2021-2022

06-06-22  sc Millingen – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Kampioen S.C.E noteerde bij sc Millingen de 22e overwinning 1-0. S.C.E bleef ongeslagen en speelde slechts twee keer gelijk. Doelcijfers; 88-17. Nicky Sander, terug van een blessure en na rust ingevallen, maakte in Millingen het enige doelpunt. Zijn zestiende van dit seizoen.

06-06-22 sc Millingen – S.C.E
Bron: website sc Millingen.nl
Met een scheidsrechter die uit het Schwarzwald kwam en die werkt in Hamburg en woont in de nabijheid van Nijmegen begon deze partij. S.C.E wilde omgeslagen blijven en sc Millingen moest veel verdedigen vandaag, De afsluiting van het seizoen was er ook en de harde muziek maakte het praten bijna onmogelijk. Jammer iedere keer. De wedstrijd, ja de kampioen speelde goed met geroutineerde spelers en sc Millingen met veel jeugdige spelers holde er achteraan. Geen echt gevaar voor beide doelen in de eerste helft. Na de rust zette S.C.E een andere speler op links in en dat leverde meer gevaar op voor het Millingen doel. Op een gegeven moment was de achterhoede helemaal uitgespeeld en gleed een Millingen speler uit en dacht niets anders dan de bal tegen te houden dan met de handen. Penalty en daar was niets op af te dingen. Maar Chiem Haukes onze doelman die al veel gered had redde deze penalty ook. Dat kort voor het einde de 0-1 viel was uiteindelijk ook terecht. Een rijpere ploeg won van een ploeg in opbouw. Het seizoen is voorbij en wie bijna alles gezien heeft ziet dat deze ploeg sinds de Berg en Dal Cup stappen voorwaarts gezet heeft en eigenlijk een goed seizoen gedraaid heeft en netjes geëindigd is. Een compliment is het waard. Soms weg gespeeld en soms goede weerstand en overwinningen. Dat na Corona alles anders is weten we ook inmiddels.

29-05-22  S.C.E – sv Nijmegen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E speelde plichtmatig en won pas in de slotminuut van sv Nijmegen 4-3. Clubtopscorer Max Buesink maakte de winnende. Eerder scoorden Jarno Herfkens (2x) en Jayrell Terziyan. Bij sv Nijmegen, dat de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen speelde, troffen Aschmar Ouchene, Ricardo Knoop en Antoine in den Bosch doel. sv Nijmegen bood net als vorige week aardig tegenspel en tankte daarmee vertrouwen voor de nacompetitie.

23-05-22 Overasseltse Boys – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E, dat al kampioen is, pakte drie punten: in Overasselt werd het 0-3 tegen Overasseltse Boys. De 1-0 kwam van Jarno Herfkens, waarna Jayrell Terziyan en Max Buesink er na rust 3-0 van maakten.

16-05-22  Bij S.C.E kan na 16 jaar de vlag weer eens in de top, mede dankzij de broers Van Cleef
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
De laatste keer dat S.C.E een kampioenschap kon vieren, was in het seizoen 2005-2006. De club behaalde toen de titel in de vijfde klasse. Richard Schür was er destijds al bij. Als jonkie sloot hij aan bij de selectie die toen werd getraind door Paul van Cleef, nu technisch manager van de club. Diens broer, Theo, staat dit seizoen aan het roer als hoofdtrainer. Schür, beroepsmilitair, is inmiddels een ‘oude rot’ -volgende maand wordt hij 36 – en aanvoerder van de Nijmegenaren. Hij genoot nadat het kampioenschap was veroverd van de ontlading bij zijn ploeggenoten, terwijl hij een paar champagnedouches ontweek.We hebben een geweldig seizoen gedraaid, maar het ging echt niet vanzelf. We hebben een krappe selectie die soms moet worden aangevuld met jonge, onervaren spelers. Veel komen uit de eigen jeugd, dat is mooi om te zien.
Stoppen?
De kapitein van S.C.E had toch wel wat spanning gevoeld voorafgaand aan de wedstrijd. Je speelt natuurlijk voor het kampioenschap. Maar we zijn vandaag niet in gevaar geweest. Of ik nog doorga? Natuurlijk! Na zo’n seizoen kun je niet stoppen. Theo van Cleef liet zich met zijn selectie fotograferen en onttrok zich daarna even aan de feestvreugde: Ik heb na het afgebroken coronaseizoen ruim een halfjaar kunnen werken met deze groep. Dus toen het nieuwe seizoen begon, wist iedere speler wat zijn taak was. Je leert elkaar door en door kennen. Ik ben een veeleisende trainer, maar de acceptatie bij de spelers is zó groot. Dat werkt heel fijn.
De oefenmeester van de kersverse kampioen wilde de rol van broer Paul niet onvermeld laten. ,,Paul regelt zo ontzettend veel voor S.C.E”, zei Van Cleef, die boven een hels kabaal van vuurwerk uit moest komen. ,,De randvoorwaarden bij de club zijn hoofdklassewaardig en ze stellen Paul in staat zijn taak goed in te vullen. De spelers hoeven bij wijze van spreken zondag alleen maar hun kloffie aan te trekken. Kleding wordt voor hen gewassen.”Nadat een S.C.E’er een emmer water over de trainer heen gooide, vervolgde hij: Ik wilde eigenlijk geen veldtrainer meer zijn, maar Paul vroeg me twee jaar geleden nog een keer in te stappen bij S.C.E. Dat heb ik toen gedaan voor hem. Maar dit kampioenschap is zeker ook zijn verdienste. Tijdens de gang naar de kleedkamer gooide Van Cleef er een Cruijffiaans gezegde tegenaan. ,,Voetbal is voor mij soms een puzzel. Eén stukje kun je misschien nog missen, maar als het er meer worden in je team, dan valt het uit elkaar.”
Hattrick
De zege van S.C.E was verdiend. Dat zag het matig opgekomen publiek ook. Maar vooral in de eerste helft liep het stroef, ook al omdat DIOSA stug en fel verdedigde. Max Buesink brak de ban vlak voor de pauze: 0-1. In de tweede helft tikte Jayrell Terziyan de 0-2 binnen en waardeerde Buesink zijn bijdrage op tot een hattrick.S.C.E gaat het komend seizoen de derde klasse in en wil dat doen met zo veel mogelijk ‘eigen jongens’.  Als die goed genoeg zijn, staan ze erin, besloot Theo van Cleef. En als er aanvulling van buiten nodig is, dan gaat dat zeker lukken.

15-05-22  sc DIOSA – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Door een 3-0 overwinning van S.C.E op DIOSA in Balgoij verzekerde de ploeg van trainer Theo van Cleef zich van de titel in de vierde klasse E. S.C.E deed dat zonder een enkele nederlaag te lijden. De Nijmegenaren stonden tot nu toe slechts twee remises toe. Van Cleef: „We hebben er in sommige wedstrijden best hard voor moeten werken. En we hebben een krappe selectie, zodat er soms een aantal A-junioren op de bank zaten. Maar deze selectie bestaat uit voetballers die heel goed op elkaar zijn ingespeeld. Ik ben een veeleisende trainer, maar de acceptatie in deze groep is groot.” De club uit Lindenholt had vooral voor rust moeite met het stugge en fel verdedigende DIOSA, maar vlak voor rust brak topscorer Max Buesink de ban 0-1. Jayrell Terziyan tikte van dichtbij de 0-2 binnen. Buesink maakte er nog twee.

12-05-22  vv UHC – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft nog één zege nodig voor de titel in de vierde klasse E. De Nijmeegse ploeg versloeg donderdagavond in een inhaalspeelronde UHC in Hernen: 0-3. De uitploeg scoorde na rust drie keer, via Nicky Sander (2x) en Richard Schür (strafschop). De Nijmegenaren vergrootten het gat met Angeren tot tien punten. Zondag kan de equipe op eigen veld tegen DIOSA de titel veroveren. Dit is een heerlijke overwinning, maar we gaan pas feest vieren als het kampioenschap definitief binnen is, zei teammanager Paul van Cleef. Bij UHC was er een slecht veld en slechte verlichting. En ik ben blij dat we op zondag voor de prijs spelen, op zo’n avond was dat niks geweest.

08-05-22   S.C.E herpakte zich in de vierde klasse E overtuigend
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Na de 3-3 vorige week in Angeren, klopte de koploper het bezoekende OSC met 4-1 en zette de volgende stap naar titel en promotie. Volgens teammanager Paul van Cleef was het krachtsverschil duidelijk: Op onze winst viel niets af te dingen. Coach Jeffrey Leiwakabessy van “Oosterhout”: Onze eerste helft was niet goed. Na de pauze ging het beter, maar ons spel was niet goed genoeg om het S.C.E lastig te maken. Richard Schür scoorde in de eerste minuut. Na de 2-0 van Jayrell Terziyan viel de tegentreffer van Sjoerd Schilting (2-1). Terziyan en Nasim Saber tekenden voor de 3-1 en 4-1.

01-05-22  sv Angeren – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
SV Angeren heeft de piepkleine kans om de titelstrijd in de vierde klasse E weer spannend te maken, laten liggen. Koploper S.C.E ontsnapte met 3-3 van het na de rust kolkende sportpark De Poel. Door het gelijkspel blijft het verschil van acht punten met de ongeslagen nummer één intact. Krayenhoff is Angeren zelfs voorbij gegaan, al komt de Betuwse ploeg met een puntje van de gestaakte wedstrijd bij DSZ nog wel langszij. Pleister op de wonde is dat de oranjehemden zo goed als zeker zijn van de nacompetitie. Gezien de wedstrijd gisteren maakt Angeren daarin best een kans. S.C.E, dat tot gisteren op een gelijkspelletje na alles had gewonnen, keek met nog een kwartier te spelen zelfs tegen een 3-2 achterstand aan. Dat Angeren het zo spannend zou maken, viel na het debacle van afgelopen donderdag tegen Krayenhoff (5-1 nederlaag) nauwelijks te verwachten. Donderdag hebben we het kampioenschap eigenlijk opgegeven, zei Rens Helsen, loopwonder, maker van de 2-2 en zoon van oud-eerste-elftalspeler Herwin Helsen. Dat het zo goed zou gaan, had ik echt niet verwacht. Ik vond dat we vanaf de eerste minuut goed in de wedstrijd zaten. In de rust, toen we met 1-0 achter stonden (doelpunt Nicky Sander, OK) hadden we allemaal nog het vertrouwen dat er meer in zat. En dat is uitgekomen. Sterker nog, na de rust maakte Angeren er een echte wedstrijd van met alles erop en eraan. Twee ploegen die wilden winnen, goals, kansen, fikse overtredingen, opstootjes en irritante staaltjes theater. Ook daarin hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. De verdere goals waren van Joep Pruijn (1-1), Benjamin Rouhof (1-2), Helsen (2-2), Niels Kleijn (3-2) en Jayrell Terziyan (3-3). S.C.E heeft een goede ploeg, zegt Helsen. Leuk om tegen te spelen. Veel andere tegenstanders doen niets anders dan tegenhouden en ballen wegrossen. Tegen de koploper voetbalt het een stuk fijner. We kunnen elkaar flink aanpakken, maar ik vind dat we respect voor elkaar houden. Met die nummer zes van hen (Khalid Samaoui, OK) heb ik best een goed band. We zeggen altijd even ‘hoi’ tegen elkaar op het veld. We zijn tegenstanders en delen uit, maar het blijft respectvol. Ik vind het fijn dat we weer het niveau benaderden van in het begin van het seizoen. In de tussentijd is het even wat minder gegaan. Veel blessures, positiewisselingen. Het is normaal dat je dan ritme verliest. S.C.E is gewoon blijven winnen. Maar we hebben de nacompetitie nog.

01-05-22  Dubbel gevoel na spektakel
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen) Vierdeklasser S.C.E lijdt tweede puntenverlies, maar ziet titel naderen. S.C.E moet de champagne nog even onder de kurk houden. De Nijmeegse koploper kwam in een spectaculaire wedstrijd bij Angeren niet verder dan 3-3. Het was pas de tweede wedstrijd dit seizoen die S.C.E niet won. Er zijn nog maar weinig mensen die twijfelen aan het kampioenschap voor de Nijmegenaren in de vierde klasse E. De club staat met zes wedstrijden te gaan nog altijd acht punten voor op Angeren. Krayenhoff staat er nog tussen met zeven punten minder. Die ploeg heeft echter ook een wedstrijd meer gespeeld. S.C.E lijkt dit seizoen veel te sterk om de comfortabele voorsprong nog weg te geven. We hebben een mooie mix van jong en oud en van techniek en kracht, zei teammanager Paul van Cleef na afloop. Dit gelijkspel geeft mij een dubbel gevoel. We zijn weer een stap dichterbij het kampioenschap gekomen, maar hadden graag gewonnen. Dan was het zo’n beetje beslist geweest. En we hadden de kansen in de eerste helft om op 0-2 te komen. Daar was Angeren niet overheen gekomen. Maar het is bijna onmogelijk om het hele seizoen scherp te zijn en al je wedstrijden te winnen.De thuisploeg was gisteren in de eerste helft een paar keer gevaarlijk. Een gelopen koers was het nooit. Na rust ontbrandde de wedstrijd pas echt. Dat het spektakelstuk geen winnaar opleverde kon Van Cleef accepteren: Een kwartier voor tijd kwamen we met 3-2 achter. Toen zag ik het even somber in. Complimenten voor mijn spelers, dat ze toch nog terugkwamen tot 3-3. Voor rust had Nicky Sander S.C.E op aangeven van uitblinker Nasim Saber aan de leiding gebracht. Even later werkte Richard Schür de bal, ook dit keer na voorbereidend werk van Saber, met een wonderlijke lob op de lat. We misten onze spits en topscorer Max Buesink, zei Van Cleef. Die had vermoedelijk wel raad geweten met deze kans. Schür is normaal gesproken een verdediger en op zulke momenten kon je dat zien.Rijpe appelsNa de pauze vielen de goals als rijpe appels. Joep Pruijn maakte gelijk uit een rebound. Volgens grensrechter Pascal Arnts was het buitenspel, waarna hij in permanente staat van oorlog bleef met het publiek achter zich en de Angerense bank. Benjamin Rouhof kopte S.C.E op 1-2. Weer op aangeven van Saber. Tegen alle verwachtingen in knokte Angeren zich vervolgens naar 3-2, door goals van Rens Helsen en Niels Kleijn. Jayrell Terziyan schoot S.C.E in de slotfase langszij; weer was de belangrijkste bijrol weggelegd voor Saber.

18-04-22   S.C.E – FC Kunde
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft in de vierde klasse E zijn koppositie verstevigd. De Nijmeegse ploeg won gisteren fors (7-1) van stadgenoot FC Kunde. Concurrent Angeren leverde twee punten in tegen Overasseltse Boys en staat nu vijf verliespunten achter op de Nijmegenaren. Max Buesink (3x), Nicky Sander (2x), Nasim Saber en Jayrell Terziyan vonden voor S.C.E het net. Teammanager Paul van Cleef: We waren sterker dan het verzwakte Kunde en hebben flink aan het doelsaldo gewerkt. Kunde-trainer Anne Duis, die zijn speler Pieter Reussing de 6-1 zag scoren: We hadden niets in te brengen.

14-04-22   S.C.E – vv Krayenhoff
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E onverslaanbaar. In de vierde klasse E won koploper S.C.E donderdagavond voor de vijftiende keer dit seizoen. De Nijmeegse ploeg was met 4-2 te sterk voor Krayenhoff, het team dat derde staat. S.C.E troefde de gasten in de eerste helft op alle fronten af, volgens Krayenhoff-trainer Angelo van Elk. In de tweede helft was het voor ons alles-of-niets en scoorden we nog. Sven Klaassen en Kay de Kluis waren trefzeker namens Krayenhoff. Max Buesink (2x), Jayrell Terziyan en Nasim Saber scoorden voor S.C.E.

11-04-22  Amateurvoetbal afgelasten vanwege corona mag vanaf vandaag niet meer.
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen 
De coronakaart kan niet meer worden getrokken door amateurvoetbalclubs. Vanaf vandaag (maandag 11 april) heeft de KNVB het de clubs verboden om uitstel van wedstrijden aan te vragen vanwege coronabesmettingen. De KNVB maakte begin februari bekend dat elk team in de A-categorie (daaronder vallen alle eerste elftallen en de geselecteerde jeugdteams) één keer een wedstrijd af kon gelasten vanwege corona. Daar werd tot afgelopen weekeinde gretig gebruik van gemaakt. En lang niet altijd omdat er vanwege coronabesmettingen te weinig spelers aanwezig waren.

10-04-22   vv SCP 1 – S.C.E 1
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)

S.C.E, dat in de vierde klasse E pas één keer gelijkspeelde en de rest won, was SCP in Puiflijk met 2-0 de baas. Max Buesink en Benjamin Rouhof scoorden voor de koploper. Onze inschatting vooraf was dat het lastig zou worden, zei S.C.E-teammanager Paul van Cleef. Dat bleek. Vooral onze afwerking was niet 100 procent. Trainer Wout van Blijderveen van SCP vond dat zijn ploeg er een leuke wedstrijd van had gemaakt. S.C.E had meer kansen. Wij misten de mogelijkheid op 1-1. Daarna viel snel de 2-0 en was het gelopen.

06-04-22  Joël Piroe blijft imponeren in het Engelse Championship.
Bron: Weekblad VI.nl 

De voormalig PSV’er maakte dinsdagavond voor Swansea City de winnende goal op bezoek bij Millwall. Swansea-manager Russel Martin is lovend over de Nederland.

30-03-22 De voetballertjes vormden klontjes rondom de plek waar de bal was.
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen) Column Marcel Rözer

Voor wie nooit langs voetbalvelden in het bijzonder en sportvelden in het algemeen staat, die snapt dit verhaaltje misschien (nog) niet. Maar aan het einde van deze regels hopelijk wel. Petra, zo heet ze, stond zaterdag net als ik langs het veld van S.C.E, het kloppend hart van Lindenholt. ,,Ik ken jou wel”, zei ze. En ze vertelde dat we elkaar al een jongemannenleven-lang tegenkomen aan de rand van de voetbalvelden van S.C.E, dat verrassend genoeg staat voor Sportclub Excelsior. Petra en ik bleken over vergelijkbare Achterhoeks roots te beschikken, wat het praten op een schitterende manier vergemakkelijkte. Petra stond er voor haar zoon, ik voor de mijne. Ze maakte al foto’s van de elftallen van haar jongen vanaf de tijd dat ze klontjes vormden rondom de plek waar de bal was. In 2022 staat haar bloed onder de lat, een reus van een kerel. ,,Ik hoef niet te vragen wie van jou is”, zegt ze lachend en ze heeft gelijk. Er is er eentje die mij is. Ik keek eens goed om me heen, deze zonnige zaterdag. Op een voetbalveld kan het lelijk zijn soms, maar vaak ook niet. Langs de velden stonden deze dag moeders, geblesseerden, vrienden. Ze keuvelden en keken voetbal in de zon. In ons elftal leek Jasper extra zijn best te doen. Navraag leerde dat het onbekende meisje met zonnebril naast onze dug-out zijn verkering was, dat verklaarde veel. Ik babbelde met Petra over van alles en nog meer en telkens als het voor een van de doelen spannend werd, vielen we stil en hoorden we alleen nog het geklik van het fototoestel. Geluk is soms eenvoudig.

28-03-22  DSZ 1 – S.C.E 1
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
DSZ hield als eerste ploeg dit seizoen in de vierde klasse E S.C.E van winst af. De koploper uit Nijmegen moest in Boven-Leeuwen na dertien overwinningen met 2-2 tevreden zijn. De thuisploeg speelde met een tomeloze inzet en had in aanvoerder Bram van Baren een bepalende speler. Hij scoorde twee keer, waarvan een uit een strafschop. Van Baren; Het gelijkspel voelt als winst. We dachten zelfs nog met 3-2 te winnen, maar de scheidsrechter keurde de treffer wegens buitenspel af. Dat was volgens mijn medespelers discutabel. Maar al met al een prima resultaat voor ons: hard werken betaalt zich uit. S.C.E heeft pas zeven tegendoelpunten, waarvan het er vier tegen DSZ incasseerde. De lijstaanvoerder vond het net via Max Buesink 1-1 en Jayrell Terziyan 1-2. Hun teammanager Paul van Cleef was reëel. Natuurlijk ben je alleen met winst tevreden. Dat lukt niet altijd, zoals vandaag bleek. Beslist is er nog niets. Er volgen tien ‘finales’ waarin tegenstanders proberen ons puntjes af te snoepen.

27-03-22  DSZ 1 – S.C.E 1   DSZ brengt koploper eerste slag toe
Bron: website sv DSZ
Dat DSZ in een blakende vorm steekt de laatste tijd was al wel duidelijk en dat het piekt tegen de nog ongeslagen koploper was dan ook niet geheel onverwacht. S.C.E incasseerde na deze middag in de 14 gespeelde wedstrijden slechts 7 tegendoelpunten. Hiervan nam DSZ er 4 voor zijn rekening. De wedstrijd heeft een zeer hoog tempo aan beide zijden. Ook fysiek worden er mooie duels uitgevochten. Tot de laatste minuut zou de strijd voortduren. S.C.E lijkt een snelle goal te willen forceren om daarna de wedstrijd te kunnen controleren. Het eerste gevaar komt dan ook van S.C.E maar uiteindelijk zal een schot voorlangs gaan. Direct hierna lijkt Tom de Bruin in een kansrijke positie te komen maar de verdediging van S.C.E reageert op tijd en het blijft 0-0. Dat de bezoekers ongeslagen bovenaan staan is geen toeval. Ze hebben een goed uitgebalanceerd team en daarom is het des te vreemder dat de aanvallen keer op keer met een lange crossbal wordt gestart. Gevaarlijk met de snelle buitenspelers maar niet deze middag. Daarentegen is DSZ met snelle counters ook zeer gevaarlijk. Zo ook in de 23e  minuut. Luuk Derks geeft een afgemeten bal over de verdediging op Bram van Baren. Deze weet zijn directe tegenstander voor te blijven waarna hij de keeper beheerst passeert, 1 – 0 voor DSZ. Al 2 minuten later had de score verdubbeld moeten worden. Laurens van Dreumel weet zich in de 16 meter mooi vrij te spelen maar zijn schot met zijn mindere rechterbeen gaat in een redelijk vrije positie over. Op pure inzet weet DSZ de druk in het laatste kwartier op de helft van de tegenstander te houden die zich daar maar moeilijk onderuit weet te vechten. Zo bereiken we de ruststand in het voordeel van DSZ. In de tweede helft worden de rollen binnen een kwartier volledig omgedraaid. Al in de 2e minuut na rust wordt in de verdediging weifelend opgetreden waarna een aanvaller van S.C.E de doorrollende bal kan binnenschieten. En na 13 minuten komen de gasten op een voorsprong. Een vrije trap wordt fraai binnen gekopt. Heel even leek DSZ van slag na deze domper maar al snel werd de draad weer opgepakt. Halverwege de tweede helft weet Lars Tromp zich in de het strafschop gebied van zijn tegenstander te ontdoen maar wordt dan neergehaald. Een terecht toegekende strafschop. Net als vorige week neemt Bram van Baren de penalty voor zijn rekening en schiet hem wederom onberispelijk binnen. Het is weer gelijk. En even leek het erop dat DSZ de volle winst zou pakken met een bekeken lob in de bovenhoek van Bram van Baren. Via de keeper komt de bal weer in het veld waarna Stijn ’t Jong de bal binnentikt. De grensrechter had ten onrechte buitenspel geconstateerd omdat de bal via de keeper weer in het spel kwam en niet via de paal. De scheidsrechter die er af en toe behoorlijk naast zat en het spel op grote afstand leidde nam het signaal over. Dat bracht bij DSZ wel weer het beste naar boven want in de resterende minuten leek een winnende treffer toch in de lucht te hangen. Helaas kwam het niet zo ver en bleef het bij een 2-2 gelijkspel in een mooi treffen met 2 prima voetballende teams en toeschouwers die in de warme voorjaarszon een heerlijke voetbalmiddag voorgeschoteld kregen.

21-03-22 S.C.E – vv Aquila
Bron: website vv Aquila
Vandaag mocht Aquila aantreden tegen de koploper, die al haar wedstrijden in een overwinning omzetten. De thuiswedstrijd in Dreumel werd met 1-5 verloren. Uit, op het kunstgras blijkt al snel dat S.C.E nog oppermachtiger is dan op het natuurgras in Dreumel. Met name de technisch zeer begaafde spelverdeler Nasim Saber blijkt een ware plaag voor de ploeg uit Dreumel. Mede door zijn sublieme assists staat het met de rust al 7-0. Na de rust kan de schade nog enigszins beperkt gehouden worden en wordt de eindstand op 12-0 bepaald. Deze wedstrijd toont aan dat S.C.E de verdiende koploper is, die veruit het beste voetbal speelt in deze klasse. Voor Aquila de taak om de rug weer te rechten.

20-03-22  S.C.E verslaat hekkensluiter Aquila met dubbele cijfers
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E beleefde in Nijmegen tegen Aquila een heerlijke voetbalmiddag en haalde de dubbele cijfers. De koploper van de vierde klasse E stuurde de hekkensluiter met 12-0 terug naar Dreumel. S.C.E leidde na drie kwartier met 7-0 en ging na rust onverdroten verder met scoren. Het dozijn was een gezamenlijke productie van Max Buesink (6 goals!), Nicky Sander (2x), Jayrell Terziyan, Jarno Herfkens, Khalid Samaoui en Milan Janssen. Hun keeper Job ten Barge had een vrijwel werkeloze middag. S.C.E-teammanager Paul van Cleef zag een groot kwaliteitsverschil; Het ging ons erg makkelijk af. Er is geen plaats voor euforie, want sv Angeren won ook weer en blijft ons op drie punten volgen. Het seizoen is lang. De uitslag is fijn voor ons doelsaldo. Aquila-trainer Pieter van Mourik was berustend; De uitslag zegt genoeg. We speelden tegen de veruit beste club in deze klasse. Ons elftal scoorde een vette onvoldoende.

14-03-22  vv OSC – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E trok in de vierde klasse E bij OSC in Oosterhout de ongeslagen reeks door 5-0. Met deze twaalfde zege (in twaalf duels) pakte de Nijmeegse ploeg de eerste periodetitel. De koploper leunde op een solide verdediging en incasseerde voor de achtste keer dit seizoen geen tegentreffer. S.C.E heeft halverwege de competitie 36 punten en overlegt imponerende cijfers 39 doelpunten voor en 5 tegen. Bij OSC stond S.C.E vlot op 2-0 via Jayrell Terziyan en Max Buesink en bouwde het de marge uit via Richard Schür (strafschop), Buesink en Nasim Saber. De laatste had een juweeltje; met een sleepbeweging passeerde hij drie OSC’ers voor de 0-5 eindstand.

06-03-22  S.C.E – Overasseltse Boys 
Bron: website Overasseltse Boys 
Nipte nederlaag Overasseltse Boys tegen koploper S.C.E
zondag 6 maart speelde Overasseltse Boys de uitwedstrijd op het Nijmeegse kunstgras tegen S.C.E. Hoewel de koploper liet zien dat een plek in de top een terechte plek is, werd het niet een simpele walk-over. Met een beetje geluk konden de boys zelfs een punt meenemen. Het werd echter 1-0. De eerste helft had S.C.E veel balbezit, zakte Overasseltse Boys terug en loerde op de counter. De eerste kans leek voor Overasseltse Boys te zijn, ware het niet dat Daan volgens de Nijmeegse grensrechter buitenspel stond…. In de aanval daarna moest Bart zijn eerste redding verrichten. Bart maakte het daarna even spannend door een misstrap bij een terugspeelbal, maar de aanvallers van S.C.E hadden het vizier nog niet op scherp. S.C.E probeerde combinerend door de boys defensie te komen, maar dat ging zeer moeizaam. Als het dan wel lukte, stond Bart zijn mannetje. Na ruim een half uur was het dan toch raak toen Jayrell Tarziyan de bal in het strafschopgebied aangespeeld krijg en de bal vrij in de lange hoek kon schieten. Daarna gebeurde er niet veel meer, op een kop kans voor S.C.E na. Het eerste kwartier na de rust was duidelijk voor S.C.E en kregen de gastheren een aantal (flinke) kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Er ontbrak scherpte of Bart stond zijn mannetje. Daarna ging de Nijmeegse storm weer wat liggen. Desalniettemin kreeg S.C.E een grote kans, maar wellicht was het wel tekenend dat een goed uitgespeelde aanval op 2 meter van het doel toch naast geschoten werd. Er werd aan boys-zijde aanvallend gewisseld en naargelang de 90e minuut naderde, werd er wat opportunistischer gespeeld. Daar had S.C.E moeite mee, al leidde dat aanvankelijk niet tot grote kansen. In de extra tijd kwam dan toch die ene kans, toen een lange bal op het hoofd van Bram belandde. Zijn kopbal ging echter net over. Zo won S.C.E verdiend van Overasseltse Boys, maar hebben de gasten hun huid duur verkocht. 

06-03-22   S.C.E ook na tien duels nog zonder puntenverlies, Overasselt weert zich dapper
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft dankzij een 1-0 zege op Overasseltse Boys de kop in de vierde klasse E weer overgenomen. De ploeg uit het Nijmeegse Lindenholt heeft evenveel punten als Angeren, dat niet in actie kwam, maar speelde een wedstrijd minder. Met de tiende zege blijft S.C.E zonder puntenverlies en komt de titel van de eerste periode in zicht. Daarin moet de lijstaanvoerder nog twee duels afwerken. Jayrell Terziyan besliste na een half uur de enige in 4 E gespeelde wedstrijd. Na een individuele actie trof hij met een harde pegel het doel van de Boys, de ploeg die zich verdedigend opstelde. Teammanager Paul van Cleef zag een ‘leuke ontmoeting’: We kwamen er verder niet doorheen en moesten attent op hun counters blijven. Gelukkig zijn wij, in tegenstelling tot andere clubs in deze klasse, nu vrij van corona besmettingen. Met deze winst blijven we in de markt voor de prijzen. Er volgen drukke weken met veel inhaalwedstrijden. Trainer Rob Ernst van de Boys vond S.C.E een sterke tegenstander: Het zijn allemaal ras voetballers; hun organisatie staat goed. Ze kunnen op het kunstgras goed uit de voeten. De spelers vinden elkaar gemakkelijk. Wij hebben ons opportunistisch verweerd. Dat ging ons redelijk af. Ik kijk uit naar de return op ons gras in Overasselt.

20-02-22  FC Kunde – S.C.E 
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Koploper S.C.E nog altijd klasse apart!!
S.C.E blijft in de vierde klasse E zonder puntenverlies. De koploper won, na de 1-0 winst vorige week bij Krayenhoff, ook de stadsderby bij FC Kunde (2-0). De ploeg uit Lindenholt heeft na 9 wedstrijden de maximale 27 punten. Nicky Sander scoorde voor S.C.E voor rust, Jarno Herfkens maakte na tachtig minuten de 2-0. Teammanager Paul van Cleef; Wij hopen onze ongeslagen status vast te houden. FC Kunde-trainer Anne Duis erkende de kracht van S.C.E; Wij hebben ons kranig geweerd, maar slaagden er niet in S.C.E onder druk te krijgen.

14-02-22  vv Krayenhoff – S.C.E 
Bron: website vv Krayenhoff
Krayenhoff heeft de herstart van de competitie niet kunnen winnen van stadsgenoot S.C.E. In de derby op sportpark de Schoonhorst (Blauw Wit) werd het 0-1.Krayenhoff kende een zeer moeizame start van de wedstrijd. Op het kunstgrasveld van Blauw Wit, het hoofdveld van zowel Krayenhoff als Hatert was afgekeurd, drong S.C.E Krayenhoff ver terug. Het hoge druk zetten, moeizame opbouw en ontbreken van een stukje scherpte zorgde ervoor dat S.C.E makkelijk de bal rond kon laten gaan. Hoewel dit tot weinig kansen leidde was het wel S.C.E dat op 0-1 voorsprong kwam. Een snel genomen corner werd bij de eerste paal snoeihard ingekopt door de aanvoerder van S.C.E. In het restant van de eerste helft probeerde Krayenhoff iets meer op de helft van S.C.E terecht te komen. Dit leverde echter niks op. De tweede helft kwam Krayenhoff anders voor de dag. Met wat meer opportunisme en strijd werd geprobeerd een gaatje te vinden in de hechte defensie. De sterk invallende Zakaria Kerkri kwam een aantal keer dichtbij de goal door al slalommend een aantal spelers van S.C.E te passeren. Toch bleef de defensie van S.C.E relatief makkelijk overeind. Behalve een aantal afstandsschoten werd de keeper van S.C.E niet echt aan het werk gezet. Op basis van de tweede helft was wellicht een punt verdiend geweest. Ondanks de teleurstellende herstart zijn er genoeg wedstrijden om de strijd om de bovenste plekken spannend te houden. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Aquila. Deze wedstrijd is, in verband met het slechte veld bij Hatert, verplaatst naar zaterdag 19 februari om 19:00 uur, locatie; Sportpark de Schoonhorst (Blauw Wit).

14-02-22  vv Krayenhoff – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E won in Nijmegen de stedelijke topper tegen Krayenhoff met 1-0 en is zonder puntenverlies koploper. Aanvoerder Richard Schür kopte na een half uur steenhard raak. Trainer Angelo van Elk van Krayenhoff: S.C.E was in de eerste helft beter. Wij hadden na de pauze het overwicht, maar scoorden niet. Er is nog niets verloren. En het stond langs het veld bomvol met supporters.

25-01-22  Amateurvoetbal kan weer met publiek van start
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen 
De KNVB kan de amateurvoetbalcompetities hervatten. Komend weekeinde gaan de lagere teams al van start en in het weekeinde van 5 en 6 februari beginnen de eerste elftallen weer. De voetbalbond staat voor een enorme uitdaging bij de competities voor de standaardteams. Er moeten nog heel veel inhaalwedstrijden worden weggewerkt en daarnaast zal de KNVB wederom met veel corona-afgelastingen worden geconfronteerd, nu de besmettingscijfers hoog zijn.  Doel is om de competitie volledig uit te spelen, maar of dat gepaard gaat met een nacompetitie is zeer de vraag. De KNVB heeft nog geen plan bekend gemaakt. Bij wedstrijden in het amateurvoetbal mag vanaf nu ook weer publiek aanwezig zijn, echter wel op 1,5 meter afstand.

03-01-22  KNVB plant herstart amateurvoetbal op 5 februari
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
De KNVB wil in het weekeinde van zaterdag 5 en zondag 6 februari weer beginnen met de hervatting van de competities in het amateurvoetbal. Vanwege het coronavirus is er vanaf begin december in de meeste klassen niet meer gevoetbald. Op 4 en 5 december werd nog een zeer gering aantal duels gespeeld, maar vanaf maandag 6 december ligt het amateurvoetbal compleet stil. Omdat er ook niet meer getraind mag worden in de avonduren en bij de senioren nog slechts met tweetallen, hebben de clubs eerst weer een voorbereidingsperiode nodig om fit te worden. De KNVB hoopt dat de corona maatregelen in de sport vanaf volgende week zaterdag (15 januari) versoepeld zullen worden. De clubs zouden in dat geval drie weken de tijd hebben om zich te prepareren op het eerste competitieduel van 2022. In alle klassen staan de eerste wedstrijden van het jaar gepland op 5 en 6 februari. De KNVB heeft in alle klassen nu het programma voor 2022 bekend gemaakt. De inhaalduels zijn daarin nog niet opgenomen. Veel verenigingen zullen een heel druk programma krijgen, want in het weekeinde van zaterdag 28 en zondag 29  mei wordt de laatste ronde gespeeld. De voetbalbond heeft de weekeinden 26/27 februari (carnaval) en 5/6 maart gepland voor inhaalduels. Ook in het paasweekeinde (zaterdag 16 en maandag 18 april) zullen heel veel clubs een dubbel programma spelen.

17-12-21 Geen amateurvoetbal in januari in landelijke klassen
Bron: De Gelderlander  – Raymond Willemsen 
De amateurvoetbalcompetities in de tweede en derde divisie en in de hoofdklassen worden in de maand januari zeker niet hervat. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt. De voetbalbond heeft dit besluit genomen na overleg met de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies) en COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen). Sinds eind november mag er in de avonduren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet meer getraind worden. Daardoor kunnen veel clubs de selectie niet tijdig fit hebben, zeker nu de maatregelen tot minimaal 14 januari zijn verlengd. De competitie zou in eerste instantie op 22 en 23 januari worden hervat. Dat gaat niet door. Ook in het weekeinde van 29 en 30 januari wordt er niet gevoetbald door de landelijk spelende clubs.
Prioriteit
De prioriteit ligt bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie”, zegt de KNVB. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden, zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden. Alle scenario’s worden hiervoor de komende weken uitgewerkt. Het meest gunstige scenario is dat er na 14 januari versoepelingen komen en deze competities in het weekend van 5 en 6 februari weer kunnen worden hervat.

14-12-21 Weer een klap voor het amateurvoetbal
Bron: De Gelderlander  – Raymond Willemsen 
De competities bij de eerste elftallen in het amateurvoetbal kunnen niet worden hervat in het weekeinde van 22 en 23 januari. Nu bekend is geworden dat zeker tot en met vrijdag 14 januari de huidige coronamaatregelen van kracht blijven en er na 17.00 uur niet getraind mag worden, is het onmogelijk om de competities snel te hervatten. Op donderdag 2 december trok de KNVB de stekker er bij de eerste teams uit, omdat de voetbalbond van mening is dat deze elftallen geen wedstrijden kunnen spelen als ze niet kunnen trainen. Veel eerste elftallen hebben daarom al sinds eind november doordeweeks niet meer getraind en zullen dat op zijn vroegst half januari weer kunnen doen. Duidelijk is dat ze dan eerst een gedegen voorbereiding moeten doen voordat de competitie kan worden hervat. De KNVB wilde de competitie in het weekeinde van 22 en 23 januari 2022 hervatten, maar dat zal nu niet eerder dan begin februari worden. En misschien nog wel later. Is dat het geval, dan komt het beëindigen van de competitie in gevaar. Het doemscenario, het wederom stopzetten van de competitie en dus geen promotie en degradatie, is dus nog steeds goed mogelijk. De afgelopen twee seizoenen werd de competitie vanwege corona ook niet afgemaakt.

01-12-21  Als S.C.E 1 wint van Westervoort 1 in de beker
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Vierdeklassers De Treffers (zaterdag) en S.C.E (zondag) moeten de eerste ronde nog spelen maar kennen wel al hun mogelijk volgende opponent. Als De Treffers te sterk is voor SML dan komt eersteklasser Columbia op bezoek, als S.C.E wint van Westervoort dan staat een thuiswedstrijd tegen derdeklasser Witkampers (Laren Gld) op het programma.

29-11-21  S.C.E – vv UHC
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft gisteren de koppositie gegrepen in de vierde klasse E. De Nijmegenaren wonnen thuis met 3-0 van UHC uit Hernen en zijn nog steeds zonder puntenverlies. Achtervolgers Angeren (dat niet in actie kwam) en Krayenhoff verloren tot nu toe één duel. S.C.E maakte tegen UHC al in de eerste helft het verschil. Nicky Sander, Max Buesink en Nasim Saber scoorden. In de tweede helft gebeurde minder dan in de eerste helft. De thuisploeg nam gas terug en beide teams kregen nauwelijks nog mogelijkheden.

27-11-21  Mond dicht als we de competitie weer niet afmaken! 
Bron: De Gelderlander  – Raymond Willemsen 
Ooit zijn we allemaal op voetballen gegaan omdat we het zo’n ongelooflijk mooie sport vonden. Vol verwachting klopte ons hart, elk weekeinde weer. Die tijden lijken voorbij. U kent het wel van heel lang geleden. Zaterdagochtend gingen in alle vroegte de gordijnen open op de slaapkamer. ‘Heeft het geregend?’ Zo ja, dan volgden er spannende uurtjes. Gaat het door of gaat het niet door? Bij een afgelasting kon je helemaal van de kaart zijn. Je wereld stortte in en je kon wel janken. Kom daar anno 2021 nog maar eens om. We leven in het corona tijdperk en de afgelastingen vliegen ons om de oren. Van de jongste jeugd tot de prestatieteams bij de senioren. Het lijkt wel of de ene club de andere besmet. En niet alleen met het coronavirus. Het is een soort domino-effect. ‘Als jullie er een wedstrijd uit kunnen gooien, dan kunnen wij het ook, hoor! Natuurlijk worden er wedstrijden afgelast, omdat voetballers besmet zijn. Dat is kraakhelder. Maar inmiddels weten we allemaal dat de helft van de afgelastingen nep zijn. De angst om te verliezen is tegenwoordig groter dan de wil om te winnen. Heeft je keeper de pink uit de kom? Corona! Heeft je spits zijn pols gebroken? Corona! Bij hoofdklasser EHC in Hoensbroek hebben ze al vijf zondagen op rij niet meer gevoetbald. Je denkt dat de hele selectie nu wel een keer genezen is van corona, maar dan komt er weer een afgelasting. Bizar! De prijs voor de sportiefste ploeg gaat naar Longa’30. Daarom heb ik ongelooflijk respect voor het Lichtenvoorde Longa’30 en trainer Dennis van Toor. Zonder twaalf selectiespelers togen ze naar Wijchen voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen AWC. Niet zeuren, maar poetsen en met 5-2 winnen! Een paar dagen later voor het bekerduel met Silvolde was de selectie nog smaller. Geen corona faken, maar spelen en rivaal Silvolde op een 2-1 nederlaag trakteren. De prijs voor de sportiefste ploeg gaat nu al naar Lichtenvoorde. Geen huilie-huilie. Al die clubs die dadelijk beginnen te zeuren dat ze de competitie niet af kunnen maken, moeten eerst maar eens goed in de spiegel kijken. Twee seizoenen op rij hebben we zitten balen. Er was geen promotiefeest of degradatie leed. Dit seizoen krijgen we de kans om het seizoen, voorlopig weliswaar zonder publiek, af te maken. Laten we dat dan ook gewoon gaan doen. Met open vizier en vol op de aanval. En als je een keer een speler mist, haal je er een uit een lager team bij. Dat kan prima werken. Vraag maar eens na bij Longa’30.

27-11-21 Amateurvoetbal in spagaat; trainen mag niet, maar wedstrijden voetballen in het weekeinde wel
Bron: de Gelderlander – Raymond Willemsen 
Het amateurvoetbal komt door de aangescherpte corona maatregelen in een enorme spagaat. Op zaterdag en zondag mogen er wedstrijden worden gespeeld, maar trainen is niet meer mogelijk.
Vanaf komende zondag (28 november) mogen de sportaccommodaties drie weken lang tussen ’s middags 17 uur en ’s ochtends 5 uur niet gebruikt worden. Trainen wordt daardoor voor de meeste voetbalteams onmogelijk. Er mag in de avonduren alleen buiten gesport worden ‘met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand‘. In het weekeinde mag er overdag echter gewoon gevoetbald worden tot 17.00 uur. Niet trainen, maar wel voetballen lijkt echter niet wenselijk.
KNVB ontstemd
De KNVB is ontstemd. De voetbalbond begrijpt niet dat er niet meer getraind mag worden. ,,Het niet kunnen trainen heeft direct gevolgen voor de fitheid van de bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland en is cruciaal om in het weekend te kunnen blijven voetballen”, zegt de KNVB in een eerste reactie. ,,Daarom roept de KNVB de Tweede Kamer op om dinsdag aanstaande deze maatregel met het kabinet te bespreken. Geef ons de mogelijkheid om fysiek en mentaal fit te blijven! Wij vinden het raar dat de sport met de term ‘niet-essentieel’ is gelabeld. Sporten stimuleert de gezondheid en weerstand, en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Naar ons idee is sporten juist ‘essentieel’, zowel tijdens de pandemie als voor de toekomstige volksgezondheid.”
Vorige loc down
Tijdens de vorige loc down waren de regels voor amateurvoetballers weer heel anders. In oktober 2020 werd de competitie stilgelegd en mochten jeugdvoetballers tot 18 jaar ‘gewoon’ blijven trainen. Ook mochten ze onderlinge oefenwedstrijden spelen. Alleen het voetballen tegen andere clubs was tot eind mei van dit jaar verboden. Nu mag er dus wel gevoetbald worden, maar niet getraind.

17-11-21  Amateurvoetbal gaat komende weken door
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
De amateurvoetbalcompetities worden niet stilgelegd nu er geen publiek aanwezig mag zijn op de velden vanwege de coronacrisis. Dat heeft de KNVB woensdag laten weten. ‘Voetballen als voetballen kan’, zegt de bond. Verschillende amateurclubs hadden er bij de KNVB op aangedrongen om de competitie op te schorten omdat er geen publiek aanwezig mag zijn en er een scheef beeld in de diverse competities ontstaat nu veel wedstrijden vanwege corona worden afgelast. De KNVB is bang dat de competities niet af kunnen worden gemaakt als er een vervroegde winterstop komt. Zowel in 2020 als 2021 werd de voetbalcompetitie vanwege corona bij de amateurs niet tot een einde gebracht. De KNVB gaat wel kijken of er iets kan worden gedaan tegen de vele corona-afgelastingen. Het was vaak niet duidelijk of clubs geen zin hadden om te voetballen of daadwerkelijk kampten met besmettingen. ,,We gaan bekijken of aanscherping van de regels mogelijk en noodzakelijk is om zo te voorkomen dat nog meer wedstrijden om deze reden worden afgelast”, meldt de KNVB.

08-11-21  S.C.E – sv DSZ
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E verstevigde gisteren met de zesde zege de koppositie in de vierde klasse E. De Nijmegenaren, als enigen zonder puntenverlies, stuurden DSZ met een 3-2 nederlaag terug naar Boven-Leeuwen. Na een achterstand kwam S.C.E terug in de wedstrijd; de thuisclub liep uit naar 3-1, waarna DSZ direct scoorde en de spanning terugbracht. Voor S.C.E scoorden Nasim Saber, Richard Schür (strafschop) en Nicky Sander; bij DSZ kwamen de treffers van Stijn ’t Jong en Rick van Beuningen. Trainer Paul van Cleef van S.C.E; Op het natte veld was het bij ons minder dan vorige week 5-0 winst op sv Angeren. DSZ speelde leuk en bleef gevaarlijk met uitvallen.
(Noot redactie website S.C.E, moet zijn trainer Theo van Cleef)

07-11-21  sv DSZ maakt het koploper S.C.E zeer moeilijk
Bron: website sv DSZ
De komende weken staan er enkele pittige wedstrijden op het programma voor DSZ. Allereerst uit tegen koplopen S.C.E een week later volgt de bekerwedstrijd op zaterdag thuis tegen Terschuurse Boys en na een weekje rust volgt op 28 november weer een uitwedstrijd tegen de nummer 3 sv Angeren. Mooie wedstrijden om naar toe te leven. DSZ had een uitstekende start. Al in de 3de minuut stond het 0-1. Een vrije trap van Bram van Baren komt precies bij de hoog springende Stijn ’t Jong die van dichtbij langs de 2e paal inkopt. Ook in de minuten erna volgen kansen waaronder een kopbal van Dennis Jansen die over gaat. DSZ begint fel tegen de nog ongeslagen koploper maar moet gaandeweg de eerste helft op de gevaarlijke counters van het thuisteam letten. Met verzorgd en goed spel weten ze enkele keren snel uit te komen. De gelijkmaker kwam dan ook. In de 27ste minuut uit een kort genomen corner wordt gescoord waarbij de verdediging van DSZ te laat reageert op de situatie. Met een fraaie trap wordt de bal in de uiterste bovenhoek gekruld. Nu wordt S.C.E de sterkere van de twee en is het DSZ dat met counters gevaarlijk probeert te worden. In een ervan komt Jasper van Dreumel net iets tekort om een vrije doorloop naar de goal te krijgen. Net voor rust ontsnapt DSZ nog aan een penalty. Een aangeschoten handsbal wordt door de scheidsrechter gedecideerd weggewuifd als opzettelijk hands. Ruststand 1-1. De eerste 20 minuten van de tweede helft gebeurd er niet veel. S.C.E probeert met enkele diepe ballen de snelle voorwaartsen te bereiken. Dit had bijna succes maar keeper Paul van Hees is attent en gooit zich enkele keren goed voor de bal. In de 64ste minuut krijgt S.C.E een penalty voor wat het leek een onschuldige schouderduw. Deze werd benut en van dat moment ontspon er een wedstrijd dat het aanzien meer dan waard was. Maar eerst kreeg DSZ nog een behoorlijke domper te verwerken. Terwijl DSZ steeds vaker de aanval koos kon S.C.E een kwartier voor tijd 3-1 maken. Al snel kon DSZ iets terug doen. Wederom uit een voorzet van Bram van Baren kon Rik van Beuningen na doorspelen van Jasper van Dreumel van 7 meter in alle vrijheid inkoppen 3-2. En alle spanning is weer terug in de wedstrijd, DSZ ruikt kansen en die kreeg het nog 10 minuten voor tijd wordt Boudewijn de Kadt volledig moegestreden gewisseld. Hij en Dennis Jansen zorgden er op het middenveld voor dat S.C.E maar moeilijk de spitsen kon bereiken. Dat ging vaak over de linkerflank waar ook rechtsback Mike Grisel een geweldige wedstrijd speelde en vrijwel elke aanval in de kiem smoorde. Ook Marc van Sommeren was een kwelgeest voor de aanval van S.C.E, keer op keer weet hij met veel fysieke kracht de aanval te ontregelen. De druk op de verdediging van S.C.E werd dus aan het eind steeds groter. Lars Spanbroek kon Rik van Beuningen net niet bereiken met een voorzet. Een verdediger passeerde in zijn uiterste poging de bal te onderscheppen bijna zijn eigen keeper. De laatste kans was voor Jasper van Dreumel maar zijn schot ging over. Het slotoffensief leverde dus niet het gehoopte resultaat op. De gelijkmaker bleef uit. S.C.E was de betere ploeg deze wedstrijd en dat ze bovenaan staan op de ranglijst is niet verwonderlijk. Maar DSZ gaf goed weerstand en wist bijna voor een verrassing te zorgen.

03-11-21  Komend weekend buiten gaat sporten hoeft geen coronatoegangsbewijs te laten zien.
Bron: Website AD.nl 
Wie komend weekend buiten gaat sporten, hoeft bij zijn club geen coronatoegangsbewijs te laten zien. De Tweede Kamer is tegen het invoeren van die plicht bij amateursporten, het kabinet gaat de plannen nu bijstellen. De Tweede Kamer ziet het nut niet in van het invoeren van een coronapas bij mensen die buiten aan het sporten zijn.  Het beleid moet wel te handhaven zijn. Sporten in de buitenlucht moeten we juist niet ontmoedigen, vindt CDA-Kamerlid Joba van den Berg. Demissionair premier Mark Rutte komt later vanavond met een alternatief plan. Het kabinet is bang dat nu het kouder wordt veel sporters en bezoekers van amateurwedstrijden samenklitten in de kantines. ,,Het is lastig om op een sportvereniging onderscheid te maken tussen sporters en publiek, binnen en buiten omdat veel verenigingen ook sportzalen hebben. Het kabinet verdedigt vandaag zijn plannen om het oplopende aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames te keren. Als het aan het kabinet ligt, geldt vanaf zaterdag weer een mondkapjesplicht in bijvoorbeeld winkels en bij de kapper en wordt het gebruik van een coronatoegangsbewijs op meer plaatsen verplicht.

31-10-21  S.C.E – sv Angeren
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Midden op het veld krijgt hij op weg naar de kleedkamer een dikke knuffel van trainer Theo van Cleef. En terecht. Met zijn voorbereidende actie voor de openingstreffer en een zelf gescoorde goal heeft Nicky Sander (27) gistermiddag een belangrijk aandeel in de 5-0 triomf op Angeren. S.C.E neemt daarmee de koppositie in de vierde klasse E over van de bezoekers uit de Betuwe. Ja, we hadden een goede start, zegt de snelle en bewegelijke linkerspits. We wilden gelijk vol druk zetten. Dat pakte goed uit. We voetbalden goed. Angeren is niet vaak gevaarlijk geweest. Het leek alsof die ploeg een off-day had, maar wij hebben het dat team ook moeilijk gemaakt. Amper anderhalve minuut staan er op de klok als Sander uit een snelle ingooi met een handige passeerbeweging een tegenstander voorbij glijdt en past op Max Buesink, die op zijn beurt Jayrell Terziyan in staat stelt van dichtbij te scoren. De rechterspits mist daarna een goede kans op de 2-0, maar voorkomt later ook de gelijkmaker door een vrije trap van de lijn te koppen. Kort voor rust wordt het toch 2-0, door de opgerukte linksback Martin Sluijs. Nadat Bart van Dinter van Angeren kort na rust de aansluitingstreffer laat liggen, wordt het duel even later beslist door de 3-0 van Sander na een steekbal van Khalid Samaoui, een mooie aanval en een goede goal, aldus de maker. Khalid speelde me prima aan. Buesink maakt in de 56ste minuut uit een snelle counter de 4-0. In de slotminuut zorgt aanvoerder Richard Schür uit de rebound voor het slotakkoord; 5-0. Assistent-trainer Harold Vermeulen van Angeren krijgt daarna wegens protesteren rood. Met de volle buit van vijftien punten uit de eerste vijf wedstrijden heeft S.C.E een ongekende start.
De afgelopen jaren begonnen we meestal slecht, herinnert Sander zich. Het gaat nu veel beter. We hebben een leuk team, met een paar nieuwe jongens erbij, die iets extra’s brengen. Zoals Karim Dairaa (ex-Alverna, EB). Hij houdt achterin alles dicht. Maar ook met veel eigen jongens, zoals onze keeper, Anthony Wefer. Hij pakte een paar ballen goed. Sander speelt vanaf zijn 16e bij S.C.E. Daarvoor was hij ijshockeyer. Ik woon in de stad. Mijn buurman (Marzouk Mechbal, EB) was trainer van de A1 van S.C.E. Hij vroeg of ik een keer mee wilde trainen. Dat beviel goed. Ik ben met ijshockeyen gestopt en bij S.C.E blijven hangen. Een leuke club en alles is perfect geregeld. Sander speelt inmiddels tien jaar in de hoofdmacht. Hij maakte in 2015 de promotie naar de derde klasse mee, maar ook twee jaar later de laatste degradatie. Of zijn club nu weer klaar is voor een stapje hogerop, houdt de speler in het midden. We hebben nu een betere ploeg dan de vorige keer in de derde klasse. We zijn goed bezig, maar over een kampioenschap praten we niet. We moeten het niet te hoog in de bol krijgen. We willen bij de eerste drie eindigen, dan win je sowieso wel een periode. Voor de eerste periodetitel hebben we alles nu in eigen hand. Daarin spelen we nog tegen Krayenhoff. De plaatselijke rivaal heeft evenveel punten als S.C.E maar een minder goed doelsaldo.

31-10-21  S.C.E – sv Angeren
Bron: De Gelderlander (editie Betuwe)
SV Angeren leed voor het eerst sinds 8 maart 2020 weer een nederlaag. En een fikse ook: bij S.C.E in Nijmegen werd het liefst 5-0. Wij staan weer met beide beentjes op de grond, verzuchtte trainer Gerrit-Jan Barten na de topper in 4E. Wij denken dat we heel goed kunnen voetballen, maar in dit soort wedstrijden komt er veel meer bij kijken dan alleen dat. Zij speelden 90 minuten lang op het randje en zetten ons volledig onder druk. Daar zette zijn ploeg bar weinig tegenover, vond Barten. Wij hebben stuk voor stuk ideale schoonzonen. Als ze met mijn dochter thuis zouden komen, zou ik ze met open armen ontvangen. Echt waar. Maar in wedstrijden tegen fysieke tegenstanders als S.C.E en volgende week Krayenhoff, zie ik liever wat anders.

31-10-21  S.C.E dendert door naar de top in de vierde klasse
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft de koppositie in de vierde klasse E veroverd door een klinkende 5-0 zege op concurrent Angeren. De Nijmeegse club deelt de eerste plaats met plaatsgenoot Krayenhoff, maar heeft een beter doelsaldo. S.C.E nam na anderhalve minuut al de leiding: Na een vlotte aanval uit een snelle inworp tikte Jayrell Terziyan van dichtbij raak. De rechterspits miste daarna een goede kans op de 2-0 en voorkwam de gelijkmaker door een vrije trap van de lijn te koppen. Kort voor rust werd het toch 2-0. De opgerukte linksback Martin Sluijs gleed de bal na een slimme steekpass alleen voor de keeper binnen. Nadat Bart van Dinter van Angeren kort na rust de aansluitingstreffer liet liggen, was het duel snel beslist. Nicky Sander en Max Buesink verdubbelden de voorsprong kort na elkaar uit twee snelle counters. In de slotminuut zorgde aanvoerder Richard Schür uit de rebound voor het slotakkoord: 5-0. Assistent-trainer Harold Vermeulen van Angeren kreeg wegens protesteren rood.

25-10-21 vv Aquila – S.C.E
Bron: website vv Aquila – Dreumel
Vandaag komt S.C.E uit Nijmegen op bezoek in Dreumel. De ploeg uit Nijmegen is nog foutloos en heeft al enkele goede uitslagen neergezet in de competitie. De thuisploeg kan niet beschikken over Brent (vakantie) en Willem (blessure). De eerste helft is het initiatief voor S.C.E wat via de onvermoeibare backs tot uitgespeelde kansen probeert te komen. Nadat een kopbal rakelings over gaat komt Aquila binnen het kwartier op achterstand, een voorzet van zijkant wordt niet verwerkt en wordt vanaf een meter of 10 van de goal keurig binnengeschoten. Vlak hierna krijgt Moreno, na een goede steekpass van Thijn, een vrije doortocht richting de goal van S.C.E, zijn harde schot belandt jammer genoeg midden op de vuisten van de keeper. S.C.E schakelt hierna een tandje bij en deze druk veroorzaakt een fout op het middenveld met een penalty als gevolg. De aanvoerder van S.C.E schiet hem onberispelijk binnen. Na de rust volgen er enkele omzettingen bij Aquila om wat meer druk uit te oefenen op de behendige spelers van S.C.E, dit lukt echter maar zelden. S.C.E is de betere vandaag en mede door goed keeperswerk van Jason blijft de schade tot de 75 minuut beperkt tot 2 goals. Bram krijgt in deze fase nog een goede schietkans, maar zijn schot wordt keurig onschadelijk gemaakt door de doelman van SCE. Hierna schakelt de nummer 16 van S.C.E een paar tandjes op en verzorgt eerst de assist op de rechtsbuiten die in de korte hoek binnenschiet en vlak hierna scoort hij zelf na een mooie aanval. Na een goede individuele actie weet Moreno nog een eretreffer voor Aquila te maken. Het slotakkoord is voor S.C.E dat een fout in de opbouw van Aquila afstraft. Helaas is Aquila na 4 wedstrijden nog puntloos, al heeft het al wel twee mogelijke kampioenskandidaten tegen gehad. 

25-10-21  vv Aquila – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E heeft gisteren in de vierde klasse E een probleemloze zege geboekt bij Aquila. De ploeg won in Dreumel met 5-1 en staat nu samen met sv Angeren en Krayenhoff, dat vrij was, op een gedeelde koppositie. sv Angeren is op basis van het doelsaldo lijstaanvoerder. S.C.E stond binnen een halfuur al op 2-0, dankzij Nicky Sander en aanvoerder Richard Schür (strafschop). In de tweede helft bouwden Jayrell Terziyan, Nasim Saber en Kay Dreis de marge uit. De Dreumelse tegentreffer kwam van de voet van Moreno de Vree. Elftalleider Roel Heijltjes van de Nijmegenaren was ondanks de ruime zege niet geheel tevreden. We hadden meer kansen kunnen benutten en de wedstrijd eerder op slot moeten gooien. Aquila-trainer Pieter van Mourik zag het al snel fout gaan voor zijn ploeg. Het lukte ons niet om lang de nul te houden. S.C.E maakte met technisch verzorgd spel indruk. Het is een moeilijk te bestrijden ploeg.

17-10-21  S.C.E – SCP
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E blijft ongeslagen en in spoor van koploper Krayenhoff. In de vierde klasse E won S.C.E voor de derde keer en bleef zonder puntenverlies. De ploeg is nu gedeeld tweede. Het Nijmeegse team klopte de jonge Puiflijkse SCP-formatie met 3-0. S.C.E ging dankzij Nasim Saber met 1-0 de pauze in en breidde de voorsprong uit via Nicky Sander en Max Beussink.

03-10-21  S.C.E – sc Millingen
Bron: website sc Millingen
Een wedstrijd in druilregen en af en toe even droog, met twee verschillende helften. Speelde sc Millingen in de eerste helft tot de 44e minuut een puike partij, kort op de man, goed in de duels en een kleine kans om te scoren kwam er vlak voor de rust een dekkingsfout en de speler van S.C.E bedacht zich niet en scoorde de 1-0. Een mokerslag moet dat geweest zijn.
Na de rust met of zonder thee was S.C.E meteen agressiever en meer richting doel van sc Milingen en alleen Aaron Heijmen testte de doelman en op een schot van Sam van der Velden had hij geen antwoord maar de bal ging rakelings naast. Een uitglijder in de defensie betekende de 2-0 en wat later hing de 3-0 in het net. De wedstrijd was gelopen en sc Millingen was onmachtig om S.C.E nog te bedreigen en het vele gewissel bij S.C.E leidde niet meer tot treffers. Een harde nederlaag en werk aan de winkel.

03-10-21  S.C.E – sc Millingen
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
S.C.E klopte zondag in de vierde klasse E, sc Millingen 3-0. Op slag van rust opende Jayrell Terziyan de score voor de thuisploeg. Na rust drukten twee wissels hun stempel op de wedstrijd. De 2-0 was van Mohammed Benrahouan, de 3-0 van de op snelheid doorgaande Nicky Sander. Coach Theo van Cleef: We willen dit seizoen bovenin meedoen en staan nu op het maximaal aantal haalbare punten. Vandaag waren we na rust de meerdere.

27-09-21- sv Nijmegen – S.C.E
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Op de valreep viel tussen Nijmegen en S.C.E de winnende 2-1 voor de bezoekers na een inzet van de ingevallen Kaj Dreis. Eerder troffen Jayrrell Terziyan (0-1) en Jordy Goudt (1-1) doel. Nijmegen-speler Kay Jansen zag na een opstootje rood. Nijmegen-trainer Harold van de Hurk: We waren wat ongelukkig. De slotseconde nekte ons. Trainer Van Cleef van S.C.E; We zijn superblij met de winst in deze stadsderby.

24-09-21 Nijmeegse voetbalclub sv Hatert trekt zich vlak voor competitiestart terug uit vierde klasse
Bron: De Gelderlander (editie Nijmegen)
Vierdeklasser Hatert heeft zich vlak voor de competitiestart teruggetrokken. De Nijmeegse voetbalclub kampt met een krappe selectie en wil voorkomen dat het, net als in 2019, tíjdens het seizoen de stekker uit de hoofdmacht moet trekken. Hatert verloor onlangs zijn laatste officiële (beker)wedstrijd met 14-1 van stadgenoot Blauw Wit. We hadden zondag aan de competitie kunnen beginnen, zegt voorzitter Aloys Meij. Maar we hebben onszelf de vraag gesteld: wat voor een seizoen gaan we dan tegemoet? Hebben we altijd genoeg spelers? Hoe leuk is het om veel te verliezen? Het is een pijnlijk besluit, maar we moeten eerlijk zijn: het lijkt ons het verstandigst om niet aan de competitie deel te nemen.
Alleen maar verliezers
Ook voor trainer Robby Ernste is het pijnlijk dat Hatert geen eerste team meer heeft. De coach, die als voetballer bij de club opgroeide en de hoogtijdagen meemaakte, voerde vele gesprekken met het bestuur en zijn selectie. Er zijn alleen maar verliezers, zegt Ernste. De club is een verliezer, ik ben een verliezer, maar zeker ook de vaste kern van spelers die er altijd was. Ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken en zeggen: er is alles aan gedaan, maar het is helaas niet gelukt. In april 2019 trok Hatert, toen nog derdeklasser, zich ook al terug uit de competitie. De club nam dat besluit toen na een reeks grote nederlagen een aanzienlijk deel van de selectie acuut stopte. Omdat Hatert het seizoen niet afmaakte, volgde automatisch degradatie naar de vierde klasse. De afgelopen twee seizoenen kostte het Hatert grote moeite om een representatieve selectie op de been te brengen. De ploeg won zelden en degradeerde niet naar de vijfde klasse, omdat corona de competitie twee jaar op rij platlegde. Het is de intentie van trainer Ernste om over een jaar ‘met een jonge ploeg’ in de vijfde klasse te beginnen. Voor Hatert is het tot nu toe een droevig seizoen. Niet alleen op het sportieve vlak. Eerder deze maand overleed de 22-jarige selectiespeler Seedy Dumbuya door verdrinking.
Rijke historie
Hatert kent een rijke voetbalhistorie. De club promoveerde in de jaren negentig naar de hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau. Anno 2021 beschikt de club – die ook een tennisafdeling heeft – volgens voorzitter Meij nog over vier senioren- en twee juniorenteams. De club heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd over een fusie met de N.E.C.-amateurs, maar die eersteklasser heeft onlangs aangegeven daar toch niet voor te kiezen en de banden met de proftak te willen aanhalen. Hatert heeft daar begrip voor, zegt Meij. Ik kan me voorstellen dat de N.E.C.-amateurs hun blik richten op de proftak, nu het sportief daar beter lijkt te gaan. We gaan nu niet ineens op zoek naar een andere club om mee samen te werken, al weet je nooit wat er op ons pad komt. We gaan nu eerst alle energie in onszelf steken.

19-09-21  S.C.E – Arnhemia Districtsbeker poulefase
Bron: De Gelderlander (editie Arnhem)
In poule 50 kreeg Arnhemia een enorm pak slaag van S.C.E 11-1. De Nijmegenaren grepen daarmee ook overtuigend de poulezege. Eldenia had daardoor niets meer aan de overwinning bij AAC/Olympia (0-4) en ligt uit het bekertoernooi.

18-09-21 Opzet bekertoernooi bij amateurs is niet meer van deze tijd
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Het geklaag is niet van de lucht. Je zult keeper zijn van vijfde klasser RKPSC uit Pannerden. En na twee bekerduels heb je al achttien ballen uit het doel gevist. Of je bent de doelman van FC Dinxperlo. Dan heb je 180 minuten uit je neus staan peuteren, na een 5-0 en een 11-0 overwinning in het bekertoernooi. Niemand wordt blij van deze opzet. Recreanten voetballen tegen ambitieuze voetballers en vice versa. Het wordt de hoogste tijd dat de KNVB de opzet van het bekertoernooi eens tegen het licht houdt. Het poulesysteem is ooit “uitgevonden” om iedereen drie wedstrijden te geven. Dan hoefden de clubs zelf niet op zoek naar oefenduels. Prima, maar dan moet je wel drie gelijkwaardige tegenstanders hebben. De clubs in de poules met louter eerste- en tweedeklassers hoor je niet klagen. Daar is de weerstand in de meeste gevallen groot en zijn de ploegen vaak aan elkaar gewaagd. Maar goede derdeklassers tegen teams uit de krochten van het amateurvoetbal, die soms alleen met wat overjarige, corpulente spelers een elftal op de been krijgen, dat slaat nergens op. Waarom gaan we niet terug naar het oude knock-out systeem? Als we om ons heen kijken zien we dat dit in voetballanden als Duitsland en België nog steeds het geval is. Negentig minuten voetballen, eventueel nog een verlening en strafschoppen erachteraan en dan is het klaar. Voor de ene ploeg is het exit, de andere gaat naar de tweede ronde. Dat is toch het mooiste? Clubs als RKPSC, Westendorp en Halle zullen de eerste ronde vast niet overleven. Na de uitschakeling bellen de trainers uitgeschakelde lotgenoten en regelen voor het volgende weekeinde een oefenpotje. Dan tref je een gelijkwaardige tegenstander en houd je er een goed gevoel aan over.
RKPSC speelt zondagmiddag thuis tegen Aquila uit Dreumel. Die ploeg won het eerste bekerduel met 5-0 van SVO’68. Dat team won afgelopen weekeinde weer met 11-0 van RKPSC. De Pannerdense doelman zet vanavond, voor het slapen gaan, het telraam alvast naast zijn voetbaltas. Met een beetje pech krijgt hij er morgen weer meer dan tien om zijn oren en is hij nog voor de competitiestart totaal gedemotiveerd.
Bij de KNVB reppen ze steeds over ontwikkelingen die niet meer tegen zijn te houden. Clubs mogen van de zondag naar de zaterdag verhuizen en op hetzelfde niveau actief blijven. Ook moeten de competities aantrekkelijk worden gemaakt. Ik geef ze nog een agendapunt mee: schaf dat vermaledijde poulesysteem snel af!

28-05-21 Regiocup bij jeugd kan op 5 juni van start
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Er kan in de maand juni toch nog gevoetbald worden, maar niet alle clubs zijn blij met de Regio cup van de KNVB. Vanwege corona is er vanaf het tweede weekeinde van oktober niet meer gevoetbald. De Regio cup stond al langer op stapel, maar kan pas op zaterdag 5 juni van start gaan na de versoepelingen die het kabinet vrijdagavond aankondigde. De Regio cup geldt voor voetballers tot en met 17 jaar. De O19-teams mogen in juni niet de wei in. Ook voor senioren is het spelen van wedstrijden tegen andere clubs tot en met 29 juni nog niet aan de orde. Tevens mag er geen publiek aanwezig zijn bij de duels om de Regio cup. Sommige clubs zijn bijzonder blij om eindelijk weer te kunnen voetballen met de jeugd tot en met 17 jaar. Maar niet iedereen staat te juichen. De Regio cup spelen in juni levert bij veel clubs praktische problemen op. Zo zijn lang niet alle natuurgrasvelden geopend. Veel velden zijn toe aan een onderhoudsbeurt.

06-05-21 De KNVB heeft de Regiocup voor senioren geschrapt
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Zo komt er definitief een einde aan het voetbalseizoen voor amateurs. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar op z’n vroegst 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi, zegt de voetbalbond. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over, aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat in Regio Noord en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.
De KNVB houdt nog wel hoop dat de Regio cup bij de jeugd nog kan worden afgewerkt. Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen op train tijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regio cup voor de jeugd nog wel langer opengehouden, aldus de voetbalbond.

15-04-21  Het is zeer twijfelachtig of de Regio cup nog door kan gaan
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Het is zeer twijfelachtig of de Regio cup in het amateurvoetbal nog door kan gaan. Voetbalbond KNVB heeft de indeling bij de senioren al op de lange baan geschoven. De bedoeling was dat de jeugdteams volgend weekeinde (zaterdag 24 april) zouden beginnen aan de Regio cup en de senioren uiterlijk half mei. Het kabinet heeft vanwege het coronavirus de versoepelingen in de sport echter op de lange baan geschoven. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, meldt de KNVB. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regio cup. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de Regio cup komt te vervallen. Het ‘openingsplan’ van het kabinet laten trainen in teamverband bij de senioren (dus ook spelers van 27 jaar en ouder) op z’n vroegst vanaf 11 mei weer toe, terwijl er pas vanaf 7 juli weer wedstrijden tegen andere clubs mogen worden gespeeld. De KNVB hoopt dat er toch eerder gespeeld kan worden. We zijn met de Rijksoverheid in gesprek om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld zodat de KNVB Regiocup doorgang kan vinden. Ook werd dinsdag aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, want vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april. We willen alle opties zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uitsluiten.

09-04-21 Regio cup bij jeugdvoetballers bekend
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Voetbalbond KNVB heeft de indelingen bij de Regio cup voor de jeugdteams bekend gemaakt op de site voetbal.nl. De senioren weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Door het coronavirus werd vorige maand duidelijk dat de competities in het amateurvoetbal voor het tweede seizoen op rij niet kunnen worden afgemaakt. De KNVB gaf toen aan met een Regiocup te komen. Teams zouden – op korte afstand van elkaar om de reisbewegingen te beperken – zo toch nog een aantal wedstrijden kunnen spelen. De voetbalbond meldde onlangs dat uiterlijk op vrijdag 9 april de indelingen bekend zouden worden gemaakt. Dat is wel gebeurd bij de jeugdteams, maar bij de senioren is nog geen indeling gepubliceerd. De KNVB meldt dat die nu volgende week verschijnt. Waarom er een vertraging is opgetreden, wordt niet duidelijk. Ook is het nog niet duidelijk of er überhaupt weer wedstrijden mogen worden gespeeld tegen andere verenigingen. Op dit moment mag er vanwege het coronavirus alleen maar getraind worden en mogen spelers tot 27 jaar onderlinge oefenwedstrijden spelen. De regering moet nog bekend maken of de maatregelen op het gebied van sport versoepeld kunnen worden. De KNVB heeft hoop dat in mei kan worden gestart met de Regio cup. Die zou dan doorlopen tot eind juni.

23-03-21 Als er nog een Regio cup komt, dan zeker niet voor eind mei
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Als de amateurvoetballers nog gaan strijden om de Regio cup, dan is dat zeker niet voor eind mei. Nu de coronamaatregelen ook in het amateurvoetbal tot zeker 20 april worden verlengd, kan er niet gevoetbald worden. Spelers die ouder zijn dan 27 jaar mogen tot die datum niet meetrainen met hun jongere teamgenoten. Op het moment dat ze dat wel weer mogen, hebben ze zeker een maand nodig om fit te worden en dan is het al 20 mei. Spelers van 27 jaar en ouder hebben al sinds 14 oktober niet meer in groepsverband mogen trainen vanwege het coronavirus. Ook voor de jeugdteams komt er voorlopig geen Regio cup. Zij mogen alleen onderlinge oefenduels spelen met clubgenoten. Oefenwedstrijden tegen andere clubs zijn verboden. De KNVB wilde deze week de indeling voor de Regio cup bekend maken, maar het is niet bekend of dit nog doorgaat.

24-02-21 KNVB schrapt competities in amateurvoetbal na besluit kabinet
Bron: De Gelderlander
De competities in het amateurvoetbal voor senioren liggen er definitief uit. Dat heeft de KNVB vandaag besloten nadat het kabinet gisteren de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde. Het besluit geldt voor de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen in de Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse).  Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties open. Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21. De jeugd uitkomend in de categorie A en de competities tot en met onder 23 kunnen hoop blijven houden op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Het kabinet verlengde dinsdag grotendeels de bestaande maatregelen. Alleen is het vanaf volgende week spelers tot 27 jaar toegestaan te trainen en onderling wedstrijden te spelen. Tot nu toe mocht alleen de jeugd tot 18 jaar dat.

04-02-21 Amateurvoetbal: bij eventuele herstart in april is er geen publiek welkom
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen
Als de amateurvoetbalcompetitie op 9 en 10 april weer van start zou mogen gaan, is dat in ieder geval nog zonder publiek. Of het coronavirus moet ineens verdwenen zijn, maar daar gaat niemand vanuit. Vanwege het virus is de situatie in heel Nederland nu ‘zeer ernstig’. Voor de seniorenvoetballers betekent dit dat ze maximaal met 2 spelers mogen trainen en daarbij ook 1,5 meter afstand moeten houden. Om weer in teamverband te trainen bij de senioren, moet het risiconiveau terug worden gebracht naar ‘ernstig’. In dat geval moeten er wekelijks minder dan 450 mensen met corona in het ziekenhuis terechtkomen. Is dat begin maart niet het geval, dan worden de competities niet meer hervat. Er mag pas in competitieverband worden gevoetbald als er afgeschaald is naar de fase ‘zorgelijk’. Dat houdt in dat er minder dan 275 mensen per week met corona in het ziekenhuis belanden.
Geen publiek 
Publiek is dan echter niet welkom op de voetbalvelden. Maximaal 100 toeschouwers per wedstrijd zijn welkom als het sein ‘waakzaam’ (minder dan 100 mensen per week met corona in het ziekenhuis) is gegeven.

04-02-21 Gemeente Nijmegen nauw betrokken bij non-infill ontwikkeling
Bron: Greenfields.eu
Nieuw Greenfields MX NF non-infill veld voor Nederlandse Sport Club Excelsior. De gemeente Nijmegen heeft onlangs geïnvesteerd in een proef met non-fill kunstgras. Peter Hendriks, teamleider buitensport: ‘Voor ons is dit het veld van de toekomst. Net als veel andere gemeenten zijn wij onzeker over de toekomst van infill in grasvelden. We verwachten dat polymere infill materialen (SBR, TPE, EPDM) vanaf 2028 verboden zijn, dus we zijn nu al maatregelen aan het nemen. Rubber is in Nijmegen om milieuredenen nooit gebruikt. We voorkomen de verspreiding van microplastics uit TPE door gebruik te maken van kantplanken, filterputten, etc. Maar het risico dat infill in het milieu terechtkomt blijft bestaan. Daarom zijn we op zoek naar een product waarbij we daar geen last van hebben.
De gemeente Nijmegen koos voor een non-infill veld bij Sport Club Excelsior, waar een jeugdveld gerenoveerd moest worden. Hier is het GreenFields MX NF geweven kunstgras geïnstalleerd op een geprefabriceerde e-layer. In dit systeem zit geen zand: het veld wordt op zijn plaats gehouden door een klemsysteem.
Rutger Schuijffel van CSC Sport legt uit: Tot nu toe bevatten non-infill velden voornamelijk zand om gewicht en stabiliteit te bieden. Met de configuratie van onze non-fill garens en de ontwikkeling van klemsystemen boeken we vooruitgang. Er zit helemaal geen zand in dit veld: het is volledig non-fill. Wanneer dit veld aan het einde van zijn levensduur wordt verwijderd, kan het in slechts één stap worden gerecycleerd. Er zijn geen afvalproducten zoals zand, backing of infill.
Hendriks is erg enthousiast over het non-fill product. Als het aan hem ligt, zullen meer gemeenten volgen met proefvelden. Het geïnstalleerde GreenFields MX NF-veld heeft de afmetingen van een half voetbalveld; zo’n 3.300 vierkante meter. Het veld is goedgekeurd voor 6 x 6 en 8 x 8 voetbalwedstrijden en wordt ook veel gebruikt voor schoolsport. Samen met GreenFields en CSC Sport zal de gemeente het veld de komende jaren intensief monitoren. Het monitoren van bestaande non-fill velden is één van de prioriteiten van CSC Sport en GreenFields. Bij S.C.E gaan we drie jaar lang een monitoringsprogramma uitvoeren. We voeren regelmatig sporttechnische metingen uit, vragen feedback van spelers en we zijn van plan high-speed camera’s te gebruiken om de interactie tussen speler en ondergrond te monitoren.

03-02-21  Uiterlijk 10 april amateurvoetbal, anders zijn competities voorbij
Bron: De Gelderlander 
De competities op de hoogste niveaus in het amateurvoetbal moeten uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april worden hervat. Lukt dat vanwege de beperkingen rondom het coronavirus niet, dan worden de competities niet meer uitgespeeld.
Dat staat in de routekaart die de KNVB voor het restant van het seizoen in het amateurvoetbal heeft opgesteld. De voetbalbond besloot dinsdag al dat de competities van de wat lagere elftallen niet meer worden hervat. Die teams, uitkomend in de zogenoemde B-categorie, gaan zodra de overheid dat toelaat aan de slag in de Regio Cup: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en de kans op lokale derby’s. Het is de bedoeling dat de hoogste amateurteams, uitkomend in de A-categorie, één seizoenshelft gaan afmaken. In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en dan zijn promotie en degradatie nog mogelijk”, aldus de KNVB, die als tweede voorwaarde stelt dat teams in aanloop naar 10 en 11 april vier tot vijf weken zonder beperkingen kunnen trainen om goed voorbereid aan de hervatting van de competitie te beginnen.
Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kunnen trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van twee tot drie weken.
De KNVB wil de situatie nog drie weken aankijken. Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risiconiveau ‘ernstig’, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat, stelt de bond.
De routekaart van het kabinet geeft perspectief aan volwassenen om bij een eerstvolgende versoepeling weer zonder beperkingen te kunnen trainen, zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. Ondanks alle onzekerheid, blijven we daarom de optie openhouden voor onze hoogste amateurteams om dit seizoen alsnog af te ronden. We willen niet onnodig opties uitsluiten, zeker als dit de eerdere sportieve prestaties teniet doet en we voor het tweede achtereenvolgende jaar geen promotie/degradatie hebben. We willen het liefst het seizoen met een competitieve eindstrijd afsluiten en de tijd zal leren of dat mogelijk is. Wanneer de competities niet meer worden hervat, stromen teams uitkomend in de categorie A ook door naar de Regio Cup.

02-02-21  Voor de recreanten in het amateurvoetbal zit het seizoen erop
Bron: De Gelderlander  –  Raymond Willemsen
Voor de recreatieve amateurvoetbalteams bij de jeugd en senioren zit het seizoen erop. Zij maken de competitie niet meer af, heeft de KNVB dinsdag gemeld. De voetbalbond probeert voor die teams in het voorjaar een Regio cup op te zetten. In de A-categorie (de eerste elftallen en prestatieteams bij de senioren én de geselecteerde jeugdteams) hoopt de KNVB nog wel een competitie af te werken. Die moet uiterlijk op 9 en 10 april beginnen. Lukt dat niet, dan wil de bond ook voor deze teams een Regiocup in het leven roepen. Veel clubs in het land zijn nu echter al bezig zelf competities op te zetten.

22-01-21 KNVB beslist begin februari of amateurvoetbal wordt hervat
Bron: De Gelderlander – Wil van den Heuvel
In een update over het hervatten van het amateurvoetbal geeft de KNVB aan dat er uiterlijk op 10 en 11 april weer afgetrapt moeten worden anders wordt de competitie niet meer opgestart. Hierbij wordt rekening gehouden met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart. Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020-2021 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan ook geen promotie/degradatie plaats. De voetbalbond beslist uiterlijk in de week van 9 februari of hervatting nog reëel is.
Dit zijn de opties voor de hervatting van het amateurvoetbal
Nadat in oktober de competities stil kwamen te liggen, kwam de KNVB na beraadslaging bij de clubs tot twee mogelijke scenario’s om dit seizoen toch nog op enige wijze een vervolg te geven: Of de huidige competities opdelen in halve poules waarbij alsnog een hele competitie werd uitgespeeld, of het afwerken van alleen de eerste competitiehelft. De KNVB kijkt ook vast voorzichtig naar alternatieven. Een optie is voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien te organiseren voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal. ,,Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen”, geeft een woordvoerder van de voetbalbond aan. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.

13-01-21 KNVB: Nog twee scenario’s voor amateurvoetbal
Bron: De Gelderlander – Raymond Willemsen 
De KNVB heeft nog twee scenario’s om de competities in het amateurvoetbal dit seizoen – in afgeslankte vorm – af te maken. Omdat de Lock down nog zeker tot en met 9 februari duurt, stijgt de voetbalbond het water ook aan de lippen. In november had de KNVB nog hoop dat de competities volledig konden worden uitgespeeld, maar dat is inmiddels uitgesloten. De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld of het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft”, noemt de KNVB de overgebleven twee opties. ,,Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. Toen de competities medio oktober vanwege het coronavirus werden stilgelegd, hadden de clubs in de hoofdklassen maximaal zes duels gespeeld en de ploegen in de eerste tot en met de vijfde klassen maximaal vier. Er zijn echter ook clubs die pas één duel hebben afgewerkt. Bij de clubs in de tweede en derde divisie én de hoofdklassen werd in december al duidelijk dat er regionale poules komen van 8 of 9 teams. De eerste- tot en met vijfde-klassers worden, als er nog gevoetbald mag worden, ook onderverdeeld in poules van zeven ploegen (12 duels) of de eerste competitiehelft wordt dus afgemaakt. In dat laatste geval spelen sommige clubs nog negen keer, maar anderen elf of twaalfmaal. De KNVB heeft – ten opzichte van zaalsporten – het voordeel dat er tot eind juni gevoetbald kan worden. Eerder dan medio maart wordt er niet gevoetbald, is de verwachting.

Sport Club Excelsior zondag 1

De Technische & Medische staf; seizoen 2021 – 2022 

  Trainer – Coach Verzorger  Ass. scheidsrechter Teammanager  Technische zaken  Keepers trainer
   Theo van Cleef Sendar Inan      Pascal Arnts       Roel Heijltjes       Paul van Cleef           Wim de Bruijn       
        Yoeri Callaars  Karel Creemers  

Onderstaande clubs zijn in seizoen 2021 – 2022 de oefen tegenstanders van S.C.E zondag 1

VriendschappelijkAanvangThuis team Uit team  Uitslag      
17-08-202120.00 uurS.C.E 1Astrantia 13      –0     
22-08-202114.00 uurrksv Ulysses  1S.C.E 11      –7     
24-08-202120.00 uurS.C.E 1Kolping/Dynamo 16      –2     
29-08-202112.30 uurSVO’68 1S.C.E 11      –6     
05-12-202112.00 uurS.C.E 1EGS’20 13      –5     
12-12-202111.30 uurS.C.E 1vv Achates 18      –2     
30-01-202213.00 uurS.C.E 1SCMH 16      –3     
06-02-202214.00 uurS.C.E 1Woezik zat. 18      –1     

Onderstaande clubs in seizoen 2021 – 2022 spelen in de Districtsbeker

DistrictsbekerAanvangThuis team   (Groep 3) Uit team   (Poule 50)   Uitslag     
05-09-202114.00 uurS.C.E 1vv Eldenia 13     –1    
12-09-202114.00 uurAAC-Olympia 1S.C.E 10     –7    
19-09-202114.00 uurS.C.E 1vv Arnhemia 111     –1    
30-11-202120.00 uurS.C.E 1SC Westervoort 1      afg.     

Onderstaande clubs spelen in seizoen 2021 – 2022 in de 4e klasse E zondag district Oost

CompetitieAanvangThuis team Uit team    Uitslag 
26-09-202114.00 uursv Nijmegen 1S.C.E 11      –2
03-10-202114.00 uurS.C.E 1sc Millingen 13      –0
10-10-202114.00 uursv Hatert 1S.C.E 1  vervallen 
17-10-202114.00 uurS.C.E 1vv SCP 13      –0
24-10-202114.00 uurvv Aquila 1S.C.E 11      –5
31-10-202114.00 uurS.C.E 1sv Angeren 15      –0
07-11-202114.00 uurS.C.E 1sv DSZ 13      –2
21-11-202114.00 uurvv Krayenhoff 1S.C.E 1      afg. 
28-11-202114.00 uurS.C.E 1vv UHC 13      –0
05-12-202114.00 uurvv Krayenhoff 1S.C.E 1  uitgesteld 
05-12-202114.30 uurFC Kunde 1S.C.E 1      afg. 
12-12-202114.30 uursc DIOSA 1S.C.E 1      afg. 
19-12-2021 Inhaal/Beker        afg. 
  WINTERSTOP    .
16-01-2022 Inhaal/Beker       afg. 
23-01-202214.00 uurS.C.E 1Overasseltse Boys 1     afg. 
30-01-202214.15 uurvv OSC 1S.C.E 1     afg. 
06-02-202214.00 uurS.C.E 1vv Aquila 1  uitgesteld 
13-02-202214.00 uurvv Krayenhoff 1S.C.E 10       –1
20-02-202214.30 uurFC Kunde 1S.C.E 10       –2
27-02-202214.30 uursc DIOSA 1S.C.E 1      afg. 
06-03-202214.00 uurS.C.E 1Overasseltse Boys 11       –0
10-03-202220.00 uursc DIOSA 1S.C.E 11       –6
13-03-202214.15 uurvv OSC 1S.C.E 10       –5
20-03-202214.00 uurS.C.E 1vv Aquila 112       –0
27-03-202214.00 uursv DSZ 1S.C.E 12      –2
03-04-202214.00 uurS.C.E 1vv Krayenhoff 1      afg. 
10-04-202214.30 uurvv SCP 1S.C.E 10       –2
14-04-202220.00 uurS.C.E 1 vv Krayenhoff 14       –2
18-04-202214.00 uurS.C.E 1FC Kunde 17       –1
24-04-202214.00 uurS.C.E 1sv Hatert 1   vervallen 
01-05-202214.00 uursv Angeren 1S.C.E 13       –3
08-05-202214.00 uurS.C.E 1vv OSC 14       –1
12-05-202220.00 uurUHC 1S.C.E 10       –3
15-05-202214.30 uurS.C.E 1sc DIOSA 14       –0
22-05-202214.00 uurOverasseltse Boys 1S.C.E 10       –3
29-05-202214.00 uurS.C.E 1sv Nijmegen 14       –3
06-06-202214.00 uursc Millingen 1S.C.E 10       –1
Topscorers S.C.E zondag 1 
TopscorerssindsEindstand 06-06-2022RugnummerComp.BekerOefenNacom.ToernooiOnder 23Totaal
Max Buesink92321000035
Jayrell Terziyan121841200034
Nick Sander14152400021
Nasim Saber16113500019
Richard Schür (C)1773300013
Kaj Dreis*2240008
Jarno Herfkens155110007
Benjamin Rouhof32220006
Farnous Zia180120003
Niels Terheggen70030003
Khalid Samaoui61100002
Mo Benrahouan101000001
Martin Sluijs51000001
Milan Janssen (JO19-1)1000001
Eigen Doelpunt1000001
Rick Theunissen80010001
Stijn Brugman190000000
Karim Dairaa40000000
MaartenvanBreda20000000
Jamie Kirkpatrick (RK) (JO19-1)0000000
Thijmen Scheidsbach (JO19-1)0000000
JobtenBarge (K)10000000
Anthony Wefer (RK)220000000
Totaalseizoen2021-2022 882147000156
  * uit selectie– geen vast rugnummer       

Wedstrijdverslagen zondag 1

06-06-22  sc Millingen 1 – S.C.E 1   uitslag 0 – 1  (Competitie)

Vandaag 6 juni 2022 – 2e Pinksterdag – voor de laatste keer dit seizoen een competitie wedstrijd in de 4e klasse E, hierna is het mooie seizoen echt voorbij. Theo van Cleef stuurt de volgende elf mannen het veld in te weten; Richard Schür (C), Anthony Wefer (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Khalid Samaoui, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Max Buesink, Benjamin Rouhof, Jarno Herfkens, Karim Dairaa
In de dug-out nemen plaats; Job ten Barge (RK), Thijmen Scheidsbach, Milan Janssen, Nick Sander
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. B. Neff. De aftrap is om 14.00 uur.
De klok loopt, de bal rolt, en we zijn 20 minuten onderweg 0-0 is de stand op dit ogenblik. De eerste 45 minuten zitten erop, nog niet gescoord door beide ploegen. We gaan op naar de thee/koffie/of iets warms.
We zijn weer begonnen, de laatste 45 minuten in de 4e klasse, nog geen wissels aan S.C.E-zijde te zien. We schrijven in de 47e minuut de eerste wissel aan de kant van S.C.E Jarno Herfkens eruit en Nick Sander komt er in. Ook na 70 minuten is er in Millingen nog steeds niet gescoord door beide ploegen 0-0.
En dan is het alsnog raak voor S.C.E in de 86e minuut 0-1 door invaller Nick Sander. En dat zijn alsnog drie punten binnen gehaald, zo sluit S.C.E een prachtig voetbalseizoen af. Ongeslagen kampioen in de 4e klasse E  seizoen 2021-2022. Spelers/begeleiders/Coach bedankt voor het mooie seizoen en veel geluk/plezier in de derde klasse volgend seizoen.

29-05-22  S.C.E 1 – sv Nijmegen 1 uitslag  4 – 3 (Competitie)
De laatste thuis wedstrijd voor dit seizoen en in de 4e klasse. Trainer/Coach Theo van Cleef heeft de volgende elf mannen vanmiddag in de basis gezet; Richard Schür (C), Anthony Wefer (RK),  Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Nasim Saber, Khalid Samaoui, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Max Buesink, Benjamin Rouhof, Jarno Herfkens
In de dug-out nemen plaats; Job ten Barge, Thijmen Scheidsbach, Milan Janssen, Dima Oliinyk
De doelpuntenmakers vanmiddag zijn; Jarno Herfkens die 2x scoorde, Jayrell Terziyan 1x het doel trof, en als laatste die scoorde is het Max Buesink

22-05-22  Overasseltse Boys 1 – S.C.E 1  uitslag 0 – 3 (Competitie)
De kampioen komt vanmiddag met de volgende spelers in het veld vanaf de aftrap; Richard Schür (C), Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Nasim Saber, Khalid Samaoui, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Max Buesink, Benjamin Rouhof, Jarno Herfkens
In de dug-out in Overasselt nemen plaats; Anthony Wefer (RK),  Thijmen Scheidsbach, Milan Janssen, Dima Oliinyk
Scheidsrechter is Dhr. R. Broekhuis, de aftrap is om 14.00 uur.
De start van S.C.E is flitsend. Binnen 5 minuten heeft Jarno Herfkens de eerste goal gescoord uit een schitterende voorzet van Jayrell Terziyan.
S.C.E is hierna de bovenliggende partij en creëert diverse mooie kansen. De ene aanval is nog mooier dan de andere, helaas weet S.C.E zich niet te belonen voor de rust. De keeper van S.C.E heeft voor rust een vrije dag. Na de rust blijft S.C.E de veel betere ploeg en creëert weer volop mogelijkheden. Overasseltse Boys probeert nu met counters ook aan te vallen maar keeper Job ten Barge weet het doel schoon te houden. Na een goede steekpass van Nasim Saber komt Jayrell Terziyan vrij voor de keeper en omspeelt de keeper en schuift de bal in het lege doel 0-2.
S.C.E blijft aanvallen en ook Max Buesink weet vanmiddag zijn doelpuntje mee te pakken 0-3. Trainer Theo van Cleef brengt drie JO19-1 spelers (Thijmen Scheidsbach voor Martin Sluijs, Milan Janssen voor Jayrell Terziyan en Dima Oliinyk voor Nasim Saber) in het veld.
Helaas treft een schitterend schot van Farnous Zia net het doel niet. De scheidsrechter maakt na 90 minuten een einde aan de wedstrijd.
Het is afgelopen in Overasselt, volgende week de laatste thuiswedstrijd voor dit seizoen.

15-05-22  S.C.E 1 – sc DIOSA 1 uitslag  4 – 0  (Competitie)
Laten we beginnen te zeggen dat S.C.E vanmiddag “uit” speelt. Zo is in het begin van de competitie de uit wedstrijd al thuis gespeeld op “Sportpark Lindenholt”, dat gezegd hebbende is hier de (bijzondere) opstelling van heden middag (bij winst is S.C.E niet meer te achterhalen en zijn ze kampioen, vanaf de aftrap spelen; Richard Schür (C), Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Nasim Saber, Khalid Samaoui, Nick Sander, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Max Buesink, Benjamin Rouhof
In de dug-out in Balgoij nemen plaats; Anthony Wefer (RK), Jarno Herfkens, Thijmen Scheidsbach, Stijn Brugman
Scheidsrechter heden middag is Dhr. A. Meijnen, de aftrap is om 14.30 uur.
De zon schijnt uitbundig in Balgoij, kan zo maar eens een leuke en boeiende en spannende wedstrijd worden. De belangen van S.C.E zijn groot “De Race Naar Het Kampioenschap” kan vanmiddag beslist worden. Alleen bij winst van S.C.E promoveert rechtstreeks naar de 3e klasse.
De ploegen staan klaar voor de aftrap, we gaan beginnen en zijn onderweg. Tien minuten staan er ondertussen op het scorebord, en 0-0 staat er onder. (bij sv Angeren – UHC is het rust 14.45 uur, en de stand is 5-1 voor sv Angeren). Is het  spanning – zenuwen of warmte dat er nog geen doelpunt(en) zijn gemaakt door S.C.E!!!!! waar het eerder in het seizoen een stuk gemakkelijker ging. Het is de 42e minuut en spits Max Buesink is weer ouderwets op dreef  voor S.C.E 1-0. Hopelijk is de spanning/nervositeit nu verdwenen voor de mannen uit de Lindenholt.
Het is rust op “Sportpark de Wissen” in Balgoij.
Het is 15.30 uur de tweede helft is begonnen, we zijn vijf minuten onderweg en Jayrell Terziyan maakt zijn eerste voor vandaag 2-0 S.C.E en nu uit voetballen de wedstrijd, op naar het feest.
We gaan op zoek naar de fietspomp om de banden van de platte kar op te pompen!!!!! (bij sv Angeren – UHC is het 15.45 uur, en de stand is 7-1 voor sv Angeren). S.C.E weet wat het moet doen en gaat verder met scoren 3-0 is de tussenstand ondertussen, Wederom is Max Buesink de maker hiervan. Het kan nu niet meer mis gaan de laatste 20 minuten moeten toch een feest zijn om deze wedstrijd uit te voetballen. (bij sv Angeren – UHC is het 16.00 uur, en de stand is 8-1 voor sv Angeren tevens de eindstand). Komt er nog een slotoffensief aan de zijde van S.C.E of vinden ze het zo wel goed zo en laten we het hierbij!!! S.C.E gaat ook wisselen Nick Sander eruit en daarvoor komt Jarno Herfkens in het veld, de tweede wissel Jayrell Terziyan mag gaan douchen, Thijmen Scheidsbach komt in zijn plaats, en niet veel later is het Max Buesink die zijn derde vanmiddag maakt waardoor de stand 4-0 in het voordeel van S.C.E is in de 86e minuut. De scheidsrechter vindt het even later mooi geweest en fluit af in de 92e minuut, het feest kan beginnen eerst op het veld bij sc DIOSA, later in het clubhuis van S.C.E
Van harte gefeliciteerd S.C.E zondag 1

12-05-22 vv UHC 1 – S.C.E 1   uitslag 0-3  (Competitie)
De mannen die Trainer/Coach Theo van Cleef vanavond laat beginnen zijn; Richard Schür (C), Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Nasim Saber, Khalid Samaoui, Nick Sander, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Max Buesink, Jarno Herfkens
In de dug-out nemen plaats; Anthony Wefer (RK), Thijmen Scheidsbach, Dima Oliinyk, Jeremy Perovic
Scheidsrechter is Dhr. W. Langendonk die de wedstrijd in goede banen gaat leiden. Aanvang 20.00 uur.
De teams staan klaar voor de aftrap, de scheidsrechter Dhr. W. Langendonk blaast de wedstrijd op gang. UHC begon afwachtend en probeerde met counters S.C.E te verrassen. S.C.E had veel balbezit maar kon weinig kansen creëren. De mooiste kans in de eerste helft was voor Jayrell Terziyan, na een sublieme pass van Nasim Saber, maar de bal kwam op een polletje waardoor de keeper van UHC redding kon brengen. S.C.E blijft op zoek naar de voorsprong maar helaas weet S.C.E voor rust niet te scoren.
Ruststand 0-0. Geen wissels na de rust.
Wel worden de lichtmasten ontstoken in Hernen maar nieuwe lichtmasten (of lampen) zouden geen overbodige luxe zijn. S.C.E heeft weer een veldoverwicht maar moet oppassen voor de counters. Na enkele mogelijkheden maakt Nick Sander eindelijk de bevrijdende 0-1. S.C.E gaat op jacht naar de veilige 0-2 en 15 minuten voor tijd scoort Nick zijn tweede goal deze avond. Vlak voor tijd krijgt S.C.E een terechte strafschop die binnen wordt geschoten door Richard Schür 0-3, de winst is binnen. Nick Sander mag gaan rusten en jeugdspeler Thijmen Scheidsbach mag de wedstrijd volmaken. In blessuretijd weet Job ten Barge met een mooie redding de nul te houden. Met nog 4 wedstrijden te gaan heeft S.C.E een voorsprong van 10 punten op de concurrentie.
Tot zondag in Balgoij, aanvang 14.30 uur bij sc DIOSA.  Als S.C.E wint in Balgoij zijn ze kampioen, dus kom in grote getalen onze jongens aanmoedigen en wie weet meer…..
Namens de wedstrijd correspondent van deze avond

08-05-22 S.C.E 1 – vv OSC 1  uitslag  4 – 1  (Competitie)
Moederdag 2022 zondag 8 mei, een zon overgoten “Sportpark Lindenholt” de 19e competitie wedstrijd dit seizoen voor S.C.E. Met de volgende mannen die voor S.C.E aan de aftrap staan; Richard Schür (C), Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia,  Nasim Saber, Khalid Samaoui, Nick Sander, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Benjamin Rouhof, Jarno Herfkens
In de dug-out nemen plaats; Anthony Wefer (RK), Thijmen Scheidsbach, Dima Oliinyk, Jeremy Perovic
Afwezig vandaag zijn; Karim Dairaa, Max Buesink
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. J. Sins, aanvang 14.00 uur.
We zijn begonnen, de bal rolt op “Sportpark Lindenholt”, dat schiet lekker op vanmiddag in de tweede minuut is het al raak voor S.C.E Richard Schür maakt de 1-0. De verbinding met onze verslaggever langs de lijn is er niet, helaas. We schrijven alweer de 22e minuut van de wedstrijd als Jayrell Terziyan voor S.C.E de 2-0 maakt. Het is rust op Sportpark Lindenholt, tot zo dadelijk. De tussenstanden op de andere velden in de 4e klasse E, zijn allemaal in het voordeel van S.C.E (maar ook deze ploegen moeten nog een 2e helft spelen.)
De tweede helft staat op het punt van beginnen, de bal rolt weer, en nog geen wissels aan S.C.E zijde, dus starten de zelfde elf spelers. In de 60e minuut komt OSC terug in de wedstrijd en scoort de 2-1 door Sjoerd Schilting, gaat het toch weer spannend worden!!!! De ontknoping!!!! S.C.E in de persoon van Jayrell Terziyan scoort de 3-1, en dat in de 73e minuut. (zitten we wat rustiger op onze stoel, of staan we wat rustiger langs de lijn). De eerste wissel aan S.C.E zijde Thijmen Scheidsbach komt erin voor Nick Sander. Direct na de wissel  4-1 voor S.C.E deze staat ook op het scorebord, Nasim Saber is de maker ervan. Tot donderdagavond in Hernen tegen UHC aanvang 20.00 uur.

01-05-22 sv Angeren 1 – S.C.E 1 uitslag 3 – 3 (Competitie)
De race naar het kampioenschap, dat is de wedstrijd die vanmiddag op het programma staat, en zo dadelijk van start gaat, de opstelling van S.C.E ziet er als volgt uit; Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Khalid Samaoui, Nick Sander, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Benjamin Rouhof, Daniel Heideveld
In de dug-out nemen plaats; Anthony Wefer (RK), Jarno Herfkens, Thijmen Scheidsbach, Stijn Brugman
Afwezig vandaag zijn; Karim Dairaa, Max Buesink, Milan Janssen
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. G.B. Roenhorst, en de aftrap staat om 14.00 uur op de klok.
Ook in Angeren breekt de zon door even voor 14.00 uur, niets staat ons in de weg voor een mooie wedstrijd vanmiddag. We zijn onderweg, in de 4e minuut na aanval van S.C.E schot van sv Angeren op het doel van S.C.E, maar een goede redding van de keeper van S.C.E Job ten Barge. Er volgt een corner voor sv Angeren dat levert nog een corner op, en nog een. Na de derde corner weggekopt door verdediger van S.C.E en in de rebound over geschoten. sv Angeren komt furieus uit de startblokken, en probeert S.C.E onder druk te zetten en te houden.
We hebben 15 minuten gespeeld dat staat er op de klok, het spel golft heen en weer. Nog geen uitgesproken kansen voor beide ploegen. En dan komt S.C.E op voorsprong door een prima steekpass naar Nick Sander gaat alleen op de keeper af en scoort in de 27e minuut.
Het is rust in Angeren in de Poelsestraat, op naar de thee/koffie en sanitaire stop tot over 15 minuten.
We zijn weer begonnen, de tweede helft loopt, wat gaat dat brengen!!!!. In ieder geval nog geen wissels aan S.C.E zijde. En dan komt sv Angeren op gelijke hoogte door een goal van Joep Pruijn aan het begin van de tweede helft 1-1. Dit gezegd te hebben scoort S.C.E voor de tweede keer nu door Benjamin Rouhof met een uitstekende kopbal, 1-2 is de tussenstand. De wedstrijd wordt levendiger, nu komt sv Angeren weer langszij door Rens Helsen 2-2. Het kan nu alle kanten opgaan, maar sv Angeren heeft wat goed te maken op S.C.E. Aan de kant van sv Angeren gaat er gewisseld worden. Nu komt sv Angeren op voorsprong door Niels Kleijn 3-2 voor de thuisploeg. S.C.E moet een tandje bij gaan schakelen.
En we zijn weer terug in de wedstrijd Jayrell Terziyan scoort het derde doelpunt voor S.C.E 3-3 is de stand. Nog steeds geen wissels aan de zijde van S.C.E, ze zien er nog fris uit de mannen van Theo van Cleef. Zou de winnende goal nog vallen vanmiddag!!!!!!! Beide ploegen gaan er nog voor. Heel veel tijd kan er niet bij komen na 90 minuten op de klok, en dat vindt de scheidsrechter ook en blaast de wedstrijd af. 

18-04-22  S.C.E 1 – FC Kunde 1 uitslag   7 – 1  (Competitie)
Ideaal voetbal weer op deze Tweede Paasdag 2022, een inhaaldag voor alle ploegen in de 4e Klasse E, S.C.E speelt thuis S.C.E-ers staan in de basis vanmiddag. Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Benjamin Rouhof
In de dug-out nemen plaats; Anthony Wefer (RK), Jarno Herfkens, Thijmen Scheidsbach, Dima Oliinyk
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. S. Mulder
De bal rolt, we zijn begonnen aan competitiewedstrijd nummer 17. Het aftasten aan beide kanten is begonnen. Er staan alweer tien minuten op de klok S.C.E trekt het speel naar zich toe maar nog geen goal(s). De tussenstand is nog steeds 0-0 na 25 minuten spelen. Ook in Angeren is de stand op het scorebord nog 0-0 na 30 minuten spelen. Halverwege de zijn we nu in de eerste helft de passjes komen nog niet aan.
En dan in de 31e minuut een doelpunt voor S.C.E door Nick Sander na een voorzet van Jayrell Terziyan. Op het scorebord verschijnt in 31e minuut de 2-0, maker ervan is Nasim Saber, een 1 tweetjes met Max Buesink waarbij Nasim Saber in een leeg doel schoot. In Angeren is het rust tussenstand 0-0. S.C.E heeft het ritme weer te pakken van doelpunten maken nu is het Max Beusink die er 3-0 van maakt, na een mooie steekbal van Nasim Saber. Het is rust op “Sportpark Lindenholt”, op zo dadelijk naar de tweede helft. In Angeren is de 2e helft alweer 5 minuten achter de rug, 0-0 nog steeds. Ook in de Lindenholt rolt de bal weer even over drie uur. Nog geen wissels te zien aan de kant, we gaan met de zelfde 22 spelers weer verder. En daar is de tweede goal voor Nick Sander deze middag 4-0 en dat in de 47e minuut FC Kunde is rijp om overlopen te worden, iets met doelsaldo!!!!! We hebben 15 minuten gespeeld in de tweede helft FC Kunde probeert met combinaties erdoor heen te komen, maar S.C.E staat goed te verdedigen. Eerste wissel aan S.C.E-zijde Jarno Herfkens erin en Nick Sander mag gaan douchen. Daar gaan we weer Max Buesink voor zijn deze middag 5-0. Overasseltse boys houden nog steeds stand in Angeren 0-0 nog 15 minuten te spelen. En weer is het Max Beusink (hattrick) die het op zijn heupen krijgt 6-0 op het scorebord, scheidsrechter geeft aan een drinkpauze, de temperatuur op het kunstgras loopt op. Eindelijk doet FC Kunde iets terug in de score 6-1 (drinkpauze zeker geholpen!!) Dat gezegd te hebben scoort Jayrell Terziyan zijn eerste deze middag 7-1 voor S.C.E. S.C.E wisselt voor de 2e keer Dima Oliinyk van de JO19-1 komt voor Max Buesink. Een minuut later nogmaals een wissel voor S.C.E Rick Theunissen eruit en Tijmen Scheidsbach in zijn plaats. Nog een goede kans voor Jayrell Terziyan 1 op 1 met keeper van FC Kunde maar Jayrell glijdt weg en keeper pak de bal, gevaar geweken voor FC Kunde. (het beste nieuws komt uit Angeren, de plaatselijke sv Angeren speelt gelijk 0-0 tegen Overasseltse Boys). De 90 minuten zitten erop, scheidsrechter fluit af, een ruime overwinning deze middag van een prima spelend S.C.E, tot over 14 dagen in Angeren. 

14-04-22   S.C.E 1 – vv Krayenhoff 1  uitslag 4 – 2  (Competitie)
We zijn vanavond op “Sportpark Lindenholt” voor de stadsderby tegen vv Krayenhoff. Voor S.C.E staan de volgende spelers op het veld heden avond; Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Daniel Heideveld, Nasim Saber (C), Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Benjamin Rouhof
In de dug-out; Anthony Wefer (RK), Jarno Herfkens, Tijmen Scheidsbach, Stan de Poel.
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. H.J.T. Heijmans, de aftrap is om 20.00 uur.
We gaan beginnen, nog een klein zonnetje dat straalt op het sportpark en 16 graden heerlijk voetbal weer. De aftrap laat nog even op zich wachten. Maar nu rolt de bal dan toch echt nadat S.C.E de toss wint en vv Krayenhoff af mag trappen. Game on, het zal wel geen Game-over worden. Elkaar aftasten, voorzichtig de bal heen en weer schuiven dat zijn de eerste minuten voor beide ploegen. We zijn tien minuten onderweg en het staat 1-0 voor S.C.E doelpunt gescoord door Max Buesink. S.C.E jaagde in de 1e helft de tegenstander af en dwongen de tegenstander tot het maken van fouten, de voorsprong had groter moeten zijn. De verbinding is verbroken. Via een omweg toch het tweede doelpunt van S.C.E te weten gekomen 2-0 wederom Max Buesink, een geweldig schot en geheel onhoudbaar voor de keeper van vv Krayenhoff.
Zit S.C.E nu al op rozen!!!!! even voor het rustsignaal. S.C.E heeft nu de smaak echt te pakken ook nummer drie ligt er voor de rust in Jayrell Terziyan is de maker hiervan, en de scheids blaast direct voor de rust. Gaan we de tweede helft werken aan het doelsaldo of doen we rustig aan omdat over 4 dagen weer een wedstrijd plaats vindt op “Sportpark Lindenholt”. Spelers klaar – Scheidsrechter klaar – voetballen maar, voor de laatste 45 minuten. Coach Theo van Cleef wisselt nog niet aan de kant van S.C.E. We schrijven ondertussen alweer de 70e minuut als vv Krayenhoff iets terug doet in de persoon van Kay de Kluis (oud S.C.E-er) 3-1. Gaat het nog spannend worden ook 3-2 komt van Sven Klaassen. S.C.E nog even volhouden dit mag je niet uit handen geven. Maar dan komt de bevrijdende goal van aanvoerder Nasim Saber 4-2, een lekkere pegel op het doel. De scheidsrechter vindt het mooi geweest voor vanavond en fluit af, een verdiende overwinning, tot maandag 14.00 uur “Sportpark Lindenholt”.

10-03-22  vv SCP 1 – S.C.E 1  uitslag 0 – 2  (Competitie)
We zijn vanmiddag in Puiflijk in het Land van Maas en Waal. Voor S.C.E staan de volgende spelers op het veld vanmiddag; Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen, Martijn Sluijs, Benjamin Rouhof
In de dug-out vandaag; Anthony Wefer (RK), Jarno Herfkens, Stijn Brugman, Thijmen Scheidsbach, Milan Janssen
De warming-up is in volle gang voor S.C.E op het hoofdveld van vv SCP blijven drinken mannen.
Op een zon overgoten “Sportpark Schravenhof” zo dadelijk de competitie wedstrijd tegen SCP, Dhr. M. Benali fluit voor het begin van de wedstrijd, de bal rolt. Beide teams hebben nog geen kansen gecreëerd, als we tien minuten onderweg zijn. We zijn 5 minuten verder en een kwartier gespeeld S.C.E de betere ploeg, een prima kans voor Richard Schür van S.C.E, maar ook zeker goed gekeept door keeper van vv SCP tussenstand 0-0. We schrijven de 18e minuut kans Max Beusink de bal  tegen 2e paal eruit, jammer. Amper een minuut later in de19e minuut, 0-1 door Max Buesink, nu wel raak door een prima afstandsschot over de grond en goal. In de 22e minuut de eerste corner van de wedstrijd voor SCP, geen gevaar voor S.C.E we gaan weer verder. De bal gaat heen en weer echt spannend is het niet, het publiek geniet van de zon!!!!! De 39e minuut wederom corner voor S.C.E geen gevaar voor SCP. vv SCP probeert met de lange bal speldenprikjes uit te delen aan S.C.E. Kansje voor S.C.E in de persoon van Nick Sander maar schiet te gehaast en gaat hoog over. Ook S.C.E gaat over op de lange bal doormiddel van een afstandsschot van Farnous Zia wederom weer een goede redding keeper vv SCP, een sta in de weg tot heden toe voor S.C.E. Het is rust op Sportpark Schravenhof. Spelers en scheidsrechter komen het veld weer op, klaar voor het tweede helft, we zijn even later dan normaal maar de bal rolt weer. Nog geen wissels aan S.C.E zijde zo te zien. Wij (publiek) hopen op meer doelpunten en een attractieve spel, van beide zijde, de 2e helft is begonnen. In de 52e minuut overtreding gemaakt door een S.C.E speler, maar heeft geen gevolgen voor S.C.E we komen er goed mee weg. Op deze manier blijft het ook spannend of er een winnaar van het veld komt. Zou de beslissing gevallen zijn!!  In de 62e minuut een doelpunt van Benjamin Rouhof door een kopbal uit een corner die genomen is door Farnous Zia. Zo te zien kan er elk moment gewisseld worden. Jarno Herfkens loopt al even warm.
Donkere wolken in het Land van Maas en Waal, maar vv SCP gaat als eerste wisselen en dat in de 75e minuut. De laatste tien minuten lopen op het scorebord, en coach Theo van Cleef gaat wisselen Nick Sander mag gaan douchen, Jarno Herfkens komt er voor in de plaats. Volgende wissel staat klaar aan S.C.E-zijde Stijn Brugman, en komt erin voor Khalid Samaoui.
Komt er nog een eind offensief of was dit het vanmiddag van beide ploegen. Vlak voor einde van de wedstrijd nog een vlammend schot van Nasim Saber die op de lat uiteen spat, scheidsrechter blaast af en dat brengt de eindstand op 0-2 voor S.C.E. Komende donderdagavond 14 april de stadsderby S.C.E – Krayenhoff, aanvang 20.00 uur op “Sportpark Lindenholt”. 

03-04-22   S.C.E 1 – vv Krayenhoff 1 afgelast (Competitie)

 27-03-22  sv DSZ 1 – S.C.E 1  uitslag 2 – 2  (Competitie)
We zijn vanmiddag te gast in Boveneind of te wel Boven-Leeuwen bij sv DSZ in het Land van Maas en Waal. Voor S.C.E staan de volgende spelers in de basis vanmiddag; Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen, Martijn Sluijs
In de dug-out vandaag; Anthony Wefer (RK), Jarno Herfkens, Stijn Brugman, Thijmen Scheidsbach, Milan Janssen
De zon schijnt volop, daar kan het niet aan liggen, de aftrap zal plaats vinden om 14.00 uur. 
Vers getrokken lijnen op het hoofdveld van sv DSZ, hier gaan we het mee doen vanmiddag. De verbinding met de mensen langs de lijn is helaas verbroken. We zijn begonnen even iets later als gebruikelijk. 1e minuut van de wedstrijd een overtreding gemaakt op Nasim Saber maar er wordt niet voor gefloten. In de 2e minuut vrije trap S.C.E genomen door Nasim Saber schiet over het doel van DSZ. We schrijven de 5e minuut corner genomen door sv DSZ de bal is eenvoudig voor Job ten Barge doelman van S.C.E. We hebben 9 minuten gespeeld, bal wordt op de 16 meter panklaar klaar gelegd voor Nick Sander, maar hij schiet over de bal heen. In de counter die hier op volgt moet Martin Sluijs van S.C.E even optreden voor een aanval van sv DSZ. In de 23e minuut scoort sv DSZ, Richard Schür onder de bal door schuiver in S.C.E doel, 1-0 de maker aan sv DSZ zijde is Bram van Baren. S.C.E wordt wakker en weet wat het moet doen vanmiddag. Minuutje later wederom schot op doel van S.C.E gelukkig. hoog over S.C.E moet terug. In de 28e minuut  moet sv DSZ al wisselen. Corner voor S.C.E in de 29e minuut, geen gevaar komt hieruit. Kan S.C.E nog voor de rust de gelijkmaker op het scorebord zetten!!!! In de extra tijd een gele kaart voor sv DSZ omdat Jayrell Terziyan doorgebroken was en werd vastgehouden  Op “echt gras” komt S.C.E moeilijker uit de voeten en is het harder werken voor de mannen, dan moeten ze het maar laten zien in de tweede helft. Het is rust in Boven-Leeuwen, tot straks na de koffie/thee.
De tweede helft staat op het punt van beginnen, wissels aan S.C.E-zijde nog niet te zien. Even weer de internetverbinding die verbroken is met Boveneind, maar dan is het raak voor S.C.E, Max Buesink maakt de gelijkmaker 1-1 in de 47e minuut struikelend en wel, maar ook die tellen. Lezen de spelers in de rust het wedstrijd verslag???? Nu is het Jayrell Terziyan die S.C.E op voorsprong zet 1-2 in de 60e minuut na een prima vrije trap genomen door Farnous Zia, kopbal Jayrell in kruising, onhoudbaar voor de keeper van sv DSZ.
In de 23e minuut penalty voor sv DSZ na overtreding van S.C.E-er Farnous Zia, is de stand weer gelijk 2-2. We schrijven alweer de 75e minuut goal afgekeurd wegens buitenspel van sv DSZ het blijft dus 2-2. Sleept S.C.E nog de volle buit eruit of moeten we punt(en) laten liggen, voor de eerste keer die competitie seizoen, of of of of of zit het venijn in de staart. Nog 8 minuten speeltijd, het tijdrekken is begonnen voor sv DSZ de bal ver over de zijlijn de punten zijn heilig. En in alle malle krijg Nasim Saber van S.C.E van de scheidsrechter ook nog een gele kaart. De scheidsrechter mag affluiten een teleurstellende gelijk spel aan de zijde van S.C.E, volgende week maar beter.

20-03-22  S.C.E 1 – vv Aquila 1  uitslag 12 – 0  (Competitie)
Welkom op “Sportpark Lindenholt” in Nijmegen, het is fris net aan 10 graden op het veld maar prima voetbalweer laten we maar zeggen. De volgende elf staan in de basis vanmiddag; Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen, Martijn Sluijs
De dug-out vandaag; Anthony Wefer (RK), Jarno Herfkens, Stijn Brugman, Thijmen Scheidsbach, Milan Janssen
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. M.M.J. Daemen
De voorbereiding voor wedstrijd is ook dik op orde in de kleedkamer van S.C.E.
De spelers en de ass. scheidsrechters en scheidsrechter Daemen komen het veld op, de tos volgt. Het is 14.05 uur de bal rolt we zijn begonnen. We zijn amper een minuut onderweg of de stand is 1-0 voor S.C.E Nick Sander is de maker ervan. Het is voor de web redactie amper bij te houden in de 6e minuut alweer 2-0 nu door onze eigen “MAX” Buesink, na een mooie assist van Nasim Saber en prima doorlopen van Max schuiver onder keeper van Aquila door. We schrijven de 12e minuut Max Buesink voor de 3-0, op aangeven van Nick Sander, zo gaat het wel erg snel. In de 18e minuut een afstandsschot door Karim Dairaa boven op lat daarna een geplaatst schot van Nasim Saber op het hoofd van Max Buesink, helaas te slap ingekopt. De bal gaat voorlangs, het gevaar is geweken voor Aquila. Ondertussen valt er wat regen op “Sportpark Lindenholt”. twintig minuten onderweg volgende kans voor S.C.E Max Buesink goed doorgelopen. Nicky strak voor gegeven op Khalid Samaoui  voor de 4-0 en niet veel later maakt “MAX” Buesink zijn hattrick al vol voor de 5-0. Waar eindigt dit voor S.C.E -is het scorebord hiervoor wel gemaakt!!!- We zijn pas in de 28e minuut, goed doorlopen van Max Buesink en prima afgerond 6-0 voor S.C.E. 31e minuut 7-0 afronden Nicky Sander is de maker hij struikelt maar kreeg bal terug gelegd door Jayrell Terziyan, het is een prima geoliede machine dat S.C.E Nog een keer buitenspel van Nick Sander maar de  scheidsrechter fluit voor de thee, voor de verslaggever koffie, tot straks.
De tweede helft staat op het punt van beginnen, daar gaan we weer. Nog geen wissels aan de zijde van S.C.E.  maar dan in de 50e minuut de wissels aan S.C.E zijde Rick Theunissen eruit en voor hem komt Stijn Brugman, Jarno Herfkens komt er in voor Khalid Samaoui. Max Buesink gaat gewoon door waar hij de eerste helft ook al mee bezig was; scoren  8-0 is de stand, (zijn 5e alweer) na weer prima voorbereidend werk van Nick Sander.
55e minuut wederom Max Buesink, 9-0 de dubbele cijfers komen eraan binnenkort. Deze mag er ook zijn de nummer 10 vanmiddag nu door Jayrell Terziyan 10-0. En ook de elfde voor vanmiddag staat op het “scorebord” gemaakt door invaller Jarno Herfkens 11-0. Het scorebord is hier niet op berekend, voor zoveel doelpunten.
Zowaar krijgt Aquila een corner in de 68e minuut maar er zit geen gevaar in. Het zit Aquila ook niet mee vanmiddag, ook een van de spelers van Aquila krijgt een gele kaart van de scheidsrechter na een overtreding. In de 70e minuut nogmaals een wissel aan S.C.E-zijde Max Buesink en Jayrell Terziyan mogen gaan douchen, en hebben hun werk gedaan.
Milan Janssen en Tijmen Scheidsbach komen er voorin, beide zijn nog JO19-1 spelers. Doelpunt nummer 12 vanmiddag ligt er ook in deze is gemaakt door Milan Janssen -JO19-1 speler-  na een mooi technische hoogstandje van Nasim Saber, goal gemaakt doormiddel van een prima kopbal. En hiermee is de wedstrijd ook gespeeld, de scheidsrechter fluit voor het einde. (de zon gaat schijnen)……………….

13-03-22   vv OSC 1 – S.C.E 1  uitslag 0 – 5  (Competitie)
Het lijkt wel voorjaar, de zon schijnt volop en de spanning is voelbaar!!!! -S.C.E kan periode kampioen worden-. De opstelling voor vanmiddag, de volgende elf starten in de basis; Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen, Benjamin Rouhof
De wissels/reserve vanmiddag; Anthony Wefer (RK), Jarno Herfkens, Stijn Brugman, Martijn Sluijs, Thijmen Scheidsbach.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. L.A. Verhart, de aftrap om 14.15 uur.
De 22 spelers komen het veld op met de scheidsrechter(s) voorop; de tos volgt. De bal rolt we zijn onderweg naar !!!! Het gaat de goed met S.C.E eerste doelpunt komt alweer van de voet van Jayrell Terziyan 0-1 er staan pas zeven minuten op het bord een prima voorzet/assist van Richard Schür. Ook OSC is niet ongevaarlijk een goede tegenaanval na slordig balverlies van S.C.E gelukkig teveel spelen en daardoor buitenspel van OSC. Ondertussen staat het alweer 0-2 in het voordeel van S.C.E Max Buesink is de maker ervan, we schrijven de 9e minuut. 11 minuten gespeeld slippertje van Richard Schür geen gevolgen voor S.C.E . Aanval OSC belandt op bal maar gelukkig rolt de bal voorlangs. Wat een begin van deze wedstrijd, in de 16e minuut alweer 0-3 door een penalty genomen door Richard Schür de man van S.C.E die het af maakt. We schrijven de 17e minuut, een geplaatst schot door Nasim Saber op de keeper van OSC verwerkt de bal tot corner. Vanuit corner kopt Richard Schür de bal net naast het doel. Na 23 minuten spelen een wissel aan OSC-zijde. Door individuele fouten aan de zijde van S.C.E krijgt OSC toch een paar kansen voor het doel van Job ten Barge. In de 37e minuut trekt de scheidsrechter de eerste gele kaart van de middag voor S.C.E-er Karim Dairaa, en niet gek veel later gele kaart voor OSC na overtreding op Nasim Saber, –de wedstrijd wordt harder-. Het is rust op “Sportpark Nieuw Balveren”. We zitten er weer er klaar voor, voor de 2e helft laat maar beginnen met kleine vertraging, zijn we toch weer begonnen. Zo te zien nog geen wissels aan de kant van S.C.E. In de 49e minuut doet Max Buesink wat die moet doen “SCOREN” 0-4 na een assist van Nasim Saber, keeper uitgespeelt van OSC. We zijn 15 minuten bezig in de 2e helft of het staat alweer 0-5 voor S.C.E na een lange solo over het veld van Nasim Saber.
S.C.E gaat na 60 minuten spelen wisselen, een dubbele wissel; Jarno Herfkens komt voor Max Buesink, Martin Sluijs er in voor Karim Dairaa. Een blessure behandeling van Jayrell Terziyan na herhaaldelijk trappen tegen enkel.
In de 70e minuut wederom slalom van Nasim Saber maar deze keer naast het doel gemikt. In de 75e minuut dubbele wissel bij OSC en nog een 3e wissel bij S.C.E Stijn Brugman komt er in voor Jayrell Terziyan die niet meer verder kan.
Laatste wissel loopt zich warm aan S.C.E-zijde Tijmen Scheidsbach. Voor wie zal hij erin komen. En warempel in de 80e minuut kans van OSC. Maar ook nu staat onze ass. scheidsrechter er niet voor niets, iets met buitenspel!!!!.In de 83e minuut wissel de laatste wissel Nick Sander eruit Tijmen Scheidsbach erin, speler van JO19-1. De scheidsrechter fluit af. Weer drie punten erbij; dat betekend PERIODEKAMPIOEN.

10-03-22  sc DIOSA 1 – S.C.E 1  uitslag 1 – 6  (Competitie)
Op een doordeweekse donderdagavond gaat zo dadelijk de inhaalwedstrijd plaats vinden tussen DIOSA en S.C.E in de Lindenholt. De basis elf van S.C.E die starten zijn: Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen, Benjamin Rouhof
In de dug-out nemen plaats; Anthony Wefer (RK), Jarno Herfkens, Tijmen Scheidsbach, Milan Janssen
De wedstrijd vindt plaats op “Sportpark Lindenholt” maar S.C.E speelt UIT. Als alles goed gaat is onze twitterman ook weer lang de lijn te vinden. Het kan zomaar zijn dat de wedstrijd vanavond een grote stap is naar de 1e periode kampioenschap!!!! (dan zijn de drie punten wel gewenst vanavond) maar dat weten we even voor 22.00 uur pas. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. H.W.J. de Jong
Het is 20.03 uur de bal rolt, uit de eerste de beste aanval scoort S.C.E door niemand minder dan Jayrell Terziyan, speelde de keeper uit en rustig scoren 0-1. 
S.C.E neemt het initiatief en de volgende aanval S.C.E maar buitenspel helaas buitenspel. Ook DIOSA durft in ieder geval te voetballen vanavond en verschuilt zich niet. Het is de 12e minuut 2-0 S.C.E een steekpass naar Nick Sander strakke voorzet laag voor doel langs, maar inglijden van Max Buesink met als resultaat doelpunt 0-2. Zo kan het wel eens hard gaan vanavond!!!! We schrijven pas de 18e minuut, en de stand is 0-3 door Nasim Saber, door een prima schot vanaf 11 meter de assist kwam van de voet van Jayrell Terziyan. Na 25 minuten spelen S.C.E laat de bal makkelijk rond gaan over het gehele veld nu weer een corner S.C.E zonder gevaar voor DIOSA. In de 28e minuut 4-0 S.C.E door Jayrell Terziyan (zijn tweede vanavond) op een pass van Rick Theunissen, bal kwam terug van keeper DIOSA en in direct de korte hoek binnengeschoten.
We zijn 40 minuten onderweg, het vuur lijkt eruit te zijn er gebeurt niet veel meer, of zouden de teams al aan de thee denken!!!!! De scheidsrechter fluit de eerste helft af, op naar de thee voor de spelers de rest aan de koffie????
Spelers komen het veld weer op samen met de scheidsrechter staan weer klaar voorde 2e helft, de bal rolt weer. De eerste wissel aan de kant van S.C.E Karim Dairaa eruit en Jarno Herfkens er voor in de plaats. 5 minuten onderweg en hoofdzakelijk op helft van DIOSA. S.C.E voornamelijk in balbezit, en een lichte blessure bij Jayrell Terziyan maar hij kan gelukkig verder. Maar dan gaan we weer verder waar we goed is zijn; scoren 53e minuut 5-0 door Nasim Saber (ook zijn tweede) een mooie schijnbeweging vooraf langs verdediger van DIOSA  en een schuiver in verre hoek. DIOSA doet wat terug 1-5 als tussenstand in de 63 minuut door een corner genomen door DIOSA, Job ten Barge red prima maar slaat bal voor Tim van Heumen speler van DIOSA die van 16 meter de bal mooi in de kruising plaatst. DIOSA voert de druk op, S.C.E moet geconcentreerd blijven voetballen. Dan in de 67e minuut blessure Jarno Herfkens, ook deze valt gelukkig mee en kan weer verder, de waterzak doet wonderen. (de selectie is niet breed vanavond).
Nog 15 minuten op de klok, de wedstrijd lijkt gespeeld gebeurt weinig meer op het veld of komt er nog een eindoffensief van beide ploegen!!! S.C.E probeert het nog wel maar de scherpte lijkt eraf. Nog 10 minuten te gaan. Nasim Saber maakt een hattrick zijn derde vanavond 1-6 is de stand en dat in 84e minuut, goed samenspel en afgemaakt met een geplaatst schot. S.C.E wisselt Milan Janssen en Tijmen Scheidsbach komen erin voor Jayrell Terziyan en Max Buesink. De scheidsrechter vindt het mooi geweest en fluit af, S.C.E wint ook deze “UIT” wedstrijd.

06-03-22 S.C.E 1 – Overasseltse Boys 1  uitslag 1 – 0 (Competitie)
Het is nog niet echt warm buiten maar wel zonnig op “Sportpark Lindenholt”, de enige wedstrijd deze zondag in de 4e klasse E. De rest is afgelast waarschijnlijk dat de ploegen niet genoeg mensen hebben om een team samen te stellen (COVID-19). Zo versnipperd de competitie wel heel erg!!!!! De volgende elf stuurt trainer/coach Theo van Cleef vanmiddag het veld op; Martin Sluijs, Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen.
In de dug-out nemen plaats; Anthony Wefer (RK), Benjamin Rouhof, Jarno Herfkens, Stijn Brugman.
De wedstrijd staan onder leiding van Dhr. J. Sins
We hebben contact met een nieuwe Twitterman langs de lijn, Karel Creemers is zijn naam.
We staan klaar voor de aftrap, de bal rolt even over tweeën. De eerste vijf minuten zijn voor S.C.E, maar de wedstrijd is nog lang. In de 11e minuut vrij trap voor S.C.E genomen door Nasim Saber helaas geen gevaar voor het doel van Overasseltse Boys, wel direct een counter door Overasseltse Boys maar prima onschadelijk gemaakt door de goed oplettende Martin Sluijs. We hebben 20 minuten op de klok staan nog steeds 0-0. S.C.E is de bovenliggende partij, Overasseltse Boys hanteert hoofdzakelijk de lange bal naar voren de counter dus. Weer een kans voor S.C.E, maar keeper redt. Overasseltse Boys komt niet echt aan voetballen toe, naar voren met die bal.
Daar is dan toch een doelpunt voor S.C.E, Jayrell Terziyan is de maker hiervan in de 34e minuut 1-0, doormiddel na een goed opgebouwde aanval over verschillende schijven en afgerond met een schuiver in de verre hoek, buiten bereik van de keeper van Overasseltse Boys.
Het is rust op “Sportpark Lindenholt”, op naar de thee/koffie tot over een kwartier. De tweede helft staat op punt van beginnen. Daar gaan we weer, zo te zien nog geen wissels aan de kant van S.C.E, ook bij Overasseltse Boys geen wissels. In de 48e minuut een vrije trap voor S.C.E 20 meter van goal van de tegenstander, maar geen goal. Het blijft op deze manier echter wel spannend!!!!!!! We schrijven dat er 60 minuten zijn gevoetbald, meer en deel op de helft van de Overasseltse Boys. Het is eenzijdig met weinig spanning of opwinding om je druk te maken, de vonken springen er nog niet vanaf. S.C.E wil wel, Overasseltse Boys kan niet. In de 67e minuut een dubbele wissel aan de kant bij Overasseltse Boys. Nog 15 minuten te spelen, houdt S.C.E stand of countert Overasseltse Boys nog een keer!!!!  De wedstrijd hobbelt naar het einde, het zonnetje is lekker en daarmee is veel gezegd. In de 83e minuut wederom nog een wissel aan de kant van Overasseltse Boys, en niet veel later ook een wissel aan S.C.E-zijde; Stijn Brugman komt in het veld voor Rick Theunissen die mag gaan douchen. En net voor het einde van de wedstrijd in de 88e minuut een tweede wissel bij S.C.E, Jarno Herfkens komt erin voor doelpuntenmaker Jayrell Terziyan. Sleept S.C.E deze zuinige overwinning over de streep, ja dus weer drie punten erbij. Tot donderdagavond a.s. tegen DIOSA, aanvang 20.00 uur.

27-02-22   sc DIOSA 1 – S.C.E 1 afgelast (Competitie)

20-02-22  FC Kunde 1 – S.C.E 1  uitslag 0 – 2  (Competitie)
Op een winderig, waterkoud & nat sportpark “Gymnasion” in Nijmegen vanmiddag de wedstrijd tussen FC Kunde en S.C.E. De volgende spelers staan in de basis en trappen af; Martin Sluijs, Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen.
In de dug-out nemen plaats; Anthony Wefer (RK), Benjamin Rouhof, Jarno Herfkens, Thijmen Scheidsbach, Milan Janssen
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. G. de Graaf, de aftrap is om 14.30 uur.
Het is 14.34 uur een ieder staat klaar, de scheidsrechter heeft gefloten voor het beginsignaal; bal rolt we zijn begonnen. Na 20 minuten nog altijd 0-0 de wind heeft veel invloed op het spel, dit van beide kanten. Dertig minuten onderweg, stand nog 0-0 de spitsen van S.C.E zijn moeilijk te vinden onder deze weersomstandigheden. In de 42e minuut is het dan toch raak, S.C.E scoort de 0-1 in de persoon van Nick Sander. Het is rust; op naar de kantine, tot zo in de tweede helft.
Het is er zeker niet minder om gaan regenen/waaien, de omstandigheden worden slechter om er nog een leuke pot voetbal op de mat te leggen, maar we gaan het proberen. De tweede helft loopt!!!! (waait). We zijn 60 minuten onderweg en nog geen wissel(s) aan de kant van S.C.E waar te nemen. Nog 15 minuten ploeteren door dit weer, het kan nog alle kanten op, de bal kan raar rollenvliegen met dit weer. Een tweede treffer voor S.C.E zou nu goed uitkomen!!!!! De eerste wissel aan S.C.E zijde Jayrell Terziyan eruit in de 88 minuut en Jarno Herfkens erin. Een GOUDEN wissel blijkt want het wordt 0-2 voor S.C.E door Jarno Herfkens, die amper in het veld staat. Onze Max Buesink ontvangt nog een gele kaart van de scheidsrechter!!!!! Dat was ook tevens het laatste wat de scheidsrechter doet en fluit af, de 9 competitie overwinning op rij………………

13-02-22  vv Krayenhoff 1 – S.C.E 1  uitslag 0 – 1  (Competitie)
Eindelijk weer een wedstrijd waar het echt om gaat, namelijk om de punten. De eerste inhaalwedstrijd van de competitie in de 4e klasse E, tegen vv Krayenhoff. De wedstrijd speelt zich af op de velden van Blauw Wit. Dhr. J.TH.J. Kampschreur, heeft  de leiding over de wedstrijd. De volgende spelers stuurt Theo van Cleef om 14.00 uur het veld op; Martin Sluijs, Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink, Nick Sander, Rick Theunissen.
In de bank nemen plaats; Anthony Wefer (RK), Benjamin Rouhof, Jarno Herfkens, Stijn Brugman, Milan Janssen
S.C.E heeft over de gehele wedstrijd gezien een verdiende overwinning behaald op Krayenhoff. S.C.E begon de wedstrijd met veel energie en dat leverde enkele kansjes op. Halverwege de eerste helft kopte Richard Schür (zijn 3e ster doelpunt voor S.C.E) de 0-1 binnen uit een perfect genomen corner van Farnous Zia.
Op dat moment een zeer terechte voorsprong voor S.C.E. Na dit doelpunt hield S.C.E de controle over de wedstrijd. Ruststand 0-1. Na de pauze probeerde Krayenhoff de gelijkmaker te forceren maar de beste kansen (mogelijkheden uit counters) waren voor onze jongens. Na 95 minuten klonk het laatste fluitsignaal en kon S.C.E dankzij een uitstekende teamprestatie de drie punten bijschrijven. Proficiat mannen.

06-02-22  S.C.E 1 – Woezik zat. 1  uitslag 8 – 1  (Vriendschappelijk)
Er zal van deze wedstrijd een beknopt verslag gemaakt worden.
De volgende spelers starten in de basis; Martin Sluijs, Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink, Rick Theunissen, Nick Sander
In de dug-out nemen plaats vanmiddag; Anthony Wefer (K), Benjamin Rouhof, Jarno Herfkens, Stijn Brugman
Toch nog even droog geworden deze zondag op “Sportpark Lindenholt”, de bal rolt weer voordat volgende week het echte werk begint voor de mannen. Tussenstand na vijftien minuten voetballen 0-0. En dan begint S.C.E toch met scoren Jayrell Terziyan maakt het eerste doelpunt vanmiddag 1-0 in de 27e minuut. We zijn amper in de 34e minuut of is het weer raak voor S.C.E Nasim Saber maakt zijn eerste 2-0. Het gaat nu wel heel erg snel Richard Schür maakt ook zijn goal 3-0, en dat in de 37e minuut. Als de web redactie zich niet vergis Richard zijn 75e officiële doelpunt voor S.C.E zondag 1; proficiat. Zijn eerste (competitie)doelpunt scoorde Richard op 16 Oktober 2005 in de wedstrijd tussen DVSG en S.C.E. Zijn laatste (competitie)doelpunt scoorde Richard op 7 November 2021 in de wedstrijd tussen S.C.E en DSZ.
Net voor het rustsignaal maakt Max Buesink de 4-0 voor S.C.E. We gaan op naar de thee/koffie tot over een kwartier. De 2e helft is in gang gezet, aan de kant van S.C.E nog geen wissels zo te zien. Gaan we verder waar we de 1e helft mee geëindigd zijn!!!!! (doelpunten). Ja hoor ook Nick Sander pikt zijn goaltje mee 5-0. Max Buesink maakt zijn 2e doelpunt vanmiddag waarmee de stand op 6-0 komt. Ook Jayrell Terziyan maakt zijn 2e doelpunt voor vanmiddag 7-0 is de stand. De eerste 3 wissels aan de kant van S.C.E Nick Sander eruit en Stijn Brugman erin, en de 2e wissels Khalid Samaoui eruit en Benjamin Rouhof komt op zijn plaats te spelen, en dat met nog een kwartier te spelen; ook Martin Sluijs maakt plaats voor Jarno Herfkens. Niet veel later gaat doelman Job ten Barge naar de kant en Anthony Wefer komt in zijn plaats. Richard Schür maakt ook zijn 2e doelpunt vanmiddag 8-0 het gaat snel nu. Zelfs Woezik weet het doel te vinden en is van de hatelijke nul af, 8-1 dit is ook tevens de eindstand. Volgende week hervatting van de competitie tegen vv Krayenhoff, wedstrijd wordt gespeeld op “Sportpark Schoonhorst” het veld van Blauw Wit aan de Energieweg, tot ziens.

30-01-22  S.C.E 1 – SCMH 1   uitslag 6 – 3  (Vriendschappelijk)
Eindelijk is het weer mogelijk !!!! en dat met publiek en dat is lang geleden. Er zal van deze wedstrijd een beknopt verslag gemaakt worden.
De volgende spelers starten in de basis; Martin Sluijs, Job ten Barge (K), Jayrell Terziyan, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink, Niels Terheggen, Benjamin Rouhof
In de bank nemen plaats vanmiddag; Anthony Wefer (K), Milan Janssen, Thijmen Scheidsbach, Noa Poelder.
De aftrap is om 13.00 uur. We zijn 20 minuten bezig en de stand is nog 0-0 nog weinig actie voor de beide doelen geweest. Maar dan in de 30e minuut opent spits Jayrell Terziyan de score voor S.C.E 1-0 op het scorebord. Twee minuten voor de officiële rustsignaal maakt Jayrell Terziyan zijn 2e goal vanmiddag 2-0. Dan nog net op slag van het rustsignaal maakt Farnous Zia de derde goal voor S.C.E vanmiddag. Het is rust op “Sportpark Lindenholt”. Max Beusink heeft het doel ook gevonden en scoort voor S.C.E de vierde treffer 4-0. S.C.E is niet meer te houden en overloopt SCMH 5-0 komt van de voet van Farnous Zia en dat allemaal in de 55e minuut. In de 77e minuut weet SCMH het doel te vinden van S.C.E en is het 5-1 in de tussenstand. Krijg SCMH het nu op de heupen!!!! of is de fut op bij S.C.E 5-2 dat twee minuten later. Zit het venijn dan toch in de staart, SCMH komt weer tot scoren 5-3 met nog vijf minuten op de klok. Nasim Saber maakt voor S.C.E de 6e goal voor vanmiddag 6-3. Dit is ook tevens de eindstand voor vanmiddag.

30-01-22  OSC (N) 1 – S.C.E 1 afgelast (Competitie)

23-01-22  S.C.E 1 – Overasseltse Boys 1  afgelast (Competitie)

16-01-22  Inhaal weekend

19-12-21  Inhaal weekend

12-12-21  S.C.E 1 – vv Achates 1  uitslag 8 – 2  (vriendschappelijk)
Er zal van deze wedstrijd een beknopt verslag gemaakt worden. De wedstrijd is ook op TWITTER te volgen #sceach
De volgende spelers starten heden morgen in de basis; Martin Sluijs, Anthony Wefer (K), Jayrell Terziyan, Nick Sander, Farnous Zia, Richard Schür (C), Nasim Saber, Rick Theunissen, Karim Dairaa, Khalid Samaoui, Max Buesink.
In de bank nemen plaats vanmorgen/middag; Jamie Kirkpatrick (RK), Jarno Herfkens, Niels Terheggen, Stijn Brugman, Benjamin Rouhof. 
We gaan beginnen, het is 11.30 uur. De bal rolt op deze waterkoude vroege zondagmorgen op “Sportpark Lindenholt”. Een klein kwartier onderweg, echt gevaarlijk zijn beide ploegen nog niet bij het doel van de tegenstander geweest, zo gezegd gaat de wedstrijd gelijk op. Bijna een voorsprong in de 20e minuut voor S.C.E maar bal belandt op de paal, blijft 0-0. In de 30e minuut wissel aan de kant van Achates, keeper moet met een blessure naar de kant. En dan komt S.C.E op een 1-0 voorsprong door “Max” Buesink in de 37e minuut. En binnen de 2 minuten maakt Max Buesink zijn tweede deze middag. En de hattrick wordt in de 41e minuut voltooid, door Max Buesink, in 4 minuten tijd. Welke wereld spits doet dat hem na of heeft dat gepresteerd!!!!!  De wedstrijd loopt tegen de rust aan, op naar de thee. In de tweede helft twee wissels aan de kant van Achates. Ook S.C.E gaat wisselen, Stijn Brugman komt erin voor Rick Theunissen, Niels Terheggen komt voor Nick Sander, en Benjamin Rouhof komt voor Richard Schür. De tweede helft is ondertussen begonnen, S.C.E gaat gewoon verder waar het de eerste helft mee is geëindigd SCOREN, nu is Jayrell Terziyan die het doel treft 4-0 in de 52e minuut. In de 54e minuut weet Achates het doel te vinden van S.C.E in de persoon van Bas Thijssen 4-1 als tussenstand. Niet veel later is het Niels Terheggen die voor S.C.E zijn goaltje mee pakt 5-1 in de 67e minuut. Er staat nog een kwartier op de klok, komen er nog meer goals of doen we het hiermee.!!!!!!!! Max Beusink maakt zijn 4e deze middag 6-1 en de wissel aan de kant van S.C.E Jarno Herfkens er in voor Farnous Zia. Gaat nu weer snel ook Achates weet het net te vinden 6-2 door Sjoerd Verwaaij in de 81e minuut. Weer is het raak voor S.C.E Benjamin Rouhof maakt er 7-2 van. in de 85e minuut door een kopbal vanuit een corner. In de 90e minuut maakt Rick Theunissen er nog 8-2 van voor S.C.E De scheidsrechter vindt het genoeg voor vanmiddag, de winterstop kan beginnen voor de mannen van S.C.E 1

12-12-21  sc DIOSA 1 – S.C.E 1 afgelast (Competitie)

05-12-21 S.C.E 1 – EGS’20 1  uitslag 3 – 5  (vriendschappelijk)
De competitie ligt stil i.v.m. het niet meer kunnen trainen in de avonduren, (Coronamaatregel) wedstrijden mogen nog wel gespeeld worden. Dus competitiewedstrijd op 5 december spelen maar is afgelast opnieuw inlassen andere tegenstander en uiteindelijk maar vriendschappelijk voetballen tegen een nieuwe vereniging uit Zuid 2, EGS’20 uit Grave/Escharen/Velp uitkomend in de 3e klasse D. De volgende spelers starten in de basis; Martin Sluijs, Anthony Wefer (K), Jayrell Terziyan, Nick Sander, Farnous Zia, Richard Schür (C), Karim Dairaa, Niels Terheggen, Benjamin Rouhof, Khalid Samaoui, Stijn Brugman.
In de bank zitten vanmiddag; Jamie Kirkpatrick (RK), Maarten van Breda, Max Buesink, Jarno Herfkens, Rick Theunissen, Nasim Saber.
De bal rolt, we zijn begonnen om klokslag 12.00 uur. We zijn 14 minuten onderweg en S.C.E moet de eerste goal al slikken, 0-1 voor EGS’20. We zijn 16 minuten later , in de 30e minuut dus of EGS’20 heeft de tweede voor vanmiddag er al inliggen 0-2. Het is rust. De tweede helft begint met enkele wissels aan de zijde van S.C.E, Nasim Saber komt voor Niels Terheggen, Rick Theunissen voor Benjamin Rouhof, en als laatste Max Buesink komt erin voor Martin Sluijs. In de 50e minuut is het voor de gasten alweer raak 0-3 op het scorebord. Het lijkt erop of S.C.E een flinke afstraffing gaat krijgen!!!!!!! EGS’20 is duidelijk een maatje te groot voor S.C.E 0-4 is de stand in de 56e minuut. De sterkhouders van S.C.E mogen nu wel opstaan!!!! En dan is het toch nog raak voor S.C.E topscoorder Jayrell Terziyan in de 66e minuut maakt hij voor zijn ploeg de 1-4, de hatelijke nul is van het scorebord. In de 78e minuut de 4e wissel aan S.C.E zijde Maarten van Breda er in Farnous Zia mag gaan douchen. Eindelijk weet ook Nick Sander de stand voor S.C.E dragelijker te maken de 2-4 komt op zijn naam. Net voor het eindsignaal scoort EGS’20 hun 5e doelpunt deze middag 2-5. Het moet niet veel gekker worden in de 89e minuut verkleind Max Buesink de achterstand weer in 3-5. De scheidsrechter fluit af, een doelpunt rijke tweede helft.

05-12-21 vv Krayenhoff 1 – S.C.E 1  inhaal/ingelast/afgelast (Competitie)
De wedstrijd is ingelast/afgelast, wedstrijd zal op een later tijdstip worden vastgesteld en ingehaald.

05-12-21  FC Kunde 1 – S.C.E 1 afgelast (Competitie)
De wedstrijd is afgelast, wedstrijd zal op een later tijdstip worden vastgesteld en ingehaald.

30-11-21 S.C.E 1 – sc Westervoort 1 afgelast  (Knock-out ronde District beker)
Deze wedstrijd kan op dit moment geen doorgaan vinden, de aftrap zou zijn om 20.00 uur maar i.v.m. de 17.00 uur – 05.00 uur maatregel is dit niet mogelijk.

28-11-21  S.C.E 1 – vv UHC 1  uitslag 3 – 0  (Competitie)
Goedemiddag, zou zo maar eens de laatste wedstrijd voor de winterstop kunnen zijn i.v.m. alle corona prikkelingen en beperkingen. Dat gezegd te hebben, volgt nu de opstelling waarmee Theo van Cleef vanmiddag van start gaat; Martin Sluijs, Anthony Wefer (K), Jayrell Terziyan, Nick Sander, Rick Theunissen, Niels Terheggen, Farnous Zia, Max Buesink, Richard Schür (C), Karim Dairaa, Nasim Saber.
In de dug-out zitten vanmiddag; Jamie Kirkpatrick (RK), Benjamin Rouhof, Maarten van Breda en Khalid Samaoui.
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. E.A.B. Reijers.
De bal rolt op “Sportpark Lindenholt”, twee aftastende ploegen kijken beide wat de mogelijkheden zijn bij de tegenstander.
Het is zover Nick Sander opent de score in de 23e minuut voor S.C.E 1-0. S.C.E heeft de smaakt nu al te pakken, in de 27e minuut scoort Max Buesink de 2-0 voor S.C.E. De klok loopt door, is bijna rust, maar eerst nog een doelpunt van Nasim Saber 3-0 voorsprong voor S.C.E “erg comfortabel” naar de thee. De tweede helft staat op het punt van beginnen, zo te zien geen wissels aan de kant van S.C.E de bal rolt weer. S.C.E hoeft niet meer zo nodig de wedstrijd bloedt zo dood en UHC ziet de mogelijkheden niet om door de verdediging te komen en een scoring kans te creëren.
We zijn 75 minuten onderweg, kan zo maar zijn dat er gewisseld gaat worden aan de kant van S.C.E de eerste wissel Max Buesink eruit en Benjamin Rouhof komt er voor in de plaats, “nieuwe aanvallende impulsen”!!!!! En ondertussen is het ook gaan zachtjes gaan regenen, wordt er allemaal niet beter op. Hoeveel tijd komt er als blessuretijd bij, scheidsrechter mag afsluiten, snel douchen, biertje en de deur van het clubhuis sluiten om 17.00 uur. Hopelijk tot volgende week?????

21-11-21  vv Krayenhoff 1 – S.C.E  1  afgelast (Competitie)
De wedstrijd is afgelast i.v.m. coronabesmetting, wedstrijd zal op een later tijdstip worden vastgesteld en ingehaald.

14-11-21 S.C.E 1 – sc Westervoort 1 afgelast (Knock-out ronde District beker)
De wedstrijd is afgelast i.v.m. coronabesmetting, wedstrijd zal op een later tijdstip worden vastgesteld en ingehaald.

07-11-21  S.C.E 1 – sv DSZ 1  uitslag 3 – 2 (Competitie)
Op een druilige zondag op “Sportpark Lindenholt” heeft Theo van Cleef trainer/coach van S.C.E vanmiddag de beschikking over de volgende spelers, waarvan de volgende elf spelers in de basis staan; Martin Sluijs, Anthony Wefer (K), Jayrell Terziyan, Nick Sander, Rick Theunissen, Niels Terheggen, Farnous Zia, Max Buesink, Richard Schür (C), Benjamin Rouhof, Nasim Saber.
In de dug-out nemen plaats; Stijn Brugman, Jarno Herfkens, Jamie Kirkpatrick (RK), en Khalid Samaoui. 
De aftrap is zoals altijd om 14.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. H. Peters
De bal rolt, we zijn begonnen. sv DSZ heeft het al snel voor elkaar in de 4e minuut staat het al  0-1 voor. S.C.E moet er nu al achteraan!!!!! Maar we hebben nog wel even om een en ander recht te trekken. We schrijven de 28e minuut, S.C.E komt op gelijke hoogte door Nasim Saber 1-1. Het loopt tegen de rust aan, 1-1 is een goede weerspiegeling van de eerste helft. Het is rust op “Sportpark Lindenholt” op naar de thee. Even over drieën, de scheidsrechter laat de 2e helft beginnen, zo te zien zijn er nog geen wissels aan de zijde van S.C.E, beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, gelijk opgaande (wed)strijd. Het heeft even geduurd maar in de 72e minuut maakt Richard Schür de 2-1 voorsprong. voor S.C.E. S.C.E heeft nu de smaak te pakken waarschijnlijk maakt Nick Sander de beslissende treffer  voor S.C.E 3-1. Het is amper 2 minuten later of sv DSZ komt alweer dichterbij 3-2, alles is nog weer mogelijk deze middag. De eerste wissel aan de zijde van S.C.E Jayrell Terziyan eruit en Khalid Samaoui komt voor hem in het veld. Wat telt de scheidrechter er nog bij aan tijd!!!!! Een moeizame overwinning maar die tellen ook, de 6e op rij. Volgende week de beker wedstrijd tegen sc Westervoort. 

31-10-21  S.C.E 1 – sv Angeren 1  uitslag 5 – 0  (Competitie)

Theo van Cleef trainer/coach van S.C.E start met de volgende elf spelers in de basis; Khalid Samaoui, Martin Sluijs, Anthony Wefer (K), Jayrell Terziyan, Nick Sander, Rick Theunissen, Karim Dairaa, Niels Terheggen, Farnous Zia, Max Buesink, Richard Schür (C).
In de dug-out nemen plaats vanmiddag; Stijn Brugman, Kaj Dreis, Jarno Herfkens, Nasim Saber, Jamie Kirkpatrick (RK), Benjamin Rouhof.
De wedstrijd op “Sportpark Lindenholt” begint zoals altijd om 14.00 uur.
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. M. ten Broek
De wedstrijd staat op het punt van beginnen het is nog droog op “Sportpark Lindenholt”, de ploegen staan klaar de spanning stijgt, om kwart voor vier weten we wie er bovenaan de ranglijst staat. Helaas geen twitterman lang het veld, we moeten het doen met summiere berichtgeving. De bal rolt amper of het staat al 1-0 voor S.C.E Jayrell Terziyan is de maker ervan in de tweede minuut. Virtueel staan we nu bovenaan in de 4e klasse E. Net voor het rustsignaal het 2e doelpunt voor S.C.E gemaakt door Martin Sluijs, de scheidsrechter blaast ook direct af voor de eerste helft, op naar de thee en over een kwartier weer verder.
We zijn aan de 2e helft begonnen, in de 55 minuut scoort S.C.E voor de 3e keer deze middag, doelpuntenmaker is Nick Sander. Ook sv Angeren weet te scoren deze middag in de 58e minuut, alleen in het verkeerde doel 4-0 voor S.C.E. De wissel staan klaar voor S.C.E in de 80e minuut; Nasim Saber erin voor Max Buesink, Stijn Brugman erin voor Rick Theunissen en Benjamin Rouhof komt er in voor Khalid Samaoui, enige minuten later komt de vierde en vijfde wissel; Niels Terheggen eruit en Jarno Herfkens erin en de laatste wissel; Kaj Dreis voor Jayrell Terziyan om de laatste minuten vol te maken. In de 90e minuut scoort S.C.E voor de 5e keer deze middag door de aanvoerder Richard Schür. sv Angeren ontvangt van de goed leidende scheidsrechter op einde wedstrijd nog een gele en rode kaart. Einde wedstrijd tot volgende week, weer thuis tegen sv DSZ uit Deest, aanvang 14.00 uur op “Sportpark Lindenholt”.

25-10-21  vv Aquila 1 – S.C.E 1  uitslag 1 – 5  (Competitie)
Op deze koude maar wel een lekker zonnetje zijn we vandaag in Dreumel, de wedstrijd die vorig seizoen afgelast werd, i.v.m. vele regen en daarna geen de gehele competitie eruit. Maar vanmiddag staan ze er allemaal klaar voor, S.C.E met de volgende spelers in de basis; Martin Sluijs, Anthony Wefer (K), Jayrell Terziyan, Nick Sander, Nasim Saber, Rick Theunissen, Karim Dairaa, Niels Terheggen, Farnous Zia, Max Buesink, Richard Schür (C). In de dug-out nemen plaats deze middag; Kaj Dreis, Jarno Herfkens, Khalid Samaoui, Jamie Kirkpatrick (RK), Benjamin Rouhof. We trappen af om even over 14.00 uur.
De bal rolt, aftasten is het parool de eerste minuten maar dan is het in de 10e minuut raak voor S.C.E; na goed door gaan van Jayrell Terziyan loopt Nick Sander de de bal in het doel voor S.C.E 0-1. We kunnen helaas geen contact krijgen met onze twitter-correspondent, dus alleen de doelpunten en de makers ervan noteren we hier. In de 35e minuut maakt aanvoerder Richard Schür uit een penalty voor S.C.E de 0-2. Nasim Saber in onderuit gehaald in het strafschopgebied. S.C.E moet oppassen voor de snelle counters die vv Aquila regelmatig uitvoert, maar de gasten zijn over het algemeen sterker. Het is rust op “Sportpark De Zeven Morgen” op naar de thee. De tweede helft staat op het punt om te beginnen, nog geen wissels aan de kant van S.C.E De wedstrijd hobbelt rustig door vv Aquila met enige regelmaat een counter, en S.C.E maakt drie zuiver doelpunten maar de warrige scheidsrechter keurt ze af. Er staat nog een kwartier op de klok om te spelen. Dit gezegd te hebben scoort Jayrell Terziyan na goed voorbereidend werk van Nasim Saber de 0-3 in de 80e minuut, alles lijkt erop dat de beslissing is gevallen. Nu gaat het ineens snel Nasim Saber passeert twee man speelt Max Buesink in en kaatst de bal terug op Nasim Saber en drukt prima af 0 – 4, en direct de wissel Jarno Herfkens voor Nasim Saber. De wissels in de 85e minuut; Niels Terheggen eruit voor Khalid Samaoui, en de tweede wissel Jayrell Terziyan eruit en Kaj Dreis voor de laatste vijf minuten erin. vv Aquila scoort alsnog in de 90e minuut de 1 – 4  Anthony Wefer moet alsnog een keer buigen voor vv Aquila.
Koud in het veld of Kaj Dreis werkt een prima actie van Nick Sander in het doel 1 – 5, in de 92e minuut wat ook tevens de eindstand is. Komend weekend de 31 oktober de TOPPER om de eerste plaats op “Sportpark Lindenholt”  S.C.E – sv Angeren tot volgende week. 

17-10-21   S.C.E 1 –  vv SCP 1  uitslag 3 – 0  (Competitie)
We beginnen met de namen van de spelers die vanmiddag aan de aftrap staan, te weten: Martin Sluijs, Anthony Wefer (K), Jayrell Terziyan, Nick Sander, Nasim Saber, Rick Theunissen, Karim Dairaa (C), Niels Terheggen, Farnous Zia, Max Buesink, Richard Schür. In de dug-out nemen plaats deze middag; Kaj Dreis, Jarno Herfkens, Stijn Brugman, Mohammed Benrahouan, Jamie Kirkpatrick (RK)
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. B. Kaya
Vanmiddag heeft S.C.E 1 de competitie wedstrijd tegen SCP uit Puiflijk met 3-0 gewonnen. Met de rust was het nog maar 1-0 door een doelpunt van Nasim Saber. In de tweede helft scoorde Nick Sander in de 64e minuut de 2-0 En niet veel later werd de 3-0 gemaakt door Max Buesink, waardoor de punten in Nijmegen achterbleven.
Niels Terheggen is in de 76e minuut vervangen door Jarno Herfkens, Kaj Dreis kwam in het veld voor Jayrell Terziyan ook in de 76e minuut en een minuut later ging Nick Sander douchen en voor hem kwam Stijn Brugman in het veld.

10-10-21  sv Hatert 1 – S.C.E 1  (Vervallen)
sv Hatert heeft zich terug getrokken uit de competitie, deze wedstrijd is komen te vervallen.

03-10-21 S.C.E 1 – sc Millingen 1  uitslag 3 – 0  (Competitie)
De tweede competitiewedstrijd van dit prille voetbal seizoen, op deze natte zondagmiddag de 3e oktober op “Sportpark Lindenholt” tegen een tegenstander waarmee S.C.E vaak veel moeite mee heeft. Al jaren een fysieke en geduchte tegenstander uit Millingen aan de Rijn, die er altijd 90 minuten voor zal gaan. Dit zijn de elf namen waarmee trainer/coach Theo van Cleef vanmiddag mee aan de start staat; Martin Sluijs, Anthony Wefer (K), Jayrell Terziyan, Nick Sander, Nasim Saber, Rick Theunissen, Karim Dairaa (C), Benjamin Rouhof, Niels Terheggen, Farnous Zia, Max Buesink In de overvolle dug-out nemen plaats deze middag; Kaj Dreis, Jarno Herfkens, Stijn Brugman, Khalid Samaoui, Richard Schür, Mohammed Benrahouan, Jamie Kirkpatrick (RK)
De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. R. Gronouwe
Het fluitsignaal heeft geklonken, we zijn onderweg even over tweeën, het is nog rustig op “Sportpark Lindenholt, twee afwachtende ploegen die nu tien minuten onderweg zijn in de miezerregen. Na 25 minuten spelen door beide ploegen nog niet echt een uitgespeelde kans gehad voor een van de beide doelen, de wedstrijd moet nog opgang komen. S.C.E moet al vrij snel een wissel toepassen; Nasim Saber gaat eraf en Richard Schür komt voor hem in het veld. We gaan zo naar het rustsignaal toe!!! en dan nog net voor de rust, de 1-0 voor S.C.E door Jayrell Terziyan, en direct het rustsignaal, op naar de thee. Hopelijk in de 2e helft veel meer beleving voor de goals voor het publiek. We zijn weer begonnen, zo te zien nog geen wissels aan de zijde van S.C.E en ook de miezerregen is nog niet opgehouden. In de 66e minuut de eerste wissel Max Buesink van S.C.E naar de kant en Mohammed Benrahouan komt voor hem in de plaats.
Niet veel later komt Khalid Samaoui in het veld voor Jayrell Terziyan dit mag gaan douchen. Nog geen minuut later maakt Mohammed Benrahouan de 2-0 voor S.C.E.  We schrijven de 71e minuut; S.C.E heeft nu de smaak te pakken en scoort Nick Sander de 3-0 voor S.C.E. In de 88e minuut gaat Nick Sander van het veld voor Jarno Herfkens en ook Rick Theunissen gaat douchen, Stijn Brugman komt in zijn plaats. De wedstrijd loopt op zijn eind, de drie punten zijn binnen voor S.C.E. Volgende week een weekje vrij (uitval sv Hatert)

26-09-21  sv Nijmegen 1 – S.C.E 1  uitslag 1 – 2  (Competitie)
Eindelijk na bijna een jaar weer competitie wedstrijden, S.C.E trapt om 14.00 uur af op “Sportpark Oscar Carré” . Een onvervalste STADSDERBY – Rood-Wit tegen Zwart-Wit. Enkele “oud” S.C.E-ers spelen nu bij sv Nijmegen wat voor vanmiddag de wedstrijd wel interessant zou kunnen maken. We beginnen met de opstelling voor deze middag. Dit zijn de elf namen waarmee trainer/coach Theo van Cleef vanmiddag mee van start gaat; Martin Sluijs, Anthony Wefer, Jayrell Terziyan, Nick Sander, Nasim Saber, Rick Theunissen, Karim Dairaa, Benjamin Rouhof, Niels Terheggen, Farnous Zia, Max Buesink
En in de overvolle dug-out nemen plaats; Kaj Dreis, Jarno Herfkens, Stijn Brugman en Khalid Samaoui, Richard Schür, Mohammed Benrahoan, Jamie Kirkpatrick (RK)
De scheidsrechter van dienst is heden middag is; Dhr. M. C. Geerlings
We zijn begonnen, de bal rolt. De eerste twintig minuten is het echt aftasten door beide ploegen, nog geen gevaar geweest voor beide doelen. En dan zijn we precies een half uur onderweg en komt S.C.E door Jayrell Terziyan op een 0-1 voorsprong. Het loopt tegen de rust aan, gaat S.C.E met een kleine voorsprong aan de thee!!!! In de 45e minuut krijgt een speler van sv Nijmegen een gele kaart van de scheidsrechter. En direct hierna het rustsignaal. Of de thee gesmaakt heeft of niet, we beginnen aan de 2e helft. Nog geen wissels zo te zien. Alweer 20 minuten onderweg in de 2e helft, ploegen aardig in evenwicht, zonder dat het echt gevaarlijk wordt voor het doel. Het lijkt erop dat de wedstrijd lichtelijk ontvlamt is, Max Buesink ontvangt een gele kaart van de scheidsrechter, en een speler van sv Nijmegen -Kay Jansen- direct ROOD. sv Nijmegen moet met 10 man verder in de laatste 20 minuten. Coach Theo van Cleef gaat wisselen, Max Buesink eruit en Richard Schür erin en spits Jayrell Terziyan die moegestreden is mag gaan douchen erin komt Mohammed Benrahoan en dit alles in de 72e minuut. S.C.E laat het gebeuren in de 84, komt sv Nijmegen langszij 1-1, we gaan het nu toch niet weggeven!!!!! In de 85e minuut wissel aan de kant van S.C.E, Nick Sander eruit, Kaj Dreis erin. En weer is het raak door Kaj Dreis in de allerlaatste minuut , 1-2 dat is wat je noemt mazzelllllllll. De punten gaan mee naar De Lindenholt.

19-09-21 S.C.E 1 – vv Arnhemia 1  uitslag 11 – 1  (Districtsbeker)
De laatste poule bekerwedstrijd dit seizoen alweer. “Vooraf” als S.C.E deze wedstrijd wint gaan ze door in de knock-out fase van het bekertoernooi, maar dit terzijde. zondag 19 september prima weertje lekker zonnetje om te voetballen, we beginnen met de opstelling voor deze middag. Dit zijn de elf namen waarmee trainer/coach Theo van Cleef vanmiddag mee start; Martin Sluijs, Anthony Wefer, Jayrell Terziyan, Nick Sander, Nasim Saber, Rick Theunissen, Karim Dairaa, Benjamin Rouhof, Niels Terheggen, Farnous Zia, Max Buesink
En op de bank zitten; Kaj Dreis, Jarno Herfkens, Stijn Brugman en Khalid Samaoui, Jamie Kirkpatrick (RK)
De scheidsrechter van dienst deze middag is Dhr. T. Eijkelkamp
De bal rolt, we zijn onderweg. We zijn amper 6 minuten onderweg of de eerste ligt er al in, door een prima schot van Nasim Saber de maker van de 1-0, en we gaan verder. Drie minuten later is het Max Buesink die met een prima kopbal de 2-0 maakt. Een kwartier gespeeld en S.C.E maakt de derde deze middag, doelpuntenmaker is Nick Sander die in 2e instantie inschiet 3-0. Het is ook mooi weer om weer te scoren!!!!!! En het gaat maar door voor S.C.E, in de 22e minuut scoort Jayrell Terziyan de 4-0 door aangeven van Nick Sander. Een prima voorzet in de 37e minuut van S.C.E die door de keeper van Arnhemia weg wordt geschoten in de voeten van Farnous Zia en dat betekend dat de score oploopt naar 5-0. Gaan we de dubbele cijfers halen in de 2e helft??? Ook doelpunt nummer 6 voor S.C.E ligt er voor de rust al in, Jayrell Terziyan zijn tweede op goed aangeven van Max Buesink, dit is ook tevens het rustsignaal. Tot na de thee, of iets anders.
Gaat trainer/coach Theo van Cleef in de rust wissel(s) toepassen, we gaan het zo zien als de spelers het veld op komen. Nasim Saber is in de kleedkamer achter gebleven voor hem in de plaats komt Khalid Samaoui. Arnhemia maakt het S.C.E in de tweede helft moeilijker, ze graven zich in, in hun eigen 16 meter gebied. Voor S.C.E hoeft het zeker niet meer!!!! maar in deze poule gaat het om het doelsaldo. De volgende wissels aan de kant van S.C.E Jarno Herfkens komt voor Niels Terheggen en ook Jayrell Terziyan mag gaan douchen, Stijn Brugman vervangt hem. Ook Rick Theunissen komt moe gestreden van het veld, hiervoor Kaj Dreis met nog 20 minuten te spelen. S.C.E heeft het doel weer gevonden scheidsrechter geeft goed voordeel in de persoon van Benjamin Rouhof 7-0 in de 80e minuut. En nogmaals Benjamin Rouhof maar nu in de lange hoek keeper Arnhemia is kansloos 8-0. S.C.E ruikt de stal want Khalid Samaoui scoort 9-0, Arnhemia kan het niet meer belopen, en snakt naar het einde. Op de valreep scoort Kaj Dreis nummer 10 vanmiddag 10-0 En niet veel later maakt Arnhemia in de persoon van Huseyin Okal alsnog een doelpunt 10-1. Maar we zijn er nog niet Max Buesink maakt zijn 2e goal vanmiddag 11-1, wat tevens ook de eindstand is.

12-09-21  AAC-Olympia 1 – S.C.E 1  uitslag 0 – 7  (Districtsbeker)
De tweede bekerwedstrijd in dit prille voetbalseizoen, gaan we naar het Land van Maas en Waal we zijn gast in Horssen bij AAC-Olympia. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. J. Leerentveld. Dit zijn de elf namen waarmee trainer/coach Theo van Cleef vanmiddag mee begint; Richard Schür, Martin Sluijs, Khalid Samaoui, Anthony Wefer, Jayrell Terziyan, Nick Sander, Nasim Saber, Rick Theunissen, Karim Dairaa, Benjamin Rouhof, Niels Terheggen
En op de bank zitten; Kaj Dreis, Jarno Herfkens, Stijn Brugman, en Farnous Zia, Jamie Kirkpatrick (RK)
We zijn 7 minuten onderweg in Horssen en veel bal bezit voor S.C.E en slaan gelijk toe door een doelpunt van Richard Schür 0-1. Nog geen kwartier onderweg of de wedstrijd lijkt al beslist in het voordeel van S.C.E, een mooie diepte bal van Rouhof Benjamin op Martin Sluijs neemt aan en geeft een strakke voorzet op Jayrell Terziyan deze maakt het af, 0-2.
In de 25e minuut zou je denken dat S.C.E met 0-3 voor zou staan maar scheidsrechter keurt het doelpunt af, omdat een andere speler van S.C.E dan de doelpuntenmaker Jayrell Terziyan buitenspel zou staan. We schrijven de 37e minuut een prima dieptebal van Nasim Saber op Jayrell Terziyan en deze maakt de 0-3 deze middag voor S.C.E. Het is rust in Horssen, tot na de thee. 
De spelers begeven zich weer naar het veld de tweede helft staat op het punt van beginnen, de bal rolt weer, en drie wissels aan de kant van S.C.E; Jarno Herfkens erin voor Niels Terheggen, Stijn Brugman komt in het veld voor Rick Theunissen, en Farnous Zia erin en Kalid Samaoui blijft in de kleedkamer achter. In de 51e minuut scoort doormiddel van een schitterend lob van Nasim Saber de 0-4 voor S.C.E
En ondertussen de 0-5 op het scorebord in de 58e minuut, Nick Sander onderuit gehaald in strafschopgebied, niets anders dan een strafschop feilloos genomen door Richard Schür. In de 74e minuut weer een wissel aan de kant van S.C.E, Nick Sander verlaat het veld en Kaj Dreis maakt zijn opwachting voor het laatste kwartier. In dezelfde minuut maakt Jarno Herfkens op een weergaloze wijze met een lob van grote afstand de 0-6. Met nog tien minuten te spelen gaat het nu snel, Nasim Saber scoort zijn tweede deze middag 0-7. Einde wedstrijd, volgende week valt op “Sportpark Lindenholt” de beslissing, kom kijken naar onze jongens!!!! 14.00 uur aftrap. 

   
05-09-21 S.C.E 1 –  vv Eldenia 1  uitslag 3 – 1  (Districtsbeker)
De eerste na lange tijd officiële wedstrijd zodat het weer om de punten gaat. Het bekerprogramma waar elk jaar het voetbal seizoen mee begint. Helaas vanmiddag geen “live verslag” van het veld, maar een beknopte samenvatting van de wedstrijd. We beginnen met de opstelling, dit zijn de elf namen waarmee trainer/coach Theo van Cleef vanmiddag mee begint; Richard Schür, Martin Sluijs, Anthony Wefer, Jayrell Terziyan, Nick Sander, Nasim Saber, Max Buesink, Karim Dairaa, Benjamin Rouhof, Niels Terheggen, Farnous Zia
En op de bank zitten; Kaj Dreis, Jarno Herfkens, Stijn Brugman, Mo Benrahouan, Rick Theunissen, Khalid Samaoui, Jamie Kirkpatrick (RK)
De aftrap is om 14.00 uur, de wedstrijd staat onder leiding van Dhr. H. Hofman.
Onder een stralende zon en 23 graden is op Sportpark Lindenholt de wedstrijd begonnen. De eerste tien minuten gaat de wedstrijd gelijk op In de elfde minuut is het raak voor S.C.E wie anders!! dan Richard Schür maakt van een afvallende cornerbal de 1-0. We zijn 20 minuten bezig in de Lindenholt en bijna 2-0 door Farnous Zia maar keeper vv Eldenia redt goed. 
vv Eldenia maakt gelijk 1-1 uit duidelijk buitenspel positie (Scheidsrechter is ff de weg kwijt!!!!, zelfs vv Eldenia bevestig dit.) in de 37e minuut de eerste wissel aan de kant van S.C.E Jayrell Terziyan eraf en Mo Benrahouan komt er in.
Het is rust op Sportpark Lindenholt, we gaan naar de thee, zo dadelijk gaan we verder. De scheidsrechter en spelers lopen het veld weer op voor de 2e helft en zo te zien (nog) geen wissels aan beide zijde. In de 54e minuut komt de tweede wissel aan de zijde van S.C.E, Khalid Samaoui komt voor Farnous Zia. Na een uur spelen een prima schot van Nick Sander op de paal, gelijk hierna een goede actie van Mo Benrahouan maar Max Buesink mist net. En dan eindelijk in de 68e minuut een verdient doelpunt van Nick Sander 2-1 in de lange hoek na goed voorbereidend werk van Max Buesink. De derde wissel aan de kant van S.C.E, Stijn Brugman komt voor de moe gestreden Max Buesink, die mag gaan douchen. S.C.E wisselt nogmaals nu mag Jarno Herfkens erin voor Niels Terheggen, en niet veel later komt Kaj Dreis erin voor de moe gestreden Nick Sander. Kaj Dreis koud in het veld en beslist de wedstrijd in de 88e minuut met een prima slimme goal 3-1. (Zo zie je maar S.C.E heeft ook een prima BANK). Op naar volgende week, 2e wedstrijd in de beker in het land van Maas en Waal tegen AAC-Olympia aanvang 14.00 uur.

29-08-2021 SVO’68 1 – S.C.E 1  uitslag 1 – 6  (vriendschappelijk)
De wedstrijd is volgen via Twitter; @dreis_rv / @sce-nijmgen.nl
De doelpuntenmakers voor S.C.E deze wedstrijd zijn; Niels Terheggen 2x, Benjamin Rouhof, Richard Schür, Nasim Saber 2x

24-08-21 S.C.E 1 – Kolping-Dynamo 1  uitslag 6 – 2  (vriendschappelijk)
Het wedstrijdverslag is via Twitter; @sce-nijmegen.nl terug te vinden.
De doelpuntenmakers voor S.C.E deze wedstrijd zijn; Kaj Dreis 2x, Max Buesink, Nick Sander, Jayrell Terziyan 2x

22-08-21 rksv Ulysses 1 – S.C.E 1  uitslag 1 – 7  (vriendschappelijk)
De basis opstelling waarmee Theo van Cleef vanmiddag mee gaat beginnen;  Kaj Dreis, Jarno Herfkens, Karim Dairaa, Martin Sluijs, Jayrell Terziyan, Nasim Saber, Max Buesink, Benjamin Rouhof, Farnous Zia, Nick Sander, Anthony Wefer. Op de bank zitten; Khalid Samaoui, Jamie Kirkpatrick (RK), Milan Janssen en Jeremy Perovic.
Voor de tweede vriendschappelijke wedstrijd van dit prille seizoen is S.C.E afgereisd naar Megen (Noord-Brabant). De aftrap was om 14.00 uur, in de 12e minuut komt S.C.E op een 0-1 voorsprong na een strakke harde voorzet van Kaj Dreis, en afgemaakt door Jarno Herfkens. In de 22e minuut een prima dieptepass van Nasim Saber en afgemaakt door Jayrell Terziyan, stand op het scorebord is 0-2. Het is rust in Megen, op naar de thee. We zijn begonnen met de tweede helft, in de 50e minuut scoort Max Buesink de 0-3 na prima aangeven van Farnous Zia. In de 60e minuut na een mooi 1-2 tweetje tussen Nasim Saber en Jayrell Terziyan scoort de laatst genoemde de 0-4, en niet veel later in de tegenaanval van Ulysses valt de 1-4. Nu gaat het snel voor S.C.E, Nasim Saber scoort zijn eerste deze middag, met een mooie schuiver in de uiterste hoek; 1-5.  Khalid Samaoui komt in het veld voor Max Buesink. De eerste hattrick dit seizoen komt op naam van Jayrell Terziyan na een splijtende pass van Martin Sluis, 1-6 op het bord. S.C.E loopt verder uit door Kaj Dreis die de bal over de keeper lepelt. Ook maken drie jeugdspelers hun debuut in S.C.E 1 deze middag, te weten Jamie Kirkpatrick, Milan Janssen en Jeremy Perovic. De scheidsrechter vindt het mooi geweest voor vandaag en fluit af.
Drie jeugdspelers van de JO19-1 bij hun debuut in S.C.E 1 deze middag, te weten Milan Janssen, Jamie Kirkpatrick en Jeremy Perovic.

17-08-21 S.C.E 1 –  Astrantia 1  uitslag 3 – 0  (vriendschappelijk)
Eindelijk is het na 10 maanden weer zover (begin oktober 2020 de laatste keer), we gaan weer voetballen en met publiek!!!!!!! De zomer is ver weg, de regen kwam vanmiddag met enige regelmaat naar beneden vallen, maar nu (20.00 uur) is het droog in de Lindenholt. S.C.E heeft afgetrapt, we zijn onderweg………….(de kop is eraf) S.C.E komt al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Nick Sander. Ruim een kwartier onderweg S.C.E is veel in de aanval en Astrantia komt er af en toe snel uit, vooral met de lange bal. Een prima schot van Nicky Sander goed gered door de attente keeper van Astrantia. In de 21e minuut, goede aanval vanaf links en voorzet op Jayrell Terziyan, die tikt de bal netjes langs de keeper, 2-0 voor de thuisploeg. De eerste helft loopt naar de rust toe, nog enkele minuten, weinig spektakel de laatste 20 minuten. in de 40e minuut Jayrell Terziyan komt op rechts op met de bal en trekt goed naar binnen het strafschopgebied in. Zijn schot gaat helaas voorlangs, stand blijft 2-0. Een van de spaarzame aanvallen van Astrantia op rechts, maar Martin Sluis kan de bal tot corner werken voordat speler aan de bal komt. Slecht wegwerken en opnieuw corner Astrantia. S.C.E af en toe te onrustig aan de bal, waardoor balverlies. Dus toch nog spektakel net voor het rustsignaal. Het is rust op “Sportpark Lindenholt” de mannen van Theo van Cleef gaan aan de thee. De lampen rond het veld zijn ontstoken, de tweede helft staat op punt van beginnen.
De tweede helft, in de 46e minuut wissel Kaj Dreis voor Nick Sander en direct een schot met rechts door Kaj Dreis. Goed snel opkomen en breed gelegd op de 16 meter. We schrijven alweer de 60 minuut, Het speltempo is hoog de eerste 15 minuten van de tweede helft, vooral van 16 tot 16 meter. Waarbij S.C.E wat kleine kansjes kreeg in de regen, echter iedere keer keeper of verdediger ertussen van Astrantia. De 70e minuut, wissel aan de kant van S.C.E, Jarno Herfkens erin voor Jayrell Terziyan. In de 74e minuut, leuke voorzet van rechts voorlangs maar de spitsen bieden zich allebei aan op de 16 meter. Even later een goede voorzet van Kaj Dreis op links, komt voor de voeten van Nasim Saber, net over de lat via de keeper, stand blijft 2-0. De 83e minuut, voorzet Kaj Dreis van links op Jarno Herfkens bij de 2e paal. Legt hem terug op Nicky Sander, die heeft Max Buesink afgelost, maar schiet hem links naast de paal. In de 86e minuut de eerste corner van Astrantia in de 2e helft zonder gevaar voor S.C.E. Richard Schür geeft voorzet op Kaj Dreis draait aardig in maar handen van keeper, nieuwe kans nu voor Kaj Dreis en hij schiet met rechts!!!!!! Jarno Herfkens springt goed over de bal, keeper ziet het niet en bal rolt in doel, eindstand 3-0.

VOORUITBIK zondag 1

06-06-22 sc Millingen 1 – S.C.E 1  (Competitie)
De allerlaatste competitiewedstrijd voor S.C.E in de 4e klasse in ieder geval dit en volgend seizoen, uit tegen sc Millingen waarmee de nodige wedstrijden stevig zijn uitgevochten. Voor S.C.E een geweldig voetbaljaar met als beloning al vroeg het kampioenschap. Wie weet of we waardig afsluiten vanmiddag, er staat immers niets meer op het spel voor beide ploegen behalve dan de punten. In Millingen beginnen we om 14.00 uur, op “Sportpark De Hove”. Heel veel plezier, en tot het volgende seizoen.

29-05-22  S.C.E 1 – sv Nijmegen 1  (Competitie)
Kunnen de mannen van S.C.E thuis zich eindelijk zich aan het publiek laten zien hoe mooi het kampioenschap dit seizoen is geworden. Waar de competitie mee begon, eind september vorig jaar op “Sportpark Oscar Carre” onder andere. Een moeizaam begin wat later uitgroeide tot een geweldig seizoen. De mannen van sv Nijmegen willen nog wel wat recht zetten tegen de kampioen. Om geen nacompetitie te spelen moet sv Nijmegen de volle buit binnen halen vanmiddag, en dat is wat S.C.E zeker niet wil thuis als kampioen, ondanks dat er voor de mannen uit de Lindenholt niets meer op het spel staat. De scheidsrechter vanmiddag op “Sportpark Lindenholt” is Dhr. J.TH.J Kampschreur. We beginnen om 14.00 uur zoals gebruikelijk.

22-05-22  Overasseltse Boys 1 – S.C.E 1 (Competitie)
Het einde van de competitie is in zicht, nog drie wedstrijden te gaan incl. deze. De punten voor S.C.E zijn vanmiddag niet meer zo belangrijk, want het kampioenschap is reeds binnen. Voor Overasseltse Boys telt nog elke punt mee, want theoretisch kan het voor de Boys nog vervelend aflopen. S.C.E wil de competitie in ieder geval zonder nederlaag eindigen!!!!!, dus kan het nog een leuke en hopelijk een mooie pot voetbal worden in Overasselt. De wedstrijd begint om 14.00 uur en staat onder leiding van Dhr. R. Broekhuis. Onze jongens gaan in ieder geval hun best doen.

15-05-22 S.C.E 1 – sc DIOSA 1 (Competitie)
En weer spelen we uit (wedstrijd is omgedraaid begin competitie) tegen een ploeg uit Maas en Waal gebied, namelijk sc DIOSA uit Balgoij. De eerste wedstrijd kwam S.C.E met een grote uitslag thuis incl. de drie punten. Wat gaat het vanmiddag worden op Sportpark De Wissen!!!!!!, weer zo of moet S.C.E er meer moeite er voor doen om de punten te kunnen bijschrijven in de race naar het kampioenschap. Als S.C.E wint zijn ze kampioen ongeacht wat sv Angeren/Krayenhoff doet. Laten we het beste er van hopen en wie weet laat de concurrentie punt(en) liggen. Aanvang 14.30 uur, in Balgoij. Kom ONZE jongen steunen voor het eventuele kampioenschap komende zondag.

12-05-22  vv UHC 1 – S.C.E 1 (Competitie)
We gaan weer naar het Land van Maas en Waal, deze keer naar Hernen om tegen vv UHC te voetballen, en dat op een donderdagavond. (anders komen we niet uit met de competitie). De aanvang op Sportpark Schaarweide is om 19.30 uur. De heenwedstrijd was ook tevens de laatste wedstrijd voorlopig, hierna viel de competitie stil, en we speelden zonder publiek. Nu mag er weer gewoon gebald worden met publiek wat het allemaal vele malen leuker maakt, zowel voor spelers als voor de clubs. U bent van harte welkom in Hernen om te zien wat onze jongens er van maken deze avond.

08-04-22 S.C.E 1 – vv OSC (N)  (Competitie)
Wedstrijdnummer 21 in deze competitie ronde, tegen vv OSC uit Oosterhout/Nijmegen Noord. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen is nog niet zo gek lang geleden. (13 maart j.l.) in Oosterhout. Voor OSC liep die niet echt goed af, een 0-5 nederlaag was het gevolg. Dat wil S.C.E vanmiddag ook weer bewerkstellen, om zo naar het welverdiende kampioenschap te komen op het eind van deze maand. De wedstrijd begint om 14.00 uur op “Sportpark Lindenholt”, U bent welkom om onze jongens te zien spelen, en aan te moedigen.

01-05-22  SV Angeren 1 – S.C.E 1  (Competitie)
De race naar het kampioenschap, zo mogen we deze wedstrijd toch wel noemen. Om deze wedstrijd gaat het dit seizoen in deze klasse. sv Angeren zal revanche willen nemen om nog mee te doen voor het kampioenschap, en om nog wat recht te zetten na de heen wedstrijd (5-0) S.C.E de mannen tegen de jongens werd er gezegd, of te wel een complete offday voor de ploeg uit Angeren. Voor S.C.E is het alle hens aan dek en negentig minuten geconcentreerd met de hersens voetballen. De aftrap is om 14.00 uur op “Sportpark De Poel” in Angeren, kom onze jongens in grote getale aanmoedigen, en wie weet meer!!!!!!

24-04-22  – S.C.E 1 – FC Kunde 1  (Competitie)

De studenten van FC Kunde komen op bezoek op “Sportpark Lindenholt” 2e paasdag, nog niet zo gek lang geleden kwam S.C.E ze tegen op “Gymnasion” en daar won S.C.E uiteindelijk met 0-2 de wedstrijd. Vorige week verloor FC Kunde in de laatste minuut met 2-3 waar een punt op zijn plaats was geweest. Dat is hopelijk vanmiddag anders op deze tweede Paasdag, wil S.C.E in de race blijven om het kampioenschap moet er gewonnen worden vanmiddag, dus mannen je weet wat er te doen staan. Winnen is het devies, oftewel het gouden Paasei = drie punten waard.

14-04-22 S.C.E 1 – vv Krayenhoff 1  (Competitie)
Nog niet zo erg lang geleden (2 maanden geleden te weten 13-02-22) speelde S.C.E uit tegen vv Krayenhoff van vanmiddag maar toen op de velden van Blauw Wit. Nu spelen we gewoon thuis in de Lindenholt, en weer gaat het ergens om, Krayenhoff zal wel revanche willen nemen!!!! en is twee weken niet in actie geweest. Maar S.C.E staat haar mannetje, dus willen we ook deze wedstrijd naar onze hand zetten en voor de drie punten gaan. Je staat niet voor niets op de eerste plaats in de rangschikking. De aftrap is om 20.00 uur donderdagavond, de wedstrijd staat onder leiding van Dhr. H.J.T. Heijmans.

10-04-22  vv SCP 1 – S.C.E 1  (Competitie)
De uitwedstrijd tegen onze vrienden uit Pijfluik, dit seizoen draait het nog niet echt voor de voetballers uit Maas & Waal. Ze staan net aan boven de rode streep, Het zou voor S.C.E niet slecht uitkomen om de volle drie punten mee naar thuis te nemen en over de streep te trekken, we doen dan gewoon mee voor het kampioenschap en dan moet je wel de punten pakken. Om kwart over vier weten we meer, de wedstrijd op “Sportpark Schravenhof” begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Dhr. M. Benali 

03-04-22 S.C.E 1 – vv Krayenhoff 1  Afgelast  (Competitie)
Nog niet zo erg lang geleden (8 weken geleden te weten 13-02-22) speelde S.C.E tegen deze tegenstander van vanmiddag op de velden bij Blauw Wit. Nu spelen we gewoon thuis in de Lindenholt, en weer gaat het ergens om, Krayenhoff zal wel revanche willen nemen!!!! Maar S.C.E staat haar mannetje, vorige week een steekje laten vallen dus willen ook deze wedstrijd naar hun hand zetten en voor de drie punten gaan. Je staat niet voor niets op de eerste plaats van de rangschikking. De aftrap is om 14.00 uur, en de wedstrijd staat onder leiding van Dhr. H.J.T. Heijmans.

27-03-22  sv DSZ 1 – S.C.E 1 (Competitie)
sv DSZ speelt dit seizoen bovenin in de middenmoot hun partij mee, maar willen nogal eens onnodig verliezen. Afgelopen donderdag heeft DSZ nog een inhaalwedstrijd gespeeld tegen vv OSC, misschien zijn ze nog niet helemaal herstelt van deze wedstrijd, hoewel ze er een ruime overwinning hebben behaalt. Vanmiddag speelt sv DSZ voor de 4e keer achterelkaar een thuiswedstrijd deze maand, ze weten elk polletje te liggen!!!! S.C.E heeft de 1e periodekampioenschap zonder punten te verspelen gewonnen (12×3=36 punten) en binnen. Wat het vanmiddag gaat worden weten we zoals altijd pas tegen de klok van 16.00 uur, maar het zou natuurlijk leuk zijn als de punten in de tas richting Lindenholt meegaan.

20-03-22  S.C.E 1 – vv Aquila 1 (Competitie)
De eerste wedstrijd nadat alle tegenstanders een keer tegen elkaar gespeeld hebben. In Dreumel werd het eind oktober vorig jaar een ruime overwinning voor S.C.E. Nu speelt S.C.E thuis en staan aan de leiding in de 4e klasse E en Aquila vecht om degradatie te ontlopen, het kan dus kan het zomaar een verhit potje voetbal worden. We gaan het zien zondag, aftrap is zoals altijd op “Sportpark Lindenholt” om 14.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. M.M.J. Daemen

13-03-22  OSC (N) 1 – S.C.E 1  (Competitie)
Wat er de statistieken staat is dat S.C.E nog nooit in Oosterhout / Nijmegen-Noord heeft kunnen winnen van OSC, maar ja eens moet toch de eerste keer worden!!!! Het zou niet verkeerd uitkomen om dat zondag maar eens te doen. Al was het alleen maar om het voor de periodetitel spannend te maken. zondag trappen we af om 14.15 uur, zodat we om ongeveer 16.00 uur weten of we de drie punten voor het eerst uit Oosterhout / Nijmegen-Noord meenemen naar d Lindenholt, kom onze jongen aanmoedigen.

10-03-22  sc DIOSA 1 – S.C.E 1    (Competitie)
DE WEDSTRIJD WORDT BIJ S.C.E GESPEELD; Alweer de derde keer dat deze wedstrijd is vastgesteld dit seizoen, de uitwedstrijd in Balgoij voor S.C.E 1. Voor de eerste keer dat deze werd vastgesteld was in december jl en zou gespeeld moeten worden maar Covid-19 gooide roet in het eten. en twee weken terug was het veld niet in orde!!!!! Ooit won sc DIOSA de vorige versie met 2-1 zodat de punten toentertijd in Balgoij bleven. Dat willen we nu anders zien, de punten gewoon mee/blijven naar de Lindenholt, dat zou dan de 11e overwinning op rij zijn. De wedstrijd donderdagavond gaat door op “Sportpark Lindenholt” start die om 20.00 uur.

06-03-22 S.C.E 1 – Overasseltse Boys 1 (Competitie)

Ook de Overasseltse Boys zijn we in deze competitie nog niet tegen gekomen en dan is het toch alweer Maart op de kalender, een ploeg die bovenin de middelmoot meedraait. Deze wedstrijd stond eigenlijk op de kalender afgelopen Januari, maar door Covid-19 pandemie ging een en ander niet door. Dit is voor S.C.E en Overasseltse Boys pas/al de 10e competitie wedstrijd van dit seizoen. Zouden de jongens uit de Lindenholt ook deze weten te winnen dan staan ze nog steeds ongeslagen aan de leiding gaan in de 4e Klasse E!!! we weten het omstreeks 15.45 uur. Oja de aftrap is om 14.00 uur en publiek is van harte welkom.

27-02-22  sc DIOSA 1 – S.C.E 1    Afgelast  (Competitie)
Alweer de derde uit wedstrijd op rij in de maand februari voor S.C.E 1. De laatste inhaalwedstrijd die eigenlijk al in december jl gespeeld had moeten worden. Al weet je het maar nooit in deze tijden. DIOSA won de vorige versie met 2-1 zodat de punten in Balgoij bleven. Dat willen we nu anders zien, de punten gewoon mee naar de Lindenholt, dat zou dan de 10e overwinning op rij zijn.  Als de wedstrijd doorgaat op “Sportpark De Wissen” start die om 14.30 uur. 

21-02-22  FC Kunde 1 – S.C.E 1 (Competitie)
Ook deze wedstrijd heeft al eerder in dit seizoen op het programma gestaan, de uitwedstrijd tegen FC Kunde is voor S.C.E altijd een moeilijke horde dus een taaie tegenstander waar met veel moeite punten te halen zijn op Sportcentrum Gymnasion. Afgelopen seizoen is er niet gespeeld de wedstrijd was afgelast i.v.m. Covid-19. En in seizoen 2018-2019 kreeg S.C.E een dik pak slaag (4-0) maar dat ligt alweer ver achter ons. Wie weet hebben de mannen uit de Lindenholt dit jaar vleugels en nemen ze de punten (liefst alle 3) wel mee naar huis, en ook de 9e competitie overwinning dit seizoen. Even voor half vijf weten we meer hierover deze zondag.

13-02-22  vv Krayenhoff 1 – S.C.E 1 (Competitie)
De herstart van de competitie begint met een inhaal wedstrijd en gelijk de “TOPPER” in de 4e klasse E voor S.C.E  -De kanaal derby- bij onze vrienden aan de andere kant van het kanaal; vv Krayenhoff. Ook zij doen elke jaar mee voor de bovenste plaatsen net zoals dit seizoen. De wedstrijd wordt gespeeld op “ De Schoonhorst” bij Blauw Wit, en staat onder leiding van Dhr. J.TH.J. Kampschreur, Het veld aan de Energieweg waar vv Krayenhoff haar thuisbasis heeft, is nog steeds onbespeelbaar. S.C.E zou de koppositie graag willen behouden en moet de 8e competitiewedstrijd dan ook ongeslagen blijven. Even voor de klok van 16.00 uur weten we meer vanaf de Energieweg. Publiek is welkom. hou wel de 1.5 m in acht en veel plezier.

06-02-22  S.C.E 1 – Woezik zat. 1 (Vriendschappelijk)
Waarschijnlijk de laatste vriendschappelijke wedstrijd dit seizoen, volgende week (13 februari) weer de herstart van een overvol competitieprogramma. Een tegenstander uit Wijchen die bekend is maar niet van het zaterdag voetbal. SC Woezik zaterdag 1 komt ook uit in de 4e klasse A Oost, en doet het daar niet onverdienstelijk. De aftrap is om 14.00 uur, zoals altijd op “Sportpark Lindenholt”. Publiek is welkom op 1,5 meter.

30-01-22 S.C.E 1 – SCMH 1 (Vriendschappelijk)

Eindelijk is het weer mogelijk en toegestaan, we gaan weer voetballen en publiek is weer welkom, op en rond de velden. Vandaag spelen we vriendschappelijk tegen SCMH uit Veghel uit komend in Zuid 2, zondag 4e klasse H. En voluit – Sport Club Maria Heide – Wees welkom gasten, we starten op het ongebruikelijke tijdstip van 13.00 uur, genoeg tijd om de wedstrijd later in de kantine het nog eens dunnetjes over te doen na zo’n lange tijd.

30-01-22  OSC (N) 1 – S.C.E 1 afgelast (Competitie)

23-01-22  S.C.E 1 – Overasseltse Boys 1  afgelast (Competitie)

16-01-22  Inhaal weekend

19-12-21  Inhaal weekend

12-12-21 S.C.E 1 – vv Achates 1 (vriendschappelijk)
Regelmatig speelt S.C.E zondag 1 in de voorbereiding van het seizoen of in de winterstop tegen vv Achates uit Ottersum, de ploegen ze spelen niet in het zelfde district; vv Achates in Zuid 2 en S.C.E in Oost maar beide wel 4e klasser. Beide ploegen spelen bovenin in hun poule/klasse, en aangezien er geen competitie is maar de jongens wel willen voetballen wat is er dan mooier om tegen elkaar vriendschappelijk te voetballen, de aftrap is om 11.30 uur, helaas zonder publiek……… i.v.m. Max Verstappen !!!!!!!
Publiek bij alle sportevenementen zowel – profs als amateurs – is niet toegestaan i.v.m. de strenge coronamaatregelingen.

12-12-21  sc DIOSA 1 – S.C.E 1 afgelast (Competitie)

Wegens omstandigheden gaat de winterstop op 6 december in.
En weer een uitwedstrijd voor S.C.E 1 voor de boeg, de laatste voor de winterstop!!!!! Al weet je het maar nooit in deze tijden. DIOSA won de vorige versie met 2-1 zodat de punten in Balgoij bleven. Dat willen we nu anders zien, de punten gewoon mee naar de Lindenholt. Als de wedstrijd doorgaat op “Sportpark De Wissen” start die om 14.30 uur. 
Publiek bij alle sportevenementen zowel – profs als amateurs – is niet toegestaan i.v.m. de strenge coronamaatregelingen.

05-12-21 S.C.E 1 – EGS’20 1 (vriendschappelijk)
EGS’20 (Estria – GVV – SCV – 2020) is een amateurvoetbalvereniging uit Grave, in de gelijknamige gemeente. Opgericht op 30 juni 2020, als fusie uit SV Estria, G.V.V. ‘57 en S.C.V. ‘58. Het eerste elftal komt uit in Zuid 2 – 3e klasse D met wisselend succes. Ook voor hun is de competitie abrupt afgelopen net zoals dat voor S.C.E het geval is. Vanmiddag op “Sportpark Lindenholt” vriendschappelijke wedstrijd spelen, de aanvang is om 12.00 uur.
Publiek bij alle sportevenementen zowel – profs als amateurs – is niet toegestaan i.v.m. de strenge coronamaatregelingen.

05-12-21  FC Kunde 1 – S.C.E 1 afgelast (Competitie)
Uit het programma gehaald door de KNVB.
Gaan we voetballen in de 4e klasse E komende zondag!!!!!!! Wie het weet mag het zeggen, en dit natuurlijk naar aanleiding dat er niet getraind kan worden, tussen het tijdvak 17.00 uur – 05.00 uur. en om 06.00 uur in de vroege morgen zal er niet veel animo voor zijn stel ik me voor. Even terug naar de wedstrijd FC Kunde is voor S.C.E uit altijd een taaie tegenstander waar met veel moeite punten te halen zijn. Afgelopen seizoen niet gespeeld wedstrijd was afgelast i.v.m. Corona. Seizoen 2018-2019 kreeg S.C.E een dik pak slaag (4-0). Maar wie weet hebben de mannen uit de Lindenholt dit jaar vleugels en nemen ze de punten wel mee naar huis.
Publiek bij alle sportevenementen zowel – profs als amateurs – is niet toegestaan i.v.m. de strenge coronamaatregelingen.

05-12-21  vv Krayenhoff 1 – S.C.E 1 ingelast  (Competitie)
Uit het programma gehaald door de KNVB.
De volgende “TOPPER” alweer voor S.C.E  -De Maas & Waalkanaal derby- bij onze vrienden aan de andere kant van het kanaal; vv Krayenhoff. Doen elke jaar mee voor de bovenste plaatsen net zoals dit jaar. De wedstrijd wordt gespeeld op “Sportpark Vossendijk”  bij sv Hatert. Het veld aan de Energieweg waar vv Krayenhoff haar thuisbasis heeft is onbespeelbaar. De wedstrijd van Krayenhoff ging verloren tegen sv Angeren, maar afgelopen zondag een nette overwinning voor ze, en dat willen ook voor (eigen publiek) zeker ook doen. Maar S.C.E heeft daar echt geen trek in en willen ook de 8e wedstrijd ongeslagen blijven. Even voor de klok van 16.00 uur weten we meer vanaf de Winkelsteegseweg.
Publiek bij alle sportevenementen zowel – profs als amateurs – is niet toegestaan i.v.m. de strenge coronamaatregelingen.

30-11-21  S.C.E 1 – SC Westervoort 1 afgelast (Districtsbeker)
De wedstrijd is afgelast i.v.m. de corona maatregelingen van de regering.

28-11-21  S.C.E 1 – vv UHC 1  (Competitie)
Heel vreemd allemaal de laatste weken ZONDER PUBLIEK (voetballen) en het kan zomaar eens de laatste wedstrijd van die jaar zijn, nu weer zo’n wedstrijd, waarbij er niemand aanwezig mag zijn!!!!!! Laten we het beste er maar van hopen deze middag in november, en dat deze wedstrijd WEL door mag gaan. De laatste weken nog ook corona besmettingen links en rechts, zodat de wedstrijden geen doorgang vinden. vv UHC liep afgelopen zondag geheel onverwachts tegen een nederlaag aan, en dat willen ze vandaag wel rechtzetten. S.C.E heeft de laatste twee weken geen wedstrijd meer gespeeld, zouden ze uit het ritme zijn!!!!!! We weten het zo rond de klok van 15.45 uur.
Publiek bij alle sportevenementen zowel – profs als amateurs – is niet toegestaan i.v.m. de strenge coronamaatregelingen.

21-11-21  vv Krayenhoff 1 – S.C.E 1 (Competitie)
De volgende “TOPPER” alweer voor S.C.E  -De Maas & Waalkanaal derby- bij onze vrienden aan de andere kant van het kanaal; vv Krayenhoff. Doen elke jaar mee voor de bovenste plaatsen net zoals dit jaar. De wedstrijd wordt gespeeld op “Sportpark Vossendijk”  bij sv Hatert. Het veld aan de Energieweg waar vv Krayenhoff haar thuisbasis heeft is onbespeelbaar. De afgelopen wedstrijd van Krayenhoff ging verloren tegen sv Angeren, ze willen dat voor (eigen publiek) zeker goed willen maken. Maar S.C.E heeft daar geen trek in en willen ongeslagen blijven. Even voor de klok van 16.00 uur weten we meer vanaf de Winkelsteegseweg.
Publiek bij alle sportevenementen zowel – profs als amateurs – is niet toegestaan i.v.m. de strenge coronamaatregelingen.

14-11-21  S.C.E 1 – SC Westervoort 1 (Districtsbeker)
De tegenstander van S.C.E vanmiddag is sc Westervoort speelt in de 4e Klasse en staat ook boven in de ranglijst maar dan in de D. Dat kan nog eens wat worden in de eerste knock-out ronde van de districtsbeker. Dit alles speelt zich af op “sportpark Lindenholt” in Nijmegen, de wedstrijd staat onder leiding van Dhr. T.F. Schenk, aanvang is om 14.00 uur.
Publiek bij alle sportevenementen – profs en amateursvoetbal – is niet toegestaan i.v.m. de strenge coronamaatregelingen.

07-11-21  S.C.E 1 – sv DSZ 1 (Competitie)
Afgelopen zondag beide ploegen met redelijk grote cijfers gewonnen, vorig seizoen speelde S.C.E ook thuis en met moeite gelijk (3-3), wat gaat het dit seizoen worden. S.C.E fier aan kop op doelpunten gemiddelde in de 4e Klasse E en sv DSZ volgt bovenin de middenmoot. Wil S.C.E na vandaag ook op de eerste plaats staan, moet en zal er gewonnen moeten worden, doormiddel van inzet en concentratie negentig minuten lang. Het grote voordeel voor S.C.E is dat ze thuis op “Sportpark Lindenholt” spelen, de aftrap is om 14.00 uur. Publiek is altijd welkom. 

31-10-21  S.C.E 1 – SV Angeren 1 (Competitie)
De eerste voetbalclash van dit seizoen tussen de nummer 1 & 2 van de ranglijst sv Angeren en S.C.E. De tegenstander deze middag is de ploeg die het gemakkelijkst scoort in de competitie, ze hebben er al 18 gemaakt, en is een van de kanshebbers is om direct te promoveren. -Elk seizoen draaien ze mee in de top- Een geduchte tegenstander voor S.C.E maar vorig weekend liet S.C.E ook zien waarvoor ze in staat waren en dat 90 minuten lang. Dat zal vandaag niet anders zijn om de punten bij te schrijven. Kan S.C.E deze keer voor een stunt zorgen om de drie punten op “Sportpark Lindenholt” te houden. De aanvang is om 14.00 uur, kom in grote getale om onze jongens aan te moedigen. U bent van harte welkom.

24-10-21  Aquila 1 – S.C.E 1 (Competitie)
vv Aquila thuis is altijd lastig voor S.C.E, maar dit seizoen “loopt” het nog niet voor de Dreumelse ploeg, drie gespeeld nul punten. Wie weet kan de ploeg van Theo van Cleef in het Land van Maas & Waal de volle drie punten mee naar Nijmegen-Lindenholt meenemen. Ze zijn er wel toe in staat de mannen van S.C.E als je bovenin mee wilt blijven doen. Dus kerels de volle 90 minuten is er inzet en concentratie nodig om dit te bewerkstelligen. Tegen de klok van half 5 weten we wie de punten heeft deze middag, of pakt vv Aquila de eerste punt(en)!!!!!!!

17-10-21   S.C.E 1 –  vv SCP 1 (Competitie)
Weer een thuiswedstrijd voor S.C.E, twee keer de volle winst is zes punten totaal om mee te beginnen. Vorige week was S.C.E vrij, sv Hatert is uit de competitie gestapt, en SCP speelde gelijk in Nijmegen-Noord. Vanmiddag gaat het weer los om 14.00 uur, gaan we voor de derde maal in competitie verband dit seizoen winnen, nu van SCP -onze voetbalvrienden- uit Puiflijk. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. B. Kaya. Publiek is van harte welkom op “Sportpark Lindenholt”.

10-10-21  sv Hatert 1 – S.C.E 1  (Vervallen)
Geen “burenruzie” dit seizoen, sv Hatert heeft zich terug getrokken uit de 4e klasse E, net voordat de competitie zou beginnen. Een vrije zondag voor ONZE jongens.

03-10-21 S.C.E 1 – sc Millingen 1 (Competitie)
De eerste thuiswedstrijd, de tweede in competitieverband voor S.C.E na een lange tijd. Beide ploegen zijn de goed begonnen, beide wonnen met 2-1. Je zou nu al kunnen spreken van een topper zo vroeg in het seizoen. Diegene die vanmiddag om ongeveer 15.45 uur als winnaar van het veld afloopt staat bovenin de ranglijst. Laat het publiek maar in grote getale komen, ook de supporters uit Millingen aan de Rijn zijn uiteraard welkom op “Sportpark Lindenholt”. De aftrap van de wedstrijd is om 14.00 uur.

26-09-21  sv Nijmegen 1 – S.C.E 1  (Competitie)
Eindelijk na bijna een jaar weer competitie wedstrijden, S.C.E trapt om 14.00 uur af op “Sportpark Oscar Carré” . Een onvervalste STADSDERBY – Rood-Wit tegen Zwart-Wit. Enkele “oud” S.C.E-ers spelen nu aan de andere kant van het kanaal bij Rood-Wit, wat voor vanmiddag de wedstrijd wel interessant maakt!!! S.C.E heeft een prima voorbereiding en beker wedstrijden gespeeld en zondag om ongeveer 16.00 uur weten we ook hoe de start is geweest in competitie verband.

19-09-21 S.C.E 1 –  vv Arnhemia 1  (K.N.V.B. Districtsbeker)
Arnhemia speelt haar thuiswedstrijden, op Sportpark “De Bakenhof” in Arnhem spelend in de de 4e klasse D. S.C.E heeft in de laatste poulewedstrijd wel het thuisvoordeel, dus het publiek kan in grote getale “onze jongen” komen aanmoedigen, die spelen voor de poule winst en zo dan door gaan naar de knock-out fase in het bekertoernooi. Ook deze wedstrijd neemt een aanvang om 14.00 uur, U bent van harte welkom op het “Sportpark Lindenholt”.

12-09-21  AAC-Olympia 1 –  S.C.E 1 (K.N.V.B. Districtsbeker)
De enige uitwedstrijd voor S.C.E 1 in de Districtsbeker in deze poule-fase is AAC-Olympia uit het Land van Maas en Waal, Horssen om precies te zijn. Ze spelen komend seizoen in de 5e klasse D wat ze trouwens al jaren doen. S.C.E moet deze tegenstander zeker niet onderschatten, werklust kan deze ploeg niet ontzegt worden en dat 90 minuten lang.!!!!!! De aftrap is om 14.00 uur op Sportpark “De Polenkamp” Bredestraat 3 te Horssen. Denk aan de 1.5 meter afstand!!!!!!!

05-09-21 S.C.E 1 –  vv Eldenia 1 (K.N.V.B. Districtsbeker)
De eerste wedstrijd voor het “echie” van een reeks van wedstrijden hopelijk. In dit geval gaat het voor de districtsbeker, vv Eldenia komt dit seizoen uit in de 3e klasse C. We trappen af om 14.00 uur, publiek is van harte welkom, maar 1,5 meter afstand van elkaar is de norm.

29-08-21 SVO’68 1 – S.C.E 1 (vriendschappelijk)
Een ingelaste vriendschappelijke wedstrijd tegen 5e klasser SVO’68, doen elk seizoen mee voor de bovenste plaatsen, maar het lukt tot heden nog niet om de stap te zetten een klasse hoger te spelen. De wedstrijd wordt zondagmiddag vroeg gespeeld, aanvang 12.30 uur, publiek is van harte welkom, maar 1,5 meter afstand van elkaar is de norm.

 24-08-21 S.C.E 1 – Kolping-Dynamo 1 (vriendschappelijk)
Kolping-Dynamo speelde afgelopen seizoen in de 4e klasse A van het zaterdag voetbal, al met al ook maar 3 competitiewedstrijden gespeeld, en geen punten weten te behalen. Hierin willen ze verandering in brengen, alhoewel het vanavond gewoon vriendschappelijk zal wezen en er geen punten de verdienen zijn. Laten we er een mooie pot voetbal van maken, namens de 22 spelers, en leiding. De aftrap op “Sportpark Lindenholt” vindt plaats om 20.00 uur.

22-08-21 rksv Ulysses 1 – S.C.E 1 (vriendschappelijk)
Ook een 4e klasser H uit Zuid 2 van over de Maas uit het mooie stadje Megen. Dat is de volgende tegenstander voor S.C.E maar nu betreft het een uitwedstrijd. Ulysses zondag 1 heeft maar een competitie wedstrijd afgelopen seizoen gespeeld, uiteraard kwam dit door het coronavirus. Laten we hopen dat het voor beide partijen een nuttige wedstrijd is naar aanloop van beker & competitiewedstrijden in september. De aftrap is om 14.00 uur in Megen, aan de Maasdijk.

17-08-21 S.C.E 1 –  Astrantia 1 (vriendschappelijk)
De aftrap voor hopelijk wel een seizoen voetbal. Een voor S.C.E onbekende tegenstander, die in Zuid 2 haar wedstrijden speelt in de 5e klasse E. De thuishaven is in Middellaar, afgelopen seizoen in de competitie maar twee wedstrijden gespeeld i.v.m. de corona covid-19 uitbraak. (S.C.E 3 wedstrijden) gelukkig mag er na lange tijd ook weer publiek rondom het veld aanwezig zijn, wat een stimulans voor de spelers en scheidsrechter op het veld moet zijn. Dat het een sportieve pot voetbal op deze dinsdagavond voor de toeschouwers zal zijn. Uiteraard alles op 1,5 meter afstand van elkaar.

ACTUEEL nieuws

24-06-22  Clubhuis gesloten van 27 juni tot 9 augustus. In verband met de zomerstop en het vierdaagse hotel zal het clubhuis van 27 juni tot 9 augustus gesloten zijn.
Namens het bestuur, Berry Aalders

16-06-22  De zondag 1 selectie ziet er het komende seizoen iets anders uit, de nieuwe spelers zijn; Mike Bogaard, Mo Ired, en Graciano Bambino zijn nieuw. Vanuit de eigen jeugd stromen Thijmen Scheidsbach en Noa Poelder door.
Spelers die vertrokken zijn; Benjamin Rouhof naar Quick 1888, en Stijn Brugman gaat naar Hengelo.
Verder blijft de groep compleet. Meestal na zo’n succes vol jaar.
Namens, de Technische commissie

19-05-22  Sinds gisteren zijn we bij S.C.E gestart met de ballenactie van de JUMBO. Met deze actie willen we ballen inzamelen voor onze vereniging. Help je mee? Ballen heb je als voetbalvereniging altijd nodig. De aanschaf van nieuwe ballen is altijd een hele uitgave. Daarom komen we in actie!  Deze actie loopt tot en met dinsdag 14 juni 2022.Iedereen die S.C.E een warm hart toedraagt kan meedoen. Via onze actielink kun je een bal doneren aan onze club. Zo willen we er samen voor zorgen dat het balletje gewoon kan blijven rollen bij S.C.E.Doneer een bal, klik op de link om een bal te doneren: www.ballenactie.nl/sce
Namens het bestuur, Berry Aalders

15-05-22  Bericht vanuit het meidenvoetbal!. Ten eerste: alle VOETBALMEIDEN van S.C.E feliciteren S.C.E 1 en S.C.E zaterdag 3 met het behalen van het kampioenschap!!
Op 21 mei speelt MO11-2 hun kampioenswedstrijd om 09.00 uur bij sc Rheden. Dezelfde dag en tijd speelt MO11-1 thuis tegen de medekoploper RKHVV. Bij winst is dat een grote stap naar hun kampioenschap. Nu al trots op alle meiden, succes!!!
Namens, Jolanda Mondi

21-04-22  Op Koningsdag, woensdag 27 april zijn er geen trainingen op “Sportpark Lindenholt”.
Namens het bestuur, Berry Aalders

15-03-22  Voetbalvereniging S.C.E is op zoek naar vrijwilligers voor achter de bar! Lijkt het jou leuk om eens een keer een bardienst te draaien, kom dan eens langs op de donderdagavond 20:00 uur – 22:00 uur  of de zaterdagmiddag 13:00 uur – 16:00 uur  dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Kom naar De Meeuwse Acker 2029 Nijmegen
– Je hoeft niet perse lid van de vereniging te zijn.
– leeftijd vanaf 16 jaar

27-02-22  CARNAVAL bij S.C.E een SUCCES
Geweldig was het carnavalsfeest bij S.C.E. Het was weer gezellig. En er hing een leuke sfeer. Je kon zien dat iedereen blij was, dat het weer mocht. Feesten zonder beperkingen. Dat was lang geleden. Er was wel weinig voorbereidingstijd, slechts één week. Vrijdagavond de carnavalsavond en zaterdagmiddag het familiecarnaval, waarbij veel kinderen verkleed aanwezig waren. Niettemin hebben onze vrijwilligers dit toch voor elkaar kunnen krijgen.  Cindy, Miranda, Michel, Jarno en Harry, bedankt voor het organiseren hiervan en ook voor het versieren van het clubhuis en het draaien van de intensieve bardiensten.
Namens het bestuur, Berry Aalders

30-11-21  S.C.E 40+ groep is op zoek naar nieuwe 40 plussers
– Er wordt getraind op vrijwel elke zaterdagmiddag, zonder zomer- en winterstop, van 15.00 uur tot 16.00 uur.– Iedereen wordt met respect behandeld gezien de variabele fitheid en voetbalkunst.– Er is geen sprake van verplichte deelname. Speel jij maar eens in de twee à drie weken of wellicht maar eens per maand mee, ook dan ben jij van harte welkom.– We spelen op kunstgras en hanteren zaalvoetbalregels (geen of weinig lichamelijk contact en pertinent geen slidings). De grootte van het speelveld wordt aangepast aan de opkomst van de dag.– Er heerst een vriendschappelijke onderlinge sfeer. Er wordt met bezieling gespeeld en er wordt gelachen, zowel in het veld als wellicht erbuiten bij een drankje in ons clubhuis (geen verplichting).– We hebben een groeps-WhatsApp waarin deelname wordt geregistreerd. Men weet bijtijds het aantal deelnemers voor de komende zaterdag.– Lid worden van de 40+ groep kent geen belemmeringen, iedereen kan deelnemen ongeacht zijn voetbal historie. Een verleden bij S.C.E is dus niet noodzakelijk.De 40+ groep nodigt eenieder van harte uit om eens te komen kijken of, beter nog, om gewoon eens een keer mee te doen om zodoende kennis te maken met 40+ voetbal!Voor extra info: Hans van den Heuvel – en via email: hanslevi@hetnet.nl

29-11-21 De maatregelen blijven elkaar opvolgen
De maatregelen om het aantal coronabesmettingen te laten afnemen blijven elkaar opvolgen. Zoals vrijdag al gecommuniceerd heeft het besluit om alle sportlocaties om 17.00 uur te sluiten een enorme impact op het voetbal. Onze gedachte was en is nog steeds: Voetballen (bewegen) is en kan gezond. We willen er daarom alles aan doen om zoveel mogelijk te blijven voetballen in competitieverband, mits dit medisch verantwoord is want als er niet voldoende getraind kan worden, dan levert het spelen van (alleen) wedstrijden vroeg of laat blessures op. Verder moeten we ook rekening houden met een ordentelijk competitieverloop én de extra druk op de verenigingen. Want we begrijpen goed dat het openhouden van de club veel van jullie vrijwilligers vraagt.
Verschil categorie A en B
De huidige situatie vraagt om verschillende scenario’s voor de competities. Want we moeten in beweging blijven, zowel voor onze gezondheid als ook om het verenigingsleven in stand te houden. We maken een onderscheid tussen categorie A en B omdat in de categorie A het belang van een goed competitieverloop essentieel is om uiteindelijk tot promotie/degradatie te kunnen komen. In de categorie B vinden we het belangrijk dat pupillen, junioren en senioren hun wedstrijden kunnen blijven spelen, zeker nu de trainingsmogelijkheden beperkt zijn.
Besluit categorie A: (met uitzondering van de Eredivisie en de beloften vrouwen)
Komend weekend, 4 en 5 december, vervalt het reguliere competitieprogramma bij de jeugd en senioren. Daarentegen zien wij graag dat zoveel mogelijk van de inhaalwedstrijden gespeeld gaan worden om de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden te verkleinen. Hierbij doen we dus een beroep op die clubs die de afgelopen periode al een achterstand in aantal gespeelde wedstrijden hebben opgelopen, om in deze bijzondere periode toch een wedstrijd te spelen. Mocht jouw vereniging van mening zijn dat het niet verantwoord is om deze week met beperkte trainingsmogelijkheden af te sluiten met een inhaalwedstrijd, geef dit dan zo snel mogelijk door via KNVB Contact. Dit geeft ons de mogelijkheid om mogelijk een andere wedstrijdcombinatie in te plannen. Het uiterste moment om een wedstrijd af te zeggen is donderdag 2 december 16.00 uur. De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.
Besluit categorie B:
In de categorie B handhaven we dit weekend, 4/5 december, het reguliere programma voor jeugd en senioren. Uiteraard denken we mee met teams of verenigingen die niet willen voetballen. Afhankelijk van de uitkomsten van het debat van de Tweede Kamer, nemen we een besluit over het programma van 11/12 december en 18/19 december. Vanuit de combinatie van (on)mogelijkheid van trainen en het medisch advies hoe verantwoord het per leeftijd is om zonder training een wedstrijd te spelen, zullen we de keuze maken om wel of geen wedstrijden te plannen. Mochten er problemen in de bezetting van wedstrijden ontstaan, doordat een categorie A team nu thuis speelt in plaats van uit dan gaat de wedstrijd van de categorie A voor de categorie B.
De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.
Wat valt er onder categorie A of B?
Voor het seizoen 2021/’22 geldt voor de categorie A de volgende indeling:
Mannen veldvoetbal standaard Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse.
Mannen veldvoetbal reserve Hoofdklasse tot en met de reserve derde klasse *.
Mannen veldvoetbal O23 competitie (divisies).
Vrouwen veldvoetbal Eredivisie vrouwen, beloften tot en met de derde klasse.
JO13 t/m JO19 Divisie 1 tot en met de Hoofdklasse
*Uitzondering voor de reserve 3e klassen zondag in de districten Noord en West. Deze vallen onder de categorie B
Teams die in het seizoen 2021/’22 in de overige klassen (inclusief 7 tegen 7 senioren) spelen behoren tot de categorie B
Resterend verloop competitie tot Kerst
Afhankelijk van de besluitvorming in de Tweede Kamer deze week, nemen we een besluit over het doorgaan van de competitie op 11/12 december en 18/19 december. Op basis van de mogelijkheden om te trainen, wellicht na het debat toch tot een later tijdstip dan 17.00 uur, maken we de keuze om competities stil te zetten, inhaalwedstrijden te faciliteren of een regulier programma te organiseren.
Zaalvoetbal
De zaalvoetbalcompetitie is tot en met 19 december stilgezet met uitzondering van de Eredivisie mannen en vrouwen. Hopelijk kunnen we de competitie na de winterstop hervatten. We gaan zo snel mogelijk aan de slag om de wedstrijden die nu komen te vervallen opnieuw in te plannen. Dit kan mogelijk wijzigingen in de huidige speeldagenkalender opleveren. We verwachten uiterlijk volgende week hierover te communiceren.
KNVB Opleidingen
Alle opleidingen van de KNVB academie zullen op basis van de huidige maatregelen niet in de praktijk bij de amateurverenigingen georganiseerd kunnen worden. De KNVB academie zal dan ook de opleidingsactiviteiten opnieuw gaan plannen en waar mogelijk online gaan aanbieden. De deelnemers worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Voor bepaalde opleidingen gelden er uitzonderingen en ook daar zullen de betreffende deelnemers direct over geïnformeerd worden.
Contact en meer informatie
Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirusof neem contact op met jouw verenigingsadviseur. Daarnaast wijzen wij je op het bestaan van de bestuurders community Eén Tweetje. Juist op dit platform kom je andere bestuurders tegen die met elkaar tips, adviezen en ervaringen uitwisselen. Of bezoek de website van NOC*NSF: Namens KNVB, Jan Dirk van der Zee – Directeur-bestuurder amateurvoetbal

27-11-21 Maatregelen tegen het COVID virus 
De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het COVID virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard.De komende drie weken, vanaf 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht zijn. De kracht van sport en bewegen heeft hiermee niet de waarde toegekend gekregen die wij menen eraan toe mogen kennen. Een harde klap voor onze sport, maar samen met de verenigingen zullen wij wederom onze verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van het virus.Dit weekend, zaterdag 27 en zondag 28 november, mag er nog gevoetbald worden, zowel op het veld als in de zaal. De huidige corona regels zullen hier nog steeds van kracht zijn.

Dit betekent:
Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders. Voor zaalvoetbal geldt dat de spelers ook een CTB verplichting hebben.
In de kantine en de kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine.
Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
De kantine moet op zaterdag 27 november om 20.00 uur dicht en op zondag 28 november vanaf 17.00 uur.

Vanaf 28 november 05.00 uur gelden de volgende regels voor de sport.
Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
Wedstrijden van komende zondag, 28 november kunnen doorgang vinden. Mocht de wedstrijd te laat aanvangen, overleg dan met de tegenstander om de wedstrijd te vervroegen.
De zaalvoetbalcompetitie kan hierdoor geen doorgang vinden en wordt stilgelegd tot en met 19 december.
Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur (wedstrijd of training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.
Topcompetities (Eredivisie vrouwen en eredivisie zaalvoetbal mannen en vrouwen) hebben een uitzonderingspositie en gaan wel door uiteraard zonder publiek. Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen veel vragen oproepen. Ook is toegezegd dat er nieuwe financiële steunpakketten beschikbaar komen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen. Wij nemen zo snel mogelijk een besluit over de voortgang van de competities voor de komende weken en informeren dan alle verenigingen en scheidsrechters. Kijk dan ook op www.knvb.nl.Contact en meer informatieKijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus of neem contact op met jouw verenigingsadviseur. Daarnaast wijzen wij je op het bestaan van de bestuurders community Eén Tweetje. Juist op dit platform kom je andere bestuurders tegen die met elkaar tips, adviezen en ervaringen uitwisselen.
Met sportieve groet, KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

05-11-21  Aangescherpte maatregelen in de sport, geldig vanaf 6 november
Wij zijn blij dat de Tweede Kamer en het kabinet hebben geluisterd naar de bezwaren vanuit de amateursport. Met deze uitkomst is voor bijna drieduizend voetbalverenigingen, 600.000 volwassen amateurvoetballers en duizenden vrijwilligers een werkelijk onmogelijke situatie voorkomen. Het eerdere plan, het tonen van een Corona Toegangsbewijs (CTB) door sporters en publiek van 18 jaar en ouder ook voor de buitensport, was praktisch niet uitvoerbaar.
Voor het zaalvoetbal is er helaas anders geredeneerd en is het moeten tonen van het CTB door sporters en publiek van 18 jaar en ouder in stand gebleven. Naar verluidt omdat sporthallen doorgaans één toegangsdeur hebben en omdat de meeste sporthallen niet door vrijwilligers, maar door professionals worden beheerd. Wij adviseren de zaalvoetbalbestuurders in contact te treden met de eigenaar van de sporthal, doorgaans de gemeente, voor het scheppen van duidelijkheid en eventueel het maken van afspraken.
Voor het veldvoetbal blijft het sporten in elk geval voor iedereen toegankelijk. Dat is goed nieuws aangezien sporten een positieve invloed heeft op de gezondheid en dus ook de gezondheidszorg. Ook heeft deze wijziging een positieve invloed op de sociale aspecten van verenigingsleven. Iedereen kan elkaar nog blijven ontmoeten. Maar gelijker tijd vragen de nieuwe maatregelen weer ontzettend veel van het aanpassingsvermogen van de vrijwilligers, de voetballers en het publiek.
Resumerend heeft het demissionair kabinet per 6 november de volgende nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport.
Bij sporten op binnensportlocaties is er voor publiek én sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Dit geldt dus ook voor het zaalvoetbal. Bij het betreden van de locatie zal een CTB getoond moeten worden.
Voor de buitensport geldt dat alléén voor de binnenruimtes van de sport locatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras een CTB getoond moet worden.
Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnen locaties wel een CTB tonen.
Deze maatregelen gaan aanstaande zaterdag in, maar de overheid heeft richting de sportsector aangegeven er begrip voor te hebben als de praktische invoering niet direct geregeld is. Uiteraard er wel op vertrouwend dat de benodigde processen in gang worden gezet. Wij willen benadrukken dat het aan de verenigingen is om haar leden en het publiek op te roepen dat ze zelf ook hun verantwoordelijkheid hebben ten aanzien van het kunnen betreden van binnenruimtes en specifiek het betreden van de kleedkamer en hen oproepen om het de vrijwilligers van de club niet onnodig moeilijker te maken dan het al is. Het gedrag van onze sporters/publiek wordt medebepalend voor mogelijke toekomstige maatregelen van de overheid.
Bij de veiligheidsregio’s is er geld, beschikbaar gesteld door het Rijk, voor het handhaven van de coronatoegangsbewijzen. Informeer hiernaar bij je eigen gemeente, wellicht helpt het bij het vergemakkelijken van de controle op CTB.
Kijk hier voor de meest gestelde vragen: Contact en meer informatie. Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus of neem contact op met jouw verenigingsadviseur. Daarnaast wijzen wij je op het bestaan van de bestuurders community Eén Tweetje. Juist op dit platform kom je andere bestuurders tegen die met elkaar tips, adviezen en ervaringen uitwisselen.
Met sportieve groet, KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

08-10-21  Trainer/ster gezocht voor de woensdagmiddag, voor onze jeugdige spelertjes. Ben jij de trainer die onze jeugdvoetballers beter kan maken, en vind je het leuk om je kennis over te dragen op de jeugdspelers. Dan ben je van harte welkom, bij S.C.E Heb je interesse stuur dan een mailtje naar; scejeugd0308@gmail.com

11-08-21 De trainingen van de JO8-1, JO9-1, JO11-3, MO11-1, MO11-2 en de kabouters gaan dit seizoen weer beginnen. Er wordt gestart op woensdagmiddag 25 augustus om 14.45 uur. Dit seizoen zullen ook de kabouters op de woensdagmiddag gaan trainen.
Namens de trainers, Berry Aalders

28-07-21  Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar een seniorenelftal om op zaterdagmiddag mee te voetballen?  S.C.E zaterdag 5, met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar, is op zoek naar nieuwe spelers. We spelen in de 6e klasse. Het spelplezier staat hoog in ons vaandel. Maar we strijden wel wekelijks voor de overwinning. Heb je interesse. Neem contact op Nick van Haren, 06-14462217

27-07-21 S.C.E is op zoek naar een trainer/coach voor de JO17-2. Wie o wie wil dit team trainen op maandag en woensdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Is er interesse of zijn er vragen neem dan contact op met Jaap Thissen. Bellen mag naar tel. 06-39208002 of mailen naar: Jaap Thissen

22-07-21 Beste trainers/leiders jeugd en senioren, hierbij het “voorlopige trainingsschema” voor komend seizoen. Nog niet alles is ingevuld en afgerond. Er kan in ieder geval weer worden getraind vanaf maandag 9 augustus 2021. Geef door aan Karel Creemers (wedstrijdsecretarissce@gmail.com of 06-24440652) wanneer jullie met de trainingen willen gaan beginnen.  Laat John en Willie niet voor niets komen. Heel veel succes komend voetbaljaar. 
Namens, Berry Aalders

09-07-21 De “nieuwe” indeling voor S.C.E. zondag 1 in de 4e klasse E het komend seizoen 2021-2022: sv Angeren, vv Aquila, sc DIOSA, s.v. DSZ, vv Krayenhoff, NSSV FC Kunde, sv Nijmegen, vv OSC, Overasseltse Boys, sc Millingen, vv S.C.E, vv SCP, sv Hatert, vv UHC.