de einduitslag op het scorebord te zetten 2-2.

27-09-15  Fortissimo – S.C.E  0-1   (Competitie)  
S.C.E begon goed aan de wedstrijd en had direct een veldoverwicht. Toch moest men oppassen voor de counters van de Edenaren maar onze achterhoede gaf geen kans weg. Aanvallend kreeg S.C.E een paar mogelijkheden maar de eindpass was steeds ongelukkig. Na de rust combineerde S.C.E beter en drukte Fortissimo nog meer naar achteren en was S.C.E duidelijk de bovenliggende partij. Na ongeveer 65 minuten spelen kwam Sharif Josefa, zijn eerste speelminuten in S.C.E 1 dit seizoen, in het veld voor de moegestreden Kaj Dreis. Sharif Josefa kreeg direct een grote kans maar helaas wist hij deze niet af te maken. Toch werd Sharif Josefa de matchwinnaar door een goed opgezette aanval in de 82e minuut via Khalid Samaoui en Dominic Jansen af te ronden met zijn hoofd. Een meer dan terechte voorsprong voor S.C.E. Onze mannen bleven doorgaan en gingen op jacht naar een tweede doelpunt, ondanks enkele kansen, viel die helaas niet. Bijna werd het nog gelijk maar Roel van Wijk haalde de bal voor de lijn weg. S.C.E kon opgelucht, maar al met al dik verdiend, de 3 punten meenemen naar Nijmegen.

20-09-15 S.C.E – vv Echteld  6-4 (Competitie)
De wedstrijd tegen de koploper, vv Echteld heeft nog geen puntenverlies, is amper begonnen of S.C.E kijkt al tegen een achterstand aan. De snelle en behendige linksbuiten, Ibo Kaya, verrast de verdediging en kan in de derde minuut gemakkelijk scoren. Een minuut later loopt de tegenstander weer vrij door het midden heen, maar het schot gaat naast. S.C.E is enigszins van de schrik bekomen en zet een aanval op die onderbroken wordt door een handsbal van een speler van vv Echteld. Pascal Sevenich, een talentvolle A-speler, zet zich achter de bal en verrast de keeper van vv Echteld door de bal regelrecht het doel in te schieten. Dit geeft S.C.E even wat verademing. vv Echteld speelt heel sterk en heeft veel kwaliteit en ervaring in het team lopen. S.C.E daarentegen speelt met een heel jong team met daarom slechts een enkele speler met veel ervaring. Over en weer komen er kansen om te scoren. In de 25e minuut wordt een knap schot van Khalid Samaoui door de keeper gepakt. Drie minuten later schudt Richard Schür twee tegenstanders van zich af en geeft een steekballetje op een uitstekend tussen de linies doorlopende Khalid Samaoui die de bal keurig in de voeten van Jordy Goudt plaatst. Het schot van Jordy Goudt gaat jammer genoeg naast, zo’n mooie actie verdient meer. Na een half uur krijgt vv Echteld een corner welke heel goed wordt genomen door de linksbuiten en een alerte Marc Guntermann kopt de bal op de lijn uit de doelmond. Bij de volgende aanval van vv Echteld wordt de bal strak voorgetrokken en schiet de aanstormende aanvoerder de bal als een streep in. Sinan Yüksel heeft de onhoudbare bal niet eens kunnen zien aankomen. Slechts een minuut later komt in het strafschopgebied van vv Echteld een klutsbal tegen Nicky Sander aan welke tot ieders verbazing in het doel beland. Ook zo’n goal telt natuurlijk dus is de stand weer gelijkgetrokken. Dit geeft S.C.E een boost en in de 34e minuut scoort Pascal Sevenich uit een assist van Richard Schür zijn tweede goal en zet S.C.E op een voorsprong van 3-2. Enkele minuten voor de rust krijgt S.C.E een tegenvaller doordat Jordy Goudt direct rood krijgt vanwege strafbaar woordgebruik. S.C.E moet nog ruim een helft met tien man spelen. In de 50e minuut komt S.C.E goed weg, een vrije trap van vv Echteld komt eerst tegen de muur en in de rebound wordt de bal tegen de lat aangeschoten. S.C.E stelt daar een mooie aanval tegenover waarbij Pascal Sevenich na een knappe beweging de bal vanaf rechts net voorlangs schiet. In de 60e minuut is het weer vv Echteld die een schot vanaf het middenveld richting het doel van S.C.E schiet. De bal verdwijnt via Mitch Orth het doel in. Met de stand van 3-3 komt S.C.E geweldig onder druk te staan en is het inbrengen van de snelle pinchhitter, Kaj Dreis, een logische wissel. Rick Theunissen verlaat het veld. Kaj Dreis zorgt gelijk voor druk bij de verdediging van vv Echteld door goed op de bal te jagen en zijn snelheid te gebruiken. Bij een daaropvolgende corner welke goed wordt genomen door Khalid Samaoui torent Marc Guntermann boven iedereen uit en blijft zelf even in de lucht hangen voordat hij de bal kopt en S.C.E in de 68e minuut weer op een voorsprong zet. vv Echteld zet nog een keer aan en komen na vijf minuten weer op gelijke hoogte. Frank Koch zet een licht geblesseerde Joey Smits in de spits en Dominic Jansen gaat eruit. Dan krijgt vv Echteld een levensgrote kans om weer op voorsprong te komen, Daniël Heideveld is oplettend genoeg om de bal op tijd van de doellijn te halen. Frank Koch wisselt nog een keer en de uitstekend spelende en moegestreden Pascal Sevenich mag eruit voor Jeroen Peters. Er volgen nog spannende minuten waarop S.C.E met man en macht probeert de tegenstander van zich af te houden en vv Echteld enkele malen dicht bij een voorsprong komt. Als in de 87e minuut keeper Sinan Yüksel een klasse redding brengt op een inzet van vv Echteld wordt de spanning alleen maar groter. S.C.E blijft aanvallend spelen en in de 88e minuut krijgt Kaj Dreis de bal in de voeten en verschalkt in alle rust de keeper en met een bekeken schot plaatst hij de bal in het doel. S.C.E ontploft bij deze voorsprong. vv Echteld probeert nog aan te zetten, maar in blessuretijd ontvangt Kaj Dreis de bal op links en trekt er een sprintje uit, hij geeft de bal strak en tijdig af aan de goed meegelopen Joey Smits die de bal in één keer op de slof neemt en de wedstrijd op een eindstand van 6-4 zet. Het was een mooi schouwspel met snelle balwisselingen, goed voetbal en hard werken waarin van beide kanten de fysieke inbreng niet werd geschuwd. Frank Koch (goede tactische wissels Frank!) mag trots op zijn mannen zijn, ondanks vele blessures en ontbreken van enkele bepalende spelers heeft het team van S.C.E gevochten voor wat ze waard is. De spelers hebben aangetoond veerkracht te bezitten en als team samen te werken. Het publiek heeft een spannende wedstrijd gezien met veel mooie doelpunten en strijd. Klasse jongens!

13-09-15 Union – S.C.E  4-1 (Competitie)
De eerste uitwedstrijd van dit seizoen is tegen een bekende tegenstander, Union de kampioen van het afgelopen seizoen. Union is een geduchte tegenstander met goede spelers, een heel jong team met drie tieners in de basis.  Vanaf het begin wordt door beide teams goed gevoetbald waarbij Union daadkrachtiger is en in het eerste kwartier twee goals afgekeurd ziet worden. De eerste de beste keer dat S.C.E dicht bij het doel van Union komt krijgen ze een corner mee. Uit de corner wordt de afvallende bal hard ingeschoten door Nicky Sander en brengt S.C.E in de zeventiende minuut op een verrassende voorsprong. Binnen vijf minuten wordt dit rechtgetrokken door Union; uit een corner wordt de bal van dichtbij ingeschoten door de goed meegelopen rechtsback van Union. Het vervolg van de eerste helft geeft een zelfde beeld. Beide teams laten goed voetbal zien waarbij Union toch de boventoon voert. Ook krijgen beide teams kansen om de score te vergroten, maar krijgen de bal niet in het doel.  De tweede helft laat een fel Union zien en S.C.E wordt knap onder druk gezet. Er volgen enkele kansen om te scoren en in de 54e minuut is het raak en zet Daniil Scheifes Union op een voorsprong.  In de 55e minuut verlaat Roel van Wijk geblesseerd het veld en komt Pascal Sevenich het veld in. Hierdoor worden de vier posities achterin anders ingevuld. Vijf minuten later verschalkt Joey Smits bijna de keeper van Union door van veraf een slim balletje over de iets te ver uit zijn doel gelopen keeper te schieten. De keeper tikt ternauwernood de bal net over de lat. De daarop volgende corner wordt bijna door Joey Smits in het doel gewerkt. Kaj Dreis wordt gewisseld voor de jonge Jordy Goudt. In de 70e minuut kan Joey Smits bij de tweede paal net niet bij de bal en valt zelf het doel in en de bal gaat naast. Joey verlaat dan geblesseerd het veld en Mitch Orth vervangt hem. Frank Koch neemt risico door achterin één op één te spelen en de aanval te verstevigen. Dit levert enkele kansen voor de gelijkmaker op, maar Nicky Sander, Jordy Goudt en Richard Schür missen net het beetje geluk.  Zoals altijd geldt dan de wet “als wij niet scoren doet de tegenstander het wel” en bij een counter van Union over hun rechterflank scoort de aanvoerder van Union het derde doelpunt. De wedstrijd is dan gespeeld, S.C.E kan geen vuist meer maken. Op slag van het eindsignaal weet Union zelfs nog een vierde goal te scoren. Een geflatteerde uitslag, maar wel een verdiende overwinning voor Union die hierdoor na twee gewonnen wedstrijden de ranglijst aanvoert. Volgende week een thuiswedstrijd voor S.C.E waarbij Echteld op bezoek komt.

06-09-15 S.C.E – SCH  1-1  (Competitie)
De startwedstrijd in het seizoen 2015-2016 in de derde klasse was tegen SCH, een favoriet voor de titel. SCH heeft een goed team met ervaren spelers en dat was in het begin van de wedstrijd ook duidelijk. Zij namen het initiatief en kregen in de beginfase al enkele kansen om de score te openen. In de 8e minuut was het raak, Jelano Crüden kreeg vrije doorgang en schoot de 0-1 in. Binnen een kwartier raakt keeper Job ten Barge geblesseerd aan zijn schouder en komt Sinan Yüksel onder de lat te staan. SCH blijft gevaarlijk en S.C.E ontsnapt enkele malen aan een grotere achterstand. In de 21e minuut grijpt Frank Koch in en zet de verdediging anders neer. Hij wisselt Mitch Orth voor Kaj Dreis en haalt Daniël Heideveld naar achteren. Marc Guntermann komt op de linksback positie te spelen. Dit blijkt een goede aanpak te zijn en S.C.E krijgt meer grip op de wedstrijd. Er wordt nu meer naar voren gespeeld en dit levert meer druk en enkele kansjes op. Een kleine tien minuten voor de rust knalt een schot van Rick Theunissen tegen de kruising aan en in de rebound schiet Kaj Dreis naast. In de 40e minuut ontvangt Kaj Dreis de bal en kan vrij doorlopen, maar wordt afgevlagd voor buitenspel. De laatste kans voor de rust is voor SCH, maar de bal wordt te zacht ingeschoten om Sinan Yüksel in moeilijkheden te brengen. In de tweede helft gaat S.C.E goed van start. Ze spelen fel en zetten SCH goed onder druk. SCH heeft moeite met de aanvallers van S.C.E en in de 48e minuut maakt Joey Smits bijna de gelijkmaker, hij heeft schijnbaar de bal voor het intikken, maar vanaf de achterlijn is het moeilijk om de bal goed te raken en krijgt een speler van SCH de gelegenheid om de bal van de lijn te halen. Jordy Goudt komt in het veld voor Joey Smits en dat betekent nog meer snelheid voorin. S.C.E heeft het beste van het spel, maar SCH blijft heel gevaarlijk. Vooral de linksbuiten van SCH maakte het de verdediging van S.C.E heel moeilijk. In de 66e minuut moet Sinan Yüksel redding brengen en verdedigd Marc Gunterman op tijd uit. Met nog twintig minuten te spelen onderschept Richard Schür de bal en speelt deze direct op de sprintende Jordy Goudt. Voor het strafschopgebied wordt Jordy Goudt gestuit door een verdediger van SCH, maar de scheidsrechter ziet hier geen overtreding in. S.C.E krijgt wel een corner mee. Deze wordt goed genomen door Nicky Sander en tussen twee verdedigers van SCH, die allebeide niet ingrijpen, kopt Richard Schür de bal hard in het doel van SCH. Een verdiende gelijkmaker. In de resterende tijd gaat SCH nog volop in de aanval, maar de spelers van S.C.E waren vastbesloten om de tegenstander niet met drie punten weg te laten gaan. De jongens van S.C.E opereerden als een team en speelden fel en gedreven. Vijf minuten voor tijd komt een speler van SCH ongelukkig te vallen en verlaat het veld met waarschijnlijk een ernstige blessure aan zijn arm. In de eindfase brengt Sinan Yüksel nog tweemaal op voortreffelijke wijze redding en zo eindigt de wedstrijd in een terechte gelijkspel. Frank Koch kan trots op zijn mannen zijn voor hun inzet en vechtlust. Een mooie start van de competitie. De toeschouwers hebben een spannende wedstrijd gezien en volgens mij was de verdediging beter dan die van dat team dat later op de avond tegen Turkije heeft gespeeld ;).

30-08-15 DBV – S.C.E  1-2  (Bekerprogramma)
In de derde wedstrijd van de voorronde van het beker toernooi moet S.C.E naar Maasbommel (dus niet Zaltbommel). Met twee gewonnen wedstrijden heeft S.C.E aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de volgende ronde. Het team van S.C.E speelde voor het eerst in de nieuwe kleding en de shirts waren binnen een mum van tijd al helemaal doorweekt vanwege het warme en benauwde weer. Het eerste kwartier is S.C.E in de aanval en komen vaak in het doelgebied van DBV. Dit levert geen doelpunten op, de scoringskansen worden niet goed benut en er wordt te weinig gekeken naar de vrijstaande aanvallers. Na een kwartier komt DBV gevaarlijk dicht bij het doel van S.C.E en is het team uit Nijmegen gewaarschuwd voor counters van de tegenstander. Daarna is S.C.E weer veelvuldig aan de bal, maar de meeste aanvallen leveren geen scoringskansen op door een verkeerde pass of balverlies. Slechts zo nu en dan volgt een schot op het doel welke niet doeltreffend zijn. Na 35 minuten volgt een wissel; Kaj Dreis komt het veld in voor Joey Smits. Dit blijkt goed uit te pakken, binnen twee minuten schiet Kaj Dreis de 0-1 in. Net voor rust ontvangt Kaj Dreis een steekballetje van Richard Schür die hij nog maar net over het doel van DBV schiet. In de tweede helft komt Jordy Goudt het veld in voor Jeroen Peters.  S.C.E probeert het spel weer op te pakken en in het begin van de tweede helft ziet het er redelijk uit. Dan laat Dominic Jansen van zich horen. Bij een één-tweetje met Kaj Dreis schiet Dominic Jansen hard in de kruising, maar de keeper van DBV maakt een uitstekende redding. Daarna stuit een ongelukkige terugspeelbal van Dominic Jansen over keeper Job ten Barge heen en komt de gelijkmaker op het scorebord.  Dominic herstelt zich goed van dit voorval en bij een mooie aanval geeft hij de bal op maat in de voeten van Jordy Goudt die mooi in de kleine hoek scoort en S.C.E weer op voorsprong brengt. Daarna mag Dominic Jansen welverdiend rusten en komt Maarten van Breda het veld in. Het spel zakt zienderogen ver onder niveau, waarschijnlijk de combinatie van het warme weer en de wetenschap dat we een ronde verder zijn, want DBV kon geen vuist meer maken. In de resterende tijd slechts nog een vermeldenswaardig knap schot van Rick Theunissen welke de keeper van DBV net over het doel tikt. Aan het eind van de wedstrijd loopt Marc Gunterman  door het midden op en speelt de bal op Richard Schür die de bal goed voortrekt en de doorgelopen Marc Gunterman kopt de bal hard tegen de lat. Het eindsignaal van de scheidsrechter verlost beide teams en de toeschouwers van de ingedutte wedstrijd. S.C.E is een ronde verder, maar heeft in de drie wedstrijden geen hoogstaand voetbal gespeeld. De eerste competitie wedstrijd a.s. zondag in de derde klasse tegen SCH moet het voetballend veel beter gaan, anders krijgen de mannen uit Lindenholt het heel moeilijk.

25-08-15 vv Ewijk – S.C.E   0-4 (Bekerprogramma)
Deze avond zijn er helaas geen twitterde verslaggevers rond het veld van Ewijk. De bekerwedstrijd tussen vv Ewijk en S.C.E is in de stromende regen begonnen, de tussenstand na een klein half uur spelen is nog steeds 0-0, en dat is ook de ruststand. Net na het rustsignaal maakt Nicky Sander de 0-1 voor S.C.E. De tweede helft is ondertussen in de 68e minuut beland, en Richard Schür maakt een “rommelgoal” 0-2 voor S.C.E ook dit doelpunt telt gewoon. Een kwartier voor tijd maakt Daniel Heideveld er 0-3 van. In de laatste minuut is het ook nog 0-4 geworden, doelpunt gemaakt door Joey Smits, wat ook tevens de eindstand is.

18-08-15 S.C.E – SCH zat. 1   3-1 (Bekerwedstrijd)
De eerste bekerwedstrijd tegen het zaterdag elftal van SCH begon niet goed voor S.C.E. Te weinig strijd en te veel fouten waardoor SCH het beste van het spel had. In de 18e minuut  loopt een speler van SCH door de verdediging heen en zet S.C.E op een achterstand. De obstructie van een speler van SCH tegen Jeroen Peters wordt niet als zodanig beoordeeld door de scheidsrechter. De rest van de eerste helft is niet indrukwekkend. Het enige wapenfeit is in de 30e minuut een kopbal van Richard Schür die van de lijn wordt gehaald. Op slag van rust weet S.C.E nog een goede aanval op te zetten, maar een schot van Harry van Lent gaat voorlangs het doel van SCH. In de tweede helft is het spel niet veel anders. Wel krijgt Angelo Kilkens een schietkans welke door de keeper van SCH wordt gepareerd. In de 68e minuut vindt Roel van Wijk het welletjes en bij een corner loopt Roel vastberaden in de zestien meter en kopt recht vooruit de gelijkmaker binnen. Slechts twee minuten daarna gaat een volgende kopbal van Roel van Wijk net naast. Vijf minuten later komt SCH bij een counter net niet tot scoren. De laatste tien minuten krijgt S.C.E meer en meer de overhand en dit resulteert in de 84e minuut in een 2-1 voorsprong; bij een goed uitgevoerde snelle aanval raakt Luuk Schiphorst de bal en scoort van dichtbij. Vier minuten voor het eindsignaal weer een snelle aanval waarbij Angelo Kilkens de bal vanaf rechts voor geeft in de voeten van Joey Smits die de einduitslag van 3-1 op het scorebord zet. Ondanks de winst mag S.C.E niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Om te handhaven in de derde klasse moet het nog verbeteren. Een uitdaging voor Frank Koch en zijn spelers.

16-08-15 S.C.E – DVOL  1-3  (Oefenwedstrijd)
Op de dag dat het lijkt alsof de regen niet meer stopt speelt S.C.E de oefenwedstrijd tegen DVOL uit Lent.  S.C.E begint goed en speelt naar behoren, met hier en daar wat schoonheidsfoutjes. Bij een vrije trap in de 5e minuut  van Marc Guntermann krijgt de keeper de bal niet onder controle en een alerte Daniël Heideveld schiet de bal van dichtbij in.  Hierna krijgt DVOL meer grip op het spel en na de gelijkmaker na een kwartier spelen, een doorgekopte bal wordt op een paar meter van het doel ingetikt, volgt in de 30e minuut ook de voorsprong voor DVOL  na een mooie aanval waarbij de verdediging van S.C.E geen inbreng had. Vlak voor rust kan Job ten Barge tot twee keer aan toe zijn team behoeden voor een grotere achterstand. In de tweede helft komen Jeroen Peters en de jonge A-spelers, Jordy Goudt en Pascal Sevenich in het veld. S.C.E komt na vijf minuten  op een achterstand van 1-3 en daarna weten de mannen van S.C.E het spel weer enige tijd naar zich toe te trekken.  Een van links subtiel ingeschoten bal van Jordy Goudt gaat net over en een hard schot van Marc Guntermann wordt door de paal gekeerd. Even later volgt een schot van Jordy Goudt die op de lat uiteen spat. Het spel zakt van beide kanten enigszins in en lijkt gespeeld. Hierdoor en waarschijnlijk door de weersomstandigheden fluit de scheidsrechter, Ruben Eickelman, enkele minuten eerder af en druipt iedereen van het veld af. Dinsdag 18 augustus volgt de eerste bekerwedstrijd tegen SCH-zaterdag op het mooie sportpark van S.C.E. Aanvang 20:00 uur.

09-08-15  Rood Wit – S.C.E  3-1 (Oefenwedstrijd)
S.C.E 1 verliest van Rood Wit met 3-1, S.C.E 1 speelde vanaf de 60e minuut met 3 A1 spelers in het team. S.C.E kwam op voorsprong door een goede actie van Pascal Sevenich, Kay Dreis scoorde de 0-1. Een penalty die om zeer onduidelijke redenen overgenomen moest worden zorgde voor een achterstand van 1-2, hierdoor was het team even van slag en hier profiteerde Rood Wit van om de 3-1 erin te schieten. Een zeer jong S.C.E bood zeer goed tegenstand tegen een eerste klasser, dit bied perspectief voor de toekomst.